Új privát üzeneted érkezett!

Jóreggelt

Ilke
Lili hogy viselte az oltást? Úgy sajnálom szegénykéket hogy havonta megszúrják õket. Valamelyik oltásnál többet is kapnak nem?

Nyuszi
Sajnálom hogy Emília is így reagált a 2 hónapos oltásra. Én már elõre félek hogy mi lesz akkor ha mellé be is lázasodik és a lába is fájni fog. Levi már most elég nehéz, most is majd leszakadt a karom ahogy tartottam. Azt hiszem a következõnél be fogom vetni a kengurut is. Kép

Forti + Levi ma 11 hetes

Kép
Kép
forti
 
 


Nyuszi!

[url=http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz7.htm" TARGET="_top]http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz7.htm[/url]
Itt találsz pár jó "fogást", amivel megkönnyítheted Kisnyuszinak az erõlködést.

Petra!
Lehet, csak én vagyok túl szégyentelen, de nem egyszerûbb ott megszoptatni?

Luca már a négy hónapos oltáson is túl van, elõre féltem, hogy mi lesz, mert az elsõ Act-HIB után nagyon ronda lett a lába. De most a saját dokibácsink adta be, és nem lett semmi baj.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


sziasztok Lányok
lene 1 kérdésem :nektek mikor jött meg megint a mesitek?
mert nekem ma reggel eleztem megint vérezni csak nem tudom hogy ez mi volt .

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 

 
 

Cics!

Mennyi idös Peti?
Nekem Benivel csak akkor jött meg, amikor már 8 hónapos volt, most Nátánnal meg elég sokáig véreztem, azt hittem, hogy 5 hetes korában megjött, meg 8 hetesen is volt vérzésem, viszont most megint sehol semmi, pedig ha tényleg az lett volna, akkor már kellett volna megint. Ki érti...
Szoptatásfüggö. Ha elég intenziven szopik, akkor nagyon sokáig kiamaradhat, viszont ha már nagyok a szünetek a szopi között vagy pótlást (hozzátáplálást) is kap, akkor megjöhet.

Petra!

Nem a szopi miatt van baj, mert én akárhol megszoptatom (tettem már pl. az állatkertbenKép padon), mert letakarom, aztán mindenki ugy néz, ahogy akar!Kép Csak a tömeg és a babóca együtt nem tudom, hogy jó kombináció lenne-e...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zita
Szia, üdv itt is! Kép

orrszívás
pont tegnap olvastam el az orrszívás topicot az Errõl/arról alatt. olvassátok, érdemes. Egyébként én vettem kézi orrszívót is, mert gyakan éjjel is kell, s nagyon egyszerû használni. gyógyszertárban kapható, így még a porszívósat elõ se vettem.

pisi-kaki
nekem is kislányom van. de pl. tegnap nem a hátán, hanem a hasán folyt ki annyi, de annyi kaki! Kép

rájöttem, hogy nálunk azért olyan durvák az esték, mert hanna el van tolódva 3-4 órával. este 11 körül alszik el, de másnap 10-11-is alszik (persze közben eszik párszor...)

Ti adtok cumit a babunak? Teljesen tanácstalan vagyok. Eddig tuti biztos voltam, hogy nem fogok adni, de úgy látom, nagy igénye van a plusz szopizásra. Cicit már nem tudok neki adni, mert dõl a tejem, s fáj a ahasa, mert így össze-vissza kajcsizik.
Ha adjak, milyet adjak?

köszi a tanácsokat
bringa és hanna (7 hetes)
bringa
 
 


Bringa: a cumiról nekem is az _volt_ a véleményem, hogy biztos nem adok, mert pótcselekvés a babának a törödés helyett. De közben rájöttem, hogy vannak babák, akiknél szükség van rá, ilyen pl. amikor túlenné magát a baba (egyik ismerösömnek a babája nagyon mohón és sokat evett, és ezért állandóan bukott, és mióta ad neki cumit mikor jóllakott, nem bukik, mert nem eszi túl magát, viszont a cumizásélménye megvan). Azért szerintem gondolni kell a cumizavarra is, de szerintem nem minden baba hajlamos erre (Juli pl. kezdettöl kap pótlást, mégis úgy szopik mint egy szivattyú). Azt azért hozzáteszem, hogy Julinak nincs cumija... bár néha az elalváshoz talán szükség lenne rá, de még nem vettünk.

Az okosok a NUK és az Avent márkát javasolják, de mivel nem próbáltuk, nem tudok nyilatkozni róluk.

Mi is elkaptuk a "kifolyást" KépKép Julinak két napja nem volt széklete, igy aztán ma reggel termelt rendesen, nagy nyögések közepette Kép Még a lepedö is kakis-pisis lett, nemcsak a body meg a hálózsák ázott át.

Ti felraktátok már a babakocsira a lábzsákot? Én gondolkozom rajta hogy felrakom, mert kezd hideg lenni.

zsani
zsani
 
 


Sziasztok!

Tegnap vittem Rekat 4 honaposra oltatni, de nathas, piros a torka is, ezert nem kapottKép Helyette orrcsepp, kalcium.. Raadasul most mondta a doki, hogy mivel az a göb meg kicsit mindig erezheto a combjaban, o a 4 honapost /ami 2 oltas/, egyiket a lababa, masikat a popojaba kapja majd. Szegeny, mar elore sajnalomKép Pedig ugy nevetett meg a dokibacsira is, mondta is, hogy nincs szive megszurni.
Orrszivas: nekem a fultisztito palcikas nem mukodott soha, mert a "nyulvany", ami melyen volt, az sose jott ki igy. Pont az, ami igazabol zavarja, mert a tobbi csak esztetikailag zavaroKép
A porszivot ugy 2 honapos koraig mosolyogva viselte el, aztan valami "elromlott", azota uvoltKép

Ilke: erdekes, Reka utal hason lenni, de pl most is ugy alszik. Az alvas valahogy jobban megy ugy, nem riad fel a sok mocorgasara. O pl mar emelgeti a feneket hason, rugja elore magat, szegeny, gondolom, igy akar megfordulni, de a kezet meg ritkan teszi jo helyre ehhez. Kinlodik egy kicsit, nyog nagyokat /Kata, mergesen is, kepzeld, ez az ujKép/, aztan kezd morcos lenni, es a vegen bepoccenKép

Csics,
en is ugy tudom, hogy "Joe bacsi" szopi alatt altalaban nem latogat meg minket. Legalabbis 3-4 orankenti szoptatas mellett. Nekem is volt egy verzesem ugy 3 honap korul, de kiderult, hogy nem a havi, igaz, elenkpiros is volt, ez volt a gyanus, hogy kivulrol jon. Nogyogyaszhoz elmentem, s lekezelte.

