Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs, hogy nem voltam, de tegnap szét volt szedve a SZG. Ma meg anyuméknál voltunk, amit Peti nagyon élvezett. Annyit, de annyit dumált, hogy én is csak néztem! :lol:
Viszont ez volt a 3. esténk, hogy akkora hisztit csap fél8-8-ig, mig nem fürösztjük, hogy ijesztő. Teljesen belevörösödik az ordításba és végül köhögő rohamot kap az erőlködéstől. Lehet, hogy fáradt és korábban kellene fürdetni? De eddig is 8-kor fürdött. Viszont 3 napja nem alszik 5-6 között, mint korábban, viszont a délutáni alvása sokkal hosszabb, mint ezelőtt. Kb. du.fél1-1-től 4-fél5-ig alszik.
A múlt éjszakát átaludta Peti. Este 9-től reggel 3/4 7-ig aludt. Csak lestem, hogy mi lelte. Viszont a mellem nagyon fájt!

Ex, Pil!
Milyen volt a lagzi?

Macsek!
Nekem a minta csak fénymásolatban van meg, de megpróbálom beszkenneltetni s akkor elküldöm.

Na, megyek aludni. Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kép ilyen volt

Kép ilyem lett

Ez múltkorról elmaradt!!
ja és friss is a kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Sziasztok!!

A lagzi jó volt,Ameli szuperül viselkedett a házasságkötő teremben,végig bent voltunk.A kaja szuper volt,mondjuk azt felváltva ettük petivel,mert Ameli reggel 9 ótta este hatig semmit nem aludt,nagyon felvolt pörögve.Aztán aludt egy órát a teremben,pedig irtó hangos volt a zenekar.De 8 körül eljöttünk,mert akkor már nagyon fáradt volt és nem akartuk kinozni.Hazafelé a kocsiban elaludt,és megint ahoyg beléptünk a lakásba felélénkült.Fürcsi aztán alvás.Amikor kap nurofent tök jól alszik,de félejk hogy rászokik,majd megkérdem a védőnőt mennyire lehet hozzászokni.Mondjuk csak este kapott eddig vagy 3x.

Na a lagzira visszatérve,nekem a lagzi akkor az igazi ha táncolok is,szal mondhatnám úgy is hogy lagzi=tánc,de most sajnos ez kimaradt.Meg a svádasztalról lemaradtunk,ami állitólag isteni volt,mert azt csak 11-kor tették ki,de addig nem is maradtunk volna semiképp.Viszont végre olyan sütiket kaptunk ,amiket imádok,igaz ihhton meg szétosztogattam,mert nem akarok enni édességet!!

Tök sok nekem most már ez a súly ami rajtam van,fáj a lábam sokszor,szóval kicsit meg kell magam erőszakolni és visszafogni a nasizást!

Már megint nem tudom mit főzzek!Ettől kész vagyok teljesen :twisted:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Peti megint nem kelt fel éjjel. Este negyed 10-től reggel fél 8-ig aludt. De jó lenne, ha így maradna mostmár!

Itt megint elég furi idő van, mint tegnap. Ezerrel süt a nap, közben hideg szél fúj. Az erkélyünkön kánikula volt és bedőltem . Levittem a gyereket sapka nélkül kapucnis felsőben sétálni. Még szerencse, hogy volt nálam textilpelus. Azt tekertem a gyerekfejére, a kapucnira. 3 és fél órát aludt tegnap a friss levegőn. Bezzeg én majd megfagytam. Kérnem kellet egy kabátot az anyukámtól!
Ma már jobban beöltözünk!

Pil!
Amikor Ameli kap Nurofent, akkor nem kel fel éjszaka?
Édesség miatt :cry: . Én is vissza akarom fogni magam. Kínomban már tejfölös vaniliáscukros túrót eszem! Ez is hízlal, de nem annyira, mint a csoki és a keksz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Pil!
Krumplis tészta, káposztás tészta, paprikás krumpli, bolonyai spagetti? Esetleg rakott káposta, rakott karfiol? Más nem jut eszembe!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,

a hétvégén nem tudtam jelentkezni, mert a szokásos menet volt. Szombaton suli, vasárnap ezerrel Marcikával foglalkozás :lol: :lol: :lol: .
Nagyon hiányzom neki, ezt érzékelem, de nem tudok mit csinálni, csak pótolni az elmulasztott órákat :cry: .

Én ma spagettit csinálok tejfölös gombával és sajttal. Tegnap volt rántott sajt, nekem most sem folyt ki a sajt, most már csak arra tudok gondolni, hogy lehet, túl vékonyra vágja a sajtot, akinek kifolyik. Nem emlékszem, talán Katus írta???

Pil: örülök, hogy jól éreztétek magatokat, szerintem én nem tudtam volna ilyen hősies lenni, hogy ne vigyem túlzásba a sütievést :lol: .

Gombi: szuperek a képek, nagyon csini vagy, Julcsika nagyon édes :lol: . Olyan jó lesz, majd amikor tinédzser korában visszanézegeti ezeket a képeket a gyönyörű nagy hajáról :) .
Hol volt a keresztelő és kb. mennyi babát kereszteltek egyszerre, mert láttam a képen, hogy többet.

Macsek: édes a kisfiad, igazi kis legény :) .

Kedvenc képet du. küldök :) .

Kép[/url]
marcy
 
 


Üdv!

Du. jövök!

Katus, ha visszaolvasnál látnád, hogy próbáltam, gondolhatod, hogy nem heccből adom neki cumisüvegből.
Bekapja a kanalat, le is eszi róla, de aztán kilöki a nyelvével. De én és a férjem is nehezen tanultunk meg kanálból enni (és mégse cumisüvegből eszünk), és ha szopizna, akkor még ráérne vele 1,5 hónapig...
Én adtam Petinek aprómagvast, és semmi baja nem lett tőle!
Azt hiszem, ezt a hozzátápis dolgot már kibeszéltük, a mai kor eredménye, hogy túlzottan óvják a babákat. Szerintem...

Na megyek, öltöztetem Petit, indulunk, majd jövök később.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


[img] [img]

sziasztok lányok!

Pár kép a gyerkőcökről.

Majd jelentkezem, ha lesz időm.




http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 692.61.jpg[/img] Kép Kép [/img]
jurem
 
 


Sziasztok!

Na ideértem.
Már párszor írtam, hogyha a férjem itthon van, hiába vagyunk ketten Petire, nem jutok a babanetig... :( Ilyenkor még e-mailt se olvasok, én nem tudom, hogy hogy van ez. :o

Képzeljétek, Peti eddig csak mosolygott, és néha hangot adott mellé, de tegnap este hangosan kacagott! Mikor először csinálta, nem tudtam, hogy sírni akar-e, de aztán rájöttem, hogy vigyorog. :D
Már az "ülés" nem elég neki, már "állítani" kell.

Tegnap voltunk a Corában, akinek kell, láttam rózsaszín overállt 4500 Ft-ért. Én spec. vettem két pár kesztyűt Petinek, 100 Ft volt egy pár. :) Most majd rugit akarok neki keresni a turiban, mert a 68-asok már kicsik...

Pil., kép ment! Bocsika, hogy csak most...
Én is szeretek táncolni...vagyis csak szeretnék, mert a férjemnek szerintem bőven sok(k) volt a lagzink. Mással meg nem az igazi.
Ma a mamáméknál tepsis hús volt, fini volt.

