Új privát üzeneted érkezett!

Azt akartam még írni, hogy Niki nagyon szeret fényképezkedni! Megátja a gépet és már vigyorog is :lol:
És pózol is (lásd utolsó előtti kép) :lol:
Az utolsó a cégnél van, épp "dolgozni" voltunk!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Meg még azt is akartam írni, hogy a járókát 3 hónapos kora óta használjuk, de csak akkor rakom bele ha nem tudok figyelni rá. Rövid ideig elvan benne.

A habtapi ügyben, a teszvesz-en vannak 1200,- ért 10db-osak többféle.

Na eldugultam!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Te jó ég, mennyit írtatok! :)

Katával kezdem: szóval Kata, szerintem mindenki nagyon fél, hogy nem lesz elég teje, és nem csak az elején hanem folyamatosan. Később amikor majd megszűnik a feszülés az még rosszabb lesz mert nem is érzed hogy van tej, viszont a baba nyeli rendesen, aztán még később meg az is rossz lesz, hogy a kezdeti 30-40 perc helyett 6-8-10 perceket szopizik. (lásd nem is olyan régi kétségbeesésemet emiatt).
De szerintem ha néha tápszert adsz neki "kényelemből" (ami sokkal macerásabb mint a szopi), akkor bezavarod a cicit, mert azt hiszi, hogy nem kell annyi tejet termelnie. És kevesebbet fog termelni, mint ami Lizusnak kell.
Én nagyon utáltam szoptatni az elején, amikor eltelt egy hónap arra gondoltam te jó ég még öt "kötelező" hátra van. Aztán valahogy megszoktam, és most, hogy már csak pár nap van hátra a bűvös hat hónapig, most azon izgulok, hogy legyen még hat hónapig tejem, hogy legalább egy éves koráig szoptatni tudjam.
Vannak különböző módszerek tejserkentésre. Van aki homeobogyót szed, van aki ásványvizet iszik, én egy speciális teakeveréket csináltam/csinálok magamnak 7 féle gyógyteából (ha érdekel leírom őket) amiből 5 hónapig napi 4 litert ittam, az utóbbi időben már csak 2-t.


Hú, most abba kell hagynom jövök még és folytatom!
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 

 
 

Szóval akkor folytatom.

A képek nagyon jók ismételten!

Zsóka, Marci nagyfőnökről már mindent elmondtak előttem a csajok! Nagyon édes :), olyan mint aki már széttévéztemagát, demég mindig nem akar lefeküdni.

Zsófi, ,Samu mozgása hihetetlen! Azért is,mert a nagyobb súlyú babák általában később kezdenek el mozogni, de ő egy igazi izompacsirta.:) A babkocsis képtől meg kész vagyok....a mosolya teljesen levett a lábamról :).

Reni, NIki meg elnyerhetné a leggyorsabban növő baba elismerést! Hihetetlen, hogy mennyit változik mindig. Az utolsó képen olyan mintha egyéves lenne. És az a tornacipő!!! :)
Egyébként jobban alszik már? Nyűg elmúlt?

Zsóka,Panni, Judy, Reni, ti hogy kezdtétek a krumplit adni szopi előtt, vagy szopi után? Húst mikortól lehet adni? ÉS mi jön a krumpli, répa, sütőtök, alma után?
És meddig sterilizáltátok a kanalat, tányért stb?
(Ezt már kérdeztem csak nem kaptam rá választ :( )


PAnni, én kb. három hete csinálom azt amit te.De én nem viselem ilyen jól. Sajna elég ideges vagyok. Nekem is kettő max. néha három óra jut egyben éjszaka. De hát nincs mit tenni, egyszer majd csak megváltozik ez is.

NA, most megint megyek, bár előbb még megmutatom a kutyáinkat :).
( mégsem, majd később...)

[/b]

Kép
nóri8
 
 


Nori!

Ja, Niki lassan utoléri Balát növésben! Alig bírom már cipelni a 8kg-ját :lol:
Sajnos az esti ébredések azóta sem múltak el... Van, hogy csak 3x, de az este pl. 1,5 óránként kiugrasztott az ágyból... Ilyenkor a sötétben bedugom a cumit és fognom kell a kacsóit, hogy visszaaludjon. Általában pár perc alatt visszaalszik, de van, hogy negyed óráig nem engedi el a kezem, és addig kell görnyednem az ágyánál...

Azt olvastam, hogy 6hónapos koráig kell mindent sterilizálni. Én azóta csak jó alaposan elmosok mindent.

Én a déli szopi előtt adtam neki először a krumplit (az elején mindenbe raktam egy pici tejcit pár alkalommal, még meg nem szokta az új ízt). A gyümiket persze két szopi között, nehogy összevesszenek a tejcsivel.
Én a felsorolt kajcsik után az idénygyümikkel fojtattam ahogy a nagykönyvben is meg van írva. Körte (most finom édeset lehet kapni!), szilva, szőlő (mag és héja nélkül), banán.
Én nagyon ajánlom a paszírozó készüléket (régebben írtam már róla, meg képet is raktam fel), nagyon megkönnyíti a paradicsom, borsó, szőlő stb elkészítését!
A főzelékfélék sorrendeje: krumpli, sütőtök, répa, cékla, saláta, zöldborsó( Niki nagyon szereti mert édeskés), zöldbab, tök, paradicsom, spenót, sóska, brokkoli, fehérrépa és a végén a kelbimbó, karalábé, karfiol, káposzatafélék. Zöldségeket csak főve szabad adni!
A pipihusit az első főzelék után 1 hónappal lehet kezdeni napi 5dkg-mal. A főzeléket a gyümi utánn 2héttel.

Niki felébredt!
Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


"kis" (hahahahaha) kacsa fürdik:


Kép
kerekpocak
 
 


Ja, és az arány 1 rész krumpli, 2rész színesfőzelék. A rumpli főzőlevével lehet hígitani.

