Új privát üzeneted érkezett!

Haliho

A gyerek hordozoba lehet venni U alakut fejparnat, amit be tudsz ugyanugy rakni a hordozoba h az ovet athuzod rajta, es isetenien tartja a baba fejet. Nem azonos a szukitovel! Tenyleg U alakja van, es az az elonye, h mindig be tudod igazitani a baba feje ala, es korbeveszi, kenyelmes es igy nem ingadozik a feje, mikozben a kocsi razkodik. Sajnos nem tudom hol lehet venni mi orokoltuk. Allitolag nagyon olcso. Egyetlen hatranya, h nyaron beizzad alatta a pici feje, mert valami termo anyagbol van, telere viszont kimondottan jo.

Hentesmunka: nem szep a vagas (a forradasbol is jol latszik), nagy lett, es alatta is a szovetek vagasan valami nem szep (ezt az orvos latja UH-val, en nem tudom) es allitolag a folyadek is ezert gyult alatta fel. Bar mostanaban mar nem faj, remelem felszivodott. Hogy ki csinalta nem tudom, az en orvosomon kivul meg 4 masik is ott volt (de nem tudom miert). Egyebkent valoszinuleg kapkodtak, csak nekem nem mondtak el, h ne ijedjek meg. Erre abbol kovetkeztetek, amit utolag az orvosom mondott.
En amugy nem akarom levaltani, szerintem mas se csinalta volna jobban. Az teny hogy a terhesseg alatt jobban kellett volna figyelni e ram, de en se vagyok egy nyagattos tipus.

Kati: remelem a hosszu hetvegen mar babazni fogsz es Tundi is csatlakozik hozzad hamarosan meg a korhazban :P :P :P
Na megyunk setalni mert kisutott a nap vegre.

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok !

lmarie ! Én is nagyon reménykedem !! De nagyon örülök, hogy jól vagytok ! Novemberben már tudjátok pontosan mikor jöttök haza ??

Kátya ! Már én is közelítek megint a 20 kg-hoz , sajna !! Ne aggódj még egy kis idő és jobb lesz !!

Puszi , mindenkinek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Csak gyorsan: imádom, mi Lukácsosok csak hízunk, csak hízunk, és a doktor bácsi nem piszkál érte! Fogadjuk, nálatok is csak a vizesedést nézi! Bezzeg egyes Uzsokis orvosok, akik 13 kilós hízásnál már leszedetik a Túró Rudiról a csokit! :lol: Igaz, Pelle???
Egyébként rajtam a 19-ből 9 maradt szülés után, abból tartósan 5-6 maradt meg és csinálhattam bármit, ott volt, aztán szoptatás után villámgyorsan lement diétával, és most ugyanannyi kilóval lettem terhes, mint a Márkkal, pedig tutira vettem előtte, hogy legalább 5 kiló plusszal fogom a második terhességet indítani.
Na indulok Pestre, le ne késsem a randit a doktorbácsinkkal:-)

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Niki, majd megkérem Áront, hogy csörögjön rátok, ha újra kinézünk, hátha össze tudjuk majd egyeztetni. Már én is szívesen látnám Zsombort, és jó lenne egy picit beszélgetni is. Most ki se vettük a gyerkőcöt a kocsiból, mert hideg is volt meg orkán erejű szél fújt.

Mary, köszi a fejpárna ötletet, majd utánanézek.

Ma már mondtam a gyerkőcnek - egy egész délelőttnyi nyűgösködés után - , hogy most anya eszik, mert ha nem teszi neked nem lesz tejcsi. Mintha megértette volna, mert 5 percen belül abbahagyta az ordítást, és most alszik. Bár ezt a szót csak halkan merem mondani. :) (Valószínűleg inkább kifáradt)

Én 13 kg. híztam, azon a hülye diagrammon jelölgette a doki. Persze a védőnő mázsálós mérlege és a doki mérlege is mindíg többet mutatott, mint az itthoni, csak a gyarapodásban egyeztünk meg. A végére már a vonal fölé kerültem, de még benne voltam az átlagba. Ha kihúztuk volna a 40. hétig tuti kilógok... A doki nem stresszelt miatta, de nekem elég volt a diagramm is, hogy utáljam a méricskélést. :evil:
Viszont már csak +1 kg van rajtam. Nem is értem. :? Már majdnem minden ruhám rámjön, aminek örülök, mert így nem kell újakba beruháznom. Szerintem sok volt a víz, csak elosztva, mert a lábamon annyira nem látszott.

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

Jud: fejtartot, fenek alatetet a bebibolt.hu-n kaptok kiegeszito kellekek menupont alatt, vagy valami hasonlo, pont tegnap neztem, vagy esetleg a fejtartot kolcson tudjuk adni, nekunk mar nem kell, alig hasznaltuk! es akkor pokroccal megtamaszthatjatok a feneket! Egyebkent kb. 2500 Ft volt.
Ok talalka megbeszelve!
Szerencses alkatok vagytok, hogy ilyen jol tartjatok magatokat!

