Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Jó sokat írtatok, mg nem voltam gép közelben! Viszont nekem meg sikerült beszereznem egy kabátkát Gergőnek, viszonylag normális áron. Egészen világos színű, és maci minta van rajta. Az egyetlen, ami nem annyira tetszik benne, hogy van két kicsi füle(!) a kapucnin!

:shock:

Sági: a mi lány nevünk a Réka volt, és mi úgy választottuk a neveket, hogy rövid legyen (a hosszú vezetéknévhez) és mivel a vezetéknév két mgh-ra végződött, mássalhangzóval kezdődő nevet kerestünk.

Timocska: a méh-keményedés sajnos nálam rendszeres, és azt mondta rá a doki, hogy ez semmiképpen nem jó, úgyhogy előírta a napi 3x1 MagneB6-ot. Persze még így is be-be keményedik, de sokkal rövidebb ideig tart. Remélem ilyenkor nem szorítja össze a kis Pindurit!! :?

Vásárlás: ahogy írtam, mi a babakocsit már megvettük, de ezen kívül csak néhány apróságot szereztünk be. Egy ideig én is Cat álláspontján voltam, hogy majd később (nekem a genetikai uh volt a kijelölt határ), de csak azért , mert nagyon aggódtam, hogy mi van, ha kiderül, hogy vmi nem stimmel a babával. Tegnap viszont sikerült egyensúlyomat vesztve a kerti bozótban landolnom, így délután már a Bajcsy ügyeletén uh-oztak. Szerencsére nem történt semmi baj, csak én pörgettem túl magam, hogy mi van, ha vmi baja van, csak én nem érzem, meg ilyen hülyeségek. Az uh-on viszont teljesen megnyugtattak, hogy minden, de minden a legnagyobb rendben van, így most már nem várok a vásárlással. Mivel nekem még januárban államvizsgáznom kéne, ez a hónap kiesik, decemberben a karácsonyi őrületben nem akarok, február pedig már nagyon az utolsó pillanat, úgyhogy maradt az október, november. Még így is sok lesz az egy hóra eső költség + még én is csak találgatom, hogy mit is kéne venni. Pl. ma láttam egy AVENT kezdő cumisüveg csomagot, és ilyen kérdések merültek fel bennem:
1. Tényleg kell egy újszülöttnek 4 cumisüveg? Ha igen, mire?
2. Ha már cumisüveg, akkor milyen méret? Ebben a csomagban van 2db 260ml-es és 2db 125ml-es. Ez jó? Vagy mást javasoltok? Segítsetek tapasztalt mamik!!!

:o

3. Vajon a 4 cumisüvegért, 2 pótcumiért, 1 játszócumiért (így írták) , és egy üvegmosó keféért sok az 5990Ft vagy reális?


Timocska: sikerült ide férjülnöm, a XV. ker.-be, a XVII.-ből. Pestújhelyen lakunk, a 24-es vonalán, egy kat. templom van itt nem messze, meg az a piac, ami mellett a 62-es és 69-es villamos is jár, kb. 10 percre. Nagyjából eddig terjed egyelőre a helyismeretem, sorry! :oops:
Ja, és persze, szeretnék bekerülni a táblába! Adatok: terhességi kor 17+5, életkor 28, szülés várható időpontja 2007. március 20., első baba, fiú, Gergő, ja és a kórház: Bajcsy (Bp.)

Cat: igyekszem majd képet feltenni, bár csak egy képünk van a 15.heti uh-ról. Azt hiszem, mi 3D-re nem is megyünk, mert már így is többet lett uh-ozva a kis lurkó, mint kéne, és szerintem nem szereti.
A regisztrálás meg azért csúszott, met a regisztrációs oldalon mindig elrettentett az a sok kód, amiről még mindig nem tudom, hogy mire mondtam igent és nemet.
De tényleg régóta, naponta olvasom a fórumot, és nagyon örülök, hogy előkerültél végre, mert sokszor eszembe jutott, hogy vajon hová tűntél!

Na befejezem a fárasztást, jön az este, megyek mocorgást figyelni!
:D
Vendég
 


Szia Panni!

Hu, allamvizsga - na azt nem birnam... meg baba nelkul sem, nemhogy igy! Le a kalappal!

Avent ujszulott szett - en ugyan elso babas vagyok, de szerintem tuti, hogy kell majd ennyi uveg: egyik mosasban, masik hasznalatban paronkent. En is neztem, ha egyenkent veszed az uvegeket meg a tobbit, csomagban sokkal jobban megeri, de a www.poppet.hu -n a csomag "mindossze" 4,7e vagy 4,9e, most nem emlekszem, de olcsobb. Csakhogy nemtom mukodnek-e, telot nem veszik fol, rendelesre nem reagalnak - lehet, hogy mar reg lehuztak a rolot????

UH - artani nem art a babanak, de valszeg zavarja a hangja. Ezt lehet rola olvasni / hallani legalabbis.

Aggodalom: ne tedd! Mindjart erzed, hogy mocorog es akkor majd mosolyogva gondolsz vissza a mostani idokre - velem is ez volt :) Remelem sikerult levadasznod a mocorgast es jokat nevetsz majd rajtuk! En most masztam ki a kadbol es mikor beultem, Zsebibaba nekiindult pocak-korutra. Biztos erezte a homerselet-valtozast, vagy a viz hangjat... Szoval ma estere megnyugodtam :) De nekem mar mozog, sokat.

Na pusz mindenki, mara eldugulok. Kezdek a legtermekenyebb (legkevesbe elfolglat?) lenni. Most onuralmat fogok gyakorolni es befejezem az irast.

Pa,
Kami + Zsebi
kami
 
 


Sziasztok!

