Új privát üzeneted érkezett!

Ja lányok, amúgy a 12 hetes uh-on egész babaformája van már a kispocaknak nem? :) Mit láttatok, meséljetek! :)

Amúgy holnap megyek védőnőzöz, fél 11-re, viszem az összes leletemet meg az uh-ng felvételeket! Annó nekem azt mondta a védőnő, hogy valami papírt kell vinnem az orvostól, hogy terhes vagyok, de a dokim meg azt mondta, hogy ő nem ír semmit, minek?, vigyem a leleteket meg az uh-ng képeket, és ha kötözködik hívja fel őt. Aki volt már védőnőnél annál ez hogy volt?

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Elizabeth!
Én 6 hetes voltam amikor elmentem dokihoz (akkor erősítette meg hogy terhes vagyok). A dokim írt egy papírt amin rajta volt hogy hány hetes vagyok stb... és mondta ezzel kell menjek a védőnénihez ahol megkapom a kiskönyvem! Másnap már már mentem is a védőnénihez és megkaptam a kiskönyvem!


Dica
Vendég
 


Elizabeth25!

Szóval a 12 hetes uh-on nem biztos, hogy még látszik a pocak. Mondjuk Nekem már hatalmas, kb 1 hete tettem fel képet, ha érdekel nézd meg, de volt olyan kismama, akin abszolut nem is látszott.
Ja, és hasi uh-on voltunk.

Ancsa Kép

Friss kép folyamatban.[/img]

Kép

Kép
ancsa800418
 
 

 
 

Ancsa, nekem ekkora:

Kép

Akkor lehet, hogy mikorra betöltöm a 12 hetet, lesz akkora mint neked! :lol: Amúgy nagyon helyes kismama vagy! :)

Dicamama, hát ha emiatt a védőnő nem fog velem foglalkozni, akkor megmondom neki, hogy a dokim nem írt papírt, mert azt mondta, hogy nem kell, és max. megadom neki a telefonszámát, hogy hívja fel, ha ezeknek a leleteknek nem hisz. Az azért gáz, mert akkor csak a 12. hét után lesz kiskönyvem, mert akkor megyek legközelebb a dokihoz!

Kép
elizabeth25
 
 


Ja dicamama, amúgy én úgy voltam dokinál, hogy 5 hetesen állapította meg, hogy babát várok, de akkor még csak a petezsák látszódott, aztán két hét múlva megint visszarendelt, akkor már dobogott a szíve, és ott volt a kis poronty....és akkor elküldött laborra meg EKG-re, aztán rá egy hétre megint visszakellett mennem, hogy a laboreredményeket kiértékeljük, megvizsgált, csinált rákszűrést meg uh-ot (akkor már hasit) és minden ok volt. Kérdeztem, hogy a papír a védőnőnek, de azt mondta, hogy nem kell.

Kép
elizabeth25
 
 


Elizabeth25!

Akkor készülj fel, hogy 10 hetes terhesen már kismama nadrágban kell járnod, mert az én hasamra már semmi nem jön fel a terhesség előtti nadrágjaimból.
Úgyhogy én kb 1,5 hete vettem 3 kismama nacit, mert valamiben azért járni kell.

Nekem a védőnőhöz nem kellett vinnem semmit a dokitól, csak az uh-os leleteimet, meg a véreredményemet illetve az ekg-s papirt.

Nekem kb ennyi idős terhesen lett kiskönyvem.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Elizabeth!

Amint az elöbb írtam elöszőr 6 hetesen voltam(nekem ekkor csinált rákszűrést), utána 10 hetesen(ekkor már vittem a dokinak a kiskönyvet).Legközeleb 12 hetesen mentem mert ekkor mérte a nyakiredőt!
Legközelebb meg jövő héten 31-én megyek UH-ra(ez 16 hetes lesz) és 2-án vérvételre!
Nekem a doki 12. hétig hüvelyit csinált és ezek után már hasi UH-ot fog csinálni!
Vendég
 


Ancsa, hát már az én hasamra sem jön fel semmi. :( Úgyhogy gondolkoztam már, hogy venni kéne egy párat! :) Te jó áron tudtál venni? Nekem van egy nő, aki nagyon szépeket varr, a neten találtam és tök jó áron. 5000 Ft körül van a kord, meg a farmer, a vászon az olyan 3500 körül. És gyönyörű kismama felsőket varr, 2900 Ft-tól. Lehet, hogy lassan esedékes lesz elmenni. :)

Akkor elvileg a védőnő nem köthet belém ha viszem a kis cuccaimet! Nem?

