Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Tegnap egész nap dolgoztam, azért nem tudtam jönni.
Nálunk, ebben a nyamvadt panelben még mindig nem fűt a radiátor, hiába légtelenítünk! Rettenetes, itt fagyoskodom. Persze, a Főtávot hiába hívjuk, majd kiküldenek valakit... aki azóta se jön... :(

Cat!
Na, látod, hogy nem is volt olyan vészes a vérvétel? :) Még a végén megszereted! :) A gentetikai uh-ra pedig ezzel az eredménnyel kell menni, úgyhogy te még jóval előtte vagy! :)

Kami!
Jó utat, vigyázzatok magatokra, pihenjetek sokat, aztán várunk vissza! :)

Barbus!
Gratulálok az egyre erősödő bubikhoz, nálam is ez van, egyre intenzívebben érzem. Aztán egyszer-kétszer sokkal erősebb, mintha megrúgna. De a későbbiekben biztos erősebb lesz! :) NAgyon szeretem és alig várom minden nap, hogy jelt adjon magáról a kis bébi! :)

Móni!
Szuper az AFP eredményed, neked is egy kis tökéletes baba van a pocidban! :)

Pann!
Én is hihetetlen fáradékony vagyok, este 9-kor már majd leragad a szemem. Pedig én (vessetek meg) naponta megiszok egy kávét, de hiába! :( Gondolom, tök bosszanto, hogy az eredmny még mindig nincs meg, de ilyenkor gondolj arra, hogyha bármi gond lenne, már telefonáltak volna. Ennyire linkek nem lehetnek!
Ja, nálunk is laminált padló van a nappaliban, de tény és való, hogy minden meglátszik rajta. A porcicák (pedig rendmániás vagyok) néha tök nagy nyugalommal ott üldögélnek a sarokban! :) Tiszta ciki! :)

Boldiági!
Köszi, hogy megírtad az eredményeket! Lehet, hogy Boldinak azért nagyobb a kobakja, mert ő fiú. Buksi meg lány. De ha a doki azt mondta, hogy minden ok, akkor miért ne lenne az? Higyj neki! :)

Melltartó: én is Anita márkájút vettem, szerintem érdemes beruházni, bár az enyém is csak 4900 Ft volt. Nagyon kényelmes és szeretem!

Pizsi!
Az én pizsim gumis, de már majd megveszek tőle, mert hol lejebb, hol feljebb tolom a pocakomon, attól függően, hol nem szorít jobban. Lehet, hogy tényleg valami gatyamadzagot kellene bele fűzni! :)

Tali!
Hát csajok, mivel én rendezvényszervezéssel foglalkozom és ált.minden rendezvény péntek-szombaton van, nem valószínű, hogy tudok hozzátok csatlakozni. De nagyon szívesen tenném. Ha van már időpont, akkor tutira meg tudom mondani, hogy mi a helyzet. Nekem bárhol jó lesz. Bár tegnap azt mondtam, hogy elköltözöm vidékre, elegem van a főváros tömegközlekedéséből! A keleti pu-tól a hungária krt-ig (normál esetben 7-10 perc) több, mint 50 perc alatt tette meg a nyamvadt 173-as busz. Azt hittem, felrobbanok!


:evil: :evil: :evil: :evil:

Most mindjárt indulok dolgozni, délután jövök!

Addig is puszi!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Itt a tábla is!

Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Azt akartam még gyorsan írni, hogy az Anita üzletben nemcsak Anitát lehet kapni, hanem egy csomó más márkát is! Már rég tervezem hogy újra megyek hozzájuk mert most már elkelne új melltartó, meg hogy itt a hideg, egy-két bundabugyi is. :roll: De legalábbis pocakos harisnyanadrág, bár lehet egyszerűen veszek egy pár számmal nagyobb nemterheset hogy tuti beleférjek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, engem kidobott az ágy majd' 1 órája :roll:

Róki! Köszi a tippet, a múltkor pont arra jártunk, de hétvégén, és akkor zárva volt. Még nem tudom hogy fogom kisakkozni, hogy munkaidőben odaérjek, de majd kitalálok valamit :D

Tegnap este egyre inkább rúgásokhoz hasonló böködéseket éreztem!! Tök jó :lol: :lol: Mindig mondom a férjemnek, amikor megmozdul Emma, de sajna "kintről" még nem lehet érezni. Pedig fogja a pocim rendületlenül :lol:

Na, megyek főzök egy teát mert elkezdtem tüsszögni meg köhögni :shock:
Vendég
 


Sziasztok,

Este már nem volt erőm bejelentkezni.

Minden rendben, a doki szélesen mosolygott, hogy végre megvan a kicsi. :D :D
A méretre annyit mondott, hogy az UH szerint talán 3 nappal idősebb is, mint a számolt napok alapján, ami rendben van, ennyi a mérési hibahatárban is benne van, de a szükségesnél biztos nem kisebb. :D
Aztán megvizsgált, és sikerül meghallgatni a szívhangját is, igaz csak nagyon halkan, mert nem pont a hasfalam oldalán volt, hanem beljebb, de azért így is kivehető volt a hangja. :P
Ezen kívül gyakorlatilag semmi nem történt, megbeszéltük a következő vizsgálatot (AFP+ultrahang).

Ennyi, most kb. egy hónap pihi, mert az AFP nov. 20-21-ére van kiírva.

Esetleg volt (van) valaki a Margitban terhesgondozáson, mennyivel előbb kell az AFP-re bejelenkezni?

Sz. Ági

Kép
székelyné
 
 


Szia Sz.Ági!

