Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Viki!
Édes lehetett Petike :) Tegnap én is kaptam ám olyan kupont a DM-be :lol:
Rambóka!
Sajnos én sem tudok segíteni, mi is megúsztuk az ilyen dolgot. Csak annyit tudok mondani, hogy nekünk a védőnő javasolta, hogyha ilyen előfordul tornáztassuk meg a babát. Tudod...a hátára fekteted és a kis hasához nyomogatod a térdét. Ez állítólag használ, bár én tényleg nem tudom, és ezt evés után is lehet csinálni, nem bukja ki????a kaját.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Szerencsére mi is megúsztuk a hasfájást. Én a babamasszást tudnám nektek javasolni. A köldök alatt az óramutatójárásával megegyező irányban finoman körözzél a kezeddel. A lábak óvatos hashoz húzása is jó, igaz nem közvetlenül kaja után. De ahogy te írtad, kicsit később kezdődik a hasfájás, így szerintem ha szopi után fél órával tornáztatod kicsit, az segíteni fog.

Viki!

Hát nagyon drága lehetett Peti,hogy evés közben elaludt! :lol: És még a virslit sem engedte el a kezéből! :D :D Írtóra álmos lehetett már!

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Valóban nagyon álmos volt már Peti! De a fényképezőgépet azért nem mertem megkockáztatni, nehog yfelébredjen a villanásra! :oops:

Nekem meg becsípődött a derekam, jobb oldalt, már 2 napja alig bírok mozogni, nem hogy Petit emelgetni, meg fürdetni! Annyira fáj, mikor lehajolok, majd besz..k, de mára kicsit javult a helyzet, mondjuk nem akarom elkiabálni! A kicsi fiam, meg mintha tudná, hogy bajom van és pont azért állandóan azt akarja, hogy emelgessem a kicsi fenekét, ha meg végre felveszem, nagy küzdelmek árán, akkor lekéretőzik, tök jó fej :? Egyébként meg 2 napja egyfolytában nyüszög, mintha felhúzták volna! Lehet, hogy megint jön egy foga!!! Na mindegy, majd rendbejövünk, az vigasztal, hogy legalább Peti nem beteg, az biztos sokkal rosszabb lenne!

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

 
 

Sziasztok!

Marcsy!
Persze,tök igazad van. Nekem ebből a szempontból is mázlim volt…eddig…kopp-kopp-kopp. Lina februárban kezdte az ovit,rögtön a 2. héten beteg volt. De azóta szerencsére egyszer sem.Én azért döntöttem úgy,hogy most nem vitamizunk. Amúgy valszeg tényleg olcsóbb a vitamin mint az antibio.

Rambóka!

Gyönyörű a csöppöd.Ilyenkor elfog a vágy egy újabb bébi után…de győz a józan ész.
Mégegyszer nagy gratula nektek!

Noviandi!

Én is úgy tudom,hogy addig kell a K-vitamin amíg csak anyatejes.Ha bármilyen pótlást kap akkor már nem kell.
A D-vitamin adagolása függ az egyéni csontfejlődéstől.Borinak csak kb 3 hónapig adtuk (de lehet,hogy még kevesebb) mert nagyon gyorsan kezdett benőni a kutacsa. A doktornő így azt javasolta,hogy ne adjam neki.

Hódi!

Tami még hisztisen is nagyon édes!
Férjed meggyógyult a finom főztödtől?

Viki!

Ismerős a helyzet.Bori is utál a babakocsiban ülni.Gyalog meg lusta menni.Így vagy cipelem vagy kap egy kiflit a kezébe,hogy mégis megüljön a kocsiban.(hú de ellene voltam az ilyen megoldásoknak addig míg nem kényszerültem rá a sajátjaimmal)
Nagyon ari lehetett Petid! Múltkor az oviban az egyik kislány aludt el így evéd közben.

Rambóka!

Mi hálaistennek mindkettővel megúsztuk a hasfájást.Nem tudok segíteni ebben.

Kép
kájé
 
 


Sziasztok!


Így szoktunk enni:
Kép Kép Kép Kép Kép

És az új itatópoharunk, amit szinte ki sem ad a kezéből, és amiből végre egyedül iszik! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Ez a nem eresztem az itatós poharat nagyon ismerős. :D Ari Patike! Hogy van a derekad?

Timi!

Mizu? Nem jöttél hétvégén?

Rambóka!

Tudod, nekem nincsen. De szerintem is bejön a tornáztatás. Gondolj bele, ő egésznap fekszik, mitől lenne a kis pocójában megmozgatva a megmozgatni való. Én saját magamról tudom hogyha egész nap ülök, akkor délutánra olyan légköri problémáim vannak, hogy ihaj. 8) :lol: :lol:

Marcsy!

Meggyógyult Domi?

Mi megint egész hétvégén dolgoztunk a házon. Szombat délután volt egy kis elkeseredés az anyagiak miatt, de vasárnap Norbi szülei által megoldódott szerencsére. Szóval a héten kész lesz a ház most fontos felének a glettelése, hétvégén festünk mindent. Aztán jövő hét elején valamikor lerakjuk a laminált padlót és ha a fűtésszerelők is úgy akarják, akkor mehetünk. :D Szerintem azon a 23. ünnepes héten véglegesen oda fogunk költözni. :lol: :lol: :lol: Utána jön a folyosó, meg a két nagyobbik szoba és már kész is vagyunk. :D De sztem addigra bőven tavasz lesz. :shock: 8)

Nah, 8 óra, meló van. :D :shock:

Üdv. mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Viki!

