Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok! :D

Nagyon eltűntem, de sajnos volt rá okom. :(
Elég gyakran faj a pocakja a kislányomnak :( , és akkor csak az én hasamon tud aludni vagy amikor ringatom őt és körbe járok a lakásban.
A férjem nagyon megfázott és Annácska elkapta tőle a vírust :cry: , úgyhogy szegénykém 2 hetesen nagyon náthás lett, alig bírta lélegezni :evil: :cry: , piros volt a torka, állandóan hapcizott, hala istennek laza nem volt. De akkor is azt hittem beleörülök! :cry: :cry: :cry: Teljesen kétségbe estem! Most már jól vagyunk hala istennek! :D
Ezen a héten kezdett folyni az egyik fülecske, voltunk az Örs Vezér téri rendelőben a gyerek gégészetnél: azt mondta a doktor néni, hogy nagy baj nincsen, ilyen pici babáknál nagyon szűk a külső füljárat, valószínűleg fürdetés közben egy kis víz bekerült a lányom fülébe és ettől begyulladt. Úgy hogy lányok NAGYON vigyázzatok erre!!! :!:

Amúgy jól vagyunk: rendesen szopizik a kislány (túlságosan is) :) , egyenlőre van elég tejem, kezdünk mosolyogni anyunak és apunak :P

Puszilok mindenkit! :) Finiselőknek kitartást! :)
Majd próbálok visszaolvasni, hogy miket is írtatok amíg nem voltam itt :)
Kátya

Kép
katya

Vencze Eszter! :!: :!: :!:
Ha olvasol minket és emlékszel rám (szobatársnők voltunk az Uzsokiban), akkor írj nekem ide vagy a privibe!
Puszi neked és a kisfiadnak Kévének! :D

Kátya

Kép
katya

Sziasztok!

A kutya mindenit eltüntettem amit eddig írtam !! :cry:

Kátyám !! De jó végre !! Remélem most már csak jó dolgok történnek veletek !!
A születés történetet is várjuk ám !!!

Anyukád itt van még ??

Adri, frusi ! Uszógumi ?? Ez jó ! Köszi a tanácsokat !! Jól jönnek !!

A tena bugyeszból mennyit érdemes venni ??

Nekem is hihetetlen , hogy nemsokára itt a nagy nap !! Be is vagyok sz.... :shock:

De majd rátok fogok gondolni, hogy mindenki milyen ügyes volt !! :lol:

Tündi! Most, hogy így kérdezed , megnézem !!

Igen , 2000 , II.kt. , SF. 32 cm.

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!
Végre megvan a beszámoló! :D Próbáltam minél részletesebben leírni, hogy mi is történt velünk attól a perctől kezdve, hogy befeküdtem a korházba.
Az elejét a szülés utáni első hetekben írtam, ezért szerintem eléggé jól sikerült leírnom mindent, a végét pedig most gyorsan összeraktam, amíg a lányom nem sir. :?

Anna szuletese

Kép
katya

Adri !
Szivesen talalkoznam veletek. :D Eleg uncsi egyedul setalni a babakocsival minden nap, nincs is kivel beszelnem :(
Minden nap szoktunk setalni a Varosligetben, kb. 11:30-tol 13:30-ig.
Es ti hova szoktatok jarni?

Kép
katya

Megneztem a kepeket. Miden baba olyan szep es gyonyoru!!! :D

Kép
katya

Sziasztok

Katya: orulok hogy hallunk feloled, majd kepet is csatolj ha tudsz!

Vegig olvasva a szulesed tortenetet most jutott csak eszembe hogy mar en is tul vagyok ezeken es utolag mar nem tunik olyan veszesenek. A draga anyatermeszet :D

Kati: no para, siman menni fog, megertetted?! :P

Sajnos nem tudok feltenni a Bazsirol kepet, mert nincs meg a letolto kabelem, de latnatok kellene! Allandoan nevet ha nem alszik, es kacag.Imadja a mosolygos jatekokat. A neveto napocskat ha elerakod azonnal nevet. Hihetetlen! Ma vettunk neki egy jatszoszonyeget, azt is imadja, folyamatosan nezi a macit (nevetos) , es nyulkal fele.
Mostmar atalusza az ejszakat, este 9 kor elaszik es masnap reggelig nem kel.
Sokat alszik amugy, szinte komplett napirendunk van. :P

Ma vegre kisagyat is kapott, a ferjem meg idegbajt mire osszerakta :twisted: :twisted: :twisted:

Itt a gyerekdolgok dragabbak mint otthon, de a valasztek joval szelesebb a bevasarlokozpontokban. Itt azokat a tapszereket amit otthon csak az orvos ir fel, megtudom vasarolni. Igaz nem olcso, de annyi fajta van , hogy tudunk kiserletezni. Most a Humana HA1 et probaljuk es szerintem jobb mint a Milupa. (izre, osszetetelre :P )
Illetve egy ismerosunk szolt hogy miert nem adok neki tejpotlo port (szinten Humana), mondtam nem is hallottam rola. Ezt napi egyszer kaphatja egy etkezes helyett. A vizzel nem voltam itt kibekulve, de megnyugtattak, hogy nem rosszabb mint Bpi, ezt is csak fel kell forralni azt annyi.

