Új privát üzeneted érkezett!

Edus! Iszonyat jók a képek, a filmeket is megnéztem, jól tűrték pasik a szertartást! :wink: (édes vagy, hogy odaírtad, nem a fiad sír!! :D ) A nagy családi fotó is szuper, annyira helyesek vagytok!! Őszintén! :wink: :wink:
Zsombi meg nagyon ügyesen lépeget. Egyedül is tud már menni? :roll:
Zsigu is ilyen hamar elindult?

puszi Nektek, Zsóka :)

KépKép
logi
 
 


Lányok! Rámijeszetett egy "kedves" anyuka a játszótéren. Azt mondta, hogy már kéne kúsznia Marcinak,az Ő lányát elküldték neurológushoz 7 hónaposan, mert nem kúszott :?: Az én fiacskám még egyáltalán nem kúszik, csak forog ezerrel.
Panni, Márk már kúszik?? Reni, Niki??
Edus, Neked mik a meglátásaid ezzel kapcsolatban??

SEGÍTSETEK egy aggódó, elkeseredett anyának!!!! :cry:

KépKép
logi
 
 


Azért Titeket kérdezlek, mert hasonló korúak a gyerkőceink, ill. Edusnak többszörös tapasztalat van a háta mögött.
De ha a Többieknek is van valami infójuk a támával kapcsolatban, segítsetek!!

pusza, Zsóka (irány az ovi.. :D)

KépKép
logi
 
 

 
 

Zsófi, igen sztem is tök jó az oldal :!: :!: . :lol: Már megvan Zsombesz új volnalzója is, bár még nem tudom, melyiket tegyem fel..., tudod, a bőség zavara :oops: :roll: (Anno Zsigu jele a hajó volt a böliben, meg úgy illik is hozzá... :P )

Zsóka, a dícséret Apát illeti :D , mert ahogy ő fogalmaz azaz ő hobbija, ez (azaz a topik) az én hobbim, szerepek leosztva... :wink: Igen én sem panaszkodhatok, mert nagyon ügyesek voltak a fiúk, annyira jól tűrték a "beavatkozást". Az egész család nagyon büszke volt! :lol: De azért természetesen köszönöm, bezsebeltem a pasik nevében! :lol:

Érdekes különben ez a keresztelős dolog..., :oops: :roll: :shock: megmondva nektek az igazat otthon mi sem láttuk ennek azt a jelentőségét, ami itt van (iskoláztatás, neveltetés, és más területek.., ha azt szeretnéd, hogy gyermeked jó nevelést kapjon, akkor vagy a magán - ami megfizethetetlen - , vagy az egyházi oktatás választod már a kezdetektől!!! Az alap, államit nem ajánlják....) Tőlem amúgy sem állt messze ez a "dolog", inkább apától, itt meg megerőstettek minket.. /Bocsi a kitérőért... :oops: :roll: /

Zsóka, Zsigu 15-16 hónapos lehetett, amikor masszívan elindult, de akkor szinte egyből. Annak tudjuk be, hogy akkor még nemigazán voltak bútoraink - akkor költöztünk az új lakásba az albérletből- , nem tudott segítséggel elindulni :( :egyik b.darabtól a másikig..., itt meg adva volt. Illetve Zsombit húzza Zsigu, meg a kíváncsiság, a nem akarok lemaradni semmiről! :wink:
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Zsófi! Annyira édes Samu abban a sapiban, és úgy néz, mint aki minden titkot tud.

Timi! Bala nem semmi pasi, intézkedik, segít, nem unatkozhatsz mellette. A csajszik biztos bomlanak majd utána, Nórinak is mutattam és nagyon bejött neki. :lol:

Panni, Márk azzal a lasztival nagyon cuki, olyan pasis már! Nagyon jó a játékszőnyegetek (király rajta a majom).

Edus! Marci annyira édes ebben a macifüles ruciban, és azok a hatalmas tágra nyílt szemek, nehéz lehet Neki ellenállni...

Ezek a Jánosos bébik tényleg gyönyörűek egytől egyig.

Edus! Bár mi kisebbek vagyunk, de nálunk Nóri most hétvégén fordult át először hátról hasra, és ha belegondolok akkor 1 hónap múlva neki is kúsznia kell?! A gyerekorvos is mindig azzal nyaggat, hogy már ezt vagy azt kellene csinálnia, komolyan mondom csak stresszelnek engem (és a gyereket is) ezzel. Szerintem minden babának megvan a saját ritmusa. A barátnőmék gyereke 9 hónaposan kezdett el kúszni (de csak visszafele tudott az elején), és 1 évesen már járt, úgyhogy simán behozta. Úgyhogy szerintem nem kell izgulni.

Puszi K

KépKép
krisztan
 
 


Boldog 7.hófordulót a csodaszép Márknak !!

Logi, Zsófi nagyon édesek ezek a macisapik... :D

Edus, h és hol tudom megnézni az új képeket ? rákattintok a www-dre, és ott hogyan tovább? látom, h. csak nekem nem egyértelmű :? :?: , mert egy csomóan meg tudták nézni !
segítség, légyszi !

