Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon boldog névnapot és jó egészséget kívánok Blankának! :D


Angyalka
Köszi a választ. Hogy vagy? És a pocilakó? Én is örülök, hogy nem volt semmi gond az oltásnál. Nagyon jól viselte. Most már csak egy kis pöttyöt lehet látni a combiján, ahol megszúrták. Bátor kis ororszlán! :D

Jutka
Nagyon édik a gyerkőcök!

Brik
Remélem párod már jobban van! Sőt, már otthon van veled?

Alvással nekünk is vannak gondok. Nappal alig alszik. Tegnap délelőtt talán 1 órát ha aludt, este meg 10 után "már" be is aludt. Hajnali 2 körül és 5 körül pedig szopi. Remélem ma többet fog aludni. :roll: Pl. bealszik cicin és ahogy megmozdítom, hogy letegyem a kiságyba kipattannak a szemei, eltűnik az álmosság. Ilyenkor hiába van már tele a poci, folytatná a szopit. Tegnap meg is mérte a védőnő, 3360 grammal született és már 5 kg. Kis zabagép. Úgy néz ki, van még annyi tejcsi amennyi neki kell. (kipp-kopp) Remélem sikerül 6 hónapos korig szopizni. :wink:

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Szia Lilla!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK BÍÍNEK!!!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Blankanak boldog névnapot!
Prücsök, jok az uj képek, mar akartam irni.

Huncut Moni, megvan a tuti könyv :lol:!
itt meg is tudod nézni: http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/start ... r.id=10769
Anette Kahn-Zahn és Dr Hartmut Morgenroth: Minden gyerek megtanul aludni.

Jutka, tényleg érdemes kiskanalat adni a gyerköcnek, hogy minél hamarabb megtanuljon enni egyedül? Vince még nem nagyon akrja lenyulni, adjak neki mégis? Akkor tiszta tök lesz a lakas :P! Tényelg mennyi idö kb, mig megtanulnak önalloan enni?
Nagyon édi a kis U2 rajongo :P!

Anid, a tanulas jogi egyetemmel kezdödött (apam nagy alma volt, hogy jogasz legyek... én, hihihi :lol: ), azt egy évig birtam, nem nekem talatak ki. Utana angolra akartam menni, nem vettek fel igy németre jartam1 évig. Aztan felvettek filmszakra, utana meg angolra. Ezeket elvégeztem és jartam még egy évig a BME féle forditoképzöre. Kicsit elhuzodott :mrgreen: Nem olyan vészes végülis, de tényleg semmmi kedvem nem lenne megint elkezdeni. Majd idövel talan. Vagy valami gyakorlatiasabbat tanulnék, a fülemen jön ki ez a sok elméletet!

Kinga, a szabadnapom holnapra esik végül... Jövöhét kedd?? Remélem ma összefutunk a jatszon igy meg tudjuk beszélni!

Dorka, jobbulast Nektek!
saara
 
 

 
 

Helló

Ranpo Évi
Próbáld meg hason letenni, nekem ez vált be napközbeni alvásban!Kata is ilyen rosszalvó volt, de már nagyot változott a helyzet!

Brik
Merre? Hogy vagytok?

Lilla
Hogy rohan az idő!
Nekünk okés a tali, tulajdonképpen nincs fix napi programunk!
Csak hát a kocsi kérdése miatt nem tudom hogy tudok mozogni!De ha van időpont majd meglátjuk! :D

Saara
Valahogy én is így vagyok a sok bölcsész diplomával, ezért esik olyan nehezemre az egyetem elkezdése! :twisted: De sajna muszáj ,a munkahely miatt :twisted:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!


Boldog névnapot Blankának!
Prücsök. Írtam emailt, mert nem akar sikerülni sem a kép kicsinyítés, sem a vonalzó. Babafalvásat alkottam, de azt meg nem hajlandó beilleszteni.

Bocs, hogy ennyit bénáskodtam, de majd reméljük belejövök.

Köszi Andusz
andusz
 
 


Sziasztok!

Blanka, én is boldog névnapot kívánok!

Mi ma voltunk 2 hónapos szűrésen. Minden a legnagyobb rendben! Még kirándultunk is! Csodaszép idő van.

Lányok! Használ valaki közületek Forever-ös dolgokat. Aloe natur gélt vagy Activátort?
Beszéltem FLP-s (Forever Living Products - aloe vera termékekkel foglalkozik) gyerekgyógyásszal, és a nyugtalanságra, hasfájásra, talán fogzásra is, de ezt nem kérdeztem, mert még nem aktuális, szóval ajánlotta az Activátort. Ez tiszta aloe vera koncentrátum. Mivel Panka nagyon nyűgös volt 2 napja, és tegnapelőtt iszonyú hascsikarásai voltak, kipróbáltuk. Totál lenyugodott tőle, egész este vigyorgott. :)
Van valakinek még tapasztalata?
A többi terméket egyébként mi régóta használjuk. A terhességem alatt is.

Lilló!

Beteszel minket is? Cseragi, 31 éves, Anna, aki 2006.08.25-én született normál szüléssel. Kisteső mindenképp, de idővel. Köszi!

Anid!
Ha a novemberi talira mi is mennénk, tudtok jönni velünk kocsival!
A holnapi talit áttehetnénk jövő hétre? Nagyon sűrű a hét, meg valószínű ma este lesz az oltás is, meg sajna elég nyűgös az utóbbi napokban. Lehet, hogy ezt az abnormális melegre reagál így.

Na pihizek, puszi mindenkinek:

Ági és Panka
cseragi
 
 


Sziasztok!

Bocs, csak probálkozok a vonalzoval. Prucsok, köszi a fáradozást. Ez a része megoldodott.

Andusz

KépKép
andusz
 
 


Ja, Lilló,

elfelejtettem, Dr. Gimes Gábor és Dömötör Margit szülésznő.

Puszi!
cseragi
 
 


Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet a felhasználó nevem alá képet tenni? Illetve ezt a vonalzós hivatkozást minden hozzászólásnál be kell szúrni?

Köszi Andusz
KépKép
andusz
 
 



Andusz, ügyi vagy a vonalzóval. Nem kell mindig beszúrni, mert ha írod az üzit, alul látsz egy kis kockát, hogy aláírás hozzáadása, ha az be van pipálva, akkor mindig hozzáadja. A neved alá az avatár beállításoknál tudsz képet rakni a profilban. Ott az avatar feltöltésénél megkeresed a képet a tallózással, és a végén elmented.

Lilló, először is boldog fél éves szülinapot Bálintnak.
Ha nem nagy fáradság, részemről okés a külön tábla :D Csak már nem nagyon tudom milyen adatok kellenek hozzá. Elvileg a dokik változatlanok, a dátum 2007.03.02., Jankának fogják hívni, ha tényleg kislány :wink: Azt hiszem ennyi, de szólj, ha kell még valami.
A novemberi taliban mi is benne lennénk, remélem nem jön közbe semmi sem.