Meg annyi mindent tudnek irni, de most mennem kell

Udv

Mary

KépKép
lmarie

Óóó, Méri, mennyire irigyellek én az átaludt éjszakákért! :D :D :D Mondjuk nálunk is általában "csak" 1x kel Lillácska, de nem lennék szomorú, ha a komplett éjszakát átaludná..... de gondolom ez nem mostanában fog megtörténni, lévén, hogy alig eszik mostanság. :shock: Ja, nem tudom, írtam-e, megvizsgálta a dokinéni, azt mondta, hogy ránézésre minden okés vele, plusz elrendelt "pisi-vizsgálatot", de az is teljesen rendben (szerencsére) :lol: most buzgón méregetünk, és jövő csütörtökön megyünk vissza megbeszélni, hogy akkor most mi legyen, hogy legyen (ha továbbra se hízogat). Mostanában pl. azt csinálja, hogy elkezd szopizni, aztán rángatja a cicimet jobbra-balra (mindig mondom neki, hogy egyszer véletlenül a szájában marad a vége, aztán leshet! :lol: ), és aztán újra szopi, újra bohóckodás, stb. Ilyen módszerrel persze nem eszik meg többet általában úgy 50-70 ml-nél, így aztán lefejt tejjel is szoktunk pótolni. Persze a fejéssel meg szenvedek, mert az ugye nem olyan hatékony, mintha Lillácska rendesen eszik...

Sziszike, örülök, hogy minden okés a kisemberrel! Aztaaa, és már 2 kg!! :lol:

Kátya, nagyon ügyesen leírtad a sztorit!! :wink: :lol:

Méri, Lillácska üzeni Balázsnak, hogy cupp-cupp! :lol: :D

Kati, jujjjjjj de nagyon izgi mostmár!!!!!....... :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Megpróbáltam kicsit felvenni a fonalat...
Sziszike, 2 héttel nagyobb? Mégsem együtt fogunk babázni?:-) Én még nem tudom, mekkora most a babóca, jövő kedden megyek a dokihoz, aztán szerintem szombatra fog behívni a kórházba a 32. hetes UH-ra, de azt tudom, hogy a gyomrom már semekkora, viszont azt rugdossa folyamatosan, miközben a kis fejével a hólyagomon matat... Hawaii az élet! :lol: Drukkolok a vizsgához, egész hamar lezavarod te ezt a jogsikérdést!:-) És ahogy néztem, tényleg nagyon durva, hogy már a 8. hónapot tapossuk!!!
Katya, sajnálom, hogy rögtön betegséggel kezdtetek, a szoptatás csodákat tesz, egyébként nem tudom, mondta-e valaki, de ha a babának begyullad a szeme, vagy pl. be van dugulva az orra, gyógyszer helyett mehet oda is az anyatej csepegtetése! Elolvastam a szülési történeted, jól emlékszem még, amikor balról a Lukács doktor, jobbról a párom ölelt, és hasonló módon segítettek Márkot a világra hozni:-)
Kati, istenem, már nagyon ott vagy a kapuban! Tök jó!
Képzeljétek, hetek óta képtelen vagyok kikecmeregni a családunkon végigsöprő víruson, kiváncsi vagyok, mikor múlik el végre!
Tündi, az a 3 kiló nagyon durva, én már arra is büszke vagyok, hogy így a 32. héten "csak" 8 kilónál tartok. Mondjuk anno a Márkkal ilyenkor pont a duplája volt már rajtam, de most szentül eldöntöttem, hogy nem fogok 20 kilót hízni a terhesség alatt, és ha így megy tovább, ezt szépen be is fogom tartani.
Na eldugulok, mert a Márk ma kihagyta a délutáni alvást, és akármennyire le is köti a Legkisebb ugrifüles per pill., én azért jobban lekötném, mielőtt elkezd nyüglődni. Utálom, hogy ilyenkor is fent kell tartani 8-9-ig, mert különben dől az egész éjszakánk és azzal a holnapi napunk is!

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Az úszógumihoz csatlakozva...
Én tartottam a gátmetszéstől. Barbabás a feje mellé tette a kezét, így több helyre volt szüksége, emiatt elkerülhetetlen volt. (Persze lehet, hogy nem csak ezen múlott)
Viszont nagyon pozitív meglepetés volt, hogy akkor sem és utána sem fájt, és remélem már nem is fog. Másnap már ültem rajta. Szóval Kalocsai doktornak köszönet érte!

Tapasztalt, hasfájós bébis anyukákhoz lenne egy kérdésem. Hogyan lehet biztosan megkülönböztetni, hogy hasfájás vagy egyéb dolog miatt sír a gyerkőc?
Köszi!

Judit

Kép
jud77

Szia Judit,

én úgy tudom, a következő két biztos jele van:

-(állítólag) összetéveszthetetlen, jellegzetes, visításszerű sírás
-ha a baba a mellkasához húzza fel a lábacskáit

Legalábbis azt hiszem, a tipikus hasfájós babáknál ez van. Mondjuk Lillácskának szerintem ma is fájt a pocija, legalábbis neki több mint 24 órája nem volt már kakija, pedig minden nap szokott lenni... bár tudom, anyatejes babánál akár ez normális is lehet...

Kép
frusi

Sziasztok!