Tudtommal nem kell bejelentkezni, ez "csak egy" vérvétel. A lényeg, hogy szakorvosi beutaló mindenképpen kell hozzá! Ha azt adott most az orvos, akkor azzal a papírral a megbeszélt dátumon bemész hajnalban a kórházba és ott bejelentkezel vérvételre.
Legalábbis nálam nem kellett előre szólni.
Csak annyi, hogy vérvételazt hozsem általában csak reggel 10ig van, úgyhogy arra figyelj, hogy az előtt érj oda!
Örülök, hogy minden rendben a picúrral! Remélem, megnyugodtál! :D
Vendég
 


azt hozsem = azt hiszem :oops:
Vendég
 


Szia Barbus,

Nincs külön beutalóm, de van Margitos gondozási tervam, az gondolom jó lesz. Azért megkérdezem telefonon - biztos, ami biztos, merthogy ennek pontos ideje van, nem lenne szerencsés kicsúszni belőle.
Meg utána UH is van eredménnyel, csakhogy oda minimum 2 hétre bírnak időpontot adni (legalábbis most ennyire előre jelenteztem, de már csak létszámon felül tudtak beírni). Ehhez képest hárman-négyen kódorogtunk, és félórákig nem történt semmi, nem volt bent senki (még csecsemők sem, mert az ő szűrésük 10-kor kezdődik, ezt még a két műtétemkor láttam).
Szóval nem egyszerű eset, de ha már bekerültél, tüneményesen aranyosak, és ez a fontosabb. :)

Sz. Ági

Kép
székelyné
 
 


Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy ide "pofátlankodok", de már régóta "figyellek" benneteket és úgy gondoltam, hogy ez nem fair mert olyan mintha kukkolnék. A helyzet az hogy a 2004 őszi babák topicon törzstagnak számítottam, de sajnos az befulladt és akkor úgy gondoltam, hogy már csak szemlélő leszek , de már mint említettem kezdtem kellemetlenek érezni ezt a szerepet. A paramétereim: 32 éves vagyok, Bence fiam 2 éves lesz november 19.-én, a tesó pedig a papír szerint 2007 április 9.-én érkezik a Bp-i Szent István kórházba. (Remélem találkozni fogok május 3-mal!)
bendegúz30
 
 


Halihó! :)
Hadd kezdjem ezzel: van fűtés!!!! Estére majdnem megfagytunk, felhívtuk megint a Főtávot és aztán hipp-hopp lett meleg! :) Most boldog vagyok! :)

Bendi!
Üdv közöttünk! Betegyelek a táblába? Ha tudsz, tegyél fel képet Bencéről és a pocilakódról is! Ja, és persze majd a pocakodról is! :)

Sz.Ági!
Üdv neked is! Lehet, hogy csak átsiklottam a hozzászólásod felett, de akkor most már te is a mi kis csapatunk tagja leszel? :) Ja, nekem 12+3-an volt a crl 63,3 mm. Úgyhogy a te adatod teljesen jó! És mi van akkor, ha kisebb lenne a bébi? Majd idekinn megnő! :D Nekem az afp-re adott a dokim időpontot, beutalóm nem volt. Szerintem kórháza válogatja.

Barbus!
Sajna kintről még nekem sem érezhető Buksi tevékenykedése, pedig néha olyan erősnek érzem, de a páromnak vagy nincs a tenyerén érzőideg vagy még csak később lesz érezhető! :)

Mit csináltok a hosszú hétvégén?
Mi itthon leszünk és lustulunk! Mit főztök?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Halihooooooo!

Itt vagyoooook!!!

Klassz volt videk, de jo mar itthon. mar aludtam is egyet a sajat agyikomban. Nalunk mar van futes, pedig tav, de egyedi kozponttal - es a lakok ugy iteltek meg, itt az ideje futeni. Az alvas nalam is haloinges (pedig azelott sose vettem magamra ilyesmit, de zsebibaba egeszsege erdekeben barmit!) es nagy hidegben meg oriasbugyi meg frottier zokni.

Babamozgas: hat nalam van rendesen - kepzeljetek, ma reggel olyat tett Zsebibaba, amit azelott meg nem ereztem: baloldalt alul ES jobboldalt felul EGYSZERRE mozgott!!!! Vagy nyujtozott, vagy feluleseket csinalt, nemtom, de meg voltam dobbenve es figyeltem es nem is hagyta abba gyorsan. A kocsiban is mozgot egy csomot, oda is, vissza is... es mist is, hogy megint hallja a jo oreg gepelest (itthon epp a pocakom elott van a keyboard...) De kivlrol meg csak ritkan lehet erezni. Neha viszont lehet, a paromnak 2x mar sikerult elkapnia, de tobbszor nem. Turelem, turelem, lanyok, egyszer ez is elon!

En epp azt szamolom, hogy hamarosan mehetek terheleses cukorizere. Na, arra kivancsi vagyok... egy csomo vert levesznek, aztan ihatok cukros vizet (de lehet, hogy a zsomles verzio lesz - nemtom...), aztan megegyszer csapolas... es ha nem jo az eredmeny, meg is ismetelhetik kesobb...

Na, most egy szuszra ennyit. Irjatok!!!
Puszi!!!
Kami
kami
 
 


Helló Kami! :)
Ezzel a máshol alvással én is így vagyok, itthon a legjobb a saját ágyikómban! :)

Nem tudom a többiek merre vannak, gondolom mindenki pihen és inkább a párjával foglalkozik! :D

Honnan lehet tudni, hogy az ember "vizesedik?" Hogy lehet ezt megállapítani?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nekem volt ilyen "vizesedesem" par honapja - a labfejem elegge bedagadt es amikor mezitlab mentem a laminalt padlon, olyan erzes volt, mintha minden egyes lepesnel "rezegne" a labfejem... nem fajt, csak olyan "nemnormalis" erzes volt... A vizesedes egyebkent latszik: vastagabbak a vizesedett tagjaid es ha benyomod az ujjaddal a borfeluletet, sokkal tovabb marad "feher", mint egyebkent... En azota felpolcolom a labam odabent es itthon is sokat vagyok vizszintesen, illetve kerulom a sot (amugy se vagyok sos szaju...) illetve probalok haromorankent keveset enni napi 5x... Azt is mondjak, nem lehet olyankor sokat inni, de nekem az nem megy, mivel allandoann iszom, napi 3 litert kb...
kami
 
 


Úgy látszik, kezdek hipohonder lenni! :) A zokni "vágása" mindig meglátszik a lábamon, aztán mi van, ha attól! Kezdek kiborulni magamtól! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


A, az meg ne komoly, ne aggodj.
kami
 
 


Jóreggelt! :)
Eszembe jutott valami!
November 4-én lesz babaruha börze! Nem szeretne kijönni valaki? Gyanítom, a férjem nem igazán vágyik ilyen helyre, viszont én szívesen kimennék! Csatlakozik valaki? Esetleg a talit is megejthetnénk! :)
Na, mit szóltok?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Csajok!
Főleg Róki!

