Új privát üzeneted érkezett!

Kavicska, nem tudnátok elhalasztani az utat? :shock:

majd mentek egy hét múlva, vagy kettő, anyósék kibírják.

Miost nem ezért vagy azért, nem tengerparti nyaralás van előre kifizetve, meg nem tudományos konferenciára utaztok, szóval elhalasztható...

csak mert ez most olyan ígéretes, és a dokid is bemenne szombaton megnézni téged...

azé mégiscsak jobb lenne Uh-val követni, és pontosan tudni mekkorák, hogy állnak.

kaptál egy tök jó lehetőséget, tényleg mindent meg kéne tenni.

Mondjuk úgy beszélek, mintha ez lenne az egyetlen Pé az életedben, és tudom lesz még száz Pé-d és ilyen lehetőséget, de mégis, anyósék várhatnak....

Kép

Kép
rejo
 
 


Ja, és ez 19. napi Pé lesz, ahogy látom, abból már sok embernek lett itt babája... :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Kavics: ok, hogy nem pofáznak vissza, de harapnak :D
és az egerek a szörnyűbbek. az megharap és rázár:) még jó, hogy van kesztyűnk. a patkányok harapdálnak, de ők is tudnak kegyetlenek lenni. de nem kínzom őket, így nincs okuk haragra....

ja, a férjem (aki informatikus) megkérdezte a PCO betűk minek a pontos rövidítései, mert szerinte: Personal Computer Online.....
pasi+informatikus :D

lányok, itt mindenki babát vár, szül vagy pé-zik, vagy ellenőrzi a pét:) szerintme ez egész jó pco-s arány:) reélem én is ha beszedem a duphastont, a köv. hónapban produkálok vmit.....ja, jelentem patti 4 napja nem jött ki!!!! juhéj.
dimet
 
 

 
 

sziasztok
én voltam az utsó, most meg az első?? :)
mindenki alszik?
dimet
 
 


Dimet!

Jó reggelt! Csak hogy ne légy egyedül :lol:
Jót röhögtem, a férjed mit gondolt a PCO rövidítéséről. :D
Mondjuk anno az én férjem is mindenféle rövidítéseket mondott, ha megkérdezték mi bajom van. Mondott még BCG-t is.

Kép
babancs
 
 


Jó reggelt!!

Okrisz
Sajnálom Adát,szegényke szinte minden héten beteg :cry: ..jobbulást neki!!

Norka
Jól összejöttek a kedves nőszemélyek :? ,nyugi, Bogi legyen a szemed előtt és sz.rd le őket! :wink:

Alice
Mennek a drukkok a lombikhoz!Azért néha nézz be hozzánk!! :)

Rejoka
Kis bélpoklos lányzód van :D ,mondjuk én nem tudtam volna mért rángatja a fejét,de lényeg h már kaptál segitséget!

RAmbóka
Szegénykém,irásod alapján elégé kilehetsz...küldök Gergő babának nyugtatós buksi simit..hátha le/megnyugszik!!! :lol:

Kavicska
Olyan izgi :lol: .Úgy örülök nektek!!!!! :)

Dimet
Úgy legyen! :D

Babancs
Szia!
Vendég
 


BCG-s???? :D :D
dimet
 
 


Sziasztok!
Aki nem akar valami nagyon szomorút olvasni, az inkább ugorja át, amit írtam...

Ella!
Most már itt vagyok, de az elmúlt 2 hétben nem olvastalak benneteket, mert gyászoltam a nővérem kisfiát - október 15 körül kellett volna megszületnie egy teljesen problémamentes terhesség után, de 2-3 nappal a kiírt időpont előtt levált a méhlepény, és a kisfiú meghalt... Ez nagyon megrázta az egész családot, van két kislánya, akik nagyon várták a kistestvért, és persze a férje is...

Én egyébként teljesen jól vagyok, a héten voltam a 28. heti uh-n - minden rendben -, tegnap a nőgyógyásznál, ő is mindent rendben talált, a baba szépen nő, az uh-n még harántfekvésben volt, tegnap meg fejfekvésben. A következő 4 hétben nem is kell semmilyen vizsgálatra mennem, csak "növesztem a babát".

Beszéltem a nőgyógyászommal is arról, ami a nővéremmel történt, és ő rávilágított arra, amire eddig igazán nem gondoltam, hogy tulajdonképpen annak kell örülni, hogy a testvérem jól van, mert ilyen esetekben nagyon erős vérzés is felléphet, ami az ő életét is veszélybe sodorhatta volna. Így most a gyász mellett azért hálás vagyok, hogy őneki legalább nem esett baja...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Kandika, légyszíves javíts a táblicskuban,
ma vagyok az 1 cn-n :?
Köszönöm !

Hamarosan jövök :wink:
mniki
 
 


Vöcsök
Nagyon sajnálom a kisfiút meg a nővéredet is :cry: :cry: :cry: ..borzasztó...annyira szomorú hogy erre nem találok szavakat!Remélem kárpótolni fogja őket a sors egy másik kis jövevénnyel..akkor talán enyhül a fájdalmuk!