Hát nem tudom, de görcsölgetek :roll: kb. 18h-tól rendszertelenül, kb.8-10-12percenkét,fáj a derekam is /de nem annyira elviselhetetlen/ :oops: Most olyan fél 10-től sokat enyhült, remélem 'lecseng :wink: 'és ezek CSAK jóslók. :shock: Nem tudom mert nekem nem volt ilyen /jósló/ még.
Kicsit :x beparáztam és gyorsan összepakoltam a csomagomat a kórházba. villám gyorsan sikerült :lol: :lol:

Esetleg valami lenne küldök sms-t Katinak :wink: és Adrinak :wink:
DE REMÉLEM, EZ CSAK VAKLÁRMA.....és holnap jelentkezem :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Termelt mindenki rendesen az utobbi napokban!
Katya! Annyira orulok, hogy ujra itt vagy! Kutyafajat, mindennap a ligetben? Hogyhogy nem talalkozunk? En most jovohet csutortokig nem leszek itthon, de utana mindenkepp felhivlak ha lehet hogy ne egyedul setalj! En a korabbi kutyas eletem miatt nem tudok ugy menni, hogy ne futnek ismerosbe, de azert babakkal megiscsak tobb a kozos tema, meg mar nagyon regen lattalak, szupi a tortenet, bar kicsit macerasabb, mint az enyem! A lenyeg Annacska ugyebar! Meg hogy most mar egeszseges! Sajnalom a megfazast! Remeljuk mostmar minden ok lesz!
Sziszike koszi a tablicskut, ugyes vagy a vezetessel, hamar meg lesz az a jogsi!
Hiuzka: orommel latom a kovetkezo Zsombort! MAr annyira megbaratkoztam ezzel a nevvel, pedig az elejen nagyon idegen volt!
KAti: ne parazz! Minden menni fog, ugyes leszel!
Tundi: basszus ennek felel sem trefa azert meg jo lenne ha bent maradna az a babo!:)
Judit: a gorcsbe randulo poz szerintem felreerthetetlen! Probaljatok meg a kis labait jol feltolni az arcocskajahoz, meg ra a hasara, mintha kipreselnetek belole a pukit! Nekem ez mindig bevalik, mint mar emlitettem a gyerek kitunoen szelel!:)

Kepzeljetek, talan mondtam, hogy Zsombinak gond volt a szemevel, konnycsatorna szukulet! Nos szerdan Janos korhaz szemeszetet megvizsgaltuk! A gyerek nagyon turelmes volt szerencsere aludt 2 orat, mire sorra kerultunk! Dokino ranezett, aha latom mi a helyzet! Elokeszitem a kisbabat! Gondoltam hoppa, ez mit jelent azt hittem meg bohockodunk par napig szemcseppel stb... Hat nem szarozott: ket noverkevel lefogtak a picinyemet, aztan egy akkora tuvel, hogy amikor meglattam majdnem kiszaladtam a vilagbol, kitagitottak azt a pici membrant amin keresztul a konnynek tavoznia kellene, aztan meg at is mostak. Ekkor persze bocikam mar fej hangon uvoltott, nekem meg majd megszakadt a szivem! 4 perc mulva mar csungott is a cicimen! MEg kell hagyni, profi volt a doktorno, csak kicsit maceras, mire sorrakerultunk! De mostmar gyonyoru a tekintete az en kis manocskamnak! Annyira edes fiu! Eddig sajnos mindig nagyon csipas-gennyes volt a bal szeme! Meg jo hogy elvittuk most mondta a doktorno, mert kesobb becsontosodik ez a resz es akkor komolyabb mutet kellett volna!
Bocsi, ha kicsit hosszura sikeredett!

csok mindenkinek! Tenyleg ossze kene hozni a talalkat!

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Megvagyok :lol:

Úgy néz ki, most semmi :lol: 20 fillért nem adtam volna azért, hogy én ma még itthol leszek :wink: Tegnap tényleg betojtam :oops: Remélem nem lesz ilyen, csak akkor ha már tényleg szülök. arra jó volt, hogy pikk-pakk kész lett a kórházi csomag :lol: :lol:
Még az sincs megbeszélve a dokival, hogy nekem kell-e felhívni..stb. vagy mi is van ilyenkor :x

remélem mindenki jól van :lol:
Kati: TE?? :wink:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

ne hogy már ki maradjak a jó kis NST-ről, nekem is jár az... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ccuncogó67

Tünde, nekem anno azt mondta a Lukács doktor, hogy ha egyértelműek a jelek (magzatvízcsorgás, rendszeres fájások, stb), akkor menjek be a kórházba, jelentkezzek a szülőszobán és majd ők felhívják őt, ha úgy gondolják, hogy tényleg kell. Persze, ha valami olyan van, hogy nem tudod, mit csinálj, szerintem nyugodtan "zaklasd" a dokit a mobilján:-)
De azért még húzzátok inkább kicsit!:-)
Nikike: szegény Zsombor! De legalább túl van rajta!

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Sziaszok!

Tündi !! Mi lesz , be ne előzz te is !! ???

Nálam még semmi , ill. annyi, hogy reggelre bedagadtak az ujjaim jobb kézen és a jobb lábamnál térd felett egy 20 centiig eléggé zsibbad.

Kátya ! Hát még egy kicsit ráhúztál a kórházba , de szerencsére már vége és itt van már Annácska veletek !!

Hétfőn megint NST 9:30 ! Tündi te meg kedden mész dokihoz ugye ?? Kíváncsi vagyok !!

