Új privát üzeneted érkezett!

Szia Fanny!

örülök, hogy jelentkeztél...
már akartam írni Neked, hogy sejtettem én, hogy titokban mégis szedni fogod a Closty-t :)

tudod Fanny, meg kell követnem Téged, és még sok más Édesanyát...
régebben azt gondoltam másokról, akiknek már volt gyermekük, de újra szerettek volna és miután x időn belül nem sikerült, hogy finoman fogalmazva "őrültek"

aztán egyszer csak én is úgy döntöttem, hogy mégis legyen egy negyedik gyermekem, Melissa kistestvére...
aztán jött a nagy pofon Odafentről Élet és Halál Urától: tavaly 8. hetesen elvetéltem...ÉN, aki hip-hop teherbe esett háromszor, kihordta a gyereket, ahogy a Nagykönyvben meg van írva...
SOHA nem voltam babonás, a csíkos teszt után boldog-boldogtalannak elmondtam a NAGY HÍRT, 10. hét körül már babacuccot vásároltam...
aztán Élet és Halál Ura úgy döntött: ez a nő még mindig nem tanulta meg a leckét...látnom kellett Kismanót szívhang nélkül :cry:

ott, a műtét előtt kijelentettem, hogy én SOHA többé nem merem megpróbálni...de mikor túl voltam rajta, elöntött a veszteség, düh, dac, vágy és még mit tudom én minek a keveréke...
akkor azt gondoltam: még SOHA SEMMIBEN nem voltam ilyen biztos mint abban, hogy KELL nekünk mégegy baba...
és ezért sokmindenre képes vagyok, a világon nincs olyan fájdalom, amit ne vállalnék be Érte...
egy perc kétség nincs bennem többé.

mindezt azért írtam le, hogy tudd: HELYESEN döntöttél...
Te annyira vágysz arra a csöppségre, hogy nem lehet, hogy ne sikerüljön...

én nagyon szurkolok Neked, és boldog leszek, ha jössz a jó hírrel :)

ne add fel Fanny, én hiszem, hogy már közel jársz...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

és imádkozom, hogy Élet és Halál Ura végre tartson érdemesnek arra, hogy még egy kis Életet rám bízzon...ámen

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Jajj, azt elfelejtettem, hogy Melcsihez én is elmennék feltöltődni :)

nekem Ő a nagy példaképem :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Érdemes volt ma reggel bekapcsolni a gépet. Köszönöm.
Fanny
fanny01

Fanny!

ugyan már nincs mit, csak őszinte voltam...
most is könnyezem...

ma 16 órakor lesz egy hete, hogy elpártolt mellőlem a BOLDOGSÁG :cry:

nem is írok most többet, mert már a csapból is én folyok :)

még jó, hogy holnap elutazunk, 3 nap net-megvonás :shock:

puszi Mindenkinek, és jó hétvégét

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Patrik szóvá tette, hogy Neki nincs vonalzója....aztán Melissa krokodilkönnyekkel sírt, hogy Ő is sárkányost akar!!! :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!
Nagyon elpirultam :oops: :) De igaz amit rólam irtál, én 1 nagyon optimista nő vagyok, amiben a kis családom ezerrel segit!
Sheila drága!
Ha bármikor ugy érzed, várlak Téged szivesen, itt mindig van 1 jó szó meg 1 mosoly készenlétben :)
Igazad van, feladni mostmár pláne nem szabad!
Amikor elment a babám, ugy éreztem, vége a világnak. Aztán felébredtem másnap, és látnom kellett, hogy folytatódik az élet, a kisfiam megint hozott 1 karót, a férjem nem tud megirni 1 megrendelést normálisan, tehát kellek én ebbe a világba :lol: Akkor persze nem hittem volna, hogy valamikor tudok majd ironikusan is gondolkodni akkori önmagamról, de 2 dolog segithet ilyen helyzetben: az idő és 1 egészséges baba. Mindkettőt meg fogod kapni, remélem hogy nagyon hamarosan, mert Rád fér, ha valaki, akkor Te megérdemled!
Gynevacról: Várd csak ki a végét, ugy hallom a lányoktól, hogy rettenetesen fáj, borogatják, stb, szóval csak várjad, és megkapod :lol: De segit, most is lett 1 babás aki beadatta előtte. Szerencséd, hogy kaptál, azt irják, megint hiánycikk.
Paga!
Na ezek már jobb hirek, rajta, ügyeskedjetek!
Igen, megvan a NOX már, a legjobb napon, 17-én vettem, amikor Emese 11 hónapos lett, és megtudtuk, hogy van 1 baba odabent!
Fanny!
Azért figyelj jobban 1 kicsit arra a clostyra, nem lehet azt összevissza szedni! Nem kell szégyenkezned, van már pár km az itt kiállitott babakocsikban :lol: Mások is tologatják nagy szeretettel. Nagyon örülök hogy eljöttél, nálunk ugyan nincs olyan patyolat, mint Melindáéknál, de remélem ez nem zavart :oops: Remélem még jössz hozzánk.
Icus!
Nahát ilyet még nem hallottam, hogy le kell adni a kiszállási pénzt! Lehet hogy majd januártól ez lesz, de most tuti hogy csak palira akart venni! Remélem nem adtál neki többet!
Igen, kicsit az ujjadat is be kell nyomni, ill. én amikor benyomom, gyorsan két ujjal összeszoritom a popsiját, és ugy szórakoztatom 1 darabig, aztán nem nyomja ki. Szerintem nem fáj neki, nekünk se fáj a hüvelykup, nem?
Zsenge!
Ez a Niki lányka nagyon megszerette a bölcsit! Te pedig ügyes vagy, nagyon szeret Téged, de meg tudtad Vele értetni, hogy néha Nélküled kell lennie, és fel tudja fogni, hogy kis idő mulva találkoztok! Anno a fiacskám 3 évesen uezt. előadta az oviban, reggel mikor bucsuztunk, mondta, hogy nyugodtan elmehetek, és csak ebéd után menjek érte. Igy is lett, de mikor eljöttünk, az udvaron kellett kergetni, hogy hazajöjjön, mert még játszani akart :lol:
Vajon mindenkinek válaszoltam?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Icuskám!
Légyszi ird meg Nikinek, hogy valami van a citromailemmel, folyton lefagy! Irtam neki 1 nagyon hosszu levelet, amit nem továbbitott, és hiába akartam elmenteni, eltünt :twisted: :twisted: :twisted: Fel akartam venni a cimjegyzékembe, és nem csinálta meg :twisted: :twisted: :twisted: Szóval ki vagyok akadva!
Majd irok Neki megint, de az nem ma lesz. Ezer a dolog, + vendégségbe megyünk. De ird meg Neki kérlek, hogy nincs elfelejtve, és hogy NEM ADJUK FEL a tesó projektet sem!
Köszi

melcsi1967

Zsenge!
Nagyon klassz, hogy a kis Niki így élvezi a bölcsit. Szerintem nem lesz vele semmi gondod.

Icus!
Blanka még nem támaszkodik ilyen ügyesen. Sőt sehogy se. Csak a fejét tartja. Még 2-3 hétig nem aggódok, aztán elkezdek :)
Akkorra már ugyanis betölti a 4. hónapot is.

Mandula!
nekem is van ilyenhomeos füzetem. Ingyen adják a patikákban, ha kérsz. 3 féle van. Álltalános, babás és mamás. Homeopátiás patika pedig a IV. kerület Árpád út 46-ban van és budán a gazdagréti, de annak a címét nem tudom. Ott homeopátiás tanácsokat is adnak. Ezeket a golyókat lehet terhesen és szoptatás alatt is. Nekem már egy egész készletem van itthon.

ennyire tartja a fejét
Kép

etetés megoldva
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kép

Kép

Kép

Kép

pár foto:majd ha ráérek irok is pápuszka :lol:

Kép
zsenge

Sziasztok!

Paga
Már akartam írni, csak elfelejtettem a múltkor: úúúúgy irigylem a kisautódat :D
Nálunk régóta tervben van hogy veszünk egy újat és a régi ( 7 éves) megmaradna nekem. Jó lenne Annával eljárni ide-oda ha picit nagyobb lesz, baba-mama klub, Duna part, Rákóczi kert stb. De valahogy mindig tolódik, a férjem időnként belelkesül, begyűjti a katalógusokat, kér ajánlatokat, aztán minden marad :cry: Most arra várunk hogy állítólag januártól a regisztrációs díj ( vagy mi a bánat?) kevesebb lesz, vagy meg is szűnik ... hallottatok erről valamit?
Biztos jól megy az a vezetés, csak most kicsit lódítasz nekünk :lol: :wink:
mások is ügyetlenkednek néha, pl. én :wink: 2 éves a jogsim de alig vezettem, terhesen nagy hassal már nem is mertem. Lassan azt is elfelejtem melyik a gázpedál :wink:
Nekem a parkolás a nehéz, főleg ezen a túlzsúfolt lakótelepen ahol mi lakunk, kis helyre ügyesen beállni.

Mandula
Olyan jó neked, hogy házhoz jár a védőnő! Emlékszem ezt már régebben is írtad. Hát mifelénk ez nem szokás. Bár most hogy Anna megvan, már volt háromszor. Most van mellette egy főiskolás kiscsaj gyakorlaton, múltkor ő jött egyedül. Hát nagyon zavarban volt szegény, azt sem tudta mit beszéljen velem, csak kérdezgette folyton van-e kérdésem... Meséltem neki Annáról hogy kicsit haladjon a beszélgetés, meg törtem nagyon a fejem mit kérdezzek, de a válaszai nem voltak túl meggyőzőek...