Annak örülök h jól vagytok,növeszgesd a kicsi babád jó nagyra!
Vendég
 


Sziasztok,

Vöcsök, megdöbbenve olvasom ,ami veletek történt..... :cry: :cry: :cry: Őszinte részvétem a családnak. Volt valami történés,ami miatt elvált a lepény, (elesett, megerőltett magát, stb) vagy egyszerűen "csak" levált ? Ilyet még nem is hallottam ilyen késői terhességben. Nem tudták volna megmenteni valahogy a babát ?
Tényleg még szerencse, hogy a nővérednek nem történt semmi baja. Te jó ég, két kicsi lány várja otthon....... :cry:
zsizsik
 
 


Vöcsök, annyira sajnálom ami történt :cry: :cry: . Nem is tudom mit írni, mert ez annyira borzasztó. Te minden esetre vigyázz nagyon magarda és a babádra.

Norka, igazi boszorkányokat fogtál ki. Kitartást és csak Bogival foglalkozz, a többi nem számít :)

Kavics, nagyon izgin hanzanak a tüszőcskék, annyira drukkolok +++++++. Az nagyon fontos, hogy nyugodt vagy, szerintem ez segít :wink: .

A nődokimat megkérdeztem az éjszakai nehézkes pisilésről. Azt mondta amit Babancs ajánlott :) , igyak este több folyadékot, mert akkor nagyobb mennyiség akar majd kijönni és könnyebben fog menni. Kipróbáltam, működik :D
Pajzsmirigy adagomat ismét emelték 150ug-nál tartok naponta. 1 hónap múlva újabb kontroll. Nov 6-án megyek uh-ra akkor ha mutogatja magát a bogyóka kiderül, hogy kisfiú vagy kislány. Kavics tipp???
nóra1
 
 


Kavicska :)
Küldtem pü-t...ha még van időd rá!
Vendég
 


Sziasztok!

Norka!
Huhh..le vagyok dobbenve. Na jó, buta pi..kal én is kénytelen vagyok egyutt dolgozni, kezelni a helyzetet soxor nem tudom. Szóval relax, pihi. Ez lenne a jó :)
Én a védono dolgon vagyok ledobbenve. Nálunk ilyen „szolgáltatás“ hogy védono nincs. Régen volt bába, aki 1-2 honapig 3-4 naponta látogatott..de ez kb 20 nincs. Nem lehet a védonot kirugni??? Miert beszélhet bele egy idegen p..a a családi magánugyeitekbe?? A gyerek a tiétek, ugyhogy én ezt nem tudom elfogadni. És felháborit. Ja és a forgásról. Zolika 16 hńapos „haverom“ is elég késon fordult meg...lusta volt. 4 vagy 5 hńapos lehetett. De azóta lekorozte a társait, mert van koztuk aki még nem fut és nem beszél. Zoli meg szépen, orra esés nélkul fut..és a szókincse már vagy 50 szépen kiejtett szóból áll. Szóval ez nem verseny :)
Te mit, hol Tanitasz??? Én nem is tudtam :(


Kavicska!

Grat..csodás a 2 nagy tüszö..grat. És apával „mindent“ bele a 7 végén. :)

Lara..teccik a gorbe :D

Pá....megyek melózni


Vocsok! Sajnálom a torténteket :( Jo egészséget a noverednek


Gina
Vendég
 


Kavicska, nem semmi milyen ügyesen felhízlaltad a petikédet és az, hogy a másik oldalon is van ... az csak hab a tortán. Még az is lehet, hogy ikerbabakocsit kell néznetek :wink: :lol: Úgy legyen, ámen :)
LH tesztelj most már minden nap és persze szex és más semmi :D
Én a nyh miatt nem aggódnék, hiszen ovulációig még van pár nap, azalatt szépen felhízhat. No para :wink:

Norka megdöbbenve olvastam, hogy a védőnő mit rendezett le nálatok. Nem is tudtam, hogy kötelező a védőnői "szolgálat" :shock:

Vöcsök, sokkoló ami veletek történt :cry:
A lepény hogy tud "észrevétlenül" leválni ??????? Vagy már késő volt, mikor bekerültek a kórházba ?
Úristen, milyen nagy ajándék ,ha a baba épen, egészségesen megszületik :( :( :(
Annyi hasonló történetet hallani, nem hiszem el, hogy ez normális :cry: Nagyon sok erőt kívánok Nektek !!

Lara, nálad jó hírek ???
mniki
 
 


Vöcsök részvétem a nővérednek. :cry:

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Na van egy pár percem, amíg Gergő a rotyogásra koncentrál (utána jön a VISÍTÁS!!!! :shock: ).

Gabika!

Szólj rám, h. küldjem el neked a különböző babakocsik előnyeiről és hátrányairól összegyűjtött táblicskumat! :!:

Norka!

Látom neked is jól telnek a napjaid mostanában!!!! :cry:
A szerkesztődet sajnos nem tudod kirúgni, de a védőnőt szerintem nyugodtan küldd el a p.csába!!!!! :evil:
Te még blogot is írsz??? Mikor alszol???

Kavits!

Naggyon szurkolok, de ennyire ne legyél önjáró!!!!!! Anyósék várhatnak!!!!! :wink:

Rejo!

Tracy Hogg és Melinda Blau: A suttogó titkai I. NEM SZENTÍRÁS, de jó!!!

Vöcsök!

Nagyon sajnálom!!! El tudom képzelni, h. te mennyire retteghetsz most! Én 22 hetes terhes voltam, amikor a lépcsőházban lakó 20 hetes terhes csajnak meghalt a babája és meg kellett szülnie. :cry: :cry: :cry: Hetekig minden reggel totál ideg voltam, amíg nem adott életjelt a kis csirkefogóm!!!