Mire jó a szopipárna? Érdemes vásárolni?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok,
jó hétvégét! Most itthon vagyok Debrecenben. Olyan sokat irtatok, most csak röviden tudok írni, de azt muszáj, panaszkodnom kell.

Tegnap délelőtt wc-papiron néhány csepp vér. (Bugyin semmi, pedig én is csak fehéret veszek fel, mint Kami is írta, h lássam..) Na, gondolhatjátok, pánik indult, és itt Debrecenben gondoltam, akkor úgy teszek, ahogy mindannyian gondoljuk, h kéne, meg a doki is ezt mondta, h irány be a kórházba. Itt a debreceni klinikára, ahol mondtam, h én nem ide járok terhesgondozásra, de most ez történt, és hogy mélyen fekvő méhlepény, tehát nyilván ez az oka, de azért jobb a biztonság, és úgy tudom ilyenkor indokolt egy uh. Stb. erre az asszisztensnő: Ja, maga terhes (nemtom egy nőgyógyászati asszisztensnek egy 21 hetes terhes nő nem egyértelmű?) És az orvosnak is mondtam, h egy uh jó lenne, h a magzat jól van-e. Erre az orvos: Hölgyem, 24. hét előtt nem magzatról beszélünk, hanem vetélésről! Ezt mondta. És h ágynyugalom, UH nincs, hogy képzelem a hétvégén... Persze én zokogva ki, a barátom vigasztalt, meg felhívtam az igazi dokimat (Képzeld Barbi, felvette a telefont!!!) És ő megnyugtatott, h ha azóta nincs vér, márpedig nincs, akkor felejtsem el, ne aggódjak, előfordul, majd hívjam ha Pestre értünk kedden, de semmi baj nincs.
Úgyhogy végül most nyugodt vagyok, mert Boldi is mozgolódik, tehát biztos jól van, de azért ez felháborító!!

Más: harisnya. Róki írtad asszem a harisnyakérdést. Tuti tippem van, egy barátnőm mondta. Dupla fenékvarrásos xl-es harisnyát vettem, (tudjátok, aminek két csík van a fenekén, mint gyerekkorunkban), és azt kell fordítva felvenni,. Tehát a feneke a pocakra. Iszonyú kényelmes. A calzedóniában vettem sok denes vastag, ami sose lyukad ki, amúgy is olyat hordtam régebben télen, és az pont jó. És még a lábamon se lóg vagy redőződik, hiába XL-es, mert rugalmas az anyaga (pedig amúgy 2-est hordok, és a combom nem hízott olyan sokat). Az Oktogonon a Calzedóniában az eladócsaj tudta is, mondta, h terheseknek mindig ezt adját, 1090 Ft.

Találka is szuper ötlet, nekem is inkább péntek jó, és kávézó teázó belvárosban.
További jó pihit,
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szia Agi!

En debreceni vagyok es tanacsolom, hogy ha ott akarsz szulni, messzire keruld a Klinikat. A Kenezibe menj es probalj bejutni Boros Mikloshoz, o volt a tesom dokija is, az elso terhessege sajnos 16 hetesen elhalt, a masodik irdatlanul nehezkes volt, 35 hetre szuletett vegul: gyonyoru kislany, Fruzsi. A harmadikkal mar nem is volt gond. O nagy lelki tamaszt is nyujtott a tesomnak!
De valszeg Pesten fogsz szulni... mindenesetre ha meg egy ilyen tortenik es epp Debiben, a Klinika felejtos, a Kenezi a jo!!! Mar tobbektol hallottam panaskodni a Klinikarol!!!

Amugy meg no para, ha elmult, biztos, hogy nem komoly a baj. En mondom, aki hasonlo problemaval kuzdok! Mindenesetre probalj meg minel tobbet vizsszintesben lenni. Kerdes: kocsival mentetek vagy vonattal? Mert ha kocsival, el tudom kepzelni, hogy osszerazott. Nekem most volt 1-2 barna picike foszlanyom a furdokadban a hetvegen: amikor odaertunk Jaszberenybe, meg amikor tegnap hazaertunk. Mint mondtam, nem hiszek a veletlenekben, es mivel egy ideje mar tunetmentes vagyok, es a razos (jo vacak az ut Jberenybe!!!) ut utan megint van barna foszlanyom, automatikusan osszekotom a kettot... Keruld a hosszu kocsikazasokat, kulonosen, ha rossz az ut (eleg sok helyen az orszagban) - ha lehet, jojjenek inkabb a rokonok... mi is mondtuk anyospajtasnak, hogy szules elotti valszeg utolso latogatasunkat tettuk, de o johet barmikor. A lenti mehlepenyre onmagaban vigyazni kell! Nekem a mellso falon van, annyira nem veszes mondjuk, de a helyedben sokat pihennek, agyban olvasnek (mi tobb, most is ezt csinalom)... Ne izgulj, nincs semmi baj!!! Hulye piros pottyok, rahozzak az emberre a fraszt...
kami
 
 


Koszi Kami,
Megjegyzem a doki nevét. Én is debreceni vagyok, régen a klinikára jártam nőgyógyhoz, de az a dokim már nem dolgozik ott. És én is erre jutottam, hogy persze Pesten fogok szülni az ottani választott dokinál, de gyakran vagyok itt hétvégén (pl karácsony stb), és ha még egyszer valami adódik, bármi, akkor a kenézibe megyünk. Igen az autóút hibás lehet, szerencsére vissza már vonatozunk.
Próbálok megnyugodni, végülis Boldi már 21 hetes, remélem szívós kis jószág. :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szivos hat :D Ne aggodj, egy picike, rendszertelen verzes, par csepp, meg semmi rosszat nem feltetlenul jelez!!! Nekem a dokim mar olyan regota mondja, hogy ne is torodjek vele es tudom, hogy igaza van!!! De telleg: fekudj minel tobbet, amikor csakteheted!!!