Dicamama, de a védőnőnek kellett valami "igazolást" vinned a dokitól nem?

Kép
elizabeth25
 
 


Hát lányok, ha nem uncsi akkor szívesen elmesélem :lol:

Úgy indult, hogy túl hordtam pár nappal, és 3-án magzatvíz vizsgálatot csinált a dokim, na akkor rásegített egy kis tágítással, az naon fájt :? és elkezdtem vérezgetni, de mondta, hogy ez normális. Anyósommal vásároltunk és akkor kezdődtek a fájások este 6 körül. Rögtön 5 percesekkel indítottam. Hazavittük, mértem az időt és fájtam :) Végül még összedobtam itthon egy tortát, aztán beálltam a zuhany alá, nagyon jót tett a meleg víz. éjjel 1-re bementünk a kórházba, ott 5 különböző doki meg szülésznő megvizsgált. Kaptam beöntést, ( én attól rettegtem) semi gáz :)
És hát vajúdtam mint állat. Nagyon intenzív fájásaim voltak, csak nem tágultam. A férjem sokat segített. Végül reggel 7-kor burkot repesztettek, és onnantól kezdtem tágulni. A dokim is befutott, aztán mondta, hogy még nincs elsimulva a méhszáj, ne nyomjak.
Hát látszik, hogy férfi, egy tolófájást nem lehet visszatartani :lol:
Végül 16 óra vajúdás után kibujt a kiscsaj :)
Semmi rossz élmény nincs bennem, hagyományos fekve szülés volt mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül.
Viszont a vége felé nekem nagyon jó volt a labdán ülni. A szülésznő erősködött, hogy üljek rá, hát igaza volt :D
Én alig várom már a következő szülést! És remélem mindannyiótoknak csodálatos élmény lesz :)
Fájni tényleg fáj, én sem hittem hogy ennyire, de ha nem fél az ember, és az ösztöneire hallgat akkor semmi rossz nem lesz.
Ha kérdés van szóljatok :)
Bocsi ha hosszú lett :oops:

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Elizabeth!

Az "igazolás" az egy úgynevezett összefoglaló orvosi lelet ami a védőnéninek készült, azaz ezzel igazolta hogy kismama vagyok!
Vendég
 


Hát nekem a dokim ilyet nem írt! Teljes vér-vizelet-vércsoport meghatározás-EKG- és három uh-ng felvétel (5-7-8 hetes) amit feltudok mutatni! :)

Kép
elizabeth25
 
 


Elizabeth!

Nekem csak UH volt eddig és semmi EKG,semmi vérvétel!
Majd ezek után lesz minden!
Vendég
 


Ja értem!

Kép
elizabeth25
 
 


Elisabeth!
Szerintem ne izgulj. Nekem kb a 10-11. héten lett kiskönyvem. Egyébként nem kell elkapkodni semmit...úgysem tudod mire "használni". Azt nem tudom, hogy mikortól, de az orvosok is csak egy bizonyos terhességi kortól adnak ki igazolást. (sajnos az első 12 hét "veszélyessége" miatt)

Ancsa:
érdekes, hogy Neked a 12. héten már hasi Uh-z csinált. Mindent jól lehetett látni? Nálunk az első 12 hétig hüvelyi volt. Persze lehet hogy ennek nincs túl sok jelentősége...

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Zsana,
Orulok, hogy rendesen mocorog a kicsi nalad is. Mi mostanaban tartunk ott, hogy inkabb a tengelye korul forog, mintsem atfordul. Most konyokol, terdel stb. Ez egesz mas erzes, eleg erdekes, de lassan megszokom. Ja azt lehet, hogy meg nem is mondtam, hogy befordult a lelkem es a dokim szerint mar igy is marad, hiszen mar nem duskalunk odabent ugy a szabad helyben mint regen :) ...
Igen, nalunk is az lesz mint a baratnodnel, neki lesz egyedul amcsi utlevele :) . Tok vicces, hogy mindenki hogy orul amikor mar csak ketszamjegyu napokban lehet szamolni a hatralevo napokat. En is merfoldkonek eltem meg, most meg a 30-at varom... :) Meg varhatom egy darabig igaz? :D
Ja meg valami, eldontottetek mar mi lesz a kis tokos neve?

