Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eniko!
Balazs 3600-zal szuletett es most 8 kg korul van es 75 cm, szoval abszolut nem dagi Kép

Zsunya!
Bocs, hogy itt belekotnyeleskedek, de bizony Maminti Andrisa is tok jokedvu volt es ataludta az ejszakakat, amikor a tej mar regen keves volt neki!

Annamari
muter
 
 


Zsunya,
na látod, nincs itt semmi baj. Kép Kép Kép
Peti azért nem eszik éjjel, mert elég neki, amit nappal kap. És mivel hízik, tényleg elég neki, minõségileg is.
Ha kevés a súly, mindig a mérlegre kell fogni elsõ körben.
Nálunk ugyanez volt múltkor.

Lola
lola
 
 


Lola Kép

Annamari paráztatni nem itt kell.

zsunya
 
 

 
 

Zsunya,
en is ezzel nyugtatom magam, mar nem tudom ki mondta: almaban meg senki sem halt ehen.

Persze egeszen kis babaknal, ujszulotteknel azert figyelni kell, nade nekunk man nagyobbacska vanKép
afonya
 
 


Éva, kedves,
felhívnám a figyelmedet egy pár dologra:

1. a HÜLYE szót elipszilonnal írjuk.

2. nem káliumot, hanem K-vitamint adunk a gyereknek.

Ezek után gondolkozz el, ki a hülye...

Ha a kérdéseid valódi érdeklődést mutatnak majd, megválaszoljuk.

Enikő,
most te is meg fogsz rám haragudni, de sebaj. Légyszi ebben a topicban a válaszadást hagyd a profikra.

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!
Természetesen a profiké a válaszadás én csak leírtam, hogy én hogy jártam a kislányommal, mert egyidõsek Annamari babájával! És én is gondba voltam ezzel kérdéssel! Ennyi! Bocsika
Enikõ
ui Neked 3 gyermeked van? Gratula!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Zsunya??? Nem igazan ertelek, nem emlekszem, hogy barmikor, barhol paraztattalak volna, sot. Dehat Te tudod.
Egyre inkabb ugy erzem, hogy nem vagyok erre a topicra valo, tobb okbol.
Na mindegy. Sziasztok.
Annamari
muter
 
 


Áfonya,

A szoptatások között termelõdõ tej fokozatosan sûrûsödik be, így mikor cicire teszed a picit, elõször azt kapja, ami nemrég termelõdött (az még híg), sõt még be is lövel a mell, (akkor még termelõdik "híg" tej), majd ahogy az egyre régebben termelõdött tejcihez ér, annál sûrûbb lesz. Mikor a szopi végén fejek, az már iszonyú sûrû, zsíros, szinte "darabos" szokott lenni, valószínûleg az termelõdött legelõször és arra jött rá a frissebb tej és így tovább és így tovább...

Remélem érthetõ.

Pötyi
pötyi
 
 


Liesel!

Ezer köszönet, sokat segítettél ám. Bocs, hogy nem mailben irok, de a másik gépen van csak beállítva mailem, azt meg az uram foglalja, meg legalább a többiek is tudják, hogy ügyes vagy ám Kép
Szoval azota Vilivel nagyon következetes vagyok és ha befelé fordítja az ajkait, simán ki tudom forditani, anélkül hogy lecsuszna a mellemrol Kép , megy fekve is és már a "rosszabbik" mellemen sem idegeskedik, tök hamar ment, hogy rendben legyen az is, megtanultunk arrol az oldalrol is mindketten kényelmesen szopizniKép, most már tudtam, hogy mikor szopizik jol Kép

A gombával kapcsolatban sikerült kideritened valamit? Nekem eszembejutott egy dolog, ami esetleg utalhat rá? Gyakran van olyan érzésem, mintha fel lennék fázva, mindig is könnyen felfáztam, viszont a dokim a 6 hetes kontrollon azt mondta hogy az nem felfázás, hanem szopi alatt ez simán elöfordul az ilyen el is magyarázta, hogy miért (de azt elfelejtettem), és adott rá kencét. A két dolog együtt (ez és a mellbimbó körüli halványrózsaszín csík) nem utalhat mégis gombára? Más jel mindig nincs.

Puszi.
Norci

Ui. Vilinek nagyon tetszik a kend? Kép
norci
 
 


Eszembejutott a dokim v.mi hormonhiányra hivatkozott, ami szopi alatt normális. (Nagyon jó fej és nagyon megbizhato orvos)

Norci
norci
 
 


Kedves Éva!
Elnézés kérek, hogy durván belegázoltam teljesen nyugodt lelkiismeretedbe egy bemásolt cikkel. A cél az volt, hogy megtudják azok, kiknek sok tejük van, és veszik a fáradságot a fejésre, hogy végre megemelték az árát, és hogy nyolc hónapos korig igenis JÁR minden babának.Számomra TÖK mindegy, ki tette meg, a lényeg az, hogy megtette. Az országban 23 helyen vannak anyatejgyûjtõ állomások, KÉRÉSEDRE köteles az orvos, és a védõnõi hálózat segíteni, az anyatej felderítésében, és beszerzésében.
Én anno 2 kisgyereknek is adtam tejet,így "tejtestvérek" lettek az enyémekkel.És fogalmam sincs a pártállásukról... Ma is hálásak érte.Sohasem fogadtam el érte pénzt, de ha a hálózat vitte volna el, elfogadtam volna. Az apuka 2 hónapon át minden reggel jött a tejért, hóban, fagyban is.

