Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi: Igen látom ké óra alatt is nagyon sok infó van és mióta írtam elkezdtem visszaolvasni zsong a fejem :)Mi nagyon jól vagyunk.Én 36 éves múltam és az első babánk lesz de nem bánom egyáltalán hogy ilyen későn adtam a fejemet a babavárás örömeinek.Az első három hónap nem volt annyira kellemes de azóta minden tökéletesen rendben van.Nincs választott orvosom mert nem látom értelmét .Meg persze inkább a babára költöm mint az orvosnak adnám.:)Én Salgótarjánban élek és eddig bármelyik orvos volt a terhesgondozáson az mind nagyon rendes volt.Sajna még nem tudom mi a neme így semleges rucókat veszünk a babónak.A kiságyat megvettük már meg most kezdtünk el vásárolgatni.Annyi minden kell egy ilyen csöppségnek hogy a maradék két és fél hónap lehet kevés is lesz.Igaz a sogórnőm már kötögeti a babakelengyét meg fog varrni is nekünk ez jó mert nagyon ügyes nekem nincs ennyire jó kézügyességem szóval nem is próbálkozom ezzel:)
Én eddig 5 kg-t híztam de azért ezt nem is bánom mert elég dundi vagyok és hála istennek csak cicire meg pocira híztam.Volt egy baktérium fertőzésem amire antibiotikumot szedtem most várom a kontroll vizelet eredményét úgy kedd körül lesz meg.
A terheléses cukor itt 3dl víz 75 g szölőcukor de lehet citromlét beletenni de szerintem nincs aza mennyiségű citromlé ami elveszi az émelyítő ízt:):):)


Na ahogy nézem nem volta szűkszavú.:)
Jó ennyi hasonló idős kismamával beszélgetni nézni a véleményeket.
Egy kérdésem lenne a málnalevél tea mire jó? Hallottam már róla de igazából nem tudom mire jó.

nika70
Salgótarján
 
 


Nika: örülök, hogy akkor jól vagytok. Az 5 kg az semmi, büszke lehetsz magadra, én pont ma néztem, és 7 kilónál tartok.
A cukros dolog istt is 3dl víz 75g cukor, én is két citrom levét tettem bele, de borzasztó volt meginni!

A málnalevél teát az utolsó időben, 37.hét után ajánlott, vagy 38 nem is tudom most pontosan, lényeg hogy a szülést indítja meg, és talán könnyíti is meg. Volt már erről szó itt nálunk, de szerintem ne állj neki visszakeresni, csak ha van kedved 44 oldalt újra átböngészni. Valaki biztos leírja neked pontosabban! De a lényeg, hogy csak az utolsó pár hétben szabad inni, és persze nem töménytelen mennyiségben!

Ti mekkora ágyat vettetek? Engem most ez érdekel, mert nem tudom, hogy melyika praktikusabb!

Na, most délelőttre elbúcsúzok, mert vár a lakás meg a takarítás...
Vendég
 


70x140-est vettünk szerintem az nagyon sokáig elég lesz neki.igaz nem több funkkciós de három szintre lehet tenni a matracot és két rácsot ki lehet venni amin a baba kifér aztán meg majd meglátjuk hogy bír e benne 2 évesen aludni vagy majd le kell cserélni az ágyat egy rendes gyerekágyra.
A kajával pedig semmit ne spórolok eszem mindent amit megkívánok vagy elém raknak.Mindig jó evő voltam én is csodálkoztam hogy csak ennyi.Egy volt oszi társam is pont ennyi idős terhes mint én és ő már 14 kg-nál tart.Szerintem az már egy picikét sok de vigyáznak rá :)
Takarítani nekem is kell sajna nem csinálja meg helyettem senki habár a párom ha itthon van azért a pórszívózást nehezebb takarítási munkákat kiveszi a kezemből,de sajna ma is dolgozik holnap meg már nem lesz kedvünk takarítani szóval egy maradt csak :) nekem kell :):)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Sziasztok,

Andy
Apak tudnak tenyelg viccesen reaalni,enyem is mindent ramhagy,lenyeg hogy minden meglegyen es ebben biztos lehet hogyalapos vagyok vasarlasban :wink: :lol:

Snoopy
Hat igen a kulon szoba az ami miatt fontosnak tartom a legzesfigyelot.Kedden megyek egy baratnommel a Madarasz tanfolyamra,ezert nem jelenkteztem nalatok.Nekem ez kozelebb van.
En valahogy soem tudtam vele egyagyban aludni egyseruen feltem elaludni... Az agyunk mellett volt a kisagya,kb 15 cm-re volta fejunk egymastol,vegig eberen aludtam :shock: .2 evesen lett kulon szobaja,siman megszokta.Viszont lehet hogysokat foglalkozom elso szulottel,de feltenem a lelket ha betennenk a tronbitorlot a szobankba.Aztan ki tudja mit hoz a november :roll: :wink:
De jo neked hogy csak ugy hallgatjatok a baba szivet :) Nyilvanos levetkoztetes nalunk si megy,sot mutogatna funek- fanak a pocakomat,teremszetesen fedetlenul :lol:

Sziszi
Nalunk is a mellettunk levo szoba a picije,tehat kb 5 lepes.

Szilvi
Nagyon cuki Akos :!: ,es tenyleg pasis mar most :wink:
15 ezer tenyleg kicsit sok,de hat a baba ugye mindent meger,egyebkent majd ha nagylesz ez neki is nagy elmeny lesz.
Hany gramm most???
Hat igen a fel csaladom,sot kicsit tobbm erta noverem is...Anyos mar nem el sajnos,aposnak meg uj felesege van.Egyebkent apos tud magyarul (itt tanult )es beszel Alexxal.
Nekem si van baratnom nemet tanar,O is azelejen nemetul beszelt,aztan mar nem allt ra a szaja.IGazabol az oksok azt mondjak hogyanyanyelv iszinten erdemes csak beszelni a gyerekkel idegen nyelven (bar te is biztos nagyon jol tudsz ).Na pont ezert nem beszel sosem apa arabul a gyerkochoz,mert neki az csak apanyelve...
En meg mindig a +9-nel tartok,szerint mez mar nem lesz tobb,ugylatszik erre vagyok meretezve.Na de ez is 20%-az eredeti versenysulyomnak. :shock:
A kisebb 60*120-ba is befer egy 2 eves gyerek,hidd el,mi kprobaltuk es nem volt neki kenyelmetlen.Ha esetelg egy izgagabb babat kapsz az ugyis kimaszik jo koran magatol es akkor amr nincs ertelme a racsosnak.

Nika
Udv itt es minden jot az elso babahoz.Terveztek meg gyorsutemben tesot is? :D

Bunny
Hat en mivel mar lattam korababakat azert latom a kicsi kepen meg a jeleket de a mostanin mar nagyon kis ujszulott pofija van. :D Egyebkent tesom ikerin hetekig rajtuk volt a legzesfigyelo meg otthon is a kis mellkasukon.Fura volt hogyaz elejen meg sirni sem volt erejuk.
A fizetos szobarol is mindenki mashogy velekedik,voltam en mar 4 agyasban..nem mindig praktikus,plane ha a latogatok is bejohetnek...
SOTE1-rol egyezik a velemenyunk,nem veletlenul csereltem most korhazat.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Szilvi, szóval két Ákos lesz a topicban, tök jóó! :)
Bár Apa szerint nem Ákos lesz, de még mindig nem mondott mást. :)
Nekem tetszik a kép, jól látszik a fél pofija, kicsit olyan szomorkás a feeling, de biztoscsak álmos volt, ahogy írtad.

Nika, üdv a csapatban!

Lányok, SOS!
Tudtok vmi jó terápiát a vizesedésre? Az almakúrához nincs erőm, :( csalán és zsúrlófűteát iszom másfél hete, de még így is dagad a kezem, és vízilófejem van. :(

Bunny
, csodállak a fejés és a kitzartásod miatt! Most ciciből szopizik Máté, vagy üvegeztek?
Vendég
 


Hello!