Kakalas: Reka meg mindig napjaban 3-4szer is termel, nem gond ez? Doki szerint keves hust eszem, ezert. Hat ennel tobbet nem akarok.. meg nem is hallottammeg ilyet.

Cumi: en is, mint Zsani, szentul elhataroztam, hogy cumit aztan soha!Kép Es a 2.dik atbogott nap utan rohantam le venni. En a NUK fogszabalyozosat vettem, amit Reka nem szeret, fogalma sincs, mit csinaljon vele, mindig kiesett a szajabol ugy 5 mp alatt. Szoval tobb esze volt, mint nekemKép Mondjuk most a kezet ragja/szopja helyette. Ill. barmit, amit megszerezKép Allitolag a fogszabalyozost keves baba szereti, inkabba hagyomanyos formajut kedvelik. Nekem mondjuk nincs az a rengeteg tejem, Reka sose bukott, ha nagyon nyugos volt, az "ures" mellemre tettem vissza.
Azt figyeltem meg egyebkent, hogy csak ha nalam van, akkor van ilyen cumizos igenye, lehet hogy az illat, a hang.. az apjanal nem. Szoval ha mar tuti, hogy n em ehes, es csak nyafog, akkor az apjat kerem meg, hogy setaljon vele egy kicsit, nala elnyugszik.
Na, megyek konyhatundert jatszani, mig alszik. SziasztokKép
-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!
Játszócumi: Rékának kellett, szopiba nem zavart be, de vért pisiltünk, amíg leszokott róla isi elõtt. Luca utálja, az ujját sincs türelme szopni, de rajtam nagyon szivesen cumizik bármennyit. Én az üresebb cicin hagyom cumizni.
borsts
 


Áfonya: képzeld el a "nincs szivem megszúrni" szitut úgy, hogy a mi háziorvosunk az én barátnöm-fönököm, aki civilben imádja Julit Kép Úgyhogy mondtam is Julinak, hogy "az a fehérköpenyes csúnya néni, aki megszúrt, a doktornéni, de ha leveszi a köpenyét, Ildi lesz belöle" KépKép
zsani
 
 


Sziasztok!

Mi használunk cumit és nagyok jónak tartom. A nagyobbik lányom is két évig cumizott, semmi baja sem lett tõle, a fogai is mind jók voltak. Az volt az egyetlen gond, hogy csak egy cumit használt végig, képzelhetitek hogy nézett ki, el is raktuk emlékbe. Most vettem 4 db egyforma Aventet így mindenhova jut, kiságy, babakocsi. Persze folyamatosan fertõtleníteni szoktam kifõzéssel.

Csics, nekem még nem jött meg, de az elsõvel ilyenkor /12 hét/ már megjött, szopi ellenére.

Conti + Betti 12 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Borcsa,
ha Reka utan a kov. is lany lesz, valszin Luca lesz a neveKép
-Afonya
Névtelen
 


Hát mi hárman fogunk kimenni a börzére, Lilit nem tudom senkire rábízni, mert egyrészt nincs is kire, másrészt pedig, nem tudom hogy viselné a különlétet, eddig még max. 1 órát voltunk külön. Az a baj, ha rájön, hogy nem vagyok a közelben akkor vigasztalhatatlanul elkezd sírni. A cumisüveget nagyon régen adtam neki, azt sem tudom, hogy elfogadná-e, mert régen is elég nehezen tudott belõle enni (pedig Avent). Szóval én arra gondoltam, hogy ha megéhezik akkor kimegyek a kocsiba (ha más megoldás nem lesz) és ott megszoptatom. Az viszont jó ötlet, hogy korán menjünk. Jól bele kell majd húznunk reggelKép. A tömeg miatt nem hagynám ki ezt, mert szoktunk néha bevásárlóközpontokba is menni, és néha ott is olyan tömeg van, hogy lépni is alig lehet, de hát mit lehet tenni ha valami kell, akkor kell, és néha nem mindegy hogy mennyiért.
Pelussal kapcsolatban: Nálunk nem szoktak átázott pelusok lenni. Pedig nem hiszem, hogy máshogy csinálnék valamit is. Eddig a Pamperst használtuk, most a Babylove-t, és mindkettõ elég jó. Csak az extra megakakiknál szokott hátúl kijönni kicsit, de azon nem is csodálkozom. Elég közel ragasszátok össze a csíkokat? Bocsi, de egyszerûen nem tudok mire gondolniKép.

Oltás,
Meg kell, hogy mondjam, hogy rosszabbra számítottam. Lili egy hangos szó nélkül tûrte a szurit (Végig beszéltem hozzá, fogtam a kezét, lábát). Utána sem sírt. Délután 4-körül volt itt a doki, kb. 5-kor adtam neki egy fél kúpot. Délután picikét több közelségre vágyott, leginkább az ölemben volt, de nem sírt. Igaz nem is nagyon próbáltam lerakni, mert valahogy érzetem, hogy most ez nagyon kell neki. Aztán fürdetés után is adtam neki egy fél kúpot. Éjszaka viszont picit visszamentünk az idõben és fél 3-kor felkelt enni, aztán már durmolt is tovább. Ma már úgy néz ki, hogy minden rendben. Ja még annyi, hogy nem dagadt be a lába és nem is volt érzékeny, ezért nem is borogattuk. Kis hõsKép).

Forti,
Igen ez pont egy kombinált oltás volt, azt mondják ezért is vált ki belõlük lázat, meg mindenféle nyüzit.

Beszti,
Nem könnyû a helyzetetek. A védõnõnek én sem adtam-adok pénzt. Igaz nem is lenne miért, eddig 1x volt csak kint nálunk. Mondjuk mi 2 hetente be szoktunk menni méreckedni, oltás, receptek (mindig van miért), és ott szoktunk vele is találkozni. De hát nem is mond semmi újat, amit eddig mondott azt én is tudtam. (A Babanetrõl jól felkészültemKép))).

Csics,
Én 1 hónapig véreztem a szülés után, aztán ahogy elmúlt rá 3 napra megjött. Azóta semmi híre. Jó lenne ha így is maradna míg szoptatok.

Bringa,
Lillusnak nincs cumija. Mi nem igazán vagyunk cumi pártiak, de nem is igényli. Persze tudom, hogy vannak babák akiknek kell.

Zsani,
Én már néhány hete használom a lábzsákot, nem is igazán a hideg, hanem a szél miatt. De most már elég hûvös is van, szerintem nyugodtan tedd fel.

