Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamik!

Hű,mennyit írtatok!..

ancsa:
Ne izgulj,biztosan minden rendben lesz!!Kicsi babucidnak sem jó,ha ideges vagy. Meg egyébként sem tudod befolyásolni.. És különben is,tök jó lesz,hogy látod majd a kis bébit!!!!!!!! :lol:

korena:
Csak vicceltem,jó hogy leírtad,mi volt. Legalább nem hiszi azt az ember,hogy csak vele eshetnek meg ilyen dolgok.. Szerintem hasonló "finomlelkű" nővérkékkel lépten-nyomon találkozni,sajnos..
Egyébként ezen a fizetős dolgon én is kiakadtam. Ahova én eredetileg -itteni orvossal- tartoznék,hát iszonyúan sajnálom,aki ott szül. Egyébként a Petivel még simán elvégezték itt Érden az összes vérvételes vizsgálatot. Most szigorítottak,és mivel nem itteni dokihoz járok (Isten ments,hogy ezekhez menjek..), már mindenféle pecsétes papírokat kell kérnem a dokimtól,hogy egyáltalán szóba álljanak velem..

babzsák:
Ez az ultrahang-dolog némileg elbizonytalanított. Hát remélem,azért nem túl rossz érzés szegénynek! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Lányok,nekem már ekkora a hasam! Gáz??? :(

Kép

Kép
elizabeth25
 
 


Elindultunk 12kor a Baross utcai Klinikára. 13 előtt oda is értünk. Hamar meg is találtuk az ultrahangos részt,és váarkoztunk szépen. Úgy 13:25kor kijön egy asszintens,és kéri a kiskönyveket. Odamegyek én is,erre közli(mikor mondom,hogy genetikai uh-ra jöttem),hogy ki a fene küldött ide,majd elmagyarázza ímmel-ámmal,hogy hova is kell menni. Na akkor átmegyünk a genetikai tanácsadóba,bejelentkezek,és várakozunk. 14:20kor behívnak uh-ra,de a párom nem jöhetett be sajnos,pedig nagyon készült. Az egész vizsgálat nem volt 5 perc. Semmit nem mondtak a babáról,nem is kérdeztek. Minden úgy ment,mint egy futószalagon. Elég unszimpi volt a dokinő is. Akartam képet,meg megtudni,hogy tényleg kukis-e,de nekik fontosabb volt vmilyen recept. Egész végig arról beszéltek,a babáról nem. Még jó,hogy nem itt szülök,mert nem örülnék neki,ha így állnának a dolgokhoz. Miután végeztem 20 perc várakozás után megkaptam a leletem. A doki közölte,hogy minden a legnagyobb rendben,és az alacsonyabb AFP semmire sem utal,a genetikai uh dönt el mindent. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 

 
 

Boszibaba, az az I számú nőgyógy klinika nem?
Pont csütörtökön reggel volt szó a rádióban róla, egy édesanyja mesélte el az élményeit, hogy mennyire leszarták :( őt, és a gyereket is! :(

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Gyanixi! Nagyon csinos kismama vagy. Nagyon irigyellek, hogy csak a pocakod nő. Nekem bezzeg....

Egyébként én már 33 leszek a baba érkezésekor. Hát, ez van.

Vitte! Örülök neki, hogy jól vagy. Remélem, rendben lesz a cukros eredményed is.

Ancsa! Nagyon drukkolok holnapra a tarkóredő méréshez.

Szegény Korena! Nem lehetett kellemes a cukros-élményed meg a vérvétel sem, nem irigyellek érte.

Noémi! Drukkolok az első UH-odhoz.

Babzsák! Képzelem, mennyire megkönnyebbültél, hogy nem kell feküdnöd (reméljük), és megúszod a műtétet is. Így azért biztos jobban érzed magad.

Őzi! De jó neked, hogy már ennyi mindent beszereztél. Jó lehet már itt tartani. Nekem is kéne, de a felújítás miatt sincs időm, meg már megint nem érzem jól magam. Már azt hiszitek, kitalálom a dolgokat. Most a köldököm mellett balra fáj egy kis terület. Belül olyan érzés, mintha égett seb lenne. Ma felhívtam a dokimat, de azt mondta, szerinte nem lesz gond péntekig (akkor megyek hozzá). Azért a biztonság kedvéért mindjárt fekszem az ágyba. Mondjuk nem mintha mostanában olyan sokat pihiztem volna.

Irigykedek, hogy neked már milyen rövid idő van hátra!