Mindig készülök írni, de valahogy sosem jut rá idő. Tegnap a párom elvitte Gergőt reggel kilenctől délután négyig, na gondoltam kicsit takarítok, aztán szétnetezem az agyamat, mindent bepótolok. Hát ebből az lett, hogy egy jó nagyot takarítottam, semmit nem pihentem, és még ide sem jutottam. Most úgyahogy átolvastam a termést. Gergő nem alszik, nem tudom meddig ül el az etetőszékében. Egyébként tök féltékeny a gépre, mert ha csak leülök ide, máris valami eszméletlenül fontos dolgot akar. :shock:

na szóval:

Mágnes: nagyon szép az ágyneműtök, és egyáltalán nem volt drága. Én is baldahin nélkülit akartam, mert tényleg nincs semmi haszna, de végül lett, mert apa ilyet választott, és úgy örültem, hogy végre iylen témában döntést hozott :lol:

Kata: KÉrdezted, hogy kórházban, vagy a dokimnál voltam-e uh-on. Én magánrendelésre járok, ott van a dokimnak készüléke, úgyhogy én csak oda megyek, ott kapok képeket. Egyedül a 18. heti genetikai uh volt a kórházban. Az Istvánban a szoba meg... Én valahogy úgy emlékszem, hogy két db egyágyas van, közös zuhanyzó és wc-vel, de szerintem mnidkettő fizetős. Ha nem, akkor is szerintem csak a valakinek a valakije juthat be oda, vagy ha kessel egy kicsit érte. Na de lehet ez az én rosszindulatom... Én tökéletesen megelégednék egy háromágyassal.

Szana! Részvétem anyóssal kapcsolatban. Ruhamosással meg szerintem se várj. Én anyósom mindig azt szajkózta, hogy sok a pici ruhája... Aztán mégsem volt az, mert ugye az elején kifolyik kaka, pisi, lebukja stb, és bizony mosni kellett szinte kétnaponta. Na azóta nem hallgatok rá. És boldog névnapot! :lol:

Brigó! NOcsak! Már 38+6-nál jársz :) Én ekkor szültem a fiamat. Várom ám az sms-t :wink:

Korena! Klimaxos anyós :x Brrrrr

Sziszike! Én is gratulálok az autóhoz, balesetmentes vezetést :)

Andykamama! Üdv újra itt, remélem maradsz is ám :) Azt hiszem te kérdezted, hogy kell-e mellszívó meg cumisüveg, mert mi van ha mégsem veszed hasznát. Én annak idején úgy vettem mellszívót, hogy volt hozzá két db cumisüveg is. Nekünk jól jött, ebből kapott Gergő teát. Egyáltalán nem lett cumizavaros, ha rajta múlott volna, még mindig szopna. Én az Avent kézit ajánlom, nekem bevállt. Ha mégsem használnád, még mindig el tudod passzolni a neten.

Ja, azt mindig írni akarom, hogy aki Egészségpénztár tag, az sokat meg tud takarítani. Pl én patikában vettem pelust, mellszívót, melltartóbetétet stb, szinte mindet, amit patikákban meg lehet szerezni, kértem számlát, és visszatérítették. Később meg lehet Siesta cipőket is így venni, és azért nem mindegy, hogy visszakapod az árát, vagy nem.

Winnie! Nálatok most a szülésfelkészítőn nem voltak bőszen kérdezgető apukák és mindent lejegyzetelő anyukák??? :roll: Mi annak idején azon akadtunk ki, hogy egy csaj egy előadáson három oldalt jegyzetelt tele.
És tök érdekes, hogy most meg azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kell, mikor nekem meg azt mondták bent a kórházban, hogy 3 hónapnál nem régebbi. No mindegy. Csak ez a nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal felfogás úgy tud idegesíteni.

Bunny! Nagyon édes ez a Máté fiú :lol: :lol: És tényleg nagyon szép!!! Reméljük a kontrollon sem lesz semmi gáz! Gratulálok hozzá! Ahogy időd engedi, majd tegyél fel képeket, hagy gyönyörködjünk benne :lol:

Tünde! Jó, hogy te is előkerültél! Azért ne mndig csak a győribe irogass, jó? :wink: Ja, és köszi kérdésed, nem nyíltam tovább, sőt Léna a múlt héten már két és fél kg volt.

Snoopy! Felteszed majd a szülési tervedet? Egyébként tök jókat írsz, sokszor mikor már erőt vennék magamon, hogy na akkor most írok, látom, hogy te megtetted, és tök olyanokat írtál le, amiről nekem is uez a véleményem.

Szilvi! Nekem semmi jele nem volt a rövidülésnek és a nyílásnak. NMég egy kósza görcs sem. Biztos nem tett jót, hogy emelgettem Gergőt, és hogy nem igazán pihentem. Nem tudom mitől.
Szép Ákosról a fotó, mondju tényleg húzós a 15 ezer. HOl volt ez?

(na eddig bírta gergő, most küzdünk, de akkor is befejezem)

Alvás: nálunk úgy volt, hogy az első két hónapban velünk aludt GErgő. Aztán ment a saját ágyába, és már ott is szépen aludt. Persze ha valami gond volt, fájt valamije, mindig áthoztam, mert így mindenki nyugodtabban aludt, kipihenten ébredt. Ha külön volt, mindig volt alatt légzésfigyelő.

Orrszívó: Szerintem csak a porszívós fajta, a kézi szart sem ér. Lehet brutálisnak látszik, de nem az. Lehet röhögni fogtok, de mi kipróbáltuk :oops: és abszolut nem szívja ki az agyunkat :wink: :lol: (merthogy anyós szerint kiszívjuk vele a gyrek agyát) Anyu egyenesen sírt, mikor szívta vele le a fikuszt, pedig Gergőt abszolut nem zavarta, sőt, megkockáztatom, hogy tudta, utánna megkönnyebbül. Mikor már nagyobb lett, na onnantól tiltakozott ő is, de inkább csak a lefogás miatt. Orrcsepp helyett meg tökéletesen megfelel az anyatej, egy-két csepp és fellazítja. A Stérimart, azért brutális dolog belefújni a nózijába (szintén kipróbáltuk, azért mondom) mi úgy csináltuk, hogy kifújtuk kiskanálba, pipettába felszívtuk, és úgy cseppentettük az orrába.

Nika! Üdv. itt! :lol:

Málnalevéltea: már nem emlékszem ki írta, de nem szülést indít meg, csak felkészíti az izmokat a tágulásra, könnyebb lesz, izmot lazít.

Na eddig bírta a fiam, mennem kell!

Jó hétvégét mindenkinek!

Cic
cicmerák
 
 


Hát a tesókérdés még arrébb van anyós már most szeretné ha a második is jönne de nem vagyok ellene.Meglátjuk ezt az elsőt is másfél év alatt hoztuk össze majd meglátjuk .lehet a második már könnyebb lesz. :)

Mindenesetre kettőnél többet nem szeretnék mert anyagilag sem tudnánk meg nem is tudom miért :):)

Jól esnek az üdvözlések üdv mindenkinek vissza is :)

Jövök amilyen gyakran csak tudok nagyon jókat olvastam itt a hozzászólásokban bár elég sok volt igy egyszerre:):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Lányok, ezt találtam a TGYÁS-ról az oep.hu-n:
(lehet mazsolázni, bár én azt nem értem, hogy nekem miért mondott olyat a tb-s kolléganőm, hogy szülés után 6 hóig a teljes fizut jár ?? A tgyás 70%, akkor mi az a teljes fizu? Már én se vagyok képben abszolút. Arról sincs gőzöm, hogy miket kell intézni és hol és mikor. Na, mindegy, a fenti honlapon egyébként mindenféle ellátási formáról lehet informálódni.


A terhességi gyermekágyi segély igénylése

Hol kell igényelni a terhességi-gyermekágyi segélyt?

A terhességi gyermekágyi segély iránti igényt a jogosult foglalkoztatójánál kell bejelenteni, a biztosítás fennállása alatt és annak megszűnését követően is. Ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt, az igényt a lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztárnál kell bejelentenie. Egyéni vállalkozó a székhelye, telephelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál, írásban, az igény bejelentésére szolgáló nyomtatványon nyújthatja be igényét.

Az igény benyújtása

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igény szóban is kezdeményezhető, azzal, hogy a szükséges nyomtatványokat és a következő igazolásokat is be kell nyújtani.

A jelzett iratok csatolására azért van szükség, mert a szóban előterjesztett igény nem minősül igénybejelentésnek, ha a jogosultságot megalapozó – az előzőekben említett – okmányt, illetőleg igazolást az igénybejelentéssel egyidejűleg nem nyújtják be.