Na pusz,
Bocsi a hosszúra nyúlt levél miatt.
Ilke és a holnap 3 hónapos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Lányok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást hasonfekvés és nevetés ügyben. Már annyiszor megfogadtam, hogy nem fogok mindenen izgulni....de így pláne jó, hogy megnyugtattok. Azt hiszem nálunk is most jönnek az igazán "jó" napok, mert ma Lili is hasrafordult Kép, és 1-2 perc mulva reklamál, mert most persze azt felejtette el, hogy hogyan kell vissza. Ki érti ezt? Kép
Kata! Ezen én is gondolkodtam, lehet, hogy tényleg a hasa miatt utálja. Mondjuk Õ nem nagy súlyú, de egy kis haspók, mindig teleeszi magát... Kép

pelenka: régebben nálunk is gyakran elõfordult, szerintem akkor szünt meg, amikor áttértünk a nagyobbra. Persze néha még ma is megesik, pedig szerintem ugyanúgy adom rá...

orrszívó: egyenlõre nálunk is mûködik a fültisztítós megoldás, de mi már az elején vettünk egy elektromos orrszívót. Na ezt nem ajánlom senkinek, szerintem nem sok mindent fog kiszívni egy esetleges nátha esetén Kép

Azért jó nektek, hogy van ilyen bababörze, de mi nagyon messze vagyunk ahhoz, hogy egy ilyen vásárlásért felmenjünk Pestre....pedig annyi minden kellene.
Szerintetek kell a járóka vagy nem? Egy olyan ami már jóval nagyobb, mint a kiságy, és rácsos (mûanyag vagy fa) az kb.15000 Ft. Kellhet vagy 4-5 hónapig? Most a földön van a játszóhely, de nem tudom, hogy nem elõnyösebb-e pusztán azért a járóka, mert abban könnyebben megtanul felülni, felállni???

bera
berka
 
 


Sziasztok!

Végre újra itt! Mindenkit elkapott valami vírus, az összes gyerekem és férjem náthás. Még a gépünk sem úszta meg, vírusos lett, azért nem jöttem néhány napig.

Beszti!
Nekünk a 4 hónapos oltás jár a jövõ héten, és a mi dokinénink szabin lesz. Különben mi a "szomszéd községben" lakunk (Halásztelek). Csak nem ugyanaz az orvosunk? Dr. Spilevszkaja Natalia. Igaz, Szigethalomnak van még néhány szomszédja.

Zita, üdv!
Te ugyanaz vagy, aki a ll. nõiben leírta a történetét?
A pisi nálunk is kifolyik motanában, de szerintem azért, mert Ádám kezdi kinõni a mostani pelusméretet. El is határoztam, hogy ez volt az utolsó midi csomag, jöhet a maxi. Mi Liberót használunk, én meg vagyok elégedve vele.

Most befejezem, és rendesen végigolvasom azt a töménytelen mennyiségû irományt, ami 3 nap alatt keletkezett.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


bera: mi nem fogunk járókát venni, mert a szönyegpadlóra teritett vastag pléd vagy a habgumi tapik nagyon is megfelelnek Kép A szobájában kiválóan tud kapaszkodni a bútorokba (mind stable).

zsani
zsani
 
 


Panda!

De jó, végre valaki! De igen ö a dokinénink!KépKépKép És akkor ti hova viszitek? Vagy megvárjátok amig megjön? Az a baj, hogy a 3 hónapos után még van 4 és 5 hónapos is, nem akarom, hogy elcsússzanak, viszont ha megvárjuk amig visszajön, az már 2 hét csúszás. Nem értem, hogy a helyettes miért nem akarta beadni... Igaz csak telefonon beszélt vele a férjem. Ti egyébként egészséges rendelésre viszitek oltásra? Az hol van és mikor? (Nekünk a 2 hónapos oltást a lakásán adta be.)

Bera!

Én szeretem a járókát, mert oda bármikor be lehet tenni, anélkül, hogy lesene, elmászna (ez most még nem fenyeget), stb.KépKép A nagyobb a kapaszkodók segitségével állt fel. Ráadásul volt benne egy müanyag játékóra (a mostaniban nincs), ami nagyon izgatta, de ahhoz nyújtozkodnia kellett. Ugyhogy tornászott is. Addig kellett, amig nem kezdett el járkálni, onnantól kezdve ritkán tettük be. De ha tudsz egy biztonságos részt kialakitani neki, akkor nem biztos, hogy kell. Inkább egy jó nagy játszószönyeg.KépKép

Bringa!

Én cumiellenes vagyok, de az ok az, hogy cumizavart okozhat. Sajnos ott ahol én szültem a kékfényezéses babáknak adnak (gondolom, hogy ne orditson), viszont akkor még annyira kicsik, hogy baj lehet belöle, föleg egy elsö gyerekesnél. Nátán nekem is gyönyörüen kirágta a mellemet, azóta óvatos vagyok mindennel, ami zavart okozhat (az a 2 hónapot, amig sebes mellel szoptattam nem kivánom senkinek). Inkább szopizza az ujját. Bár hallottam már olyan babáról, akinek nagyon kellett, de mégis az a tapasztalatom, hogy nagyon soknak feleslegesen adnak. Én tudom, hogyha Nátán szopizza a kezét akkor éhes. A komfortszopi igényét meg igyekszem a cicivel kielégiteni (hogy ne egye túl magát ilyenkor az üresebb cicit kapja). De ha már mindeképpen kell, akkor az LLL honlap azt ajánlja, hogy csak 1 hónapos kor után. Nem biztos, hogy cumi kell egyébként, ilyenkor bevállhat pl. a hordozás (az anya közelségére vágyik).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Cumi: tobbek kozt en is azert nem vettem, mert megfigyelesemKép szerint sok Anyuka, ha sir a gyerkoc, csak betomi vele a szajat, oszt jolvan. En azt hiszem, a sirasnak oka van, azt kell megkeresni, megoldani, de nem cumival. PErsze, nekem konnyebb, mert vegso esetben cicire kerul, en nem vagyok egy "tejcsarnok"Kép
Epp akartam kerdezni en is, hogy Ti napkozben hol "tartjatok" a babatokat? Elso heten nalunk is a nappali kihuzhato agyan volt, de az utban volt... aztan lekerult a foldre, egy pledre, de nekem nagyon nem tetszett, olyan kiszolgaltatottnak tunt lenn, fobiam volt, raesik valami /vagy enKép/. Szoval mi megvettuk a Brendonban akciosan 12eFt-os szines muanyag jarokat /szetszedheto, igy Anyosomekhoz utazvan tobb napra, akor is vihetunk valami "ismerost" Rekanak/. Konnyen tisztithato, tartosnak tunik, nincs igazan serulekeny resze, mint a halosaknak pl.. es sokmindent lehetett ra akasztgatniKép A kisagyaba csak a deli es esti alvaskor kerul, de akkor szigoruan, hogy tudja/tanulja, akkor alvas van. Aztan majd kiderulKép
Tobbgyermekes anyukak velemenye erdekelne engem is ezugyben.