Katus, a hozzátápira már írtam. :) Annyit még, hogy mondtam a védőnőnek is, és kérdezte, hogy nem az a baj-e, hogy sűrű, erre mondtam neki, hogy azt is próbáltam, de úgy is csak lenyalta a kanálról, majd amint kivettem a kanalat, mondván, hogy már lenyelte, ki is lökte a kajcsit, szóval semmit nem evett, próbáltam, hogy tovább tartom bent a kanalat, na akkor először azt lökte ki a nyelvével, majd a kaját... Azt hiszem, innen az én gyerekem fog legkésőbb kanálból enni...ez van, nekem az a lényeg, hogy rendesen fejlődjön, a többi NEM érdekel.
A lagzi hááááát...minden tiszteletem a keresztszüleimé meg az unokatesóimé, de szvsz a nagyszüleim aranylagzija és anyukámék ezüstje jobb volt...
Peti is nyűgös volt egy kicsit, végül anyukámék hazahozták, mire mi hazaértünk aludt.
Kiegyeztünk a keresztszülőkkel, ha minden összejön, akkor márciusban tartjuk a keresztelőt. Előbb azért nem, mert még nagyon hideg lesz, később meg húsvét, aztán szülinap, ballagás, esküvő...szép kis év lesz a 2007! :D
Kitartást kívánok a mérlegmentes következő hónapokhoz, ne aggódj, minden rendben lesz!

Gombi, szupik a képek. Majd szólok a tesómnak, ugyanis Julcsika nagy kedvenc nála meg a barátnőjénél! :D

Macsek, Peti kanálból csak a Vigantolt "eszi meg". Teája mindig van készen, de max. 10 ml, amit kiszív, szerintem nem szomjas...
Hidd el, szívesen adnék neki kanálból, de úgy nem fogadja el. Már azt gondolom, hogy az a baj, hogy még nem ül rendesen. Mert a hordozó szerintem neki annyit tesz, hogy megyünk autózni vagy sétálni... De máshova nem tudom tenni, mert azért még nem tartja magát rendesen. Szerintem minden gondunk meg fog oldódni, amint rendesen fog tudni ülni! :)
Épp ma számoltam, hogy Peti kb. 51 cm volt mikor született, és most meg 68, ami barátok között is 17 cm 4,5 hónap alatt...

Hello, gondolom, nehéz. Én ugye egy szót nem szólhatok, én el vagyok látva rokonokkal...remélem, minél tovább.
Egyébként Petinél is van olyan, hogy az előző kajájából a köv. etetés előtt is jön még valamennyi, de szerintem ez azért van, mert ő egy izgő-mozgó, eszik, leteszem, és rúgkapál ezerrel.
Jó ez a sajtos sztori. Nálunk anyukám nem csinál vele semmi extrát, sima trappista sajt szimplán panírozva, és mindig benne marad. :)
Én most készülök Dentinox-ot venni...

Satuk, akkor neked legalább kikapcsolódás a tanítás. :) Szerintem nem sok az a 2*2 óra, és a lakás meg tényleg nem fog elfutni!

Gombi, már írtam a kanállal kapcsolatban. Gondolhatod, először én is kanállal kezdtem, próbáltam egy hétig, de aztán rájöttem, hogy nem jutunk egyről a kettőre, viszont mostmár csak este fogadja el a "natúr" tápszert, rafinált a drága.
Már írtam Katusnak, hogy jobban örülnék én is a kanalas etetésnek, de fentebb leírtam, hogy valszeg mi lehet a gond, ugyanis mikor még szopizott Peti, akkor sem volt neki mindegy, hogy milyen pozícióban van... :D

Eszti, Peti magyar, és ő is majdnem kopasz! :D Még mindig nyári frizurája van, nem érdekli, hogy jön a tél.
Légyszi priviben küldd el, hogy pontosan mikor és hol született a kisfiad, és akkor beteszlek a táblába, ha szeretnéd.

Norwell, Peti is így kezdte a hasrafordulást! Aztán meg már gurult, amint rájött, hogy ki tudja maga alól varázsolni a kicsi kezeit. :)

Jurem és Blackrose, édesek a képek, gyertek gyakrabban!

Na most ennyi, megyek, mert szereztem Petinek tejpépet, és el kell érte menjek, na meg a szgép is szólóngat, hogy indítsam újra a frissítések miatt.

Ha tudok, még jövök este.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A 7vége ismét zsufi volt, mint mindig. :)
Remélem az összes kis beteg meggyógyult.

Képzeljétek a múlt héten még nem fűtöttünk be éjjelre Kendénél, és minden éjjel felkelt 2-kor, 4-5-kor és utána 6-kor. A hétvégétől már fűtök nála éjszaka és képzeljétek szombaton reggel 7-ig aludt. Én meg frászt kaptam, hogy mi baja van, hogy nem kelt fel éjjel. Ma reggel fél 6-ig aludt. Ezek szerint nem is igazán volt éhes, csak fázhatott.

Szopidili: ma azt olvastam egy újságba, hogy azért sírnak fel szopi közben, mert fáj az ínyük. Ahogy a kis ajkukkal dolgoznak belehasít nekik. Lehet, hogy ez a baj nálunk is.
Most, hogy kezdek hozzátáplálni mintha javulni látszana a helyzet.

Macsek: Kende is utálja, ha mással foglalkozok mikor ő szopizik. Még beszélni sem beszélhetek mostanában, mert rögtön abbahagyja és rám figyel. Mi a 10 cm növést 3 hónap alatt hoztuk :)

Katus: én is szoktam dentinoxal kenni az ínyét. Olyankor olyan édes még több nyál csurog ki. Gondolom, mert zsibbadt szegény.
Nekem, ha anyatejcsit eszik egész nap, akkor van úgy, hogy 9-szer is kér enni. Szerintem mi nem eszünk egyszerre 110-130-nál többet. Tápszerből ugyanis egyszerre csak ennyit eszik.

Mézgombi: nagyon cuki Julcsa a képeken :)
Köszi a főzéses tippet. Nekem nagyon imádja a bébiitalokat. Simán megissza, sőt reklamál, ha elfogy. Kb. 60-70 ml-t adok neki egy nap.
Tegnap meg kapott almás-krumplit. Úgy csináltam, hogy az almát gyümülcscentrin lenyomtam, a krumplit megfőztem és leturmixoltam egy kis forralt vízzel keverve. Aztán az alma levét összekevertem pár kanál krumplival, hogy olyan szirupszerű legyen. Úgy falta, hogy nem bírtam olyan gyorsan adni neki.

Reni: köszi a tippet. Majd benézek a tavasziakhoz. Nagyon szépek, amiket varrsz. Olyan ügyik vagytok. Nekem még egy gombot felvarrni is kész horror. :lol:

Niki: én azért kezdtem el a hozzátápit, mert már fogytán a tejcsim. Igazán tápszert nem nagyon akarok neki adni. Ja és az elmúl hetekben csak 10 dekákat hízott. Mi kezdetektől fogva teázunk.

Szilvi: Reninek bejött a paradicsomos krumpli? Amúgy a szopidilit leszámítva jól vagyunk. Most már elkezdtem a hozzátápit, de még cicizünk is :)

Kata: jobbulást nektek. Én egyenlőre főzicskézek neki. De bizti veszek majd 1-2 bébikaját is.

Pogi: én is szoktam időnként váltogatni neki a cicit, de nem igazán jött be eddig.

Pil: jó anya vagy :) Ne izgulj sokszor mi sem tudjuk mi baja. Már hetek óta nem tudom miért bőg szopi közben, de ettől tán még jó anya vagyok :)
Azért alszik jól a nurofentől, mert van benne egy kis nyugtató is nem? Egyébként az unokaöcsém nagyon sokáig kapott minden este Panadolt. Már narkós babának hívtuk.

Ex: köszi a választ. Én is kutyultam a tápihoz krumplit a múltkor, de nem tudta kiszívni az üvegből. Tiszta dühös volt. Na meg én is. Létezik egyáltalán normális cumi ilyen kajákra?
Másodszorra már kiskanállal adtam a krumpli-almát. Én az ölembe vettem és úgy etettem a kanállal. Esetleg próbáld ki úgy. Csak egy tipp.

Colett: gartula a kis fogacskához :) és a keresztelőhöz. Kendét nem tudom mikor fogjuk, de már nagyon meg kéne szerveznünk ezt a keresztelőt.

Mári: kitartást és gyere minél hamarabb.