Az igénybenyújtáskor még nem született meg a gyermek

Aki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhesállományba vette, de még nem szült, akkor csatolni kell

· a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást,

· terhesgondozási könyvet,

A gyermek születése napjától kezdődően igényelt ellátás esetén

Aki az ellátást csak a szülés napjától igényli, annak a szülést igazoló kórházi igazolást, illetve ha a szülés nem kórházban történt a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatát kell csatolni.,

Örökbefogadás esetén

Örökbefogadás esetén az örökbefogadásról szóló gyámhatósági határozatot és az örökbefogadási szándékról szóló igazolást kell csatolni.

Munkanélküli ellátásban részesülő igénylő esetén

Aki munkanélküli járadékban részesülő, annak csatolnia kell a munkanélküli járadék szüneteltetéséről, megállapításáról szóló határozatot is. A munkanélküli ellátó rendszer helyébe az álláskeresők támogatási rendszere [lásd: biztosítottak], a munkanélküli járadék helyébe az álláskeresési támogatás [lásd: biztosítottak], lépett, a munkanélküli fogalmát pedig az álláskereső fogalma váltotta fel, azzal, hogy a megváltozott elnevezések megváltozott tartalmat is takarnak.

Több foglalkoztatónál is munkaviszonyban álltak esetében

Ha az igénylő a szülést megelőző 2 éven belül más foglalkoztatónál is biztosítási jogviszonyban állt, a biztosítási időt az „Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról”, az ellátás alapját képező jövedelmet a „Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához” elnevezésű nyomtatványokkal kell igazolni.

Visszamenőleges igény

Terhességi-gyermekágyi segélyt visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet igényelni, azaz az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani.

A terhességi-gyermekágyi segély igény elbírálása, az ellátás folyósítása

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt

· a társadalombiztosítási kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetében a kifizetőhely,

· a Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához tartozó munkáltatói kör (volt Területi Államháztartási Hivatal) esetén a Magyar Államkincstár,

· egyéb esetben a foglalkoztató székhelye, telephelye szerint illetékes egészségbiztosítási pénztár

bírálja el és folyósítja.

Az elbírálás és folyósítás érdekében a társadalombiztosítási kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztató a terhességi-gyermekágyi segélyhez „Foglalkoztatói Igazolás”-t állít ki, és a biztosított által benyújtott igazolásokkal együtt 3 munkanapon belül a székhelye szerint illetékes egészségbiztosítási pénztárhoz továbbítja.

A terhességi-gyermekágyi segélyt havonta utólag kell folyósítani – az igénylő kérelme szerint postai úton vagy bankszámlára utalással – a kifizetőhely a bérfizetési napon, az egészségbiztosítási pénztár pedig a tárgyhónapot követő hó 10. napjáig.

A terhességi-gyermekágyi segély összegének megállapítása

Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem

A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.

Ha a szülési szabadság kezdőnapját megelőző január 1-jétől a szülési szabadság kezdetéig nincs 180 napi jövedelem

Ha az anyuka nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelőző évben és a szülési szabadság kezdő napját közvetlenül megelőzően sem 180 naptári napi, figyelembe vehető jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2006-ban 125.000 Ft) harmincad része.

Ha azonban a biztosított – pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező – tényleges jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a terhességi-gyermekágyi segélyt a tényleges, ennek hiányában pedig a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.

Annak a személynek, aki munkanélküli-ellátás folyósításának szünetelése alatt vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segélyét a minimálbér kétszerese, de legfeljebb a munkanélküli-ellátás alapját képező átlagkereset harmincad része alapján kell kiszámítani.

A terhességi-gyermekágyi segély mértéke:

A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 %-a.

A terhességi-gyermekágyi segélyből a jogszabály szerint (megjelölt adókedvezményeket figyelembe véve) számított személyi jövedelemadó-előleget a folyósító szerv levonja. A terhességi-gyermekágyi segély után egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetni.

Nika!
Részemről is üdv természetesen, és személyes tapasztalatból mondom, hogy gatya felköt, mert itt valami iszonyatos mennyiségű a termés, én már elhasaltam egyszer, most vagyok nagy visszatérőben. :D
Ha fél napot kihagysz, véged! :)

Cic!
Megy a privi a tel. számmal a forró dróthoz. Ezek szerint Neked kell majd sms-eznem, ha Lili kibújt és szeretném, hogy valaki tudassa itt is a többiekkel? Jól értelmezem így a forró drótot? :roll: :)

Bunny!
Kösz a bevásárlós tippeket, már készül a lista és lassan elkezdek kipipálni (vagy kipurcanni :D )

Kata, Szilvi!
Hát igen, apák már csak ilyenek t. a kivételnek :) , egyébként az enyém is rám hagy ám mindent, csak nem bírja szó nélkül hagyni a dolgokat. "Ez mi a franc? Ez minek? Remélem, hiánycikk! Huhhú, nekem is vehetnél ilyet." stb...
Na és most ha nem akartok bepisilni, inkább intézzétek el, mert:
Tegnap a hálós bugyi kérdésre például hatalmas szemeket meresztett és csak nem bírta, rákérdezett, minek nekem ilyesmi a kórházba, még neki se veszek fel itthon ilyesmit. Ezt nem értettem. Elkezdtük a témát körüljárni, mire kiderült a tusolóban (együtt zuhiztunk), hogy szerencsétlenkém azt hitte, ez amolyan "pornó filmes nagylyukacsos necc bugyi", szóval valami csábító kellék. Hát, mondanom se kell, besz@rásig röhögtem a zuhany alatt, de már annyira, hogy görcsölt a hasam. :D :D Persze miután elmagyaráztam, hogy koránt se olyan szexi a cucc, mint várta, ő is összecsinálta magát, úgyhogy elég kimerítő tusolás sikeredett. Nem is tudom, csak az enyém ilyen butuska ezekhez a dolgokhoz, vagy úgy általában az első babás apukáknak lila gőzük sincs effélékről? :oops: :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Cic!

Valami miatt nem tudok privizni, úgyhogy bevállalom, ide írom a számomat:
06-20/223-5591

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy Nem semmi Az én párom is sokmindenre azt mondja hogy minek? Nem tudja mi mivekl jár de rám is rámhagy mindent.Az ágyikót együtt vettük meg meg most már neccelik a kollégái mikor mennek reggeliért az auchanba mert mindig a babaholmiknál köt ki.Igaz nem tudja mi micsoda mindig hív hogy ezt látott meg azt mi kell majd:):):)
Nagyon édi hogy ennyire igyekszik.

nika70
Salgótarján
 
 


Halihó!

Ma néztünk babaágyat, meg pelenkázót és utána még nagybevásárlás, úgyhogy alig éltem, mire hazaértünk. :shock:
Úgy tűnik, hogy 140x70-es ágyat fogunk venni, ami átalakítható, de nem lehet kivenni belőle rácsokat. Ahogy láttam, két pozícióba rakható a fekvő része, de az összes többinek is. Mit jelent az, ha egy ágy többfunkciós? :shock: És én még nem is láttam olyat ágyat, aminél kettőnél több lehetőség lett volna a fekvőfelület magasságállítására...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Mi a helyzet? Mindenki pihen?? Jól teszitek! :) Itt most esik az eső, hát szó se róla, hogy délelőtt ledöntött a lábamról, és le kellett egy picit pihennem. De most már újúlt erővel tevékenykedek, bár a család bealudt, így kicsit ráérek, de a csirkemájat még ki kell rántanom.

Kata!
Két tippem van, de mindkettő inkább angolos hangzású, kevésbé iraki (ők ugye héberek? annyira gaggyant vagyok ehhez). Szóval: Leon, és Lian. Ez a kettő, amiről már hallottam Mo-on.

Szilvi!
Nagyon édes a kis tökös, és szépen ki lehet venni a profilját, azt a kis ásító száját, és az öklét is! :D
Mi kombi ágyat vettünk, aminek a fekvőfelülete 110*70. Az én nagylányomnak ez már kicsi ( egy hónapja volt 86cm és 15kg), ha kinyújtózik, majdnem végigéri. Bár gyerekheverővé alakítható, de ugye most kell a kiságy Babszemnek, így vettünk Jázinak egy másik heverőt.