"A paszírozás nem csak pépesítésra szolgál, hanem a rostok szétválasztására is! Ami a szűrőn fönnmarad, nem emészthető, a baba pocakját fölöslegesen terheli, hasfájást okozhat, a borsó és a bab héja puffadást okozó anyagokat tartalmaz, ezért nem elég csak összeturmixolni"
Ez idézet volt!

Tök gyorsan össze lehet dobni egy babakaját. Kb 10perc az előkészület. Én mindég dupla adagot szoktam csinálni (-1 főzés!) vagy triplát, akkor a 3adagot a fagyasztóba rakom.

Ezeket csak ajánlom az én tapasztalataim alapján! Mindenki maga dönti el, hogy főz vagy nem stb.!

Remélem tudtam segíteni!

Na megyek megetetem a lányt, asztán benézünk az üzletbe!

Üdv!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Reni, köszi szépen!
Be is másoltam a válaszodat a babakonyha nevű fájlomba, ahol az infokat, recepteket gyűjtöm.
A paszírozó képére emlékszem hogy feltetted, csak arra nem hogy hol vetted.

A sorrendet én már elrontottam orvosi tanácsra, mert ők azt mondták kb. három hete, hogy adjak neki sütőtököt, erre én mondtam, hogy nem adok, mert szeretném kivárni amíg hat hónapos nem lesz. Aztán három napja csak elkezdtük a sütőtököt apró falatokban, mert már 8szor szopizik egy nap és ez kicsit kikészít. (ebből 3-4 éjszakára esik).

Egyelőre én is úgy készülök, hogy megfőzök neki mindent, főleg mert a család meg én már nagyon felkészültünk a télre, sokminden van a mélyhűtőben.

Ez lett volna még a következő kérdésem, hogy meddig kell anyatejjel hígítani, mert nem sok van a mélyhűtőben (talán 5-6 adag), ha meg fejek frisset akkor, a mellem azt hiszi, hogy szopi van és nem áll be a megváltozott mennyiségre.

Szóval köszi, megyek is sütőtököt turmixolni. :)

Édes Samu!!! Azért a hasinak nem sok hely maradt :)

Kép
nóri8
 
 


Zsófi, hova küldted a privit? Nem találom :evil: Tudnád esetleg a freemailemre küldeni mégegyszer j.kerekgyarto@freemail.hu?? Köszi!!

Niki, nagyon szép kiscsaj, főleg a fürdős képe tetszik nagyon, de az anyucis is gyönyörű szép :D Megint jó nagyot nőtt, tiszta nőci :P

Samu baba fantasztikus jó pasi :P

KépKép
judy1
 
 


nem tudom mi van ma, de Laura tiszta nyűg, alig bírok vele. rég volt ilyen.. ráadásul két óránként enni kér, amit szerintem 2 hetes korában csinált utoljára. nem is eszik, hanem nassol ! én meg bedőlök neki, cicit kap, 5 perc után abbahagyja, aztán 2 óra múlva újból és ez megy reggel óta..

Niki gyönyörűséges ! és mindig olyan csini ! kész nagylány már !
Reni, a cégnél h. tudsz dolgozni, ha ott van veled Niki ?

látom Zsófi vettetek ti is ilyen fürdetőizét a kádba? ezek szerint bejött...

Nóri, leírod azt a csodatea-receptet? a Laktoherb neked nem vált be? szerintem egy pár hét múlva a babakonyha-fájlodra is rápályázok :)
én az első hónapon kívül nem nagyon sterilizáltam... :oops:
a cumisüvegeket havonta egyszer kifőzöm, meg kb.3 hónapos korában le is cseréltük őket. de ennyi...

Kata, mi volt a vizsgálaton ? minden oké? az outdoor-szoptatást sikerült megoldani?

Melba, hogy vagytok? gyógyul a sebed végre?


Üdv
Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Helló!

Alon: Bölcsifüggő, hogy hol mikor kell jelentkezni, és hol mikortól veszik be a babákat. Van, ahol csak szeptemberben meg januárban lehet, van, ahol bármelyik hónapban lehet kezdeni. Mi áprilisban kezdünk.
Vannak trendi bölcsik, ahová már komolyan pocakosan beiratkoznak a mamák. Kovács X van a jelentkezési lapon :)
Mi egy éves korunkban iratkoztunk! Menj el, ahová szeretnél, és kérdezd meg, hogy mi a helyzet, mi a szokás! De a beiratkozás nem probléma, mert nem kerül semmibe, és bármikor visszamondható, tuti, hogy lesz jelentkező az üresedésre!

Kata: Claus Hipp bácsit mi is bácsiztuk :)

Kajáról: én a sötőtököt magam csináltam, őszibarinak meg a Hipp alma-őszit adtam, azt nagyon szerette! SK kajákat az elején abszolúte nem ette meg.
Húst csak 8 hónapos kor után ajánlják.
Rohannom kell, meg el is felejtettem még, hogy mik voltak :)
Ja: munka: hát igen. Én is mindig sokáig dolgoztam, de ennek konkrétan vége van. Ha nem kellek így, akkor nem kellek, végig gondoltam, és vagy magam dolgozom (ha egyszer leszakvizsgázom az életben), vagy a főnököm megérti, hogy nyolc órában is tudok annyit dolgozni, mint 12-ben. Négykor szigorúan ki fog esni a kezemből a ceruza. Pedig én is nagy sztahanov voltam. De a gyerek megváltoztatta a hozzáállásomat a munkához. Meglátjuk, hogy a főnökömé megváltozott-e :)

Üdv. M.
mircike
 
 


úgy látszik nemtok privit küldeni! soha senki nem kapja meg:(
Panni te? megkaptad?

lányok a nyúlás-fogás előszobája ha samu mostanában egyfolytában mint egy kis "pap" a saját öklét markolgatja? a kis (hahaha) teste előtt mindig összekulcsolja a kezeit és ilyet korábban sose csinált!

Fürdető izé: tegnap neki köszönhetően nem villámfürcsi volt hipp-hopp hanem 15 perces élményfürdő :)

Niki nagyon édes a fotósorozaton, hihetetlen hogy pózol! nekem a közös kép tetszik a legjobban.

Reni mennyiért és hol vetted a préselő masinát?

