Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reggel óta nem volt netünk :evil:

Kavicska most ablakot pucolok de nem sok kedvem van...

Lara ez nagyon szuper görbe!!!! :wink: :wink: :D

Kandika a macsekod nagyon sajnálom :cry:

A cumis gondokhoz semmi okasat nem tudok írni,bölcsebb ha hallgatok :lol:

Én 3éves koromig cumisüvegeztem,anyuék kerítést festettek és én is ott voltam körülöttük,a cumit ottfelejtettem...mikor kerestem azt mondták egy nagy kutya megette(a dokinő kutyája tényleg ott járkált,hatalmas eb volt) és nemsokára ez a bizonyos kutyus elaludt örökre...én aztán mondtam mindenkinek,hogy azért mert az én cumisüvegem megette :lol:
Vendég

Sziasztok!

Verona Zsombor születéséhez gratulálok!

Lányok merre vagytok? mindenki elfoglalt?
Vendég

Lara és Többiek:

Jó ez a hőmérős táblázat, csak épp egy mukkot sem tudok angolul. :? Nincs valahol ugyanez magyarul???
Vendég

Verona!!!
GRATULA EZERREL!! SOK SZÉPET ÉS JÓT A BABUCIVAL!!

Kandika, szegény cicu. nagyon rossz, ha egy állat (is) bete. nem tudja elmondani mi fáj neki:(

itt a mi két cicunk:)

Kép Kép
dimet

remélem ez a kétszőrmóc fel tud deríteni bárkit:)
dimet

Dimet!
Az alsó cicu valami hihetetlen!! :shock: Még a férjem is elámult, pedig ő aztán kritikus fajta...

Lara! Pár nap múlva tesztelhetnél... elég szép hőt produkálsz... :D

Ha már cicakiállítást tartunk, akkor a méretek érzékeltetése végett, megmutatom, hogy mekkora volt a Palikánk (Luca nem sokkal marad el mögötte, de elmarad):

Kép
Vendég

Sziasztok!

Dimet nagyon szépek a cicusaid,én is úúgy szeretnék ilyen szőrgombócokat :D

Egy hétig lakott velünk ez a sima házicica és ilyen pózban érezte jól magát :lol: sajnos elveszett :cry:

Kép
Vendég

Jó éjszakát !!

Most jöttünk haza kb egy órája, én dolgoztam egész nap, a család meg jött velem..... szép idő volt, legalább kirándultunk közben.

Dimet, itt vagy még ?? Szépek a cicáid.

VERONA, GRATULÁLOK ZSOMBOR SZÜLETÉSÉHEZ, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNOK NEKTEK !!

A cumis ügyhöz én is hozzászólnék egy mondat erejéig: Okr, teljesen hasonló a történetünk, Eszter állandóan a cicimen lógott 1 hónapos koráig, ha nem volt cici, akkor keveset aludt és ordított egyfolytában. Egy hónap után nem bírtam tovább, a doki néni pedig egyszerűen annyit mondott: cumi. Vettem egy cumit, megkapta az első üvöltéskor, és mintha elvágták volna. Megnyugtatta, szemmel láthatóan. 4 éves koráig cumit cumizott, aztán kidobtuk közös elhatározással, azóta sajnos rászokott az ujjára. Általában csak elalváshoz kell neki, illetve ha szomorú valamiért.
Ja, és még egy furcsaság: a mai napig szeret a cicimhez érni, bújni, megnyugtatja. Kicsit furán néz ki, hogy a legváratlanabb helyzetekben ( áruházban, ügyfelek előtt(!!!) ) odalép hozzám, és minden előzmény nélkül elkezd cicizni. Elég ciki tud lenni, mert nem vagyok rá felkészülve, persze rászólok és arrébb lépek, de akkor is. Néha elgondolkodom rajta, hogy vajon miért van ez a hihetetlen ragaszkodása a cicihez születése óta.....
Hogyan lehetne leszoktatni az ujjszopásról szerintetek ? Most jönnek elő az első fogai, félek, hogy tönkre teszi őket..... Rambóka, van valami tipped ?

Bonya, sajnálom, hogy neked is találtak mikroadenomát. Én is szedem a bromot már egy ideje, ugyanazt mondták nekem ,mint neked, de nekem azt is mondta dr Tűű, hogy ha túl magas a prolaktin szintem a szülés után, lehet, hogy nem szoptathatok majd, pont azért hogy ne nőjőn ez a nyavaja az agyamban... :cry: :cry: :cry:

Én szedem a bromot július ót,addig 32 napos ciklusaim voltak, augusztus óta bekapcsoltam a metformint, azóta viszont 42 naposak a ciklusaim..... :cry: :cry: A 28 naposról és peteérésről pedig csak álmodozom egyelőre......
zsizsik

zsizsik. már vagyok. akkorjó, ha acsalád is volt veled melóba :D

hihetetlen ez a szőrösödés...feltünően gyorsabban nő:( ah. többe kerül a gyantamennyiségem. de még mindig nics annyi szőröm,mint Drazsinak ( a 2. képen lévő cicunk, hivatalos nevén drazsé-mazsola :D :oops: )

Norka: Palika sem semmi cica :shock: el sem fér :D
dimet

Kincs:
jó kis pozíciót vett fel a cica :D lóg a lába. lóga....
drazsi nálunk így szokott feküdni (ez még pici korában, de most is ez a kedvenc póza)

