Új privát üzeneted érkezett!

Szépséges napot mindenkinek!

Kavicska nagyon drukkolok,hogy ez a hónapod sikeres legyen!! :wink: :P dupla tripla sikeres! :) +++++++++

Csakegy nahát már ilyen babucitok van,hihetetlen, SZÉP!!!
Pocakod???

Norka neked aztán van harcod,nem unatkozol :( remélem nyugodtabb napjaid lesznek!

Rambóka babakocsi fronton is!! profi vagy :) Gergő és babaszoba képek minden mennyiségben jöhetnek! :P

Rejó Johannáról fényképet követelek! :lol: :lol:

Kismamik vigyázzatok a babákra és érezzétek jól magatokat

Kandika merre vagy?? Írj kicsit magadról!

Egy ismerősünknek spontán terhessége vetéléssel végződőtt,volt két sikertelen lombik,aztán spontán terhesség és már 8hónapos a baba! Szoptat nem védekeztek ,és 8 hetes kimami :D
Én eldöntöttem mi sem fogunk soha védekezni max a 4.gyerek után :P
Akiknél nehezeben jött a baba sztem érdemes kihasználni a szervezet emlékezőtehetségét :lol:

A görbém felteszem sajnos semmi szépség nincs benne :( :( Az indexes lányok azt írták előfordul +Lh teszt peteérésés ,ovuláció nélkül :? :( nekem a 17. és 20.cn volt + a teszt,azóta nem néztem.
Kép

Sziasztok
Vendég
 


Csillagfény, nemcsak a magas cukor okozhat problémát. Ez a teszt+zsömle verzió elég megbízhatatlan, normális 120 perces orális glükózterheléses vizsgálatot KÖTELEZŐ csináltatni!!! :( Mindenesetre számomra jelzésértékű, hogy 4,1 lett a terheléses cukoreredményed, ez elég alacsony... mennyi lehet a 2 órás eredmény??
Szinte tuti, hogy nagyon bepörgött az inzulinod, mert az állandó csokivágyás is ebbe az irányba mutat.
Most nem adok igazat Rejokának: igenis kellhet diétázni. Nem a fogyi miatt, hanem hogy ne ingadozzon se az inzulin, se a cukor. Nálam érezhetően ez volt kb. a 18.hétig, aztán úgy döntöttem, lazább GI diéta, ezt bírtam tartani a 28.hétig kb. Addig jobb volt, azalatt 2 kg-t híztam kb., és nem vesztem meg az édesért. Utána elengedtem fülem-farkam, s a régebbiek emlékeznek rá, hogy aztán folyamatosan sok magzatvízzel boldogítottak az UH-kon... :? Lehet, ez is közrejátszott abban, hogy majdnem 2 héttel hamarabb szültem?

Kincs, majd jön az a pé... neked mostanában mindig jött!


18 éven felülieknek:

Mi sem védekezünk mostantól, sikerült elérni... volt egyszer Pharmatex tabletta, majdnem megvesztem, annyira irritált... tegnap felavattuk a Durex síkosítót, utána az egész hálóban borsmenta szag volt... még szerencse hogy Bogi tegnaptól külön szobában alszik. :lol: De azért a használati tájékoztatón nem igazán értjük ennek a síkosítónak a hatásmechanizmusát. :evil: Azt írja hogy síkosít és kellemesen bizserget. Hát, annyira síkosak nem lettünk, ellenben szinte lefagyasztotta mindenünket az erőteljes mentolos behatástól, nekem speciel jó volt, mert ez már olyan tömény volt, mintha Lidocainnal szexeltem volna, nem fájt annyira... viszont a férjem... :roll:
Összességében: szánalmas az egész...
Vendég
 


Norka!
Éppen azt akartam javasolni, hogy a síkosító segíthet, habár én csak elméletben ismerem, mert szülés után fél évig nagyon kellett volna - annyira fájt már az elején, hogy a "megerőszakolásig" el sem jutottunk, és mindig 1 hónapba telt, mire kedvem lett újra próbálkozni -, de a férjem nem volt rá hajlandó, hogy használja, mert én gyanútlanul felolvastam neki az összetevőket és valami "állati" (borz, menyét? nem emlékszem már, mi) zsír is volt benne... :) De aztán 6 hónapra lassan regenerálódtam... Egyébként hasonlót éltem át tavaly novemberben (húgycsőciszta) és idén márciusban (Bartholin-mirigy) is a mütétek után, csak valamivel enyhébb mértékben. Amikor áprilisban teherbe estem, arra is azért emlékszem, mert fájt... (is)

Nem tudom, aktuális-e még az alvásprobléma, de amikor a fiammal 6 hétig a Madarászban voltunk, láttam, hogy az ottani alváslaborosok sokaknak segítettek. És saját véleményem, ha nem idegenkedig valaki az együttalvástól, az is segít. Ennek lazább módja - pl. a nővérem a kislányával így csinálta - hogy szorosan az ágyuk mellé tették a kiságyat, és ő feküdt arról, csak benyúlt a rácsok között, megsímogatta, és érezte a gyerkőc az anyja megnyugtató közelséget.

