Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ildi!
Olvastam a családineten is a jóhírt!Ill. azért néztem be ma!!!!Tiszta szívből gratulálok Neked!!!!!
Vigyázz magatokra!

Verona!!!!!!!!
Írtam pü-t!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

ma annyira sok munkám volt, hogy be sem tudtam kukkantani, most olvasgatom a híreket.

Baratodildi, így ismeretlenül is hatalmas gratula, és nagyon drukkolok, hogy rendben legyen minden !!!! :lol: :lol: :lol:

Rejo, annyira szép a születéstörténeted, és vidám is ! Komolyan mondom, most azonnal mennék én is szülni ! És köszi a súgást, Zsuzsi szülésznő segítségét remélem, én is hamarosan igénybe vehetem majd ! :wink:

Norka, Bogi tündéri huncut baba a képen, nagyon szépen fejlődik a kis maszatka !
Sajnos egyáltalán nem emlékszem, hogy Vanda kért volna dr Tűű leírást, és most kicsit szégyellem is magam miatta, de rögtön írok róla...... :oops: Minden bizonnyal felületesen olvastam akkor a hozzászólásokat.

Szóval, Vanda, dr Tűű: endokrinológus, belgyógyász, a Szent Imre kórházban van rendelése, ahová elég sokára adnak időpontot, illetve az Istenhegyi Magánklínikán van magán rendelése, ide viszonylag hamar, kb 1 hétre adnak időpontot, de ez sajnos pénzbe kerül, nem is kevésbe. Az első vizsgálat ha jól tudom 12000 Ft, minden további 7000 Ft.
Dr Tűű véelményem szeint az egyik legalaposabb orvos, akivel valaha találkoztam hányadtatott hormonális kalandozásaim során, mondom, ez az én véleményem, olvastam, hogy van akinek nem jött be, mert nem volt elég alapos. Nekem hosszú idő (16 év) után derítette ki a hormonális problémáim fő okát, ami egy agyalapi mirigyben lévő mikroadenoma, valamint még IR is csatlakozik ehhez a történethez. Metformint írt fel, és bromokriptint, most le vagyunk állítva a gyerek témáról, mivel várni kell a bromo hatását, de végig követi az eseményeket, és mint elmondta, a majdan bekövetkező terhesség legelejétől gondozásba vesz, és szigorúan vizsgálni fog egész tehesség alatt, hogy minden rendben legyen. Én nagyon megbízom benne, kedves, érthetően és barátságosan magyaráz el mindent, és időt szán rám. A klinikai elérhetőségét tudom megadni:
Istenhegyi Magánklinika
Istenhegyi út 31/b 224-5425
Megtaláltam a kórházi számát is: 464-8725

Remélem, olvasod még ezt a topicot és sikerül vele felvenned a kapcsolatot. Sok sikert !
zsizsik
 
 


Jó reggelt!
Ginuska!
Szuper, hogy tünetmentes vagy! Ügyeskedjetek ám spontán! :wink:
Babancs!
Ez a vérnyomás-ügy nem jó! Egyszer nekem is bekattant, jó kis ritmuszavarral, szedtem rá gyógyszereket és egyszercsak helyrejött. Onnan vettem észre, hogy szédelegtem a gyógyitól, mert a normális vérnyomásomat jól levitte. Akkor abbahagytam, csak a Betalocot szedtem tovább. Azzal meg úgy jártam, hogy az első beültetésemnél mondta a doki, hogy holnaputánra "szokjak le" róla. Muszáj volt, első héten majd elpusztultam, aztán azóta sincs semmi bajom. Valószínűleg nem kellett már, csak hozzászokott a szervezetem. Egyedül az volt szar, hogy hirtelen kellett leállnom.
Milyen gyógyszert szedsz és mennyit? Bogyó mellett szerintem is nagyon sok a 149!
Verona!
Hát, ti még nagyon egyben vagytok! Remélem nagyon könnyű és gyors lesz a szülés! :)
Ildi!
Gratulálok, vigyázz magadra! Imádok ilyen híreket olvasni! :)
Kandika!
Ez most clostis hónapod? Volt uh, vagy valami vizsgálat?
Zsizsik!
Meddig kell várni a bromo-hatást? Addig nem is próbáljátok? Tiltva van?
backa
 
 

 
 

Sziasztok,

szia Backa,

jó hallani rólad !! :lol: Csak éppen magadról nem írsz..... Veled mi újság ??

