Új privát üzeneted érkezett!

Na, jól összevesztem apával, még sírtam is!
Egy hülye papagáj miatt! De nem tehetek róla, annyira utálom azt a madarat! A párom meg nem hajlandó, hogy elvigyük itthonról! Egyszerűen irritál a csipogása (nem is csipog, hanem rikácsol), és büdös is! Persze, ő ezt nem érzi!
Na, most jól kidühöngem magam, bocs, ha nem értitek miről hablatyoltam! :( :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na, jól összevesztem apával, még sírtam is!
Egy hülye papagáj miatt! De nem tehetek róla, annyira utálom azt a madarat! A párom meg nem hajlandó, hogy elvigyük itthonról! Egyszerűen irritál a csipogása (nem is csipog, hanem rikácsol), és büdös is! Persze, ő ezt nem érzi!
Na, most jól kidühöngem magam, bocs, ha nem értitek miről hablatyoltam! :( :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Boldiági!
Te miért nem vagy a táblában? :wink:

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

 
 

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, szerdán nyitva lesznek a bababoltok??

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, megyek reggel a genetika UH-ra (végül már nem volt péntekre időpont)!

Timó! Jó, hogy újra itt vagy! :D

Kami, nem semmi a hétvégi kalandotok... A "cipő szindróma" ismerős :lol: Nálunk még erre jön a "Nem tudod hova tettem ezt meg azt?" kérdés (mármint hogy ő hova tette...) Férfiak :lol:

Hú lányok, nagy pakolásban voltunk a hétvégén - elsóztunk minden cuccot Emma szobájából. Azt hittem a végére összeesek, pedig én nem is cipeltem, csak egy nagy de üres dobozt :shock: Sebaj, és ez csak rosszabb lesz :D

Most rohanok, de ha beértem akkor délután még benézek!

Puszi nektek! Legyen szép napotok! :D
Vendég
 


Halihó! :)
Barbi!
Majd mindenképp gyere, hogy mi volt az uh-n! :)

Róki!
Szerintem minden zárva lesz, munkaszüneti nap 1-je.

Boldiagi!
Bocs, látom, hogy benne vagy a táblában! :oops: :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Hogy telt a hétvégétek? Mi Csongrádon voltunk a párom nagymamájánál. Jól tele ettem magam mindenféle finom házisütivel.

Kami,
Gartulálok a babakocsihoz! Az itteni Tescoból már nekünk is elegünk lett, soha semmi nincsen és borzalmasan koszos, szóval mi is az Auchan mellett döntöttünk, igaz messzebb van, de mindent megkapok amit venni szeretnék.

Barbi,
Írj mindenképpen, hogy mi volt az uh-n.

Timi,
Meddig dolgozol még? Azért nem semmi, hogy pocakosan ennyit dolgozol, én már nem bírnám.

Róki,
Szerintem sem lesz nyitva semmi, talán csak a non-stop boltok.

Móni

Kép
móni23
 
 


Szia Móni! :)

Úgy érzem, egyre nehezebben bírom a munkát, de azért még elvagyok. Ismerem magam, tuti, hogy otthon megenne az unalom. 2 hét múlva jön az "új Timi", akkor már könnyebb lesz. :)

Mikor mutatsz nekünk pocakos képet rólad?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Hahh, ma 10-tol elmegyek jogara! A parom is beleegyezeset adta, utana meg megyun a Westendbe levasarolni a Katay kupont, amit akkor kaptunk, amikor karacsonyi ajandek-kuponnal vasaroltunk egy irtoklassz etkeszletet: elegansat, de mindennapit, nem unneploset. Es megprobalom visszacserelni a babakocsi also halojat, mert folfedeztem rajta egy apro lyukat es hat ugy vagyok vele, 77e ft-ert varrogassak inkabb ok, mint en... viszem a szamlat is, lathatjak, hogy tegnapi vasarfia... Max vegul majd en fogok varrogatni, azt is kibirnam, de... az elv, tudjatok, az elv...

Szoval jo kis delelottunk-kora delutanunk lesz. Ha belegondolok, hogy szegeny Barbi dolgozni megy :( Kitartas Barbi!!! (Meg mindenki persze, aki rajta kivul meg dolgozik... jovo hettol en is csatlakozom, a fene egye meg... de onnantol mar csak 4 het!!!!)

Kepzeljetek, nekem jo ideje mar minden almomban benne van Aron. Illetve meg pocakos vagyok minden almomban - de olyat mar nem almodok, hogy nem terhes vagyok. Most pl tornara mentem es amikor korbe-korbe futasra kerult a sor, kialltam, mert feltettem a pocakomat :) Ti hogy vagytok ezzel? Egyaltalan szoktatok almodni ejszaka???

Roki, szinte biztos, hogy semi nem lesz nyitva. A Brendinra mintha ki is lenne irva, hogy novemver 1 szunnap. A pirosbetus unnepeken szerintem senki se dolgozhat, aki nem non-stop-ra va van bejelentve (talan meg azok is csak meghatarozott ideig), mert megbuntetik.

Auchan-Tesco: mi azert kezdtunk el Tecsoba jarni, mert igen kenyelmes volt, itt van egy ugrasra, plane kocsival. Na de az ottani allapotok! Akcios cucc vagy nagyon gaz, vagy nincs is, kosz van, verebek, hianyos dobozok, az Auchan meg ugyan Dunakeszin van (szinten nincs TUL messze), es tiszta, jo a valasztek (meg sodrofat is tartanak meg zuhanyfejet - elvileg a Tesco is, csak keszleten nincs... megyek, megtanitom oket keszlete tervezni!!!), meg valahogy a vasarlokozonseg is "kulturaltabb".

Na, megyek, ranezek a paromra. Megint nemtom mikor zuhant agyba, en mar reg aludtam. Aaaa, itt kapirgalt, folkelt!!! Most a babakocsival jatszott es besezlt a benne fekvo nem letezo Aronhoz :) En nagy dinnye parom :lol:
kami
 
 


Timi,
Akkor már csak 2 hetet kell kibírni.
Ma este teszek fel pocis képet, bár hozzátok képest a pocim nem is olyan nagy.