PUszi , megyek ! Vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok

Nikike: ismeros a helyzet csak mi megusztuk a szurast. Nekem az anyosom szemesz foorvos, es o mar felkeszitett a baba erkezese elott erre a lehetosegre. Es ahogy lennie kell, ket hetesen gennyedzett szegeny szeme, kise tudta nyitni. Szerencsere pont akkor jott latogatoba es megmasszirozta a szemet es megmutatta h minden nap tobbszor hogy kell. Meg telenyomta kenocsel es azt is kellett csinalni. Egy het mulva elkezdett jo lenni, es 10 nap alatt szunt meg. ha koran elkezdik a masszazst (feltetlenul szakember kell hogy megmutassa!) akkor 90% az esely a mutet elkerulesere.Bar anyu azt mondta,h nem veszes az atmosas sem, nem fajdalmas, csak idegesiti a babat hogy lefogjak,es maceraljak. Ja es o egyedul csinalja, csodalom is erte.
Mondanom se kell, en mar attol kiborultam, hogy a szemet nyomkodja. En nem is voltam hajlando csinalni, a ferjemre hagytam.

Most a fulevel szenvedtunk meg, mert allandoan folyt. azt hittem begyulladt, es budos is volt. De a doki azt mondta h csak sok a zsir,es ez is gyakran elofordul a baboknak. Cseppentsek bele olajat, es madj az feloldja es toroljem ki. Tenyleg hasznalt.
Amugy sajnalom szegeny gyereket, mert valamitol mindig eldugul az orra, de nem nathas es hat porszivozni kell. Vettunk kezit, nagyon jo! Elotte sosvizes spray az orraba (hogy feloldja), aztan szipp. Altalaban jol turi, inkabb azt nem birja h lefogom. De utanna nevet ha vegeztunk!!! Szerintem o is tudja hogy ez jo neki. De mondtak is hogy kell porszivozni inkabb mint a fulere menjen.

Ujabb felemeny, h tegnap ket hazasparral vacsoraztunk akiknek sziten kis gyerekeik vannak. Mondtam nekik, h Balazs nyul a jateka fele megfogja es a szajahoz viszi. Nevettek egyet h biztos kepzelem, mert meg kicsit korai lenne. Es kepzeljetek az en draga fiam amikor felebredt megmutatta mit tud. Meglatta a szines jatek kukacat, elkezdett nevetni, majd nyulkalt erte,megfogta, es szajahoz emelete hogy csocsalgassa. Lesett az aluk, nekem meg dagadt a mellem,hogy en mondtam. :P :P :P :P :P

Meg megtudtam, h melyik vizzel kell kesziteni a kajajat.
ja es azt is megtudtam hogy itt a kormany tamogatja a hazai tapszert,(azt mondtak hogy ugyanolyan jo mint a tobbi) ugy hogy a gyerek 2 eves koraig ingyen jar!!!
Hat gyurcsansy bacsi tanulhatna egy kicsit a szomszedoktol (pedig allitolag fejletlenebbek mint mi.) :?: Ugyanis (tej hijan) nekem a tapszer havi plusz 8500 kiadas, igy a remek csaladi potlek tamogatas (11 e) bol rogton 2500 marad. Szoval tamogatva vagyok :? :? :?
na kiduhongtem magam, bocsi

KépKép
lmarie

Sziasztok! Parszor mar jottem hozzatok, leginkabb Tiba dokirol szolo infoert. Mindenesetre mindig visszajarok es olvasgatlak benneteket es hat meg kell, hogy mondjam, nagyon elvezem. Gyujtom a szuleses sztoriitokat (remelem nem banjatok), nekem most ezek a legfontosabb olvasmanyok. Annyira jo, hogy latom, ti hogyan keszultok a szulesre - ugyan en meg csak a 22. hetemet taposom, de eszembe fognak jutni a ti tapasztalataitok, ezer koszonet ertuk! Raadasul en is az Uzsokiban szulok majd, amirol szinten sokat irtok...
Csak ezt szerettem volna elmondani. Orulok, hogy van a forumotok, jo itt mazsolazgatni. Kitartast a meg kismamaknak es gratula az anyukaknak es a babaknak!!!
Kami + Aron-Zsebibaba
kami

Szia Kami!

Kosz a kedves szavakat! Udv ujra itt! Mar Neked sincs am sok hatra!:)))

csok

Kép
nikike

Hattt azert meg szeretnem minimum 12 hetig bent tartani Aront :) De valoban, ezt leirni nagyon brutalis. Nem is olyan reg volt, hogy folfedeztem, hogy valaki bebujt a pocakomba - megis valahogy mintha 100 eve lett volna... Altalaban ugy erzem, csigalassusaggal telik az ido, megis, amikor kimondom, hogy mar csak max 18 het van hatra, elhinni is nehez...
kami

Sziasztok!

Nehany fenykep Annacskarol:

Kép 4 oraval szules utan

Kép

Kép
katya

A kis mosolygós:-) Nagyon édes kislányod van, Katya!

Kami, isten hozott, hidd el (én se hittem a 22. héten), úgy el fog menni az idő, hogy észre se veszed!

Kép
Kép
persela

Kép 3 hetesen. velem.
Kép 1 honapos

Kép
katya

Sziasztok!

Milyen jó, h így beindult megint mindenki.

Kátya, nagyon édes Anna, és hihetetlen, h Kamilla csak egy héttel fiatalabb de jóval parányibbnak tűnik. Mondjuk összehasonlítva a születési méreteiket, nem csak annak tűnik, hanem valszeg az is.
Ja, írtam privit.

Frusi, szerintem jó ötlet a találka, de hogy lehetne kivitelezni? Úgy értem, hol?Lillácska gyarapszik már újra?

