Új privát üzeneted érkezett!

Szijjjja Sasha
Gratulálok itt is Gabikához, és örülök hogy végre itt vagy velünk. Kép Kép Pihenj amennyit csak tudsz és amennyit Gabi enged.

Pusz: Forti

Kép
Kép
forti

Edina,
Igen én az elejétõl fejek. Nagyon sok tejem volt és még azért van is. Mostanában szokott néha megesni, hogy reggel vagy este Lili ki tudja üríteni a mellemet. Eddig nem volt ekkora igénye, ezért ki kellett, hogy fejjem a felesleget. Kb. napi fél litert. Reggel és este még a mai napig fejek, mert éjszaka nekem is nagyon telítõdik, de valahogy mostanában napközben éreztem, hogy mintha nem termelõdne elég neki. Forti említette a 3 hónapos ugrást, valszeg az lehet a háttérben. Most már azért mintha javulna a helyzet. Igaz én nagyon izgulok a tejcsi miatt, mert az én babám nem kaphat tápszert ezért minél tovább szeretnék-kellene szoptatnom. Akár fél éven túl is. Szerintem Edina ne aggódj, az a legjobb ha beáll az egyensúly, én szerintem csak túlbiztosítom magam a rendszeres és alapos fejéssel. Ha nem fejnék ilyen rendszeresen akkor valszeg már nálunk is beállt volna.

Áfonya,
A szilveszterre már én is gondoltam, de õszintén megmondom, hogy én nem szeretném Lili nélkül kezdeni az újévet. Minden gondolatom csak õ lenne, azt hiszem itt a helye mellettünk.Kép Ezt az évet kibírjuk, hogy esetleg nem megyünk sehova, jövõre meg valszeg a picit nagyobb gyerekes barátokhoz már tudunk majd csatlakozni.

Sasha,
Üdv, itt nálunk!!! Gratulálok Gabibabához!Kép Napközben amikor õ alszik, próbálj meg te is, hidd el aranyat ér. Próbáld meg néha hasira is tenni, az elején Lili majdnem mindig kakilt mikor hasra tettem, persze most már nem szereti mert nyomja az óriási pocakját ígyKép. Viszont büfizni mindig szokott szinte most is így.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Szia Sasha!KépAmkor csak tudsz pihizz!Szükseged van ra!

Sziasztok !

Mi elutaztunk harom napra,egy kicsit nagyobb hegyek köze es Aaron szülinapjat ott ünnepeltük meg.Tehat most potoltam a lemaradasom!
A cumi temahoz en azt tudom mondani,hogy Aaronnak volt 8 honapos koraig,es aztan egyik naprol a masikra nem kellett neki.
De pedig en nem vagyok hive,ugy gondoltam,hogyha elfogadja, akkor legyen neki.Most is ezt mondtam,de Rebi allandoan kiköpte,mostmar nem is probalom adni neki.
Idönkent megtalalja a hüvelyk ujjat es azt szopja. Kivancsi vagyok,csinal-e belöle rendszert!
Az öklet ragja,de az nincs összefüggesben a cumival - szerintem se.Azt inkabb azert teszi,mert mar a fogacskak dolgoznak az inyeben,akkor is,ha csak altalaban 6 honapos kor körül bujnak ki.

Most csak ennyit irok!
Kryss&Rebecca(aki holnap lesz 12 hetes-mar megint,mert mult heten elszamoltam magam!)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Ja,meg az egyedül-hagyashoz!
En sem tudom es akarom Rebit egyedül hagyni,Aaron mar igenyli es igy kap is szabit az anyjatol!Kép
De mivel en nem is fejek es nem is kap Rebecca üvegböl anyatejet igy csak nagyon rövid az az idö,amikor nem vagyunk együtt.Igy a jo.
Nem tart sokaig ez az idö es aztan soha nem jön vissza,hogy ilyen nagy szüksegük lenne a "tarsasagunkra"Kép.Nekem nem nehez kibirnom,hogy ne menjek sehova,nyarrra mar egy kicsi nehany oras szabadidö is becsuszhat,ha jol megy a hozzataplalas!
Akkor megegyszer szio!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!
Kicsit szomorú vagyok, mert úgy néz ki Bettinek is ekcémás lesz a bõre. A nõvérének is "gyerekkori" ekcémája volt, már két hónaposan kijött, pedig csak anyatejet kapott. Lehet hogy azóta már vannak újabb krémek, de Barbival sokat szenvedtünk, állandóan vakarta magát.

Sasha!
Itt is gratulálok!! Én is csak ismételni tudom a többieket, hogy használj ki minden segítséget és pihenj sokat.

Áfonya! Én a nagyobbik lányomat gyakran hagytam a nagyapjára, akivel akkor együtt laktunk. Bármikor szivesen vigyázott rá, imádták egymást. Most viszont nincs senki aki ilyen közel áll a kicsihez, végül is a nagyszülõk is ritkábban látják, hetek is eltelnek, már nem együtt lakunk. Szerintem a piciknek a szilveszter ugyanolyan nap, mint a többi, ha van vállalkozó nagymama akivel máskor elvan akkor lehet bulizni.

Conti + Betti 12 és fél hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Áfonya
Vígasztaljon a tudat, hogy én akkor már boldog vagyok, ha 11-kor elalszik hanna, hát még ha elõbb! Kép Egyébként nekem sincs szívem sosem kakában hagyni.

Csics, Beszti
Sajnos ezeket a trükköket mind bevetem. Nappal én nem is tudnék aludni ilyen zajban (tv vagy zene, porszívó, stb). De szerencsére tegnap 3/4 9-kor sikerült letenni, s nagyon jó éjszakánk volt, mint még soha! Biztos hatott rá, hogy megkérdeztelek titeket Kép

Ilke
Én sem tudom elképelni, hogy hanna nélkül köszöntsem az új évet Kép Persze, azért nekem is hiányozna a társaság, de szerencsére olyan barátaink vannak, ahol szintén van gyerek, így pl. az apukák együtt szitterkednek, anyukák kajcsiznak vhol, vagy fordítva, vagy vkinél mindannyian együtt.

pusszanat,
bringa
bringa

Szia Sasha,

Gratulálok ezerrel!!! Ugye megírod a szüléstörténetedet? Nagyon kíváncsi vagyok!

Szerintetek mikor lehet (vagy kell) elkezdeni "bekeményíteni" a gyerekkel? Engem már kezd deprimálni, hogy ha nem alszik, akkor kézben kell hogy legyen, különben sír, és nem alszik el máshogy, csak a hasunkon... Most éppen hagyom sírni szegényt, hátha egy idõ után megunja és magától elalszik, mert már belefáradtam az állandó tutujgatásba. Érdemes 3,5 hetes korban erõlködni, vagy várjam ki a 2-3 hónapos kort? Félek, hogy addigra teljesen "elrontom", viszont a szívem szakad meg érte, ahogy sír...

Zita+Andris/Sólyom
parazita

Zita!