Móni

Kép
móni23
 
 


Móni!
Én sem találom nagynak az én pocimat, de mindenki azt mondja, hogy az. Persze, nem tudom milyennek kellene lenni egy 20 hetes pocaknak! :)
Nekem tetszik és élvezem! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Jelentem Emmával minden OK! Viszont pipa vagyok! Odamentünk időre, várni kellett egy csomót, majd közölték, hogy a laborvezető fog megvizsgálni, mert éppen oktat, és pont jó, hogy most jöttem, mert szeretne egy 18 hetes magzatot megmutatni a diákoknak... Mondanom sem kell, végig latinul beszélt, én semmit nem láttam a gyerkőcből, mert a diákok felé fordította a monitort, majd a vizsgálat végén mutatott nekem is kb 5 mp-et, kapkodva... Kérdeztem, hogy ugye „még mindig” kislány, mire csak annyit modott, hogy hát ha a legutóbbi vizsgálat óta nem nőtt semmi a lába közé, akkor igen... Ja, és mutatott egy képet is, amin én elég egyértelműen „semmit” (vagyis kukacot) nem láttam a lába között, de azért jó lett volna ha ő is mond valamit... Mármint valami egyértelműbbet :shock:

Timó! Engem ma hívott a személyzeti, hogy meddig tervezek dolgozni, hogy úgy szervezzék „új Barbit” :D Bár nem tudom, hogy hogy lesz, mert a változatosság kedvéért átszervezés van, és ameddig nem derül ki, hogy ki merre hány méter, addig nem is fognak keresni helyettem embert, majd csak utána, úgyhogy nagy valószínűséggel dec. 15-be már a betanítás nem fog beleférni... Mondjuk én szóltam időben.

Kami! Én is szoktam álmodni, de én azt, hogy már megszületett Emma és otthon vagyunk vele, illetve egyszer megálmodtam a szülést is, de csak annyira emlékszem, hogy nem volt gátrepedésem :shock:

Na, megyek, eszem valamit... :D
Vendég
 


Ja, és még képet sem kaptunk :cry:
Vendég
 


Barbi!
A kórházas uh-kon sokszor olyan szemetek az emberek! Mikor én voltam genetikai uh-n, csak annyit mondott a doki, hogy minden okés, de semmi egyebet. Ha előtte nem lettem volna 4D-n, akkor most halálra izgulnám magam! De mivel voltam, ezért nem volt gáz! Persze, tök csalódott voltam és képet én sem kaptam! :(
Kérdeztem én is, hogy kisfiú vagy kislány, erre csak annyit mondott, hogy ilyen korban még nem lehet megállapítani! :shock: :shock: Na, még a végén kukaca nő! :(

Én már nagyon várom, hogy otthon maradhassak magammal és a bébivel! Jó lenne tenni-venni stb. Már kitaláltuk, hogy lesz a szoba stb.

Kami!
Azért majd gyere, ha lesz időd! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Kami,
Sikerült valamit vennetek? És a kocsit kicserélték?

Barbi,
Nekem csütörtökön 10-re volt időpontom genetikai uh-ra. Mikor közölték, hogy ehhez a viszgálathoz doki kell, de minden orvos valami konferencián van. Fél 12-re sikerült egy orvost keríteni, aki megcsinálta az uh-t. Én semmit nem láttam belőle, mert a monitor úgy volt állítva és azt mondta nem tudja megfordítani. Én is megkérdeztem, hogy milyen nemű, mire közölte, hogy mit akarok a 18. héten ez csak sokkal később látszik. És persze képet sem kaptam.

Timi,
Este tényleg teszek fel képet!

Móni

Kép
móni23
 
 


Timó! Én is így vagyok vele, a 4D megnyugtat, de egyébként én is be lennék most sz...va :evil: Lehet, hogy neki egy gyerek a sok közül, de nekem a sajátom, és ezt igazán tiszteletben tarthatná, és legalább elmondhatná a méreteit magyarul is... Vagy túl naív vagyok?
Már én is tervezgetem a babaszobát :D Bár a bútorrendelés még odébb van, mert ragaszkodom a Karácsony előtti pihihez: elutazunk pár napra a Bakonyba :D
Móni! Már nagyon kíváncsi vagyok a pocidra! :D
Vendég
 


Barbi!
A bútor még nekünk is odébb van, de már legalább kitaláltuk, hogy hogy lesz átrendezve a háló és a gyerekszoba. Még a gyerekszobában ki kell cserélni az ablakot műanyagra (ez folyamatban van), kellene festeni stb. Úgyhogy munka van még bőven! :)
Mi azon gondolkodtunk, hogy januárban elutazunk Prágába vagy Krakkóba, de nem biztos, hogy a legjobb ötlet hóban fagyban menni! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hú csajok, jó sokat írtatok! Eddig csak olvastam, most meg persze nem tudom, h melyikőtök írt mit :) De azért igyekszem.

Azért nem voltam ilyen sokáig, mert költözködtünk (vissza a pasim felújított lakásába), és szabin voltam csüt, pénteken. Hát 4 napig pakoltunk, minden barátunk, és a húgom segítségével. Mivel nekem pihenni kell, ők segítettek összeszerelni az IKEÁS bútort, stb. Alig kellett vmt csinálnom az utálatos ruhapaokoláson kívül, de így is totál kipurcantam, nagyon feszített a hasam. Úgyhogy megintcsak le a kalappal az igazi építkezők előtt, Cat. :)

Panni, én is azt vettem észre mint Te Gergővel, hogy kb két napig alig-alig volt mozgolódás. Amíg én pakoltam és rohangásztam, vagyis aktív voltam, akkor ő nem. és már kezdtem megijedni, de tegnap este óta nagyonis jelzi, h ott van! :D
Kami, most már tuti, h nem lehet több gond, különben is Áron már nagyon nagy fiú! Tök jó a kocsija is.