Most viszont nagyon is ad, úgyhogy mennem kell….. :lol:
rambóka
 
 


Vöcsök:

Sajnálom nagyon, hihetetlen mik meg nem történnek ebben a fejlett világban :(
Vendég
 


Na megint találtam vmit, hiperprolaktinémiásoknak (sajnos nincs időm visszakeresni, de vki pánikolt, h. mi lesz terhesség és szopi alatt, meg volt vki, akit letiltottak a Norprolacról =quinagolid!!!)
Szóval ez csak 1 cikk, de azért elgondolkodtató, majd még leellenőrzöm az igazságtartalmát!!!!!!

"A hyperprolactinaemia kezelésére igen alkalmas a dopamin-agonista bromocryptin, amelynek tartós adagolása mellett megjelennek az ovulatiós ciklusok és amennyiben a meddő házasságnak egyéb oka nem volt, gyakran terhesség is bekövetkezik. Tekintettel arra, hogy a bromocryptin-kezelés csak 66%-ban hatásos és mellékhatások is felléphetnek, ezért újabb antiprolactinaemiás készítményekre van szükség. Az utóbbi években számos közlemény számolt be a quinagolid kedvező hatásairól, nemcsak funkcionális hyperprolactinaemiában, hanem prolactinoma kezelése kapcsán is (3, 8 ). Tabarin és mtsa (7) vizsgálata alapján macroprolactinoma esetében a betegek 60%-ában a prolaktinszint normalizálódott és szignifikánsan csökkent a tumor nagysága. Az esetek túlnyomó többségében a quinagolid tolerabilitása jobb volt, mint a korábban használt bromocryptiné. Saját tapasztalatunk szerint is a quinagoliddal kezelt beteg által jelzett nem várt reakciók száma minimális volt, mindössze két beteg jelzett múló fejfájást és fáradtságot.

Két évtizeddel ezelőtt arról számoltak be, hogy a prolactinomák a terhesség alatt veszélyes mértékben növekedhetnek és életveszélyes állapotot eredményezhetnek. Ma már tudjuk, hogy a terhesség nem jelent lényegesebb veszélyt az anyára, még akkor sem, ha azt prolactinoma mellett hordja ki. Az is tisztázódott, hogy a terhesség alatt alkalmazott dopamin-agonist-kezelés veszélytelen a magzatra és a szülészeti szövődmények aránya is hasonló az átlagos beteganyagon megfigyeltekhez (10, 12). A szoptatás sem ellenjavallt és ezen periódus alatt a betegek állapota nem rosszabbodik, sőt előfordulhat, hogy a lactatiót követően a prolaktinszint csökken a terhességet megelőző értékhez viszonyítva (9, 13).

A szoptatást a hyperprolactinaemiás betegeknek nem tiltjuk meg. Ezen szakasz szövődménymentesen zajlik le, a prolaktinszint különböző fokban emelkedik és a tejelválasztás mértéke is változó. A tejmennyiség és a prolaktinszint között nincs szoros összefüggés, bár a bő lactatio általában magas prolaktinérték mellett fordul elő (12).

A quinagolid-kezelés hatására a hyperprolactinaemiás állapotokban a prolaktin-szekréció gyorsan csökken és a klinikai kép javul. A kezelés során a nem várt reakciók száma minimális. A bekövetkezett terhesség alatt a betegek rendszeres ellenőrzése javasolt (6), a quinagolid adagolása a gestatio utolsó hónapjáig indokolt és a lactatio engedélyezett. (gestatio=terhesség, lactatio=szoptatás :oops: )A terhesség után az eredeti kórállapot az esetek jelentős hányadában visszaáll, bár számolhatunk javulással, de súlyosbodással is. "

Eredeti itt: http://64.233.183.104/search?q=cache:VQ ... lr=lang_hu

Szóval NO PARA!!!!!! :wink:
rambóka
 
 


Babakocsi ügyben:

Függ attól, h. hol laksz:
- családiházban csak be kell tolnod a kocsit a kapun és kész
- emeletes háznál, ha van lift, akkor két verzió van:
- nagy a lift és simán beférsz a kocsival
- még a kocsi sem fér be (jó esetben van tárolód lenn, de a gyereket akkor is vhogy fel kell cipelned :arrow: célszerű olyat venni, amire hordozó csatlakoztatható!)
Függ attól, h. hogyan közlekedsz:
- ha többnyire gyalog, akkor fontos, h. a terepviszonyoknak megfelelő legyen a kocsi kereke, mert a kiskerekű kocsit nehéz egyenetlen talajon tolni (az, h. zötyög nem kifogás, mert pl. Gergő simán alszik a kocsiban akkor is, ha tiszta ragya az út :lol: , csak éppen a szülőt üti meg a guta, mert állandóan elakad a kocsi!!! :evil: )
- ha sokat buszozol, akkor a kocsi súlya és összecsukhatósága számít, de szerintem az első hónapokban inkább hordozókendő v. kenguru a megodás, mert a fekvőkocsik többsége dögnehéz, a Quinny féle csodák pedig kissé drágák! :evil: Később meg minél könnyebb esernyőkocsit célszerű választani, amit EGY kézzel is össze tudsz csukni (a másikban a gyerek van!!!). Ja és kezdj el növeszteni egy harmadik kezet is a kapaszkodáshoz!!!! :lol:
- ha mázlista vagy és van saját kocsid, akkor elengedhetetlen, h. a babakocsi választásnál belepróbáljátok a babakocsit a csomagtartóba!!!!! Hiába látszik úgy, h. kicsire csukható, elég, ha a kereke egy kicsit kilóg és máris nem tudod lezárni a csomagtartót!!!!! (nálunk pl. a PP Venezzia nem fér be anyuék Wagon R+- jába!!!)
Az is fontos, h. van-e légzsák a kocsiban, mert akkor nem kötheted be előre a gyerekülést, csak hátra, tehát nem tudod úgy sem betenni a babakocsit a csomagtartóba, h. lehajtod a hátsó ülést!!!! :!:


Folyt. köv.
rambóka
 
 


Kieg.:

- légzsák nem akadály, kikapcsolható (nekem elől van az ülés);

- kenguru tényleg nem javasolt 4 hós korig, nekünk az sem vált be! -főleg nagyobb babánál rendkívül megterhelő is (rosszabb mint a megkötős változat). Ha már tömegközlekedés, lehet azért találni könnyű kombinációs kocsikat is, sztem a Graco nem annyira nehéz de még sokkal könnyebbek is vannak és használtan megéri!
Vendég
 


a priméránkban speciel nem lehet kikapcsolni a légzsákot...
Vendég
 


Igen, ez létfontosságú !!! Akinek szándékában áll a gyerek horodzót előre, anyósülésre tenni, meg kell még a vásárlás előtt nézni, hogy kikapcsolható-e a légzsák !!!!! Komoly balesetet okozhat, ha az ülést valaki beköti, véletlenül koccan és a légzsák kinyilik...... még belegondolni is rossz !!!

Lányok, folytatólagos a mensis történetem: nem elég, hogy 44 napra jött meg, ráadásul a szokásos 5 nap helyett csak 2,5-re. Teljesen elmúlt. A cicim viszont ugyanolyan oltári nagy maradt, mint a mensi előtt. Na ez most meg mi ???? Lehet a merckformin hatása miatti hormonális változástól ??? tapasztalt valaki ilyet ?? :roll:
zsizsik
 
 


nem tesztelsz egyet? :)
Vendég
 


Sziasztok!

Jó esett aki hiányolt. Köszönöm. Igyekszem lassan visszatértni hozzátok.
Röviden összefoglalva az elmúlt két hónapom: csomó munka, apukám az intenzíven volt, már hál' Istennek jobban van, most pedig én betegskedem itt két hete lassan egy semmi kis megfázással, amibe egyre jobban belebonyolódom. Mivel nem adtak gyógyszert már volt hangszálgyulladásom, arcüreggyulladásom, most éppen légcsőhurutom, és már kaptam semicilint, köptetőt, meg szedek egy pár homeopátiás vacakot, és várom, hogy mikor lesz már vége.
Igazából még nem voltam szülésfelkészítőn, 2 hónapja nem jártam a védőnőnél, amióta beteg vagyok, nem is tornáztam, és eléggé legyengültem, kb 8-10 kilót híztam eddig, óriási a hasam és iszonyúan kívánom a csokit. Szóval nem vagyok a topon, de lassan igyekszem visszatérni a normális életvitelhez.
Közben letettem az utolsó vizsgámat, és most elkezdtem dolgozni a szakdolimon.
A terheléses cukrom szerencsére tök jó lett, 4,2 a zsömle-tejes variáció, 4-8 normál, úgyhogy legalább diétázni nem kell.

Próbáltam visszaolvasgatni egy pár oldalt, nem értem a végére.
Sziasztok, szép estét mindenkinek!
csillag
csillagfény
 
 


Légzsák sajnos nekünk se kikapcsolható. Úgyhogy vennem kell majd két tükröt, h. ha én vezetek és a gyerekülésben hátul van a gyerek, akkor is lássam, h. mi történik!

Szóval babakocsi II:

Többféle babakocsi van: sportkocsi v. mélykocsi ill. I-V funkciós (az V funkcióst már én sem értem!)

A mélykocsi az alvázon fixált mózeskosár (hagyományos angol babakocsi), csak addig jó, amíg a gyerek megmarad fekve és nem óhajt nézelődni.
A sportkocsi az, amiben ücsörög a gyerek, de ált. nem fektethető vízszintesre, így újszülötteknek nem jó (pláne, ha hason fekteted a gyereket!!). Ennek esernyőszerűen összecsukható kikönnyített verziója az esernyőkocsi.
Ezek az I funkciósak.
II. funkciós a kocsi, ha mélykocsiból sportkocsivá alakítható, így tovább használhatod. De ezek ált. nehezebbek sportkocsiként, mint egy normál sportkocsi, ráadásul a gyerek is közben megnő kissé!!! :lol:
III. funkciós a gép, ha babahordozó is ültethető rá.
IV. funkciós, ha még mózeskosár is.