Kép

ja, képzeljétek, fogytam. annyit,hogy az 1 hónapja szűk nacijaim rám jönnek. legalább vmi.... :?
dimet

Norka: én is így érzek, az állatokkal: annyira kiszolgáltatottak, tudnak lenni , ha betegek:(
Kamdika: Nekünk (szüleimnél) tavaly pusztult el Milka cica. 15 éves perzse cica volt nagyon megsírattuk. Őt is vitték szüleim infúzióra, meg mindenre. De "szerencsére" elaludt, mert nagyon nehéz lett volna elalatani. DE sajnos ha eltelt volna még 1 nap, akkor el kellett volna :( eltemették szüleim a kert végébe, apukámnak potyogtak a könnyei :( kemény férfi létére nehéz bevallani a sírást, de annyira hozzánk volt nőve a cica. teljes körű családtag volt, bevett szokásokkal :)
e szerintem mindennek eljön az ideje.
na, ennyit a szomorkodásból....

okr!!!! ezer hála!!! :) nem, mondom,hogy köszönöm, mert akkor nem hat. vajon elég lesz 10 napig napi 2 szemet szednem??
dimet

Dimet
Már meg is kaptad?? :shock: 2X20 szem van felírva!Tehát napi 4-t is szedhetsz 10 napig! :D

Most ennyi ,mert még Ada pizsiben flangál.Később leszek.

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Estella!

Magyar nyelvűről nem tudok. Viszont van német. :roll:
Várjcsak! Küldök pü-t.

Kép
lara26

Kép
lara26

Jó reggelt csajócák!

:) :) :) :)

Vidám reggelre ébredtünk! :)

Tegnap du 6 után nem tudtam belépni a babanetre. :shock: Pedig nekem nem szokott sz.rakodni, eddig mindig valahogy ki tudtam cselezni és be tudtam lépni, de most NEM!!!
11 kor feküdtünk le, de még akkor sem ment a babanetes belépés! :shock:

Győzőtt ALONSO!!! (ezt nem tudtam kihagyni!!! :) bocs az offért, bár ez a topik rendesen szétoffolt időnként :lol: )

Kincsecske!
Ablakpucolás!
Te mindig sikasikálsz. Állandóan takaírtasz. :) Ha nem, akkor a kertben tündérkedsz :)

Estrella!
Sajnos nem tudok magyar hőmérőset, mintha láttam volna valamelyik topikban (régebben), de nem biztos!

Zsizsik!
Meló és család! Ez jó párosítás :)
Könnyebb neked is :)
Hát ami a ciklusnapjaidat és vágyaidat illeti. ...:) Úgy tűnik a mi esetünkben nem olyan egyszerű a babázás :) Jó munkához idő kell :) Ki kell várjuk nincs mese. :(
Próbára teszi az ember türelmét, de ez az a "cél", amit nem tudsz magad irányítani.
Van egy ismerősünk, akinek a felesége 16 hetes terhes. Ő határozottan állítja, hogy a baba vállalást jó lehet irányítani. :? Ők eldöntötték, hogy jön és akkor jött!!! Van ilyen is. De ezek nem mi vagyunk!!! Nehezen is, de tudomásul kell vegyük!

A múltkorjában írtam a sógornőmről, aki kitalálta, hogy gyereket akar. Ő tipikusan az a nő, aki mindent eltervez és mindennek úgy kell lenni! (lánykérés, eljegyzés, esküvő, gyerekvállalás).
Március eleje óta próbálkoznak. Már teljesen kivan, hogy még mindig semmi! A családnak elárulták, hogy babát szeretnének, mostmár állandóan nyaggatják, hogy "még mindig nincs???" biztosan beteg vagy. Bezzeg az én férjem csak rám nézett és terhes is lettem...." meg hasonló beszólások. Nagyon sajnálom. Már mondtam is a férjemnek, hogy pont ettől féltettem és nagyon örülnék, ha összejönne, mert nagyon megviseli.
Sajnos olyan a nőgyógyásza, hogy elment UHra (hasi UH, a csaj duci a javából) és azt mondta neki, hogy EGY KÉT NAPON BELÜL MEGJÖN A MENSIJE (fogalmam nincs, honnan lehet ezt látni! :shock: én már jóideje járok dokihoz, de még ilyet senki sem mondott). Egyszer be nem hívták ciklus közepén, hogy megnézzék van e PÉje. :?
Valamikor azt írtam, hogy én mindig azt hittem, hogy én fogok hamarabb szülni és nem ő, már ezerszer megbántam, hogy egyáltalán ilyet gondoltam (gyarló lélek), őszintén már szívemből azért szurkolok, hogy minél hamarabb essen teherbe és legyen boldog, babás kismama.
Már sokszor olvastam itt és máshol a topikokban, hogy a pozitiv teszt az maga a csoda! És tényleg így van! Mindenkinek csoda, aki egy picit is küzd érte, vár rá.
Szóval, Zsizsik! Csak annyit szerettem volna ezzel a litániával mondani, hogy NEKÜNK IS LESZ!!! :)

Dimet!
Micsoda két macskucid van! Húha, főleg az alsó :lol: :lol:
Gratula a fogyáshoz! :)

Norka!
Palika :shock: :lol: :lol: Szép példány cicus:)

Kriszta!
Uracskád ma is ügyel??? Akkor ma egész nap net közelben leszel :) De jó :)

Orshee, Felicia, Szyszqo, Babancs, Gabika merre vagytok?????
Vendég

Estrella, ha kell segítek Püben, hogyan kell megcsinálni a www.fertilityfriend.com-ban.

