Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert már rég nem írtam. Én még mindig küzdök a tejciért! És ez iszonyatos energiáimat emészti fel, de legalább még 2 hétig szeretném ha kitartanánk, mert akkor lesz Bence 3 hónapos és talán meg tudnék nyugodni, hogy addig valamit tudtam neki adni. Sokszor tartunk cici-napot azaz sokat teszem mellre, így egy-két napra visszajön a tejcim, de az se sok sajnos, én már mindent kipróbáltam, nem tudom mi tudnék még tenni. Méri annyira jól csinálod, bárcsak nekem is így mennének a dolgok!

Bence ráadásul nappal nem alszik jóformán 10-20 perceket, vagy ha leviszem sétálni, ezért sem tudok írni, mert este meg már totál hulla vagyok és örülök, hogy beesek az ágyba. Most pár napja próbáltam visszaolvasni amiket írtatok.

Hasfájás: nekünk volt rendesen, torna, hasmasszír, hasrafektetés (Bence nagyon szereti) és teák (Mecsek bébi, meg egy anyukám gyűjtötte: 3 szem köménymag, mokkáskanál kamilla és vörös hagyma héja de nem a legfelső, hanem alatta egy kis darab ezt fél deci vízben felforralni lehűteni - nekünk bevált), ezenkívül csak az Espumisan csepp segített valamit, de az se volt az igazi.

Kengurura nekünk is 3 hónapos kort ajánlottak, de van olyan amelyikben lehet fektetni a csecsemőt, mi is csak most tervezzük. Ti mikortól használtok járókát? Én néha beteszem itthon is a hordozóba mert sír ha nem lát, hát biztosan elkényeztettem...de ez van. Amúgy is folyton aggódom valami miatt.

Hajhullás nekem is van rettentő mértékben és a wc gond se kerül el csak hát kisdolog után vannak problémáim nem akarom részletezni remélem azért elmúlik.

Mennem kell mert sír a bébi

Ildi

Kép
mildiko

Adri mi a Heim Pálba voltunk UH-n nem próbáltad?

Kép
mildiko

Sziasztok! Juj, ezer éve nem voltam itt!!! ANnyira jó látni a fotókat, már fél órája olvasgatok, nézelődök!!!:-)))

Persela, sikeresen végrehajtottam az orrszívóporszívózást, ma reggel is megejtettem, mert megint szörtyögött a drágám. Ha csak simán szívom, nem sok jön ki, nekem muszáj a Sterimarral kombinálni, hogy fellazítsa!

Tegnap voltam 6hetes kontrollon Járányi dokinőnél, minden rendben van, mehet a kekszelgetés apával, ahogy a régi szép időkben!!! :D :D :D Kérdezte, mikorra tervezzük a következőt, mondtam, hogy kb. két év, és miközben ezt mondtam, tisztára elkapott a nosztalgia, röhögjetek ki, de tök szívesen mentem volna ctg vizsgálatra vagy uh-ra Csombó Szilvihez:-)))) Az ember nem komplett sokszor, de tényleg! A rákszűrést is elvégezte, nagyon rendi, nem kell még egy kört jönni! Vagy ezren voltak a rendelő várójában, és még mindig olyan dög meleg van ott, mint nyáron, pedig azt hittem, csak a panelek ilyen szaunák:-))) Jó volt látni őt is, most majd félévente megyek a következő zebracsíkos terhestesztig:-))

Hát igen, nagyon ügyelt a terhesség alatti hízásra, diétára fogott hamar:-))) Végül nem bántam meg, mert vizesedés, nehezülés nélkül megúsztam, fürgén jöttem-mentem a végén is, az más kérdés, hogy álmomban méteres fagyikelyheket és szilvásgombóc hegyeket láttam:-))) A kisfiam így is 3700 grammal született, pedig attól féltem, hogy kis nyüzügemadár lesz, mert nem volt valami tiszteletet parancsoló pocim:-)))

Már szült anyukák: intimtornát csináltok? Hol találok erről több infót?

hasi/koponya UH: basszus, minket se küldött a gyerekdoki! :evil: Nagyon érik a lapát neki, csajok, nagyon érik! Lehet, hogy már írtam ide, de nagyon nem tetszett, hogy még a mobilját se volt képes megadni, elérhető hétköznap a rendelőjében kb. napi két órányi időintervallumban, na kösz, én meg itt vagyok tiszta amatőr elsőbabás anyuka, nem egy megnyugtató... (Tegnap ajánlottak szerencsére egy kedves dokibácsit, aki nemhogy a mobilját is megadja, de bármikor ki is jön, visszahív)

Én tejserkentés ügyben átnyergeltem homeopátiás bogyeszra, Urtica urenst szedek napi kétszer öt szemet! Nyelv alá kell betenni, onnan szívódik fel, előtte és utána fél óráig nem szabad enni-inni, és kerülni kell a mentolos dolgokat. Nekem bevált, persze az étkezésre-ivásra is jobban odafigyelek, korábban mindig szaladtam a gyerekhez, a szendvics pedig ott maradt egy szál harapással a tányéron...:-)))

Juj, szómenésem van:-)))))))))))))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

jaj de jo hallani titeket!!!