Javult a derekad?
Hát nagyon-nagyon tündéri Petid! :D Látom imádja a virslit, és a kék itatópoharát is! :lol:

Timi!

Hogy telt a hétvégétek? Tami jó kislány volt? :)

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!
Viki!
Derekad??? Meggyógyult?
Monee!
Köszi kérdésed, meggyógyult :) Bár, hogy most hány napig fog menni oviba az még rejtély. De kapja most a vitamint is, meg a gyümik is fogynak rendesen.

Képzeljétek!
Jött nevelőapám, hozott majdnem 2 kiló banánt, másnapra már alig volt belőle egy-két darab. A férjem is hozott szombaton kb. 2 kilót, vasárnap úgy volt vele, hogy most Ő is eszik egyet, de már megint csak egy-két darab volt. Megőrjítenek a gyümivel :lol: Én örülök, hogy eszik, nade ennyit???
Tegnap vendégünk volt, akinek még életébe nem volt a kezébe baba. Hülyeségből odanyomtam a kezébe Hisztikét, annyira félt, hogy eltöri :lol:
A kiscsaj meg teljesen beleszerelmesedett. Egy kis idő után átvettem, nem hagyott minket beszélgetni. Nézte nagy szemekkel a srácot és börrögött neki folyamatosan és vigyorgott rá :lol:
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Nagyon-nagyon régen nem írtam, és sajnos nem is nagyon olvastalak Titeket, de mentségemre szóljon, hogy lefoglal nagyon a Máté és persze a ház tervezgetése.

Monee!

Még jó néhány napja kérdezted, hogy állunk a házzal. Most még elég lassan megy a dolog, de jövő hétre körülbelül meglesz az építésztervezőnk, mert ezen a héten elvileg megkapjuk az utolsó ajánlatot is. Van már egy kis tervrajzunk a házról amit mi rajzoltunk, ami alapján majd a tervező megcsinálja a rendes tervet persze gondolom jónéhány változtatással. Szerintem a tervezőknek mindig van valami jó ötletük, meg persze rossz is, ezeket az ötleteket, stílust próbáljuk összeegyeztetni a saját elképzeléseinkkel. Rengeteget sétálunk és nézzük a kapukat, mert azt is rögtön megterveztetjük, de ahhoz kevesebb elképzelésünk van. Már kiszámoltuk hány db tuja kell a kerítés mellé, hát ezen elképedtünk egy kicsit, mert nagyon-nagyon sok kell. Amíg azonban nem fog mellénk építkezni valaki a szélárnyékolás meg kell oldanunk fákkal, bambusszal vagy egyéb dologgal. Hát kb. így állunk, majd novemberben kezdem járni a bankokat, hogy lassan induljon el a hitelkérelmünk, addigra talán már lesz némi tervrajz is a kezünkben, ami alapján a bank is tud mérlegelni.

Rambóka!

Először is gratulálok, ha így utolsónak is, nagyon sok boldogságot és örömöt kívánok Nektek! Nálunk ugyanez volt a helyzet, a Máté nagyon hasfájós volt, ő is kapott antibiotikumot. Nálunk az infacol használt, de csak kb. 4 nap után. Tényleg minden egyes evésnél adtunk neki és kellett pár nap amíg tényleg kezdett hatni. Azért teljes csoda nem történt, de nem szenvedett annyit. Később én előfejtem a tejet, hogy a magas laktóztartalmú ne kerüljön be a Máté pocakjába, és ez is segített. Aztán próbálkoztunk minden csodaszerrel, torna, masszázs stb és eltelt a 3 hónap és lassan megoldódtak a kezdeti hasfájás problémái. :)

A Mátéról egy-két szó: csodák csodájára 2 hete elkezdett zöldséges főzelékeket is enni, eddig ezeket mindig kiköpdöste, illetve úgy elfordította a fejét, hogy még esélyem sem volt megkóstoltatni vele. Ezen héten kezdtük el kiváltani a délutáni tápszeres evését gyümölcsös-rizskására, eddig nagyon tetszik neki és egyre jobban kedveli a kanalas evéseket. Nem akarok neki már annyi szójás tápszert adni, mert félek, hogy nehogy most meg szójaallergiája alakuljon ki.
Fogunk még mindig nincs, illetve nem tudom, hogy van valami fogkezdemény, mert egyáltalán nem enged belekukkantani a szájába. Remélem azért végre kinő az első fogacskája, mert amennyi nyál már kifolyt a szájából, annyiból már egy kisebb folyócska is megtelne.
Ébredezik a Máté a délutáni szendergésből, így mennem kell, hogy megfőzzem az uzsonnáját.
üdv Mindenkinek, majd azért próbálok többször jönni vagy legalább olvasni Titeket.

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Tamara megint egész nap nyekereg, ezért nem tudtam jönni, most is épp ezt csinálja, sehogy sem jó neki. :cry: Én meg baromira örülök, mert 1 óra múlva indulunk a fogászatra, de ma még szinte semmit nem tudtam csinálni, csak megnéztem egy-két dolgot a juttatásokkal kapcsolatban.

Viki!