Sheila
Öntsd ki nyugodtan a lelked továbbra is, megkönnyeztem az írásaidat, a fájdalmadat...
Jó pihenést most nektek, jó olvasást, Kívánom hogy a gyerekeid mosolya segítsen mielőbb túljutni ezen a szomorúságon és öntsön beléd új reményt :!: :!: :!:

Fanny
( Melcsi te ezt ne olvasd :lol: ) Melcsi tényleg ilyen, emlékszem a tavaszi talira Pagáéknál, engem akkor nyűgözött le az egyénisége, bár ezt azóta sem mondtam de emlékszem hogy én is nagyon a hatása alatt voltam, annyi kedvesség és melegség sugárzik belőle, hogy tényleg fel lehet töltődni tőle. Az írásain is átsüt ez a derű és optimizmus, és szerintem itt a neten is mindannyiunknak sokat jelentenek az ő szavai.
A clostyval tényleg vigyázz, ne szedd összevissza nehogy bajt csináljon.

Paga
3 hós oltást kaptunk most, Anna jól viselte, csak akkor sírt kicsit mikor már kinn volt a tű.
A dokinénivel kapcsolatban nem tudom mit gondoljak, tényleg jó ismerős az oviból 20 éve és nem gondolom hogy át akart verni bár nem tudom kinek kell ezzel elszámolnia, egyáltalán honnan tudják hogy ő munkaidő után kihez megy ki... kicsit fura. Mondott valamit a szolgálati gépkocsiról... hogy azzal kapcsolatos, annak a fenntartására kell leadni... nem nagyon értettem.
Nekem is a fejemelős kép a kedvencem ( most annyira örülünk ennek hogy ezt fotózzuk folyton), ugye hogy teljesen más a pofija mint fekve? :D

Melcsi
Estére Annának kis hőemelkedése lett, kapott kúpot és a kúp NEM jött vissza, nem is sírt mikor bedugtam szóval roppant büszke voltam magamra :lol:
Nikinek megírtam amit üzentél.
Pont azért javasoltam neki hogy keressen meg Téged, amiről Fanny írt: ez a sugárzó optimizmus amiből itt mindannyian töltekezünk... neki is erre van szüksége most. Köszi a segítséget az ő nevében is.

Kriszta
Az etetős kép valami szenzációs :!: :!: :!: A legjobb amit valaha feltettél, szerintem. Blanka tekintete úgy csüng Balázson, biztos érzi mennyire szereti a tesója :D Balázs pedig felelőssége teljes tudatában tartja azt a cumisüveget... :D
A kitámasztás nálunk is egyik napról a másikra indult be. Egyik nap még semennyire sem ment, és ordított Anna hogy nem akar hason lenni, másnap meg kinyomta magát és rácsodálkozott a világra (de ez csak pár percig megy most is, aztán elfárad és lezuttyan a kis buksija). Szóval bármelyik pillanatban "bekattanhat" - ahogy Lakatos Kati szokta mondani - az új mozgás Blankánál is. Én is csak azért aggódtam mert a nyári babásoknál sorra számoltak be a lányok arról hogy Annánál fiatalabb babák már milyen szépen tartják magukat. Ettől persze stresszelni kezdtem hogy csak nincs valami baj. Pedig erről muszáj leszoknom mert ha minden állomásnál ( forgás, kúszás, mászás, ülés, állás, járás, beszéd, szobatisztaság stb) hasonlítgatni fogom akkor fölösleges aggódásból fog állni ez a gyönyörű babázós időszak. Szóval ünnepélyesen kijelentem hogy mostantól nem érdekel más baba, Anna majd kúszik mászik amikor akar.

Apropó, kúszás: képzeljétek, a dokinéni azt mondta, tegyem le Annát a földre egy plédre, tegyek köré 1 méterre játékokat, had tanuljon kúszni... Nem akartam vitatkozni vele hogy Anna még nem 6 hónapos, csak 3... szóval lehet hogy jól felismer egy kanyarót vagy egy tüdőgyulladást de a csecsemők mozgásfejlődését kicsit furcsán értelmezi.

Jó éjszakát mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Ha valamit túl korán csinálnak az nagyobb okot adhat az aggódásra, mint ha túl későn. Na most valyon még egy okot adtam az aggódásra, vagy megnyugtatást, hogy ne aggódj, ha még nem csinál ezt+azt?

Balázs felelőssége teljes tudatában az etetés közepén közölte, hogy "hozom a motoromat" :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sheila!
Mit jelent, hogy okt. végétől nyár elejéig nem lesz hozzáférhető a vakcina? Miért nem? És ha ezt tudni miért nem szerzel be előre?

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta
Ez a kép is nagyon tuti :lol:
Tessék gyakrabban feltenni képeket, főleg ha ilyen jók :D
Hát jól van na, a felelősségtudat sem tarthat örökké :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Igenis értettem :) Akkor most elárasztalak titeket képekkel. Ezek az Őrségi kiránduláson készültek.

Legnagyobb élményünk egy hozzánkcsapódott kutyus, aki végig jött velünk az erdei kirándulásra
Kép

Hejjjjjj
Kép

Kényelmes utazás, babakocsira állva
Kép

Kisboci anyukája lóbálja a farkát. Ez marha érdekes :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Sheila! Megkönnyezem a soraidat, nyugodtan beszéld ki magadból, egy picit talán az is segít! Ebből az izé kúrából csak egyet kell megcsinálni? Mert ha csak jövő nyáron lesz legközelebb akkor lehet fel kéne tankolni belőle. És ha még 2007 valameddig jó a szavija akkor miért vonják be a forgalomból? Most pedig remélem feltöltődsz a 3 nap alatt és jobb kedved is lesz egy kicsit : )! (valamiért nem működnek az ikonok)

Kriszta! Nagyon jók a képek, aranyos, hogy Balázs eteti Blankát. Na jó, a motorozás is fontos egy igazi fiúnak :-)! Köszi a címet, de én miskolci vagyok. De már itt is tudom, hogy hol van ilyen patika holnap megyek.

Icus! Igen nálunk ilyen luxus van :lol: ( na megjavítottam az ikonokat)! Nekem is fiatal védőnőm van, de én meg vagyok elégedve vele, bármit kérdezek, pontosan és értelmesen válaszol! Képzeld, varrtam a babámnak egy paplant ( be is steppeltem :) ) és rá huzatot meg egy huzatot a matracra. Szépen haladok, igaz még sokmindenhez megvan az anyag amit meg akarok csinálni. Na, tudom,hogy ezek egyszerű dolgok, de most sikerélményem van és dicsekszem egy kicsit :oops: :lol: !

Paga! Én el is felejtettem gratulálni a kis autódhoz! És persze a remek férjedhez aki meglepett vele! Gondolom mennyire örültél, az első autómat én is így kaptam a férjemtől, szülinapomra. Igaz, hogy nekem már 18 éve van jogsim, de még csak másfél éve vezetek rendszeresen. Biztos Te is belejöttél már!
Örülök, hogy szabad az út a baba felé, remélem hamar sikerül!!!
Ja, igen, úgy néz ki marad az Emese, ill. Emese Judit, a keresztanyja uis Judit.

Fermel! Hogy van a férjed?

Fanny! Hogy írigyellek! Lehet, hogy mostmár mindannyian Melcsihez fogunk járni egy kis feltöltődésre :lol: ! jelentkezz holnap ha voltál orvosnál!!

Zsenge! Ez a bölcsi már kívülről is jól néz ki :) ! Niki nagyon aranyos!

Melcsi! Hogy érzed magad? Semmi hányinger, fáradtság?? Mikor kell menned dokihoz? Ha rád gondolok mindíg mosolygok magamban! Pihenj amennyit tudsz, mert két picivel nem lesz időd!

Nálunk folyik az építkezés, most már a tetőt csinálják a hozzáépítéshez. Csak ideiglenes tetőt, mert ha minden jól megy akkor jövőre teljes tetőcsere lesz, ill. tetőtér.
Most már mindíg felmegy a vérnyomásom ( :lol: ) ha a vonalzómra nézek, annyira kevés idő van már! Húú de izgulok. Komolyan mondom az első szülésemnél semennyire sem izgultam, most meg beállhatok Paga mellé parakirálynőnek :oops: :lol: :!:
Jövőhéten már vásárolgatnom is kell, az majd biztos feldob egy kicsit! Ja, és terveztem pelenkázószekrényt, én egyedül. És azt is kiszámoltam ( Gábor segítségével), hogy mennyi anyag kell hozzá, és mi fogjuk megcsinálni :lol: !
Az utóbbi pár hétben nagyon kreatív lettem, biztos a fészekrakási ösztön :lol: !

Befejezem már mert ritkán írok, de úgylátszik sokat!

Puszi

KépKép
mandula35

Köszönöm az érdeklődéseket, a férjem szerencsére pénteken hazajöhetett. Már nagyon hiányzott mindannyiunknak. A végső diagnózis: bélfertőzés. Arról, hogy mitől lett, senki nem tud semmit. Most már ehet is, persze nem túl nehéz ételeket. Gyógyszeres kezelésre sincs már szükség. Legalábbis a zárójelentésben nem szerepel semmi. A háziorvoshoz pedig majd holnap megy. Gondolom majd ő sem mond mást.

Icus!
Tényleg szédületes, hogy neked milyen ötleteid vannak. Nagyon kreatív vagy. Nálunk a férjem ilyen ügyes.(persze most itt nem a varrásra gondolok)
A doktor néniteket én sem értem. Kinek kell leadnia a pénzt? Nem saját vállalkozásban dolgozik? A 3000 Ft-ot sokallom. Én alig adok többet a mi orvosunknak, de ő a Duna másik partjáról jön. Ezt sem ő kérte, hanem én gondoltam, hogy ennyit adok.

Kriszta!
Nekem is nagyon tetszik az etetős kép. Persze a többi is. Milyen jó lesz Blankának, hogy van egy bátyja, aki majd védelmezi, ha szükséges.

Zsenge!
Nagyon örülök, hogy Niki ilyen jól érzi magát a bölcsiben. Azért ez neked sem mindegy, így sokkal nyugodtabban tudsz majd dolgozni.

Mandula!
Sok sikert a vásárláshoz! Biztos nagy on fogod élvezni. A szüléstől meg ne félj! Csodálatos élmény lesz.

