Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ráhel
, megint csak egyetértésemről tudok írni Neked! :)

A barátnőm Kanadában szült. Este megvolt a baba, másnap mentek haza mind a ketten. De úgy tudom, hogy a havonkénti manuális orvosi vizsgálat se nagyon "divat" sok más országban, és itt gondolok pl Németo-ra, Amerkiára, Angliára, mert ahogy Ráhel is írja, ha problémamentes a terhesség, akkor tök fölösleges.

Bogi,
sztem Ráhel az uh-nál nem a genetikai uh-ra gondolt, hanem pl nekem is van ismerősöm, akit az orvos 2 hetente berendelt uh-ra (nem Győrben), és azt hiszem, a Stahl J., írta, hogy hetente nézte a babáját uh-n, mert kíváncsi volt rá, és gondolom megtehette. :? :shock:
Egyébként én is olvastam, hogy babákat zavarja, talán Katicát is zavarta anno, és nem a pocakon belül produkálta magát, nem? :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ráhel,
a hozzászólásommal nem azt akartam mondani, hogy jó ha beleszólnak a szülés természetes folyamatába.
Csak egy egyszerű tényközlés volt.
Az én tapasztalatom a szülésről alapvetően pozitív volt, és most is mosolyogva tudok rá visszaemlékezni. Annak ellenére, hogy gátmetszésem volt, és utána szokás szerint varrtak is. És valóban hanyatt fekve szültem, de a vajúdás alatt minden úgy zajlott ahogy én szerettem volna, ahogy nekem jól esett. Szinte csak az utolsó pillanatban feküdtem fel a szülőágyra, amiben inkább ültem, mint feküdtem.
Egyetértek azzal amit a magzatmázról és az együttmaradás fontosságáról írsz. Valószínüleg még sokminden mással is, ami még nem került szóba.
És félreértés ne essék, én most nem próbálok meg válaszokat adni,
ezekre a kérdésekre, amiknke természetesnek kéne lenni, csak a saját tapasztalataimat tudom leírni.
Nekem nagy megnyugvás volt, hogy olyan emberek vettek körül akikben megbíztam, és akit szeretek, és a babáimat is hozzáértő szakemberek kezeiben tudhattam. Természetesen sokkal boldogabb is lehettem volna, ha nem koraszülött babákat hozok a világra, de ez nem az orvoson és nem is a szülésznőn múlt.
De magamat sem okolom érte, a testem ennyi ideig volt képes őket magában tartani, ők pedig már nagyon meg akartak születni. És én segítettem nekik az első pillanattól fogva, hogy éreztem, már kikívánkoznak.
Egyébként nagyon simán ment a szülés alatt minden, mondhatni természetesen, ha mindez a 9. hónapban történik, tökéletes lett volna.

Egyébként mint már írtam, nagyon sok dologban egyetértünk!
Írj ide gyakran, hogy a kismamáink megnyugodhassank és ne féljenek a szüléstől!
Talán én is átélhetem mégegyszer!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Ja, és még valami:

Az UH az én manócskáimat is nagyon zavarta, mindíg úgy tűnt mintha kergetőznének a pocakomban, ahogy menekültek előle.

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok,

Ez az UH dolog nekem is szöget ütött a fejembe. Az én babám a 4D-n , amikor megpróbálták elcsipni az arcocskáját, állandóan eltakarta magát. Egyfolytában az arca elé tette a kezeit, de csak akkor mikor ott köröztek a feje körül. Még nevettünk is, mondván biztos szégyellős a kicsike, de nincs kizárva, hogy őt is zavarta.

M.

Kép
szmoni

Sziasztok!

A 4D-én nálunk is ficánkolt Zselyke. Párszor az uh-án is elbujt, de azért számomra megnyugvás volt, hogy láthattam mindenét.

A szüléshez annyit, hogy én az első babát gátmetszés nélkül szültem. Az orvosom ötlete volt, de igy nem lehetett beletemetkezni a fájdalomba, mert nagy figyelni kellett, hogy mikor mit kell csinálni. Ilyen esetben biztos, hogy számít az is, hogy kinek milyen a fájdalomküszöbe. Azt viszont nem tudom, hogy ez mitől függ. És, hogy fel lehet-e készülni a fájdalomra? Ráhel erről, mit mondtok a kismamáknak?
Mondjuk én nem féltem a szüléstől, úgy voltam vele, hogyha már ilyen sokan megtették előttem, talán én is képes leszek végigcsinálni. Mindig úgy gondoltam, hogy az elkövetkező 20év fontosabb lesz a gyermek és az én életemben is, mint a szülés.

Sziasztok: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Ráhel!
Igazad van :)

Tünde!
Azt hiszem ismerem annyira Katicát, hogy tudjam, nem zavarta. Ő most is sokkal strapabíróbb, mint Lili. Lili kis érzékeny. Akkor is tudtam különbséget tenni a között, hogy éppen iszkol valami elől, és takarja magát, vagy kíváncsiságból odaúszik ahol történik valami, szopta az ujját, ásítozott, és igazából úszkált, nem löködte magát ide-oda.
Lili viszont kirúgta a ház oldalát.

Ezt a Stahl Judit dolgot nem nagyon értem. Pont ő csinált ilyeneket?