Én már nem is tudom, mit is várok tulajdonképpen, eléggé megcsömörlöttem ettől az egésztől. Lehet, hogy a metformin csodagyógyszer, de hogy nekem amióta szedem, semmi változás, illetve bocsánat, rosszabbodás van, az biztos. A hajam most már csomókban hullik, ma hívom a fodrászt, hogy vágja le jó rövidre, mert már látni a fejbőrömet a hajamon keresztül. A mensim az eddigi viszonylagos pontosság (31-35 nap) helyett már második hónapja szórakozik velem, most tartok a 37 napnál és nyoma sincs, de tehes sem vagyok, az egészen biztos. (fizikailag lehetetlen) A súlyom semmit nem változik, a 90 napos diétából megcsináltam 1 hónapot ez kemény 3 kg csökkenést eredményezett, azóta semmi, pedig tartom a dr Tűű által előírt mediterrán diétát, odafigyelek a GI értékekre, szóval akár még fogyhatnék is.
Igazából nem is védekezünk -abban a kevés esetben,amikor együtt vagyunk - mert minek, úgysem működik semmi a szervezetemben, lehet, hogy én leszek az a ritka kivétel, akinek nem használ a merckformin. A bromo hatására elmúlt a tejcsorgás, de dr Tűű kért egy októberi labort, hogy megnézhesse, hogy állunk, de ahhoz meg kellene jönnie ennek a ro....dt pirinek, de nem jön....

Teljesen megértem azokat a topic társakat, akik most egy ideje már hallgatnak, én sem tudok mit írni. Reménytelennek látszik ez az egész, lassan szépen leteszek arról, hogy még egy gyerekem legyen.

Igen, tudom, türelmesnek kell lenni, de volt már rajtam kívűl valaki így, hogy csak egyre rosszabb lett neki minden a gyógyszer hatására ? Nagyon el vagyok keseredve, tényleg. Nekem világ életemben gyönyörű hajam volt, soha nem gondoltam, hogy attól kell féljek, hogy kopasz leszek. :cry: :cry: :cry:

Kavics, 7kincs, Felicia, és a többiek, már mindenki lassan lelép erről a topicról ??
zsizsik
 
 


szia zsizsik!!! mi ez a negativizmus???????
be fog állni minden, hidd el!!
és nekem is változóak a tüneteim. múltkor már elmúlt a hajhullásom, most meg megint hullik :( és nekem a tünetek közül ez aggaszt a legjobban. (mármint a külső tünetekre értem) viszont!!! a pattijaim múlnak, gyorsan.
de, nemtok gyógyszeradagot emelni,mert akkor iszok-pisilek szindrómás leszek megint. úgyhogy a délben fél-este 1 jön be....
szerintem másoknak is változó volt minden.
ja, és meg sem jött nekem. júnisu óta. gondolkozom, hogy duphastont kellene felíratnom, hátha rásegít egy kicsit.
úgyhogy, türelem!!!
dimet
 
 


Szia Zsizsik!
Nálam semmi különös, mérem a hőmet, szorgoskodunk a papával, hátha...Bár őszintén szólva nemigen bízom benne, nem szokott nekem spontán pé-m lenni.
Szedem az adimetet, már két hónapja 3x850-et (előtte másfél évig 2x850-et), de hatást nemigen látok. Nekem is hullik most nagyon a hajam, és mivel nagyon sötét, nekem is látszik a fejbőröm. Pláne, hogy irtóra zsírosodik, ezért naponta kell mosnom. :roll:
A fogyással ugyanúgy állok, mint Te. Adagemelés után lement pár kiló, azóta stagnál. Talán a szőrök javultak kicsit az utóbbi időben. Talán...
Hát, a türelmem nekem is fogytán, nagyon nehezen akarnak már beállni a dolgok. :roll:
Fel a fejjel, nekünk is fog használni a metformin, csak győzzük kivárni! :)
Úgy néz ki, sikerül clostit szereznem az megmaradt gyógyszeres topikból. Jövő hónapban megpróbálom. Mennyit lehet abból enni? Nekem tavaly 2x1-et adtak 5 napig, de kevés volt. Megpróbálhatom most 2x2-vel?
A Kaáliban nem is kértem clostit, úgysem adtak volna. Mondták volna, hogy 3 hó várakozás, utána újra lombik, addig maradjak nyugton a seggemen. Tehát meg se kíséreltem. A sima nődokimnál meg egy fél napot kéne magyarázni, mi a szitu és utána sem biztos, hogy felírná. Nem szeretnek a dokik keresztbe ügyezni egymással. Valószínű ő is lebeszélne. Ezért örültem nagyon, hogy Szilvának van clostija. Nem bírok ölbetett kézzel várni januárig. Ha egyáltalán akkor lesz lombikom, szigorítások lesznek meg várólista van...