Ranpo, tényleg bátor kis oroszlán Ricsi. Köszi kérdésed, jól vagyunk, csak nagyon úgy néz ki, hogy elkaptam a Jencikétől a megfázást. Fáj a torkom és mindenem, ráadásul egész délelőtt tettem-vette, úgyhogy egy kicsit elfáradtam.
Ha jól emlékszem, Jencike is alig aludt valamit 2-3 hós korában. Gondolom kezdte érdekelni a külvilág, és nem volt ideje aludni. De utána ő is belejött az alvásba. Úgyhogy szerintem ne aggódj, egy kis türelem, és nagyokat fog aludni.

Kgiulia nagyon eltüntél, remélem minden rendben Veletek. Jelentkezz ha tudsz.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Köszönjük a névnapi gratulációkat! :) Különösen Bíínek, aki igazi gentleman módjára képeslapot is küldött az ara jelöltnek. Meg is néztük együtt. :P
A nagy nap örömére ma nagy sétával töltöttük a délelőttöt, közben alvással, aztán délután egy kis játékkal és újabb alvással - ezúttal anyán; és olyan jó volt. Egyből vigyorgott, amikor felébredt. :)

Mai kérdésem: lehet, hogy a fogzástól gyakrabban van kaki? Blanka - eddig rá nem jellemző módon - újabban szinte mindennap telepakolja a pelust, van hogy 2x is és extrában még a ruháját is cserélhetem. :) Pedig az étkezésem nem változott mostanában, ezért nem tudom mire vélni, csak a fogacskákra. :roll:

Lilló,
Gratulálunk Bíínek a félév fordulóhoz és sok boldogságot :D
Én szeretnék novemberben talit, csak ne a 13-i héten, mert akkor Ajkán leszünk. Amúgy a keddi baba-mama klubot ki tudjuk hagyni, ha akkor lesz, no problem. :wink:

Cseragi,
FLP-s termékekről én is sok jót hallottam, bár nekünk csak bőrápoló spraynk van. Az a bajom vele, hogy akatalógusból nem derül ki egyértelműen mi mire jó, konkrét embert meg nem ismerek, aki foglalkozik vele.
Amúgy, hogyhogy nálatok este van oltás? Olyankor rendel a gyerekdoki? Érdekes. Minden jót hozzá, remélem jól viseli majd Panka és örülök, hogy a szűrésen is minden rendben volt.

Andusz,
Hgy hívják a babót? Lehet, hogy csak nem figyeltem, de nem találom. :oops:

Na menek, mert nyűglődik a pici lány.
Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök, (vagy bárki, akit érdekel),

kérdezz nyugodtan, a párom ért hozzá, vagy van könyvem is. Ha kell, odaadom.

Pussz
cseragi
 
 


Ja, a gyerekdokink meg ismerős...
cseragi
 
 


Sziasztok!

Blankának nagyon boldog névnapot, Bííínek pedig (fél)szülinapot kívánunk!

Köszi a kanalas ötletet, de már adtam neki. Úgy látszik csak kedv kérdése az egész, mert tegnap délután rekord mennyiséget megevett főziből és ma délelőtt is szépen evett. Délután viszont megint nem tetszett neki, szóval szeszélyes a gyerkőc ezen a téren.

Dorka! Gyors gyógyulást Norbinak!

Saara! Köszi a könyvcímet, utánanézek!

Prücsök! Könnyen lehet, hogy a fogzástól van annyi teli pelusotok. Azon se lepődj meg, ha kicsit hígabb a kaki, mert hasmenést is okozhat a fogacska.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok

Cserági
akkor toljuk még egy hetet, mert mi a jövőhéten eltününk! Megyünk haza a szüleinkhez! Nov. 7-e után leszek!
Nagytali ügyben az ajánlatot köszönjük. Elfogadjuk, ha nincs kocsim!
Mi ez az FLP?

Huncut
szerintem a ygerkőcöknek sincs mindig kedvük kajálni. Gondolj arra, hogy te sem eszer mindig ugyanannyit! Legalábbis én nagyon össze-vissza eszem.


Andusz

Akkor ez már a második baba?

Akartam még sokmindent, de fő a leves+műsorozik Kata!
majd legközelebb!
Pussz

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Angyalka, elküldenéd még egyszer a receptet légyszi, nem kaptam meg :(
sarahhh12@hotmail.com

Köszi!

Prücsök, szerintem is fogzas!

Andusz, akkor Te mar profi anyuka vagy:)!

Boldog féléves szülinapot Biiiinek!

Tali: nekünk barmikor jo novemberben. Legyen!

Timi, mi van veletek? jol eltüntél!

Rita, veletek mi a helyzet?

Prücsök, Lillo, Dorka, Angyalka! Ti vidéken laktok, ugye? Van jatszotér a lakohelyeteken? Mi is kiköltözünk a varosbol majd és az uj helyen egyetlen (Göd) 1 db jatszo van, ami nincs is bekeritve, szoval olyan, mintha nem is lenne. Pedig nem is olyan kis falu, varos. Nem oriasi, de varos. Nincs ennek "kulturaja" vidéken? Hogyan ismerkednek az anyukak? Nem értem :? :( :cry: !
saara
 
 


Gödöt kicsit hülye helyen szurtam be, bocsi :mrgreen:
saara
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok!Kösz Sára,hogy hiányolsz! :lol: :wink:

Az újaknak minden jót közöttünk,Üdvözöllek Titeket!

Lilla,
Ügyi vagy a táblával! :wink: Bíínek Boldog fél éves szülinapot!
Kép


Prücsök,
Blankának Boldog névnapot!
Kép

Az aloés dolgok nagyon jók.Sok fajtája van,sok mindenre lehet használni.A különböző termékekben más-más mennyiségben és összetételben van benn az aloé.Én foglakozom vele,de a távolság miatt nem igazán hozakodtam eddig elő vele. :oops: :roll:

Mindenkinek jó éjszakát,holnap jövök!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Angyalka2. Írom az üzit, de nekem nincs olyan, hogy aláírás engedélyezése rublika. Melléklet feltöltése, előnézet és az elküld közül választhatok.
Probáltam a profilomban változtatni, de ott semmit sem enged változtatni.
Nyáron volt valami variálás a babnettel. Ez nem attól lehet?

Prücsök. Laurának hívják a Törpikémet - ill. itthon csak Törpillának hívjuk-.

Anid. Igen a második lánykám, a nagyobbik már elmúlt 12, úgyhogy vadul olvasgatlak benneteket, mert kijöttem a gyakorlatból.