Az istenért, ne hagyd azt a gyereket sirni sokáig!!!!
Hidd el, nem attól lesz jó gyerek, ha most hagyod, hanem éppen attól, ha nem hagyod!
Egy ekkora gyereket nem lehet elrontani és elkényeztetni. Azért sir, mert nem jó neki. Ha nem figyelsz rá, elveszti a bizalmát. Olyan nincs, hogy egy ekkora baba "rosszaságból" sirjon, vagy azért, hogy kieröszakoljon valamit, mert ezeket ök nem is ismerik.
Próbáld ugy altani, hogy mindkettötöknek jó legyen.Kép Nálunk pl. a babakocsiban alszik el, söt nappal abban is alszik, este meg miután elaludt felviszzük. Ennek ellenére éjjel teljesen nyugodtan alszik az ágyában.KépKép
És szerintem a 2-3 hónapos kor is nagyon-nagyon korán van, nem hiszem, hogy "be kellene keményiteni".
Majd késöbb alakul. Próbálj meg valami napirendet csinálni, és tartani, hogy ö is megszokhassa (de persze rugalmasan).
Ha nem akarod kézben hordozni, szerezz be horhozókendöt vagy babazsákot, amiben lóghat rajtad.
Képzeld el, hogy 9 hónapig mindene megvolt a pocidban, aztán egyszerre csak ki kell jönnie, és még rendesen szólni sem tud, hogy fázik vagy éhes, vagy a közelségedre vágyik, csak sirhat.
Tudom, hogy nagyon fárasztó az, hogy kézben akar lenni, meg nem alszik el máshogy, de majd késöbb fog. Egyre többet tudod egyedül hagyni, mert tudni fogja, hogy ha "szól" akkor számithat rád!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

En is ugyanazt akartam irni, mint Beszti, csak nem mertemKép Szerintem sem lehet ekkora gyerkocot elrontani. Zita, tudom, hogy a Te gyerkocod a legszebb es legokosabb gyerek a vilagonKép /mint minden anyanak a sajatja/, de azert tulzas azt kepzelni, hogy ennyi idosen logikusan vegiggondolja, orditok egy sort, mert akkor fel fognak venni. Egyszer anno begepeltem egy nagyon hosszu konyvreszletet, miket lehet megprobalni egy csecsemonel, hogy megbekeljen. Ama konyv szerint a baba nem azert sir, hogy felvegyek, hanem azert sir, mert letettek, s ez oriasi kulonbseg!!

bringa!
Dehogy orulok en mas "nyomoranak"! De teny, hogy mikor ilyen siros babakrol olvasok, mindig aldom magamban a szerencsemet, hogy Reka csendes baba. Nekunk meg itt van a "sovany es eleget eszik-e" problema.
A porszivo egyebkent nalunk pl mint nyugtato, altato eszkoz valt be az elso idokben, a monoton zajra elaludtKép

bera,
nalunk sem igazan van rendszer. Ill. kezdtem azt hinni, hogy van, de most ezzel az ejszakai 11 orasi elalvassal borul kicsit. Kb. ilyen most egy napunk: 1/2 6 korul ebred meg, akkor szopi, majd visszaalvas jo esetben, es ugy 1/2 8ig meg bobiskol egyet /en isKép/. Aztan 9-ig el van a "ketrecben" egyedul, ezalatt en nagyjabol osszekapom a lakast, 9 kor szopi, ebbe altalaban belealszik, es fel-egy oras szunya. Del korul megint szopi, ilyenkor vagy elviszem setalni ,amig joido van, ekkor kocsiban akar 2 orat is alszik, vagy ha nem setalnuk, akkor csak 1 oracskat alszik. Kov. alvas a delutani setakor van, ez olyan 5-6 kozott kezdodik, ekkor is kb egy orat alszik. Ha nincs seta, nincs alvas egyaltalan. Talan ezert is alszik el ilyen keson ujabban, mert alszik delben is, meg keso delutan is. Ha csak egyszer setalunk, akkor sikerul ugy 8 korul letenni.
Na szoval osszegezve: kb 3szor alszik napkozben, abbol a reggeli es esti ugy 1 oranyi, delben jo esetben 2.
De ez persze egy kakis ejszaka felborit mindentKép
most el, mert valaki csongetett
afonya

Sasha!!!KépKépKép

Üdv. végre köztünk....Kép Gratulálok Gabi babához és sok-sok tejcsikét kívánok.

Zita,

Csatlakozom Besztihez és Áfonyához. Ne hagyd sírni. Fõleg ne míg ilyen picike. Emília már 3 hónapos, de bizony még mindig felveszem ha sír és általában a kezemben alszik el. És én is rengeteget cipeltem, amig picike volt és nem maradt el napközben. Most már néha egy-egy félórára magában is eljátszik.Kép Ha pedig mellé ülök akár egy ,másfél óráig is elvan az ágyon, csak dumálni kell hozzá, meg foglalkozni kell vele.Kép De amig olyan picike, hogy nem érdeklik még dolgok, nem lát messzire és nem tud fogni, elég nagy és hideg lehet neki a világ. Nem mondom, hogy nem voltam én is gyakran bizonytalan, hogy hol van a határ. De mostmár látom, hogy annak ellenére, hogy mindig felvettem és napközben gyakran alig aludt,( 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát)tehát rajtam lógott, mostmár tök jól elvan magának rövidebb idõszakokra.

na ez jó kis regény lett...Kép

Ilke,

Ezer bocsi kicsit sûrû volt a hétvége...KépAzonnal írom a mélt Nektek...

puszi

Nyuszi és a holnap 3 hónapos EmíliaKép
Nyuszi

Lányok
uj szokást vet fel petike szopja a mutato uját álmában szerintetek ez normális ? és ugy nézki megfáztunk anak elenére hogy jol felszoktam öltöztetni és jol bevan takarva ha elmegyünk otthonrol Kép

Zita
szerintem se hagyd sirni bár van olyan hogy azért sir mert álmos és azt szeretné ha mindenki békén hagyná ilyenkor én leszoktam teni petikét és akor még egy kicsit nyüglödik és utána elalszik .

puszant Csics és Petike Kép
csics

Zita,
visszacsatlakozom NyuszihozKép Rekat is allandoan felvettem, amikor sirt, es minel nagyobb es ugyesebb lett, annal jobban elvan, annal tobb idot tud egyedul jatszani. Es ha megunta az egyedulletet, akkor eloszor eleg bemennem a szobaba, korulotte teszek-veszek, pl vasalok, kozben beszelek hozza, neha odamegyek, ramosolygok, megsimogatom, s igy is el van fel orat, utana mar mellefekszem jatszani, vagy beszelek neki, es igy is ujabb felora telik el, aztan lassan kaja, es akkor vagy alszik, vagy ha nem is alszik el, de kicsit pihen, hisz tele a poci, jatek is volt, szep az eletKép
Szoval idovel alakul. Ha meg sirosabb a baba, akkor el kell fogadni, hogy O ilyen. A "spartai" modszerektol max. faradtra sirja magat, nehezebben fog szopni, lemond Rolad mint vigasztalojarol, tamaszarol. Es akkor esetleg 10-15 ev mulva tobbszorosen megszenveded ezt a par honapot.
De az igaz, hogy kompromisszumot kell kotni, hogy mindketten "engedtek", mert az sem jo, ha Te kikeszulsz, felveszed a karodba, de kozben tiszta ideg vagy..
Apa nem tud besegiteni ehy kicsit? Vagy valaki rokon, delutan, estefele?

