Új privát üzeneted érkezett!

Icus!

Anna baba csodaszép, mint volt eddig is!
Te meg nagyon nagyon ügyes vagy, nagyon klassz amiket csinálsz, ruginyújtás, hálózsák, stb. És minden munkád nagyon minőségi, akár üzletben is eladható lenne. És ügyességedhez még tele vagy ötletekkel is. Nem mondom, hogy nem vagyok irigy ezekért a dolgokért! :wink:

Az agykontroll könyv felajánlását köszönöm. Ha megérik bennem az elhatározás, hogy kipróbáljam, akkor élni fogok a lehetőséggel. Egyenlőre most homeos bogyókat szedek, és ha az eredmény hallatán a dokim megriogat valami szörnyűséggel, pl. műtéttel, akkor pedig el szeretnék menni egy táltoshoz, akinél már egyszer voltunk. És habár hitetlenül mentem oda, fiamat vittük, így ismeretlenül is hihetetlen, hogy mi mindent tudott rólunk. Szóval azt gondolom, hogy ő tudna rajtam segíteni. Ja, és ebben az esetben mindenképpen megkeresnék még egy nőgyógyászt, és meghallgatnám őt is. Az előbbiekből azért már kiderült, hogy még a dokim nem tudja az eredményt! Még nem volt erőm hozzá, hogy felhívjam! De össze fogom magam szedni!

Mandula!

Már csak 8 hét! :D
Nem akarok okosságokat írni, mert akár milyen kicsi az esélye, hogy probléma lehet a köldökzsinór nyakra tekeredéséből, azért én is nagyon aggódnék! De azért küldök neked sok-sok pozitív energiát, és drukkolok, és hiszem, hogy minden rendben lesz veletek!

A gyerekeken meg könyörülj meg, ne tiltsd el őket minden jótól. Sportolni járhat már Alex :?: Légyszí! Nem tehetek róla én nem bírok szigorú lenni! De ez biztosan nem jó!

Tényleg akkor most Emese lesz a neve a picurnak?

Csillah!

A rendszám tényleg jópofa!

Melcsi!

Ha megvan a rendszámotok, akkor tényleg tegyél fel fotót róla, meg Emeséről is!

Az új Nox CD-d megvan már?

Sheila!

Voltál védőnőnél? Minden rendben veletek?

Zsenge!

Niki picinek is nagyon édes volt, és most is nagyon helyes kislány! Ügyi vagy, hogy jól megírtad a tesztet, és megy a drukk neked a szombati személyes meghallgatáshoz.

Magunkról:

Képzeljétek kaptam a férjemtől egy kocsit. Kell a munkámhoz!Én igaz csak egy robogót szerettem volna, mert sokkal olcsóbb megvenni és fenntartani is, de azt nem engedte, mert félt! És az autószerelő haverjával egyből el is kezdtek szervezkedni, így kaptam meg az én szép kis kocsimat, ami persze csak nekem új, amúgy 9 éves, és Fiat Puntó. Örülök neki nagyon! És csepeli lányok reszkessetek, ha ha én egyszer forgalomba merészkedek a kocsimmal... :roll:

Barna fiam ismételten beteg. Tegnap óta már megint nem jár suliba. És egy lórugásnyi erősségű antibiotikumot szed, meg a köhögésére mindenfélét. Pedig szombaton versenye lett volna. És nekem talán jobban fáj, mint neki, hogy valószínűleg nem mehet - de majd meglátjuk, hogy mennyit javul addig - mert tudom, hogy mennyire nagyon szereti a versenyek hangulatát, mennyire szeretne ott lenni. :(

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok,

Sajnos rossz hírrel jöttem...
Tegnap du. minimális véres nyák jött belőlem, és mivel tudtam, hogy nálam ez nagyon rossz jel, teljes pánikban elrohantunk a párommal és Melissával a Telki kórházba....
Az UH-n aztán megláttam a szomorúan mozdulatlan Kismanót, akinek már nem volt szívhangja :cry: :cry: :cry: :cry:

párom és Melissa hazajöttek, engem este 9-kor megműtöttek...
ma de. jöttünk haza, borzalmas éjszakám volt ( a gondolataim miatt ) és a mellettem lévő szobában egy angol pár volt, újszülöttjükkel...majd' megszakadt a szívem, mikor hallottam a baba sírását...úgy három óránként :cry: :cry: :cry:

most borzasztó szomorúak vagyunk, nem értjük, miért történt ez megint ( szinte napra pontosan ugyanannyi idősen, mint tavaly)
és persze mégjobban felerősödött a baba utáni vágyunk...
úgy döntöttünk, még egyszer, utoljára megpróbáljuk, most négy ciklust várunk...

de hogy legyen az ember bizakodó ezek után??
honnan remélheti, hogy nem történhet meg mégegyszer??

a tavalyi vetélés után Czeizel kivizsgált mindkettőnket, teljesen rendben vagyunk hormonálisan, genetikailag, akkor miért???

nem ittam (alkoholt), nem tornáztam, nem szoliztam, nem szaunáztam, nem fürödtem, nem festettem hajat ellenben sok vitamint, gyümölcsöt-zöldséget ettem, sokat pihentem, mióta tudomást szereztem Kismanóról...

mit tehettem volna még???

igaz, mikor fogant szegénykém ( aug. 26. ) a párom épp lázas beteg volt, következő héten én is elkaptam, utána mandulagyulladásom volt...ezután lett csíkos a teszt...ez lehetett a baj???

nem tudom elfogadni, hogy miután volt három sikeres terhességem, nem tudok még egy utolsó babát kihordani...
olyan optimista voltam, úgy reméltem, hogy másodszor nem történhet meg...

most csak sírok és sírok...lopva, hogy Melissa ne vegye észre...
a párom ugyanezt teszi...szegény...amúgy is olyan hajszolt mostanában :cry: :cry:

ne haragudjatok, hogy így kifakadtam, de nagyon kivagyok...

puszi Mindenkinek,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Jaj, de nagyon sajnálom. Nagyon veled érzek. Biztosan nehéz lesz feldolgozni ezt a tragédiát. Erre igazán gyógyír csak az idő, de elsősorban egy egészséges kismanó lehet. És kívánom neked, hogy legközelebb teljseüljön az álmotok. Igazán megérdemled, és te mindent úgy tettél, ami a babának a legjobb. Véletlenül se legyen benned önvád, ezt a sors rendezte így, talán a később rá fogsz jönni, hogy miért történt ez, ami ma még megmagyarázhatalan.

Vigyázz nagyon magadra! Remélem szerető családodnak, férjednek, Melissának, és a nagyfiúknak sikerül enyhíteni a fájdalmadat.

Minden jót neked!

Gabi
paga

Drága Sheila!
A szivem vérzik Értetek! Azt hiszem, komolyabb kivizsgálásra van szükségetek, ez az eset a szokványos vetélés kategóriába tartozik! Nem tudom, azt miképpen vizsgálják, de tudom, hogy utánajárható a dolog. Nem tudom leirni, mennyire együttérzek Veled, de a megoldás csakis 1 kihordott és megszült baba lesz, kérlek tereld a gondolataidat ebbe az irányba. Neked is leirom: Minden nap eggyel közelebb visz a babához!

Annyi mindent akartam irni, rossz volt az internet nálunk, azért nem jöttem. De most elakadt a szavam.

Mandulácska!
Emesének 2x volt a nyakára tekeredve, és ezt csak a császárnál vették észre! Kérdeztem a dokit, mi lett volna ha spontán szülünk, és azt mondta, ha feszül a zsinór, akkor lelassul a szivhang, és azonnal császár, mert akkor az szokott lenni a baj. A kiskönyvében ez külön fel is van tüntetve, a gyerekorvos mondta, hogy ez fontos info azoknál, akik igy születnek hüvelyi uton. Állitólag nagyon sok az ilyen eset. de nagyrészt nem okoz gondot a szülésnél, mert enged annyit a kötél. Próbálj megnyugodni, de valóban figyelj nagyon a mozgásokra, és ha ugy érzed, inkább menj el feleslegesen 2x, mint 1x ne!
Paga!
Látod, mondtam, hogy a ciszta olyan jövő-menő dolog! Ezek szerint ahhoz nem nyulnak! Ez jó hir! De hogy jött vissza a polip? Nekem mikor volt, csunya nagy vérzést csinált, ezért rögtön mütötték, és azóta nem jött vissza szerencsére! Ennek 25 éve!

Fogok rakni képet, Máté odadugta (akkor ment el a net), de most ne... Sheilának szörnyü napjai vannak...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Fanny kedves!
Férjem vagy az alkalmazott van a boltban, de ha szólsz nekik, akkor lehivnak, felette lakunk. Várlak!

melcsi1967

Sheila.......sajnálom:( :cry:

Kép
zsenge

Sheila!

Nem tudom elmondani mennyire sajnálom.......
De NE KERESD MAGADBAN A HIBÁT!!!!! Mert nem benned volt, Te mindent megtettél!
Kívánom, hogy egy pár hónap múlva végre sikerüljön, és aztán egy egészséges kisbabát tarts majd a karodban!!
Tudom, hogy nehéz most bízni, de tényleg csak az idő segít ezt feldolgozni!

Vigyázz nagyon magadra!!

Puszi

KépKép
mandula35

Sheila!

Nagyon-nagyon sajnálom. Szerintem is egyetlen gyógyír erre egy egészséges kisbaba. Kívánom, hogy ez mihamarabb sikerüljön nektek.
Melinda
fermel

Egyszer már belefogtam, hogy írjak és mivel már többször elszállt így mostanában külön fájlba írok. Na most meg sikerült felülírnom. Na jó nem volt hosszú, de mégis.

Mandula!
Nagyon izgi, hogy már ilyen közel vagy, hogy a babót a kezedbe fogd.

Paga!
Remélem nálad is végre minden rendben lesz és jöhet a babó. Nagyon rendes férjed van. Na jó én se panaszkodhatom én is kaptam kocsit. Igaz nálunk csak nekem van jogsim így 1 kocsi is elég.

