Sziasztok!
Csak gyorsan, mert ezer a dolgom.
Korena!
Remélem már jobb! Kell műteni, vagy ilyesmi?
Légzésfigyelő: a babysensehez: az importőr nem is ad hozzá garancialevelet, még nem kellett csinálnia, így csak a blokk mellé szoktuk elmondani, hogy azzal 1 éves garancia van a készülékre. Sosem találkoztunk eggyel sem, amit visszahoztak. Az egyetlen hibás példányt a 4 év alatt a saját gyerekünk alatt találtuk meg. Az importőr el sem hitte, hogy nem működik megfelelően.
A két lap közül elég az egyiket használni a kiságyban az elején (amíg a ded belefér a mózesbe), a másikat berakod a kemény aljú mózesbe és csak a kezelőpanelt viszed egyik helyről a másikra. Nem magadhoz, hanem a gyerekhez. Igen, a matrac alá kell tenni.
Tanfolyam: ha nálunk vásárol, vagy bérel valaki, akkor mindössze 1000 Ft-ért hallgathatja végig a tanfolyamot. Kiscsoportban, bárhány kérdéssel, gyakorlással. Novemberig ráadásul teljesen ingyenes volt.
Igen lehet nálunk használtan is venni, ha van benn. Éppen most nincsen. Az ára egyelőre 30 000 Ft, de ez várhatóan csökkenni fog.
Medela kézi: nagy különbség a két kézi közt, hogy egy kézzel, vagy kettővel üzemeltethető. Ha tartósan használod és kézit, akkor az egykezes sokkal kényelmesebb. Ha kölcsön kapod, akkor a kétkezes is jól beválhat, de ha Te választasz....
Lactina electric Plus. Igyekszünk, hogy mindig legyen benn készülék, de nem árt idetelefonálni, mert néha pont elviszik.
Meg rafinált a nyitvatartás is. Hétfő, Péntek, Szombat.
Amire ismét felhívom a figyelmet, az a bababörze. Ott mindent meg lehet venni, ami a babáknak szükséges, tán pelenkázós komódot nem, de minden egyebet a fültisztító pálcikától a nyári sapkán át a babakocsit is beleértve. Ráadásul mi is ott leszünk, és pl Medelából tudunk ilyenkor kedvezményesen árut szerezni, és így olcsóbban is tudjuk adni. Szerintem érdemes kinézni. Anno először mellszívóért jöttem ki nullkilóméteresként asszem 2 hetes volt Zsombi és sajnáltam, hogy nem szülés előtt volt a börze. Mert már mindene megvolt.
Altatás. Külön alvó babánál számomra lényeges, hogy könnyen bontható legyen a ruházata, tekintettel az esetleges légzésvizsgálatra.
De tényleg. Olyan kevés elölnyitós bodyt lehet kapni. Ezen kívül azt az elvet követtem, hogy a babára egy réteggel (vékony) többet rakok, mint amiben én jól érzem magam. Így hidegben body, ruhaszerű, pólóanyagú hálózsák és nem túl vastag takaró. Persze a szoba hőmérsékletétől függ. Tudjátok, a túlöltöztetés rizikótényező bölcsőhalálra!
Most láttam paplan vastagságú, ujjatlan hálózsákot. Számomra nem tűnt túl célszerűnek.
A hálózsákban a plusz takarót sem nagyon tudja lerúgni, azért jobb, mint a rugdalózó.
Szülési terv. Ezt nem szüléskor kell egyszer megmutatnod, hanem hónapokkal előtte. Ez egy tipplista, hogy mit szeretnél. Ha a doktor, vagy szülésznő akkor nem megy bele egyik kérésedbe sem, akkor vagy elkezded őket akkor puhítani, vagy időben elmenekülsz. Magamnak azért írtam össze, mert profin elfelejti az ember a cizellált részleteket a fájások között. Legalábbis én azt tettem Zsombival.
Ha nem jutunk el a kórházig, akkor úgyis vagy baj van, ami kötötté teszi a dolgokat, vagy ha baj nincs, akkor csak rajtunk múlik, hogy olyan legyen a szülés, mint ahogyan szeretnénk.
De lehet, hogy Kedvesnek odaadom a tervet, ő is olvassa el, hátha ő lesz az, akin múlik a dolog. Egyébként az ember érdekeit nagyon soxor csak a kísérője képes közvetíteni, ekkor jól jön, ha tudja, hogy mit szeretnél.
a terv kezd összeállni, ha lesz időm, akkor begépelem. Ne hagyjátok, hogy kinevessenek benneteket. Mindegy, hogy mit írsz a lap tetejére, de meg célszerű beszélni, hogy mi valósítható meg és mi nem. Miért. Ez akkor jobban megy, ha közben 5 percenként nem tördeled el a párod ujjait a fájásoknál, amikor egy hang sem jut el az agyadig a doki szövegeléséből. Voltam bent a Rókusban és beszéltem az alaptézisekről a csecsemősökkel és a főmadammal. Aki nem ott dolgozik,ahol szül, akkor a szülőszoba-bemutatáson, vagy a csecsemős előadáson teheti fel ugyanazokat a kérdéseket, vetheti fel ugyanazokat a kéréseket, mint én.
Választott orvos. Az angliai rendszer ilyen szempontból szimpatikus. Nincs kivételezés.
A pénzes szülésekért ügyeleti pénzt elkérni nem fair.
Addig jó a szülés, amíg a doktorra nincs szükség. Éppen ezért a szüléshez nem az orvos a fontos, hanem a szülésznő. Szerintem.
A kórházi szülésemnél a doktor többször igyekezett gyorsítani a szülést, amit én mostani fejjel nem preferálnék. Aztán persze izgulhattunk, hogy mi lesz a vége. Ha egy gyewrek jönni akar, akkor jön, ha meg nem akkor nem. És ez utóbbiért mindent el is követ....ld szüléstörténetek
Snoopy