Derekad hogy van? Nekem is vannak hasonló problémáim és épp szombaton fájt megint, de nekem jobb oldalon. Petike édes a virslivel és klassz a pohár, meg hogy egyedül iszik. :D

Kájé!

Köszi a bókot, de ha most látnád az én édes lányom, ahogy a nyöszörgés már átcsapott üvöltésbe. :cry: Én is tapasztalom, hogy mennyi mindent csinálok másképp, mint elterveztem (cumi, tápszer pl.) Épp tegnap azt beszéltük (miután találkoztunk egy babával, aki eszik-alszik, hangja nincs), hogy néhány szülő elkényezteti a gyerekét és némelyik hmmm kis rosszcsont lesz, a lányok nyafizósok még tizen sokévesen is. Na, nálunk Tami tök hisztis megszületése óta és nekünk nem arra kell majd figyelnünk, hogy mindent megengedünk-e neki, hanem, hogy valahol gátat szabjunk ennek az örökös elégedetlenségnek. Szegényre (ha nem változik) várnak még szomorú napok :oops: , mert mindig csak abban bízom, hogy a következő hét, hónap jobb, könnyebb lesz, miközben sokaktól meg azt hallom, hogy addig jó, míg ilyen picik, mert csak alszanak. Ja, hát már aki, Tamara nem, az tuti, de ettől még nem ő lesz Kertváros hisztikéje, ezzel jobb, ha megbarátkozik előbb vagy utóbb, de az előbbről már lekéstünk.
Férjem még mindig beteg. :cry:

Monee!

El sem hiszem, hogy 1-2 hét és elköltöztök! De jó lesz! :D Hajrá, hajrá! :D

Andi!

Hétvége a szokásos, semmi extra. Nálatok? Zsófi már annyira édes, kiegyensúlyozott kislány lett, nagyon aranyos. Éjszaka volt azóta is ramazuri? :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Viki nekem bal oldalon a derekam :shock:

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Timi!

Sajnálom a derekad, és Neked is jobbulást kívánok! A másik topikban írta egy lány, hogy a dm-ben lehet kapni inno rheuma fürdőolajat és az jó rá. Lehet kipróbálom, csak messze vana dm is! :?

Marcsy, Andi, Monee, Timi!
Köszi :)
Én kicsit jobban vagyok, de a jótól még messze. Menni tudok, de ez az állandó hajolgatás, meg guggolás, na meg peti cipelés! Jajjjjj :( Ja, és én is reggel voltam fogorvosnál, de nem volt semmi gond szerencsére, maj márciusban megyek megint ha nem lesz baj előbb! :lol:
Párodnak is jobbulást!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Timi!

Az lemaradt, hogy Naturland (Inno Rheuma fürdőolaj szóval így teljes a kép :oops: )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Timi!

Sajnálom,hogy Tami kis nyűgös baba. :cry: Zsófi ma olyan kis angyalka volt. A játszószőnyegen elvolt vagy 2 órát, közben én tettem-vettem, és egyszercsak elaludt. Reggel a kiságyába is nagyon sokáig megmaradt, beszélgetett a macikhoz, gügyögött hozzájuk. Délután meg aludt 2,5 órát. :D
Azt vettem észre, hogy egyre jobban nézelődik a nagy gomb szemeivel, minden érdekli. Az éjszakák még nem tértek vissza a régi kerékvágásba, de már alakul.
De azért még nem bízom ám el magunkat, mert tudod Zsófi is tud hisztike lenni, meg nyüglődös is, de mostanság tényleg jó baba.
Fogászatot hogy bírtad? És Tami?
Tamásnak jobbulást kívánok! Remélem tami nem fogja elkapni!

A derékfájásra Fastum gélt próbáljátok ki. A férjemnek mindenféle nyavalyára (láb- hát fájás) nagyon sokat segített.

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Timi!

Szívemből szóltál! Már ami azt illeti, hogy"addig jó, míg ilyen kicsi". Ezt én se éreztem soha, de így, hogy az egyik már másfél éves, így is azt érzem, hogy azért mégis jobb, ha nagyobb :D
Hajna már már elérte Réka sírósságát. Nappal nem alszik, néha csak úgy bebóbiskol, a többi időben sír :shock: Gondolkodtam, Rékánál mikor javult a helyzet... 4 hónapos korában jött a javulás első hulláma... az barátok között is karácsony :shock: Teljesen kivagyok... Netezni már nem is szoktam :(
Kitartást neked, te közelebb vagy a 4 hónapos korhoz ;)

Gira
Vendég
 


[quote]A írta: derékfájásra Fastum gélt próbáljátok ki. A férjemnek mindenféle nyavalyára (láb- hát fájás) nagyon sokat segített.


Fastum gélt terhesség és szoptatás alatt nem szabad használni!!!
wer
 
 


Szisztok!
Éva vagyok,csak most lett netünk,és nézelődöm itt-ott.A kislányom 16hónapos a következőt épp várom.A derékfájással én is küzdöttem és tovább is terjedt a gyulladás a combomra.Az orvos a fastum gélt írta fel(és szoptatás mellett!csak napi kétszer kenheted)de nem segített.Ami szuper volt a herbáriában kapható Kobralgin kenőcs akár 6szor is bekenheted a derekad helyi vérbőséget okoz(kicsi bizsergést érezhetsz)de az anyatejbe nem választódik ki.

Éva
málna05
 
 


Sziasztok!