Kriszta, nagyon édes Nóri az úszós képeken. ő merült már? mi azóta sem voltunk, mert Laura sajnos azóta is taknyos, már másfél hete !! a dr-nő azt mondta, h. ha nem lázas, játékos, mosolygós stb.. akkor EZ VALÓBAN eltarthat ennyi ideig. de én már rosszul vagyok az orrporszívózástól, annyira sajnálom Laurát. egyébként ő már szinte a napirendjébe valónak érzi ezt szegénykém, az elején sem nagyon sírt, csak kiabált, most meg csendben tűri a megpróbáltatásokat napjában 5x.. :(

Anyucikák, lehet ez a hosszúra nyúlt taknyosság fogtól? mert én mintha élesebbnek érezném a felső metszőfogainál az ínyét. plusz legalább 1 hónapja patakokban folyik a nyála, meg látom, hogyha masszírozom neki Dentinox-szal az jól esik és tetszik neki. de fog még sehol...
a másik, h. nem az alsó fogaknak kéne először kibújni?

Timi, Bala csúcs !! annyira jók ezek a képregényként felrakott történetek a kommentjeiddel, h. hihetetlen :!: :!:

már a fórumot eleve úgy olvasom mint egy teleregényt.. :lol:

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Bocsi-bocsi, Zsókát akartam írni.

KépKép
krisztan
 
 


Edus! Átérzem, én is utálom a költözéses nyavaját, de gondolj arra, hogy milyen jó lesz majd az új helyen, a kert és egyebek.
Vannak keresztelős képeitek?

Kriszta

KépKép
krisztan
 
 


Illetve nemcsak a pasik, hanem a család és keresztszülők nevében is "zsebeltem" ! :D :lol:

Zsóka, huuuuuu. Jó kérdés! :oops: 8) Az igazság az, hogy nekem Zsigu mindent nagyon hamar csinált (Zsomborról nem is bezsélve, csak vele nem voltam olyan gyakran kontrollon, illetve nem lihegte túl a védőnő sem a témát...), mint Samu, és már hiperaktívnak titulálták. :cry: :oops: :roll: :shock: De egy barátnőm megvigasztalt, h ő látott ilyen gyereket, és az nem olyan , mint az én Zsigum! Szóval, nem tudom, jó kérdés, csak mi pont a másik végletbe tartozunk. :roll: :oops: :?:
Szerintem kérdezd meg a dokinénit, mert ahány gyerek, annyi fejlődési ütem. Illetve ő ismeri Borkát, meg Marcit, és lehet, hogy tud segíteni, hogy nincs semmi gond, csak a lustább gyerköcök közé tartozik! :wink:
Vagy próbáld meg, hogy leteszed a játszószőnyegre, és tegyél elé érdekes, színes, csörgős-zörgős tárgyakat, amivel ösztönözni tudod! Más okosság nem jut az eszembe!:shock:
:roll: Borka milyen volt? Mikor kezdett el kúszni?

Szerintem ne aggódj! Nincs semmi, csak lehet, hogy a nagyfiú a lustábbak vagy komotosabbak közé tartozik - tudod, nemes gyümölcs, későn érik!!!! :wink: - lehet, h Marci is így van:r áérek még, nem kell elkapkodni, de aztán majd megmutatom, mire vagyok ám én képes! :P Különben is először a szépségemért csodáljatok, majd megmutatom, mit tudokén!!!! 8)

De ha úgy érzed, az megnyugtatna, akkor hívd fel a dokinéniteket v. bácsitokat. :wink:

Ne haragudj, hogy nem tudtam segíteni, pedig szívesen tenném.... :oops: :cry:
mazsolák
 
 


Alon!
Nóri még nem merült, azt mondták, hogy kb. az ötötdik alkalommal fognak. Lehet, hogy Laurának tényleg nő a foga nálunk Nóri 5 hónapos és 2 napos volt, mikor egykis vágást láttam az alsó ínyén, azóta már kibújt a foga és a mellette lévő is. Ő is taknyos, folyik a nyála, de nincs láza, nem köhög, nem folyik magától az orra, csak szörcsög és így párszor leszívjuk naponta. Nekem azt mondták, ha "csak" ennyi a baja, akkor mehet úszni. Amúgy olyan fura, ezelőtt még sosem hallottam arról, hogy ha a gyereknek nő a foga, akkor betaknyosodik...

Puszi K.

KépKép
krisztan
 
 


Keresztelős képek: www :arrow: 2006.05.06. album :arrow: Sub-Album 16. hét:London, Bp., Keresztelő, ott van video is!!! :lol: Rámész az aktuális, illetve arra a hétre, amit meg szeretnél nézni, és fel/előjönnek a képek, amiket tartalmaz, és ott megtaláljátok... :) Remélem, tudtam segíteni, de ha további kérdések vannak, akkor jelezzétek, és válaszlok! :D
(Ja a konyhám már kész csatatér! :roll: :shock: )

(A költözésben meg nekem is az ad erőt és kitartást, h tudom jobb lesz!!!!!! :P De köszönöm a bíztatást!!! Jól esik!!! :D )

Zsóka, Zsombor már simán megy egyedül! :P Ritkán fogom a kezét, csak ha célirányosan ki/el akarom vezetni, pl fürdőből. Nem vagyok híve a "kezét fogom és vezetem" szitunak. Jobb szeretem, ha a gyerek magától érik meg erre, nem kényszerítem, sőt mindig inkább öszötnöztem, hogy mászanank, mert az állítólag nagyon jó nekik, vmi fejlődést, ill. képességet befolyásol, de már nem tudom, mit, bocsi :oops: , így próbálkoztam, de tudtam, h Zsombort nem tudom leállítani, ha menni akar. És meg is történt! :? :shock:
Na most már :| , be is pótoltam a lemaradást?! 8)
mazsolák
 