Kati, hogy vagy? Ja, azért ne vegyél egy hónapra való tena bugyit, nekem 5 elég volt, utána már rendesebb bugyikat is tudtam hordani, mostanra meg már visszatértem a tangáimhoz. És újra a terhességem előtti ruháimat hordom, csak mellben vagyok erősebb...tudom, h nem kell hiúsági kérdést csinálni ebből, de azért örülök, h újra csinosabb ruhákat is felvehetek, és nem csak azt a 3 pólót, mint pocakkal. Persze a hasam löttyedtebb, mint azelőtt, de ettől nem esem kétségbe :lol:

Tündi, aztán jöjjön az az sms. Vigyázz magadra ezeken az utolsó napokon.

Méri, tök jó hallani, hogy ilyen jól érzitek magatokat ott. Én biztos nem találnám fel magam ennyire, ott sajnálnám és sajnáltatnám magam. 8500 ft a tápszer? Ejha, szerencsére még van elég tej, néha egész jól beindul, néha meg úgy érzem, mintha alig lenne. Ki is emlegetett homeopátiás cuccot serkentésre? Mi a neve?

Na megyek aludni, ha folytatódik az előző napok menetrendje, 2-kor kelt a lányka :)

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Frusi, Niki köszi a hasfájós infókat. Valami biztosan gyötri, mert még órákkal a szopi után is képes bukni, amikor meg nyomja a pukit akkor, nagyon ráncolja a homlokát, sokszor még bele is vörösödik.

Most éppen 4 órája ébren van és ebből 3 és felet végigsírt, vagy inkább ordított. Már mindent megpróbáltunk, de csak rövid ideig, tudjuk elterelni a figyelmét, hamarosan újra rákezd. :?

Katya, Annácska nagyon szép baba! :)

Judit

Kép
jud77

Adri!
Privi nem jott sajnos :cry:

Kép
katya

jud77 !

Sajnos nagyon ismeros a torteneted, nalunk is nagyon gyakran faj a hasunk (szinte minden nap, foleg estenkent). :cry: :cry: :cry: Kiprobaltunk Infacol-t, Gripe Water-t: de nem nagyon segitenek. :( Csak azt remelem, hogy majd egyszer elmulik ez a hasfajas... :?

Kép
katya

Persela !
Nekem az anyatej csepegtetesrol az anyukam mondta, rogton ki is probaltuk, es tenyleg nagyon segitett szerintem :!:

Nikike!
Nem semmi ami történt veletek! Olvasni is rossz volt arról a tűről! :shock: Örülök hogy most már miden rendben van Zsombival! :D
En nagyon szivesen osszefutnek veled :) Hivd fel engem, ahogy visszajossz es szervezunk egy kozos setat! :D Talan Adri is jon velunk :D

Kép
katya

lmarie !
Nagyon orulok hogy ilyen jol erzitek magatokat az uj helyen! Szerintem en nem mernek ilyen pici babaval atkoltozni valahova :shock: Nagyon bator es ugyes vagy! :!:

Kati!
Kitartas! Mar nem sokara talalkozol a dokinkkal a szuloszobaban :P Es aztan a karodban tarthatod a kislanyodat! :D

Tundi!
Vigyazz magadra! :)

Kép
katya

Sziasztok !

Kátya ! Nagyon gyönyörűek vagytok, együtt is !!
Anyudat nem írtad, itt van még ??

Most , hogy így írkálok nektek valami menzeszre utaló fájdalmat érzek, mintha meg akarna jönni.
De ha tegnap kellett volna ezt felidéznem milyen is , nem tudtam volna , nem nagyon szokott ilyen lenni , hál isten !

De ez még semmi , gondolom !

Nemrég voltunk CTG-n, még jók vagyunk nem nagyon van itt még készülőben semmi .

Tündi ! Meg vagytok ??

Puszi, mindenkinek !!

Még jelentkezem !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Kátya, ment privi, most szerintem át is megy.

Kati, nekem előző napig se fájdalom, se semmi nem volt, úgyhogy erre ne alapozz :lol:

Adri és

Kép
adri29

Kati!
Az anyukam sajnos okt. 5-en elutazott, mivel lejart a vizuma. :(

Adri!
Megkaptam a privit! Most gondolkozom azon, hogy hogy es hol tudnank osszefutni veletek, hogy nektek se legyen maceras. :?

Kép
katya

Jud: fektetitek a gyereket hason? Nekunk ez is nagyon sokat segitett, mert ugy maga ala tudja gyurni a kis labait es akkor nem faj a pocakja. EN sem magamtol jottem ra, hanem egyszercsak anyosom hasra vagta! Na a gyerek rogton el is aludt vagy 2-3 orat, na mondom ez csodaszer! Onnantol kezdve igen gyakran alkalmaztam ezt a kis trukkot!:)

Katya: ez a kislany nagyon cuki, allatira hasonlit RAd! Ok csoroglek ha hazaertunk es nyugi van!

csok

Kép
nikike

sziasztok!