Viki!

Köszi azt az olajat, a héten úgy néz ki eljutok a DM-be (sajna tényleg nincs a közelben) és akkor veszek olyan olajat, már fel is írtam. Jó, hogy nálad mindent rendben talált a fogdoki. :)

Andi!

Jó, hogy Zsófika így elvan már. Azért Tamara is elnézelődik néha a játszószőnyegen, de délutánra nagyon nyűgös lett. Hál' Istennek nekünk az éjszakák eddig kipipálva, ez a szerencsénk. :D Fogorvos előtt átadtam Tamit az apjának, ők hazajöttek, még főzni is nekiálltak :shock: , jó is, mert nagyon elhúzódott a rendelés és későn értem haza. Jövő héten megint sokáig leszek, így majd sógornőmet megkérem, hogy vigyázzom kicsit a kislányra, ha szerencsénk lesz tudnak sétálni is.
Benneteket láttalak a dombtetőn sétálni pár perce? :)

Málna!

Nekem flector nevű krémem van, hát mindegyikre rá van írva a terhességes, szoptatós tilalom, de nekem még a kórházban, mikor vártam a babát is mondták, hogy lehet azért módjával. Fastumot is próbáltam régebben, mert épp a hátam közepe is fáj, csak valahogy mindig elmarad a bekenés, én meg nem érem el. :lol: Mikorra várod a kistesót? :)

Gira!

Jó, hogy írtál magatokról! :D Akkor Hajna is hasonló mentalitású, mint Réka. Mondjuk tudom, ha meg elkezdenek mászni, menni, pakolni, dacoskodni, akkor meg az lesz "rossz" de én személy szerint szeretnék már kicsit túljutni ezen a kezdeti időszakon, mert igen, sokmindent meg tud(na) csinálni az ember, mivel Tami csak ott van egy helyben, de ha folyton sír, nyűglődik mikor nem lát, vagy nem figyelek rá, az is nagyon frusztráló tud lenni, mert olyankor lelkiismeretfurdalásom van, hogy a csudába a főzéssel, pedig alapjában véve, ha nem kéne közben bohóckodnom, vagy mikor a kiságyban, játszószőnyegen van 1000-szer berohangálnom, sokkal előbb kész lennék és több időt tölthetnénk együtt úgy igazán. Nekem az is gondot jelent, illetve zavar, hogy a terhességem utolsó harmada óta nagyon izzadós lettem, ez máig megmarad, így 2-3-4 alkalommal cserélek ruhát, mert pár perc múlva már fázom a nyirkos cuccokban. És ha ilyenkor sietek, mert időre megyünk valahova, vagy csak sétálni, de ő sír, hisztikézik, akkor úgy indulok el, hogy csurom víz vagyok, mert valahol biztos (akármennyire is próbálom magam meggyőzni az ellenkezőjéről) feszélyez, hogy sír.

Egyébként nagy volt a szám, de ennek ellenére kipróbáltam én is a mosható pelust. Csak egy külsőt és egy belsőt vettem és én kombinálom textilpelussal (meg ha anyu tud szerezni eldobható pelenkabetétet) és így csak a külső van többször használva. Én azért próbáltam ki, mert egyrészt kíváncsi voltam, meg a csípője miatt, ami ugyan már kezd helyre jönni, de nem árt még odafigyelni rá. Naponta, ha épp nincs mosásban, 1-2x van rajta ilyen pelus és hát számomra nem a legkényelmesebb megoldás továbbra sem, minden elismerésem anyáinkké, de azért el lehet vele babrálni. Én úgy látom, hogy lényegesen pisisebb ilyenkor, nem maradhat rajta addig, míg az eldobható. Neked hogy vált be? Melyik bébinél használod végülis?

Monee!

A kis rucit sajna csak 1x tudtam ráadni Tamira (kicsi lett végül), de akkor húzzatok bele, hajrá egy kislány és hamarosan tudjátok használni majd ti.

Kájé!

Jobbulást Linának (kár, hogy épp most írtad, mennyire jól vészeli az akadályokat) :) Reméljük Bori nem lesz beteg.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!
Timi!
A mi lányaink összebeszélnek? Nálunk is az éjszakák vannak kipipálva, de napközben iszonyatosan hisztis tud lenni. Sokszor már ki sem viszem, pedig lehet, hogy az segítene, de nincs kedvem egy üvöltő babakocsival sétálni :oops: , kenguruba meg megfájdul a derekam. Lehet, hogy én nem használom jól?? :oops: Bár nem tudom, hogy ezt hogy lehet rosszul használni, mindegy. :)
Nekünk ugyan nincs játszószőnyeg, de a gyerekek szobájában kb. fél órát elvan velük, de valahogy úgy vettem észre, hogy nem szereti a folyamatos hangzavart, éshát ugye az én gyerekeim nem a csendről híresek :lol: ez a fél óra alatt gyors kajafelrakás, utána meg úgy főzök, hogy a kezembe van, vagy berakom a kiságyba és hallgatom ahogy üvölt :oops:
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Timi!

Igen mi sétáltunk jó nagyot a Vikivel./tudod akivel együtt szültem/. Zsófi bealudt az elején és annyira mélyen aludt meg persze a Viki babája is,hogy nem volt szívünk hazamenni, mert hát a lépcsőházban úgyis azonnali ébredés van. Nagyon kellemes az idő.
Ti voltatok kint?
Azért az éjszakáitokért irigyellek! :lol: Zsófi most is össze-vissza ébred fel.