Egyébként engem is megnyugtatott, hogy láthattam őket.
Én meg nagyon sok kismamától hallom, hogy a kórházi UH-kat végigaludta a baba, rá sem bagózott, hogy történik valami. Úgyhogy szerintem ez is épp olyan a babáknál, mint bármi más az embereknél. Nem vagyunk egyformák.

Márti!
Ez nagyon jó, hogy ilyen élmény volt Neked a szülés. Kíváncsi vagyok, hogyha én mondjuk 6-7 év múlva szülnék, megengednék-e, hogy természetesen szüljek. Vagy talán a seb már soha nem engedi meg? (Ráadásul ugye kétszer is vágtak ugyanott.)

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Orsi!

A fájdalom elviselése sokmindentől függ.
Szülésnél nagyon fontos annak az ismerete, a fájdalom hogyan keletkezik.
Ezért mi részletesen elmagyarázzuk az erre vonatkozó anatómiai részt, sokat beszélünk azokról a hormonokról amelyek a szülésért felelősek, valamint arról, hogy ezeknek a kiáramlását mi segíti ill. akadályozza.
Beszélünk arról, hogy milyen egy élettani szülés, segítünk nekik felismerni azt, hogy ők mit szeretnének.
Beszélünk a félelmekről, konkrétan megnevezve azokat.
Az ismeretlentől való félelem - különösen az először szülőknél - a legrosszabb. Ezért próbálunk meg mindent maximálisan átadni.

Beszélünk a fájdalomcsillapítás "előnyeiről" és hátrányairól.
Azért, hogy ha döntést kell hozniuk, informált döntést hozhassanak.

Légzőgyakorlatokat tanítok, amelyek a kórházi szüléseknél hasznosak lehetnek fájdalomcsillapító hatásuk miatt.

Hú, de sok lett megint. Jobb ha bedugulok... :wink:

Bea

Ui. de, ha kérdeztek szívesen válaszolok és bízom benne, hogy előbb-utóbb máshogyan is tudunk ezekről beszélgetni.
ráhel

Sziasztok!

Látom, terítéken a szülésznő téma, az uh, szülés...

Szülésznő választás:
Nos, a szülésznőt (Miski T.) én úgy fogadtam fel, hogy megkaptam a számát valakitől, aki már szült nála, felhívtam, mondtam, hogy ilyen és ilyen úton jutottam hozá a számához és lenne-e segítségemre a szülésnél, ami ekkorra várható, stb. Nagyon kedves volt, elvállalt és már időpontot is egyeztettünk a talihoz, sőt, ha a szülőszobán nem lesz nagyüzem, akkor azt is látogatjuk egyből. Meg persze megbeszéljük az igényeimet, meg lehetőségeimet. :) Szerintem nagy biztonságot tud adni a szülésznő, hiszen úgyis ő lesz az, aki az első pillanattól veled lesz és ő segít át a javán. Jövő szerdán talizunk a doki bácsi után, majd beszámolok, hogy milyen volt és mi a benyomásom.

Uh:
Hát, a mi lányunk is nagy ívben letojta a 4D-t, sajnos abszolút nem sikerült normális képet csinálni a pofijáról. Homályosan kivehetők a vonásai, de nem sikerült úgy, ahogy reméltem. Összekuporodott egy gombócba és a lábaival végig az arca előtt kalimpált, majd egy hatalmasat ásított bele a képünkbe, miután felénk fordult egy pillanatra, szóval lehet abban valami, hogy zavarja a babókat az uh. Doki bácsinál meg állandóan körbe körbe bukfencezett, meg rúgkapált, nem marad nyugton soha. Szerintem útálja az uh-t. :)

Andi

Kép
andykamama

Bea említette, hogy csinálhatnánk babavárós talit is, nem csak babatalálkozó lehetséges. Engem érdekelne, de úgy látom, nem sokan reagálták még le. Mondjuk, ha Nórinak inkább a november jó, akkor legyen november, én már könnyen alkalmazkodom, már itthon vagyok.
Apropó, merre van a Mandala teaház? Nem a kis Tesco körül a Marcal 2-n? A múltkor egy pillanatra felfigyeltem egy jópofa teázóra errefelé, amikor a Mini bizit kerestem. Déry T. út ha minden igaz. Nem erről van szó az egyik tömb aljában?

Andi

Kép
andykamama

Andykamama!

Mandala tea-ház:

Sarkantyú-köz asszem. (Belváros). A Katalin-kert és Schweizerhof-hotel között. (Ha Ráhel erre gondolt, én csak ezt a Mandalát ismerem)

Engem is érdekelne a tali. Csütörtökön reggel kimegyek anyuékhoz, úgyhogy az úgy néz ki nekem sem jó.

Kép
babancs

Sziasztok lányok,

csütörtökön megyünk a 12. heti uh-ra a Petzbe.
Ugye gondolom szólítanak, ha mehetsz vetkőzni. Na de akkor a férjem nem jöhet be? Vagy valaki le tudná nekem írni, hogy megy ez itt Győrben? :)
Totál hülyének érzem magam, de az az igazság, hogy csak 2 éve élek itt, így még a kórházban sem nagyon voltam (csak ma csekkért ;) )
nem tudom hogy megy ez itt...

köszi a válaszokat!
:*
jjudith

Judit!