 


Na még annyit, hogy nálunk is így volt: megfázás láz nélkül, kevés taknyolás, és napi 5-6 kakis pelus!!! És a megfázás minden ok nélkül jött :?: :roll: :? Nekem annyira nem nyálaztak a srácok, inkább állandóan rágtak valamit: pl. fogkefe gumis vége, gumisabb, puhább kanálvég! :D
mazsolák
 
 


Edus majd beszéljünk, csak mostanában annyira soka meló samuval- szép az idő naponta 2-3 órát sétálunk a maradék időben meg pihegek.
samuval viszont már lehet beszélgetni csak úgy csacsog nagyon édesen karattyol. mondasz neki vmit ő visszagagyog aztán megint te...
olyan klassz.

olvasva a másik topikot megint eszembe jutott a szülés elötti időszak és SZERETNÉM NEKTEM MÉGEGYSZER MEGKÖSZÖNNI AZT A RENGETEG BÁTORÍTÁST AMIT AKKORIBAN ADTATOK!!!!!

MILLIÓ PUSZI ÉRTE!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni, próbáltam nagyjából visszaolvasni, de ha kihagyok valamit, vagy valakit, akkor bocsi :?

Előszőr is köszönjük a dícséretet, Zsombi nagyon örült neki :P

Panni: szuper, hogy Márk már kengyel nélkül van és gratula a fogacskához :D És BOLDOG 7. HÓFORDULÓT :P :P

Edus: a kezem nem tört el, inhüvelygyulladásom van, de baromira fáj, úgyhogy ilyen sínnel kombinált kötésben van :cry:
Egyébként nagyon lepukkantam fizikailagm mind emelett naponta fizikoterápiára járok a gerincemmel, hát ez van :evil:
ZSIGUNAK BOLDOG 3. SZÜLINAPOT utólag is!!!!

Nóri, nem semmi a gyógyszer story. Én mondjuk szavatossági idő mániás vagyok, mindenen megnézem a lejárat dátumát, még azon is "aminek nincs". :lol:

Samu, gyönyörűen fejlődik, a sapkás képet pedig megzabálom :P Úgy meggyömöszkölném, hogy jó nagyot kacagjon :P

Bala kész fiatalember, állatkert és kölesgolyós kép iszonyú jó, és életszerű, imádom az ilyen fotókat. Komolyan a kölesgolyót tisztára megkívántam, kerestem is, de még nem sikerült beszereni.

Marci nagyon csini a keresztelőn. Mi is tervezzük, remélem jövő héten tudok beszélni a pappal. Mellesleg én is szeretnék megkeresztelkedni, mert én sem vagyok. Fogalmam sincs hogy zajlik ez az egész, nagyon érdekel már a dolog.

Nóri, kész úszónő, és borzasztóan vagágy, hogy így ismerkedik, és gyönyörűek a szemei :P

Bala tereget: kész vagyok tőle :mrgreen: meg a kádas jelenetektől is és persze komment nélkül nem lenne ilyen jó :oops: :mrgreen:

Marci tényleg egy játékmaci, nagyon édi ebben a téli szerkóban. :P
Zsóka, Zsombi sem kúszik, csak forog, meg pörög egy helyben, illetve az ő módján - ne kérdezd hogyan- mégis eljut A-ból B-be :P Hátrafelé viszon kiválóan tud haladni :P Ma produkálta előszőr, hogy négykézlábra állt, azt hittem előszőr rosszul látok, de többször is és később is megismételte :P :P :P

Nálunk sajnos tegnap este óta a "takonykór" van műsoron :cry: :cry: pedig már kezdtem örülni, hogy az én kicsim nem beteg, aztán tessék. Pár napig köhögött, de nagyon keveset, tegnap meg amikor hazaértünk utána fél óráig üvöltött, elkezdett folyni az orra, és azóta is az van. Szegénykém úgy szörcsög, nem is tudom hogy tudott hason aludni :? :?: Most mindenesetre hanyatt alukál, már tök fáradt volt. Ma már 3x porszívóztam az orrát, de egyszerűen nem tud kiürülni :twisted: :twisted: És szegénykém üvölt mint a sakál, amikor bekapcsolom a porszívót :twisted: Ja és egész nap tiszta nyűg :twisted: Ma volt a dokinéni, vírusos torokgyulladása van Zsombinak :twisted:

Most megyek mert felébredt

judy

KépKép
judy1
 
 


szegény Zsombi!! jobbulást neki!!

köszönöm a samudícséreteket!!!

nekem elmaradásom van ezen a téren:

-Bala cukormackó házias kisfiú!!! édes drága!!!
-Marci naaaaaaaaaaaaaagyon édes a mackó ruciban!! valóban olyan mint egy játék brumi!!!
-Edu nézem a képeket! a keresztelős videó nagyon nagyon klassz, de azt hiszem már dícsértem korábban is!
kerekpocak
 
 


Szeva Zsófi!

Én kerestelek/lek folyamtosan a google talk-on, ahol többnyire offline vagy, ha meg nem, írok, írtam, de nem reagáltál, ezért ment emil. :roll: :oops: A msn-t meg én felejtem el bekapcsolni :oops: , bocsi, de apa átrakta a kisikont, és ma fedeztem fel hol van..../tudod, 3 év itthonlét sokat szőkített rajtam, ahogy Apa mondaná :oops: :roll: :wink: , de engem nem zavar, néha jó hülyének lenni :!: :mrgreen: , azzal olyan jól ki tudok akasztani embereket :mrgreen: /

A dícséreteket köszönjük!!!!!!!!!!Zsebrevágtuk mind 1től-1ig!!!!!!!!!