Marcsy!

A kengurut nálunk is csak a férjem használja, mert nekem már 5 perc után annyira fáj a hátam,hogy csak na! A párom viszont élvezi,hogyha nincs épp kedvünk babakocsizni, akkor kenguruban cipelheti Zsófit. Tudom,hogy Krisztina idősebb Zsófinál, de Zsófi is folyton üvöltött a babakocsiban, aztán rájöttem,hogy utál feküdni benne, így most a kocsiban van babyhordóban, így elnézeget egy kicsit, aztán általában bealszik. Kriszti baba nem szokott nézelődni?Hallottam valakitől,hogy a kicsit idősebb babáknak azért szoktak kifilit adni séták alkalmával, mert amíg az rágcsálja addig se sír. :wink: De szerintem ez is csak elterelő hadművelet, de akinél bevált az biztos előszeretettel alkalmazza.

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Andi!
Sajnos kiflit, meg minden egyéb lisztes dolgot még nem kaphat. Babapiskótát vettünk neki, amire rá van írva,hogy 6 hónapos kortól ajánlott, de az én pici lánykám nem tudja enni. Nincs még foga, ami darabokat meg "leszopogat" az hatalmas és félek, hogy megfullad. Nézelődni szeret, de ha rossz napja van bármit csinálok vele csak üvölt és üvölt. Ma kivételesen eljött velünk az oviba, az oda utat még élvezte, de visszafelé egész végig üvöltött. Pedig már ültetem a babakocsiba, hogy több mindent lásson.
Viszont amikor hazajöttünk nagyon szép adag kaját megevett(fél üveg bébiétel, 120 táppal). Ha holnap is ilyen szép idő lesz, lehet, hogy bepróbálkozok a kenguruval, ezt a kis sétát csak kibírom benne :lol:
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Timi!

Hogy vagy? Mi újság a derekaddal! Férjed gyógyulgat már? Remélem helyrejöttök gyorsan! :D Fogorvos miatt részvétem! :( Tami még mindig nem alszik nappal? (Peti meg általában még 2-3x kel éjjel és nappal is csak egyszer alszik már 2 napja!)


Andi, Marcsy!

Nektek sem vált be a hordozókendő, vagy nem is próbáltátok? Mert szerintem az tök kényelmes, és ált. a babák is jól elvannak benne! :D


Gira!

Jó, hogy írtál magatokról! :D Sajnálom, hogy Hajna is sírós Baba, és kitartás a kicsikhez, nem lehet könnyű Neked!


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Timi!

Nálunk azóta lett nappal sírós, amióta éjjel alszik... de hát valamit valamiért. Egyébként én is azt a lelkiismeretfurdalást érzem vagy mit, ha sírni hagyom. Valahol olvastam, hogy agressziót kelt a sírás. No, én reggel még viselem, de estére érzem, hogy szét tudnék csapni valamit. Rékát is zavarja... de az mégjobban, ha folyton a hugát pesztrálom... sehogy se tudom jól csinálni :(

Mostanra mindkét kiscsajnál mosható pelust használok. Kivéve éjjel Hajnánál, mert ő azért még elég sokat pisil éjjel. Réka már nem pisil, ha alszik. A kicsinéll határozottan azt mondom, jobb a mosható (sima tetra, mint régen), mert ahányszor eddig Pamperst adtam rá, szegény a nyakáig kakis volt. Ez a pelus meg valahogy a kakit is beszívja, átengedi a résén, és még sohasem kellett emiatt ruhát váltanom nála. Rékánál már nem egyértelmű, hogy jobb ilyen szempontból, viszont amióta ezt használjuk, egyre többször pisil a bilibe. Még nem törekszem arra, hogy szobatiszta legyen, csak szokja. Nála egyébként azért álltam rá erre, mert a nyáron többször is kisebesedett a popsija, és akkor úgy használtam, hogy textil (flanel) anyagot hajtottam pelusnak, és rá kötött gyapjúbugyeszt húztam. Ez ugye garantáltan légáteresztő... nem is lett többet sebes a feneke :)

Timi!
Visszatérve a poakolás, dacolásra. Réka nem dacos, szót fogad mindig, addig nem csinál új dolgot, amíg nem bólintok rá. Őakolni pakol, de hát tegye, valamivel neki is kell foglalozni, kár még nem csinált ezzel, max nekem egy kis munkát, de mára már van, hogy ő pakol vissza. Szerintem mindenképp jobb, ha nagyobb. :D

Gira
Vendég
 


Sziasztok!

Gira!

Tök jó hogy jelentkeztél! Szívből remélem hogy a sok síróka ellenére is elkerül most a depresszió! Rakj fel légyszi képet a kiscsajról, meg Rékáról is! :D

Timi!