Csics,
szerintem teljesen normalis. Bar Reka neha fél oklet is ragja (aztan jol oklendezik tole), vagy bamit, amit megszerezKép
Reka meg mindig nem kapta meg az oltast, mert meg mindig nathasKép Bar a doki szerint sokat javult, de tovabbra is eszi a kalcium-injekciot es kapja az orrcsoppotKép Es azt is mondta a doki, hogy ilyet meg nem latott, hogy 4 honapos gyereknel igy lathato a mandulaKép Kerdezte, hogy ki volt a csaladban ilyen "mandulas"? Mondtam, hogy en, 2 es felevesen mar ki is vettekKép Es hogy lehet, hogy az allergiajaval is osszefugg, ugyhogy keszuljek fel, elegge egyhangu lesz a hozzataplalas, mert minden allergengyanus kajat messzirol kerulnunk kell majd. Es persze en tovabbra is mellozzem a tejet, a mogyoroscsokit, a muzliket, a ... mindent szinteKép
Nah panaszbol ennyi mara eleg, egy johir: mar 8 kor elaludt a DragaKép
Joejt Nektek is:
-afonya

ui: Agci, elpostaztam a cuccostKép
afonya

Jaigen, ez kimaradt.
Csics, itt van egy topic az ujjszopasrol.
-Afonya
Névtelen

Áfonya
köszi szépen a jo tanácsot Kép .és nagyon együtérzek veled én csokit nem ehetek semmi csokisat söt lehet hogy a tejtermékröl is lekel mondanom mert lehet hogy atol letek mostanába a kiütéseim bár ez még nem biztos .

Lányok
van olyan hogy valakinek a baba hozot elö valami alergiát mert én mostanában tele vagyok alergiás kiütésekel és én idáig nem voltam ételre alergiás csak bizonyos gyogyszerekre és most ugynézki hogy a tejre vagyok alergiás bár ez csak én gondolom igy mert én mindenap megeszek 1-2 joghurtot és 1-2 pohár regelizö pejhet tejel leöntve és estére mindig 1-2 kiütésel több lesz a lábamon .na abahagyom a nyafizást

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok a válaszokra, amit Csics-nek írtok.

Ugyanis hetek óta én is kiütéses vagyok. Minden napra jut 1-2. Igaz hamar elmúlik leszárad, de nem bírok rájönni mitõl van. Nem mondanám, hogy zavar, de amikor köjön, akkor viszket. Annyi mindent próbáltam már elhagyni. Tejet, csokit, stb., de egyszerûen nem jövök rá mitõl lehet. Kép

Zita!
Csatlakozom a többiekhez! Én sem hagytam Dórit soha sírni. Mindig felvettem, megnyugtattam. Ha arra volt szüksége az ölemben is aludt. Mostanra már elég sokat elvan a kiságyban egyedül, de legjobban mellettem az ágyon. Nem hisztis, nem akar állandóan ölben lenni. Elég ha lát, beszélek hozzá, vagy éppen játszunk, de nem kapattam el, mert állandóan felvettem.

Kata és Dóribaba (ma 20 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Zita: mi se hagyjuk sirni Kép Bár szerencsére nem is sir sokat. Sokszor az is elég neki, ha csak megsimizem a hátát, v. ha hason fekszik, akkor beszélgetek vele egy kicsit, teszek-veszek körülötte.

Kiütések, allergia: a barátnöm lett a terhesség után tejallergiás, nem tudom miért.
zsani

Beszti!

Nem feledkeztem el Rólad, de egyszerûen nincs idõm írni. Tehát: hétfõn 12-13 között van a tanácsadás, kedden 9-10 között. Tudod hol van az orvosi rendelõ?

A Ti gyerekeitek is megbuggyantak? Mert én totál kikészültem.Kép Tegnap éjszaka éjféltõl hajnali 5-ig 9x(!) kellett felkelnem a két gyerkõchöz, ma egész éjszaka "csak"7x. Mi van ezekkel? Arra utaznak, hogy engem teljesen kiborítsanak? Na jó, ez csak vicc volt. Ráadásul egyedül vagyok velük, mert a férjem épp ezekben a percekben szigorlatozik, ezért az elmúlt néhány napot a csoporttársánál töltötte tanulás céljából, és csak este jött haza, mikor a prücskök már aludtak.
Remélem, sikerült az a szigorlat! Legalább úgy izgulok, mintha én vizsgáznék!Kép

Mindenkinek minden jót, majd jövök!

Ja, Zita, csak nyugi! Én is teljesen meglepõdtem Ádámon, mert Noémi rendesen elaludt magától, a kissrác pedig csak cicin hajlandó a mai napig. Ebben a pillanatban is ezt csinálja...Kép Remélem, azért ez változni fog idõvel!

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Betegrendelésen már voltunk, ott ahol a Posta van azzal szemben (remélem csak egy Posta van!Kép. A tanácsadás is ott van? A hétfö 12-13 között nem jó, mert én egyedül nem akarok átmenni (busszal...), viszont a férjem napját teljesen szétcincálná, tehát marad a keddKép.

A férjednek drukk!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha
Gratulálok Gabibabához!

Ilke
Nálunk is ugyanez a helyzet. Én is mindig attól félek, hogy nem lesz tejem ezért fejek. Nálam ez bevált. Napközben már nekem sem feszül a mellem úgy mint régen.

Mennyit kell nekik hízni kb egy hét alatt? A Petra idáig mindig 200g körül hízott és most csak 130g. Ez nem kevés?
És mikor kell, hogy a születési súlyuk megduplázodjon?
A Petra ma három hónapos 2300g -al született és most 4610g.

Tegnap voltunk csípõszürésen és csináltak UH-t is mert ,hogy farfekvéses volt. Rendben volt minden. Holnap meg megyünk szurira.

Most volt az elsõ éjszaka amit átaludt csak 7.15-kor kelt.

Petra
Petra

Sziasztok,

Köszönöm a sok-sok megnyugtató hozzászólást! Szívem szerint én is mindig felveszem... Egyetlen kritikus pont a reggel 8-9 körüli idõszak, mert a gyerek akkor ébred fel az éjszakai bódulatból, én viszont akkor vagyok a mélyponton. Aztán persze magamhoz térek, és minden megy tovább. A tegnapi kísérletbe azért vágtam bele, mert Dr. Spock azt írta, hogy a gyerek 20-30 percet bír sírni egyhuzamban. Ez igaz is, csak aztán pihen egy kicsit, és kezdi elölrõl... Én 1 órát bírtam, aztán persze rohantam hozzá.
Szerencsére az anyukám itt van és segít, de ha arra gondolok, hogy ezt egyedül kellene csinálnom (ahogy a legtöbben csinálják), plusz háztartás, akkor beleborsózik a hátam.
Különben Solymi nagyon szépen nõ, már vagy 4,5 kg, már ha nem csal ez a sz..r digitális mérleg, és a pattanásai is kezdenek lemúlni. Ha pedig éppen nem sír, és ébren van, csuda aranyosan nézeget, és emelgeti a fejét.