Nika!
Én is üdvözöllek! Gyere minél gyakrabban!!! Mi nem is lakunk olyan messze egymástól :)
A málnalevél tea (ahogy Cic is írta) a tágulást segíti, nem a szülést indítja meg. Van, akinek beválik, van akinek nem. Ugye nem mindenki fogékony mindenre, de szerintem egy próbát megér.

Szana!
Igazán nincs mit! :D Azért van, ami néha elkerüli a figyelmem, de tudod, kismamaagy :P Mostanában mindent arra fogok :)
Jázinak július 12-én ünnepeljük a névnapját, ugyanis akkor is van névnap. Pont azért választottuk ezt a dátumot, mert ez esik legmesszebbre a szülinapjától (03.26).

Na, úgy látom, hogy jó, hogy AVENT kézi mellszívót vettem, mert többeteknek is az vállt be.

Tünde!
Van valami homeopátiás bogyó a vizesedésre a Boiron füzetében. Szerintem próbáld ki, ha ennyire komoly a helyzet!!!

Cic!
Ja, már itt járok. Én meg Jázit 38+5-nél szültem, szóval már ideje lenne. Holnaptól már lesz a dokim is, kedden ügyel a szülésznőm, szóval majd kiderül. Kedden megyek dokihoz is, majd megvizsgál, kíváncsi vagyok nyíltam-e. Egyébként tegnap este azt hittem szülni megyünk, de csak hasmenésem volt :(
Te melyik egészségpénztárnál vagy? Én a k&h-nál. Ugyan ott is lehet Siestát vásárolni? Akkor meglenne Jázinak a téli bakancs :)

Tinu!
Szerintem a többfunkciós annyit jelent, hogy kiságy pelenkázóval, ami később heverővé és komóddá alakítható. A fekvőfelület magasságát pedig a férjed is tudja bővíteni, ha van egy kis kézügyessége :D


Na, megyek, sütöm a májat (jaaaaaj, annyira nincs kedvem :cry: )

Kellemes hétvégét,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


magnes,

en is a sote 2-n fogok szulni, ha gondolod, gyere at csevegni a tapasztalataidrol a II. sz. noi klinika topicba, vagyunk mar nehanyan.
persze, ha van meg vki, aki szinten sotes, varjuk szeretettel.

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok,

Tunde
Hat vizesedre nem igen,tenyelg csak a gyumolcs kura juteszembe.Neke ma labanenyhez dagi estere de korantsem veszes,anno Alexxal a legnagyobb nyarban nagyon kemey volt...

Cic
Hat masodik lanyos anyucinal erheto a baldachin :wink:
IGen en is csak a 12 es a 18 hetinvoltam korhazban,azota sem UH-n. Holnap emgyunk dokihoz,ugyhogy rakerdezek a szobaraa szulesznonel.Lehet hogy tenyelg az Alapitvanyirol irt az a csaj,csak valamiert neki ingyen volt.
Csaszinal tuti 3agyasba kerulok,ezt hallottam alapbol is.
En si Egeszsegpenztar tag vagyok,a jo eddigbenne az volt hogy a cegem utalt ra,azt meg jol felhasznalom,aztan meglatjuk.Ti magatok utaltok ra havonta?

Nika
Ha egy uzelt egyszer beindul :lol: Jon majd a teso is.

Andy
En is olvatam ezekea TGYASrol a magyarorszag.hu-n.Csak a bejelento okmanyokat nem tudom hol ekne letolteni.Valaki tudja???
Anno ugyanittelhetett de most nem talaom :roll:

Tinu
Nekukn 3 fokozatba rakhato az agy,de ez csak furo kerdese es lehet tobb-re is rakni :)

Brigo
En is nemreg ebredtemaz alvasbol.Ugy dontottem elore alszok amig lehet :D
Nem, az irakiak arabol,a zsidok heberek.Nem kerestunk arab nevet,hiszen Alexnak sincs. Egyebkent is csak 1/4 resz arab lesz a baby,plane ahogy Alex a szoke hajaval feherke borevel nem is illenne hozza :)
Hat jo fele kacsintgatsz a nevvel,ennyit elarulok :lol: :lol:
Jazi tenyleg jo sulyban van,enyem 4 eves 16 kg :lol:
Keddhez drukk,bar en hallotam amr olyat hogyhasmenessel kezdodik egy szules :wink:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

Lányok, le a kalappal a termésért.

Én lusta asszony módjára elolvastalak benneteket, és most emlékezetből fogok válaszolni.:)

Anyut nagy lelkesen felhívtam, hogy neki is van egészségkártyája, és akkor ingyen vásárolunk a gyógyszertárban. Persze utána felvilágosított, hogyha én elköltöm az ő pénzét, akkor ő már nem tud rajta vásárolni semmit. Végül hozzátette, nyugodtan lelkesedjek, mert valószínű úgyis rám költené.:) Hát nem aranyos???

Andykamama,

azt hiszem te nem értetted a 6 hónapig teljes fizu TGYÁS gyanánt? Lehet, hogy van annyi plusz bónuszod, mozgód, ami annyira megemeli a tavalyi évi összjövedelmedet, hogy annak a 70% valójában közel azonos a havi fizuddal? Nekem kb ez lesz a helyzet, úgyhogy fél évig jó, de utána? Nekem a fizum és GYED között óriási összeg tátong, amit most pont beosztunk. Hogy mi lesz utána én nem tudom.:( De olyan még sosem volt, hogy sehogyan se legyen.:)

Nika,

Üdvözöllek, mint honbéli. Én majdnem minden hétvégén járok haza Starjánba, ugyanis odavalósiak vagyunk!!!:) azon mondjuk meglepődtem, hogy nem választottál orvost, viszon a kórház nagyon szép lett. Sajna volt hozzá szerencsém.:(

És ott Tarjánba tudsz vásárolni, vagy máshonnan szerzitek be a babacuccokat. Én ha hazamegyek, csak a Gólyhír bababoltot ismerem, meg a Pécskő utcában is van egy.
Ja azt néztem, hogy a férjed az Auchanba jár fel. Hova? Pestre?


Ja és hogy mi mit csináltunk a hétvégén? Szokásos tempónkban, felszedték a férjuramék a tesójával a szobában a szőnyeget, a ragasztót, és ma kiöntötték. Tegnap megvettük a parkettát is, úgyhogy talán halottak napján, vagy utána parkettázhatunk is, mert most épp a padlókiegyenlítő szárad. :) Én már lemondtam arról, hogy a babánk parkettás szobába jöjjön haza, és végül mégicsak belevágtunk. Persze a lakás már megint olyan mint amit atomtámadás ért, de Nikike már itthon van és szép lassan rendezkedhet.:)

A kedves férjem, annyiban hasonlít a többiek által említett pártípusra, hogy mindent megkérdez minek, meg miért, csak a második fele nem stimmel, mert ő meg is magyarázza ez miért nem kell, az miért kell. :)Egyébként jót nevettem Andyka párján, mert az én édes 15 éves játékos szintem maradt féremnek is a szerszámok a mániája, meg a nyilpuska, légpuska és hasonló játékszerek, bélyegek, makettok....:))))
Szóval két gyerekem lesz, ha majd megszülök.:)

Egyébként nagyon aranyos, mert mondta, hogy a hasamat nézve, szerinte én két hét múlva megszülök. Én meg mondtam neki, hogy akkor talán bele kellene húzni a vásárlásba, meg a készülődésbe, mert nálunk eddig ő volt az akadály.:) Persze azt mondom, okosan,
Mert én lehet, hogy sok hülyeséget (felesleges dolgot )összevásároltam volna , amit mint kiderül lehet, hogy kapunk is.:)


Ja mit panaszkodom én....:)

Ja felhívjuk az asztalost, hogy mikor mehetünk a bútorért, aminek már kész kellene lennie. Erre ő, még el sem kezdte.:((( Azért mondtuk neki, hogy remélem előbb lesz kész a kiságy, meg a komód, mint szükség lenne rá.:) Azt mondta, biztosan.....

csernusn
 
 


Brigó
Te merre laksz ha nem lakunk messze? Köszi a málnalevél teát majd én is inni fogom ha tudni fogm.