Csak én fogok egész végig dolgozni? (Persze ha semmi gond nem lesz csak akkor). Igaz ugyan, h ez nagyon nyugis, fordító vagyok egy nagy cégnél, kényelmes szoba, szék, jó hangulat, nem érzem fárasztónak vagy stresszesnek egyáltalán, végülis ülök egy helyben.
Barbi, a kórházas UH nekem is ilyen volt, kb. 5 perc.. El is mentünk utána 4D-re, pedig eredetileg nem akartunk.

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Na most jól megrémísztettetek. Én csütörtökön megyek 18 hetes uh-ra, már nagyon várjuk, mert a párom még nem látta a bébit és nem is tudjuk, hogy fiú lesz vagy lány.

Én az első uh után nekiálltam kiekresni a leleten lévő rövödítések jelentését. Azóta képben vagyok, hogy hogy nő a pocaklakó!
Elvileg a leleten rajta kell lenni a mért adatoknak és rövidítéseknek...


Az ultrahangos leleten a műszertől és a programtól függően angol vagy német rövidítések olvashatók, melyek jelentése röviden a következő:

AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

nanica
 
 


Szia Nanica,
még nem üdvözöltelek. Köszi a rövidítéseket, hasznos!
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Moni: a kocsit nem csereltuk, annak semmi baja - csak alul a csomagtarto halon lattam egy kis lyukat, ezt csereltettem ki. Kaptam is egy vadiujat, teljesen epet, leellenoriztem a boltban :)

Timo: a genetikai UH az Uzsokiban volt??? Tok fura, de szerintem ez is dokifuggo. Nekem 2x is volt "genetikai UH", egyenkent 15 perc kb, az egyiken 2 fotot kaptam, a masikon 3-at... Mondjuk Tiba rendes nagyon, meg odafigyel az ilyenekre... Eloszor o is ugy ult, hogy nem lattam semmit, mire mondtam neki, hogy "Nem latooook!", mire o: "Jol van, tigris!" es hatrabb gurult a szekevel :)

A jogan Zsebibaba velem tornazott - izgett-mozgott, vicces volt :) Aztan jott ertem Gedeiapu es elBKV-ztunk a Katayhoz, vettunk ezt-azt, jo nagyot setaltunk, majd' leszakadt a derekam. Most meg filmet nezunk, Gedeiapu szabin van velem es csutortokon megy eloszor dolgozni. maszok is vissza hozza az agyikoba! Meg jovok!!!!
kami
 
 


Sziasztok!

Bocsánat hogy önző módon szinte csak magunkról írok, de annyira boldog vagyok, na meg mindjárt ébred az elsőszülöttem, hogy muszáj megosztanom veletek a jó hírt. Én is ma voltam a 18 hetes uh-on a dokibácsimnál, elmondtam az aggodalmaimat az AFP-vel kapcsolatban és tökéletesen megnyugtatott! :D :D :D Azt mondta nálunk úgy vannak kalibrálva a méretek vagy adatok vagy mi a fene, hogy csak 0.4 Mom alatti eredménnyel foglalkoznak külön. De a megnyugtatásomra alaposan végigmentünk az uh-on a babóca feje búbjától a kézujjain át a lába ujjacskáin és azt mondta, hogy minden tökéletes!!! :D :D :D Babuci teljesen egészséges, mindene megvan, a korának megfelelő, hallottam a szivecskéjét is kalapálni, úgyhogy most annyira boldog vagyok. Ja és végig nézhettem a monitort, mindent elmagyarázott és mutogatott még a csigolyáit is számoltuk a kicsikémnek! A gyomrocskája is tele volt magzatvízzel, úgyhogy már iszik a drágám. Valószínűleg neki nem annyira tetszett egyébként a vizsgálat mert egyfolytában kalimpált és integetett. A neméről sajna a doki bácsim nem akart nyilatkozni -ő nem is nagyon szokott csak már a vége felé- de most ennyi átidegeskedett nap után tényleg azt mondom ez most az egészsége mellett csak részletkérdés. (Bár őrülten kíváncsi vagyok, s bevallom összehasonlítottam az adatokat a Botond 18 hetes uh-jával, ahhoz képest minden adat pont 3mm-rel kisebb, úgyhogy még nem veszítettem el a kislányba vetett titkos vágyamat. :oops: :) Ha ezt elküldtem mindjárt összehasonlítom a lányos mamák uh-os méreteivel is a miénket. S két hét múlva azért csinál újabb uh-ot, úgyhogy megint láthatom a kicsikénket. (Szolnokon most ez az új szokás, hogy a genetikait a 18 és a 20. héten is megcsinálják.)

Rokica! Örülök, hogy tudtál jönni, húúú ez a beszoktatás sem valami kellemes dolog. Kívánom, hogy a kicsi lányod azért minél hamarabb megszeresse a bölcsit! Nálunk a szopi talán azért mehetett technikailag könnyebben, mert én "melles"-leg nem vagyok nagyon eleresztve, s nekem azt nem kellett még külön támasztanom.

Móni! A házisütire nagyon irígy vagyok! Akkor még ti sem tudjátok a baba nemét. Tervezitek a 4D-t? Mikorra?

Timó! Köszönöm a nyugtató soraid nagyon jól estek ám! A tempóra azért vigyázz!

Barbus! Gratula az uh eredményhez, a lényeg azért az hogy Emma babával minden rendben!

Ágiboldi! Akkor most nagyon szép lehet a kis otthonotok! Sajnálom, hogy neked se volt olyan jó élmény a genetikai uh. :)

Kami! Gratula a babakocsihoz! Remélem sikerült kicserélned a hálóját. Ez azért tényleg bosszantó, hogy akár ilyen picike hibák is vannak a nem olcsó járgányon. Vettetek még valamit?