Na, most megint belelendültem! :oops:
backa
 
 


Ildi , itt is szeretnék neked gratulálni !!!! Remélem hamarosan követünk a zebrás teszttel :wink:

Zsizsik nem lehet, hogy a Bromo kavar be ? Egyébként tudod hogy működik a homeopátiás orvoslás ? Amikor beszeded az első adagokat, sokkal rosszabb az állapotod, majd sitty-sutty megszűnik :wink: (jó esetben..)
Teljesen megértelek, hogy nem védekeztek, ha jönni akar a baba, hát jöjjön ! A Bromoról úgyis leállítanak, a metformint meg majd szeded szépen tovább :wink: és akkor minden OK lesz !
Meglátod, nálad is beindul a folyamat.
Nekem Petrányi azt írta, hogy ha 1 év metformin szedés alatt nem jön össze a baba, akkor érdemes egyéb rásegítésen gondolkozni.
Tudom, nagyon nehéz, de hidd el, idő kell a metforminnak !!!!
Puszi !

Ginuska drukkk a következő akcióhoz ! Az antibiotikum mellé/után érdemes egy adag Normaflore-t beszedni, hogy helyre álljon a bélflórád .

Csajok, feldobom a görbuszomat, csak úgy :wink:
(ez is adjon reményt mindenkinek !!!! :!: )

Kép [/img]
mniki
 
 


Sziasztok. Én még itt nagyon uj vagyok. Pco-m van vagy 3-éve, és babát szeretnénk a párommal. Rendszeres orvosi vizsgálatokra járok. semmi féle gyógyszert nem kapok ami segitene teherbe esni. igaz 2 hónapja probálkozunk, de azt olvasgatom hogy mindenki kap valami segítséget.
szedit25
 
 


ja, zsizsik...és azóta nő rohamosabban a szőrzetem :D mióta szedem a metformint. de valszeg azért mert mostanra reagál a szervezetem a PCOra, vagyis kell idő,hogy reagáljon a metfrominra is. vagy nem. :)
dimet
 
 


egyébként tuodm, hogy ez itt nem a reklám helye, de ajánlom a vichy hajhullás elleni készítményeit. drága, drága, de vannak esetek amikor megéri....
dimet
 
 


Na most, hormon vizsgálatokat is csinálnak. Állitólag jok az eredmények, de áfonyának meg írtam és ő mondta hogy nem jó, de az a baj hogy ezt a hormon vizsgálatot úgí csinálta egy helyetesítő doki hogy nem volt mensim. Amit áprilisba csináltak és a ciklus 3.napján az tökéletes lett. tudna nekem valaki segíteni?????????????????
szedit25
 
 


és milyenek lettek az eredményeid? (konkrétan)
nekem is úgy csinálták,hogy nem volt mensi. mert várhatnánk a 3. vagy a 21. napra....
dimet
 
 


Ja és kaptam metformint egy ismerősömtől, nem doki írta föl. A dokim azt mondta hogy próbálkozzunk gyógyszer nélkül és ha 3-4 hónap alatt nem jön össze akkor föl írja. Szerintetek el kezdhetem szedni? A dokim nem jön rá? Van ennek valami veszélye?
szedit25
 
 


Backa!
nekem még anno a szegedi dokim 2x2őt írt fel. (igaz én nem szedtem be, mert tudtam,hogy vmi más lehet, nem oldahtó ez meg ennyivel....ő 16os LH mellett nem jött rá a PCOra -7es FSH-)
dimet
 
 


edit!
eredményeid?
a többiek is azt ajánlanák, hogy pcos.hu oldalt nézd meg. de rakd ide fel az eredményeidet.
dimet
 