Borze: ruhakon kivul lehet venni mast is? MErt nekunk is csak ugy eri meg felmenni /250 km odavissza/, ha "rendesen" bevasarolnuk. De meg fogalmam sincs, hogy mekkora ruha kell pl februarban, vagy etetoszekben sincs meg csak elkepzelesem se, kell-e, jo-e.. helpKép

Jo hetveget:
-Afonya es Reka 4 honapos
afonya
 
 


Sziasztok!

Túléltük a látogatókat, végül 3 kolleganõm meg az egyik férje jött el. Kaptam a volt munkahelyemtõl 20e Ft-ot, egy babaápolási könyvet, hálózsákot meg virágot. A fõnököm külön küldött egy nagycsomag papmerst, tök édi. Egyébként bezavartam rendesen a gyereknek, ugyanis 2-kor evett, a vendégek fél ötre jöttek, úgyhogy 4-kor ráerõltettem a cicimre. Azért nem kellett erõltetni.. A nézegetést elég jól bírta, el is aludt. Olyan jó volt egy kicsit dumcsizni velük.

Bera! Én most készülök járókát venni, az elsõ gyerekemnek volt, és nagyon jól elvolt benne. Teleraktam játékkal, csak akkor "szólt" ha elunta a hason fekvést. Én szeretem biztonságban tudni a gyereket, ha kimegyek a szobából. Sajnos be kell látni, hogy nem lehet örökké velem (fõzés, házimunka, kert, stb) és ha már mászni kezd én félek hogy valami baja lesz. Természetesen nem akarom folyton belerakni napközben, de jó ha van.

Beszti! Mi az a cumizavar? Ha játszócumizik, akkor megváltozik a szopási szokása? Nálunk szerencsére 12 hét alatt semmit sem befolyásolt a cumizás.

Panda, jobbulást az egész családnak!

Conti+ Betti 12 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Beszti
Petike most 2 honapos én sem vártam most hogy megjöjön söt a kispap keseredet el most a legjoban Kép

Cumi
bár petikének is van cumija de egyátalán nem kellet neki én meg nem adtam .

Zsani
én már felraktam a lábzsákot a kocsira hogy ne fázon meg a lábacskája és védve legyen az esötöl széltöl


Lányok
ma megint voltunk a gyogytornásznál és megdicsért minket hogy milyen szépen haladunk mert már egész szép magasra tudja tartani hasonfevésben petike söt már megis tudja tartani a fejét pár percig Kép.

Puszant Csics és Petike Kép

UI:
nekem is volt virusal már dolgom a multhéten majdnem fölfalta a számitogápemet Kép de szerencsére megjavitota nekem a kispapa Kép.
csics
 
 


Kedves Lányok,
Mindenkinek köszönöm az üdvözlést és a pisikifolyós tanácsokat! Már aggódtam, hogy egyedül állok a problémával. Azt hiszem, tényleg a nagyobb pelus meg a kukiigazgatás a megoldás...

Panda,
Én vagyok a II.Nõis...

A Sólyom csak becenév, de lehetett volna anyakönyvezni, mi is a Ladóból néztük ki Kép A gyereket csak Solyminak szólítjuk.

Pár napja nem lehet bírni a kicsivel: nem nagyon akar huzamosabban aludni, sokat sír, és nem nagyon lehet mivel megnyugtatni. Ha nagy nehzen (a hasamon fektetve) bealtatom, lerakva nemsokára felébred és sír. A cicin elhallgat, de csak nyammog, és 5 perc múlva megint sír. Kezdek kiakadni. Valszleg gyomorpanaszai vannak, de a masszírozás nem segít, a teát nem hajlandó meginni... Nehezen is büfizik. Mit csináljak? A mai nap is egy agyrém volt Kép

Zita
parazita
 


Zita,
csak egy mondatra van idom, mert Reka is ugy dontott, ma nem alszik el idobenKép
Hason altatni probaltad? Nem alszik ugy jobban?
-Afonya
afonya
 
 


Zita: hasfájásra nekünk az jött be, hogy én ittam a teát. Nem a szoptatósat, hanem még mellé azt a gusztustalan izü édeköményteát, ami azonnal oldódik. Számomra úgy volt iható, hogy fél liter vizbe tettünk egy felnöttnyi adagot, és felöntöttük fél liter gyümölcslével. Nem tuti módszer, de nálunk bejött (mondjuk tölem mentek is a szelek rendesenKépKép
Szerencsére mostmár nem kell innom, mert Julinál az a kis hasfájás is abbamaradt.

zsani
zsani
 
 


Beszti!
Én mindig tanácsadáson adatom be az oltást, mert halásztelkiek esetén az a szokás. Amikor múltkor voltunk Ádámot mérni, mondta a védõnõ, hogy szóljak oda telefonon, mielõtt mennénk oltásra, mert nem bizti, hogy a helyettes is akkor ér rá, mikor a dokinéni. De azt nem mondta, hogy nem adja be az oltást. Noéminek is egyszer a helyettes adta be. Különben õt is ismerem, mert az ovinak, ahol dolgozom, õ az óvodaorvosa. Persze, lehet, hogy most más jön helyettesíteni. Holnap felhívom a védõnõt, és megírom, mit mondott. Szerintem Ti is eljöhettek nyugodtan. Ti hogy találtatok rá? Nekünk könnyû volt, itt lakunk, és nincs más.

Cumi. Én nem vagyok cumiellenes, de Noémi nagy ívben köpte ki, kb. 3x próbáltuk neki adni, aztán nem. Ádámnál még nem próbáltam.

Nekünk nincs járókánk. Akartunk venni, mikor Noémi pici volt, de annyira nincs hélyünk, hogy lemondtnk róla. Így visszagondolva nem is hiányzott. Most Ádámot mindenhová magammal viszem a lakáson belül. A babahordozó remekül beválik. Tud benne nézelõdni, én is tudok vele beszélgetni, és a fogantyújára felötözött játékokkal eljátszik. Már 3-4 hetesen beletettem, azóta is szereti. A kiságyban is elvan, de nem olyan sokáig. A zenélõ-forgó macikat szereti, de az igazi kedvenc a vonatos rácsvédõ. Azt fél órán keresztül is képes nézegetni, simogatja, és ha Noémi kiköti a zsinórokat, magára is húzza.