Sok sikert az egészséges gyerekeidhez, örülünk, hogy jártál ebben a topicban, talán mégis érdekel a téma?!,
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Enikõ,
4. Köszi.

Virág
Virág (fiore)
 


OFF
Annamari! Semmi gond. Mésok vagyunk. Én hiszek a pozitiv gondolat erejében. És mindig pánikba estem a huhogástól. Maminti kisfia pedig gyönyörû, és távolról sem sovány. Peti viszont olyan mint egy pók, nagy fejjel. Minden, csak nem kövér. Szóval, ha Maminti nem húzott párhuzamot, venném a bátorságot, hogy nincs is. Ha tudsz segiteni, segits, ha nem, akkor kérlek ne huhogj. Amúgy semmi baj. Kép

Zsunya

zsunya
 
 


Sziasztok!

Volt valakinek hasonlo?...Mar harmadik napja ketorankent felebred a Pici, es van, hogy megyugszik a vallamon, es egy pillanat mulva mar alszik is, de van, hogy megint enni ker. Ot honaposak multunk, eddig csak anytejet ettunk. Lehet, hogy mar nem eleg neki? Valaki mintha regebben irta volna, hogy az ejszakai suru felebredesnek ez is lehet az oka? Szerintem jon a fogacskaja is, meg a hasa is szokott fajni (nem nottuk ki harom honaposan), de most ezeket kizartam. Mostanaban napi otszor ettunk (egyszer ejszaka is), tegnap kilencszer, es amig nem adtam neki a cicit ejszaka addig nem nyugododtt meg, es nem csak cumizott, hanem tenyleg evett is. Egyebkent jo kedvu. Szoval nem tudom mi lehet? Keves neki a tej mar? Egyebkent egy-ket het mulva terveztuk hogy megprobalkozunk egy kis krumplival, adjak mar neki most, vagy varjak meg? Szerintetek mi legyen?

Kati es Emese
katkamano
 
 


Kati!
Így mûködik a tejcsi-szabályozás. Úgy tûnik, átmenetileg nem elég, mert Emese étvágya hirtelen nõtt meg, de ez hamarosan rendezõdik a gyakoribb szopiktól. Szerintem elsõre nincs más teendõ, mint nyugi+szopi sokszor. A kínálgatás még várhat akár egy hónapot is.

Magánvéleményem, hogy elvi hibás az a stratégia, hogy a hiányzó tejcsit, ami könnyen emészthetõ, zsírban-cukorban gazdag gyümölcspapival, sóba-vízbe krumplival próbáljuk pótolni. Ezek egyrészt eléggé diétás fogások, másrészt a babagyomornak alig-alig feldolgozhatóak.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Szia Zsunya!

Gratula Petinek a nagyotnövéshez, örülök, hogy feleslegesen aggódtál! Kép

OFF-ügyben e-mailek.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Virág!
4 gyermek? 23 évesen? Ez igen!!! Minden elismerésem Kép Milyen a nemek aránya? Koruk? Neveik? Ha nem titok! Kép
Üdv Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Teljesen elhûltem a tegnapi termésen. Légyszi hagyjuk ki ebbõl a topikból a dühöngéseket! (ami az anyatejáras cikket illeti, volt egy balos reakció is, amire senki nem írta, hogy írgum burgum, no mindegy, szerintem sem ezekbe a topikokba való a politizálás) És azon is kiakadtam, hogy Virág rendreutasította Enikõt! Virág, lehet, hogy most rám fogsz megharagudni, de nem értek egyet veled. Mi az, hogy hagyja meg a válaszolást a profiknak???? A topiknak nem az a cime, hogy lll válaszol vagy hasonló! Én ugyanúgy laikus vagyok, mint más, történesen szopi jobban sikerült, mint Enikõnek, ettõl még szerintem nyugodtan megírhatja, az õ gyermeke mennyit eszik, mint ahogy én is megírom, ha valakinek úgy érzem tudok válaszolni. Ez egy nyilvános oldal, és szerintem nyugodtan írjon bárki véleményt. Bocs, de ez kikivánkozott. (olvastam a másik topikokat, sejtem a vélemény okát, de akkor is)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Katkamanó,

Annak, hogy a pici sûrûbben rákéredzkedik a cicire, több oka is lehet, de nem hinném, hogy ezen a krumpli segítene. Elképzelhetõ, hogy több tejcire van szüksége, de akkor aggodalomra semmi ok, mert így hogy többször adsz neki, természetesen a tejmennyiség is nõni fog, kb egy hét alatt "rendbejön" (az ismert szlogen:több szopi, több tejci). Az elsõ fiamnál én is sürgettem a hozzátáplálást (5 hónaposan kapott már almát, banánt stb.), de a mostaninál már nem fogom. 6 hónapos koráig teljesen felesleges. Én bevallom nõiesen, hogy az elsõ gyerkõcnél a kiváncsiság hajtott, hogy mikor adhatok már neki bébipapit. Szóval igazából nem csak a gyerek érdekeit néztem.
Persze nincs rossz lépés, tedd, amit jónak gondolsz.