Nanett,
Kivancsi vagyok mit mond majd a dokid penteken a fajdalmadra, de nem hinnem, hogy barmi gond lenne, latod, masok is ereznek ilyesmit.
Hat igen a haz mellet, nem csoda hogy nincs meg idod ilyesmire. Egyebkent ami igazan sok idot vesz igenybe, az a tajekozodas, hogy mit kell biztos megvenned, mi az amivel raersz, es hogy hol erdemes megvenned es melyik valtozatot. Aztan ki tudja hogy ennyi utannajaras utan is hany "rossz" dontest hoz az ember...
Tejcsorgas: mennyire csorog? Csepeg vagy hogy van ez? Es mikor? Es mindket melledbol?

Betti,
Most nezem, mennyire elol jarsz mar! Nekunk jovo heten kezdodik a tanfolyam, kivancsi vagyok milyen lesz. Amire te jarsz, az hany alkalom?

Vitte,
Persze, a mienk is kettos lesz. Magyar mert magyarok vagyunk es amerikai mert itt szuletik. "Magyar állampolgár gyermeke a törvény erejénél fogva, automatikusan magyar állampolgár lesz (ún. vérségi elv). A magyar állampolgárság keletkezése független a születési helytõl. Akár az apa, akár az anya után „örökölhetõ” a magyar állampolgárság." Szoval a magyar allampolgarsaga nem ketseges, nincs is tennivalom vele, csak anyakonyveztetnem kell, ugyanugy ahogy barki masnak.

Minden ujnak udv!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Jó reggelt lányok!

Emlékszem anno nekem se írt a doki igazolást,mikor a védönőhöz mentem. Az hiányolta,de nem kötözködött. Voltak leleteim,az elég is volt neki.
A dokim nekem sose csinált hüvelyi uh-t,ezért nekem tiszta új volt,mikor a 12. heti genetikai uh-n azt csináltak a kórházban.

12. hetesen ekkora volt a pocim:

Kép

És most a 20. héten:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Elizabeth25
Én is a dokitól kaptam igazolást a terhességről, és amikor elvittem a védőnénimnek lefénymásolta magának, mert szerinte máshol is fog kelleni, maradjon nálam. Hogy hol, azt nem tudom, de bizti, hogy neked is kell majd kapnod ilyet, mert kérni fogja. Egyébként ne izgulj, nem vagy lemaradva semmiről, én is csak a 10. hét környékén mentem.

Dia1
Nem semmi szülésed volt, de jó hallani, hogy 16 órányi vajúdás ellenére kellemes emlékként él benned. Ez bíztató számomra is a jövőre nézve!

Ancsa800418
Örülök hogy minden rendben volt! Szurkoltam ám nagyon! Egyébként édi a pocid. Az én pocis képem is elkészült, de mivel akkor rögtön (szégyenletes módon túl lusta voltam) nem tettem fel, azóta már nem érdemes, mert újat kell kéíteni, mivel már jobban látszik. :oops: Persze nekem még nincs ilyen helyes pocim mint neked, de azért igyekszem ám! :lol: A doki szerint a következő vizsgálatig nincs más dolgunk, mint nőni.
Kedden voltunk 12. heti uh-n, de ezt már meséltem tegnap, úgyhogy nem untatom tovább így korán reggel a társaságot.

szép napot mindenkinek :!: :lol: :lol: :lol:
Nansy

Kép

Kép
nansy
 
 


Sziasztok!
Jó nagy feneket kerítetek ennek a védőnős dolognak szerintem, bár nem akarok megbántani senkit!
Nekem úgy lett védőnőm, h felhívtam a tudakozót, h hova, kihez kell mennem, mert kutya se tudta megmondani:)
Elmentem, a doki írt egy papírt, h vegyenek terhes-állományba, de ez nem kellett, csak az addigra(9.hét) elkészült véreredmények, EKG, UH, stb. Megkaptam a kiskönyvet, és csak most hívott először azóta, hogy ha megvan az AFP-m menjek.Mentem, átbeszéltük a babakelengyét, és kész. De nekem mondta is, hogy ne,m lesz neki nagy jelentősége a terhesség alatt,majd ha babu lesz, akkor 2 hetente látogat...

