Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rambóka
Azóta még nem voltam nála..jövőhéten megyek,de mindenképpen megmutattom neki és ragaszkodni fogok a gyógyszeres kezeléshez!A védőnővel beszéltem...megint meglátogatott,persze hirtelen :shock: :lol: ,most legalább felvoltam öltözve és pont takaritottam :D ...szóval ő is mondta h akkor a szülésnél oda kell figyelni,beszéljek a dokival!!!!
A becézések tutkók...néha összeakad a nyelvem olyan cifrákat mondok :lol: :lol:

Kavicska
Neked aztán sok a dolgod,h csak ilyen ritkán jössz! :(
De lényeg h a kedved jó :)

Zsizsik
Nagyon korai ez az elkeseredés h Te leszel az az 1 a 4-ből :shock: :shock: ..hülyeség!!!!!!!!!!!!!!!
Adj időt a M.-nak...vannak kicsit nehezebb esetek,akiknek több idő kell h hasson,látod Andinak is majd másfél év mire hatott....
Tudom nagyon nehéz türelmesnek lenni,de megéri és nem sokára a kezedbe tarhatod a babádat!!! :wink:

Dimet
Ez szuper :) ,elkezdett hatni a gyógyi!

Babancs
Most lehet nagyon nagy örültséget kérdezek....a pánikroham a pm miatt van????? :oops: :shock: nem értek hozzá....én kapásból másra tippelnék! :roll:

Ildi
Hatalmas gratula a babóhoz,probléma mentes pocakosodást kivánok!!!!!! :D

Bocsi akit kihagytam!!!
Vendég
 


Csajok

Na ez végkép nem tartozik ide....ki mit főz ma vagy ki mit enne..egyszerűen képtelen vagyok kitalálni! :shock: :lol:

Köszi
Vendég
 


Ella!

Én "roston" csirkét sütök párolt zöldséggel. Csak még el kéne menni a hozzávalókért.

Szerinted mitől van a pánikroham? Megőrültem? :lol:

Kép
babancs
 
 

 
 

Babancs

Az finom....igazából ötletem nekem is lenne,csak nincs kedvem boltba menni :?

Nem konkrétan arra gondoltam :lol: ,mondjuk én a pánikrohamot inkább pszihés dolgokkal kötném össze :?:... majd az orvos lányok megmondják!
Vendég
 


Krumplifőzelék frrissen maradék fasírttal. :lol:

Rambóka!!
Segítség!
Tudsz valami tuti módszert, gyógyszert aranyér ellen, amit szoptatás alatt is lehet használni??

Komolyan a könnyű szülésem után egy WC-zés rosszabb mint a gyerekszülés! :?

Bárkinek ötlete, bevállt módszere?

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejoka

Imádom...vmelyik nap csinálok is :D ,de ma paradicsomos húsgombóc lesz!

Sajna gőzőm nincs mit lehet aranyér estén használni....NEOGRANORMON KENOCS :?:
Vendég
 


na, jó éhes lettem.
töltött padlizsán? nyami :D
dimet
 
 


Sziasztok,

Rejo, kefír vagy joghurt buzakorpával, másnap tuti a klotyó !! Aranyér: patikában recept nélkül kapható valami enyhén mentolos krém, nekem áldás volt anno, ha komolyabb a dolog (vérzik, vagy nagyon fáj) akkor háziorvos fel tud írni valami ütősebbet.

Rambóka, köszönöm a tippet, már a múlt héten vettem Premenset és napi 2x1-et szedek belőle.

Ella, hogy mit ennék....?? Spárgát !! (na nem a madzagot, hanem a zöld spárgát :lol: ) Borjú bécsit !! Sóletet !! Csilis babot, reszelt sajttal a tetején !! (mintha kicsit kívánó lennék.... lehet hogy pár nap múlva meg fog jönni... :roll: ) Amúgy a mai ebédem rántott tonhal burgonyasalátával, a'la Gastroyal.
zsizsik
 
 


Én csak Bogi nevében tudok nyilatkozni: frissen sütött sütőtök püré, hogy egy kicsit ízesítsem, föléje hajolok és nyomok bele egy kis anyatejet.

Esetleg kér belőle valaki?
Vendég
 


Zsizsik, sóletet meg csilis babot nyugodtan ehetnél. Hüvelyest a legajánlottabb enni IR-eseknek, csak ne legyen hozzá kenyér.
Vendég
 


Norka, szeretem is nagyon, csak ha eszem belőle, lökhajtásossá válok, és robbanásig feszül a pocim.... :lol: :oops:
De annyira imádom pl a chilis babot, hogy még ezt az "apró" kellemetlenséget is bevállalom az evés utánra....

Hmmm...sütőtök, az is fini..... én is adtam Eszternek anyatejes kajákat, de a tejemnek rémes íze volt..... :? ő szerette, én csak egyszer kóstoltam meg, ki is köptem. UÚgyhogy Norka köszi, én nem kérek. :lol: 8)
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Annyira sajnálom, h. mozgóképet nem lehet feltenni!!!!! Mert akkor most meggyőzhetnélek benneteket, h. egy 3 hetes is tud hisztizni, de nagyon!!!!!! :lol: :lol: :lol: Majdnem megpukkadt!!!! :lol:
De azóta megnyugodott (mintha elvágták volna! :wink: ) és most békésen nézelődik!

Rejo!