Csillagfény!
Örülök, hogy itt vagy, gyógyulj meg... Amúgy ha az uh szerint a baba mérete, magzatvíz mennyisége megfelelő, akkor ne aggódj a pocak miatt. Nekem meg mindenki - az orvos és a védőnő kivételével - azt mondja, hogy milyen kicsi a hasam. Ha poncsót veszek fel, észre sem veszik, hogy babát várok.

Okr!
Édes a kép...

Rambóka és többiek!
Köszönom a vigasztaló szavaitokat, ahogy múlik az idő, egyre kevesebbet sírok a meghalt baba miatt, de a fájdalom sosem fog teljesen elmúlni, úgy érzem... Inkább a testvérem miatt vagyok nagyon-nagyon szomorú. Az egyik kislánya azt mondta az iskolában az osztálytársainak, hogy még nem született meg a tesó - nekik is nagyon nehéz feldolgozni -, de aztán a tanítónéni szépen megbeszélte a gyerekekkel, hogy mi történt... Beszéltem róla Ács dokival is, és szerinte még ha egy nappal előtte elmegy uh-ra, szívhang-ellenőrzésre, és minden ok, akkor is megtörténhet másnap simán... De azt is hozzáfűzte, hogy ez nagyon-nagyon ritka dolog. Ezt csak a kismamik miatt mondom, hogy próbáljatok meg nem aggódni. Én sem aggódom magunk miatt, habár azért elment a kedvem attól, hogy bármit is megvegyünk, ami még kell (fürdető, pelenkázó - ezeket elajándékoztuk), a babkocsi, ruhák, kiságy meg megvannak. Majd megveszi a férjem, ha megszültem. A nővéremék két lánya mind használt babakocsiban nőtt fel, ennek a kisfiúnak erre vettek egy újat - hiába...

Vöcsök
vöcsök
 
 

 
 

És amit kifelejtettem: üdvözlöm az új lányokat, mielőbbi babásodást :)
Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok :-)

Mostmár ujra a saját nyuszifészkünkből jelentkezem, többé-kevésbé ki is hevertem az utazás fáradalmait. három napos út volt két biciglivel a csomagtartónkon és egy rahedli csomaggal a kocsiban, mozdulni is alig birtunk, de legalább jól mulattunk :-) egész úton vukkot, süsüt, hupikék törpikéket és hasonló magas szinvonalú zenei darabokat harsogtunk két szólamban :-))
Holnaptól teljes állásba tudok végre ujra fórumozni, ma még vasalom azt a temérdek ruhát amit kimostam az elmúlt két napban.

Sajnos a kedvem máma kicsit esőfelhős, a sógornőm reggel megint elvetélt 11 hetesen. Nincs igazság a földön!!! miért történnek meg sorozatban ilyen szörnyűségek olyanokkal akik mindent megtennének egy kisbabáért?? szegény lány már tavasszal is elvetélt 14 hetesen, és egyszerűen nem tudni miért. értetlenül állok ezek előtt a dolgok előtt. :cry:

Vöcsök, húgycsőcisztád volt tavaly? szabad megkérdeznem hogy ez milyen tünetekkel járt mielőtt kiderült? hasonló volt a hólyaghurut-féléhez vagy teljesen más? azért kérdezem, mert vannak fura problémáim már néhány hónapja, és valami hasonlóra gyanakszom, vagy esetleg cisztára a hólyagomon.

Norka, olvastam hogy nem védekeztek, csak nem máris újabb utódban gondolkoztok? tőők jóó! nem tudom honnan veszed ezt a töméntelen energiát: baba, újságírás, tanítás stb, meg még egy baba! le a kalappal! Az egyik barátnőm is igy vállalt be egy második babát, bár ők nem tervezték ilyen gyorsan, csak bevették azt a dumát, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni, és most a hathónapos kisfia mellett ott egy 13 hetes törpike a pocijában. Nem semmi!

a holnapi viszonlátásra,
Anita
krumplis pogácsa
 
 


Sziasztok!