Nekem hüvelyi UH volt a 12. hétig, és csak most az AFP kapcsán csinált először hasit.De már így is minden szépen látszik, ha Babzsák hajlandó megmutatni magát...(ez eddig nem jött össze, nem tudjuk a nemét)

Zsófi! Csak nem te is hasonló cipőben jársz citológiát illetően?!Engem eddig végig műteni akartak, csak most fordult a kocka...

Kép
babzsák
 
 


Sziasztok kismamik!

UH téma: A baba 16 hetesen már érez fájdalmat. Ha az UH fájna neki, akkor nem aludnák végig a kismamák legnagyobb bánatára, hanem elfordulnának, és igyekeznének menekülni, messzebb kerülni a fájdalom forrásától. Én ezt egyik babámnál sem tapasztaltam. De azért én sem UH-ztatok ész nélkül.

GÁTMETSZÉS téma: Lányomnál volt gátmetszés, ami egy kicsit csípett csak, na de az összevarrás az jobban fájt mint a szülés, és erről sok anyuka panaszkodott már. Én is mondtam a dokinak anno a szülőágyon. Viszont 3 órára rá, hogy szültem simán le tudtam ülni, jönni menni. Később kiderült, hogy a Lidokain érzéstelenítő nálam semmit nem használ, abból lószérum kell nekem, és csak sokára hat....

TATABÁNYAI SZÜLÉSZET: Zsófi! A Pazár kitűnő orvos, a baj a kórház felszereltségében, a bürokráciában van. És az is gáz, hogy ide csak azok jönnek akiket máshová már nem vettek fel, szóval nem a nagy agy orvosok. Ritka a jó doki, mert inkább elmegy olyan helyre, ahol tud normális körülmények között dolgozni. Öt kismamát ismerek itt a városban, abból egy!!!!! szül itt, a többi Szőnyben és Budapesten!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Ja védőnő téma! Elképesztő vaskalaposak, és szöges ellentétjét mondják annak amit a szülész orvos. A dokim szerint kitűnő a vérképem, és semmit nem kell szednem. A védőnő szerint rossza a vérképem és szedjek mindenféle vitamint. Hát én a dokimnak hiszek inkább, tényleg kitűnő szakember, az Ő szava nekem többet ér. 10 kilót sikerült felkapnom, vagyik 12-őt de 2-őt leadtam most... szóval a védőnő ájuldozott, hogy ez így nem lesz jó, a dokim pedig elfogadhatónak találja.... Ha nem bíznék ennyire a dokimban, biztos hátast dobnék ettől... :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


elizabeth. a vörösvári úti védőnőkhöz mész? én asszem szintén csak a leleteket vittem nekik. Ja és a 12hetesen már igazi kis babforma bébit fogsz látni :D nagyon nagy élmény!!!

Ja és azthiszem nem irtam, hogy Dalmika is szépen fejjel lefelé van már :lol: :lol: :lol: Mondjuk gondoltam, mert előszeretettel rugdossa a gyomorszájam....

Kismamák, ti vesztek mellszivót? Ha igen, milyet?
Vendég
 


Sziasztok !!!!!!!!!!!!!!

Szép nagy pocija van mindenkinek.

Elizabeth 25: én 11 hetesen mentem először védőnénihez, vittem az összes leletet (vérvétel, vizelet, fogorvos, na meg a 6 hetes UH -t, amelyben már a baba méreteit irták). De külön igazolás nem kellett. Igen 12 hetesen már egy édes kis baba látszik, az én 12 hetes babámat a 25 oldalon (okt. 4 -én) találod meg ha érdekel.