Saara. Sokat felejtettem. A két gyerkőc teljesen más karakter - ez már a rövidke 3 hónap alatt kiderült -
Azt viszont már most tudom mit szeretnék máshogyan csinálni a Picikémnél.

Köszi a segítséget és a türelmet.
Andusz KépKép
andusz
 
 


Sziasztok!

Először is Blankának nagyon sok boldog névnapot kívánok. :)

Kép

Lilló!
Remélem én is, hogy miden rendben lesz a hátralévő időben is. :)
Nekem is azt mondta ma a dokim hogy sok mindentől függ hogy kit mikor fektetnek be. Meglátjuk az én esetemet.
Ha nem nagy gond akkor megköszönöm én is ha készítesz nekünk táblát.
Adatok doki: Dr. Gimes Gábor, szülés v. időpontja 2007.03.02. Balázs és Eszter ha valóban egy kisfiú és egy kislány. :)

Anid!
Márc 2-re vagyok kírva.
Irodai munkát végeztem mielőtt kisbabáimt vártam. :) Itthon sokmindent csinálok zömében olyat amit fekve lehet mert úgye elő van írva a sok fekvés. :) Sokat goblenezek, olvasok . És készítem a gyerekeknek a szobájukba a saját készítésű dolgokat.

Kgk!
Igyekszem jönni és követni az eseményeket, bár egyenlőre megfigyelem ki kicsoda mert sokan vagytok. Egy biztos nagyon szimpatikus összetartó csapat a tiétek.

Saara!
Jó is lenne előre aludni, de sajnos ezt nem lehet, de pihenek ezerrel hogy aztán bírjam a strapát.

Torean!
Sokat beszélek én is hozzájuk és babazenét hallgatok velük, meg Halász Juditot imádok velük társalogni. A legjobb amikor kérem hogy mozogjanak és nagyon odafigyelek hamarosan megmozdulnak. :)

Szépek a gyerekeid. :)

Angyalka!
Általában a Kaális párok fórumára írtam illetve egyszer itt is kérdeztem lehet innen vagyok ismerős. Csak akkor még az orvos keresésnél tartottam.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Csak gyorsan

Andusz, a profilban a beállításokban van olyan, hogy mindig csatolja az aláírásomat. Ezt pipáld be.

Saara küldöm mégegyszer.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!


Köszönöm Angyalka2 a segítséget. Megvilágosodtam, sikerült.


Andusz

Kép
andusz
 
 


Jó estét mindenkienk!

Prücsök! Bár már vége a napnak, de boldog névnapot kivánok Blankának! Gyönyörű napsütést küldtek neki odafentről! :D

Lilla!
Biinek is sok puszi feledik szülinapjához! :D

Cserági!
Ezek szerint az aloet lehet alkalmazni csecsemőkön is? Azért kérdezem, mert itt a babaneten olvastam még régen egy topikban, hogy valamiért nem ajánlják babáknak. Indoklás nem volt hozzá, azt hiszem.


Mi "jól" vagyunk, Boti ismét náthás :? :? . Kezdjök újra a Cebion csepp, orrcsepp, lándzsás útifű cuccokat.

Nem tudtok véletlenül olyan homeopátiás bogyóról, ami komplexen jó a megfázásra?

Na megyek apához!
:)
Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Na újra itt.

Saara, remélem most már megkaptad. Mondjuk nekem az előbbinél is azt írta ki, hogy elment.
A játszótérrel kapcsolatban, mi nem vagyunk egy nagyváros, de nálunk van 3 játszótér is. Nem tudom Gödön mit csinálnak rosszul. :shock:

Zsebi, lehet, hogy tényleg itt olvastalak. Azt észrevetted, hogy egy napra vagyunk kiírva? Micsoda véletlen. :D :lol:

Andusz, örülök, hogy sikerült. A barátnőm, akivel egyidősek vagyunk, mármint kismamák, ők is most tudták meg hogy kislány lesz, és a Laura nevet választották. :D
Tényleg profi lehetsz már egy 12 éves kiscsaj mellett.

Anid, látom akartál még sok mindent :lol: , az irányítószámot se felejtsd el.

Na azt hiszem elteszem magam holnapra, mert nem vagyok valami rózsásan.

Jó éjt nektek
Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! Annyira aranyosak vagytok! Ma fentről is köszöntötték Bíít az Égiek (már az igaziak:)), mert igazi szép őszi idő volt, és tök sokat tudtunk sétálni.

Sára: Mi meg lakóparkban lakunk, és a lakóparknak van saját játszótere, kettő is, merthogy eddig két ütem épült fel, és mindegyiknek csináltak sajátot.

Beteg Botinak jobbulást!

lilló
 
 


Angyalka!
Nem vettem észre hogy pont egy napra vagyunk kiírva. Mókás. Akkor akár még talizhatunk is bár az ikrek biztos kicsit korábban szeretnének kibújni. Megbeszéltem velük hogy anya nagyon boldog lenne ha február 14-ig nem jönnének ki. :)

Kinga!
Botondnak jobbulást reméljük nem fog fokozódni. Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Angyalka!
Neked mikor kell menni a cukorterhelésre?

Én akkor fogok menni elsőször a Kórházban az alagsori uh-ra. Ott van lehetőség képet kapni vagy esetleg videora felvenni a kicsiket? :?

Szép napot mindenkinek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Zsebi, én a 16. héten voltam terheléses cukron, amikor azt a finom löttyöt kellett inni. Uh-n képet mostanság nem nagyon osztogatnak, de ha kérsz lehet adnak. A videózás már nem biztos, még a Jencikét felvették nekem egyszer, de most már azt hallom, hogy nem. Meg kell próbálni, hátha olyan dokit fogsz ki.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Virágos jó reggelt mindenkinek!!!! :P
Bár Katának is ilyen reggele lenne! ördög bújt a vonójába! :roll:

Ma sok dolgom lesz: kazánellenőrzés, ill.jön egy belsőépítész cég! Kíváncsi vagyok hohy mit hoznak ki a lakásból, illetve mennyibe kerülne az átépítés!
Kata ruháit is át kell válogatnom, mer nagyon sok ruháját kinőtte, s így visszaviszem az uncsitesójának!
Muszáj lesz beújítani néhány télies cuccot a börzén! Én nem tudom mitől nő ez a gyerek, de nem a sok kajától az tuti! tegnap a dokinál (tápiért voltunk) volt egy kissrác 7 hetes volt és 5,80kg!! KAta 4 hósan 5,20kg! :roll:

Zsebi
Legalább elmondod hol tart az alagsori felújítás! Hétvégén voltunk a jó Krizsa bácsinál! Ismered! Megbeszéltük a folytatást! Illetve "reklamáltunk" a kikpcsoló gombért! :P Azt mondta ilyenekre hogy sírás, dacosság nincs garancia! :P Jó volt, mert örült nekünk! :lol:
Hogy lehet ilyen figurákat betenni???
Bár én sülthal vagyok ezekhez! Képet sem tudok feltenni! Meg semmit!