Hello: én szoktam neki néha bekenni az ínyét. Kicsit megnyugszik olyankor.

Esztianyó: édesek a képek. Milyen pelust használtok? A Pampers-ből nekünk is kifolyt.

Norwell: próbáltam váltani cicit az sem mindig jött be neki. Az tény, hogy iszonyú türelmetlen kölyök. Most, hogy elkezdtem a hozzátápit, kicsit javult a helyzet. Ja és amióta kap más kajcsit is sikerül kúp nélkül kakilni :)
Gratula a forgolódáshoz :) Tök ügyik vagytok.

Megyek teregetni, mert elfelejtettem, hogy lejárt a gép :oops:

Pusza
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


SziasztoK!

teszek fel magunkról képeket:

Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Ma elég kómás voltam napközben, Julcsi éjszakai műszakot csinált nekünk... Állandóan enne... Most apa ringatja, és beszél neki, hogy ma végre aludja át az éjszakát, mert lassan kidőlünk, ha így folytatja. :)

Marcy, köszi, aranyos vagy! :) 6 babát kereszteltek egyszerre, egy fiú volt közöttük. A keresztelő egyébként még aug. 27-én volt. Nagyon barátságos, szép szertartás volt, nekem nagyon tetszett!

Ex, a talin meg Petinek volt nagy kedvence Julcsi! :) Emlékszel, hogy vigyorgott rá? :) Julcsi is 51 cm-el született, és ő is már 69 cm.

Kisvirág, most nézem, hogy elég korán elkezdted a hozzátápit! Mondjuk abban ighazad van, hogy jobb, mint a tápszerezés. Mi is most kiváltottunk egy pótlást a kajcsival. Én is krumplival sűrítek, ma répa-krumpli volt a menü, egyelőre még nem ugrált érte. :) De a tökkel is így kezdtük, aztán azóta nagy kedvenc lett.

Katus, nagyon szép család vagytok! :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Katus!

Nagyon tetszik a mennyasszony!!!! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Hellóka!

Na, megvolt a keresztelő, szép volt. Azért hoztm a formám, mert a Noira kicsit nagy volt a sapija. Sok eszemmel tök elfelejtettem előtte rápróbálni. Lényeg, hogy a "két" Apám nem ugrott egymásnak, mondjuk az igazi nem jött el az étterembe. Jó volt így is. Máté persze dumált amikor a Pap, állandóan ostyát szeretett volna, meg elmászkálni. Noi tök szépen viselkedett.

Mézgombi: Kidőltök? Mit szóljunk mi, Noi még soha nem aludta végig az éjszakát, és a Máté se aludt délután 2 napja. Igaz, mi választottuk :D

Katus: Szépek a lányok, szerintem hasonlítanak egymásra, meg rád is. És kik a srácok? Unokatesók?

Dentinox: Mi is használjuk, ő is cuppog, de ha sír sajna nem hallgat el tőle. Mondjuk van benne egy kis lidocain, talán nyugtatja a fájó ínyét.

Mozgás: Noi is fel akar ülni! Jaj, olyan hamar fejlődnek, Máté is most született! Nem akarom, hogy hamar megnőjön, legyen sokáig kisbaba!

Mentem, jóccakát!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Üdv!

Hát nem lett vmi nagy termés...

Katus, végre képek, olyan jó látni Titeket is! Édes mindkét lánykád.

Kisvirág, elvben létezik főzelékes cumi, de ha Kende eszik kanálból nehogy rázendíts a cuclisüvegre. Egyébként Petinek simán kijön a cumiján a tápszeres bébikaja (vagy bébikaját tápszer?), de ha tejpépet vagy egy kissé felhígított bébikaját kap, akkor ahhoz van egy kiszuperált aventes cumim. :D

Colett, és lettek képek a keresztelőről? Kivi vagyok nagyon. És Noéminek utólag boldog hófordulót.

Na most ennyi, holnap este jövök.
Szép estét mindenkinek.

Puszi. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Blackrose!
Nagyon édes Adél! :)

Ex!
Nem fog Peti még háromévesen cumisüvegből enni, majd leszokik róla. Én az együttalvással vagyok ugyanígy. Nem fog ötévesen is velem aludni, majd leszokik róla. :) Kíváncsi vagyok, Kende mikor jön rá arra, hogy ki tudja szedni a kis kezét maga alól! :D

Katus!
Nagyon szépek vagytok! :)

Kisvirág!
Örülök, hogy megoldódni látszik a helyzet. Szopizni így is szopizhat, amíg csak van tejcsi! :)

Jurem!
Szépek a gyerekeid! :)

Éjszakai alvás: Kendém sem aludta még soha át az éjszakát, de négy és fél-öt órát alszik nyolctól fél egyig-egyig, aztán négy körül kel, és ha szerencsések vagyunk, mindjárt vissza is alszik és fél hét körül ismét ébresztő van. Úgyhogy még nálunk is várat magára az éjszaka átalvása, de a védőnő szerint kb. hat hónapos korukban van az, hogy evés nélkül nyugodtan alszanak nyolc-tíz órát.

No, rólunk is picit: ma délután voltunk babamasszázson, ami egyelőre a lábak és a poci masszírozását jelentette (ezután majd következik a mellkas, a kezek stb. a védőnő nem akarta lezavarni egy óra alatt, ezért öt alkalmas lesz a tanfolyás). Kendém nagyon jól bírta, édes volt, ahogy gügyörészett, vigyorgott ezerrel, és most kivételesen nem akart forgolódni, naná, mikor a hurkáit gyurmászoltam... :twisted: Aztán elégedettsége jeleként jól odapisilt a takarójára, még szerencse, hogy saját volt. :D És bizony, a pocimasszázs megtette hatását: délután akkorát kakkantott, hogy a pelus elejétől a végéig csupa kaki volt... :D Most alszik a drágám, már nyolc óta. Egy kicsit nyöszizett, apa felvette, és vissza is aludt. Remélem, jó éjszakánk lesz.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Katus és Nyanya! BOCSI... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Válaszokat köszi, már nagyjából értem a tápszer-ügyet.
Katus - nagyon helyes a családod, jók a képek!!!
BR - Adél nagyon komolyan néz a kamerába, megfontolt ifjú hölgy lesz szerintem :-)
Mi vadul fogzunk, szombatról vasárnapra lett két kis dudor Maki ínyén, de nem legelöl, hanem a (ha jól tudom) szemfogak helyén. Ez mennyire normális szerintetek? Mármint hogy nem a standard sorrendben megy a fogzás. Akinél kijött, mindenkinél a felső metszőfogakkal kezdődött? Gyermekünk jelenleg úgy fest, mintha vámpírnak készülne... Persze elég nyűgös, de szerencsére most apája többet volt itthon, mint általában, és ketten egész jól bírtuk.
Mozgás: már párszor megfordult hasról hátra, de egyelőre nem a mozgás örömét látja benne, hanem a macerát. Valaki hasra teszi le és neki meg kell küzdenie azért, hogy a hátán legyen.
Holnap ha nem sodornak el az események, teszek fel képeket, van egy-két új, ami egész jók lettek.

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Colett!
A két srác a képen a férjem két fia az előző házasságából.

Ex!
nem akartam én beledumálni a dolgotokba csak elmondtam a véleményemet.De ígérem, hogy soha többet nem említem a bébikaja cumisüvegből való adagolását.

Wkata!
Pannának is a 2 alsó szemfoga jön ezt a dokinéni is megerősítette.Ez egyáltalán nem szokványods dolog ugyanis 1,5 éves korban kellene kibújnia a szemfogaknak arról nem beszélve, hogy a legfájdalmasabb ezen fogak előtörése.

szopidili:nálunk most az van, hogy szopik valamennyit ( most reggel pl.120-at) és aztán elkezd nagyon sírni és nem hajlandó szopizni a cicimből tovább.
Ekkor én lefejem és cumisüvegből ( ma reggel 50 ml) odaadom neki.
Este lefekvéskor elő kellett venni a fagyasztott tejet a hűtőből és abból megivott 90 ml-t a szopin kívül.