Köszi a kedves üdvözlést!
Estrella! Még akkor felfedeztem ezt a fórumot, amikor kiderült a pco-d, azóta olvasgatom ezt a fórumot is.
Zsizsik! Rejo!Szerintem is durva a december, de tudni kell azt is, hogy már úgy szerettem volna menni Tűű dr-hoz, hogy megvannak a cukor- és inzulin eredményeim is. Hosszas és kalandos úton a lakóhelyemen egy ismerős belgyógyász csinálta meg a vérvételeket, de az izotóp labpr csak dec.-re ígéri az inzulin eredményt... Valójában minden jellemző Pco-s tünetem megvan, ezt a mérést csak kíváncsiságból csináltattam meg. Egyébként sajnos nem rögtön kaptam gyógyszert a Pco-ra, 2 évvel ezelőtt terhes voltam, de 10 hetesen elvetéltem. Azóta meg semmi... viszont ezer kivizsgálás, ezer kezelés... (a meglévő leleteimből Petrányi dr. rögtön megállapította a PCO-t). Így már célirányosan mentem Tűű dr.-hoz.
Lara! Hát tény, hogy kellemetlen ez a betegség, de még mindig jobb, mint ha esetleg 50 évesen derül ki, hogy esetleg cukorbeteg vagy... (ezzel biztatom magam).

Sziasztok!

Lyutka
lyutka
 
 


Sziasztok!
Zsizsik, nem csináltál még tesztet??? plíííz, csinálj!!!

Jaj, képzeljétek, végigbűnöztem (na, annyira nem, de az lmúlt 1 hónaphoz képest igen...) a hétvégét :D
holnaptól megint kemény diéta. de tűű azt mondta, néha lehet, így rá fogom
:D
mindnekinek szép estét kívánok! kisbabásoknak, pocaklakósoknak nyugodt, szép éjszakát.a többieknek gyermeknemző, vad duhajokat :D hihi, hat a duphaston :D vagy vmi hormontúltengésem van???? :twisted:
üdv
dimet
 
 


Lyutka!

Hát igen! Jobb előbb elkezdeni egy betegséget kezelni, mint később vakarózni, h miként tovább. Csak legtöbb nőnek itt kell szembesülnie, h van más megoldás a műtéten kívül.

Képzeljétek fogytam 5 kg -ot!! Most vagyok 57,2 kg!!De nem attól,h futok a buszra!
:lol: Mellesleg mindig ilyen későn eszünk. :lol:

Na most már tépek vacsizni.

Kép
lara26
 
 


Lara!!! Gratula!!!!
jó étvágyat!
én vmi canderell ostyát majszolok, annyira ehetnékem van.... :?
dimet
 
 


Sziasztok!
Holnap reggel teszek táblázatot,aki kér változtatást,légyszí írjátok meg!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


MNiki-t megtaláltam,hogy Ő sajna változott!

Na jó éjt!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Norka!

Bogi még elfér a Gracoban??? :shock: Mindenki arra panaszkodott a neten azzal a típussal kapcsolatban, h. nagyon szűk és nem fér el benne a gyerek téli cuccban!!!!

( Mellesleg a Bergonokkal viszont nem lehet bejutni a kisboltok és a liftek ajtaján a ménkü nagy tengelytáv miatt!!!! :twisted: )

Csillagfény!

Ezt a próbareggeli-szerű marhaságot még mindig csinálják????? :shock: Megáll az eszem!!!!! 21. sz. , mi????
:evil:
Éhomi cukornak a 4,2 nekem is gyanús IR-re!!!! Meg a csokizabálhatnékod is (sajnos én is éppen ezzel küzdök, de ma este indul a ¼ metformin, ha holnap nem jönnék, a wc-n ülök!!!! :oops: :lol: :lol: :lol: )!!! Úgyhogy próbálj szénhidrátszegény diétát tartani, ha lehet!!! ( Mennyivel egyszerűbb volt nekem a metforminnal, a fene egye meg, h. nem képesek egy kísérletet lenyomni erre vonatkozólag!!!! :evil: )
A pocid méretével ne foglalkozz, az alkati adottság, az enyém is hatalmas volt!!!! Van, aki meg a 9. hónapban is majdnem lapos!!!!!

Hordozható babaágyak pofátlanul drágák!!! :evil: Nézz körül a neten az apróhirdetések közt, féláron megkapod!!!!
Ergo babahordozónak is nézz utána, a hordozókendős topikban nagyon dícsérték!!! Már Mo.-on is kapható 20 ezer Ft körüli áron. Nem hordozókendő, hanem kenguruszerűség, de nagyon széles váll- és derékpántokkal, állítólag kényelmesebb, mint a többi megoldás, kevésbé fáj tőle az ember dereka!!!!

Csakegy!