Üdv:
Zita
parazita

Zita: ezeknek a piciknek 1 óra nagyon hosszú idö :=(

Nem is újságoltam: Juli ma negyed 6-kor ébredt csak Kép Persze én már 4-töl hallgatóztam Kép

Na, megyek vacsorázni. Jó éjt mindenkinek!!

zsani
zsani

Sziasztok!

Petra, szerintem ne aggodj /mondom en, aki allandoan Reka sulya maitt aggodomKép/. Reka 10-15 dkg-kat hizik csak hetente, sot eddig volt 2 vagy 3 olyan hetunk is, amikor semmit. 20 dkg, nalunk az csak max teli pelussal egyutt leszKép En ugy tudom, hogy megduplazni feleves korara, megharomszorozni pedig egy eves korara "illik". De ez kis sullyal szuletett babakra biztos nem igy van, nekik szerintem jobban "kell" hizni, mint ahogy Petra is teszi, valamint nagysulyu babaknal meg nem baj, ha nem hiznak meg a duplajukraKép
Most gondolj bele, heti 70 grammos "hizashianyon" aggodsz. Ennek tobbszoroset megeszi egy kajalaskor, vagy a pelusba is siman kitesz ennyit. En midig ezzel nyugtatom magam.Kép
Persze, figyelni kell azert, legyen eleg pisis pelusa egy nap, vidam es kiegyensulyozott.
Grat. a jo UH eredmenyhez es az ataludt ejszakahozKép Farfekveses volt? Es normal uton szultel vagy csaszarral?

Kata,
boldog huszhetetKép Te voltal az, aki majd' egy hetig eros joslofajasokkal kuzdott, ugye? Majd ki akarom ezt a temat vesezni Veled, ha tobb energiam leszKép

Allergia: nekem terhesseg elott is eros volt, aztan terhesseg alatt, huss, elmult /viszont lett jo kis pajzsmirigyproblemam/. Most minimalis viszketos allergiam van /suprastin a megengedett gyogyszer szoptatas alatt/, es a pajzsmirigymaceram "klinikailag megfelelo"-re enyhult.
Ugyhogy ebben nem vagyok kompetens.

Viszont a hajhullas meg mindig remes, mar felek hajat mosni. Es a legujabb nyugom: a "regi" cipoim, a maguk szolid 3-4 cm-es sarkukkal olyan kenyelmetlenek, egy nagyobb seta utan tisztara izomlazam van toluk, faj a hatam, a gerintem, vadlim, mindenemKép

De Reka mar 2 oraja alszik, ugyhogy egy szavam sincsKép
Joejt:
-Afonya
afonya

Sziasztok!

Csics, Kata! Azért imádom a babanetet, mert mindig rájövök, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal. Kb. három hete vannak kiütéseim, fogalmam sincs mitõl. A hasamon kezdõdött, úgyhogy egybõl övsömört diagnosztizáltam magamnak, de aztán a karomon is kijött néhány. Anyám szerint csalánkiütés, de akkor több helyen is lenne egyszerre. Már a bõrgyógyászon is gondolkodtam, csak olyan nehéz megszervezni. Öngyógyításként kalcium pezsgõtablettákat iszom.

A tegnapi nap nálunk is katasztrófa volt, de szerencsére csak nappal. Egymást érték a szoptatások, pedig már három hónaposak vagyunk, vagy pont azért?

Petra én úgy tudom hat hónaposan duplázzák a súlyukat, egy évesen meg triplázzák. Na én ezt nem szeretném a 4000 gr-os születési súlynál. Elég dagi lenne 8 kilósan féléves korába.

Zita én bevallom, hogy hagytam már sírni mikor úgy éreztem nem bírom tovább. De aztán max 5 perc után megszakadt a szivem és bementem. Egyébként napközben pl. ha teregetek, vagy húst sütök, telefonálok gond nélkül hagyom egy kicsit nyüglõdni.

Conti + Betti holnap 3 hónapos

conti

Sziasztok

Zita
Kicsit késve, de én is csatlakozom a többiekhez, én sem hagyon Levit sírni, és mára elértem hogy egy mosolygós kis tündér a fiam. Akkor "szól" (nyekergéssel és nem sírással) ha valami baja van, fáradt vagy éhes, de amúgy egész nap egy kis angyal. Apucival el is vagyunk teljesen ájulva, hogy 1 hónap alatt mennyit fejlõdött ilyen téren is. Az elsõ hónapban nem igazán tudtuk még mi sem, hogy mikor mire van szüksége. De a lányoknak tényleg igazuk van, halgass rájuk. Nekem is a védõnõ anno azt mondta hogy a gyereknek kell az altató sírás, hagyjam ne vegyem fel. Elsõ alkalommal 10 percet sírt, azóta sem hagyom soha sírni, és mára kialakult minden. Õ szól én igyekszem teljesíteni amit kér.

Csináltam egy albumot Levinek, és lehet rá szavazni hogy kinek hogy tetszett. 1-5-ig lehet szavazni, 5 a legjobb.
Ha gondoljátok nézzétek meg és szavazzatok.

Itt az oldal elérése:
[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=542" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=542[/url]

Lányok lenne egy kérdésem: a kiolvasztott anyatejet másnap még oda lehet adni a babának vagy azt már ki kell önteni? Meddig lehet tárolni olvasztás után?

Jó éjszakát mindenkinek
Forti és Levi

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Afonya!
Köszi! Kép
Igen én voltam! Sajnos több mint egy hétig voltak elég erõs jóslófájásaim. Aztán a szüléskor meg jóformán csak keményedés. Ki érti ezt? Kép Kérdezz nyugodtan!

Conti!
Meg vagyok nyugodva! Én már az öblítõre is gondoltam, és bevallom az utóbbi két mosásba már nem raktam öblítõt. Egyenlõre váltani nem akarok, mert Dóri bõre ezt szokta meg (Quanto). Ha van fejlemény, ígérem megírom.

Viszont egy fontos dolog:
Még jó, hogy Dóri alszik, és még jobb, hogy nem tud olvasni! Ugyanis most nagyon megsértõdne! KépKépKép

Miért??? Idézem 22.02-es hozzászólásod: "Na én ezt nem szeretném a 4000 gr-os születési súlynál. Elég dagi lenne 8 kilósan féléves korába."
Dórikám 4000 g-os születési súlynál, 4 hónaposan 7850 g. Tuti túllépi 6 hónapos korára a 8 kg-ot, és egyeltalán nem dagi.
Szóval ha tudná mit írtál, azt mondaná nézd meg a profilomat, vagy kérdezz meg egy miskolci babanetest!!! KépKépKép

Kata és Dóribaba (4 és fél hónapos)

KépKép

KépKép
kata007

Afonya!