Lépésről lépésre elmondom, ha kell!!! :)

Tényleg nem ördöngős, még annak sem, aki nem tud angolul. :)
Vendég

Sziasztok lánykák!!

Van egy pici időm, és gondoltam bejelentkezek egy gyors helyzetjelentés erejéig ezúttal én is magyarországról!
Hirek: tök jól vagyok, végre meg tudtam mérni magam, és amióta elkezdtem szedni a bogyót 8 kilót fogytam!!! úúúúgy örülök!!!
Jobban alakul a látogatás mint vártam, a szüleim vettek maguknak egy kiskutyát, három hónapos és Svihánka a neve, mert épp olyan mint amilyen a régi Svihák kutyánk lehetett kicsinek, csak kislány és muszáj volt lánykásítani a nevét.

Hétvégén már otthonról fogok irni, és visszaolvashatom az utóbbi napok termését, mert látom nem lustálkodtatok!

Sok puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra, és szép napot!!

csókhömpöly, Anita

u.i.: ja még két hír: szemüveges lettem, az egyik minusz feles, a másik plusz egyes!! pipáltatok már ilyet??!!
és tegnap láttam egy egy hetes kisbabát!! hát tündéri volt!! csak sajna nem mertem megfogni, mert annyira be vagyok rekedve már napok óta a sok beszédtől, hogy félek nem bujkál-e bennem valami baci.
krumplis pogácsa

ja és megjött a mensim is 31. napra, de majd csak otthon tudom átírni a vonalzóm, ma vagyok a 2. ciklusnapon :)))
krumplis pogácsa

Milyen szép cicusaitok vannak!Nálunk nem lehetne tartani,mert ha elutazunk éhen halna.Na meg a gyerkőc mellett úgy gondoltam egy panelban nem fér meg állat. :oops:
Azért irigykedem,főleg a nagy szőrmók cicákra!

Anita
Úgy látszik beindult a szervezeted normál működése!De jó!
Annak is örülök,hogy jól érzitek magatokat itthon!
:)

Kavicska
Hát igen,apa ma megint ügyel.Tegnap meg aludt,de amikor nem ,félholtan mászkált a szobában.Pechemre elvittem vásárolni is. :oops: Szóval gyakorlatilag 3 napot vagyok egyedül. :(
Milyen tündér férjed van,hogy a konyhában serénykedik! :D Bár vmelyik reggel az enyém is csinált bundáskenyeret! :lol: Nem panaszkodom!
Remélem a sógornőddel egyszerre lesztek babásak! :) Így aztán nem lehet lelkiismeretfudalásod.Bár egyébként sem kéne,hogy legyen.Erről,hogy kinek mikor jön össze senki sem tehet.Meggyőződésem,hogy ezt irányítani sem lehet.Legalábbis az esetek 99%-ban.
Nekem is van több ismerősöm,akikre ha ránéznek is terhesek maradnak.Túl is vannak már pár abortuszon.Lehet furán hangzik,de ez sztem legalább akkora trauma,mint az,hogy nem jön a gyerkőc rögtön.
Mikor mész UH-ra?Lehet már írtad,de elfelejtettem! :oops:

Lara
ez nagyon-nagyon babás görbének látszik.Drukk++++++++++++++++++++++++++++++++

Zsizsik
Húha!Akkor én is számíthatok a cicimániára,ha elvesszük a cumit?! :shock:

Estrella
Magyar nyelvű nincs,de a használati útmutató a hőmérős topikban megtalálható(nem abban,amiben beszélgetnek,hanem az alatta lévőben),vmint én beraktam a Wunsch-t a megint megjött hasznos linkjeibe.

KépKép

KépKép
okr

Pogikám!

Szervusz!
Üdv a magyar éterben :)

Örülök, hogy jól érzitek magatokat :)

8 kg - t fogytál!! Ez fantasztikus, plusz 31 napra spontán mensi!

Hát komolyan mondom, ez a bogyó csodákat művel :)

Már nagyon várom, hogy megint rendszeresen írj :)

Jajj lányok, én teljesen meg vagyok kergülve. Állandóan a babavállaláson jár az eszem :roll: Ez nem teljesen normális dolog :? :lol: :lol:

Állandóan azon gondolkodom, hogy mit hogyan kellene csinálni!
Nagy következtetéseket nem lehet levonni, de a 14napon még mindig semmi jele annak, hogy PÉ készülődne (mellfájdalom, stb). Talán tegnap egész nap éreztem mindkét petefészkem.
De ez is olyan bizonytalan.... :roll: 2x1 Closty úgy tűnik nem túl hatékony! :roll:
Jó, persze most engem jól össze lehet szidni, hogy ejnye bejnye mi ez a hirtelen jött türelmetlenség. De most megint elhatalmasodott rajtam ez az állapot :roll: (hehe három napja sok az időm és csak ilyen gondolatok bírnak foglalkoztatni).
Ezért kell nekem ezerrel pörögni, mert akkor a gondolataim rendesen le vannak fogalva és eszembe se jut a baba! :?