Lányok cumisüveget sem érdemes felhalmozni :wink: Adrinak 2-t vettünk egy kicsit 1 nagyot. Neki kellett is mert kezdettől fogva szopi mellett teázott :)
Krisztiánnak 2-t kaptunk, de szinte nem is használtuk. Ő nem ivott semmit szopin kívül a gyümölcsleveket meg már csőrös pohárból adtam. Elég hamar megtanult szívószállal is inni :wink:
Most 1 db kis méretűt tervezek venni amit be is viszek a kórházba, mert a fiam is besárgult és adták neki a cukros c-vitaminos löttyöt a kórházi üvegbe téve nagy dudóval, amihez olyan béna voltam :oops: folyt mindenhová. Szóval mikor behozattam a sajátot nem volt ilyen gond :D
Nagyon jó a Nuk-féle cumisüveg, és Nuk cumit amik bimbó alakúak, nekem Adri tényleg sokat cumisüvegezett ilyen cumival, viszont 21 hónapig azopizott is, úgyhogy nem "kényelmesedett" el egyáltalán :wink:

Én is szeretek mindent időben megcsinálni :wink: A ruhákat dec. jan. körül kimosom, kivasalom. A kocsit is még idén meg szeretnénk venni.
A gyerekeknek az ágyuk is elég ügyesen össze lett rakva :wink: kb. 33-34 hetes terhes lehettem. A csomagom is 34. héttől össze volt rakva, ki tudja mikor szülünk alapon.
Nekem néhány apróságot kell csak vennem. A kicsinek a fürdéshez való cuccok, magamnak szoptatós melltartó, cumisüveg, cumi, kb. ennyi. :wink:
Ruhát is ad a tesóm szinte újat, ő vett egy csomót mert ahol ő szült oda saját ruhát kell vinni a babáknak, és vett egy jó pár csini db.-ot. Bundazsákot kellene vennem, de barátnőm ad kölcsön, így azt sem kell. :wink:

Kami
tényleg fiatalos vagy :wink:

Sági
sajna a haskeményedés nem jó. Nekem is szokott. Krisztiánnal a magzatvízvétel után nagyon keményedett, végig. Sőt vele 8 hetes terhességtől szedtem a Magnerot rágótablettát 34. hétig, és nem akartam nyílni utána. Most csak ha nagyon érzem akkor veszek be, én az amway Mg, Ca tablettáját szedem. Gyorsan hat :wink:

Cat
nekem a védőnő barátnőm mondta, hogy nem szabad terhesen tartogatni a pisilést. Ha csak "cseppek" jönnek akkor is menni kell. Ő azt mondta, hogy ez a vesekő kialakulás, ill. nem kialakulás miatt fontos.

Panna
alacsony a vérnyomásod? Sajnos az tud okozni meglepetéseket.

Tényleg nem is írtam, hogy kb. 2 hete újra meg tudom inni a 3 az 1-ben kávét :D , kell is, mert néha olyan kába a fejem. Eddig a picúr nem hagyta :wink:

Na megyek költöm a csipet-csapatot.

Viszont kb. hétfő este (remélem akkor tényleg) leszek legközelebb. ma szétszedjük a gépet, és megkezdődik itt is a festés, végre. Szorítsatok nekem Hétfőn, hogy Bütyikével minden rendben legyen :!:

Addig is legyetek jók, írjatok sokat :!: Ma délelőtt ha tudok még bejelentkezem :wink:

Sziasztok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 

 
 

Sziasztok, szép reggelt, Csajok!

Kami: de édes lehetett ez a történet, amit meséltél. Nem csodálom, hogy elsírtad magad. :) Tökjótökjó, hogy pont Zsebibásat találtok, ez annyira aranyos. Hú, nagyon csöpögök? Na mindegy, akkor is.

Panni: juj nálatok is édi lehet a füles ruci. Miért zavar, hogy ott van a kapucnin a 2 fülecske? Attól tartasz, hogy nyomná a fejét? Vagy vmi más?

A cumisüvegről: bár én abszolút nem mondhatom magam tapasztalt maminak, sztem az AVENT egy nagyon jó márka. Tényleg adnak magukra, és az olyan babáknak, akik először szopiztak, aztán vmi okból kifolyólag tovább nem tudtak, óriási segítség lehet az, ha olyan alakja van a cuminak, mint a cickónak. Szval sztem olyat mi is veszünk, bár a 6000Ft valóban sok kicsit, de ezzel a márkával garantáltan megéri. Sztem.

Amúgy meg olyan aranyos vagy, tök jó, hogy eszedbe jutottam, amíg nem adtam életjelet, te aztán tényleg informálódva vagy teljes mértékben. (Na meg hogy még azt is tudtad, h milyen állásponton vtam a ruhákkal/vásárlással... :))

Gabi: úristen. :shock: Mondjuk ez az, írtam is, h biztos nem jó ilyen állapotban sem a pisilés tartogatás, mert hogy amúgy is egészségtelen, így meg aztán pláne... de... az jó módszer lenne szted, amit kitaláltam, h elmegyek ekkor meg akkor, amikor ki tudok jutni, akkor is, ha nem kell?

Szép napot, pusza.

KépKép
catrine
 
 


Jo reggelt!!!!

Cat! teny es valo, hogy neha a masodperc tort resze alatt el tudom magam sirni a hormonjaim miatt, ami neha tok vicces (pl amit irtal tegnap, azon is elpityeredtem - bent a munkahelyemen! :oops:) Amikor otthon bogok mondjuk a micimacko es a Zelefanton (az eddigi legZsebibabasabb Micimacko-alkotas, amit lattam), az egy dolog, amin csak a parom fetreng a rohogestol. Na de tegnap a boltban azert voltak meg joparan - vajon mire gondolhattak: ott all a balna-kismam, szorongat egy dobozt es bog :lol: Vicces dolgok ezek a hormonok, de en nem banom vegulis... Amig nemvagyok kozveszelyes, ott kell sirnom, ahol ramjon :)

En is AVENT-parti vagyok - szinten a tesomtol orokoltem, mint a "nem kell kulon pelenkazo"-t...

En ma reggel eloszor elmegyek kismamajogara a Brendonba, Sagi, majd beszamolok a tapasztalatokrol :) Mar osszekeszitettem a sportcuccokat, uristen, regen ezekben meg porgos erobikra jartam! Azota most latom oket igy egyutt eloszor... Fura!

ES ma este elmegyunk a Karpat utcaba 4D-re. Folteszem este a foto(ka)t, remelem jo kis kepeket kapunk!!!

Most tepek keszulodni. Majd jovok napkozben. Ciao tutti!
Kam
kami
 
 


Jó reggelt! :)

Hogy vagytok? Mocorognak a kis lurkók? :)

Buksi ma a kocsiban melóhelyre jövet nagyon produkálta magát, sokszor éreztem a kis bubikat! :D Aztán remélem, hogy ezek már tényleg Buksi mocorgásai, vagy csak jól átvág a szervezetem! :wink:

Kami!
Jó jógázást, majd gyere mesélj! Ja, és a képeket is várjuk!