Zita!
Olvastam a szülés-sztorit, klassz.
Ádám is hasfájós volt, de ahogy kiiktattam az étrendembõl a tejtermékeket, abbamaradt a hasfájás. Ezt a tippet itt ajánlották. Adtam neki Espmisan cseppeket, de nemigen használt, pedig Noéminél az volt a tuti. Próbáld ki 2-3 napig, hogy nem eszel/iszol tejterméket, hátha bejön.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Igen, valószínûleg jó lesz, ha elhagyom a tejtermékeket... Szegény gyereknek az arca is kiütéses. Pedig úgy kívánom a tejet! De ha bejön, ennyit szívesen megteszek. Asszem az édesköményes babateát is én fogom elfogyasztani...
Hason sajnos nem hajlandó feküdni a kis angyal, kivéve rajtam vagy az apján. Ma éjszaka szépen aludt, csak szopizni ébredt fel, és délelõtt sem volt akkora cirkusz - most is már vagy 1,5 órája alszik szépen. Remélem, hamar átvészeljük ezt a nyûgös idõszakot.

Jó hétvégét,
Zita
parazita
 


Zita!
A hasfájás nálunk is kb. a 3.héten kezdõdött, és két hónapig tartott, a legjobban a SabSimplex nevû csepp segített, minden szopinál néhány cseppet adtam evés közben kiskanállal. Kb.1200 Ft volt egy kis üveg. Egyébként én szinte semmi tejterméket nem eszek (mert nem szeretem) ennek ellenére volt hasfájós. De azért próbáld ki, próba cseresznye.

Conti + Betti 12 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Zita,
nalunk akkor szunt meg a hasfajas /legalabbis a durva resze/, amikor abbahagytama Laktoherb ivasat. Bar csinaltam egy ellenprobat, ittam szunet utan 2 napig, s megint bantottak a szelek Rekat. Persze, lehet, hogy veletlen egybeeses mindketto, de ha mar semmi nem mukodik, akkor esetleg ezt is tesztelheted.

-Afonya es a 4 honapos Reka
Névtelen
 


Panda!

A dokinénit érdekesen találtuk.
2 éve költöztünk ide. Persze a gyereknél orvost kell váltani, mert annyi minden lehet (én még mindig a régi háziorvosomnál vagyok, mert nekem azóta nem volt semmi bajom). Szóval kérdezösködtünk. Aztán Beninek valami baja volt, igy bementünk ahhoz a dokinöhöz, akihez itt tartoznánk, hogy amulánsan lássa el. (Persze nem tudta, hogy csak ambulánsan fogja ellátni, mert mi sem tudtuk, hanem gondoltunk, hogy majd megnézzük, aztán eldöntjük, hogy öt választjuk-e).
Azt hiszem, nagyon el voltunk "kényeztetve" az elözö lakhelyünkön (egy tündér aranyos, és alapos dokinénink volt, olyan igazi "mintaorvos"Kép), mert már az elsö pillanattól nem tetszett ez a nö. Elöször meg se kérdezte, hogy hogy hivják a gyereket (aki akkor 16 hónapos volt), képes volt ugy megvizsgálni, hogy egy jó szót sem szólt a siró gyerekhez. Szóval az általános benyomásom az volt, hogy nekem ez a nö nem kell gyerekorvosnak. És ez az orvos volt a jobbik a kettö közül!Kép
Elkezdtünk a szomszéd településeken keresni, Halásztelken lakik a férjem egyik munkatársa, és ö ajánlotta a dokinöt. Övele eddig meg voltunk elégedve.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok

Zita
Én anno vettem Levinek Sabsimplex cseppet, õ is nagyon hasfájós és nyûgõs volt, a lányok rá a tanuk. Kép
Szóval vettem 3 hetes korában ezt a cseppet, evés után pici anyatejbe csöppentettem 4 cseppet (minden evés után) és a büfi is sokkal jobban kijött és a pocakja sem fájt. Onnantól kezdve aludt rendesen, nem sírt és nem feszengett.
Hála az égnek nekünk a hasfájás 7 hetesen el is múlt. Szerintem próbáld ki, a dokik nem adnak rá semmit, merthogy "úgy is kinövi legkésõbb 3 hónapos korára". Kérdem én, feltétlenül szenvednie kell addig a babának????

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Zita: a kiütések nemcsak attól lehetnek, amit te iszol, mert ha tejkiütés akkor minden babának van egy pár hétig. Julinak kb. 4-5 hétig tartott, mire elmúltak.

Képzeljétek: Juli hasfájós a kelkáposztától, de nem hasfájós a kelbimbótól. Ti értitek ezt? (mielött valaki megkövezne, ez illetö zöldségeket én ettemKépKép)

zsani
zsani
 
 


Mamik,
Engem is elért a fogyadozó tejcsis idõszak. Pár napja valahogy napközben szinte alig van a mellemben valami. Igaz reggel-este fejek, de napközben olyan mintha nem termelõdne. Várok minden tanácsot, a gyakori szopit alkalmazzuk egyenlõre, de még nincs javulás. Tényleg az mennyi idõ alatt hozza meg a hatást? A pihenés is okés, minden nap alszom napközben 1-2 órát.
Segítsetek, megyek a szopi topicra is olvasgatni...

Pusz,
Ilke és a ma 3 hónapos Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!
Ha csak a szilikon-cici effektus szûnt meg, akkor nincs semmi súlyos: csak beállt a tejtermelés!
Nekem volt mérlegem, és még az utolsó pillanatokban, hogy Luca ráfért, megmértem, mennyit eszik az "üres" cicibõl. Hát, talán 220 g-ot!
Mostmár csak akkor feszül a mellem, ha Luca a szokottnál jóval többet alszik, de a leányzó így is 60 dkg-ot hízott múlt hónapban, úgyhogy gyanítom, a tejecske azért elég.

Don't panic! KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Beszti!

Felhívtam a védõnõt, de semmi jóval nem szolgálhatok. Most két helyettes doki van (egyik sem az általam ismert, sajnos), akik a heti 5x4 órát 5x2 órában látják el. Tanácsadás egyáltalán nincs. Ráadásul a rendelésen is rengetegen vannak, mert sok a beteg gyerek. Nekünk azt javasolta, hogy várjuk meg, amíg visszajön a dokinéni. 21-én már lesz. Tulajdonképpen ez engem nem zavar, mert Ádám most elég náthás, lehet, hogy be sem adnák neki. Neked nagyon sürgõs? Mondjuk nekünk az az 1 hét nem igazán számít.
Különben mi is meg vagyunk elégedve vele, csak a szoptatást nem az õ elvei szerint csinálom (4 óránként, közte tea...).
Bár mikor a férjem volt itthon gyeden Noémivel, néhány alkalommal volt dolguk egymással, és mindig panaszkodott, hogy alig érti, mit mond. Na, igen, néha nekem is fülelnem kell...

