Sziasztok!
Gyanixi! Nagyon csinos kismama vagy. Nagyon irigyellek, hogy csak a pocakod nő. Nekem bezzeg....
Egyébként én már 33 leszek a baba érkezésekor. Hát, ez van.
Vitte! Örülök neki, hogy jól vagy. Remélem, rendben lesz a cukros eredményed is.
Ancsa! Nagyon drukkolok holnapra a tarkóredő méréshez.
Szegény Korena! Nem lehetett kellemes a cukros-élményed meg a vérvétel sem, nem irigyellek érte.
Noémi! Drukkolok az első UH-odhoz.
Babzsák! Képzelem, mennyire megkönnyebbültél, hogy nem kell feküdnöd (reméljük), és megúszod a műtétet is. Így azért biztos jobban érzed magad.
Őzi! De jó neked, hogy már ennyi mindent beszereztél. Jó lehet már itt tartani. Nekem is kéne, de a felújítás miatt sincs időm, meg már megint nem érzem jól magam. Már azt hiszitek, kitalálom a dolgokat. Most a köldököm mellett balra fáj egy kis terület. Belül olyan érzés, mintha égett seb lenne. Ma felhívtam a dokimat, de azt mondta, szerinte nem lesz gond péntekig (akkor megyek hozzá). Azért a biztonság kedvéért mindjárt fekszem az ágyba. Mondjuk nem mintha mostanában olyan sokat pihiztem volna.
Irigykedek, hogy neked már milyen rövid idő van hátra!
Zsana! Köszi a kérdést, de még sajnos messze a vége. Most szárad a beton és még utána is sok meló lesz (gipszkartonozás, fűtésszerelés, a zuhanyzó burkolása, festés, tapétázás..) Persze nem én fogom ezeket csinálni, de azért egy kis festést biztos be tudok vállalni, ha jól leszek.
Vasárnap a mi bébink is úgy rugdosott, hogy már szinte fájt, ráadásul szinte egyfolytában. Én persze nagyon örültem neki.
Gratulálok, hogy Te is átlépted a 100 napot!
Bacilivi! Egy két védőnős dolog, ami eszembe jut: Egyik barátnőm átmeneti szociális otthonban dolgozik, egész kisbabák is vannak. A védőnője kijött hozzá (6 héttel idősebb terhes nálam) és egy babán mutogatta neki, milyen egy gyerek, hogy öltöztesse meg pelenkázza. Hiába mondta, hogy talán ezt nem kéne. Mondjuk ez inkább vicces sztori.
Másik barátnőm szoptatási problémákkal küzdött, érdemi segítséget a védőnőtől nem kapott. Azt mondta, úgy kell szoptatni, ahogy a természet diktálja. Egy másikkal állandóan csak tápszert akart a babának adatni. Volt olyan, akit állandóan rémisztgetett a védőnő, hogy sovány a babája, hónapokig ezt mondta, aztán egyszer csak leszidta, hogy kövér a gyerek.
Ja, a terhesség alatti hízás miatt is sokakat leszidnak a védőnők, aztán a doki közli, hogy semmi gond. Volt olyan is, akit megijesztett a védőnője, hogy túl nagy a hasának a növekedése, biztos kóros. Amíg nem ment dokihoz, idegeskedhetett a kismama.
Férjem munkatársáéknak koraszülött a babájuk, náluk fontos nézni, hogy rendesen gyarapszik-e. A védőnő halálra idegesítette őket, mert egyszer sem tudta megmérni a baba súlyát rendesen, nem tudta a számokat kivonni egymásból (ez komoly), lehetetlen súlyokat mért, aztán megelégelték és beszereztek egy mérleget, a védőnőt pedig megkérték, ne mérje a babát, majd ők megmondják a súlyát.
Több olyan fiatal és még gyermektelen védőnőt hallottam, akik egy csomó mindenre, amit az anyuka mond, azt mondja, hogy nem jó, hülyeség..., csak a könyvből tanultak a jók...
Na, azt hiszem, többel nem fárasztalak most titeket, így is jó hosszú lettem.