Cuki ez a kisbaba!
Ma elég sokat agyaltam én is a kilókon. Tegnap voltam dokinál, azt mondta, már nem hízhatok!
(Eddig 13 kg-t híztam).
Azt akarta, ígérjem meg, hogy 1 hónap alatt csak 1 kilót fogok hízni. Hát, nem ígértem meg, és utána tök jó érzés volt, hogy megvédtem magamat!
Nálam egész biztos rosszat tesz, hogy megmondja, mennyit hízhatok. Semmivel sem hízok kevesebbet, csak egész hónapban stresszel, főleg mielőtt találkoznék vele, előre ideges vagyok. Pedig eddig szerettem járni a dokimhoz, de mióta terhes vagyok, és téma a súlyom, azóta nem, ez a hatása. Minden észérvet elfogadok, hogy jó lenne kevesebbet hízni, de nem akarok több lemondást elviselni.
Ma eszembe jutott, hogy mikor először leszidott, mert 2.5 Kg-t híztam egy hónap alatt, egész este sírtam itthon. Az járt a fejemben, hogy most vagy hónapokig éhes leszek, és azért fogom rosszul érezni magam, vagy mert kövér leszek, és akkor meg azért, szóval hogy mindenképpen rosszul fogom magam érezni.
El is felejtettem ezt azóta, és az első hányásos hetek elmúltával egyáltalán nem éreztem soha rosszul magam fizikailag, teljesen jó a közérzetem a 13 kiló plusszal, tudok mozogni, tornázni is, minden vizsgálat eredménye jó volt.
Ebből aztán arra a következtetésre jutottam, hogy talán nekem arra volt jó a más állapot, hogy megtanítson, hogy bízhatok a testem jelzéseiben, és nem kell megerőszakolnom magamat.
Az ideális 8-10 kiló hízásról az a véleményem, hogy vannak szerencsés testalkatúak, akik ennyit híznak, és tök jó nekik. Meg vannak olyanok, akik keményen megküzdenek érte, hogy csak ennyit hízzanak. Őket nem annyira irigylem.
Azt nem tartom helyesnek, hogy más testalkatúak számára ideálnak írják ezt elő. Meg olyan történetekkel stresszelik szegény leendő anyukákat, hogy más kismama a kórházból a legszűkebb farmerjában ment haza, és 6 hét múlva az orvos nem vette volna észre rajta, hogy szült, ha nem tudja.
Borzasztóan idegesít, mikor ilyen "bezzeg kismamákról" hallok!
Szóval szerintem amelyik orvosban van empátia, az nem szól be ilyesmi miatt!
Egyébként ma voltam ultrahangon, és a gép szerint 33 hét 6 napos a bébi!