Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ide is bekukkantok,látom olyan téma van amihez hozzá tudok szólni!Nos a csecsmősnővérek:Én este 9-kor kerültem a szobámba a kisfiammal be kisértek minnket a babát az ágyba tették és ennyi ránk se néztek egész éjjel.Sírt a baba hajnal felé gondoltam megnézem a pelusát hátha az miatt nyügi,hát mondanom sem kell tiszta kaki volt gondoltam kicserélem a pelusát(utánna nyugodt is volt),reggel jöttek hogy fürdetés stb.... mondtam hogy kicseréltem a pelust ugy le termtettek hogy hirtelen azt sem tudtam fiú vagyok e vagy lány.És akkor meg kérdeztem hogy ezt miért nem mondták amikor betoltak a szobába azt mondták hogy nem gondolták volna hogy éjjel neki állok pelenkázni!A másik eset ugye mi fertőzés miatt(2nappal elöbb elkezdett folyni a magzatvíz mint meg szültem volna)gyogyszert kaptunk én tablettát manóm pedig a kis kezecskéjébe branűl és azon keresztűl!De olyan módon adták be neki minden álldott nap a gyogyszert hogy még egy felnőtnek is kellemetlen lett volna!Benyomta a branűlbe a tudust és nem finoman fokozatosan hanem egyszerre az egészet egy nyomással!hát szegénykém sírt is alapossan! :(
De ne ijedjetek meg vannak aranyos nővérkék is!Én 3éve szültem lehet már nincsenek is ott ezek a nővérkék akikhez nekem "szerencsém" volt!
Na sziasztok mindenkinek szép napot!!!!!!!!!!!!!!!
vea

Szia Tünde!
Te megismersz?:-)

Én mondjuk egyáltalán nem sírtam vissza a kórházat, iszonyatosan örültem, hogy 6 nap után haza jöhetünk végrem itthon minden flottabbul ment, a tejem is inkább itthon indult be, tudtam végre aludni egy kicsit, megváltás volt.:-)
Jó, mondjuk nekem apukám gyerekorvos, tehát ha nagy gáz volt mindig volt kitől kérdezni, de igazából nem volt semmi gondunk.
Nekem azzal volt a gondom, hoyg nagyon messze voltak a csecsemősök, és az első 2 napban mondjuk annyira ramaty állapotban voltam, hogy komoly erőfeszítésembe került elvánszorogni a gyerekkel a kezemben hozzájuk.

Kép
Kép
Kép
constanze

Constanze! Szia4 :)

Ööööö... izé..... :D
Ismerjük egymást vhonnan? Te voltál tegnap a Krekónál, aki megszólított? :? :shock:
Vendég

Tünde!
Igazából a férjeink ismerik egymást (munkatársak).:-) de már futottunk össze az UH-nál és a Baross úton is egyszer. Mindig megcsodáljuk milyen nyugodt baba Zita.:-)

Képzeljétek, Ajna kezd valamit megérteni a tesó dologból! Tegnap ezeket mondta nekem: "Szép pocak anya! Benne van a kistestvér. Simi, simi. Szia tesó."
Nagyon édes volt.

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!

Vea!
Ezt nem értem. Miért volt baj, hogy tisztába tetted a babát?

Bogi!
Nekem jó élményeim vannak a kórházról. Mondjuk én mindegyik császárnál nagyon hamar regenerálódtam.
A műtét után egy órával már felhúztam a lábaimat. A szülésznő szerint ez nagyon ritka.

Az epekő műtétem volt még jó.
6-an voltunk egy szobába, fiatalok, idősebbek, mindegyiknek epekő műtéte volt. Tisztára ki voltak akadva, hogy amikor levittek az intenzívről,én sétáltam, rohangáltam, volt rögtön produktum, stb.
Ők meg úgy elhagyták magukat, hogy ihaj. Én meg megmutattam a hasi sebemet a császár után, és mondtam, hogy ez után is éppen így virgonckodtam. Akkor elhitték, hogy nekem ezek a 2 cm-es vágások semminek tűnnek.
A 4 napos kórházból aztán 3 nap lett, úgy "rúgtak" ki, mondván túl jól vagyok, és várnak otthon a gyerekek.

A varratszedés már nem volt ilyen kellemes, mert a köldökömben lévő varrat begyógyult, és azt ki kellett vágni :)

Képzeljétek Katica tegnap kicsit lázas volt. Vagyis 37,8 volt neki. Hívtam az orvost, de kikapcsolta, majd most megpróbálom, remélem csak a foga.

Na puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Ja persze, így már ok, leesett! Mondjuk a terhességi szalagból, Ajna nevéről és a fényképről leeshetett volna! :oops:
És hogy vagy? Bírod a fekvést? Apukád Győrben dolgozik? Csak azért kérdezem, mert nekünk is dokibácsink van (SZ.I.), hátha Ő az. :wink:
Zita tényleg nagyon nyugis, a boltban vigyorog mindenkire felhúzott orral, és itthon is csak akkor hisztizik, ha vmi tiltott dolgot nem csinálhat, vagy mosatnában beharangozom a hintapalintát, és egyszerűen nem bírja kivárni, amíg felakasztom a kampóra. :D:D ( a hintát :))
Nekem is nagy meglepi volt a kis kukacos a pocakomban, én is vhogy lányt tudtam elképzelni magunknak, persze Apa teljes megelégedéssel nyugtázta, hogy Ő ezt pont így akarta...

De jó Neked, hogy Ajnának már dereng, hogy mi fán terem a kistesó!
Zita néha megsimizi a hasam, de persze csak azért, mert látja tőlem.

Bogi, Katicának jobbulást, reméljük, tényleg csak a foga!
Vendég

Constanze!
Jó lehet,hogy piciny lányod ilyen fogékony és veled együtt várja a kistesót! :D

Bogi!
Katicának jobbulást!!!