Lilla
Hogy is van ez a számítógépes tanulás??? Végülis az időmből kitelik!
Mi is valami lakóparkféleségben lakunk, igaz csak sorház, de elfelejtettek játszóteret építeni!
Úgyhogy a kismamás tevékenység a környékünkön az utcai ordibálásban merül ki, mindenki kergeti a mag kis törpéjét ezeken a kismotorokon, főleg a közelgő autók miatt! Néha elég nagy a csatazaj! Gyermektelen pároknak a délutáni pihenés kilőve, főleg hétvégén, mikor sokan vannak itthon! De majdcsak megnőnek a csemeték!

Kinga
Botinak jobbulást!

Anygalka
Ja igen az irányítószám:1044

Andusz
Tényleg ki lehet jönni a gyakorlatból?
Törpillát terveztétek vagy hirtelen szerelemgyerek? :oops: Bocsi az intimitásért! :roll:

Saára
Ha nem gond volna egy kérdésem/kérésem! Az új érettségi szisztémában van egy filmekhez kapcsolódó tételrész! Na erről mi képzést fősulin,i ll. egyetemen nem kaptunk. Ha nem gond tudnál nekem néhány könyvcímet adni, hogy is induljak el ezen a területen: filmtörténet, regények adaptációja, kamera technika, időábrázolás, kvizulitás estközei!
Na egyelőre dugulok! Én lebeszélem előre a jövőhetet! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pussz!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Húúú tegnap bent voltam a munkahelyemen és elment ezzel az egész délután, és lemaradtunk a köszöntésekről, tehát most pótolom:

Blankának boldog első névnapot!!![/b]

[b]Bálintnak másik hasonló boldog, növekedős félévet kívánok, hogy ismét újra köszönthessük


Anid
Micsoda??? Már filmes téma is van az érettségiben? És melyik tantárgy keretében? Vagy kitől kérdezhetik ezt, akik spéci szakra jártak, vagy már ez is az általános műveltség része lenne? Szegény gyerekőceink, mi vár rájuk :roll:

Angyalka
Köszi a recepteket, bár mi még a kajálás legelején tartunk és ezek már nagyobbaknak valók. Hogy kezdejm az egészet? Most már van egy gyümölcs kajálásunk, alakul a főzelékes is, és legyen a következő kajálás kiváltása egy gabonás fogás? Vagy ez a főzelékeset színesíti? Ti hogy építotek be a napirendbe?

Saara
Ti hogy keztétek a gabonázást? Múltkor írtál valamit, hogy beáztatod és szétfőzöd, vagy az hogy is volt? Lécci-lécci mégegyszer, mert lemaradtam :oops:

Andusz
Én is kíváncsi lenneék, hogy mi lehet a 12 év korkülönbség oka. Miért vártál eddig stb.

Légyszi a tali ne 16-17-én legyen 8)

Na mit is akartam még....nem tudom :-(

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek
Irodalomból van ilyen témakör, a neve: Az irodalom határterületei
Ebben van film, de lehet képregényről is beszélni, ponyvasikerekről, szóval ez egy ilyen kotyvasz, ami nehezen körülírható a gyengébb fejű delikvenseknek,ill. régimódi tanároknak! :roll:
Általában regények filmes adaptációit vesszük elő (Jókai), vagy pl. a Lé meg a lola című német filmet dolgoztuk fel, az idő szemszögéből! Szóval ezért kéne némi segítség!
Elküldöd nekem is azokat a recepteket?

Kép
anid
 
 


Anid!
Mentegettem le egy pár figurát és amikor alkalmas akkor a melléklet feltöltés gombra kattintok és beszúrom a kívánt képet. :)
Hogyne ismerném Krizsa bácsit nekem is ő hozta össze a csöppöket. :) Akkor indul a kistesó projekt? Vagy csak elméleti síkon beszéltetek róla?
Beszámolok hogy hogy áll a felújítás bár mikor a 18. heti genetikán voltam ott mgé csak festékszag volt semmi látványos javulás nem :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Anid
Köszi a tippet, megpróbálom hason altatni. Remélem bejön. :wink:
Mi is kinézünk majd a börzére, mert úgy néz ki átestünk a ló túloldalára. Bejöttek a tejszaporítós ötletek. Ricsi folyton enne. Nálunk most kedden mértek 5 kg-ot. Ezek szerint nagyon dagik vagyunk. Kis dugó babóm! Fogyóznunk kellene? :oops: :oops: :roll:

Angyalka
Gyógyuljatok meg gyorsan! Mennek a gyógymanók! :D :D :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!
Csak bejelentkezem gyorsan. Annyi minden van mostanában, hogy egyszerűen semmi időm nincs ide írni. Olvasni azért igyekszem, hogy képben maradjak, kivel mi van. :)
Jó lehetett a tali, irigykedtem! Remélem, a következőre mi is eljutunk!

Velünk minden rendben. Igyekszünk kihasználni még a jó időt, sokat mászkálunk mindenfelé. Meg persze Flórának Tücsökzene, babatorna, Patriknak is torna, nekem suli, német - nem unatkozunk, na. :lol:
Patrik is mindjárt 7 hónapos, belehúztunk a hozzátáplálásba, mert 6 hósan le lettünk szúrva, hogy miért csak anyatejet kap még mindig. :shock: Komoly mennyiségeket eltüntet bébiételből, valószínűleg tényleg szüksége volt már más kajára is.

Új hír még, hogy van bébiszitterünk! Nagyon sokat agyaltam a dolgon, de végül beláttam, hogy a két pici mellett már sokszor annyira fáradt és türelmetlen vagyok, hogy mindenkinek jobb lesz, ha néha ki tudok szabadulni. Úgyhogy most heti 2-szer elmegyek tornázni, vásárolgatni vagy ilyesmi.

Lányok, régebben itt is szó volt a járássegítőről, én most hirdetek a babaszobán egy vadiúj Fisher Price-ot, ha valakit érdekel, nézze meg. Itteni ismerősnek 500 Ft-tal kevesebbért is odaadom. :wink:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=151958

Saaara,
ha gondolod, összefuthatunk megint a Gesztenyésben. Meg esetleg más is tudna csatlakozni. Kinga? Más valaki?
Viszont nekem már csak a jövő hét jó.

Na, lejárt a mosógép, mennem kell teregetni. :roll:
puszi mindenkinek
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

PP, már meg sem lepődök ezen a "még mindig csak anyatej" hozzáálláson, mindig találkozik vele az ember... Patrik nagyon ügyes, hogy így elkezdett enni!!
Szerintem szuper, hogy elmész néha ide-oda, azt hiszem erre mindenkinek szüksége van, hogy ember maradjon. :wink:

Ranpo, milyen ügyes Ricsi is, 5 kiló nagyon szép!! És a szurit is milyen jól viselte!!