Adri: ha Kamillanak nincs semmi komoly hasfajos baja, szepen fejlodik, akkor en megvarnam a decembert

Pelle: en a helyedbe valtanek ha nem jo a doki, mert ha minden jol megy akkor 18 evig boldogitjatok egymast. Illetve addig valasz orvost mig kinem talaljak,hogy nem lehet. (jo esely van ra)

Ildi: sajnos nalam a tej egy masfel hete elapadt vegleg, mert belazasodtam. Most mar semmi sincs. De engem is vigasztal a tudat hogy 11hetig azert volt valami. Majd a masodiknal mar mashogy lesz!

Zene: hat nalunk mindegy mi megy csak valami hatterzaj legyen es a gyerkoc alszik rogton. Legyen az Zoran vagy Iron Maiden csak mennyen valami :P (tv nem jo, mert az erdekli!)

Na Kati draga uzennek annak a kislanynak tessek atadni:
Diana te edes kislany vegetert a nyaralas a pociban, lejart a szabadsag, ideje dolgozni egy kicsit, tessek szepen osszeszedni magunkat es talakozni anyuval, apuval es a testvereddel, mar nagyon varnak.Kulonben is mekkora banzaj lenne ha Mercivel egynapon unnepelhetnetek a szuletesnapotokat! Neki pedig igazi szulinapi ajandek lennell Szoval indulas!!!

KépKép
lmarie

Sziasztok Lányok!

Voltam ma dokinál. Nagyon fura érzés volt, mert engem mindig "meglep" Kati és Tündi, hogy azt mondják "mi még egyben vagyunk", mert bennem még fel sem merült, hogy akár már külön-külön is lehetnénk. Azt gondoltam, hogy van még vagy 3-4 hetünk, de minimum 2, erre ma közölték, hogy a cervix-score-om 2111, azaz már a belső méhszájam is nyitva van egy ujjnyira és hamarosan szülés várható, a baba feje klasszul be van illeszkedve. Nem félek ugyan a szüléstől, de a férjemmel a naptárunkba még nem az elkövetkező napokat írtuk be.

Adri: szerintem nem érdemes fizetős UH-ra menni, várjatok csak türelemmel. Ez csupán egy egyszerű szűrővizsgálat, ami esetleges rejtett fejlődési rendellenesség kimutatására szolgál. Megnyugtatja az anyukákat és a gyerekdokikat is. Ha valami nyugtalanítaná a gyerekorvost, akkor intézett volna nektek sürgős vizsgálatot.

Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Gabi: 2111?????? Apukám nem semmi. :wink: Én még csak 2000 !! na ,aztán tényleg én kis naiv azt hittem hipp-hopp aztán szülök. hát nagyon kiváncsi leszek :lol: :lol:
nagyon vigyázz magadra és jelentkezz, hogy mi újság :lol: :lol:
ÉS DDDDRRRRUUUUKKKK :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Mi is megvagyunk még. Olvasni is szoktam, és csak lesem, hogy mikor születnek az újabb és újabb babák.
Ha emlékeztek, akkor mi is küzdöttünk a tejjel nagyon ám. Aztán 4,5 hós korára Marcinak nem kellett már több tápszer. :)
Szóval sikerült elhagynunk. Van ilyen is, lányok kitartást!
Mi az ultrahangokon a Tűzoltó utcában voltunk. Igaz 3 hós korra kaptunk időpontot, de nekem ott úgy tűnt, hogy beutalóval be lehet menni bármikor max várni kell, ha van időpontos emberke.
Marci már "nagy" gyerek. 8 kg, 68 cm, 2 foggal rendelkezik (ezt a Viburcol homeos kúppal éltük túl), és 4 kézlábra áll már.

Üdv:

Vera és

KépKép
Vendég

Sziasztok!

Sziszike: igazabol sokat eszem! Ezt en is tudom, de mondjak masok is - de neha farkasehes vagyok- , ami nem erdekel egyebkent, csak en nem erzem magam jol a boromben! Az ivassal nincs gond, az is sok. Igen akkor nincs mas hatra, mint el kell kezdeni mozogni konyortelenul! Valahogy csak eljutok valami sportletesitmenybe!

Adri: a mi dokink kuldott minket mindenhova, osszes Uh es kulon ortoped csiposzures is, pedig en biztos voltam benne, hgoy Zsombor makk egeszseges! De igy a tuti!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok !!