Ma kipróbáltuk a babakocsit élesben a normafánál és samu lelkesen hosszút aludt benne. sztem tetszik neki ;)

szeparációs szorongás: a mostani kismamában írnak róla. azért van mert a baba rájön, h anya csak egy van, és amikor anya kimegy a szobából akkor nem biztos benne h vissza is jön... 1-2 hónapot írnak. állítólag ezután jön a "nem" időszaka...
kerekpocak
 
 


Alon, a recept: citromfű, vasfű, csalán, kecskeruta, édeskömény, ánizs, bazsalikom (tea). Ezeket egy nagy tálban összekeverem és kb két evőkanállal teszek két liter vízhez.
Nekem ez bevált. Laktoherbet egyszer ittam,mert nem volt kedvem ilyen teát csinálni. Akkor két éjszaka nagyon sírt. Én úgy éreztem akkor hogy nem hat a laktoherb. De lehet, hogy pszichésen éreztem hogy nincs tejem és megérezte nem tudom.

Babakonyha fájlt majd küldöm. :) Addig még bővítgetem. :)

Csajok, én egy hete attól rettegek, hogy mi lesz a keservesen beállított napirendünkkel, ha átállítják az órát. Így is alig bírjuk ki a negyed 8-as fürdésig, de mi lesz, ha még egy órát rá kell húzni?
Mircike, nálatok milyen volt a tavalyi átállítás? Hamar megszokják az új időt?

na, megyünk fürdeni.
Puszi,Nóri

Kép
nóri8
 
 


Zsófi, köszi szépen, megkaptam :D
Lehet,hogy most fedezi fel Samu a kezeit? Vagy ez már megtörtént, csak én lemaradtam :?: :roll:

Mircike, nagyon megértelek a munkával kapcsolatban. Nálunk is ez lesz, majd meglátjuk, hogy fog alakulni, de már előre szóltam, hogy tutti nem fogok annyit gályázni mint Zsombi előtt.

Zsombi ráunt a játékaira, mondjuk megint rájöttem, hogy tök kevés van neki. Szerintetek hány db játék kell ilyenkor egy babának és milyenekkel tudja lekötni magát? Tudom, hogy általában rá van írva a dobozokra a kor is, de néha úgy érzem, hogy a 6 hó felettiek még túl sok, a 3 feletti, meg nem elég :evil: :roll: :idea:
Mostanában egyébként a favorit nálunk a mobiltöltő zsinórja, és a dugasz része amit a telefonba kell bedugni :wink: totál transzba esik tőle, ja és a nylon zacskó :wink: tegnap el kellett vegyem tőle, mert fél óra gyömöszkölés után már majdnem bőgött :?

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Zsófi - privit megkaptam írtam is rá választ.

Nóri - óraátállástól én is félek, mert Márk már 6-kor menne aludni, de akkor vajon mikor kelne. most kel jó esetben 1/2 6-kor. Aztán ha jó napja még 8 körül vissza alszik. De este 6-7-ig kínkeserves. Folyamatos nyafi, csak a TV távirányító és ilyen nyalánkságok érdeklik.

Judy - Márk kedvenc játékai - TV távirányító, mobil, kulcscsomó - szóval csupa olyasmi ami nem gyerek kezébe való. Az ő játékai csak délelőtt érdeklik (labda, cumi - ez nálunk a játék kategóriába sorolandó, mert igazából fordítva rágja :D , csörgők, rágókák és a játszószőnyeg figurái. Néha én is tanácstalan vagyok ilyen téren.

Most ennyire futotta, megyek aludni...talán.

Puszi mindenkinek és jó éjt!!!!!!!!4

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Mircike, ilyesmit én is olvastam-hallottam, h. 6 hónapos terhesen már be kell iratni a babát, de ezt asszem a Skandináv államokról írták. de ezek szerint itthon is működik. :shock:
amúgy meg furcsa, h. pont ott, mert én azt gondolnám, h. északon meg nyugatabbra 3 évig is otthon maradnak az anyukák gond nélkül.

ma elsétáltunk arra, ahová költözni tervezünk itt Lőrincen, és bementem abba a bölcsibe, amit már egy párszor körbejártunk babakocsival. ez vmi sima önkormányzati, nem alapítványi - de szép, felújított épület, plusz akivel találkoztam, az is szimpi volt. azt mondták januárban kell szeptemberre beiratkozni.
vajon egy fizetős alapítványi mivel szolgáltat többet, mint egy normál?

Mircike, neked hány éves a kisfiad ? arra emlékszem, h. "nagy" :lol: , de mivel nincs tickered, nem tudom !

tényleg ! óraátállítás ! biztos nem lesz egyszerű !

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Samu haláli :lol:

Köszönjük a dícséreteket :mrgreen:

Alon
Dolgozni általában csak úgy tudok, hogy vagy vigyáz Nikire valamelyik dolgozó, vagy a kezemben lóg. De van neki ott is járókája, utazóágya, etetőszéke is. Szóval minden ami a konfortjához kell.

A paszírozót kb 2500,-ért vette Apa valamelyik Kátay-ban. De gondolom vasedégyben is lehet kapni.
Van egy baby robotgépünk is, én nagyon szeretem: Baby Moov Bébédélice

Niki egész nap dumált!!! Legtöbbször azt mondja, hogy daj,daj,daj. Megtudnám zabálni olyankor!!!! Végre egy út tudomány!

Megyek nézni a Lost-ot!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Panni megkaptam a privit :) semmi gáz!

Judy pont ezt kérdeztem h vajon elkezdi felfedezni a kezét ha markolássza állandóan a mancsát??????

Köszi Reni az infót.
kerekpocak
 
 


Panni, nálunk a napközben elég jó, a nyűg csak délután kezdődik. Én azt hiszem azt fogom csinálni, hogy negyed óránként tolom el az időpontokat és akkor talán egy hét alatt visszatérünk majd a régi kerékvágásba.