Lilla, nekünk jó bármilyen időpont, kivéve 6-át, mert akkor oltásra viszem Dorkát. Azon kívül bármi jöhet. Ja, és nagyon boldog 6. hót Bálintnak, de elsősorban inkább Nektek szeretnék gratulálni!!!! :)

Anid, én mostanában jártam párszor a klinikán, egy terhes barátnőmmel szoktam ott randizni; hát ég és föld. Nagyon kulturált lett, megcsinálták az álmennyezetet is, egészen másképp néz ki az alagsor. Ja, és a mosdó is teljesen OK., még papír és kéztörlő is van. Szóval, ha másért nem, már ezért is érdemes tesóprojekten gondolkodni lányok! :) :)

Saara, mikor költöztök? És nagyon lelkes vagy? :) :) Amúgy szerintem a kiskanál jó, tudod, mindent utánoznak. Nem baj, ha eleinte inkább az asztalt püföli vele, majd rájön. Azért én a lakás védelmében kihagyom az elején pl. a spenótos magánszámokat. Érdemes valami kevésbé színessel kezdeni. :) Kenj egy kicsit a kanalára, azzal nem lehet nagy bajt csinálni! De ha mégis betalál a szájába, örülni fog!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Gabek, a gabona azért jó mert sok a rost, fehérje, és vitamintartalma. Mi úgy emlékszem 8 hósan kezdtük, de elvileg már 6 hótól lehet zab, rízs, kukorica, búza, aztán 8-9 hósan árpa-, rozspehely, majd 1 évtől köles, hajdina. Először persze teljesen egyszerűen kell. Én úgy csináltam amíg nem ittunk tejet, hogy (igaz, ahogy Saara írta áztatva is jó) vízben felforraltam a pelyhet, lezártam és hagytam puhulni. De nem kell sokáig, mert hamar megpuhul. Utána összekevered akármilyen gyümölccsel, később joghurttal, túróval, és kész. Még rakhatsz hozzá tápszert is ha akarsz. Tejbegrizt griz helyett én zabkorpával csináltam, ami sokkal egészségesebb. Ezt is lehet tápszerrel, később tejjel. Aztán majd később lehet a kölest, bulgurt, hajdinát zöldséggel főzni.

Ranpo, köszönjük a gyógymanókat, reméljük gyorsan hatnak.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!


Jobbulást Botinak.

Múlt héten mi is megvoltunk fázva. Nem tudjátok véletlenül meddig kell adni a Cebion cseppeket? A gyógyszertárban sem tudtak a patikusok megegyezni, Ti biztos tudjátok.

Angyalka2.
Az Apja választotta a Laura nevet Törpikének, neki már van két fia így tisztára bezsongott, amikor megtudta, hogy lánya lesz (érdekes, hogy a családjukban 107 éve Laura az első lány).

Anid.
Persze könnyebb így, hogy nem a Laura az első baba. Sok változás nincs a babaápolásban, de a kórházban is úgy vittek fel a szülőszobáról, hogy második gyerekes vagyok. Mindenesetre az első tisztába tevés bent a csecsemősöknél történt, a köldökápolástól is vert a víz.
Kérdeztem már, de lehet, hogy elsiklottunk felette. Láttam a táblázatban, hogy császárral szültél. Előtte nem feküdtél bent véletlenül a pathológián?

Törpillám tervezett volt, ill. abbahagytam a gyógyszert és lesz, ami lesz alapon készült. A nagylányom - Klaudia- volt igazi meglepetés. Klaudia apukájával elváltunk, sokáig egyedül neveltem, de aztán találkoztam egy olyan férfival akivel úgy gondoltam, hogy bemerek válallni egy babát. Boldog vagyok, hogy nem tévedtem.

Ismeri valamelyikőtök az István Kórház szoptatási ambulanciáját?
Gondban vagyunk, iszonyúan fáj a mellem, tiszta piros hólyag és Törpikémnek sem kell csak bimbóvédővel. Kamillázom és bízom benne, hogy meggyógyul, mert rémálom így a szopizás. Ilyen pl. a nagylánynál nem volt (1,5 évig szopizott).

Remélem mindenkinek válaszoltam.
Lépek, mert elenésem van a Törpikénél.

Andi
KlaudiaKép

Kép
andusz
 
 


Sziasztok
Mindnekinek köszönjük a névnapi jókívánságokat! :) Nagyon arik vagytok.

Andi,
Hát Klaudia már igazi nő! Büszke lehetsz a lányaidra! :wink: Laura is nagyon édes és nagyon látszik rajta, hogy kislány.

Játszótér ügyben Herceghalmon állítólag 3 van, én csak kettőről tudok + az óvodai. No a kettőből szerintem egy van bekerítve, az itt nálunk az új részen és már a kapu is elkészült rá. Mondjuk a régi részen nem is nagyon sétáltatnak kutyákat, ez inkább mifelénk jellemző.
Amúgy úgy történt, hogy van egy egyesület, akik mindig pályáznak pénzekre és azt hiszem abból lett bekerítve és talán részben a játékok is. És persze a helyi apukák állnak össze megcsinálni ilyenkor. Még faültetés is hasonló rendszerben van minden évben. Egész jól működnek ilyen dolgok.

Panna,
Tök jó, hogy találtál bébiszittert. Nem lehet könnyű m egbízni valakiben. Én a nemrég nyugdíjba vonult szomszédasszonyomra számítok majd :wink: , ha már nem csak szopizunk. Kell néha pár óra kikapcsolódás, ha már a kikapcs gomb lemaradt rólik. :D

Ranpo,
Gratula a gyarapodáshoz! A védőnőnk mindig azt mondja, nincs kövér kisbaba, úgyhogy semmi gond. :P

Cserági, Timi,
Engem érdekelnem az FLP-s infók. Könyv olvasásra egyelőre nem nagyon van időm, inkább csak sóvárgok, de minden infó érdekel. Szeretnék Blankának minél kevesebb mű dolgot adni, ha gond van és van az orvoslásra más, gyerekbarát megoldás.

Anid,
A belősépítészre kíváncsi lennék. Anno mi is felhívtunk egyet, 5000 Ft-ot kért volna négyzetméteréért, ha csak tervet készít. Ha a megvalósításban is segédkezik, még több. Hát nem kértük. :? Nem szántunk rá fél misit. :roll: Ha tudnék rajzolni, elvégeznék egy lakberendezős sulit és halálba keresném magam.
A kazán remélem rendben van.

