Új privát üzeneted érkezett!

Kami!
Köszi, majdnem megint bőgtem az írásodon. Úgy látszik, ma ilyen napom van! :(
Sajnálom, hogy nem felhőtlen a szüleiddel a kapcsolatod, én szerencsés vagyok, mert édesanyám a mai napig a legjobb barátnőm, neki mondtam el először azt is, hogy babát várok. Remélem, ha tényleg lányom lesz, ugyanilyen kapcsolatot tudok vele kialakítani!
De most már egy a lényeg: megtaláltuk életünk párját, akivel a lehető legjobban vagyunk! :)
Ja, reggel a cd hallgatása közben azért az is eszembe jutott, hogy milyen szerelmes vagyok még mindig a férjembe és hogy a világ legcsodálatosabb dolga történik a pocakomban! Hamarosan tényleg egy igazi család leszünk: apa, anya és Buksi! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Húúú csajok olyan szépen írtok jóról és rosszról is!Teljesen meghatott engem is!! :cry: :oops:
Kami
Sajnálom,hogy nem olyan jó a kapcsolatod a szüleiddel,de tényleg.Az biztos,hogy legalább azt tudod,hogy mit NEM fogsz és mit fogsz csinálni,hogy a lehető legjobb kapcsolatod legyen Áronnal!!!
Én 18 éves koromtól lakom egyedül, de szerencsére bármikor kérhettem segítséget az anyukámtól.Ettől függetlenül én amikor tudtam mindent próbáltam egyedül megoldani és az anyukámat amitől lehetett és lehet most is megkímélni!Természetesen a jó dolgokról mindig ő tud elsőnek,de valahogy a rosszakat senkivel nem szeretem megosztani.De rájöttem mióta van nekem Szabolcs,hogy nagyon jó dolog közösen elintézni, csinálni, megbeszélni dolgokat!!! :oops: :P
Timo
Először is gratula a jó eredményhez!!!
A babazene nagyon jó,már én is hallgattam.Viszont a sógornőm amikor terhes volt valami hasonló szomorú,lágy ,andalító zenét hallgatott és amikor Máté megszületett egyszerűen ha meghallotta a gyerek keserves sírásba kezdett.Nekik ez nem jött be.Már 5 éves és még mindig sírvafakad ha valami szomorú zenét hall vagy egyszerűen gyorsan kikapcsolja.
Milyen adatokat írjunk le,a 18 hetes uh-t?
Vendég
 


Ági!
Háát, mittudomén! :) Pl. bdf, ad, femur, ofd, ac, bms, hc. Nekem crl-t nem mértek, úgyhogy nem tudom milyen hosszú lehet! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

 
 

Na, ez mar igen! A masodik paragrafusod mar tenyleg megkonnyeznivaloan szep es ilyenkor Buksika erzi, hogy nem szomorusagbol sir anyu, hanem mert boldog. Mas hormonok aradoznak benned ilyenkor, mint amikor aggodsz...

Hat ja, szo szerint nem felhotlen a kapcsolatom anyukammal (es igy apukammal sem, mert o a vegletekig kitart anyu mellet, ami szep - csak igy elvesztette 2 lanyat es 2+1 unokajat is...), de mar megszoktam. Ha azt mondom, tavaly nem is egyutt karacsonyoztunk, vagy hogy az iden meg nem voltam otthon, asszem mindent elarul. Mostmar azt is elmeselem, hogy mielott bekerultem a korhazba szombat reggel, pentek delben igen csunyan bantott a telefonban (azert hivtam vol, hogy az AFP utani genetikai UH eredmenyerol beszamoljak a nagymaminak) es letettem egy szo nelkul es tiszta ideggorcs lettem. A parom az utana kovetkezo mitingen mar latta, hogy gaz van... Furcsa, hogy azelottig semmi de semmi problema nem volt a terhessegemmel, meg egy hanyas se, nemhogy barnazas, a telo utan meg rogton vereztem... Nem hiszek a veletlenekben. Azota meg csak nem is beszeltem vele. A korhazban egyszer se keresett... nem igazabol volt kivancsi, jol van-e az unokaja, netan en... Tipikusan az az ertelmisegi szulo, akinek konkret elkepzelesei voltak az eletrol fiatalkoraban, ami persze nem ugy alakult, es o ezt sose tudta feldolgozni. Igy aztan bant mindenkit maga korul, mignem egyedul marad, mint az ujjam... Joforman az apukam az egyetlen mara, aki szoba all vele... Sajnalom ot, de segiteni nem tudok. Vagy o segit magan, vagy senki sem... Meg szerencse, hogy a parom anyukaja nagyondenagyon rendes (pedig az o elete az anyukamehoz kepest katasztrofalis volt...) es ra lehet szamitani...

Na, igerem, a lehangolasnak vege. Eleg ennyit tudni errol - en ugy fogom fol, mint pelda, amit nem szabad kovetni. Senkinek sem, de nekem fokepp, ha netan genetikus lenne, odafigyelni es vigyazni, nehogy ugyanilyen legyek, ha "felnovok". Fo, hogy van a parom, aki mindenert karpotol. Na meg Zsebibaba meg raadaskent :)

Jol megjogaztattam a kis pocaklakomat, ide-oda forgolodtam a szivacson es azon tunodtem, vajon nem szedul-e dabent :D De biztos nem, ez a joga igen nyugois dolog, bar oszinten szolva van 1-2 meglepo gyakorlat, ugymint: labda a felhuzott terdek kozott, terdeket felemelni, labdat kivenni... tiszta hasizom... De volt mar olyan is, hogy valami nem esett jol es egyszeruen nem csinaltam. Ha minden heten elmegyek 1-2x, ugyis belejovok, de semmit nem fogok eroltetni, ha nem esik jol!!! Ajanlom mindenkinek, jo erzes jogazgatni a sok pocakos kismamaval...
kami
 
 


Sziasztok,

Timo, nekem is otthon vannak az adatok, holnap megírom, tehát a 18. heti uh. Én is kíváncsi vagyok. Az érzelgősség meg hormonális, ne aggódj, hullámokban rám is rámtör. Alapból tök jó kedvem van, de egy-egy órára, egész szar kedvem lesz, és az akkori hülye gondolatokat direkt határozottan el kell hessegetni! Tök megnyugtató az Afp-d :)

Kami, az én pasim ilyen esetben nem elég, h szintén elhozta volna a kúpot, utána el is magyarázta volna, h az miért sokkal jobb mint a tabletta, függetlenül attól mit mondott az orvos, úgyhogy hülye vagyok ha vissza akarom váltani. Na eeeeez, az amitől tényleg ideges lesz az ember lánya :wink:
Ti hogy bírtok porszívózni? Nekem kutya bajom, semmi gyengeség stb, bármit megcsinálok, de a porszívózás valahogy pont egy olyan mozdulat (lefele meg előre nyomni), ami irtó rosszul esik a pocakomnak.