Cat! Hol vagy?????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Szia Sweni! Nagyon orulok a nagyszeru hirnek! :) Az meg, hogy micsoda a neme, ehhez kepest huszadrangu kerdes, fo, hogy az AFP jo! :)

Jaja, sikerult kicserelni a halot, epp most tettem fol az ujat a verdara :)

Megyek vissza agyikoba, kicsit almos vagyok. meneztuk a Click c. filmet, aranyos, Adam Sandler van benne meg Kate Beckinsale :)

Na ciao, meg biztos jovok ma!
Kami
kami
 
 


Na, hazaértem. Nemsokára apa is megjön, úgyhogy mindjárt nekiesek a vacsinak :D
Timó! Prága is meg Krakkó is nagyon jól hangzik! Nekünk idén kimaradt a nyaralás, úgyhogy azért akarunk a hegyekbe menni, hogy egy kicsit kiszakadjunk a forgatagból :D
Ágiboldi! Tök jó, hogy ilyen nyugis munkahelyed van! Én tuti nem fogok végig dolgozni. Hiába mondtam bent, hogy dec 15-tel részemről téma lezárva, mostanában egyre többször mondogatják, hogy ha bírom, akkor jöjjek nyugodtan januárban is, meg utána... Kössz szépen :evil: Elhiszem, hogy emberhiány van, meg nagyon hálás vagyok, amiért ilyen rendesek velem, de értsék már meg, hogy a dec. 15-öt is alig várom már! Ja, és én időben szóltam! Kb amikor szept. közepén visszamentem, már akkor jeleztem, hogy Karácsonyig tervezek maradni. Az átszervezésről meg nem én tehetek...
Swen! Örülök a jó híreknek! :D LÁtod, minden OK! :D
Kami! Tök jó, hogy kicserélték a hálót! Mondjuk próbálták volna nem :lol: Ahhoz azt hiszem lett volna egy-két szavad :lol: Hozzáteszem, teljesen jogosan! De jó, hogy Gábor is otthon van most veled! Irigyellek Titeket :D
Na, megyek, összerittyentek valamit! Jók legyetek! Ha nem tudnék ma már jönni, akkor valszeg holnap is csak este, mert egész nap egy tréningen leszek...
Vendég
 


Ja! Azt néztétek, hogy eddig ugyanannyi kislány van mint kisfiú? :D
Na, tényleg mentem :D
Vendég
 


Sziasztok Mamik! :)

Nagyon-nagyon álmos vagyok, annyira nem akartam dolgozni jönni! :( :(

Tegnap rájöttem, hogy Buksi szeret buszozni. Hazafelé végig ficánkolt a pocakomban! :)

Kami!
Olyan jó neked, hogy otthon vagy (mármint nem a kényszerpihenő miatt, hanem amúgy)! Főleg, hogy apa is veled van otthon! :)

Barbi!
Kitartás a tréninghez! Én mostanában semmire nem tudok koncentrálni és egyáltalán nem is érdekel a munkám sem... :(

Swen!
Na, látod, hogy minden okés! :) Szép és tökéletes pocaklakód van, örülök, hogy boldog vagy! :) Legközelebb pedig úgyis kiderül, hogy kisfiú vagy kislány! Remélem a lányosok táborát fogod erősíteni! :)

Nanica!
Te nem szeretnél a táblába bekerülni?

Móni!
Na, csináltatok képet? :wink:

Többiek!
Cat, Mia, Bigsis, Niki, Lorca, Pann, Cica!
Tessék jelentkezni!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timo!
Ha faradt vagy, 1-2 napot te is ki tudsz venni. Vagy egy hetet. van meg szabid? De a hazidoki is biztos kiir, ha mar nincs szabid. Sose voltam a logas hive (a kotelessegtudatom mult szerdan is be akart zavarni dolgozni, a parom nem engedett, de nekem tok lelkiismeret-furdalasom volt... na, mostmar persze reg nincs :)), de azt mondom: ha ugy erzed, faradt vagy, PIHENNED KELL!!! Ha mas nem, napkozben iktass be 1-2 orat, amikor odabent ellazulhatsz egy ures szobaban (nalunk van doglos szoba a 4. emeleten, "kreativ saroknak" hivjak, oda megyunk Barbival teazni, ha eljutunk odaig) es ott el tudunk nyujtozni szo szerint. Vagy pedig menj ki az utcara es setalj egyet, az is pihentet lelkileg!!! De az igazi az lenne, ha ki tudnal venni 1-2 nap szabit a het kozepen es akkor nagyon jo kis lyukas hetet csinalhatnal magadnak.
Az a baj, en mindig attol felek, amikor faradt vagyok odabent, hogy a baba elol veszem el az energiat (amibol amugy sincs sok) a meloval. Olyankor jo hamar lelecelek haza es ledolok... De ez a kenyszerszabi se rossz: mult szerda ota a tejeskavenak se hire, se hamva... mar varom, mikor jon az ujabb adag... lassan "esedekes lenne"...
kami
 
 


Tegnap korábban hazamentem és csak lustultam. Néztem buta műsorokat a tv-ben (Mónika show) :D De attól még fáradtabb lettem! :)

A tejeskávéról hirtelen az asztalomon álló bögre jutott eszembe, hogy reggel óta nem ittam meg a kávémat! :) Aztán rájöttem, hogy mire gondolsz! :oops: Jó lenne, ha most már abbamaradna, ne riogasson téged és apát sem! :) Zsebi erős kissrác, tuti benn marad még legalább 14 hétig! :)

Nálunk a melóhelyen nincs üres szoba, mindenhol ül valaki! Januártól költözünk egy nagyobb irodába, ott majd lesz! De hál'istennek ez már engem nem érint! :)

Azt hiszem, ma is lelépek korábban! :)

Tegnap vagy előtte kérdeztem, hogy ki fog pólyát használni, de úgy látom mindenki elsiklott a kérdésem felett! :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok Kismamik!