En mondjuk legalabb 15 plusszal indultam, kb 12 kg-t hiztam, ami lement teljesen szules utan, meg mondtak is ismerosok hazateresunk heteben hogy micsoda darazsderekam van, nem semmi, meg cickoim is nagyobbak lettek, de azota zabalok, es ez meg is latszik, viszont nincs kedvem dietazni, mert parazok, hogy elapad a tejem! Mozogni viszont muszaj lesz hamarosan!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

sziasztok!

KATI: BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajnos csúsztam vele 1 napot :oops: :x

Megvagyok!! :lol:

Minden rendbe van ,azt mondta doki bácsi :lol: méhszáj teljesen zárt /2000/ SF.35cm, 1 kt.
a szombati görcsölés jósló fájás volt, nem okozott semmit ezek szerint :roll:

Katya: de jó, te már kontrollra mész :lol: irigykedem :roll:
köszi a cikket :lol: :lol:

Kati: +20kg?? én nem láttam rajtad, hol rejtegeted? :wink:

szerintem mindenkiröl szépen lefog menni :lol:

még egy hülye kérdés én bejentkeztem ctg-re, a dokibá azt mondta jelentkezzem be NST-re. a két dolog ugyan azt jelenti????? :roll: :shock: :oops:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Tündikém, az NST meg a CTG az ugyanaz, úgyhogy ha be vagy jelentkezve, nincs más teendőd! :lol: :lol: :lol:

Kép
frusi

Köszi, Frusi :lol: :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67

Sziasztok !

Jaj, Tündi !! Köszönöm szépen! Hát igen , öregszem ! :lol:

A CTG és az NST u.a. , de nem tudom mit jelentenek . ???

Sajna kb. tényleg 20 kiló ! Nem látszott mert szoknya volt rajtam (asszem).

Akkor ti még húzzátok egy kicsit , szerencsére !! :lol:

Majd megy az sms vagy a telcsi ha történik valami , végre már ....

Mostanában már csak ritkábban tudok rátok nézni , mert a az első házba át lett vive az egész pereputty !
De igyekszem nem lusta lenni és át mászkálok majd !!

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Frusi !!

Beelőztél !! :lol:

Kép

Kép
kati16

Na a a tudomanyos hokusz-pokusz az orvosi szakirodalom alapjan:

CTG:
A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat)

NST non stress test
A méhlepény elégtelenségének kimutatására szolgáló vizsgálat. Lényege, hogy a magzat mozgását követően figyelik a szívfrekvenciaváltozását. Élettani körülmények között a nagyobb mozdulatokat szívfrekvencianövekedés követi. Amennyiben ez a változás nem jelentkezik (ún.beszűkült oszcilláció) vagy lassulás következik be, szorosabb megfigyelés szükséges.

:P :P :P
Lenyegeben ugyanaz a vizsgalatot vegzi el a gep, mert az egyik ertek a a lapon a baba szivhangja a masik a mehtevekenyseg.
Vagyis egyszerre vagy CTG-n es NTS-en is.

KépKép
lmarie

Jó reggelt Lányok!

Nem volt valami jó éjszakám, nem tudtam aludni. Mostanában egyre sűrűbben van ilyen.
Én eddig 11 k-ot szedtem fel, már nem nagyon szeretnék többet, de sajnos az étvágyam igen jó, szinte sose lakom jól, mindig tudnék enni. Hát igen, Járányi doktornő szerint az az optimális ha egy kismama 8-10 kg-ot szed fel, mert szerinte az egész terhesség és a kismama közérzete sokkal jobb lesz. Nagyon nehéz ennek megfelelni, egy csomó ember szerintem erre alkatánál, genetikájánál fogva képtelen. Egyébként az én kiskönyvemben a védőnő a kezdősúlyt véletlenül elírta, 2 kg-mal több induló súlyt írtak be, így egyelőre terhesgondozáson mindig dícséretben részesülök, hogy optimális a súlygyarapodásom :P :oops: . Nem akarok senkit elkeseríteni, így nem dicsekszem a kis malőrrel.

Tündi, légyszi ne előzz be, jó lenne a kórházban együtt babázni! Azok a pár nappal ezelőtti fájásaid elég rémisztőek lehettek. Én is figyelgetem magam, de nálam eddig semmi.

Kati: csütörtökön 9-re megyek a kórházba CTG-re, ha addig megszülnél, biztosan ott találsz.

Ma nem fogok menni szülésfelkészítőre, ugyanis a munkatársaim bejelentkeztek vacsira, így a délutánt a konyhában fogom tölteni. Jó sok dolgom lesz ma a vendégség miatt, de azért jó is, hogy kicsit pezseg majd körülöttem az élet.

Mindenkinek szép napot

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok !

Gabi ! Megjegyzem !! Csütörtök 9 óra ! Hátha talizunk !! :lol:

Tündi !!BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !!!!
Kép

lmarie !! Köszi az infót CTG és NST ügyben , most már legalább ezt is tudjuk !!

Puszka , mindenkinek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Niki, köszi, megnéztem. A nyakpárnára gondolsz, vagy a fejpárnára csípőkiemelővel?
Ti már rendeltetek innen?
Vagy van valakinek tapasztalata?
Én eddig még csak könyveket rendeltem a neten kereszül...

Köszi!

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

A szülinaposoknak boldog szülinapot!!!

Tegnapi vizsgálaton minden OK, méhszáj zárt, szombaton megyek az Uzsokiba 32 hetes UH-ra, remélem, ott is minden OK lesz! Nem szívbajos egyébként a doktorbácsi, még mindig 4 hét múlva akar látni legközelebb, holott az én számolásom szerint az már a 37. hét eleje (az övé szerint a 36. legvége). Kiváncsi vagyok, kihúzzuk-e odáig! Aztán onnan kezdődhetnek a CTG-k, izgi lesz!

Túlsúly: abban mondjuk igaza van a Járányi doktornőnek, hogy 8-10 kiló hízással sokkal komfortosabban érzi magát az ember, ezt most tanusíthatom, a Márkkal ilyenkor már csak vonszoltam magam 15 kiló plusszal, most a 8 mellett csak a hasam mérete miatt nehéz a mozgás, de egyébként fitt vagyok. Mondjuk, tartom is a diétát rendesen! Emlékem sincs, mikor ettem egy jó kis csokit utoljára, pedig néha nagyon megkívánom ám! Viszont a tegnapi tapogatózás alapján a csajszi már betölti a teljes pocakomat, itt egy kéz, ott egy láb, ezért nem tudok már hogy ülni-feküdni, mindenhogy nyomom valahol. Jelez is rendesen, néha beletorzul az arcom a mozgásába. Úgyhogy nekem nem kell számolnom, megvan-e a napi 10 magzatmozgás - más sincs, kéremszépen!:-) Éjjel-nappal.

Jelentem, hivatalosan is itt az ősz, ma vettem sütőtököt meg gesztenyét, lesz olyan illat estére a lakásban, hogy csak...! :lol:

Pussz mindenkinek!

Kati, hajrá! Drukkolok ám neked nagyon!
Tündi, te még húzd kicsit!

Kép
Kép
persela

Kátya, sajnálom, h nem jött ki a lépés, amúgy nem is tudom...ma front van, vagy miért ilyen nyűgös a lányka?

Szerintem nem a hasa fáj, de már bizonytalan vagyok.

Most az erkélyen alszik, pedig a szemközti építkezésnél légkalapáccsal zajonganak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha nyűgös a gyerkőc, elő egy lángvágót vagy légkalapácsot, hagy csináljon háttérzajt :lol:

Persela, azért egy kockácska csoki néha csak nem árt :?

Boldog szülinapot mindenkinek, akinek most van!!!

Kati, jelek?

Puszi,
Adri

Adri és

Kép
adri29

Adri, Márknál, amíg kicsi volt, a porszívó vált be - ha nagyon nyűgös volt, elkezdtem a nappaliban, a járóka környékén takarítani vele, 2 percen belül tutira aludt :-)

Kép
Kép
persela

Persela, kitaláltuk egymás gondolatát...épp zúgatom mellette a porszívót, hátha megnyugszik. Így akár már a takarításnak is nekiállhatok.

Adri és

Kép
adri29

Hát ja, amíg kicsi volt, vígan lehetett mellette takarítani, akár alvás közben is... Bezzeg most, el kell vinnem itthonról, ha azt akarjuk, hogy addig apa alaposan kisuvickolja a lakást :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

Persela !! Igen-igen a mi doki bácsink nem nyaggat a kilók miatt !! :lol:
Egy tündér !! Bár gondolom ez azért is van mert nincs semmi probléma velümk !! (már egészségileg )

Köszönjük szépen a jó kívánságokat !! :lol:

Adri !! Semmi jel ! Pedig már a Zsolti is küld,mindíg mondja , nem akarsz már szülni ??? Mondom, most nem lehetne vissza csinálni az egészet ??? :shock:

De jó volna már túllenni az egész kórházas dolgon !! Csak minden rendben legyen , akkor vissza szívok mindent !! :P

Ok. Szóval légkalapácsot szerezzünk be !! Mindíg mondtam, hogy hasznos tanácsokat adtok !! :wink:

MOst mondja valaki, hogy nem !!

Várom a továbbiakat !! :lol:

Tündi !! Szülinaposom !!! Meg vagy ?? Biztos ünnepeltek , ugye ??