Szia! Én is csak egyszer voltam a kórházban uh-n, mert a dokimnak van külön a rendelőjében. A terhespathológiára kell menni (én mire ezt kinyomoztam...), második emelet folyosó vége. Ki van írva. Ott van jópár szék, le lehet ülni, a kiskönyvet a kezébe kell nyomni valakinek, ha kijön és szerintem tedd hozzá az orvosod nevét is, talán meg is tudják mondani, mennyit kell várni. Én legalábbis így voltam. Mondanom se kell, én mire oda értem, a dokimat pont szüléshez riasztották, de aztán mégis gyorsan visszaért, kb. fél óra alatt végeztem. Remélem, neked se kell sokat várni. Fognak szólítani, hogy melyik számú vetkőzőbe menj. Minden esetre nem ártana azt is kitudakolnod a dokitól, hogy hüvelyi, vagy hasi uh-e, mert én például nagyon bénának éreztem magam, amikor ledobáltam magamról mindent (alulról), erre odabent megkérdezték, minek vetkőztem neki... Hát, ciki volt, de a kutya se mondta, hogy nekem akkor már hasi uh lesz. Előtte 2 héttel még simán hüvelyi volt. Na, mindegy, hótt hülyén éreztem magam, de túléltem. :D :oops:

Babancs!
Köszi z infót, akkor én kicsit eltájékoztam magam. Igazából nem néztem meg nagyon a kis teázót, szóval nem tudtam a nevét, de valami hasonló rémlett. A Sarkantyú-közt fogom tudni, asszem ott vettem 2 hónapja videokazit pánikszerű gyorsasággal, hogy Lili uh-ját fel lehessen venni rá. A Sétáló utca mögött párhuzamosan egy kis köz. Megtalálom. Csak legyen időpont, hogy mikor. :) Jó lenne, ha minél többen összejönnénk. Érdekes lenne egy személyes tali. Na meg Ráhel (Bea) hozzáértő tanácsai is jól jönnének.

Andi

Kép
andykamama

Judit!

Szia! Én is csak egyszer voltam a kórházban uh-n, mert a dokimnak van külön a rendelőjében. A terhespathológiára kell menni (én mire ezt kinyomoztam...), második emelet folyosó vége. Ki van írva. Ott van jópár szék, le lehet ülni, a kiskönyvet a kezébe kell nyomni valakinek, ha kijön és szerintem tedd hozzá az orvosod nevét is, talán meg is tudják mondani, mennyit kell várni. Én legalábbis így voltam. Mondanom se kell, én mire oda értem, a dokimat pont szüléshez riasztották, de aztán mégis gyorsan visszaért, kb. fél óra alatt végeztem. Remélem, neked se kell sokat várni. Fognak szólítani, hogy melyik számú vetkőzőbe menj. Minden esetre nem ártana azt is kitudakolnod a dokitól, hogy hüvelyi, vagy hasi uh-e, mert én például nagyon bénának éreztem magam, amikor ledobáltam magamról mindent (alulról), erre odabent megkérdezték, minek vetkőztem neki... Hát, ciki volt, de a kutya se mondta, hogy nekem akkor már hasi uh lesz. Előtte 2 héttel még simán hüvelyi volt. Na, mindegy, hótt hülyén éreztem magam, de túléltem. :D :oops:

Babancs!
Köszi z infót, akkor én kicsit eltájékoztam magam. Igazából nem néztem meg nagyon a kis teázót, szóval nem tudtam a nevét, de valami hasonló rémlett. A Sarkantyú-közt fogom tudni, asszem ott vettem 2 hónapja videokazit pánikszerű gyorsasággal, hogy Lili uh-ját fel lehessen venni rá. A Sétáló utca mögött párhuzamosan egy kis köz. Megtalálom. Csak legyen időpont, hogy mikor. :) Jó lenne, ha minél többen összejönnénk. Érdekes lenne egy személyes tali. Na meg Ráhel (Bea) hozzáértő tanácsai is jól jönnének.

Andi

Kép
andykamama

ó, bocs a duplázásért...

Andi

Kép
andykamama

Judith!

Ha bemész a Magyar utca felől a kórház területére, akkor menj végig balra. Az Urológia után, az épületsor végén oldalt lesz a bejárata az UH-nak. Első emeletre felmész lépcsőn és ott bemész jobbra az üvegajtón. Feltűnő lesz, hogy jó helyen vagy, mert sok-sok kismama fog ott ülni. És igen, utána a Terhespatológia van, de általában be van zárva ott az ajtó.
Ha kijön az asszisztens oda kell adni a kiskönyvedet. Ha szólítottak, ami általában az épp kijövő kismamára van bízva, akkor a férjeddel együtt be tudsz menni az öltözőbe. Van akkora, hogy ketten is elfértek benne. Aztán belülről majd ismét szólítanak, ha bemehetsz. Nyugi!! :) Jah és a befizetett csekket oda tedd a kiskönyvedbe, ahol a doki bejegyzése van, hogy UH-ra menj. 12.héttől már hasi UH van. Előtte van hüvelyi a baba mérete miatt. Tehát csak a nagykabáttól szabadulj meg az öltözőben jobban. És majd ott bent az UH-n elég jól lehúzni a nadrágod, hogy szabaddá tedd a pocidat! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Andykamama!