Paga!
Drukkolok a babaprojekthez. Örülök, hogy egészségileg rendben vagy.
Sok sikert a vezetéshez!

Fanny!
Neked is drukkolok. A gyógyszerszedéssel tényleg vigyázz! Nem tudom, hogy így utólag pótolható-e a dózis.

Melcsi!
Vigyázzatok magatokra! Élvezd nagyon ezt az állapotot! Az optimizmusod és a nyugalmad tényleg irigylésreméltó.

Rabkriről és Regináról nem tudtok valamit? És Ancsi? Írjatok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Mandula! Dicsekedjél csak nyugodtan, én nagyon tudom értékelni, mert nekem még varrógépem sincs, így az sem derülhet ki, hogy egyáltalán egyenesen tudnék-e egy sort varrni. Mostanában én is úgy varrogatnék, már többször célozgattam itthon, hhogy: ha én nekem lenne egy varrógépem... remélem veszik az adást és karácsonyra azt kapok. Én mostanában arra érzek késztetést, hogy megtanuljak ágyneműt varrni, mert annyi szarságot összevásároltunk már a Tescoban, Auschanban, hogy az borzasztó. (Valamelyik nap a nagyobbik fiam "világosított fel", hogy ágyneműt varrni a legegyszerűbb, csak össze kell hajtani és a két oldalát összevarrni, eddig ok, mondtam én, de hogy csinálod meg a gombos oldalát? Ahhoz kell tudomány!) Szóval úgy vágyom olyan igazi szép, minőségi ágyneműre.
Kriszta! Balázs tényleg tüneményes!

Melinda! örülök, hogy újra teljes a család. Arra sem utaltak a dokik, hogy hogy lehet ilyen fertőzést összeszedni, mármint, hogy kajától, vagy el lehet ezt kapni, mint egy influenzát?

Zsenge! Ez a bölcsi csak 20 fős, vagy csak ez az új rész 20 fős? Mert akkor ez nagyon picike, ahhoz képest, hogy milyen nagy beruházás volt. Hányan vannak egy csoportban? Nagyon klassz kis családias lehet. Amikor az enyémek jártak bölcsibe, majdenm huszan voltak egy csoportban. (Igaz az jó régen volt.)

Icus! Tényleg ne izgulj a mozgás fejlődése miatt. Az én fiam hat hónapos volt mikor nagy nehezen hasra fordult, azt mondta a doki néni, hogy csak egyedül ebből az egy tényből,hogy nem fordul hasra nem lehet messze menő következtetéseket levonni. Ha egyébként másfajta mozgásbeli probléma nincs akkor nincs jelentősége. Hála istennek igaza volt, nem volt semmi probléma a gyerekkel. Ahogy elnézem Anna is jó gömböcke, (az enyémek is ilyenek voltak)nekik egyébként is nehezebb dolguk van.
Most jut eszembe, hogy azt tanácsolták, hogy tegyem le a földre hanyatt fekve , úgy hogy alatta van egy kis pléd és a plédet lassan megemelve - mint ahogy a rétes alatt a konyharuhát megemelve felcsavarjuk a rétest - próbáljam átfordítani, összesen ennyi "gyógytornát" javasoltak.
Visszatérve egy kicsit még a pénteki látogatásomhoz, úgy meglepett, hogy Pöri baba az életben nem olyan "nagy darab" ( nem találok találóbb kifejezést, de remélem nem értitek félre) , mint a képeken, teljesen elszoktam én ezektől a méretektől, nekem olyan picinek tűnt, a méretéhez viszonyítva viszont olyan furcsa volt, hogy tök rendesen "jött-ment" a földön, mint egy nagy.Nem tudom értitek-e, hogy hogy értem, de nagyon aranyos volt. Viszont a mosolya ugyanolyan lehengerlő, mint a képeken. Bár lehet, hogy nem csak az eltelt idő miatt tűnt nekem picinek, hanem mert kislány, a fiúk mindig vaskosabbak, ráadásul nekem már kicsinek is nagyobbak voltak az átlagnál. Szép nagyra nőttek az idők során, a nagyobbik 187 cm, a kicsi "csak" 183. A kisebbik 1 hete jár egy kislánnyal és mutatja nekem, hogy kb eddig ér neki ( a szájáig), hú mondom akkor jó alacsony kislány. Aztán rájöttem, hogy azért mert az én fiamnál egy fél fejjel kisebb, azért még nem alacsony, mert ugye mihez képest!
Na, nem dumálok többet. Du-n megyek dokihoz, állati kiváncsi vagyok. Majd holnap jelentkezem.
Puszi mindenkinek Fanny
fanny01

Jelentem Blanka ebben a pillanatban fordult hátáról a hasára :)

Fanny!
Hát megcáfolnám, hogy a fiúk mindig vaskosabbak.
Nézd ezt a kis dagit :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Eszméletlenül édes!
Fanny
fanny01

Nyanyuska!
Egyik kép aranyosabb, mint a másik! Az etetős viszi nálam is a primet, bár ez a fürdős se kismiska! :D Balázst pedig megértheted, azért a motor majdnem olyan fontos, mint az etetés :lol: :lol: Micsoda kutyusotok volt a kiránduláson, Balázs látom szerette nagyon.
Az ekcéma rendesen kijött? A fürdősön a hasán bal oldalon is az van? Képzeld, a dokinénink ajánlott 1 bőrgyógyászt amint kijött Emesén ,és az első kenőcs hatásosnak bizonyult, mindkettő gyógyszertári kutyulmány, a hajlatokra Borax+Alkcema, a testén lévő foltokra Elocom kell, és ha kijön, bekenem, 1-2 nap mulva eltünnek a kiütések. Már jó ideje nem volt 1 sem, remélem nem is találkozunk vele jó darabig.
Kedves Druszám!
Örülök hogy gyógyul az urad! Kényeztesd könnyü finom ételekkel, hogy gyorsan erőre kapjon!
Icus!
A dokid nem adott rossz atnácsot, nekem is kb. ilyentájt mondta hogy tegyem le Emesét, mert nagyobb lesz a késztetése a mozgásra. Hát ha tudtam volna, hogy ennyire nagy lesz, kicsit várok vele :lol: Állandóan ugy megy mint a rakéta. Most az az uj tudomány, hogy egyedül áll, közben lengeti a karját, és totózik, hogy meddig tud egyensulyozni :lol: :lol: Egyre tovább :lol:
Mandulácska!
Ne pánikolj! Ami bement az ki is jön :lol: Engem ezzel vigasztaltak Máté szülésekor :lol: Fu már 2 hónap sincs! De jó hogy vásárolni mész! Nagyon szépeket vegyél annak a gyönyörü kislánynak! Az Emese nagyon jó név lesz, de ne feledd, hogy ezt a nevet viselni kell! A gyermek ezzel biztosan tisztában lesz! :D
Paga!
Autóra irigy irigy! Nekem mindig csak 1 igéret van, de az folyamatosan :lol: Csak gyakorolj, majd nem járunk arra sürün :lol:

Helyzetjelentés: A barnácska miatt sok fekvést javasolt a jó doktorom, és bizony igaza van, mostmár szinte megszünik.

Mennem kell, Máté megjött Prágából.

melcsi1967

Nyanyuska!
Egyik kép aranyosabb, mint a másik! Az etetős viszi nálam is a primet, bár ez a fürdős se kismiska! :D Balázst pedig megértheted, azért a motor majdnem olyan fontos, mint az etetés :lol: :lol: Micsoda kutyusotok volt a kiránduláson, Balázs látom szerette nagyon.
Az ekcéma rendesen kijött? A fürdősön a hasán bal oldalon is az van? Képzeld, a dokinénink ajánlott 1 bőrgyógyászt amint kijött Emesén ,és az első kenőcs hatásosnak bizonyult, mindkettő gyógyszertári kutyulmány, a hajlatokra Borax+Alkcema, a testén lévő foltokra Elocom kell, és ha kijön, bekenem, 1-2 nap mulva eltünnek a kiütések. Már jó ideje nem volt 1 sem, remélem nem is találkozunk vele jó darabig.
Kedves Druszám!
Örülök hogy gyógyul az urad! Kényeztesd könnyü finom ételekkel, hogy gyorsan erőre kapjon!
Icus!
A dokid nem adott rossz atnácsot, nekem is kb. ilyentájt mondta hogy tegyem le Emesét, mert nagyobb lesz a késztetése a mozgásra. Hát ha tudtam volna, hogy ennyire nagy lesz, kicsit várok vele :lol: Állandóan ugy megy mint a rakéta. Most az az uj tudomány, hogy egyedül áll, közben lengeti a karját, és totózik, hogy meddig tud egyensulyozni :lol: :lol: Egyre tovább :lol:
Mandulácska!
Ne pánikolj! Ami bement az ki is jön :lol: Engem ezzel vigasztaltak Máté szülésekor :lol: Fu már 2 hónap sincs! De jó hogy vásárolni mész! Nagyon szépeket vegyél annak a gyönyörü kislánynak! Az Emese nagyon jó név lesz, de ne feledd, hogy ezt a nevet viselni kell! A gyermek ezzel biztosan tisztában lesz! :D
Paga!
Autóra irigy irigy! Nekem mindig csak 1 igéret van, de az folyamatosan :lol: Csak gyakorolj, majd nem járunk arra sürün :lol:

Helyzetjelentés: A barnácska miatt sok fekvést javasolt a jó doktorom, és bizony igaza van, mostmár szinte megszünik.

Mennem kell, Máté megjött Prágából.

melcsi1967

Kriszta!
Gratulálok Blankának! Nagyon ügyes.
A fürdetős kép is szenzációs. Az a tekintet!