Sheila!
Ez borzasztó :( Nagyon sajnálom. Ne keresd magadban az okokat, Te mindent megtettél. 2x egymás után, már nem lehet véletlen. Vagy csak egy nagyon szerencsétlen véletlen. Nekem annó a második elhalt terhességemnél is azt mondta a dokim, hogy ez csak egy brutális véletlen, hogy 2x is. Hát nem az volt, mert megtalálták az okát és most itt van Blanka. Még 1x vizsgáltasd ki magad, hátha valamit nem vettek észre vagy kifelejtettek. Azt már többször írtam, hogy nekem pajzsmirigy alulműködésem van és ez volt az ok. Azt is nézess, ha már néztek akkor még 1x. És ha van energiád és lelkierőd, akkor még idén, mert januártól katasztrófa lesz az orvosi ellátás.

Icus!
Rád meg csak irigykedni tudok, hogy ilyen ügyes vagy :) És Anna még mindig gyönyörű.

Akinek van Skype-ja engem Németh Krisztina néven talál.

Kép

KépKép
nyanya67

Drága Lányok!
Ezuton tudatom Veletek, hogy 6 HETES KISMAMA VAGYOK! Ugyan én sem hittem el 2 +teszt ellenére, de ma Krizsa doktornál jártam UH-n, aki hivatalosan megállapitotta hogy babát várok. Minden külső segitség nélkül, teljesen váratlanul, no nem a Szentlélek által, de összehoztunk 1 gyereket, amire 17 év óta nem volt példa! Pedig papirom van róla, hogy meddő vagyok! És mégis, Krizsa szerint kihuzta a terhesség a petevezetőt.
Na Icuskám, és még én mondtam Neked, hogy eltévedhet az a gólya :lol: Nem gondoltam volna, hogy ennyi év után mifelénk száll :D :D :D :D :D
Álljon itt ez a pár sor mindenkinek például, aki küzd, esetleg feladni készül, vagy csak egyszerüen várja a csodát!

melcsi1967

Melcsi!
Szívből gratulálok!!! Nagy öröm ilyen jó hírt olvasni. Most többet nem írok, mert sietek fürdetni. Vigyázzatok nagyon magatokra!!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Mindenekelőtt: MELCSI, NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK, EZ FANTASZTIKUS, CSODÁLATOS HÍR!!!!! :) :) :)

Boldog babavárást, vigyázz nagyon Magatokra, nagyon örülök Nektek!!!

és nyugodtan tegyél fel képeket Pöriről,
Icus Annáról,
Zsenge Nikiről,
Nyanyus Blankáról,

hidd el, engem ez abszolút nem zavar.

Lányok!

Köszönöm az együttérző szavakat. Most jobban vagyok, mert itt volt a barátnőm, aki gyógyírként hatott rám...
de tudom, lesznek még nehéz pillanataim, végig kell járnom a pokol összes stációját, meg kell élnem a gyászt, ezt nem lehet megspórolni :cry:

ma is sírtam többször is, és gondolom ez így lesz az elkövetkezendő hetekben is...
tavaly három hétig mindennap sírtam, legalább 1x :cry:
erre most is számítok...

folyamatosan jár az agyam, keresem az okokat, mert én is úgy gondolom, kétszer egymás után egy ilyen eset, ugyanabban az időben már semmiképp nem lehet a véletlen kategória...ennek oka van, amit ki fogok deríteni, ha addig élek is :evil:

már gyanakszom is valamire: alapos okom van azt hinni, hogy valamilyen alaposan lappangó gyulladás lehet az ok...
természetesen azért mindenre kiterjedő kivizsgálást fogok kérni, de azt hiszem, csinálni fogunk a párommal egy Gynevac kúrát is...
ha valóban ilyen oka van a vetéléseknek, akkor tudtunkon kívül, de sajnos mégis mi vagyunk az okozói a tragédiáknak...de nagyon bízunk benne, hogy jövőre nagyon szép Karácsonyi ajándékunk lesz...

Puszi Mindenkinek,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

alaposan lappangó= alattomosan lappangó

S.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!

Gratula, gratula :!: :D :D :D
Öröm volt olvasni a soraidat. :D :D :D
Vigyázz nagyon magatokra :!: :!: :!:
És minden jót nektek :!: :!:
Ez járt nektek! Nagyon szép estét csináltál nekünk!

Gabi
paga

Icus!
Elnézést, de most vettem észre, hogy még nem válaszoltam egy korábbi kérdésedre. Voltunk a bababörzén. Sajnos a járókát nem sikerült eladni. Még érdeklődés sem volt iránta, mindössze egy hölgy nézte meg. Azt vettem észre, hogy legnagyobb keletje a játékoknak volt és természetesen keresték a bélelt nadrágokat, overállokat. Néhány játékot, két nadrágot és két felsőt sikerült eladni, így a mérleg legalább pozitív lett. Azért elsősorban a járókát és a szobahintát szerettük volna eladni.

Elnézést, hogy mostanában nem nagyon írok. Folyamatosan olvaslak titeket, de írni már nem igazán van időm. Benji szinte a teljes napomat lefoglalja . Ha meg van egy kis nyugalom, akkor a félévi beadandó feladataimon gondolkodom. (nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni) Úgyhogy most sokszor házimunka közben is bizonyos matematikai problémákon jár az eszem.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Hétvégén vidéken voltunk, most olvastam csak a híreiteket. De micsoda hírek :!: :!: :!:
Egyik szemem sír :cry: , a másik nevet :lol: ...

Sheila
Nagyon nagyon sajnálom... nem is tudom mit írhatnék...
Annyira át tudom érezni ami történt, bár velem már nagyon rég fordult elő a a kétszeri vetélés, de mintha csak tegnap lett volna.
De ne add fel, legközelebb sikerül :!: Esetleg egy kis progeszteron pótlással, az sokszor csodát tesz a megmagyarázhatatlan vetéléseknél, pl. nálam is. Gyógyítgasd a lelked, kívánom hogy mielőbb találj megnyugvást.

Melcsi
Szívből gratulálok :!: :!: :!:
Micsoda hír!!! Az örök optimizmusod :lol: :lol: :lol:
Milyen igazad van, minden nappal közelebb a babához :lol:
Azt a gólyát addig emlegetted, míg odatalált hozzátok. Vigyázz nagyon magatokra!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Drága Lányok!
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy velem örültök, olyan jó olvasni a gratulációkat. Az az igazság, hogy néha félek, nehogy elkiabáljam ezt a csodát, de mostmár ugy érzem, 2x nem fordulhat elő velem szörnyüség, tehát ezt a babát ki fogom hordani és egészségesen megszületik.
Mit szóltok a felálláshoz: 1 spontán, 1 lombik, 1 spontán :wink: Ezt nem gondoltam volna álmomban sem! Ezek szerint nekünk többet nem kell lombikra menni? Az uram most azt hajtogatja, hogy akkor mostmár addig csinálunk gyereket, ameddig az időnk engedi. Szép kilátások :lol: Ebbe még belefér vagy további 3 gyerek :lol: A végén még összejön 1 focicsapat :lol:
Az a furcsa az egészben, hogy -mivel ugy tudtam, meddő vagyok- egyáltalán nem foglalkoztunk tüszőrepedéssel meg semmivel, aztán tessék. Van viszont 1 tippem, ezt megosztom a vágyakozókkal, Dezső erre esküszik. Van 1 nagy labdánk, olyan ráülős. 1 éjszaka nem ülésre használtuk... :oops: :lol: :wink:

Sheila drága!
Vizsgáltasd ki azt a lappangó gyulladást, akár fog is lehet, azt hallottam,ilyenek is okozhatnak vetélést. A lombikos oldalon sokan esküdnek a Gynevac kurára is, és volt 1 lány, akinek a progiszurik segitettek szintén 2 vetélés után. És igen, jöcő Karácsonyra Te is gyönyörü ajándékot kapsz! :)
Kedves Druszám!
Ismerős amit irsz Benjiről. Pörike is igényel némi ügyeskedést, főleg mióta csak 1x alszik, amit én is kihasználok pár napja alvásra, igy Vele együtt csinálom a házimunkát. Nagyon segitőkész, mindig észreveszi, milyen fiókot akarok esetleg kipakolni, azt lelkesen átvállalja :lol: :lol: :lol: És a száritóról földre eső zoknikat szépen visszaadogatja nekem a földről. Odaül a száritó alá, és várja hogy mi potyog le. Akkurátusan megvizsgálja, majd felnyujtja. Olyan kis aranyos, mintha tudná, hogy Ő közelebb van a földhöz :D
Egyik nap rendet rakott a zacskók között a konyhában. Mondom Neki: Látod, milyen rendetlenséget csináltál? Rámnéz pajkosan: Ude, ude?
A tálalószekrényben matat, a törékeny holmik között, hátranéz: Játod? Kép
Kép Ilyen mikor mérges
Kép

melcsi1967

Sziasztok....

Melcsi nagy nagy gratula ......látod mondtam mindig, egyszer kell csak a zsák száját kinyitni :wink:

kegyetlen az élet egyiktöl elveszi :( másiknak adja :lol:

Holnap kezdjuk a bölcsit..jaja nem is mondtam ,hát felvettek melozni,szombaton voltam pofaviziten ,ezek szerint bejöttem nekik.
Nov.7én kezdem a melot,addigra reméljük Niki teljesen beszokik a bölibe.
Ma kezdtük volna de a gondozonéni Tölem kért mára egy nap szabit(ez nem vicc) :wink:
meséltem már mijen

szép a bölcsi belülröl? annyi de annyi játék van csak lestem nem hiába Unios.
Holnap már okosabb leszek igaz még csak egy orát leszünk ott de,majd mesélek.
Most ennyi pátok

Kép
zsenge

Kedves Zsengém!
Remélem Nikinek tetszeni fog a bölcsi. Kiváncsi lennék 1 ilyen uniós helyre. Itt Érden nincs ilyesmi :( Mit fogsz dolgozni?
Köszi Neked is a gratulát :D

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!!! Ez nagyon-nagyon jó hír :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!: :!: Nem is tudom mit mondja, ez biztos a Te optimizmusod jutalma :lol: Hú, el sem hiszem!!
Ne aggódj, semmi baj nem lehet!!!

Pöri pedig nagyon édes!!

Most én sem tudok többet írni, folyik az építkezés, mindjárt itt a kőmíves!