Bocs, de szerintem te a Sarló-közre gondolsz, ami a Patio mögött van :lol: , de ez nem az. A Sarkantyú-közben nincs is műszaki bolt. Ide úgy tudsz eljutni, hogy vagy a Király utcából befordulsz, vagy a Káptalan-domb felé mész a (Kisfaludy-tér), de nem mész fel a Káptalan dombra, hanem alul a Katalin-kert felé mész. Elég rejtett helyen van.

Kép
babancs

Kép
v.lívi

Sziasztok!
Igen Babancs,novembertől vár rám az édes szabadság,addig pedig tűröm az álmos délutánokat a suliban.Egy dolog tart életben,hogy a gyerekek nagyon drágák és tudom,mennyire fognak hiányozni,ha már nem dolgozom :(

Örülök,hogy el tudjuk halasztani a babavárók taliját novemberre!!!! :D :D :D
Majd talizunk a Széchenyi téren és odacammogunk együtt a Mandalához,így mindenki odatalál!!!! :wink:

Pusz

KépKép
f.nóra
Győr

Szia V. Lívi!

Asszem mi ismerjük egymást! Nagyon is közelről! :D

Pü. megy!

Üdv itt!!

Kép
babancs

Üdv. Mindenkinek! Szeretnék belépni a babavárók társaságába. Mint kiderült Babancsot már ismerem egy ideje. Majd írok bővebben magamról is , de most egy nagy kérdés foglalkoztat. Hátha megnyugtattok egy kicsit. Voltam afp-n azaz triplateszten és ma érkezett meg a nem várt levél, hogy jelentkezzek a genetikai tanácsadóban. Holnap megyek is, de nem tudom milyen éjszakám lesz. Mit fognak mondani ill. csinálni. Csak újból vért vesznek?
Lívi
v.lívi

Sziasztok!

Én is nagyon örülnék a találkának majd ha lehet előre beszéljük meg,mert én ha minden igaz még minimum dec.végéig biztosan dolgozok,de ha minden oké akkor tovább is.Hétköznap 18ig és akkor megbeszélném aznapra a szabadnapot vagy ha lehet várnátok rám 5-10percet :oops:

UH. a 12.hetin az én kis picurkám is össze-vissza ficánkolt és bukfencezett,de én azthittem először hogy jól érzi magát,de most hogy olvastalak titeket hát igen lehet hogy nyugtalan volt.Pedig én még nevettem is rajta hpgy milyen aranyos.SZEGÉNyKE :roll: Egyébként nekem is megnyugtató érzés volt amikor néztük megvan keze lába.

Szülésznő:Én is a Timit fogom választani sokan mondták,hogy nyugodtan szóljak neki már most nehogy már ne érjen rá akkor amikor kell.Szerintetek?

most mennem kell!

PUSZIKA
neubi

Akkor a pocakos találkozót novemberre halasztjuk?
ráhel

Szia Lívi!
Tőlem is nemrég vettek afp-t és baromira izgulok,hogy rendben legyen!!! :shock: Írj,hogy mi történt!!!Kitartás!!!

Ráhel!
Pocakgyűlés---november!!! :D ....már nagyon várom.

Lányok!
Most olvasok egy könyvet,ahol egy bizonyos Frederick Leboyer módszerével foglalkoznak.A csendes,méltóságteli "megérkezésről"-szülésről-születésről szól.Érdekes.Hallottatok már róla?Mi a véleményetek???
Szép napot mindenkinek!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!
Sajnos most nem vagyok olyan boldog mint a fényképen, ami tavaly nyáron készült Hajdúszoboszlón a kisfiammal, aki most 7 éves 1. osztályos tanuló. Sajnos a triplateszt Down-kórra vonatkozó része lett pozitív. Nem vagyok mai csirke, a 34 évet betöltöttem az idén, de a dokim (a Krekóhoz járok) nem küldött volna magzatvíz vizsgálatra. A sors úgy hozta, hogy mégis el kell mennem. Jövő kedden reggel 7 órakor kell jelentkeznem a kórházban.
Ha bevesztek a csapatba, engem is érdekelne a novemberi összejövetel.
Nóri!
Szerintem mi is ismerjük egymást, de csak látásból. Szemben lakunk veletek, ahol a felső szomszédotok szülei.
v.lívi

Lívi!

Privi ment! Nagyon izgultam miattad, remélem a magzatvíz-vizsgálat már negatív lesz.

Kép
babancs

Livi!

Én úgy hallottam, hogy ha nem pont akkor veszik le a vért az AFP-re, amikor kell, már mutathat eltérést! Állitólag itt még 1 hét is számit, már ekkor is lehet eltérés az értékeknél.
Nekem nagyon sok ismerősömnek lett " rossz " az afp, és az utána lévő vizsgálaton már minden rendben volt.

Jó tudom ez sovány vigasz, de azért próbálj meg nem aggódni sokat. Szoritok neked én is!

Ui: Nem is vagy még öreg csirke, én is 33 éves vagyok, és az első babámat várom!!!!!!!

M.

Kép
szmoni

Sziasztok!!!!