Tünde!
Tudom,hogy mindenki emberből van,biztosan a félelem is beszél belőlem az ismeretlennel szemben :shock: ,de tény,hogy olyan sok rosszat hallani.A tanácsodat megfogadom és majd kérdezek!!! :lol:

Képzeljétek mi történt velem!!! :(
Felhívott a védőnőm,hogy értékelhetetlen az afp-m.Azt hittem leesek a székről,úgy megijedtem. :shock:
Majd mondta,hogy túl korán vették le,így ma újból szurkáláson voltam.Eddig tisztára rendben ment minden,most meg azt sem tudom,hogy Márk mennyi idős lehet. :cry: ....lehet,hogy valamit elnéztek az uh-n is és szegény fiam nem is fiú,hanem lány????
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Ennyi a kérdőjelem!!!
Na,most duzzogok egy sort és megyek tanítani....most egy kicsit megértem a csecsemős nővéreket,nekem sincs valami jó hangulatom :roll: ..de azért majd igyekszem :wink:

Sziasztok!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok lányok!
Olvastam jót is rosszat is a szülési élményeitekről. Mint írtam én sem nagyon voltam megelégedve a nővérkék kórházi munkájával.
Igaz, már több mint 7 éve szültem és amilyen gyors a forgás remélem már egyikük sincs ott. Teljesen egyetértek Constanzéval. Egy 18 éves lánynak fogalma sincs róla, mit érez egy nő a terhesség, szülés után, főleg ha az első gyermekről van szó. Sokkal labilisabb az ember, ami addig természetes volt, fennakadsz rajta, stb.
Én egy csütörtöki napon este 1/2 8-kor szültem meg a kisfiamat, vaacummal segítették a világra, mert már a sokadik tolófájáskor sem sikerült kinyomnom. A szívhangok csökkentek, császárt már nem lehetett alkalmazni, mert a kis feje már majdnem kint volt.
A szoptatással kezdetben gondjaim voltak, aki bejött a szobába, rögtön kértem, hogy segítsen mellre tenni a babát, de amikor látod, hogy csak a szájukat húzogatják és immel-ámmal segítenek már nem kérdezel.
Vasárnap este 40 fokos lázzal csoszogtam előre a folyosón, hogy nagyon szarul vagyok. Ja, a csengő csak dísznek van ott, a lámpák nem világítanak (szerintem ez sem véletlen).
Gyorsan priznic, injekció. Hasmenésem lett. Széklettenyésztés után kiderült, szalmonellás vagyok. Akkor már az egész családom beteg volt. Anyósom jót akart, hozott nekem madártejet, attól kaptam.
Azt javaslom madártejet ne egyetek szülés után, bár akkor nem kell bevenni a hashajtó tablettákat :D .
Elkülönítőbe kerültem a babával. Azt mondták csak szoptassak, mert a pici ellenálló lesz az anyatejtől. Mit ne mondjak, az ő széklet-tenyésztése is pozitív lett. Antibiotikum injekciót kapott 10 alkalommal 12 óránként. Szegénykém már mindenhol össze volt böködve a fejétől kezdve a kézfejéig. Sajnos ezért voltunk mi 2 hétig kórházban közben kicsikém többször besárgult. Próbáljon meg valaki úgy szoptatni, hogy percenként rohangál a WC-re az infúziós állvánnyal. Folyamatosan kaptam az infúziót, hogy ki ne száradjak. A branül nekem is végig bent volt a kezemben, pedig ha jól tudom 2 naponta kellene cserélni. Amikor kivették, az egész karom belilult, 1 hónap eltelt mire rendbejött. Babám pótlást kapott itthon is, de egyre kevesebb kellett és 1 hónap után már csak szopott. Olyan jól belejött, hogy 15 hónapos koráig szoptattam. Mindenkinek azt tanácsolom, soha ne adja fel!!!!
Olyan nincs, hogy nincs teje valakinek. Ha mellre teszed a babát, olyan ingereket kapsz amitől a tejtermelés beindul. Nekem nem volt tejbelövellésem sem mert akkor ment fel a lázam, a kórházban majdnem elapadt.
Hát ez az én történetem.

Bogi!
Hogy van Katica? Remélem már nincs semmi gond.

Tünde!
Te is a Krekóhoz jársz? Én szeretem, nagyon lelkiismeretes. Örülök, hogy még belefértem a márciusban szülő kismamái közé, mert az asszisztensnője mondta, hogy csak 10 kismamát tud 1 hónapra vállalni. Március 26-ára vagyok kiírva.

Lívi
v.lívi

Nóri!

Mi is fiúval kezdtünk Miki bácsinál 15-16 hetesen. Aztán pár hét múlva kislány lett belőle. A férjem meg már szétkürtölte mindenkinek, lett is nagy mosolygás utána a családban!

M.

Kép
szmoni

Nóri! Privi megy!
v.lívi

Lívi!!!
Neked is! :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Szmoni!

Ahogy elolvastam mit írtál,rohantam a páromhoz és elújságoltam neki....ugyanis mi is szétkürtöltük,hogy kisfiúnk lesz :oops:
Az afp-s hercehurca után nem merek fiúként gondolni rá,nehogy megsértődjön szegény,ha mégis kislány.Amúgy teljesen mindegy,csak egészség legyen!!! :D

KépKép
f.nóra
Győr

Lányok!
Ti meddig szeditek a magzatvédő vitamint?
Sokan nem tanácsolják a terhesség egésze alatt szedni,mert óriásbébi lesz a piciből :shock: ...de csak jót tsez neki az a sok vitamin,ami ezekben a tabikban van!!!
Hmmmmmmmmmmm???

Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok lányok!