De én is csak azt tudom mondani, hogy GYÖNYÖRŰEK A JÁNOSOS BABOK, ill. LIZUS is, aki exjánosos!!!!!!!!!!!! Szerintem Tavasszal szétszedik a játszóteret/parkot! Ja meg arra gondoltam, mivel amarra szültünk, mi lenne, ha a Millenárisban találkoznánk majd: ott van játszótér, víz, lehet sétálni, fű+pléd,kiállítások, bár nem tudom, addigra mi lesz :?: :!: :idea: :roll: Nektek tetszene találka helyszínnek??? ha nem, nyugodtan írjatok, elvileg még van rá időnk, csak gondolkodtam.... :roll: :oops: :wink:
mazsolák
 
 


Judy, JOBBULÁST!!! Kitartást az inhüvelygyulladáshoz, sajnos tudom, mennyire tud fájni!! :? + a fizikoterápiához, gyógyuljon meg mihamarabb a gerinced! :) Köszönjük a szülinapi kívánságodat! :D

Kedves Anyukák Kitartást! És Jobbulást minden náthás gyerköcnek!!!:D
mazsolák
 
 


Zsóka, mi újság? Mire jutottál????? :roll: :shock:
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Megoldódott a probléma, beszéltem egy ismerős gyerekorvossal, azt mondta, a kúszás egy tág mozgásformát takar, 7 hónaposan az a lényeg, hogy valamiféle helyváltoztatásra képes legyen a gyerek. Marci háton tolja magát felfelé, sokszor az asztal alól szedem ki, erre azt mondta, hogy tökéletes a korához képest a mozgásfejlődése :wink: . Szóval megnyugodtam!
Köszi lányok a tanácsokat!

Judy, már annyiszor akartam írni, csak mindig elfelejtettem, hogy nagyon szépek vagytok a képeken, Zsombi egy tündér pasas! :wink: és Te is nagyon szép vagy!
ISTEN ÉLTESSE ZSOMBORT!!!! (egy kicsit megkésve ugyan :oops: )

KépKép
logi
 
 


Edus, a Millenáris nekünk szuper!!!!!!!!!! :wink:
(húúú de egyszerre írtunk!)

Szép estét, sziasztok, Zsóka

KépKép
logi
 
 


Judy, én is megkésve, de sok boldogságot kívánok Zsombornak a 7. hófordulójához!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Zsóka, TÖK JÓ!!!!!!!!!!!!!!!! :D
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Olyan jó, hogy ma mindenki itt volt és egy kicsit "együtt" voltunk.

Zsóka - kúszás nálunk sincs, Márk "csak" hasra fordul, de ma kétszer sikerült neki vissza is. Igaz még csak egy hete nincs rajta a kengyel, így szerintem ő mindent később fog csinálni, vagy gyorsan mindent behoz. Nem lehet minden gyerek egyforma, így valószínű nem mindegyik kúszik már. De jó, hogy a doki is megnyugtatott.

Judy - Isten éltesse Zsombit is! Jobbulást!!!!!!!!!!!!! mindkettőtöknek! Jó hogy jöttél és hallotunk Rólatok!

KÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET! Olyan hihetetlen, hogy ennyi idő eltelt már.

Edus - Millenáris park szupi ötlet, mindenhonnan jól megközelíthető (metró, busz, villamos...) Mindjárt tavasz lesz....

Jó éjt mindenkinek (Márk már alszik :D )

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Köszönjük szépen a gyógyító szavakat :D Át is adtam Zsombinak, hogy mielőbb meggyógyuljon :D :D

Tök jó ötlet a millenáris, én is szívesen elmennék :D Tényleg mindjárt itt a tavasz :P

KépKép
judy1
 
 


[color=red]ISTEN ÉLTESSE ZSOMBIT!!!!!!!!!![/color]
kerekpocak
 
 


NA EZT PIROSSAL AKARTAM!

ISTEN ÉLTESSE ZSOMBIT!!!
kerekpocak
 
 


Hú, a Millenáris tényleg jó ötlet!! Mi is viszonylag könnyen oda tudunk keveredni! :)

Jaj, nagyon félek a megfázástól, persze majd ezen is túl kell esnünk sajnos. Kitartást mindenkinek! :(

Panni, úgy emlékszem, hogy azt írtad., hogy Márk 4 hónapos koráig aludt, aztán meg nem ? Kezdünk Farkassal nagyon hasonlítani hozzátok. Az létezik, hogy most lesz hasfájós? Három hónapos koráig nem volt, most meg állandóan erőlködik és sír.
Több mint két hete nagyon rossz éjszakáink vannak.

Most megyek,majd még jövök.

puszi, Nóri

ja, Brumi Marci nagyon édes!:) :)

Kép
nóri8
 
 


lányok ezt már én is hallottam, h 3-4 hónapos korig minden ok aztán meg nem alszanak a babák?????
na neeeeeeeeee.....
írtok erről vmit?
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi kivit!