Lívi én is csak azt tudom mondani,hogy sok ismerősömnek lett rossz az AFP-je,mert nagyon pontos időben kell megcsinálni és állítólag pár nap eltérés is számít.Én azt is hallottam,hogy sok más országban nem is csinálják pont ezért,mert nagyon pontatlan.Én 26-án megyek és utána én is izgulhatok.Most egyenlőre érted remélem minden rendben lesz!!!Szorítok majd írj.

Puszika
neubi

Nóri a gyöngéd születést olvasod?Én azt olvastam és nagyon megfogott.Jó lenne úgy szülni ahogy leírta.Emlékszem amikor olvastam le sem bírtam tenni a könyvet pedig már kb.3éve volt.(a címét lehet nem jól írtam)
neubi

Holnap megyek a dr. Horváth Zoltánhoz. Már nagyon izgulok. Felhívtam telefonon, mondta mehetünk nyugodtan.
Szerintetek normális, hogy a Nagy Miklós UH-n kívül még egyszer sem vizsgált meg?
Utoljára május körül csinált rákszűrést. Kicsit aggódom, mert szerintem még mindig van valami bajom. Na majd holnap kikérdezem az új dokit.

Kép
babancs

Sziasztok!

Nagyon-nagyon régen nem írtam ide.:-)
Nem is tudom emlékeztek-e még. Van egy 22 hónapos kislányom, Ajna, aki tüneményes, édes, okos cserfike, és most várom a második babám, vele 26 hetes terhes vagyok, januárra várható. Az első kislányom villámtempoban született, normál úton, pedig hozzám képest nagy volt. Most úgy néz ki kisfiú lakik a pocakomban, még nagyobb buksival, mint AJna volt. A méhszájam a 21. hét óta nyitott, próbálok sokat feküdni, de hát egy kisgyerek mellett ez már nem olyan egyszerű. Ajnánál is kinyílt, akkor a 24. héten, megjártam a patológiát is, most nem szándékozom.
Ajna Anno nem sokat tudtam a császáros gyakorlatról a kórházban, most szeretnék erre az eshetőségre is felkészülni, jobb félni, mint megijedni alapon. Tudna esetleg valamelyikőtök válaszolni a kérdéseimre?
1. Ott lehet az apuka is?
2. Kb. mennyi idő a műtét?
3. A babát megmutatják, adhatok neki legalább egy puszit?
4. Apuka vele mehet méreckedni, stb. a kiemelése után? Vele lehet végig?
5. Miután összevarrták az embert megkaphatja a babát? Egyáltalán mikor kaphatja meg?
6. Elviszik valamennyi időre?
7. Mennyi idő után kerülhet át az ember rooming-inbe?
8. Mennyire segítőkészek a csecsemősök (felkelni stb.)?
9. Milyen a regenerálódás? KÉpes az ember ellátni egy babát haso sebbel?
10. Ilyenkor is jó a Tena bugyi (nem bántja a varratokat)?

Azért is kérdezem, mert pár napja voltunk 4D-n, és faros volt a babám, bár tudom még simán megfordulhat, most mintha fordítva is lenne.
Kép 25 hetes pocakbabám Kép

Constanze
constanze

Na közben kicsit visszaolvastam, és találtam 2 ismerőst.:-) Kíváncsi vagyok, hogy ők rám ismernek-e.:-)
Constanze alias Boglárka
constanze

Andi, Hangolka,

nagyon köszönöm a felvilágosítást! :) Így már nem parázok annyira! Csak nekem azt mondták, a 12. héten még hüvelyi van... akkor mégis? :(
jjudith

Sziasztok!

Most egy kicsit gyors leszek, Nórihoz szeretném intézni kérdésem, aztán majd még írok!

Nóri!
Nincs véletlen valaki a suliban, aki vállalna Győrújbaráton térítés ellenében zenekuckózást?
Szervezem szervezem, de kéne valaki aki megtartja. Egyenlőre havi 1-et szeretnék, hogy beinduljon, fizetős lenne, és mondókák, gyermekdalok, körtáncok, akár Gryllus, Halász Judit dalok lennének a repertoirban.
Nem lenne sok pénz, de szerintem havi 1 alkalommal valaki biztos el tudná vállalni.
Piros most néz utána egy ismerősének, aki ráadásul gyógypedagógus is, de azért jó lenne biztosra menni.

Bogi druszám!
Én emlékszem rátok, de akkor még nem volt második pocaklakód!!!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

A kismami-tali szerintem is jobb lesz novemberben, már várom és ezek szerint a Győr ismereti teszten még "hellyel-közzel" se felelnék meg. :D A közöket ugyanis lehet, hogy tényleg keverem. :) De ha gyülekezünk és együtt megyünk, az tényleg jó lenne.