Játék: én is a napokban gondolkodtam, hogy frissíteni kéne a játékokon. Mondjuk én mindig elrakok egy párat aztán előveszem, hogy mindig legyen új. Játékon kívűl nálunk a takarók, egyebek címkéi a favoritok. Azokkal nagyon sokáig elvan. Van amit már le kellett vágnom, mert úgy elcsócsálta, hogy kezdett rojtosodni. :)
Ja, meg ha kézben van és ülünk, akkor a széktámlákat célozza iszonyú erővel, ha meg az ágyunkon bolondozunk akkor az ágy támláját akarja rágni.

Még az üléssel kapcsolatban akartam mondani, hogy kb. 3 napja,elkezdtem felhúzogatni (csak 2-3szor egy nap), de annyira szereti, hogy ha abbahagyjuk, akkor nyűszít, hogy csináljuk még, ha meg csináljuk akkor nagyon mosolyog és kihúzza magát. Nagyon nagyon édes! :) (Én nem ültettem eddig, mert azt mondják nem szabad amíg magától nem tud, de egy konduktor barátnőm azt mondta, hogy így húzogatni szabad.)

Zsófi, szerintem Judy, csak megerősíteni akarta, hogy igen ez a gyömöszkölés a kézfelfedezést jelentheti. :) Majd az lesz a jó amikor a tiédet gyömöszköli a szájába és esetleg rá is harap :) (nekem már vannak fognyomok a kezemen :) )

Kép
nóri8
 
 


sziasztok Anyucik!

húúúúúúúú hát az utóbbi időben tényleg jól beindult a topik! :wink:

tegnap este is elkezdtem olvasni, de Liza közbeszólt és szórakoztatnom kellett... :?

azt vettem észre, hogy esti fürcsi/kaja után szeret ébren lenni, ez azt jelenti hogy 19:30-tól átlag a köv. esvés utánig tehát úgy 22:30-ig. és reggel is a 08:00 körüli után nem nagyon alszik.
egy darabig nézelődik, aztán sír.
de sztem sokszor csak unatkozik, nem fáradt még....
lassan kéne venni zenélős forgót neki, hátha már leköti... :roll:

Zsófi, ti mivel szórakoztok amikor Samu ébren van?? Mert írtad hogy ő eleinte is sokat volt ébren!! ??

Tej-ügyben pont az van amit írtál Nóri, hogy már nem feszül annyira mint pl. a kórházban és asszem ettől ijedek meg mindig hogy na most akkor ez azt jelenti vége... :? :?:
de amikor eszik, akkor dől rendesen, hallani ahogy nagyokat kortyol, az megnyugtat :lol:

NIKI óriási !!! Azon a képen amin a kezedben tartod Reni, tényleg nagyon nagynak tűnik!
Jó hogy így kitapasztaltad mit hogy csinálj, és tudsz főzni Nikinek!
Na meg hogy ő hagyja.... nem szokott sírni soha? vagy olyankor ha nem tudsz mit tenni vele hagyod amíg főzöl pl?

Jaj akartam már írni múltkor is hogy annyira helyes Laura pofija!!! Olyan cuki kisbaba-fejecskéje van :lol: az a fürdős kép tetszik nagyon :lol:

Már Liza sem sír úgy fürdésnél!!!!!!!!!! Csak amikor a fejét lötybölöm vízzel... valahogy a fejét érintő dolgokat nem szereti :roll:
nem is csodálom, annyit molesztálták szegénykémet már a pocakban is az uh-gal... :roll:

ETETÉS: végül úgy volt, hogy a vizsg. után a doktornő szobájában megszoptattam Lizit. Aznap csak minket hívott be, mert nem rendelt csak ügyelt így tök jó volt, egy ember sem volt ott rajtunk kívül!!!!!
azért for sure volt nálam cuclisüvegben egy adagnyi anyatejci, amit előző 2 nap gyűjtögettem össze neki erre az alkalmomra :wink:
de végül nem kellett, megitattam azért vele a du-i evésnél, nehogy pocsékba menjen.
cserébe kifejtem a cicit, úgyhogy most van a fagyasztóban 3 adagnyi tartalék.. nem sok, de legalább valami :roll:


VIZSGÁLAT: háát jól megtornáztatták picúrt! még kúsznia is kellett a maga 15 napjával !!!!!!! egy lejtőn lefelé!!!!!
úgy sajnáltam, mert már szörnyen éhes volt, de hát teli hassal még gázabb lett volna.
Mindent rendben talált megint a drnéni, azt mondta hogy az a valszínű hgy ez egy méhen belül lezajlott vmi ami így marad és nagyon nagyon reméljük hogy soha nem lesz tünete.
adja az ég.......... :!:
aztán volt még koponya uh megint, ott is minden változatlan.
hétfőn szemészet!! ettől parázom nagyon mint állat, nehogy kiderítsék hogy mégis van vmi itt is... már nézték egyszer 5 naposan és állítólag látott vmit a drnő........ ezért kell kontrollra vinni.
de ha ennek vége, akkor marad a sima havi kontroll, egy darabig jó lenne már orvost nem látni :roll:

Samu-baba nagyon kis szupermen ! :) de ezt láthattuk anno azon az 1-2 hetes ágyban fekvős fotón is már! :lol:
szupi az új járgánya is! :lol:

Tegnap hatalmasat aludt kint Liza, erre ma meg ilyen borús szar idő lett :cry: nem baj, azért most is adtam rá sapit és kitártam a teraszajtót.

apa is itt alszik mellettem :)

MUNKA: nem irigylek senkit, aki megy vissza dolgozni, bár valszin azért mert nekem elég gázgéza volt/van a helyzet odabent.
az tuti hogy a napi 10-12 óra gyerek mellett NEM. Ezt meg ott ahonnan jövök úgysem fogadnák el...
de szerencsére ezen aztán igazán nem kell még gondolkodnom!!
nyílván ha vmi jó lenne mint pl Reni vagy Zsófi esetében akik szeretik is, akkor másképp vélekednék..