Pötyi
pötyi
 
 


OFF
Asszem Zsunya, az Indexen mar megprobaltam segiteni, ha nem emlekszel, sajnalom Kép Amugy Maminti fia is volt vekonyka.
ON
Annamari
muter
 
 


Potyi,
igen, koszi, igy mar ertemKép
afonya
 
 


Pildi,
jól sejted az okát. És nem haragszom rád, dehogy is! Kép És igazad van abban is, hogy mindenki megírhatja a véleményét. (Érdemes figyelembe venni egyébiránt a vérmérsékletemet. Kép) És az is igaz, hogy semmi hülyeséget nem írt Enikõ. Mindemellett még én is csak a legritkább esetben válaszolok ebben a topicban egy-egy problémára, azt is csak akkor, ha sürgõs a dolog, és 1000%-ban biztos vagyok abban, hogy igazam van. És mindig odaírom, hogy ez egy laikus válasza, ha tudja az illetõ, várja meg Ibolyékat. Másképpen: nem adok tanácsot egy teniszezni tanulónak, ha én magam sem tudok.

Enikõ,
nem titok. A profilomban még nem javítottam át, de már 24 vagyok. Ruben (fiú) - 5 és fél, Rebeka - 4, Abigél - 2 és fél, Ráhel - 7 hónapos. Ja, és ne vegye el a kedvedet az olvasgatástól a kirohanásom. Én sem vagyok tökéletes. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Lányok!
Nem tartom "balos"kirohanásnak, azt, hogy 28millió megtakarítását felháborítónak ítélem meg, mert POLITIKÁTÓL függetlenül az anyatej biztosítása számomra nem az a terület, amin spórolni lehet. Eszem ágában sincs politizálni, s ha tenném, akkor sem itt, és fõleg nem az anyatej kapcsán! Talán nem kéne az érintetteknek mindenbe belelátni a politikát...Téma lézárva-részemrõl.

Zsunya!
Aggódtam a lányom súlyán, a másik topicban a minap. Mire valaki megkérdezte, hogy mit jelent az pontosan, hogy "nem növöget". Gondoltam jó, lemérem, mielõtt válaszolok. Erre kiderült, hogy néhány nap alatt Enci 360-at nõtt, pedig elõtte meg sem moccant a súlya. Ennyit a gyarapodásról.

Virág!!!!
Leszel szíves csókolommal köszönni!:}
Csi
Névtelen
 


Muti, Zsunya, lányok, lányok, rajtam (se) vitatkozzatok, olyan aranyosak vagytok, szeretlek Titeket, és most lelkifurim lesz miattatok! Kép Õszintén szólva, én minden szopis topiktól messze elbújdosok, mert használhatatlannak érzem magam és pláne nem belevalónak, csak véletlenül tévedtem ide.

Zsunyek, bár tudnék segiteni neked, én annakidején pont azzal nyugtatgattam magam tejügyben, hogy Andris kezdetektõl átaludt minden éjszakát, tehát biztos jóllakott, de persze õ egyébként sem az az izgága tipus. Aztán mégsem volt elég. Persze, õ alig-alig gyarapodott, nem heteken, de hónapokon keresztül. Egyébként én Petit sem látom soványnak, ahhoz képest pláne nem, amilyen Andris volt még anno. Azért enyhe lóditással elmondhatom, hogy 8 hónapig szoptunk (fõleg én), bár csimota csak holnap lesz annyi és a héten már reggel sem kért cicit.

De ez lényegtelen, az a fõ, hogy Petivel minden rendben, a mérleget kéne újrainstallálni. Kép
bogyeszka Maminti
 


Csi néni,
kezét csókolom! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Maminti!
Azt hiszem mindkettõnknek nehéz idõszak volt ez a pár nap. Mutinak sokkal inkább. Úgyhogy mind a négyõtöknek sok puszit küldünk, és elnézést a túlérzékenykedésért.

Peti mintha tudná gyönyörûen eszik azóta, és a cicim is belövellt megint. Kép Szóval hurrá!

Zsunya

zsunya
 
 


Sziasztok!
Virág:
Nem lehet elég korán kezdeni Kép Nagyon szép nagy családod van. Kicsit irigyelhetlek? Kép Egyébként megtudhatom melyik országban éltek, hogy ilyen neveket adtatok a babócáknak? A férjed külföldi? A Ruben számomra a legérdekesebb! Még nem hallottam! Kép Tök, jó, hogy ilyen fiatal vagy és már ennyi gyermeked van! Én is mindig fiatal anyuka akartam lenni. Épp ezért tartottam meg Bogit függetlenül attól, hogy az apja nem akarta! Amikor hosszú ideig barátom volt, akkor nem jött össze Kép, most meg szinte elsõre sikerült, és hát én ragaszkodtam hozzá, hogy megtartsam!! Kép Úgyhogy most ketten vagyunk! De egyáltalán nem hiányzik apuci -nekem- Boginak biztosan fog majd, de hát nem mutat érdeklõdést a lánya iránt! Én meg nem erõltetem, mert annak sosincs jó vége! Nem vagyunk rászorulva anyagilag, és még egy csomó jó oldalát is felfedeztem az egyedüllétnek! Kép na jó, ezeket helyezem elõtérbe!! Na persze ez nem maradhat tartósan így, de egyelõre ez van! Önálló és független vagyok! Tök jó! Kép
A másik, pedig ami miatt "lehurrogtál", nem hiszem, hogy okod volt lehurrogni! Én nem Magyarországon élek. Itt mások a szokások! Ezt el kell fogadni! Hogy az miért baj ha valaki nem úgy csinája mint ahogy pl Te???? Nem értem!!!!!!