Babancs!
Köszi az útbaigazítást. :)

Lívi!
Személyes példa vagyok az afp-gondokra. Nekem sajna anno 1 kerek héttel előbb sikerült levenni a vért, mert hát ugye 1 hetet nem nehéz elszámolni, így éppen az átlageredmény fele lett az enyém, ami a Down-kórra utalhatott volna. Ennyire sokat jelen t egy hét is. A doki, meg a védőnő szerint 1 hét alatt az érték éppen duplázódik, vagyis utólag kiderült, az enyém mégiscsak korrekt volt időarányosan... Mit ne mondjak, én is megjártam a hadak útját, mire tisztázódott a helyzet. Nekem mondjuk nem kellett amniocent-re mennem, de biztos, ami biztos alapon genetikai uh volt a kórházban és kiderült, hogy a világon semmi gond nincs. Szerintem pusztán a korod miatt nehogy megijedj! Mi az a 34 év, amikor manapság még 40-esek is javában vállalnak gyereket, minden gond nélkül. Nagyon remélem, hogy neked is csak valami baki van a dologban és egyébként is, ami az afp-t illeti, egy őskövület. Egy sor nyugati országban betiltották már rég, mert az ember csak infarktust kap az eredményektől. Egyébként ilyenkor azt hallottam, hogy béta hcg szintet is kéne, hogy nézzenek, és ha az "alacsony" afp nem párosul magas bhcg szinttel, akkor nincs kockázat. Ugyanis a kettőnek az együttes eredménye utal(hat) egyértelműen bajra. Ehhez képest rögtön magzatvizezni menni??? Nem is értem... Miért nem genetikai uh? No mindegy, én már sajna átéltem ezt és nem mondom, hogy nyugi-nyugi, mert tudom, hogy úgyis minden bajod van, de szerintem a szíved mélyén bízz a jó eredményben! Én se bírtam lenyugodni, gondolhatod, de valahogy éreztem, hogy nem lehet baj. Szerintem a női megérzés ilyenkor nagyon is tud működni. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy baj lehet. Drukkolok!!! :wink: :) Mellesleg a neten ha rákeresel az afp, vagy alacsony afp kifejezésre, nagyon sok és megnyugtató dolgot olvashatsz. Én is innen készültem fel. :)

Neubi!
Szerintem nyugodtan szólj a Timinek, én is felhívtam már időben, jobb tudni neki is, meg neked is, hogy a várható szülésed idején mennyire van betáblázva. Nem tudom, megvan-e a száma, ha kell megadom priviben. Én jövő szerdán már talizom is vele, nagyon rendes, kedves hölgyemény. Ha minden jól megy még a szülőszobát is megnézhetem magamnak rögtön. :)

Nóri!
A Story-ban olvastam a Leboyer-módszerről, na nem tudományos részletességű leírás volt, hanem a Görög Zita kapcsán írtak róla néhány mondatot. "Mega" Zita ugyanis így fog szülni. Különben érdekes és szép módja lehet egy baba világrahozatalának, már ahogy nagy vonalakban olvastam róla.

Andi

Kép
andykamama

Bogi!

Megint csak furcsa önmagamat megszólítani :)

Nagyon szép kislány lett Ajna!
És a pöttöm is édes :) Nagyon jól látszik.

Mivel érintett vagyok, válaszolok a kérdéseidre:
1. A műtőben nem, de nézheti két hatalmas üvegajtó mögül, kb. 4-5 lépésnyire a műtőasztaltól

2. A műtét nagyjából fél óra, az első 5-10 percben emelik ki a babát, utána összevarrják a szöveteket.

3. A babát felmutatják, aztán elviszik rendbe tenni, kb. 6-7 perc múlva hozzák vissza neked megint megmutatni, ha még nem vagy kész, akkor apukának adják oda, ő kiviheti megmutatni a rokonoknak, ha vannak ott.

4. Igen, apuka végig mindenhol a babával lehet.

5. A babát azonnal odaadják, amint vége a műtétnek, és azonnal mellre is teheted. A műtét után 1 órára még a megfigyelőbe tolnak ki, ott is együtt lehettek végig, megmutatják, hogy kell szoptatni, ha kéred.

6. Csak annyi időre viszik el, ha teljesen ok minden, amíg felöltöztetik.

7. Folyamatos rooming-in van. Amint kitolnak a szobába. Első este megkérdik, hogy akarsz-e pihenni, és akkor első éjjel elviszik a babát.

8. Császár után, ha reggel császároznak, akkor aznap este már fel kell kelni mosakodni, kicsit sétálni a szobában. Nem kellemes, de ki lehet bírni. És a későbbi gyógyulásban nagy szerepe van.

9. igen, képes :)

10. normál bugyit csak akkor vehetsz fel, amikor 24 óra múlva kiveszik a katétert. Utána még egy cső a sebben benne marad még egy napig, hogy tisztultjon. A seb pedig le van ragasztva, úgyhogy nem zavarja semmi.
Fürödni lehet, csak víz nem érheti a sebet a műtét után egy hétig.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Lívi!
Nézegettem a képet,nagyon ismerősnek tűntél,de nem látok tökéletesen,így nem ismertelek fel... :oops:
Sajnálom,hogy át kell esned ezen a tortúrán,de én is sokat olvastam az afp pontatlanságáról ezért ne gondolj rögtön a legrosszabbra!!!...persze könnyű mondani,nekem is görcsben van a gyomrom,amég nem látom a jó eredményt,de bizakodom. :wink:

Leboyer:
Szerintem is nagyon jó lehet így szülni,de szinte kivitelezhetetlennek találom itt, a győri kórházban. :( Szerintem senki nem díjazná,hogy én különcködve és csendes körülmények között, ideális hőmérsékletben stb szeretnék szülni :!: ...ígyhát egy szép dolognak tartom ,de csak ábrándozok róla :)

puszkó
Nóri

neubi!
Igen,a gyöngéd szülésről van szó,de nem azt a könyvet olvasom,hanem egy összeválogatott kiadványt,ahol egy orvos -Dr. Lenkei Gábor -ezt véleményezi és persze dicsőíti sok-sok anyuka meséli el ezzel kapcsolatos élményét.