A Detralex csodaszer aranyérre, de sajnos szopi alatt tilos!!!! :cry:
Az Aurobin kenőcsöt tudnám javasolni, ezt sem ajánlják szopi alatt de nem tilos! Viszont hatásos!!!!! :!:
A gyógyszertári kámforszagú Suppositorium haemmorhoidaleban (aranyeres kúp) bizmut van, terhességben nem lehetett alkalmazni, kérdezd meg a dokidat v. a gyógyszertárost, h. szopi alatt mi a helyzet!!! Ez is jó szokott lenni!!!
Ami még nekem jó volt, az a váltott hideg-meleg zuhany (kád szélére ülve, egykaros csaptelepnél könnyebb kivitelezni!) minden WC után!!!! Utána nem dörzsölni, hanem csak leülni a törölköződre, amíg felszívja a vizet, majd bekenni! Este meg kúppal feküdni!
Na meg a fő: sok fekvés!!!! Szoptass fekve és feküdj, amennyit csak tudsz!!!! Ha megoldható tegyél az ágy lába alá vmit, h. a láb felőli vége magasabb legyen, v. tegyél a feneked alá egy párnát éjszakára ( meg lehet szokni!!)!
Sok sikert!

Gabika!

Babancs pánikrohamai szerintem egyértelműen a PM túlműködés tünetei voltak, bár én nem vagyok endokrinológus, de éppen őmiatta kezdtem utánanézni a hiperthyreosisnak és megdöbbentően sok volt az egyezés Babancs tünetei és a PM túlműködés tünetei közt!
Egyszerűen a PM túlműködés olyan vegetatív elváltozásokat okoz, amit egy laikus simán összekever a pánikbetegség tüneteivel: szapora szívverés, hőhullámok, verejtékezés, halálfélelem, fulladásérzés!
Vajon hány ember van, akik nem mernek kilépni a lakásukból, mert félnek, holott csak egy alapos kivizsgálás kellene!!! :evil:
Van még néhány ilyen becsapós betegség, pl. a reflux, ami egyeseknél tökéletes szívinfarktusos tüneteket tud csinálni, ill. a nyaki csigolya meszesedés, ami vérellátási zavar folytán rettenetes szédülést tud okozni, de olyan fokút, h. a beteg ki sem mer lépni az utcára egyedül, mert fél, h. összeesik!!!!!!
Mindkét betegcsoport alkalmas arra, h. hiányos kivizsgálás miatt rá lehessen fogni, h. " Ja, magának pánikbetegsége van!" (hiszen pl. nem találnak szíveltérést ismételt drága vizsgálatokkal sem!!!!!!)! Pedig csak a dokinak kéne egy kicsit tovább látnia az orránál, és az egész beteget nézni az összes tünetével, nem csak az iránydiagnózishoz keresni a tüneteket!!!! De ettől még messze vagyunk! :evil:


Rakott zöldbab, sok darált husival és rápirított sajttal a tetején!!!!! Nyami!!!! :D
rambóka
 
 


Sziasztok!

Ideértem - végre.

Rejóka! Köszönjük szépen a szüléstöridet! Faltam a betűidet! :lol: Jól értem? Johanna elhagyja azt a szép haját???

Kavicska! Gondolatot ébresztettél: nekem is volt 5-6 napi barnázásom a 47. cn-től ebben a 100 valahány napos ciklusomba!! Akkor ezek szerint nem is 100 valahány napon tartok??
Optimizmusod határtalan. :lol:

Igen Rambóka! Álmom vágyam (barokkos túlzás, mert szenvedtem tőle legutóbb) egy Norcolut kúra. Múltkoriban kérdeztem itt hogy szerintetek házidoki felírja? Uais ezen a "nagyszerű" melóhelyen szeptember eleje óta napi tizenórákat töltök. S nem jutok el nődokihoz. Párom meg eltudna tippegni a házidokimhoz receptért.
Érzem én ezt az ösztoizét...... Dagadok. Cicipócok, nadrágok az életem megrontói. Mind feszül rajtam. Mondjuk hangulatomnál nem feszültebb semmi sem.... :twisted:

Zsizsek együttérzek veled. Míg te nem indultál (még) be a metformintól, addig én meg visszafejlődtem tőle. Két ciklus után 100 (??) cn-et taposom. Álam tragikus. Éjjel megnyírbáltam az aleo vera növénykémet, s kenegettem az álam. Gyulladás, szőrikék, göbök..... Hát ez van. Szerintem a stressz is befolyásolja nem-menzimet....... De vannak terveim! Méhpempő kapszulához jutottam (Csakegy! 150 mg van benne). Csalánteázás után fogom enni. Rambóka által javasolt Premenssel is szemezgetek.

Kandika! Csak így tovább.... Példaértékű a türelmed!
Tábla: őszintén mondom, hogy nekem ide vagy oda egy nap nem számít. :lol: A lelkemnek az esne a legjobban, ha 1 cn. lenne. No ekkor holtbizti hogy szólni fogok!
Átvenném a tábla készítést, de sajna a munkahelyemről netezek, s ez itt nem megoldható. Jézuska állítólag meglep számítógéppel, de biztos az, ami már megtörtént. 8)

Tudjátok ki tűnt el innen?? Felicia.

Baratodildi! :lol: Gratula!!! :lol:

További szép napokat! Olyan furcsa.... már az ősz is elmúlik.

Bee
beebeey
 
 


Bee,

szia, jó hallani rólad !Megdöbbent, amit írsz, 100 valahanyadik ciklus nem játék ! Mi ez az ösztoizé, amiről írsz ?? Lehet, hogy lemeradtam Rambóka valamelyik hozzászólásáról,amiben ilyen tünetekről ír ? mert mivelhogy nekem is a melltartóim és a kissé szűkös nadrágjaim az életem megrontói így a mensi közeledtével.

Bee, szerintem ez nem jó, hogy visszafelé fejlődsz. Lehet, hogy nálad bejön az, amit Norka írt, hogy valami más lehet a baj, lehet, hogy tovább kellene kutakodni.
zsizsik
 
 


Nálunk a mai menü savanyú zöldbableves,és palacsinta.