Panni!
Ha jól veszem ki, nem is lakunk olyan messze egymástól! :) Hozzánk is közel van a piac, talán majd össze is futhatunk! :)
Beteszlek a táblába majd, de hétvégén (vagyis mától) nem leszek itthon, úgyhogy csak hétfőn látod majd magad benne! :)

Én sem vagyok egy húde tapasztalt cumisüveg dolgokban, de unitesóm az AVENT-re esküszik. Úgyhogy mi is azt veszünk valszeg. Én is láttam ezt a kezdő csomagot, szerintem beruházunk egy olyanra. Sosem lehet tudni, melyiket hol hagyom el vagy felejtem ott! :)

Az a helyzet, hogy mióta megtudtam, hogy kislányunk lesz (illetve a párom szerint személlyé vált a pocakomban lévő kis paca), azóta nagyívben letojom a munkám. Rájöttem, hogy már egyáltalán nem érdekel, alig bírok koncentrálni. Folyton csak arra gondolok, hogy milyen jó lenne otthon, miket fogok csinálni, miket fogunk vásárolni! Nagyon várom már a januárt, hogy otthon maradhassak!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Szisztok!
Üdv az újaknak! :D Már jó sokan vagyunk itt!
Jópár héttel ezelőtt mintha írta volna valaki, hogy most ősszel lesz (vagy talán volt) a nagy bababörze (Népstadionnál). Próbáltam visszakeresni, de nem találtam... Tudtok erről valamit? Járt már valaki ilyenen? Érdemes kimenni szerintetek?
Andi 21+3
elmo
 
 


Elmo!
Én úgy tudom, hogy november 4-én lesz bababörze az Expo-nál. A www.kismama.hu weboldalon van róla valami.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Nya haj. Itt vagyok, ragyogok. A joga klassz volt - volt ugyan par "tipikus jogas dolog" (mino meglepo), kilegzes hangosan meg ilyenek, meg becsukjuk a szemunket, de a gyakorlatok igen jok, nem csodalnam, ha izomlazam lenne holnapra! Es raadasul lassz kis lazito gyakorlatok is vannak. Ugyhogy megyek mostantol, lehet, hogy tornara nem is, csak heti 2 jogara...

Hat Timo, en mar regota erzem ugyanezt: tojok a munkara, minden gondolatom a baba korul forog, meg a vasarlasok korul, meg hogy mi lesz majd...

Elmo, en is ugy tudom, hogy november elejen lesz egy. A Kismama magazin szervezi, minden szamban benne vannak a reszletek, ha jol remlik...
kami
 
 


Köszi Lányok!
Igen, nov. 4.! Márcsak az lesz a kérdés, hogy érdemes -e kimenni?! (persze tudom, ez egy költői kérdés... mindenki másképp látja)
Van valakinek tapasztalata?
elmo
 
 


Sziasztok lányok!

Jár vki az István kórházba? A hugom 38 hetes terhes és most közölte az orvosa, hogy nem vállalja:( És egy lelkiismeretes orvost keresek most neki az Istvánban, ha tudtok vmit írjatok, mert nagyon sürgős!

Vagy legalább egy telefonszámot, mert nem tlaálok a neten!!!!

Az e-mailem, schusy@tvnetwork.hu

Köszi,

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!
Elmo
Én hallottam már jót is és rosszat is a bababörzéről.Nagyon-nagyon sokan vannak és van,hogy drágább egy-két dolog mintha üzletben vennéd meg-pelenka.De szerintem a döntő többség jó árba van.Viszont használtcuccok töménytelen mennyiségben vannak!Mi biztos,hogy kimegyünk!!!
Kami
Már vártalak a hírekkel!Örülök,hogy jó volt,a jövő héten én is elkezdem!!!Most volt az m1-en baba-mama jóga,tök sok okos dolgot mondtak arról is!
Vendég
 


Csajok!

Én most akkor elköszönök, indulunk Zalakarosra!

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a bébikre! És írjatok jó sokat, hogy legyen mit visszaolvasni hétfőn!

Hétfőn jövök! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


DEJONEKED TIMO! Jo utat, vigyazzatok magatokra!!!! En biztois irok egy csomot, jo szokasomhoz hiven :)

Sagi, jovo heten en csut reggel mindenkeppen megyek, meg meg egy alkalmat kivalasztok, az is joga lesz, lehet hogy hetfo este valamikor...

Babaorze: szerintem mi is kinezunk, mar ha sikerul az emberemet ravennem, hogy folemelje a feneket a kanaperol :)
kami
 
 


Timo
Jó utat,jó pihenést!!!!!!!!!
Vendég
 


SZiasztok!

Pann:

Szoptatott babáknak semmi szükségük a cumisüvegre, nem kell sem vizzel sem teával pótolni, mert az anyatej úgy működik, először vizes első tejet szív, ami szomjoltó, és hátul van a zsíros, nehéz tej, ami laktató. Tehát ha igény szerint szoptatod a babát, akkor iszik mikor szüksége van rá (rövid szopi) és eszik mikor arra van (hosszú szopi). Mi csakis arra használtuk a cumisüveget, hogy ha nem voltam otthon és meg kellett etetni, akkor a lefejt tejet kapta abból. Sosem evett egyszerre 100 ml-nél többet, még 1 éves korában is csak a 125 ml-set használtuk.

Ezzel ellentétben a tápis babák akiket muszáj rendszer szerint időre etetni különben hajlamosak túlenni magukat, általában nagyobb mennyiséget fogyasztanak egyszerre, nekik kellhet korábban is a nagyobb üveg.

A cumisüvegek drágák, az az 5000 forintos csomag reális, ha márkás cumisüvegről van szóSág. Darabonként is több mint 1000 forintba kerülnek. Én míg kicsi volt Zsuzsa és fennált a cumizavar veszélye, addig csakis Aventet használtam... utána mikor már nagyobb volt, akkor Mamot is.

Ha fejni készülsz, akkor jó beszerezni az Aventnek a Via rendszerét, az tárolónak nagyon jó. (Kis műanyag poharak amiket lehet fagyasztani, mikrózni, stb.) Elvileg rájuk lehet csatlakoztatni cumisüvegfejet is, meg az Avent mellpumpát, de ez a két utóbbi nekem nem jött be. Sem a csatlakoztatós rendszer (csöpögött, macerás volt) sem a mellszívó, nekem a kézi fejés hatékonyabb és kíméletesebb volt.


Sági:

Haskeményedés egy bizonyos határon belül teljesen normális. A méh "tornázik", készül a szülésre. Van akinek pisilésre érzékeny a méhe, van akinek a frontokra, van akinek a szomjúságra, van akinek a fáradtságra/megerőltetésre. Magnéziumot szoktak rá javasolni, ha gyógyszert nem akarsz szedni, egy marék mandula is megteszi, mert tele van magnéziummal.