Üdv
Enikõ
Névtelen
 


Zsunya, éljen, éljen! Kép Kép
bogyeszka
 


Enikõ,
nem azért "hurrogtalak le", mert nem úgy csinálod pl. a szoptatást, ahogy én, hanem azért, mert megkaptad a szükséges és helyes információkat ahhoz, hogy szoptathasd Bogit, de nem éltél velük. És ha Üzbegisztánban élnék, akkor sem volna kevesebb ideig szüksége a kicsimnek anyatejre, mint itt Magyarországon, ahol élek. Ez nem szokások kérdése, vagyis részben az, de épp ezt kell leküzdeni. Értem én, hogy teher volt valamennyire a szoptatás (pl. gerincferdülésed miatt), de errõl szól az anyaság. Én is szoptattam úgy, hogy közben a csillagokat láttam és üvöltöttem (sebes volt mindkét mellem), de Ráhel még most is csak anyatejen él, mégha akkor nagyon rövid ideig kapott is tápszert. Nem az én érzéseim kell, hogy érdekeljenek Téged, hanem az, hogy Boginak esetlegesen milyen hátránya(i) származnak majd a korai hozzátáplálásból. (Kívánom semmilyen, de ne felejtsd el, az allergiák akár 40 éves korban is kijöhetnek. Nem tudhatod, mikor köszön vissza.) Nem tudom, gyújtottam-e némi fényt, a Szegedi topicban nem jártak sok sikerrel a lányok, bár az utóbbi pár nap termését nem olvastam. (Én is az LLL militarista szárnyához tartozom, bár nem vagyok vezetõKép) Tudod, a gyerekeink mindamellett, hogy a mieink, nem a mi tulajdonunkat képezik. Én úgy hiszem, hogy azért vannak itt, hogy szeretettel felneveljük õket, mint önálló individuumokat, akiket persze érzelmi és biológiai szálak fûznek hozzánk (és fordítva), de nem rendelkezhetünk csak úgy fölöttük, maximális tudásunkkal kell terelgetnünk õket, és pusztán kíváncsiságból, lustaságból, a mellünk formájának féltése miatt, vagy egyéb kényelmi szempontok okán nem foszthatjuk meg õket a számukra legértékesebb, legegészségesebb tápláléktól. (Ha más szempontok játszanak közre, pl. egészségügyi, vagy azon kevesek közé tartozik egy nõ, akinek valóban nincs teje, az más tészta, õ nem tehet róla, de - legalábbis itt Mo-on - ,mint fentebb is olvasható, ezek az anyukák is tudnak anyatejet biztosítani a babájuknak.)
Ahhoz gratulálok, és nagyon örülök, hogy megtartottad Bogit. Kívánom, hogy hamarosan találj rá arra a férfira, aki gondoskodni tud az érzelmi szükségleteitekrõl is, és egy családdá váljatok. Ami pedig a gyerekeink neveit illeti: nem, nem külföldi a férjem, tökmagyar Kép. Mi beleszerettünk a héber nevekbe, bár nem vagyunk zsidók. (Vagy a fene tudja, biztos volt az õseink között jópár zsidó, de nem tudok rólaKép.) A hangzásuk és jelentésük alapján választottuk ezeket a neveket. Tényleg jó ilyen korán "megteremteni" a családot. Mostmár "csak" fel kell nevelni õket (na meg túlélni Kép) És te hány éves vagy? Ja, és igen, lehet irigyelni, van mit. (A férjem most mondja, hogy tényleg nincs mégegy ilyen férj a világon, mint õ. Kép És egyet kell, hogy értsek vele. Kép) Kissé OFF voltam, bocsi mindenkitõl. Pusszancs:

Virág
Virág (fiore)
 


sziasztok
már az Elsõ napok/hetek topicba is leírtam kérdésemet: mennyire ellenjavalt a cumi? Tudom, megzavarhatja a szopási technikát, meg a fogak, meg stb, de lehetséges, hogy több haszna is lehet? Mert én eddig nem adtam (7 hetes a babám), de úgy látom, többször szeretne szopizni. Komfort szopi van, de több nem mehet, mert (hála istennek) még este is dõl a tejci, ezáltal nem azt kapja, amit várt.
köszi a segítséget elõre is!

bringa
bringa
 
 


Sziasztok!
Napokig nem tudtam a géphez férni, na nem a kupi miatt. Kép

Bringa! Elvileg kb. 4 hetes koráig kell nagyon kerülni a cumit, kb. addigra "tanul meg jól szopizni" egy újszülött. De az az igazság, hogy utána is sokat ronthat a tecnikáján, ezért nem javasolnám. Ismerõs, hogy milyen dühös és csalódott tud lenni a kicsi, ha a komfortszopi helyett "tejdõlést" kap, de van rá megoldás. Arra a melledre tedd, amin utoljára szopizott és figyelj arra, hogy a fejecskéje magasabban legyen, mint a mellbimbód, hogy a reflex beindulásakor ne kelljen fuldokolnia. Nem baj az, ha sok a tejcsi, szép lassan hagyd el a fejést, ha egyátalán fejtél és akkor majd meglátod, hogy beáll a kereslet kínálat! Azért is jobb ha te vagy a cumija, mert akkor megtanulja, hogy nem egy tárgy kell ahhoz, hogy megnyugodhasson, hanem valaki, TE!!! Úgyhogy türelem!!!

Zsunya! Örülök, hogy megoldódott a súlyproblémátok! Én akkor is korainak tartom a gyümölcsöt is 4-5 hónaposan, de te tudod. Pl. kicsit fejhetnél, hogy legyen egy adagnyi, amíg te tanulsz, amit nagyon becsülök benned!!!