Kicsit halloweenes a ded!!! :lol: :lol: :lol:
(De ne aggódj, nem ilyen lesz!!! Gergőnek sem lett nagy orra pedig az UH-okon úgy tűnt!!!! :wink: )

Rejo!

Volt egy nagyon nehéz napunk a múlt héten szerdán. Gergő már reggel a szokásosnak csak a ¾-ét szopizta, aztán délelőtt is, meg délután is. Egyszerűen nem volt több tejem!!!! :cry: Egész nap ment a cirkusz, de estére már annyira éhes volt, h. ki kellett venni a fagyasztóból egy adag korábban lefagyasztott tejet, mert üvöltött az éhségtől és folyamatosan csámcsogott az öklén v. a párom vállán. :cry: :cry: :cry:
Közben meg totál felfújódott, mert nap közben hiába aludt be a cicin, amikor lefejtettem, egyből üvöltött, ahelyett, h. böfizett volna!!! Este a párom két órán keresztül dolgozott mire az egész napi böfit kicsalogatta belőle. :cry:
Természetesen én teljesen bepánikoltam, h. mitől nincs tejem, hiszen eddig semmi gond nem volt!!!
Utólag végiggondolva, valszeg ott hibáztam, h. a problémát megelőző napokban hagytam, h. a ded bealudjon 5-10 perc szopi után, mert ennyi idő alatt is leszopizta a szükséges mennyiséget. Így viszont a mellem nem kapott elég ingert a tejtermeléshez, sőt valszeg maradt is benne még tej, ami szintén csökkenti a tejelválasztást ( tudod kereslet- kínálat!!!). Aznap a ded már reggel éhes maradt, tízóraira sem kapott eleget, bepipult és ordított, nem büfizett, felfújódott, a feszülő poci miatt a következőnél is bealudt a cicin, de amikor lefejtettem rájött, h. ő még éhes és ordított, ahelyett, h. büfizett volna, ettől még jobban felfújódott és beállt az ördögi kör. :cry: :cry: :cry:
Én meg bepánikoltam, mert tudtam, h. éhes és nem értettem, h. miért nincs tejem, de az idegesség sem segíti a tejelválasztást, úgyhogy nálam is kialakult az ördögi kör! :cry: :cry: :cry:
Aznap szegénykém talán, ha 3 órát aludt egész nap, a fennmaradó időt üvöltéssel töltötte, úgyhogy totálisan kimerültem és kiborultam. :cry: Este a párom vette át a dedet és ő hozta helyre az egész napi bénázást.
Éjjel úgy döntöttem, h. a tettek mezejére kell lépnem, ha nem akarom tápszerezni a gyereket!!! Másnap minden szopi után lefejtem a maradékot, eleinte nem nagyon jött, de a nap folyamán végül összejött kb. 60 ml, amire este sajnos szükség is volt (hiába az idegesség még fennállt!!).
Harmadnapra visszaállt a tejtermelésem és 150 g-okat tudott szopizni!!! Megnyugodtam.
Azóta 15-20 perceket dolgozik a cicin és úgy kell lefejteni, mert annyira rágja!!! :D

Szóval célszerű beszerezni egy kis kézi fejőt (gumipumpásat vegyetek, Medelát, Chiccot v. Aventet !!! Ja és a börzéken egy csomót árulnak használtan olcsóbban, nyugodtan megvehetitek, úgyis ki kell fertőtleníteni kifőzéssel v. sterilizáló folyadékkal!!! De van, h. nem is használták!!!). Tudom hülyén hangzik a fejés :lol: , de a 3. napi tejbelövellés okozta kínokon is tud segíteni, meg úgy tűnik bármikor jól jöhet, ha a ded ellustul!!! :wink:

És az elején, amíg dől a tej, fejjetek és fagyasszátok le Medelás zacsiban ( gyógyszertárban kapható, 1600 Ft körül van 10 db, aranyat ér!!!!! :!: ). Később is célszerű időnként fejni, mert állítólag a dedek a 3 hónapnál régebbi tejet már nem isszák meg, mert addigra már más az összetétele a ciciből jövőnek!!!!

Mi a gondotok a kakival???

Vöcsök!

Sajnos nem lehet kiszűrni az ilyesmit, a neten olvastam olyat, h. vki délelőtt még NST-n hallgatta a babája szívverését, délután meg bement, mert gyanúsan nem mozgott a pici és addigra már halott volt!!! :cry: :cry: :cry: A köldökzsinór bethrombotizálása v. a lepény leválása esetén csak akkor lenne esély a baba életben maradására, ha folyamatosan monitoroznák v. még akkor sem!!! Nem lehet ellene mit tenni!!!
De ti ne ezen parázzatok!!! Ennek annyira kicsi az előfordulási esélye!!! Csak a nővérednek sajnos nem volt szerencséje!!! :cry: :cry: :cry:

Pogi!