Azon filozok, hogy mi lesz ha a spermakép nem lesz jó, vagy az én átjárhatóságim. :roll: (mert mindkettőt novemberben megejtjük-bár még a dokival ezt nem sikerült maximálisan egyeztetni).
Esetleg mégiscsak kell műtét.... :?
Hogyan adagoljam be a dokimnak, hogy én mit hogyan szeretnék, hogy már nagyon nincs kedvem tovább húzni ezt az egészet és tisztán akarok látni!

üssetek agyon....

:lol: :lol: na jó, azért röhögök magamon...kínomban :?

14cn.
Vendég

Kavicska, teljesen érthető, hogy agyalsz...

... megmondom őszintén, én mikor teherbe estem, előtte 3-4 hónappal mindenki bejelentette, hogy terhes. Köztük az én barátnőm, akik még nem is akartak babát, de pont egy 21.napi "nem fedezett" actionból terhes maradt. :shock: Nem merte nekem elmondani a dolgot, hiszen én akkor voltam túl a 2.lombikon és a teljes kiborulás közepében, de a férjem volt munkahelyén dolgozott és eljutott hozzám is a hír.
Szóval a sok gólyahír hatására én is nagyon éreztem azt, hogy valamit csinálni kell... mintha már nem csináltam volna eleget.

Te viszont még tényleg inkább csak vártál, részben mert nem is engedtük csinálni. :wink:

Tegyük fel, hogy esetleg nem jön össze ez a hónap. Jövő hónap elején 2-6.cn napi 2 szem Closty, 9-10.cn UH és HSG (bár ezt lehet pár nappal később is) és innentől 2 naponta 1 ampulla Gonal-F majd tüszőrepesztő. Tuti, hogy lesz pé-d. A HSG jó 70%-os pontosságú, én úgy tudom, hogy inkább fals + eredményt ad, tehát az esetleg átjárható petevezető a szorongás stb. egyéb tényezők hatására nem engedi át a kontrasztfolyadékot. De ezen ne izgulj Kavicska, csupán minden 5.nőnek rossz a petevezetője, és eggyel is teherbe lehet ám esni (lásd odaátról Slokyt vagy engem!). Műtét ezért nem biztos, hogy kell... arról nem is szólva, hogy a laparral a petevezetők átjárhatóvá tétele többnyire sikertelen szokott lenni, nem javasolják, mert utána megnő a méhenkívüli terhesség kockázata (megint csak itt vagyok én rá példának :cry: ). A petevezetőben a csillószőrök nem működnek hatékonyan, túl szűk marad a vezető, részleges visszatapadás esélye nagy stb. stb.

Pogi, 8 kg ennyi idő alatt, ezt már nevezem. :!: Hajrá továbbra is!
Vendég

OFF: egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy nem úszom meg a hüvelyplasztikát. :cry: :cry: Vissza kell mennem az orvoshoz, itt valami nagyon el van ba.va!! :cry: :cry:
Vendég

Kavicska
Én is épp az átjárhatóságit vártam,amikor............. :D :D :D

Norka
Húú,hüvelyplasztika! :x Fáj,vagy más gond van vele???

KépKép

KépKép
okr

Norka!
:) Nagyon aranyos vagy, hogy ezt írod :)

De még mielőtt bárki azt hinné, hogy TI engedtétek, vagy nem engedtétek, hogy mit hogyan tegyek, akkor most leírom, hogy ez nem így van. :)
Itt mindenki tanácsot ad, elmondja saját tapasztalatát és a döntés saját kezünkben van.! :wink:

Szóval honnan is ez az egész mostani állapotom???

Eddig a spontán mensire vágytam, ez volt az első cél a metformin szedése óta.
Január 25-én elkezdtem és augusztus közepén meglett az első spontán mensi, aztóta volt még kettő.
Sőt két PÉ is volt (ugyan lekéstük mindekettőt :roll: ), de volt.

Most már ez sem elég :roll: , egészséges peteérés kell!! De azonnal és megfogantatás!!! :roll: ez Kavics, a roppant türelmetlen. :lol:

Eddig valahogy a sperma vizsgálatba és az átjárhatóságiba sem gondoltam komolyabban bele, mert nem volt PÉ, és a doki azt mondta, hogy várjuk meg a PÉt és ha nincs baba, akkor már beszélhetünk erről.
Most meg ezen stresszelem magam, hogy mi lesz ha...??? :(

A párom nem érti a hirtelen "állapotváltozást", aszongya, hogy a metformin szedése óta nyugodt vagyok és kiegyensúlyozott, ami a baba témát illeti, ilyen sokáig vártam és mostmár eredménye is egyre nyilvánvalóbb és nem érti, hogy miért nem tudok még várni. :roll: Szerinte semmiről sem vagyunk lekésve.

Norka! Hát igen, magam sem értem, valószínű el fog múlni ez az állapot. :roll:
Ez a menetrend, amit te leírtál ez nagyon jónak hangzik. Csak azt nem tudom, hogy ezt a dokinak, hogy lehet elmesélni :) :lol: :lol: :lol:
Megmondom neki, hogy Doktor Norka mondta :wink:

Abbahagyom ezt a nyavalygást, mert velem van tele a topik. Mindenkinek megvan a maga kersztje, csak rá kell nézni Kandika táblázatára és rögtön láthatom, hogy nem kell ennyire szerencsétlennek éreznem magam. :lol: Mert nem csak én kínlódok.

tényleg üssetek agyon....... :lol:

...ez ahárom munkaszünnep nem tesz jót nekem.... legalább elutaztunk volna... :roll: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!!!!!