Nálunk nincs ilyen alvás gond. Zsombi másfél hónapos kora óta "átalussza" az éjszakát, csak 1x kelt fel kajcsizni. Aztán idővel egyre jobban kitolódott, és ma már 7.15-ig húzza a lóbőrt :mrgreen: Asszem baromi nagy mákom van vele :D :D

Azon is filóztam, hogy ebben lehet, hogy az is segített, hogy ahogy hazajöttünk a kórházból konkrét napirendet alakítottunk ki, és azt tartottuk is, de lehet, hogy ő ecccerűen ilyen mormota :P

Szerintem nem egyformák a gyerkőcök, azért mert valamelyik felkel, még nem biztos, hogy a másik is ilyen.

Hasfájás: volt benne részünk rendesen, de 3,5 hónapos korára szinte teljesen megszűnt. Utána soha nem jött vissza. Még olyanrl nem hallottam, hogy a 3. hónap után kezdődik, hacsak nem valami allergiás reakció okozza azt.

hát nem tudom segítettem-e?

KépKép
judy1
 
 


Nekünk most 2 napja megint sírás rívás van terítéken. eddig 7körül vígan ment samu aludni, most meg f9ig üvölt semmi nem jó neki- csak ha ringatom. de legalább aludt délelőtt 2 - 2 és fél órát. na ma már azt sem. de egyszerűen képtelen ség naponta 4-5 órákat sétálni és/vagy rázogatni h ne üvöltsön! már 6 kg leszakad a hátam no meg a karom. szerencsére éjszaka alszik. de a babakocsiban is sír így marha gyorsan kell mennem h elaludjon és hegynek föl hegynek le baromi fárasztó.
kezdek kiakadni az állandó sírástól...
kerekpocak
 
 


Boldog hetedik hónapot Zsombinak!!! (kicsit megkésve)

és

Boldog hetedik hónapot Marcinak!!!

Köszi Judy, allergiáról biztos nincs szó, mert még mindig csak anyatejet kap, és én sem kezdtem el olyat enni amit eddig nem, úgyhogy nem tudom miért erőlködik annyit mostanában. Lehet, hogy azért mert már csak egyet kakil egy nap és hiányzik neki a többi. :)

Zsófi, szerintem ne aggódj, ez a negyedik hónaptól nem alvás nem törvényszerű, látod Judy Zsombijával semmi gond. Valószínűleg a nyűgök hátterében majdnem mindig a fogzás állhat. Nekem tegnap volt egy kis kiakadásom, nagyon fáradt voltam és elkeseredtem, de mára már elmúlt. (a fáradtság nem :) )
Valószínűleg Farkas most valami nagy változásban van, mert minden ami eddig működött, már nem a régi. De hát ez a jó, hogy növekszik, fejlődik. Ha csak feküdne mint egy tök, akkor meg az lenne a bajom. Sétálni már egyre nehezebben tudunk, mert majd kiugrik a kocsiból. Lassan szerintem kenguruban sétálunk, mert komolyan félek hogy fejre esik.
Ma például úgy mentünk, hogy egyik kezemmel húztam a babakocsit, hogy ne süssön be a nap, másik kezemmel fogtam a kezét, (persze a két karom keresztezte egymást), és közben "az egyszer egy királyfit "énekeltem. Alig vártam hogy hazaérjünk,(majd leszakadt a hátam), és amikor az utcánk elejéhez értünk egy pillanat alatt elaludt, úgyhogy ráhúztunk még egy fél órát, mert az alvás az szent! :)
Szóval Zsófi kitartás, majd néha írunk neked nyűgös történeteket és akkor talán könnyebb. :)

Edus, válaszoltam a privire. Gratulálok Zsombinak az első lépésekhez. :) Sajnos a keresztelős képeket még nem tudtam megnézni, de hamar szakítok rá időt.

Zsóka, tudom, hogy már nem aktuális mert megnyugodtál szerencsére, de azért leírom, hogy a gyerekek oltási könyvébe a 6-9 hónapos kornál az van írva, hogy "ne feledje, hogy minden gyermek egyéni, saját ritmusában fejlődik". A játszótéri anyukák megjegyzéseit pedig engedd el a füled melett, olyan ez mint amikor terhesen az embernek mindenféle szüléssel kapcsolatos rémtörténeteket mesélnek. Nem szabad foglalkozni velük.

Na most megyek , mert sír a Baba. :(

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, köszönöm, megkaptam! :D

Többször kérdeztétek, Zsombor hogy van Zsigu ovijával, hogy nincs testvér... Na ma jelét adta, bemászott a babakocsiba - egy kicsi anyai segítséggel-, beült, elhelyezkedett, mosolygott, és nézett kifelé az ablakon. :) Mire én: menjünk bátyusért az oviba, ő meg mosolygott nagyot, és láttam az arcán az igen választ. :D Annyira cuki volt! :P Már szavak nélkül kommunikál. Ja ha éhes, akkor meg hozza a kanalat, és üti a lábamat, kezemet.
Húúuuuu legyen egy kicsivel több időm, majd mesélek... :roll: :shock: :wink:
Pl.: múl hét, készülődés reggel az oviba, fogmosás, aztán Zsiga: Anya várjál, még megmosom a picsámat... (bocsi!! :oops: ), erre én?????, :shock: mire rájöttem a CSIPÁMAT!!!!!!!!!!!! az igenre is folyamatosan INEG-et mond, meg a "Baba ügyes, baba vigyázz meleg/forró/nem szabad!""Gyere babám, segítek!" Na majd még folytatom. Addig is puszi nektek! :D
mazsolák
 
 