En most epp jatszottam Zsebibabaval: discmannek a fulhallgatojat ranyomtam a pocakomra es a kedvenc delfines nyugi-zenemet jatszottam le neki teljes hangerovel. Nem fogod elhinni, de odamaszott a hanghoz, pedig direkt valtoztattam a fulhallgik helyet!!! Kicsit megpockolte a fulhallgatokat, azok ugrottak egyet - akkor attettem a pocakomon mashova, oda is odamaszott es ugyanigy megnyomta belulrol :D Az egyik pockolest meg a parom is latta szoval csak nem en kepzelem be magamnak (pedig azt hittem eloszor!) Irto izgi jatek! :d
kami
 
 


Na, egyebkent megnezegettem a 18. heti UH eredmenyet. Az en balnabebim a tieitekhez kepest nem is balna :) A feje (BDP) 42mm, sulya 200 gramm, Femur 22 mm, OFD 48 mm... Ezután 4 nappal volt egy másik UH a korhaz miatt, akkor pedig már 300 gramm korul volt Zsebike es 16 centi korul volt a teljes hossza... A 4D UH során meg, amikor 21+6 voltunk asszem, suly 417 gramm, fej 5,44 mm, ulohossz 16 centi, egesz nagyot nott!!!
kami
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert 2 napja nem vagyok vmi jól... Ma is fejfájással ébredtem, meg aludtam délelőtt is meg délután is, de még mindig nem vagyok OK...

Kami, örülök, hogy épségben megjöttetek!!

Ágiboldi! Remélem megnyugodtál és Boldival is minden rendben! Nem tudom célzásnak szántad-e, hogy felvette a doki a telefont - majd inkább szóban elmondom, hogy nekem mit mondott "indoknak", mindenesetre hagyjuk ezt a témát, mert az én apám is orvos, és ok nélkül nem léptem volna meg amit megléptem, főleg, hogy nagyon megviselt ez a cirkusz, még most is összeugrik a gyomrom ha eszembe jut. Remélem, neked nem lesz vele hasonló tapasztalatod! Ha megbízol benne és biztonságban érzed magad a kezeiben, akkor minden OK!

Na, megyek, vizszintbe helyezem magam, mert elkezdtem szédülni...
Vendég
 


Csak még azt akartam írni, hogy lehet, hogy most érzékenyebb vagyok, de a hétvégén összefutottunk egy baráti párral, ahol szintén jön a baba, és a lány ugyanott fog szülni, ahol az előző dokim van, meg ő járt már a másik kórházban is, ahol szintén dolgozik, és mesélt még egy-két dolgot - nem szakmai, inkább emberi oldaláról. Semmi rosszat nem akarok mondani senkiről, mert ezek nem az én tapasztalataim, de azért szerintem át tudjátok érezni a szitumat.
Ágiboldi! Remélem nem bántottalak meg, nem az volt a célom, csak még mindig érzékenyen érint a téma (amit ide leírtam anno az csak töredéke a történteknek). Őszintén remélem, hogy neked nem lesz vele ilyen tapasztalatod! A vérzés miatt meg ne aggódj, ha azóta nem volt semmi, akkor biztos minden rendben! Boldi szívós kis baba :D
Szóval bocs még 1x a kirohanásomért...
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos ez a három nap is eltelt, de kétszer voltunk kirándulni, egy nap pedig a takarításé volt :?
Igazából csak egy kirándulást terveztünk, mára csak séta volt a program, de aztán úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a sétát a városban, így egy vidéki kis tó partján tettünk egy kört. Ahogy így elnézem a híradót, jól döntöttünk. Nem épp bababarát a program! Elég kaland nekem (nekünk), mikor a földalattin nyom a tömeg!
Na erről ennyit!

Mostanában autósülésen töröm a fejem, de igazából nem tudom megítélni, hogy melyik a jó. Tudtok vmi támpontot adni, hogy mire érdemes figyelni a vásárlásnál? Azt hittem, hogy találok egy oldalt majd a neten, ahol értékelik az üléseket aszerint, hogy melyik mennyire biztonságos, de egyelőre nem találtam ilyet, pedig szerintem ez sokkal fontosabb paraméter, mint az, hogy van e rajta/benne plusz tárolórekesz! :x

Szia Kami! Üdv itthon! Már többször utaltál az óriás bugyikra, ezek szerint beváltak! :) Néhány hete én is nézegettem, de szinte láttam magam előtt a párom elhűlt arcát, így későbbre halasztottam a vásárlást. Szegénynek előbb-utóbb úgy is szembesülni kell a hatalmas méretekkel! :lol:
Főleg, hogy az utóbbi időben tényleg, láthatóan növekedni kezdett a pocak! Eddig is növekedett persze, de most begyorsult és a kis Picúr is egyre aktívabb - pontosabban egyre inkább érzem, hogy menyire aktív. :D
Néha akkorákat rúg (gondolom), hogy már kellemetlen. Mi lesz később?
Amit a lábvizesedésről írtál, az elég bizarr, remélem elkerül!
A vércukor vizsgálatról nekem azt mondta a körzeti doki, hogy ha aktuális lesz, menjek majd el hozzá egy kiadós reggeli után és egyszerűen végez egy vércukorszintmérést. Ha túl magas lesz az érték, csak akkor kell elmennem szirupot inni! Bevallom, nem nagyon tiltakoztam, de nem furcsa ez egy kicsit?!? Van valaki esetleg, akinek ugyanezt javasolták?

Timo! A szopipárnát nekem nagyon ajánlotta a 8. hónapban lévő ismerősöm, mert állítólag nagyon kényelmes vele aludni, és ha megszületik a baba akkor is hasznos lesz. Néha el is játszom a gondolattal, de mi már így is párna túltengésben szenvedünk, úgyhogy remélem megússzuk egy újabb darab beszerzését! Egyelőre egy olyan párnával alszom, amiben kis gyöngyök vannak, és beválik. Jól megtámasztja a hátam vagy a lábam, igény szerint.

Na megyek, mert holnap vár a munka. :(
Vendég
 


Jo estet minden Kismaminak!

