Sziasztok!
Norka!
Bogi még elfér a Gracoban???
Mindenki arra panaszkodott a neten azzal a típussal kapcsolatban, h. nagyon szűk és nem fér el benne a gyerek téli cuccban!!!!
( Mellesleg a Bergonokkal viszont nem lehet bejutni a kisboltok és a liftek ajtaján a ménkü nagy tengelytáv miatt!!!!
)
Csillagfény!
Ezt a próbareggeli-szerű marhaságot még mindig csinálják?????
Megáll az eszem!!!!! 21. sz. , mi????
Éhomi cukornak a 4,2 nekem is gyanús IR-re!!!! Meg a csokizabálhatnékod is (sajnos én is éppen ezzel küzdök, de ma este indul a ¼ metformin, ha holnap nem jönnék, a wc-n ülök!!!!
)!!! Úgyhogy próbálj szénhidrátszegény diétát tartani, ha lehet!!! ( Mennyivel egyszerűbb volt nekem a metforminnal, a fene egye meg, h. nem képesek egy kísérletet lenyomni erre vonatkozólag!!!!
)
A pocid méretével ne foglalkozz, az alkati adottság, az enyém is hatalmas volt!!!! Van, aki meg a 9. hónapban is majdnem lapos!!!!!
Hordozható babaágyak pofátlanul drágák!!!
Nézz körül a neten az apróhirdetések közt, féláron megkapod!!!!
Ergo babahordozónak is nézz utána, a hordozókendős topikban nagyon dícsérték!!! Már Mo.-on is kapható 20 ezer Ft körüli áron. Nem hordozókendő, hanem kenguruszerűség, de nagyon széles váll- és derékpántokkal, állítólag kényelmesebb, mint a többi megoldás, kevésbé fáj tőle az ember dereka!!!!
Csakegy!
Kicsit halloweenes a ded!!!
(De ne aggódj, nem ilyen lesz!!! Gergőnek sem lett nagy orra pedig az UH-okon úgy tűnt!!!!
)
Rejo!
Volt egy nagyon nehéz napunk a múlt héten szerdán. Gergő már reggel a szokásosnak csak a ¾-ét szopizta, aztán délelőtt is, meg délután is. Egyszerűen nem volt több tejem!!!!
Egész nap ment a cirkusz, de estére már annyira éhes volt, h. ki kellett venni a fagyasztóból egy adag korábban lefagyasztott tejet, mert üvöltött az éhségtől és folyamatosan csámcsogott az öklén v. a párom vállán.
Közben meg totál felfújódott, mert nap közben hiába aludt be a cicin, amikor lefejtettem, egyből üvöltött, ahelyett, h. böfizett volna!!! Este a párom két órán keresztül dolgozott mire az egész napi böfit kicsalogatta belőle.
Természetesen én teljesen bepánikoltam, h. mitől nincs tejem, hiszen eddig semmi gond nem volt!!!
Utólag végiggondolva, valszeg ott hibáztam, h. a problémát megelőző napokban hagytam, h. a ded bealudjon 5-10 perc szopi után, mert ennyi idő alatt is leszopizta a szükséges mennyiséget. Így viszont a mellem nem kapott elég ingert a tejtermeléshez, sőt valszeg maradt is benne még tej, ami szintén csökkenti a tejelválasztást ( tudod kereslet- kínálat!!!). Aznap a ded már reggel éhes maradt, tízóraira sem kapott eleget, bepipult és ordított, nem büfizett, felfújódott, a feszülő poci miatt a következőnél is bealudt a cicin, de amikor lefejtettem rájött, h. ő még éhes és ordított, ahelyett, h. büfizett volna, ettől még jobban felfújódott és beállt az ördögi kör.
Én meg bepánikoltam, mert tudtam, h. éhes és nem értettem, h. miért nincs tejem, de az idegesség sem segíti a tejelválasztást, úgyhogy nálam is kialakult az ördögi kör!
Aznap szegénykém talán, ha 3 órát aludt egész nap, a fennmaradó időt üvöltéssel töltötte, úgyhogy totálisan kimerültem és kiborultam.
Este a párom vette át a dedet és ő hozta helyre az egész napi bénázást.
Éjjel úgy döntöttem, h. a tettek mezejére kell lépnem, ha nem akarom tápszerezni a gyereket!!! Másnap minden szopi után lefejtem a maradékot, eleinte nem nagyon jött, de a nap folyamán végül összejött kb. 60 ml, amire este sajnos szükség is volt (hiába az idegesség még fennállt!!).
Harmadnapra visszaállt a tejtermelésem és 150 g-okat tudott szopizni!!! Megnyugodtam.
Azóta 15-20 perceket dolgozik a cicin és úgy kell lefejteni, mert annyira rágja!!!
Szóval célszerű beszerezni egy kis kézi fejőt (gumipumpásat vegyetek, Medelát, Chiccot v. Aventet !!! Ja és a börzéken egy csomót árulnak használtan olcsóbban, nyugodtan megvehetitek, úgyis ki kell fertőtleníteni kifőzéssel v. sterilizáló folyadékkal!!! De van, h. nem is használták!!!). Tudom hülyén hangzik a fejés
, de a 3. napi tejbelövellés okozta kínokon is tud segíteni, meg úgy tűnik bármikor jól jöhet, ha a ded ellustul!!!
És az elején, amíg dől a tej, fejjetek és fagyasszátok le Medelás zacsiban ( gyógyszertárban kapható, 1600 Ft körül van 10 db, aranyat ér!!!!!
). Később is célszerű időnként fejni, mert állítólag a dedek a 3 hónapnál régebbi tejet már nem isszák meg, mert addigra már más az összetétele a ciciből jövőnek!!!!
Mi a gondotok a kakival???
Vöcsök!
Sajnos nem lehet kiszűrni az ilyesmit, a neten olvastam olyat, h. vki délelőtt még NST-n hallgatta a babája szívverését, délután meg bement, mert gyanúsan nem mozgott a pici és addigra már halott volt!!!
A köldökzsinór bethrombotizálása v. a lepény leválása esetén csak akkor lenne esély a baba életben maradására, ha folyamatosan monitoroznák v. még akkor sem!!! Nem lehet ellene mit tenni!!!
De ti ne ezen parázzatok!!! Ennek annyira kicsi az előfordulási esélye!!! Csak a nővérednek sajnos nem volt szerencséje!!!
Pogi!
A sógornődnek szerintem legközelebb nem ártana egy kis progipótlás min. a 14. hétig teljes adagban, és utána fokozatosan elhagyva!!!!! Mensi előtt nem szokott barnázni???