Tündi ! Merdzsó , puszil és köszöni szépen a szülinapi megemlékezést !! :lol: :lol: :lol:
Ha bent lennék majd kimászom, ha tudok és megnézlek 9:30-kor !!
Á, dehogy !! KÜldöm úgy is az sms-t a szoba számmal !! :lol:

lmarie!! Átadtam az üzeneted , köszi !!!! Hátha összeszedi magát ez a csajszi !!! :lol:

Gabi! A végén még én várlak be ! :shock:
Képesek lesztek és beelőztök Erikkel ???
NA, azért csak viccelek !! Hát az már csúcs lenne !!

Puszi, mindenkinek !

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok Csajszik! :lol:

Húha, 1-2 napot nem vagyok, és annyit írtatok, hogy ihajj!! :D DE ez jóóó... :lol: Megpróbálok reagálni mindarra, ami még eszembe jut:

Adri, nekem ilyen kis-WC gondjaim szerencsére nincsenek, de közben látom, már leboltoltad az intimtorna CD-t! :lol:

Hajhullás: nekem is valami iszonyatos módon, extrémen hullik... nem tudom, mit csináljak vele...

Fogyi:

1. ésszerű táplálkozástól tuti, h. nem csökken a tej. Ésszerű táplálkozás = minél kevesebb egyszerű szénhidrát (fehér liszt, cukor, csokika, kekszek, miegymás), csak akkor eszek, ha éhes vagyok, ha mégis nassolni támad kedvem, igyekszek egészséges nassolnivalót választani, stb.

2. "lájtosan" lehet mozogni. Egy könnyed tornától biztos, hogy nem apad el az ember teje, és próbáljátok ki, higgyétek el, teljesen kicserélve érzitek magatokat utána!! :wink: (személyes tapasztalat). :lol:

Egyik barátnőm is személyi edző (+úszóedző és testnevelő tanár), 4 és fél hónapos a kislánya, és már ő is jó ideje edzeget = nem megerőltető edzés, csak amennyi még jólesik. Ő igény szerint szoptatja a kiscsajt, akkora gombóc, hogy ihajj!! :lol: Nyilván valamennyire azért meg kell izzadni ahhoz, hogy hatásos legyen a mozgás, de ettől szerintem az anyuka jobban érzi magát, kiegyensúlyozottabb, tehát a babához is több türelme lesz! (a tejjel pedig semmi baj nem lesz). Nekem megváltás volt, amikor a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy minden oké, és elkezdhettem mozogni. Bár csak heti 1-2 alkalomra jut időm, plusz séták, de ha kicsit összeszedném magam, itthoni tornázással a heti 3 is beleférne... (pl. amíg Lillácska alszik, addig dvd-re tornázni).

Ja, és a fent említett barátnőm mondta, hogy a biztonság kedvéért még a szülésznőjét is megkérdezte, és ő is azt mondta neki, hogy lehet mozogni, csak ne erőltessétek túl magatokat! De szerintem mi, hobbisportolók-fogyizók ettől nagyon-nagyon messze vagyunk. :lol:

Kép
frusi

Folytatom...

Szűrővizsgálatok: nálunk a dokinéni adott beutalót:
-csípőszűrésre, a kerületi sztk-ba
-hasi-, koponya- és kismedence ultrahangra a Bethesda u-ba.

Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy az összes újpesti gyerek kap beutalót, szerinte jobb ezeket elvégeztetni, biztos, ami biztos alapon.

Adri, nekünk még halasztani is kellett a Bethesdás időpontot, mert Apa épp akkor volt azt hiszem csapatépítő tréningen, de még így is 3 hónapos koráig belefértünk, állítólag még teljesen időben voltunk így is.

Kórházi cuccuok:

-pelus nekünk is mindig elég volt annyi, amennyit bent adtak, és mnidig "utántöltöttek" :lol: talán azt hiszem, egyszer volt, hogy kellett kérnünk, de akkor is adtak szó nélkül, szóval ezzel nem volt gond.

-szoptatós melltartó: nekem is van egy pár, de megmondom őszintén, sima melltartóval is meg lehet oldani, ha olyan a fazonja és formája. Én a kosár részét szoktam félrehúzni, és kész. A pólót ehhez is, meg a szoptatós melltartóhoz is fel kell húzni.

-hálóing: na ez nagyon nagy parám volt nekem, főleg, mert itthon se viseltem soha hálóinget. És a gombosak úúristen, tényleg nagyon nagymamásak, tudom, hogy szülés után kisebb gondja is nagyobb az embernek, de engem akkor is zavart volna... szóval, én sima kis "trendi" hálóingeket vettem, de olyanokat, amik méretben egy kicsit nagyobbak voltak, és a pánt félrehajtásával - lehúzásával egyszerűen szabaddá tudtam tenni a cicit. :roll: Így szoptatások között se éreztem magam annyira hülyén.