Cat, a mocorgás nekem leginkább olyan (én is csak kb. 2 hete érzem), mint amikor egy izom rángatózik, csak most a hasamban alul. Pl. amikor a szemed körül rángatózik egy pici izom, biztos ismeritek az érzést.. Na azt érzem nagyban a hasamban. nagyon vicces :lol:

Ja igen, tegnapi IKEA. Ezt még el kell mesélnem. Ugye úgymond önkiszolgáló, tehát alig van eladó, főleg a raktérben, ahol az ember keresse ki magának a Lippa Klappa Möppe bútorok megfelelő darabját, és az 50 kilós dobozokat a polcról rakja a kocsira, ha bírja, és ha eléri, senki nem segít. Tegnap 2 méter magas polcon semmi, csak hátul, dehát még a pasim se érte el, aki pedig elég jól megtermett. Szóval engem felpakolt a polcra, bemásztam, előre toltam, ő meg leszedte meg engem is. Vicces látvány lehetett: terhes nő csücsül pocakkal a 2 méteres polc tetején. Boldi nagyon élvezte az akciót, rugkapált rendesen :lol:

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szóval akkor az én Babócám méretei 18 hetesen:
BDF:43,8 ; OFD:56,8 ; HC:158 ; AD1:42,3 ; AC:135 ;
FEMUR:27,9 ;BMS:282
Hát ő ekkorka volt,álítólag minden méret ok,én egy kicsit nagynak találom a buksiját,de hát a sok észnek hely kell!!! :lol:
Vendég
 


Timi,
Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n. A barátnőm már a 30. hétben van, de a tegnapi uh-n sem tudták megmondani neki, hogy kisfiú vagy kislány. Lehet, hogy már csak a szülőszobán fogják megtudni?

Kami,
Sajnálom, hogy ilyen a kapcsolatod a szüleiddel. Én 18 éves korom óta lakom Pesten, de azóta is szinte minden nap beszélek a szüleimmel, anya olyan nekem, mint a legjobb barátnő vele mindent meg tudok beszélni.

Timi,
Én a gyerekkori kazettáimat és lemezeimet szoktam hallgatni, meséket és pl. Halász Juditot.

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Kami!
Zokni-leírás: csak a teteje kék, meg az orra, a kettő között pedig egy Zazu nevű papagáj-féle van (elvileg Disney-s, de úgy látszik nem vagyok elég művelt ezen a téren, mert nem tűnt ismerősnek).

Nagymama témáról csak annyit, hogy nektek legalább még van rá esélyetek....látjátok, nálunk már a Gergőnek is csak egy nagymamája van. :cry:

Timocska! ha letargikus a baba-zene, akkor tényleg jobb, ha elteszed vhova a szekrény mélyére! Az uh eredményedhez gratula, nincs is annál jobb, mint ha azt hallja az ember (lánya), hogy minden rendben van a babával!

Remélem, most már hamarosan nekem is meglesz az eredmény és tudok menni újra megnézni a babát!


Mennem kell, várnak a nyolcadikosok! :shock:
Vendég
 


Na, lanyok, kezdem magam szarul erezni, mindenkinek a legjobb baratnoje az anyukaja, en meg itt vagyok a fekete barany... azert ugye meg szerettek????

Moni: a tegnapi porszivozasrol csak annyit, hogy az egyik mozdulattol nekem is szurt egyet a hasam es akkor abba is hagytam, gyorsan lepihentem es a halot mar az en kedves parom fejezte be.

Kup: a csavar a dologban, hogy ebbol a gyogyszerbol nincs tabletta, csak kup meg kence meg meg valami! Szoval ma reggel futottam egy potyakort es aztan most felhivtam a dokimat, aki megnyugtatott (miutan jol meglepodott), hogy a kup is remek, azelott mindig kupot irt fol es a tabli lehet, hogy Canesten volna... hat nem szivbajos az oreg! :D De azert a parom is rakerdezhetne erre ott helyben a bogyoboltban... vagy a gyogyszeresz mondhatna, hogy "Uram, ebbol nem letezik tabletta, csak kup" es ha o ezt mar este megosztja velem, akkor nincs gond... Vagy tul sokat varok a vilagtol??? Nya, mindegy, fo, hogy megoldodott es ma este mar bekupozhatom magam, hogy minden bajomat elfelejtsem es vegre nyugalomban varhassam Zsebibabat...
kami
 
 


Baba fiu vagy lany? Sztori:
Nekem a minap a kolbaszarus neni a Match-ban eloadta (miutan megkerdezte, hogy "Kisbabat var?" es amikor mondtam, hogy igen, jott a 3 eves kislanyanak elettortenete :D), hogy az UH-kon vegig azt mondtak, kisfia lesz, aztan szules utan kozoltek vele, hogy ennek a babanak hianyzik valamije, es szegeny noci mar csaszaros nyitott hassal akart folulni, hogy "MIVAAAAAN????", amikor kiderult, hogy csak a kukija hanyzik...
Ennek ellenere en azt hiszem az UH-k nem tevedtek. Nekem mar 3-4 alkalommal lathato volt a kuki es a 4D-n pedig igen hatarozottan latszott. Kisfiam lesz es kesz!!!
kami
 
 


Ági!
Háát, ha te nagynak találod a babád fejecskéjét, az enyém még nagyobb: BDP: 44,6 mm! :)
A többi adat: AD1: 46 mm, femur: 28,5 mm, OFD: 53,3 mm, AC: 140, BMS: 300gr, HC: 156 mm! :)
Állítólag jók! :)

Móni!
Most én is Halász Juditot töltöttem le a netről, inkább majd azt hallgatom. Most úgy érzem, tiszta pénzkidobás volt ez a cd... Na, meg majd énekelek neki! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sok sok okos baba!!! :lol:
Én éneklek neki és szereti.A kedvencem az Ici-pici lencsilány,azt hiszem 100 folk celsius,de lehet,hogy nem.Ezt tudom és nekem is nagyon tetszik.na meg bugyuta ovis nótákat éneklek és erre úgy beindul.Ilyenkor arra gondolok,hogy a magzatvíz sem javítja fel az én hangomat! :lol:
Vendég
 


Ági!
Nekem is kedvencen a lencsilány, de mivel nem emlékszem a dallamára, átköltöttem saját verzióra! :) Próbáltam a neten is utánanézni, de nem sikerült sehol rátalálni! :cry:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ági,
Hát igen ezt én sem szeretm az IKEA-ban, mi még fönt próbáltunk segítséget kérni az eladóktól, de nem voltak valami segítőkészek.

Kami,
Dehogy vagy fekete bárány. A barátaim meg engem néznek csodabogárnak, hogy ilyen jól kijövök a szüleimmel.
Hát igen nem lehet szívbajos ez a doki, de a kúp is biztosan használ, ha ő mondja.

Timi,
Én még itt a babaneten próbáltam belehallgatni, de mivel nem ment így meg sem rendeltem.

Sági,
Pont az előbb hallgattam a Lencsilányt és tényleg 100 folk celsius.
Én inkább nem próbálkozom az énekléssel, mert a hangom.....