Fanny!
Még várunk egy széklettenyésztés-eredményt. Abból talán majd kiderül valami. Az eddigiek alapján nem lehet tudni az okot. Lehetett vírusfertőzéstől is, de akár ételtől is. Az anyósom persze rögtön ételre gondolt. Bár nem mondja, de tudom, hogy nem nagyon tetszik neki, hogy nem főzök, hanem kifőzdéből hozzuk az ételt. Az onnan hozott ételtől biztos, hogy nem lehetett, mert azokból a család többi tagja is evett és nekünk nem lett semmi bajunk.

Várom a holnapi beszámolódat a mai vizsgálatról.

Melinda
fermel

Melcsi!
Blankának nem ekcémája van, csak először azt hittük, de elmentem vele bőrgyógyászhoz és kiderült, hogy gomba. Már szebb a kenőcstől amit felírt rá. Azt mondta többször is ki fog jönni rajta, mert extra érzékeny a bőre.
Elocom kenőccsel vigyázz, mert az szteroid gyulladáscsökkentő. Attól még szép hogy elmúlik. Balázsnak is mindig szteroidost írtak fel de én nem nagyon kenegettem vele, csak ha már nagyon viszketett neki. Inkább kamilláztuk. Most Elidelt használunk, ami nagyon bevált és nincs benne szteroid. Ezt receptre érdemes venni, mert így kerül majdnem 2eFt-ba, recept nélkül meg 10eFf. Ne fürdesd hosszan, mert az excémás bőr nem bírja a vizet. És bár a kamilla szárít, mégis nagyon jó rá. Télen számíts rá, hogy jobban előjön.
Blanka hasán semmi nincs, csak biztos megszorítottam, ahogy forgattam. Kis fehér bőrén minden meglátszik. A gomba a nunija felett van, de nem látszik a képen.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok

Elözzsör is nyanyuska csudi szép a kiscsaj:)

Csajok No para a mozgást illetöen,megnyugtatásként közlöm Nikik 8 honapos volt hogy egyáltalán elkezdet forgolodni :!:

Már ott tartotta dokinéni megnézeti neorologussal nem e valami idegi problémája van :lol: na jo gyagyásnak sose hitte :lol:
Aztán ké hétett kaptunk a fejlödésre és nem hiszitek el az alatt a két hét alatt Felállt és megtette az elsö lépéseket:)most meg szaladhatok utána :wink:
Jobb fogyikura mint bármly recept :D
Ebböl azt akartammondani Nem minegy Gyerek egyforma :!:

Más...Bölcsibe a féröhely 20fö(jo mi) de mivel rengeteg az érdeklödés igy a létszám 30 fö lett. Két csopport van elosztva a gyerekek. Hát nem tom lehet Unios elöirás ne legyen tulzsufolt..igy van idö mindenkivel foglalkozniuk.
tegnap már nem kellett ott maradnom , bementünk,bekisértem a csoportba puszi anyának és eljöttem,csak ebéd után mentem érte..állitolag egyszer sem anyázott :lol:
Ma lesz azelsö napja ,hogy megprobálják ott altatni,de azért oda megyek fél1re ha esetleg nem alszik akkor elhozom,jo lenne ha ott
aludna mert ninc smár cak két nap hogy beszokjon ott alvást illetöen ,hisz jövöhéten már melozom.
Amnugy az a legfurcsább hogy van szabadidöm,ezt komolan mopndom,megszoktam hogy állandoan velem van Nikim,most meg gyedül megyek a dolgomra,berögzödés(orvosnak kéne látnia engem) megyek a kocsiba látok egy vonatot és hátra szolok nini babám ott a vonat :P Jo hogy mamár akár magadba is beszélhetc a kocsiba nem tunik fel ugyse senkinek :D

Ekcémárol jut eszmbe Nikim tenyerén is vannak valamik,nem tom mi én ekcémára gyanakszom mert csak a tenyerén amire sokszor mondja "viszket" bizony ám már érthetöen közli ha valamit akar! Ja ésa lényeg Lányok tegnap megvolt az elsö pisi a WCBE!!!! :lol:
Söt hiába viszem a cumisüveget neki a bölibe egésznap kint van a szekrényén,nem kéri állitolag!itthon meg állandoan a szájába log :wink: Ugyhogy kezd Nagylány lenni(lassan mindenröl leszokik remélem rolam nem) :)
Most ennyi majd jövök
pápuszka

Kép
zsenge

Zsenge!
Szerintem vidd el Nikit bőrgyógyászhoz. Lehet akár ekcéma is, de az elsősorban hajlatokban jelentkezik, de bárhol máshol is előjöhet. Ha már vakargatja akkor jobb ha a dokinéni ír fel valami kencét. Ha tényleg ekcéma, akkor kérd az ELIDEL krémet írja fel. Az nem szteroid, de hatásos.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hát tegnap este bekapcsoltam a gépet, hogy leírom a történéseket, de úgy fel voltam dúlva, hogy inkább elhalasztottam mára. Ma már nyugodtabb vagyok.
Szóval voltam a dokinál. És egész egyszerűen kiborultam. Na nem a doki előtt, hanem utána. Az orvos után bementem egy Pluszba és a hentespult előtt úgy kellett erőt vennem magamon, hogy ne bőgve kérjek fél kiló darálthúst. Jó szar hangulatom lett egész este. Az történt, hogy bementem, ültem vele szemben az asztalnál, mindig végig szokta olvasni a gépben a kórlapomat. Most is ezt tette, közben megkérdezte mi újság. Elmondtam,hogy beszedtem ugyan a gyógyszert, de egy kicsit elszúrtam az adagolást. Mondta, hogy az nagy baj, mert így nem csináltam semmit, vetkőzzek le megnéz. Ez idő alatt egyszer sem nézett rám, bámulta a monitort. Felfeküdtem, megvizsgált, UH-val megnézett, egy mukkot sem szólt,
a végén motyorgott hogy hát itt csak nagyon apró tüszők láthatók.
( én is láttam a monitor, hogy az egyik oldalon 1, a másik oldalon 2 vagy 3 volt.) Rendben öltözzek fel. Felöltöztem, mire leültem vele szemben újra a monitort bámulta, mert ugye begépelte a tapasztalatait. ( amiről egy szót sem mondott nekem, akkor nem tudom elképzelni mi a lóf...szt írt annyit.) Hosszú percek teltek így el, de komolyan. Gondoltam magamban csak szól egy-két mondatot, bármilyen általánosságokat, de valamit mondjon már a k..va 6000 Ft-ért, de ő nem szólt semmit. Egyre csak várok, már a végén én kezdeményeztem "beszélgetést", hogy akkor ezek szerint nekem évek óta nem is kéne védekezni. Válasz: úgy tűnik.
Ja, még a vizsgálat előtt annyit kérdezett, hogy van e panaszom. Mondtam nincs legfeljebb annyi ( próbáltam egy párbeszédbe bevonni, )hogy kis túlzással olyan a mellem mint húsz éves koromban. Válasz nincs, de még csak le sem vette e tekintetét a monitorról.Mikor volt az utolsó menszesz? október 19, de mondom az egész tokkal vonóval 2,5 napig tartott, lehet, hogy ilyen tempóban öregszem? , kérdeztem már az ölzöző fele menet. Válasz nincs.
Szóval csak ülök és várok, hogy mond valamit, de nem. Hát gondoltam magamban csak megkérdezem, hogy: mégis doktor úr mekkorák azok a pici tüszők? Válasz: 12-13 mm-esek, de nem valószínű, hogy megnőnek. (Na de már mért nem valószínű???) Annyira le voltam döbbenve ettől a stílustól, hogy nem kérdeztem meg, pedig én egy határozott, nagy szájú nő vagyok, de csak ültem ott, mint a sült hal. Én mindent értek, hogy öreg vagyok, lehet, hogy már elkéstem evvel a dologgal, lehet úgy gondolja, hogy nem lesz már nekem gyerekem, de azért nem préselhetne ki magából 2-3 mondatnyi akár általánosságot is??? Ja, míg szöttyögött a gép előtt, már olyan kínosnak éreztem a csendet, meg ki akartam belőle csikarni egy-két szót, hogy mondom neki: Nagyon gondterhelt doktor úr.( már azért hogy vegye már észre, hogy egyáltalán ott ülök vele szemben) Válasz, úgy hogy rám sem néz: Á, nem.
( gondoltam magamban, akkor mi a francért csüngsz annyira azon a kiba...tt monitoron, hogy le sem veszed a tekinteted róla?)
Van még gyógyszere? ( hogy a pics..ba lenne, ha egyszer beszedtem?) Nincs. Akkor írok fel. Felírjam hogy kell szedni? Mondom nem, mert tudom, csak véletlen rontottam el a szedést. Mondta, hogy jó akkor ez a hónap elveszett (???) következő menszesz 3. napján kezdje el szedni, 2x1-t, 5 napig.
Evvel ő átadta a receptet, én átadtam a 6000 Ft-ot, elköszönt, kezet fogtunk és már ajtón kívül is voltam.

Nem tudom, hogy így leírva lehet e érzékelni a problémámat, de én majdnem bőgtem. Aztán a kocsiban gondolkodtam, hogy tulajdonképpen most mi is a probléma? Lehet, hogy elrontottam a gyógyszer adagolását, lehet, hogy ha rendesem szedem, akkor már nagyobbak lennének, de, ha hétfőn 12-13 mm-esek voltak, és napi 2 mm-t nőnek, akkor pont a 15-16. napon leszenk 20-22 mm-esek, akkor meg mi a gond? Van gond egyáltalán? Miért kell engem stresszelni avval, hogy úgysem fognak megnőni, ha meg tudja, hogy nem fognak megnőni, akkor miért nem mondja el, hogy miért? Miért nem ajánlotta fel, hogy jöjjen el mondjuk egy hét múlva megnézem akkor is, hogy mi történt? Semmit, de semmit nem mondott, se bíztatót, se kedveset, se durvát, semmit.És mindezt úgy, hogy kétszer nézett rám, amikor bementem, meg amikor kimentem. Egyszerűen nem tudtam magamnak megmagyarázni, hogy mi esett olyan rosszul vagy miért borultam úgy ki, de teljesen kész voltam.
Olyan ingerült voltam mikor hazamentem ( férjemnek meg egyéb vállalkozói gondjai voltak, ő azért volt ideges) két mondatot szóltunk egymáshoz, ami elég is volt ahhoz, hogy azóta mosolyszünet van. Egyébként nemcsak a gyógyserről nem tudott, hanem a doki látogatásról sem.