Zsana! Köszi a kérdést, de még sajnos messze a vége. Most szárad a beton és még utána is sok meló lesz (gipszkartonozás, fűtésszerelés, a zuhanyzó burkolása, festés, tapétázás..) Persze nem én fogom ezeket csinálni, de azért egy kis festést biztos be tudok vállalni, ha jól leszek.

Vasárnap a mi bébink is úgy rugdosott, hogy már szinte fájt, ráadásul szinte egyfolytában. Én persze nagyon örültem neki. :D

Gratulálok, hogy Te is átlépted a 100 napot!

Bacilivi! Egy két védőnős dolog, ami eszembe jut: Egyik barátnőm átmeneti szociális otthonban dolgozik, egész kisbabák is vannak. A védőnője kijött hozzá (6 héttel idősebb terhes nálam) és egy babán mutogatta neki, milyen egy gyerek, hogy öltöztesse meg pelenkázza. Hiába mondta, hogy talán ezt nem kéne. Mondjuk ez inkább vicces sztori.

Másik barátnőm szoptatási problémákkal küzdött, érdemi segítséget a védőnőtől nem kapott. Azt mondta, úgy kell szoptatni, ahogy a természet diktálja. Egy másikkal állandóan csak tápszert akart a babának adatni. Volt olyan, akit állandóan rémisztgetett a védőnő, hogy sovány a babája, hónapokig ezt mondta, aztán egyszer csak leszidta, hogy kövér a gyerek.

Ja, a terhesség alatti hízás miatt is sokakat leszidnak a védőnők, aztán a doki közli, hogy semmi gond. Volt olyan is, akit megijesztett a védőnője, hogy túl nagy a hasának a növekedése, biztos kóros. Amíg nem ment dokihoz, idegeskedhetett a kismama.

Férjem munkatársáéknak koraszülött a babájuk, náluk fontos nézni, hogy rendesen gyarapszik-e. A védőnő halálra idegesítette őket, mert egyszer sem tudta megmérni a baba súlyát rendesen, nem tudta a számokat kivonni egymásból (ez komoly), lehetetlen súlyokat mért, aztán megelégelték és beszereztek egy mérleget, a védőnőt pedig megkérték, ne mérje a babát, majd ők megmondják a súlyát.

Több olyan fiatal és még gyermektelen védőnőt hallottam, akik egy csomó mindenre, amit az anyuka mond, azt mondja, hogy nem jó, hülyeség..., csak a könyvből tanultak a jók...

Na, azt hiszem, többel nem fárasztalak most titeket, így is jó hosszú lettem.

KépKép
nanett
 
 


Sziasztok!

Barbamami! nem akartalak Téged, és senki mást elbizonytalanítani az UH-ot illetően, én csak leírtam egy számomra új infót. Viszont azóta belegondoltam, hogy vannak bizonyos betegségek, pl. ízületi betegségek, amit pont ugyan olyan uh-gal gyógyítanak, mint amivel a babákat nézegetjük, szóval biztos van valami "hatása".
De mindenki maga, meg gondolom a dokija dönti el, hogy akar-e plusz ultrahangot.(Angliában max. 2 van a terhesség alatt, mert károsnak mondják...)

Kép
babzsák
 
 


Ja, azt még megkérdezném, hogy nektek volt-e már hasonló hasi fájásotok, mint amit az előbb írtam? Persze, az csak jó, ha nem. Ne legyetek ilyen pechesek, mint én.

Bocsi, még egyet kérdezek: Van már másnak is tej-csöpögése? Nekem már időnként előfordul, furi dolog.

Boszibaba! Amikor nekem januárban mennem kellett a genetikai UH-ra, a dokim mondta, hogy nem ajánlja a Baross u-t, mert nem túl kedvesek, inkább a Schöpf-Méreybe küld. Az igaz, hogy ott sokkal többet kellett várnom, de legalább nem voltak ilyenek.

Na, most már abbahagyom tényleg.

KépKép
nanett
 
 


Sziasztok!

Elizabeth igen arról a Klinikáról van szó.
:? Szerencsére többet nem kell oda mennem. A Schöpf Méreiben fogok ugyis szülni,arról meg én is csak jót hallottam. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Boszibaba, ha úgy gondolod, hogy neked az a jó, akkor az a lényeg, hogy te megbízol a kórházban és az ott dolgozókban. A Scöpfiről hallottam ilyet is, olyat is....de szerintem nagyrészt minden kórházról megoszlanak a vélemények. :)

Kép
elizabeth25
 
 


Elizabeth az biztos. De azért is ragaszkodom hozzá,mert a dokim itt dolgozik.