Móni

Kép
móni23
 
 


kami!
bár a helyzetem talán nem ennyire "rossz" mint a tied, de én se mondhatok különösebben szoros kapcsolatot magamnak a szüleimmel. kül.tek. az anyámra, akivel igazán nem vagyunk a legjobb barátnők :( mára odáig fajult a helyzet, h képtelen vagyok vele bármit megbeszélni, ő meg megsértődik, h neki semmit nem mondok el. de nem tudok, egyszerűen nincs köztünk kapcsolat. igazából én szoktam ettől kicsit félni, h neh majd nálunk is így legyen a babával, mert azt nem bírnám ki. és persze bízom abban, h ezt a kapcsolatot én (is) alakítom, és ezért majd más lesz, de közben meg az is eszembejut, h valószínűleg az én anyám sem azt akarta, h így legyen... ehhhh

:P telefonált a pasi a bolgárkerék utcából, h megjött a vérvétel(ek) eredménye és 1:50000 lett az eredmény, és gratulált. ez kicsit vicces volt nekem, h gratulál, mintha rajtam múlt volna a teljesítmény :) de azért tényleg rendes volt a hozzáállása és az eredmény is szuper megnyugtató. főleg, h az afp nálunk is két hét, és elvileg ez a vizsgálat magábanfoglalja már azt is, szvl nem lesz olyan idegörlő a várakozás.

küldtek papírt arról is, h ajánlják a 19-23 hét közötti uh-jukat is. úgyh azt gondoltam, h mi majd oda megyünk "mozizni". mert a 12. hetivel is n elégedettek voltunk. n jók a körülmények, tök normális volt az orvos, dvd+fénykép benne van az árban, ami 10ezer.

majus3
 
 


En erdekes modon nem szoktam enekelni Zsebibabanak... nem annyira szeretek... De a parom koltott a Zsebibabas zenelo korforgo dalara szoveget: me-talli-ca, me-talli-ca... hogy milyen kreativ parom van!!! :D (Bar a gyogyszertarban lenne ilyen kreativ :mrgreen: )
kami
 
 


Kami, ha Zsebib Metallica rajongó lesz, akkor csatlakozhat Boldihoz, akinek az első zenei élménye a Prodigy koncert volt nyáron... Nekem annyira nem tetszett, de ő biztos élvezte :) Ilyen alapozás után meg se merek próbálkozni Halász Judittal :roll: [/url]

Kép
Kép
agiboldi
 
 


kami
 
 


Jó estét, Kismamák!

Timocska! Köszi a biztatást afp ügyben, ma túl estem a vérvételen, holnap már megpróbálom van-e eredmény, mert elvileg már ma megvolt. Uh eredményhez nagy nagy gratula!!! Nagyon szépen nő Buksika! :) A nemével kapcsolatban meg szerintem is legyél nyugodt, ha a 4D-n azt mondták, hogy kislány, akkor az is! A te dokid meg lehet, hogy nem biztos a dologban, vagy most tényleg nem úgy fordult a baba, vagy egyszerűen nem akarta elárulni. Nekem is ilyen a dokim, hogy biztos voltam benne Botondnál is, hogy tudja, hogy kisfiú, s mégiscsak úgy a 30. hét körül mondta meg nekünk. Azt persze nem tudta, hogy mi már a 21. héten tudtuk a 4D-s eredmény alapján. :D Úgyhogy nem hiszem, hogy kukaca nőne Buksinak, bár az a biztos, amikor már előbújt. De szerintem ha a 4D-n nem látták volna jól, akor azt mondták volna, hogy valószínűleg kislány, de ne éld bele magad.

Pann! Bevallom gyötör egy kérdés veled kapcsolatban: mi lett a zöldbabbal?????? :D :D :D Gergő mocorgása, költözködése biztos hatalmas élmény! :) S még szép, hogy semmi baj nincs a méheddel, akkor már szóltak volna, ne izgulj! :) Ajándék ruhácskák :D Nagyon kedves barátnőd van!

Kami! Helyes-helyes ne is add alább a kocsiálmodat!!!! Szerintem Áron érkezéséig biztos, hogy kapni fogtok olyat, amilyet szeretnél! Álmosságod hogy alakul nap közben? Te meddig fogsz melózni? Kenet eredményed tudod már? A mérgesség meg neked is meg a babádnak is árt ám! S ne haragudj meg rám, de én olyan jót mosolyogtam a párod kúpos kalandján.:) S főleg most szerintem abszolút nem ő volt a "béna" mert megbízott a gyógyszertárosban. Valószínűleg én is elhozom, amit a kezembe nyom a receptért, ott sosem nézem meg, hogy az e ami fel volt írva. Családod :cry: De tényleg az a fontos, hogy végre sikerült neked!!!! Megtaláltad életed párját, s hamarosan megszületik a gyönyörű kisfiatok!!!! :)

Agiboldi! Te se haragudj meg rám, de olyan jót derültem a te Ikeás leírásodon is! Gondolom bámultak a vásárlók rendesen! Sikerült mindent megvennetek? Hogy haladtok?

Sági! A lencsilányos 100 folk lemez nekem is a kedvenceim közé tartozott, a Paff a bűvös sárkányon van rajta.

Mint fenntebb írtam, túl vagyok az afp-s vérvételen, most várom az eredményt. Ma egy csomót kutyagoltam mert melltartót meg kismamagatyót akartam venni, hát teljes kudarc volt a próbálkozás. Egyszerűen hihetetlen, hogy sima pamut melltartót, vastag pánttal nem lehet kapni az én méretemben!!! :evil: ( Ja 80 B-s kellene, tehát semmi extra) Néztem Anita kismamamelltartót, ami majdnem 8000! ezer forint volt, de az sem pamut. Így aztán hagytam is. Mire hazaértem totál hulla voltam. Le kellett feküdnöm, s aztán vagy két órán kerszetül annyira szédültem, hogy csak na. Hogy ez a fáradtság vagy a vérvétel miatt volt-e nem tudom. Aztán egy fél rákóczi túrós helyreállította a vércukorszintemet. :) Sajna rájöttem, hogy az utóbbi időben elkezdtem igen rendesen kajálni. Vissza kellene fognom magam, de hogy az milyen nehéz! :oops: :cry: :D

Szép álmokat mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Most csak bekukkantani jöttem, amúgy sem olvastam még végig mindent, de már tegnap is elvonási tüneteim vtak, h nem írtam. Szét kellett szerelni a gépet, mert leállt benne vmi ventilátor (nem a procit hűtő, szal olyan nagy gáz nem volt), és amíg apa nem cserélte ki, jobbnak láttuk nem használni.

Nálam tegnap megvolt az AFP, nos, khm... Rátok gondoltam végig, hogy mondtátok, hogy nem kell parázni. És tényleg nem volt olyan vészes, én igazából rosszabbra számítottam. - Na, ez most kb. olyan volt, mint amikor a kisgyerek elmeséli élete első vérvételét. :)
Az eredményt egy hét múlvára saccolják, de mondták, hogy érdeklődjek a jövő hát folyamán, hátha.

Anyukás kapcsolat: legelőször is, Kami: egyrészt, ahogy már írták is, nem vagy fekete bárány. Másrészt: IMÁDUNK :) Erről te nem tehetsz, és ha nem írod le, hogy nincs jó kapcsolatod anyuddal, erre sem fogok rájönni, mert vmi hihetetlen kiegyensúlyozott csaj vagy. A véletlenekben én sem hiszek, valóban lehet, hogy a telefon és az utána következő barnázás között van összefüggés...
Szal: nekem szerencsére nagyon jó kapcsolatom van anyuval is, és anyósommal is, bár utóbbiban volt egy kis megingás, kis mosolyszünet. Konkrétan mondott nekem egy kicsit megalázó dolgot, de utána bocsánatot kért, és azóta mondhatni jóban vagyunk. (Ez történt még a Viktorral való kapcsolatunk elején.) Vannak sajna kisebb beszólásai, amivel akarva/akaratlan, meg tud bántani, de nem hiszem, hogy ezek már olyan direktek lennének. Az unokának nagyon örül, noha nem ő lesz az első. Azért állítólag ugyanúgy fogják szeretni.

Baba mocorgás: hát nálam változatlanul semmi. Olyan, mint a szemrángás? Hihi, ez vicces. Amúgy igen, én iserem ezt az érzést, nekem általában a munkahelyemen jön elő, a neontól.

Na, hát ahhoz képest, hogy csak benéztem, kicsit hosszúra nyúltam, de majd délután jövök részletesen. Mármint akkor próbálok reagálni a tegnapi nap eseményeire.