Rejo
Örülök,hogy boldog perceket szereztem nektek! :D
Aranyérre egyszer kigyűjtöttem egy csomó anyagot,de már nem tudom merre van.Írd be a keresőbe,hátha....
Egy nagyon jó szer van ám rá,csak aki nincs kórházközelben nehézkes beszerezni:Pipolphen ampulla egy steril bucira,rányomni az aranyra,és kb 2-3 kezelés után nyomtalanul eltűnik a dolog.Apának is használt,pedig neki már vérzett is. :x

Kavicska
Jó,hogy írtál!Már hiányultunk! :)
Én is minap fodrászkodtam :oops: ,mindig nyesetek belőle egy kicsit.
Hajhullás :(

Rambóka
Akkor várom a mailt! :)
A hisztit én is tapasztaltam.Egy kissé hihetetlen ,de korán érnek ma már a gyerekek! :D

Norka
Olyan jót nevettem a sütőtökpürén!!! :D :D :D :D

Dimet
Lehet,hogy babás vagy ,és még csak nem is tesztelesz????????????
Tessék rápisilni reggel egyre!

zsizsik
Bocsika a kisbetűkért,de een a billentyűeten ma nem megy a z betű.Így kijelölés,másolás módszerrel írok! :oops: Nagy z nincs a közelben! :oops:
Egyébként meg a fel a fejjel!Hatni fog a metformin,de kell neki némi idő! :)

Ella
Fini volt a ebéd???
Engem szerencsére nem zaklat itthon a védőnő. :D Mikor Adához jött is mindig akkor toppant be,amikor szoptattam,vagy fejtem,vagy takarításhoz készülődtem....emberi öltözékben sosem látott :oops:

Csakegy
Tényleg jó,hogy megcsináltattad a 6markeres tesztet.
Sajna mi most nem tudjuk,mert apának ki kell fizetnie 100 000 Ft az ktatásért. :( Erre nem számítottunk,mert még tavasszal azt írták,nem kell fizetni,sőtt többlete van,most meg meggondolták magukat.Szóval hidegzuhany volt.
A dokik miatt ne izgulj,hiszen egyértelműen semmi gond nincs! :)

Babancs
Vérnyomásod hogy áll?
Ha jól emléksem a pm-el minden rendben?!Gratula!

U.I:Nem is gondoltam,hogy ennyi z betűt használunk a magyar nyelvben :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


Bee
Most látom a hsz-t.
Hát tényleg fura a pár nap barnázás.Úgy ha a mensinek tekinted(mondjuk),akkor ez hányadik cn?
A munkehelyeden nem hajtanak véletlenül agyonra??!! :evil: :evil: Ez nem helyes.Tessék többet pihenni!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Ti ezt olvastátok??

http://index.hu/politika/bulvar/tatab877/

Ilyen degenerált alakok dolgoznak gyermekorvosként? :shock: :(

Kivagyok...
Vendég
 


Sziasztok! :)

Norka azt hiszem én sen kérek a Bogi ebédkéjéből :lol:

Csakegy végre előkerültél! Nem unatkozol a szabin?? Te izgőmozgóvagy :lol:

Kavicska pár nap különbséggel de haladunk :wink:

Beebeey a norcolutot sztem csak szakorvos írhatja! Lehet érdemes lenne tiszta lappal indulnod,mióta szeded??

Ella az ebéd krumplifőzelék,csirkemell görög fűszerekkel, kínai csípős szecsuáni(Uncle Bens ropogós zöldségeit szeretem)
:) és egy kis gyümileves

Okr egy kis palacsintát megennék :P Mikor kezded a melót?
Mire kell fizetnetek 100000 ?:( :evil:
Vendég
 


Okr!

Köszi, aranyos vagy. A vérnyomásomra ma már 2 gyógyszert is bevettem. Sajna a terhesség alatt alkalmazandó Dopegyt mellett is 150 a felső érték. Próbálkoztam egy béta-blokkolóval, az azonnal lehozta normálisra a vérnyomásomat. Felhívtam a gyógyszerész haveromat, ő azt mondta úgy tudja a béta-blokkolók nem károsak, csak az ace-gátlók. Na bocs a részletekért, nemtom mi lesz, majd pénteken a háziorvosnak megmondom, hogy ez az ősrégi Dopegyt nem segített.

Kép
babancs
 
 


Babancs, én is szedtem Betalocot, amikor azt a nagyon erős görcsoldót szedtem középidősen, a régiebbek talán még emlékeznek rá. Nekem is tök jól levitte a vérnyomásom, úgyhogy tuti lehet terhesen.
Vendég
 


Bee:
pattikra: skinoren krém. tuti. csak orvos írhatja fel, de ki lehet kunyerálni általában a patikában. tényleg próbáld ki. (én a vichy éjszakai pattikra krémet hazsnálom most, az is jó, de a skinoren ütős)

okr: veszek ma tesztet. de nem hiszem. június vége óta nem mensiztem. 1 hónapja szedem az adimetet. majd meglátjuk. én egy mensinek is ugrálnék. ha meg baba, akkor lehidalok, tuti :D :D

Bee: én is gondolkozom a norculotban. el is megyke jöv. héten nődokihoz, hogy hozzuk meg, emrt így azért ez sem jó, hogy hónapok óta nem mensizek. nem???

ja, rántott cukkini+ savanyúság. jó volt :D
dimet
 
 


Ahogy olvasgattalak benneteket olyan éhes lettem én is :D , én tejesen főzelékpárti vagyok a babával, bármilyen mennyiségeben jöhet. Ja és persze a savanyú és keserű dolgok :? fura, csak úgy eszegetem a citromot :) , már néha kimarja a számat, de finom. Édességre egyáltalán nem gerjedek :) , szerencsére :), mert aztán pikk-pakk meg tudok ám hízni.

Kincs :) , nemsokára elkészítjük apával az első pocakos sztárfotót. Ha meglesz ígérem felrakom :). Mikor mész pm kontrolra?