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok!

Az uh rossz hatására visszatérve, van egy pár akiknek nagyon beteg babájuk született évekkel ezelött és azt mondták nekik, hogy a túl gyakori uh miatt lett beteg ( 2 hetente nézték)... Azt, hogy tényleg igy van e, nem tudom, mindenesetre elgondolkodtató.

nanett nem semmi a védőnös storik...Az a furi, hogy 4 évig kell főiskolára járniuk, hogy védőnők lehessenek és mégis ez van...Bevallom nekem már csak a gondolattól is futkos a hátamon a hideg, ha arra gondolk, hogy rendszeresen fog a lakásunkra járni..plána ha még hülyeségeket is beszél.
Tejcsöpögés nálam is van kb 3 hete...Furcsa érzés, de igy legalább nem aggódom azon, hogy mi van ha nincs is tejem stb....
Vendég
 


Babzsak,

Ez azert nem igy van, Angliaban es a tobbi EU-s orszagban - sajat tapasztalat Finnorszag es Ausztria - max ket TAMOGATOTT UH van, ezeken kotelezo is megjelenni, ha nem mesz, nincs anyasagi ellatas...
Nem azert nincs tobb, mert karos, hanem mert a TB nem tamogat tobbet. Mert nincs annyi penze.
Mindenkire ra van bizva, hogy megy-e tobbszor, vagy nem.

Masreszt olvassatok utana, nincsen 1 olyan tudomanyos iromany, amiben leirtak volna, h. bizonyithatoan karos az UH a babara.
Ezt mindenhol mondjak es irjak.

Sokaknak, kozuluk nekem is eleg sok UH volt az elejen, hiszen ha problema van, nem kerdes, h. zavar-e vagy sem. Ha gond lehet, vagy aggodunk, valszeg jobb elmenni, es lenyugodni...

Tehat nyugi, nem kell feleslegesen parazni, es tulzasokba sem esni.

Nanett,

nekem is fajdogal a pocim, ne aggodj....
Tejcsorgasod van mar? Nekem meg nincs, bar megvagyok nelkule... :D

Boszibaba,
Szegenyke, ez nem volt tul jo elmeny.... :(

Korena,
Istenem... nagyon sajnalom. Nalam legalabb nem voltak benazasok, kedves volt mindenki, csak az ize volt kaka a lottynek...

Mst rohanok,
Pa

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Bacivili most megijesztettél! Nekem tegnap is volt uh,meg holnap is lesz,mert megyek a dokimhoz. :?
Nem tudom ki hol tart,de én tegnap mértem magam,és eddig 3,5 kg + van rajtam. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok!

Megint itt vagyok!
Elizabeth25, a hasad növekedése csak a megváltozott emésztés miatt van, Nekem is így volt, de már kezt elmúlni. Néha nagyon bepukkan és olyan mintha fél idős lennék, néha meg egészen picike.

JA, drukkoljatok, ma megyünk takaróredő mérésre!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Sziasztok!

Ma egy szülésznő azt mondta, h nem fáj a babáknak az ultrahang, de asszem ezt tőlük kéne megkérdezni, én már nem tudom mit gondoljak...
Bizonyára az arany középút a legjobb megoldás.

Kép
babzsák
 
 


Sziasztok
Én is csatlakoznék hozzátok, ha lehet :)
Január 25-re vagyok kiírva az Isvánban fogok szülni.

Barbamami
visszaolvastam egy keveset, láttam, hogy te is Istvános vagy :D a terheléses cukornál ott egy zsömit kell enni és 2 dl tejet inni. Szerintem ez a legnormálisabb....
Nekem a cukor nagyon jó lett szerencsére.

Kislányunk lesz a neve Lilla, nagyon aktív, néha még éjszaka sem hagy nyugton :wink:

jkzsanett
 
 


Szia Ancsa!

Ne izgulj, biztos minden ok. lesz a tarkóredővel!Most néztem csak, h te böszörményi vagy! Én eredetileg józsai, csak az egyetem miatt jöttem pestre, aztán itt ragadtam :(
Debrecenben szülsz?Ki a dokid?

Kép
babzsák
 
 


Sziasztok!