Nóri!
A vitaminról én is hallottam ilyesmit, meg aztán azt mondják, ha nincs kimondott vitaminhiányod és rendesen, változatosan táplálkozol, akkor felesleges. Egyébként pedig van egy ellenpéldám is arra, hogy óriásbébi lesz, ha vitaminozol. (Vagyis lehet, hogy az lesz...) Szóval az egyik volt általános iskolai osztálytársam felesége múlt hétfőn szülte meg a kislányukat 4 kiló 10 dekával és 63 centivel!!! Kislány! El voltam képedve... Az anyuka az a tipikus kis törékeny, alig 50 kilós hölgy, és az apuka se nagyon van több 60 kilónál. Vitamint egyáltalán nem szedett az anyuka, pont amiatt, hogy ilyeneket hallott róla, erre tessék, így is óriásbébi lett. :? :) Szóval, nem biztos, hogy feltétlenül számít. Szegények, a kórházi napok alatt rohangáltak visszacserélni az 56-os ruhácskákat...

Most pedig teszek fel képeket, mert úgy örülök, képzeljétek, tegnap meglátogattam anyukámat, egyedül volt ő is, meg én is, mert a fiúk dolgoztak, gondoltam elmegyek hozzá dumcsizni. Alig bírta kivárni, hogy az ajtón bepréseljem magam a cuccokkal, már rángatott a szobába, "Gyere, gyere, mutatok valamit!!" . Tisztára, mint egy kisgyerek, aki épp az előbb ásott elő az udvarból valami kincset. :D
Aztán előpakolta ezeket (a képen látható kisrucikat, amik Lili első ruhadarabjai lesznek, majd elkezdte sorolni, hogy miket rendelt neki a szomszédasszony boltjában. :) Nagyon aranyos volt, hogy ilyen lelkes. Kezdem érezni, hogy egyre közelebb a kislányka születése, már mindenki egyre lelkesebb. :D )

Íme Lili legelső ruhácskái a nagymamitól, bár ezek 62-es méretűek, úgyhogy lehet, még nagyok lesznek. Bár, ha úgy járok, mint a fent említett anyuka, akkor... (Azért remélem, nem...)

Kép

Kép

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Tünde!
Hát már minden tagom fáj a fekvéstől.:-) De nem fekszem állandóan, nem is tudnék Ajna mellett. Meg a disszertációm is írni kell, a pici születése előtt be szeretném fejezni. Bprzasztó nehéz már egy gyerek mellett is ezzel foglalkozni. Anyukám táppénzrn volt most (műtötték a lábát), így párszor elvitték Ajnát reggel, délután meg érte mentünk, így tudtam haladni rendesen. De amúgy egy nap 1-2 órám van rá, ami nagyon kevés.
És nem, apu nem Győrben dolgozik.

Nóri!
Nyugodj meg, ez az egész AFP dolog nem sokat ér amúgy sem.
A magzat nemi jellege 13 hetes kora körül alakul ki, de sokszor még a 18 hetes UH-n sem mernek biztosat mondani. Később már jobban látszik.
Én Ajnánál szedtem végig a vitamin, mert nagyon keveset híztam, igaz a 12. hét után már csak heti kétszer. Ajna 3,14 kilóval született. Apu szerint az egyik fő meghatározó tényező az anya születési súlya a magzat születési súlya tekintetében, ebben lehet is valami, mert én 3,2 kilóval születtem.

Abdi!
Aranyosak a ruhák! A 62-es tuti nagy lesz eleinte, mi 8 hétig hordtuk az 56-os ruhák nagy részét, de Ajnánál nagyobb babák is simán hordják 3-4 hétig legalább.

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!
Magzatvédő:
...hmhm...a súlygyarapodással nincs gondom,úgyhogy azt hiszem a vitaminszedést felfüggesztem és inkább rákattanok a sok zöldségre-gyümölcsre :wink: ...köszi csajok!

Andy!
Tündériek a kis rucik!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóri,
én Zitával a projekt indulásától (tehát még teherbe esés előtt) születéséig össz. 1 doboz Maternát szedtem be. Zita 3,74 kg és 52 cm lett így is. (én meg alapból 50 kg vagyok/voltam) Én is úgy tudom, ahogy Constanze írja, hogy a szülők születési súlya számít inkább. Én 2,75 kg-val, Apa 4,2 kg-val született... Zita picit több, mint az átlagunk volt. :)
Most eddig össz. 4 db Elevitet vettem be, de abból 2-őt kihánytam. :D:D:D Az én dokim nem is erőlteti, sőt most javasolta, hogy szedjek vasat, de köszöntem nem, inkább eszem a sok zöldséget, néha egy kis májat.

Andi
, nagyon helyesek a ruhák, bár bevallom, nekem a plüss cuccok nem nagyon jönnek be, Zitának sem, hihetetlenül kényes bőre van. :(
De mindenképp jó ötlet volt Anyudtól, hogy nagyobbat vett, ez tuti jó lesz rá, legfeljebb várnotok kell pár hetet! :wink:

Bogi, hát akkor kitartás a disszertációhoz, miről írod?
Vendég

Andi, a babavárós topicban hiányolnak! :)
Vendég

Sziasztok!

Nóri!

Köszönöm az infót a Zenekuckóhoz.
Képzeld úgy tűnik összejön a dolog. Andi ajánlott egy barátnőjét, aki zenét tanít Tényőn is, és ide tud jönni utána, pont akkor, amikor nekünk jó.
Zongorázik, gitározik, furulyázik, most tanul cimbalmozni.
Nagyon tutinak tűnik a dolog.

Lányok!
Akinek van kedve és ideje, szívesen várjuk az alakuló Zenekuckónkban is.

Kriszi!
Garantáltan lehet majd játszani is, és várjuk az ötleteket, hogy miket lehetne csinálni a foglalkozásokon.

Puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Tünde!
A vasat én is mindig elfelejtem, mert a magnézium mellett nem lehet, kell legalább 2 óra előtte utána, különben nem szívódik fel. Nem lehet ezen kívül tej mellett és tea mellett sem. Így aztán szinte alig van olyan időpont amikor lehet.:-)
A témám: Az információs és kommunikációs technológiák hatása a magyar gazdaság térszerkezetére.
Amúgy a dokid itt lakik a szomszéd utcában.:-) SZoktam néha látni.
ÉN szerettem a plüst is, csak a hosszú ujjas rugikat nem bírtam, mindig áldozatul estek a pelenkázásnak.:-)
Ti mennyi új cuccot vesztek a kis Ákosnak?

Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!

Tünde!
Én már beszedtem háronhavi Pregnavitot :oops: ...napi 1-et a bizti kedvéért... :oops: :lol: ....most sürgősen leállok és kinyomozom apa születési súlyát!!!

Bogi!
Örülök,hogy összejött a zenekuckó!, sok sikert hozzá!
:D Babintivel is tervezgettük a dolgot,rég beszéltem vele,de még összejöhet nekünk is itt Győrben!....esetleg Gyárvárosban is lehetne,hisz itt nincs semmi ilyesmi!Na,ezen még gondolkodom!

Szép napot mindenkinek!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Boglárka!

Nekünk szerencsénk van, semmit nem kell venni Ákosnak. :) Tesóm 2 fiáról örököltünk ruhákat, meg úgyis kapunk majd ajándékba is. Takarót nem veszek, mert Zitáét sem használjuk, nekünk a hálózsák jobban bejön. Kiságyat akartunk venni, de azt is kapunk kölcsön. :)
Ti vesztek sokmindent? Nincs még neve a gyermeknek?
Ajnát hányadik héten szülted? Ugye jól emlékszel, hogy vele is hamar kinyíltál?

Nóri, azért szedheted ám nyugodtan a terhesvitamint, bajt nem csinál! Az én dokim anno azt mondta, hogy tévhit, hogy ettől lennének nagyok a babák. :?: Én nem tudom.

Maminti, jöttök holnap Csörgő-börgőbe?
Vendég

Lívi légyszi írj, ha túl vagy a vizsgálaton! Nagyon aggódom érted! Az eredmény csak 2 hét múlva lesz meg ugye?

Ma bent voltam a munkahelyemen. Hazaköltöztettem a sok cuccomat. Az ember nem is gondolná, hogy 4 év alatt mennyi mindent bír behordani a munkahelyére. Vittem a hátamon a ventilátort a kocsiig..
A vérnyomásomra ez a belvárosi forgalom nem volt túl jó hatással. :x Hazaértem megmértem 150/90..125 pulzus. Ez kicsit sok.
Amúgy a fönökség rendes volt, simán elengedtek (mondjuk nem tehettek mást).

Kép
babancs

Sziasztok!

Tünde!
Hát pár dolog azért kell. MOndjuk nálunk már Ajna nagyobb, így ő kapott új gyerekágyat (persze ha nincs tesó, akkor még biztosan nem tettem volna át, de gond nélkül elfogadta az új ágyat), így a kicsi megkapja Ajnáét. Ajna kapott nagyobb takarót, így az sem gond. A ruhákból kell pár új, Meg a gyerejszobába függöny, meg a kicsinek is komód. Új cumisüvegeket is veszünk, Ajna már nagyon lestrapálta a korábbiakat. Szóval azért ez még istenes.

Még nincs nevünk, de talán lassan már körvonalazódik.:-) A fiú nevek között sokkal kevesebb a normális.:-)

Ajna a 38. héten született, szóval sokáig bírtuk, de akkor a 36. hétig szinte teljesen feküdtem. A doki azt mondta, hoyg a januárt célozzuk be, akkor már gond nem lehet. Ajnánál a 24. héten vették észre, hoyg kinyíltam, most a 21. héten.
Most 2 hetente kell járnom dokihoz, hogy ellenőrizze a méhszájat, így nem kell kórház.

Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Boglárka!
(de hosszú leírni :D)
Most hogy írod, cumisüveget nekünk is be kell szerezni, de most bízom benne, hogy sokáig nem lesz rá szükség.
Ki az orvosod?
Vendég

Szia Mindenkinek!

Csak egy pillanatra kukkantahatok be:nagy a sorbanállás a netünk előtt...
Fnóra!Privit írtam,nemsokára ismét jelentkezem.Magzatvédő vitamint érdemes szedni.Esetleg térj át a Gravidára.Az magyar termék,a magyar táplálkozási szokásokhoz igazítva.De megkérdezhetnéd a nőgyógyodat is,hogy mit tanácsol.Nekem vérvétel után javasolta az Elevitet.Most már én is Gravidát szedek.

Mindannyiótoknak puszi!

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Tünde!
Nyugodtan írhatod azt, hogy Bogi.:-)
Az orvos nevét nem írnám le, priviben elküldöm, ha érdekel.
Sajna nekem nem volt elég tejem, mindent, de mindent megtettem, de nem volt elég. MOndjuk ramatyul is voltam a szülés után nagyon, összesen 1 kilót híztam Ajnával, szóval a súlyom a padló alatt, a vérképem szintén (vérátömlesztést is akartak adni, de nem fogadtam el). Reménykedem én, hoyg hátha most jobb lesz, meg a második baba hátha jobb szopizó lesz, mint Ajna volt, de azért inkább legyenek csak itt a cumisüvegek. Meg mi a hozzátápinál is használtuk, abba tettem a kaját, így tudtam mennyit eszik Ajna. Na meg útra is tök jól lehetett benne vinni innivalót, még akkor is, ha Ajna a tápin és a lefejt tejen kívül mindent pohárból ivott elejétől kezdve.
Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!
Ma teljesen kipurcantam,9-ig főzőcskéztem munka után a holnapi búcsúra az egyik suliba,ahol tanítok :shock:
Mindenkit puszilok,
Maminti!
Megkaptam a privit,ha feléledek,írok is rögvest!!! :D

LÍVI!!!!
Írj!!!Hogy vagy????Gondoltam ma rád!Tényleg jelentkezz!!! :!:

Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi, jól értem? Elkezdted x kilóval a terhességet, és x+1-el fejezted be??? Hogy a túróba sikerült? :? :wink: Én meg azon igyekszem, hogy most ne hízzak olyan sokat, mint Zitával.
Hihihi, én is cumisüvegből adtam eleinte a főzeléket. :D
Vendég

Maminti!
Most olvastam vissza...én is Gravidával kezdtem de egyfolytában éhes voltam tőle :oops: ..akkor mondta dokim,hogy váltsak Pregnavit-ra.