Namármost:

Mózeskosár: én filóztam rajta, de:
- a mózest csak rövid ideig tudod használni
- a kocsiba csak a merevfalúak köthetők be ( a puha falúak helyett inkább vegyél pólyát, ugyanannyit ér, kocsiban történő szállításra NEM ALKALMAS!!!!!!!) de egyrészt a teljes hátsó ülést kitölti, másrészt nem igazán tűnik biztonságosnak sem a mózeskosár autóhoz történő-, sem a gyerek mózeskosárhoz történő rögzítése (ez utóbbi egyetlen szélesebb haspánt! :shock: ), ráadásul a bekötéshez szükséges felszerelést külön kell megvenni! :evil:

Szerintem mindenképpen jobb a babahordozó, mert abban minden oldalról védve van a baba, 3 pontos biztonsági övvel stabilan be van kötve a hordozóba, a hordozó vagy az autó biztonsági övével rögzíthető a kocsiba, vagy a kocsiba bekötött talpra pattintható rá (és még az öv is fogja). Másrészt könnyebb benne a gyereket pl. bevásárlóközpontokba bevinni, mert a bejáratnál ráteszed a hordozót a bevásárlókocsira és szabad mindkét kezed, nem kell a babakocsit és a bevásárlókocsit egyedül terelgetned (kivitelezhetetlen, szerintem).
Szóval ha sokat autóztok és nem a helyi kisboltba jársz bevásárolni, akkor szerintem elengedhetetlen alapfelszerelés. ( Meg akkor is, h. ha - mint én- a 4.-en laksz és nincs lift! Ilyenkor a babakocsi lennmarad a tárolóban és a gyereket a hordozóban tudom felhozni (még egy darabig :wink: ).

A sportkocsinál, v. sportkocsivá alakítható mélykocsinál nagyon fontos, h. a gyerek lehetőleg 5 pontos biztonsági övvel legyen beköthető, mert a 3 pontosakból állítólag bámulatos ügyességgel tudnak kiszabadulni és emiatt esetleg kiesni a kocsiból.

Fontos lehet a tolókar áthajthatósága, h. két irányból lehessen tolni a kocsit, főleg a kétfunkciósaknál, mert amíg mélykocsiként funkcionál, addig be kell látnod a kupola alá, amikor viszont már sportkocsiként, akkor a gyerek szeretne előre nézelődni. Ilyen esetben viszont jobb, ha az első és a hátsó kerék is bolygósítható, különben áthajtás után nehezebben irányítható a kocsi!!!

Egyes esetekben pl., ha nagy a magasságkülönbség közted és a párod közt, jó, ha a tolókar magassága is állítható!!! Ugyanis a járdára való felugratásnál neked kell a tolókart lenyomni, ahhoz, h. a kocsi eleje megemelkedjen, ez meg nehéz, ha a tolókar hozzád képest magasan van, ugyanakkor a párodnak esetleg kényelmetlen a túl alacsony tolókar!

Attól függően, h. a helyi boltba v. a bevásárlóközpontba jársz-e bevásárolni, fontos lehet a kocsi alján elhelyezett kosár mérete (utóbbi esetben fontosabb, h. az autótok csomagtartójába a babakocsin kívül a bevásárlás is beférjen! :wink: ), ill. egyes típusoknál a járdára való felugratást nehezíti, ha a kosárba bepakoltál vmit, mert fennakad, leszakad. :evil:
Az sem mindegy, h. hogyan férsz hozzá a kosárhoz, mert hiába nagy, ha a fekvő helyzetnél nem tudsz belepakolni! :wink:

Összecsukhatóság:
- van lapracsukható, itt nem előnyös, ha a tolókar és a kerekek ugyanazon irányba csukódnak, mert ha sár van a tolókar is sáros lesz! :!:
- vannak újabban esernyőre csukhatók, itt külön van a tolókar két fele, nem egy ívben, ennek előnye, h. ráakasztható a
bevásárlószatyor v. a baba cuccai, de lefoglalja mindkét kezedet a tolásnál, mert állítólag nehezebben irányítható egy kézzel!
- és vannak az újabban piacra került ufók (Quinny, Maxi Cosi) egészen speciális csukási módokkal.

A mai modern kocsiknál variálható a váz (Egy adott cég többféle alvázat is gyárt, többféle kerékmegoldással) és a felépítmény. Ugyanarra az alapvázra rápattintható a mózes (így lesz mélykocsi), a babahordozó és a sportkocsi is. Könnyű alumínium v. titán vázasak, egészen helytakarékosra csukhatóak. Egyetlen bajuk van: 120 ezernél kezdődnek!!!

Ha viszont körülnézel a neten az apróhirdetések közt, jóval olcsóbban lehet hozzájutni teljesen jó állapotú babakocsikhoz.( Mi pl. a PP Venezziánkat 30000 Ft ért vettük, egy vadiúj ilyen felszereltségű PP Venezzia 120-150000 alatt nem áll meg!!!)
De előtte célszerű kiválasztanod, h. mit szeretnél és célirányosan keresni!!! És ki kell várni a megfelelő ajánlatot!
Vagy, ha mindenképpen újat akarsz, akkor sűrűn kell járni a boltokat akcióra vadászva!

Egyenlőre ennyi jutott eszembe!

Táblázatot hogy tudok beilleszteni?????
rambóka
 
 


Rambóka
Minden képzeletemet felül múltad...nagyon köszönöm a sok hasznos tanácsot :wink: :lol: ,Norkának is és mindenkinek aki hozzászólt!!! :)
Autónk az van,csak jogsim nincs,szóval autókázni nem fogunk..sokat fogunk sétálni,ezért is akarok mindenféleképpen nagyobb kerekűt venni.. bolt van közelbe,a város kp. 20 perc séta...a buszozást el se tudom képzelni,babakocsival,gyerekkel,szatyrokkal :shock:
Még csak két helyen voltam,vagy kicsi a kocsi,de van hozzá hordozó....vagy nagy de csak mózeskosár volt hozzá! :?
Lényeg ....tudom h mire kell figyelnem,majd sikerül egy jót választani!