Puszi

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Pár napig nem jövök és mennyi minden történik!
Sheila, nagyon-nagyon sajnálom én is, próbálj erőt meríteni és utána járni a dolgoknak, mert szerintem sem lehet ez a véletlen műve.
Melcsi! ELÁJULOK!!!!!!!!!! Most már Te is azok közé fogsz tartozni, akiket ismerősök, ismeretlenek tanmeseként fognak emlegetni, hogy: tudjátok volt egy ismerősőm aki...... Melcsi, mesélj már részletesebben, mit szólt a doki? Hány nap után csináltál tesztet, stb
Nagyon vigyázz magadra! Úgy tervezem, hogy a héten napközben kiugrom a boltba hozzátok, majd telefonálok.
Zsenge! Mesélj már Te is többet, milyen lesz a meló?
Fermel, én el sem tudom képzelni, hogy valaki matematikai problémákon gondolkozik, ( sose szerettem a matekot) mindig úgy irigyeltem azokat akiknek nem hogy nem jelentett problémát a matek, de még élvezték is. Gondolom, Te is közéjük tartozol.
Paga! Mi újság veled? Kell most valamilyen kezelésre járnod, vagy mehet tovább a babaprojekt? Lehet hogy írtad de én nem emlékszem.
Nálunk semmi újság, 29 napra megjött, bár a megszokottól eltérően 2,5 napig tartott az egész, de ettől eltekintve, semmi rendkívüli.
Képzeljétek el mire vetemedtem, titokban mégiscsak elkezdtem szedni a chlostyt. Nem is akarom elmondani a férjemnek, tudom, hogy csúnya dolog, de nem akarom hogy évek múlva vessem a saját szememre, hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt. Aztán lesz ami lesz. (Bár vasárnap voltunk étteremben és megint feljött ez a gyerek téma és az én uracskám nagyon úgy beszélt, hogy ő nem akar többet - mondván, hogy két gyerek megosztoik az örökségen, de hogy osztoznak három felé. Azt mondta, hogy egy dinnyét is sokkal egyszerűbb kétfelé vágni, mint három felé. Na, most ehhez mit szóltok?) De úgy gondolom, hogy ha mégis becsúszik egy gyerek ő lesz a vligán a legboldogabb.
Egyenlőre ennyi. Üdv Fanny
fanny01

Fanny kedves!
Hát az ugy volt, hogy 11-én kellett volna megjöjjön, mindig pontosan szokott. Aztán mégse jött. Eleinte csak mérgesitett, hogy mi a fene van már, hát még a végén itt keresztülhuzza a Karácsony előtti lombikomat, aztán ha jön a szigoritás, fizethetünk mi is. Aztán azt is gondoltam, csak nem kezdődött el a klimax? De továbbra sem jött meg, aztán mult kedden reggel leültem az uram mellé, és mondtam Neki, hogy nagy gondban vagyok, mewrt nem jött meg, ma meg mennénk fürdeni, hát most mi legyen? Ő azt mondta rögtön, hogy biztos babát várok, ugyhogy irány a patika, teszt és mikor lehet rápisilni különben is? Elmentünk Pörivel, tudod, ez falu, a patikus csak nézett. Itthon rögtön megcsináltam, az uram azt mondta, szóljak ha kész és megnézi Ő is. És előbb kijött a terhes csik, mint az ellenőrző. De én nem hittem a szememnek, Dezső meg ujjongott, hogy Ő tudta, hogy baba lesz. A biztonság kedvéért másnap vettem egy másfajta tesztet, de az is azt mutatta. Csak fogtam a fejemet, hogy ez hogy lehetséges? Aztán felhivtam Krizsát, aki rögtön rávágta, hogy a teszt nem téved, itt baba lesz, és hogy 23-án megnézné. Igy is lett, tegnap délelőtt 1 gyönyörü petezsákot láttunk, szikhólyaggal, ahogy kell, 6-7 hetesnek saccolva. Holnap töltöm be a 6 hetet. A doki azt mondta, hogy van olyan, hogy a terhesség kihuzza az összetapadt petevezetőt, ez történhetett a mi esetünkben is. Igy a lombikra nincs szükség. Hát ennyi.
Bármikor megtörténhet a csoda! Remélem most adtam Neked 1 kis optimizmust, mert könnyen lehet, hogy Téged is vár 1 kisbaba, tegyél is meg mindent annak érdekében, hogy találkozzatok!
Várlak szeretettel, ha itt vagy, szólj a fiuknak, és akkor lehivnak engem.
Puszi

melcsi1967

Sziasztok!

Most egy kicsit ráérek, írok én is egy pár sort.

Paga! Tényleg, mi újság Veled? Van valami kezelés? Már visszakapták a gyerekeim a tv-t, remélhetőleg ( már ha nem csúszik be a héten valami rossz jegy) már jövőhéttől megy edzésre is Alex. Nagyon nehéz szigorúnak lennem, de nem akarom, hogy az én következetlenségem miatt ne úgy sikerüljenek a dolgai ahogy szeretné. Sajnos Alex elég sokat örökölt az édesapja ( biológiai apja) természetéből, és ezt valahogy "ki kell küszöbölni" :) !

Sheila! Tudom, hogy nehéz lesz most nagyon sokáig, de hidd el pár hónap múlva bizakodóbb leszel! Most pedig az legyen a cél, hogy minden szempontból rendesen kivizsgáljanak! Biztos vagyok benne, hogy erőt ad a családod, és amennyire tudunk mi is :) !

Melcsi! És nekünk nem is említetted, hogy nem akar megjönni! A nagyfiad tudja már? Ha igen akkor mit szól?
Mostanában emlegeti a férjem, hogy ő biztos kedvet fog kapni a babázáshoz, és tervezi, hogy mikor legyen a következő. De én most úgy érzem, hogy nem szeretnék többet......

Fanny! Na, mindent bele, igazad van tegyél meg mindent :) ! Remélem sikerül Nektek is!

Kriszta! Végre Te is itt :lol: ! Légyszi, Blankáról képet!!! Balázs hogy van?

Ma megyek tanácsadásra, már írom a listát, annyi kérdésem van :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Nem irtam, mert álmomban nem gondoltam volna, hogy baba miatt késik. Mikor meg + lett a teszt, féltem az UH-ig elkiabálni, illetve el sem mertem hinni, hogy tényleg babát várok!
Máté tudja már, akkorára tágult a szeme, hogy még! Azt kérdezte. Ezt hogy csináltátok? Apjával kezet fogott, somolygott közben a bajsza alatt, ugy gratulált. Engem megölelt, aztán felvette Pörit, és azut mondta Neki: Terhes az anyánk!

melcsi1967

Melcsi!

Neked tényleg fantasztikus családod van, nem csodálom, hogy "szaporítani" akarod őket!
Fanny
fanny01

Melcsi!
Nagyon nagyon nagy GRATULA. Vigyázz magatokra és pihenj sokat.

Sheila!
A gyulladást kimutatja a vérvétel és ha ott van benned, akkor már csak a helyét kell kinyomozni. Arra szerintem rájöttek volna a rutin vérvételekből.

Fermel!
a www.babaszoba.hu oldalon az Apróhírdetésekbe tedd fel, ott elég szép eséllyel eladhatod.

Kép

KépKép
nyanya67

És egy kis kép a gyerkőcökről:

Kép

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Milyen nagyot nőtt ez a Blanka-lányka! Isten éltesse, ma van a névnpja, ugye? Irhatnál Magatokról bővebben, miket csinál már a bébid, meg hogy sikerül-e kifelé lábalni a dackorszakból. Meg az lenne a kérdésem Hozzád, hogy oldottad meg a babavárást, felemelgetted Balázst, vagy teljes tilalolm volt? Nekem most ez nagy problémám, mert ugyan semmi bajom, de félek hogy nehogy bajt csináljak a Pöri-cipeléssel. Jobban mondva cipelni a lakásban már nem is nagyon kéne, mert ha megfogom a kezét és elénekeljük az indulót (bal lábat a jobb után...), olyan szépen rakosgatja a lábacskáit, nagyon lelkes. De persze sokszor felemelem, pl. pelenkázás, etetőszékbe rakás, stb. De délután együtt alszunk, az szerencsés esetben 2-2,5 óra. Olyankor hatalmasakat tudok durmolni.
Fanny kedves!
Látod, már csak miattuk is érdemes szaporodni :D
Kérdeztem Mátétól, mi lesz igy, 2 gyereket kell majd szórakoztatni (mert Pörit imádja megnevettetni), de azt mondta, nem lesz gond.
Mandulácska!
Férjednek igaza van, kell még 1 gyerek! Már csak azért is, hogy a lánykádnak legyen játszótársa, meg akivel a kis titkait megoszthatja esténként a paplan alatt. Én már csak ezért is hajtom annyira a tesót, legalább Pöri életéből ne hiányozzon, ha már Mátééból kimaradt.

melcsi1967

Sziasztok!

Annával csütörtökön voltunk a védőnőnél méreckedni, 5600 gramm és 61 cm. Ezzel éppen háromhónapos korára megduplázta a születési súlyát. Mindig mondják hogy szoptatott baba nem hízik el, hát remélem, bár már igen nagy tokái vannak a kis Tündéremnek. Lassan úgy vagyunk vele a fotózáskor mint a manökenek: meg kell nézni, honnan "előnyös" a fénykép :lol: . Tényleg nagyon más arcát mutatja különböző szögből de nekem mindegyik képen ő a legszebb a világon :D :D :D

A mozgásfejlődésünk kicsit lassan halad, Anna mindig utált hason lenni, csak sírt ha hasra tettem, mert sokáig nem bírta el a buksiját.
Aztán csütörtökön és pénteken - hirtelen, egyik napról a másikra - nagyon szépen kezdte tartani a fejét és nagyon boldog voltam. Éppen a 40. szülinapomon! Ennél szebb szülinapi ajándékot el sem tudtam volna képzelni, majdnem elsírtam magam örömömben. Gyorsan le is fotóztam. De utána megint aggódni kezdtem mert hétvégén viszont kevésbé ment ami előtte már szépen sikerült.