Őszi! Köszi, hogy felkerültem a listára. A +-os dolog, így már egyértelmű, de magamtól nem jöttem volna rá bizti. :lol:

Elizabeth, az én pocakom ennél nagyobb valamivel. A babónak még nem igen kéne látszania, az én hasam a sok kajától van. Abból is következtettünk, hogy helyzet van, hogy egyik napról a másikra szinte sokkal többet kellett ennem, mert úton-útfélen rosszul lettem. (elötte igen kevesett ettem, mert hízós fajta vagyok, és figyeltem magamra). A családban már azzal viccelek, hogy előre felszedem a zsírréteget, hogy a babó meg ne fázzon télen. Amúgy az első hetekben hízhattam 1-2-3 kg-ot, de azóta nem. A védőnő már 74,3-at mért (174 cm vagyok), és már a több a számításaim szerint. Ő ehhez viszonyítja a többit majd gondolom.

Köszi, hogy drukkoltok az első uh-ra. Egyre jobban foglalkoztat a dolog, éjszaka álmomban végig uh-n voltam. :D
Vendég
 


Szia Babzsák!

Igen Db-ben fogok szülni, Rajnai László az orvosom és a Kenéziben fogok szülni.
Te hány éves vagy? Írj egy kicsit magadról!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Szia Ancsa!

Engem Johannának hívnak, 24 éves vagyok, első kisbabámat várom.
Az Adyban végeztem, aztán pestre jöttem egyetemre. Kertészmérnök vagyok, de humán biotechnológiával foglalkozom, ill mostmár táppénzen vagyok, mert Budakeszin van a munkahely, és rengeteget kellett utazni...Egyébként 10 éve költözött a családom Józsára, addig Debrecenben a belvárosban laktunk.Mi Endrődihez jártunk( a család nő tagjai), Rajnait sajnos nem ismerem. Csak annyit tudok, hogy valóban sokkal jobb hely a kenézy.
Egyébként ismerek egy pár böszörményit, akik velem együtt voltak gimnazisták, de mást nem nagyon.

Rólad mit lehet tudni?

Kép
babzsák
 
 


Szia Johanna!

26 éves vagyok és az első kisbabámat várom!
A közgázban a (Bethlenben) végeztem, Nyíregyházára járok főiskolára, jelenleg már én is táppénzen vagyok, mert a munkahelyemen nagy létszámleépítések vannak és féltem, hogy engem is elküldenek és akkor csak a GYES-t kapnám, a GYED-et nem.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Sziasztok!

A "régiek" talán emlékeznek rám, kb a nyár közepén "csatlakoztam" hozzátok (Duphastonnal kapcsolatban kérdeztem), aztán meg jól eltűntem... Ennek az az oka, hogy kiírtak, úgyhogy itthon vagyok táppénzen, a netet pedig csak nemrég kötötték be. A lényeg, hogy most már van, így aktivizálom magam :D Remélem sok okosat tudok majd mondani! :D

Jó pár napomba telt míg végigolvastalak titeket, de mind a 37 oldalt becsülettel legyűrtem!!! Olyan jó érzés, hogy van kivel megbeszélni az aktuális problémákat, mások (nem pocakosok)számára ezek sokszor banálisnak tűnnek...

Mi 23 hetesek vagyunk és kisfiú lakik a pocimban. Minden rendben volt vele eddig, 2 hét múlva megyünk cukor vizsgálatra, hihetetlen, milyen sztorijaitok vannak ebben a témában, na majd én is beszámolok...

Tervezgetjük a 4d-t is, talán a következő hetekben.

Őzi, küldöm priviben a paramétereket!
Szép napot mindenkinek!
Lilla

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok

Elég rég jártam erre, mert az elmúlt hetek kicsit zsufik voltak, és csak olvasni volt időm, írni már nem. Hétfőn végre betöltöttük azt a bűvös 12. hetet. :P :P :P Most már kicsit megkönnyebbültem, főleg, hogy tegnap voltunk dokinál. Nagyon aranyos volt, majdnem egy órát beszélgettünk vele hármasban a férjemmel. Uh is volt ám! :lol: :oops: Kicsi nokedlink hossza 6,63 cm, jó szívhang, tarkó redő 1,7 mm. Szóval szuper eredményeink lettek. Leszámítva, hogy megint híztam egy kilót, de sebaj, ennél nagyobb gondunk ne legyen! Trambulin bajnokunk úgy ficánkolt végig az uh alatt, hogy a doki alig bírta őt követni! :P :lol: :oops: Láttuk, ahogy megpróbálja szopni az újacskáját, de nem talált bele a szájába! Kaptunk dvd felvételt, de képet sajnos ezúttal nem.
Megvettem az első kismamanacimat, hát mit mondjak, nagyon kényelmes, de azért kicsit furi.