Kép
frusi

Katikám, azt hittem, Te már ma a szülőszobán leszel!!! :lol: :D :lol:

Kép
frusi

Ja, képzeljétek, Lillácska ma 3 hónapos! És a liftben magára mosolygott a tükörben!! Persze először csodálkozott, hogy ki az ott, meg hogy úgy egyáltalán :D :D :D aztán odáig eljutott, hogy nini, ott is egy baba.... :lol: :lol:

És tegnap pedig átaludta az éjszakát, kb. este 10-től reggel 6-ig aludt!! :D :D :D Mondjuk aztán délelőtt horror nyűgös volt, valamit valamiért....

Kép
frusi

Frusi: merre jartal?

:P Akkor mi igazi csodanak szamitunk mert este 9-tol, reggel 8 ig alszunk. :shock:
Meg delelott is egy felora-oracskat legalabb, delutan meg 3-at. :P :P :P :P :P
Egy itteni baratunk megjegyezte hogy igazan szerencses az aki ebren latja, mert mindig durmol. :lol:

Gyorsan megy az ido, mert mar harom honaposak a gyerkoceink. (Balazs kedden lesz), huha. Hipp-hopp elment.
Eszik mar rendesen Lillus, megoldott a problema?

A hajhullasra most kaptam itt a patikban vitamin keszitmenyt kimondottan a hajra, allitolag az segit. Mar 10 napja szedem, de most tenyleg nem hullik annyira (vagy kepzelem), vagy mar az osszes felesleges kihullott. :? Mondjuk engem nem zavar mert annyira dus hajam van, hogy ket embernek is eleg lenne, csak ne a gyerek kezeben kotne ki.

Na elvonulok en is aludni, holnap mar a parom is itthon lesz vegre!!!

Jo ejt mindenkinek!

Mary

KépKép
lmarie

Frusi: merre jartal?

:P Akkor mi igazi csodanak szamitunk mert este 9-tol, reggel 8 ig alszunk. :shock:
Meg delelott is egy felora-oracskat legalabb, delutan meg 3-at. :P :P :P :P :P
Egy itteni baratunk megjegyezte hogy igazan szerencses az aki ebren latja, mert mindig durmol. :lol:

Gyorsan megy az ido, mert mar harom honaposak a gyerkoceink. (Balazs kedden lesz), huha. Hipp-hopp elment.
Eszik mar rendesen Lillus, megoldott a problema?

A hajhullasra most kaptam itt a patikban vitamin keszitmenyt kimondottan a hajra, allitolag az segit. Mar 10 napja szedem, de most tenyleg nem hullik annyira (vagy kepzelem), vagy mar az osszes felesleges kihullott. :? Mondjuk engem nem zavar mert annyira dus hajam van, hogy ket embernek is eleg lenne, csak ne a gyerek kezeben kotne ki.

Na elvonulok en is aludni, holnap mar a parom is itthon lesz vegre!!!

Jo ejt mindenkinek!

Mary

KépKép
lmarie

Méri, hát tényleg csodák vagytok.

Nekünk egyszer volt, h este 8-tól reggel 7-ig aludt, manapság a menetrend: fél 11, mire elalszik, és hajnali fél 5 körül kel. Tehát azért nem is olyan rossz, mert utána is még könnyen visszaalszik 8-ig. Plusz hajnalban evés után egyből visszaalszik, tehát csak fél órát, vagy háromnegyedet töltünk ébren.

Napközben: de. általában max. egy órát, és a babakocsizás alatt szinte végig. Du. talán egy 3/4-et, aztán este szinte soha. Ok, néha már fél 10 körül le tudjuk tenni, de újabban ez inkább fél 11-re tolódott el.

Csak ti 3 hónaposak vagytok, mi meg 1,5. De nincs okom panaszra, mert a közbülső órákban nem sír sokat, inkább csak este nyűgös és du. igényli a dajkálást.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok,

Gabi, Hiuzka, bocs, hogy úgy elrohantunk szerdán, de a páromon láttam, hogy mindjárt leesik a székről (azért értékelem, hogy ennek ellenére "eljött szülőszobát nézni", bár első kérdésre, hogy most menjünk-e, azt válaszolta, hogy inkább legközelebb :) Mondjuk nem csodálom, miután Rómából együtemben hazajöttek kisteherautóval aznap hajnalra, és ment dolgozni....

Gabi, ha így folytatod, lehet, hogy szerdán már esélytelen lesz találkozni? Vagy már fönt csak a szobában, kicsi Erikkel együtt? :D

KépKép
Kép
elsijud

Ja hétfőn megyek tornára a Szilvihez, akkor rákérdezek a babamasszázsra!