Anygalka, Sara,
Olyan ügyik vagytok, hogy bio főziket csináltok a babóknak mindenféle tuti gabonákból. A feléről csak sejtem, hogy biobooltban kapnám meg, de azt sem tudom hogy néz ki és egyelőre nem nagyon érdeklődtem a téma iránt, pedig ígéretesen hangzik. Lassan nekem is rá kell készülöm a hozzátápira. Már csak 1 hónap és a karácsonyi menüt már végig is eheti Blanka.
:lol: Na jó, nem teljesen. Tegnap este sütöttem sütőtököt (mmmm, mennyei volt) és majdnem megkóstoltatam vele, de mivel már aludt, így befaltam egyedül. :)
Szóval egyelőre gyűjtöm az infókat, aztán hátha én is reform étkezésre váltok.

Mostanában próbálkozom a lefekvés előrehozásával, de úgy tűnik a 9 óra jön be stabilan. :roll: Tegnap és tegnapelőtt fél 9 ill. 3/4 9 volt a próbálkozás, de mndkét esetben be kellett még mennem énekelni, simogatni... Azért még nem adom fel.

Ma amúgy barátnős napot tartottunk (1 hónapos a kolleganőm kisfia) és ki is találtuk, hogy heti 1 (fél) napot náluk töltünk és majd csinálunk mini baba-mama tornát, mivel amúgy fittness edző a lányzó másodállásban. Mostanában úgyis minden nap csokizom vagy édességezem, lassan rá se merek állni a mérlegre. :shock: :oops:

Hát mára ennyi, csatlakozom apához, aztán szunya. :)
Prücsök

prucsok
 
 


Hellóka!

Andusz
Nem voltam kórházban, csak a szülés utáni kötelezőt! Otthon húztam ki a bálnásodás végét! Nekem a szülés közben döntöttek úgy hogy akkor altatásos császárral fejezzük be!
:cry:
Te miért feküdtél benn?
Hogy bírja a nagylány, hogy kistesója van? Befogod segíteni?
107 évig csak fiú???? Azta!!!!Akkor Laura?
Sikerült a cicit kiengedni? Melgyuszi lett?

Prücsök
Kazán okés, az elmúlt években mindig én voltam itthon mikor kazánellenőrzés vagy radiátorcsere volt! Elméletben nagyon okos vagyok! :lol:
Belsőépítész nem jött, majd nov. 6-án, ha itthon vagyunk! Ezzel az 5000Ft-tal elkeserítettél! :cry: Kíváncsi vagyok mennyéért tervezi át a lakást!
A főzelék elkészítéssel úgy vagyok, mint te, csak csodálom hogy alányok miket tudnak főzni! Én sem tudom hogy ez a sok gabonaféle hogy néz ki!
Mivel a férjen családjában van lisztérzékeny (tesója gyerekei) ezért nekünk azt ajánlották minnél később adjak neki gabonát! Persze van amit majd lehet, de csak egy hónappal később kerüljön bevezetésre,mint a nagy átlagnak!

Angyalka2, Saára
tudnátok néhány egyszerű receptet küldeni gabonás ügyben?

PP
Nálunk a szomszédasszony ajánlkozik vigyázónak! Még nem tudom! Nekem azis fúrcsa hogy majd egyszer egész napra oviba/bölcsibe adjam a ygereket!
Jutka, Timi: hogy megy ez? Hogy lehet megbízni vadidegenben??

Ranpo
Nehogy fogyiztasd a babát!!!! Én mit nek adnék, hogy Kata egy kicsit husisabb legyen! Mi még mindig a csigatempóval kergetjük a kilókat! 5.20 dkg Kata, s majd 4 hós! :cry: :cry:
Még mindig aggódom emiatt, de a doki, védőnő duó leszavaz! :roll:

Zsebi
Elméleti síkon mozgott a téma! Félek, hogy nem leszünk megint ilyen szerencsések, hogy elsőre sikerüljön. Meghát ugye ez hosszú folymat, s én már elmúltam 33, egyelőre hagyunk minddent a véletlenre! :oops: :P De a tesóhoz mensi is kéne, az meg még nincs pedig nem szoptatok valami nagy elánnal! Illetve tejcsi nincs annyi!
A dokibánk szerint 2 mensi, s utána egy teljes hormonvizsgálat! Nekünk/nekem ezzel volt gond, sárgatesthormon nincs bennem, ki tudja mit lett most odabenn a terhesség és szopi miatt!
Bocs a többiektől a más témáért!

Húú! Megint elkapott a szövegelés!
Na megyek pakolni, mert elutazunk nagyszülő látogatásra a hétvégén!

Kép
anid
 
 


Sziasztok,

Saara
Biztos van Gödön több játszótér is, nem lehet hogy akitől kérdezted az nem tudta? Szerintem az elég nagy helység, hogy ne férjen el egy játszótérre az összes gyerek, de nekem vannak gödi gyerekes ismerőseim, ha gondolod megkérdezem. Mikor költöztök? Miért? Már megvan a kéró, vagy csak kinéztétek?

Voltunk mi is baba-mama jógán, de a Brandonban, így nem kell keresztül menni a városon. Nagyon tetszett, voltak nagyon jópofa gyakorlatok, és olyan is amit nem mertem megcsinálni :-( no de majd gyakorolunk.

Lilla
Emlékszel Edinára a felkészítőről? Én általában mellette tornáztam és azt mondta, hogy pont találkozott veletek, amikor mentetek haza a kórházból. Na ő csábított a jógára és mondta, hogy üdvözöl.

Ma délután ismét nagy sétának nézünk elébe,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Jujj, olyan termékenyek vagytok, hogy alig bírom visszaolvasni!

Bínek boldog féléves szülinapot, és Blankának boldog névnapot így utólag!

Nagyon mozgalmas hetünk volt: hétfő vácrátót, tegnap barátnői látogatás, ma pedig megyünk a szülőkhöz.

Gabek! Mikor voltatok a Brendonban jógán? Hétfőn, vagy csütörtökön? Mi ált csütörtökön járunk. Ugye milyen szuper? És van egy ún. jóga+alakformálás babával, ami az anyukáknak szól. Az is nagyon jó!