Ancsa 800418
Ne izgulj az uh miatt, tuti, hogy minden rendben lesz! Én is nagyon izgultam, de feleslegesen. Bizti, hogy veled is így lesz! Ha kapsz képet, azt mindenképpen szeretnénk ám látni!
Milyen otthon lenni egész nap? Mit csinálsz napközben? MSN-ed nincs véletlenül?

puszi Nansy

Kép

Kép
nansy
 
 


Elfelejtettem, hogy minden újnak és réginek üdv. Bocsi, hogy nem írok mindenkinek külön, de írtó sokat termeltetek mostanában. :oops: :lol:

Kép

Kép
nansy
 
 


Nanett
Jobbulást kívánok neked, nem hiszem, hogy baj lenne néha nekem is fáj, biztosan a növekedéstől van, attól feszülhet, vagy a baba nyomja.

Boszibaba
Sajnálom, hogy rossz élményed volt, ott a nővérek elég bunkók, kár, hogy a dokid is az volt. És úgy látszik a férfiak tényleg nem mehetnek be. :(
Nekem 0.66 volt az afp-m. Mi a Baross után elmentünk az Istenhegyi útra pont a 20. héten genetikai uh-ra. Időpontot kellett kérni, ami hamar sikerült és ott vagy 10 percen keresztül nézték a babát, a doki egyfolytában beszélt, mindent elmondott, kaptunk róla dvd-t, 10.000 vagy 14000 volt már nem tudom. Szerintem annyit megér. Egy A4-es oldal mérést és adatot adtak róla.


Tegnap voltunk szüléselőkészítő tanfolyamon a Jánosban. Aki ott fog szülni, annak ajánlani tudom. A szülészetet most újították fel elég szép. Délután 5-kor kezdődött keddenként van 1-1.5 óra, Tegnap a baba gondozása volt, mindent elmondtak, a fürdetéstől kezdve. Nagyon jó volt egy gyermkes ott dolgozó gondozó tartotta, elmondta azt ami a "nagy könyvben " le van írva és a saját tapasztalatait is. Legközelebb jövő kedden megyünk akkor a szülésről lesz szó.
Nem azt mondom, hogy Barossban nem mondtak el neked mindent, de én a saját megnyugtatásomra mentem el és nem bántam meg. A filmet meg már rongyá néztük, a helyedben elmennék. :)

Kép
Kép
bbeti
 
 


Bbetti mi majd Honvédba megyünk 4D-re. Ott csak 8000,és nem semmi a bánásmód,és az ellátás. :lol: Nagyon rendes mindenki. Ott is dokinéni van,de annyira közvetlen.Eddig mind a 2 alkalommal 30 percet voltam bent,és ingyen kaptam 6 képet,amit kérésre CD-re s írtak+DVd-t,vagy VHS-t is a vizsgálatról,persze ezt is ingyen. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


jkzsanett. szia! én is az Istvánban fogok szülni ( a táblán még az Újpesti van, most váltottunk dokit, kórházat) Te kihez jársz? Szülésfelkészitőn voltál már? Mi ma megyünk először. ..kiváncsi vagyok nagyon!

elizabeth! rég láttalak :-) Poci az elején tényleg a rossz emésztés miatt van, de idővel jobb lesz a szitu és majd tényleg a bébi fog létszani :D
Vendég
 


boszibaba. nem akartalak megileszteni, :oops: :oops: de tényleg. az ember rengetegmindent hall... hogy minek mennyi az igazságalapja, azt meg nem lehet tudni.Jót is rosszat is lehet hallani az uhról... Szerintem a lényeg, hogy nem szabad túlzásokba esni.
Vendég
 


bacilivi
Elvileg Hetényi dokinál, ha elvállal, mert a mostani dokinéni szülést már nem vállal és neki adja át a kismamákat.
Szülésfelkészítőn még nem voltam, gondolkodom rajta, hogy jó lenne menni.... de itthon vagyok és így kicsit macerásabb....
Nálunk (Pécelen) van kismamaklub és a védőnők ott is nagyon jó dolgokat mondanak. Majd még meglátjuk.
Te kinél fogsz szülni?

jkzsanett
 
 


Lányok! Írjátok már meg, h nektek szokott-e keményedni a hasatok és mennyit? A tegnapi terhes tanfolyamon a védőnő beparáztatott, h nem kéne!
Van, amikor egész nap alig, de van úgy h minden ok nélkül, alig csinálok valamit, egyszercsak összeáll a méhem egy csomóba pár mp-re, nem igazán fáj, csak kellemetlen! :roll:

Kép
gyanixi
 
 


Luisa: elvesztél az Ikeában???Mi van veled??

