Sziasztok Lányok!
Már jóideje megjöttünk Pestről, csak akkor valamiért nem tudtam rálépni a Babanetre - aztán meg Apa átvette az ügyeletet, és lefeküdtem délutáni szundira...
Na szóval:
Képzeljétek! Igazából Zituska TAJ-száma csak néhány napig üzemelt.
Már júliusban letiltották, mert az adategyeztetések során kiderült, a számítógépbe került adatok eltérnek a lemásolt anyakönyvi kivonat adataitól.
Nagy mázli, hogy ma egy kedves és odaadó nőci foglalkozott velünk, mert lett volna egy-két keresetlen szavam ehhez is!
"Az ügyintéző, aki a megújult születési anyakönyvi kivonat alapján kiadta a végleges TAJ-kártyát, valószínűleg siethetett, vagy nem figyelt. Bizonyos adatok megváltoztak - mások maradtak, ezt nem értette az ellenőr, és inaktivizálta a kártyát."
De nem szóltak volna, hogy menjünk be, mert elbénázták!! Három hónapig volt a gyereknek olyan kártyája, amit a kis gyerekorvosunk persze simán elfogadott, de ha pl. kórházba kellett volna mennünk, akkor mi van?
Persze szerintük ez ki se derült volna, ha nincs ez az új rendszer... És akkor meg se tudjuk, hogy Zituska "nem biztosított", csak ha majd nyugdíjba megy?!
Nem értem én ezt kérem!
Szóval a konkrét probléma: Az ügyintéző a gyerek végleges anykönyviéről felvezette az adatait - kivéve, hogy "anyja neve".
Az fehéren-feketén az életet adó neve volt.
Megmutatta, láttam a nyilvántartásukban!
"Biztos kapkodott, mert sokan voltak - vagy esetleg természetesnek vette, hogy az anya neve úgysem változhat, és csak tovább vezette."
Pedig a férjem még el is büszkélkedett fényképestül-mindenestül, hogy örökbefogadás történt, azért a változások sora, és Ő a legboldogabb ember a világon!
A nő meg ezekszerint sz.rt bele, hogy a kuncsaft mit hablatyol itt össze... Haladjon a sor! - Gondolom.
Szóval ma átvezették az adatokat - újra. És holnapig aktiválják a számot, mert mégis csak jogosult a gyerek.
Hát ez volt.
Tanuljatok, Csajok! Mielőtt örömmámorban elrohantok az új TAJ-kártyán a Manó nevét simogatva, kérdezzetek rá, hogy minden adatot módosított-e az ügyintéző.
Az örökbefogadás ugyanis az a kivételes eset, mikor igenis megváltozik az "anyja neve" rovat!
Szóval mostmár MINDEN RENDBE velünk! - Remélem!
Tápszer-felíráshoz: Mi minimum 3 dobozt kapunk minden recepten, és kivételes esetekben ebből kettőt is kapunk egyszerre... Fárasztó lenne dobozonként kilincselni!
Így azért rendben van, és Zizi is kitart a HA mellett. (Bár nem is nagyon ajánlottunk még neki választási lehetőséget
)
Na puszi! És köszi, hogy így figyeltek Ránk!