Na, most így állok, ehhez szóljatok hozzá. Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre. Ne haragudjatok, hogy most másról nem írok, de ez az egész nagyon kiborított.
Fanny
fanny01

Fanny!
Nem lehet, hogy csak a hormonok tombolnak benned? Szerintem ha régóta ehhez a dokihoz jársz akkor bátran faggathattad volna. Ha meg nem válaszol, hát még1x rákérdezel. Nem jó ha olyan a viszonyod a dokiddal, hogy nem tudtok kommunikálni. Ha meg nem ilyen szokott lenni, akkor lehet, hogy csak rossz passzban volt. Annál inkább neked kell kiszedni belőle az infót. Az is lehet, hogy csak rossz néven vette, hogy nem az utasításának megfelelően szedted a gyógyszert. Biztos idegesítő lehetett, hogy le se szar, de engem sokkal jobban zavarna, ha mindenáron jópofizni akarna egy doki. Én amit akarok megkérdezem. Feltéve, hogy nem felejtem el.

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny!

Bennem partnerre találsz, ha a dokikat kell szidni. Szerintem ők egy külön állatfaj. Bocs, ha valakit megsértek ezzel, de a normális doki ritka, mint a fehér holló. Szerintem teljesen jogosan borultál ki. Nekem nőgyogyihoz menni amúgy is alapból idegesítő, de ha még semmibe is vesznek, az nagyon rosszul esik, pláne ha ezért még fizetni is kell. És nem okoskodni akarok, de én a clostitól nagyon feszült ideges voltam, lehet hogy ettől voltál még érzékenyebb.

Lányok a gyerekek nagyon édesek! Balázs nagyon édes, ahogy eteti a hugit.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Na jó én is kiborulnék, ha semmibe vennének, de egy ilyen dokihoz alapból nem járnék. Ha meg amúgy nem ilyen akkor addig faggatom, míg ki nem szedem belőle az infót, ha meg nem lehet, akkor megint csak nem járnék hozzá. Szabad orvosválasztás van.

Fanny!
Igen is jogod van a pénzedért megtudni amit akarsz és jogosan várhatod el, hogy emberszámba vegyenek.
Remélem megnyugodtál azóta.

Mindenkinek köszi a dícséreteket a gyerkőcök nevében :)

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny kedves!
Ez a doki lehet hogy nem akar veled foglalkozni, csak nem tudja, hogyan mondja meg. Más okát nem látom a viselkedésének. De különben miért ne nőnének meg azok a peték??? Akkor el se indultak volna!!!
Azt hiszem, a doki ugy érzi, nem tud vagy nem akar Rajtad segiteni, de talán bántónak érezné, ha megmondaná kerek perec. Meg aztán a pénz sose jön rosszul, igy aztán elbujik a számitógépe mögé, és Rád bizza a döntést. én keresnék 1 másik orvost, sőt inkább1 meddőségi központot, de sajnos azokra most rossz idők fognak járni, már várólisták vannak itt-ott, igaz még a Kaáliban nem.
Én kivülállóként ezt igy látom. Mász nem tudok hozzáfüzni.
Ládák megjöttek, hivnak a fiuk.
Puszi, és fel a fejjel! Kép
Repitek 1 gólyát Feléd

melcsi1967

Fanny!
Teljes mértékben megértelek. Én is nagyon nehezen viselem, ha egy orvos nem vesz emberszámba. Az egyébként határozott fellépésem ilyen helyzetben nekem is eltűnik. Különösen, ha a gyerekemről van szó. Már jónéhányszor megéltem én is olyan szituációt, amikor az orvos magas lóról beszélt velem. Legszívesebben ilyenkor „ráborítottam volna az asztalt”, dehát az orvosnál az ember nagyon kiszolgáltatott helyzetben van. Azért, ha nem a gyerekekről van szó, nem mindig tudom megállni, hogy ne szóljak, ha valami nem tetszik. 3 éve egy jeges lépcsőn elcsúsztam és teljes súlyommal a fenekemre estem. Néhány pillanatig még levegőt sem kaptam és iszonyatosan fájt a hátam. A baleseti sebészeten, az ügyeleten kötöttem ki. Bementem az orvoshoz és a drága doktor úr csendesen pöfékelve fogadott (magyarán dohányzott). Na ez volt az az eset, amit már nem bírtam szó nélkül hagyni.
Mondjuk amúgy is zaklatott állapotban voltam, mert nagyüzemben ment nálunk a babaprojekt és nem tudtam, hogy megröntgeneztessem- e magam, nem vagyok-e esetleg terhes.
Ilyen esetekben sajnos nem tudod megválogatni, hogy melyik orvossal kerülj kapcsolatba. Azokat az orvosokat viszont, akivel tartós kapcsolatban vagyok nagyon megválogatom. A gyerekorvosunk, a háziorvosunk és a nőgyógyászom is partnerként kezel és mindig korrekten meg tudjuk beszélni az aktuális helyzetet. Ha jól emlékszem, akkor te ehhez az orvoshoz csak mostanában kezdtél el járni. Úgy rémlik, hogy itt a neten írtad is, hogy valakinek az ajánlására kerested fel őt. Szerintem keress másik orvost. Esetleg Melcsi dokijára nem gondoltál? Mindenestre nyugodj meg és véletlenül se jusson eszedbe emiatt feladni a vágyaidat. Neked is sikerülni fog!

Melinda
fermel

Sziasztok

Fanny...tökéletesen megértelek,de Veled ellentétbe Én tuti rászoltam volna,doktorur esetleg kevesli a 6 rongyot és ezért cak két ránézésre futja? na jo elviccelem de biztos nem fizettem volna neki,miért? ennyiért Én is rád nézek :lol:

Igenis ha már az ember ( széétárja a lábát) egy fehérköppenybe bujt egyénnek akkor el is várja hogy ott abban a két percben Rád figyeljen!ínekem olyan rendes dokim van..nem hiába nem megyek 18éve máshoz!!! ez nagyon nagy idö pasibol is nem hogy dokibol :P
Amugy is elég megalázonak tartom eleve elmennia nögyogyászhoz,föleg ha még emberség sincs benne :(
Na kiakadtam Én is :!:

most ennyi,,,,pápuszka és Fanny fel a fejjel van még Emberséges fehérköppenyes is!

Kép
zsenge

Sziasztok!

Fanny! Hogy őszinte legyek sztem kerek-perec rá kellett volna kérdezned, hogy miért nem válaszol a kérdéseidre?? Sajnos régen én is ilyen voltam, de utána mindíg itthon gyötörtem magam, hogy ezt meg azt kellett volna kérdezni és miért nem voltam erőszakosabb? És különben is, fizessél azért, hogy nézze a monitort :evil: :?: :!: Nagyon útálom ha reményekkel telve indulok valahova aztán kész csalódás az egész!
Azért a férjed nem tehet erről az egészről hát gyorsan békülj ki Vele :) !
A varrógépet én is tavaly karácsonyra kaptam, nagyon szeretem. Én sem tudtam előtte, hogy tudok-e varrni ( na nem is tudok, csak próbálkozom :lol: ), de azért az egyszerűbb dolgok mennek! Különösen jó, hogy egy nadrág felhajtásáért nem kell 800 ft-ot fizetnem a szabónak!

Kriszta! Nagyon ügyes Blanka :) ! Aranyos a kis hurkáival! Már annyira várom, hogy én is fürdethessem a Babámat!

Melcsi! Hát persze, ki kell jönnie, de nekem olyan alacsony a fájdalomküszöböm :oops: :) ! Na jó, nem siránkozok már ennyit, teljesen mindegy hogy mennyire fog fájni ( mi nők úgyis mindent kibírunk :) ) csak egészséges legyen!

Tegnap voltam tanácsadáson, megbeszéltem az orvosommal, hogy hétfőn elvisz szülöszoba látogatásra! Úgyis ügyel!
Egyébként olyan idegesítő ez a tanácsadás! Mármint útálom a mérleget, nem a barátom és itt meg folyton rá kell állnom. És a múlt héten 67-et mutatott, most meg 68,5- öt. Csak nem híztam másfél kilót egy hét alatt :shock: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Jelentem apával már nincs harag. Én is egy kicsit megnyugodtam. Azt hiszem Melcsi írta, hogy talán a doki nem is akar velem foglalkozni mármint, nem mint pácienssel, hanem az esetleges gyermekvállalással foglalkozni, biztos nem látja reálisnak, vagy a fene tudja. A gyógyszert még ebben a hónapban beszedem, aztán lesz ami lesz. De az már kezd bennem érlelődni, hogy ha véletlen terhes leszek nem hozzá fogok járni, mert bár a hozzáértését nem vonom kétségbe, de ez a sutyorgós, totymorgós sítlus nekem nem jön be.

Melcsike! Köszönöm a gólyát, remélem megérkezik. A héten én már itthon vagyok szabin, de attól nem áll meg az élet, úgyhogy a szállító nyugodtan viheti a ládákat.
Remélem sokat pihensz, nehogy probléma legyen!
Kriszta! Hány kiló most Blanka? Nekem is van egy ilyen fürdetős képem a fiamról ( sajna nem digitális) ugyanilyen kis dagi rajta. Nagyon édik ilyenkor.