Csakegy
hihi..nekünk is Priméránk van! :)

Csillag
De jó h jelentkeztél,,,sajnálom h nem hagy békén ez a frányaság...jobbulást!!!
Vendég
 


ja,táblázatott ..melléklet feltöltéssel tudsz sztem felrakni!
Vendég
 


Nem tudom felrakni!!!! :evil:
rambóka
 
 


csillag én ugyanígy voltam terhesen, a torokfájásomra nem kaptam gyógyszert, és ráhúzódott a szememre, jól begyulladt a szemem is, meg a migrénem is állandósult.

jobbulást!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka!

Te aztán elmehetnél babakocsi-ügynöknek, annyira vágod a témát! :lol: Szépen elmentettem magamnak "mindent amit a babakocsikról tudni lehet" néven, majd ha tavasszal aktuális lesz előkapom. Persze lehet addigra kitalálnak valami ultramodern kocsit.

Csillagfény!

Örülök, hogy jelentkeztél és hogy édesapád már jobban van!
Nekem hasonló torokproblémáim voltak, enyhe lázzal, orrfolyással. A háziorvos azonnal felírta a Semicillin-t. Pár szem segített még az egyidejűleg jelentkezett nőgyógyászati problémámat is megoldotta. És jobb nem belegondolni, mi van ha nem szedem be.

Kép
babancs
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat, és a kedves fogadtatást!

Szerintem is hülyeség, hogy nem írnak fel semmit. most meg félek attól, hogy már a semicilin se lesz elég. már 3 napja szedem, és talán egy picit jobban vagyok, de nem igazán.
ez a ló másik oldala. A gyereknek se jó ez az állapot. pl 1-2 órás köhögési rohamaim vannak éjszakánként, nem tudom, mit élhet át a gyerek.... Földrengés? Atomtámadás?

A homeopátiás cuccokról mit mondtok? a férjem hozott egy orrcseppet, mivel semmi mást nem adtak ki a patikában kismamának, és érdkes. Használt, de nem úgy, mint egy hagyományos gyógyszer, hanem csak azt vettem észre, hogy fokozatosan jobb, és egy pár nap alatt szinte teljesen kitisztult az orrom. Nekem egy nagy :?: az egész.
egyrészt ugye túl sok gyógyszer nincs benne, csak minimális kis gyógynövény, tehát kapcsiból azt mondanám, semmire se jó. de valahogy mégiscsak hat. 1-2 hónapja is kaptam egyet alvászavarra, és használt, vagy legalábbis úgy tűnt.

a babakocsi nekem is egy nagy kérdés, még nézegető stádiumban vagyok. Én inkább újat szeretnék, ami aztn kicír 3 gyerkőcöt. Olyat amit fel lehet lépcsőzni a másodikra, praktikus átalakítható fekvő-ülő kocsit, bébihordozóval. remélem karácsony körül akcióznak majd egy kicsit, akkor talán ki lehet fogni valami jót, olcsóbban.

Nja, sziasztok, jó éjt.
csillag
csillagfény
 
 


Elkezdtük felboncolni a Bolgárkerekes UH dvd-jét... meg szeretném osztani veletek a kedvenc babafotónkat... :) (azóta is itt röhögünk :)(4D UH rulez :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Kép
Vendég
 


Nagyon aranyos! Látszik a kis fülecskéje is! Tündéri! Olyan,mintha glóriája lenne! :D
mamint
 
 


Jó reggelt!

Csakegy!

Olyan mintha épp kacagna! :lol: Nagyon édes. És mi lesz? Fiú, lány? Te már tuti tudod. Nevek?

Mi fiúnévügyileg most megállapodtunk a Dominikben. :lol: Az Adriánról az adrizás miatt meggyőztetek. :D

Csillagfény!

Mikor el volt dugulva az orrom, kiterítettek elém vagy 8 féle tengeri sós, meg homeopata orrspray-t. Én is azt mondom, hogy a semminél többet ért.

Kép
babancs
 
 


Jó reggelt,

Csakegy, ez fotó zseniális, halálra röhögöm magam !!! Tündéri a kisbaba, de a 4D valóban néha egészen röhejes fotókat tud képezni.....! :lol: :lol: :lol: Tuti hogy a gyerek nem így fog kinézni az életben !!!! (remélem, nem sértődsz meg, ti is gondolom jót nevettetek a képen !! )

Rambóka, el vagyok ájulva a babakocsis tudnivalós hozzászólásodtól....!! :shock: :shock: Te bébi, mégis mikor van neked erre időd ???? A gyerek, a háztartás és a további 3 fórum mellett, ahol néha olvasom a hozzászólásaidat ??? Le a kalappal, hogym ilyen hatalmas energiákkal rendelkezel !!! :lol: :lol:

Én továbbra is cicifájok, arra gondoltam, hogy beveszek egy vízhajtót, lehet, hogy csak a mensi előtti víz nem távozott belőlem, azért fájnak még a cickók mindig.
Voltam tegnap vérvételen, legkorábban november 3. hetében lesznek eredmények.... :twisted: :twisted:
Nem is lesz már aktuális az egész, mire megkapom, 1 hónap alatt sokatváltozhat a hormonfelállás.

Csillagfény, jó, hogy megint itt vagy, nagyonsajnálom, hogy ilyen breteg lettél, jobbulást !!!
zsizsik
 
 


csakegy,

nagyon édes! :lol: nagyon nevetgél a lelkecském! :lol: hány hetes fotó is ez? fiú vagy lány?
nálunk eddig két UH volt csak, a 20 hetes az fél órás. most meg már érzem a rugdosásokat, azért elég nyugodt csajszi lesz a kis virág, és nagyon élvezem. óriási a hasam, mint másnak a 9. hónapban!
zsizsik elvesztettem a fonalat, te most hogy is állsz? metforminozol?

