Sziasztok!
Virág:
Amikor megszületett Bogi, a 4. napon lövellt be a tejem. Ez tök normális azt hiszem.Ugyi? Már leírtam, hogy hogy jártam az elején a babóval.Fény alatt volt=aluszékony volt, amikor 3 óránként 1/2 órára -egy perccel sem többre- kihozták szopizni, aludt, nem tudtam életet verni bele, így nem szopott soha semmit.Illetve max 5-10 grammot. 10 volt a csúcsunk ha jól emlékszem.Állandóan ordított bent a fény alatt így mindig nyomták bele a tápszert. Mentem én fejni, de alig tudtam valamit lefejni. Olyan jelentéktelen mennyiség volt, hogy a csecsemõsnõvérek oda se adták neki,
hiába tettem be a tejgyûjtõ hûtõbe!!! A legelsõ éjszaka aludt csak velem,kint mert utána besárgult. Ordított az éhségtõl én meg sírtam, mert nem tudtam mit csináljak vele.A csecsemõs nõvérkék mondták, hogy hozassak be neki cumit!!! Anyukámat hívtam telefonon,kétségbeesve este fél 10-kor, hogy nyitva van a Tesco 10-ig és menjen el vegyen cumit Boginak és hozza be! Legelsõ nap-éjszaka már cumival aludt el!!! A csecsemõsnõvérkék javaslatára!!!!!
2 féle cumit hozott anyu, még meg is kérdeztem a nõvérkéktõl, hogy melyiket adjam oda neki? Szóval a klinikai tartózkodás alatt végig tápszerezték. Azt hiszem pohárból, de a lényegen nem változtat! Az elején piszkosul lelkiismeretfurdalásom volt, amiért kihozták és nem tudtam megszoptatni. Egy nap 6x-7x hozták ki a babákat (attól függõen épp melyik nõvérke csapat dologzott) és naponta általában 1x sikerült szopiznia. Akkor is szinte aludt közben
Amikor hazaengedtek bennünket, épp Húsvét szombat volt a 6. nap! Semmit nem kaptunk a klinikán (recept) és nem is volt otthon semmi (szájpenész elleni ecsetelõ,tápszer, popsikenõcs, vitamin...semmi...) Otthon is aluszékony volt. Alig lehetett életet lehelni bele, mert aludt. 2 napig! Utána ordított! Szopott õ, mellre tettem szinte óránként, fejtem minden egyes szopi után. Egy rakás lefejt anyatej van a fagyasztóban még mindig!!! Én megesküszöm neked, nektek ,hogy egyszerûen nem volt elég tápláló a tejem Boginak!!! Mennyiségileg nem volt gond, amikor már belelendült a szopiba.De minõségileg semmi volt a tejem. 1 hónapos koráig csak szopott, 1 hónapig ordított! Nem sírt, ordított. Nem gyarapodott semmit! Egészen addig, míg fel nem írattuk a tápszert, és el nem kezdtük adni neki! Attól a naptól fogva, aludt legalább 2 órát is egyhuzamba, ami elõtte sose történt meg (csak amíg a fény alatt volt, illetve a a hatása alatt) Max 1 óra volt amit egyhuzamba aludt, és már ébredt is fel az éhségtõl. Vagy ordított, vagy szopott, vagy nagyritkán aludt! Ha hiszed ha nem szinte óránként mellre tettem és olyankor általában 1 órát szopott! De volt, hogy jóval többet. Az én cicim is kisebesedett, fájt is piszkosul, de a kenõccsel -amit a klinikán javasoltak- helyrehoztuk. Amikor elkezdtük tápszerrel pótolni, és láthatóan jól lakott volt,nem éhezett tovább, akkor nyugodtam meg! Szopott õ a tápszer mellett, de szinte minden kiadós szopi után adni kellett pótlást, mert éhes maradt! Akkor gyorsan irány a konyha, tápszer készítés, cumiztatás, majd fejtem. Így teltek a napjaim, de azt hiszem, hogy rajtam kívül rengeteg anyának telnek igy a napjai. Így, Bogi egyre kevesebbet volt hajlandó szopizni, mert a cumiból könnyebben jön
A legvégén már egyáltalán nem fogadta el a cicit.Ha mellre tettem elfordította a fejét, és ordított! Hát hogy lehet beleerõltetni egy babába az anyatejet??? Mármint, hogy szopjon? Aztán csináltam egy jó hónapig, hogy fejtem, de a végén már nem fogadta el cumiból sem az anyatejet. Mostmeg már a tápszert sem fogadja el!!! Hát akkor mit adjak neki???? A bébipépeket sem eszi meg! Semmit! Sajnos!
Én teljesen biztos vagyok benne, hogy nem volt elég tartalmas-zsíros- a tejem és azért nem gyarapodott Bogi. Azért sírt 1 hónapig szinte állandóan ha ébren volt. Mert ahogy elkezdtük a tápszert, mindjárt rendbe jött! Azért ez elgondolkodtató, nem? Ha a helytelen mellrehelyezéssel lett volna gond, akkor csomós lett volna itt-ott a cicim, nem? Na nekem nem volt csomós! Sehol sem. És mellgyuszim sem volt. Csak a seb a bimbón, de hát az a hosszú,maratoni szopiktól volt!
Iboly szerint ez hülyeség ilyen nincs. De szerintem meg van! Saját tapasztalat..... meg én voltam ott, amikor a lefejt tejet ami a hûtõben volt, elõvettem és nem volt rajta zsírréteg. Nem a színén voltam kiakadva, mert szinte mindenkinek kékes fehéres színû a teje, hanem azon, hogy a lehûtött tejen nem volt zsírréteg! Egyik kisüveges lefejt tejen sem! Azért ez is elgondolkoztató, nem? Te még szoptatsz ugye? Na fejjél le kb 30-40 ml tejet, tedd be a hûtõbe egy átlátszó bébiételes üvegbe, és nézd meg 3 óra múlva, hogy van-e rajta zsírréteg? Akármennyi! Tök mindegy mennyi, csak legyen rajta, mert az enyémen nem volt egy szál se.Egy zsírmolekula se
Bocsika, hogy még egyszer -nyomatékosan
- leírtam az élettörténetünket, de azt hiszem ez sem tükrözi a valóságot. Ha itt lettél volna, mint anyu vagy a védõnõm, vagy a szomszéd nénim- aki nagyon sokat segített nekem- akkor te is egy véleményen lennél velem hidd el, ami a szopi témát illeti. Ami a hozzátáplálást, biztosan nem, de Te most a szopiról írtál és én arra reagáltam.
Annamarihoz fûzött hozzászólásomhoz, pedig odaírtam, hogy laikus vagyok
Tetszik a Ruben név! Én sose adnék héber nevet a gyermekeimnek, de semmilyen másmilyen idegen nevet sem, mert én ragaszkodom a magyar-magyaros nevekhez, de szerintem szép a Ruben és érdekes.Tuti nem fog sok Ruben szembe jönni veletek az utcán
Abigél sincs olyan túl sok, igaz? Jó névválasztások!
Terveztek még gyereket?
Vagy elég ennyi
? A férjed hány éves?? Nagyon bátrak vagytok!!!! Gratula és kitartás!
Üdv
Enikõ