 


Írom a mostanit: insulin:9.8, tsh:1.460, ft3:3.95, ft4:1.64, tesztoszteron:64.0, progeszteron:10.56 prolactin:9.46, fsh:4.1, lh:6.0, estradol.81.0 szerintetek? de itt nem volt mensim
szedit25
 
 


hááát, én amennyir értek hozzá (majd a doki nénik itt megmondják, ha erre járnak)
LH-d nagyobb, mint az FSH-d.
a tesztoszteron 64et nem értem:) milyen mértékegység?
www.pcos.hu
dimet
 
 


Az áprilisi: insulin:21.7, tsh:1.910, ft3:4.55, ft4:1.79, teszto:49.6, progesz:0.84, prolac:10.87, fsh:5.0, lh:5.4, estra:69.0 itt volt mensim
szedit25
 
 


a teszto a férfi hormon a tartomány ugy jelöli hogy 65.0-119-ig jo. Na ez nekem alacsony ami nem baj azt mondják
szedit25
 
 


azt tudom mi a teszto:) csak nem tudtam a mértékegységet. inzulinod áprilisban 21,7 volt??? :o
dimet
 
 


No szerintetek?
szedit25
 
 


Miért az baj?
szedit25
 
 


az mit jelent?
szedit25
 
 


sejtettem hogy valami nincs rendben
szedit25
 
 


háát, a pcos.hu-n az van, (meg más szakirodalmakban is), hogy éhgyomri 8-10 a normál tartomány. de most neked jó volt. csak áprilisban nem.
de mondom olvasgasd az oldalt, sok jó dolog van rajta. a történeteket is!!!
dimet
 
 


itt vagy még?
szedit25
 
 


ne izgulj, lényeg, hogy rájöjjenek mi a baj, és normálisan kezeljék.
dimet
 
 


én vagyok. mások eltüntek:)
dimet
 
 


Probálom olvasni csak nem tudom, valami baj lehet az oldalal mert rengeteg számok vannak a le írásokba és nem tom ki venni hogy mi az
szedit25
 
 


Azért jöttem ide segítségért
szedit25
 
 


írtam neked privit
dimet
 
 


Neked is van pco-d?
szedit25
 
 


van
dimet
 
 


És baba?
szedit25
 
 


itt mindenkinek
dimet
 
 


még nincs
dimet
 
 


arra gyúrunk:)
dimet
 
 


metforminrol mi a véleményed?
szedit25
 
 


miota?
szedit25
 
 


én el vagyok keseredve. nem tom hogy szedjem-e a metformint
szedit25
 
 


én el vagyok keseredve. nem tom hogy szedjem-e a metformint
szedit25
 
 


szedem. 4 hete. nekem speciel semmi bajom tőle, leszámítva,hogy mikor emeltem nagyon nagyfokú szomjúságérzetem lett. de ennyi.
most lassabban emelek. hát, én utána jártam a témának. és mivel engem a dokim műteni akart, annál minden jobb megoldás. és az eleve nem a legjobb módszer. aztán majd meglátjuk ez bejön-e.
dimet
 
 


én el vagyok keseredve. nem tom hogy szedjem-e a metformint
szedit25
 
 


Nekem már volt laparos műtétem 2 éve. És a műtét után pár honappal tele lettem cystával
szedit25
 
 


szedd, de csak úgy, ha elmész egy endokrinológushoz. igazolt a pco-d? látták a cisztáidat? (mondjuk az enyémet nem :D ..)
hova jársz nődokihoz? neki mi a vleménye a metforminról?
dimet
 
 


jaaaa....(mármint a műtétre jaaaa)
akkor menj el másik dokihoz.
és orvosi felügyelet nélkül ne szedd a metfromint.
dimet
 
 


ugy hogy ott vagyok ahol a part szakad
szedit25
 
 


nem lesz semmi bajod tőle, mármint nem árt, de jobb az ilyeneket renszeres orovosi kontrol alatt szedni
dimet
 
 


dehogy vagy ott!!!!
normális doki, rendszeres vizsgálat.
a nődokid mit mondott eddig a pco-dra??
dimet
 
 


a dokim azt mondta hogy probálkozunk gyogyszer nélkül pár honapot ha nem megy akkor föl irja. Csak épp ketyeg az idő
szedit25
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?