Kép
gyanixi
 
 


Gyanixi,

Nekem is van ilyen, eleg gyakran, de nem tudom, h. ilyenkor a baba fordul esetleg vagy tenyleg az, amit irnak, irtok, h. haskemenyedes...
Ezt honnan lehet tudni?
Engem is erdekelne.
A gyakori nalam azt jelenti, h. naponta tobbszor, 4x-5x biztos, bar rovid ideig tart, es en sem tudnam megmondani, hogy mivel valtom ki....

Zsanett,
Cuki a pocid, es nagyon jol all a rovidebb haj :D

Luisa,

beszeltetek mar a "Lara"-rol, mint onallo nevrol?
Ime egy link:
http://www.origo.hu/utonevtar/index.html?id=1952

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Ozi,

ja, allampolgarsag. Nem automatikus semmi, sot, az EUs orszagokban az szamit, h. a szulok milyen allampolgarok, igy nalunk fel sem vetodik, hogy osztrak legyen, viszont szerencsere lehet kettos magyar es nemet. Ennek marhara orulok.
A ti picitek kettos lesz vagy csak amcsi?

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Vitte
Köszi a dícséretet :) már nagyon untam a hosszú hajat, ráadásul babával a rövid haj kényelmesebb :D
Teszek majd fel újabb képeket is, mert már nagyobb a pocak...

Gyanixi
Nekem is volt keményedés, igaz nem sűrűn. Lefeküdtem pihizni és sokkal jobb lett.

jkzsanett
 
 


Gyanixi

Pont nem régen írtam valakinek, hogy ennyi idősen nekem is sokat keményedett, de utánna olvasva kiderült a növekedéstől van. Az nem baj, ha sokszor csinálja, csak ne ilyen félórákra. Állítólag a méh edz. Pihenj többet, ha érzed, hogy keményedik, ülj le. Nekem is volt a lépcsőzéstől, mászkálástól ha öt percet álltam már attól. Ezen az időszakon át kell esni ne ijedj meg tényleg pihenj többet. Gondolom a védőnő azért ijedt meg, mert ez szüléselőjelző is lehet késöbb. Én is nagyon paráztam ezen, de sokat pihentem, feküdtem. Ez egy ilyen időszak, majd elmúlik nekem már szinte nincs is, csak napi 1-2. A pár másodperc tényleg nem gond.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Sziasztok!

A poci keményedésről 2 hete beszéltünk egy kicsit.
Akkor épp engem ilyesztgetett.
A doki azt mondta, hogy a baba nagyobb mozgása vagy a mama hirtelen mozdulata is kiválthatja az ingert.
A napi egy két alkalomtól nem kell megijedni, akkor szükséges orvoshoz fordulni ha rendszeressé válik vagy sürűsödik.

Én elkezdtem szedni Magne B6-ot és úgy tűnik /nem szeretném elkiabálni /de ezek az összehúzódások megszüntek.
Egyébként nálam mindig fekve jelentkezett kicsit félek is az esti lefekvéstől.De remélem nem lesz gáz megint.
Üdv Zsu

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.
 
 


Vitte:Nálam a keményedés olyan, h a köldököm alatt a méhem hírtelen összecsomósodik, teljesen kitapintható, h egy kemény gumó és nem görcsöl csak picit kellemetlen és mielött összekeményedne elötte egy pár mp-cel is érzem már ezt a picit feszülő érzést!

Bocsi lányok, h mindig ezzel a keményedéses dologgal jövök,de úgy be tudok rajta parázni, főleg, ha még a védőnő is ezt nyomja!! Tényleg ne haragudjatok már!! :roll:

Kép
gyanixi
 
 


Sziasztok Kismamik!

Ne haragudjatok hogy eddig nem írtam, de az elmúlt hetekben annyi helyre kellett mennünk, hogy azt sem tudtuk hol áll a fejünk! Így csak olvasni tudtalak benneteket!

A poci keményedésről csak annyit hogy az egyik barátnőm 36. hetében van és tegnap keményedett és görcsölt a pocija.Beszélt a dokijával és mára a kórházban fekszik, és csak annyit mondott neki a doki hogy bármikor meglehet a baba!Úgy néz ki hogy az elkövetkező napokat vagy heteket kórházban tölti, de ez a vérvétel eredményétől is múlik hogy meddig marad a kórházban! Egyébként nov.22-ére van kiírva!