Kata
én is igy gondolom de hát a természet nagyon nagy úr.Én mindig azt mondtam bár nem vagyok hívő ha a jó istenke úgy akarja akkor majd jön a baba.Most így akarta :)


Csernusné
Én Budapestről jöttem salgótajánba mert a párom idevalósi orvosválasztás meg egyszerű anyagi megfontolásból nem lett.Eddig bármelyik orvossal tlálkoztam mind rendes volt velem nem volt semmi gond a védőn meg nagyon lelkiismeretes.A kiságyat itt vettem meg az évi ii felett van egy bababolt ami nem drága legalábbis szerintem.A gólyahírben voltam de azt viszont drágának találtam.Nem férjem csak élettárs ez is anyagi megondolás miatt van .Idővel majd összeházasodunk de még nem most :)Dunakeszibe jár fel az auchanban mert arra jár dolgozni :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Korábban egyszer már írtam, azóta csak olvasok, mármint, ha időm engedi. Annyira "termékenyek" vagytok.

deszilvi
A málnalevél teához annyit szólnék hozzá, hogy én az első terhességem kb. 36. hetében kezdtem inni és most is szándékomban áll. Nem a szülést indítja be, hanem a méhszájat puhítja. Még az íze is egészen elviselhető a célért.

Azt veszem észre, így a második gyermeket várva, hogy szegénykére kevesebb időt jut, mert annyira leköt a nagyobbik (17 hónapos). Az első várandósságom alatt még volt időm délután ledőlni, simogatni, jobban ráirányítani a figyelmemet. Nektek mi a tapasztalatotok? Az idősebbik rendkívül anyás lett az utóbbi hetekben, azt gondolom, hogy megérzi, hamarosan osztozkodnia kell.
marcipan
 
 


Sziasztok!

Én ma voltam UH-n, gyerkőccel minden rendben, korának abszolút megfelelő.

Légzésfigyelőt én is szeretnék, csak még azt nem döntöttem el, hogy vegyek-e vagy béreljek. Vételhez az Angel Care-t nézem ki, az talán 22.000 Ft környékén már megvehető. Ha bérelek, az gondolom kb. 2000 Ft környékén lenne havonta, viszont akkor lehet hogy csak fél évre rendelnék (egyébként ha jól tudom 1 éves korig ajánlják).
Ha jól emlékszem valaki itt hirdette a saját cégét, és volt légzésfigyelő bérlés is. Emlékszik erre valaki? Vagy itt van még aki feltette a linket?

Dorka

Kép
szdorka
 
 


zitaanyu=havtunde

Sziasztok!

Brigó, igen, én is onnan néztem egy bogyót, holnap veszek is, remélem, használ.
Azért ha találkozol egy arabbal, meg ne kérdezd tőle, hogy ő héber-e, személyes sértésnek venné. :wink:

Apatéma
: mi a kiságyon vitáztunk sokat, mert apa szerint minek, majd Zitát áttesszük az utazóágyba... :shock: :? :D:D:D
De én mondtam, hogy előtte akkor Neki szerzünk egy kempingágyat. :) De végül megoldódott a dolog, mert kapunk egyet kölcsön.

málnalevéltea: én annyira örülnék, ha segítene a tágulásban, de anyum csak a kiírt időpont előtt 2 héttel ugrasztható leghamarabb, ha menni kell. Most akkor mi van? Merjem inni, vagy ne?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Légzésfigyelő minden mennyiségben:

Szana!
Szerintem az a légzésfigyelő tartható megbízhatónak, aminek legalább 2db nagy lapja van, és matrac alá helyezhető. Nálunk a forgalmazásnál az is szempont volt, hogy magyarországi kórházban kipróbálták-e. Ennek számos légzésfigyelő nem felel meg a magyar piacon. Kettőről biztosan tudok, ami igen. Az egyik a BabySense, a másik a Baby Control. Nálunk ez a kettő van Ha tök tutit szeretnél, akkor babaysense, de még mindig az a legdrágább. De a babycontrolra pedig 2 éves cseregarancia van, minden akadékoskodás nélkül. Ami a controlban tetszik, hogy folyamatosan fejlesztik és az egészet egy ikres apuka kezdte el pár évvel ezelőtt, amikor használható még csak a sense volt.

A sikeres Angelcare sok pénzt fizethetett a kórházlistáért, ami a hirdetéseiben van és a lapjai szerintem kicsik a biztonságos érzékeléshez. A nannynak csak egy lapja van és butaságokat írnak az ikrekről, az álomvirággal semmi tapasztalatom. .

Bunny!
Milyen volt most a tanfolyam a Madarászban? Mennyibe kerül? Olyan rémhíreket hallottam, hogy sok ember van egyszerre és a lélegeztetést csak megmutatják, nem próbálhatod ki.

Kata!
Madarász tanfolyam talán nem ér annyit, mint a miénk, ahol biztosan úgy mész ki az ajtón, hogy elhiszed magadról, hogy el tudod hárítani a vészt, mert kipróbáltad és akár lélegeztetni is jól tudsz.
De remélem Neked jobb tapasztalataid lesznek, mint azoknak, akik a tanfolyásról meséltek.

Dorka!
Minekünk van cégi babás részlegünk, amiben van légzésfigyelő is. Kérlek, ha van rá pénzetek akkor egy évig tegyétek a baba alá a légzésfigyelőt. Volt már 11 hónapos gyermekcse is akinek riasztott a légzésfigyelője. Előtte sose.
Bérelni csak akkor érdemes, ha nem tudod kifizetni a teljes vételárat. De a légzésfigyelő a tesónál, az unokatesónál is használható, sőt minőségromlás híján jó áron adható el. Mi anno, amíg a madarászos főorvossal nem jutottunk dűlőre, addig felvásároltuk a használt babysense-ket, mert pont olyan jók voltak, mint az újak.

Más

Szilvi!
Örülök, hogy ilyen jó hírek terjednek a kórházatokról. Remélem minden szép lesz és igaz.

Kata!
Az újdonatszülöttnek teljesen saját szobája lesz?
Mer ha tesóval zárod össze, akkor szerintem nem tartja trónbitorlónak, ha inkább nálatok alszik, minthogy őt ébressze fel éjente 6x, amikor megéhezik és sírással juttatja ezt kifejezésre. Legalábbis ezzel nálunk tökre nem volt gond. Bár Zsombi onnantól a másik szobában aludt, amikortól kinőtte a mózeskosarat, ugyanis nem fér a kiságy a szobánkba. Az átszokás nem volt probléma. Bár a Prücs betelepítése sem, mert nálunk az is bejött, hogy a tesók tolerábilisak a másik ordítására. alszanak nyugodtan tovább.

Kiságy. Mi mindkét ágyat asszem az RS-ben vettük. A másodikhoz eleve volt ágyneműtartó. A két rács kivehető belőle és átalakítható gyerekággyá. 70x140-es és az ötéves Zsombi most kezd benne végigérni. Bár tele van plüssállattal, ez csökkenti a hosszát is.

Szülési terv. Még nincs kész. Ha kész lesz felteszem.

Bár 2 nappal ezelőtt úgy éreztem, hogy hamarvást szülök. Apának is azt mondta a kiscsaj, hogy szeretne kijönni. De meggondolta magát, legalábbis most nincsenek ilyen hátsó érzéseim.

Most a fészekrakóösztönöm mózekosárbélés szabására ösztökél. Kapunk kölcsön kosarat! Így az is lehet, hogy lesz mibe fektetni a gyereket....

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hopp!

Dagadás. Vízvisszatartás, azaz oedema. Ami bevált ellene tegnap az az uszodavíz. Benne lebegve, mozogva. Nem szájon át fogyasztva :D .