Prenata!
Akkor egyezkedhetünk majd a hozományról. :wink:

Arra gyanakszom én is amit Kisvirág írt, hogy a fogfájás miatt nem tud rendesen szopizni.

Gombi!
Szerintem én is inkább kaját adnék hozzátápinak mint tápszert ha szükség lenne rá.Persze ha elfogyna a tejem akkor jöhetne a tápszer mert 1,5 éves korukig napi 600 ml anyatejet v tápszert meg kellene inniuk amikor már más kaját is esznek.

Kép

Kép
katus73
 
 


ja!
Ötletek szeretnék kérni.
Katának okt.23-án lesz a szülinapja és az oviba szeretnék tortát sütni és Kata mindenféleképpen rózsaszínű tortát szeretne.
van valami ötletetek, hogy miből készüljön, vagy esetleg mivel vonjam be, hogy rózsaszín legyen a torta?

Kép

Kép
katus73
 
 


www.anyatanya.hu

Most találtam, nekem tetszik! Ha gondoljátok nézzetek be oda!
yucatan
 
 


Sziasztok!

Marcellnek elkezdett folyni a nyála. Még nem jön a foga, szerintem csak nem nyeli le, de nagyon aranyos amikor buborékol. Már megfordult hasról-hátra, meg hátról hasra is, de csak véletlenül. Viszi a feje. Már nem merem az ágyunkban hagyni. Leálltam a csokievéssel meg a tejjel és úgy néz ki, hogy segít. Bár lehet, hogy egyébként is elmúlna a hasfájóssága. Most már csak elalvás előtt sír, meg az autóban.
Marcell, amikor pisil összerázkódik. Ez normális?

Exdeus: annyit megtanultam a két nagyobb gyerekemtől, hogy semmit nem szabad erőltetni. Mindent megtanultak a maguk idejében, amikor ők kész voltak rá. Valamit később, valamit korábban. Néha lehet próbálkozni, de ha nem megy akkor az a lényeg, hogy a gyerkőc egészséges legyen és a család is jól érezze magát. Ez nálunk mindenre vonakkozik. Petit is előbb-utóbb érdekelni kezdi a kanál, főleg ha ő is kaphat a kezébe és akkor már nem lesz gond. Türelem.

Kisvirág: kipróbáltam a pamperst is és a liberot is, de nem látok különbséget. Van itt még pár olcsóbb márka, kipróbálom azokat is.

Katus: édesek a lányaid és mannyire hasonlitanak egymásra! Rózsaszín cukormáz (lehet készen is kapni, vagy szörppel megfesteni) vagy marcipán?

Mennem kell, mert közeleg az alvás idő.
Üdv
Eszti

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok!

Ez volt a 3. éjszakánk, hogy Peti átaludta. Este 9-től reggel negyed8-ig! Arra keltem fel, hogy óriásiakat nyög és kakál. Volt megint ágynemű csere! :lol: Vasárnap csipetkés bablevest ettem és rántott karfiolt! Ilyenkor a fiamnál így csapódik le! De csak ennyi baj legyen. Van mosógép!
Persze nekem sokkal macerásabb, amikor nem kell fel enni. Hajnalban 2-3X is hallom, hogy mocorog (persze szeme csukva!) és ilyenkor kap egy kis cumit. Szóval én azért tornázok!

Katus! Kis Kata nagyon hasonlít rád! Nagyon szép a két lány. Tündériek! A férjemnek is nagyon tetszett Panna!
Rózsaszín tortamáz: krémbe valamilyen essencia. Vagy szörpös cukormáz?

Eszti! Én azért nem szeretem a Pampers-t, mert nem gumírozott a dereka. Ezért folyik ki könnyebben a cucc!

Tegnap megint összefagytam séta közben. Pedig egy óra séta után kerestem egy szélvédett napos helyet, de még ott is fáztam. Hihetettlen, hogy a gyerek 3-4 órákat bír aludni ebben a szar időben! Nekem meg nincs szívem felkelteni. Ma felszerelkezek sapkával is!

Na, megyek háziasszonykodni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Katus! asszem dr. Oetkerben van rózsaszínű cukormáz, vagy ételfestékkel megfesteni, de talán a legjobb a szörp, amit Eszti és Reni írt.
Pisilés közbeni összerázkódás - biztos, hogy nem piros a kukaca, nem fáj neki esetleg?
Ex - most mesélte ismerős, hogy az ő fia 4 hónapos korától hajlandó volt kanálból enni, egy hónapig kb. Aztán ezerrel köpte ki a fenébe, és kb. 3 hónap múlva, 8 hónaposan megint elkezdett kanállal enni, onnantól nem volt gond. Senki se tudta, hogy miért volt ez, talán a kanál megütötte az ínyét, amikor már picit duzzadt volt a fogacska miatt, és ezért utasította el a kanalat. De ez csak egy tipp. Előbb-utóbb tényleg mindenki megtanul kanállal enni :-) Ők egyébként kivágtak egy cumit nagyobb lyukúra erre az időre, és úgy kapta a pempőket.

Kép
wkata
 
 


Sziasztok !

Katus:Rózsaszín marcipán az szép és finom.Tudod olyan amit becsomagolva kapsz mint egy gyurma és neked kell kinyujtanod vagy formálnod amilyenre akarod!!
Vagy ahogy a nagyi csinálta annak idején:belekevered a vajaskrémbe a házi meggybefőtt levét és akkor szép színe lesz !!!!
B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem írtam.
Most nem betegek a gyerekek,Alexa egy hét alatt gyógyult ki a takonykórból,Vencelnek csak egy -két napig kellett szívni a nóziját,sokkal enyhébb formában ment végig rjta.

Most szerintem én leszek beteg,olyan furán érzem magam.Mondjuk ebben az időben néha nem is tudom mit vegyek fel.
Reni:nem csodálom,hogy Te is majd megfagysz séta közben.

Vencel is sokkal jobban szeret kint aludni,de most szoktatom a benti alváshoz,mert télen nem tudunk annyit kint lenni.
Kivételesen most egyszerre alszanak Alexával,ez is ritka.

Katus:csatlakozom a bókokhoz,gyönyörű a családod.


Hozzátáplálás/kanalazás:én sem láttam még felnőttet cumisüvegezni,végülis mindenki ismeri a saját gyerekét.Pl amikor én Alexát kezdtem hozzátáplálni,mindenki kiröhögött,mert a hordozóban ülve nem volt hajlandó enni,az etetőszékben nem tudott még ülni,az ölemben nem akart,és úgy volt hajlandó enni(kanalasat)kb egy hónapig,hogy az ágyra tettem egy kispárnát azon feküdt és úgy evett,aztán amikor tudott ülni rendesen az etetőszékben,akkor már nem volt gond.

Fogzás:szerintem az,hogy a keze a szájában van állandóan az még nem jelenti feltétlenül,hogy nemsokára ki fog jönni a foga.
Alexa volt,hogy pirosra rágcsálta a kezét olyan 5 hónaposan,és az első foga kilenc hónaposan jött ki,éjjel veszettül üvöltött egy negyedórát,nem tudtuk mi van,másnap éreztem a fogát.
Vencel is állandóan a szájában matat,de még nem látok semmit az ínyén.
De persze minden gyerek másként visel mindent.

Nálunk most kezd Vencelnél a kaki száma csökkenni,ma még csak egy pici volt,jó pár napja nem volt éjjel,pedig mindig szokott.Napközben meg három-négy is volt neki.

Na megyek most állok neki főzni holnapra,tejszines csirkemellet csinálok.

Pil,Nyanya merre vagytok?

Üdv:Niki
Vendég
 


Sziasztok,

Jo reg voltam, most hosszu lenne elmeselni.....