Kép

Kép

Kép

Kriszta,
Blanka stabilan tartja magát hason? Remélem Anna is hamarosan fogja már. Épp tegnap akartam reklamálni, hogy rég láttunk képeket a gyerekekről. Jól vagytok? Mekkora már Blanka? Nagyon édes :lol: És Balázs is nagyon helyes :lol:
BOLDOG NÉVNAPOT BLANKÁNAK!

Melcsi
Láttam az archívban, hogy Pöri már három hónaposan hasrafordult :!: Mi ettől még nagyon messze vagyunk...kicsit aggódom is. Bár tudom hogy nem szabad egymáshoz hasonlítgatni a babákat és minden gyerek más ütemben fejlődik...
Melcsi drága, van egy ismerősöm aki egy jó orvost keres az utolsó lombikos próbálkozásához, nem könnyű helyzetben. Mivel Te annyit áradoztál Krizsa doktortól, ajánlottam neki hogy információkért keressen meg téged. Megadnád az email címedet hogy fel tudja venni veled a kapcsolatot?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta!

Boldog névnapot Blankának! :D :D :D
gyönyörűek a gyerkőcök, Blanka nagyon nagyot nőtt!

A laborleleteimet tegnap kértem le faxon, laikusként ugyan, de látom, hogy a vizeletemben 2-3 fvs van, összehasonlítottam a tavalyi (vetélés előtti ) leletemmel, abban is van 1-2fvs.
A vérképemben az egyik érték szintén magasabb a normál tartománynál...ezt megmutatom orvosnak, én nem értek hozzá.
Lehet, hogy az orvosok erre legyintenek mondván, ez semmi ez belefér...nekem NEM AZ.
Az én egészségemről van szó, ha emiatt elvetélek az én tragédiám, ezért én azt mondom: NE LEGYEN OTT, ne férjen bele a nagy számok törvényébe.
Mint ahogy már sajnos tudom, hogy amíg van olyan aki, ha ömlik belőle a vér az első trimeszterben, akkor is kihordja és megszüli az egészséges gyermekét, míg az én esetemben 1 csepp vér is a fenyegető vetélés jele ( a három gyerekemnél SOHA nem fordult elő, csak a két vetélésnél :cry: :cry: :cry: )

Sokszor már megam sem tudom, hogy én vagyok-e hülye, mert nem tekintem normálisnak az "enyhén kóros" dolgokat, vagy az orvosok túl lazák, mert nem értik meg, hogy nincs két tök egyforma ember, mindenkinek kicsit másképp működik a szervezete...
pl: tavaly a vetélés utáni kivizsgáláskor a férjem spermájában három kereszt gennyet találtak, amire Czeizel úgy fogalmazott: "tele van gennyel"
beszedtünk fejenként 2 doboz Doxycyclint, ezután egy keresztre csökkent...
Erre azt mondta, hogy OK, ez már elmegy a három kereszthez képest...talán verni kellett volna az asztalt szélesebb spektrumú antibiotikumért?

ez májusban volt, augusztusban lettem terhes...simán el tudom képzelni, hogy azóta újra három keresztesre fejlődött a dolog,vagy egymást fertőzzük folyamatosan oda-vissza, mert hol lappang, hol előjön...

vagy ne legyek maximalista, ne akarjam teljesen "eltüntetni" az oda nem való dolgokat??

NEM AKAROK emiatt mégegy magzatot elveszíteni...azt nem hiszem, hogy ép ésszel megúsznám :cry:

ne haragudjatok a hosszú off-ért, de most sok a keserűség és bizonytalanság bennem.

Melcsi!

Nagyon klassz családod van!!!
Pöri zabálnivaló a képeken, és látszik, hogy Máté mennyire imádja! :)

Icus!

Boldog Szülinapot Neked!

A legszebb ajándékot tényleg a pici Annától kaptad, csodaszép ez a kislány, és nagyon hasonlít Rád!

Zsenge!

Gratula a munkádhoz, Niki pedig biztos nagyon jól érzi majd magát abban a klassz bölcsiben!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila drága!
Mindenképpen meg kell keresni a sikertelenség okát, már csak azért is, hogy a lelkednek kicsit könnyebb legyen. Számomra a gennyes sperma gyanut keltő, és bizony, visszafejlődhetett tavasz óta 3+-re! A Gynevac kura segithetne Rajtatok szerintem, persze mindkettőtöknek be kell adogatni. Állitólag rendberakja a benti dolgokat, és megszünik a ping-pong játék is. A fvs a vizeletben ugy tudom természetes jelenség pár darabig,nekem is mindig van benne. Megkérdezhetem, amikor vérezni kezdtél, az rendes piros volt rögtön, vagy barnának indult? Görcs kisérte?
Icuskám!
Ez a leányzó gyönyörü! Nagyon szép szülinapi meglepetést adott Neked, és ne légy türelmetlen, el fog jönni az idő, amikor csak hason fekve érzi majd jól Magát.
Igen, Emese épp elmult 3 hónapos, amikor először hasrafordult. De ehhez hozzátartozik, hogy a köldöke kiállt kicsit, és a dokinéni mondta, hogy tartsuk hason ha ébren van, ez 3 hetes korában volt. Nagyon utálta, én nem is erőltettem volna, de Dezső azt mondta, csináljuk. Az elején sirt persze, de aztán egyre emelgette a buksit, és 2 hónaposan már olyan büszke fejtartása volt, hogy csuda. Akkor meg már nem is lehetett háton fektetni, hasonfekve nézelődött folyton, próbálta nyujtogatni a kezét a játékok után, szóval igy alakult ez. Próbáld Te is ösztönözni kicsit, ennyit lehet azért alakitani a dolgok állásán. De minden gyerek más, szóval hasonlitgatni tényleg nem szabad. Pannácska sulya, mélysége tökéletes! Látod, csak összejött a tejecske is! Gondolom már szinte nem is emlékszel az első hetek dilemmáira :D
Nyanyuska!
Blanka köldöke hogy van?

melcsi1967

Melcsi
Az emailedet megadnád? Tudod amit fentebb írtam...

Ösztönzöm én Annát, amennyire tudom, csak mikor már nagyon sír, megsajnálom és visszafordítom. Most kb. 2-3 percet bír egyszerre aztán leteszi picit a fejét, aztán nekigyürkőzik újból. Megint pihen, megint próbálkozik, és ez így megy többször egymás után, a végére nagyon elfárad és olyankor sír. Olyan édes ahogy erölködik, és néz körül csodálkozva: Jééé, innen egész más a világ :lol:
Tejecske meg annyi van, hogy már nem fér a mélyhűtőbe :lol: , naponta 150-et fagyasztok. Ezt sem hittem volna 2 hónappal ezelőtt :lol:

Sheila
Mindenképp keressétek meg az okot, hogy többet ne szólhasson bele az életetekbe...
Sajnos nem mindig derül ki, mi okozza a galibát. De a negatív leletek mégicsak bíztatóbbak. És ha kell, akár verd az asztalt is...
És legfőképpen bizakodj, megérdemlitek azt a babát, meg is fogjátok kapni az élettől :!:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kriszta!
Köszönöm az ötletet. Blankának boldog névnapot kívánok! Nagyon jók a képek. Tényleg hatalmasat nőtt a kicsi lány. Balázs pedig továbbra is nagyon vagány, igazi fiú.

Icus!
Boldog születésnapot kívánok! Még sok ilyen szép születésnapi (meg nem születésnapi) ajándék vár rád. Nálunk még most sem múlik el úgy nap, hogy Benji ne okozzon valami meglepetést. Nem tudom, hogy mások, -akiknek már nem egy gyerekük van- hogy vannak vele, de én nem emlékszem rá, hogy az első két gyerekemnél is ennyire rácsodálkoztam volna a fejlődésükre. Valószínűleg a kor teszi, hogy ez így van. Annakidején teljesen természetesnek vettem, hogy a gyerekeim szépen fejlődnek és az értelmük nyiladozik.

Melcsi!
Nagyon jó volt olvasni, amit Mátéról írtál. Engem mindig megdöbbent, amikor azt látom, hogy nagy, már kamaszkorú testvér közömbös a kistestvére iránt. Szerencsére nálunk is mindkét nagy imádja Benjámint. (és viszont)

Mandula!
Élvezd ki ezeket a heteket! Én mindig nosztalgiával gondolok ezekre az időkre, pedig nem is volt olyan régen.

Fanny!
Sajnálom, hogy nem szerettették meg veled a matematikát. Pedig nagyon szép tudomány. Sok függ persze a pedagógustól. Egy rossz tanár egy életre elveheti a diák kedvét tőle. Sajnos még most az egyetemen is azt tapasztalom, hogy a fő téma a tehetséggondozás, s kevés szó esik a többiekről. Ez alól az egyik, számomra nagyon kedves előadó a kivétel, aki mindig beszél a „másik oldalról” is. Én sokkal nagyobb eredménynek értékelem, ha valaki kevésbé tehetséges gyerekeket is sikerélményhez tud juttatni és számukra is élvezetessé tud tenni egy matematikaórát. Mégis, a sztártanárok nem ők, hanem akik a menő gimnáziumokban szuper tehetséges gyerekeket tanítanak. Döbbenetes élményem volt tavasszal, amikor a Fazekasban beszélgettem az egyik matematika-tanárnővel. Közölte velem, hogy szerencsére ő már évek óta csak a tagozatos osztályokban tanít, nem kell a többiekkel küszködnie. Ezt valami iszonyatosan lenéző hangsúllyal mondta. Pedig a Fazekasban a nem matematika-tagozatos osztályokba is igen jó képességű gyerekek járnak. Nem tudom mit csinálna mondjuk egy szakiskolában. És ez a tanárnő a „név” a szakmában. Előttem egy életre leírta magát.