KépKép
Kép
elsijud

Adri: Igen sokat szamit, h mi mar harom honaposak vagyunk!
Ne hidd hogy mindig igy volt, bar napkozben mindig is sokat aludt, es kb este 8 kor elaludt, de percre pontosan kellt hajnali 1:30 kor, majd fel 4:30kor, aztan reggel 7 kor. Orat lehetett volna hozza allitani. Ez igy ment 2 honapos koraig. Az nagyon faraszto volt.
Aztan lassan elhagyta a felotost, es most kb 10 napja a felkettest is. Igaz mar nem megy nyolckor aludni, hanem kilenckor vagy kesobb, de legalabb reggel sokaig alszik. (mondjuk amikor otthon 9 ora van, itt 8 ora) A doki szerint megnyugodott a baba szervezete, betpotolta amire szuksege volt, es most mar nincs igenye az ejszakai evesre.Igaz vacsira rengeteget eszik, es mar szerintem elerte a 6 kg. Amugy pont valamelyik nap neztem hogy a 32 heten a 4d UH merese alapjan mar tobb mint 2 kg volt! Egyre jobban elhiszem hogy tenyleg nem kapott az utolso idoszakban taplalekot szegeny, vagy fogyott. :cry: Na mindegy. Most mar szep nagyok vagyunk ez a lenyeg.

Most is alszik kb haromnegyed tiz ota. :D
Alliotlag mindketten ilyen babak voltunk a parommal, lehet hogy orokolte?!

Remelem nem borul fel a menetrendunk, most hogy otthon leszek egy jo par napig! Hu mar nagyon varom!!! :P
Csak a parom itt marad, es o csak kesobb jon. :(

Nektek szokot a baba almaban kacagni? Mert engem ugy megijesztett egyik ejjel, olyan hangot adok ki mintha megakarna fulladni mert lenyelt valamit, a parommal mindketten felugrottunk, erre azt latjuk hogy alszik es almaban kacag! :shock: :shock:

Meg mindig bocsi, hogy allandoan itt logok, de meg mindig egyedul vagyok, es egy kicsit unalmas. Mar a borondot is bepakoltam pedig mert megyunk a hegyekbe delutan. Ugyhogy talan hetfoig nem kukorekolok itt. De azert beleolvasgatok,hatha lesznek mar ujdonsult anyukak addigra!

Kati remelem mar nem kell sokat varnod, talan mar meg is van? Ha nem akkor kitartast, es nyugalmat, ami tudom hogy most nehez.

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Gabi, jól meglepsz minket! :) Én is a 37. hét végén szültem, csak mi számítottunk is rá, hogy kb. két héttel előbb jön.

Adri, nekünk is hasonló az esti menetrend azzal a különbséggel, hogy Barnabás éjfél körül alszik el és reggel hétkor ébred. Bár nem tudom, hogy menetrend-e, mert még csak két napja van így. Nekem könnyebb, mint amikor az éjszaka közepén ébredt. Viszont cserébe az esti fürdetéstől éjfélig igényli, hogy foglalkozzunk vele.

Lányok, babamasszázs tanfolyamra mekkora babákkal lehet menni? Szerintetek mi már mehetünk? Nagyon szeretnék kimozdulni valamerre. Néha kicsit nehezen viselem a bezártságot. Sétálni felénk elég nehéz, mert brutál rosszak az utak, és a legtöbb helyen nincs járda. Csak felhúznám magam.... És egyedül nem is olyan nagy öröm...

Judit

Kép
jud77

Ne aggódj, Méri, ma én is itt lógok a neten, mert mégis sikerült visszaaltatnom, igaz, egy órát vett igénybe de legalább pihenünk még egy kicsit.
És amúgy is jó, h megírod a tapasztalataid, hát ezért vagyunk :lol:
Ja, és kihasználva a szabadidőm, könyveket rendelgetek a neten :)

Kamilla álmában mosolyogni szokott, még nem kacag, ellenben hajnaltájt már mindig nyökög :? Néha vonyít egyet, de szemmel láthatóan csak álmában, mert ki sem nyitja a szemét, aztán morog, meg nyög, mint aki épp kakil vagy egyéb dolgát végzi :lol: először folyton felébredtem erre, így hajnalonként már alig aludtam, de most már csak a sírását hallom meg :shock:

Elsijud, köszi hogy megkérdezed.

És én is nagyon örülök, h mindenki jelentkezett, azok is, akik egy időre eltűntek.
Hú, Veronika, már fél éves Marci! Nektek már merőben más problémáitok és örömeitek vannak, mint nekünk. És már fogatok is van :lol:

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Meg volt a délelötti CTg!!
A Sztakó dr nézte meg a papiromat, nagyon aranyos volt :) Vissza kell menni ma délután 3 körül ,megismétlik a vízsgálatot :roll:
Túl szapora volt a szívverése :cry: :cry: tiszta para lettem, vagyok csajok :oops: :roll:

Kati: Veled mi van????
Gabi????