Koncentrációképtelenség:

Szintén tök normális, én is végigunatkoztam a(z első) terhességem a munkahelyemen, rohadtul nem érdekelt már semmi a terhességen kívül. Pedig a 37-38-ig hétig dolgoztam, mondjuk nem volt megerőltető munka. Elvileg angolt tanítottam egy privát cég dolgozóinak, de ők is úgy ellustultak mint én, úgyhogy általában volt időm Babanetezni. Nem úgy mint most. :) Most bezzeg szívesen bejárnék dolgozni, felnőtt társaságba, vágyom másfajta elfoglaltságra is mint egész nap babázni. A nyár közepén még bejártam dolgozni (már mint pszichológus, közben pályát váltottam), magánbetegeim voltak, fordítottam, tanfolyamra jártam, és nagyon jó volt. Sajna nyár végére már nem volt se tanfolyam, se munka amit idő közben átszerveztek, a fordítást a fáradtság miatt kellett leadnom mert Zsuzsa mellett nem volt erőm este nekiülni fordítani, de nagyon megviselt lelkileg. Olyan bezártságérzésem lett, hogy na. Pedig eljárok vele minden lehetséges programra, zenebölcsibe, baba-mama talikra, szopis csoportra, és játszótérre minden nap. De most újra kezdődött a tanfolyam ami ugyan csak minden második héten van, de kimenőnek nagyon nagyon jó. A magánbetegeimet megtartottam, de ezenkívül már csak alkalmi fordításokat vállalok, rendszereset és rövid határidőset nem tudok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Zsuzsófi!

Istvánból tudom ajánlani Újvári doktort, nagyon jó humorú, belevaló középkorú férfi, ő tartja a fájdalomcsillapítós előadást is az előkészítőjükön. A Városmajor utcában van a rendelője, telefonszáma nincs kéznél, de megszerzem ha kell. Vagy Bábinkszki Ágotát, őt is nagyon szokták dicsérni. Az ő rendelője a Váci úton van, a WestEnddel szemben, a telefonszám 320-4268, a titkárnőtől kell időpontot kérni. Tudom ajánlani a saját dokimat is, Siklós doktor, főorvos, a természetes szülés híve és nagyon jó szakember, csak ő nagyon drága. 8500 forint a vizitdíj plussz 90e szülés után. Ő is ugyanott van mint Bábinkszki Ágota, ugyanazt a számot kell hívni és időpontot kérni.

Erről a három orvosról csak jókat hallottam eddig. Sok szerencsét.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Timi: bár ezt már nem olvasod, max. majd utólag, jó utat nektek! Én is vtam már Zalakaroson, 2 éve asszem, nagyon jó volt.

Kami: én a Zelefántot még nem láttam, de amúgy 24 éves létemre imádom Micimackóékat. :) Meg amúgy fura, de én egy csomó mesét szeretek. Hülye vagyok? :roll:

Jaj de jó, h mész 4D-re, én naggyon kíváncsi vagyok Zsebibabádra, nagyon fogom várni a képeket. Szeretnék majd elmenni én is, csak hát kéne egy időpont, amikor Vikó is tud jönni, mert sztem ennek leginkább apástul van értelme.

Csajok: úgy beszarok néha... abban az időben, amikor meg kéne jönnie a mensimnek (tehát amikor régebben megjött), mindig ilyen kis buborékolást érzek a hasamban, mint amit olyankor is szoktam néha. Nem fáj, nem vérzek, csak van 1-2 nap, hogy érzek ilyet. Biztos, hogy nem Babuccó, mert már az első hetekben is volt ilyen, azért nem is vtam biztos benne, h terhes vagyok. Normális ez? Biztos nem...

KépKép
catrine
 
 


Még vmi, most légyszilégyszilégyszi figyeljen mindenki! Tudom, ne pampogjak, mert huzamosabb időre eltűntem, de...

Szeretném csinálgatni az albumot. Szóval légyszi, küldjön nekem mindenki egy pocis képet, akitől pedig még az sincs, egy olyan képet, ahol egyedül, v a párjával látható :!: Sztem csak a "kezdő csapat" van benne az albumban, ezeket a képeket még nyáron raktam be.

KépKép
catrine
 
 


Jah, az email címem lemaradt, bocsi. Szval ide várnám a képeket: catrine@vipmail.hu

És persze köszi, ha küldtök. ;)

KépKép
catrine
 
 


Szia Cat!

Gyorsan megnyugtatlak: amikor nekem volt az a barna ize, ami miatt korhazba is kerultem, a laboros noci, akire nagyon felnezek, mert eletem "legjobb" vervetelet o csinalta, illetve a dokim is, aki az ov. foorvos mellesleg, nagyon tiszteli, szoval az o tippje az volt, hogy azert verezgethettem, mert valszeg nem-terhesseg alatt akkoriban volt az ovulaciom. Es hogy ez nem gaz. Tehat: szerintem nem rendellenes, ha erzed, de ha faj, akkor gyos konzultacio a dokival!!! Lehet, hogy ad egy egyszeru tippet, ugymint 5 szem mandula (amit Roki is irt gorcs ellen fontebb), amikor erzed, es el is mulik.

En azt mondom, fo-parazos Kami, hogy a babak ebben a korban mar joval ellenallobbak, mint hinnenk. Elnek, erosodnek, es adott esetben kuzdenek is az eletert. Hacsak nem drasztikus dolog tortenik velunk (ugymint cian-mergezes vagy autobaleset miatt kiszakad a magzatburok vagy ilyesmik), a vegsokig kuzdenek ok maguk is! Egy-ket mehosszehuzodastol nem szuletnek meg, DE ha felunk valami miatt, vagy valami nem kenyelmes, rossz erzesunk van, HALLGASSUNK MAGUNKRA, mert a szervezetunk szerintem jelzi a bajt jobban, mint valaha!!! Szoval egy telo a dokinak, adott esetben egy gyors korhazi / rendeloi vizit artani nem fog, max kicsit kenyelmetlen. De ez a legkevesebb!!!

Micimacko: en anno nem bolondultam erte, most viszont egy csomo megvan, hogy majd Zsebibabanak legyen mit neznie, es en is nezegetem oket, es hat a Zelefanttol mindig elgyengulok! :) De ugyanigy sirok, ha szulest latok a TV-ben es kibujuk a baba es odaadjak az anyukanak. Es felhaborodok, ha azt latom, egy anya bantja a gyereket!!! Az utobbi idoben 2x is volt ra pelda, egyszer a Brendon elott, akkor majdnem kozbe is leptem, de a parom visszahuzott, nem akart balhet. De annak a nonek jol behuztam volna egyet!!!!! Szoval kezdek telleg anyatigrinccse valni, sose gondoltam volna magamrol!!!
kami
 
 


Szia Kami!