Köszi! :D Gondoltam egyébként hogy sokáig nem lesz jó a ruci Tamira, merthát a babák már csak ilyenek hogy nőnek, de egyszerűen nem tudtam otthagyni. :D:D:D
Kislány? Hát igen... Ha babára gondolok, az első gondolatom mindig kislány, nem tom hogy miért.
Turiztam már egy pár ruhácskát pluszban, de azért arra gondosan ügyelek hogy unisex színeket válasszak. Amit Ti kaptatok volt az egyetlen kivétel. :D

Hú igen. 1-2 hét és mehetünk! :D
A héten megvesszük a festéket meg a parkettát és hétvégén nekiugrunk. :) Azt még nem is meséltem hogy időközben vettünk egy autót is, ami majd az én birtokomba lesz. Ez egy fehér Skoda Favorit, 5 személyes uh. el fogunk férni mindannyian. :D Norbi minden egyes alkalommal kihangsúlyozta amikor kérdezte valaki hogy minek nekünk autó, hogy azért hogy a Katát és a majdani gyerkőcöt is tudjuk hová tenni. :D Holnap vagy pénteken hozzuk el a kereskedésből. :D:D:D A hétvégén még autót is pucolászhatok kicsit. :)

Viki!

A hordozókendőt én is néztem már Timiéknél, de képen és így élőben is halál bonyolultnak tűnik nekem. Nem mintha a kenguru jobb lenne, azok sem tetszenek nekem igazán. Nekem a "kötős kenguru" az igazi. (Persze kipróbálás nélkül.) :)

Szép napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Hódocskának:
Májusra várom,tehát még jó messze van néha el is felejtem,hogy állapotos vagyok annyira lefoglal a kislányom.


Azért is tévedtem erre az oldalra mert olvasgattam a rosszul evő babákról.Néha teljesen kivagyok a Málna evési szokásaitól,és olvastam én is mit hogy kellene de nálunk nem vált be.A Málna nem hajlandó gyümölcsöt enni se joghurtot se túrókrémet,se tejet inni,se kakaót...egyszerüen nem szereti a tejtermékeket(kiv.:rudi és puding)mióta megy(megy??szalad!!)nem ül meg csak ebédkor és úgy kell utána rohannom,vagy játék közben a szájába csempésznem egy falatot.Amíg szopizott duci volt és jól gyarapodott,most meg a gyerekorvos vérvételre akar küldeni mert fogyott.Na mindegy...nem részletezem csak ha valaki hasonló cipőben járt, és tud valamit amit én nem, segítsen!
Köszi:Éva
málna05
 
 


Sziasztok!
Viki!
A hordozókendőt nem próbáltam, mert úgy voltam vele, ha a kenguruba fáj a derekam, akkor abba is fog. Most meg már nem látom értelmét, hogy megvegyük, mert már nem használnánk ki.

Ma megrendeltem nagy nehezen a Dávid tortáját :) Ahol eddig szoktam rendelni, megszünt, a mellette lévő rétes bolt vagy mi volt az, megszünt. A Mecsek cukrászda 9 órakor nyitott volna, nekem meg 8:30-ra már itthon kellett volna lennem. Rohantam a Coopba, de már 8:40 volt mire odaértem :( De az a lényeg, hogy sikerült. A Dávid tök örült, hogy végre 9 órakor beestem az ajtón, az első kérdése mit gondoltok mi volt? Na anya, hol a tortám? :lol: Nagy komolyan elmondta anyósnak, hogy az Ő tortáján lesz 3 cigi és azt Ő fogja elfújni. Nem érti meg, hogy az nem cigi, hanem gyertya.
Még jó, hogy az ajándéka után nem én futkosok. Úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy a lányoknak én választok, a Dávidnak meg Ő. Erre este megkérdezi, hogy akkor mit is vegyen a Dávidnak :lol:
amit én mondtam, az nem volt ám jó, Ő kitalálta, hogy távirányítós autó kell a gyereknek. Nekem meg az nem tetszett, mert szerintem még nem tudna vele rendeltetés szerűen játszani. Nagy nehezen eldöntöttük, hogy kap egy doboz machboxot(remélem jól írom :)
Abba van olyan 6-8 darab, azon legalább nem is vesznek össze :lol:

Gira!
Sajnálom, hogy Hajna is ilyen kis sírós baba :( Én is azt érzem amit Te, sehogysem tudom jól csinálni. Egyszerűen nem megy, hogy egyformán foglalkozzak a gyerekekkel. Mire este elalszik a pici, a nagyok is kidőlnek, ha meg még ébren vannak, akkor meg én dőlök ki.
Tegnap pl. este a Hisztike úgy gondolta, hogy Ő nem alszik. Még 10 órakor is próbáltam a lehetetlent. Ilyet már elég régen csinált, de most bepótolta.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Hordozókendő:
Én meg a kengurut nem próbáltam, ígyhogy arról nem tudok véleményt mondani. A kendő viszont nekem bevált, annak ellenére, hogy én is úgy 6 hós kora körül kezdtem el használni! :D Szerintem egyenletesebben ossza el a súlyta vállon és a derékon, mivel sokkal szélesebb a kendő, mint a kenguru vállpántja (vagy nemtom hogy hívjákja :oops: ) A kötésről meg csak annyit, hogy a legtöbbet úgyis a sima keresztkötést használtuk (ált. mindenki ezt használja, legalábbis amikor én kendőben cipelt babát látok) és az nem olyan bonyolult ám, csak az első 2-3 kötésnél, akkor meg segít valaki, mondjuk egy hétvégén, és hétfőre megy az egyelül is, de komolyan :D (csak bonyinak tűnik)