Vera: már milyen nagyok vagytok!! :lol: :lol:
Méri: Nagyon is jó ,hogy 'itt'vagy :lol: :lol: :lol:
Mindenki, mindennap egy csomót írna az lenne ám a tök jó :lol: :lol: :lol: Imádlak benneteket olvasni :lol: :lol:

mindenki vigyázzon magára :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

koszi Tundi olyan jo ezt hallani!
A Ctg miatt ne aggodj, nekem volt olyan hogy haromszor kellett visszamennem egy nap, meg flowmetria stb. A vegen mar rutinos voltam. Amugy nem vagy feszult? Az befolyasolja a babat. Vagy csak nagyon elenk volt. Illetve ha jol emlekszem valakinek itt a forumrol volt olyan, hogy nagyon eros volt a baba szivverese, aggodot is, es masnap reggel megvolt a pici. Talan az Ildinek?

Babamasszazsra harom honapos kortol lehet vinni a babakat, legalabbis a Cs Szilvi ezt mondta.

Adri milyen konyveket rendelgetsz?

En ha hazamegyek gyorsan veszek egy parat, mert mar szinte mindent kiolvastam. A barataimtol kaptam egy nagyon jo konyvet, az a cime hogy Egy csesze vigasz- baratomnak. Renegeteget sikerult rajta bognom. Most a masodikat akarom megszerezni, az egy csesze vigasz noknek. Nagyon tudom ajanlani, nagyon meghato es igaz tortenetek vannak benne baratsagrol.

KépKép
lmarie

Pocakos csajszik, egy gyors kérdés:

egyik barátnőm most keres szülésfelkészítő tanfolyamot... meg tudjátok mondani, hogy most köv. szerdán mi lesz a téma?

köszi-köszi :lol: :lol:

Kép
frusi

Méri: köszi, remélem nem lesz semmi baj!! :roll:
az a verzió tetszene például , hogy holnap szülök :lol:

valahogy megnyugtatna 1 UH vagy 1 áramlás vízsgálat. De persze nem merem kérni..... :cry:
utolsó UH 32 hetesen volt..... és már nem is csinál....azt mondta.... :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

ja ezeket a vizsgalatokat a 30 het UH utan nem szeretik csinalni mert koltseges. A TB csak meghatarozott alkalmat finansziroz egy terhesseg alatt, es a 30 het koruli az utolso. Nekem is csak azert csinaltak flowmetriat (szerintem) mert a Tiba volt a dokim. Azt is csak a 37 het vegen amikor elkezdodtek a gondok.

De keszulj csak ugy hogy akar szulhetsz is barmelyik pillanatban. Tenyleg mar kerdezni akartam hogy a nagyobb gyereke hogy fogadjak hogy kistestveruk lesz?

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Mi még meg vagyunk !! Minden rendben talán egy kis keményedéssel több volt ma . :?

Képzeljétek asszem találkoztam a nyákdugommal tegnap és ma is . Lehetséges ??

Tündi !! Mi az hogy gyors volt a szívverése ?? Izgul már !!

Nem lesz semmi gond!! Majd jelentkezz !!

Szétmegy a fejem , mit csináljak ?? Lesz valami front , vagy van ??
Nem merek semmit bevenni , vagy algopirint vehetek ??

Puszi , mindenkinek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

kati: Tiba doktor nekem azt mondta h barmikor vehetek be algopirint mert nem art mar a babanak, viszont a mamanak tobbet ha faj a feje. En is a szules elotti napom kaptam fejgorcsot :? Este meg a noverke nyugtatot is adott nekem meg egy algopirint.
Ugyhogy nyugodtan vegyel be egyet, es dolj le egy kicsit. Szerintem kimerult lehetsz mar. (en az voltam) Gyujtsd az erodet, mert szukseg lesz ra. Ne merulj ki ugy mint ahogy en akkor, az nagyon rossz.Tessek pihenni!!!!!!!!!!!

KépKép
lmarie

Ja, akkor mi nem is mehetünk még babamasszázsra :(
Pedig örültem, h egy programmal több. Na mindegy.

könyvek?
Eddig nem is volt időm olvasni, de Frusi felvilágosított, h szoptatás közben milyen jól bevethető, főleg ha fekve megy a dolog. Igaz, elég lassan haladok a Márai könyvvel, amit elkezdtem, minden alkalommal csak néhány oldalt, mert Kamilla nem csüng túl sokat rajtam, hatékonyan eszik, kicsit bohóckodik, de semmi cicin elalvás.
Össz. 3-4 könyvem volt babaápolásról, nevelésről, azokat már mind 3-szor kiolvastam, és ajánlották a Suttogó I. -et meg a Suttogó mindent megold-ot, azt rendeltem meg, meg vmi "Az első 12 hónap" című szintén szakirodalom-szerűt, remélem elég korrekt.