Annamari! Bizony létezik, hogy 380g-nyit szopizik babád! Tök jó!!! Kép

Zsomimama! Köszönjük az infót az anyatejrõl!!!!

Sylvike! Kezdhetsz almával, barackkal, körtével, rizzsel, krumplival. A lényeg, ha még szeretnél szoptatni, akkor mindig szopi után kínáld meg, hogy a tejtermelés fennmaradhasson!! Ne erõltesd az ételt, legyen kicsit játék, tudod, az sem baj, ha egy éves koráig szinte csak anyatejen él!

Pannus! Ágci jól írta, hogy még egy csomó minden lehet erõsen allergén, de lehet olyan is, ami nem jellemzõen az, de a te kicsi fiad mégis allergiás rá. A legtöbb dolog, amit te megeszel, átmegy az anyatejbe. Egyébként biztos, hogy allergiás kiütésekrõl van szó? Próbálj meg minden héten egy ételfajtát kihagyni az étkezésedbõl és figyeld, hogy reagál rá a kisfiad. Ha nem tûnnek el a pöttyök, akkor eheted tovább és nézz meg egy másikat! Szeretsz szoptatni?

Ildikó! Az anyatej tartalmazza az összes vitamint kellõ mértékben, feltéve, ha az anya kiegyensúlyozottan táplálkozik. Fõleg az "elõtej" (ami nem elõtej, hanem a tejcsi vizes fázisa. Az elõtej az a sárgás kismennyiségû tej, amit az elsõ napokban szopik a baba, amíg be nem lövell az "igazi" tej. Elõtej=colostrum), szóval a tejcsi elsõ fele tartalmaz nagy mennyiségben D-vitamint, ezért is tévhit az, hogy az nem olyan értékes, mint a vége, ami jó zsíros. Én úgy csinálom, hogy télen adok másnaponta egy cseppet, nyáron, tavasszal pedig napoztatom Helenát. K-vitamint elég a születés után adni egyszer, hogy megelõzzük az esteleges vérzéseket, de aztán nem kell, mert utána már termeli a baba szervezete is.

Norci! Örülök, hogy rendezõdno látszik a te problémád is! Képzeld! Én rájöttem ,hogy Helenának miért fordul be néha a felsõ ajka. Leírom, hátha hasznos másnak is: Szóval most már nagyon mozgékony, profiul "elkapja a cicit röptében is". Igen ám, de ez néha azzal jár, hogy csak a végét kapja el és akkor már nem ereszti, inkább beszívja és akkor beszívja egy picit a felsõ ajkát is. Az segít ilyenkor, ha a mutatóujjammal óvatosan "kipöckölöm" a felsõ ajkát, vagy az a legjobb, ha odafigyelek rendesen és gyorsabb vagyok, mint õ és amikor nagyra tátja a száját én rakom bele a mellemet azzal a bizonyos C-fogással. Úgy tuti a siker!
Szoptatás alatt tényleg természetes a relatív hormonhiány, ami tényleg okozhat olyan érzést, mintha az ember fel lenne fázva. Talán ismered az intimtornát. Azt kellene kipróbálnod. Jól jön majd a következõ szülésnél is!

Katkamanó! Nekem mostanában csinálta kb. 2 hétig a kislányom ezt a gyakori éjeli ébredést. Én a fogára gyanakszom, de az is lehet, hogy nála már a szeparációs szorongás is közrejátszott! Azt tudom javasolni, hogy ha egyébként jó kedvû, jól fejlõdik, akkor türelem és kitartás. Figyelj rá nagyon és akkor rájössz, hogy mi is az ok! Ne aggódj, egyszer, remélhetõleg hamar ezen is túl lesztek! Várj még 1 hónapot legalább a hozzátáplálással!

Virág! Egyetértek Ildivel, szerintem is az a jó, ha mindenki hozzászólhat itt is a témához. Az LLL is úgy mûködik, hogy az anyukák megosztják egymással a tapasztalataikat. Ne aggódj, ha nagy hülyeséget ír valaki, arra úgyis minden kicsit felvilágosult anyuka oroszlánként fog reagálni! Kép

Na megyek! Helenázni... Kép
Menta
menta
 
 


Menta!

Köszi, azért Liesel nélkül nem ment volna, megmutata a helyes kipöckölmést, azóta nem csúszik le Vili a mellemröl.

Pusz.
Norci

hjh
h9oj d dbbbbbbbbbbb

és Vilike Kép
norci
 
 


Menta!

Köszi, azért Liesel nélkül nem ment volna, megmutata a helyes kipöckölmést, azóta nem csúszik le Vili a mellemröl.

Pusz.
Norci

hjh
h9oj d dbbbbbbbbbbb

és Vilike Kép
norci
 
 


bocsi a dupláért, ja és megmutatta és kipöckölést

Norci
norci
 
 


Zsunya,
Orulok, hogy minden rendben Petyaval! Kép

Maminti,
Bocs, hogy Teged hoztalak fel peldanak, remelem, nem esett rosszul!

Annamari
muter
 
 


Muti, dehogy esett rosszul! Kép Csak ha már kudarcdijas vagyok, legalább elrettentõ példa ne legyek. Kép Fõleg, ha emiatt vita alakul ki.