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Túl vagyok az amniocentézisen!!!
Csak egy picit fájt, túl lehet élni, Bödecs doktor csinálta.
1-2 napig még pihenek, egy nővérke felhívta a férjem figyelmét, hogy pár napig ágyba hozhatja a reggelit :) .
Köszönöm a biztató szavakat!
Az eredményről nov. 13-án lehet érdeklődni, bízom benne, hogy minden OK.
Egyébként eddig csak ici-picit éreztem a babucim rugdalózását, a vizsgálat után kb. fél órával akkora szaltókat csinált a pocakomban, hogy ihaj.

Babancs!

Szóval már te sem dolgozol? Vérnyomásod még mindig magas?

Pussz: Lívi
v.lívi

Lívi!
Örülök,hogy rendben vagy!Már ott tartottam,hogy lecsapok a férjedre,ha látom és megkérdezem mi van veled! :lol:
Jó,hogy már érzed a kibabád.Én még csak halovány icergés-ficergést érzek,de annyira minimálisat,hogy néha azt hiszem képzelődöm. :roll:
Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Lívi!

Már majdnem elkértem valakitől a telefonszámodat, úgy izgultam!
Örülök, hogy nem okoztak Neked túl nagy fájdalmat és nagyon remélem, hogy az eredmény megnyugtató lesz.

Igen, én is itthon vagyok már. A vérnyomásom kezd rendeződni, ma már teljesen normális volt. Betudom annak, hogy izgultam a munkahelyi bejelentés miatt. 3 veszélyeztetett terhes gyak. egyszerre, gondolhatod hogy köszöntek el. :P :)
Élvezem az itthon létet. Szeretek főzni, jókat eszek, mindenre van időm. Sajnos a pánikrohamok nem kímélnek. Egyre inkább azt gondolom, hogy pszichés..bár egy orvos utánaolvasott nekem és azt modta, hogy a pajzsmirigy-túlműködés összefüggésben van nagy valószínűség szerint a pánikkal.

Kép
babancs

Sziasztok!

Végre felkeveredtem ide is. A gépünk totál bekrepált már a sok vírustól, úgyhogy pár napra beadtuk az egyik barátunkhoz gyógyulni. Most legalább nem ugrál az orrom előtt egyfolytában mindenféle hülye reklámablak, meg egy csomó gusztustalanság. :)

Tünde!
Üdv! Köszi, hogy írtad a babavárós topicot, ígérem visszaküzdöm magam az olvasással és újra felveszem az iramot az ottaniakkal is, ha már tényleg hiányzom nekik. :) Amúgy mi újság? Remélem, jól vagytok! Én ma voltam doki bácsinál. Szívhang és méhszáj vizsga volt. Minden oké. Lili már teljesen "kikészít". Későn fekvő és pofátlanul korán kelő típus az angyalom. :) Este még 11-fél 12-kor símán "rúgja a bőrt" :) (rajtam ugye...) és már hajnal 4-kor evez újra. És napközben is folyton gyakorlatozik. Magyarul ott tartok, hogy már feküdni se nagyon tudok hogyan, mert az oldaltfekvést mindig is útáltam, hanyatt nyom a bébi, a hason fekvés meg ugye szóba se jöhet, pedig olyan nagyon hason alvós vagyok :cry: :cry: :cry: és amikor éppen tudnék egy jót aludni, a kisasszonyban felhúzzák a rugót és nekem annyi... :)

Babinti!
Szia! Hiányolom a maratoni üziket! :) (Nézzek át amoda, mi? Igaz...) A fickók nagyon édesek! :) Különösen az ifjabbik kiadás. :D

Nóri!
Szia! Neked és minden első babás mami jelöltnek írnám, hogy most jövök a szülőszobáról. Na, nem Lili lepett meg szerencsére ilyen hamar, csak ma volt a találkám a szülésznővel (Miski Tímea). Nagyon-nagyon szimpatikus a hölgy és szuper előadást tartott nekünk a párommal a szüléssel kapcsolatban. Felírkáltam magamnak előre egy rakás kérdést, hogy majd a jól felkészült kismama benyomását keltem, erre mire oda került a sor, hogy "van kérdésetek?", addigra mégse volt, mert mindent elmondott. Mindent megmutatott. Bementünk a szülőszobára is, megnéztem magamnak azt a hatalmas sarokkádat, amibe csak azért is be fogok fészkelni! Mondtam apának, hogy már csak azért is bele fogok feküdni, mert itthonra nem vesz nekem ilyet. :D Majd legalább a szülészeten kipróbálom. Remélem... A benyomásom úgy az egész hozzáállással kapcsolatban teljesen jó. Abszolút pozitívan állnak hozzá a kismamákhoz, mindent megtesznek, hogy a kénylemünk (amennyi kényelmed persze ilyenkor lehet) meglegyen és ahogy Timi mondta, teljes mértékben a természetes dolgok hívei, vagyis amennyire csak lehet, hagyják az egész folyamatot a maga ütemében, a maga természetében haladni. Persze, azt is mondta, hogy a dokival se árt megbeszélni az ő nézeteit, de nem említette, hogy "háklis" lenne valamire is. (Persze, gondolom, nem is lenne etikus, ha a háta mögött csacsogna...) :) Hát, így hirtelen ennyi. Egyébként annyira készültem, hogy majd csinálok fotókat, ha lehet és felteszem a hozzám hasonlóan "újoncoknak", de aztán annyira beszélgettünk, meg annyira lenyűgözött minden, hogy totál elfelejtettem rákérdezni a fotózásra... :?