Megvagyok! :lol:

Holnap délután megyek dokibához, kiváncsi vagyok mit mond. :wink:Milyen változást okoztak ezek a görcsök :roll: Első CTG. pénteken 9.30-kor :lol:

Nem tudjátok,hogy születéstől lehet kenguruba vinni a babát???Félek hogy egyedül nem birok BKV-zni babakocsival, ha véletlenül kell vinni valahová :oops: :roll:
hátha van valakinek tapasztalata.. :lol:

Anna milyen ariii :lol: :lol:
minden baba olyan szépséges nálunk :lol: :lol: :lol:

Kati: NAAA? pici fájdalom? valami csak készülödik :lol: :lol: :lol: DDDDDDRRRRRRUUUUUUKKKKKKKK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Tündi, hányra mész a doktorbácsihoz holnap? Én 17.45-re.
Mi a Márkot onnan kezdve kenguruztattuk, hogy tartotta a fejét, tehát úgy 8 hetes korától.

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

ÁÁÁ, semmi még , csak vak lárma , de legalább már éreztem valamit !! :lol:

Tündi ! Holnap jelentkezz , mit mondott a doki !!

Hányra mész ??

Adri ! A Mercinél én sem vettemészre semmit , egyszer csak jöttek a 10 percesek aztán lettek 5 percesek ..stb.
De lehet, hogy voltak csak nem voltam ennyire figyelmes . :shock: :?:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Tündi, nekünk is azt mondta a védőnéni, hogy olyan 2 és fél - 3 hónapos kortól lehet a babát kenguruba tenni. Mi is most kezdünk próbálkozgatni vele.

Adri: hát momentán nincs ötletem a helyszínre, de gondoltam, ha pozitív fogadtatásra lel a gondolat, akkor majd jönnek ötletek is. :lol: :lol:

Kép
frusi

Sziasztok

Tundi: En nem akarlak elkeseriteni vagy eltantoritani a kengurutol, de nekem az ortopedus azt mondta h lehetoleg 3honapos koraig ne hordozzam kenguruba, max arra az 5 percre mig leugrok a boltba, mert a gerincenek meg a nyakanak nem tesz jot ha koran kenguruba rakjak huzamosabb idore, mert ilyenkor meg nem eleg erossek a csontok es deformalodhatnak (kesobbi gernciproblemak felnottkorban stb)
Lehet h ez is orvosi tulkapas, nem tudom, de en nem probalam. Mondjuk Balazs nem is nagyon tartja meg a fejet, pont ezert mentem vele el az ortopediara meg otthon (azonta mar jobb)
En is sajna szenvedek a babakocsival, raadasul nekunk itt az epuletek magas foldszintel epulnek ezert a jardaig 10 lepcso majd ajto es 3 lepcso. Kicsit nehez cipelkednem vele.
De novemberben amikor hazamegyek akkor veszek en is kengurut mar.
Mi is pont ma beszeltuk a ferjemmel, hogy metrohoz, buszra itt babakocsival nem tudok menni, ugyhogy vagy megeroltettem magam es hajlando leszek vezetni, vagy csak egyutt tudunk shoppingolni. :? A kisebb dolgokat en is megtudom venni a szmarketben,de azt is nehez felcipelni. :( :( :(

Bar en szeretek vezetni, es jol is tudok, de itt szornyu amit muvelnek. A szabaly hogy azt csinalok amit akarok. De ebbol az kovetkezik h ok is azt csinalnak amit akarnak. Itt a mentonek elsobbseget adni? Nem igazan. A multkor a szemem lattara utottek el a motorost. Mindketto szabalytalan volt.

Adri:borzasztoan irigyelek h feltud mar venni a regi ruhaidat.
A hasam nekem is szornyu, de ami nalam meg rosszabb, h mondta a doki, h hosszu idobe telik mire valamennyire jo allapotba hozhato, mert sokminden atvagtak. Raadasul csunyan csinaltak a vagast, masik doki nezett meg ultrahanggal is(novemberben megyek konrollra es ha megvan a folyadek leszivjak :cry: , es azt mondta h hentesmunkat csinaltak rajtam :cry:)
Aposomek kemenyen forszirozzak h a masodikat ne a mostani dokimnal tervezzem majd.

A melleim nekem is hatalmasok, mondtam h gorogdinnyekent lehetne arulni oket :shock: . Pedig nekem mar tej sincs benne sajnos. :cry:

Homeopatias gyogyszerek tejserkentesre

Urtica Urens D6 v. C6 napi 3*5 bogyó
Oleum Ricinum D6 v. C6 napi 3*5 bogyó
Agnus Castus C6 vagy D6 napi 3*5 bogyó
Phytolacca C6 vagy D6 napi 3*5 bogyó

(En az urticat es a Ricinumot probaltam.)

KépKép
lmarie

Otlet: Talalkara helyszinnek az is megoldhato szerintem, h a korhazi fahazba szervezni, es megkerni a Evat, hogy intezze mar el. Nem tudom, de ha jol emlekszem talan Tundivel voltunk egyszer ugy e relaxacion, h elmaradt, mert az Eva osszehozta az oszi kurzusosok talakajat.
Fuggetlen helyszinen majd gondolkodom hatha eszembejut valami jo. :D

KépKép
lmarie

A neten talaltam boklaszas kozben, hatha valakit erdekel

Tejsekento csoda golyocska hazilag:

250g búza
150g árpa
100g zab (mindegyik megőrölve, állítólag bioboltokban lehet kapni. )
100g keshudió (durvára vágva)
Az örleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni
150g vajat és
150g barnacukor
Kicsi vizet önteni hozzá és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Vigyázat finom, de csak 3db ajánlott naponta, mert hasmenést okozhat.