*****Dimet: ez a két cica gyönyörű!Dettike még "fénykorában" is ,ilyen sok szűrű volt!Vagyis-mostanság kénytelen vagyok nyírbálni a csomóit!Na az a csöpp kép se semmi!
*****Norka:Palika hatalmas,nem semmi,ritka az ekkora méretű házi cica!-a kis fázos,a radiátoron!-pedig jó volt a szigetelése tuti!

*****Dettikének nagyon jó az étvágya,mindent eszik-gombát-sonkát-száraz kaját......pedig mindezeket nagyon kell rágni....Én nem vonom meg Tőle,amíg kéri!De nagyon sokat alszik-pihen!-hát ez van,régebben is ez volt....de mióta tudom,baromira idegesít,ha nem látom!
****Megpróbálok táblát frissíteni!Nyugodtan szóljon akinél elrontottam!!!!
*****további szép napot!
kandi72
Budapest III. kerület

Norka!
Miért kell hüvelyplasztika???

Fáj, elcsöppen a vizelet?

(most csúnya leszek): túl szűk, vagy túl tág??? :wink:

Krisztácska!
Bocs, h így kijött ez belőlem, csak az ember időnként (szabadabb idejében számol és gondolkodik - bár ne tenné) és megriad a dolgoktól.
Bíztam abban, hogy megússzuk az apás és az én vizsgálatomat is.

Ti megúsztátok! :lol: Helyes :)
Tetszett, hogy a párod utólag akart intézkedni :lol: :lol:
Vendég

Kavicska!A maratoni ciklusaid után,pont a 14.napon akarsz Pé-t????? :) Te kis mohó,jó az holnap-holnapután is.....hisz késöbb kezdted el szedni!!!!!!!!Hahóóóóóóó,ébresztőőőőőőő! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Norka!!!iből gondolod,hogy el ba..ták????Mit érzel,amúgy?
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok !

Önző disznó módon most csak annyi, hogy a béke segge alá csúszott a jókedvem, ui. szombat óta (21.nap...) barnázok és görcsöl a hasam. :?

No, most elmentem visszaolvasni
mniki

Eszméletlenül szűk... :cry: azt hittük, javulni fog, de nem javul az semmit. "Utána" mint akit megerőszakoltak, úgy vonszolom magam. Ne mondjátok, hogy ez normális. Az én fájdalomtűrő képességemmel... :roll:
Vendég

Niki és a hőd mennyi?

Merthogy 7-8.dpo-n ezek akár jó jelek is lehetnek... még túl korán van a mensihez.
Vendég

Pogika, de jóóó, 31 napos ciklus és fogytál 8 kg-ot ?! Nagyon ügyes vagy !!!
Örülök, hogy az itthoni látogatás jobban alakul, de az biztos, hogy Te nagyon szépen alakulsz ! Példát lehet venni rólad !

Kavicska :lol: nem vagy egyedül :wink: én is ide-oda csapongok napok óta, jó ez elsősorban a barnázás miatt van, de komolyan megértelek. Amiben mindannyian bízhatunk az az, hogy szépen, látható módon javul az állapotunk, van pé, stb. most már csak idő kérdése, hogy a baba is beköltözzön a pociba. na ja, ez a legeslegnehezebb várakozás :oops:

Veronának gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok Nekik !!!
mniki

Norka,

Uhh, akkor tényleg szűkre vettek. Sajnálom, hallottam már, hogy ez komoly probléma lehet. Gondolom ezt még a kistesó előtt meg kéne csináltatni, hogy egyáltalán legyen kedved a szexhez, nem ?

Tényleg valami "segényeszközzel" kéne menni szülni, hogy utána tudja a doki milyen méretre varrjon :lol:

A hőm pont szombaton ugrott meg 2 tizedet (37.1), de tegnap óta ismét 36.9-re. Ugyanez a helyzet volt januárban, amikor nagy meglepetésre Krizsa közölte, hogy pé-m van, a 20. nap körül elkezdtem barnázni, majd a 28. napra megjött.. bár akkor nem szedtem még metformint, csak az ucccsó lombik hatása lehetett..
Görbuszt majd holnap teszek

Kandika, nagyon sajnálom a cicusodat :!:
Tudod én "kutyás" vagyok, de tudom, hogy macsekot is ugyanúgy lehet szeretni.. Puszillak !!!
mniki

egyujjal, úgyhogy kavicska most csak neked.

lánykoromban, pattik nélkül, órára pontos 31 napos mensivel, gyönyörű tankönyvi hőgörbékkel mindig a 17. napon volt PÉ-m!!!!!!!! pedig akkor sztem még egészséges voltam.

igaza van Andikának
mit akarsz a 14. napon???

norka fog az ,ég tágulni, csak újra be kell járatni! :lol: :lol:
azért ott egy heg van, az nehezebben lesz újra rugalmas.
nekem kb. egy év volt, míg olyan lett megint mint lánykoromban.