Panni! Az oriasbugyik tobbb mint rohejesek igy elso blikkre, DE a parom az elejen jobban ragaszkodott hozzajuk, mint en. O mar azota nyustol veluk, miota atkuldtem neki, mi tortent Tonticaval. Alapbol tangas vagyk es o meg baba elott is aggodott a folfazas miatt - szoval egyaltalan nem banja az oriasi darabokat. Neha fogom es megrazogatom elotte az oriasbugyis sejhajomat, olyankor elszornyed (persze csak viccbol :) - legalabbis remelem :shock: !), de orul, hogy ilyeneket hordok es vigyazok magamra. Na, mindjart csinalok is nektek egy fotot a sokat emlegetett szepsegrol :lol:

Balnabugyesz Kép

Autosules - valamelyik babas magazinban volt egy osszehasonlitas az ulesekrol, az egyi legbiztonsagosabbnak a Concordot hozta ki, asszem... megprobalom megkeresni, remelem nem felejtem el!!!
kami
 
 


Kedves Anyukák!
Ha érdekel titeket nagyon jó minőségű, márkás angol babaruha kicsikre és nagyobbakra ( Next, George, Mothercare, Early days, gap…) 0-1,5 éves korig
Jelezzétek emailben és küldök feltöltésről értesítőt!
Köszönöm a figyelmet
Továbbijó babavárást és babázást kivánok
Szerettel
Lovas Juszti
julovas@vipmail.hu
juszti75
 
 


Sziasztok!
Megint jó sokatkellett visszaolvasnom, de talán a héten már többet leszek. Legalábbis elvileg több pihenésre lenne szükségem, mert napok óta nagyon fáj a hasam :cry: Krisztiánt cipeltem be szombaton utána fogtam az ölembe ahol hisztizett egy sort a pocimon, azóta néha alig tudok menni :cry: A kicsi teljesen lennt van, és ez nem keményedés,mondjuk az jó.
Viszont gondoltam arra is, hogy plusszban még ugye most félidő után kezdenek el gyorsabban nőni, és attól, mert a derekam is fáj.

Na ugye a múltkor bejelentettem, hogy kislány, azóta van nevünk is Eszter.
Én is leírom a méreteit, hátha jól jön valakinek :wink:
Vérzéskim. 19+5 napon
BPD:49mm, OFD:63 mm, HC:177mm,
AD1:50mm, AD2:51 mm, AC:159mm, FL: 36mm

Magzati súly:400 g
Adatok pedig 20 hetes 5 napos terhességnek felel meg.

Ja, és egy kérdés. Bár már volt több terhességem nem tudom az jó e, hogy a lepény a fundusban tapad. Az melyik rész? Tud nekem valaki segíteni?

Üdv. az újaknak :wink:

Majd visszakapcsolódom én is :D


Mindenkinek szép napot!!!!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Hahó!

Merre vagytok?

Ugye mindenkit elkerült a tegnap esti cirkuszolás Pesten?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok,
újra Pesten, már nyugodtabban.
Barbi, remélem már jobban vagy :) Nem gond a "kirohanás" (nem is volt az igazán), és nem, nem célzásnak szántam, inkább csak azt akartam jelezni, hogy magam is nagyon meglepődtem, hogy felvette a telefont, azt vártam, hogy vasárnap nem fogja, mert annyira nekem sem tűnik tutinak, de még nem volt vele gond. Volt egy másik nőgyógy, akivel viszont volt, és ahhoz képest nekem meg ő volt a megnyugvás, úgyhogy abszolút értelek :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


éljen, éljen Bendegúz30 :) micsoda véletlen egybeesés! tökjó!

pár csepp vér
nekem mikor mentünk amszterdamba, a repülőtéren volt a wcpapíron egy, azaz egy csepp, se előtte, se utána semmi. hát mit mondjak, nem voltam nyugodt. aztán mikor hazajöttünk és voltam dokinál mondtam neki, azt mondta, h egy csepp az semmi. bár furcsállotta, h se szex nem volt előtte, se megerőltetés, se felfázás, nem csíp és nem viszket sehol :)

kmmelltartó
én is szeretnék! jól értettem, h a kékgolyó utcában is van 8ezer alatt? érdemes a drágábbat venni?


babaülés/hordozó

én is szeretnék mindenképpen, bár ugye nekünk nincs autónk. a brendonkatalógusban olvastam az összehasonlításokat, de jótanácsként oda van írva, h nem mindegyik autó és ülés kompatibilis, vásárlásnál próbáljuk ki. hát jó vicc :evil:

agiboldi
azt a dokit legszívesebben felpofoznám. hihetetlen, h az állítólag világhírű magyar orvosképzésből kikerülhetnek ilyen lelketlen szakemberek is. azért nem minden a szakmai tudás (arról most nem is beszélek, h van, amikor az sincs a helyzet magaslatán), néha egy-egy jó (v csak simán normális, emberi) szó többet ér(ne). grrrrr!

majus3
 
 


Sziasztok!

Hű, nekünk elég húzós volt a hétvégénk, szombaton és vasárnap változatlanul lementünk a telekre, a vasárnapi hazajövetel pedig kicsit gázos volt a városban uralkodó helyzet miatt.

Tegnap nem voltunk sehol, pihentünk és nagytakarítottunk. Most a melóhelyről írok, képzeljétek, az elmúlt 2 hétben ezeken a gépeken is lett net. Tökre örültem, így majd szinte ugyanannyit tudok jönni, mint eddig - már ha a munka engedi. De most éppen nincs sok tennivalóm, úgyhogy gondoltam, benézek.

Timi: én azt hallottam (v. olvastam, nem tom, tök mindegy), h a szopipárnát akkor tudod használni, amikor szoptatod a picit. Arra teszed rá, így kényelmesebb lesz neki, és talán még neked is. Ezen kívül te is kiválóan tudod használni, kényelmes, stb. Majd keresek neked képeket hozzá, és beteszem.

Hú, megszeretni a vérvételt? Ááá, ez kicsit gázosan hangzik. :) De tényleg nem volt vészes, és már csak 2 nap van vissza az eredményig - elméletileg.

Csajok: én megsülök. Már csak egy blúzban ülök az irodában, az ablakok tárva nyitva... tök melegem van, bár a gatyóm kicsit vastag, meg amúgy szép idő van ma.