Panni!! energia :arrow: pont azért kérdeztem mert emlékszem írtad már néhányszor hogy nagyon kevés jut alvás ügyileg mostanság neked :roll:
Napközben azért alszik Márk? vagy eljátszogat egyedül?
azért nem lehet egész álló nap készenlétben anyuka, nem?

nekem pl. kezd hiányozni az is hogy este leüljek a tv elé és megnézzek vmi bugyuta barom filmet.. vagy példul a LOST-ot! Jajj Reni úgy irigyeltelek ahogy ezt írtad :lol:
bár én már láttam a teljes 2. évadot is, most várom a legfrisebb részeket - egy barátunk szedi le a netről amint leforgatták és leadták Amerikában... :? Lost-őrült vagyok, ha eddig nem mondtam volna... ja meg E.R. de pssssszt ! :wink:

de hát nem lehet, mert este pont nem alszik Liza. mondjuk a szerencse az, hogy éjjel meg alszik legalább (de kerek 3 óránként követeli a tejci-jussát!!)

na megyek mert kiabálás kezdődik lassan, még próbálok jönni ma!

pusszok
lmkata
 
 


na ez az Anya már megint szellőztet és rám adja ezt az idegesítő sapi-dolgot... :?

Kép

azért örömmel veszem észre, hogy husisodik a mi kis kincsünk :wink: lásd kezecske-karocska is :wink:
lmkata
 
 


ja Liza is utál hason lenni (pedig az jó dolog, mert nagyon fejleszti a mozgást!!) és tegnap megfordult a hátára, de sztem véletlen volt........ azért majd tesztelem :wink: :?
na megyek (mégsem lett ébredés a dologból..
hiába!! a jó levegő sokat számít alvásnál !!!!)
lmkata
 
 


Csak gyorsan: Kata sztem a mostani fejemmel visszagondolva samu álmos volt mindig és azért sírt, de a babák nem mindig tudnak el-és visszaaludni. gmailen elmondom mit gondolok, jó?

itt egy kép arról, h hogy alszanak a kis oroszlánok, ha elfáradnak: Kép
kerekpocak
 
 


Sziasztok! Kép

Reni, észbontó :wink: a lányod, tényleg, mint egy komoly nő!
Az a farmerkosztüm :lol: valami csúcs, igazi kis divatdiktátor.
Na majd én is csinálok egy ilyen farmeröltönyös :lol: képet Marciról, nehogy kosarat kapjon a kisasszonytól :lol: .

Nagyon szupi az új Samu-járgány! Jó színt választottatok, nekem is ez tetszett a legjobban. :wink:
Nagyon szép a fiatok, igazi kis vasgyúró kölök! Azt hiszem, 7 hósan már szaladhatsz utána, ha így halad a mozgásfejlődésben. 8) Az alvós képről meg sugárzik, hogy egy kiegyensúlyozott, megelégedett babátok van!

Kata, Liza meg gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű! Tényleg kerekedik a csaj! :wink: :lol: .
Én bár szopi-párti vagyok, de bevallom, Borinak elég sokszor adtam tápszert, mert mindig attól féltem, hogy nincs elég tejem, és éhezik a lányzó. Marcinál már nem volt ilyen problémám, sokkal lazább voltam/vagyok.
Szóval abszolute megértelek, és semmi baja nem lesz Lizának, ha kap egy kis tápszert az anyatejci mellé. Bár szerintem, ha ilyen ütemben fejlődik a csajszi, biztosan van elég tejed.
De Te ismered Lizát, magadat, neked kell eldönteni, mi a jó Nektek. Csak magadra hallgass, és nem kell ebből nagy ügyet csinálni, pláne nem szabad, hogy lelkiismeretfurdalásod(hú de hosszú szó így leírva) legyen emiatt!

puszi,Zsóka :)

KépKép
logi
 
 


Zsófi, a pancsis képen nagyon-nagyon szép Samu! Gyönyörű vonásai vannak, jó pasi lesz belőle!! :wink:
Ahogy elnézem, nektek sem lesz jó sokáig ez a fürdető izé, hamarosan felül a lelkem :lol: . Az a poci......haláli! :lol:

KépKép
logi
 
 


Kata, félre ne értsd, nem azt akartam mondani,hogy adj tápszert Lizusnak, sőt, ha lehet, csak szopiztasd, csak ha esetleg kéne neki adni, akkor sincs nagy probléma!!
Az teljesen normális, hogy már nem durran úgy be a melled, mint a kórházban, attól még lehet rengeteg tejed!!! :wink:
Szóval nyugi, kis önbizalom meg miegymás!! :wink: :)

KépKép
logi
 
 


köszi Zsóka, értelek! amúgy megnyugodtam, mert most megint mérem Lizát napközben evés előtt meg után és úgy tűnik 90-et bevág....
:roll: mondjuk utána érezni is hogy üres a cici... :wink:

igazából az volt a fő félelmem, azaz amiatt hogy nem feszít annyira a tejcitől.. na de akkor minden oké :wink:
ja meg mióta van itthon tápszer a polcon, nyugodtabb vagyok :wink:

Zsófi várom! ha lesz kis időd a haspók oroszlán mellett! Lizát én is oroszlánnak hívom, olyanokat ásít meg kiabál néha :wink:

ma kétszer is keltenünk kellet, mert délelőtt 5 órát aludt déélután meg már majdnem 4-et. mi meg csodálkozunk ha este éjfél előtt nincs alvás.... :roll:
szóval inkább akkor aludjon mint napközben :roll:

ez a hagyjatok már aludni még nyújtózás:
Kép

most itt van 2 tesóm a 3-ból, és rendkívül jól elszórakoznak Lizával így jó dolgom van :wink:
lmkata
 
 


Eszméletlen a csaj, kis durmogó :lol: .Nagyon cukki!!!
Igen, ez jó ötlet, nekem is volt/van egy doboz tápszer a konyha legfelső polcán bontatlanul. Biztos ami biztos alapon :wink: .
na puszi, megyek, mert hárman három helyről kiabálnak :? :lol: .

KépKép
logi
 
 


Lizu irtózatosan cuki wonderbabe!!!!

Zsóka köszi!