Kép

Kép
rejo

ja norka és ha hormonálisan nem vagy rendben, akkor is szűknek érezheted magad, pedig fizikailag nem is vagy szűk!!
Várj még azzal a plasztikával!! 8)

Kép

Kép
rejo

Kavicska
Nem baj,dehogyis. :) Hiszen ezen mindenki átmegy!Én asszem tavaly okt. környékén éreztem, úgy,hogy most azonnal baba kell!Aztán sikerült megnyugodni,és ahogy teltek a hónapok,kezdett " nem érdekelni".Persze én könnyen beszélek/tem,hiszen már itt ugrál/t egy csemete körülöttem.
Látom Te is szeretsz munkába temetkezni.Én is így strucckodom. :lol: mikor nagy problémáim voltak éjjel-nappal meloztam.Néha kértem a kolléganőket,hagy dolgozzam helyettük ingyen,és bérmentve. :wink: Kellett a figyelemelterelés!
Görbédet megnézhetjük?Andikának igaza van ám,még csak 14 cn!Jön a p.é!

Norka
Hát,ha szűk azzal nemtudom mit csinálnak. Mert átlagban tág,és behúznak rajta egy számot.
Mindenképp menj el dokihoz!Valóban szörnyű lehet,hogy így fájjon mindig! :x

Andika
Veled mi újság ciklusilag,p.é-ilege????????

Niki
Valóban lehet ám beágyazódás!Van görbéd?Felrakod?

KépKép

KépKép
okr

Halihóóó! Kép

Kavicska teljesen megértelek,a táblicskuból mikor kire tör rá a bizonytalanság és a türelmetlenség :( :(
Valaki mondta, hogy "homonzavarostyúkoknál" minden furán működik :lol: :lol:
Én januárig februárig várakozok + egy kis closti aztán,azt hiszem a kaálit választom :roll:

Pogika ma reggel gondoltam rád :)
Spontán mensi, -8 kg!! szuper,sztem nem kell sokat várnod a babára :wink: érezzétek jól magatokat,és várunk vissza!!

Mniki sztem is Norkának van igaza!! Ő tudja mit beszél! :) Drukkk++++

Ajajj Norka :( azt hittem a szülés után nagyobb a lyuk :oops: ,bizti nem alakulhat jóra? Bogi aludt ma?

Okr nem lehet könnyű egyedül :(
Vendég

Lányok, de aranyosak vagytok, hogy vígasztaltok.
Persze az én fejemben is megfordult már ez is, de elég sok a barna, így el is vetettem a gondolatot. Meg akkor itt a másik kérdés.. miért van barna, nem jó a progiszint ???? Azért annyira nem magas a 36.9-es hőm ..

Ja, még valami, mert ezt mindig elfelejtem. Én RH- vagyok. Minden szülés, vetélés után kell kapnom injekciót. Mi van akkor, ha úgy megy el a baba, hogy nem is tudtam, hogy volt ? Mondjuk megtermékenyül a pete, de nem tud beágyazódni, vagy az alacsony progi miatt megszakad a terhesség ? Nem okozhat sorozatos vetélést, ha nem kapom meg az injekiciót.

Na jó, azt hiszem nagyon fárasztó lettem :oops: :oops: :oops:

Milyen igaz a mondás : egyszer fenn, egyszer lenn :lol:
mniki

Lányok!!!

Lényeg, hogy lyuk van a s.ggünkön! :lol: :lol: :lol:

Mniki!
OK!
Más nyomorúsága lehet gyógyír??? :roll: ....lehet. :?

Neked megy a drukk ezerrel, hogy minden jól alakuljon. :)

Kriszta!
A munka valóban igen jó figyelem elterelő :)
Szoktam gyakorolni! :lol: Élek vele! :lol:
De ingyé nem csinálnám :shock: annyira fanatikus nem vagyok. :lol: :lol:

Rejoka!
Egy ujjas üzemmód :lol:
Hogy vagy Te kétgyermekes családanya ????

Hogy van kishercegnő??? :D

Kandika!
OK! Kivárom azt a PÉt! :lol:
Úgysincs más, amit tehetnék!!! :lol:

Norka!
Húha ez tényleg komoly! :(
Próbáltatok esetleg síkosítót???
Ahogy Rejoka is írta, lehet, hogy hormonálisan van még gubanc és száraz a hüvelyed (függetlenül az izgalmi állapottól, ráadásul ha fáj a következő együttlétkor pszihésen mégjobban blokkolódhatsz.)
És ezért érzed szűknek! (Elvileg a hüvely irdatlan nagyra ki tud tágulni - lásd babafeje)

Vannak fincsi síkosítók, hajrá!!! :wink:
Vendég

Mniki!
Ezt neked!

Azt nem tudom, hogy olyan pici magzat (kevés sejtből áll- minimális differenciált sejtek) esetében fennáll e a veszély! (karai vetélés esetén) Mivel a vetélés esetében fennáll!!

Antitest okozta reakciók
(sejt elhalás, antitest által segített sejtes elpusztítás, sejtműködést befolyásoló antitestek: gátló, serkentő)
Ilyen pl. a nem megfelelő vérátömlesztés, ahol a gazda szervezet vér plasmájában megtalálható ellenanyagok elpusztítják a donor vörösvértestjeit (VVT). Ilyen az anya és magzat között fennálló Rh incompatibilitás. Ha az Rh- anya egy korábbi terhesség vagy vetélés során már immunizálódott az Rh+ vér ellen, akkor az újabb Rh+ magzat VVT-it a méhlepényen átjutó IgG (kicsi méretű) anyai ellenanyagok elpusztíthatják. Mivel az Rh- nő magától nem immunizálódik, mert ez az antigén nem fordul elő máshol, rossz vérátömlesztés elkerülésével, terhesség vagy vetélés után adott mesterséges ellenanyaggal az immunizálás megelőzhető. A naív (nem immunizált) anya nem termel ilyen ellenanyagokat, ezért a babáját nem veszélyezteti.