Kicsiket pisilek egyébként, uszi alatt pedig gyakran és nagyokat pisiltem, csak ne lett volna olyan hűvös a levegő a medence után. És nem volt a bokám este sem tragikus, bár azért nem érte el az őzikés méretet így sem.
Azt mondják, hogy ha nagyon tartós, akkor nem árt vérnyomást mérni és vizelet fehérjét nézni....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy, az uszi nálam kizárva, elég ha megállok a medence szélén, és már össze is szedtem vmi fertőzést. Na jó, persze sarkítva, de kb majdnem ez a helyzet.
A vérnyomásosmat megmértük pénteken, magasabb volt, már elértem a 100/60 Hgmm-t. :D:D:D Szerencsére nem olyan nagy mértékű a dagadás, csak engem zavar, és szeretném elkerülni, ami Zitával volt, hogy reggelente nem tudtam behajlítani az ujjaimat. :(
Irigyellek a fészekrakó ösztön miatt, engem az előző terhességnél nagy ívben elkerült, pedig annyira vártam. :D:D:D
Most is várom, a karácsonyi nagytakarításra megérkezhetne. :wink: :lol:

Eg.pénztár: Lányok, nem emlékszem ki írta, hogy erre vette a pelenkát. Patikában? Milyen fajtát árulnak? Én még sosem láttam. Melyik eg.pénztár, hogy elfogadják a pelenkavásárlást is?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


snoopy,

en baby sense 2-t szeretnek, de nem szeretnek ra kiadni 35 e ft-ot. ti mennyiert adjatok berbe? v arultok hasznaltan, olcsobban is?
ez eliras v tenyleg a matrac ala kell rakni? es mi van, ha a gyerek nem az agyaban alszik, hanem a mozesben vagy a hordozoban? abba is befer?
mi kedden megyunk a madaraszba, majd leirom, h milyen volt.

KépKép
felixanyul
 
 


Sziasztok

Niki
Ahogy mondod ,nekem is majd teljes fizu lesz a TGYAs,es a fel ev kiralysag,de utana toredeke a gyed,mega maximum is.Hat ez van....
Szuper hogylesz megis parketta,csak lassa na takaritassal am.'

Marcipan
Hat igen,most is max probalok figyelni,de mas marez a varandossag,mivel mindenel tisztaban vagyok,semmi nem er akkora meglepteskent.Ettol fuggetlenul a lenyeg hogy vagyunk erre a babara is. Baren pont ezert vartam ennyit hogy mindig legyen lra eleg idom ha a nagyocska oviban van.

Tunde
Ez oda -vissza igaz am.... Bar zsido baratnom anno beprotezsalt volna a zsido blcsibe,mivel kukiilag ugyis oda illunk,de apa nem lelkesedett az otelttol :lol:

Snoopy
Hat remelem ,azert haszontalan nem lesz.A tanfolyan 2 oras es 2000 Ft.De nalam a nem a penz dominalt,csak egybaratnom megy holnap es vele megyek.
Amugy is fontolgatom meg ezt a dolgot..
A teso teljesen kulon szobaban lesz, a mienk mellett vart ra egy szoba :D Alexhoz semmi kepp nem tennem be az szerintem eleg fura dolog lenne.
Nalatok ugye kisebb a korkulonbsega fiuk kozott,ez a nagyon rafianlat 4 eves aki eddig a fo attrakcio volt itthon ,szerintem megbantodna a dolgon.De nem zarkozom el a valtozason,ha vegkepp nem birom majd a kulon szobasagot...'

Tunde
Barhol akar a DM-ben vvett pelenkat is elfogadjak az egeszsegpenztarak csak helyes legyen a szamla,az O cimuk es a te neved,szamod rajta .Ja es be kell hogy legyen jelentve hogy van baba a csaladban.Nekem mar utaltak is vissza :wink:


Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Snoopy
Neked akartam meg irni, hogy en mindenekpp berelni fogok toletek egy Medela nagy gepet. Majd a ferjem elmegy erte amig en a korhazban leszek.
Kerdes:mindig van bent vagy elore kell szolni? Lactaset -em van ugyhogy csak a gep kell.
koszi!!!

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kata, ez a kukiilag odaillünk, nagyon tetszik! :D:D:D
Jaja, persze, oda-vissza, képben vagyok nagyjából, sokat olvastam a témáról, érdekelt a háttér.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Kata:
Az oep.hu-n a bal oldali piros menű sávban vannak nyomtatványok, azon belül letölthető nyomtatványok, nézd meg ott, hogy ezeket keresed-e. A munkáltatónak kell az igényt bejelentenie az eg.biztosító felé, nem? Vagy Te esetleg egyéni váll. vagy? Mert akkor biztos más a helyzet. Nem tudom ám, csak okoskodok. :D Nézz körül és hátha megtalálod, amit keresel.

Niki!
Tényleg lila ibolyám nincs ezekről a dolgokról, úgyhogy azt hiszem, bekanyarodok a munkáltatóm tb-s kolléganőjéhez, majd ő felhomályosít (ha bír :D ), nehogy a tudatlanságom miatt járjak rosszul. Bár, valami azt súgja, hogy olyan hű de jól sehogy se járunk, mi kismamák... :? És akkor még nem is beszéltünk a minimál béres, vagy még rosszabb helyzetű kismamikról... Szóval, szerintem itt a nagytöbbségünk még egész jól el lesz.

Csajok!
Apa újabb támadási felületet talált, a felesleges holmik miatt:


Kép

Mackó Urat egy ezresért szereztem a piacon, persze babaruhát még mindig nem vettem... :oops: dehát, ami tetszett, az drága volt nagyon, a többi meg olyan kis semmilyen... Úgyhogy apa most újfent mormog, hogy ez minek, meg ilyenek. Azt mondta, reméli, ennek a dögnek is veszek rugdalózót legközelebb. A 250-es méret kb. jó lesz rá. :lol: Én meg mondtam neki, ha sokat útálatoskodik, mackót fogja maga mellett találni reggelente! Én átköltözök a gyerekszobába és majd bújhat hozzá hajnalban melegedni, stb... :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andi: halálra nevettem magam a kis felxen és társain. Nagyon tetszett.

Cic drága: írtam neked!!

snoopy: a szülési tervről már annyit olvastam, léccé mond el nekem, hogy mi az. nagyvonalakban tudom, de pontosan..... és azt odaadja az ember lánya a dokinak? vagy a szülésznőnek, vagy hogy van ez?????

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Tünde! És akik még kérdezték: Én Generali eg-pénztár tag vagyok. Nekem simán csak úgy kell, hogy saját név, kód, cím. Én még mikor Gergővel jöttem el szülni, felhívtam őket, hogy milyen babaápolási termékeket vehetek számlára, amit visszatérítenek. Azért írtam egy körülbelüli listát. És akkor úgy magyarázták, hogy szinte mindent amiben a "baba" szó szerepel.
Kb. ilyeneket lehet venni vele, persze patikája válogatja.
Különböző babatusfürdők, pl Baba, Gabi, Baby Bünchen vagy mi az a német márka, Johnson is stb
babasampon
popsitörlő
pelenka
Infacol és minden gyógyszer, olaj, csepp amit a doki felír.
Legtöbb Avent termék, én itt vettem a mellszívótól kezdve mindent.
Melltartóbetét.
Ha nem találok valamit a patikában, akkor általában hoznak. Legalábbis ahová járok, oda hoznak.
Ja, és a legtöbb helyen le tudják már húzni a kártyát, kvázi "pénz nélkül veszed" meg, mintha bankkártyával fizetnél.
Kataa! Míg melóztam, addig a cégem utalt rá + én havi kb kétezret (a cég meg kb. háromszorosát) így összegyűlt egy kicsi :) meg van ugye adójóváírás is. Mikor eljöttem a cégtől elvileg meg akartam szüntetni, de elfelejtettem, aztán most láttam, hogy van ám rajta :) Tudjátok az az érzés, mint mikor egy régi táskádban vagy kabátban találsz egy kis plusz manit :) De tudok neki örülni! :)

Na megyek kávézok, mert ebben a családban csak én nem tudok átállni :)
cicmerák
 
 


Lányok segítsetek! Nagy az én bajom. Pénteken aranyaerem lett, de akkora...... hogy nagy!!! K....án fáj. Sem ülni, sem állni nem tudok. Egész hétvégén feküdtem. Ha valakinek van tapasztalata, hogy mit csináljak, írjon!!!! Este megyek a dokihoz. Lehet ezzel szülni, vagy megműtenek? Ráadásul annyira szúr a hasam, kisugárzik a hátamba. Deréktól lefele katasztrófa övezet van... :(
És ez a szar ráadásul nedvedzik, vérzik, és félek, hogy valami fertőzést okoz :( :( :(

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena!

Nem megy át a privi!

Szóval istennő vagy :) Köszi a megnyugtatást :)

(csak hogy a többiek is értsék, rena tanácsot adott munkaügyi tgyás, gyed dologban, én parázok, ő nyugtat :wink: )
cicmerák
 
 


Snoopy!