Hétfő éjszaka óta sajnos a férjem nincs itthon. Vasárnap el kezdett fájni a bőre, kirázta a hideg, lázas lett és egyre jobban fájt a gyomra. Mint kiderült a gyomra már két hete fájogatott, csak ezt nem verte nagydobra. Hétfő éjszaka már annyira fájt, hogy bement az ügyeletre, ahonnan a László Kórházba utalták. Nem ehetett, nem ihatott, infúziósan táplálták. Csináltak ultrahangot, röntgent, volt vérvétel. Szerencsére az ügyeletes orvos gyanúja, miszerint hasnyálmirigygyulladása van, nem igazolódott be. Most úgy néz ki, hogy valószínűleg valamilyen fertőzéstől bélgyulladása van. Ma már legalább ihatott. A kezelés módjáról és arról, hogy mikor jöhet haza, még nem tudunk semmit. Remélem holnap már ezt is megtudjuk és bízom benne, hogy hétvégére itthon lehet. Mióta ismerem őt, még soha nem volt kórházban. Épp ma állapította meg, hogy utoljára 16 éves korában volt kórházban, amikor a vakbélműtétje volt. Benjinek is nagyon hiányzik, ma is mondta, hogy apa beteg. Azért nagyon jó ez a mai modern technika. Mielőtt elindultunk ma a nagyokkal látogatóba, szóltam Bencének, hogy csináljon Benjiről a telefonjával videofelvételt. Így ezen keresztül üzent Apának. Őt ugyanis nem viszem be a kórházba, szerintem még kicsi hozzá. Bár ma láttunk egy hasonló korú kicsit bent. Én ennél óvatosabb vagyok.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntést.

Melcsi!
Tényleg nagy az elmaradásom, sok beszámolóval tartozom. Blankának a köldöksérve teljesen elmúlt. Viszont úgy néz ki Ő is ekcémás, mint a bátyja. Balázs még mindig nagyon szereti a hugit. Össze vissza puszilgatja és símogatja és becézgeti. De más babáért is teljesen oda van, ez már Blanka születése előtt is így volt. Amióta Blanka itt van Balázs rohamosan javul. Azért még mindig kezelhetettlen és nagyon nehéz vele. Lefárasztja az embert. Az ovónők is mondták, hogy 1 emberes gyerek. Hát igen ez így igaz, nem irigylem őket. Mindenért 1 órát kell könyörögni, de ezt az órát itt most értsétek szó szerint.
Babavárás: nekem annyiból könnyebb volt, hogy Balázst már nem kellett emelgetni. A kádhoz vettem egy két szintü kilépőt és a kezét fogva kimászott. Egyszer elaludt a nagyszobában az ágyon és azt pl úgy oldottam meg, hogy fogtam egy takarót, óvatosan rágurítottam a gyereket és azzal áthúztam a szobájába. A földön egy szivacson alszik, így az ágyába be tudtam húzni a takaró meg alatta maradt. Szerintem Pöri könnyebb, nyugodtan emelgetheted, csak a hirtelen mozdulatokra kell vigyázni. Nem a kézben tartás a veszélyes, hanem maga az emelés. Próbáld karizomból és tudatosan feszítsd a záróizmokat illettve ne hajolj előre közben és akkor nem lesz gond. De ha nagyon félsz akkor csináltass egy mobil lépcsőt a pelenkázóhoz és akkor fellépcsőzik kézenfogva. Ezt csak azért írtam, mert gondolom vannak asztalos ismerőseid :)

Icus!
Boldog szülinapot!
Pont ma beszélgettem egy barátnőmmel a baba mozgásáról és Ő mondta, hogy soha nem az a rossz ha valamit későn csinál, hanem ha valamit rosszul. Szóval ne aggódj. Blanka még nem tolja fel magát és most már nem is fordul meg. Ő 1 hetesen megfordult hasról hátra és azt megismételte kb 5x 1 hónapos koráig. De azóta 1xsem fordult meg. Ez a feszesség jele is lehet, de semmiképp sem jó. Én meg eleinte örültem, hogy milyen ügyes. Én még nem aggódom, csak figyelek, aztán majd fél évesen ráérek megnézetni szakemberrel, de szerintem nem lesz vele gond.
Látom Te már az az örök aggódó anyuka maradsz :)
Pont ma mértem Blankát és elég ördögi súlya van 6660g
Tejcsi meg látod jól beindult :) Emlékszem hogy aggódtál 2 hónapja. Én már egyáltalán nem fejek, csak ha elmegyek itthonról. Nagyon jól szabályozható a cicim. Ha azt akarom, hogy több legyen, akkor egyszerűen elkezdek vedelni. Fitolac teát meg vizet. Ha meg túl sok akkor nem foglalkozom ivászattal. Úgy látom csak rajtam múlik, hogy mikor mennyi. Fagyasztóba annyi van, hogy ha hírtelen kell elő lehesen venni. Pl kedden Balázzsal doktornénihez mentünk és onnan tovább küldött minket a Madarászba fül orr gégészetre, mert Balázs fájlalta a fülét. Apa meg itthon maradt Blankával és kénytelenek voltak mélyhűtőből lakmározni, mert nem fejtem, mivel nem számítottam rá, hogy az egész délelőttünk el megy. Balázsnak semmi baja, de azért a héten itthon tartottam, hogy kikúráljam, mert taknyos.

Sheila!
Igazad van semmi nem fér bele. A statisztikát hagyjuk meg másnak, Te csak vizsgáltasd ki magad alaposan.

Zsenge!
Gratulálok a munkahelyedhez. Végre látom, hogy kezd nálad is minden rendbe jönni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok

megvolt az elsö nap a bölcsibe.
Nikim csudára élvezte a dolgokat.Mintha ott se lettem volna ,igaz kétszer kiabált hogy anya de csak azért hogy segitsem fel a csuzdára,mert az is van ám az udvaron.Az udvar tele van fajátékokkal.Kébzeljétek el hinta viszont nincs.belegondolva lehet baleset veszélyes lenne.
nagyon aranyos a gondozo nénije,tegnap nem sokat láttunk a benti szobákbol,mert jo idö lévén az udvaron voltak a gyerekek.
jelet is kaptunk,szemüveg :lol:
Azt mondták ha igy haladunk a beszoktatással,vagyis ha Niki ijen jol veszi,akkor pár nap és egyedül is maradhat.(mondom a jelenlétem nem sok vizet zavart) :wink:
Ma állitolag ott fog ebédelni a lelkem,tegnap haza hoztuk a kaját probaképp,hogy megeszi-e(nem ette meg),vagyis csak bele kostolt.Én se ettem volna meg borsofözelék volt és nagyon édesre csinálták,rántott csirkemellel.
Niki már elég rég ota azt eszi amit mi,és ugye hozzávan szokva a rendes izekhez.majd meglátjuk.

Melcsi,vigyázz magadra de éna kkor is amondo vagyok csinálhatc bármit vagy semmit ha egy baba megakar maradni ugyis megmarad.ha meg nem....... emlékszem a nagyobbik fiamat az oldalamra felkapva babakocsival együtt ugy felvittem a harmadikra mint a pinty (közbe terhes voltam).Nikivel meg költöztem na jo butort nem cipeltem ez igaz de minden mást csináltam. és hát egy babo mellet mint Pörike ugyse lehet az ember "lusta" :lol:

majd jövök
Gyönyörüek a Kislányok :lol:

Kép
zsenge

Icuskám!
Bocs,szita az agyam. Privibe megy.
Kedves Druszám!
Pont azt figyeltem meg magamon, amiről beszélsz! Mátéval oda se fgyeltem, minden jött magától, Pörinek meg minden lépését figyelem, felirom, stb. Biztos a korral jár, na meg a hosszu kihagyással.
Hát a matekot valahogy én sem tudtam megszeretni, most is ugy vagyok vele, hogy remekül olvasok kottát, de a tartott hangok hosszuságát számolni nehezemre esik, szoktam is mondani a karnagyunknak (férfi) mikor kiakad, hogy nem látja mennyi nővel áll itt szemben, számolni azt nem tudunk, csak énekelni :lol:
Nyanyuska!
Végre hogy irtál! Blanka gyönyörüen fejlődik! Örülök, hogy elmult a sérv! Meglátod, Balázs is tovább fog javulni, kell idő és türelem az ilyesmihez. Tej :) :) :)
Zsenge!
Ez a Niki lányzó belevaló kiscsaj, látszik is Rajta igaz! Klassz az a bölcsi, lassan nyugodtan mehetsz dolgozni!

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket!

Hááát, így túl a negyedik X-en... de valójában nem izgat. Évek óta arról álmodtam hogy legkésőbb 40 éves koromra lesz egy tündéri kisbabám, és ez teljesült. Nem is kívánok mást az élettől, csak hogy egészségben felnevelhessem. Na és persze hogy aztán kicsit még unokázhassak...:)))
Játszószőnyegünk még nincs, de van egy nagy kemény szivacs amin gyakran van Anna a nappaliban. Fölé raktam egy félkör alakban meghajlított polifoam csövet ( OBI-ban lehet kapni, építkezéshez használják) amire varrtam egy huzatot, a cső lábait beszorítottam az ülősarokhoz, stabil ( de most készül hozzá fából egy egy kis láb amivel bárhová le lehet tenni) Arra szoktam felkötni könnyű textil figurákat amiket lehet nézegetni. Ugyan azt a célt megteszi, mint a 6-7000 ft-os játszóállványok, de ezt legalább nem fáj a szívem kidobni ha már nem kell.

Kép

Kép

Én azt sajnálom nagyon hogy ha Anna kinövi a játékokat utána mit csináljak vele? Még hely sincs a tárolásra, minden tele van, kidobni csak sajnálom, nincs is kinek adni, ezért aztán nem akarok sokat venni egyenlőre. Minél kisebb a gyerek, annál gyorsabb ütemben növi ki, ahogy a fejlettsége túlhaladja. A csecsemőkori játékok tényleg csak pár hónapig érdekesek, viszont nagyon drágák. Félre ne értsetek, nem önmagában az árak miatt problémázok, hanem a kihasználatlanságát sajnálom. Ha lenne akinek továbbadjam... ( Igen, tudom, már csak ezért is be kéne vállalni 1-2 testvért :lol: :lol: :lol: ) Esetleg majd a keresztlányunk gyerekének. Kár, hogy nincsenek játékkölcsönzők, pedig 1-2 hónapra érdemes lenne kikölcsönözni alig használt játékokat, és utána nem lenne gond a tárolásával, hogy mit csináljak azzal ami már nem kell.
Bocs ha untatlak benneteket, csak mostanában ezen jár az agyam.