Ja még Nórinak szerettem volna írni, hogy sajnos nálunk is ugyanez volt. :cry: Zsigu ugrált ki a a babkocsiból, meg üvöltött, így én volt, hogy szüneteltettem a témát, és csak akkor mentem vele sétálni, ha más baba is jött velünk, mert az megnyugtatta, hogy a másik babának is ott kell ülnie. :roll: :shock: Zsombor csak azért nem csinálja, mert a testvérbabakocsiban látja Zsigut. Amint nem látja, vagy Zsig nem ül benne, akkor ő is rázendít :( . Kitartás, én nem is tudom, ilyenkor mit lehet tanácsolni :oops: :cry: . Meg az elalvás, ez tipikus "gyerek betegség", nálunk is, 2-3 lépéssel a ház előtt aludtak be, amikor meg kiveszed, h áttenéd a saját ágyába, tuti felébred... :oops: :( , így nálam is maradt a körözés, néha már majd összeestem: éhség, fáradtság, pisilés... :roll:

/Zsigu most jött ide, és azt mondta: "Zsigunak jó a frizurája!" :mrgreen: , honnan vesz ilyeneket... :roll: /

Zsófi, KITARTÁS neked is! Néha jó volna belelátni a Babánkba, hogy orvosolni tudjuk a sírását, de sajna, ez nem adatik meg, csak később... :roll: :?, és akkor sem olyan egyszerű a téma.
na most elmegyünk vendégségbe, így: :|
mazsolák
 
 


Samunak boldog 222-t (hó/hét/nap)
:wink:
mazsolák
 
 


:)
:)
:)
:)
:)
kerekpocak
 
 


Edus, egyedül vagyok itthon, Farkas már alszik, és 10 perce Zsiga beszólásán nevetek magamban :) :). Nagyon édes!!

Erről eszembe jutott, hogy az unokaöcsém 4 éves volt amikor kórházba került, feküdt az ágyon és a nővérke infúziót kötött be neki. Nem sírt csak félrefordította fejét és azt mondta a k.. életbe. A nővérke rámeredt a nővéremre aki szénné égett, de közben meg majd megpukkadt a nevetéstől. (de persze visszatartotta) :) :)

Na jó éjt, megyek nézek ki a fejemből. (És várom a Papát, hogy elmeséljem neki Zsigut :) ).

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Helló lányok, nem tudok gyakrabban jönni, de néha végigolvasom a termést. Jól vagyunk, csak valahogy elrohannak a napok, nem tudok leülni nyugodtan a gép elé. Most hajnal három óta fenn vagyok, valamiért ideges vagyok, pedig semmi oka, szóval volt egy kis időm :)
A nagykisfiú túl van a fogzáson, és annyira kifáradhatott ebben a két bruált hétben, hogy azóta átalussza az éjszakát, este 9-től reggel hatig.
Van kis megfázás is, de ebben az időben elkerülhetetlen. Iszonyúan fél az orrszívástól, már ha kimondom, akkor hisztizik. Úgy dobog a kis szíve, ketten se bírjuk lefogni. De inkább egy perc birkózás, mint egy arcüreggyuszi.

Tali jó ötlet, legalább szóban egyszerre megdicsérhetek minden tündér babát, mert itt írásban nagy elmaradásban vagyok :) Millenáris nekünk is jó! A tavaszi időpont is :) Akkor már remélhetőleg rutinos bölcsisek leszünk!

Üdv nektek. Puszi. M.
mircike
 
 


úgy látszik ma többen hajnalban keltünk... én fél hattól nyomom...
kerekpocak
 
 


Én éjjel voltam szolgálatban: Farkas kettőkor felébredt, de nem sírt, csak a szokásos éjszakai pörgés volt. Magyarázott, pörgött forgott, amikor meglátott széles mosoly. :) Kicsit vártam, aztán megszoptattam hátha elálmosodik, de nem álmosság lett hanem egy mindent beterítő kaka az eredmény. Na mindegy a történet vége, az lett hogy kézben ringattam el, mire 4-re elaludt. :)

Ezt most csináltam róla:


Kép
jókedvűen ébredünk sleep & play trallala :)


Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


JAJ DE CUKIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Nóri, tünemény a kisfickó!!!!!!!!!!!!! Annyira édes. :D Még az a jó, hogy az ilyen necces éjszakák után csak az anyukák néznek ki úgy, mint a mosott .... :mrgreen:

Érdekes dolog ez a "hajnalozás" is, én is van, hogy felébredek, mert valamelyik gyerek felsírta magát, és bármennyire is vagyok fáradt, nem tudok visszaaludni, csak hosszas forgolódás után. :roll: :oops: :shock: :?

Kedves Anyukák+Pocisok! :D
Most egy darabig nem leszek, mert költözés, pakolás be+ki, meg átkötik a netet..., majd győzöm behozni a lemaradásomat... :oops: :wink:

Zsóka, talán Borkának most a napokban lesz a szülinapja, így előre is NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A NAGYLÁNYNAK AZ 5. SZÜLINAPJÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!+SOK SOK PUSZIT KÜLDÖK!!!!!!!! :P

ha még tudok, akkor ma jelentkezek, de nem ígérek semmit, mert ma már kezdjük az átcuccolást! :shock: :roll: :wink:

ja igen, és remélem, mire olvasom újra a soraitokat, már itt lesz KATA is!!!!!!!!!!!! :wink:
mazsolák
 
 


Isten éltesse Marcit a 7. hófordulóján!