Elfelejtettem valamit. Kép
Voltunk hétfõn csípõröntgenen. Itt szerencsére minden ok, de nem is ez a lényeg.
Emlegettelek! Kép
Emlékszel, hogy dícsértem a lányod haját? Hát láttam egy 4 hónapos kislányt ott a kórházban. Ahhoz a kislányhoz képest a Te lányod kopasz! Kép Valami borzalom, hogy mennyi haja volt. Na jó, az anyjáé sem volt kutya, de a gyereké...
Én még nem is láttam ilyen pici gyereket ennyi hajjal.

Conti!
Neked is elfelejtettem valamit. Kép
Az "ismerjük meg egymást"-ban, a "Kata007 képei" topicot is nézd meg légyszíííííí!
Ugye nem is dagadt?????????

Na most már tényleg megyek aludni.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

A "dokinénivel" jót vigyorogtunk ezen a "fél év alatt duplázza meg a súlyát" dolgon Kép Lehet, hogy az ö praxisa ilyen, de rengeteg baba más sokkal elöbb megduplázza (köztük az övé, meg hamarosan már az enyém is) a súlyát. Julibaba 2 hónaposan volt 5,2, és 3,4-gyel született. Szerintem 4 hónaposan már lesz 6,8, és ö sem kövér egyáltalán.
Van a házunkban egy kisfiúbaba, ö most 7(!) kg, 3,5 hónaposan... A mamája nem hiszi el, hogy tületeti :=( (tápszeres baba), na mindegy, az ö gyereke...

Forti: Juli sem sir hangosan, csak ha valamiért nem hallom meg a nyekergést Kép Nagyon jó érzés, mikor már a nyekergésre ottvagyok (mert nyekizni is csak akkor szokott, ha éhes, azt meg ugye tudom, mikor van, és már várom), ö meg nagy álmos szemekkel meg gyürött arccal rámbambul és elvigyorodik Kép
Szerintem itt mindenki igy van vele, de én imádom a gyerekem Kép Néha olyan szivesen magamhoz szoritanám, ha nem lenne olyan kicsi KépKép (úgyhogy inkább az apját szorongatom "az" birja ;)
zsani

jo reggelt mindenkinek
Kata,Conti
ugynézki hogy a tejet nem birom mert tegnap egésznap nemetem tejterméket és estere nem is lett ujabb kiütésem nem vakaroztam mint a bolhás kutya Kép csak ebben az az érdekes hogy soha nem voltam a tejtermékekre alergiás .

Lányok
nekem se volt jo napom tegnap mert anyukám pont akor jött át hozám mikor itt volt a védönö igy nem tudtam neki panaszkodni már mint a védönönek elenben anyukám szokásszerint a védönönek is elpanaszolta hogy sovány szerinte petike és hogy nem etetetem rendesen csak össze-visza és hogy biztos hogy valami baja van a gyomrának mert multkor mikor nála volt akor vissza bukta a kaját nálam nem csinál ilyet mert én nem tömöm ha nem kell neki több akor nem adokneki töbet .és szokás szerint megint elkezte egy kicsit szapulni a kispapát hogy nem törödik vele ami megint nem igaz mert ha haza jön mindig játszanak egy jot ha nem alszik a petike ugy hogy mikor elment mindenki akor elkeztem bögni elkeseredésembe .
a másik azt meg a petike csinálta hogy este fél 10kor mikor leszoktuk teni nem volt kedve aludni aszitük hogy éhes mert rágta az öklét de kiderült csak játszani akart a csibészkém Kép ugy hogy én még plusz 1 orát fent voltam mire sikerült elaltatnom .
na most már eldugolok mert tul hosszura sikerült az iromány
BOCSIKA Kép
Puszant Csics és a ma 10 hetes Petike Kép
csics

Lányok
még egy dolog tegnap valaki feltörte az elektonikos postaládámat és elopta az e-mail cimemet Kép bár nem vátoztatam meg csak a kodot de ha valai nem az én nevemet látja a e-mail cim melet akor nem én voltam a küldö

Puszant CSics és Petike Kép
csics

Beszti!
A tanácsadásra ugyanoda kell menni, csak nem kell felnemmi a fedett teraszra, hanem még azelõtt van egy ajtó baloldalt, ott menj be. Én még nem tudom, mikor megyek. A hétfõi idõpont Noémi alvása miatt nem túl jó, kedden viszont késõn jön haza a férjem, úgyhogy alvásig egyedül kell lennem a két gyerekkel. Ha Ádám nyûgös és lázas lesz, akkor így viszont elég húzós lenne.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
FIGYELEM, FIGYELEM! SOHA VISSZA NEM TÉRÕ ALKALOM!
Két rosszalvó gyermekemet egy jóalvóra cserélném. Az ajánlat különösen kipihent, jókedvû kismamák számára elõnyös. 2-3 éjszaka után garantált halálos kimerültség és világvége-hangulat. Éjszakánként max. 1 óra alvás után ébresztõ, néha még ennyit sem kell várni. Ébredés morcosan -legkésõbb 7-1/4 8 körül, a hangulat a nap további részében sem igen vátozik.
Ajánlom még ezt a lehetõséget nem katonaviselt, de a kiképzés örömeit megismerni akaró kispapák számára is!
Amennyiben a felkínált lehetõséggel szívesen élne, keressen bizalommal!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Panda

panda
Halásztelek

sziasztok
lehetséges, hogy eddig azért nem aludt hanna rendesen, mert nem raktam le? már nem tudtam mit kitalálni, 3-4 napja azt csinálom, ha látom, hogy álmos, vagy szendereg, már teszem is le (eddig mindig vártam, hogy a kezemben jól elaludjon). SAzóval este kiságyba, nappal máshová. És alszik! Kép Ki érti ezt????

zita
én már ott tartottam (sorozatban éjfél, v még késõbb aludt el), hogy hagnyi fogom sírni. Két egész percig bírtam Kép szerintem se az a megoldás, csak a szüleink generációja nevelt minket így fel. Nekik azt tanácsolták, hogy egyszerúewn tegyenek le minket, mjad álomba sírjuk magunkat... (no meg tíznaposan etettek velünk reszeltalmát...) Szóval én is meghallgatok mindenkit, de aztán a saját szívem szerint döntök. hiávba mondja anyósom (tudom, hogy jót akar), de ha nem úgy gondolom, nem úgy csinálom. Változott már vmi egyébként?

csics
remélem, mára már el is móltak a pöttyeid! Kép
pusszancs,
bringa és hanna (ma 8 hetes)
bringa

Sziasztok!