A sógornődnek szerintem legközelebb nem ártana egy kis progipótlás min. a 14. hétig teljes adagban, és utána fokozatosan elhagyva!!!!! Mensi előtt nem szokott barnázni???
rambóka
 
 


Na nézzük sikerült-e a vonalzóm???

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hát nem!
De mérnem???
rambóka
 
 


Vagy mégis? :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dobok fel pár képet, h. legyen fogalmatok, milyen az, amikor a kis cseppem morcos!

Kép Azonnal mentsen meg valaki!!!! Kép Meg fogok pukkadni!!!!
Kép Még apa kezében is folytatom!
Kép Szétbőgtem a fejem és utálok mindenkit!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi!

Tesztem negatív lett. Így az utolsó napokban nem is vártam jobb eredményt. Semmi inger nem volt.

Na majd a köv. ciklusban!!!

Rambóka!

Milyen kis aranyos Gergő!

Kép
lara26
 
 


Pogi!
Fogalmam sincs, milyen a hólyaghurut, a cisztára is a nőgyógyász hívta fel a figyelmem, nem fájt, nem zavart, nem is vettem észre.

Ranbóka!
Én is ide jutottam a következtetéseimmel, hogy csak állandó monitorozással lehetne ilyet kiszűrni, ha a szülés előtt minden kismama bevonulna a kórházba, de hát arra meg nincs pénz és nem is indokolt a legtöbb esetben. De szegény anyukám most állandóan ezt mondogatja, hogy be kell előbb menni 2 héttel és megszülni...

Mindenki!
Ti mit csinálnátok, ha lenne felettetek egy új szoszédasszony, aki a gyerek normál hangerejétől kiborul, és az ablakon ordítozik ki, mint egy hárpia???
Múltkor erőt vett magán, és kedvesen is megkért, hogy csititsuk a fiamat, mert ők nem tudnak eludni tőlünk... Én kedvesen megmondtam neki, hogy egy gyerekkel az élet némileg zajosabb, és nem tudok olyat ígérni, amit nem tudunk megtartani. Pedig miatta az utóbbi időben, ha hisztizett valamiért Álmi, becsuktam az ablakot, de őszintén szólva a ma reggeli kiordítozása óta erre sincs sok kedvem, és mert a múltkori beszélgetésünkkor, amikor a fiam is jelen volt, kiderült, hogy az alaphangereje is zavarja... Az, ahogyan normál esetben megszólal és beszél. Én pedig nem fogok szájkosarat adni rá egy ilyen szomszéd miatt... Megjegyzem 4 éve élünk itt, és még senki sem panaszkodott, nem is panel a lakás. De már kezdek kiborulni, mert amióta szólt, a férjem is mindent hangosabbnak hall, mint amilyen... Egyébként a teljes éjszakát végigalussza, aztán délelőtt oviban van, délután megint alszik, délután kint játszik... csak reggel, délben meg este van a lakásban. Ennyit a gyerekszerető szomszádokról. Sikerült tisztára felhúznom magam...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Rambóka! Nyomja ám a gyerkőc ezerrel :D de az a megnyugodott, durci pofi is aranyos :D

Képzeljétek, már lassna egy hete mindig hányingerem van :( pedig a metformin elején semmi bajom nem volt. most meg előjött. babás nem hiszem,hogy vagyok. 2 hete csináltam tesztet, a duphastont szedem, hogy megjöjjön. a PG53at nyalogatom, ovulációm (aszerint) nem volt régóta. hm. na, mindegy. majd elmúlik.
dimet
 
 


Vöcsök!! Ne foglalkozz vele (könnyű ezt mondani). vagy próbálj vele haverkodni, jópofizni....hogy aztán ne legyne lelke (ha van neki...) szólni és ordibálni :)
dimet
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Vöcsök!Részvétem a nővérednek,nem lehet könnyű szegény családnak! :cry:
Sajnálom,hogy kifogtad a szomszéd családot!"Jószomszédi iszony!"-tegnapi film!

Lara drága!Pedig annyira bíztam a mai tesztben.....őszintén sajnálom!-de a köv. ciklust,nem úszod meg! :wink:

Rambóka!Nagyon szép baba Gergő!-hidd el ezek a morcis képek,jó kis emlékek lesznek....majd nevetni fogtok rajta csak!!!!