Zsunya, mondd el azonnal a titkodat, hogy jött vissza a tejci?
bogyeszka Maminti
 


Sziasztok!
Virág:
Amikor megszületett Bogi, a 4. napon lövellt be a tejem. Ez tök normális azt hiszem.Ugyi? Már leírtam, hogy hogy jártam az elején a babóval.Fény alatt volt=aluszékony volt, amikor 3 óránként 1/2 órára -egy perccel sem többre- kihozták szopizni, aludt, nem tudtam életet verni bele, így nem szopott soha semmit.Illetve max 5-10 grammot. 10 volt a csúcsunk ha jól emlékszem.Állandóan ordított bent a fény alatt így mindig nyomták bele a tápszert. Mentem én fejni, de alig tudtam valamit lefejni. Olyan jelentéktelen mennyiség volt, hogy a csecsemõsnõvérek oda se adták neki, Kép hiába tettem be a tejgyûjtõ hûtõbe!!! A legelsõ éjszaka aludt csak velem,kint mert utána besárgult. Ordított az éhségtõl én meg sírtam, mert nem tudtam mit csináljak vele.A csecsemõs nõvérkék mondták, hogy hozassak be neki cumit!!! Anyukámat hívtam telefonon,kétségbeesve este fél 10-kor, hogy nyitva van a Tesco 10-ig és menjen el vegyen cumit Boginak és hozza be! Legelsõ nap-éjszaka már cumival aludt el!!! A csecsemõsnõvérkék javaslatára!!!!!
2 féle cumit hozott anyu, még meg is kérdeztem a nõvérkéktõl, hogy melyiket adjam oda neki? Szóval a klinikai tartózkodás alatt végig tápszerezték. Azt hiszem pohárból, de a lényegen nem változtat! Az elején piszkosul lelkiismeretfurdalásom volt, amiért kihozták és nem tudtam megszoptatni. Egy nap 6x-7x hozták ki a babákat (attól függõen épp melyik nõvérke csapat dologzott) és naponta általában 1x sikerült szopiznia. Akkor is szinte aludt közben Kép
Amikor hazaengedtek bennünket, épp Húsvét szombat volt a 6. nap! Semmit nem kaptunk a klinikán (recept) és nem is volt otthon semmi (szájpenész elleni ecsetelõ,tápszer, popsikenõcs, vitamin...semmi...) Otthon is aluszékony volt. Alig lehetett életet lehelni bele, mert aludt. 2 napig! Utána ordított! Szopott õ, mellre tettem szinte óránként, fejtem minden egyes szopi után. Egy rakás lefejt anyatej van a fagyasztóban még mindig!!! Én megesküszöm neked, nektek ,hogy egyszerûen nem volt elég tápláló a tejem Boginak!!! Mennyiségileg nem volt gond, amikor már belelendült a szopiba.De minõségileg semmi volt a tejem. 1 hónapos koráig csak szopott, 1 hónapig ordított! Nem sírt, ordított. Nem gyarapodott semmit! Egészen addig, míg fel nem írattuk a tápszert, és el nem kezdtük adni neki! Attól a naptól fogva, aludt legalább 2 órát is egyhuzamba, ami elõtte sose történt meg (csak amíg a fény alatt volt, illetve a a hatása alatt) Max 1 óra volt amit egyhuzamba aludt, és már ébredt is fel az éhségtõl. Vagy ordított, vagy szopott, vagy nagyritkán aludt! Ha hiszed ha nem szinte óránként mellre tettem és olyankor általában 1 órát szopott! De volt, hogy jóval többet. Az én cicim is kisebesedett, fájt is piszkosul, de a kenõccsel -amit a klinikán javasoltak- helyrehoztuk. Amikor elkezdtük tápszerrel pótolni, és láthatóan jól lakott volt,nem éhezett tovább, akkor nyugodtam meg! Szopott õ a tápszer mellett, de szinte minden kiadós szopi után adni kellett pótlást, mert éhes maradt! Akkor gyorsan irány a konyha, tápszer készítés, cumiztatás, majd fejtem. Így teltek a napjaim, de azt hiszem, hogy rajtam kívül rengeteg anyának telnek igy a napjai. Így, Bogi egyre kevesebbet volt hajlandó szopizni, mert a cumiból könnyebben jön Kép A legvégén már egyáltalán nem fogadta el a cicit.Ha mellre tettem elfordította a fejét, és ordított! Hát hogy lehet beleerõltetni egy babába az anyatejet??? Mármint, hogy szopjon? Aztán csináltam egy jó hónapig, hogy fejtem, de a végén már nem fogadta el cumiból sem az anyatejet. Mostmeg már a tápszert sem fogadja el!!! Hát akkor mit adjak neki???? A bébipépeket sem eszi meg! Semmit! Sajnos! Kép

Én teljesen biztos vagyok benne, hogy nem volt elég tartalmas-zsíros- a tejem és azért nem gyarapodott Bogi. Azért sírt 1 hónapig szinte állandóan ha ébren volt. Mert ahogy elkezdtük a tápszert, mindjárt rendbe jött! Azért ez elgondolkodtató, nem? Ha a helytelen mellrehelyezéssel lett volna gond, akkor csomós lett volna itt-ott a cicim, nem? Na nekem nem volt csomós! Sehol sem. És mellgyuszim sem volt. Csak a seb a bimbón, de hát az a hosszú,maratoni szopiktól volt!