Panda,
Te a kov. reszt ugord atKép
Kepzeljetek, Reka mar 1 oraja!!! fekszik a ketreceben, nem jo szo, hogy fekszik, izegmozog, es egyfolytaban dumal, sikongatKép Attol felek, berekedKép Neha beosonok, meglesem, akkor nekem is magyaraz kicsit, olyan ennivaloKépKép Ilyenkor ugy kivennem, megszorongatnam egy kicsit /ZsaniKép/

Forti,
szavaztam volna, de azt mondta, csalokKép Anyatej-kerdeshez nem tudok hozzaszolni, mi talan 2szer nyultunk a tartalekhoz, de akkor azonnal elfogyott, ill. kiderult, hogy nem az ehseg a baj, igy ment a lefolyobaKép

KataKép
Reka kisse megkopaszodott azota hatul, viszont noni rendesen no a haja, ugyhogy seta utan, amikor sapiban van, eleg konkretul tud kinezni az egnek meredezo hajavalKép
Sok haj egyebkent tiszta macera /napersze akkor jo, mikor dicserikKép/, nalunk furdeteskor mindig csupa viz lesz a feje, es hat ekkora hajnal ugye sapi kell ra. Aztan esti elalvas utan varazsolhatom le a fejerol, szepen, halkan.. meg a koszmo, meg a hajvagasKép
Joslofajas: nekem is 3 napig elotte olyan fajasaim voltak, mint vajudas kozepeig tan. De a doki azt mondta akkor, hogy meg ra is fogok huzni idoben. Gondoltam is magamban, ha ez csak a joslofajas, amit masok olyan mensiszeru gorcsnek irnak, en a szulest nem elem tulKép Meg szerencse, hogy a magzatviz elment, onnan tudtam, indulni kell. Honnan a fenebol fogom tudni legkozelebb, hogy mikor induljak?!

na, atment panaszos kiabalasba a dolog, ugy hallom, most el, folyt. kovKép

-Afonya
afonya

Áfonya
Hogy-hogy csalsz? Nem értem.

Anyatejtéma: több babások ti sem tudtok mondani rá semmit???? Kiöntsem vagy ne öntsem?

Forti

Kép
Kép
forti

Panda
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Szerintem az apróneten is próbáld meg, itt nem hiszem hogy lesz rá jelentkezõ. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

A hízásról: a lányom 2800 gr-mal született, lefogyott 2500 gr-ra, most 4 hó 1 hetesen 7500 gr!!Csak tejet iszik igény szerint.tehát megtriplázta a súlyát. Nagyon édes, olyan husi.De nem fogyókúráztathatom...?
rbogi

Forti,
nem lehet, hogy mar szavaztam ra valamikor?

Csics,
Te szegenyKép En leszoktattam a vedonot, hogy hazhozjojjon /mert neha kisse kupi van itthonKép/, mondjuk en konnyen vagyok, mert 10 percre van a rendelo, setakor mindig ott megyunk el leotte, szal nem gond.
Errol jut eszembe, Sasha, ha olvasol bennunket titokbanKép Minden tapasztaltabb Anyuka azt mondja, a merlegeles mergezoKépKép Es szerintem is igy van, en az aggodo fajtabol valo vagyok, de en is csak hetente egyszer viszem merni Rekat. Szerintem felesleges ezert penzt kiadni, 20eFt-ot, vagy mennyi irtal.. Csak idegesitened magad rajta. Nekunk egy heti nemhizas utan sem irtak fel tapszert, es a kov. heti szokasos 10 !!! dkg-os hizaskor mosolyogva mondta doki, naugyeKép
Mondjuk, igazsaghoz tartozik, hogy Reka 4 honaposan epphogy elerte a 6 kilot /pedig 3570nel szuletett/, szal nekem igenis ducinak tunnek a "joeovo" babakKépKép Persze felreertes ne essek, ezzel nem azt akarom mondani, hogy tultaplaltak, meg hogy koplaltani kene oket, dehogy. Irigykedem is nehaKép Gondolom, ez a duplazas-triplazas az atlag lehet, es ettol vannak fel es le is elteresek.

Vissza CsicshezKép Mi az, hogy osszevissza eteted? 2 oranal surubben mondjuk? Es Anyud elott nem tudod megvedeni parodat? Ahogy irod, rendszeresen szapulja, azt meg tenyleg vacak lehet hallgatniKép

Bringa,
rossz hirem van: oregszik a lanyod, ugy nez kiKép Azert alszik mar el magatol egyre jobban. MAx. egyetertek Veled ebben a jotanacsos dologban. En is bologatok hozza, igen, igen, aztan csinalom, ahogy gondolom.

Zita,
szerintem mindegyikunk atesett ezen, vgyis egy holtpontonKép Szerintem nincs anya, aki ne sokallt volna be egyszer, aki ne jajdult volna fel, hogy "mar megint?!".

Neha elnezem Rekat, olyan gyorsan "oregszik". Komolyan mondom, visszasirom neha a parhetes-kori nyuglodeseket, amikor meg olyan picurka voltKép Ez is olyan, mint a szules, az ido elhalvanyitja a rossz emlekeket.

Grat. a szulinaposoknak, megyek ebedelni /ez jo hosszu lett/ Kép

-Afonya
afonya

Áfonya
kösszi a vigasztalást én mindig megvédem anyu elött a kispapát söt volt olyan hogy össze vesztem anyuval miata hogy ne szapuja öt elötem de anyukám max 1 hétig birja ki ilyenkor hogy ne szapujon minket utána minden kezdödik elöröl .a kérdésedre a válasz hogy akor szokot kapni petike enni amikor föl ébred mert akor mindig éhes ez 3-4 oránkénti evést jelent IGÉNY SZERINT ETETEK SZO SZOROS ÉRTELMÉBEN anyunak meg az igényszerinti etetés az 2-3orát jelent .melesleg a védönövel semmi bajom nagyon kedves aranyos Kép és segitökész nem vele van a baj hanem anyukámal bár tudom hogy csak jot akar de ne ugy akarjon jot hogy tönkre teszi az idegeimet és megjegyzéseket tesz a kispapára és rám is ezt nem szeretem Kép pedig ha nem lene ilyin néha anyukám egész jo nagymama lenne mert mindig szivesen vigyáz petikére ha elkelmeni vásárolni vagy vacsizni akarunk menni csak ne szapulna ezel a KAJA ÜGYEL ÉS HOGY MIÉRT NEM HIZIK .

Bringa
lassan elmulnak pötyök bár még van 1-2 belölük sajna Kép
melesleg petike is igy szeret aludni mint Hanababa nappal az ágyunkon alszik éjjel a kiságyba de csak éjel Kép

Forti
én is szavaztam az egyik képre bár nekem az összes tetszik nagyon édes levibaba Kép

Lányok
hogy lehet a babakocsiba ugybeleteni egy gyereket hogy az láson ki is a kocsibol mert petike mostanába nagyon szeret nézelödni mindenfelé de a babakocsibol nem lát még ki oldalra csak fölfelé és az nem olyan érdekes mert tegnap 10perc után felkelet jönünk olyan mérges képet vágot egész uton de mi után haza jötünk és kiszedtem a kocsibol már jobb kedve lett .

na befejezem a szövegelést mert megint hoszu lett Kép

Puszant Csics és Petike aki ma 10 hetes Kép
csics

Sziasztok!

Egyszer alszom 1/2 11-ig, erre mekkora termés! Félreértés ne essék, iszonyú éjszakám volt (nem sokszor kellt, hanem valamiért nem tudott aludni (ásitozott, de alvás helyett nyüglödött), és csak pótoltam...