Képzeljétek samu tegnap elkezdte nézegetni a kis pufók ujjait! meg mintha nyúlkálna is! ja és 8-tól f7ig aludt (igaz 3kor 5 percre felriadt). annyira édes h meg tudnám zabálni!

a babakocsi Zsóka hihetetlen szuper! már sajnálom h nem ezzel kezdtünk- hiszen erre is lehet hordozót tenni! a BBC kb 13kg babó nélkül így kb 20kgokat emelgettem! ez meg 5.8 hihetetlen különbség!
ráadásul samu irtó jókat alszik, mert tágas és kényelmes! szal KÖSZI H ADTAD AZ ÖTLETET!!!!!! olyan nagyfiú benne... itt apájával épp sétából hazafelé:
Kép

be kell valjam h mi csak kb 3 hétig olajoztunk aztán már nem ... sőt egy ideig amikor a gyógyszertári fürdető elfogyott akkor johnson&johnsont használtunk. viszont amit Reni írt a Babe baba sampon a mai napig megvan azt használjuk és fogjuk is, mert bár nem volt olcsó, nagyon sokáig elég (sztem kb 1 évig) és nem is volt koszmónk. és marha fincsi az illata.

én jövő ősszel biztos h 4 órában szertnék (és valszin kell is) dolgozni menni legalább 3x egy héten és hát gondolom valamit ki kell találni addigra.


EDUS NAGYON NAGYON HIÁNYZOL!!!!remélem hamar lesz net! TIMI????
na puszi nektek
kerekpocak
 
 


Kata, : van egy oldal: www.lll.hu (ez három Lö betű). Én ezt olvasgattam szoptatós parák ellen.
Egyébként tápszer nekünk is volt a polcon (a napokban dobtam ki), Farkas is fent volt 11-éjfélig, és én is ébresztettem mindig napközben.
Szóval minden oké, és tényleg csak az ösztöneidre hallgass.

Lizus gyönyörű, még mindig tisztára rád hasonlít. :)

Samu is tündér!

Most megyek mer Farkas a kezemben van, éés a gyomromban áll.

n.

Kép
nóri8
 
 


Az első falat krumpli.

Kép


Én már ébren vagyok, és ti??? :)


Kép

Kép
nóri8
 
 


Frakas nagyon aranyos a kukucskálóson :lol: !!!! Ahogy elnézem nem ellenkezik a krumpli ellen!

Liza ééédeeees!

Samu mintha már legalább 4 hónapos lenne úgy néz ki!
Nagyon édi!

Kata
Főzni akkor szoktam amikor Niki alszik. Vagy ha épp előbb kel fel és acsarkodik, akkor az etetőszékben rakom, és onnan ellenőrzi, hogy mindent megfelelően csinálok-e neki!

Tápszernek nekünk csak a receptje volt, amit még a korházban kértem. De szerencsére a beváltásra nem került sor.

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Csajok! Csináltam vonalzót tegnap, drága időmet pazaroltam ilyen földi hívságokra, aztán meg nem látszik! HELPME. Bemásoltam a linket az adatlapomra, aztán nem tudom mi van.

Kata: örülök, hogy rendben ment a vizsgálat! Én is nagy ER fan vagyok, és legújabban Grace Klinika! :)

Átállás: Nem nagyon veszik észre szerintem. Nekünk most kifejezettem jól jött, mert ebéd után még vagy egy órát fenn volt, és fél kettőkor aludt el az utóbbi hetekben.

LLL: én is azt olvasgattam, de vannak olyan gondolatok benne, amit el kell osztani ám kettővel :) De alapvetően sok jó információ van ott, és sokat segít, az biztos.

Olaj: sztem mi se sokáig olajoztuk (már nem is emlékszem hihi :) ), de pl. a a lába között meg a füle mögött sokáig. Könnyebb volt azt lemosni. Kábé egy évig használtuk a gyógyszertári fürdetőt, de amikor már ülni tudott, akkor már kényelmesebb volt a babafürdető.

Üdv. M.

Amíg elő nem kerül, addig: S.k. vonalzó :) A nagykisfiú egy éves hat hónapos három hetes és egy napos :) (asszem) :)
mircike
 
 


Ááá és mégis látszik és még jól is számoltam :)
mircike
 
 


Nóri, Farkasnak is olyan édes kis husi keze van !! (krumplis fotó nagyon szupi!!!) :lol: :lol:

akkor ízlett neki??

Liza rám hasonlítana??? érdekes... eddig mindent mondtak már de ezt nem. na jó a szemét nekem mondják, de a többit apájának.
amúgy érdekes mert amikor nézegetem őt a karomban, egy csomószor nekem iy úgy tűnik, az én vonásaimat látom... :roll: :roll:
mind1. a mi közös kis "produktumunk" úgyhogy kész :wink: :lol:

Reni, akkor ne csodálkozz ha 1 évesen már követeli magának a saját kis lábaskát és ő is veled akar főzni :wink:

nagyon vagesz sapija van Samunak! jól áll neki :wink:
ma készült a fotó???

sétálni mikor mentetek amikor picik voltak a babák? evés után be a kocsiba és majd ott elaludtak, vagy ki hogy csinálta???
köszi :)


Lizát megetettem, (mostanában az az új dili, hogy 10 perc szopi után bealszik - úgy kell ébresztenem, nem hagyhatom hogy nass legyen a vége) kicsit próbáltam még ébren tartani, majd bebugyoláltam jól (Zsófi, nem sírt!!!!) és betettem az ágyikójába és néhány kiszabadulni próbálkozás után elaludt... :roll:
azért tényleg olyan hülyén néz ki ez a múmia pozíció :cry: , de hát úgy tűnik csak beválik nekünk is.
igazából az esti fürcsi utáni akcióra leszek nagyon kíváncsi, ezzel a módszerrel el tud e aludni, mert az a nap legkritikusabb pontja és akkor sír is mindig.... ! :shock: remélem erős leszek és nem csomagolom ki az első sírás után... :?

pussszok!
lmkata
 
 


Mircike nagyon nagyon jó a vonalzód! és szerintem nagyon jó neve van a kisfiadnak! örülök h már nem tabu. szerintem a Mirkó csudaklassz.