Dimet!
Bűnöztél a hétvégén......hányinger.....több mint 2hete teszteltél....nem kéne újra?????Hisz a duphaston,nagyon jól támogatja a terhességedet!!!-tesztelj,addig ne hagyd abba a duphastont!

Többieknek is szép napot!!!!!
Megyek délutánra dolgozni!
pusza
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


kandi! mindenképpen tesztelek, amíg nem hagyom abba a duphastont. (ez még 3 nap)
de nem hinném, hogy babás vagyok, hiszen június óta nem mensiztem....de tudom, tudom...sosem lehet tudni. tezstelek,oszt kiderül :)
ha meg nem, akkor meg megjön, és hátha a duph. egy kicsit felébreszti a hormonrendszeremet.... :)
dimet
 
 


ja, én már kíváncsi lennék zsizsik tesztelésére is!! he? zsizsik???
dimet
 
 


Csillagfény, előszöris gratulálok a vizsgádhoz, és jobbulást kívánok ! Valószínűleg nálad is egy bakteriális felülfertőződés következett be, ezért gyógyulsz lassabban. Sajnos nálam évekig ment ez a jó kis játék, mire kiderült mi okozza és azóta évente max 1szer vagyok beteg :) Kitartás!

Csakegy :lol: nagyon édes a kép !! Tetszik a kislányotok !

Lyutka üdv közöttünk! Tűű dokival jól jársz, de biztosan elkül majd egyéb vizsgálatokra, erre készülj :wink:

Mit látnak szemeim, Norka gyorsan elintézted a kistesó project kérdést :lol: :lol: :lol: Örülök nagyon !

Lara :( Talán Zsizsik mondta korábban, hogy a babák párban szeretnek jönni, nos úgy tűnik mi újra lehetünk "egy pár" :)

Pogika, de jó, hogy újra itthon (azaz otthon :lol: ) vagy ! A sógornődnél szerintem is kéne progi pótlás. Sajnálom, hogy újra át kellett élnie.. Egy kis mosás után várunk vissza !!

Rambóka, nagyon erős tüdeje van Gergőnek :wink: egyem meg, hogy tud sírni.. de nagyon édes a "kimerülés" után..
mniki
 
 


rambóka, ha kevés a tejed többször kell mellre tenni, nekem is volt ilyen nap, másnapra megint ömlött a tej.

fejni nem nagyon van kedvem, egyrészt Dominál annyit kellett fejnem, hogy rossz emlékek kötődnek a fejéshez, másrészről valahogy fáj is (nekem gépi van még Domitól maradt)

Kakival az a bajunk, hogy nehezen jön ki magától, és amíg nem jön ki, addig sírás van.
rájötünk, a gyerek akkor alussza meg az 5-6 órát éjszaka, ha az este folyamán (7-10-ig) minimum egy, de inkább kettő kiadós kaki van.
Úgyhogy este apa csalogatja a kakit, már gondoltunk arra is hogy kiszívjuk. :lol:
járkálni kell vele, meg a szarópózba tenni, apa jött rá, enyhén előredöntve ülve, akkor rotyogtat nagyokat, persze nem azonnal, pár órás kezelés után. :lol:
persze végülis mi sem fekve sz_runk. :lol:
vettünk szélcsövet is, de azt a legvégső esetben akarjuk csak bevezetni.

Gergő szőke lesz!! tejfölszőke!! és milyen fiús!

Kismamik!!
ha jól emlékszem, Norka , Rambóka és én gyakran tettnk fel pocifotókat!!!
Pociképeket AKAROK!! Mindenkitől!!!

ÚÚÚgy irigylem a pocisokat! :oops: Igazság szerint már szülés utáni napon hiányzott a nagy pocak, és irigykedve néztem a kismamákat! :roll: :lol:
Érdekes ez a természet, így oltja be a nőket a fajfenntartás miatt.

Hát Vöcsök jó tanácsot nem tudok adni, de asszem visszasírja még szomszasszony ezt a jó kis csöndet az új jövevény után! :lol: :lol:
akkor mit fog csinálni?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

Tudod már nem tudtam mellretenni, mert nem jött belőle semmi, viszont felázott és nagyon fájt, mert iszonyat erősen tudja rágcsálni, ha már nem szopik ( annál azért a fejő szolidabb!). Másrészt, ha rátettem és nem jött tej, majd levettem, még jobban ordított!!! Így is elég volt megnyugtatni!!!! :cry: :cry: :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


tudnátok segíteni nekem más témban???
kolléganőm gyerkőce (11 éves, kislány) eléggé dundi, és kolléganőm szeretné elvinni dokihoz. d emár járt vele a heim pálba, a pajzsmirigye jó. de ott szó sem volt esetleg cortizolról, vagy inzulinról, vagy terheléses cukorról:( szerintetek hova tudná vinni kivizsgáltatni rendesen? mert nem eszik sokat, de mégis dundi.
ötleteket várom :)
köszi!
dimet
 