Amúgy, Timi: az UH alatt most a genetikai UH-t érted? Na az nekem ugyebár még nem volt. Egyébként akkor még én is időben vagyok vele, ugye?

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!

Jó hosszú leszek, előre is bocs - meg az elgépelések miatt is!!

Kicsit eltűntem, azt hiszem megfáztam, itthon is vagyok szerda óta. Ugyan nem olyan vészes, de ebben a hidegben nem akartam kockáztatni, hogy jobban megfázzak.

Sági! Nekem egyik este beugrott (minden összefüggés nélkül) hogy Polányi Noémi. Nekem a Sára még mindig nagyon tetszik, meg a Réka is, csak gondoltam leírom :D

Timó! Van egy Mérő Letícia nevű „ismerősöm”, én egyenlőre nem tudok tőle elvonatkoztatni, de majd próbálkozom :D

Pann! Én jövő hét szerdán megyek az új doki bácsimhoz, az már a 18. betöltött hét után lesz, és én is csak utána megyek a genetikai UH-ra! Nekem annyit mondott, hogy ezen az UH-on az AFP eredményétől függően is néznek 1-2 dolgot, azért kell megvárni az eredményt! Szerintem nem gáz, ha később mész!

Lányok! Mi van a talival? Nem kezdjük el szervezni? :D

Parketta vs. Szőnyegpadló:
Nálunk minden szobában laminált parketta van, szerintem tök jól lehet tisztán tartani, meg persze lehet szőnyeget is tenni rá! Timó, a szőnyegpadlót gondoljátok meg, mert abban nagyon megülnek a poratkák, és ha van allergiára hajlam a családban, akkor az nem a legjobb!
Egyébként nálunk is „üresen” áll a leendő babaszoba mióta beköltöztünk :D Majd a bicajokat el kellene vinni anyum pincéjébe, meg kidobni az üres dobozokat, és máris mehet a rendezkedés :D Mi egy szekrényt, gyerek heverővé alakítható kiságyat és komóddá alakítható pelenkázót veszünk majd. A nappaliból bevisszük az egyik fotelt szopis fotelnek, és kész. :D A fal fehér, a laminált parketta bükk, a bútor cseresznye színű lesz, meg valami jó függöny. Egyébként a falra tervezek 1-2 képet varrni/szalvéta technikázni – majd ha eljutok odáig, akkor teszek fel képet :D
A bútort 5 hétre lehet megrendelni, még nem tudom, hogy novemberben vagy decemberben rendeljük meg.

Vasalás:
Bármit, csak azt ne!!! :D Nálunk a hálóban az ajtó mögött van a vasalódeszka felállítva, és minden reggel Gábor vasal magának ha kell – időnként nekem is :D Ezt az egyet én egyáltalán nem szoktam (max terítőt, ágyneműt).

Lányok, képzeljétek, tegnap napközben már menet közben is erősebben éreztem a buborékolást, aztán este mintha rúgott volna Emma hármat-négyet! Nagyon kis gyengus volt, mintha kifelé megbökte volna a hasamat itt-ott :D

Babazene: Timó, én annó belehallgattam, és akkor eldöntöttem, hogy ha egyszer babát várok, akkor bármit fogok hallgatni, de ezt nem!! Az általad is leírtak miatt… Sajnálom, hogy ilyen reggeled volt! Hallgass olyan zenét, amit szeretsz, mert megérzi ha Te szereted, és ő is szeretni fogja :D Legalábbis Emma eddig nem „reklamált” azokra amiket én hallgatok :D
Énekléssel nem próbálkozom, nehogy aztán az én hangom hallatán fakadjon majd sírva amikor már kibújt :D

Timó! Szó szerint azt tudnám leírni a szüleimmel és párommal való kapcsolatról, amit Te is :D Kami, remélem, hogy Gábor mellett egyre boldogabb leszel!!! :D Engem konkrétan megríkkatott amit írtál, úgyhogy nem is akarok jobban belemenni a témába…
Timó! Grat az AFP-hez! Szerdán én is megtudom a mienket!

Ágiboldi! Elképzeltelek az IKEÁs polc tetején :D Nem lehetett semmi mutatvány :D Azért vigyázz az ilyesmivel!!!

Móni! Van még idő, hogy megtudjátok a picúr nemét! (tudom, én könnyen beszélek…) Lehet, hogy sosem fordult úgy, hogy belássanak a lábacskái közé!

Kami! Örülj a gyógyszertáros kalandotoknak! Én a múltkor az AFP-s vérvétel és egyéb hajnali kalandok után hazafelé bementem kiváltani a gyógyszert amit felírt a doki. 35 percet álltam sorba, senki nem engedett előre, majd közölte a gyógyszertáros, hogy nem adja ki a gyógyszert, mert nem olvasható az orvos írása, és bemondásra nem hiszi el, hogy mi van a recepten… Toporzékolni tudtam volna. Már alig álltam a lábamon, próbáltam könyörögni is, de semmi. Kijöttem, szerencsére szembejött az imádott védőnénim. Amikor megláttam, elsírtam magam és zokogva elmeséltem, hogy mi történt, mire ő telefonált egyet és a másik gyógyszertárban szó nélkül kiadták a gyógyszert – ráadásul kiderült, hogy antibiotikumot felfázásra ebben az adagolásban (az jól látszott), csak ebből a gyógyszerből szoktak adni kismamáknak… Nocomment…

Na, megyek, összedobok valami reggelit!
Legyen szép napotok!
Vendég
 


Sziasztok!

Barbus
Jobbulást neked, vigyázz magatokra!!! Köszi a Noémit, megemlítem a zuramnak is! :D
Gyógyszertár, nem semmi! Néha az az érzésem, hogy direkt szemétkednek az emberrel és még élvezik is, hogy ők a "Janik".És ezt nem csak a patikusokra értem, mert sajna szinte minden területen előfordul. De lehet én vagyok túl érzékeny.

Swen
Melltartó: Hát én is ketestem egy ideig valami egyszerű, kényelmes, pamut cicifixet. Hiába, voltak szépek, egyszerűek de sajnos egyik sem tartott semmit.Úgyhogy én még mindig olyan Kami féle "hevedert" hordok, anno ezeket hordtam aerobikon. De sajna már azokba se nagyon férek! :cry: Azt hiszem megyek a Kékgolyó utcába az Anita márkaboltba, hátha nagyobb a választék és beruházok egy- két darabra.

Tali!!!
Ok,akkor kezdjük el szervezni? Javaslatok, hogy mikor és hol lenne a legideálisabb???? Én azt mondom, hogy 2-3 hét múlva péntek vagy szombat, de hogy merre azt nemtom én teljesen mobilis vagyok!!! Szerintetek?

Segítőkészség!?Nem is írtam nektek, de szerdán voltam a körzetinél a táppénzes papíromért.Ezer ember, két pad, hely semmi, meleg, levegőtlen váró. Ági 30 perc után kezdte érezni, hogy valami nem ok, kivert a veríték, szedültem és amikor leültem a földre akkor megkérdezték, hogy esetleg le akarok ülni a padra?!Kedvesen visszautasítottam őket, hogy most már nem kell mert már ülök.Kedves, segítőkész emberek!Dehát lesz ez még így se!Fogok én még ülni! :twisted:
Vendég
 


Jo reggelt. Most kezdem a munkat, mert delutan 2-kor szeretnenk elpalyazni videkre az anyoshoz.