Babancs!
Üdv a táppénzes táborban! Ugye, milyen jó végre itthon lenni kicsit és a saját időbeosztásod szerint szépen kényelmesen ellenni? Én nagyon élvezem. Na, nem mondom, hogy néha nem unatkozom, de az is csak azért van, mert olyan semmilyen kedvem van esetleg és nem találom fel magam. Dolgom éppenséggel akadna mindig, csak néha semmihez sincs kedvem. De nagyon tudom díjazni, hogy végre itthon is utolérem magam. :) A munkahelyi búcsúztatást azt hiszem el tudom képzelni... Én szerintem ugyanígy voltam, csak én pl. magam voltam az egyszemélyes iroda egy kicsi cégnél, úgyhogy gondolhatod, micsoda kitörő örömmel fogadta a hírt a főnököm. Egy igazi nagy tuskó. Mikor bevittem a táppénzes papírom, még majdnem köszönni sem köszönt, nemhogy megkérdezte volna, hogy vagyok... Hát, ez van...

No, most megint jól kiírkáltam magam.... :D Hú, komolyan, olyan fura, már nem 3 jegyű a szülésig hátralévő napjaim száma... A helyzet egyre komolyabb! :shock: :D

Jó éjt mindenkinek!

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Andy!
Jó,hogy ilyen pozitív benyomásod volt a szülészetről :D ..ez bíztató a jövőre nézve.Majd lesz a védőnő általszervezett szüléselőkészítő,akkor én is megsasolom magamnak azt a híres nevezetes kádat...nomeg a többi mindenfélét is!!!

Babancs!Andy!
Ilyen bunkók voltak a főnökeitek??? :evil: Akkor én összeteszem mind a két kezemet.Az én főnökeim hála istennek nők,így tudják miről van szó.Azt mondták,ne is foglalkozzak semmivel és csak addig csináljam,ímég jólesik.Na,nekem holnapig esik jól,aztán belépek a táppénzesek táborába :D :wink:

További szép napot!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

F. Nóra!

Nem, nem voltak bunkók. (nő mind2 főnök) Bizonyos szempontból megértem őket. A közigazgatásban dolgozom, és létszámstop van. Mentek a nagy leépítések. Átlagban most 10-15 emberrel kevesebb végzi ugyanazt a nagy mennyiségű munkát, amire régen elég sokan voltunk. Most meg egyszerre 3 kismama (köztük V. Lívi és én), jelentettük be a terhességet, majd szinte azzal egyidejűleg a táppénzre jövetelt. A hivatalvezető határozottan kedves volt..pedig lenne oka az ellenkezőre (már vagy 6 éve próbálkoznak a babával sikertelenül - nekem meg ennyi betegség mellett 1 éven belül összejött).
Még november 16-ig szabadságon vagyok, utána leszek táppénzen.
A védőnőm nagyon aranyos, most voltam nála reggel. Beutaló kellett az előrehozott terheléses vércukorvizsgálatra. Eléggé félek tőle, mi lesz ha nem bírom meginni?? Rosszul vagyok az ilyen negédes italoktól. Nemtom a citrom segít-e rajta.

Andy!

Nekünk sarokkádunk van..úgyhogy annyira nem hoz lázba a szülőszoba. :lol: Szülésznő ügyben meg azt mondja a nővérem, szerinte felesleges választani, mert a győri kórházban aranyosak a szülésznők. Mit gondoltok?
Örülök Andy, hogy Miski Timi szimpatikus Neked. A sógornőm azt mesélte, hogy a fő szerep a fogadott szülésznőé lesz (ő áll gyak. a lábad között), az orvos meg csak mellette.

F. Nóra!

Hű, akkor nagyon jó pihenést kívánok Neked! Élvezd ki minden pillanatát!
Aztán majd novemberben topic-talin megismerjük egymást.

Kép
babancs

Sziasztok!

Egy figyelmeztetést szeretnék közzé tenni.
Nem tudom ki ismeri a 2F Iskolát, de a tudomásomra jutott, hogy valótlan információkkal próbálnak ügyfeleket szerezni számítástechnikai tanfolyamaikhoz.
A valótlan információ a következő:
Az "ügynök" egy albumot mutat az érdeklődőknek, melyben egy rólam szóló cikk szerepel (mikor született nagyobbik lányom 2004-ben, készült rólam egy Kisalföld cikk ráadásul fényképpel, mivel távmunkásként dolgozom itthon, és nem mentem gyedre, gyesre). A cikk alapján az úr azt állítja, hogy én is elvégeztem az iskolát, és lám milyen szuper állást sikerült megcsípnem a végzettségemmel.
Ez valótlan. Soha semmi közöm nem volt ehhez az iskolához, a tudásomat máshol szereztem!
Kérem, akiket megkeresnek, ne dőljenek be, legalábbis ne ennek!
Az iskolával elveszem a kapcsolatot, és kérem a tevékenység befejezését, már ami a velem kapcsolatos dolgokat illeti.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Atya ég, Bogi, ez nem semmi. Honnan vesznek téged egyáltalán? Vagy már erre vetemednek cégek, hogy bárkit akit valahol láttak, vagy valahonnan ismerős lehet, azzal reklámozzák magukat? Őrület...

Nóri!
Tényleg pozitív volt a dolog. Most például totál olyan állapotban vagyok, hogy ha most lenne itt az idő, simán indulnék szülni. :)
Amúgy meg hogy jártam tegnap doki bácsinál? Nézegelődtem körbe, hátha jön valaki babanetes ismerős, jó lett volna. Nem jött senki. :( Viszont egyszercsak betoppant egy általános iskolás iskolatársam, ráadásul egy faluban élünk, csak nincs kapcsolatunk egymással, hát tessék, otthon sose találkozunk, az orvosnál futunk össze. Nem is tudtam, hogy neki is Miki bácsi az orvosa. Mellesleg szegények nagyon sokat dolgoztak a babán, évekig próbálkoztak hiába és most végre összejött nekik, hamarosan meg is lesz a bébi. Novemberre várható. Majd leinformálom Anitától, hogy milyen volt a doki bácsinknál szülni és majd mesélek. Már nem kell sokat várnunk. :) Nekem egyébként hétfőn indul a felkészítő, ma jött a levél.