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Köszike a jó kivánságokat! :lol:

megvagyok, semmi jel, baba mocorog 1000-rel :wink:
különben engem 31-re rendelt vissza a dokibá és már nem lesz UH /32hetesen volt/, igaz a rendelésen mindig megnéz:lol: :lol:

Kati: gondolok rád :lol: bármikor küldhetsz sms-t :wink: :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

sziasztok

Szulinaposokat isten eltesse sokaig!!!

Kicsit karorvendo dolog de annyira megtudja nyugtatni az embert hogy mas is kuzd meg a kilokkal. :evil:
En a terhesseg alatt 13 kg hiztam, abbol 8 le is ment 1 meg vissza. Igaz mar nem mertem magam egy ideje, de most erzem hogy megint ment le. Sajna en is a terhesseg elott dobtam magamra 10 kgt es azzal szenvedek, hisz igy 14-15 kg felesleg van rajtam. :(

Na hat ma az en angyali fiam is megmutatta h van hangja, egesz nap orditott szinte, ugy kelt hogy rogton sirt. Remelem csak az idojaras okozza. Amugy ma a parkban setaltunk vagy 15 kismamaval talakoztam, es meg is ismerkedtem eggyel, tok jo volt. Ja es a park tele van mokusokkal. Tok vidam latvany volt ahogy futkostak. :P

Kati: november 6an megyek haza, a reggeli geppel. Mar nagyon varom. :P :P :P Es azt a hirt is hogy megszuletett a kis Diana. :P :P :P :P

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Méri!
Ugy irsz hogy neha azt hiszem Londonban vagytok, aztan eszembe jut hogy Bukarest, szinte hihetetlen, hogy ilyen fejlettek! Nekem nagy sotet orszag kepe ugrik be, elnezest mindenkitol, ha valakit bantana, de Meri folyamatosan cafolja!

Kép
nikike

Koszi Nikike! :P
Valoban nem rossz itt. Igaz mi a belvarosban lakunk, igy csak az uzleti negyedben mozgok, es az nagyon jo. Bar lattam mar a downtown is, hat az tenyleg szornyu. Amugy iszonyatosan gyorsan fejlodnek jan 1-tol az EU tagjai. (megjegyem hamarabb lesz itt euro mint otthon :evil: ). Itt legalab a fouton nincs katyu, es sok a park. Arrol nem is beszelve, hogy iszonyatosan bunetik azokat akik a parkban kart teszenk, ertem a kutyapiszok felszedesere is. Majd ha meglesz a letoltom teszek fel kepeket h milyen szepek a parkok. Itt ahova mi jarunk, fabol kivagott embernagysagu mesefigurak vannak, es nagy jatszoterek.
Persze azert vannak itt rossz dolgok is, de inkabb a pozitivumokra koncentralok.

Nem tudja valaki mikor lesz a bababorze, es hol most novemberben?

KépKép
lmarie

Méri, november 4-én lesz a börze...

Kép
frusi

Lányok, adjatok tippeket, télire milyen cuccot szerezzünk be Kamillának. Kellene vmi a babakocsizáshoz, mert míg nincs nagy zimankó, ha másnem az erkélyre ki akarom tenni, és hát ha utazunk vhová. Nézegettem overálokat, de mind olyan nagy volt, szerintem ilyen kezeslábasban elveszik, vagyis beleesik...na értitek.
Azok a nagy vastag hálózsákfélék alváshoz kellenek vagy ez kell a babakocsiba?

Na, káröröm vagy sem, de tegnap Balázs is csatlakozott Kamilla sírós napjához. Akkor megnyugtat, biztos a levegőben volt vmi, egészen Bukaresttől Budapestig :shock:

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Kati es Tundi! Boldog szulinapot nektek! :D

Na tegnap nem valami fenyesen sikerult a mi kis setank a Varosligetben mivel a kislanyom majdnem vegig sirt, sehogy sem tudtam megnyugtatni, ugy hogy rovid ido utan vissza is mentunk.
A mai reggel pedig oriasi orditassal kezdodott, szerintem hasfajas volt, mert nagyon huzta a labakat vagy kifeszitette a hatat. Hat ilyen reg nem volt nalunk, hogy igy kezdodjon a napunk :cry:

Ma voltunk a gyerekorvosnal: holnap leszunk 6 hetesek, ezert ma le kellet merni a babat. 4920 g es 56 cm vagyunk.
Valahogy nagyon ugrasszeruen hizik a babam :?
szuletesi suly 3950 g,
korhazbol kibocsatasi suly 4000 g,
2 hetesen 4300 g,
6 hetesen 4920 g.