Na tessek, en meg elfelejtettem megnezni a 18. heti UH ertekeket. Tegnap viszont talaltam egy emilt, amit apunak irtam UH utan, abban kb 300 gramm volt es 4 centis fej asszem...

Koszi Cat, kedves vagy :D Vegulis a tesom ugyanugy gondolja a dolgokat, mint en (anyu vele is olyan, sot vele meginkabb!!!), epp tegnap kuldott par emilt es megnyugodtam, hogy nem en vagyok dacos es igazsagtalan hanem a helyzet kenyszerit minket ilyesmire...

Na, de lenyeg, hogy... en mar megint nagyon almos vagok! Pedig tegnap este 9-kor mar aludtam :( OK, ma reggel folkeltem 7-kor (nem is olyan koran!) es meg csak 10 ora van es majd' leragad a szemem!!! Mit teszel velem, Zsebibaba??? 5-6 kozott mar megint mocorgott a pocakomban :D
kami
 
 


Sziasztok!
Meg van az AFP-m eredménye 1,32 lett, úgy néztem, hogy az bőven benne van a referencia tartományban. Genetikai uh-ra jövőhéten csütörtökön megyek, már alig várom.

Kami,
Ne izgulj, sajnos én is ilyen fáradékony vagyok az utóbbi időben, ha lehetne akár napi 24 órát is tudnék aludni.

Sági,
Hát igen, nem nagyon segítőkészek az emberek. Én a metrón akarok mindig rosszul lenni, levegőtlen és nagyon meleg. A pocakom már szépen látszódik, de eddig még soha nem adták át a helyet. Múltkor is az egyik csaj egész úton a pocakomat bámulta, de a helyet nem adta volna át.

Barbi,
Sajnálom hogy megfáztál, pihenj sokat és gyógyulj meg mielőbb.

Cat,
Én már egyre jobban érzem a babó buborékolását, nemsokára te is érezni fogod.

Swen,
Én a Brendonban vettem múltkor olyan melltartót amilyet keresel és 80B-et, az ára 4900 Ft volt, szerintem még egész elfogadható.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Én benne vagyok a találkozóban és egyelőre nincs más programom "2-3 hét múlva kétvégére" :)
Talán ha a belvárosba szerveznénk, akkor (elvileg) mindenkinek ugyanannyira lenne messze. Hm?

Névvel kapcsolatban nekem a Mérő-höz kapásból a Melinda ugrott be, de nem tudom miért....talán, mert olyan jól alliterál. :?

Kami! nem tudok okosat írni, sajnos - mint tudjuk - a rokonait nem válogathatja meg az ember. Ennek a negatív oldalával én szerencsére csak akkor találkoztam, amikor bekerültem a férjemék családjába. A kedves anyósom nyíltan nem, de azért mindig éreztette, hogy nem épp ilyen lányt képzelt a fiának. Folyton méregetett, és soha nem volt őszintén kedves. Mások azzal vígasztaltak, hogy bárki lenne a helyemen, azzal is ilyen lenne, szóval nem velem van baja, "csak" azzal, hogy a fiával vagyok. Hát, nem tudom, és ez már soha nem fog kiderülni.
Nincs rá esély, hogy ha megszületik az Áron, akkor kicsit közelebb kerüljetek egymáshoz? Vagy már nem is akarod? Bár azok után, hogy amikor kórházban voltál nem is érdeklődött.....ez gáz. Sajnálom.

Egyébként ma vmi front lehet, mert én is alig birom nyitva tartani a szemeimet. Elveim ellenére már ittam is egy fekete teát (pedig tein van benne, és az elvileg nem túl jó) de nem nagyon segített. Alig várom, hogy szabaduljak végre a munkából! Pedig otthon is lesz mit csinálni: porszívózás és vasalás nálunk is örök sláger.

Úgy tűnik, én leszek az egyetlen, aki a laminált padló ellen foglal állást. Mióta letettük, én azóta utálom, mert gyakorlatilag minden meglátszik rajta! Igaz, hogy nálunk az ebédlő részben van és így talán nagyobb kosz-terhelésnek van kitéve, de naponta kéne ahhoz takarítani, hogy tiszta legyen. Lehet, hogy csak a színválasztást rontottuk el, de ez egy elég sötét szoba, így világos padlót tettünk le - sajnos. :(

Az AFP eredményem még mindig nics meg. Azzal hitegettek, hogy felhívnak, ha megjön....hm. És erre meddig várjak? Mert mondanom sem kell, hogy eddig még nem kerestek. Gondolom a következő három napban sem fognak! :) Legközelebb szerdán lesz bent a védőnő. Akkor fogunk a 3. hétnél tartani!!! :shock:

Le akartam írni, hogy Gergő viszamászott a jól bevált bal oldalra, de mióta itt ülök folyamatosan a jobb oldalon mozgolódik, úgyhogy ide-oda járkál a méhemben. :D
Vendég
 


Sziasztok csajok,
először is, a 18. heti UH, előkerestem. (Ez igazából 17+4 naposan készült): BPD 45 mm, OFD 54 mm, AC 133 mm, FL (ami gondolom nálatok a femur) 28 mm, és a magzati súly 280 +/- 10%. Na tessék, Boldinak még nagyobb a feje mint Buksinak és Babócának!? És ahhoz képest nem rövid a combcsont aránya? Na tessék, most kezdem megint az aggódást.. :roll: A doki szerint mindene jó, és elhiszem neki :)

Swen, az IKEA nagyjából jól végződött, csak két-három dolog nem volt raktáron, amúgy minden mást megvettünk. Ez kb az összes bútort jelenti, mert a pasim általam koszosnak mondott legénylakását (anno öccsével közösen lakott, el tudjátok képzelni :lol: ) tesszük baba és Ági kompatibilissé.
És én is folyton ennék. Most megint lett egy ilyen hullám, eddig egész rendben volt. Eddig híztam is 6 kg-t, ami nem különösebben érdekel, mert szerintem hasra és mellre ment, és nem látszik. De persze most kéne lassítani a tempón asszem..

Barbus, a gyógyszertár is ismerős, nekem a legelején egy progeszteron kúpot kellett használnom, ami az egész városban CSAK a Déli pályaudvari patikában volt, ahova minden alkalommal el kellett mászni, órákig sorbanállni, és még akkor sem volt biztos, h kapok... és ezt a gyógyszert konkrétan terhes nőknek adják, akik persze simán bejárják érte a várost... :evil:

Kami, jó hétvégét vidékre! Mi is megyünk holnap.
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok,

Én (részben) új vagyok, és a segítségeteket illetve tapasztalatotokat szeretném kérni.

A részben azért részben, mert a két előző terhességem 9 hetesen elhalt. (Ezalatt csak olvasgattam a fórumot.) :)
A mostani viszont megvan, él és virul, olyan ficánkát nyomott le a 12. heti ultrahangon, hogy öröm volt nézni. :D

Az lenne a kérdésem, hogy ha a 11. utolsó napján készült UH-n a CRL érték 45mm, akkor az jó? :?:
A doki aki csinálta azt montda, hogy ez átlagos.
Nektek milyen volt?

Előre is köszi, és további boldog és felhőtlen babavárást mindenkinek!

Ági

Kép
székelyné
 
 


Igen, a laminált jó tisztítható, de csatlakozok Pannihoz, hogy bármit ráejtek meglátszik rajta. (Nálunk ugye még új, de amit a parkettázó - akit nem győzök elég terjedelemben szidni - ráejtett, az már látszik is.) Mondjuk mi a legeslegolcsóbbat vettük. talán érdemes egy kicsit drágábbat, az jobban bírja a strapát..