És a legnagyobb hír maradt utoljára... Igen, végre nálam is MEGMOZDULT BABUCCÓ! Annyira örültem neki. :) Tök vicces volt: néztük a munkásokat, ahogy dolgoznak a házon, és amikor elkezdtek vmit eszeveszettül kalapálni, rúgott egyet - ez volt szombaton. Azóta le sem akar állni, reggel is mocorgott, sőt, éjszaka is felébredtem ré egyszer, olyan erővel csinálta.
Úgyhogy most nagyon boldog vagyok.

Na, megyek vissza kicsit dolgozni, majd közben azért lesek, remélem, írtok. És bocsi, h nem válaszolgattam, reagáltam, és csak magunkról írtam. :oops: Majd próbálok ma még részletesebb lenni.

KépKép
catrine
 
 


Még vmi.

Panni: autósülés: nekem az a véleményem, h mindenképp olyan anyagból kell lennie, ami tapintásra kellemes, jó formája van (tehát rendesen tartja a hátát, gerincet, stb), lehet normálisan fogni, és ami még nagyon fontos nálam: h ha lehet, egyszínű legyen, vagy nagy mintás, de szal a lényeg, hogy nem kis kockás, v. rikító színű, v. ilyesmi.

Sokkal értelmesebb tanácsokkal én nem tudlak ellátni, és ez is elég zagyván hangzik, azért remélem, érted. :)

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!

Szokas szerint leragad a szemem, de legalabb mar fel 3 van!

Cat! Gratula a kenguru-bebidhez! Az enyem is ugral folyamatosan, mint egy igazi kis Zsebibaba :D Ugye milyen klassz erzes? :D Neha mar attol felek, mikor odalent ugral, hogy egyszercsak kilyukasztja a burkot es kiesik... :roll:

Nekem is marha melegem van, epp most nyitottam ki az ablakot. Most befuj a szello es jol esik.

Hol vannak az alabbiak: Cicmic, Lorca, Miaa, Lukacs Niki, Bigsis???? Hahooo, csajok, egy kis eletjelet adjatok magatkroooool!!!
kami
 
 


Szia Kami!

Igen, fantasztikus érzés, az biztos. :) És köszi a gratulát. Hümm, milyen klassz neve van Zsebinek, nagyon eltalálta az illető, aki adta neki. Nem tudod, ki volt? ;)

Nélam az idő már rendben van, inkább a fáradtdság ül ki rám is, meg most elkezdett fájni a szemem. Biztos sokat ültem egyszerre a gép a előtt, vagy nem tom, de sztem ez lehetett, amúgy nem szokott ilyen lenni.

Igen, lányok, akiket írt Kami, tényleg tessék jelentkezni, nagyon rég nem hallottunk már rólatok.

KépKép
catrine
 
 


:D Hat a korultekinto es figyelmes anyukaja termeszetesen :D Majd meglatod, akkor fogsz izgulni, ha par oran keresztul nem erzed a rugkapat. vagy ha hajnalban nem erzed. En olyankor megijedek, hogy naaaaa, mi lesz mar!!! Pedig olyankor csak tovabb alszik piciket :D

Nekem neha konnyezik a szemem a sok monitorozastol. De ilyen azelott is volt, nem a terhessegnek tulajdonitom a jelenseget...
kami
 
 


Sziasztok!
A héten már nem tudok jönni, Egerbe megyek egy konferenciára és csak vasárnap jövök!
Addig is vigyázzatok magatokra és a kis pocaklakókra! :)
Puuusssziii!!!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szasz Tim,
Te is vigyazz magatokra!!!

Nekem mar megint volt egy barna foltom :( Ez most nem foszlanyka volt, hanem egy jo egy-masfel negyzetcentis folt a feher oriasbugyimon... megint nem friss ver... :( Holnaptol nem dolgozom, egyelore csak a heten. Aztan meglatom. Holnap fekszem es ha megint barna van, netan friss ver, elmegyek a nodokimhoz. Most csak a korzetivel beszeltem...

Zsebibaba egyebkent rugdal (mar azon is gondolkodtam, nem ez a baj-e, hogy ennyit mozog, de nem hiszem...), meg Gedeiapu is erezte a kezevel. Oszinten szolva ma egesz nap fajt is picit a pocakom alul... Nem veszesen, de folyamatos nyomast ereztem... Lehet, hogy az utobbi 3 napi tul sok kaja sulya tett be... meg az orokos tele-bel... es vegul egy ujabb tipp az utazas. De mondjuk tegnap nem utaztam sehova... csak penteken meg vasarnap... akkor voltak is foszlanyok...

Na, mindegy. Igazabol nem aggodok, de azert kisse nyugtalanit ez a dolog... Meg ki kellene birnia Zsebinek kb 15 hetet odabent!!! Ugye kibirja, csajok, most ti nyugtassatok meg engem! :D
kami
 
 


Sziasztok!
Először is üdv és gratula az újaknak!!!! :P :P :P

Kami
Ne aggódj,tudod az árt Áronnak is mert amúgy minden rendben van vele odabent és még 15 hétig bent is fog maradni.Pihizz sokat és ha újra lenne valami akkor hívd a kedvenc kórházunkból a kedvenc dokibácsidat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autósülés:1-2 hónappal ezelőtti Kismama magazinban tesztelték őket,csak most a nagy felfordulásban nem találom.

A mi hétvégénk pakolással telt.Sikerült a 6o nm-es lakást az egyik szbába bepakolni,jelzem izgalmas volt.
na és már el is "költöztünk" és ma elkezdték aa felújítást! :D
Igyekszem majd követni benneteket,most is a párom munkahelyéről írok.
Mindenki nagyon vigyázzon magára!!!!
Pussssz
Vendég
 


Na és természetesen a Babókra is!!!! :D :P :lol:
pusza
Vendég
 


Sziasztok!

Hétvégén voltunk Uh-n és úgy néz ki, hogy még egy kispasi lesz a családban akit valszín? Bálintnak fognak hívni :lol:
Ma voltam vérvételen (AFP), baromi vicces volt mert annyira féltem, hogy majdnem kiszaladtam a világból, 1 vérvételtôl! Mi lesz velem a szülôszobán???