Fermel
Jobbulást a férjednek! Tudjátok már, mitől kaphatta a fertőzést?
Jó ötlet volt hogy Benji üzent a telefonon az apjának :lol: Én sem vinnék be ekkora gyereket a kórházba.

Kriszta
Valóban aggodalmaskodó vagyok, és erre a tavaszi tanfolyam csak "rátett egy lapáttal". Ott másról sem volt szó csak a problémákról, a figyelmeztető jelekről. A " fejemelés, kitámasztás" problémája napjában 100x elhagzott... Bár a jegyzeteim alapján ezt 2-4 hónapos korban produkálják a babák ( tehát még nincs elkésve), látom a nyári topicban hogy sokan már 2 hónaposan tudják ezt, és mikor Anna 2 hónaposan még nem tudta, már kezdtem rémeket látni. Folyton bevillantak a képek a beteg babákról akik még 7-8- hónaposan sem tudták tartani a fejüket :cry: Nem is az izgat hogy picit lassabban fejlődik a mozgás, ez még valóban nem baj, még nem kóros, nem kell hogy első legyen az ismerős babák közt. Csak a magam megnyugtatására, hogy minden rendben van az én kis Tündéremmel.
Én azért fejek, mert muszáj. Napközben épp annyi a tej amennyi kell, de éjjel mikor kimarad egy szopi reggelre annyira tele van a cici hogy egyikből jóllakik, a másikat le kell fejjem mert már nagyon fáj, feszül. Pedig mostanában hogy nincs már a nyári meleg, keveset iszom. Mikor meg kevés volt a tej, vedeltem. Úgy látszik nálam nem ettől függ.

Zsenge
Klassz amiket a bölcsiről írtál :lol:
A hinta tényleg balesetveszélyes, még oviban sem nagyon van.
Képzeljétek, a mi ovink 2-3 éve költött majd 1 M ft-ot udvari fajátékokra, az akkori szabványnak megfelelően. Erre most kitalálták hogy nem felel meg az Uniós szabványnak :evil: :evil:
Nem lehet használni, körbe van kerítve és csak fájdítja a gyerekek szívét :cry: :cry: :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus! Szerintem semmi okod az aggodalomra, Anna szépen fejlődik és gyönyörű kisbaba. A bátyámék kisfia 3 hónappal idősebb Alextől és Én kb. fél évig azzal stresszeltem magam, hogy Bence mit tudott, mennyit evett abban a korban mint épp Alex volt. Na, el is ment a tejem 2 hónap alatt :cry: ! És most meg Alex lényegesen ügyesebb és talpraesettebb az uncsitesójánál :) ! Nagyon jók a képek, a játék ötletet pedig használni fogom én is :) !

Kriszta! Blanka is jó sokat nőtt, nagyon tündéri kisbaba :) ! Persze Balázsró ua a véleményem mint eddig, helyes, vagány kisfiú! És nagyon jó, hogy ilyen jó testvére Blankának!

Sheila! Igazad van, az "enyhén kóros tünet" is tünet! Most gondolom úgyis az lesz az első és legfontosabb, hogy kivizsgáltassátok magatokat, és ne hagyd magad lerázni!!!
Azért a Te gyermekeidről is szívesen látnék képeket!! Na jó, ha a nagyok nem engedik akkor legalább Melissáról :) !

Melcsi drága! Én annyira örülök Nektek, hogy már lassan az összes barátomnak elmeséltem, hogy milyen csoda történt Veletek! Szerintem, biztos ami biztos, inkább minél kevesebbet emelgesd Emesét!

Zsenge! Látszik Nikin, hogy vagány kiscsaj, gondoltam, hogy nem lesz gond a bölcsiben! Én még mindíg nem tudom, hogy hol, mit fogsz dolgozni?????

Melinda! Jobbulást a férjednek :!: Élvezném én ezt az időt, csak már olyan nyűgi vagyok :( !

Ráadásul most jól meg vagyok fázva, nem merek semmit bevenni. Kamillatea és c vitamin, ennyi. Igaz tegnap már annyira fájt a fejem, hogy bevettem egy algopirynt, de azóta is lelkiismeretfurdalásom van. Remélem nem csináltam bajt!!
Kedden meg nem az én orvosom volt tanácsadáson, így nem tudtam semmit megkérdezni, de jövőhéten úgyis vissza kell mennem. Mert aki volt helyette nem tudta eldönteni, hogy kell-e hetente mennem UH-ra vagy nem. Mármint a köldökzs. miatt.

Paga, Fanny! Mi van veletek?

Szép napot mindenkinek!

Itt két napja, teljesen tavaszi idő van :lol: !

KépKép
mandula35

Mandula

A patikákban be lehet szerezni homeopátiás füzetet, a címe homeopátia babáknak, mamáknak. Három része van, egyik kifejezetten a várandós kismamáknak, másik a babáknak, és van egy mindenkinek.
A kismamáknak szólóban van:
- fejfájásra való: Belladonna 9ch
- náthás tünetek megelőzésére és kezelésére: Oscillococcinum és sok más is, attól függ milyenek a tünetek. Megelőzésre heti 1x1 dózis, kezelésre első nap 3x1, második nap 2x1, harmadik nap 1x1 dózist kell elszopogatni. Ez biztosan nem árt. Esetleg próbálj szerezni ilyen füzetet, nekem nem kellett fizetni érte, de nem mindenütt van.

És azt tudod hogy vágott seb (gátseb vagy császár) gyógyulására jó a Staphysagria bogyó?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

jó sokat írtatok...

Melcsi!

Egy icipici barnás-nyákos v.mi volt, ezt is csak úgy észleltem, miután kicsit mélyebben töröltem a hüvelyembe...
ezután már rohantunk is UH-ra, esélyt sem adtam a vérzés ill. görcsök beindulásának, mert tavaly itthon indult be a vetélés erős vérzéssel és kegyetlen görcsökkel :cry:

azt az éjszakát legádázabb ellenségemnek sem kívánom :cry:
most időben elkaptuk, Kismanó előző nap halhatott meg :cry: :cry: :cry:

ne haragudjatok, hogy ilyen szomorú dologról részletesen írtam

Fermel!

Jobbulást kívánok a párodnak, remélem hamarosan hazamehet!!

Nyanyus!

Örülök, hogy Blanka köldöke rendbe jött :)
Balázsnak nagyon jót tesz majd, hogy testvére van :)

Icus!

pöttöm Panna nagyon ügyes, nem kell aggódnod miatta!!
a babajátékokkal kapcs. abszolút igazad van!

Zsenge!

Nagyon jó, hogy Nikinek tetszik a bölcsi...így tovább! :)

a baba megmaradással kapcsolatban igazad van, ezt a saját tapasztalatomból igazolhatom, sajnos: tavaly tornáztam a babával, és táncoltam mikor utcaavató bulit rendeztünk, nagyon jó hangulatom volt és imádok táncolni...na, meg is kaptam a szembe szomszéd csajtól a vetélés után (ami a buli után 1 hónappal történt ) hogy azért vetéltem el, mert felelőtlen voltam :cry:

most Kismanóval szinte semmit nem csináltam, sokat pihentem, sétálni is csak lassan...mégis ugyanúgy, ugyanakkor bekövetkezett :cry:

tanulság??

ja, és a nagyfiammal, 19 évesen vizet húztam az udvari kútból télen (exem nagymamájánál laktunk ), pedig városi , panellakó lányként kerültem oda...
négy hónapos terhesen autóbalesetünk volt, nyolc hónaposan leestem a bicikliről bele az árokba ( akkor tényleg felelőtlen kis hülye voltam :oops: ) mindezek ellenére Roland makkegészségesen született, hála Istennek.

Mandula!

Az Algopyrin biztosan nem ártott, jobb mintha szenvednél, és erősödne a fejfájás...
már régóta szeretnék képeket feltenni, de nem sikerül!!!! :twisted:

még a végén azt hiszitek, fantom gyerekeim vannak :)

pedig Melissáról szenzációs képek vannak, és a párizsi képek is tök jók.

puszi Nektek,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Icus!

Köszi a tanácsot, meg fogom kérdezni, hogy itt nálunk hol van ilyen gyógyszertár. Ezek később szoptatás alatt is jól jöhetnek :) !

Sheila! Igazad van, sajnos ha mindent megteszel is lehet baj!

Volt ma nálam a védőnő. Nézte a szívhangot, tök jó volt hallani :) ! És mindíg ugyanott lehet megtalálni!
Most elolvastuk megint az UH-os leletet. Még az is rajta van, hogy a lepény 1. fokban érett. Azt mondta, hogy ez semmit nem jelent, esetleg hamarabb el kell kezdenem nst-re járni. Na, annyi bajom legyen :) !
Nagyon fura, hogy 33 hetes vagyok, el sem hiszem.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Kedves Druszám!
Párodnak jobbulást kivánok, remélem hamar gyógyul.
Sheila drága!
Hogy a fenébe lehetett ez :?: Egy kis barnával! Nekem is dilemma ez, mostmár 5.nap telt el ugy, hogy az általad emlitett módon jön 1 kis barna időnként. Krizsa doki is látta, és azt mondta, nem kell vele törődni, a hormonszint ingadozása okozza. Beszéltem 1 szülésznővel is erről, akinek ugyanez a véleménye, ő azt is mondta, addig fog tartani, ahány napig meg szokott lenni. Izgat ugyan nagyon, de hozzá kell tegyem, hogy az elvesztett babámmal is voltam igy, de nem ezért ment el, ez csak az első időkben volt vele. És Emesével is volt 1-2x. Azt nem értem, hogy lehet hogy egyik elvetél ilyen tönetekkel, másik meg vigan fejlődik?
Igen, igazad van, ha 1 gyerek meg akar maradni, akkor semmi nem zavarja. Végigfeküdtem a lombikot ezelőtt is, aztán semmi, most meg összevissza emelgettem, hegyet másztam babakocsival, stb, aztán itt van.
Icuskám!
Ezeket a tanfolyamokat ill. könyveket nagyon óvatosan kell kezelni, az embert halálra idegesitheti ha valami tünetet felfedez. Szerintem felejtsd el amit ott hallottál, Anna tökéletesen fejlődik, láthatóan egészséges, és gondolom a doki vagy a védőnő észrevenné, ha bármi gyanus lenne. ezért is jó, ha kijön a doki, a háznál jóval több időt tölt, látja a babát a megszokott környetzetében mozogni, azonnal feltünik ha valami gond van.
De hogy Te milyen ötletes vagy! Nagyon szuper játékot csináltál Annácskának! Nem is rossz ötlet a játékkölcsönző, bár a multik gondolom a hajukat tépnék :lol: Látod ezért is kéne 1 tesó!

melcsi1967

Sziasztok

Második nap a bölcsibe......ami ugy kezdödött bementünk(szokás szerint) :lol: majd nekem elkellet tünnöm a papirokat meg ijeneket aláirni,kitölteni mondva lánykámnak anya picit elmegy,persze nem mentem messzire csak egy szobával arébb,de ott már nem láthatott Niki. Figyeltük a reakcioját mit tezs ha nem tudhat a közelébe.Nos remekül elvolt,söt egy két anya hiváson kivül nem is keresett.