Mandula! Csodálkoztam rajta mikor olvastam, hogy Te ennyire félsz a szüléstől. Nem lesz az olyan borzasztó, ne félj ( csak nehogy már félúton "elhagyd) Nem rég olvastam valamelyik topikban, hogy a csajszi a második babával volt terhes és olyan gyorsan jött a baba, hogy nem értek be a kórházba, már a kocsijukban megszületett. Olyan gyorsan túl lett rajta, hogy ő maga sem akarta elhinni! Szóval nem lesz az olyan nagy dolog!!! ( Könnyű a pálya széléről bekiabálni, Igaz?)
A franc ebbe az esős időbe. Akartunk menni a temetőbe a gyerekekkel, de így elmarad. Még szerncse,hogy mi azért hétvégén már voltunk kint.
Jó pihenést mindenkinek Fanny
fanny01

Sziasztok!

megjöttünk...hát, nem éreztem olyan jól magam, mint máskor...
sokat pityeregtem, és mintha kést forgattak volna a szívemben a várandós kismamák és babák láttán :cry:
persze azért nem tudtam megállni, hogy ne mosolyogjak a Picikre, olyan édesek :)

a Ti babáitokat is imádom, tegyetek fel képeket továbbra is...legalább folyton a szemem előtt lebeg a CÉL, hogy egy ilyen kis tündérbogarat szeretnék énis...na, nem mintha elfelejteném egy percre is...

Melcsi!

Köszi a kedves invitálást, nem tartom kizártnak, hogy egyszer élni is fogok vele, nagy szükségem van a VARÁZSERŐRE, mely Belőled árad :)

vigyázz nagyon Magatokra, örülök, hogy barnácska visszavonulóban van...tényleg, írhatnál arról, hogy vagy?
hányinger? álomkór? stb?

Icus!

IGEN Anna pofikája más emelt helyzetben, viszont UGYANOLYAN ENNIVALÓAN ÉDES :) :) :)

nem akarlak elszomorítani az írásaimmal, de tényleg kicsit jobb, ha kiíom magamból...
terápiának kérek szépen MÉG Anna képeket :)

Nyanyus!

Blanka is TÜNDÉRI, az etetős képek nagyon tetszettek, Blanka "önkiszolgálós" képe pedig különösen :)
Balázs is nagyon édes a kutyusos és bocis képeken, látszik, hogy nem ingerszegény a gyermekkora :)

Mandula! :)

Nagyon örülök, hogy ilyen szépen fogy az időtök, és mosolygok magamban a szüléstől való félelmeden...persze, én is könnyen beszélek, de most mégis úúgy lennék a helyedben... :)

a babaholmi vásárláskor pedig gondolatban csatlakozom Hozzád és Veled tartok...ez az egyik legnagyobb BOLDOGSÁG az életben :)

két hete még én is be-be tértem a győri Intersparban lévő Brendonba mikor vásárolni mentem...persze csak nézegettem, megnéztem milyen pihenőszéket vegyek Kismanónak, és tologattam kicsit a babakocsikat...olyan jó érzés volt :)

fermel!

Őszintén örülök, hogy meggyógyult a Párod! :)

Zsenge!

Nagyon szerencsések vagytok, hogy ilyen klassz a bölcsitek! :)

Fanny!

Téged hagytalak utoljára, de Rád gondolok a legtöbbet, és fáj a szívem...

Igen, a k..va életbe a hülye orvosokkal!!!!
Én is baromi dühös vagyok rájuk, és félek, hogy lassan már nem lesz, akiben megbízhatok....
engem is azzal etetnek, hogy 3-4 hónap múlva próbálkozhatunk, és tök természetesnek tartják, hogy immár másodszor vetéltem el a 9.hét végén...
Na ja, nem Ők sírnak hetekig, nem Nekik dől romba a legszebb álmuk egyetlen perc alatt :cry: :cry: :cry:
Eszükbe sem jut vkivizsgálást javasolni, mindent nekem kell majd kihajtani, nekem kell kinyomozni, hogy mit lehetne megnézni...ennyi erővel akár le is doktorálhatok...
pedig nem kevés pénzembe került eddig ez az őrült kis hóbortom, hogy kistestvért szeretnék a kislányunknak :cry:

Istenem, bocsásd meg e nagy vétkemet.... :!:

Fanny,

szerintem is keress egy olyan orvost, aki komolyan vesz...
és ne add fel Te sem az ÁLMODAT!!!!
Hiszem, hogy nemsokára mindkettőnknek sikerül...

Többen kérdeztétek: bizony, bespájzoltam volna a VAKCINÁBÓL, ha lehetett volna...de sajnos, okt. 21. után ( a vetélés után) jött az isteni szikra, hogy talán ez nekem is jót tehet ( természetesen nem orvos javasolta)
és akkor derült ki, hogy a jelenleg forgalomban lévő vakcinák szav. ideje okt. végén lejár... :cry:
bár le gyártották az új sorozatot, az illetékes ATYAÚRISTEN nem engedi forgalomba, bár az engedélyek megvannak...

a patikáknak vissza kellett küldeni, mert bár 1-2 évig vígan jók, Ők nem adhatják ki lejáraton túl...
nagyon fordonlatos kaandos úton sikerült 1-1 kúrára valót beszerezni nekem és a páromnak...de nem adom fel, hátha még tudok szerezni...

ja, és édes-drága nőgyógyászaink nem szeretik ám felírni :twisted:
sőt, nem is reklámozzák...pedig jobban dőlne a LÉ, ha többen szülnének...de lehet, hogy én vagyok túl NAIV.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Kriszta
Nagyon jók kirándulós képek! El tudom képzelni azt a nevetést a farkát csóváló tehénre. Egy városi gyereknek ez valóban marha érdekes!

Mandula
Nagyon ügyi vagy! A steppelés nem könnyű, mert alig fér a gép alá a paplan. Dicsekedj csak máskor is!
:lol: Én most szülinapomra kaptam egy új varrógépet, nagyon szuper. Csak időm alig van hogy varrjak, pedig tervem rengeteg...
A szüléstől azért félsz mert az első nehéz volt?
Mi lesz a neve a babának :?:
Ha vásárolsz a babának, nézd meg jól. Pl. Vannak olyan bodyk aminek szűk a karja, rugalmatlan az anyaga ebbe nehéz öltöztetni. Amit jó drágán vettem ( hogy legyen pár szép darab is) annak rossz a combkivágása. Néha lehet fillérekért jót kapni, múltkor az Auchanban 5 db volt 800 ft, és tökéletes. És amit még Melcsi tanácsolt nekem, hogy a rugi jó ha talpas, mert a másik fajta mindig felcsúszik a lábszárán, a zokni meg le. Kaptunk pár ilyet, de szinte sosem adom rá, idegesít.

Fermel
Örülök hogy jobban van a férjed!
Hááát, én is sokallottam a 3000 ft-ot. Azt nem tudom hogy saját vállalkozásban dolgozik-e...

Melcsi
Egyenlőre a karnyújtásnyira lévő tárgyak megszerzése a feladat, a távoliak még nem érdekesek. Szóval a tanács biztos jó, csak még túl korai szerintem.
Örülök hogy szűnik a barnázgatás, pihenj sokat. Milyen a közérzeted :?: Aluszékonyság, émelygés...?

Zsenge
Köszi a megnyugtatást.
És mászott is Niki, vagy az kimaradt? Azt mondják az fontos.

Fanny
Én is kiborulnék az ilyen dokitól. Az Optimális Családtervezőben hasonló okokból hagytam ott egy orvost. Felírt egy tüszőnövelő injekciót de esze ágában sem volt uh-n kontrollálni, pedig ez rajta volt a betegtájékoztatón, hogy csak rendszeres ellenőrzés mellett adható.
Jól tetted hogy kibékültél a férjeddel, mosolyszünettel nehezen megy a babaproject... :wink: :oops:

Sheila
Most látom hogy írtál.
Ugye azért sikerült kicsit pihenni?
Kiolvastad a könyvedet? Jó volt?
De jó hogy tudtál szerezni vakcinát, biztos segít! Szorítok :!: :!: :!:
Teszek fel egy kis terápiát, ha tényleg segít... :D

Kép

Anna egy hete az esti szopi, büfi után sírni kezd még mielőtt letennénk, csak nem tudjuk miért. Remélem nem most akar rászokni a hisztire :?: mikor eddig olyan szépen elaludt. :!: Ha adok neki cumisüvegből pótlást, belenyammog de nem úgy mint aki igazán éhes. Úgy el van keseredve, krokodil könnyeket hullat... egyébként csuda édes az a grimasz ahogy kezdődik, lassanként görbül le a szája, ez pár pillanatig tart ( ezt kéne elkapni a fotózással csak nem bírom), aztán jön a klasszikus bömbölés. Az már nem annyira édes, vagyis de, szóval értitek... :wink: :lol:
Hetek óta egyre többet beszél, magyaráz. Nagyon édesen próbálgatja a hangocskáját, a haghordozásával remekül kifejezi az érzelmi állapotát: nevet, gagyog, visong, reklamál :lol: Napról napra változatosabb hangokat ad ki, én csak olvadok a gyönyörűségtől. Apájával csak nézzük, sokszor nem bírjuk megállni nevetés nélkül. Ha jókedve van, csak mondja mondja a magáét, és csuda értelmesen, kifejezően néz hozzá. És ha panaszkodik, hát valami tündéri aranyos, szinte kérlel a hangjával s hozzá az a szemrehányó tekintet, mintha csak azt mondaná: naaaaa, lééégyszi... pl. mikor letesszük de ő még játszana velünk, vagy mikor tele a pelus... Ma is nagyon beszélgetős kedvében volt, újabb hangfutamokat produkált, láthatóan örült a hangjának, ahogy én is, szinte énekelt. Olyan kis drága tündér, nem bírunk betelni vele... :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám! :)