Bogi!
Írtam privit! :)

KépKép
f.nóra
Győr

SZIASZTOK!!!

Nóri hát igen igazad van sajnos egyenlőre csak álmodozhatunk egy ilyen szülésélményről amit olvasunk.
neubi

de ettől függetlenül remélem szép élményünk lesz:Bocsi de hulla vagyok és eg kicsit szétszórt megyek is lefeküdni :oops:

Puszika

Kép
neubi

Bogi!
Köszönöm! Ez nekem nagyon megnyugtatónak tűnik.:-) Persze bízom benne, hogy a manó tudja majd a dolgát és szépen befordul.

Lányok!
Én elolvastam ezt a könyvet, de miután már szültem egy gyereket azt tudom mondani, hogy szigorúan szerintem ezek nem fontos dolgok. Én a kórházab érkezéstől számítva 78 perc múlva már a kezemben tartottam a lányom, és a kitolási szakaszból szinte semmire nem emlékszem annyira nem voltam magamnál.:-) Szerintem a győri kórházban a szülészeten maximálisan mindent megtesznek, hogy az ember normális körülmények között szülhessen. Szinte el sem viszik a babát, köldökzsinóristul a hasadra teszik, hamar lehet szoptatni, a sötétség, a csend, meg a hőmérséklet totálisan nem lényeg.
A gyermekágyas részről már sokkal rosszabb a véleményem, sajna.

Kép
Kép
Kép
constanze

Off! :(

Kórházon kívül lehet Leboyer szerint szülni. Egyébként valóban kivitelezhetetlen.
Neki egyébként két könyve jelent meg, az egyik a Szülés gyöngéden, a másik A születés gyöngéden. Míg az első a mama szemszögéből, a második a baba oldaláról mutatja be a szülést-születést.

Constance első kérdésére válaszolva - bocs Bogi, de Katica óta változott a helyzet - az apuka vagy más nem nézheti a műtétet, vagyis nem mehet közel az üvegajtóhoz. :cry:

Bea
ráhel

Constanze!
Jó hallani,hogy így emlékszel vissza!!!!Ez egy kis reményt nyújt és bátorságot ad!!!! :lol:

KépKép
f.nóra
Győr

Megjöttem a dr. Horváth Zoltántól. Nagyon rendes volt. Elsőnek behívott. Részletesen megbeszéltünk mindent. Mondta, hogy veszélyeztetett terhes vagyok a 2 betegség miatt. Kiveszem a még megmaradt szabimat, majd táppénzen leszek.
Mivel PCO syndrómám volt, ezért november első hetében is kell csináltatnom terheléses vércukorvizsgálatot. Ennek nem örülök túlságosan.
Nagyon örülök, hogy átmentem hozzá. Ő legalább tudja, mi az hogy pajzsmirigy-probléma..

Kép
babancs

Bea!
És akkor az apukának szólnak, hogy megszületett a baba és mehet vele méreckedni meg ilyesmi? (na meg persze fényképezni)

Nóra!
ÉN ismerlek ám téged.:-) Egy suliba jártunk.
A szülés tényleg jó élményként maradt meg bennem, amit utáltam az a szülés utáni rendbetétel, na a meg a kórházban töltött napok.

Babancs!
Spontán sikerült a terhesség? Elvileg engem is PCO_snak diganosztizáltak, de volt 3 spontán terhességem (egy vetéléssel végződött), szóval nem tudom.

Kép
Kép
Kép
constanze

Conztance!

Igen, spontán sikerült. A védőnő is ezen csodálkozott. Azt mondta, hogy PCO-soknál általában műteni szoktak, vagy legalábbis hormonpótlással esnek teherbe. Na de nekem közben kiderült, hogy a pajzsmirigy-túlműködés okozta a PCO-t. A pajzsmirigy 1 havi kezelése után már be is indult a peteérésem. A 2. hónapban ovulációs teszttel meg sikerült elcsípnünk egy jó kövér petikét. :lol:
Így történt.
Mondjuk a doki engem is vetéléssel ijeszteget. De én bíztatom magam, hogy a vetélés nem mindenkinél törvényszerű.

Kép
babancs

Sziasztok!

Harmadik napja nagyon nagy élmény a kisfiam. Azt olvastam, hogy ebben az időszakban már a nap 90%-át végigalussza, ellenben az én Kisbékám beindult! Még ennyit sosem mozgott, mint az elmúlt napokban. Órákon át egyfolytában nyújtogatja a lábát és tolja ki a popsiját! :)

A császáros dolgot szomorúan olvastam. Máshol van olyan kórház, ahol a kispapa ott lehet végig az anyuka fejénél, foghatja közben a kezét! Most meg itt már ki is lesz küldve messze? .. Csak ne legyen erre szükségem! Ő ad nekem folyton erőt és ha nem lehet mellettem, akkor pánikrohamot kapok az tuti!