Marcsy!
Sajnálom, hogy Krisztike megint nem aludt, de ha vígasztal, Peti sem. Ő olyannyira nem, hogy habár este sikerült elaltani, 22 órakor már egyszer fent volt, hajnali fél 2.-kor meg szó szerint kialudta magát!!! Nem semmi milyen küzdelem volt elérni, hogy újra aludjon, ami kb. 3-ra jött össze!!! :( Én teljesen kiborultam, már bőgtem is, kicsit besokkaltam már attól, hogy ide-stova 13 hónapja nem aludtam egyszerre 3 óránál többet, még éjjel sem!!!!!!! Nagyon fárasztó és nagyon kiakasztó a nem alvás! :( Meg is beszéltük párommal (a nagy hajnali ébredés showw-ban) hogy a kistesó max. akkor jöhet, amikor Peti már óvodás, hacsak nem akarunk teljesen begolyózni! :( Szóval eredeti tervek sztornózva!!! :( Mert tudom magamról, hogy nem fogom bírni, idegileg nekem ez nem megy! :( Ez van!
Bocs, hogy kipanaszkopdtam magam!

Azért Nektek legyen szép napotok! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Abszolút meg tudlak érteni, hogy kiborultál az éjszakázások miatt. Zsófi amióta megkata az oltást, azóta nem alszik rendesen. Pedig előtte volt már 2-3 hét is amikor simán aludt hajnali 5-ig. Most meg, minimum 2-szer ő is fent van, és általánba 4 után már akkora szemekel nézeget, hogy sokszor reménytelennek tűnik,hogy vissza tudjam valahogy altatni, és nem is egyszer volt már ,hogy nem is aludt vissza, csak nyűglődött. Én is már többször kibuktam,mert annyira fáradt voltam, vagyok. :cry:De egyszerűen nem értem,hogyha volt már időszak amikor rendesen tudott aludni, akkor most miért nem. :?: Az oltást már 1 hete kaptam. Én is mondtam a férjemnek,hogyha lesz mégegy baba, az biztos,hogy nem 1-2 éven belül, mert én is úgy érzem,hogy nem bírnám.
Lehet,hogy hülyén hangzik,de nekem nincs sok bizodalmam a hordozókendő iránt. Nem tudom miért van ez, pedig szerintem sem lehet rossz dolog. Amikor várandós voltam, jártam egy tanfolyamra, ahol megmutatták az összes kötésmódot stb, és akkor nekünk azt mondták,hogy aki szeretné hordozókendőbe vinni a babát, az már újszülött korban kezdje el,mert állítólag sok baba utána már idegenkedik tőle.
Nekünk asszem marad a kenguru,- az is csak a férjemnek- én meg babakocsizok.

Monee!

Gratulálok az autóvásárláshoz! Akkor ez csak a Te autód lesz? :lol:

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma sétálni kenguruba :) Egész jó volt, nem is fájt annyira a hátam mint régebben.

Viki!
Én is meg tudlak érteni, hogy kibuktál. Velem is előfordul, hogy kifakadok és akkor eltörik a mécses és csak sírok és sírok.
Főleg a keddi naptól félek de nagyon. A Dávid oltást kap, a picit mérik, és egyedül leszek. Eddig úgy volt, hogy jön velem anyós, de nem tud jönni :(
Lehet, hogy szólok barátnőmnek, hogy jöjjön el ha éppen nem dolgozik, vagy majd szólok ott egy nagyobb gyerekes anyukának, hogy amíg a Dávidot vígasztalom fogja már meg a picit(aki szintén üvölteni fog szerintem)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Monee!
Jó festést és parkettázást a hétvégére! A kocsihoz pedig gratulálok, remélem jól fog szuperálni! :D

Marcsy!
Minden elismerésem a Tied a 3 gyerkőccel! :) Én azt tuti nem bírnám! Oltás, orvos téma ismerős, egy szót sem bírok beszélni a doktornővel, Peti annyira üvölt! :cry:

Andi!
:( Sajnálom, hogy Zsófi-baba is "elromlott"!

Timi!
Kipróbáltad az olajat? Használt valamit? Én még nem jutottam el dm-be! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Kicsit régen jelentkeztem, már, de azért olvaslak titeket, csak időm nincs írni. Jól vagyunk, Violka már szinte mindent mond, be nem áll a szája egész nap! :) Most jön megint a foga, ráadásul szemfog, így a mi éjszakáink se felhőtlenek, de azért nem panaszkodhatok, ahogy olvasom, nektek is van probléma!

Viki!
Hát, nem csoda, ha kiborultál, én tényleg nem panaszkodhatom, éjszaka alvás van, engem az fáraszt ki nagyon, hogy este 10 körül alszik csak el. Hiába alszik reggel 7-8-ig, az a gond, hogy férjem is hulla estére, és pont az az idő esik ki, amikor mi is kicsit kettesben lehetnénk. :(

Gira!
Sokat gondoltam már rátok, nem lehet könnyű a két picivel, minden elismerésem a tiéd, sajnos én se lennék erre képes, főleg, hogy a férjem elég sokat dolgozik, és rengeteget ügyel is, így esténként is sokszor egyedül vagyunk, tehát a gyerekkel kapcsolatos dolgok mind rámmaradnak.

Monee!
Gratulálok az autóhoz, szerencsétek van az idővel is, bár most már gondolom belső munkálatok vannak, ahogy írod.