Megvagyok ám, nem tüntem el. Végig követtem az eseményeket, és nagy örömmel olvastam, hogy mindenkinél minden rendben van. Ez a legfontosabb!!!
Ne haragudjatok, de sajna csak nagyon ritkán tudok jönni, ugyanis otthon nincs internet, csak a munkahelyemen. De már ott sem sokat tudok netezni, mert HIP HIP HURRÁ , ma vagyok utoljára. Holnaptól nem dolgozom!!! Mindig ha valamilyen úton módon net közelben leszek, írni fogok!
Nagyon úgy nézett ki még a 18 hetes Uh-on, hogy trónörökös várható. Úgyhogy fiúcska lapul a pocakomban! Amúgy minden rendben van, már iszonyatosan várom, hogy a babaszobát rendezkessem. De a saját kis babonaságom miatt ezzel még 1 hónapot várni fogok. Addig is megvizslantom, hogy mit hol érdemes megvenni. Nagyon szerencsések vagytok (akik Budapestiek), mert hihetetlen mennyiségű bababolt van a fővárosban. Itt,Pécsen kb. 3 olyan bolt van, ami ér valamit. Apropó, mi igaz abból, hogy a KIKA-ban van gyerek-részleg? Ezt ugyanúgy kell elképzelni, mint az IKEA-t. Sajna eddig csak ott voltam, viszont novemberben itt is fog nyílni KIKA. Lehet ott valami gyerekdolgokra (gondolok itt bútor, kiegészítők, játékok) számítani?
Nagyon vigyázzon mindenki magára,és a kis pocaklakókra!

Puszi!

Kép
miaa
 
 


Szia Timo!

Kérdésedre válaszolva, a kórházban biztosan fogok használni pólyát. Már kiis néztem egy édes kis darabot!

Most néztem, hogy a táblázatba a nevek is benne vannak, akkor nálunk ugye fiúcska lesz, és a neve: Milán.

Próbálj meg pihenni, mert egy nyugodtabb 9 (vagyis 10) hónap után a baba is biztos, hogy sokkal nyugodtabb lelkivilágú lesz. Hiszen tulajdonképpen ő azt az életet éli odabent, amit Te idekint. Olvastam valahol, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak azok az újszülőttek, akik a terhesség ideje alatt a mama pocakjában több pihenést kaptak! Akik a terhesség ideje alatt pl. éjszakáztak, azt a baba megszokja, és megszületése után nehezebben lehet az éjszakáit beállítani.
Hogy ebből mennyi igaz, majd kb. 5 hónap múlva kiderül!

Mindenesetre örök érvényű dolog, hogy a terhesség ideje alatt meg kell fogadni: ha van lehetőséged rá, hogy leülj, akkor ne állj, ha van lehetőséged arra, hogy lefeküdj, akkor ne ülj.
Egyszóval pihenni kell, akkor is ha úgy érzed nincs szükséged rá!

Kép
miaa
 
 


Szia Mia!
Jó, hogy írtál, de kár, hogy ezentúl sem leszel sűrűbb fórumlátogató! :(
Viszont az jó, hogy ma dolgozol utoljára, irigyellek kicsit! :)
Gratulálok a trónörököshöz! Van már neve?
Babaszobát mi csak januárban rendezzük be, addig még egy csomó dolgot kell beszerezni, illetve elintézni!

Kika: tényleg van babarészleg, bababútorokkal, babakocsikkal mindenféle egyéb dolgokkal. Mondjuk nem olyan, mint egy igazi bababolt, de azért sokmindent lehet kapni! :)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én hihetetlenül várom a karácsonyt! :)

Ja, ma reggel miután apa elment dolgozni, 17-szer hívott fel, (persze én nem hallottam a telefont) hogy nagyon hideg van, öltözzek fel, nehogy megfázzon Buksi! :D Hát nem drága?? Az, hogy én fázok, az másodlagos! Már most első a lánya! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

De jó Miaa, h megkerültél :) A Kikát sajna nem ismerem, majd a többiek megmondják mi a helyzet, engem is érdekel.

Timi, a pólyakérdésben hátha valaki nyilatkozik, aki tapasztaltabb :) De annyit tudok, h az anyukám nagyon dicséri, gondolom be is fog szerzni egyet. Azt mondja, h nekünk is volt a húgommal, és tök jó, mert az újszülött egy kis nyiklő-nyakló jószág, az anyuka meg tapasztlatlan, és így, "csomag" formájában könnyebb tartani. És valamelyik kismama újságban is azt olvastam, h kezd visszajönni a divatba, mert az újszülötteknek a méhhez hasonló természetes érzés összecsomagolódva lenni, és ezeket a modern pólyákat használni is könnyű. Ráadásul ugye mikor a mi babáink születnek koratavasszal, még hideg lesz, úgyhogy melegen is tartja őket.

Kami, nem lesz több tejeskávé és kész. De ha mégis, már olyan sokszor bebizonyosodott, h nem jelzett komoly gondot, hogy ne is ijedj meg. Mondom én, aki folyton parázik... :) Na jó, ez a biztatás magamnak is szólt.

Tegnap voltam védőnéninél és meghallgattuk a szívhangját :D
Ugye a védőnőknek nem kell pénzt adni? Merthogy szerintem nem. Vagy illene? Annyira távol áll tőlem az ilyesmi, h fogalmam sincs mikor várják el esetleg mégis.

Írjatok. Én amúgy dolgozom, de közben olyan jó kikapcsolódásként nézegetni, h írtatok-e.
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helyesbítenék: nem a védőnéni szívhangját hallgattuk meg :lol: hanem a Boldiét...

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ági!
Szerintem sem kell a védőnőnek pénzt adni, bár azért majd a vége felé viszek neki egy kis ajándékot (csoki, ilyesmi), biztos jól esne neki. Én nagyon elégedett vagyok az enyémmel, csudi rendes! Jövő szerdán megyek hozzá!