én egy babazsákon gondolkozom. nagyon szimpi, hogy egyszerre betölti a hordozókendő, a kenguru, és a hátihordozó funkcióját, meg állítható is. asszem a hordozókendős kötözgetést egyébként sem az én kézügyességemnek találták ki. örülnék ha egyféle módon bele tudnám csomagolni a gyereket.

szeretnénk egy hordozható, könnyű szerkezetű mobil kiságyat, amibe kb 2 évesig elvan a gyerek. a másik sajnos nem fér be ebbe a lakásunkba. van ajánlatotok?

szép hétvégét nektek4 nálunk szép idő van ma is. használjátok ki, amíg lehet!
csillagfény
 
 


babancs, Dominik is szép!

Rambóka, hogy áll a tejed?

Azt írtad valamelyik nap, hohy kevesebb lett.
Néha én is úgy érzem, most kevesebb tejem van, de a gyerek hízik rendületlenül, úgyhogy megpróbálom nem izgatni magam rajta.

Kép

Kép
rejo
 
 


Jó reggelt,

Vöcsök, megrázott a rokonbeli kisfiú esete... :( Azt nem tudom, látjátok ezt nem tudom, hogy az ilyen esetek egyáltalán nem megelőzhetőek?? Semmi előzetes jele nincsen? Olyan hihetetlen... :cry:
Mostanában annyi szörnyűséget olvasok, más helyeken is, biztos vagyok benne, hogy a következő terhességem (?) sokkal jobban végig fogom parázni...

Csakegy, a gyerek szeme teljesen a tiéd!! :lol: :lol: :lol: (Csak vicceltem, tudod ugye)

Rejoka, Rambóka, 3-4 hetesen van egy kisebb növekedési ugrás + a tej stílusa is változik, mármint hogy laktatóbb lesz állítólag, nem olyan "folyós", ezt nem tudom, csak olvastam. Sajnos ilyenkor Boginak elkezdtem adni már az első tápot. :(

Kavicska ezek szerint elutazott! Remélem, ma-holnap + lesz az LH tesztje és beadhatja a repiszurit! Annyira drukkolok nekik!!

A babakocsis témába kár volt beleszólni, mert látszik milyen műszaki analfabéta vagyok. Azt hittem a légzsákok opcionálisak... :? Rambóka, egyszerűen lenyűgöző az alaposságod. Látjátok, én ebben sokkal hűbelebalázsabb típus vagyok, nem analizálok ennyire, megnéztem melyik babakocsit dicsérik a legjobban, melyiket hirdetik a Teszveszen, és már harmadnapra meg is volt a Graco... 8)
Egyébként jó önismeret-szerző volt ma egy tökölés egy mennyezetre ragasztható forgós játékkal. Ezt egy barátnőm csinálta barkács módszerrel habszivacs-féléből még terhes koromban, csak fel kellett még fűzni a madarakat cérnával a felhőcskére, amiről lógnak. Kb. 20 perces munka, de én azt se tudtam, mit kell vele csinálni. Tulajdonképpen én technikából az isiben 4-5-ös voltam, nem is ez a baj. Hanem: a türelmem egyenlő a NULLÁVAL. :( Ez baj.
Egyébként Bogi ma költözik a saját szobájába. Meglássuk...
Vendég
 


Norka ebben lehet valami, mármint hogy laktatóbb lesz a tej, ugyanis Johanna 80-90-nél többet nem hajlandó megenni, viszont hízik mint a kisgömböc.
meg asszem jobban is hasznosítja a tejet.
csak kakilni tanulna már meg!!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

lenne egy orvosi kérdésem :)

mennyire kell vigyázni a cukorral?
a terheléses cukrom nem lett rossz (4,2 tej+zsömle), de ugy pcosoknál fokozott veszély áll fenn, és ez egy órával volt evés után. nem lehet, hogy közben nagyon felment a cukrom, csak akkor nem nézték?
elég nagy a hasam, nem tudom, hogy ez a normál-e, mert nekem mondjuk alapban is volt akkora hasim, mint másnak a 4-5. hónapban, vagy sok a magzatvíz, azért.

diétázzak? mondjuk iszonyúan kívánom a csokit, nem is az édeset annyira, hanem inkább a csokit, kakaót, akár cukor nélkül is. de ugye nem sok csokit gyártanak cukor nélkül....

előre is nagyon köszi a választ!
puszi mindenkinek, jó éjt!
Órát állítsatok, és aludjatok jó sokat! :wink:
csillagfény
 
 


Csillagfény!

Ha nagyon aggódsz, a vércukrodat, beutaló nélül patikában is megnézetheted. Párszáz ft-ért mérik, olyan kis kütyüvel, amit a cukorbetegek használnak. Nem fáj, csak az ujjbegyet szúrják, és az eredményt azonnal megtudod. :wink:
Jól értettem, hogy 4,2 az 1 órás cukrod? Nekem az éhomi 4,7 :shock: Bár baba nincs a pocimban,... nem tudom, ez számít e valamit.