Adri és

Kép
adri29

sziasztok4

Babamasszazs: csutortokonkent van du. 1-tol, de max 3 fo fer el! Elore kell jelentkezni Csombo Szilvinel. Egy tanfolyam 3-4 alkalom attol fuggoen hogy a babak hogy engedik, hogy haladjatok!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

lmarie ! Köszi, egy kicsit már feküdtem , de még nem tökéletes !
Akkor lehet, hogy veszekbe egyet ha nem múlik vagy erősödik !

Lányok ! Van valami fájás szerű , de nem 10 perces ,idáig inkább 7 perces ??? :shock:
Ez bezavar , na mindegy még várok mi lesz !

Tündi ! Mi van veletek ?? Meg jöttél már ??

Puszi, Kati

Kép

Kép
kati16

Most, hogy így leírtam , nem történik semmi !!

Legközelebb csak akkor írok ilyeneket, ha megszületett !! :?

Puszka

Kép

Kép
kati16

Kati, holnap reggeltől a doktorbácsink 24 órás ügyeletben van, olyankor jó nála szülni, kipróbáltam!!! :-)
Hajrá, mindent bele!!!

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Ja, és jön a hidegfront is, a fejed meg valszeg ettől a brutál melegtől fáj, nyugodtan vegyél be bármit. Nekem mindig azt mondta a doki, hogy a fájdalom rosszabbat tesz nekem és ezzel a babának, mint egy szem fájdalomcsillapító...

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Halihó!

Nálunk minden ok, a gyerkőc sokat mocorog. Én úgy döntöttem, hogy egy hétig még valahogy bírom, nem tudom Erik is így vélekedik-e? Persze ha mindenképpen jönni akar, akkor azért megszülöm... Nekem is keményedik gyakran a hasam, bár fájásnak közel sem nevezném.

Kati: Algopyrinből tényleg vehetsz be, szerintem elég egy fél szem is. Ha az nem használ, akkor az egész sem fog. Amit kerülj az az Aspirin és minden, amiben acetil-szalicilsav van, mert ezeknek véralvadásgátló hatásuk van (nem lenne jó, ha az esetleges mai szülésed közben sok vért vesztenél). Csak gyerünk azokkal a fájásokkal, hajrá Dia, hajrá Kati!!!

Tündi: én ha bírom jövő csütörtökig, akkor lesz ctg-m és uh-m ismét.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Azt még nem írtam, hogy volt ma nálam a védőnő. Ez volt az első alkalom, hogy ő jött. Csodálkoztam, mert nem nézte meg a baba szobáját.... igaz én sem ajánlgattam neki, hogy nézzen csak nálunk szét. Mondta, hogy pakoljam össze a babának is a ruháját, amiben haza akarjuk hozni, mert az apukákon ez bizony gyakran kifog.... Öszze is raktam azóta a kis csomagot, bár elég gondban voltam, mert ugyan ki tudja, hogy milyen idő lesz akkor? :shock:

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Kati, iszonyu türelemjáték lehet ez már Neked! De ugyis akkor jön, amikor akar, lehet hogy még maradni akar odabenn egy picit :D

Gabi, ez hihetetlen, hogy Erik viszont ilyen kis fürge! Tényleg lehet, hogy a jövö heti felkészitön már nem találkozunk...

Elsijud, még lesz alkalmatok böven megnézni a szülöszobát, most kb 10-en voltunk és nekem tetszik! Mondjuk probálok mindent rozsaszinben látni, ezzel is könnyebb rákészülni a dolgokra. Az a pacák, aki a felkészitön olyan hülyéket kérdezett, még a szülöszobán is produkálta magat! Olyanokat kérdezett, hogy mennyi idö van eldönteni a gyerek nevét, miután megszületett. A szülésznö válaszolta, hogy amig el nem látják a bébit, és vissza nem viszik az anyjához. Ez meg fel volt háborodva, hogy miért nem orák állnak rendelkezésre! Szerintetek van olyan, aki 9 honapja már nem ezen gondolkozik??? :twisted:

Frusi, jövö héten a védönö lesz.

Méri, Adri, de édesek lehetnek, ahogy álmukban "szinészkednek" a bébik! Nem veszitek fel egyszer videora?

Én tegnap elrontottam a gyomrom valamivel... Szörnyü volt, már jobb, de mivel nem birtam ki sokáig evés nélkül, lehet hogy még számithatok némi utohatásra :(

Emese

Kép
hiuzka

Gabi, tök vicces, most látom, ugyanolyan tickerünk van :D

Kép
hiuzka

Gabi, még egy kérdés, olyan jol leirtad a multkor valakinek, mit is jelent a I.kt és II.kt? koponytartás, de milyen? és a négy szám 3000 vagy 2111? köszi...