Olvastam vmit tegnap a kórházról, de nem esett lea dolgo. Te jó isten, befektettek? "Csak" azért, hogy kivizsgáljanak a barnázás miatt, vagy volt vmi más is? Hú, de jó, hogy ebből kimaradtam, szétidegeltem vna magamat miattatok.

Köszi a megnyugtatást, akkor nem idegeskedem. Nem, nem fáj, semmi gáz, csak úgy "buborékol", kb. úgy, mint Babuccó. Ezért kezdtem örülni délelőtt is, hogy ilyet érzek, aztán ránéztem a naptárra, és rájöttem, hogy ez megint nem ő, ez csak a "mensi". De akkor ez végig, a 9 hónapon keresztül így lesz? Na majd rákérdezek a védőnőnél is.

Ó, és megint tök szépet írtál, ott a hsz. közepe, hogy a babák küzdenek magukért, stb, ezen meg én pityeredtem el. Na, a hormonok valóban dolgoznak...

Amúgy neked mikor mozdult meg először Zsebibaba? Nálunk mozgás még nincs, annyira nem aktivizálja magát Babuccó, csak ezt a buborékolást érzem kb. 1 hete.

KépKép
catrine
 
 


lea dolgo=le a dolog :oops: :lol:

KépKép
catrine
 
 


Hat, en szerintem olyan 16. het korul ereztem "valamit". Az elso tuti-Zsebibaba erzes epp a korhazban ert, amikor nem ment a "nagydolog" a WC-n es itattak velem egy automatas kavet a lanyok - na, visszabujtam az agyba es Zsebikem beindult. Akkor mar nem volt ketsegem afelol, hogy ez o volt. Ekkor a 19. hetemet tapostam. Aztan a mult elotti heten, mikor egyik nap a tesom nalunk aludt, a hatamon fekudtem es olyan erzesem volt, mintha valami pukkant volna a hasamban. Mondtam is halalravat arccal a tesomnak, hogy asszem kidurrant a magzatburkom es leirtam neki, mit ereztem. Hat, nem nyugtatott meg, aszonta, az vegulis ilyen erzes... fekudtem egy oran keresztul, mint egy fadarab, de aztan nem szivargott a magzatviz, igy lenyugodtam. Azota az erzes rendszeres es szerintem ilyenkor a labaval rugdos. A masik mozgas amikor bukfencezik, sokkal nagyobb feluleten erzek kisebb nyomast. Akkor a popojat vagy a fejet tolhatja neki a hasamnak :) Es a legujabb: szerintem ma reggel CSUKLOTT!!!! Legalabbis szabalyos kb 5 masodpercenkent ereztem egy kis randulast. Szerintem tuti csuklas, 5-6 alkalommal egymas utan. Vicces volt!!!

Jaja, befektettek. Szombat reggel 10-kor mentem, azonnali kezi vizsgalat, aztan irany a korhazi agy. Masnap reggel vervetel + pisi, homerozes napi 3x. + bogyok. Es vernyomas is reggelenkent, az utolso ket alkalommal a baba szivhangjat is meghallgattak. Nagyon odafigyeltek, pedig gyakorlatilag nem volt baj. De ugy kezeltek, mintha lett volna es ez megnyugtatott! Aztan amikor biztos lett, hogy nincs gaz, szepen hazakuldtek. Ezert is mondom, a kis kellemetlenseg, hogy idehen helyen alszol, uritesi problemaid vannak pszichesen, stb, megeri, minthogy ne menj be egyszer es otthon erjen a baj, amit mar nem lehet megakadalyozni. Mindig arra gondolok, ha akkor nem megyek be, talan telleg elvetelek otthon, mert mondjuk annak az elojelet lattam, de elhessegettem a gondolatot es nem voltam ovatos. Igy meg, hogy ovatos voltam es bementem, kiderult, hogy semmi gaz.
kami
 
 


Huhh, hát akkor addig még van egy kis időm, amíg tényleg olyan mocorgás mocorgást fogok érezni. Na sebaj, tudok várni. ;) Azt is annyira szerettem vna tudni, hogy mi lesz a neme, és ezen már túl vagyok... Jó, persze, tudom, még nem 100%. Én amúgy örülök, hogy kisfiú, bár még anno kislányt szerettem vna. Te hogy vagy vele?

Nagyon durva ez a kh-as dolog, vagy pont nem az. Ha érted, mire gondolok. Tényleg okosan csináltad. Mondják, hogy félni, mint megijedni, hát sztem ez terhesség alatt fordítva van. Inkább megijedek vmitől (pl. ez a buborgás a hasamban a mensi napjaiban), és megpróbálok tenni ellene, mármint az ijedtség ellen, mint félek egész terhesség alatt, hogy mi történik éppen...

Olyan hülyén fogalmaztam ebben az egész hsz-ban, bocsi. :? De nem tudom értelmesebben leírni, hogy mire is gondolok.

KépKép
catrine
 
 


Mondják, hogy félni, mint megijedni = mondják, hogy "Jobb félni, mint megijedni!".

Ma még sztem nem írtam olyat, ami után ne kellett vna javítani. :? :oops:

KépKép
catrine
 
 


De en ertem am, mire gondolsz. Ne aggodj. Ha en nem mentem volna be akkor a korhazba, tuti napokig paraztam volna, plane ha netan megint visszajon. Epp ezt kerultem el azzzal, hogy a nagy ijedsegtol inkabb berohantam - es megnyugodtam: nincs semmi baj, de ha lesz megint, jo kezekben vagyok!

En is kislanyt szerettem volna, emlekszel, allandoan Noraztam :) Mondogattam az apjanak, hogy az en szervezetem kiirtja az Y kromoszomakat, csak az X-eket figadja be :) Meg hogy a tesomnak 1+2 kislanya lett, meg hogy anyukamek 9-en voltak tesok, kozuluk 1 szem fiu van :) Meg ilyenek. Aztan egy szinten megijedos extra-UH soran belibegett Aron kukaca :) De mar egyaltalan nem banom, megszoktam/megszerettem igy, ahogy van. Mostanra ez a termeszetes!!!
kami
 
 


Hu! Nincs itt senki???
Megvolt a 4D UH, klassz volt, itt van egy kep.
Zsebi 21+6-nak nez ki!!!!! A feje 5,5-6,5 centi, ulohossza 16, teljes hossza 26, sulya 415 gramm! Mindene rendben van es igen, kukaca is van :)
Most megyek, megetetem, mert rugkapal es 4 ota nem ettunk...
Joccaka,
Kami

Kép
kami
 
 


Hello!

Na mi történt, kihalunk? Csak azt ne.

Szia Kami!
Nagyon édes Zsebi :) Gyönyörűen látszik. Gratulálok. Elmeséled, h hogy volt a 4D-s UH? Kíváncs vagyok.