Itt egy kép, az én 74-es rugiból lassan kinövő nagy fiamról: Kép

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok:)

Prücsök:)

Hogy oldjuk meg a belépőkupon átvételt?:) Elméletileg ma meg kéne érkeznie az újságnak:)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Prücsök, Anid,
én is nagyon izgultam, sőt, izgulok minden alkalommal, amikor itthagyom a bébiszitterre a piciket. Nem szakemberre nem is merném bízni őket, főleg Patrik miatt. Flóra már azért nagyobb, el tud mondani dolgokat, de Patrik még pici, ráadásul a koraszülöttsége miatt jobban is féltem őt.
Nekem a keresztanyám bölcsis gondozónő, és ő ajánlotta egy kollégáját. Szóval szakember, ráadásul ismerős, így itt merem rá hagyni a gyerkeket meg a lakást is. :) Akiben tuti nem bíznék meg, az a "lelkes fiatal egyetemista lány", akinek még sosem volt gyereke. Más dolog "szeretni a gyerekeket" és megint más türelemmel kezelni egy dackorszakos kétévest vagy egy megmagyarázhatatlan okból üvöltő félévest. :roll: Akkor már inkább egy nagymamakorú valaki, aki felnevelt már pár gyereket és unokát. De tény, hogy nagyon nehéz megbízható valakit találni.
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Elöjött a grafomankodas :) ugy latom :D!

PP, talalkozzunk a jatszotéren, az jo ötlet! Talan Kingaék is tudnak csatlakozni! Nekünk barmikor jo a kedd kivételével. Akkor megyünk ruhagaléria turara Kingaval :). Toreau csatlakozol? Délutan megyünk!
Biztos jot tesz egy kis élet gyerekek nélkül. En is vagyom ra néha, de nem tudnam kire bizni V-t. Még korai!

Gabek, Prücsök, Anid, én sem tudtam, hogy néz ki az arpa vagy a zab, vagy az akarmilyen gabona! NEm is baj, mert tök egyforma mindegyik :lol:. Nagyon egyszerü az elkészitésünk, izük nem sok van, tehat birjak a babak altalaban, szoval hajra! .
A lényeg, hogy pelyheket kell venni, akarmelyik, amit mar ehet a gyerek (lasd kismama féle tablazat), beaztatni néhany orara és jol szétfözni. A zabot nem kell aztatni. Egyébként ez az, amit az angolok zabalnak reggelire, a porridge, tehat zabpehely! Ismeritek a Wallace és Gromit cimü angol animaciosfilmet? :lol: Ott van porridge, böven!
Na és akkor utana össze lehet turmixolni akarmivel, zöldség, gyümölcs, mindegy. V most pl bananos körtés csirkés arpat kapott. Egy kis olajat is kell hozzaadni a vitaminok miatt és kész.
Az is jo, amit Angyalka irt, csak megfözni és hagyni puhulni fedö alatt. En régen nem aztattam be és sokkal tovabb kellet fözni. Aztatassal van, ami 5 perc alatt is kész a 20 perc helyett.
A lényeg, nalunk legalabbis, hogy jo puha legyen és ne lehessen érezni nagyon a gabona héjat (van, ami kicsit kemény). De én ezt egy kicsit elbénaztam, mert raszoktattam V-t a turmixolt dolgokra. Van, amit nem hajlando megenni, ha tul darabos. Szoval erre is érdemes figyelni.

Ranpo, gratula a gyarapodashoz!

Agiboszi, hogy vagytok?

Andusz, mi az, amit masképp szeretnél csinalni a kislanyodnal? Hatha tanulhatunk mi is valamit :)!

Toreau, milyen nagy mar Robika, tiszta legény, édi!

Gabek, megkérdeznéd az ismeröseidet jatszo-ügyben légyszi légyszi?! A babanetes Gödi anyukakat kérdeztem, többen mondtak, hogy csak az az egy van a Dunanal, ami nincs bekeritve és ott van kutya rendesen.... :(
Jövö nyarra készül el kb a haziko, tehat épitkezünk. Azért, mert jo levegöre vagyunk + gyerekkel szerintem mindenképp jobb egy kerteshaz. En is abban nöttem fel, imadtam. Csak kezdek kicsit elbizonytalanodni, jo lesz-e nekem ott "messze" a varostol, egy olyan helyen, ahol nincs is normalis jatszo :oops: :lol: .

Prücsök, én is arra gondoltam, hogy jo lenne Gödre csinalni egyet palyazati pénzzel. Miféle palyazat volt a tiétek?

Képzeljétek, Vincus tegnap betöltötte az egyévet!!! Hihetetlen!
Tök fura, mert tavaly is pont ilyen idö volt, eszembe jutott a szülés is. Hat mindenképp nyugisabb igy egy év tavlataval :lol:!

Megyek.... és én beszélek grafomankodasrol :oops: :oops: :)!

Anid, küldök mélt!
saara
 
 


Hello Csajok!

Olyan jó, hogy ilyen csodálatos idő van :) A Fiatalúr délelőtti alvását befejezvén, lementünk sétálni, mostanáig lent voltunk, belapátoltuk a sárgarépás barackot, szopiztunk, és most úgy alszik, mint a bunda. :) Amint felébred rohanunk le, ha marad a szép idő.

Prücs, Anid: Új szerelem van kibontakozóban, a lányok nézheteknek új pasi után, mert a fiam ma hevesen udvarolni kezdett. Jaaaaj, annyira édesek voltak! Simogatták egymást, bekapták egymás kezét, két és fél hónap van köztük a kis Kírával (persze a csaj javára), de nagyon megértik egymást. Igaz csak tegnap óta ismerjük őket (anyukájával együtt), szóval még bármi lehet :) :wink:

Vince, nagyon boldog első szülinapot kívánunk Neked! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánunk az életben.

Toreau: A kisfiad egyszerűen dönörűséges! Ezért rejtegetted akkor eddig előlünk, nehogy valaki elrabolja :wink:

Gabek: Hogyne emlékeznék Edinára! Én is puszilom, ha megint taliztok! Nem akarod elhívni a következő találkozóra??? Végülis beleillik a képbe, ő is a Klinikán szült. A következőre én is hozok egy anyukát, aki nem fórumozik itt, de tartjuk a kapcsolatot a felkészítő óta.

Andusz: Nagyon helyes a lányod, komoly nagylány, biztos sokat segít Neked a kistesónál. Örült Neki, szeretettel fogadta?
Olyan jó, hogy találtál egy olyan férfit, akivel megtaláltad a boldogságot, és aki megajándékozott egy kisbabával. Ezek a legszebb dolgok az életben.

Anid: A levelező oktatás érdekel? Az olyan, hogy van ez a cég, ELO (Európai Levelező Oktatás) régen csak nyelvet oktattak, de mostmár sokféle "tudományokat". Neked csak meg kell rendelni a tananyagot, azt ők mindig postán küldik, attól függ mit tanulsz, van amihez van kazetta vagy dvd. Én olaszul tanultam anno náluk, elég normális volt a tananyag (normálisabb, mint mondjuk egy gimnáziumi idegennyelvi óra). Ha érdekel, elküldöm postán Neked a katalógusukat. Nemcsak számítógépezést, weblap szerkesztést lehet tanulni, hanem virágkötést, lakberendezést...stb. Mondjuk nekem ezek kicsit bizarrnak tűnnek elméletben, gyakorlat nélkül. Azért gondoltam a weblap szerkesztésre, mert azt tudom könyvből tanulni, itthon. Gépem van, internetem van, követem a leírást. Meg amúgy is szeretnék ehhez érteni. A legtöbb dologból, amit oktatnak lehet OKJ-s vizsgát tenni.
Nemtom összejön-e a jövőre a főiskola, de addig is a szabadidőmben ezzel foglalkoznék.