Üdv!
Dica
Vendég
 


Gyanixi

Ha bizonytalan vagy akkor beszéld meg az orvosoddal.
Jobb félni, mint megijedni!
Én a rossz cukor eredmény előtt mentem be 3 napra a kórházba a /keményedés miatt egy éjszaka ilyesztett rám, akkor voltam 22 hetes/ az a vacak terheléses eredmény nem lett jó így lett 1hét belőle.
A kórházban persze többet nem fordult elő a keményedés, maradt a cukor nyavaja.
Minden nap rám kötötték azt hiszem Ctg-nek hívják a ketyerét ami a méh összehúzodásokat méri.Mindig negatív lett.
Ha esetleg be is kellene menned kivizsgálásra nem tart pár napnál tovább.De legalább így kiderül mi okozhatja./Ne hogy íjesztgetésnek vedd! /

Itthon volt megint akkor kezdtem el a Magne B6-ot szedni a körzeti orvosom tanácsára annyit mondott hogy a 37 héttől lekell állni vele hogy a természetes fájások beinduljanak.

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a védőnőnél és legnagyobb meglepetésemre,csak fél kilót sikerült felszednem az elmúlt egy hónapban!El sem hiszem.
Meg is lettem dícsérve,remélem sokáig így lesz.

Pocikeményedés:Nekem az első 1-2 hónapban nagyon sűrűn csinálta,szinte fájt,de már régóta nem éreztem.Viszont a derekam kezd fájdogálni.Nektek nem?

Kezd mocorogni a babánk,ha az oldalamra fekszek és mozgatom a felső lábam,akkor ,,rugdos".Védőnéni szerint nem tetszik a babának,mert biztos épp ott fekszik.

Jövő héten megyünk AFP-re és uh.-ra.Nem tudja valaki,hogy a Jánosban hol veszik le az AFP-t?

Képzeljétek,vasárnap megyünk megvenni a kiságyat,(bizti hülyének néztek,hogy már most vásárolunk)most egy 10.000-el olcsóbb,nem akarom elszalasztani.

Boszibaba:Hogy van ez,hogy csak 8.000.- az uh. és mindent ingyen adnak hozzá?Nekünk 8.000.- volt az uh,1 kép 1.000.-,dvd 2.000.-!És nagyon körül néztünk,hogy ne a legdrágábbat válasszuk.12.000.- fizettünk,pedig mi adtuk a dvd-t,mégis elkérték az árát.Legközelebb mi is oda megyünk,kb. 25 hetesen.

Mindenkinek további örömteli pocakosodást,haskeményedés mentes babavárást kívánok!
Vendég
 


Mi azt beszéltük meg a párommal, hogy március környékén fogunk majd nekilátni vásárolgatni....szülés előtt kb. 3 hónappal, ráérünk akkor. MIVEL, akkor már a baba neme is remélhetőleg bizti lesz! :)

Amúgy mi az a legkorábbi időpont amikor megtudják mondani, hogy milyen nemű lesz a baba? Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy neki a 12 hetes UH-on (hüvelyit csináltak), megmondta a doki, hogy kisfiú lesz.

Kép
elizabeth25
 
 


Elizabeth:

Nekem is a 12. hetes uh.-n mondta a doki,hogy nem 100%,de kisfiúnak látja és én is láttam valami ,,kuki szerűt".Nekem most egy kicsit nagyobb a pocim,mint a tiéd,lehet,hogy jó nagy pocid lesz. :D Én márciusban már mindent rendben akarok látni a szobákban,mert április elején már jön is a baba.
Már nagyon várom,de félek is.Gátmetszéstől ki fél?Én nagyon.
Akik szültek már,meséljetek kicsit,milyen érzés!Léccike!
Vendég
 


Benkoka nem vásároltok szerintem korán. Mi si hamarosan megveszünk mindent,már utálok várni,és rendezni akarom a babaszobát.
A Honvédban tényleg csak 8000 Ft a 4D-s uh,és ebben minden benne van,megkérdeztük,mikor genetikain voltunk. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok :)

Benkoka, a gátmetszés egyáltalán nem fáj, és inkább vágjanak mint repedjen. Én észre se vettem :roll:
Utána viszont elég kellemetlen amíg bent van a varrat, de ki lehet bírni, és csak 4 nap.

Szóval no para

Dia

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Sziasztok!

Dia
Nem akarod leírni persze csak ha akarod a szülési történeted? Hol, mikor, mennyire fájt? Hasonló.