Babancs!
A sarokkádból én sem engedek, úgy döntöttem. :D Jövőre úgyis szét akarom boríttatni a fenti fürdőnket, mert nagyon pici, viszont van mellette egy használatlan helyiség (vagyis épp lomtárnak használatos), szóval egybenyittatom a kettőt, így lesz egy normálisabb méretű fürdő, abba pedig sarokkád lesz és punk-tum! Únom az örökös tusolást. :(
Egyébként, ami a szülésznő választást illeti, én is sokat gondolkodtam, hogy érdemes-e választani, hiszen mindenkit nagyon dícsértek. Aztán arra az álláspontra jutottam, hogy választok, mert vele azért már többször találkozhatok szülés előtt és nem lesz teljesen "idegen". Bármikor bármilyen kérdéssel felhívhatom, megkereshetem és tényleg nagyon szimpatikus a hozzáállása a dolgokhoz. Ami például meglepett, amikor végeztünk, közölte velünk, hogy akkor mára ennyi, beszéljük meg, hogy mi a benyomásunk, ha esetleg valami miatt nem szimpatikus nekünk (mármint az ő személye), akkor nyugodtan szóljunk, semmi sértődés nem lesz belőle, hiszen van olyan, hogy az embernek valaki már esetleg ránézésre jön be..., ha úgy döntünk, akkor nagyon szívesen ajánl maga helyett valaki mást, mert még sokan vannak rajta kívül. Hát, ezt nevezem én gentlewoman hozzáállásnak, hiszen ha már felkértük, gondolhatta volna azt is, hogy "jó, akkor ti már biztos nekem fizettek, dehogy ajánlgatok én mást..." Vagy csak nekem furcsa, hogy vannak még ilyen becsületes és abszolút segítőkész emberek? :oops:

Lányok! Fog járni valaki a hétfőtől induló szülésfelkészítőre? Én ma kaptam a papírt és szerintem benevezek.

Andi

Kép
andykamama

Ajaj, most, hogy visszaolvasom a soraimat, kissé félreérthető, amit Nórinak írtam. Majdnem úgy fest, mintha a doki bácsi, meg az ismerősöm dolgoztak volna a bébin évekig... :oops: :oops: Persze, bizonyos (orvosi) szempontból ez igaz is lehet... :)

Andi

Kép
andykamama

Babancs:
Javítok: "ránézésre se jön be" akartam írni. Kimaradt a se... :)

Andi

Kép
andykamama

Nahát, ma megint nagy agyformában vagyok. Semmi nem jut eszembe egyszerre.
Akartam még kérdezni, hogy jön-e valaki a november 12-i Egyetemi Csarnokban rendezendő babaruha börzére? Én tervezem. Ez egy vasárnapi nap. Reggel 9-től délután 5-ig lesz, ha jól emlékszem. Nekem már nem ártana lassan beszerezni egy-két kisrucit, mert még annyi az össz, amikről raktam fel képeket. Azokat is anyukám vette. Ráadásul nem is újszülött méret.

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Imádom a sarokkádat, de jó ha tudod, hogy rengeteg víz fogy el bele. Van pont a derékszögnél mindegyik sarokkádban egy kis "ülőke". Na oda ugyanúgy megy a víz, mint a medence részbe - de tök potyára. Ahhoz alacsony, hogy odaüljél. Zuhanyzásnál, meg borotválkozásnál szoktam ott csücsülni. (én is utálok zuhanyozni, még akkor is leülök :lol: ). Mi 140*140-es sarokkádat vettünk. Ránézésre baromira nagy, de az átmérője kb. 150-160 cm. A férjem, aki 2 méter hosszú kádhoz szokott a szüleinél - alig fér el benne. Bár a szélességét dícséri. Meg nagyjából ketten is elférünk benne.. Remélem a gyerek szeretni fogja. Otthon anyuéknál vaskádunk volt és mindig olyan gyorsan kihűlt benne a víz, ez a sarokkád akryl. Jól megtartja a vizet, de az acryl nem olyan hosszú életű (üvegszálas műanyag).
Na bocs az offért.

Kép
babancs

Kép

Sziasztok!
Ma búcsúztattak az egyik suliban, "buliztunk" a gyerekekkel,ettünk-ittunk-mulattunk és szinte mindenki búcsúajándékkal készült a mai napra. :oops: ..pedig mondtam,hogy én a rajzoknak fogok örülni a legjobban :oops: Amiért ezt leírom,az az,mert a meglepik között volt bébink első kiscipője :D Olyan ari,gondoltam megmutatom nektek!!! :D

Andy!
:D ...igen,gondoltam,hogy nem visszafogott Miki bácsinknak van közvetlen köze a volt osztálytársad babájához!!! :D ...és igen,a szülés minden részlete érdekel,főként dokibácsi hozzáállása a dolgokhoz :!:

Bogi!
...nagy az Isten állatkertje és tele van ilyen emberekkel :evil:

Babancs!
Nem akartam becsmérlő lenni a főnökeiddel kapcsolatban,bár így visszaolvasva nagyon az voltam :oops:

Sziaztok! Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Tünde!
Igen. 49 kilóval keztem Ajnánál és 50-el mentem szülni. Katasztrófa volt. Jó az igazsághoz hozzátartozik, hoyg az eleje rettenetesen megviselt és 44,5 kilóra lefogytam onnan kellett visszakapaszkodnom.
Most kevesebbel kezdtem, 46 kilóval, most olyan 47-47,5 körül mozgom.
Én kanállal adtam a főzit, csak cumisüvegbe tettem bele, hoyg lássam mennyit eszik meg belőle.