Képzeljétek Nátán új hangokat próbálgat, mostanában ha nem reagálok olyan hamar, mint szeretnék, akkor kicsit mérgesen azt mondogatja, hogy ve-ve-ve-ve.KépKép
Az ágyunk feletti baldachinnak is van végre értelme: megyek be a szobánkba, fekszik az ágyon, gagyorászik és merön nézegeti.Kép Még a hangomra se volt hajlandó elfordulni.
És végre láttam, hogy milyen az, ha egy gyerek a kezét nézegeti. Komolyan mondom, hogy bár azt irták a könyvek, hogy kellene, a nagyobb egyetlenegyszer sem tette. 1 hete a védönö azt kérdezte, hogy: "na és, nézegeti a kezét?". Mondom "nem", de nem sikerült megijesztenie (én tudtam, hogy Beni sem tette, és mégis 7,5 hónaposan felállt, 10 hónaposan kapaszkodás nélkül járt). Erre tegnap látom, hogy Nátán épp a kezével van elfoglalva! Szóval ö egy mintagyerek!KépKép (Mikor is írják a forgást?Kép)

Csics!

Fel a fejjel! Te igazán jól csinálod, más (még anyukád sem!) ne érdekeljen Az, hogy a kispap jól csinálja-e vagy sem, azt is te tudod megitélni.Kép
Egyébként én összevissza etetem a gyereket! És kit érdekel? Van, hogy 4-5 órát sem kap (Kép), és van, hogy 1,5 óra múlva kap újra. Nekünk igy jó (föleg neki).

Panda!

Kösz! Ha esetleg kedden jössz a tanácsadásra, akkor ird meg, mert akkor találkozhatnánk.Kép Persze ha megyünk, mert azért elötte felhivjuk a Nataliát, és lehet, hogy ö mást mond...

Áfonya!

Fura módon, az átlagtól felfelé eltérést mindenki elnéziKép, de ha kevesebb a súly, akkor mindenki rögtön aggódik, hogy "jaj, keveset hizik, biztos nem elég neki amit adsz (legtöbbször persze az anyatej)". Miért nem lehet mindenhol ilyen a hozzáállás, ahogy te is irtad? Hisz késöbb is vannak vékonyabb gyerekek, meg teltebbek.
Ja, és ha csak egyszer "jajdulnánk" föl, hogy már megint... Én ma is...Kép A kialvatlanság rossz hatással van rám...Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Na, ma voltunk a 3 hónapos oltáson. Jól viselte csak kicsit sírt. Mikor hazajöttünk kapott kúpot és beborogattam a lábát. Egyépként ugyanolyan jókedvü mint amilyen lenni szokott. Most kint alszik az erkélyen mert olyan szép idõ van. Remélem nem fog belázasodni. A doktornõ azt mondta, hogy van akinek 39 C-re is felszökik a láza.
Megkérdeztem, hogy mi legyen a szemével és felírt másik szemcseppet és megmutatta hol kell maszírozni. Szóba sem került, hogy átmossák a könnycsatornáját. Azt mondta, hogy ez elég gyakran elõfordul.

Jár már közületek valaki úszni? Mi most kértünk igazolást.
Már úgy várom, hogy menjünk csak megvárom még meggyógyul a szeme.

Sapka
Nálatok nincsen üvöltés mikor sétálni mentek és felveszitek a sapit? Nálunk mindig ez van , zeng az egész lépcsõház. Mindenki tudja, hogy sétálni megyünk. Már az után szoktam ráadni a sapit mert utána rögtön elkezdet tologatni és egybõl elalszik.

Kiütés
Nekem nincsen kiütésem de egyfolytába viszket mindenem.

Áfonya
Petra császármetszéssel született.
A doktornõtõl megkérdeztem és azt mondta, hogy ha hetente 100g-ot hízik az teljesen normális. És az elején csak azért hízott sokat (260g), hogy behozza a lemaradását.

Forti
Nekem azt mondták a kórházba ahol szültem, hogy nem mikroba hanem magától kell kiolvadnia a tejnek. (Ez elve a hütõbe fél nap) Felolvadás után meg 12 óráig jó de csak egyszer lehet megmelegíteni. Ha már megmelegítetted és nem itta meg a Levi akkor ki kell önteni.

Zsani
Ha egy éves korára kellene megtriplázni a súlyát akkor a Petrának 6900g kellene lenni. Ez elég kevés. Jó Õ nem mérvadó mert egy 4000g babánál meg 12kg., ami teljesen reális.

Csics
Ne keseredjél el, úgyis te vagy egész nap Petikével és te látod, hogy mia jó neki. Az eljén én is idegesitettem magam azon, hogy ki mit mond de már nem törödöm vele.
Lehet kapni amit a babkocsira lehet tenni csörgõ. Lehet, hogy azt Petike is elnézegetné.

petra
Petra

Sziasztok!

Megkaptuk a 4 hónapos oltást (illetve oltásokat...szerintem ez már gyerekkínzás Kép ) Egyenlõre jókedvûen aludt el Lili, kapott egy kúpot. Szerintetek ilyen megelõzés célból kell még kúpot adni? Szoval, ha estig nem lázasodik be (de jó lenne), akkor este kell adni még egy kúpot? Én azt gondolom, csak ha lázas lesz...de ki tudja. Ti hogy csináljátok?

"Négyhónaposok!" Nektek is felajánlotta a doki néni/bácsi, hogy adassátok be 2 hét mulva (mármint a 4 hónapos szurira 2 hétre)a meningitisz elleni oltást? Ez nem kötelezõ, csak ajánlott. Nekünk felírta. Hogy döntöttetek? érdemes? Nekem kicsit már sok ebbõl az oltásosdiból...

Súly: Végre egy hónap után ujra méretkõztünk. 4 hónap, 10 naposan Lili 6350g és 63 cm. Érdekes, hogy ez sem túl sok, pedig olyan kis duci, doktornéni ránézésre mondta, hogy minden OK. (Mondjuk a születési 2500-hoz igencsak jó.)

Csics! Petinek mennyi a súlya, hogy így aggodalmaskodik anyukád? Nem vagy könnyû helyzetben, de valahogy csak meg kell vele értetned, hogy amikor a párodat bántja, akkor téged is bánt és ez így nem jó senkinek. Kitartás, ne légy szomorú!

Panda! Teccik Kép a hírdetésed. Én ilyenkor megfogadom, hogy nem szólok egy szót sem ezután. Türelmetlenkedek, hogy Lili mikor fogja átaludni evés nélkül az éjszakát, de jobb, ha örülök annak, hogy csak 1x-2x ébred, akkor is csak eszik és alszik tovább. (Igaz szerinte 1/2 6-kor már reggel van Kép )

bera
berka

Csics,

Ha minden igaz, akkor mindegyik babakocsin a belsõ szivacsos huzat oldalt is patenttal van rögzítve. A picit oldalra fektetve tedd bele és amerre néz, azt az oldalt patentold le. Ott kiláthat. Ha esetleg így sem lát ki, akkor fordítva tedd bele a babát, tehát a feje legyen a lábrésznél.

Pötyi
pötyi

Forti!

