Sziasztok!
Gabi!
Csenge hihetetlenül élvezi a falusi életet. Elbűvöli a sétáink során látott sok állat. Bár ha jobban belegondolok, a szomszédunk baromfiudvarától is olvadozik. Boldogan mondja, hogy kaka (azaz kakas) még a tyúkokra is.
A helyi védőnő szerint 54 gyerek van Csenge korosztályában, ez valószínűleg a sok újonnan beköltözőnek köszönhető (bár még így is csak 2800-an vagyunk), de szerintem az is közrejátszik a nagy gyerekszámban, hogy a régi "baby boom'"-os nemzedék mostanság alapít családot. Jelenleg még csak egy osztály van az általános iskolában évfolyamonként, mire Csenge suliba kerül, a fenti adatok miatt valószínűleg lesz b osztály is.
Hellyel-közzel járunk a helyi baba-mama klubba, így vannak új ismerőseim is. Régebbről meg elég sok embert ismerek, mert szüleim válása után gyermekkorom nyarait és a többi évszak hétvégéit is itt töltöttem anno.
Az itteni élet pedig boldogságos, csodás levegőnk van (a korábbi lakótelepi benzingőzhöz képest legalábbis tökéletes), szép nagy kertünk, ahol Csengusz viháncolva kalandozik, s bár egyelőre még nem volt időnk homokozót építeni neki, a vakondtúrásoktól is el van ájulva.
Barbara!
Köszönöm a welcome-ot.
Andi!
Régebben nálunk is jellemző volt, hogy a gyerek csak akkor nyitotta ki a száját etetéskor, ha közben valamivel szórakoztattuk. Ez a helyzet még most is fennáll, de kibővült azzal, hogy feláll a kisszékében, ugrál rajta, megfordul, ráül az asztalkájára, s mindezt etetés közben. Valamit elrontottunk e témában. Nem használ sem a szép szó, sem a felemelt hang.
Ha ráüvöltök, mert inog a székén és attól tartok, hogy kiesik, akkor szánakozva rámnéz és a következők valamelyikét választva egy pillanat alatt elhessegeti a mérgem:
a.) megsimogatja az arcom
b.) puszit cuppant a levegőbe, mélyen a szemembe nézve
c.) édesen, bocsánatkérő hangsúllyal susogja felém a következőt: "Szia!" vagy a következőt: "Nyanya" (ez volnék én, anya helyett így hív).
A háromhetes gyerkőc témát tudom überelni, kis falumban a múltkor a két hetes babájával jött el az egyik anyuka.
Szomjas Kriszti tényleg "szar" helyen dolgozik. Már elnézést.
Üdv és jó babázást mindenkinek!
Judit