Reni Samu tényleg nagyfiú. általában idősebbnek is nézik!de megnyugodtam mert a barátnőm barátnőjének a kislánya 9kg és 4.5 hónapos. szóval nem samu az egyetlen óriásbébi.

ma nagyon jó fiú samu és képzeljétek egyfolytában bandzsít és a kezét figyeli!!!!! olyan édes!!!


Grace klinika! ER! született feleségek! rulez!
kerekpocak
 
 


Farkas gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!! úgy megpuszilgatnám ahogy ott kuksol az ágyában! nagyon édes!

ja azt elfelejtettem mondani kata h segít ha a kis mellkasára teszed a kezed, vagy fogod a kezecskéjét h ne tudja kihúzni. ill a lábát.

a kép tegnap esti. a sapka meg h&m
én sétailag ezt teszem: ha reménytelen a visszaaltatás akkor a köv evésig (ált.1.5-2 óra) megyünk sétálni mert a kocsiban elalszik.ez általában délután van de most át fogunk állni a délelőtti hosszú sétára mert jön a korai sötétedés. akkor meg nem nagy élmény!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk :wink:
Farkas a krumplievős képen nagyon édes, gyönyörű szemei vannak.
Samu meg csuda szépen mosolyog, látom tetszik neki az új járgány :) . Tényleg olyan ezen a képen,mint egy féléves.

...éééééééés sikerült a négykézláb Marcinak!!! :D A kiságyat már a legalsó szintre kellett tenni. Kép

ez meg egy tegnap esti "együtt a nagyágyban" című kép. Mi a két szélén vigyázállásban feküdtünk. Kép


EDUS, TIMI MERRE JÁRTOK??? :roll: Már nagyon hiányoztok!!!

KépKép
logi
 
 


Kedves Mindenki! :D

Köszönöm a hiányolást! Most csak gyors bekukk, de majd hétfőtől tudok igazán aktíválkodni! :wink:

Most csak röviden: A BABÁK EGYTŐL EGYIG GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰEEEK!!!!!!! :lol:

Mircike, jó a vonalzód! És én is akartam már írni, h sztem is tökjó a Mirkó név, csak hát a tabu..... :oops: :wink:

Kata annyira örülök, h minden okés veletek! Egy darabig "üzentem" Neked mns-en, de nem akartam nagyon zavargászni.... :oops:

Zsófi Samujárgány csúcsszupi!!!!!! (Elgondolkoztam rajta, csak itt MamasPapas néven fut, aria: lábzsák, esővédő, pelenkázótatyi szumma nincs 40eft??!!, Ti mennyiért vettétek?) :oops: :roll:

Ja vki írta ahogy átfutottam a Piert nekünk jó, bevállt, és a szétesik fázist is jól bírja, pedig rendesen megkínoztuk már! :wink:

Zsóka kiscsajt Isten éltesse 5. évében! (de ha jól emlékszem, akkor én is előbb felköszöntöttem, de itt újból:) NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT! 8)

++++SOK BOLDOGSÁGOT A HÓFORDULÓSOKNAK! :lol:

Köszönjük Zsombor köszöntését Mindenkinek!!! :P

Most így hirtelen ennyi, ahogy nagyon gyorsan átfutottam. Nem is lett anyira rövid..... :oops: :wink: .Puszi Mindenkinek, akkor megpróbálok szépen lassan visszaolvasni, és még írogatni, amire most nem volt időm+figyelmem! :oops:

Ja sztem Timiék is vmi nagy fába vágták a fejszét, mintha valami kádcsere rémlene, de most már nincs időm "visszalapozni" :oops: :roll:
mazsolák
 
 


Kata, én mindig evés után vittem sétálni a gyerekeket, ilyenkor mindig olyan jókat aludtak a kocsiban, hogy csuda.

Nálunk is elkezdődött a dumálás, a következőket kiabálja Marci: babababa, mamamama, gagagaga... és közben néz rám a hatalmas szemeivel, és tök komolyan társalog. Haláli :lol: .

Zsófi, nem semmi, hogy már felfedezte a kis kezecskéit Samu. Mondom én, hogy 4 hónap múlva már szaladni fog!! :roll: :lol: .

mircike, nagyon klassz a vonalzó, jó, hogy csináltál egyet a gyönyörű nevű Mirkónak. :wink:

Nóri, hogy ízlett Farkasnak a krumpli?

KépKép
logi
 
 


ZSÓKA! SZITU ISMERŐS! DE IMÁDOM BELEFURNI MAGAM A TARKÓJUKHOZ, ÉS MAGAMBA SZÍVNI A JÓKISBABILLATOT! VIGYÁZZÁLLÁS...HM...REGGELRE SEMMIMET NEM ÉRZEM, HÚ MÁR MENNEM KELL! :oops:
mazsolák
 
 


Jaj de jó Edus h végre vagy!!!!! már úgy hiányoztál! hogy megy a költözködés???

egyszer üzentem Imrivel is h sok puszi meg hiányzol, de nem reagált, nemtom h végül megkapta e.
hát itthon nem olyan jó deal az aria mert semmi nem volt hozzá... csak a babakocsi 34,500ért. de megérte mert imádjuk!

Zsóka gyermekek gyönyörűek! Marci is lassan áll-fut, szalad- majd győzz utána rohanni!! Borka ahogy alszik hát valami csudaszépséges!!

samu egyelőre a következőket mondja: háőőőő (ez a kedvence), meg pfffff, meg óóóóóóóó

:)
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket. A krumpli annyira ízlik neki, hogy alig akar szopizni utána. Szerintem mi hamarabb leállunk a déli szopival mint 4 hét mert tényleg alig érdekli a cici délben.