Anyukám és tesóm is nagyon szorgalmazzák a pólya használatát, legalább "fogás" közben. Mondják, hogy nem kell egész nap benne tartani vagy altatni, csak a bizonytalan anyukáknak és apukáknak segít a csomagként való fogásban! :) Na, lehet, hogy beszerzek egyet! :)

Ja, eszembe jutott még valami: ha a kórházból pólyában hozzuk haza, hogy teszem az autósülésbe? :wink: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sági vajon merre van? Nem szokott ilyen sokat "hiányozni"!?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szia Timo!
Pulya-ugyben az en tervem az alabbi: nem szeretnek kulon polyat venni, DE abszolute egyetertek Agoboldival, aki azt irja: "mert az újszülötteknek a méhhez hasonló természetes érzés összecsomagolódva lenni". Visztont ezt a szoros pozt egy sima kismeretu pleddel is el lehet erni, nagyon egyszeruen! Nekem meg ugyebar mar van egy pledem (asszem 70x100-as), jo meleg es puha, direkt Zsebinek vettuk, szoval ugy tervezem, hogy inkabb meg pledbol veszek vagy 2-t (mar ki is neztem az RS-ben, csak kisse dragak...) es abba bugyolalom az en kengurubebimet. Kesobb meg jol jon a pled, mikor polya mar reg nem kell!!!
kami
 
 


Szia Timo!
Pulya-ugyben az en tervem az alabbi: nem szeretnek kulon polyat venni, DE abszolute egyetertek Agoboldival, aki azt irja: "mert az újszülötteknek a méhhez hasonló természetes érzés összecsomagolódva lenni". Visztont ezt a szoros pozt egy sima kismeretu pleddel is el lehet erni, nagyon egyszeruen! Nekem meg ugyebar mar van egy pledem (asszem 70x100-as), jo meleg es puha, direkt Zsebinek vettuk, szoval ugy tervezem, hogy inkabb meg pledbol veszek vagy 2-t (mar ki is neztem az RS-ben, csak kisse dragak...) es abba bugyolalom az en kengurubebimet. Kesobb meg jol jon a pled, mikor polya mar reg nem kell!!!

En nem polyaban szeretnem hazahozni, hanem overallban, mivel abbol kaptam egy szepsegeset a tesomtol. Bazimeleg, van hozza kesztyu is...

Pled:

Kép


Overall:

Kép


De mondjuk igaz, hogy szerencsem van a tesommal es sokmindent kaptam... amit masok nem biztos, hogy kapnak :( Polyaban autosulesbenszerintem nem lehetseges, mert nem dudod bekotni a bebit... hacsak nem ulsz hatra te is es nem vigyazol ra... de az nem "szabalyos" :(


Miaaa, udv!!! Orulok, hogy minden OK, mar itt izgultunk erted, meg azokert, akik nem jelentkeznek!!!!! neha azert probalj meg galambpostazni!!!!
kami
 
 


Kami!
Jó neked, hogy ennyi mindent örökölsz a tesótól! :) Az én nővéremnek is maradt meg egy-két rucija a gyerekektől, viszont a legtöbb már elvándorolt a családba más születendő kisbabákhoz!
Nagyon édi a pléd, látszik rajta, hogy nagyon puha! :)
Na, de márciusig még úgyis kiderül, hogy miben és hogyan hozzuk haza!
Jó lenne már ott tartani! Tök sokat ábrándozok róla, hogy milyen lesz... :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


En is egy csomot gondolok arra, milyen lesz onnantol, hogy hazahozzuk a korhazbol... Alvos lesz? Siros lesz? Nyugodt lesz? Izgi-mozgi lesz? beteges lesz? Eros lesz? En fogom birni???? Fogom szeretni egbol, vagy par napig szoknom kell a gondolatot? Jajj, annyi kerdes!!!! Mindenesetre szeretnek jol felkeszulni, hogy aztan mar csak vele kelljen torodnom...

Hat ja, makom van a tesom gyerekeivel - meg ha lanyok is. A feher cuccok jok a fiuknak is, ez az overall meg ha jol tudom vadiuj, mikor kapta a tesom mar tul nagy volt a gyerek... Kapott igy egy par cuccot szerencsere :)

A pled meg egyszeruen csudajo! De mondjuk draga is volt :( Amit az RS-ben kineztem, nem volt ennyire draga, de meg mindig nem olcso, 5 rugo korul van az ara. De ugyanilyen anyagu, asszem egy barna maci van rajta sotetkek hatterrel, nagyon szep es puha. klassz dolgok vannak az ES-ben is es kibirhato aron. Az agynemuvel vagyok gondban egyedul - nem akarok olyan garniturat venni, amiben baldachin van. Aronnak nemkell baldachin, o egeszseges fiu lesz!!! De lehet vajon kulon kapni cuccokat???

Agiboldi: vedodneninek szerintem se kell mani, max valami klassz csoki / uveg fincsi Chardonnay a vegen :)
kami
 
 


Tényleg, tegnap hallottam a TV-ben, h már két olyan kórház is van az országban, ahol nem engedélyezik a nőgyógyászok számára, h a kórházi munkaidejükön kívül a kórházban szülesszenek. Vagyis, szülni csak az ügyeletes orvosnál lehet, függetlenül attól, h kihez jártál (és mennyiért...) terhesgondozásra.. Elég durva! Reméljük ezt nem terjesztik ki több helyre. Képzeljük csak el, h valakihez jársz, megbízol benne, megismered, csomó pénzt kifizetsz, ő is megismer téged, a baba paramétereit, előzményeket, és aztán esetleg valami ügyeletes orvosnál szülsz. Persze szakmailag lehet az is jó, de lelkileg talán fontos lenne a megszokott doki. Még így is előfordulhat, h nem ő van ott, de azért a lehetőségét adják már meg.
Rögtön megjelent lelki szemeim előtt, h mi van, ha egy olyan állat ügyeletes, mint aki nekem a debreceni klinikán a múltkor mikor otthon voltam a szüleimnél hétvégén azt mondta, h "hölgyem, 24. hét előtt nem magzat van, hanem vetélés..." Asszem inkább a taxiban szülnék a másik kórház felé menet... :twisted:
Mindenesetre márciusig már csak nem lesznek ilyen változások! :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kami, Te már most is szereted :D De értem mire gondolsz, én is szoktam ezen törni a fejem.
A baldachinnal is egyetértek. Néztem a Brendon katalógusban az ágyneműket, és mindegyikhez van baldachin. Nekem meg csak olyan rácseltakaró puha izé kéne körbe, baldachin egy fiúnak semmiképpen!!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


sziasztok!

