Sziasztok!
Írtam egy hosszú üzit, és Katica újraindította a gépet.
Szóval Babancs!
A Babaörze 12-én, 9-17-ig lesz az Egyetemi Csarnokban, belépő asszem 400 Ft.
A 4-5 db nem elég semmiből. Ahogy Andi írta, kifolyik a kaki, lebukja, Te leeszed, stb
Nálam előfordult.
Szerintem minimum a duplája, de azért egy méretből elég olyan 7-8 db, mert úgyis minden nap mosni fogsz. Aztán hamar ki is növik, úgyhogy majd meglátod út közben, kezdő készletnek elég a 7-8 db. De inkább olyat vegyél kezdetben, ami nem szép, inkább otthoni viselet, tehát egyszerű, kinti ruhának elég 2 db.
Kocsikabát meg ilyenek majdnem felesleges téli-tavaszi babánál, legalábbis a kis méret, mert akkor még úgyis lábzsákban vagy overálban viszed ki.
Textil pelenkából érdemes feltankolni meg partedliből (bár azt ajándékba is szoktak vinni).
Ruhavásárlásnál az alábbiakra kell odafigyelni újszülötteknél:
- a rugik és a ruhák anyaga 100% pamut legyen. Ebbe belefér sokminden ami pamutból készül, pl. a frottír. A plüssöt én nem javaslom. Lehetőleg olyan legyen, amit könnyű rájuk adni, és könnyű őket pelenkázni. Vagyis a hosszú ujjú rugik, amiknek a nyakán van mindössze egy patent, meg a lába között a pelenkázáshoz, szerintem nem praktikus, mert ugyan pelenkázni könnyű viszonylag benne, de megszenveded, mire ráadod a gyerekre. A végig patentos vagy zipzáras, vagy a hátulgombolós praktikus.
- a bodyk legyenek gombos, patentos nyakúak, nem átlapolós, mert az nem praktikus, mosástól hamar kinyúlik, és együtt nő a gyerekkel.
- hálózsáknál figyelj arra, hogy pamut béléses legyen végig, ne csak a mellrésznél, és ha lehet, végig zipzáras legyen.
- angolpólyát általában csak 100% pamut anyagból készítenek direkt, én nagyon szerettem, nekem is van belőle saját legalább 3 db, altatni is nagyon jó volt benne őket, télen-nyáron.
A kínai boltokban, mint az Arrabona szintén figyelni kell dolgokra. Hiába szépek és aranyosak, azért a minőségükre figyelni kell. Én általába ott vettem a ruhákat a lányoknak.
Hiába volt ráírva, hogy 100% pamut, az anyaguk sprőd volt, a tapintása sem volt jó. A bodyknál figyelni kell, hogy hiába patentos a nyaka, nekem van olyan 3 a szekrényben, ami egyszer sem volt a lányokon, mert a patent leesett róla. A két gyerek mellett nem vettem a fáradtságot, hogy varrjak fel rá. A rávasalós mintát a bodyn Katica már 6-7 hónapos korában a kis ujjacskáival leszedte, egyben lehúzta a bodykról. Hiába 700 Ft-ok, figyelni kell. Na a Tescos bodyból nekem kb. egy tucat van a szekrénybe, 300 Ft-os, olcsó, de olyan is. Ami m ár minőség, azt meg mindenhol meg kell fizetni.
Törölközőből is legalább 2 db kell. Nekem volt textil kifogónak nevezett törölközőm is, egyszer sem használtam őket. A sarokkapucnisok nagyon beváltak.
Overálnál is figyelni kell szerintem az anyagra. A kínaiban vettem én a lányoknak, de az is 5000 Ft volt, vagyis nem a legolcsóbb. A 3-4 ezer forintosok anyaga nem túl jó, füllesztős-izzadós.
Én harisnyából is zokniból is a legalább 95% pamutot veszem meg. Érezhetően büdösödik ugyanis a lábuk a nem pamut zokniban. Ezek úgy vannak, hogy a zokni maga pamut, a szárában van műszál, vagy valami rugalmasabb anyag.
Kiságyba való dolgok, takaró stb. Hát ezzel kapcsolatban vegyesek az érzelmeim, hiszen árulom őket, viszont személyes tapasztalat, hogy anno megvettünk két garnitúra ágyneműt, és egyszer sem használtuk őket. Vagyis kis méretűt én már nem vennék, hanem később olyat, ami a nagyobb korában jó a gyereknek.
Andinak írtam, hogy nálam mi van, de a börzére is viszek ki mindenből.
Több egyenlőre nem jut eszembe. Szerintem nyugodtan vásároljatok a 20. hét után már. Ha belegondolsz onnan, mindössze 3 hónapod van, hogy beszerezz mindent, mert az utolsó pillanatra sem szabad hagyni, mert pocakosan kényelmetlen, és megterhelő a boltokat járni. A babakocsit, kiságyat, fürdető cuccokat nézzétek ki együtt, és azt apa is meg tudja venni a 32. hét körül, vagy együtt megveszitek, de már célirányosan, mert tudjátok mit akartok.
Ez a babonába még ésszerűen bele is fér. (Másodiknál már könnyebben lesztek
A Bababörzén nyugodtan keressetek meg, a felsoroltak közül egyedül rugival nem foglalkozom, a többi nagyjából nálam is van. De nézzétek meg a webáruházamat, és ott látjátok árral együtt.
Meg tudtam beszélni a cipőgyárral, hogy cipőt is viszek ki.
Na puszi mindenkinek, remélem valamit segítettem.
Puszi