Koszonom mindenkinek a dicsereteket Andris neveben. :)

Hello: azt hiszem, Te kerdezted, hogy mikorra tervezzuk a keresztelot, ha nem, akkor bocsi Neked is, es annak is a valojaban kerdezte. Szoval mi jovo tavaszra, vagy nyar elejere szeretnenk. A keresztszulok mar megvannak, csakmeg azt nem tudjuk, hogy hol lesz.
Norika nagyon edes a fenykepeken.
Nekem sincs segitsegem, Anyosom nem surun latogat minket, mi megyunk neha, de olyan szerencsetlenul fogjak Andrist, es barmit kerdezek, O mar nem emlekezik. :( Azert az nagyon jo volt, hogy majd' 2 honapig O fozott rank az elejen.

Katus: a Te lanyaid is nagyon szepek, szivtiprok lesznek! :lol: :lol: :lol:
En is megybefott levevel szineznek. Vagy az is lehet, hogy a torta tetejet kirakod franciadrazseval, attol jo vidam les a kinezete. :)

Tenyleg nagyon hideg van, szerintetek mar raadjak teli keeslabast, amikor kimegyunk setalni??? Vagy bundazsakba tegyem???
Nem birom elhinni, hogy mar igy be kell oltozni. :( :( :(

Pil: gratula, hogy ellen tudtal allni a lagziban a sok nasinak, nekem nem ment volna.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Jó nagy itt ma a pangás!!! :(

Ma rövid lett a sétánk. Peti idáig mindig aludt a levegőn. Na, ma nem akart. Biztos, mert nem volt olyan hideg, mint tegnap! :D

Macsek! Azét a bundazsák még túlzás. Én má ráraktam a kocsira a lábzsákot és a gyerek alatt és felett is pléd van, 2-3 réteg ruha. ( rugi, body, kardigán, sapka).

Hol vagytok csajok?

Reni
Kép
prenata
 
 


halihó
bocsi de ameli nem hagy semmit csinálni,ordit meg ordit meg ordit
meg takaritottam ma ,de még azt sem tudtam befejezni
meg kicsit depis is vagyok amiatt hogy nem rudom mi baja
de olvaslak titeket ám

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

most én sem voltam elég aktív az utóbbi napokban, de talán most :lol: .

Katus: nagyon szépek a gyerekeid és a 2 kisfiú is aranyos :) . Jó látni téged is :) vééégre :) .

Wenczkone: remélem nem leszel beteg és fetőzitek egymást körbe-körbe :( . Örülök, hogy a gyerekek kezdenek kilábalni :) .

Sütéshez nem nagyon tudok hozzászólni, tudjátok, én vagyok a kakukktojás :) . Tegnap nagy lendülettel bevásároltam, hogy vmi finom, illatos aprósütit összedobok, de babamasszázs volt és anyukám máglyarakást csinált, úgyhogy meggyőztem magam, hogy majd ma... elszállt az ihlet :shock: .

Norwell: szupi, hogy ti is jártok babamasszázsra :) . Mi minden foglalkozáson ugyanazt a feladatsort csináluk, de nem bánom. A közösség jó és Marci nagyon élvezi. Kb. 20 perc - fél óra. Nálatok milyen hosszú a masszázs??? Ti is a földön masszíroztok matracokon???

Néhány szó magunkról:
Ma voltunk 3 hónapos oltáson. Nagyon bátor volt Marci, már csak akkor sírt egy kicsit, amikor kihúzta a doktorbácsi a tűt.
Volt méreszkedés is: 7,02 kg és 64,5 cm (szerintem hosszabb, de mindegy :) ).
A kiütések az arcocskáján már majdnem eltűntek, de most megint kipirosodott neki. Mondtam a dokinak, hogy szerintem tojásallergia lesz, mondta, hogy akkor teljesen vonjam ki az étkezésemből, mert sokkal drasztikusabb a tojásallergia, mint a tej :( . Azt hiszem elvisszük bőrgyógyászhoz Marcit, hogy biztos legyek benne.
Tegnap férjecskémet megbíztam, hogy a Hervisnél vegyen nagy labdát :) . 76 cm-es és 3000 Ft volt. Még nem fújtuk fel, ha használható állapotban lesz, akkor teszek fel képet :) .
Még vmi: az utóbbi pár napban szinte minden kajcsi után bukik Marci, pedig korábban ez sosem fordult elő. Mindig kajcsi után egyszerre hatalmas böfi és kész. Arra tudok csak gondolni, hogy lehet, hogy túleszi magát.

Most mennem kell.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Üdv!

Először is egy friss tábli, beletettem Esztianyót.

Kép

Kép

Ma ettünk kanállal, ha jól néztem, akkor a tejpép majd' felét így ette meg a fiam! :D A többit cumisüvegből kapta. Na hozzáteszem, mindenhol maszatos volt a drágám...
Este még visszanéztem tegnap, de senki sem volt. :(

Gombi, tegnap kimaradt, hogy igen, emléxem, hogy Peti és Julcsi mennyire csípték egymást! :)

Norwell, hidd el, Kende hamarabb rájön a trükkre, mint gondolnád. Peti este mindig a kiságyában alszik, napközben a reggelije után viszont mindig a hasamon hagyom, és együtt alukálunk. Ha van vmi dolgom, akkor meg leteszem az apja helyére, de mindez nem befolyásolja, hogy este az ágyában aludjon.
Egyébként nem tudom, este mi volt vele, először felkelt éjfél előtt, majd kb. 5 körül (de ez nem biztos, mert nem néztem az órára), de megsimiztem és visszaaludt... Peti most kb. negyed órája alszik, és 7 körül fog felkelni, szóval kb. 9 órát alszik egy huzamban.
Jó a babamasszázsos sztori. Enyim gyerek, ma mindent feladva a vacsija után (is) kakilt, anyukám etette, és mondta, hogy mielőtt altatom, nézzem meg, mert durrog...hát meg is lett az eredménye.

Most stop, vége a reklámnak.
Visszatértem.

Wkata, szerintem a fogzás is olyan, mint hogy melyik baba miket csinál, a lényeg, hogy meglegyen az összes fog, nem? És lehet, hogy a felső fogak a végén beelőzik a szemfogakat!
Ahogy írtam, nekünk is nagyobb lyukú cumisüveg van pépes kajákra berendszeresítve.

Katus, nem vettem beleszólásnak, csak már leírtam párszor, hogy nem lustaságból kapja cumisüvegből. Szóval nyugodtan írd meg a véleményedet, ha épp úgy gondolod!!!
Rózsaszín: szerintem puncsbevonat lehetne rajta, én pl. szeretem az ízét.

Eszti, én még nem vettem észre, de tegnap mikor anyukám dajkálta Petit, mondta, hogy biztos pisil, erre én megkérdeztem, hogy miből gondolja? Erre ő, hogy abból, hogy összerázkódott. Szóval szerintem normális...igaz, én azóta sem észleltem a "jelenséget". Betettelek benneteket a tábliba, a hsz. elején láthatod, hogy ki mikor szült, kit, milyen méretekkel, stb.
Köszi a bíztatást, ma épp azt csinálta, mikor etettem, hogy megragadta a kezemet, és húzta a kanalat a szájához, édes volt.
Szerintem az olcsóbb pelust is kipróbálhatod, nálunk a Pampers és a Libero darabja kb. 50 Ft, most vettem olyat, aminek darabja 32, és még jobb is, mint az előbbiek!

Venczkóné, mintha a mai etetést írtad volna le! Peti is úgy kapta, hogy nekitámaszottam a falnak egy díszpárnát, arra Petit, én meg szembeültem vele, és úgy etettem.
Egyébként hidd el, azért rágcsálnak, mert megindultak a fogak. Az, hogy nem látszik, semmit nem jelent, először pl. megvastagszik az ínyük, de pl. én ezt Petinél nem vettem észre, de a dokinéni mégis azt mondta, hogy megindultak a fogai...

Macsek, Petin ma volt egy rövid ujjú kombidressz, egy hosszú ujjú pulóver (vékony), egy plüss rugi, és ezen egy pulóver (vastag). És volt a lábán zokni. Így nem fázott, meleg volt a keze! Ja és sapesz.