Köszi a terápiát, nagyon hatásos, a beszámolóval együtt!! :)

csodaszép ez a kislány, nem is csodálom, hogy nem bírtok betelni Vele :) :) :)
csak egy a gond: mire észbe kaptok, durcás tini lesz belőle :)
szóval. kiélvezni minden pillanatot, de Ti ezt úgyis remekül csináljátok :)

köszönöm az érdeklődésedet, nagyon jólesik...
igen, azért pihentem, már az is annak számít, ha távol vagyok az itthoni teendők sokaságától, és kiszolgálnak :)

talán azért vagyok mégis fáradt, mert az alvás még nem igazán megy...
rosszul alszom, és ha felébredek rögtön belémhasít az érzés, hogy Kismanó már nincs...
hiába volt csupán 9 hét, annyira szimbiózisban élek a magzatommal a + teszt napjától, hogy sokkal több időnek tűnik...de ezzel gondolom, mindannyian így vagytok...

várom az adventi időszakot, a tavaly októberi vetélés után is akkor kezdtem visszatalálni a normál életbe, a készülődés eltereli a figyelmemet...
igen, kiolvastam a könyvet, és kicsit csalódtam a végében...Robin Cook ennél ütősebb befejezéseket szokott produkálni, de azért összességében jó volt.

nagyon jó olvasni, mikor Anna babáról írsz, és a képek is nagyon jók.
azt a bizonyos grimaszt ismerem, Patrik is mindig így kezdett el sírni, mikor pici volt :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila kedves!
Remélem azért kellemesen pihentél! Most ha eltelik az a 3 hónap, ujult erővel és hittel kell indulnotok! Talán Neked is érdemes lenne 1 specialistát keresni, pl. Győrben is van Kaáli, méghozzá az ország legsikeresebb intézete! Ki kell vizsgálni mindenképp a vetélések okát, lehet hogy progipótlásra lett volna csak szükség, szóval lehetnek banális okai is, utána kell járni. Én innen a háttérből nagyon sok +++++++++ energiát küldök, hogy legyen erőtök megtalálni a baj okát, most az a legfontosabb. Még egyszer nem lehet ilyen bizonytalanságba belemenni!
Fanny!
Nagyon örülök hogy szent a béke otthon, hát a férjed minimum kell a sikerhez, ha a dokit kihagyjuk :lol:
Sok mulik a dokin, 1 jó nőgyógyász egyben pszichológus is aki elhitethet a páciensével sokmindent. Velem Krizsa hitette el, hogy lesz még gyerekünk :D
Icuskám!
Pannácska igen szépen tartja a buksit! Azon meg ne csodálkozz, hogy sirós lett a lefekvés, nyilik az értelme, nem akarja elfogadni, hogy el kell Tőletek szakadnia. Viszont legyél következetes, ha alvás, akkor alvás, megelőzve a későbbi problémás lefektetéseket. Ha sirdogál is 1 kicsit mostanában, hosszu távon ez csak hasznára lesz.
Olyan jó amiket irtál Róla! Tessék máskor is és sokat irni!

Lányok köszi, megvan az egész állatkert: Zebra, róka és majd a gólya is eljő :lol: :lol: :lol: Nagyon rosszul vagyok általában (biztos fiu lesz a férjem szerint), állandóan kerülget a róka, fáj a gyomrom, és álomkóros vagyok. A konyhára már rá se birok nézni, rögtön futni kell :lol: A barnácska miatt az uram előirta a fekvést, és főzni sem kell, az alattunk lévő pizzériából hozunk, ott mindent megcsinálnak. De holnap már muszáj lesz vasalnom, Pörinek nincs már vasalt bodyja :(
Pörike tegnap vadul begyakorolta a guggolásból támaszkodás nélküli felállást, és mára tökéletesitette a tudását: teljesen egyedül áll, sőt táncol kapaszkodás nélkül. Nagyon büszke Magára :D
Ma ráesett 1 billenékeny szék :cry: :evil: Az értelmes apja ráakasztotta a támlára a jó nehéz bőrdzsekijét, a gyermek meghuzta, előrebillent, a szék meg ráesett, a feje szorult alá. Majdnem agyoncsapta az a rohadt szék. Az ijedtségen kivül semmi baja nem lett, de percekig nagyon hüppögve orditott.
A széket eltávolitottuk.

melcsi1967

Sziasztok!

Sheila kedves! Örülök, hogy legalább egy picit tudtál pihenni ha csak fizikailag is! Teljesen át tudom élni az érzéseidet, és nagyon szorítok, hogy minél hamarabb visszatérjen az igazi életkedved és a bizalmad abban, hogy igenis nemsokára lesz egy tündéri babátok :) !

Icus! Azért ez a kép Nekem is terápia :lol: ! Mert ugye minden szenvedést megér! Igen, valszeg azért félek annyira a szüléstől, mert a fiammal 21, a kislányommal 10 órát vajúdtam :( ! És ugye a tavalyit is csak a 3. napon tudtuk befejezni :cry: !
Anna baba nagyon ügyes, és nagyon jó olvasni amiket írsz! Szép hosszú beszámolókat kérünk!! És köszi a tanácsokat, nem lesz könnyű a vásárlás, de így legalább tudom mire figyeljek!

Melcsi! Édes rosszullét :lol: :!: Pihenj sokat, most ne is foglalkozz semmi mással! Na meg persze Emesével! Jó, hogy nem esett baja! Azért majd egyszer egy sírós képet is tegyél fel!
Én is most készítettem ki a vasalni valót, nem szeretem!

Sziasztok!

Lányok! Félelmetesen fogynak a napjaim...... :lol: :lol: :!:

KépKép
mandula35

Melcsi!

Szívemből szóltál, én is így gondolom szóról-szóra, hogy mégegyszer ilyen bizonytalanságba nem szabad belemenni!!!
Már az idő miatt is :cry: meg nem vagyok benne biztos, hogy még egyszer talpra tudnék állni ép lélekkel egy ilyen csapás után...

tudom, hogy én még viszonylag szerencsés vagyok, mert vannak az enyémnél sajnos sokkal nagyobb tragédiák, olyanok, amelyek ép ésszel felfoghatatlanok számomra, és el sem tudom képzelni, hogy lehet azok után talpra állni... :cry:

de sajnos én alkatilag is hajlamos vagyok a depresszióra, (Bika a csillagjegyem) és most is szenvedek tőle, igaz enyhe formában, és próbálok tenni ellene...

azonban most ez az őszi szünet rosszkor jött, mert szenvedek attól, hogy nem tudok most elég jó anyja lenni a gyerekeimnek,
türelmem sincs annyi, meg életkedvem is alig van...nehéz így a napi teendőimet ellátni :cry:

ez a Kaáli dolog nekem is eszembe jutott már, örülök , hogy Te is szóba hoztad...igen tényleg nagyon közel is van hozzánk, de eddig azt hittem, oda csak olyan párok járnak, akiknek segítség nélkül össze sem jön a baba...

nekem a teherbeeséssel /eddig/ nem volt problémám, csak úgy látszik, hogy kihordani vagyok képtelen :cry:

ilyen gonddal is lehet oda menni?

természetesen mindent megpróbálok a Gynevacon kívül, MINDENT a világon, csak legközelebb sikerüljön...

igazad van: tényleg gatyába kell ráznom magamat, mert ha letelik az idő, igazán remek formában kell lennem testileg-lelkileg...
alig várom, hogy újra tornázhassak, az nagyon bevált depi ellen, és tegnap már szaunáztam is, azt hiszem ma is fogok...

Te pedig vigyázz nagyon Magatokra, pihenj, bár tudom, hogy nehéz lehet Pöribaba mellett...
az jó, hogy nem kell főznöd, megértem, hogy rá sem bírsz nézni a konyhára, én ugyanígy voltam :)

ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy most nem tudsz annyit teljesíteni, Benned most a legnagyobb CSODA zajlik :)

Mandulácska!

Köszönöm a biztató szavakat :)
bizony, szépen közeledsz a vonalzó végéhez...nagyon izgalmas :)
olyan jó, hogy nemsokára Te is képeket teszel fel a Picurról :)

Tényleg, hogy fogják hívni a Kisasszonyt?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melcsi! Nem tudom szoktátok-e nézni a Viasat3 Tv-n minden este van a Vidióták c. műsor, homevideókat mutatnak be. Nagyon sokszor mutatnak ilyen kisgyerekes "baleseteket", hát én azokon sose tudok nevetni. És mindig azon csodálkozom, hogy a mama vagy papa vagy aki videózza a gyereket, látja, hogy baj lesz és mégsem azon van hogy megelőzze, hanem hogy felvegye. Sokszor azon csodálkozom, hogy élve megússza a gyerek. Mondtam is a férjemnek egyik este ( biciklizős, babamotoros felvételek voltak, szóval olyan teljesen normális mindennapi gyerek tevékenységek) hogy azon csodálkozom, hogy a gyerekek "túlélik" a gyerekkort.
Szóval ez jutott eszembe Pöri balesete kapcsán.

Megígérem, hogy többet nem térek vissza a doki témára, csak még az jutott eszembe ( Kriszta még neked akartam mondani, hogy nem azért volt ilyen, mert esetleg zokon vette, hogy rosszul szedtem be a gyógyszert, még ha jól leszúrt volna még az is jobban esett volna ennél a semmibe vevésnél) hogy semmi tanácsa, vagy ahogy Melcsi mondja pozitív kisugárzása nincs a témával kapcsolatban. Esküszöm én már több tanácsot tudnék adni, ha valaki hozzám fordulna ilyen problémával. Ha én nem bújnám a babanetet tavasz óta, azon kívük, hogy - a gyerekcsináláshoz kefélni kell, - semmit nem tudnék a gyerekgyártás parktikáiról.. Már régebben is olvastam, meg ismerőstől is hallottam hogy a nagydózisú (napi 400 mg) E vitamin mind a férfiaknak, mind a nőknek nagyon jót tesz. Szóval mostmár ezt is esszük.