Még jövök, most csak egy gyors gratula.(Így is elmaradásban vagyok - 1 nap)

Puszi mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Sziasztok!


Minden gyerkőcc egyszerüen csodaszép!!!!

A macis sapis Sasmu, és a Macis overálban Marci eszméletlen!!! Majd rakok fel én is képet(nyuszisat!) csak legyen már végre egy pici időm....

Farkas nagyon édin vigyorog!

Jól vagyunk, csak elvagyok havazva...

Niki azóta sem alszik jól éjszaka...

Megpróbálok este visszaolvasgatni meg írni is!

Üdv. mindenkinek!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Marcinak boldog 7. hófordulót!


Edus, Nóri! Nagyon jók ezek a babaszövegek, jókat kacarásztam rajtuk. :D

Nóri! Farkas annyira édes, olyan csibészesen mosolyog. Nálunk is úgy szokta Nóri, hogy pörög-forog és vigyorog, mikor aludni kellene az éjszaka közepén. Aztán persze elkezd ordítani, mikor rájön, hogy ez nem játék, hanem aludnia kellene.
Nem egyszerű a napirendre szoktatás, nem sokat tudunk aludni éjszaka. Két ébredés közt fekszem és mondogatom magamban, hogy "csak még 10 pecig hagy aludjak". :roll:

Edus! "Jó" költözést és kitartást!

Küldök egy képet, az álmatlan éjszakák termését: Nóri kétfogas mosolyát.

Puszi K.
Kép Fogak

KépKép
krisztan
 
 


Ja, és a férjem, Gábor, most mondja, hogy mindenképp írjam meg, hogy általában Ő adja Nórinak az éjszaka 11 órási tejet. :lol: :wink:
Nehogy szó érje a ház elejét...

KépKép
krisztan
 
 


Edus, megnéztem végre a keresztelős képeiteket, meg a 2 videót, tündériek vagytok ! teljesen átérzem, ami most nálatok lehet, mert mi is eladtuk a lakást, de nincs még meg, ahová mennénk... szóval nagy keresésben, rohangálásban vagyunk - és még szerencsénk sincs. mert ami tetszene, azt v. már elvitték az orrunk elől (de a hirdetés még fut), v. ami tetszene, ott meg a helyszínen derül ki egy kis gixer.. grrrrrr... :evil: de egyszer csak találunk vmit.

Marcinak boldog 7.hónapot !!

Nóri, Farkas tündéri ezen a képen, tiszta Apája, már amennyire arra az 1 képre emlékszem, amit feltettél..
ilyen éjszakai bandázást Laura is csinált a nyáron, szerencsére leszokott róla. én allergiás vagyok, és amikor virágzott a parlagfű és társai, hajnalban amikor ő ébresztett, én szipogtam, meg tüsszögtem, meg fújtam az orrom stb.. na ez nagyon tetszett neki, és úgy gondolta itt a reggel és buli van. szóval feléledt ő is rendesen, és 2 órákat fent bandázott. aztán az allergiás szezonnal ez el is múlt, de a hajnali etetéseknél nagyon csendben, nagyon résen, és nagyon félhomályban kell maradjunk :D és akkor visszaalszik ő is.

Laura amúgy nem eszik este 11-kor, soha nem is próbáltuk. ez baj vajon? este 8 felé bevacsorázik és 5-6 körül kel legközelebb. majd
olyan fél 9 körül felébred, és 9-f10 felé eszik először.

Kriszta, Nóri tündéri !!


ma meghintáztattam Laurát, rakok fel egy képet. sajna én a mosolyát nem tudom lefényképezni, mert ahogy meglátja a gépet komoly arcot vág. szóval ennél jobban tetszett neki, mint ahogy a fotón kinéz !!

kellemes hosszú hétvégét mindenkinek !

Üdv
Alon

Kép

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Micsoda cuki bébik!!!!

Laura már nagyon ügyesen hintázik! hihetetlen abba belegondolnom, h samu másfél hónap múlva lehet h hintázik ???

Nórinak meg nagyon édes csintalan a tekintete!

Ma samu nagyon jó fiú volt, aludt 3 órát délelőtt, délután meg 45 percet. hatalmasat sétáltunk olyan jó látni h a végén szép pirospozsgás lesz az arca.

íme egy kép amikor még csak 5 napos volt és a kocsiban utazott (akkoriban nem volt gond, mindig azonnal elaldut benne:)

Kép
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kriszta, Nóri nagyon aranyos!Olyan szép hoszú haja van! Jó nektek, hogy le tudtátok fényképezni a fogát. Nekem minden fényképezésem erre irányul, de sosoem látszik ki a foga.
Alon, Farkas is elkomolyodik a fényképező láttán, illetve nagyon figyeli, én úgy szoktam kicselezni, hogy a fényképező felett bolondozok és akkor mosolyog. Ha megnézed a fenti képet azon is látszik, hogy nem a kamerába néz. Egyébként jól látod, hogy apukájára hasonlít, mindenki ezt mondja. :) Tölem csak a szemét örökölte. Laura nagyon ügyes, hihetetlen hogy így ül a hintában! És olyan nagynak tűnik, legalább két hónappal idősebbnek néz ki. Hány kiló?
Kriszta, és Nóri hány kiló?
Farkas 6980 gramm. Elég lasan haladunk. Titkon azt reméltem elérjük a 7 kg-s álomhatárt, de még nem. Persze semmi gond azért jól gyarapszik.