Lanyok! Normalis ez igy szerintetek? :? Nalatok hogy volt? Hogy hizott a baba? :!:

Kép
katya

Es meg valami!
Az orvos azt mondta hogy a lanyomnak tobbet kellene a hason fekudni. Mondtam neki hogy Anna utalja ezt, azonnal sirni kezd ahogy kifektetem ot a hasra. Az orvos meg azt valaszolta, hogy akkor is muszaj hason fekudnie :? A ti babatok hogy vannak/voltak a hason fekvessel? Hogy szoktassam meg a lanyomat a hason fekudni? :!:

Kép
katya

A suly felesleggel kapcsolatban: a dokim tenyleg soha nem piszkalta engem emiatt :) , mivel a vercukrom rendben volt, a vernyomasom vegig kituno volt, szules kozben is, a verkepem is jo volt, pedig a 4. honap vegen abbahagytam az Elevit szedeset, mondtam is errol a doktorbacsinak, hogy feleslegesnek tartom (o mondjuk emiatt aggodott egy picit, de a legkozelebbi verkepem nagyon jol sikerult es akkor o is mondta hogy igazam volt, nekem nem kell az Elevit). :P

Kép
katya

Kátya: na akkor jó, h nem sétáltunk tegnap, két baba kiabált volna!

Amúgy eddig Kami sem szerette, ha hasra tettem, de azért mindig bepróbálkozom, és egyre jobban tűri. nem hosszú időkre, de a bölcsőbe teszem le, és tök aranyos, ahogy emelgeti a fejét. Meg biztos a pocinak is jót tesz. Aztán puszilgatja a saját kezét, és kb. 10 perc múlva sírdogál, hát akkor visszafordítom. Aztán megint bepróbálkozom...

Adri és

Kép
adri29

És szerintem nem hízik sokat, csak eleget Anna, mert számolj, heti 200g kellene, ti jól álltok.
Kamilla kb. 1 kilót hízott a 4,5 hét alatt, de mint tudjuk, nem ugyanazon a mérlegen lett a kórházban és itthon mérve. A védőnő mutatott egy diagrammot, ahol a hetek száma és a kg-ok voltak rajzolva, és Kami pont a görbén volt. tehát akkor Anna is jól hízik.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Én is sok boldogságot kívánok a szülinaposoknak!

Ma voltam életem első CTG-jén. Méhtevékenység terén még semmi újság, sőt magzatmozgás sem volt. Szegény babóm teljesen meg volt szeppenve, kétszer is megberregtették azzal a "vibrátorral". Persze közvetlenül a CTG után azonnal beindult, csak úgy ficánkolt. A dokink mindent rendben talált, már kezd a kis Erik feje beilleszkedni. A hüvelyváladékomból sajnos kórokozó tenyészett ki, ezért kúpot kell használnom, de szerencsére nem a rettegett Streptococcus. A kórház folyosóján várakozva az újszülött részlegről nagy sírást-rívást lehetett hallani, a sok picibaba egyszerre ordított, még valami kis ritmust, dallamosságot is fel lehetett benne fedezni. Nem tudom miért, de rám olyan nyugtatólag hatott (persze ha majd az enyém sír, tutira ki fog borítani). Egyébként egy csomó lányt láttam a folyosón köntösben és hálóingben, akik még a múlt heten szülésfelkészítőn voltak.
A kórház után elmentem az Árkádba, ott elég sokat kóboroltam. A C&A-ban a babarészlegen 3 jóminőségűnek tűnő mintás kis body 1190 Ft-ba került, közvetlenül a pénztár mellett lehet kapni. Szerintem alkalmi vétel.
Jól elfáradva értem haza és a WC-n észrevettem egy kis barnás pecsételő vérzést. Szerintem a mai vizsgálat miatt lehetett, nem hiszem, hogy a nyákdugó volt. Szerintetek? Én úgy döntöttem, hogy nem foglalkozok különösebben vele ha nem ismétlődik.

Tegnap voltak nálunk a munkatársaim. Istenien sikerült a vacsi, majdnem szégyenben maradtam, mert kicsit kevésnek bizonyult (vagy a vendégek ettek túl sokat). Cserébe jó sok munkahelyi pletykával szolgáltak, nagyon jól éreztük magunkat.

Adri: én a télre overállal készülök (örököltük) és a sógornőm Finországból lehet, hogy eljuttat majd egy extra bundazsákot is. Ők ott élnek, ők csak tudják, hogy milyen is a nagy hideg. A C&A-ban egyébként láttam 56-os és 62-es jó vastag overálokat is, fiúsakat és lányosakat egyaránt.

Kati: neked van még nyákdugód?

A sírós babákak üzenem: Ne sírjatok!