Na sajna könyvelnem kell ezért maradtam itthon. Majd még jövök.
Fanny
fanny01

Fannykám,

úgy látom, mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk most :cry:

azért a humorod nem veszítetted el teljesen Hála a JóIstennek
a "gyerekcsináláshoz kefélni kell" vigyorogtam egyet kínomban :D

háát igen, én is most végzem az orvosi egyetemet (erőltetett menet-net kurzus) mert én is csak széttárt karokra és félmondatokra számíthatok...fel sem foghatom, hogy az orvosok miért nem óhajtják megosztani velünk hatalmas tudásukat, ha én szül.nógyógyász lennék, biztos lenne néhány kóbor ötletem, amelyet ki lehetne próbálni annak érdekében, hogy nemsokára egy üvöltő kis csomag kergethessen bennünket őrületbe... :)

én is lógok a neten már órák óta, az a gyanúm, hogy a kölkeim ma tejbegrízt fognak ebédelni, de ennek Melissa roppantul örül :)

szóval. én is tettem megint egy felfedezést: az egyik topicon találtam egy terhesvitamint, melyet a www.vitaminkosar.hu -n lehet megrendelni, patikákban nem kapható.

összehasonlítottam az összetevőket az Elevittel (amit már 2 éve szedek kisebb-nagyobb megszakításokkal) és sokkal kedvezőbbnek tűnik az összetétele...ami számomra biztató, hogy LAKTOBACILLUSOKAT IS TARTALMAZ, akárcsak a CSODATÉVŐ Gynevac :!: :!: :!:

ilyet még nem láttam nemhogy kismamavitaminoknál, hanem semmi más multivitamin esetében!!

az egyik lány, (aki most babát vár és ezt szedi) írta, hogy vannak olyanok, akik ezt szedik és előzőleg több! vetélésük volt, most viszont már közel járnak a szüléshez...

úgy gondoltam, én is szerencsét próbálok ezzel a vitaminnal, az Elevit úgysem hozott szerencsét :cry:
melissával még maternát szedtem, az Elevitet pedig a két szerencsétlen kimenetelű vetéléseknél és a terhességek előtt...

már csak ezért is érdemes váltanom, babonás lettem...

Fanny!

Mire jó a nagydózisú E vitamin? Leírnád nekem?
Nem lehet túladagolni?

én a cickafark/palástfű teát is szándékozom inni, és Sárvári termálkristályban is szeretnék csücsülni majd, ha szabad lesz fürödnöm...

ja, és a Kaáli honlapján olvastam, hogy a leendő apáknak és anyáknak nem tanácsos forró fürdőt venni (pedig mi sokszor együtt tesszük ezt gyertyafénynél a párommal a téli hónapok alatt, mert szörnyen fagyosak vagyunk )

erről akkor le kell mondanunk, de nem tudom, hogy infraszaunázni szabad-e?

ezt vajon melyik nagytudású nőgyógyásztól kérdezzem meg...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

ja, és még az utóbbi terhességem előtt olvastam szintén itt a babaneten, hogy az almaecet segít állítólag a teherbe esésnél, sőt a baba "megmaradásánál" is.

én vettem is egy üveggel anno. csak aztán kiderült, hogy babát várok, és feledésbe merült...pedig lehet, hogy érdemes lett volna inni...1 evőkanál egy pohr langyos vízbe

szerintem ártani nem árthat.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

pohr=pohár

melissa=Melissa

Melcsi!

Elkerülte a figyelmemet Pörike balesete...beleborzongtam :cry:

Hála Istennek, hogy szerencsés kimenetele volt, bár biztos Ti is nagyon megijedtetek :cry:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Adok némi életjelet magunkról. Valójában olvasgatlak benneteket, nagyjából 2-3 naponta, úgyhogy ha nem írtok extra sokat, akkor hellyel-közzel képben vagyok.

Sheila :cry: :cry: :cry:
Nem tudok okosat mondani. Nekünk épp a napokban születne meg a harmadik csemeténk, ha 8 hetesen nem gondolja meg magát...
Persze ezt nem vigasznak szántam, csak épp eszembe jutott (bár nem szoktam ezen rágódni), de általad kicsit felidéződött.

Fermel
Örülök, hogy jobban van a párod.

Melcsi :D :D :D
Rögtön az jutott eszembe, hogy az égiek milyen csodálatos módon ajándékoztak meg benneteket! A rögtönnél is hamarabb megtörtént a babaáldás! És ez valóban nagy áldás. Szinte a lehetetlen vált lehetővé! És hozzátok igazán illik ez a csoda!!!
Jó egészséget, vigyázz magatokra!
És a székekkel is óvatosan bánjatok! Szegény pici lányka, nagyon megijedhetett.
regina3

Paga!

Sok sikert a babaprojekthez. Látom a sors nálad is adott egy kis nehezítés (polip, ciszta). Mert nálam tavasszal egy mióma volt látható UH-n a petezsák mellett. Nekem is azt mondta az orvos, hogy emellett simán teherbe eshetek, de akkor is fontos a kontroll -(fél év múlva), úgyhogy most fogok menni hamarosan, de remélem, hogy a mióma már csak múlt idő. (Én azt hiszem ez rosszabb verzió mint a ciszta vagy polip - és az orvos szerint 3 féle elhelyezkedése lehet, ebből egy olyan, ami nehezíti vagy kizárja a beágyazódást. Eddig elég optimista voltam és komolyan úgy szoktam rágondolni, hogy volt, nem pedig úgy, hogy van. De majd elválik!)

A vezetéshez is sok sikert. Én már elfelejtettem a kezdeti nehézségeket (16 év alatt), de a múltkor megleptem magam egy kis pánikkal. Bár 12 év óta napi rendszerességgel vezetek, de az utóbbi időben főleg itt a környéken: 10-15 km-es körzet. A minap a József krt-ra kellett bemennem. Régen elég volt felidézni, hogy hogyan is van az útvonal. Most azonban teljesen ráizgultam és előző délután végig azon agyaltam, hogy hol fogok tudni parkolni. Már az is megfordult a fejemben, hogy a metrónál leteszem, mert ott jó nagy a parkoló. A férjem értetlenkedve nézett és biztatott, hogy van parkolóhely a József krt-on, nyugi. De egyre csak azon járt az agyam, hogy egy hely nekem kevés (elég nagy az autónk) és nem bírok úgy manőverezni, hogy mögöttöm egy csomóan állanak és hiába zöld nekik, tőlem nem tudnak menni. Ettől egyébként is ideges vagyok (ha feltartom, vagy feltartják a forgalmat). Aztán megdumáltam magammal, hogy nem lesz semmi gond és valóban: rengeteg hely volt, nagyrészt dupla helyek.
Azóta sem értem a dolgot, biztosan aznap kedvezőtlen volt a csillagok állása és valamit megéreztem... még jó, hogy nem vonzottam magamra valami jó kis problémát.
regina3

Mandula
Az előzmények ismeretében engem nem lep meg, hogy izgulsz a szülés miatt. Pedig jobb lenne nem izgulni. Nem tudom, hogy agykontrollos vagy-e, de leírom, hogy én mit tennék.
Naponta többször elképzelném (nyugodt, relaxált állapontban), hogy minden ideálisan zajlik. Már az első fájástól kezdve ahogy haladnak előre a dolgok, a kórházba jutást (nincs nagy forgalom, otthon van a párod, vagy aki bevisz), a kórházban jó a légkör, kedvesen fogadnak, nincs tumultus. Az előkészületek sem kellemetlenek, az orvos is hamar beér és kedves, türelmes. A tolófájások hamar jönnek, de nem túl kemerítőek, minden rendkívül könnyen és kevés fájdalommal zajlik. Stb.
Ez olyan dolog, aminek csak előnye van. Lelkileg felkészít Téged arra, ami 6 hét múlva meg fog történni. Ráadásul ennyi idő alatt nagyon jól rá tudsz hangolódni. Mellékhatás nincs. Veszíteni való nincs. Nem kerül semmibe és csak pár percet vesz igénybe.

Icus, Kriszta
Igazán nagyon szépek a babák. Már azt az időszakot élitek, amikor napról napra szó szerint egyre szebbek és aranyosabbak az amúgy is szép és aranyos babáitok.
Bevallom nem lennék zavarban, ha hirtelen az ölembe pottyanna egy 3 hónapos bébi. Persze azért az odavezető utat sem hagynám ki, az is nagyon fontos!
regina3

Magunkról annyit, hogy a jó időt kihasználva sokat voltunk kirándulni (egy napra, több napra). És a fűtést csak október 17-én kapcsoltunk be! Ilyen talán még nem is történt, amióta gyermekeink vannak.

Babaprojekttel kapcsolatban volt néhány reménykeltő nap az életemben október végén. 5 napot késett. Mivel vendégek voltak, nem siettem a teszttel, hiszen első körben csak kettőnkre tartozik ez az örömteli esemény. De állandóan azon járt az eszem, hogy amint elutaznak rögtön veszek egy tesztet és rögtön be is vetem.
Minden okom megvolt a reménykedésre (az utóbbi 2 évben max. 29 napos ciklusaim voltak, de jellemzőbb volt a 28 napos vagy fél nappal rövidebb) és persze tüneteim is voltak. Aztán egyszer csak puttty. Sokkoló volt.
Azért mégis vettem egy tesztet, azt feltételezve, hogy ez egy korai vetélés. De sajna mégcsak az sem volt. Olyan negatív volt a teszt, hogy ihaj!!!
Úgyhogy próbálom programozni a vágyott eseményeket, ahogy Melcsi írta: zebra, róka, gólya. Vagyis csíkos teszt, egy icipici róka rudi és hát egy gólyácska. És hát az is bizalom keltő, hogy felénk most elég sok a pocakos kismama. Remélem ezt azt jelenti, hogy szeretnek errefelé jönni a gólyák!
regina3

Szia Regina :lol: !

De jó hallani rólad! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél :) !

Köszi a tanácsot biztosan ki fogom próbálni! Nem vagyok agykontrolos de valamelyest hiszek ezekben a dolgokban! Ill. eléggé hiszek :) !

Remélem hamarosan teljesül a Ti vágyatok is, nagyon megérdemelnétek!!

Jelentkezz sűrűbben ha van kedved és időd, tényleg jó hallani rólad :) !

Puszi

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?