Ildi :) Óriási gratula :D . Képzeld Norka táblázatából láttam, hogy nődokink és az endorkrinológusunk is ugyanaz. Jó kezekben vagyunk az biztos :D Nagyon drukkolok.

Okr Kriszti :D , tényleg baromi nehéz ügy ez a pm beállítás. Most havonta nézik a pm eredményemet. 2 alatt és 0,3 fölött kellne lennie. Az elmúlt 3 értékem: 0,002; 8,9; 4,2. Ez a tegnapi eredményem mármint a 4,2 úgyhogy megint emelnek a gyógyszeradagomon. nem túl jól viselem. De a babáért mindent :D .
Jobban van a torkod? Nekem az szokott segíteni, ha egy fél citromot feldarabolok és leöntöm egy kevés mézzel. Ezt így meg lehet enni. Finos és nagyon gyorsan segít :D .

Kavics :D , jövök én ahogy tudok :( , sajnos ilyen ritkán tudok. Csak a melóhelyemen van net és valahogy nem tudok kilábalni a sok munkából. Amúgy meg felújítjuk a lakást és az is nagyon sok időt vesz el, a dokikról nem is beszélve. Szóval nagyon hiányoztok, de most csak ennyi t tudok jönni :(

Puszi mindenkinek :)
nóra1
 
 


Norka,

ez a cikk valami döbbenet.... :shock: :shock: :shock: :evil: :evil:
Ezt az embert én élve megnyúznám. mint minimum. És még gondolkodnak rajta, hogy kirúgják-e a kórházból..... :twisted:
zsizsik
 
 


Zsizsik, te már amúgy is ütöttél agyon macskát... :lol:
Vendég
 


babancs: meg fogsz lincselni, de szerintem a magas vérnyomás keményen pszichés is lehet... egy rejtett félelem pl. stressz stb. keményen fel tudja vinni... (a rejtettet nagyon kihangsúlyoznám... ezek szerintem olyan dolgok amire csak te tudsz rájönni - úgy, hogy sokat meditálsz... vagy kizárod a külvilágot - még ha csak 10 percre is naponta... bár szerintem anyukád betegsége simán okozhatja ezt a magas vérnyomást... mert annyira aggódsz érte...)

A férjem éveken át kőkemény vérnyomáscsökkentőn élt (és az sem segített!!!) + aszthmagyógyszeren... mára mind a kettőt elhagyta... rájött, hogy legbelül (tényleg legbelül!!!!!) mi stresszeli...

Emellett drasztikusan lecsökkentette a sóadagját (remek sópótló a szezámsó - 10 rész pirított szezámmag, 1 rész pirított só (a nedvesség miatt kell kicsit pirítani)... ezt összedarálod és az ételeket megpróbálod utólag és csak ezzel sózni... teljesen korrekt...

A vérnyomásra jó még a hajdína, a céklalé (minden nap egy pohárral - 100%-os céklaléből - a bolti ihatóbb mint a házi... a házi elég ütős sajna)...

Ja... nála a tai-chi is csodát tett... szerintem azt a 6. hónapig simán csinálhatja az ember... (sajna mi most nem érünk rá de hihetetlen mennyire feltöltötte az embert... csak a 6. hónap után nem ajánlják nehogy bekavarjon a baba saját energiaáramlásába...)

Ja... ami még érdekes, hogy szerintem a férjem ugyanolyan típus mint Te... neki gyakrabban van hasmenése (én inkább szorulásos... még a metformin sem tudott meghajtani...), na meg ott a magas vérnyomás is... szerintem ez jól kezelhető ha naponta egy picit leülsz és meditálsz... megpróbálod átgondolni az életed... hogy vannak-e rejtett félelmeid, anyukád betegsége stb. Ez nem pszichés probléma csak mindenki máshogy reagál le bizonyos dolgokat és szerintem vannak olyan típusú emberek mint pl. a férjem vagy Te... (ő is olyan egyébként, hogy mindenkiért felelősséget érez stb. szóval ez szerintem tök jó csak néha kicsit önpusztító... 2 évbe telt amire tudatosult benne pl. hogy anyukája életéért nem ő a felelős... mint ahogy a betegségeiért sem... most is aggódik de ez azért ég és föld...)
csakegysokadnick
 
 


babancs: meg fogsz lincselni, de szerintem a magas vérnyomás keményen pszichés is lehet... egy rejtett félelem pl. stressz stb. keményen fel tudja vinni... (a rejtettet nagyon kihangsúlyoznám... ezek szerintem olyan dolgok amire csak te tudsz rájönni - úgy, hogy sokat meditálsz... vagy kizárod a külvilágot - még ha csak 10 percre is naponta... bár szerintem anyukád betegsége simán okozhatja ezt a magas vérnyomást... mert annyira aggódsz érte...)

A férjem éveken át kőkemény vérnyomáscsökkentőn élt (és az sem segített!!!) + aszthmagyógyszeren... mára mind a kettőt elhagyta... rájött, hogy legbelül (tényleg legbelül!!!!!) mi stresszeli...

Emellett drasztikusan lecsökkentette a sóadagját (remek sópótló a szezámsó - 10 rész pirított szezámmag, 1 rész pirított só (a nedvesség miatt kell kicsit pirítani)... ezt összedarálod és az ételeket megpróbálod utólag és csak ezzel sózni... teljesen korrekt...

A vérnyomásra jó még a hajdína, a céklalé (minden nap egy pohárral - 100%-os céklaléből - a bolti ihatóbb mint a házi... a házi elég ütős sajna)...

Ja... nála a tai-chi is csodát tett... szerintem azt a 6. hónapig simán csinálhatja az ember... (sajna mi most nem érünk rá de hihetetlen mennyire feltöltötte az embert... csak a 6. hónap után nem ajánlják nehogy bekavarjon a baba saját energiaáramlásába...)