Szép napot, remélem, azért délelőtt jön erre vki.

KépKép
catrine
 
 


Szia Cat!

Klassz volt nagyon. Nem tudom, milyen a Praxis, de ezt a helyet mindenkinek nagyon ajanlom! A Kleopatra-hazban van a Karpat utcaban, nagyon szep haz mellesleg... lifttel fol, egy pasi volt a "recepcios", jofej, szokimondo, vicces darab. Adott szep kek nyloncipot :) A varo nagy, kenyelmes butorok, rakas olvasnivalo, jatekok a gyerekeknek - mi kicsit koran mentunk, igy varni kellett, de nem bantam, mert neztuk a TV-t meg olvasgattunk. Van egy hatalmas akvarium is, tele sugerrel - ez a gyengem :) Aztan mi kovetkeztunk. Egy dokineni rendel, mosolygos, szoke, nagydarab. Videokazit nyomban odaadtuk neki. A gep, mondanom se kell, hiper-szuper, oriasi monitorral.Tok sotet van a szobaban, folfekszel egy agyra, a monitorral szemben, apuci leul melled es indulhat a mozi. Zsebibaba lathatoan jo nagyott nott. Mar megint! Es csinalt mindent, amit csak kellett: forgott, porgott, folhuzta a labat, kinyujtotta a labat, megmutatta a kukijat, ivott magzatvizet, bekapta az ujjat, ilyenek. Teljesen beleszerelmesedtem a fiamba. Vicc: amikor lattam a monitoron, hogy mozdult, en is ereztem odabent a pocakomban :) Ilyen meg nem volt :) A dokineni szepen lemerte mindenet, egyenkent ellenoriztuk a gerincet, az agyat, sziv 4 rekeszet, veseket, gyomorholyagot, hugyholyagot, mindent. Jo 15-20 percig tartott a dolog, aszondta a dokineni, csinos kisfiu es hogy nagyon aranyos es szep egeszseges. Rakerdeztem a nyulszajra meg farkastorokra - normal szaja van a fiunknak halistennek... Hat ez volt.
Adott 3 fotot, azert csak egyet tettem fol, mert a masik 2 is kb ilyen, de ez a legjobb. Kaptunk meg egy jelentest es hozza roviditesmagyarazatot.
Klassz volt!!!!
kami
 
 


Sziasztok!
Kami
Annyira szép!!!Még mindig olyan megfoghatatlan számomra ha egy pocakban növekvő ici-pici lényt látok!!!Gratula!!! :P
Mi is oda fogunk menni,de csak úgy a 24.hét környékén és csak egyszer.Csak mozi!
Este Babóca annyira aktív volt,hogy még a hátul a derekemon is éreztem a mocorgást.Annyira jó érzés!!! :P :roll:
Vendég
 


Ja, Uzsokisoknak jo hir: a dokim mondta, mikor az AFP utani UH-*n voltunk, hogy hamarosan kapnak egy ilyen 4D gepet a mostani UH helyett, mert az mar nagyon regi. Meg mondtam is neki, hogy o de jo a kesobbi kismamaknak, mire azt felelte, hogy miert? Mar rajtam is fogjak hasznalni. Marpedig o a foosztalyvezeto, csak tudja mit beszel! Szoval a 30. het koruli "esedekes" babamozit mar o fogja csinalni, remelem!!! Mi se szerettunk volna megegyszer 10 rugot kifizetni, de igy valszeg nem is lesz ra szukseg!

Az a hihetetlen, Sagi, amikor erzed, hogy rug, es latod is! En akkor dobbentem ra ismet, hogy EZ A BABA NEM A TV-BEN VAN, HANEM BENNEM!
kami
 
 


Sziasztok!


Most van egy szusszanásnyi időm munka közben, ki is használom! :)

Tegnap nem tudtam jönni, mert anyósomat temettük, senkinek nem kívánom ezt az élményt. :( Lelkileg és fizikailag is igen megterhelő volt, az egyetlen "jó" benne, hogy túl vagyunk rajta.
Bocs, hogy ilyen lehangoló témával kezdek, de ilyen az élet.


Közben Gergőnk folyamatosan mocorog!! :D Nagyon-nagyon jó, amikor érzem! Nem hiszem, hogy ezt meg tudom majd únni bármikor is! Esténként, elalvás előtt ez a programunk, hogy figyeljük, hogy mocorog odabent a kis Picúr. Szerintem biztos, hogy tudja, hogy most azt várjuk, hogy mozogjon, mert még soha nem hagyott cserben minket. Ezek a mi esti "beszélgetéseink"! :D
Szerintetek hülye vagyok, ha azt gondolom, hogy direkt csinálja, hogy így kommunikálhasson velünk?

Cat! Én biztos vagyok benne, hogy most már hamarosan te is érezni fogod, mert én is a 16. héten éreztem meg először, csak aztán napokig semmit nem éreztem, és elbizonytalanodtam, hogy tényleg az volt-e, de az idő engem igazolt! Ma töltjük be a 17. hetet, és most már naponta többször, jól érezhető a mozgása. Főleg evés után, buszon ülve( :?: ), és alvás előtt. Vicces lehet, hogy láthatóan minden ok nélkül vigyorgok a buszon, de nem érdekel. Ma először egyébként megcsinálta azt a viccet, hogy miközben tartottam az órámat, akkor kezdett egy picit mocorogni. Remélem ezt nem fogja rendszeresíteni, mert a gyerekek rögtön észreveszik, ha nem figyelek 100%-osan.

Fényképeket küldök, majd ha hazaértem (este).

Roki! Köszönöm, hogy megértetted, mi okozza bennem a legnagyobb kérdést a cumisüvegekkel kapcsolatban. Negyedik babánál tartó unokatesó szintén így nyilatkozott, hogy a szopi mellett gyakorlatilag nem használtak cumisüveget, utána pedig ők is a csőrös pohárra álltak át.
Azt viszont nem tudom, hogy értetted, hogy készülök-e fejni!?!
Azt hittem, hogy ez elkerülhetetlen, mert begyulladnak a mellek, meg egyéb szörnyűségek. Ha el lehetne kerülni ezt a fejés ügyet, én nagyon nem bánnám! Elképzelhető, hogy olyan jól működik a szoptatás, hogy nem kell fejni? Bocs, de ez teljesen homályos ez a terület, pedig olvasom az ezzel kapcsolatos cikeket! :oops:

Egy technikai kérdés: csináltam vonalzót, de a beillesztés kudarcba fulladt. A megadott kódot hová kell berakni? :?

Most mennem kell, de este még jövök!