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Gabi, én pl. nem is találkoztam a nyákdugómmal, nem ment el egészen a szülésig. A barnás vérzés meg lehet nyugodtan a vizsgálattól, nekem ilyenkor már külön szólt a doki, hogy ne ijedjek meg, de előfordulhat.
Adri, én decembertől a Márkot úgy sétáltattam, hogy vastagon (de nem overállba, hanem rugi, kabát, sapka, stb,) felöltöztettem, plusz kaptunk a nagybátyáméktól egy bundazsákot a babakocsiba, abban olyan meleg volt, hogy még én is irigyeltem. Mi végig ezt használtuk. Nem túl olcsó, de szerintem megéri, sokkal kényelmesebben van benne a baba, mint hóemberré felöltöztetve.
Katya, Márk spec. csak hason szeretett aludni, úgyhogy én meg pont azért pánikoltam,merthogy azt mondják, hogy legalább addig, amig nem tudja forgatni a fejét, ne fektesd hasra, de mit tehettem, ha máshogy nem aludt. Úgyhogy nálunk a háton és az oldalt alvás maradt ki. A barátnőm kisfia viszont sose aludt hason, mégis minden OK volt/van vele. Nincs két egyforma baba. Szerintem ne pánikolj ilyeneken túl sokat, azt tedd, amiről látod, hogy a babádnak jó. Úgyis ahány orvos, védőnő, annyifélét mond. Hallgasd meg őket és dönts amellett, ami NEKTEK a legjobb!
Mi rendben, én lelkileg padlón még mindig (nem nagyon, csak rossz az alaphangulatom, ez már csak egy ilyen terhesség nekem, úgy tűnik), Márk rossz, mint a bűn, de olyan édesen csinálja, hogy csak pillanatokig tudok rá haragudni (pl. mikor ma ugrálás közben majdnem fejre esett a kanapéról, és a nagy hasammal röptében kaptam el a "kis" 13 kilós testét)

Jó éjt mindenkinek!
Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok

Frusi: koszi az infot.
Adri: en pont ma vettem Balazsnak overalt itt, bar meg jobb ido van mint otthon.Van bundazsakom is, de utalja, sir ha abba teszem bele amikor setalni indulunk.P
(pedig szerintem jobb lenne mint az overal, mert melegebbnek nez ki, es nem kellen pluszban takargatni. O jobban elvan a kabat verzioval. Tavaly amikor a baratnomnek a babajara vigyaztam, akkor amikor setalni mentunk mindig overalt kapott. Eleinte tenyleg elveszettnek nezett ki benne, de szerette es mivel nem logott ki se a keze se a laba jo melege volt.Az ovaral melett egy erv szol pluszban, hogy a kenguruba csak ebbe tudom betenni. :P

Amit en vettem az olyan h meg a labahoz plusszan csatolni lehet egy bundas cipocsket, ha mar kilogna a laba, es kesztyu is jart hozza. Nem tudom mennyi otthon, itt 3500ba volt es nagyon klassz. Bar kislanyoknak megjobb volt. :?
Katya: Balazs 2800 jott ki, es harom het mulva 3600 volt!
Gabi: a legkozelebbi CTG elott egyel csokit, vagy igyal valami jo cukrosat legalbb fel oraval elotte, ez altalaban felelenkiti oket.Altalaban. :P
En is a CA/ban vettem bodykat anno, tenyleg jok, es olcso!

na jaj nektek van letoltokabelem, szoval kuldom a kepeket :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
lmarie

Szoval mar nagyokat nevtunk:

Kép

Kép

Kép

KépKép
lmarie

Cuki ez a kisbaba! :-)

Ma elég sokat agyaltam én is a kilókon. Tegnap voltam dokinál, azt mondta, már nem hízhatok! :D (Eddig 13 kg-t híztam).
Azt akarta, ígérjem meg, hogy 1 hónap alatt csak 1 kilót fogok hízni. Hát, nem ígértem meg, és utána tök jó érzés volt, hogy megvédtem magamat!
Nálam egész biztos rosszat tesz, hogy megmondja, mennyit hízhatok. Semmivel sem hízok kevesebbet, csak egész hónapban stresszel, főleg mielőtt találkoznék vele, előre ideges vagyok. Pedig eddig szerettem járni a dokimhoz, de mióta terhes vagyok, és téma a súlyom, azóta nem, ez a hatása. Minden észérvet elfogadok, hogy jó lenne kevesebbet hízni, de nem akarok több lemondást elviselni.
Ma eszembe jutott, hogy mikor először leszidott, mert 2.5 Kg-t híztam egy hónap alatt, egész este sírtam itthon. Az járt a fejemben, hogy most vagy hónapokig éhes leszek, és azért fogom rosszul érezni magam, vagy mert kövér leszek, és akkor meg azért, szóval hogy mindenképpen rosszul fogom magam érezni.
El is felejtettem ezt azóta, és az első hányásos hetek elmúltával egyáltalán nem éreztem soha rosszul magam fizikailag, teljesen jó a közérzetem a 13 kiló plusszal, tudok mozogni, tornázni is, minden vizsgálat eredménye jó volt.
Ebből aztán arra a következtetésre jutottam, hogy talán nekem arra volt jó a más állapot, hogy megtanítson, hogy bízhatok a testem jelzéseiben, és nem kell megerőszakolnom magamat.
Az ideális 8-10 kiló hízásról az a véleményem, hogy vannak szerencsés testalkatúak, akik ennyit híznak, és tök jó nekik. Meg vannak olyanok, akik keményen megküzdenek érte, hogy csak ennyit hízzanak. Őket nem annyira irigylem.
Azt nem tartom helyesnek, hogy más testalkatúak számára ideálnak írják ezt elő. Meg olyan történetekkel stresszelik szegény leendő anyukákat, hogy más kismama a kórházból a legszűkebb farmerjában ment haza, és 6 hét múlva az orvos nem vette volna észre rajta, hogy szült, ha nem tudja.
Borzasztóan idegesít, mikor ilyen "bezzeg kismamákról" hallok! :evil:
Szóval szerintem amelyik orvosban van empátia, az nem szól be ilyesmi miatt!