Ja... ami még érdekes, hogy szerintem a férjem ugyanolyan típus mint Te... neki gyakrabban van hasmenése (én inkább szorulásos... még a metformin sem tudott meghajtani...), na meg ott a magas vérnyomás is... szerintem ez jól kezelhető ha naponta egy picit leülsz és meditálsz... megpróbálod átgondolni az életed... hogy vannak-e rejtett félelmeid, anyukád betegsége stb. Ez nem pszichés probléma csak mindenki máshogy reagál le bizonyos dolgokat és szerintem vannak olyan típusú emberek mint pl. a férjem vagy Te... (ő is olyan egyébként, hogy mindenkiért felelősséget érez stb. szóval ez szerintem tök jó csak néha kicsit önpusztító... 2 évbe telt amire tudatosult benne pl. hogy anyukája életéért nem ő a felelős... mint ahogy a betegségeiért sem... most is aggódik de ez azért ég és föld...)
csakegysokadnick
 
 


Köszi Csakegy!

Bár lehet, hogy én ismerem rosszul magam, de nem vagyok görcsölős típus. A hasmenésemet soha nem a stressz okozta. Már 2 hónapja nincs hasmenésem, mióta rendbejött úgy ahogy a pajzsmirigyem.
"A mindenkiért felelősséget érez" típust ismerem, egyik kolléganőm ilyen. Még otthon is a munkahelyi dolgokon görcsöl. Hát én amint kilépek a munkahelyről, többet eszembe sem jut.
Persze lehet, hogy belül nyomaszt valami. Csakhogy ez úgy tűnik nincs összefüggésben azzal, hogy itthon nyugalmi állapotban hirtelen felugrik a vérnyomásom. Úgy tudom, hogy a hypertireózis és a hypertonia nagyon szoros összefüggésben állnak. Sajna világ életemben magas volt a vérnyomásom. Van akinek meg terhesség alatt lesz magas.
Na lelőttem magam..

Kép
babancs
 
 


nem egészen erre gondoltam (ld. otthon is a munka miatt aggódik)... ez legalábbis egy teljesen tudatos dolog szerintem...

Mindenesetre vigyázz magadra :)

Az pedig jó, hogy vannak terhesen is szedhető gyógyszerek...
Vendég
 


Sziasztok !

El vagyok havazva, de próbálok lépést tartani :wink:

Babancs nem törvényszerű, hogy a pánik terhesség alatt erősödjön :!: A dokik is azt mondják ,hogy terhesség alatt vagy tünetmentes leszel, vagy felerősödnek a tünetek !! Én úgy gondolom inkább a vérnyomásod miatt jöhetett megint elő, de lehet, hogy tévedek.. :roll:

Norka hogy sikerültek a ZH-k ? Nem adtál túl jó osztályzatokat a Jager hatására ? :lol:

Kéva !
A dokid köteles (lenne) felírni a gyógyszert, ha van már szakorvostól papír a kezedben ! Szemétség amit csinál, de ez az, ami mostanában jellemző lesz. Tűű dokit csak ajánlani tudom !!!

Csakegy döbbenten olvasom mi mindenen mentél keresztül a "kedves" dokik jóvoltából.

Okr a torokfájáson kívül másvalami, egy kis hányinger ?? :lol: :lol:
Viccen kívül.. jobbulást ! (én torokfájáskor a First-re esküszök :wink: )

Mamit üdv közöttünk, úgy látom a lányok már felvilágosítottak, a 120 perces inzulinod nagyon magas !! Erre simán felírják a metformint :wink:
Egyébkén nekem 87 volt a 120 perces, ami szintén nagyon magas és rajtunk kívül még ismerek vagy 2 lányt, akiknek még magasabb volt ! szóval szerintem NO pánik, irány egy jó endokrinológus !

Kavicska olyan jó olvasni a vidám hsz-odat ! Remélem neked is olyan szép pé-d lesz, mint nekem és 10 nap különbséggel +++ tesztünk lesz :wink:

Zsizsik most hanyadik napodat taposod ??
A hajam nekem is nagyon hullott (most 1 hónapja - koppkoppkopp- alig :shock: ), mindig kétségbeesetten láttam mekkora adagot gombolyítottam össze :twisted:
Úgy tűnik nálam az emelt Adimet jótékony hatással bírt. :D

Ella a mai esti vacsi nálunk tejfölös krumpli leves és rántott hekk filé lesz - nyami nyami

Mindenkinek szép estét !
mniki
 
 


Szia mniki,

örülök, hogy jó a kedved ma !! Hogy állsz a teszteléssel ??? 8)

Egyébként ma a 38 cn-on vagyok, no comment. És nem, nem lehetek terhes.

Pont ma jutott eszembe, hogy krumplilevest kéne csinálni.... :lol:

Norka, látom elég mély nyomot hagyott benned az a macska szétnyomós álmom..... :lol: :lol: De az csak álom volt , nem igaziból csináltam ám !
zsizsik
 
 


Rejó!

Nekem régen aranyér ügyben nem segítettek a kenőcsök, bár gondolom nem árt, mégis én kaki könnyítő :lol: szirupot ajánlok neked. Laveolac a neve, patikában vehető, tényleg segített, nem kellett sírva mennem a klotyóra.

Zsizsik!

Köszi a Tűű dokis infót, sikerült elolvasnom.
Hajhulláshoz: én 2-3 hónapja hagytam abba a bromót, és most kezdett el igazán hullani a hajam. Amíg szedtem nem volt semmi gondom, vagyis nem ennyire mint most.
Bízzál még egy kicsit, gondolom már sokmindenen túl lehetsz te is, kitartás.

Mniki! Megy privi, köszi.
vanda978
 
 


Szió lányok

Rövid bejelentkezés :) Képzeljétek, a barátnőmék, akik kerek 10 éve várnak babóra...megleptek. Terhes a lány!! Annyira örülök neki :) Ez ujabb remény nekem is :)

Van rossz is...37 cn. és nem vagyok terhes :(

Gina
Vendég
 


Sziasztok!