Gondozo nénije aki egy tündér,megnyugtatta,igaz nem is kellet igazábol vigasztalnia,de a lényeg.... üvegajton keresztül figyeltem ahogy ment és mosakodott a többiekkel Olyan aranyosak ezek a pöttömök :lol: majd kapott törölközöt és a jelét is megmutatták neki,hogy oda tegye fel.Mindent ugy csinált mintha évek ota ide járna. Aztán leült a töbiekkel és (Katinéni aki a gondozoja) szerint az evéssel se volt semmi baj(ebéd),mindent megevett :lol:

Mjad kaja után ugymond beebngedtek,Niki odajött adott egy puszit és máris ment volna vissza játszani.....Na ijen az én Csajom :lol:

Nos igazábol nem tudom most boldog legyek hogy ennyi lett volna az anyai ragaszkodása vagy fogjam fel ugy Okos kislány :wink:
Hihetetlennek tartják hogy szinte pár ora alatt ami ugye két nap alatt volt máris ennyire élvezi a bölcsit,De anyira meg is hatodtam..elmondanise tudom,ahogy ott álltam a kis szekrények elött és büszke voltam magamra ..lám lám megint van egy gyermekem aki bölcsis.......Nosztalgiáztam :lol:
Amugy van hinta :wink: tegnap felfedeztem de olyan mobil hinták vannak ijen aproságoknak valo széls lábakon áll és ha nem használják elteszik öket.
M amár 9re megyünk és ma lesz az elsö nap ,hogy ott is hagyom muszály,fiiamnak iskola undoritisza van ugy hogy ma velük megyek dokihoz :lol:
Annyit még a bölcsiröl,hogy ide lehet oylan gyerekeket is hozni akik valoban nem járnak ide csak anyunak éppen pár orás dolga van, és behozza (nem kell bébyszitter).és azokat is napidij ellenében foglalkoztatják.
Sajnálom hogy nem tudok képeket késziteni ,igaz megse kérdeztem lehet-e de szivesen megmutatnám mijen egy Unios bölcsi :)
Bizom benne ,hogy ez a korai beszokltatás késöbb nem bosszulja meg magát.már este is akart menni Édi ahogy mondja megyunk bölcsibe :D

Magamrol annyit nov.7-én kezdek az Osenbe heti 25orásként mint pénztáros.igaz egyenlöre dec31ig(szerzödéssel) aztán majd meglátják kiket tartanak meg januártol.Nem titok készülnek a karácsonyi rohamra ijenkor sokkal több embert fesznek fel,aztán meg majd szortiroznak.ez van. Vagy elfogadom vagy nem.Én elfogadtam a pénzem meg brutto ....huha na szal nagyon jo a fizetés(heti 25ora) napi 5orás meloért) :D
Annyira rugalmasak nekem ujdonságként hatott, hétközbe reggel 8 elött nem fogok kezdeni Niki miatt ne keljen reggel 6kor már a Bölcsibe beadni.......
És van egy elönyöm ha esetleg ott nem tartanak meg akkor is már sokkal könyebben fogok melot találni hisz nem akkor kell majd Nikit elhelyeznem és kapkodnom.

Bocs hogy kicsit hosszu lettem de Ti akartátok :)

Kép
zsenge

Sziasztok!

Melcsi
A 2 hós oltásnál kijött a dokinéni, de nem sokat időzött. Beadta a szurit, megkérdezte miben tud még segíteni, mit írjon fel és már ment. Szóval az hogy ráérősen elbeszélgetünk, hát az nem jött be. 3000 ft ot kért, ez hivatalos díj és ki is hagsúlyozta hogy az nem marad az övé, le kell adnia. Lehet hogy azt várta hogy ezt megtoldjam még egy kicsivel hogy neki is maradjon belőle? Kicsit hülyén éreztem magam mert azt gondoltam hogy ha megmondja hogy mennyit fizessek akkor annyit adok. Így aztán a 3 hós oltásra ma bemegyünk a rendelőbe.
Nem emlékszem már, írtam-e nektek a múltkori oltás után, hogy nem tudtam bedugni a kúpot :shock: :oops: Én nyomtam be, Anna meg vissza...be-ki-be-ki... majd most megpróbálok ügyesebb lenni :wink: A védőnő szerint az ujjamat is utána kell dugni egy kicsit. Gondoltam én erre, csak nem mertem, mert Anna nyöszörgött, féltem hogy fáj neki...

Zsenge
Olyan jó volt olvasni a bölcsis soraidat :D
Niki - láttam a saját szememmel - nagyon talpraesett és életrevaló kiscsaj :lol: . Én azt csodáltam volna ha azt írod, hogy sírva kapaszkodott beléd :D Ne aggódj akkor sem, ha lesznek hullámvölgyek, néha előfordul hogy 1-2 hét bölcsi/ovi után a gyerkőc egyszer csak nem akar menni. Akkor "esik le a tantusz" nála, hogy ide bizony mindig menni kell, akkor is ha épp nincs kedve...
Auchan: tényleg tök rendesek, hogy ilyen rugalmasak a műszakkezdéssel :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Sikerült Gynevacot szereznem!!!!
Igaz, 3,5 fél órát ültem a receptért a háziorvosnál :roll:
de megérte.
Nagyon kalandos úton, a gyártótól sikerült szerezni 2 kúrára valót ( egy nekem, egy a férjemnek) mert a gyógyszertárak már visszaküldték, mert október végi lejáratúak a mostani vakcinák, a köv. sorozatot pedig nem engedik forgalomba jövő nyárnál előbb :cry:
a mostani viszont 1-2 évig még használható, bár a gyógyszerészek nov.1-től már nem adhatják ki...

mindegy, egy jólelkű gyógyszerész minden követ megmozgatott, így sikerült hozzájutni...hála Neki érte.

Féltem, hogy nem lesz, és akkor többet kell várnom az újabb terhességgel, mert ezt a kúrát mindenképp meg akartam csinálni...
így négy ciklus után belekezdünk, remélem hamar sikerül, mert most elemészt a bánat :cry:

Mandula!

Nagyon szépen fogynak a napjaid, örülök, hogy jó kedved és nem aggódsz!
Meglátod, nemsokára itt lesz Veled a várva-várt Kincs! :)

Melcsi drága!

Nem azért írtam le, hogy kezdődött, hogy most halálra aggódd Magad! :evil: irgum-burgum!!!
annak a pici MeglepiBabának nyugodt anyuka kell!!!no meg Pörinek is...
Mint említettem, én ilyen vén fejjel, majd' 40 évesen jöttem rá, hogy mennyire nem szabad általánosítani!!!
Mindenkinek más a szervezete...egyik barátnőm pl. a három terhessége közül a két utolsónál vérzett az első harmadban...de nem vérezgetett ám, hanem időnként elöntötte, mégs egészséges babái lettek, egyik 5,5 másik 2,5 éves most.

Nálam viszont bajt jelent az enyhe barnás v.mi is...
szóval. Te csak hallgass a jó Krizsa dokira, Ő ismer Téged jól és nyugi!!!!
ha azt mondja nincs gáz, akkor nincs is, hidd el!

Ez a fejmosás most szeretetből ment, remélem cirka fél év múlva Te nyugtatgatsz majd engem, mert ezek után én is tiszta para leszek, pedig az évek során baromi optimista lettem.

Zsenge!

Tényleg jó volt olvasni a bölcsiről...
Szerintem se aggódj azért, hogy Niki ilyen "könnyen" vette az akadályt...
biztos élvezi az újdonságot: a sok játékot és a kis társakat, már biztos hiányoztak Neki a hasonló korú gyerkőcök...
lehet, hogy fog még pityeregni, de alapvetően biztos szeretni fog bölcsibe járni, ha ilyen jól indult :)
és persze még érzi a jelenléted...

tényleg tündériek ezek a picik, ahogy teszik a dolgukat: mosakodnak, egyedül esznek, szívmelengető látvány :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Lusta disznó vagyok :oops: , amiért ilyen ritkán írok mostanában, de igyekszem pótolni az elmaradásom. :D

Szóval a cisztám visszahúzódóban, a polipom pedig szerintem nem vészes, mert igaz azt mondta a doki, hogy 1 hónap múlva menjek hozzá ellenőrzésre, és akkor megbeszéljük, hogy mi módon távolítható el véglegesen, de a kérdésemre azt is elmondta, hogy ettől függetlenül a babaprojekt folytatódhat, és ha addig esetleg összejönne a baba, akkor majd terhesség után lesz megműtve. Ebből én arra következtetek, hogy nem olyan fontos ez a műtét, és ezért lehet, hogy el sem megyek 1 hónap múlva az ellenőrzésre, :roll: aminek amúgy sem látom sok értelmét, mert UH vizsgálat nélkül, mit láthat egy méhtestben lévő polipból, nekem az lett volna logikus, hogy előbb egy UH, majd egy nőgyógyászati vizsgálat, de azt mondta, UH most nem kell. :roll: Biztos nagyon bizalmatlan vagyok, meg kétkedő most már, de sajnos kezdem elveszíteni a hitemet, bizalmamat ebben a dokiban is. :(

Amúgy már vezetek rendületlenül! És még sokat bénázok, de önmagamhoz képest már sokat fejlődtem! És nagyon aranyos kicsi kocsim van, :) és sajnálom nagyon, amikor hülyeségeket csinálok vele, pl, kézifékkel haladás, meg néha összekeverednek a sebességek, és váltok össze-vissza, stb. 8) 8)

Fanni!

