Sziasztok!
A kismami-tali szerintem is jobb lesz novemberben, már várom és ezek szerint a Győr ismereti teszten még "hellyel-közzel" se felelnék meg.
A közöket ugyanis lehet, hogy tényleg keverem.
De ha gyülekezünk és együtt megyünk, az tényleg jó lenne.
Babancs!
Köszi az útbaigazítást.
Lívi!
Személyes példa vagyok az afp-gondokra. Nekem sajna anno 1 kerek héttel előbb sikerült levenni a vért, mert hát ugye 1 hetet nem nehéz elszámolni, így éppen az átlageredmény fele lett az enyém, ami a Down-kórra utalhatott volna. Ennyire sokat jelen t egy hét is. A doki, meg a védőnő szerint 1 hét alatt az érték éppen duplázódik, vagyis utólag kiderült, az enyém mégiscsak korrekt volt időarányosan... Mit ne mondjak, én is megjártam a hadak útját, mire tisztázódott a helyzet. Nekem mondjuk nem kellett amniocent-re mennem, de biztos, ami biztos alapon genetikai uh volt a kórházban és kiderült, hogy a világon semmi gond nincs. Szerintem pusztán a korod miatt nehogy megijedj! Mi az a 34 év, amikor manapság még 40-esek is javában vállalnak gyereket, minden gond nélkül. Nagyon remélem, hogy neked is csak valami baki van a dologban és egyébként is, ami az afp-t illeti, egy őskövület. Egy sor nyugati országban betiltották már rég, mert az ember csak infarktust kap az eredményektől. Egyébként ilyenkor azt hallottam, hogy béta hcg szintet is kéne, hogy nézzenek, és ha az "alacsony" afp nem párosul magas bhcg szinttel, akkor nincs kockázat. Ugyanis a kettőnek az együttes eredménye utal(hat) egyértelműen bajra. Ehhez képest rögtön magzatvizezni menni??? Nem is értem... Miért nem genetikai uh? No mindegy, én már sajna átéltem ezt és nem mondom, hogy nyugi-nyugi, mert tudom, hogy úgyis minden bajod van, de szerintem a szíved mélyén bízz a jó eredményben! Én se bírtam lenyugodni, gondolhatod, de valahogy éreztem, hogy nem lehet baj. Szerintem a női megérzés ilyenkor nagyon is tud működni. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy baj lehet. Drukkolok!!!
Mellesleg a neten ha rákeresel az afp, vagy alacsony afp kifejezésre, nagyon sok és megnyugtató dolgot olvashatsz. Én is innen készültem fel.
Neubi!
Szerintem nyugodtan szólj a Timinek, én is felhívtam már időben, jobb tudni neki is, meg neked is, hogy a várható szülésed idején mennyire van betáblázva. Nem tudom, megvan-e a száma, ha kell megadom priviben. Én jövő szerdán már talizom is vele, nagyon rendes, kedves hölgyemény. Ha minden jól megy még a szülőszobát is megnézhetem magamnak rögtön.
Nóri!
A Story-ban olvastam a Leboyer-módszerről, na nem tudományos részletességű leírás volt, hanem a Görög Zita kapcsán írtak róla néhány mondatot. "Mega" Zita ugyanis így fog szülni. Különben érdekes és szép módja lehet egy baba világrahozatalának, már ahogy nagy vonalakban olvastam róla.