Pár kérdésem lenne megint a Metformin tartalmú gyógyszerekről.
Remélem még nem utáltok nagyon, hogy mindig kérdezősködöm. 8)


1. Kb. mennyi idő alatt fejti ki hatását a szervezetben (aki szedte mondjuk 1-2-3 hónapig mit tapasztalt? )
2. Mi van olyankor ha mondjuk használ és esetleg teherbe esnék, mennyire káros, erről mit tudtok?

Hálás köszönet annak (azoknak) akik válaszolnak. :)
Vendég
 


Estrella, szoktad tanulmányozni a táblázatunkat? :wink:

Az átlagos idő 5-6 hónap volt metforminból eddig, mire jött a baba.

A második kérdésed nem is tudom értelmezni... :shock: Itt mindenki a terhesség elején is szedte a gyógyszert, már hogy lenne káros? :shock:
Rambóka végig szedte a terhesség alatt, saját orvosi felelősségére, az eredményről láthatsz pár oldallal visszább fotót is párat. Nem tűnik károsodottnak. :lol:
Vendég
 


Skacok... hülyét kapok... valaki az Indexen épp arról győzködi a népet, hogy a zseniális háziorvosának milyen igaza van mert őt letiltotta a fokozatos hozzászokásról...

Ezt olvassátok:

"Nekem a háziorvosom írta fel a metformint, napi 3x1-et. Azt mondta iszonyú szarul leszek 2 hétig, de ha azt kibírom, utána már nem lesznek panaszaim. Így ő nem kísérletezgetett fokozatos gyógyszeremeléssel, egyből 3x1, azt hadd menjen. Mondjuk ismer nagyon régóta, és tudtam, így jobban járok, mint ha hónapról hónapra egyfolytában rossz lenne. De persze ki hogy bírja, a dokim szerint én ezeket jól szoktam bírni. Mondjuk nem két hét lett, hanem majdnem 3-4, de most már jól vagyok, azóta is szedem, és nincs semmiféle panaszom. Mondjuk ki is írt akkor táppénzre emiatt, mert ismerte a munkahelyi viszonyaimat, ott nem rohangálhattam a wc-re össze vissza, és volt olyan nap is, amikor bizony órákat töltöttem ott! De a baba miatt ugye mindent! És az első 3 hónap alatt kb. a felére csökkent az étvágyam, és fogytam 12 kilót is."

Aztán lelkes, hogy mostmár végre működik...

Tépem a hajam...

További komment (kissé kiakadtam a háziorvosán):

"Mellesleg, még mindig jobban jártam ezzel a 3 héttel, mint aki 3 hónapig egyfolytában hányt tőle, és felváltva ült a klotyón, majd abbahagyatták vele, hogy akkor neki úgy sem használ, pedig fokozatosan szoktatták hozzá."

Asszem az indexes topikot hanyagolom most egy ideig... ez halál gáz....

Jobb ha felkészültök rá, hogy nemsokára az indexről olyan emberek jönnek majd ide akik ugyancsak ezt a sokhetes poklot választják majd... merthát a baba érdekében ugye mindent....
Vendég
 


Norka:

Köszi a választ. :)
Az én háziorvosom azt mondta ez olyan új gyógyszer még, szóval nem tudtam mire számítsak. Én vagyok most a kísérleti nyúl. 8)
Vendég
 


Leírom az eddigi tüneteimet:
Haspuffadás, hascsikarás, néha hasfájás, pukizgatás....ilyesmi.

Azért örülök, hogy rátok találtam, mert mindig azt a táblázatot nézem és olyan jó eredmények születtek már. Remélem tényleg használ ez a gyógyszer. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem (Adimet előtt) palacsinta volt a kedvenc ételem. Most már többször is meggondolom, hogy egyek e belőle. Valamiért már nem csak az édeset részesítem előnyben. Vajh miért is? :lol:

Zsizsik! Helyesbítek. Csinált két ciklust (46 cn, 50 cn) a gyógyó. Aztán 47. cn-en barna, most meg itt tartok. Ezt én visszalépésként élem meg. :oops: Amúgye BIZTOS vagyok benne, hogy nem tettem meg mindent!!!! Példul ott van a testmozgás. Leredukálodott nullára. Reggel felkelek, kocsiba be, melóhelyen összeadva kb. 30 percet rohanok - a többi ülés, aztán haza. Kocsiba be, kádba be, ágyba le. Ezt két hónapja csinálom. Hétvégén is. Szeptemberben egyszer 4 egész napra elmentünk Kehidára, így ott úszkáltam napi 1-1,5 órát. A többit aroma szaunába, majd pezsgőfürdőbe, majd pihiágyban hemperegve töltöttem.
Kész vagyok a projekteim 95%-val, így kb. november egytől már csak átlag 8 órát fogok dolgozni Okriszti. Szervezetemet naná hogy kizsigerelték. :twisted: Azonban motiváció, hogy párom megszerelte szobakerómat, s azt fogom tekerni, mihelyt hazaérek időben. :lol:

Kincs ha jól rémlik akkor április végétől szedem a bogyót. Norka pár hsz-el előbb írta, hogy a hatás 5-6 hónap. Tképpen 6 hót taposom. :lol:

Időnként elkámpicsorodva firkálok ide, de olyan jó motiváció, hogy látom a kismamikat, akik biza végigjárták ezt az utat. S most: boldogok! :lol: Előbb-utóbb mindenkinek lesz babója Zsizsik!!!
Gondoltam én is kivizsgálásra - tűzetesebbre.

Okriszti matekoltam, s így 59. cn-nél tartok. Háááát.... :oops: Oly mindegy hogy 59 vagy 106 szerintem.