Ma voltam AFP -n és megnézték a babaszívhangját is. Elsőre megtalálták és nagyon jól hallható volt. Úgy örültem nagyon jó volt hallani a pici szívét. A doki az mondta, hogy minden ok, viszont alacsony a vérnyomásom 100/60. Két hét múlva lesz UH és TG.

Szép napot mindenkinek! :)

Tüsike
tüsike
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek aki drukkolt a 12 hetes uh miatt.
R.Zsana:
Minden jól látszik a hasi uh-on is. Bár Én hüvelyin nem is voltam, Nekem a 6, a 8 és a 12 hetes is hasi volt.
Már a 8 hetesen szépen kivehető a baba, de a 12 hetesen már az is látszik, hogy valószínű kisfiú.
Nagyon aranyos.
Nansy!
Készítheted a pocis képet, majd holnap Én is készítek frisset.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Ma voltam én is védőnőnél. Nekem nagyon nagy szerencsém van, mert irtó rendes védőnőm van. Mindenre válaszol, néha inkább a doki paráztat be jobban :)
Most nagyon ügyi voltam, mert 1 hónap alatt csak fél kilót híztam.... Ennek azért örülök ennyire, mert az előző hónapban 4 kg-ot sikerült magamra szednem :oops:

Nagyon szépek a pocis képek. Majd én is teszek fel este, ha a párom hazajön és csinál rólam egy-két képet...

jkzsanett
 
 


Sziasztok lányok!!
Úgy alakult, h a jövő7 helyett ma megyünk 4d-sre, ugyhogy szorítsatok, h minden okés legyen és kiderüljön már végre 100%-ra, h fiú vagy lány, ja és h a méhszáj is zárt legyen!!
Köszi! Majd este 7 után beszámolok!!6-ra megyünk!!

Kép
gyanixi
 
 


Sziasztok Lányok!!!!

Voltunk tegnap 12. heti Uh-n... Párommal... Én egyáltalán nem izgultam előtte... Miért izguljak?? Nincs okom feltételezni, hogy babám beteg lehet.. De a párom nagyon izgult... a leletre rá van irva: durva fejlődési renelleneség jelenleg nem látható... Hát ezen a "jelenleg"-en teljesen kiborult.... Nem tetszett neki még a belső UH... Hogy hogy turkál bennem egy valaki... Brutális... :lol:
Baby lába közé nem sikerült benézni.. ott volt a lába és a kölydökzsinor.. Na majd AFP utáni UH-n!!!!! :)
Teljes hosszát nem tudták megmérni mert ugy feküdt.. de kaptam olyan méreteket hogy: BPD: 24mm, HC: 83mm, AC 78mm..... ki tudja mit jelentenek ezek???? HELP ME PLEASE!!!!!! :)
Ja!!! És a lényeg!! - nyakiredő - 1,2mm!!!! Tökéletes))) ezt tudom)))

És holnaptól otthon és lesz netem!!! Hurra!!!! :D

Kép

Kép
fenix
 
 


Sziasztok!

Őzi
Ez a tanfolyam 6 alkalommal van heti 1*.
Nekem is inkább forgolódni szokott és nyomkodni kifelé a testrészeit, a fejét szoktam érezni, meg a térdét intenzíven, néha én is a gyomromban. Neked szokott csuklani? Ez olyan, hogy ritmusosan ütöget kicsiket. A neten erről azt olvastam, hogy ilyenkor próbálgatja a tüdejét.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Anita
Jó nagyot nőttetek, helyesek vagytok a férjeddel.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Sziasztok lányok!

Megjöttem a védőnőtől! Igaz, nem ő volt ott, hanem egy másik, de aranyos volt, fiatal. Persze egyből kérdezte, hogy hol a papír amit a dokim írt, aztán magyaráztam, hogy azt mondta, hogy nem kell.....mindenesetre megcsinálta a kiskönyvemet meg mindent, de kért, hogy majd írassak a dokival egy papírt. Szóval ez van!

Tüsike, ez neked hüvelyi vagy hasi uh-ng volt? Nagyon ari már a babád ott! :) Igy lehet már látni őket? :)

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Fenix!

BPD:biparietális diaméter: koponya haránt átmérője, kb. a 2 fül közötti táv
AC: has kerülete
HC:ez csak tipp babzsák leletei, méretei alapján: teljes testhossz

És gratula a nyakiredőhöz!!!