Kami! A jóga miatt nagyon irigy vagyok, de nekünk a Brendon eléggé kiesik, de most fellelkesültem, és nekifutok megint a Padma jógastúdiónak. Intim tornára is kéne járni nem? Úgy hallottam, hogy az nagyon hasznos szülés után, meg talán alatta is (ezt nem tudom) :oops: .

Kicsöngettek, mennem kell ügyelni! További szép napot!
Vendég
 


Sziasztok!
Ezt most olvastam. Nem tudom, hogy hallottatok -e már róla?! Mindenesetre lassan már mindenkit érint:

A magzat a fogantatás 91. napjától - a terhesgondozást végző orvos igazolása alapján - családi adókedvezményre jogosít. A kedvezményt a várandós nő vagy házastársa veheti igénybe, összege az eltartottak számától függ, havi 3 és 10 ezer forint közötti összeg lehet, amelyre az igényt a személyi jövedelemadó bevallásakor lehet érvényesíteni
elmo
 
 


Ó, drága Kami: ez vmi csodálatos élmény lehetett. Így olvasni is nagyszerű volt, de átélni is hihetetlen lehet. Én is nagyon szeretnék menni, de ahogy írtam, ezt még át kell beszélni apával. De nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen jóra sikerült. Szupi.

Pann: jaj de jóóó, most megnyugodtam, meg kicsit elkezdtem reménykedni, hogy akkor lehet vmi nem sokára nálunk is. Jajj, annyira várom már, ez is olyan csodás érzés lehet. Tojj bele egy nagyot, hogy mit gondolnak az emberek, amikor a buszon mosolyogsz. Erre a csodás érzésre muszáj vhogy reagálni, és sztem ez teljesen reflex szerűen jön. ;) Mi az, hogy nem ülve?! Nem látszik még annyira, hogy terhes vagy? Az egyik bnőmnek sokáig nem kerekedett, csak nőtt a pocija - sztem nekem is így van. Ezért neki nem is adták át a helyet jó darabig, mert nem kismamának, hanem molett hölgyikének nézték. :) :?

Sajnálom a temetést. Nálunk nyár elején volt ugyanez anyu tesójával. Sztem abban a hónapban azért is nem sikerült a baba... Az a lelki állapot, ami akkor kiült a családra... Borzalmas volt.

Elmo: én erről még nem hallottam, de nem is nagyon tudom értelmezni. :oops: Kifejtené vki? 3 és 10 ezer forint között, az azért nem kis különbség. Mitől függ, h mennyi? Amúgy meg mesélj, veled mi van?

KépKép
catrine
 
 


Jaj, lányok, elfelejtettem vmit, amin eléggé felhúztam magam. Találkoztam az egyik ismerősömmel, akik kb. 4 hónapja költöztek innen. Mesélte, hogy mi történt a lánya egyik bnőjével... Hihetetlen, leírom, sztem ez egyszerűen abszurd.

14 éves kiscsajról beszélünk, akinek 16 éves pasija van - aki már nyilván sokkal inkább szeretne nemi életet élni, csak ő is, mint sok más hülyegyerek (elnézést!) a védekezésről, mint dolgoról nem hallott. Mondják, hogy a mai időben már korábban érnek a lányok, mint régebben. (Nekem 16 évesen jött meg.) Na, hát ennek a kislánynak már megvan, és a pasijának is van már abból a bizonyosból, és hát összefeküdtek, és a csajszi terhes lett. Tegnap vtak kapartatni.

Nem felháborító? Milyen szülei lehetnek ennek? Meg egyáltalán, ő maga milyen lehet? Nem hiszem, hogy 2x kellett mondani neki, hogy csinálja, amit csinált...

Bocsi, csak annyira felhúztam magam, ki kellett adnom.

KépKép
catrine
 
 


Elmo: bocs, megint előbb járt a szám, minthogy figyelmesen átolvastam vna még egyszer a dolgokat. Szval már látom, hogy mitől függ az összeg.

Bocsi.

KépKép
catrine
 
 


:evil: A párom most beszélt a pénzügyesükkel ezzel kapcsolatban. Megszűntették ezt a kedvezményt! :evil:
Csak a harmadik babát váró családoknál van. Sajna, többünknél nincs.
elmo
 
 


Elmo: akkor majd pár év múlva lesz aktuális. :lol: :x

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem tűntem el, itt vagyok, csak kicsit zűrös hetünk volt Emmával...
Szerdán ott hagytam a dokimat, és az AFP miatt még a héten el kellett jutnom az újhoz, hogy a vérvételre is elküldhessen. Nem volt zökkenőmentes, de sikerült és most kezdek kicsit megnyugodni. Nagyon rendes az új orvos, de már szkeptikus vagyok, majd idővel kiderül, hogy beválik-e. Nem tudom, meg tudok-e majd még bízni egy nőgyógyászban...
Hú, jó sokat írtatok! Elkezdtem tegnap este visszaolvasni, igyekszem most reagálgatni, mert nagyon jó témák voltak! :D
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Nem tűntem el, itt vagyok, csak kicsit zűrös hetünk volt Emmával...
Szerdán ott hagytam a dokimat, és az AFP miatt még a héten el kellett jutnom az újhoz, hogy a vérvételre is elküldhessen. Nem volt zökkenőmentes, de sikerült és most kezdek kicsit megnyugodni. Nagyon rendes az új orvos, de már szkeptikus vagyok, majd idővel kiderül, hogy beválik-e. Nem tudom, meg tudok-e majd még bízni egy nőgyógyászban...
Hú, jó sokat írtatok! Elkezdtem tegnap este visszaolvasni, igyekszem most reagálgatni, mert nagyon jó témák voltak! :D
Vendég
 


Szóval:

Hányás, rosszullét:
Én a 6. héttől minden reggel hányással kezdek... 1-1 nap kimaradt, de az elhanyagolható. A legújabb, hogy mostanában is még "minden a régi", öklendezem rendesen, mintha hánynék, de nem jön semmi :shock: Bocs a fogalmazásért, de ezt nem tudtam máshogy... Mindenesetre már szívesen megválnék tőle...