Szép álmokat!
mamint
 
 


Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni! 1 hete "hivatalosan" is PCO-s vagyok, és Meforal 500-at írtak fel, 2 hétig napi 1x fél szemet kell szednem. Eddig semmi bajom tőle, de lehetséges, hogy még most következik a kritikus szakasz? Gondolom nem lenne szerencsés az előírtnál hamarabb megemelni az adagot...
Voltam terheléses cukor és inzulin vizsgálaton is (az inzulin eredményeket decemberre :x ígérik), de a cukor az megvan, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
éhgy: 4
30 p: 6,25
60 p: 8,02
90 p: 6,14
120 p: 6,55

Ez mennyire rossz?

(Csak este leszek újra gépnél, akkor tudok reagálni a válaszokra)

Köszi előre is!!!! Lyutka
lyutka
 
 


Szia Lyutka!

Örülök, hogy Te is idetaláltál, látod milyen bunkó vagyok, mégcsak nem is említettem, hogy írj ide erre az oldalra. Itt a csajok nagyon profik, és szívesen válaszolnak minden kérdésedre.
Sajnos én semmilyen terhelésescukor vizsgálaton nem voltam, az értékek felöl nem tudok nyilatkozni. Azért én is kíváncsi lennék rá, hogy nekem milyenek ezek az értékek.
Vendég
 


Sziasztok,

szia Lyutka, jó, hogy ide találtál, itt rengeteg infot találsz majd, de ha visszaolvasol, akkor is sok mindent megtudhatsz.
Hihetetlen, hogy miért decemberre lesz meg egy inzulin vizsgálat eredménye ??? :twisted: :twisted: :twisted: Még csak október van !!! A hormonok is készen vannak max. 1 hónap alatt, pedig az azért elég sok !!! Teljesen ki vagyok akadva.

A cukor eredményeid szerintem kicsit magasak, de majd jönnek a doki nénik, és megmondják a tutit. Addig is sokat tudsz utána olvasni a www.pcos.hu oldalon.

Az, hogy metformint kaptál kapásból a pco-ra, nagy jó és fontos dolog. Sokan hónapokig küzdöttünk azért, hogy egyáltalán felírják nekünk a gyógyszert.

Csillagfény, a cukorral állítólag nagyon kell vigyázni, pco-s létübkre való tekintettel, nekem dr Tűű megmondta, hogy ha terhes leszek, akkor azonnal gondozásba vesz, mert az inzulin-cukor- prolaktin(ez csak nálam probléma) problémák miatt folyamatos felügyeletet igényelek majd. Szerintem ez picit talán túlzás is, de biztos, hogy jobban oda kell figyelni a szokásosnál.
A pco-s dokidat nem tudod megkérdezni ?
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Lyutka!

Üdv köztünk. De ezt nem szívesen mondom az újaknak, hiszen ez a betegség kész kicseszés a nők részére. Szerencsére ez a topik barátikör nekem, mint mindenkinek nagyon sokat segített, segít!!!!!!!

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!


Üdv, Lyukta!

Zsizsik, nincs pco dokim. Ácsnál voltam 1x, felírta a metformint, és rögtön terhes lettem.
Most terhesgondozásra járok hozzá, és a pco nincs annyira napirenden, mivel igazából sokat nem is foglalkoztunk vele.
a terhességi diabétesznél a magas cukorszint a gáz, vagy pedig az, hogy öszevissza ingadozik?
Ez alapján nem magas a cukrom, viszont pcos vagyok, a metformin is használt, szóval valaminek kellett lennie. de én ezen a ponton már nem értek hozzá.
sziasztok, szép vasárnapot!
csillagfény
 
 


Ja!

És sokkal kevésbbé vagyok szőrőske. ez lehet? Dokinénik mit szóltok ehhez? :D
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Csak felületesen olvastam,bocsánat :oops:

Lara
Drukk megy,remélem ma zebrás hírrel jössz+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Csakegy
Cuki a babád! :D

Mi ma elutazunk anyósékhoz.Kedden,vagy szerdán jövünk haza.
Addig is szedjétek a metformint,babásodjatok,és a babások pedig aludjanak jó sokat .
Puszóka:Kriszti

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Csillag, hogy mekkora a hasad, az nincs összefüggésben a cukorral.
Sztem fölöslegesen ne kínozd magad diétával, ha nem esik jól, amíg jó a terheléses vércukrod.
Az hogy nem vagy szőrőske, a terhességtől van, ilyenkor sokszorosára növkszik benned az ösztrogén, ezért van.
egyébként sztem a dokik sem tudják igazából mélyen az összefüggést, nekem pl. most a lányomnál végig nagyon jó volta terheléses cukor(többször csinálták), és egész tűrhető volta bőrőm patti ügyileg, a fiamnál épphogy nem lettem terhességi diabéteszes, 7 körül volt a terheléses cukrom, és tele voltam pattival terhesen is.
de egészséges lett a fiam is, és nem tudom a lányomnál miért lettek jók az értékek, pedig soha nem szedtem metformint.
ne aggódj feleslegesen előre amíg nincs baj, élvezd a terhességedet!!! :lol: :lol:

Lyutka, bár én nem vagyok doki, nem sokat konyítok, de sztem ezek a cukorértékek teljesen jók. de tudod a cukor még teljesen normális, mikor az inzulin már rossz, tehát az inzulin a mérvadó.

Terhesség esetén a 120 perces cukor 7,2 fölött szűámít rossznak, onnan terhességi diabétesz, nem terhesen - ha jól tudom - 11-ig is felmehet a 120 perces cukker.
többiek javítsatok, ha nem jól tudom.

csakegy ez télleg vicces kép! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?