A(dimet) köszke a krémet. Bepróbálkozok este a patikusnál :lol: :wink: Igaz pár napja összevesztünk a Bánfi hajszesz ügyletünknél. Na de hátha nem sértődös. :lol:
Te sem menzisztél június vége óta???!!! Neked is megváltás lenne....

Zsizsik ez az ösztoizé-t :lol: Rambókától pontosan idézve:
"Beebeey!

Nem akarsz egy Norcolut kúrát???? Nem igazán használ a szervezetednek az ilyen hosszú ösztrogénhatás !!!!! Meg talán a metformin is jobban tudna hatni egy új ciklusban!!!!"

Én még egy dolgot figyeltem meg, s nemtom hogy összefüggésben áll-e a PCO-val, de feldobom nektek: hihetlen hogy mit össze-vissza nem álmodtam metformin előtt. Amíg volt menzi addig, nem álmodtam, s most hogy megint tombolnak bennem a hormonok.... háááát végigdolgozza az agyam az éjszakát.
Tegnap a japánok elől menekültem vadidegen emberekkel a szegedi klinikákon keresztül. :lol: Enni du. 5 után nem szoktam, s tv-t már hónapok óta nem kapcsolok be. Szerintetek? Jó, hát lehet fogni a stresszre is, de volt stresszem a nyáron is, mégis irtó jókat hunytam.

Legyen mindenki szép hétvégéje!!!

Bee
beebeey
 
 


Estrella! Metformin nem új gyógyszer!!!! Más országokban nem receptre adják például. Magyarország le van maradva jó pár évvel.... :cry: PCO-ra meg nem szeretik adni. De ha pár oldalt visszaolvasol, akkor Norka éppen leírta ennek hátterét.
beebeey
 
 


Bee: azt írta nekem a petrányi, hogy szedjek be egy adag duphastont. csináltam terhestesztet, babás nem vagyok. elmegyke jöv. héten nődokihoz, és felíratom.
hátha. mert nem jó ez így.
dimet
 
 


és a skinorent mindenképpen szerezd be!!!!
Bánfi hajszesz ügylet???? :D
hajhullásra: vichy hajhullás elleni sampon. tuti.
van pakolása is, de az drága :?
érdekes, én gyenge voltma és ettem palcsit hétvégén, és nagy "gáz" nem lett belőle. mondjuk cukor helyett édesítőszer volt benne. fini volt. éhes is lettem megint :D
dimet
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentést jöttem adni,sok időm nincs.
Most értem haza a dokiktól.
A diabos dokinő azt mondta belgyógyászatilag tökéletes vagyok,a metformint csökkenthetem is (nem akarom) és mivel semmi pco külsőségem nincs meg mivel terhesség alatt nem javallott a szedése szte ne szedjem ha kismami leszek….

UH-n új dokibácsi volt,megdicsért, hogy szép telt hólyaggal érkeztem ideális a vizsgálathoz (hasi uh), viszont semmi domináns tüsző még növekedésnek induló sem a nyálkahártya 4mm. :cry: :cry: :cry:
A petefészkeim olyan szép cisztásak,hogy elsem lehetne téveszteni, hogy pco…. :? :cry: nagyon lelombozódtam,selejtnek érzem magam, a 13cn 3*1 clostitól semmi sem látszik…
Mit tegyek csajok ??? A diabos dokinő azt mondta keressek egy jó nőgyógyit…kit??

Vigasztalás képen vettem egy nacit és egy pulcsit. :)

Eredményeim:

Prolactin: 11.0 ng/ml
LH 5.8 miu/ml
FSH 4.0 miu/ml
TSH 1.3 uu/ml
Progi 1.5 nmol/l
Insulin 5.9 uu/ml kicsit alacsony
Estr 39.7 pg/ml
Tesztoszt 1.39 nmol/l
Vendég
 


Sziasztok. Ha valaki tudja miért nem szeretik pco-ra föl írni a metformint? Én nagy nehezen föl írattam a meforet ami ugyan az.Köszi a választ
szedit25
 
 


dimet kerestelek. Csak hogy el mondjam tegnap voltam üzem orvosnál, és föl írta a meforet ,mindenadag emelésnél nézi a cukrom. Az insulinra azt mondta hogy egyáltalán nem magas, ugyanis a tartomány 29 ha fölötte van akkor rossz. A cukrom is tegnap4.2-volt ma 4.5. De azért föl írta mert ő is olvasta hogy rengeteg pcos-nak segített. Ja és az üzem doki diabetess doki is:)
szedit25
 
 


Estrella,

a metformin 50 éves gyógyszer... :shock: még hogy új? A PCOS-ra a nagyvilágban a kilencvenes évek eleje óta alkalmazzák.
A dokid szerintem "Vissza a jövőbe"-nt játszik.

Szedit,

belinkeltem 2 napja azt a cikket, ami pontosan arról szól, hogy miért nem szeretik felírni a metformint és pontokba is szedtem itt neked a lényeget... csak el kéne olvasni.
A dokid nem jól tudja, az inzulin felső határa 24-27 (labortól függ), éhgyomrinál 10 fölött már IR-re utaló jelek szoktak lenni.
Vendég
 


Szedit, igen, 8-10 a normális. mármint a maximum. nekem pl. a 16 már magas.
de az a lényeg, hogy tájékozott a dokid és felírta. szedd fokozatosan és hajrá!!!
és ha bármi van, vagy nem értesz itt is segítenek. de én pl. levelezgetek a petrányi dokival (a pcos.hu oldalán fent van a címe).. és nagyon kedvesen segít, magyaráz. de tényleg nagyon lelkes!!!!!
7kincs: naci+pulcsi totál jó vigasz!!! :D
de miért mondta a doki,hogy csökkentsd a metformint? hiszen nem jöttl még rendben. az egy dolog, hogy belgyószászatilag rendben vagy..... :roll: de a pco megvan. hm.
én is jó nődokit keresek. most tűű-t próbálom elérni,mert azt mondta ő ajánl egyet. egy női nődoki a szent imrébe. megpróbálom.
dimet
 