Én csak azon mosolygok, hogy nektek a legutóbbi csemete sem túl "tervszerűen" érkezett :lol: :lol: , gondolod, hogy most eljutsz a kórházig és ott szükség lesz szülési tervre :D ?
Egyébként mennyire betartatható? Vagy pl. az újszülöttgondozásban mennyire veszik figyelembe a kéréseidet?

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Cic: Egészen elpirulok :oops: aranyos vagy!

beszti: Na ez az ez engem is érdekel!! Nem röhögnek körbe a szüléstervemmel együtt?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


ja, teloszámot kaptam:

winnie
kataa
szana
deszilvi
szdorka
kviki
tinu
brigó
andykamama
csernusn
ilgya
mágnes

(andyka neked még jövök az enyémmel, de nem megy a privi)

többiek?
tünde? snoopy? mot gondolom megoldja :) többiek? nika?

meg néztem a táblát, rengetegen vannak akik nem írnak.
pl. őzi és davallia, ők máshová irogatnak, de pl beuka, bnétimi, alexa 2006, persala, betolakodó, ldanita, dori78, szilka, mmarica, réka214 balázs_éva, krista, jdora, jkzsanett.

Velük mi van????? Jelentkezzetek csajok! VAgy tényleg ki kellene venni őket. Persze nem akarok egyszemélyes döntőbizottság lenni.
cicmerák
 
 


Na csak jár a szám :)

Én szülési tervem annyi volt kb. amit ott mondtam el két fájás között: ne vágjanak! nem fekszem le! hagy maradjunk egyedül! :) nos, betartották :)
újszülött gondozásnál annyi kérésem lesz, hogy ne fürdessék a gyereket, de ezt simán elmondom ott és akkor. kitépni csak nem fogják a kezemből.
cicmerák
 
 


cic: a szülésterved rövid és tömör :lol: le vagyok maradva mert a telefonszámrészt nem értem.
csináltatok riadóláncot, ha megszülne valaki?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok, szép új hetet mindenkinek, és persze kevesebb frontot.

Nálunk mi volt éjjel...??? Azt hittem leviszi a szél a tetőt, egész éjjel olyen orkán erejű szélvihar volt, és szegény Ákos is érezte a pocakomban, és végig fészkelődött, úgyhogy nem sokat aludtam. Ezek szerint ő is éppúgy minta mamája, érzékeny lesz a hidegfrontra! Bár az is hozzá tartozik, hogy tegnap este elmentünk moziba (azt hiszem kimamaságom alatt utoljára) megnéztük a Szabadság, szerelem filmet. Nagyon jó volt, de hát Kisborsónak túl sokat lőttek benne, és nem tetszett neki a másfél óra egyhelyben ülés sem, pedig a legjobb helyre kaptunk jegyet, ahol a lábamat ki tudtam nyújtani...ennek ellenére végik rugta a filmet. Szóval mozi egy időre felejtősbe megy!

Kata: baba most 920 gramm, és hatalmas tappancsai vannak, és a doki is mondta, hogy ahoz képest, hogy szinte aludt, nagyon kis mozgékony volt, milyen lehet, amikor valóban éber!

Igen, ezt a 15 ezrtet én is nagyon húzósnak találom, ez itt volt Pécsett, egy magánklinikai rendelőben, de egyedül itt nem kell hónapokat várni, és azt hinné az ember, ha igényes modern helyre megy, azt kapja amit elvárna, de hát ez nem mindig van így. Sebaj, így is nagoyn happyk vagyunk papával, azóta már nem kettő, hanem 4 centivel lebeg a föld felett!

Nézte valaki szombat este a Focus pluszt? Én vmegnéztem, mert a babavárásról volt benne szó, illetve, hogy mennyibe kerül egy baba az első körben. A legszerényebb számítás az fél milkó volt...bemutattak Pesten egy magánklinikát, ahol szállodai körülmények között lehet szülni, pototm 600 ezerért!!!Nem semmi...

Snoopy: szóval te akkor a Babysens-t ajánlod? Hát igen, ebbn igazad van, hogy a lajikus és járatlan szülőket egyedül a reklám tudja meggyőzni, én eddig a Angel-care-t favorizáltam persze minden tapasztalat nélkül...az akkor nem is olyan jó? A védőnőm pedig az Álomvirágot mondta....nem tudom hogy fogok dönteni!

Niki: na akkor mindent bele az uccsó hetekben. Megtaláltad a listát, amit írtam? Persze nem kell mindent beszerezni róla, de legalább onnét lehet kicsit mazsolázni. Parkettát nagyon fogod díjazni, és örülök, hogy nem a szőnyegpadló mellett döntöttünk, ezt könnyebb takarítani.

Andy: hát igen, jól bele lehet bonyolódni ebbe a tb dologba, annyi szabály meg rendelet van, annyi mindent kell figyelembe venni...és hát tányleg itt ezresekről van szó nem csak 1-2 forint különbségről!

Ma megjött a vércukor eredményem, értékhatáron belül vagyok, a 0 perces 4,3 lett, a 120 perces 5,2. (Normál érték: 3,9-5,8)
Kaptam csillagot viszont a Transzferrinre, az kicsit magas lett. Ez mit jelent?
Vendég
 


Snoopy

A tanfolyam 2000 ft. Nagyon vitzes volt, mert én nem a gyülekezőn találkoztam velük, mert épp a kórházban voltunk kivizsgáláson... így felmentem magam az előadóban... NEkem egy kicsit az az érzéesem volt, hogy a pénzre megy ki, mert a végén ki akartam próbálni és a pasi rám zólt, persze lehetséges, ha előtte kifizetem a 2000 ft. Aztán ott próbálgattam... De nem azzal az érzéssel távoztam, ha beüt a csörömpölés, hogy tudnifogom, hogy mit kell tenni...

Kérdezted, hogy kinél szültem volna: Barabás Gábor... Nagyon szerettem és nagyot nőtt azok után a szememben, hogy miután Mátét a SOTEn kellett megszülnöm, átjött és meglátogatott, valamint beszélt a nic-ken a görbe doktornővel is, hogy mi újság a gyerekkel...

Légzésfigyelő: erre nem kell sajnálni a pénzt szerintem...

Havtünde: Máté szopik ciciről, üvegből azóta nem kellett etettnem... A pumpálást már utálom, ezért néha be is durran a cicim... Tapasztalat már van, hogy a csomóktól hogy szabaduljun kmeg...

Málnalevél: én úgy tudom, hogy 36 héttől lehet inni

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


cicmerák

beuka megszült, azért nem jelentkezik

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Légzésfigyelő:

mindenképp a babysense, drága, de a legmegbízhatóbb... A kórházban az újszülött patológián is ezt használják... Nem hiába :-) Inkább ne vegyetek incim fincim hülyeséget és plusz 13ezer forintot áldozzatok erre.. Angelcare 22ezer, babysense 35ezer

Persze mindenki úgy dönt, ahogy akar...

Ja valaki kérdezte: Máté mózesban alszik és alatta a légzésfigyelő, belefér

És amit Snoopy írt: 2 részből áll.. így még ha a teraszra kimész, akkor az egyik bent maradhat az ágyában, a másik a babakocsiba és csak a főegységet kell vinned :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


deszilvi: Érdekes lehetett a mozizásoto!!! :lol: Én azt a műsort nem láttam, de volt a hétvégén egy érdekes téma még: A választott orvossal kapcsolatan: "tök szuper" lesz, ha bevezetik minden kórházban, hogy ha nincs bent a választott orvosod a kórházban, akkor annál szülsz aki van, nem mehet be, hogy levezesse a szülésedet. Később majd ezt bevezetik a szülésznőkre is, és ráadásul még kórházat sem választhatsz majd. Később már semmihez nem lesz jogunk, csak ahoz, hogy szüljünk, vagy még ahhz sem..... szép világ lesz....

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Bunny: köszi a tapasztalt tanácsaidat. Igen egyébként én is így gondolom, hogy annyi minden sz..ra kell kefizetni egy rakás pénzt, meg hülyeségeket is ugye hajlamos az ember megvenni, akkor erre már nem szabad pár ezer forintot spórolni, ha ez a gyerekünk életét mentheti meg...