Rh-összeférhetetlenség (incompatibilitás)

Az ellenanyag termelődése a következő esetekben jöhet létre:

· Ha Rh-negatív egyén Rh-pozitív vért kap, a beadott Rh-faktor ellen ellenanyag termelődik. Az ellenanyag-termelődés viszonylag lassú folyamat. Ismételt Rh-pozitív vérátömlesztésnél a már jelenlevő ellenanyag agglutinációt hoz létre.

· Ha Rh-negatív anya magzata Rh-pozitív, akkor a szülés során az anya szervezetébe bejutó magzati VVS-ek ellenanyag-termelést váltanak ki. Következő terhesség esetén, ha a magzat ismét Rh-pozitív, a jelenlévő ellenanyag károsíthatja a magzatot.

Vetélés során is bejutnak a magzati VVS-ek az anyai szervezetbe, és megindul az ellenanyag-termelés. Ezért Rh-negatív anya és Rh-pozitív apa esetén (mivel az utód lehet pozitív és negatív is) ajánlatos az első terhességet megtartani. Ilyen esetben a terhesség alatt a vér ellenanyagszintjének meghatározásából következtetni lehet a magzat Rh-tulajdonságára. Napjainkban a szülést vagy a vetélést követően anti-D beadásával ki lehet védeni az ellenanyag károsító hatását.

Rh-negatív nők családtervezése az egészséges utódok érdekében rendkívül fontos feladat. Az AB0- és Rh-vércsoportrendszerek egymástól függetlenek. Így minden vércsoportú egyén rendelkezhet vagy Rh-pozitív vagy Rh-negatív tulajdonsággal.
Vendég

Kavicska
Én olvastam egyszer az A-s apa,O-s anya kockázatáról is.Tudsz erről vmit?

Most lépek viszek/viszünk apának kaját! :D Fini lencsefőzelék van,(hogy sok pénzünk legyen :D ),sült virslivel.

KépKép

KépKép
okr

Kriszta!
Apának jó étvágyat! :)

Nem teljesen értem, hogy A-s apa és O-ás anya között milyen kockázat lehet? :roll:
Erre a tökéletes példa a szüleim: édesapám A-s édesanyám 0-ás én A-s lettem. :)

Csókica!

14cn.
Vendég

Sziasztok!

Látom itt majdnem mindenkinek cicája van, és mind nagyon különleges. :D Én is szeretnék majd, ha lesz hol tartanom. És kutyák is jöhetnek!

Kavicska, a szombat esti üzire reagálva: súlyos: nekem az első 2 nőgyógyim olyan sötéten festette le a helyzetet, hogy hónapokig csak sírtam, hogy soha sem lesz babám. A szerencsém az volt, hogy éreztem, itt valami nem stimmelhet. Ezt egy gyógyszerfelíratós alkalmon egy helyettesítő orvos meg is erősítette. Elmentem egy 3. orvoshoz, és leállított a dianéről. Azt mondta, nem annyira vészes a helyzet, sőt még elő is fordulhat, hogy besegítés nélül teherbeeshetek. (évente kb 4-5 pé van a 13-14 ciklusból, de volt olyan is, hogy 12ből 7!!!). Szóval eddig azt hittem, van gond, de nem nagy. De a leletek totál nem ezt mutatják. (mondjuk azóta a diane is bezevart) Nekem ez annyira furcsa, mert a matek szerint ha x esetén y, akkor 2X esetén 2y. Tehát nem értem, hogy a tünetek miért nem olyan dúrvák, mint ahogy az érékeim alapján lenniük kéne. (nem mintha erre vágynék, csak furcsállom).

Nem érzem, hogy ijesztegetnél! ;) Szeretek képben lenni. Azok után, hogy azt súlykolták belém 2 éven át, hogy nem lehet majd gyermekem, vagy nagyon nagyon nehezen, ez az "aprócska" kis pcos dolgog elég elviselhetőnek tűnik. :wink:

A fogigátlókkal kapcsolatban pedig van egy összeesküvés elméletem: a metformint valójában azért sem hangoztatják, pláne nem nőgyógyászati körökben, mert a fogigátlók piaca óriási, kellenek azok a szerencsétlen PCOS nők is, hogy szedjék évekig gyermekáldásra várva. Ha elterjed(ne) a metformin, szerintem nagyon nagy veszteséget jelent majd a fogigátló piacán!