 


7kincs ez nem túl jó hír :?
Jó nőgyógyász ? hmm, maximum a meddőségis dokimat tudnám javasolni, de nem hiszem, hogy most erre vágysz..
A clostiból elég sokat szedtél már ahhoz, hogy csinálnia kéne pé-t, tehát passsz. Nem tudok még csak ötletet adni sem, hogy merre-tovább, hacsak azt nem, hogy hagyd a clostit és adj magadnak pár gyógyszermentes hónapot :roll:

Zsizsik tesztelni max. jövő héten fogok, úgyhogy egyelőre a hétvégi ház körüli munka gondolata köt le :wink:

Babancs lehet, hogy írtad, de végül mi van a folyásoddal ? Tart még a csípő, égő érzés ?

Rejo nekem a zsíros tyúkhúsleves vált be, főleg, ha éhgyomorra eszed (persze melegen!).

Mniki (19.cn)

ui.: annyira kívánom az édességet 3 napja, hogy muszáj volt vennem ma egy kókusztekercset és egy Zacher tortaszeletet.
Mi a fene van velem :shock: megkergülök a csökkentett Adimettől ? :?
mniki
 
 


Kedves Szedit!

Azért nem "szeretik" felírni, mert nincs rá törzskönyvezve (nem végezték el itthon a szükséges klinikai kísérleteket, így a betegtájékoztatójában kifejezetten nem ajánlják terhesség és szoptatás alatt, mivel ez eredetileg diabéteszgyógyszer és a cukorbeteg nőknek, ha babát vállalnak csak inzulinnal lehet rendbentartani a vércukrukat, a metformin nem elég!!!!), így az a doki, aki felírja "bűnt" követ el!!!
Külföldön már sokkal szélesebbkőrű tapasztalatok vannak, de a gyógyszertörzskönyvezéshez vezető klinikai kísérletek igen drágák, ezért a gyógyszergyártó cégeknek nem éri meg befektetni, hiszen az eredeti célcsoport (2.-es típusú diabéteszesek) is eléggé kiterjedt vevőkört eredményez!!!!

Örülök, h. az üzemorvosod hallott már a metformin PCO-ra gyakorolt áldásos hatásáról, de célszerű lenne felkeresned a www.pcos.hu -n felsorolt endokrinológusok egyikét, mert nem csak az inzulinrezisztencia okozhat PCO-t, hanem pajzsmirigyproblémák és hipofízisadenóma is!!! A gyógyszeres kezelés megkezdése előtt jó lenne az egyéb okokat kizárni!!!!

Egyébként sajnos a diabdokik nagy része cukorbeteg határértékekben gondolkodik, hidd el 10-13 felett már nem jó az éhomi inzulinértéked!!!
Milyen adagot írt fel?
rambóka
 
 


Az első héten negyedeket este, 2 héten: reggel, este negyed, 3 héten:reggel negyed este fél, 4 hét: reggel fél este fél, és így nővelni. Nekem volt pjzsmirigy cystám is de leszívták 3 éve és azóta a pajzsmirigy funkciom is jo most voltam vizsgálaton. Valami olyat mondot a pajzsmirigy doki hogy a hányada 1 ugy hogy tökéletes, ne kérdezzétek mit jelent nem tudom.
szedit25
 
 


Sziasztok!
Kösz imindenkinek a tippeket aranyér ellen. asszem mindegyiket kipróbálom, míg valamelyik nem hat. :lol:

Bee!
Tényleg olyan boldog vagyok!! Ne haragudjatok érte. :roll: De állandóan ezt mondogatnám. De látom sokan padlón vagytok.

ÚÚÚgy szeretnék valahogy segíteni!!!!

Bee!
Most már ne halogasd tovább, hozasd meg a mensid. Örülök, hogy nem kell ezentúl ennyit dolgoznod, tudod ideges és fáradt nő nem tud menstruálni!
Miondenképpen ki kéne vizsgáltatnod magad tüzetessebben!!! nme is értem miért halogattad eddig??
Álmodon jót röhögtem. :lol:
Sztem egyszerűen fáradt vagy, bár én nem szedtem soha metformint, nem tudom lehet-e összefüggés.

Olyan rossz olvasni, hogy elkámpicsorodva írogatsz ide.

Kincs neked is annyira szeretnék valami biztatót mondani!!

Lányok én azt tudom, pl. baratodildi is olyan reménytelen esetnek tűnt hónapokon át nem moccant semmi, és most tessék!!!

Vagy ott van kandika. Jó, még nem maradt meg a baba, de mennyi idő kellett a metnek, míg hatott nála a closty. És biztos vagyok benne, a következő babaája megmarad.

Kincs ez az első clostys hónapod nem??

naci pulcsi jó ötlet volt!! :wink: Én is alig várom, hogy rendes ruhát vehessek végre magamnak, csak még fogynom kéne. 8)

Sztem több closty kéne, és még egy kis idő a metforminnak, bár tudom ezt nem szeretitek hallani... :oops:

Szedit!
Norka erről írt egy cikket anno a Figyelőbe, hogy miért nem szeretik felírni a metformint PCO-ra, asszem ott van a PCO.hu honlapon, olvasdd el, itt hosszadalmas lenne részletesen leírni, meg felesleges is, ott le van írva összeszedetten.

Hihetetlen szerencsés vagy, hogy üzemdoki egyből felírta neked, akkor csak szedd és hajrá!!


Estrella!
A metformint kb.ötven éve használják, igaz nem PCO-ra, hanem diabétezsre. Én azért nem nevezném annyira új gyógyszernek. :?

Kép

Kép
rejo
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?