Egyébként ma voltam ultrahangon, és a gép szerint 33 hét 6 napos a bébi! :)

KépKép
judit(34)

Judit, ne idegesitsd magad a kiloid miatt, a babanak nem okozol vele kart, te meg ugyis majd letudsz fogyni utanna ha akarsz. Elvezd a terhesseged utolso idoszakat, ugysem setagalopp, az aggodas a kilok miatt csak plussz idegesseg. A dokid nem isten, es mint irtad nincs idealis terhesseg, alkat, csak szerencsesek. A szervezeted tudja jobban mi kell a babanak, nem o. Persze nem kell ejjel-nappal csokit enni, de ha az esik jol akkor azt edd.

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Egyetértek kiló ügyben. Nem szabad stresszelni, bár tudom, hogy nagyon nehéz. Nekem sem ment mindíg. Lehet, hogy nagy odafigyeléssel és sok tornával, vagy jó adottságokkal lehet tartani a 8-10 kg, de ha szernvedsz tőle szerintem nem érdemes.
Nekem nagyon kellett volna erőlködnöm, hogy 13 kg-nál kevesebbet hízzak. Az utolsó hónapokban majdnem minden nap tekertem fél órát, és nem zabáltam.
És az is számít, hogy a szervezet mennyi vizet tartalékol. És szerintem ezt nem csak a megduzzadt boka jelzi.

A sírós gyerkőcökhöz én is csatlakozok. Nálunk is bömböli volt, van...

Babasúly. Azt olvastam, hogy nem csak a súly, de a hosszban mért növekedés is számít. Barnabás szűk 600 grammot hízott 3 hét alatt, de van olyan rugi amit már majdnem kinőtt.
Ma jön a dokibácsi és majd megmondja, hogy jól van-e így. Addig igyekszem nem izgulni.

Mostanában és is parázok azon, hogy elég-e a tejem... Mert már nincs az a többlet, mint az elején.

Judit

Kép
jud77

Sziasztok !

Judit(34) ! Hát szerintem is a kilókat hagyd a fenébe , úgy is annyit hízik mindenki amennyit hízik ez javarészt alkati kérdés is , szerintem !!! :shock:
Hacsak nincs valami egészségügyi problémád ami miatt érthető lenne a doki aggodalma , már valaki írta : magas vérnyomás, tulzott vizesedés...stb.

Ha nincs, akkor csupán ez esztétikai kédés avval meg inkább te törődjél ne a doki ! :lol:

lmarie !! Balázs , egy gyönyörű klassz pasi !! :wink:

Adri ! Én is az overált tudom ajánlani, van olyan ami úgy néz ki mint egy hálózsák és később szét lehet cipzározni a lábrészét.
Kb.1-2 éves koráig is jó lesz .

Gabi ! Még én sem találkoztam a nyákdugómmal ! Bár már hallottam, hogy az olyan barnás valami , de szerintem az valami ragacsosabb dolog lehet, nem olyan folyás szerű. Bár csak találgatok vaktában . :shock:

Lányok !! Még egyszer köszönjük szépen a szülinapi jó kívánságokat !! Kép

Na , most viszont már aktuális a téma !! Lukács dokisok :!: :!:
Szeretnék kérni tőletek , legalább priviben borítékos témát !! Mikor, hogyan , mennyit ... Remélem eléggé madárnyelven írtam .

Előre is köszönöm !!

Tündi !! Alig várom már , hogy küldjem azt az sms-t !! :lol:

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Kati, küldtem neked privit!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Köszi a szülinapos jókívánságokat még 1x :lol: :lol:

Ma megvolt az első CTG :lol:
A mozgékony csajom úgy lapított :roll: ,hogy meg kellett berregtetni :x Szegényke...akkorát ugrott :lol:
Az alsó sorba meg 5 db 'kiugrás 'is van :roll: /ha jól tudom a fájást,keményedést jelzi?? :?: /
Olyan édes babákat láttam a folyósón :lol: :lol:

Méri: Balázs nagyon aranyos és milyen nagy már :lol: :lol: :lol: De jó, hogy tettél fel képet :lol:

Gabi, nekem volt ilyen nyákdugós cucc a másodiknál. De az ilyen kocsonyás, sűrű / BOCS/ valami volt. :wink: Szerintem neked a vizsgálattól lehetett...... :wink:

Nekem mind a két gyerkőc hason aludt, imádták :lol:
Kati: DDDDRRRRUUUUUKKKKKKK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MINDENKI vigyázzon magára :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok !!