Rambóka, Norka, hogy bírjátok energiával egy pici baba mellett a tanácsadást, segítést? Minden tiszteletem a tiétek!
mamint

sziasztok

2 napja csak átfutottam az irásokat, pont mikor kezd felélénkülni a topik!
Megint szarul vagyok..tegnap reggel olyan érzés mintha levegő beszorult volna....megmozdulni nem birtam,görcsöltem mindenhol...utána jobb......este megint...éjszaka megint,reggel már felkelni nem tudtam,lépésenként keményedtem,hátam,hasam görcsölt stb.... :arrow: ügyelet :arrow: doppler,minden féle vizsgálat.....teljes zárt vagyok,minden ok babával :arrow: belgyógy sűrgősségi :arrow: na ott aztán átvizsgáltak,EKg,vérvétel,pisi,lázmérés két helyen :shock: ..aszonták mozgásszervi+emésztési probléma,de hogy nyugodtak legyünk csináljunk uh-t..baba nagyon édi volt,rugkapált és szopizta az újját :lol: ,viszont a jobb vesénél találtak gikszert!
ez van a papiron:A jobb vesében kp.fokú üregrendszeri tágulat van,a kelyhek és az ureter kezdeti ,ábrázolható szakaszának tágulatával :!sos urologia katéter veztnek be a vesébe :shock: :shock: :shock: ,mert rámehet a vesém a terhesség során!Na én saját szakálamra+felelőségemre nem mentem be a barbárokhoz,hanem felhivtam a saját urologusomat,beszéltem vele...ha csak holnap vizsgál meg ,nem fogok addig kinyúlni,nyugodjak meg,,holnap megbeszéljük!
Lényeg rendesen bevagyok sz.rva! :? Kérhetnék egy kis drukkot!? :oops:

Verona:)
Zsombor babához nagyon-nagy Gratula!!!!

Holnap majd jelentkezek!

Puszi
Vendég

ella: a lényeg, hogy a babával minden OK!!!

Én arra tippelek, hogy összeszedtél valami jó kis gyulladást a vesemedencéd körül.... (azért tág a cső és az üreg, mert valahol szűk - ami pl. egy gyulladás miatt simán lehetséges)

(a férjemnél ijesztettek egyszer így minket halálra... de a következő CT-n már nyoma se volt a tágulatnak... valószínűleg egy jó kis gyulladás volt ami időközben meggyógyult)

Úgyhogy szurkolok, hogy hamar megtalálják az okát és hamar orvosolják a dolgot!!!

Drukk :)
Vendég

(ja... az utóbbi néhány napban én is folyamatosan keményedgetek... szerintem a hülye frontok szépen bekavarnak az ember pocakjába... 3*2 magne az alap... )
Vendég

Sziasztok,

Mint újdonsült PCO-sként diagnosztizált szeretnék segítséget kérni Tőletek (az oldalt olvasgatva szakértőnek tűntök).
6 napja szedem az Adimet-et, most 2* felet, és rettentő fáradtnak érzem magam, gyakorlatilag az ágyból alig tudok kikelni és egész nap folyamatos aluszékonyság gyötör
Ez normális szerintetek?

Előre is köszönöm
kikka

Na itt vagyok!csak cserepet pakoltam és falevelet szedtem......
Gabika!Barátnőmnek is végig katétere volt,szülés elött vették ki.....nem nagyon szerette.....remélem,azért minden okés lesz és nem kell.Pihenj nagyon sokat,tudod idegi alapon is van minden!!!!!!
Kavicska!Kriszti Rám is hívatkozott az elöbb szerintem!Én Rh pozitív vagyok,Nati negatív Én O-ás férjem A-s és Nati is A-s lett!És Nati nagyon besárgult,a szébije 425volt,azt mondták agykárosodott!A papirunkon ez áll. Rh és fővércsoport Inkompatibilitás volt!Köv .gyereknél néznék feltétlenül,és ha gond van,még bennem lecserélnék a vérét!
MNiki!Köszike az együttérzést Neked is!
Na és a táblázatot végre megcsinálom!
kandi72
Budapest III. kerület

Szia Kikka!
Sajnos,teljesen normális,mivel ez a gyógyszer bekavar az anyagcserédbe,ill. épp a lényeg.....helyreteszi azt!!!
Próbálj több folyadékot inni ,na meg persze ha tudsz pihenni.....sajna----át kell vészelni a hozzászokásos részt!
kandi72
Budapest III. kerület

Mamint!

Köszi, hogy ezt leírtad.

Mennyire furcsa, hogy milyen tünetre mit mondanak a dokik. :roll:

A te esetedben, ahol "müködik" a szervezet, azt mondták, hogy súlyos a helyzet, nálam nem müködött, a laborjaim minimális eltérést mutattak és azt mondták, hogy nem "olyan súlyos a " helyzet. :roll:

Ami a PCOSt illeti. Igazad van!
Norka mindig azt szokta mondogatni (rengeteg tapasztalattal a háta mögött), hogy még olyat nem látott, hogy egy PCOs nőnek ne legyen gyereke!!!

Itt mindenkiben, többek közt bennem is :wink: ez a kijelentés tartja a lelket :D

Csak azt nem értem (ezt már kisbetükkel írom) minek a francnak mondják ezt egy nőnek, hogy nem lehet gyereke :shock: fel nem foghatom :evil: Ha esetleg nem lenne egyetlen petefészke sem, vagy méhe! Akkor megérteném, de így...

Gabika!
Akkor gyorsan küldöm a drukkot.++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Egyébként nincsenek szavak, de ne feledd, az urológus dokid egy tökéletes szakember és megfogja mondani, hogy mi a teendő. Bizz benne. Már egyszer helyrerakott, most is segíteni fog!!!
Vigyázz nagyon nagyon nagyon magatokra!!!!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?