Olvastam, hogy mindenki kopaszodik... Én már vagy két hónapja. De már nem sokáig. Lassan elkezd visszanõni a kihullott mennyiség. Már alig várom, hogy úgy nézzek ki, mint akibe a villám csapott, mert a rövid hajszálak ezerfelé meredeznek a fejemen... Egyszer már átéltem. Épp megnõtt a hajam Noémi után, aztán most megint hullik.

Ma voltunk a nagypapámat meglátogatni a kórházban, és anyukám vigyázott a gyerekekre. Kimaradt egy szopi, és az egész "tejháztartásom" felborult- már, ha van ilyen. Most se tudom, melyiket kínáljam Ádámnak. Azt hiszem, ma nem fogom megúszni a fejést. Na, megyek, mert Ádám nyûglõdik.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Most sikerult Rekat letenni aludniKép Ez mar a masodik ejszaka, hogy az esti szopi utan teljesen eber maradt. Meg tobb mint egy teljes orat volt ebren /szerencsere elvolt, nem s irt/, majd egy dobozzal a kezeben egyszercsak elaludtKépKép Szinte megallt a levegoban. Akar mint az Apja, olvasas kozbenKép

Hajhullas kapcsan irta valaki a hajhalot: komolyan mondom, fontolgatom, miota felvetettetek, csak nem tudom, rovid hajra is jo? MEg valami tuti otlet, hogy nehogy magamon felejtsem, ha pl ajtot nyitok valakinek vagy leszaladok a boltba?Kép

Ilke: Borcsahoz hasonloan allunk mi is, (szerencsere) szilikon-mell effektus elmult, de ha Reka akar csak egy oraval kesobb ker enni, mint szokott, mar erzem a telitodest. De a legjobb proba, ha az ifju Apaval letesztelteted, az en parom kapasbol megmondja, melyikbol etettem, pedig en is uresnek erzem mindkettotKép
Csak ezeken az ejszakakkal nem birok dulore jutni, Reka +-2 ora elteresekkel ebred, en hason alszom, ill. aludnek, de igy reggel fele mar nyuglodom. Raadasul az en tejcsapjaim jol zarnak, ejjel egy csoppot el nem pazarolok, igy marad a terhesseg alatti kenyelmetlen alvasKép
De nem vagyok telhetetlen, inkabb alszom reggelig igy, majd csak kialakulKép
Jo ejszakat:
-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!
Mégsem mentem el a suliba pénteken. Az a baj, hogy idáig egyszer mentem le az illatszerbe egyedül ami tõlünk kb 10 percre van és ez alatt háromszor hívtam fel a férjemet, hogy minden rendben van -e. Én már nem érzem jól magam a Petra nélkül, ha elmennék csak azon rágodnék, hogy mi lehet vele. Nektek nincs ilyen érzésetek? Ez már mindig így lesz?

Bringa
Én az elején úgy gondoltam, hogy nem akarom rászoktatni a cumira és nem is vettem neki de kb. egy hete elkezdte szopizni az öklét. Olyan ügyesen megtalálja már. Nem tudom, hogy melyik a jobb a keze vagy a cumi. Én is tanácstalan vagyok.

Áfonya
Nálunk is az van ha én fogom meg a Petrát és felém van fordulva mindig elkezdi szopizni a polómat még akkor is ha elõtte evett.

Csics
A Petra hetes és én még nem véreztem.

Ilke
Annyira jó lenne ha a Petra is ilyen jól viselné az oltást minta Lili.

Petra
Petra
 


Panda!

Köszi, akkor lehet, hogy megvárjuk. Ugyan az két hét késés lesz, de akkor majd az összeset toljuk, ugyis rajtam múlik. Tanácsadás mikor van?

Petra!

Szopis szempontból egyértelmüen jobb az ujja.Kép A játszócumi ugyanugy okozhat cumizavart, mint az esetös. De az, hogy rágja az öklét, még nem jelenti, hogy fogja szopizni az ujját.

Az elmenéssel kapcsolatban: késöbb azért jobb lesz, bár én még most is szeretem, ha a nagyobb is velünk van (3,5 éves), de azért érte már nem aggódom. Tudom, hogyha nem vagyok ott, akkor is nagyon jól elvan. Söt van olyan hely (gyerektársaság), ahova direkt ö emlegeti, hogy mikor megyünk már, és ha elmegyünk, akkor nem is akar velünk lenni, megy rögtön a gyerekek közé.
Nátánt nem tudnám egyedül hagyni még, de azt hiszem ez természetes.

Ilke!

A legjobb dolgot csinálod! A gyakori szopi a megoldás. Pár napon belül rendezödni fog. De az tényleg igaz, hogy az, hogy nem érzed teltnek a melledet, még nem jelent rosszat, csak esetleg azt, hogy beállt az egyensúly.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Nyuszi,
Várom a válaszod nagyon!Kép

Petra,
Pont így vagyok én is ha Lilit egyedül kell hagynom, vagyis kellene, mert nem igazán teszem. Azt hiszem eddig 2x voltam el nélküle. Gyakorlatilag minden pillanatban rá gondoltamKép. Azt hiszem az anyai ösztöneinkel nincs gondKép)).
Oltással kapcs. próbéld meg kihívni a dokit, hátha az is segít ha nem egy rendelõben kapja, jó sok várakozás után, hanem itthon az ismerõs környezetben, és utánna meg is tudod szoptatni rögtön ha nagyon megijedne.
Cumit szerintem ne vegyél, Lili is teljesen jól elvan az öklével.

Köszönöm szépen a tanácsokat! Várom a javulást.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok,

Tegnap sokat javult a helyzet: a gyerek szinte egész nap csak aludt és evett. Ma délelõtt volt egy kis nyûglõdés, de most megint szépen alszik. Iszom az édesköményes-kamillás babateát, mint állat... Laktoherbet nem ittam eddig se, mert vettem ugyan egy dobozzal, de egyszerûen nem találom KépA SabSimplexet ki fogom próbálni!

A cumival én is dilemmában vagyok: néha szopogatja az ujját, de nem visz rá a lélek, hogy cumit dugjak a szájába. Szerintem csak akkor csinálja, amikor éhes.

Remélem, ilyen idõs korban még tényleg nem lehet egy gyereket elkényeztetni, mert nagyon sokat van kézbe - én bizony felveszem, ha sír... Holnaptól kezdõdik az igazi élet, mert a kispapa visszamegy dolgozni Kép

Üdv:
Zita
parazita
 


Petra
ugy látom nem csak én agodok ha ott kell hagyni a picibabánkat valakinél Kép bár én rövidebb idöre ottszoktam hagyni a nagyinál(anyukámnál) de az max egy fél nap hosszabb idöre én se hagynám ott senkinél .