Kép
hiuzka

sziasztok!

Itt vagyok!!!
Most jó lett a CTG :wink: Hála istennek :lol:
Már nagyon ideges voltam.... Most fél óráig csinálták, és berregtetni se kellett :lol: :lol: 31x mozgott :lol: :lol: úgy örültem. :P Délelött 3x is piszkálták azzal a ketyerével :x Hajdú doki nézte meg a papírt, ari volt :lol: :lol:

Kati, Dia: HAJRÁ, :lol: :lol: Gondolunk rátok :lol: :lol: DDDRRRUUUKKK :lol: Hallod mi lesz holnap ügyeletes a doki bácsink :lol: :lol: :lol: De jó én is megyek akkor :wink:

Gabi: én meg pénteken megyek CTG-re /ha minden igaz/

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Emese:
Ezt a négyjegyű számot cervix-scorenak hívják.
Első számjegy= méhnyak hossza cm-ben
Második számjegy= külső méhszáj tágassága
Harmadik számjegy= nyakcsatorna tágassága
Negyedik számjegy= belső méhszáj tágassága

A koponyatartásnál az I-es azt jelenti, hogy a baba tarkója (háta) a jobb oldaladon van, értelemeszerűen a II-es fordítva. A babák általában a 30. hét után fordulnak le koponyatartásba, ezután már nemigen fordulnak innen ki, csak a hossztengelyük körül "pörögnek", így előfordulhat könnyedén, hogy az egyik vizsgálaton I-es tartásban van, míg a következőn már II-ben.

Jó éjt, mi már alváshoz készülődünk.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Tegnap is vezettem és rá kellett döbbennem, hogy már alig van hátra..megyek kedden, pénteken 2-2órát, majd hétfő, kedd 1-1óra vagyis 6óra vezetés és vizsga!!!
nov.7-én 14:10perckor lesz..huuhhhhhhhh

Táblázat már rég volt fennt:

1162019709.13.xls

Kellemes 7végét: Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Meg jöttunk, doki bácsitól !

Még nem sok változás! Na ma viszont sokkal durvábban éreztem ezt a vizsgálatot véreztem is utánna ! :cry:

Na , jó, puszi nektek !

Ui.: persela, gabi köszi nektek is !! Vágül is nem kellett bevennem gyógyszert !

kati és

Kép

Kép
kati16

Katikám, Te még itt?! Ahogy a pénteki beírásaidat olvastam, azt hittem, ma már nem látunk... :lol: :lol: Már biztos, hogy a finisben vagy, hamarosan megölelgetheted Dianát! :D :D :D

Talán még ma? :lol:

Kép
frusi

Hiuzka!
Írtam Neked privit. :)

Dóri
Vendég

Dori!

A freemailedre válaszoltam! Emese

Kép
hiuzka

sziasztok!

IME egy SMS / 2.52-kor/ a feladó KATI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Örömmel tudatom, hogy megszülettünk!!! Jól vagyunk!
Puszi Kati és Diána!!!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
GRATULÁLUNK !!!! GRATULÁLUNK !!!! GRATULÁLUNK !!!! GRATULÁLUNK !!!! GRATULÁLUNK !!!! GRATULÁLUNK !!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

ui. adatokkal később jelentkezem

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Mi is majd nem megszülettünk, éjjel :roll:
Olyan görcseim voltak :x , de megint 'csak' jósló volt ezek szerint. nagyon keveset aludtam inkább 5óra után szunditottam el. Hányinger és jó kis fejgörcs is társult hozzá, kis hasmenésel megspékelve :lol: Irtóra 'élveztem'!!!!!
Jó kis borus idő van... :o .megyek megpróbálok még szunditani :oops: :lol: :lol:

vigyázzatok magatokra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a kintlévő babucik is bízti megérzik ez a 'jó kis' frontot :x

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Kati!
Nagy gratula!

Tundi Te meg vigyazz magatokra! Aztan hajra elore!
Front van!

csok

Kép
nikike

Gratulálunk mi is Kamillával a kis Diának és anyukájának, ügyesek voltatok!!! És megint a front.... Tündi, ha sietsz, még egy szobába kerülhettek Katival. Gabi, te is jól vagy?

Tünde:Amúgy a fájásokkal tágulsz, és mire a kórházba kell menned, már olyan előrehaladott állapotban leszel, h gyors szülés lesz! A házunkban van egy lány, 3 hete vannak erős fájásai, már 2,5 ujjnyira ki van nyílva és még sehol a baba. De legalább nem tölti majd a komplett éjszakát vajúdással, mint én :-)

Adri és

Kép
adri29

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?