Pil., drukk, hogy rendeződjenek a dolgok. A bnőmnél is ez van, igaz, az ő lánya csak két hónapos lesz, de ő nem alszik szinte semmit (se a barátnőm).

Marcy, ne aggódj a tojásallergia miatt! A férjemnek olyan volt, hogy ha nem akart suliban lenni, de. sutyiban megevett egy főtt tojást, és tízkor hazaküldték mert kipöttyösödött. Erre kb. középsulis korában már dobozszámra ette és semmi nem lett, szóval kinőtte. De igazából nem okozott nála problémát a pöttyökön kívül!
Boldog hófordulót.

Na asszem ennyi, megyek és nézem a Grace klinikát.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a pozitív visszajelzéseket a lányimmal kapcsolatban nagyon jól esett, és a rózsaszín tortára az ölteleket.

Ex!
Látod csak tud Peti kanálból enni.Mindíg úgyfog kinézni körülötter a terep mint egy csatatér.

pisilés: Pannának mindíg könnyes lesz egy kicsit a szeme amikor pisil.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!


Hát csak elkapott valami nyavaja,egész éjjel lázas voltam,szinte semmit nem aludtam.Remélem ma már nem leszek az,a párom szolgálatban van,így egyedl vagyok a gyerekekkel.
Nem is tudom mit fogunk csinálni,leginkább feküdnék,kimenni nincs kedvem.

Még az lesz jó, ha a gyerekek is elkapják,remélem nem,mert kezd elegem lennni a betegségekből.Mondjuk én nem szoktam sokszor,de akkor durván,és mindig hülyén jön ki,legutóbb akkor voltam durván beteg,amikor Alexa két hónapos volt,akkor egy tüdőgyuszit szedtem össze.

Szóval remélem ti jól vagytok!

Pil:dokinál nem voltatok?És kézben isordít:Lehet hogy csak unatkozik?

Na megyek összeszedem magam!


Üdv:Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek, beköszöntött nálunk a hiszti korszak. Idáig esténként volt hiszti fürdetés előtt, amikor elmaradt a késő délutáni alvás. Tegnap este vacsi után pedig álomba hisztizte magát. Idáig vagy belealudt a vacsiba, vagy egy kicsit elbeszélgetett a kiságyba és elaludt. Nagyon rosszul éreztem magam, mert nem vettem ki a kiságyból. Bár a férjem kivette, ráripakodtam, hogy azonnal tegye vissza, mert a gyerek rögtön elhalgatott és ezerrel vigyorgott. Szóval tutira hiszti volt és ha eddig el tudod aludni magától, akkor most nem akarom hozzászokatni az ölben alváshoz. Szivtelen dög vagyok?

Niki! Gyógyulj meg!

Ex! Ügyes Peti, hogy kanállal evett!
Milyen a 32 Ft-os pelus? Hol veszed?

Reni
Kép
prenata
 
 


Wkata!
Nem tudom mi lehet a betegséged, de gyanítom, hogy hasonló, mint nekem. Én ezért nem hagyom abba a szoptatást. És igen van összefüggés a szopi és a hormon között, ilyenkor még fontosabb, hogy jól be legyél állítva és gyakran nézesd a hormonszinted, mint ahogy ezt valszeg a terhességed alatt is tetted. Nekem Hashimotho thyreoditisem van, ami pm alulműködés és jelenleg 75g euthyroxot szedek. Szóval ne hagyd abba a szopit csak e miatt, mert a gyereknek a szopi a legjobb és ha van elég tej, akkor örülj neki és mással ne foglalkozz. Ez később meghálálja magát, még ha most úgy is érzed hogy nehezebb. Na nem prédikálok végül is Te tudod, hogy neked mi a jobb, de szerintem a hormon dokidtól is kérd ki a véleményét ez ügyben.
Hozzátápinál az a fontos, hogy egyszerre csak egy valamit, hogyha gondot okoz, akkor tudd hogy mi. Ha mégis többfélét adsz és valami kiüt rajta, akkor egyenként kísérletezd ki, hogy melyik. Amúgy én almával és banánnal kezdtem a fiamnál.
Ja és mire írtad, hogy "BOCSI" ??? Ezt nem értettem. Vagy valamit nem olvastam, amit kellett volna?

Katus!
Én nem szoktam sütni, de imádom a marcipánt. Lehet kapni (pl Tescoban is) marcipán tömböket különböző színben. Sodrófával jó vékonyra nyújtsd ki és borítsd be a tortát. Azt nem tudom mennyire ragad és hogy megoldható e, de jobb ötletem nincs.
Na közben tovább olvastam és látom Bea már írta ezt az ötletet.

Venczkone!
Tegnap jöttünk haza az Örségből, nem voltam 4 napig.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Wkata!
Nem tudom mi lehet a betegséged, de gyanítom, hogy hasonló, mint nekem. Én ezért nem hagyom abba a szoptatást. És igen van összefüggés a szopi és a hormon között, ilyenkor még fontosabb, hogy jól be legyél állítva és gyakran nézesd a hormonszinted, mint ahogy ezt valszeg a terhességed alatt is tetted. Nekem Hashimotho thyreoditisem van, ami pm alulműködés és jelenleg 75g euthyroxot szedek. Szóval ne hagyd abba a szopit csak e miatt, mert a gyereknek a szopi a legjobb és ha van elég tej, akkor örülj neki és mással ne foglalkozz. Ez később meghálálja magát, még ha most úgy is érzed hogy nehezebb. Na nem prédikálok végül is Te tudod, hogy neked mi a jobb, de szerintem a hormon dokidtól is kérd ki a véleményét ez ügyben.
Hozzátápinál az a fontos, hogy egyszerre csak egy valamit, hogyha gondot okoz, akkor tudd hogy mi. Ha mégis többfélét adsz és valami kiüt rajta, akkor egyenként kísérletezd ki, hogy melyik. Amúgy én almával és banánnal kezdtem a fiamnál.
Ja és mire írtad, hogy "BOCSI" ??? Ezt nem értettem. Vagy valamit nem olvastam, amit kellett volna?

Katus!
Én nem szoktam sütni, de imádom a marcipánt. Lehet kapni (pl Tescoban is) marcipán tömböket különböző színben. Sodrófával jó vékonyra nyújtsd ki és borítsd be a tortát. Azt nem tudom mennyire ragad és hogy megoldható e, de jobb ötletem nincs.
Na közben tovább olvastam és látom Bea már írta ezt az ötletet.

Venczkone!
Tegnap jöttünk haza az Örségből, nem voltam 4 napig.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,

hol vagytok???

Nyanya: olyan jó lehetett egyet kikapcsolódni :) . Ráadásul az idő is nektek kedvezett. Friss, tiszta, napsütéses :) . Kell ennél több október közepén?

Tegnap elfelejtettem reagáni az öltöztetésre, de én elcsodálkoztam, hogy hogy beöltöztetitek a babákat. Nem tudom, lehet, hogy Szombathelyen van kellemes idő, de én eddig nemvittel túlzásba az öltöztetést. Kisnadrág, zokni, body, hosszú ujjú kis felső és kabát (kabátot eddig még csak 2-szer adtam rá). Takaró és kész. Ja és sapi.
Szerintem még szuper idő van, az kellemetlen, ha fúj a szél, de ennyi.

Pogi: olvastam Gergőcske blogját :) . Nekünk is laposodik hátul az egyik oldalon a fejecskéje Marcinak, de tegnap mondtam a dokinak, megtapogatta és mondta, hogy nem. Laposodik, de szerintem ő arra volt kiváncsi, hogy a koponyacsontok a helyén vannak-e??? De ezt csak én gondolom, mert nem fejtette ki :? .
Nálunk is a fordítva altatás a módszer, csak nem igazán szereti, mert így nem az ajtóval van szemben és nem lát minket, ha bemegyünk a szobába.
Mi még próbáljuk oldalasan is altatni, de kevés sikerrel, mert mindig háton fekvés lesz belőle, de legalább a fejét arra fordítja, amerre mi szeretnénk :) .