Ha esetleg kellene neked, akkor van 2 bontatlan doboz Clostilbegytem, szívesen odaadom. Én többet nem szeretnék belőle bevenni, mert gyanítom a cisztám annak a következményeként lett. :? De nem elriasztani akarlak, ez biztos ritka mellékhatás. És azt olvastam a neten egy clostis fórumon, hogy ha havonta ultrahangon ellenőriznek, akkor nem lehet baj. De sajnos az én dokim erről elfelejtkezett! :? De te ezt kérd mindig a dokidtól, ha jól emlékszem neki van a magánrendelőjében ultrahang készüléke.

Nyanyus!

Blankának én is boldog névnapot kívánok! A pici lány nagyon bájos, és már nem is olyan pici, jól megnőtt. :D A fiad is helyes kölyök. És nagyon jó, hogy ennyire szereti Balázs Blankát, pedig annyit hallani a testvéri féltékenységről. De, hogy még javult is a viselkedése, ez nagyon jó!

Icus!

Neked meg boldog születésnapot kívánok így utólag! Tényleg szép ajándék ez a gyönyörű fejtartás a kis tündértől. ÉsPöttöm Panna sem pöttöm már. :lol: Egyébként is az a fejemelős kép tetszik nekem leginkább (de a többin is nagyon szép), mert ott csuda bájos a kisleány! A babajáték kreációd nagyon ötletes! Ügyi vagy nagyon! Majd megyek hozzád ötletekért. Amúgy én is állandóan aggódó tipus vagyok, ahogy Rabkri egyszer írta rólam, parakirálylány vagyok, de úgy látom sorstársam vagy ebben te is.

Anna baba hogy viselte az oltást? Most milyen oltást kapott? Igazad van, hogy elsétáltok a dokinénihez. Szerintem nem várt több pénz a dokinénitek (bár ezt te jobban tudod), hiszen ha jól emlékszem régi ismerősötök, ő az ovitoknak a dokinénije. Szerintem inkább csak magyarázkodott, amiért ennyit kért, mert ez szerintem is húzós, a mi dokinénink ha kihívjuk - és nem azért mert nagyon beteg a baba, mert akkor ingyen van, hanem ha csak nincs kedvem elmenni a rendelésére - az 1.800.-Ft. Mi nem szoktuk igénybe venni, de a szomszédban van pici baba, ezért tudom.

Fermel!

Férjednek jobbulást! Remélem hamar jobban lesz, és megtalálják a baj okát. Benjinek - és nektek is - biztosan nagyon hiányzik. Az nekem is nagyon tetszik, hogy mindenféle matematikai problémák megoldásán töröd a fejed! És a tanárságról írt véleményedet, a "sztárpedagógusokról" írottakról teljes mértékben egyet értek veled!

Sheila!

Hogy vagy? Vigyázz nagyon magadra!

Melcsi!

Újdonsült kismama vigyázz nagyon magadra! Mikor fogsz menni legközelebb dokihoz? Azért mert ezt a babát nem a Krizsa dokid csinálta neked, azért nála maradsz terhesgondozáson? És nála fogsz szülni? Az új Nox CD-d megvan már? Milyen?

Mandula!

Hogy szalad az idő, már csak pár hét és a babádat már az öledben ringathatod! Vigyázz nagyon magadra! Amennyit csak tudsz pihenj! A végleges név már megvan? Vagy maradt az Emese?

Zsenge!

Niki egy belevaló kiscsaj, biztos voltam én is benne, hogy nem lesz gondotok a bölcsivel. A munkahely szuper, örülök, hogy még a pénz is megfelelő! Olyan ritkán hallani ilyenről. És drukkolok neked, hogy januártól is maradhassál. Közel van hozzátok az az Auchan, ahol dolgozni fogsz? Vagy kocsival kell menned? Én mindenesetre örülök, ha ilyen sokáig kávézol, hogy ilyen hosszút tudsz írni közben!

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Sheila!

Most látom, hogy közben te is írtál! Már akartam kérdezni, hogy mi is az a Gynevac kúra? És mire jó? Szívesen olvasnék róla!

Köszi

Gabi
paga

Még annyit akartam, hogy a gyógyszerész, aki szerezte a vakcinát, megadta egy homeopátiás doktornő telefonszámát, mert szerinte, ha ilyen gondjaim vannak, a megfelelő alkati szerek sokat segíthetnek...

még sosem voltam homeopata orvosnál, de mindenképp el fogok menni.
tele a tököm a nőgyógyászokkal, csak azt tudják mondani, hogy sajnos ez benne van a pakliban, próbálkozni kell 3-4 hónap múlva...
hát nekem ne legyen benne, mert ha mégegy ilyen történik, azt már nem élem túl, abba belehal a lelkem :cry:

vasárnap elmegyünk Alsópáhokra 3 napra ( pont jókor, legalább kicsit eltereli a figyelmemet a környezetváltozás)

ha valaki szereti Robin Cook-ot (én imádom), megjelent az új könyve!!! "Válság" címmel.
Nem is reméltem, hogy ilyen hamar kijön egy új könyve a tavalyi "Fertőzés" után, ami szenzációs volt :)

ahogy néztem: ugyanazok a törvényszéki dokik a szereplők, mint az előző regényben...
talán segít, ha elkezdem olvasni, muszáj pótcselekednem...
és jóó vastag könyv!!!

most látom, kis Melissám holnap lesz 4,5 éves!!! :) :)

most picit jobb kedvem, a vakcinák miatt...
persze igazán boldog akkor leszek, ha már a seggembe kerül mind az öt!!! :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Drága Paga!

Örülök, hogy jobban vagy, és hogy talán mégsem lesz műtét...

Gynevac: már rengeteget hallottam róla...de eddig legyintettem rá mondván, hogy biztos jó, de nekem úgysincs rá szükségem...

most úgy hozta a Sors, hogy ebben látom a Reményt arra, hogy valaha még ki tudjak hordani egy terhességet...

szóval: lactobacillusokat tartalmazó injekció, amely helyreállítja a szervezet védekezőrendszerét a rejtett gyulladásokkal szemben, amiről gyanítom, hogy nálam is ez a ludas...
egy magyar professzor találmánya, és állítólag segítségével a meddőségek nagy része, a koraszülések harmada és a vetélések (fele!!9 elkerülhető /lenne/.

a nőgyógyászok v.miért nem szeretik felírni (talán kevesebb lenne a munkájuk?)ezért a legjobb háziorvossal felíratni.

Nekem is ma írta fel a tündéri doktornőm, (akinél 3 óra a várakozásui idő) mert mindenkivel türelmes, alapos.
Sajnos ritka, kihalófélben lévő EMBER Ő az orvosok közt...
azonnal tudta miről van szó, és mosolyogva ( Ó, mi mindent felírunk) adta is a receptet, és kívánja: használjon, és lehessen kisbabám...

az a gáz a gyógyszerrel ( ami nem is igazán gyógyszer) , hogy okt. végétől kb. nyár elejéig nem lesz hozzáférhető...

van egyébként egy honlap róla, ha a google-ba beütöd a Gynevac szót, kiadja...
elég régóta létezik, de kevesen ismerik...
Itt a Fogamzáson belül is van róla topic.

levelezek néhány lánnyal, akik többször vetéltek, van, aki három vetélés után csinálta meg a kúrát, és azóta megszületett az egészséges babája, és olyan is van, aki nehezen esett teherbe, de a kúrának még vége sem lett, máris babás volt :)

bánom, hogy pont most "izgultam rá" ennyire, mikor már alig lehet szerezni, ha előbb kapcsolok, bespájzolok belőle...
de így is isteni szerencse, hogy sikerült szerezni...

egyébként egy kúra= egy doboz= öt db. ampulla 10 naponta beadva.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Látom csak én vagyok ilyen figyelmetlen, így utólag mindenkinek szülinap, névnap, kisgyerek, nagygyerek isten éltessen mindenkit!

KÉPZELJÉTEK EL, ma voltam Melcsiéknél, hát Pöri baba is egy tündér bögyörő, de az anyukája, még tündér bögyörőbb!!! Édes, aranyos, Melcsike, mindig mosolyog, fülig ér a szája, tele vidámsággal, emelett árad belőle a nyugalom a kiegyensúlyozottság. Egész a hatása alatt voltam, meg vagyok még mindig. Az üzlet meg tele van gyönyörű fenyőbútorokkal, meg fantasztikus babaágyakkal, babakocsikkal. Úgy szégyelltem magam a férje előtt, mert legszívesebben ott tologattam volna a babakocsikat. ( azért amikor kiment egy kicsit tologattam)
Szóval nagyon jól telt a délelőttöm. "Kinéztem" magamnak egy mahagóni kiságyat, prospektuson mutattam a férjemnek, erre azt mondja: Mit akarsz ezzel? Hááát mondom nem látod, hogy ugyanolyan mahagóni, mint a szekrény, pont menne a szobába... ( Úgy csináltam mintha nem érteném, hogy ő nem a szinére gondolt) De azért reménykedem ebben a hónapban!
Hétvégén nálunk temető járás van, remélem ilyen szép marad az idő.
Paga! Köszi a gyógyszer "felajánlást", lehet hogy élni fogo vele, bár én sem akarom sokáig szedni. Hétfőn megyek dokihoz UH -ra, hogy hogy állok, aztán repiszuri és ..."eksön"! Hát ez a titokban gyógyszer szedés nagyon nem megy nekem, 5 napon keresztül kellett volna napi 2x1-et bevenni, én meg a 4. napon jöttem rá, hogy csak egyet szedtem, na rágyorsítottam napi hárommal. Nem tudom mi lesz, de nagyon várom a hétfőt. Te mennyi ideig és milyen dózisban szedted? És a doki nem nézte UH-n hogy hatásos-e egyáltalán? Én nagyon reménykedem benne. (De ikreket nagyon nem szeretnék.)

Na, egyenlőre ennyit, mindenkinek jó hétvégét, és sok-sok optimizmust!(Én most Melcsinél feltőltődtem.)
Fanny
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?