Móni, igenigen az jó Afp, nekem 1,4 volt és arra azt mondták, h nagyon jó.

Panni, Boldi is a bal oldalon lakik. Néha átlátogat a jobb oldalra, de szerintem csak szétnézni, aztán visszamegy. És ugye ti se érzitek állandóan? Nekem van olyan, h egyik nap nagyon mozog, másik nap meg alig. Vmt érzek, de nem is vagyok benne biztos, h ő az. Máskor meg egyértelmű.

Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Szia Ági (Székelyné),

ha a doki azt mondta, akkor tuti, hogy jó :) nagyon szorítok, most semmi gond nem lesz :D
Pont nálam van az a papír, megnézem.
11 +5 napi UH-n a CRL 58.7 illetve ugyanakkor egy másik képen 59.9. Namost ebből is látszik, hogy ez a mérés nagyjából pontatlan, mert ez a két mérés egy perc különbséggel eltérő! És mind a kettő nagyobbnak mutatja a babát a koránál (11+5 helyett 12+1, illetve 12+4-nak mondja, +/- 9 nap eltéréssel. Vagyis, egy akkora babának mint a tied, tuti, h a 45 mm jó, mert az én értékeim bár nagyobbak, de pont azt mondja a számítógép, h az átlagos az kisebb ennél.
Kicsit zavaros, remélem érthető. Ezeken a méreteken én is sokat agyalok, megértelek.
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztokkkk!!! (szakmai nyelven: See ya, stock :) Tudom, beteg vagyok :D)

Jo a kedvem, mar csak 1.5 ora es elfelejthetem a munkat, megyunk a jaszberenyi nagymamihoz, jau lesz.

Pann - de, vegulis "felhasznalhatnam" Aront anyukam megbekitesere, de a) sajna ugyis csak ideiglenes lenne, b) egybol azt hinne, nnnna, neki volt igaza. Oszinten szolva az egyetlen dolog, amit szeretnek az az, hogy Aron lelke egeszsegesen fejlodjon. Hogy olyan emberek legyenek a kozeleben, akikre mindig szamithat. Sajna az en anyum nem ilyen. O a tesomeknak pl felteteleket szab: csak akkor alhatnak ott a lanyok naluk, ha a tesomek mashol alszanak... (pedig a hazuk hatalmas!) Meg ilyenek... Fruzsoek sokszor nem ertik, mamika (anyukam) miert bantja mindig anyut (Adrit). Volt mar olyan, hogy Viki megkerdezte, tesom biztos, hogy a mamika pocakjabol jott, mert ha igen, miert nem szereti ot mamika... tudjatok, gyereknyelven... Ide-oda pattannak a szulok es a nagyszulok kozott, szeretik mindkettejuket, de nem tudjak oszerakni, a nagyok milyen jatszmat jatszanak. Viki meg kicsi, ugy ertem nem "tudott meg magarol", amikor Adriek kikoltoztek Olaszorszagba. Fruzsi viszont mar megszokta maga korul mamikat es eleg nehezen vette fol kint a ritmust - raadasul mikor hazajonnek, mamika mindig teletomi hulyesegekkel a fejet, pl hogy Magyarorszagon sokkal fenyesebben sut ez meg ez a csillag... szerencsetlen kolok otthon meg nezi, nezi az eget... En ezt nem szeretnem!!! Ugy vagyok vele: ha nem szokja meg oket Aron, nem fog igy osszezavarodni. Nem akarom, hogy ilyenek miatt bankodjon!!! Es meg csak azt se lehet mondani, en szerettem volna igy.

Heveder: hat, jelentem, a 38-as meretet kezdem kinoni. A heten mar en is gondolkodtam, ogy valami kellene, mert ezek a hevederek eccercsak lepattannak a cicimrol...

Barbi, akkor ezert nem talaltalak bent szerdan, mikor teazni akartalak elcsabitani!!!!! Jobbulast!!!

Nya, megyek vissza tervezni. Var a stock meg a forecast meg a sales meg a mittomemmi...

Nem biztos, hogy fogok tudni meg irni, de elolvasni elolvaslak benneteket indulas elott. Gyerunk, huzzatok bele!!!!!!
kami
 
 


Jó sokat termeltetek megint. Olvasgattam, meg a tegnapi részt is, de annyira nem vagyok éber, hogy sztem alig ha fogok értelmeset írni. Nézzétek el nekem légyszi, és bocsi...

Tali: hű, lányok, bocsi, de velem most azt hiszem, 100%, hogy nem találkoztok. Nem mintha konkrét programom lenne, de ez az építkezés teljesen bekavar mindenbe, nagyon nincs jól emiatt semmi. Majd talán kicsit később megyek én is (nagyon szívesen, ha ti is szívesen láttok ezek ellenére engem), de a mostani nem fog sajna összejöni, úgy érzem. De azért beszámolókat majd kérek, jó? :cry:

Barbus: jaj, jobbulást neked. Nehogy vmi baj legyen, tényleg jobb a biztonság. Tegnap reggel én is azt hittem, h megfáztam, de aztán délelőttre már semmi jele nem volt hál istennek - viszont már zokniban alszom.
A rugizáshoz gratula, olyan nagyon jó lehet :)

Apropó, csajok: ti miben alszotok? Nekem fan egy frottír pizsim, azt szoktam felvenni, plusz alá trikó, meg már zokni is, és én már a téli takaróval (nevezhetem paplannak is) takarózom. Oké, lehet, h kicsit sok, de én oltári fázós vagyok.

Kami: ahogy ez az üzim legelejéből kiderül, én is hulla fáradt vagyok, bár tudom, ez baromira nem segít rajtad. Nem tom, mi a fene, én azért nem gondoltam vna, h a terhesség ilyen szintű álmossággal jár. A kismama ismerőseim mindig olyan fittek vtak, azt hittem, csak mondják, hogy lehet ez a fáradékonyság is...

Pann: jézusom. Hát komolyan mondom, tényleg röhejes a magyar EÜ. Nem keresed őket? Én ezt nem értem. 3. hete várod már az AFP eredményt? Csak védőnőnél tudsz érdeklődni? Ilyenkor annyira fel tudom húzni magam, komolyan, ez már a röhej teteje.

Móni: buboráknyolást már én is érzek, kb. a 15.-16. hét óta, de ennél semmi többet. Én azt várom, h rúgjon, annyira szeretném már érezni. Na de majd csak lesz vhogy, vmikor. Eddig is optimista vtam, továbbra is az leszek. Legalábbis megpróbálok az maradni.

Ági: én így fejből nem tudom, de megkereshetem neked, h az enyém milyen volt. De ha a doki azt mondta, hogy átlagos, akkor sztem ne aggódj.
Sajnálom a 2 elhalt terhességet, de örülök, hogy ez a babó, aki most benned lakik, rendben van. Te nem jössz hozzánk beszélgetni a továbbiakban is? Jó kis társaság vagyunk. :)

Megyek és átöltözöm, most jöttem a boltból, csak gondoltam, leülök pihenni, ugyanis elfáradtam. :? Front, baba, mindegy, marha fáradt vagyok ma.

KépKép
catrine
 
 


Kami: jó utat, jó hétvégét, vigyázz magadra és Zsebire. Oksa, a kedvedért belehúzunk, termelünk, lesz mit olvasnod. Ugye, csajok? ;)

Ági: megtaláltam a papírt fél pillanat alatt, tiszta jó, hogy az íróasztali fiókban tartjuk a Babuccós-leleteket. :P
Szval nekem 11 + 6 napos UH volt, azon a CRL értéke nekünk 47.3, erre nekem a doki azt mondta, hogy rendben van. Szal sztem megnyugodhatsz, alig vagyunk nagyobbak, és ahogy a másik Ági is írta, ezek nagyon eltérő, és sztem labilis adatok.