Rájöttem, hogy nehéz dolog ez a gyereknevelés :lol: :lol: :lol: . Annyi mindenre kell figyelni :lol: .

Preni: egy kicsit én is el vagyok kenődve (na nem nagyon, csak egy picit), mert bár szivesen szoptatom Marcit, csak nem értem, ha 3 hetesen már végigaludta az éjszakát, akkor most miért kel fel mindig hajnali fél 3-kor szopizni (1 hete). Le fogom szoktatni. Nem tudom, hogy ismeritek-e Tracy Hogg: A suttogó titkai c. könyvét. Erről is ír többek között. Eddig azért nem foglalkoztam vele, mert azt hittem, hogy növekedési ugrás van, de szerintem ez már kezd szokás lenni, úgyhogy megpróbálom még idejében leszoktatni.
Egyébként a bukásra visszatérve, tényleg kezdem azt hinni, hogy a korábbiakkal ellentétben szerintem most egy csomó tejem van és túleszi magát azért bukik. Hát nem tudom, sok nyitott kérdés van...

Ex: örülök, hogy végülis sikerült egy kicsi kajcsit kanállal etetned Petikével :) . Csak így tovább.

Olyan jó, hogy hétfőn ünnep lesz, mert többet lehetünk együtt hármasban :) . Már nagyon várom, bár szombaton megint suli :( .

Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


nemvittel = nem vittem :D

Marcika pedig úgy döntött, hogy nem óhajt többet megjelenni a képernyőn :lol: :lol: :lol: .
marcy
 
 


Marcy!
Szerintem azért kel föl szopni éjjel Marci mert éhes.
Miért vetted le a vonalzót egyébként boldog 3 hónapot Marcinak.

Nyanya!
Köszi a marcipános tippet.Wkata azért írta a bocs-ot mert összetévesztett minket azt hitte, hogy én adtam Katának 2 éves koráig tápszert tehéntej helyett. Egyébként én is tápit adtam de én csak1,5 éves koráig.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Wkata!
A védőnéni szerint a sorrend mindegy, a lényeg az, hogy 15 hónapos korukra kinn legyen mind a húsz foguk. Nem szokványos, de különösebb jelentősége nincs. Van, akinek felül jönnek először az első fogai.

Macsek!
Bundazsák még várhat szerintem, bár amilyen hidegek vannak, lehet, hamarosan azt is elővesszük… :wink:

Pil!
Szomorú vagyok, hogy gond van, remélem, megoldódik hamar. Nem fogzik a kiscsaj? Akkor szoktak extra nyügisek lenni…

Marcy!
Még csak most volt az első foglalkozás, a lábig és a hasig jutottunk el, és mindig ugyanazt a gyakorlatsort csináljuk. Igen, földön masszírozunk matracon, mire végzünk, elzsibbad mindenem… :D Egyelőre kb. tíz percig tart a masszázs, de még nem jutottunk a végére, elméletileg fél órás, mire végigmasszírozom a gyerkőcöt.
Allergiát sajnálom, de remélem, rendbe jön! Gratulálok Marci méreteihez, és boldog hófordulót Neki! :)
Alváshoz: mióta Kende fogzik, van úgy, hogy háromszor is ébred éjjel. Én hallottam erről a könyvről, és olvastam is belőle részleteket, de megmondom őszintén, nagyon nem értek egyet vele… :? Nem gondolom, hogy a gyereknek inkább egy pelustól, állatkától vagy egyébtől kell megnyugodnia, mint az anyja érintésétől, attól, hogy odabújhat hozzá… Én biztos nem bírnám hagyni ordítani akár tíz percen keresztül sem, nemhogy egy órán át. És amíg nekem, az apjának, és a babának jó az, hogy ott alszik velünk (kb. éjfél-fél egy körül veszem oda enni, aztán ott marad), addig minden más le van ejtve. :wink:
Bukás: próbáld meg evés közben többször büfiztetni, nálunk bejött, pedig Kende is sokat bukott.

Eszti!
Igen, normális, ha összerezzennek pisilés közben, a védőnő is mondta, hogy ne ijedjek meg, ha ilyet csinál. :)

Ex!
Milyen pelust vettél, ami 32 darabja? Én most megint jól megszívtam, mert nejlonos a külseje, pedig direkt nem akartam olyat venni, de mondom, kipróbálom a rossmannosat is, erre föl ilyet sikerült… :roll: Persze van belőle nem nejlonos is, de hát rosszhoz nyúltam. No, mindegy, majdcsak elfogy.
Gratulálok a kajcsihoz, belejön Peti, mint kiskutya az ugatásba!

Niki!
Jobbulást kívánok!

Dobok pár képet Dugókáról.

Na, még egy kicsit, még egy kicsit, mindjárt sikerül...D
Kép


Hammmmmm, megeszem az oroszlánt!!!
Kép


Helló, kameraman!
Kép


Csini vagyok? :D
Kép


Apának mindig ekkorákat vigyorgok!
Kép


A jól megérdemelt vacsikám...
Kép


Fúúúúú, de érdekes ott valami!
Kép

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Már megint lázas vagyok,délelőtt egész jól voltam,erre most megint.
Sajnos Vencelnek is hőemelkedése van,mondjuk kézrátétellel nem éreztem melegnek,csak piros volat az arca.Nagyon szégyellem magam,mert tegnap is piros volt az arcocskája,de mivel nem éreztem melegnek nem mértem.Mondjuk nagyon magas nem lehetett mert jól aludt.

Most adtam neki egy germicidet.Remélem semmi komoly.Sajnos csak holnap tudom elvinni dokihoz,mert már nem rendel,meg a párom sincs itthon.
Alexának még nem látom,hogy baja lenne,de ki tudja,ő estére szokott belázasodni.

Ezért utálom az őszt és a telet,mert mindig benyalunk valamit.

Úgy sajnálom Vencelt még csak három hónapos,és már elkapott valamit,ezek szerint ennyit ér az anyatej védelme.

Na megyek,bocsi,hogy panaszkodtam.


Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat fogügyben. Remélem, hamarosan javul a helyzet, mert többször is annyira kétségbeesetten sírt Maki, hogy én is majdnem vele... Amennyire én látom, a felső fogai közül mintha 3 pár is mocorogna, de leginkább a szemfog. Dudorosan duzzadt az ínye. Néha nagyon szenved.
Én meg benyaltam valamit, vagy megfáztam, nem tudom. Nagyon sz@rul érzem magam. Remélem, hogy megfázás és nem fertőzöm meg Misit. Mert ha fertőző, nemigen tudjuk elkerülni, hiszen szoptatok, álló nap együtt vagyunk, én fürdetem,s tb.
Nyanya - a bocsi valóban arra vonatkozott, amit Katus írt
igyekszem magam összeszedni, de a naponkénti hangulatingadozások, meg a néha napokig tartó depi elgondolkodtatott. eddig nem kellett a gyógyszerezésemen változtatni, most meg mintha napról napra változna a hormonigényem. Remélem, beáll. Sajnos msot nincs igazán jó orvosom, volt egy, de hozzá nem tudok visszamenni.
Amúgy arra gondoltam, hogy 6. hónapig tisztán szoptatás, és utána a 9. hónapig menne a hozzátáplálás, aztán az elválasztás. De ha beállna a hormonom, meg kicsit jobban érezném magam, akkor szerintem kivinném 1 éves korig a tejcit, már ha képes leszek rá. Szóval még csak gondolkodom, hogy mi is lehetne a menetrend.

Most nem írok többet, mert iszonyatosan fáj a fejem :-(

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Ma sincs túl nagy forgalom!
Nálunk mostmár napközben is állandósult a hiszti. Alvás előtt képes 30-40 peceket orítani. Ha felveszem, akkor meg azt hiszi, hogy játék jön és ezerrel vigyorog!