Kép
babzsák
 
 


Dia
Lenne még kérdésem hozzád.
Ez a beöntés mindig minden esetben és korházban van? :oops:
Szülés után sokat véreztél?
Etetéskor mindog bevitték a babát, pl. ilyen 2-3 óránként?
Neked kellett fürdetni este?

Lehet, hogy sok hülyeséget kérdezek, de most ezek jutottak eszembe.

Kép
Kép
bbeti
 
 


babzsák
KÖSZÖNÖM :!: SZÉPEN :!: Arany ember Vagy!!! :)

Kép

Kép
fenix
 
 


Fenix!!

Itt pirulok magamban!ne csináld, ez a legkevesebb! Nagyon szivesen! :oops:

Kép
babzsák
 
 


Betti!

A Délpestiben rooming van :) Ez azt jelenti, hogy egész nap veled van a baba. Estére elviszik, de lehet kérni, ha 1 ágyasban vagy, hogy veled maradjon, én most így szeretném.
A beöntést kórháza válogatja, itt van, de jó dolog, én attól is paráztam, hogy a nagy erőlködésben bet...ok :D :lol: de a beöntés ettől megmentett.
Én 5 hétig véreztem, de szépen fokozatosan csökkent, a sok szopi miatt. Merugye az összehúzza a méhfalat. Na az enyémet húzta rendesen :lol: A lényeg a szopi, és majd ha oda kerülünk, arról is mesélek. Nekünk egész jól ment rögtön, és azóta is. Tejcsorgásom, nekem a 6. hónaptól volt :)

Dia

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Fenix !

Gratula a redőhöz :)

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Bbetti köszike szépen,aranyos vagy! :lol:
Lányok nektek nem fáj a popsitok a sok üléstől? :shock: Én már kész vagyok tőle,főleg ma. Alig várom mindig,hogy felálljak,mert már rossz,ráadásul szar kényelmetlen a szék is. 7-16ig melozom minden nap,és ilyenkor alig várom,hogy már menjek haza. :P

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Boszibaba!

És végig ülöd azt a 9 órát??? Jesszus!! Te egy nagyon erős ember vagy. Nekem eleve fel kell állnom fél óránként, járnom kell, vagy csinálni valamit, mert nem bírom se ülve,se fekve addig,ha egyébként jól vagyok.(De engem a munkahelyen is pörgős johannának hívtak)

és de, nekem nagyon fájna a popsim...

Kép
babzsák
 
 


Hát Anita nekem nem fáj. Ugyanis sosem tudok leülni :lol: Noémi nem hagyja :D Most alszik, én meg főzöm az ebédet, és be be kuksizok ide hozzátok. Nagyon csini vagy :)

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


képzeljétek!

Az előbb azt olvastam a Péterfy kórház topikján, hogy ha csokit eszel UH előtt 10-15 perccel , akkor sokkal mozgékonyabbak a babák.Az enyém mozgékony, csak a lábait nem hajlandó szétnyitni...

Kép
babzsák
 
 


boszibaba1980

Képzeld el, hogy PONT ma... kezdet el fájni a popsim... Sőt most ültem és azon gondolkodtam, hogy ez mai dolog.. mert ilyen napom van... vagy ez terhesség hatása...és egyre gyakrabban örülhetek ilyen érzéseknek....)))
Na hát ezek szerint-- a második...

brrrrrrrrrr

Kép

Kép
fenix
 
 


Sziasztok!

Fenix:Gratula a redőhöz!

Gyanixi:Drukkolok a 4d-re,bizti nagyon jó lesz.Dvd-t kérjetek,nagy élmény otthon nézni! :D

Zsanett:Én is tegnap voltam védőnéninél és meg lettem dícsérve,rám is csak fél kiló jött egy hónap alatt.Még én is nagyon meglepődtem,bár nem is nagyon eszek,csak amennyit muszáj,mitől híznék.

Jövő héten megyünk uh-ra,remélem már szép nagy.Ugye jól tudom,hogy 16. hetesen kb. 16 cm-nek kell lennie???