KépKép
lmarie

Sziasztok!

köszi az infót kenguru ügybe :lol:
Hát akkor még ráérek beszerezni, valahogy volt egy ilyen érzésem :oops: Ezek szerint úgy kell szerveznem a dolgokat ,hogy apuci tudjon velünk jönni:lol: igazán én attol tartok ha valami szürő vizsgálatra vagy védőnőhöz kell vinni /mondjuk délelött/ akkor mi a fenét csinálok :x Bár már megint elöre parázok nem is tudom ,hogy lesz-e ilyen alkalom ,de már töröm rajta a fejem.........jó mi? :? :lol:

holnap 16.15-re megyek a dokibához :lol: Ó ,de kár Persela pedig összefuthatunk volna...

Méri: tényleg volt ott találka :lol: :lol: Jó lenne egyszer tényleg összejönni :lol: Milyen ügyesen boldogulsz te ott kint, büszkék vagyunk ám rád :wink: :wink:

Babázók ,új fotók a bébikről???? Olyan jó öket nézegetni, szánjatok meg minket :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

Nikike, szörnyen hangzik ez a könnycsatornaszűkület történet. Szegény Zsombor, és Ti. :(

Próbáltuk hasra fektetni, de utálja. Csak még jobban üvölt tőle. (Én emelgati a fejét!) Úgy látom, hogy a nyűgösködés nagy része, csak szeretetvágy, "hiszi", mert nem produkálja a tipikus hasfájós tüneteket (az ordítást leszámítva). Tegnap este viszonylag rövid ideig tartott, helyette ma reggel héttől mostanáig csinálta. (A mostanáig még nem biztos, lehet, hogy csak átmeneti a csend) :)
Védőnéni azt mondta, hogy nagyon gyakori az esti, délutáni nyűgösködés a babáknál, és hogy próbáljak meg én köménymagos teát inni, hátha az segít a babóbak is. És majd elmúlik, szerinte kb 3 hónaposan.
Úgy látom, két varázsidőpont van a hat hét és a három hónap. :)

Én is beszereztem egy kengurut. Rá van írva, hogy elvileg csecsemőkortól használható, de nekem is azt mondták, hogy 1-2 óránál tovább ne legyen benne a gyerkőc, és igazán 1-2 hónapos kortól ajánlott. Egyszer már belepróbáltam. Hozzáteszem Barnabás elég nagy (hosszú) és stabil baba, így nem "omlott" össze benne. Én főleg azért vettem, hogy itthon tudjak jönni-menni vele, ha nyűgös.

Nekem inkább a hordozó tűnik kényelmetlennek, pedig van benne csecsemőszűkítő is. A nyakát nem tartja, és olyan minta össze lenne nyomva benne a gyerek, pedig a helyére teszem. Ha meg rossz úton megyünk akkor ide-oda lötyög benne a buksija. Valamit rosszul csinálok? Vagy ehhez is még nőnie kell, hogy igazán jó legyen neki?

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

Jud: Akkor csak ugy latszik kezi gyerek a tietek:)) A kenguru tenyleg jo! En ugyan otthon nagyon nem boldogulok vele, mert nem latom rendesen amit csinalok, ha log rajtam a bebi es mostmar raadasul olyan nehez Zsombi se....e, hogy msnap leszakad a hatam tole!
Mikor talalkozunk a repteren? Bar mostmar jo hideg van! Hallottam, hogy voltatok kint, meg nem lattam a fenykepeket, de nagyon varom mar!
MEgprobalom Evat felhivni!
Ja a hordozoba tenyleg bele kell noni, de aztan meg olyan gyorsan kinovik en most szembesultem vele, hogy Zsombinak hamarosan uj kell, mert a szij kiakadt, vagyis a turokepessege vegehez ertunk es telen, ha meg vastag ruha lesz alatta akkor tuti nem tudom becsatolni:)
Esetleg tegyetek a feneke ala valami emelot, torolkozo, pokroc es akkor nem sullyed bele annyira!

csok

Kép
nikike

Nálunk most hajnalra vagy estére tevődtek át a kicsit nyűgösebb időszakok, de nem sokat sír, csak nem akar elaludni, és hajnali 6-kor vagy este 11 körül ülni felette, h kislányom, de jól elcumizgatsz...mert addig én vagy apa nem tudunk lefeküdni aludni. Sírni keveset sír, a hasa is csak inkább tekereg, ritkán görcsöl nagyon, és azt hiszem, az infacolnak is van hatása ebben.

Hasra mi is próbáltuk tenni, de Kamilla sem rajong érte, pedig a védőnő is mondta, h próbálgassuk. Amúgy a fejét már egész jól tartja ő is.

A tömegközlekedés elég gáz babakocsival, mert mi téliesíthetőt vettünk, elég nagy is emiatt, én egyedül nem tudom megemelni. Úgyhogy szerintem marad a séta, legalább az orvosig megoldható, ha megyünk kórházba, ahhoz apa és kocsi kell, az Örsre meg lejutunk vizsgálatra a 32-essel, mert az alacsony padlós és középen direkt hagytak helyet babakocsiknak. Persze ehhez az kell, h más épp ne menjen ugyanazon a busszal babakocsival, mert akkor én nem férek már fel :lol:

A faház jó ötlet, mert nekem 4 perc séta, de akkor már hozzánk is jöhettek. Igaz, kicsi a lakás, és nem tudom, van-e elég hely, h ha pl. a babák aludni akarnak, le tudjunk többet is tenni. Meg nem tudom, van-e minden praktikus babacuccunk amire szükségetek van, vagy nem is kell semmi extra? Szóval nekem a találka csak akkor nehezen megoldható, ha csak kocsival tudnék eljutni a helyre, mert nem vezetek, mint írtam, bkv kriminális a mi kocsinkkal. A hordozóval még nem próbáltam buszozni.