KépKép
catrine
 
 


Kami: hú, most olvastam csak át újra, hogy mit írtál. Annyira rossz érzés lehet ez, amikor a kicsi érdekéődik, h a mama miért nem szereti az anyut... :( Sajnálom, h így alakult. Viszont a fő, h te egy kiegyensúlyozott nő vagy, és írásaid alapján tesód is ilyen.
Sztem egyértelmű: ti mindketten csodás anyák vagytok/lesztek.

KépKép
catrine
 
 


Kedves agiboldi és catrine,

köszi a megnyugtató válaszokat.
Igazság szerint ez a dolog (UH) szerdán volt, és csak ma este megyek dokihoz. Az UH-s doki a kórház dokija, nem a választott orvosom (akihez ma megyek). Na ez is kicsit zavaros volt... :-)

Szóval estére okosabb leszek.

De a két korábbi miatt már nem merek "messze" előre nézni, mindig csak a következő "akadály" vételével vagyok elfoglalva, ez most - ha minden igaz - a 16. heti UH és AFP lesz.
Szurkoljatok! :-)

Ági

Kép
székelyné
 
 


Cat:
Hat, inkabb megdobbensz, amikor ezt hallod egy 4 eves gyerek szajabol. En mondjuk ekkor nem voltam otthon, anyu nem szereti, ha tesom is otthon van meg en is (ez volt a korhaz elotti telo egyik sarkalatos pontja...), de en is ledobbentem, mikor Adri meselte... Szoval ettol szeretnem megkimelni a kolkot, meg magamat is, hogy oszinte legyek. Tesomnak is tok rossz, hogy ezt kell minden alkalommal vegigcsinalniuk... neki raadasul szukseguk van az anyuek segitsegere, mert mikor itthon vannak Olacbol es ugyeket kell intezni, valakire bizni kell a gyerekeket, es mivel a csajok szeretik a nagy udvart, meg a nagyszuloket is, nem lenne tanacsos olyan "felvigyazot" keresni, aki semleges a lanyok szamara...

Mikor kint voltam majusban tesomeknal, Fruzso levagott egy olyan monologot, ami egy az egyben olyan volt, mintha anyut hallottam volna: "en magyar vagyok, nekem Magyarorszag a hazam, nekem nincs itt keresnivalom Olaszorszagban..." stb stb... Csupa felnott szavak!!! Azt hittem, lefordulok a padrol... Most oszinten: kell igy megkavarni egy 7 eves kisgyerek fejet???????
kami
 
 


catrine: igyekszem jönni, nem olyan nehéz, mert a két előző miatt veszélyeztetett vagyok itthon.
Amúgy a fáradtság rajtam akkor jött ki mikor itthonmaradtam - az első két hetet gyakorlatilag úgy aludtam végig, ahogy volt. Pont mint a csecsemők: ettem, wc-ztem, ittam, aludtam. Átlag 16-19 órát naponta.
Viszont ez most nekem elmút, még az ágy sem hív, pedig az elmúlt hetekben szokott. Ez remélem jó jel.

Most kicsit tanácstalan vagyok mert a két előző miatt eddig tudtam a menetrendet, de innen most lépek először tovább, ilyenkor már nem a rosszullét a "jó" jel, igaz?

Sz. Ági

Kép
székelyné
 
 


Nya, mosma nem akarom ezzel a sztorival nyomasztani a forumot!!! Aki akar, irjon privit, de uff, tobbet errol nem irok a kozosbe!!!!!!!!
kami
 
 


Kami: ok, akkor téma leteárgyalva, befejezve, minden. Majd összeszedem a gondoltaimat, és küldök egy privit arra reagálva, amit az előbb írtál, ha nem leszek ilyen álmos.

Sz. Ági: örülök, ha megnyugtattunk, ne is aggódj, ne idegeskedj, tudod, nem tesz jót a babának. És ne parázz attól, hogy mi következik, többnyire itt is mki először éli át az ilyen dolgokat. Megosztjuk egymással a tapasztalatokat (vannak már 2 babás mamik is, sok használható tippet adnak), és a kérdéseinket is feltesszük, bármennyire ciki is. Én spec a múltkor nem vtam tisztában vele, h mi az AFP konkrétan. Nem vagyok rá büszke, de itt kaptam felvilágosítást róla.

KépKép
catrine
 
 


Sz. Ági,

persze, h nem a rosszullét a jó jel, illetve egyik se jel asszem :) Én szerencsére nem voltam rosszul, még különösebben fáradt se, de azt nálam nehéz megállapítani, mert mindigis álomszuszék voltam..

Az aggodalomról meg annyit, h szerintem mind átérezzük, még az is, akinek nem volt korábban rossz élménye. Annyi mindent olvas az ember, és ez olyan fontos dolog, hogy csak óvatosan éljük bele magunkat. Ha visszaolvasod, láthatod, hogy az elején szinte senki nem mert "messze" :) nézni, mindenki csak egyik akadélytól a másikig. Én pl. a 12. hét előtt alig mondtam el valakinek. És persze van bűvös szám, a 16. hét, és vknek a 20. hét, és valaki még nem is mert vásárolni se, annak ellenére, hogy igazat adunk Kaminak, hogy ésszerű időben túlesni a bevásárlásokon. Dehát az aggályok és babonák. Asszem pl. Cat írt erről többet.
A babakocsi és kiságy vásárlási hullám is csak nemrég kezdődött :P

Nagyon szorítok!
Ági

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Igen, én szenvedek babona-túltengésben, és egyébként én Kaminak köszönhetem, hogy átgondoltam értelmesen a dolgokat. Úgyhogy tényleg, a legfontosabb, h NYUGI, Sz. Ági :)

Ági: igazad van, én nagyon parázós vagyok, és kicsit tudatlan is. Ezeken kívül pedig semmit nem szeretek a véletlenre bízni, ezért szoktam annyit kérdezősködni, amiből remélem, még nincs elegetek. Nálunk még csak a babakocsi figyelés lezdődött el, és lassan majd megyünk vmi nagyobb helyre is körülnézni.

Amúgy 22 hetes Kaminak és Rókinak, vmint 21 hetes Boldis Áginak gratula. :) Van még vki, aki ma kerek?

KépKép
catrine
 
 


BIZONY! MA LEPTEM A 23. HETBE!!!!!

Na, szep lassan bucsuzom/zunk, indul a mandula Jegfaluba!!! Legyetek jok, vasarnap este fele jovok es mindent jol elolvasok es meg irni is szeretnek (ha be nem alszom a gep elott!!!)

Millio puszi, semmi panik, orulni a nem-rosszulletnek, nem aggodni semmi miatt, fo a babak egeszsege es jokedve!!!

Ciao,
Kami + Aron
kami
 
 


Pusza Kami, legyetek jók, vigyázzatok, várunk vissza vasárnap.

Lányok: okosabb lettem. Megtudtam, hogy a Martinnak nincs naptári névnapja, szal ezek szerint nem csak én nem találtam meg. Ezen kívül, naptárban nem szereplő dátum szerint, április 13.-án, és november 11.-én van a napja. Úgy gondolom, valszeg az utóbbit fogjuk ünnepelni, így a szüli- és névnap között nem csak 1 hónap van.