Puszant Csics és Petike
csics
 
 


sziasztok
Volt már olyan vkinél, hogy eltolódtak a napok? Szinte megfordult a nappal meg az éjszaka. Nappal jó baba, alszik, éjjel meg semmit. Persze a hasa is fáj (már volt espumisan, gripe water, most tesztelem a sab-ot, laktoherbet egyáltalán nem iszom, csak egy cicibõlé etetek, tejtermékeket nem eszem...). Hogy állítsam vissza? Nincs szívem felébreszteni, amikor alszik.
bringa és hanna (7 hetes)

Petra
én úgy döntö9ttem, nem adok cumit. A szopi topicban olvasd el Menta válaszát nekem, azt hiszem tegnapi, v tegnapelütti.
bringa
 
 


Sziasztok!

Eltuntem egy picit, de ennek egyszeru oka van, nalunk minden a legnagyobb rendben, tanacsot adni viszont nem nagyon tudnek meg senkinek igy csak olvasgattam. Csak gondoltam szolok, hogy itt vagyunk, ha csendesken is. Kép

Zita
A mi babaink nagyjabol egyidosek, nalunk is volt ilyen hisztis eves kb pont akkor mint nektek, erre a dokinenink azt mondta, hogy azert, mert kb a 20.nap korulre eri el a tej a vegso allagat, gondolom ez tortenhetett nalunk is meg nalatok is, azt furcsalta a baba. Akkor 3 napig aludni se aludt rendesen joesetben ketorankent kelt. Most viszont mar ujra vegigaludja az ejszakat.

Csodalkoztam mikor Ilke azt irta, hogy aggodik a tejci miatt, nalam ugyanez van csak ejszaka durran be a cicim (akkor ugye a baba nem eszik) napkozben teljesen normalis. Eddig nem aggodtam, mert azt olvastam, hogy ez annak a jele, hogy beallt a tejtermeles a baba igenyeihez igazodva. De ha azt nezem Ilkejek mar mennyivel idosebbek mint mi talan nalunk ez korai. Kezdjek aggodni?

En is iszom edeskomeny teat, de semmi valtozast nem erzek. Van ertelme egyaltalan?

Edina es Felix (3hetes mult)
edina
 
 


Sziasztok!

Az ujjszopás vagy cumi témakörben nálunk az ujjszopás vált be jobban és a leszoktatásra is találtunk megoldást.
A cumit nem javasolta a doki, mivel a bacik jobban megbújnak benne, így árt a fogaknak és a szájüregnek is.
Cumizavart nálunk nem okozott.
Szóval a cumi nem jött be, mert folyton kisesett a szájából és akkor üvöltés...
Az ujját viszont hamarabb megtalálta, ami mindig "kéznél volt, és bõrbarát". De persze mindenki (mi is) attól féltünk, nem fogjuk tudni leszoktatni róla, hiszen nem vehetem el tõle.
Teljesen véletlenül alakult ki a köv. szokás: eleinte a fejénél volt a textilpelenka, mert sokat bukott, aztán azt el kezdte markolászni és úgy szopta az ujját. Mikor nagyobb lett, mindig a kezében volt a pelus ujjszopás közben, tehát kialakult egy feltétlen reflex, összekapcsolta az agy ezt a két dolgot. Így mikor úgy döntöttünk, elég volt az ujjszopásból, elvettük a pelenkát és láss csodát, eszébe nem jutott bevenni a szájába az ujját és a pelenkáért sem balházott, hiszen nem azt szopta.
Szóval szerintem nem pont pelenkával, de meg lehet próbálni erre a módszerre rávezetni a picit.
Persze, lehet hogy másnál ez nem válik be, de gondoltam leírom, hátha segít.

Pötyi
pötyi
 
 


Sziasztok!

Potyi,
ez tok jo otletKép

Ujjszopas: a cumizavar elkerulese mellett nalunk meg az is szempont volt, hogy nem kell a kifozessel bajmolodni, mi van, ha seta kozben kesobb kihajitja a cumit, ha veletlenul otthonhagyjuk, ha megyunk valahova, stb.

Tejszaporito teakrol megoszlanak a velemenyek, egyesek szerint "placebok", masok szerint a tk. folyadekbevitel miatt hatasos, masok a madartejre, a tojasoslevesre, stb. eskusznek.

Bringa!
Valoszinu, hogy kialussza magat nappal, nem? En biztos nem ebresztenem fel, mert gondolom, azert alszik, mert almos, en is utalnam, ha olyankor nem hagynanak. Esetleg a fennyel probalkozhatsz, szokja meg, ejszaka sotet es csend van, napkozben viszont feny, es mi pl. egyaltalan nem jarkalunk/beszelunk halkan napkozben az alvo baba miatt.
Ha nalatok is igy van, es megis forditva alszik, akkor szerintem annyit tehetsz, hogy minel tobbet probalsz aludni Te is napkozben.

Edina,
de jo NekedKép Biztos egyenenkent eltero, kinek mikor all be az egyensuly szopi ugyben. Szerintem erosen babafuggo, mennyire rendszeresen eszik, masreszt a fejes nagyon befolyasolhatja, az en logikam szerint. Pl. lehet, hogy Ilke fejt az elejen, akkor annyival tolodik nala az idopont. Meg egyaltalan. Neha belegondolok, micsoda "tudast" szerez meg a testunk, szervezetunk par nap, honap alatt.. Van, akinek lassabban tanul gondolom, van, akinek gyorsabban.

Petra,
jot vigyorogtam a telefonos eltavodonKép Nalunk forditva volt, az elso 2 alkalom, mikor az Apjara hagytam a gyereket, 2-3 oranyira tervezve az ugyintezest, erre elso esetben /akkor epp piacon bevasaroltam/ felhivott, hogy nyakig szaros a gyerek, a hatan folyik minden, mit csinaljon? En meg telefonon keresztul magyaraztam, mit hol talal a tisztabateveshez, a korulottem allok meg rohogtek ezerrelKép
Masodik alkalommal pedig kb. 10 perccel elindulasom utan /eves, tisztabateves utan tuntem el otthonrol/ hivott - hatterben hallom, vilagvege van - hogy ordit a gyerek, mint a sakal, es semmi nem hasznal. Igy utanamhozta a fodraszhozKép Szoval en nem aggodom, ha gaz van, tuti jon a telefon.
Aptyan kivul csak szuleim vigyaztak meg ra, de az soha nem volt tobb, mint 1 ora. Erdekes, pl olyankor sokkal jobban aggodom, pedig hat engem hugom is ok neveltek felKép Nem tudom miert, de olyankor rohanok haza, amint tudok.
De nemreg olvasgattam itt gy topicot, ami errol /is/ szol.
Mert neha nagyon szeretnek egyet csavarogni, bulizni vegre. Raadasul meg csak elso baba, szoval ugy nez ki, egy ideig ez nem fog menni. De nem adom fel, majd kitalalok valamitKép Tobbgyermekes Anyukak, nalatok hogy ment ez, pl szilveszter?
Valahogy ezek a hetvegek sokkal gyorsabban telnek, feletek nem?Kép
-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok Kép