Kép
Kép
bbeti
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a tarkó redő mérésről, és 1,7 mm, tehát normális, egyébként minden megfelelő CRL 21 mm.
A baba mozog, és szerintünk kisfiú.
Csináltak videófelvételet is, úgyhogy este még lemeózzuk, hogy biztos hogy kukit láttunk e.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Sziasztok!

Dia!
Én is örülnék ha el mesélnéd szülési történeted!!!! :)

Gátmetszés... A keresztfiam anyukája is azt modta hogy nem is érezte mikor vágták csak utána nem nagyon bírt leülni!

Dica
Vendég
 


Sziasztok kismamik!

boszibaba:
Hát ez az UH-ozás rendkívül "kedves" történet. Szegény,nem lehetett túl jó élmény. Nekem a Rókusban volt hasonló,pont a genetikai UH-on,kb. annyi különbséggel,hogy bejöhetett a párom. Na,nem is megyünk oda többet..

Nanett:
A tejcsorgás teljesen normális dolog.Állítólag nem függ össze azzal,mennyi tejed lesz,de én még akárkiről hallottam,hogy terhesen is csorgott a teje,annak mind rengeteg teje volt..

jkzsanett:
Az a baj,hogy én itt Érden járok a vérvételes vizsgálatokra. (És állítólag az idén már itt is ez a lökött cukorszirup van.) Ugyanis itt 4 házra van tőlünk a rendelő.És mire a gyerekek felébrednek,már itthon is vagyok,csak addig kell anyunak "ügyelnie".

bbeti:
Az első babámat a Jánosban szültem. Az egyetlen gondom a kórházzal a szörnyű állapotú szülőszoba volt.Ha azt felújították,akkor az tök jó. A nővérek nagyon aranyosak voltak,és segítőkészek is,nagyon jó tapasztalataim vannak róluk.

gyanixi:
Szerintem mindenképpen menj el a dokidhoz. Ha kell,ő felír neked görcsoldót. És az tényleg nagyon jó,nekem a Petivel teljesen elmúlt a keményedés. Igazából annyi idős terhesen,amennyi vagy,még tényleg nem nagyon kéne keményednie rendszeresen. Ráadásul a méhszájat is meg kell nézni,nem nyílt-e ki,mert fertőzést kaphat a baba,és az koraszüléshez vezethet. És ha ideges vagy,az nem jó se neked,se a babának..

elizabeth:
Van egy nagyon aranyos könyv,ami részletesen,képekkel bemutatja a baba fejlődését. Azt írja,hogy a 17. héten fejlődnek ki a külső nemi szervek.. Tehát ez előtt semmit nem lehet megállapítani,merthogy nincs is mit látni..

benkoka:
Én egyenesen rettegtem a gátmetszéstől.. Modjuk én repedtem,de semmit nem érzel.Szerintem a gátmetszésből sem. Legalábbis,ha akkor csinálják,amikor a baba feje már úton van (gondolom,mindig akkor kell csinálni,ehhez nem értek..) Mert akkor annyira nyomja a hüvelybemenetet,hogy teljesen érzéketlen. Ráadásul fájás alatt csinálják,amikor egyáltalán nem azzal leszel elfoglalva,hogy vágnak-e,mert éppen préselni fogsz..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok.

Ma voltunk a 12. heti Uh-on, minden okés volt tök örülünk.:))

Korena, mért mondod ezt Tatabányáról?? Én oda járok, a Pazár doki az orvosom, ez nagyon GÁZ??? Lécci okíts ki, nem vagyok itt ismerős, (nemrég költöztem haza a fővárosból.)

Az Uhtól ne féljetek. Sztem nem káros, legalábbis a normális mennyiségben biztos nem.

Babzsák, örülök, hogy nem műtöttek meg, nálunk is az a konszenzus, hogy meg kell várni a terhesség végét.
MIndenkinekm inden jót!!
Zsófi

Kép
[/url]
gypsophila
 
 


Benkoka, de te áprilisban szülsz, én meg júniusban :))) , úgyhogy ráérünk márciusban vásárolgatni! :) Hát szerintem is nagy pocim lesz! :) A párom is nagyon magas, én sem vagyok olyan nagyon alacsony, sőt mind a kettőnk családjába jó méretűek az emberek! :))
Amúgy neked hüvelyi uh-ot csinált a 12 héten vagy hasit, és már ott is látta?? A gátmetszés témához nem tudok hozzászólni, mert még nem volt, és mivel csaszival szülök, nem is lesz! :o

Ancsa hasi uh-on voltatok?

Kép
elizabeth25
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?