Méri, köszi a tippeket homeós bogyók ügyében, lehet, h kipróbálok csak úgy egyet. És hogy lehet, h hentesmunkát csináltak rajtad? Nem Tiba csinálta? Vagy húzós volt a szülés és csak így tudták megoldani? (Na most lehet, h baromságot írtam)

Adri és

Kép
adri29

Tundi! Persela!
Majd irjatok, hogy mi volt a dokinal ! Drukkolok! Es udvozlom Lukacs dr-t! (en meg jovo kedden megyek hozza 6 hetes kontrolra).

Kép
katya

Katya, mindenképpen jelentkezem (szerintem Tündi is :D )! Nagyon irigyellek ám, hogy te már a 6 hetes kontrollnál tartasz!!! Én most kezdek parázni, hogy 56-os ruhákat kellene vennem, meg magamnak a kórházi csomagba pár dolgot, és jajjaj, nehogy elkéssek vele (normális vagyok, így a 33. hétben???)!!! De majd csak akkor leszek nyugodt, ha a kis ruhák itt lesznek kimosva, nekem meg a cuccaim legalább egy halomban, ha nem is rögtön a bőröndbe kerülnek.

Kép
Kép
persela

Tundi! Ezt talaltam a neten:

Kérdés:
Mikortól lehet használni a kengurut? Kétféle véleményt hallottam eddig, az egyik szerint már akkor lehet a babát kenguruban vinni, amikor biztosan tartja a fejét, a másik vélemény szerint csak akkor, ha már biztosan ül, mert különben nagyon terheli a baba gerincét.
Válasz:
Szinte az egész fejlődő világban "kenguruban" nőnek fel a csecsemők. Az anyák napközben, munka közben nagy vászontarisznyában hordják a kicsiket. Nemhogy gyakoribb lenne a gerincelváltozás és a csípőficam, hanem ritkább ezek között a gyerekek között. Valóban jó, ha a kicsi már tartja egy picit a fejét, mert a függőleges testhelyzet különben fárasztóbb számára. Azonban, ha a csecsemő fárad, az anya ezt érzi, és megigazítja a babáját. Vannak kenguruk, amelyek már a fej támasztásában is segítenek. A babák combjai pedig ekkor ideálisan széttárt helyzetben vannak, így a csípő jó helyzetben áll. Hosszabb sétára azonban elsősorban a babakocsit ajánljuk, amelyben vízszintesen fekve, hosszasan pihenhet a baba, mozgatás nélkül. Ha a csecsemő már biztosan ül, bizony már nehéz is, az anya háta és vállai már csak rövid ideig bírják a kenguru pántjának húzását, inkább ölben, kocsiban viszik a csecsemőt. Tehát, rövidebb útra, bevásárolni, tömegközlekedni picike babát is lehet kenguruba tenni, nem viseli meg jobban a gerincét, mintha ölben vinnék.
Dr. Gömöri Ágnes

Kép
katya

sziasztok! Már régóta olvasgatlak benneteket és sok hasznos infót tudtam meg. Egyébként én is az Uzsokiban szültem a kislányomat 11 hónapja Habermajer dr.-nál, de mintha ezer éve lett volna!Azóta egész jól belejöttem a babázásba így esetleg én is tudok egy -két dologban segíteni a"friss" anyukáknak. A kengurus témához: Nálunk nem nagyon jött be+ rövid idő után leszakadt a hátam. Ami szerintem nagyon tuti az egy " spec. " hordozókendő. Teljesen magadhoz tudod szorítani a babát , a két kezed szabad , még hajolgatni is tudsz a babóval. Már születéstől használható , mert a pici fejét is bele tudod tenni! És ami legjobb:nálunk nem volt olyan hiszti amit el ne mulasztott volna! Kb. 5 percig kötöttem magamra, és eddig még mindig bejött! A III.ker. Montevideo u. 9.-ben kapható a Sanoma kft. kiadói boltjában, ha esetleg érdekel valakit. ÜDV MINDENKINEK! Mandi és Kiara
mandi73

lmarie !
Nagyon sajnalom hogy igy kell szenvedned a csaszar miatt es hogy ennyire csalodtal az orvosodban :cry:

Ami a ruhakat illeti:
Hat en mondjuk 20 kilot :shock: hiztam terhesseg alatt (kimondani is borzaszto!). Minden ismerosom mondta nekem, hogy ez nem lehet igaz es hogy csak a pocakom nott, mas helyeken pedig ugyanilyen maradtam... Amikor hazajottem a korhazbol +11 kg volt rajtam, most meg +7 kg. :? Regi poloim jok rajtam (mert a mellem alig nott), a nagragjaim nem fernek ram, ugy latom hogy szelesebb lett a csipom. A hasam az kesz katasztrofa! Egy kis "zsirparna" van rajta es tele van oriasi piros terhessegi csikokkal :cry: :cry: Pedig az elejetol kezdve minden nap hasznaltam mindenfele csodaszert (olajok, kremek) terhessegi csikok ellen... de a 36. heten megjelentek a hasom aljan :evil: , es meg egy "nagy adag" megjelent szules kozben :evil:

Kép
katya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?