Van egy nagyon jó könyvem,még apucitól kaptam,mikor kiderült,hogy babát várok.A címe:Terhességem ABC-je.Nagy vastag könyv,ha van kedvetek vegyétek meg,mert nagyon sok jó dolog van benne.

Friss kép rólunk és a hordozóról,amit 2 hete vettünk.
A bababolt a Camponában van,honlapja:babycenter-siofok.hu
A Campona még nincs rajta,mert új.Nézzetek körül,szerintem egész jó.
Puszi mindenkinek.

Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

elizabeth:
Örülök,hogy minden rendben volt a védőnőnél. Igazából nem is tudom,milyen igazolás kellene neki. Az én dokim sem adott "igazolást",elég volt az a papír,ami az első vizsgálat összegzése volt..
Hol van az a varrónő? Nem dolgozik drágán!

bbeti:
Bocs,a Diától kérdezted,de talán valamivel tudok segíteni..
Azt hiszem,a Jánosban rutin a beöntés és a borotválás. (Legalábbis én azt tapasztaltam ott..) De nem feltétlenül rossz találmány.Az Istvánban nincs ilyen,és nagyon féltem,hogy esetleg más is kijön.. :oops: A Jánosban is rooming-in van,de amíg nem jön meg a tejed,addíg csak nappalra. Éjszakára be kell adni a babát a csecsemősökhöz. Úgyhogy nappal akkor etetsz,amikor csak akarsz (vagy a baba akarja...) Éjszaka viszont tudsz pihenni. Szerintem ez nem rossz így. Érdekes,hogy az Istánban akkor sem adhatod "le" a babát,ha azt szeretnéd. (Volt a kórtermünkben egy kismami,aki szülés után szerette volna kicsit leadni a babát,mert hulla fáradt volt. De nem lehetett.)
A fürdetés -ha jól emlékszem- este 6 körül volt,a csecsemősök csinálták. Nekem az is érdekes volt,hogy csap alatt fürdették a babákat. (Az Istvánban kiskádban fürdetnek). Mikor hazavittem a lányom,jó ideig csak csap alatt (zuhany alatt) mertem fürdetni..
Nagyon aranyosak a csecsemősök,mindent megmutatnak,mit hogy kell csinálni. Nem tudom,most hogy van (5 éve szültem ott),de akkor nem adtak ott popsikenőcsöt,meg köldökhintőport. Ezt jó,ha megkérdezed,mert akkor vigyél,nagyon rossz volt,hogy ezt nem tudtam. (Az Istvánban pl.adnak) Törlőkendőt azt hiszem sehol nem adnak,csak kb. 3 db. pelust naponta. (KB.napi 6 db kell). A Jánosban kórházi ruhát adtak a babára,azt nem kellett vinni. (Az Istvánban saját ruhát kell vinni). De takarót, kis sapit, textil pelusokat mindenképpen vigyél,mert az kelleni fog..
Hát,bocs,ha hosszú lett,és véletlenül se szeretnék "okoskodni". :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


boszibaba: Nekem is nagyon fár a fenekem, vagyis inkább a gerincem vége. Neked is az?

fenix: emlékszem amikor először bejelentkeztél hozzánk, hogy terhes vagy. hogy megy az idő, eljött a 12.-ik hét is végre. Szuper, hogy jó lett az eredmény!! Nincs kép a babócáról?

babzsák: Én is olvastam, hogy közvetlenül UH előtt kapjunk be valamit, mert akkor felkel a baba. Az enyém is megélénkül amint enni kezdek, úgyhogy a következő UH-ra már én is viszek egy túrórudit... :lol:

bbeti: csatlakozom diához. Nekem is csináltak beöntést, és most is szeretném ha csinálnának, mert nem szeretném, ha "baleset érne" szülés közben... :lol: Alig kellemetlen, és nyugodtabb lennék.


