Szia Mindenkinek!
Hát érdekes fordulatokról számolhatok be. Először arról, hogy mit mondott a másik doki, akinek kikértem a véleményét a laparoscopias műtéttel kapcsolatban: egyetértett a dokinőmmel, ő is ezt tenné, kiemelte hogy fontos lenne, hogy a lapar során stimulálják a petefészket, amitől akár egy évig megnőhet a babásodás esélye (ez eredményesebb állítólag, mint a tablettás stimulálás, és kevésnek tartotta a napi 1 Clostilbegytet a hormonos kezelés és peteérés figyelés alatt, amit 4 hónapig csináltak). Mondta,hogy ne féljek, ez tényleg "rutin" műtét már itthon is, nemcsak nyugaton (ahol állítólag minden 30 év feletti nőnek ezt a vizsgálatot javasolják, ha nem sikerül a baba).
Kedden mentem be a kórházba, hogy másnap laparoscopias műtétem lesz. Túlestem a minden szükséges konzultáción, mindenki egyetértett a dokinőm diagnózisával. Kaptam egy tájékoztatót a műtétről, és amikor azt elolvastam, akkor minden eddig összeszedett bátorságom, sutttyyy elszállt... Teljesen megértem, hogy tájékoztatnak a szövődményekről, és hogy a műtét során további nagyobb beavatkozásra is szükség lehet, amiről nyilatkoznod kell, hogy beleegyezel vagy sem, de ettől én nagyon megijedtem, hogy nem tudodhatod mi lesz veled a műtét során. Plusz, nem tudtam elfogadni, hogy anélkül műtsenek meg, hogy biztosra tudnák a petevezetékem el van záródva vagy sem. Bejött a párom a kórházba, vele is átbeszéltük a műtétet, és elmondtam neki is, és a dokinőnek is, aki később befutott, hogy nekem hiányzik egy vizsgálati lépcső, ami azt mutatja, hogy biztosan a petevezetékeimmel van baj, és azért kell ez a műtét. Én már egyszer érdeklődtem a dokinál, hogy lehet-e először hsg és csak utána lapar, ha a hsg azt mutatja, hogy elzáródás van. Akkor azt mondta, hogy ez nem így működik, a lapar sokkal többet mutat meg a bajból, és felesleges két hasonló vizsgálat. Szerencsére nagyon megértő volt a dokinő, elmondtam még egyszer az előnyöket és hátrányokat, és hogy a döntés az enyém, az fog történni amit én választok, ha nem vállalom a lapart, azt is elfogadja, nem lesz harag vagy ilyesmi. Hát én a hsg-t választottam, nem akartam bizonytalanul belevágni a lapar-ba. Úgyhogy ma megvolt a hsg, és sajnos kiderült, hogy a bal odlali petevezetékembe egyáltalán nem ment bele a kontraszt folyadék, a jobb oldaliba pedig a petefészekig element, de nem jutott ki a szabad hasüregbe, tehát itt is van vmi elzáródás, amire lapar-t javasoltak, itt még van esély az átjárhatóvá tételre, illetve a lombikot ha nem szeretnénk lapart.
Szomorú vagyok az eredlmény miatt, de még így sem bántam meg, hogy nem a laparnak futottam neki egyből, nekem az sok lett volna elsőre. Valószínűleg a lapart választjuk, de még szeretnék a dokinővel még egyszer beszélni erről.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem:) Jól esett kiírni magamból.
Mindenkinek sok-sok drukk, szorítok mindenkinek, mégha nem is írtam nekte név szerint