Rena: atya ég, nem irigyellek, ez borzasztó lehet. Akkor most nem is mész dolgozni?? Remélem nem! T e is megérdemesz egy kis pihit, jó sokat dolgozol ám te is! Mitől alakulhat ki ez? Mert szülés utáni aranyérről már hallottam, de hogy most előtte?? Nem lehet hogy ez a szorulással van összefüggésben, illetve az erőlködéstől? Én ettől parázok folyamatosan. Remélem a doki tud mondani valami okosat, és hamar csillapítja a bajod! Kitartás!!!
Vendég
 


Rena: igen, ezt én is láttam, azt hittem kikattanok. Ez Szombathelyen van. Nem semmi! Azt tudom, hogy itt Pécsett a másik klinikán a prof megtiltotta a szülésznőknek, hogy vállaljanak szülést! Hogy nálunk mi van, még mindig nincs megfelelő infóm, az tuti, hogy nem megszokott, hogy a doki mellé szülésznőt is válasszanak, de holnap lesz a szülésfelkészítőn szülésznő, tőle talán lehet a végén infót szerezni!
Képzeld el azokat az anyukákat, akik szülés előtt állnak, egész eddig jártak valakihez, perkáltak, aztán pont mire eljön a szülés, nem szülhet annál a dokinál...de ez tudod hova fog vezetni? Oda, hogy majd a dokik ügyeletbe behívják a kismamákat, és megindítják a szülést!
Lesznek itt még érdekes dolgok....
Vendég
 


deszilvi: Hát melózom, összeszorított foggal, de már azon vagyok, hogy hazamegyek. Hétvégén is azon filózgattam, hogy elmegyek már táppénzre... mindenesetre este a doki véleménye lesz a mérvadó: ha tanácsolni fogja akkor nem szarozom tovább mert nem ér annyit az egész. A pici fiam fontosabb mint a pénz. Nem szeretném, ha hamarabb születne meg, mert még nagyon picike...

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Az őszi babák topikból másolva:

Éjjel (azt nem másoltam ki, hogy melyik éjjel) 1/2 2-kor megszületett Beuka Botond babája!!!!2870 gr és 51 cm.Kicsit kimerűlten de jól vannak mindketten.

Más: az a műsor engem is kiakasztott... lesz itt orvosok közti marakodás.. A másik probléma az lesz, hogy idő előtt be fogják indítani a szüléseket szerintem...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny: nekem is ez a véleményem!
Vendég
 


deszilvi: Igen! Az a doki akit választ az ember lánya, az végig kiséri az egész terhességet, ismeri az esetleges bajokat, lelkivilágodat, eredményeidet, mikor mit szedtél és mire stb. Na a nagy pillanatban jön egy doki, és azt sem tudja mi a helyzet veled. Majd két fájás közben elmeséled, amit tudnia kell? Nem hinném!!! Nekem annyi a szerencsém, hogy az én dokim a kórházban nem dolgozik mint munkavállaló, így akkor megy be ha műt, vagy szülést vezet, de akkor is bosszant. Na jó nem mérgelődöm tovább... olyan szép idő van! Süt a nap. Ott is?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Hú, de jó bő termés volt a hétvégén. Így elkezdek szinkronban írni olvasás közben, mert aztán mindent elfelejtek :))

Bunny, tök jókat írtál friss tapasztalatról, köszi!

Szana, légzésfigyelő: Mi most Angelcare-t vettünk, ami egyben bébiőr is, 34 eFt volt, én erről hallottam tök jókat, hogy bevált. De olyat is tudok, akinek Babysense van, és arról hasonlóképpen. Meg még a Babycomfort van asszem, ami jó.

Tünde
, vizesedés: Mi múlt héten csináltunk gyüminapot. Az almát én sem mertem bevállalni, de a sima gyünimaptól is rohangáltam eleget a WC-re, úgyhogy szerintem ez is víztelenít rendesen.

Andy, a papás történeteden én is jót nevettem. Nálunk is hasonlóképpen tudatlan a párom. Tegnap este voltunk vendégégbe, 5 pár + 1 szóló fiú, az 5 párból egy helyen 10 hónapos baba, 1-nél 38 hetesek, ketten vagyunk 29 hetesek, egynél meg nemrég indították a projektet, szóval ment a téma, és hát a fiúk nagyokat néztek az "eltűnt a méhszáj", meg egyéb kifejezéseken, hogy akkor ezek mi a túrót is jelentenek, hihi :) meg a párom a mellszívó fogalmával bírkózik meg még nehezen :)

Nika, üdv!

Cic, most án voltam a mindent jegyzetelő anyuka... :oops: :? :lol: de nekem tényleg minden új volt, és baromira élveztem... érdeklődő apuka nem volt.
Az anyatej, mint orrcsepp, ezt hogy érted? anyatejet tenni a nózijába?
Az orrszívótól én is félek, de muszáj lesz. Egyelőre apával egymásra mutogatunk, ki fog porszívózni, de szerintem én leszek a szerencsés..... :?

Na, végigértem, nem volt semmi.

Korena, hát minden együttérzésem, de passz, hogy mit kell tenni, mindenestre drukkolok, hogy elmúljon.

Tünde, Te miért váltottál nevet? :)

Andy, nekem tetszik az 1000Ft-os, 250-es méretű maci!!! :lol: :lol: :D

mi is elkezdtünk szombaton vásárolni, dehát betévedtünk a boltba, és én leginkább kétségbeestem. Persze fel volt írva, hogy kiskád, meg takaró, meg stb, de hát azokból is annyi féle van, hogy teljesen leveszettnek éreztem magam. Azért vettünk légzésfigyelőt, mellszívót (Avent kézi), hordozókendőt (Nandu), lepedőket, vízhőmérőt, kisollót, meg egy polárplédet (ezutóbbi macis). Szóval azért még bőven van mit......
Asszem szombaton megünk egy újabb körre, most a Brendonba, ott is szétnézünk akciós termékek ügyében...

na jó, most ennyi, dolgozni is kéne ma valamit :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


igen, de elég hideg van, most kezd a szél is lecsillapodni, eddig viharos erejű volt!
Vendég
 


Cic, köszi! mi Temposok vagyunk, szóval ismerem, de nemrég egy csomó mindent szigorítottak, de Apát ráállítom az ügyre, mert két babának a pelus már szép összegre fog rúgni...
Privit mindjárt küldök.
Sztem is vegyük ki, aki régóta nem írt, ha jönnek, majd visszakerülnek.

Korena :(:( ülőfürdő, Aurobin v. Hemorid kenőcs, és mindenképp áruld el, mit mondott a doki!!!
Huh, nem irigyellek!

szülésterv: nekem is voltak halvány elképzeléseim, pl: ne vágjanak, nem kell fájd.csill., de aztán ott akkor ezek bazira nem érdekeltek, és rimánkodtam az EDA-ért. (de hiába :()

Bunny
, ez tök jó, hogy Máté az előzmények ellenére szopizik!!!!

Szilvi, a transferrin a vérben a vaskötő kapacitást jelenti, ennek az értékét a vaséval együtt nézik. Vashiányban a vas (Fe) értéke csökken, a transf. pedig emelkedik. Ha megnézed a papírod, gondolom a vasad az alsó érték felé közelít. Igazi kismamás eredmény. :)

Én is láttam mindkét műsort. Azóta is imába foglalom a tesóm nevét, annyi mindent kaptunk tőlük, hogy nekünk csak babakocsit és ágyneműt kellett venni, semmi mást, most Ákosnak pedig már ezeket sem kell megvennünk.

Az orvosos téma: nem tudom, valahol sztem pro és kontra. Biztos rossz lenne, ha nem szülhetnék a választott orvosommal és szülésznőmmel, de megértem azt is, hogy ezáltal túlhajszoltak, és pl a rendes munkaidejükben nem tudnak úgy koncentrálni, ahogy kellene. Most megint sarkítok: bejön hozzám éjjel szülni, és mondjuk előtte is volt egy ilyen éjszakája, aztán másnap valakit operál, és csinál egy műhibát, mert annyira fáradt, hogy nem tud koncentrálni. Azért azon is érdemes elgondolkozni, hogy Veszprémben az orvosok maguk döntöttek úgy, hogy nem mennek be ügyeleti időben.
Ettől függetlenül én nem szeretnék ügyeletesnél szülni, pláne, hogy a kórházban dolgoztam 13 évig, és pár dr-al kapcsolatban vannak fenntartásaim. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?