Gondoltam, ,egosztom veletek, h mire jöttem rá.

KépKép
catrine
 
 


Cat,
dehogy vagy te tudatlan :D Tudod mennyit lógok az interneten, h kiderítsem ezeket a dolgokat, amikről fogalmam sincs? :) De a legjobb a Brendonban voltam, ahol elkaptam egy eladónénit, h na akkor kezdjük az elején, kijön belőlem a gyerek. és akkor milyen ruhát kéne ráadnom? És mi az, h alsónemű, és mi az a kocsikabát. És a végül mi a különbség a rugi és a pizsama között?? Jót röhögött..

És igeeen, Boldi ma lett 21. hetes! Én is nemrég döbbentem rá. Köszöni a köszöntést a 21. heti hááát "fogantatás"-napján? :lol: , a többieknek is gratula.

Kami, jó pihenést!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!


Végre hazakerültem! Jöhet a három nap szünet!!! :D :D
És igen, igen, mi is "kerekek" vagyunk ma: kezdődik a 19. hét!! :D

Sz. Ági! Üdv köztünk, és ne aggódj! Persze tudom, hogy ezt könnyű mondani, de nekem is folyton ezt mondják, úh legalább igyekszem elhessegetni a rossz gondolatokat!!
A második hónapban én is álomkóros voltam, de szerencsére pont a nyári szünetre esett! Nem tudom, hogy bírtam volna dolgozni mellette! Azóta persze már csak emlék, és ha eszembe jut, csak azon aggódom, hogy mi lesz legközelebb, ha esetleg nem lesz ilyen jó az időzítés!
Ha hazaértél - és úgy gondolod - szívesen olvasnánk, hogy mondott-e vmi újat/mást ez az orvos, akihez most mentél!

Cat! Hogy tudsz még pizsiben aludni? Engem mgőrjít a derekán a gumi! Egy ideig tologattam, aztán hálóingre váltottam, amin van egy plusz póló, mivel a fázóssággal nem vagy ám egyedül! Én már augusztus vége óta a meleg paplanommal alszom! :) :oops:

Ági! Én sem érzem minden nap ugyanolyan intenzitással a mozgolódást, de amint elkezdenék ezen aggódni, mindig jön egy-két egyértelmű jel, hogy minden ok! :D
Ha nehezebb napom van, kevesebb időm van vele foglalkozni (gondolatban), akkor ő is hanyagol!
Cat! Akartam is írni, hogy én egy hétvégi délutáni pihi utáni ébredezésben éreztem az első megmozdulást, úgyhogy lehet, hogy neked is csak lazítanod kéne egy kicsit! :)
És mielőtt még nagyon tapasztaltnak érezném magam, gyorsan bevallom, hogy nekem a sokat emlegetett "bugyborékoláshoz" nem volt szerencsém. Gondolom, már nem is lesz, de annyi baj legyen, majd legközelebb!!! :lol:

Kami! Jó utat nektek és kellemes pihenést!

Egyelőre ennyi voltam, de házimunkák után még visszanézek! A múltkori bab egyébként szerencsére megfőtt a lében (ami talán a halból jött ki)! Láthatóan igen tapasztalt szakáccsal álltok szemben! :lol: De: LELKESEDÉSEM TÖRETLEN, ilyen bakik még beleférnek! Azért remélem, rendesen megtanulok főzni, mire a babát is etetnem kell!
Vendég
 


Visszanéztem, de semmi újdonság, úh elmentem az "apajelölttel"
az esti programunkra!
Mindenkinek jó pihenést!
Vendég
 


Szasiztok!

Sz.Ági! Ha az orvos azt mondta, hogy minden OK, akkor biztos minden OK! Mindenesetre ma meghallgathatsz egy másik véleményt is - remélem megnyugszol majd! Érezd itt jólmagad :D

Ágiboldi! Amikor először meghallottam, hogy "kombidressz", na akkor én is elveszettnek éreztem magam :lol: Kétségbeesetten kérdeztem a párom, hogy ő tudja-e hogy hogy kell pelenkázni, meg mit kell a gyerekre adni meg mennyit eszik az elején és a többi és a többi. Szegény, honnan tudná? :lol: De megnyugtattuk magunkat, hogy akik már gyakorló szülők, azoknak is volt egyszer első gyereke, úgyhpgy nem leszünk egyedül a helyzettel :D

Melltartó ügyben én is kezdek bajban lenni :roll: Ha találtatok vmi tuti helyet légyszi megosztani itt mindenkivel! :D

Tali:
De jó de jó!!! Nekem jó az időpont, inkább péntek. Szerintem fixáljuk le mihamarabb, hogy mindenki számolhasson vele! Én egy kávézóra/teázóra szavazok, és ha metró vonalon maradunk, akkor nekem bármi OK! :D

Sági! Velem ugyanez volt anno a nőgyógyinál, ahol a kispapák végignézték, ahogy szédelegve kismama létemre leülök a földre... No comment... Amúltkor hamarabb értem a bankhoz, nyitás előtt kb.15 perccel. Üvegen keresztül mutogattam a biztonsági őrnek, hogy pocakos vagyok, rohadt hodeg van, és egyébként sem tudok nagyon sokat egy helyben állni, legyen kedves beengedni, hogy leülhessek. Erre ő a többieknek: "Egy terhes be akar jönni..." Mire a másik "Várjon csak amíg ki nem nyitunk!" Csak nekem van mindig ekkora pechem??? Ennyire unszimpi vagyok? :cry: :cry: :cry:

Cat! Én is rohadt fázós vagyok, és már egy ideje megint zokniban alszom :lol: A pizsi már rég megvan, a zokni nemrég jött a képbe megint :lol: Egyébként a pizsigaty gumija engem is nagyon idegesít! Gondolkodom rajta, hogy kiszedem és megkötőt fűzök be helyette :roll:

Kami! Jó utat!!!

Szép hosszú hétvégét mindenkinek!! :D
Vendég
 


Látom, megint sikerült elgépenem pár dolgot :oops:
Bocs!!!
Vendég
 


Na de hogy a bocsánatkérőt is elrontom az már no comment... :lol:
Bocsi :oops:
Vendég
 


Csak egy kis kukk, megyek vacsit csinálni, aztán meg melegedni, mert megfagyok.

Csajok: az én pizsi gatyóm fűzős. :P Azért tudok csak aludni benne, egyébként engem is állatira idegesít ám. Meg hát nem is akarom elszorítani Babuccót, a fűzővel tök jól megvagyunk.

Pann: pihizni nekem? Ez célzás volt...? :) Hát majd vmikor kéne, igen, az itthon töltött időben is azt kellett vna, de folyton pörgök. Igen, ez nem jó, tudom.

Megyek, szép (hosszú) hétvégét mindenkinek!
Pusza

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Minden rendben van velünk, de Zsuzsa e héten kezdte a bölcsit, és elég nehezen vette ezt a kanyart. :(

Viszont melltartó ügyben az Anita szakboltot tudom ajánlani a Kékgolyó utcában, terhes és szopis melltartókra, fehérneműre specializálódtak, és van mindenfajta méret. Nem olcsó, egy melltartó 8000 forint kb, de én azóta csak azt hordom amit náluk vettem 7-8 hónapos terhesen (akkor már szopisat vettem, nagyon kényelmes és nem látszik rajta kívülről). Internet cím: http://www.maganovi.hu/anita/

Rendes cím: 1123 Budapest, Kék Golyó utca 22.
Nyitvatartás: Hétfõ-szerda: 9-17,
csütörtök 9-18, péntek 9-16

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?