Edina: mindenkinél más jön be. Én pl. nem tudnék állandóan tojáslevest enni KépKép
Egyébként én váltogatni szoktam a teákat, pl. ma 1 fözésnyi vizhez tettem 2 filter laktoherbet és 1 kamillát, és mézzel iszom. Tök jólesik. De tegnap gyümölcseát tettem a laktoherb mellé... igy kevésbé unalmas Kép

Én se hagytam még Julit 2 óránál tovább magára (mikor a nögyógynál voltam, akkor is rohantam, mint állat Kép, de mivel a papa nagyon jól boldogul, és nagyon jól elvan Julival, a bababörze idejére otthagyom öket. A szoptatás után simán kibir 4 órát (ma pl. 5 óra múlva evett csak, addig bambulta vigyorogva a bébigimet), és talán annyi idö alatt hazaérek... Majd meglátjuk.
zsani
 
 


Hát sziasztok!

Bejelentkeznék hozzátokKép Ma jöttünk haza a kis Gabival a kórházbólKép 4 naposak vagyunk és nagyon kis zabagépekKép Kis gondunk van a kakilással, meg a pukizással, úgyhogy nagyon sokat kell tornáztatni meg masszirkázni. Az lehet a bibi, hogy túl sok levegõt nyel, pedig próbálom szopi közbe többször büfiztetni.
Na most megyek és ha lesz több erõm akkor jövökKép

puszi
sasha+a 4 napos Gabibabi

Kép
sasha
 
 


sasha: kitartás Kép Gratula Gabigabihoz!!

zsani
zsani
 
 


Szia Sasha,
udv kozottunk. Naugye, hogy nem maradt benn? Es szerencsere nem is lett oriasbebi.Kép

Tegnap este elkovettem egy oriasi hibatKép Reka 8kor elcsendesedett, de rajott a kakalhatnek hirtelen. En meg vartam, hogy minden kijojjon, aminek jonnie kell, kozben remekul visszaaludt. Mindez 9 elott. S mivel nem akartam, hogy sz*rosan legyen reggelig, hat tisztaba tettem. Majdnem sikerult ugy, hogy fel sem ebredt, de az utolso mozdulatnal hopp, felpattantak a szemei. S ugy is maradt kb. 11 ora magassagaig. Majd a guta utott megKép
Es persze igy fel 7 kor ebredt meg, de mar visszaaludni nem hajlando, szep hosszu napunk leszKép
Kellemes ebredst mindenkinek.
afonya
 
 


Sasha!

Gratula Gabi babához, és tényleg kitartás az elsõ napok gyötrelmeihez, hidd el egyre jobb lesz!

bera
berka
 
 


Áfonya!

Réka már csak délben alszik nap közben?
Nálunk még mindig sokszor alszik keveseket, de olyan jó lenne már valami kis rendszer!

Bulizás: mi is azt fontolgatjuk, hogy olyan jó lenne már kicsit kimozdulni. Arra gondoltunk, hogy este amikor Lili elaludt (nálunk ez kb 7 óra), akkor elmennénk (nagymamára hagyva Lilit, aki itt aludna nálunk azon az éjszaka)és éjfél körül, amikor általában felkel enni, akkorra hazajönnénk, bár Õ elfogadja cumisüvegbõl a nagyitól is.
Na meglátjuk...napközben már mûködött 1x-2x néhány órára.

bera
berka
 
 


Áfonya!

Kialakul. Mi elöször akkor hagytuk egyedül a nagyobbat, amikor már biztosan átaludta az éjszakát. Az anyósomat elhívtuk, hogy vigyázzon rá, és elmentünk éjszakai moziba (ami azért volt érdekes (de rég is volt, 3 éve...), mert a Star Wars elsö részének premierelöadása volt. Beni ekkor 5-6 hónapos lehetett, és biztosak voltunk benne, hogy alszik reggelig. Aztán alakulgatott. 9 hónapos volt, amikor vezetni tanultam, az elméleti oktatás idején apuci vigyázott rá, késöbb meg a gyakorlatinál a szomszéd házban lakó barátnöm, akivel váltottuk egymást: utánam ö jött, addig én vigyáztam az ö fiukra (Benivel közel egyidösek).
Aztán idönként délelöttre is kaptam kimenöt, nagyon soakt jelent, ha van nagymama a közelben. Sajnos nálunk most már nincsen (elköltöztek), mostanában a szomszéd vigyáz rá. Persze most a kicsi miatt még nem vagyok mobilis, de gondolom majd ez is alakulni fog. Addig meg cipelem, nem megyünk sehova, ha oda nem lehet vele. A szilvesztert sem fogjuk nélküle eltölteni, ha még nem lesz alkalmas.
Nagyon hamar elmegy ám ez az idö!

Bringa!

Szerintem hagyd rá, majd megforditja ujra. Nagyon jó tanács, hogy te is pihenj, meg az is, hogy nálad a nappal legyen nappal, az éjszaka meg éjszaka. Hiába van ébren, ne kapcsolj éjszaka lámpát (csak ha feltétlenül szükséges), szopi is mejen sötétben, vagy csak derengö fényben. Nálunk is próbálkozott Nátán, hogy hajnali 4-kor ö már teljesen kipihentnek érezte magát, és gögicsélt, nevetgélt, aztán ha nem figyeltünk rá, akkor egy idö után sirt. Most már jobb, mert sötét van olyankor (akkor még elég hamar világosodott).
Nem mondom, hogy teljesen megoldódott a helyzet, mert van, hogy 1/2 6-kor csinálja ezt, ami nekem irtó korán van, föleg akkor, ha elötte kétszer szopizott éjszaka. Ilyenkor magammellett tartom az ágyban, én próbálok aludni (ö játszik), aztán ha már sirna, akkor ujra szopi, abba általában végre bealszik.

Sasha!

Üdv itt is!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Bringa
nekem is csinált ilyet Petike de csak a korházban de ott álandoan de mikor haza jötünk akor azt csináltuk mint Áfonya hogy nappal elhuztuk a függönyt hogy világoság legyen és érzékeltesük vele hogy nappal az nappal és az éjjszaka az éjjszaka az utobinál az emberek alszanak és anya is azt szeretne és sikerült is neki megtanitani hogy nem forditjuk meg a kedvéért a napszakokat ha aludni akar nappal akor világoságban is tud aludni .

Sasha
mégegyszer gratula és már nagyon hiányoztál Kép és pihiz sokat

Puszant Csics és Petike Kép
csics
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?