Sajnos tejolvasztásban nagy "szakértõ" vagyok, még mindig hordjuk Lilinek.
Én úgy tudom, hogy ha kiolvadt, akkor is még nyugodtan lehet a hûtõben 24 órán át. Hûtõ nélkül is 12-t. (Persze nem 40 fokban).Kiolvasztani pedig vízbeállítva érdemes, a víz hõfoka ne legyen magas (ne forró vízben), mert így marad meg benne a legtöbb fontos összetevõ.
Olvastam már ennél sokkal hosszabb eltarthatósági adatokat is, de én ennél tovább nem mertem.

bera
berka

Petra,
Mi épp tegnap voltunk méreckedni és Lili 3 hónaposan 6,5 kg. 3200gr-al született.

Áfonya,
Ismerõs a haj és a cipõ probléma. A hajhullás nálam is aggasztó méreteket kezd ölteni. Én már a reggeli fésülködést is traumaként élem meg. A cipõkkel kapcs. Szerintem azért kényelmetlenek, mert talán terhesség alatt hozzászoktunk a lapos papucskákhoz. Nem tudok másra gondolniKép.

Forti,
Én úgy tudom, hogy +4 fokon 24 óráig nyugodtan tárolható a felolvasztott anyatej. Ha steril zacsiban lett lefagyasztva, kellõen higiénikusan akkor meg fõleg.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Petra,
Olvasom amit a sapiról írsz, hát a mi babáink nagyon hasonlítanakKép, mert nálunk ue. a helyzet, nálunk is ez az utolsó lépés.

KépKép
KépKép
ilke

IGEN!:0
Ma délután újjászülettem! Aludtam 3/4 órát...
Így volt egy kis lelkierõm olvasni is, nemcsak írni egy picit.

Súly. Hát, akkor Ádám kövér... Még csak 4 hónapos, de már megduplázta a 3850-es születési súlyát. Na, igen, ezen nem is csodálkozom, mert éjszakánként ezerszer szopik. Pontos adatokkal csak jövõ héten fogok szolgálni, igazság szerint én is nagyon kíváncsi vagyok, fõleg, hogy a hossza mennyit változott.
Készen lettek az új képek, majd megkérem a férjemet, hogy varázsoljon belõlük a profilomba, hogy Ti is megláthassátok a dagi gyerekemet.

Különben Ádám nappal angyal.KépKép Eljátszik az ágyában. Már nem is kell felhúzni a zenélõs játékot, mert eléri, és szereti csörgetni. De a babahordozóban is elvan, ha lát: játszik a felkötözött csörgõkkel. Rengetetget dumál. Valamelyik nap is betettem az ágyba, amíg teregettem. Picit nyekergett, pár perc múva viszont rettenetesen elkezdett nevetni. Megnéztem, és sikerült neki magára rángatni a pizsamáját az ágy szélérõl, az tetszett neki annyira.
Õ is nézegeti a kezét, amit noémi sosem tett. Vagy csak én nem láttam...

Na, megyek, mert már méltatlankodik a drága. Felveszem, hátha eszébe jut éjszaka, és akkor majd nem kell.KépKépKép
(Jó is lenne!)

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok,

Áfonya,

A cipõdologról valahol azt olvastam, hogy terhesség alatt szétcsúsznak a lábfejben levõ csontok a plusszsúly miatt. Szülés után pedig nem mindig mennek vissza, ezért elõfordul,hogy nõ az anyuka lába egy számot...Kép
Nekem nem nõtt,bár csak 8 kg-t híztam és most meg kevesebb vagyok,mint szülés elõtt...Kép
A hajam nekem is hullik...

Panda.

Emike is egyre többet dumál..Kép Tök édik,nem? Néha nézegeti a kezét, de nem túl sûrûn.Ja,és a baldachin fodrait szokta bámulni.

Tettem ki új képeket az Emília kisnyuszi topikba...Kép

Nyuszi és a 3 hónapos Emília
Nyuszi

LÁNYOK
köszönöm a jo tanácsokat és a vigasztalást .

Bera
petike most 4900gr és 3100gr születet Kép

Lányok
ma voltunk az hasi-feji UH és minden rendben van vele még a csipöjét is megnézték az is rendben van Kép viszont megint tápszer csere lesz mert a BEBA1 megunta és most nem evet egésznap joformán semit Kép csak szopizot de mivel nincs elég tejemem igy féloránként akart enni de a potlást nem fogadta el

PUSZANT Csics és PEtike
csics

Sziasztok!
Na jól megkaptam a magamét a dagizásért, ne haragudjatok!!
Dóri baba nagyon édi, tényleg nem dagi. Viszont az én babám akkor sovány kategóriába esik, ma három hónapos és 5400 gr. Pedig hurkás a lába, pockos az arca. Szóval tuti nem éri el a dupla súlyt félévesen anyatejjel. Az elsõszülöttem 3600 gr-al született egy évesen 10 kg volt, és ezt további két évig tartotta. Csak annyit evett, amennyi a létfenntartáshoz szükséges volt. Szóval nem vagyok hozzászokva a "normális" gyarapodáshoz.

Forti, szerintem ha nem fogy el néhány órán belül ki kell önteni, mondjuk én mániákus kiöntõ vagyok, ha valami egy nappal lejár a hûtõben dobom ki, kapok is érte anyámtól, õ bezzeg megeszi az egyhetes lejárt dolgokat is. És még kiütése sincs..

Nem tudom van e köztetek Kenguru Goldos kártyatulajdonos, de huszadikáig 16%-os leértékelés van, én ma bevásároltam a 68-as cuccokból, mert a 62-esek nagyon feszülnek.

Conti + Betti 3 hónapos

conti

Nyuszi,
Már én is kevesebb vagyok mint a terhesség elõtt voltam. Apuci nagyon örül neki, és büszke is, hogy az õ kicsi felesége milyen csini, mondjuk én sem bánom, hogy beleférek az összes cuccombaKép)). Azért ez kicsit furi, mert elég sokat eszek, nem vetem meg a péksütiket sem. A szoptatás ennyi mindent kivenne a szervezetbõl?

Conti,
Nekem van kártyám, köszi, hogy szóltál! Majd elmegyek körülnézni.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Conti,

Jó hogy szólsz, holnap úgyis megyünk Megatoysba...igaz Ilke?Kép

Egyébként ha már babasúlyokról van szó, Emília 5220g és kb. 62cm.Akkor ez most sovány? Nem mondom nem dundi, az egyszer biztos, de szerintem nem is sovány. Mindegy, holnap jön a doktornéni, majd õ megmondja. És kapunk szurit is.Kép Szurkoljatok!

Ilke,

Én Apucim is nagyon büszke, bár egyáltalán nem fogyozom vagy ilyesmi...csak így alakult. Az biztos, hogy rengeteg energiát elemészt a tejgyártás.Ha jól emlékszem 500 kalóriával kell többet zabálnia egy szoptatós mamának, mint a felnõtt 2000kal napi átlag... Én is elég sok sütit eszek...Képcsak majd abba tudjam hagyni, ha már nem szoptatok!

Lányok,

Sajna a csípõkontrollról elküldtek minket ortopéd klinikára...Kép Úgy látszik Manó örökölte tõlem a csípõ problémát. Valószínûleg valami hülye kengyelt fognak rászerelni szegényre. Már elõre sajnálom...Kép
Na megyek aludni!

pusszancs
Nyuszi és a 3 hónapos Emília
Nyuszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?