Swen! Én is megálmodtam, hogy lányunk lesz!!! :D Kíváncsi vagyok, nektek is bejön-e! :D

Timó! Tök jó lehet most nektek Zalakaroson! :D Pihizzetek nagyot!!! Örülök, hogy már nem vagy annyira "rágörcsölve" a munkára :wink:

Sági, szerintem a kilók miatt ne aggódj! Szerintem rám is jött most 1 vagy 2, de a lányeg, hogy a baba jól legyen!! Én a Sárára szavazok :D Nálunk Emma nagyon Sárának készült, aztán jött az álmom... És a többit már tudjátok :D Mindenesetre mindkettő megfelelt az elvárásainknak: ne szaladgáljon minden 2. gyerek ezzel a névvel, szép, rövid legyen és legyen egyértelmű megfelelője angolul, németül :D
Én is gondban vagyok ezzel az induló listával... Igyekszem még nem ráparázni :D

Vásárlás:
Komidresszeket meg rugikat elkezdtem venni, de szigorúan csak akciósat :D (lsd. amit Timó is írt a CundA-ról). Egyébként meg kinéztük a babakocsit meg a bútort. Én szeretném, ha a nagyobb dolgok meglennének Karácsonyig, a többi apróság meg jöhet folyamatosan :D Én tudom megállni, hogy ha pl. látok egy almazöld plüss rugit, akkor azt ott hagyjam a boltban :oops:

Panni! Üdv :D Kitartást a felkészüléshez!

Kami, nagyon aranyos a Zsebibabás sztori! :D Én is mostanában minden "nem semleges" helyzetet megkönnyezek :D
Nagyon jó a kép Áronról!!! Ugye milyen klaszz hely? :D

Plútó! Remélem Bütyike megmutatja magát hétfőn! Minden rendben lesz, ne aggódj!

Cat! Amíg csak buborékolást érzel a "mensi" idején, és nincsenek görcsök, addig szerintem ne aggódj, de azért kérdezdmeg orvosod, hogy ő mit gondol! Én az első mensi kimaradása után pár nappal úgy beörcsöltem, hogy kórházba kerültem, mert fetrengtem annyira szarul voltam... Hát nem szép élmény... Főleg, hogy nagyon féltem, hogy elveszítjük Picúrt, de szerencsér stramm kis csaj, és erősen kapaszkodott :D Képet mindjárt keresek és küldök!

Legyetek jók!
Barbi és Emma
Vendég
 


Te Barbi! Miert hagytad ott a dokidat? Mi tortent???
kami
 
 


Barbus: várni fogom a képet. ;) Köszi a nyugtatást, már elmúlt. Csak tegnap éreztem egy párszor, de majd rákérdezek. Görcsölni nem szokott hál istennek, nem értem, hogy ez mitől lehet. Deee majd meg fogom kérdezni. :)

Örülök, hogy a dokitokkal minden oks, hogy rendes, meg minden. No meg persze annak is, ill. annak még jobban, hogy jól vagytok, és jelentkeztél.

Én most elköszönök, megyünk le a telekre. Tudjátok, a másik házunkba... 8) :lol: Majd hétfőn jövök, plusz holnap este lehet, hogy benézek, majd meglátjuk, mert holnap is megyünk le, vasárnap meg fütykös-bejelntős-buli lesz.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a picikre, pusza.

KépKép
catrine
 
 


Sziasztok!!!

Egyre tobbszor merul fol, mit kell vinni a korhazba - ime a Margit korhaz ajanlata:
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya
• Apa személyi száma
• Házassági anyakönyvi kivonat
• Terhes kiskönyv (benne előkészítve a Streptococcus szűrés eredménye és a 38. heti UH lelet)
• Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések
• Ásványvíz, szőlőcukor, csokoládé
• Szendvics: a szülés elején a szülőnőnek és a vajúdás alatt a papának
• A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szűrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.)
• Köntös
• Hálóingek /lehetőleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás /
• Papucs, zuhanyzó papucs
• Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülőszobán
• Törölközők igény szerint
• Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlő kendő/
• Tena bugyi
• Betétek, különböző méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/
• Fogkefe, fogkrém, tusfürdő, igény szerint testápoló, arckrém
• Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre
• Szalvéta, papírtörlő, WC papír, papírzsebkendő
• Algopyrin
• Szoptatáshoz Garmastan vagy Burow krém
• Aranyeres panaszok esetén: az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin)
• Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény
• Fényképezőgép, töltő
• Igény szerint kamera és tartozékai
• Telefon, töltő

Újszülöttnek:
• Textil pelenka 3-4db
• Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlőkendő
• Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/
• Igény szerint body és rugdalódzó, takaró
• Újszülött zokni vagy kesztyű, sapka

Újszülött hazaviteléhez az évszaknak megfelelő öltözetet javasoljuk.

Ez egy jo kis lista, nem olyan veszes, de inden, ami igazan fontos, benne van. Remelem segit egy kicsit!!!!
kami
 
 


Hihi, vicces, Vikónak ma tovább kell melóznia, úgyhogy ma nem megyünk sehova. :( Pedig de jó lett vna látni, h mi történt a házzal. Na sebaj, holnapig azért kibírom. Viszont megyünk majd vásárolni, ááá, be kell néznem a babaosztályra is, és tuti veszek vmi "cuki kék darabot", mert abból az alkalomból még nem is vásároltam, hogy megtudtuk Babuccó nemét.

Amúgy lányok, sztetetek az Ákos, vagy a Balázs név szebb? Martin lesz, csak most 2. keresgélek. ;)

Kami: tök jó ez a lista, le is mentettem. Hasznos, köszi, h betetted. Nem kevés cucc. De van egy nagyon frankó kis "minibőröndöm", tavaly kaptam a szülinapomra, már a nyáron elterveztem, h azzal megyek szülni.

KépKép
catrine
 
 


Ja, megint lamarattt...

Kami, Róki: grat-grat a 21. hét betöltéséhez. :) :P

És ismét egy értelmetlen mondat :oops: Nem "2. keresgélek", hanem 2. névnek keresgélek.

KépKép
catrine
 
 


:) Szia Cat, koszi a gratulat. Olyan hihetetlen, hogymar itt jarunk! A felenel!!!

En az Akost valasztanam, mert sok kedves Akos ismerosom van. En is gondolkoztam az Akoson, de vegul az Aron gyozott... A Balazs is nagyon tetszik, de sosem adnam a fiamnak, mert van egy nagyon rossz emlekem, ami egy bizonyos Balazshoz fuzodik, es nem tudnam ugyanigy hivni a fiamat.

Lista: hat, gondoltam kezdesnek jo lesz. Halistennek sokminden megvan belole nekem, de azert meg korantsem teljes a gyujtemenyem...

Nagyon helyes, kezdjetek el ti is a vasarlast! :)
kami
 
 


Kami
Remélem nem törte szét a címet és nézhető,csak a szinek miatt.

http://209.85.129.104/search?q=cache:2f ... =clnk&cd=3
Vendég
 


Sagi: hat, nem annyira sikerult megnezni idebent, megprobalom majd otthon is... Hatha...
Ti melyiket is szeretnetek? Pliko?
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?