Iboly szerint ez hülyeség ilyen nincs. De szerintem meg van! Saját tapasztalat..... meg én voltam ott, amikor a lefejt tejet ami a hûtõben volt, elõvettem és nem volt rajta zsírréteg. Nem a színén voltam kiakadva, mert szinte mindenkinek kékes fehéres színû a teje, hanem azon, hogy a lehûtött tejen nem volt zsírréteg! Egyik kisüveges lefejt tejen sem! Azért ez is elgondolkoztató, nem? Te még szoptatsz ugye? Na fejjél le kb 30-40 ml tejet, tedd be a hûtõbe egy átlátszó bébiételes üvegbe, és nézd meg 3 óra múlva, hogy van-e rajta zsírréteg? Akármennyi! Tök mindegy mennyi, csak legyen rajta, mert az enyémen nem volt egy szál se.Egy zsírmolekula se Kép

Bocsika, hogy még egyszer -nyomatékosan Kép- leírtam az élettörténetünket, de azt hiszem ez sem tükrözi a valóságot. Ha itt lettél volna, mint anyu vagy a védõnõm, vagy a szomszéd nénim- aki nagyon sokat segített nekem- akkor te is egy véleményen lennél velem hidd el, ami a szopi témát illeti. Ami a hozzátáplálást, biztosan nem, de Te most a szopiról írtál és én arra reagáltam.

Annamarihoz fûzött hozzászólásomhoz, pedig odaírtam, hogy laikus vagyok Kép Kép

Tetszik a Ruben név! Én sose adnék héber nevet a gyermekeimnek, de semmilyen másmilyen idegen nevet sem, mert én ragaszkodom a magyar-magyaros nevekhez, de szerintem szép a Ruben és érdekes.Tuti nem fog sok Ruben szembe jönni veletek az utcán Kép Abigél sincs olyan túl sok, igaz? Jó névválasztások! Kép Terveztek még gyereket? Kép Vagy elég ennyi Kép? A férjed hány éves?? Nagyon bátrak vagytok!!!! Gratula és kitartás!
Üdv
Enikõ
Névtelen
 


Lányok!
Megfigyelésem, hogy ha nem korlátos a szopi-idõ, nem kell evéshez felébreszteni a babát! Legalábbis az enyémeket nem. Csak az orruk alá tartani a cicit - ehhez persze az kell, hogy menjen a fekve szopi - egy idõ után ráharap, elõször csak egyet-kettõt cuppant, aztán beindul a kis szivattyú.
Kiemelném, garanciát csak a saját gyerkõcökre vállalok, de miért ne mûködne másnak is?
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Maminti!
hát, semmi extra. 1-2 óránkét szopi két cicibõl. Séta, csoki nekem, Petinek cici, cici, cici. Ja és a vezércsel. Amit mindig elfelejtek: inni. Ittam. Ugyan sima teát, de napi 3 litert. Semmi hókuszpókusz. Aszem ha el akar apadni akkor meg is gebedhetek, de el fog. Ez most nem akart. Kép

Menta!
Mint irtam már, nem megy. Néha még megpróbálom, de 10ml jön 40 perc alatt. Hidd el, nem volt egyszerû a döntés, de már eldöntöttem, igy tartom magam ehez, és nem rágódom, ha birok.

Pusz
Zsunya

zsunya
 
 


Jaa, hogy te tudsz 2 óránként etetni. Úúgy könnyû. Kép Nálunk Andris 3, de inkább 4 óránként volt hajlandó egyáltalán felébredni. Annyira örülök, hogy neked sikerült! Kép Kép Csak igy tovább! Kép
bogyeszkaMaminti
 


Mam, dehogy vagy elrettento pelda! Arrol nem tehetsz, hogy egy angyal a kisfiad es elfelejt szolni, hogy ehes Kép Fejessel meg eleg nehez fenntartani ugye...
muter
 
 


Mam, dehogy akartalak elrettento peldakent felhozni! Arrol nem tehetsz, hogy Andris egy angyal es nem szol, ha ehes Kép Fejessel meg ugye nehez fenntartani...
muter
 
 


Annamari, bogyeszka Maminti!

Nem tudom miért látogatjátok ezt a topicot, ha az indexen elég durván szidjátok (hozzászólásaitok 4060-tól):

[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9060052&uq=4080" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9060052&uq=4080[/url]

És fõleg nem értem miért kell Ibolyt, "név" szerint, illetve a szakértelmét becsmérelnetek.

Timi
Névtelen
 


Kedves Timi!
Nem szidtam Iboly szakértelmét. Távol álljon tõlem. Ha kicsit rám keresel az Indexen, (persze, nem kötelezõ), megtudhatod, hogy miért borultam ki annyira Iboly a szegedi anyukák topikjába irt hozzászólásán. Feltételezem róla a legmesszemenõkibb való jószándékot. Csak éppen úgy gázol át (ezzel az ominózus hozzászólásával) másokon, hogy még csak észre sem veszi. Ide csak azért irtam, mert nem akartam azt, hogy két jó ismerõsöm miattam vitatkozzon. Nagyon sajnálom, ha bántom a szépérzékedet azzal, hogy ideirok. Ha ez neked megnyugvás, nem teszem többet, semmi energiám, pláne kedvem flamelni.
bogyeszka
 


Timi!

A ket forum talan konkurencia? Itt sem titkoltam soha, hogy az lll ajanlasat nem veszem szo szerint szentirasnak. Attol pedig, hogy valaki jo szoptatasi tanacsado, lehet neki olyan megnyilvanulasa, ami adott esetben nekem nem szimpatikus. Itelj el ezert, ha ugy latod jonak!