Zsóka, MArcinak gratulálok a négykézlábhoz!! Az ágyban alvós képen gyönyörűek! Ilyenkor én is szeretnék még egy babát (egy Ivánt :) ), de amúgy meg még ez az egy is elég... :)

MIrcike, a vonalzó nagyon jó, én is babafalvás vagyok! :). Jó hogy írtad, hogy az LLL-t el kell osztani kettővel, én is akartam írni csak Farkó a hasamban állt éppen... :)

KAta, a sétaidőpontokra már nem emlékszem, nekünk 3 hónapig nem volt napirendünk, de napi kétszer sokat sétáltunk. JA,nem is! akkor volt a hőség, és amíg hőség volt nem is sétáltunk egyáltalán. :(

Edus, nagyon nagyon örülök én is hogy jelentkeztél!!! :)

puszi,

Kép
nóri8
 
 


Ja, amit meg kérdezni akartam azt meg nem írom: Farkas állandóan csavargatja a bal fülét. Már tiszta vörös neki. Ha megnyomom nem fáj neki nem sír fel. Olyan mintha rossz beidegződés lenne. Ti tapasztaltatok hasonlót? Menjünk kedden orvoshoz vele?

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

GYors kukk, mert már nagyon késő van.
Igérem, jövök, s visszaolvaslak titeket, bár nem lesz rövid program, ahogy nézem :), nagyon pörgött mostanában a csapat :lol: Mostanság még csak olvasó üzemmódban sem tudtam funkcionálni, úgyhogy van mit behoznom.
Edus jól emlékszik, tényleg nagy fejsze volt a fánkban, bár nem a kádunkat cserélték, hanem az ablakainkat, így a teraszon lévő gépünket is szét kellett szedni ezidőre. Az elvileg egy napos ablakcseréből 1,5 hét lett :evil:, ezért volt a nagy eltűnésem.
Bár még romokban áll a lakás, ígérem mihamarabb jelentkezek, reagálok és mesélek.

Addig is pusza minden babának és anyucinak is!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


fúúúú, micsoda pörgés volt a hétvégén, de jó !

eszméletlen jók a fotók ! Farkas ezen a kukucskálós képen csúcs !
Nóri, Laura is szokta csavargatni meg húzogatni a fülét néha, de én úgy vettem észre, h. akkor csinálja csak, ha fáradt. én legalábbis annak tudom be.

Zsóka
, látod, felesleges volt a játszótéri ijesztgetős-anyuka para, Marci csakazértis megmutatta, h. igenis, négykézláb.

Kata, amíg Laura ilyen kicsi volt, mint most Liza, akkor mi rögtön etetés után indultunk sétálni. egyrészt az alvás miatt, mert jókat aludt ő is a babakocsiban, másrészt meg ha nagyon elhúztuk volna itthon az elindulást, belelógott volna a következő etetésbe a babakocsizás. és nem akartam, h. végigüvöltse a végét.

Timi, Edus - tök jó, h. jelentkeztetek ! elvileg ma du. írjuk alá a szerződést az ügyvédnél az új lakás kapcsán (tiszta para vagyok), aztán kb.1,5 hónap múlva nekünk is jön a cuccolás, lakásfelújítás stb.. lehet pont Karácsonyt is érinti :(, de lehet január eleje lesz belőle, attól függ, h. itt a régi lakásban mennyire lehet elhúzni a bentmaradást.

Mircike, tök jó,h. van végre vonalzód ! most már csak egy fotót kérünk szépen a kisfiadról !! :D

tök jó Zsófi, h. így bevállt az új b.kocsi, irigykedem a könnyű súlya miatt !
tegnap egyetlen előnyét éreztem a bazinehéz Pierre-nek: pont sétáltunk, amikor iszonyat vihar lett egyik percről a másikra. olyan szél volt és hirtelen sötétség, h. hihetetlen. de a masszív PCarden állta a sarat :lol: , ellenállt a nagy viharnak, nem kapta fel a szél, hihi. szerencsére felraktuk a lábzsákot még indulásnál, meg az esőzsák mindig ott van alul a hálóban, szóval Laura nem érzett meg semmit, aludt tovább.

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, Laura mostmár 3. éjszaka kér éjfél körül enni. pontosabban felébred, és én azt gondolom, h. éhes. de csak pislog stb, meg nézelődik. aztán megetetem, nagyokat is kortyol, tehát valszeg tényleg éhes lehetett. :?: :?:
lehet, már nem elég neki a tejem, és adnunk kéne vmi mást is? napközben (a múlt héten 1 nap kivételével) tartja amúgy a 4 órát az evéssel... lehet sűrűbben kéne adjak neki, és akkor kimarad ez az éjfélkörüli? szerintem kb.3 hetes kora óta nem evett késő este, elég volt neki a kora esti- aztán késő hajnali szoptatás.

amúgy pont azon gondolkodtam, h. ez a teória, h. "6 hónapos korig elég az anyatej" ott furcsa, h. féléves babáknál lehet 2-3-4-5 kg különbség is ennyi idős korukra. és lehet, h. egy nagyobb méretű babónál hamarabb kéne a súlya miatt hozzátáplálni, nem lehet féléves koráig húzni.
bár most az 5 hós méricskénél azt mondták szépen fejlődik Laura ne nagyon gondolkodjunk még hozzátáplálásban, várjuk ki a 6 hót.
hát remélem sikerül.

"extrém" játékok: a nyakunkban lógó nyaklánc, a szobán keresztülfutó internetzsinór, és 10 db-os bontatlan papírzsepi zörgős nyloncsomagolása.
amúgy kb.10 napja Lauránál elkezdődött a "mindent szájba veszek" ! olyan aranyos olyankor - csak győzzünk majd odafigyelni, h. mit nem lehet !

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


ja, Laurának is van ilyen "füles" szerkója !
nagymamától kapta !! :lol:

Kép

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Laura tündéri aranyos!!!!!
kerekpocak
 
 


CSODASZÉP ÉS NAAAAAGYON ÉDES A KIS FÜLESKE!! :lol:
(a macifiúk mostmár nem fognak kakaskodni az egyetlen nyuszilányért (Niki), van egy újabb gyönyörűség,Laura, így már párban vannak a maci-nyuszi gyerekek :lol: :wink: :D )

KépKép
logi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?