Képzeljétek, hogy jártunk tegnap!
3 hónapja vettünk egy Tigex mellszivót, amit kb. 3 napig használtam. Jó szar. Közben kaptam egy Avent kézit, ami bevált. Amikor vettük a Tigexet, azt mondták a Brendonban, hogy ha bármi gond van, akkor becserélik. ( A barátnőmék éltek is ezzel a lehetőséggel az ő mellszivójukkal)Na, tegnap sikerült visszavinnünk, mivel 70km-e van a Brendon, nincs kocsink stb. Erre nem cserélték be, mert hogy ki van bontva. Tökre bepöccentem. Ha nem bontom ki és nem próbálom ki, akkor honnan jövök rá, hogy szar? Így odaveszett 18e FT.


Hol vagytok?

Reni
Kép
prenata
 
 


Jobbulást a betegeknek!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Mindenki sztrájkol?!

Hahó!!! Hol vagytok?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Most ilyen korán jövök, anyukám Petizik.
Ma fél nyolckor kelt a gyerekem, miután késő este tíz percet sietett az órája, és 19 perccel éjfél előtt sírt fel. :) Aztán harmadjára sikerült csak elaltatnom tíz előtt tíz perccel, de ez annyira sikeres volt, hogy csak délben lett esedékes a tízórai. De az altatások között kimostam egy adagot, kivasaltam, amit kellett. Végül egy előtt indultunk dédizni, aztán otthagytam Petit, elmentem a bnőmmel ruhaanyagot venni, hazajöttem, kiteregettem (addigra tiszta lett a 2. adag ruci is).
Ma nem mentünk sétálni, mert Peti hatkor uzsonnázott, és vártam anyukámat, hogy majd együtt elmegyünk vásárolni, de ő keresztbe tett, és vásárolt egyedül, így ma nem sétiztünk. Majd holnap!

Holnapról jut eszembe: megérkezik végre a várva várt fagyasztónk. Anyukám szabin lesz, és közölte, hogy a régi, holnap épp egy hónapja romlott el. Akkor is szabira jött, mert ugye ki kellett belőle pakolni...

Katus, hát a "tud" egy enyhe túlzás, ma pl. a saját lustaságom miatt megint üvegből evett, de láttam rajta, hogy nem annyira gyerebe, de a végén elfogyott a pép. :D Most úgy is hosszú hétvége lesz, majd rábeszélem apáját, hogy próbálja meg ő is. :)
Csatatér tegnap sem volt, csak a szája körül.

Niki, jobbulást. Én ilyen időben nagyon ritkán szedek össze akármit is, én nyáron vagyok beteg...

Reni, én mindig felveszem Petit ha hisztizik, de ő egyébként is altatva van. Az az igazság, hogy ő, ha rázendít, akkor nem alszik el, mert nem tud bealudni a hisztizésbe. Már próbáltam egy-két-háromszor, de nem... Persze ettől nem vagy szívtelen dög, ti így csináljátok.
Én a 32 Ft-os pelust egy diszonktban találtam, de most a diszkont veszett el, vagy csak én vagyok vak. Cien márkájú, ahogy néztem, ez olyan drágább fajta Lidl-es, csak itt olcsóbb. Nekünk bevált, ha megint rátalálok a diszkontra veszek maxit, mert a midi bevált. Igaz, hogy hiába 4-9 kg a mérete, szerintem egy kicsit kisebb, de ez legyen a legnagyobb baj!
A mellszívóval NE hagyd magad!

Marcy, én szerintem nem öltöztetem túl Petit, jó azt tudni kell, hogy kenguruban van, és úgy több szél éri, de ha babakocsiban viszem, akkor is ugyanaz van rajta, de a takaró vékonyka.

Norwell, pelusról fentebb írtam. Egyébként szerintem a Tescos sem nejlonos, ill. nem tudom, mert még nem bontottam ki a maxit, és ez árban elfogadható, habár az utóbbi időben felment az ára.
Szupik a képek!

Wkata, nálunk anno mindenkin keresztül ment a megfázás, és Peti, annak ellenére, hogy tápszeres, nem kapta el! Remélem, nálatok sem lesz gond.

Végül szolgálati közlemény:
Ma váltottam egy mélt Pil.-lel, és írta, hogy senki nem küldött neki friss képet, szóval én is kérlek benneteket, hogy e-mailben árasszátok el gyerekképekkel, hogy szép, új tablónk legyen.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Felmentést kérek Pogi,Encus,Kisvirág és a magam nevében,mert eggyütt voltunk magaunknál :lol: :lol:
persze ettünk,nasiztunk,sétáltunk és Tök Szupi Volt!!
És csináltunk tök szupi képeket!

Kép


Kép


Kép


Kép


Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok,

Niki, Wkata, jobbulast nektek!

Pil: nem er ez a klikkesedes! :) Irigy a tali miatt!

Prenata, a 30-40 perc semmi, nalunk volt masfel oras musor is! Mostanra mar nincsen, altalaban teljesen kiuti magat estere, es a hajnali szopi utan is szepen visszaalszik, pedig sokszor teljesen eber, amikor visszateszem az agyaba. Olyankor elgugyoreszik, eltornazgat magaban. :D Mi meg hallgatjuk a szomszed szobabol, es ugyanugy ne alszunk, mintha sirna. :D

Pelus: nem tudom miert, de Andris olyan ugyes, hogy mindig a bal honalja fele tavozik a pisi a pelusbol! Addig tornazik hajnalban-reggel, hogy at kell oltoztetni. Neha Ferjecskem idoben kikapja az agyabol, megfekezi a nagy tornamutatvanyt. :) Pedig szerintem eleg szorosra zarom a pelust a derekan. :shock:

Holnap, ha minden igaz, megyunk delelott a Muveszetek Palotajaba, egy kis zenet hallgatni, ha mar esti koncertre nem jutunk el. Nem is tudom, mikor fogunk tudni menni, mert nincs semmi segitsegem, akire rabizhatnam Andrist! Teljesen anyafuggo lesz, ami nem biztos, hogy tul jo hosszu tavon.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Üdv!

Hál' Istennek nálunk mindegy, hogy Peti hogy tornázik, eddig egyik pelusból se folyt ki semmi.

Pil., tali miatt irigy...na ezért is lennék pesti... Így meg elvagyunk magunkban.

Csajok, ne hari, ha estére nem jövök!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Megint túl vagyunk egy átaludt éjszakán. Igaz, én legalább 10-szer felkeltem megnézni Petit. Sőt, 6 körül kakkantott Peti, és nem kelt fel rá, hanem 3/4 8-ig húzta a lóbőrt. Este már csak 1/4 órás hiszti volt. Én a konyhában sírtam, úgy sajnáltam szegénykémet. A férjem nyugtatott. De ez a gyermek, ha ölbe kerül, egyből azt hiszi, hogy buli van! Szóval, ő még sosem volt ölben elaltatva.

Pil!
Tök jó, hogy tudtok találkozni! Lehet ezért sem írnak a többiek? :roll: Mármint akikkel találkoztál!
Egyébként nagyon jók a képek! Amelinek milyen jó kis izmos lábacskái vannak! :lol:

Én már kezdem néha magam unni a fórumon, lehet én is visszaveszek magamból!

Ex!
Én Cien pelust az interneten találtam, azon az oldalon ahonnan Venczkoné Niki is vásárol. De ott 40 Ft/DB. Viszont árulnak ott Lidl-s és Tescos pelust is darabra. Csak más a neve, de direkt kibontottam a csomagolásból és összenéztem. A neten 39Ft/db. A lidl-ben 37,5 ft-ra jött ki legutóbb akciósan, a Tescos 39 körül, ha jól emlékszem. Szóval lehet, hogy én is rendelni fogok, mert sokkal kényelmesebb.

Niki!
Te melyik fajta pelust rendeled?

Na, eldugulok.

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?