 


Dimet, Rambóka!
Ezzel a nővel nem tudok és nem is akarok barátkozni. De megpróbálok higgadt maradni, és úgy kezelni az eseményeket. Ő nagyon különleges szituációnak érzni, hogy éjszaka dolgozik, és elfogadhatatlan a számára, hogy reggel 6-tól 7-ig hangokat hall... Nem tudom, észrevette-e, hogy terhes vagyok, mert mint mondtam, elég kicsi a hasam, de a múltkor már majdnem kiszaladt a számon, hogy a jelenlegi helyzettől csak rosszabbra számíthat. :) Az is lehet, hogy észrevette, és ez a probléma gyökere... Persze nincs még gyereke, de nekem sem volt 30 évig és nem emlékszem olyan esetre, hogy az ablakon keresztül ordítoztam volna a máséra... Meg még azt sem felejtettem el, hogy milyen volt gyereknek lenni, és valahogy természetesnek érzem, hogy a fiam berregni kezd, ha autóval játszik...

Dimet!
A II. számú gyerekklinikán (Tűzoltó utca, IX. ker.) Budapesten van egy gyermekendokrinológia nagyon jó dokikkal, de nem tudom, hogy oda alapesetben hogy juthat el egy gyerek (2C az osztály neve és a másodikon van)... Kell-e a gyerekorvostól beutaló vagy sem (szerintem kell, de legegyszerűbb telefonon megkérdezni)...

Vöcsök
vöcsök
 
 


okés, köszike!!
dimet
 
 


Hi!

Köszi mindenkinek a bíztatást!

Niki!

Jól gondold meg kivel állsz egy párba. :lol: :lol:
Az én szivatós görbém...... :lol:
De lehet róla szó! :D

Andi!

:shock: Szóval akkor már most felkötöm a nacimat!!! :D

Kép
lara26
 
 


Tudjátok min filozofáltam ma reggel a zuhany alatt? (hol máshol :) )

ha igaza van a belgyógyász profomnak és a D vitamin tényleg műxik az inzulinrezisztenciánál... akkor elvileg nem kéne paráznom a terhességi diabétesz miatt... akkor sem, ha nem szedem a metformint...

Na ezen filozofáltam...
Vendég
 


Sziasztok!

Most nagyon önző vagyok, mert lenne egy fontos kérdésem!

Kezemben a Norcolut. Ez eddig jó hír. :lol: Rossz hír, hogy hatalmas
lelkiismeret furdalásom van miatta. Ugyanis....hosszú.... nagyon nem volt egyszerű a kiíratása.

Kérdés: Hogy is kell beszednem? Jól emlékszem, hogy 2*1 egy nap? S 5 napon keresztül???

Holnap jövök, s bepótolom az elmúlt egy hetet!

Bee
beebeey
 
 


Sziasztok!
Hát megszületett Zsombor. Téraránytalanság miatt császár. 20-án bementünk NST-re, de a szokásos vérnyomásmérés eredménye 170/114 lett, így bent kellett maradnom. Este pedig megindult a szülés magától. Fél 9-től 11-ig teljesen eltűnt a méhszáj, jöhetett volna a baba, de nem tudott. Így 11:56-kor császárral született meg. Semmi rossz élményem nincs a szülésről, se a kórházról, csak jókat tudok mondani mindenkiről. Norka! A légzéstechnika csodákat tett, komolyan mondom. Nekem enyhítette a fájásokat. Magdi sokat segített, örök hálám az övé. Az 5. napon lett tejem, előtte sokat kínlódtunk. Most már jó sok van. Egészségesek vagyunk, jól érezzük magunkat itthon, boldogok vagyunk. Pussz mindenkinek!
Vera
verona
 
 


Beebeey,
igen jól emlékszel az adagolással kapcsolatban.

bonya


Kép


Kép
bonya
 
 


egyébként mi a különbség a norcolut és a duphaston között?

duphastonban 10 mg dydroegestrone van, a norcolutban meg 5 mg hatóanyag (nemtom pontosan mi). de ugyanarra lehet szedni?

mert a duphastont 10 napig kell szednem, napi 2 szemet.
dimet
 
 


Köszi lányok!!!! Holnap elkezdem szedni.

Dimet úgy tudom mindkettő jó a vérzés meghozatalra.
Viszont a Duphaston progipótlásra is adják. Ha jól tudom.
De majd a dokilányok megmondják. :lol:
beebeey
 
 


Sziasztok lányok!