Timocska!
Örülnék ha bekerülhetnék a táblázatba :D
Tehességi kor: 16+1
Életkor: 32
Babák: Bence
Szülés várható ideje: 2007. ápr. 9.
Szülés helye: Bp.-i Szent István kórház
Baba neme: kisfiú
Baba neve: Bálint
Rakok majd fel vonalzót és képeket is csak az a gáz hogy nem PC-nk van hanem Mac-ünk van és csak a férjem tudja normálisan kezelni ô meg majd egyszer megcsinálja....

Szopis párna!
Azt a hibát követtem el, hogy elôszôr a Brendonban néztem meg az árát és rögtön le is tettem róla pedig máshol volt olcsóbban csak akkor már nem kellett (6 hónapos koráig szopizott Benô). Én úgy oldottam meg, hogy egy puha díszpárnára pelust raktam és ez nagyon bejött.. valszín?, hogy megint ez lesz.

De jó nektek, hogy már érzitek a bébit én már úgy várom néha mintha érezném, de aztán mégse, vagyis nagyon bizonytalan.

Bencénél nekem is volt úgy középtájban 1 kis vérzés, rohantam én is a dokihoz, de mindent rendben talált és azt mondta ne emeljek, ne cipeljek, ne tornázzak, sokat pihenjek és csak nyugdijas szex
:oops:
Most pedig 2-3 héttel ezelôtt barna cseppek jó pár napig, megint rohanás a dokihoz és most is úgyanazt mondta + hogy közel van a méhlepény a méhszájhoz, de remélhetôleg ez a próbléma nemsokára megsz?nik és úgy tünik, hogy így is lett, szerencsére.
Mi megyünk a férjemmel a bababörzére mert jóval olcsóbb a pelus és a törlôkendô is és ilyenkor betárolunk.

Azt hiszem ennyi elég lesz egyenlôre
Pusza
bendegúz30
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Melóba indulás előtt bekukk. A szemem változatlanum fáj, pedig azt hittem, h majd éjszaka elmúlik, ha addig nem nagyon gépezek, azért is nem jöttem már többet délután.

Bendegúz30: ne haragudj, h bunkó módon nem köszöntöttelek tegnap. :oops: Szóval ÜDV ITT, jó pocakosodást kívánok neked én is. És üdv a fiúk tábprában. :P Azért tényleg kezdünk egyre többen lenni, csajos kismamik, vigyázat.

Nem tudom, olvastad-e, én totál be voltam parázva az AFP miatt, a csajok napokon keresztül nyugtatgattak, hogy nem lesz semmi gáz. Én utálom a vérvételt, és hát kicsit félek is tőle. De ez azért egész "jól" ment.

Én is csak most éreztem először a baba mozgást, azóta viszont meg sem áll Babuccó, nagyon teper folyamatosan. Hidd el, hamarosan te is érezni fogod, ez tuti. ;)

Kami: NYUGI. Helyes, h nem aggódsz, és no idegesség, mert ahogy Sági is írta, az árt Zsebinek, tudod. Azóta vol vmi egyébként? Amúgy ezt leírtam már egyszer, tudom, de akkor most újra, csak úgy mellesleg, az egyik ismerősöm az egész terhesség alatt menstruált. Ez persze még nem jó, de sztem semmi okod az aggodalmora, tekintve, h mozog Áron.

Timi: te is vigyázz magadra/magatokra, nagyon várunk majd vissza. Amúgy meg de jó neked, sztem Eger tök szép hely, kicsit körbe is lehet nézni. Vagy ez nem lesz, csak meló? Na majd elmondod...

Na, indulok, kicsit így is késésben vagyok... Vigyázzatok magatokra, legyen szép a napotok.
Kami: te pedig pihenj sokat, de azért majd 1x írd meg, h mi a helyzet veletek.

Majd de./du. benézek a munkahelyről is, ha tudok.
Pusza

KépKép
catrine
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!


Néhány gyors reagálás, mert nekem is mennem kell.

Babaülés: láttam azt az összehasonlító elemzést a Kismama újságban, de pont azt hiányoltam, hogy a biztonsággal kapcsolatban olyan dolgokról írnak, amiket én nem minden esetben tudok értelmezni. Lehet, hogy túl egyszerű vagyok, de nekem áttekinthetőbb lett volna, ha csillagokkal vagy akármivel jelzik, hogy melyik mennyire biztonságos. Na mindegy, ma úgyis tervezek egy bababolt látogatást, amjd kifaggatom az eladót. :) Megnézem a Soroksári úton a "baby-outlet"-et, még gyorsan a börze előtt, hogy össze tudjam hasonlítani az árakat.

AFP: már le se merem írni, de talán ma már meglesz az eredményem.... :? Az viszont biztos, hogy végre találkozom az igazi védőnőmmel, nem csak a helyettesével. Ez is vmi. Remélem, nem postán küldik az eredményt, mert akkor nincs túl sok esélye! Az esküvői meghívóink negyede nem ért célba, nemrég pedig kaptunk egy ajánlott (!) küldeményt, amin az utca-házszám stimmelt, csak a város nem!!! :shock: Na, ennyit a Magyar Postáról.

Cat! Annyira örülök, hogy végre Babuccó is érezhetően megmozdult! Már kezdtem azt hinni, hogy vmi nem stimmel nálam, hogy ennyire érzem.....tudom, tiszta lökött vagyok, sajnálom. Tegnap megint okosabb lettem, mert állítólag a méhlepény elhelyezkedésétől is függ, hogy mikor-mennyire lehet érezni, mert ha pont a hasnál van, akkor "takarja" a babát, és kevésbé érezni. Na az én placentám - a legutóbbi mérések szerint - mélyen fekvő, ami nem túl jó, de annyi előnye legalább van, hogy nagyon érzem a mozgást. :D

El kell indulnom, de du. még jövök!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma reggel voltak kis foszlanykak, nem keves, de vegulis nem veszes. Zsebibaba mozog renduletlenul, ma reggel kb 2 perc alatt lerugta a napi 10-et, tojik bele, hogy folszalnykaim vannak :D Bendeguz, sajna nekem ez mar a masodik barna ize - friss ver nincs egyszeruen. Csak barna ize. Mondjuk ezt nem is banom... Ma beszelek a dokival es o megmondja a frankot. Remelem. Egyebkent teny es valo, vasarnap volt egy kis nyugdijas szex, szoval lehet, hogy meg ez is kozrejatszott...