Nóri!
Akkor most már tényleg kisfiúnak kell lennie.:-)

Andi!
Aranyosan lelkesedsz a szülőszobáért.:-) Azért ne készülj előre semmire, lehet, hoyg leginkább feküdni lesz kedved a vajúdás alatt.:-)
Nekem az nem tetszett, hogy kevés a zárt, egy személyes szülőszoba, a maradék rész meg eléggé tömegjellegű, és szerintem borzasztó zavaró lehet, hogy egy függöny választ csak el egy másik vajúdó anyukától. Nekem szerencsém volt, amikor én szültem, akkor senki nem szült éppen, totál üres volt a szülészet, de végig ettől féltem, hoyg ne azon a tömegrészen kelljen szülnöm.

Tegnap voltam megint dokinál, a külső méhszáj teljesen kinyílt, de szerencsére a nyakcsatorna és a belső méhszáj zártak, így szerinte kihúzhatjuk januárig.
Tünde!

Kép
Kép
Kép
constanze

Hoppá, valami nem stimmelt, szóval a végén az aláírás természetesen:
Boglárka

Kép
Kép
Kép
constanze

Bogi, megy a drukk, hogy kihúzzátok januárig!
Én az előző terhességet 51,5-el kezdtem, eztán lementem 48-ra (elmentünk nyaralni...), és 65-el mentem szülni. :(
Azért ez érdekes, mennyire nem mennek Rád a kilók, mert gondolom enni eszel rendesen.

Nóri, nagyon aranyos a cipőcske, és a könyv is!

Én bevallom, annyira finnyás vagyok, hogy semmi pénzért be nem feküdnék ott a kádba, még akkor sem, ha előttem 3x fertőtlenítik ki.
Vendég

Sziasztok!

Nóri!

Te tudsz valamit a szülésfelkészítő-tanfolyamról? Én legutóbb szerettem volna megkérdezni a védőnőnket, hogy mikor indul mostanában tanfolyam, de elfelejtettem. Szeretnék elmenni, ugyanis Bálintnál csak a felén tudtam ott lenni, mert 37. hétre, megszületett. Nagyon kíváncsi lettem volna a szülőszoba bemutatására. Nagyon rendesek a suliban, aranyosak az ajándékok.

Egyébként nálunk apás szülés volt, de az apás szülőszoba foglalt volt így, hogy Constanzét idézzem a "tömegjellegű" szülőszobában szültünk. De igazából nem zavart, nem hiányzott sem a kád, sem a bordásfal, sem semmi. Aki nekem fontos volt, az mindenki ott volt és segített.
Képzeljétek, itt a neten rám akadt az akkkori szülésznőm és már eddig is sok jó tanáccsal látott el. Nagyon örülök neki. Ő most otthon van az 1 éves kislányával, úgyhogy nála nem szülhetek. Nem tudom fogadok-e meg szülésznőt, hiszen valóban bármelyikük lesz is ott, maximálisan számíthatunk rájuk.

Andi!

Köszi, hogy felhívtad a figyelmünket a babaruhabörzére. Szeretnék elmenni, biztosan sok jó dolgot lehet majd találni.

Lívi
v.lívi

Szép napot!

Constanze:
Igazad lehet, most még aranyosan lekesedem a szülőszobáért (bár nem is annyira a szobáért, mint a bab születéséért), a végén meg lehet, hogy fúriaként fogok küzdeni ellene nagy kínjaimban. :D Bár, nagyon szeretnék normális maradni, megőrizni a méltóságomat amennyire lehet és nem kifordulni női mivoltomból. De hát, majd meglátjuk, mennyire hozza ki belőlem az "állatot" a helyzet, a fájdalom, meg egyáltalán minden körülmény. Egyenlőre úgy állok hozzá, hogy kismillióan végigcsinálták már, miért pont nekem ne menne? Meg aztán manapság már nagyon sok mindennel tudnak könnyíteni az ember lányának szenvedésein. Amennyit meg kell, annyit elviselünk és talán kell is ahhoz, hogy az ember át tudja érezni a csodát. Szóval, maradok lelkes. :D

Tünde:
Már téged is hiányolnak a korosztályosok! Én tegnap délután nekiültem visszaolvasni, mostanra végeztem, de majdnem magammal is. :D Őskáosz van a fejemben. Na, mindegy, kapásból teleírtam nekik cirka egy fél oldalt, ha már hiányoltak, csak olvassanak ők is! :D
Ami a kádat illeti, én úgy vagyok vele, hogy tuti kifertőtlenítik, és ha már strandon, meg mindenféle fürdőkben zokszó nélkül bemegyünk egy rakás ember közé, ahol ráadásul még bele is pissentenek a vízbe, meg sokaknak még látható nyavalyájuk is van, a nem láthatókról ne is szóljunk, akkor a kórházi kád ezekhez képest sterilizáló gép... Szóval, én azt hiszem, kipróbálom, ha lesz hozzá akkor kedvem, meg erőm. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Constanze-Bogi!

Nagyon vigyázz magadra és egyél,sokat!!!!Hihetetlen,hogy csak ennyit szedtél fel! :shock:

Lívi!
Szerintem nem maradtál le semmiről!Azt mondta a védőnő,hogy minden jelentkezőt beosztanak a szülés várható ideje szerint.Amikor már azt gondolnánk,hogy megfeledkeztek rólunk,akkor kell majd menni :wink: Én azt mondom, hívd fe Zsófit,lehet,hogy így is fel tud írni a listára.

Babaruhabörze.
Én azt hiszem még egy kicsit korai vagyok rucikat vásárolni a picúrnak :oops: ...de a következőre lehet,hogy én is benevezek :)
Majd meséljetek, milyen volt :)

Szép napot......hmhmhm...nekem ez az utolsó munkanap egy darabig...este azt hiszem peszgőt bontok...persze kölyökpezsit :D

Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Ja,lemaradt a szülésznő-dolog.
Már írtam talán,hogy egyik tanítványom anyukája szülésznő és a kórházban dolgozott.Ő azt mondta,hogy mindenki nagyon segítőkész és rendes,nem kell külön megfogadni.Azt hiszem én így is teszek.

Pusz

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?