bacilvi: Lilinél nem vettem, de jól jött volna a kórházban. Most fogok venni egy kézit, ami egy kicsit megszívja, és kiemeli a bimbót. Nem szeretnék fejni, csak ha rá kell segíteni a kezdeti időszakban, amikor majd belövel a tej, és túl kemény lesz a mellem ahhoz, hogy bekapja a baba. A nagyon tapasztalt anyukák azt mondták, hogykár drága elektromos cuccot venni, mert lehet, hogy nem is fog kelleni. Én abban hiszek, hogy ha rendszeresen cicire van téve a baba, akkor kialakul az ideális kereslet-kínálat és nincs szükség fejésre.... aztán kiderül mit produkál az élet :wink:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Korena, Barbamami, Dia
Köszönöm mindenkinek az infot, ezek szerint nem úszom meg, ha kell kell, gondolom akkor úgysem az lesz a legnagyobb gondom. :oops: :)

Még annyi érdekelne, hogy ha a Jánosban esetleg császárra kerülne a sor lehet kérni, hogy ne ED legyen hanem valami enyhe, pár perces altatás? Mert már hallottam ilyenről és epit nem nagyon szeretnék, sőt.. :?

Kép
Kép
bbeti
 
 


Babzsák hát igen főleg ülök,de azért óránként megyek le a földszintre mosdóba. Most vmivel jobbpedig semmit nem csináltam. Nemsokára indulok majd,mert 17re megyünk a párommal dokihoz. Szerintem útba kell ejteni egy MC Donaldsot,mert nagyon megkívántam olyan kaját. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Igaza van Korenanak. Én is kézit vettem, medelát, és nagyon jó volt. Igaz nekem rengeteg tejem volt, muszály volt fejni. De a kézi bőven elég, hacsak nem akar valaki tejleadó lenni. De érdemes jó minőségűt venni. Nekem elsőre egy gagyi gumipumpás volt, és kb 2 hónap múlva szétrepedt a gumi 8) :?

A fürdetést nem tudom, mert sosem mondták a csecsemősök, hogy nosza fürdetés. De azt hiszem tényleg csap alatt mosták őket.

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Sziasztok!

elizabeth:
Igen, nekem eddig csak hüvelyi UH -volt. De pocaklakóm csak egy van. Egy baba csak két külön pozicióból.
Képzeljétek, de. 10:46 -kor megmozdult! :D
Olyan jó érzés volt! :D

Tüsike
tüsike
 
 


Dia1 benkoka
Köszönöm :)
korena73 Köszi!
Pedig nemis volt olyan rég :wink: ! Juuuj... és még mennyi van hátra!!! A lényeg, persze, hogy szépen egeszségesen nőnek és fejlődnek a Babák!!

Kép van.. Sajna nem nagyon szerencsés mert sehogy se akat szépen feküdni ez a gyérmek... :lol: Kép Ez oldal kép...

Jaj!!! Lesz itt még egy nagy esemény!!!! Szombaton nagy családitalálkozás lesz /Barátom családja/ és akkor akar anyukájának elmondani a nagy hirt!! :) Hát emiatt sokkal jobban agodom mint a nyakiredő miatt... Gyerekemben biztos vagyok... Más emberekben - nem...

Hétvégén voltunk Slovákiában... pacal levest ettünk.. brrrrrrrr... De nem azért)), hanem lett egy képem rolunk, hármunkról :wink:
Kép

Kép

Kép
fenix
 
 


Tüsike! Jaj de jó, hogy megmozdult a babád! Ez az érzés semmihez sem fogható. Én is mindig átszellemült arcal élvezem a kisfiam bukfenceit. Szerintem egy kivülálló azt hiszi, hogy hiányzik egy kerekem amikor ilyenkor rám néz, mert csak a vigyort látja az arcomon, nem tudja minek örülök annyira :lol:

dia: nekem is az a pumpás volt 9 évvel ezelőtt :lol: az tényleg katasztrófa, most azért modernebbet veszek :lol:
Csap alatt fürdettük a kórházban mi is a babákat, aki akarta annak megfürdette a csecsemős, segített, de nekem is egyszerűbb volt a csap alatt megmosdatni, mint később otthon a kádban... persze néhány nap alatt ráérez az ember lánya arra is.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


fenix: Édes a kép a kis babszemről, és végre látlak már egészben is :lol: nem csak a medencében :lol: Látszik már a pocid?
Ezen a képen olyan mintha már látszana egy kicsit. A poncsód meg tök jó, én is hasonlót keresek.....

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?