Ma egesz nap baba-kismama magazinokat fogok bujni es kijegyzetelem, melyik szamban mirol van irtojo cikk (szoptatas, etetes, ilyesmi), hogy ha arra kerul a sor, csak a listat kelljen elovennem es mar tudjam is, melyik ujsagot hol kell kinyitni... CSinalok en magamnak elfoglaltsagot, ha eppen nincs :D

Most turbozok vissza az agyikoba. Legyetek jok, meg jovok!
Puszi,
Kami
kami
 
 


Sziasztok,

Bendegúz, én is üdvözöllek, magam is jó ideig csak szemlélődő voltam, és csak nemrég csatlakoztam, mikor azon kaptam magam, h már tökre érdekel, h kivel mi történt amíg nem olvastam :) Gratula Bencéhez és Bálinthoz!

Május 3, igenigen, én is ezt nehezményeztem, a hozzáállását a dokinak. mert simán elfogadtam volna, h hétvégén nem ultrahangoz, ha kedvesen megnyugtat, h ilyen gyakran van, mert a méhlepény stb, de semmi gond ne aggódjak, stb. Mibe került volna neki?

Pann, nekem is mélyen fekvő, azt mondta a doki, hogy majd feljebb kerül ahogy nő a méh. Szólj ha megvan az Afp, ez már kezd nevetségessé válni, h nem bírják megmondani..

Kami, na olyan jól megnyugtattál a múltkor, hogy most én is megpróbálom. Tényleg ne aggódj, most mondta egy ismerősöm, hogy neki a terhesség alatt végig volt időnként kevés vérzés/barnázás, méghozzá azt figyelték meg, hogy mielőtt nagyobbat nőtt a pocakja. És ha belegondolunk, ez logikusan is hangzik. Magamat is ezzel nyugtatom, és ráadásul észrevettem, hogy időnként szúr oldalt (gondolom, ez a méhszalagok nyúlnak című eset). A pár csepp vér után egy napig szúrt oldalt, mintha levegő szorult volna be. És alul nekem is szokott olyan kényelmetlenül nyomni.
Mindenesetre én megnyugodtam, és mivel azóta semmi, úgy döntöttem, h nem is zaklatom a dokit, majd megyek amikor esedékes 2 hét múlva.

Ja, és a doki nekünk is megtiltotta a szexet :cry: , legalábbis a szó szorosabb értelmében :oops: , de ez a rossz helyen lévő méhlepény miatt van..

Barbi, gondolkoztam, és hangsúly nélkül tényleg érthetted úgy, hogy arra gondoltam, hogy naugye, h felvette a telefont, nincs vele baj. De pont az ellenkezőjét akartam mondani, vagyis, h nem nézem ki belőle, h felveszi hétvégén, és meglepődtem, szóval egyetértek veled, csak írásban ismeretlenül nehéz kifejezni :wink: És persze tegnap egész nap ki volt kapcsolva, reggel 9-től este 6-ig próbáltam.. Na de nem is emlegetem többet :wink:

Írjatok!
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szia Agi!

Igen, erre mar en is gondoltam. Marmint hogy a barnazas osszefuggesben van a meh novekedesevel. Tegnap nekem is huzodott a szalagom... elegge rossz erzes volt... es amikor a korhazban voltam, vegig huzodott, mondta is az egyik doki, hogy mostantol ez szokasos lesz, ne aggodjak... Azt olvastam a kisokos konyvemben, hogy ez a 24. hetig tart kb, onnantol mar nem lesz ennyire veszes... marmint a szalaghuzodas...

Nekunk aszondta a doki, nyugdijas szex lehet, de ha az ember eroszakos, fenyegessem meg, hogy nincs tobb, ettol majd megijed es nem lesz eroszakos :D Magat a szexet nem tiltotta, szerinte az nem art... Szerintem se, csak en nem nagyon kivanom :( A parom nagy banatara... Na de vasarnap engedtem... most meg szegenynek buntudata van...
kami
 
 


Hát igen, méhszalag. De miért csak mindig a bal oldalon szúr? Na nem mintha hiányolnám a dupla kínt.. :) de olyan hülye érzés, olyan mintha levegő lenne, vagy a petefészek feszülne.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Nekem mindket oldalon szur, de persze nem egyszerre. Hol itt, hol ott...
kami
 
 


pann
afp :), hátha javul a helyzet az információáramlásban, ha megismered a "saját" védőnődet
babyoutletről légyszi mindenképp írjál, mert hozzánk viszonylag közel van, szeretném tudni, h érdemes-e megnézni!!!

kami
áron tuti jól van, legalábbis sztm a mocorgás n megnyugtató jel. még azt is gondolom (bár ez totál nem tudományos, sőt, lehet, h baromság, de tényleg így gondolom), h a barnázás az ugye régebbi vérzés jele, és miután azóta is baba érezhetően jól van, így tuti nincs semmi komoly baj!
a szex (főleg, h ti se viszitek túlzásba :? ) miatt meg ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
a kismama-tartalomjegyzék n jó ötlet, én is gondolkodtam már rajta, h oké, h elrakom majd a számokat, de ha vlmi kell, honnan találom ki, hol keressem??

cat!
gratula (és enyhe sárga irigység :)) babuccómozgáshoz!

sági!
hajrááá lakásfelújítás!

majus3
 
 


Hat, ha eszerint Aron jol van (en is igy gondolom egyebkent), akkor nagyon jol kell lennie, mert egyfolytaban mozog :) Elkezdtem megszamolni es 10:35 es 11:40 kozott 38 rugi volt!!! Ossze-vissza: eloszor kezdte jobb alul, aztan bal alul, aztan jobb felul, jobb oldalt, majd bal alul-jobb oldalt egyszerre :) Ekozben a babaujsagaimat jegyzetelgetem, de ugy erzem o is jol elvan odabent :lol: gepeles kozben is mozog egyebkent :)

Hat ja, a bana szin az nem friss verzesre utal... ennek en is orulok, attol asszem jobban megijednek...
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?