Persela !! Nem jött privi !! :cry:

Tündi !! Köszi a drukkokat !! De még mindíg semmi !!! :shock:

Puszka, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Boldog szulinapot a szulinaposoknak!
Kati kitartas, es szoritunk!

Judit34: fenebe a kilokkal! En terhesen ereztem magam a vilag legvonzobb nojenek! Szules utan meginkabb, most meg el vagyok, mivel nem vagyok szerenytelen, egy szexi istennonek erzem magam, egyelore nem kell furdoruhara vetkozni!:) Na ez vicc!
Ha mar nem szoptatok majd fogyozom! Most meg jon a korcsolya idoszak ket szoptatas kozott majd megszokom itthonrol es akkor mozgok is, meg nagyokat setalunk minden nap! Nem vagyok hajlando tobbet tenni az ugy erdekeben, mert kulonben boldogtalan lennek!:))

Jud77: vasarnap mentek Godollore? Nyilt nap lesz a repteren!
Mindenki figyelmebe ajanlom, aki programot keres, foleg a ferjeknek lehet erdekes! Veres Zoltan tart legibemutatot!
Mi ha minden jol megy kinezunk delelott! MEg persze ha az ido engedi!

MA talalkoztam Katyaval es nagyot setaltunk a ligetben, Annacska tiszta anyja! Mivel nem irt, ugy latszik nem lett villany a lakasba, rohadt ELMU! Sajnalom, remelem azert hamarosan megjavitjak!

Kép
nikike

elnezest, lakasban

Ja meg azt akartam, hogy Jud77 ne aggodj, az elejen sok a tej, aztan beall a kerselet-kinalat egyensuly, vagyis amennyi a babanak kell. Meg meg lehet hogy azert erzed ezt, mert lehet hogy eppen novekedesi ugras idoszaka van es akkor tobbet szopizik, hogy tobb tejci termelodjon, szinten addig amig beall az uj egyensuly!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Nagyon eltuntetek finiselok, csak nem? :P
Es a tobbiek, elutaztatok a hosszu hetvegere?

Azt szeretnem keredezni azoktol akik mar szultek, hogy a terhesseg alatt volt e olyan hogy allandoan meleguk volt es izzadtak? Mert en attol nagyon szenvedtem, es meg most is szenvedek tole, lassan pedig mar harom honapja hogy megvan a picur; a ferjem a pokrocot ketszer magaratkeri (pedig nem fazos), akkor en rovid pizsiben is megsulok es ejszaka nem tudok aludni . Szerintem meg mindig a hormonok. :roll:
Van valakinek esetleg ilyen tapasztalata?

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok !!

Mi még meg vagyunk !!

Nikike !! Köszi a privit !! :lol:

De jó lenne , ha már mi is tudnánk csatlakozni a ligetes sétákhoz !!

Na majd tavasszal ! Remélem !!

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Én is megvagyok :lol: :lol: :lol:

Csomószor keményedik a hasam, de nem 'fájdalmas' :wink:
hiába szedem már a magnéziumot, nem igen használ :roll:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Niki, mi is terveztük, hogy kimegyünk. Úgy volt, hogy Áron repül is, de sajnos most nincs repkész helije. Akkor megyünk mi is délelőtt. Ti kb. hánykor mentek és meddig lesztek kint?

Igen, lehet, hogy növekedési hullám van. Átlag száz grammokat eszik, szinte a utolsó cseppig szopizik, ezért is izgulok egy kicsit, hogy az elég az kevés. :)

Ma vettünk neki ágyra szerelhető zenélő "körhintát", hogy majd megnyugtatja. Egyenlőre tojik rá... :?

Mary, én nagyon fázós voltam terhesség előtt, terhesség alatt mindíg melegem volt, most újra fázós vagyok. Lehet, hogy nálam visszaálltak már a hormonok?

Judit

Kép
jud77

Sziasztok !

Tündi!! Be ne előzzél !! Várjál meg !! :lol:

Puszi, mindenkinek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Nagyon szep delelottot-koradelutant toltottunk a godolloi repteren!
Kosz Judit a remek tarsasagot, nem kulonben Barnabasnak!:)
Kepzeljetek meg a nap is kisutott, meg Zsombirol a kezes-labast is levettem annyira jo ido lett! Egyebirant pedig szupi jo volt apaval tolteni ezt a napot!
Zsombor epp elaludt, szoval probalok en is szunyalni, mert kicsit megvisel ez a franya megfazas!

csok

Kép
nikike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?