Annamari
muter
 
 


Maminti! Aki ismer tudja, hogy tényleg mindent megtettél. Köszönöm a drukkot, éreztem. Kép

Ez a fórum és az index is kölcsönös segitségen alapul. Lehetõség, amivel ha akar, él az ember. Ez vonatkozik a tanácsokra is. Ha tetszik megfogadom, ha nem nem. De ne szidjátok egymást, kérlek. Nekem itt is ott is sokat segitettetek, igazából csak ez számit.

Én is köpködhetnék Mentára, hogy miért lovagol ezen a gyümölcs dolgon. De tudom, hogy csak jót akar, de azt is tudom, hogy nincs más lehetõségem. Ezért nem lehet haragudni.
Ibolynak pedig szinte kötelessége az LLL-t totálisan és mindenek felett képviselni. Kép Lehet hogy sokaknak pont ezzel a harcossággal tudja visszaadni a hitét és a tejét. Kép

Puszi mindenkinek.
Annamari! neked külön sok puszi! Kép

Zsunya

zsunya
 
 


Zsunya! Kép
Menta
menta
 
 


Enikõ!
Nem kétlem én, hogy nem volt zsíros a lefejt tej, dehogy. Mindemellett még pontosan emlékszem az akkori ide írt leveledre, és arra is, mit írt Iboly. Ami pedig ez illeti: "Ha a helytelen mellrehelyezéssel lett volna gond, akkor csomós lett volna itt-ott a cicim, nem?", a válasz: NEM! Semmi köze a kettõnek egymáshoz! Bocsáss meg, de Iboly szakértelmében jobban hiszek, mint bármi másban ezzel kapcsolatban. És ez nem szembeállítás a Te tapasztalatoddal. Mert te azt tapasztaltad, hogy Bogi éhezik. És ez így is volt. De bentmaradt a cicidben a zsírosabb hátsótej, amit megfelelõ szoptatási technikával elõ lehetett volna csalogatni. De az anyukád, a szomszédnéni, a védõnõd, gyermekorvosod nem is konyít ehhez! Részben nem is hibáztathatók ezért. (Legalább is anyukád és a szomszéd néni nem.) Ami meg a kórházban történt Bogival, az itt, Mo-on is mindennapi, de felháborító. És hogy nem fogadja el a tápszert: hát szerintem elfogadta volna, ha nem kínáltad volna meg mással. Éhen nem hajlandó halni egy csecsemõ sem. Lehet, hogy egy-két étkezést, vagy talán kicsit többet végigüvöltött volna (és ez neked biztos, hogy nagyon nehéz lett volna), de az is bizti, hogy azután elfogadta volna.

Nem szeretném, ha félreértenél! Nem akarok így utólag, feleslegesen lelkiismeretfurdalást okozni. Azt akarom, hogy lásd, hogyan lehet jobban. És azt, hogy ha lesz esetleg egy következõ baba, vagy ismerõsödnek szüksége lesz a segítségre, megfelelõen legyél tájékoztatva, hogy alkalmazhasd, vagy továbbadhasd. És hogy ha még szülsz, mit ne engedjél a kórházban.

Ami a neveket illeti. Van egy féltestvérem, Hajnalka, és legalább száz kiló. Az összes rokonom apai ágon magyar neveket visel. (Mint ahogyan én is.) Van Lehel, Árpád, Elõd, Ond, Tas, Huba, Vajk, Farkas, Csilla, Lilla, Hajnal, Boróka, Emõke, és a csuda tudja, milyen nevek. Mindegyiket szépnek tartom, ami nem mindig tetszik, hogy a legtöbb magában hordozza a jelentését, és igencsak vicces lehet. De ez egy másik topic témája.

A férjem 31 éves lesz nemsokára, és nem lesz több gyerekünk. Köszi. Én is minden jót kívánok nektek:

Virág
Virág (fiore)
 


Virág:
Bocsi, még egy utolsó! A Boróka, hány éves? Képzeld Boginak én is azt a nevet szerettem volna adni, csak apu kitért a hitébõl amikor megmondtam neki. Még a mai napig cseszeget vele, hogy a Boróka milyen ronda név és én azt akartam adni a gyerekemnek. Nekem pedig iszonyatosan tetszik, és a következõ a kislányom az lesz. Mondanál egy két szót róla??? Kép
Ja, és Szegeden szültem a klinikán!

Pusszancs Enikõ
Névtelen
 


Maminti!
Sok mindenben igazad van, de szerintem Ibolynak nem volt szándéka másokon keresztülgázolni. Ha Te úgy érzed mindent megtettél, akkor nem szabad magadra venned a másoknak célzott üzeneteket. Iboly maximalista és annak is kell lennie, hogy valamit el tudjon érni a kitûzött (szerintem nemes) céljaiból.

Zsunya!
Nagyon jól megfogalmaztad a lényeget. Minden szavaddal egyetértek. Kép

Annamari!
Pont az lenne a fontos, hogy ne legyen konkurencia a két forum között. A cél az lenne, hogy az érdeklõdõ és segítséget keresõ anyukák választ kaphassanak kérdéseikre.
Te is tettél már fel itt kérdést, ezért furcsa, hogy szinte hangadóként támadtál az általad "babaneteseknek" nevezettek ellen. Nem ítéllek el azért, mert Te más véleményen vagy, csupán rossz szokásnak tartom, hogy mások háta mögött fejted ki ironikus megjegyzéseidet.
Szerintem fátylat rá!

Timi
Névtelen
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?