Babancs!
Örülök, hogy szimpatikus volt Neked a Horváth Zoltán! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Constanze!
Csak nem Bartókos voltál????..mert akkor tudom ám,hogy ki vagy!!! :D ..barna göndör hajkorona????..ha nem,akkor még gondolkodnom kell :oops:

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Andykamama!
Köszönöm a kedves szavakat. Egy kicsit megnyugodtam, de természetesen akkor fogok teljesen, ha minden rendben lesz.

A szülésről nekem is jó élményeim vannak, már ami a dokimat és a szülésznőt illeti. Végtelenül rendesek, megértőek, türelmesek voltak, a férjem is bent volt. Aztán a bent töltött két hét volt rémálom. 1-2 csecsemős nővérrel tudtam igazán beszélgetni a többi csak a fizetésért jár be dolgozni.

Babancs!
Remélem jó dokit választottál. Vigyázz magadra. Remélem a vérnyomásod is rendeződött.

Jó éjt! Lívi
v.lívi

V.lívi!
Sokan mondják,hogy borzalmas a szülés utáni időszak a kórházban.Miért?Nem segítenek semmiben???

Bogi!
Ennek a témának te jártál utána!!!!
Eddig még Senkitől nem hallottam jót a csecsemős nővérekről!!!! :evil: Nem lehetne ez ellen tenni valamit???Én elhiszem,hogy botrányos a helyzet a magyar egészségügyben,de az oktatásügy sem jobb és én attól még ugyanúgy tanítok,minha minden rendben lenne.
Ott van a szegény csak könyvekből tájékozott anyuka és kétségbeesetten jól akar mindent csinálni már az első naptól kezdve.Nem az lenne a normális,hogy azok,akik ott dolgoznak,segítenek ebben?????????
Bocsánat,de nagyon felhúztam magam ezen!
Volt valakinek jó élménye a szülés kórházban töltött napokról???

Szép napot!!!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóra!
Igen.:-) Eltaláltad. Bár most rövidebb a hajam, a szülés után nem bizonyult túl praktikusnak a hosszú haj.
Hát nem tudom mit lehet várni pl. olyan csecsemőstől, aki nálam 10 évvel fiatalabb (tuti nem volt még gyereke), hosszú műkörmökkel teljesen érzéketlenül markolássza az ember mellét és gyerekét.
Jó, eleve egy érzékeny időszak a szülés utáni hormonális vihar, de éppen ezért lenne fontos némi segítség. Én pl. reggel 9 körül szültem, este 8-ig egyetlen csecsemőssel sem találkoztam. Akkor is csak azért jött, mert kiderült, hoyg az első nagy és kidolgos pelust be kell mutatni, hogy lássák a babával minden rendben. Ha nem kértem meg valakit, akkor senki nem jött arra segíteni mellre tenni Ajnát, pedig nem egyszerű dolog ez egy kezdő anyukának. Állandóan fikáztak, hogy milyen keveset eszik Ajna, a folyosón ordították egymásnak, hogy itt egy anyuka, akinek az 5. napon csak 20-at szopott a gyereke. Ajnának kellett pótlás, de volt amikor elég lett volna a szopi is, láthatóan jóllakottan elaludt utána, és hiába kértem, azért felkeltették és belédöntöttek tápszert, amit aztán éjszaka jól kihányt, úgy, hogy mindene tiszta bukás lett. Hát ilyenek. Na meg persze ki szereti a kórházi rendet, a hajnali takarítást és lázmérést, azt hogy reggel fürdetik a babákat, a viziteket, hogy te csak egy szám vagy (egyszer szólított úgy egy doki, hogy Boglárka, atl teljesen elérzékenyültem), a pocsék magas, kemény ágyakat stb.

Hangolka!
Szerintem erős túlzás a 90% alvás. Az én picikém alig szokott aludni. Egész nap megy a bugi odabent.:-) Éjszaka sokszor nem tudok hajnali 1-ig sem elaludni a mozgástól.

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!

Nóri! Sztem kár előre felhúznod magad! :) Én meg voltam elégedve az újszülöttes nővérkékkel is, segítettek mindenben. Persze kérdezni kell, mert tudod, néma gyereknek anyja se veri a f... !
Egy lány volt, aki nem volt olyan kedves, de ha kértem, segített Ő is a szopiban. Amúgy meg én 10 évig voltam betegágy mellett, hidd el, mi is emberek vagyunk, nekünk sincs nap mint nap jókedvünk, ahogy gondolom Neked sem. :)
Szóval ha vmit nem tudsz/értesz, akkor csak kédezz és kérj segítséget, és nem lesz semmi bajod az újszülöttesekkel sem. Elvégre Ők sem gondolatolvasók, hogy kitalálják, kinek mi a baja.
De egyébként ha már itt tartunk, a szülészetes nővérekről lehetne inkább beszélni...

Sztem a kórházi tartózkodás már nem annyira gáz, amióta van látogatási rend, és én mondjuk azért utáltam az egészet, mert inkább lettem volna itthon. 3. napon beköszönt a baby blues, amikor telebőgsz egy 100-as csomag papírzsepit, szóval naná, hogy nincsenek szép emlékek.
Aztán amikor hazajössz, és magadra vagy utalva első babás anyukaként, kicsit visszasírod a kórház adta biztonságot, hogy ott bmikor volt segítséged. :)
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?