Edus, jó költözést! És gyorsan kötéssek be az internetet! :)

Hú, leállok, mert alig látok az álmosságtól.
Puszi, nóri

Ja, Alon, az egyáltalán nem baj, ha Laura nem eszik 11-kor. Inkább örülj neki.
Kriszta, örülhetsz, hogy Gábor ilyen segítőkész. Látszott rajta, hogy jó apuka lesz. :)
Milyen furcsa, nemrég még ott ültünk a ctg-n maholnap meg már félévesek lesznek. :)

Kép
nóri8
 
 


jézus Nóri samu már most 6 kg.... és csak 2hónapos és 2 hetes...
NAGYON DAGIIIIIIIIIIIIIIIIIII
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Edus!
Kitartás a költözéshez! NÉzd a célt! Pozitív váltás történik az életetekben.
Nagyon jó ötlet a Milenáris!
Nagyon jók a képek, meg a videók.
Zsigu "gyerekszáj-beszólásai" meg zabálni valóak. Már úgy várom ezt az időszakot Balánál, de egyelőre a Lelkem nem hajlandó semmit mondani a "teá"-n, a "kaja"-n és a "gyeje"-n kívül. Illetve bocsánat, e hét új szavai: papa+ ká (kávé). Barátnőm egy hónappal fiatalabb lánya már úgy dumál, hogy mondatokat mond. :shock: Ilyenkor mindig lemaradtnak érzem Balát. :? De tudom, mindenkinek megvan a saját fejlődési üteme. S Bala mindig is mindent később kezd.
Zsombi tényleg jó hamar elkezdett szaladgálni! :)

Zsóka!
Bala 8 hónaposan kezdett el kúszni, úgyhogy semmi gond. Tényleg szörnyűek ezek a játszótéri parák!
Marciról zabálni való a mackós kép! Bala is jót mosolygott rajta, amikor látta. :lol:

Judy!
Zsombi jobban van?
Remélem gyorsan rendeződik a kezed és a derekad is.
Lehet, hogy mi (azaz a cégünk) gyártotta a sínes kézrögzítőd? Muris lenne :lol:

Nóri!
Annyira jó, amikor mosolyogva ébrednek!
Emlékszem Bala is mindig így ébredt, s olyan büszke voltam rá.
Most bezzeg. Egy jó pár hónapja sírva kel, s rögtön enni akar.
Részvétem a babakocsizás miatt. Szerencsére BAla a mai napig képes órákig megülni a babakocsiban,de a fent említett barátnőm leányzója kicsi korától fogva ki nem állta a babakocsizást. S nem javult idővel náluk a helyzet. Sőőőőőőőőőt... Ma már inkább kézenfogva mennek sétálni.
7 kg? Ha belegondolok, hogy Bala lassan 18 hónapos, s csak most léptük át a 9 kg-ot :?

Zsófi!
Örülük, hogy a mai napotok már jobb volt.
Az ilyen nyügis napoktól néha a kikattanás szélén állok.

Krisztan!
Nóri szemei gyönyörűek. A fogas képhez meg én is gratulálok. Én is mit szenvedtem anno,hogy látszódjanak a képen. 8)

Alon!
A 11-es evést ne hiányold!
Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van (még 8) / bár nem törvényszerű, hogy idővel minden baba ébrdni fog)
Hol, mekkora és milyen típusú lakást kerestek? (mi most kezdjük árulni)

Puszi mindenkinek és jó időt a hosszú hétvégére!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!:D

Már leszakad a derekám, meg a lábam, egész nap talpon. :oops: :roll: :? Gondoltam, mielőtt egy újabb kupacnak nekikezdek bekukk... :wink:

Köszönöm mindenkinek a biztatást, meglesz valahogy... :?

Reni, örülök, hogy hírt adtál magatokról! :D

Nóri, Laura, Samu Babák gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!! :D

Timcsi! Lányokkal soha ne hasonlítsd össze Balát! Nem szabad. A lányok szinte mindent előbb kezdenek! Főleg a beszéd, amit ők hamarabb kezdenek, szemben a fiúknak meg a mozgásfejlődés megy gyorssabban. Persze ez nem törvényszerű, de általánosságban így van...., olvastam, mondták, tapasztalat. Lehet, hogy Bala meg másban profi: lásd teregetés, főzés, konyhapakolás... :mrgreen:

Súly, hát ez nekünk egy mumus téma! Biztos számít a születési súly is, meg melyik baba "mit hoz" a szülőktől, de engem stresszeltek ezzel a témával is eleget. Sztem nem kell aggódni, mások...Nézzétek meg az én nagyfiamat. Szinte csak izom van rajta, + súly nuku! Olyan, mintha éheztetném... :oops: :roll: :( /De sztem erről már írtunk..., a duplázásról, meg triplázásról, és ha jól emlékszem, csak Mircike kisfia triplázott.... Pl az is milyen érdekes, hogy Zsombor erősebb alkat, mint Zsigu, és mégsem duplázott. Zsig igen, és mégis levékonyozták mindig. Úgy sajnálom ilyenkor... :( , na bocsi a kitérőért :oops: /

Zsófi, kerestelek többször is, üzentem, de kerültük egymást... :oops: :roll: :( Örülök, hogy ma már jobb napotok volt! :P

na megyek folyt.köv! Puszi, jó éjt....., majd jövök, de egy darabig nem leszek... :cry:
mazsolák
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?