Lenne még egy kérdésem a hozzátápiról. Ha végig kóstoljuk az első hónapban ajánlatos zöldségeket, gyümiket, akkor utána jöhetnek a főzelékek? Napi hányszor kell adni rendes kaját? Mi egyelőre egyszer eszünk zöldséget vagy gyümit és utána szopizunk. Ha még szopizik rendesen, akkor ugye nem kell elkezdeni teát vagy gyümölcslét is adni Neki?

Tali időpontnak kinek nem jó: november 23 csütörtök?

Lilla

lilló
 
 



Sziasztok!

Bocs, hogy nem volt egy ideig --- látom, azért eleget grafománkodtatok.

Köszi az érdeklődést, megkaptam a visszajelzést Brüsszelből: felkerültem a listájukra, tehát sikerült az interjú. Ez azt jelenti, hogy van esély rá, hogy valamelyik szerv (pl. a Bizottság, a Parlament vagy a Tanács) megkeres, és konkrét ajánlatot ad. Szóval van még egy kör, de lehet, hogy hónapokba telik, mire megkeresnek. Ez nem is baj, tekintve, hogy nem is akarunk menni igazából. De hátha addig megváltozik a párom véleménye... mert azért szívem szerint én mennék. Legalább egy évre, kipróbálni. Bocs az offtopicért.

Hétvégén Sárváron voltunk nagyszülőkkel együtt nyaralni egy kicsit. Szuper az a fürdő, nagyon bababarát – ajánlom mindenkinek! Még fürdött is a manócskánk.

Képzeljétek, mostanában egyre több jel utal arra, hogy át fog fordulni lassan. Leginkább az a jel, hogy hasra lerakom, és mikor bejövök, háton fexik és vigyorog. :) :lol: Tegnap is, meg ma is többször megcsinálta. De még nem láttam hogyan, csak a végeredményt.

Zseboroszlán!
Üdv köztünk! A goblenezés nagyon jó, nekem is kellett feküdnöm, én is azt csináltam. Most már a babám ágya fölött díszíti a falat bekeretezve az a kép, és el is felejtettem, milyen volt ágyhoz kötve létezni. Szóval, kitartás!!!

Hozzátápi:
lányok, el lehet ezt rontani valahogy? Ugye, én nem a túlaggódós kategória vagyok, és hajlok arra, hogy ebben a témában se egyek túl faksznis. Van, amit abszolút tilos?
A kismama táblája szerint krumplit, répát, sütőtököt csak 7 hótól kezdve lehet. Mi van, ha én kicsit előbb bevezetem? Ha nem, akkor gyakorlatilag akkor csak az alma marad, meg a barack, amiből, valljuk be, sok friss nincs most a piacon. Szívesen adnék neki este valami jó táplálót, hátha akkor átalussza az éjszakát, például valamelyikőtök írta a jóéjt papit. De ha Máté anyatejes, ezt akkor is lehet? Annyi tejem nincs, hogy kajákba rakjak neki...

Tali időpont oké.
Most olvasom: Lilla, már te is adod a sárgarépát!!

[color=darkred]V-nek boldog szülinapot, Bíínek boldog félszülinapot, Blankának boldog névnapot, és ha van titokban ünneplő fórumozónk, akiről nem derült ki, hogy alkalma van az ünneplésre, hát őt is Isten éltesse sokáig! [/color]
Na, mentem, mert sok leszek. Pá!
rita81
 
 


Sziasztok!

Prücsök.
Köszi szépen. Szerintem is simán meglehet különböztetni a fiúkat és a lányokat.

Anid. Ne szomorkodj Kata súlya miatt, nem egyformák a gyerekek, más gyerkőc másképp hízik. Olvastam egy okos könyvet és abban volt az, hogy úgy ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, úgy a kisbabák sem egyformán fejlődnek.
Bocsi, csak abban az időben voltam a pathológián, kaptam egy jó kis mélyvénás trombózist.
Volt egy kis hiszti, amikor megtudta, hogy kistesója lesz, de mostanra megbékélt. Imádják egymást, rászoktam bízni a babakocsival való altatást, cumiztatja, sőt már pelenkázni is tud.
Apa 107 évre visszamenőleg ismeri a családfáját, bizony nem volt kislány.
Szerencsére nem lett mellgyulladás, nem volt szüksége a szoptatási ambulanciára sem. Lekopogom jobb a helyzet.


Egy biztos a Laurával következetesebb leszek, mégha most szívtelenségnek tűnnek a dolgok. Szinte az első perctől kezdve következetes az ember, később sokkal könnyebb a nevelés. pld.: Annak idején Klaudia csak altatódalok és ringatás közben aludt el, képes volt 1 órát szopizni. Ezt most beszüntettem Laura ha álmos megy a kiságyba vagy a babakocsiba és szépen magától elaszik, rászokott a cumira és azzal simán lenyugtatja magát. Ez lehet, hogy később megbosszulja magát.
Nagyon igaz az a mondás, hogy kisgyerek kis gond nagygyerek nagy gond.

Olyan jókat írtok hozzátapi ügyben.
Remélem lesz több időm írni és nem csak magunkról.

Mindenkinek jó hétvégét.
Andi

Kép
andusz
 
 


Sziasztok!

Andusz! Jó, hogy írod ezt a ringatásos altatást. Sanyika is ringatásssal alszik el. Mostanában jöttem rá, hogy az én 7 hónapos fiamat már nem így kellene elaltatni, egyrészt mert már nagy legény, másrészt mert lassan beszakad a hátam. Olvastam egy kis "szakirodalmat" ebben a témában, mindenütt azt írták, hogy hagyjam egyedül, lehet h sírni fog, de előbb-utóbb megnyugszik és elalszik. Tegnap megpróbáltam. Ennek az lett a következménye, hogy az érdeklődő fiacskám inkább játszott és összesen kétszer fél órát aludt napközben, még a szokásos délutáni hosszabb alvása is kimaradt. Sőt, éjjel is rosszul aludt, sokszor volt fent. Ma napközben egyszer hagytam magára, 20 perc ordítás után elaludt, de végig hüppögött, olyan rossz volt hallgatni. Ma este pedig cicin aludt el. A férjem szerint este és éjjel továbbra is ringassam, napközben próbálkozzam az önálló elalvással. Hát nem tudom mi lesz belőle. Nagyon okos a kis furfangos.

Jó éjt,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?