dejó, h volt mit olvasnom!

rókica! n köszi a képes infót a szopipárnákról! az istvánban hol és mennyiért lehet (kb) kapni?? esetleg a méretét megírnád? nekem az volt a legszimpibb, a szopiparna.hu-n levő elég girnyónak tűnik! viszont nem tudom szó nélkül hagyni h elhűltem a melled méretén! pedig a múltkori pocakos képeden tök nem tűnt akkorának, amiből ez lehet! hihetetlenül jó volt látni a gyakorlatban, h mit is jelent(het) egy szoptatós mell.
még azt szeretném kérdezni, szintén a képek kapcsán, h a baba amikor már tud forogni kúszni akkor nem jön át a ti ágyrészetekbe? v akkor visszaáll az eredeti állapot?


kami!
gratula a babaautóhoz! n vagány!
a pólyahelyettesítő ötleted is n tetszik!

huhh, annyit írnék még, de mennem kell. még gyorsan egy önző kérdés. iszonyúan ég a nyelőcsövem. mit csinálhatnék vele :?: eddig a hideg tej segített, de most semmi de semmi. (háztartási keksz, pl).

még a munkához gyorsan. én is szeretem az enyémet. még azt is megkockáztatom, h hiányozni fog. de én semmiképp se akarok végig dolgozni. (jelenlegi terv 6-7. hónap). egyszerűen azt gondolom, h muszáj a szülés előtt totál ráhangolódni úgy az otthonlétre, mint a babára. na és persze a tétlen pihenést se hagyjuk ki, amire a következő 5 évben tuti nem lesz ilyen formában lehetőség.

sági úgy emlékszem szobafelújít, de rem, hamarosan jön!

majus3
 
 


Ez a szülésorvos választás elég érdekes dolog. Hisz igaz, hogy ha egy dokihoz jársz terhesgondozásra, benne bízol, ő tud mindent rólad (márha tud egyáltalán, mert lehet, hogy 100 kismamija van, és te csak egy vagy a sok közül). Ha rendes a doki, tök gáz, hogy nem tudsz nála szülni. De mi van, ha pont emiatt, hogy nála szülj, idő előtt megindítják a szülést vagy megcsászároznak valami mondvacsinált ürüggyel?
Közben, meg lehet, hogy az ügyeletes doki is nagyon jó és hozzáértő. Hááát, nem tudom.
Meg olyan sokat hall az ember, hogy hiába van fogadott doki, nem megy be, vagy szabin van stb.
Nem tudom mi lenne a jó...

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ágynemű: szerintem mindenhol lehet külön kapni az ágyrácseltakarót és a baldachint is. Szerintem a kettő nincs összefüggésben (bár lehet, hogy rosszul gondolom). Én azt hiszem, Buksinak dukál egy baldachinos ágyikó! :) Persze nem rózsaszínben! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Bocs az eltűnésért, de túl sűrű volt az utóbbi néhány nap.
Pénteken x-szer keresett a védőnő, mire elért telefonon, hogy AZONNAL menjek orvoshoz, mert magasnak találja az AFP értékemet. Na, nekem sem kellett többet mondani, pont elkaptam még a dokimat a rendelésén. Mondom neki, hogy a védőnő küldött, mert szerinte magas az AFP-m. Megnézte a papírt, majd ledobta az asztalra, hogy "Hű, ez tényleg magas!" Képzelhetitek, itt már milyen állapotban voltam....megnyugtatásként így folytatta: "Sürgősen menjen hétfő reggel a genetikai uh-ra, ideírom a papírjára, kétszer is (!), hogy SÜRGŐS" Tényleg odaírta. Kétszer. Ezek után csak ültem kint a kocsiban, és bőgtem, mint egy hülye, hogy most mi lesz velünk. Ezek után már csak a hétvégét kellett kivárni, de senkinek nem kívánok ilyen szörnyű hétvégét! Kicsit kiműveltem magam a neten AFP-ből, de nem tudott teljesen megnyugtatni, de okosabb lettem. Valaki írta itt, hogy neki csak egy érték az AFP-je, ez azért van, mert az AFP lelet első két száma csak egy értéken alapul (az AFP-n), a Mom érték azt jelzi, hogy az AFP érték mennyire tér el az átlagostól (átlagosnak az egészséges babát szült nők értékeit tekintik) vagyis hányszorosa ennek. Remélem követhető volt... :?
Szóval tegnap már fél 9-kor ott ültem a váróban, és 9-től volt rendelés. Egy nővér be is szedte a papíromat 9-kor, de a doki miután a (gondolom) magánbetegeit elintézte, odavetette nekünk többieknek, hogy negyed óra múlva visszajön. Ezután már csak egy órát kellett várnom, hogy visszaérjen és sorrakerüljek. A vizsgálatot sem vitte túlzásba, de elvileg minden ok. Szó sem volt 15-20 perces vizsgálatról, bediktálta a mért adatokat aztán hello. Én persze rákérdeztem, hogy akkor tényleg nincs nyitott gerince, meg egyéb szörnyűségek, de nincs :D :D . Megkérdeztem azt is, hogy akkor mi okozhatta a magas AFP értéket, mire közölte, hogy szerinte ez nem is magas, mert benne van a normális tartományban. Na ennyi. Akkor a védőnőm, meg az orvosom, mit rémítgettek??? Két napot stresszeltem, ami a babának sem volt jó!! :evil: :evil:

Bocs, de mennem kell, majd még igyekszem jönni!
Vendég
 


Nekem az lenne a jo, ha Tibanal szulhetnek :) En is hallottam ezt, de szerintem februar-marciusig azert nem modosulnak a dolgok aze gesz orszagban es korhazfuggo is: ki mennyire van joban az onkormanyzattal meg ilyenek. Politika. Nekem aszondta Tiba, akarmi is van, megoldjuk. Nekem ennyi eleg is!!!