Rambóka!
Gergő igazán szép baba, és látom ha sír..belead apai-anyait. Cuppantom :) Kis durcika...igy is édes :)

Verona!
Gratulálok és jó egészséget, sok tejcit kívánok :)

Lara!
A követekező ciklus be fog jönni. Semmi letörtség!! :) és grat a -5kg-hoz!

Én ma voltam UH-n, nem "mertem" megmondani a dokinak a clostit. Na szóval megnézett..és a bal oldalon semmi a jobb oldalon meg ugy tűnik egy alakul...12 mm. Ez még ugye semmi ( de emléxem kb. egy éve a 8mm-nek is nagyon örültem...ujjongtam...) Pénteken megyek ujra..addigra reméljük megnő. De azt mondja ez a petefészek kicsit ciszta "gyanús". Na mondom én hogyan láttam ( UH szaki nem vagyok) Szóval mintha a nagyobb 12mm-es mellett ott lenne még 2-3 "méretes" olyan kb (szemmértékkkel) 8 -6 mmesek. Lányok...ez baj?? Ciszták?? Vagy a closti nem kellett volna??? Szerintetek?
Ja és mérem a hőt :)


Gina



Kép
Vendég
 


csak,megijedtem,hogy mégsem jót szedek :D
mert beugrott, hogy tavaly norcolutot szedtem. mind1, a végeredmény a lényeg :D
Bee: neked menni kell UH-ra, vagy most "egyszerűen" beszeded, hogy megjöjjön?
dimet
 
 


Kép
Vendég
 


Gina!
Vagy hármas ikreid lesznek fogantatás után :D

Verona! Minden jót nektek! Hol is szültél? (ha már ilyen jókat írsz róluk...)
dimet
 
 


Szia Dimet. Képzeld nem jött már meg egy hete. A hőmérőm is jol átvágott. 3 tizedet csal, úgy hogy van már másik. A hőgörbémet így már nem tudom követni.
szedit25
 
 


dimet!

Köszike :) Szivemnek is ez volt az első reakciója. Erre én: Édesem 1 nagy + 3 nagyobb = 4. Vicc ugye???

:shock:
Vendég
 


szedit: eddig normális volt a ciklusod?? lehet még egy kismami lesz itt a fórumon??? :D

ginuska, 4 gyerkőccel le tudnál mindent egyszerre:)
nekem azt mondta Tűű, hogy a clostyval várjunk,mert elég nagy százalákban ikerterhességeket produkál. én örömködtem neki,hogy ojjé, mi szeretnénk kettő sikreket. ő meg mondta,hogy nem-nem: 2től fölfelé ikrek jönnek a clostytól :D :shock:

azért drukkoljunk annak a legnagyobbnak :D
dimet
 
 


Várok péntekig aztán tesztelek. Ha negatív akkor már az új hőmérővel vezetm tovább a hőgörbém. Amugy tüneteim nincsenek. Kicsit ég a gyomrom de az akár a meforaltol is lehet. Kicsit fáradtan ébredek de ez is lehet bármitől. Veled mizu?
szedit25
 
 


remélem,hogy hírdetést kell feladnod: eladnám használaton kívüli lázmérőmet :D
írok pü-t
dimet
 
 


Dimet!
Kissé megijesztettél :))
4 iker????
Vendég
 


A ciklusommal akkora baj nem volt 33 34 naposak voltak. A doki azt mondta hogy pco-sok körébe az ilyen ciklus 1 a 100-hoz. Az inzulinomon kívűl óriási nagy eltérés nem volt. A hízáson kívűl semmi olyan baj nem volt amiből észre vették volna a pco-t. Minden leletem jó volt. Csak épp 53-kg-rol 1 év alatt lettem 85 na ez kicsit fura volt mindenkinek. Egyből citologia, és máris egyértelmű volt a dolog sajna. Egyenlőre még nem hiszem hogy terhes vagyok. A ciklusom 33 napján volt egy eszméletlen erős görcsöm. De akkora hogy én azt hittem meg halok. A pete fészkem és a méhem görcsölt be, 1 órát tartott. Föl hívtam a dokit és a hőm alapján azt mondta lehet hogy tűszőrepedésem volt. De akkor még nem tudtuk hogy a hőmérőm gagyi. Ha minden méréshez hozzá adok 3 tizedet, bőven 36.9 37.1 a hőm
szedit25
 
 


ginuska: jó sok támogatást kapnátok és egy pszichológust is a család mellé :D

lányok, most 18:30 vagy 17:30 van :roll:
dimet
 
 


PG/53-rol van valakinek valami véleménye?
szedit25
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?