Gyomoreges / nyelocsoeges: Rennie a megoldas neve! En mar egy honapja beszereztem, just in case. Tegnap este jott el az alkalom, hogy leteszteltem. Lanyok, 5 perc alatt hire-hamva nem volt a nyelocsoegesnek!!! Majus, ajanlom neked is es mndenkinek! terhesseg alatt LEHET szedni, ra is van irva es sokan szedik is. Es alkalmankenti megoldas, nem pedig mindennapos! De azert arra is figyelni kell, hogy egyszerre csak kevesebbet egyunk ES lefekves elott x oraval mar semmit se. Ha lefekveskor tele a gyomor, akkor sajna elkerulhetetlen a gyomoreges, akarmennyi vizet is iszik ra az ember... csak ront a helyzeten, tapasztalatbol mondom...

Mai pocaskosfotom szembol, OK, a tukrot majd lepucolom...

Kép
kami
 
 


Jaj, Pann!
Ez az AFP rosszabb, mint barmi mas. Csak riogatjak vele a kismamikat, holott ahany haz itt is, annyi szokas!!!!! Nem mindegy, mikor veszik le a vert, nem mindegy, hany kilo vagy - ha barmit rosszul mernek (sulyod a helyszinen - minden merleg mast mer - vagy a baba kora nem jol van belove vagy ki tudja meg mi) sz...t se er az egesz!!!!! Nem veletlen, hogy sok orszagban nem is nezik! Olacban pl az amniocentezis sajat keresre megy, allitolag most nagyon "trendi" az ottani kismamak koreben. Nalunk meg maga a remseg!!! Na jo, igaz, hogy az olasz kismamak also korhatara 30 ev... es gondolom NY-europaban altalaban, mert a babavaras a karrierepites es csaladalapitas utan jon... nalunk most kezd ez igy kialakulni... Kanadaban pl a 40 eves kismama szamit "veszélyeztetettnek", a 35 evvel semmi baj. Ezt egy masik forumon irta egy masik lany, aki kanadai... Szoval csak semmi panik! Ha belefer a budzsebe, szerintem menjetek el egy 4D-re, mert ott 20 percig nezik a babat es mivel fizetsz, torodnek veled. Ott minden de minden kiderul!!! Igy aztan te is megnyugszol es ismet boldog kismami lehetsz teljes mertekben!!!

CSajok, irtam mar, hogy sikerult az OSSZES pocakos fotomat kiirtani a gepemrol? A kameran mar reg nincsenek rajta, igy a legtobb elveszett. csak azt a 3-at tudtam visszaszerezni, amit ide foltettem :( OLAN BENA VADOK!!!!
kami
 
 


Pann!
Szemét orvosok és ijesztgető védőnők! :twisted: :twisted:
Amúgy megmondod, hogy mennyi lett a MOM értéke?
De végül is az a lényeg, hogy nincs semmi gáz! Ha visszaolvasol, egyikünk sem volt elégedett (Kamin kívül) a genetikai uh eredménnyel! Ja, ha esetleg mégis bizonytalanok lennétek, javaslok egy 4D-s uh-t (Praxis rendelő - Győrfi Mátyás), ő tuti nem intéz el 5 perc alatt!

Kami!
Helyes pocid van, a tükör meg nem is annyira piszkos! :D :D
Csinálj egyet oldalról is!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


A genetikai UH eredmenyevel nem volt bajom, sot a korhaz miatt masodjara is megcsinalta a dokibacsi, szoval 5 napon belul volt 2x20 perc es 5 foto... az en ertekem 0,8 lett es en azt talaltam alacsonynak, bar az also hatar elmeletileg 0,75. Az Uzsoki a 0,7 es azalattit talalja gondnak, azzal foglalkozik, szoval vegul beletorodtem a 0,8-ba (1-nek orultem volna :)

En is a Praxist ajanlanam, mert az a pasi allitolag genetikus, mig a Karpat utcai noci, bar nagyon kedves, de "csak" nodoki vagy mi... nem genetikus, meg ha ezer problemas esetet latott is...

Itt egy oldal kep is...

Kép
kami
 
 


pann!
fel a fejjel! úgy látom, neked az afp lesz a kereszted, kaminak a tejeskávé jutott... hihetetlen, h így felizgattak a semmire, de a lényeg végülis, h nincs baj. bár tudom, h az a hétvége kegyetlen lehetett!! pont a múltkor említettem, h én a terhességem legelején sirattam el a babót, pedig nem is volt semmi baja, csak olyan bénán adta elő a doki :evil:

még régebben talán a hőmérős fórumon olvastam, h nem is igazi kismama az, akit a terhessége alatt legalább egyszer nem rémítenek halálra :cry: ami persze leginkább vicc (?!) de lehet, h a mélyén van benne vlmi.

barátnőm (neki már van egy kisfia) elvitt az előbb a brendonba b.kocsinézőbe. hááát csajok, ember legyen a talpán, aki simán elválasztja az ocsút a búzától.

kami! láttam a pramette-t, hát tényleg nagy esélyes nálam is (könnyű, keskeny, átalakítható tolókaros) meg nekem még n tecc az abc design is, de aztán ennyi. a jó kis 29ezresek sajnos hihetetlenül szélesek, belváros kizárt velük.
sajnálom a pocifotóidat, ezért kell ide minél többet feltölteni :) írtam már, h mindig azt hiszem, h mögötted az a világosabb rész a nyitott hűtőszekrényetek? :lol:

nyelőcsőégésre továbbra is várok praktikákat, sajnos a rennie csak félórára hozott megoldást. (mennyit lehet belőle elszopogatni egy nap??)

majus3
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?