Marcsy!
Kedden akkor megy a drukk, örülök, hogy meggyógyultak a gyerekek! Mikor lesz az ünneplés? Sokan lesztek?

Hódocska!
Remélem te is jobban vagy már!

Noviandi!
Aranyos lehet Zsófika, ahogy a macijának gügyörészik! :)

Rambóka!
Én is nagyon gratulálok a babához, nekünk is volt hasfájásunk, és nekünk is az Infacol vált be, igaz, tényleg nem rögtön hatott, kellett egy pár hét! Nagyon szép a kicsifiad!

Netty!
Jó építkezés-tervezést nektek, majd te is tegyél fel még képet Mátéról, ha tudsz, régen láttuk a nagyfiút!

Málna!
Én már korábban is írtam, hogy Viola milyen rossz evő, én mindent kipróbáltam már, végül beletörődtem, hogy ő ilyen, és kész. Mondjuk nálunk a tej megy minden mennyiségben! De szinte csak atej!

próbálok majd gyakrabban jönni
Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Jevi!
Nem leszünk sokan, csak a szűk családi kör és egy nagyon nagyon jó barát lesz velünk még :oops: Az az igazsság, hogy a terhesség, család miatt szinte az összes barátnőmet "elvesztettem" :( A többiek dolgoztak, buliztak, míg én nagy pocakkal jártam keltem. Utána meg a gyerekek miatt nem tudtunk elmenni, de igazság szerint nem is volt nagy kedvünk. Azért maradt egy-két barát, velük ahogy tudjuk tartjuk a kapcsolatot.
Monee!
Gratu az autóhoz, meg a házhoz is. Végre ezen is túl lesztek. Én is sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lenne ha lenne jogsi valamelyikünknek, meg a kocsi sem lenne rossz, de az már tényleg nagyon nagy kiadás lenne és nem bírnánk fentartani :(
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Huhh lányok, a Dávid megint szépen leégetett :oops:
Elvittem az oviba amikor a Domcsiér mentem, ugye az úton kellett neki pisilni, de Hisztikével aki kenguruba lógott a nyakamba, nem tudtam neki segíteni. Megkértem egy ovónőt, hogy vigye már el. Utána nekiálltak enni a gyerekek, a Dávid meg nekiállt kiabálni a folyósón, hogy Ő bizony éhen hal, mert én nem adtam neki enni :lol: Én nem tudom, hogy ki hallotta vagy ki nem, de nekem annyira égett akkor a fejem. Most így visszagondolva már csak röhögök rajta, de akkor...
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Befejeztem a vasalást, jó sok összejött, és még Violka is alszik, (1-kor aludt el), így van egy kis időm írni!

Marcsy!
Nem semmi lehetett Dávid, én is jót nevettem rajta, szerintem senki se vette komolyan, de azért val.leg ott abban a szituban én is égtem volna! :oops:
Hát igen, nekem is eltünedeztek a "szóló" barátnőim, szép lassan, de biztosan. Néha hiányoznak, de aztán rájövök, hogy az már nem én lennék, aki esetenként velük lófrál, akkor is csak Violáról beszélnék, és megértem, ha őket ez nem érdekli annyira.

Tegnap bementünk anyuhoz az oviba (óvónőként dolgozik), Violkát teljesen lenyűgözték a gyerekek (nagycsoportosok), és viszont is, pl. amikor tisztába tettem Violát, mindenki hirtelen ott termett körülöttünk! :D

Gondolom mindenki kiélvezi még ezt a kis jóidőt, délután mi is megyünk egy nagyot sétálni majd! Mindenkinek szép délutánt: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Nem is gondoltam, h. ennyien laktok Kertvárosban, csak most mikor néztem a fényképeket a hőlégballonos napról!!!!
De kár, h. már nyár vége van, találkozhattunk volna sétáltatás közben!!! De talán még lesz jó idő!!!!

Köszönöm a tippeket! Infacol megy, de nem nagyon használ, minden szopi után megy a hiszti, hajnalban meg nem alszunk, mert " zörög" :lol: : hüppög, nyel, szuszog, szopizza a kezét, öklendezik, felsír, csuklik, fuldoklik ( legalábbis a párom szerint, nálunk ő pánikol)! Bezzeg nappal tud csendben aludni!!! :wink:
Viszont végre megvarrtam a babaerszényt, délelőtt beleraktam és egész gyorsan bealudt!!!! :D Holnap újra szoktatom, aztán hétvégén megpróbálok kimenni vele, kíváncsi leszek, h. hogy fogja bírni! Megfázni tuti nem fog, hiszen teljesen testközelben van, az erszény meg vastag sztreccs farmeranyagból van! Meg remélem még jó idő lesz!

Kaptunk beutalót csípőszűrésre, holnap kell hívnom őket időpontért. Mennyire tartják az időpontokat? Vagy ott fogom tölteni a fél napot? Hol fogok szoptatni??? :shock:
Fájdalmas ez a vizsgálat?
A védőnő mutatta a csípőtornát, de én félek, h. kárt teszek vele! Vagy nem lehet elrontani? Nem tudom, h. fáj-e neki, mert alapból üvölt! :cry:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Marcsy, Jevi!

Én is hasonló cipőben járok a barátnők terén, vagyis,hogy elmaradoztak, vagy én tőlük. Nekem az a fő gond, hogy akinek gyereke van annak általában már viszonylag nagy,merthogy gimi után rögtön szültek, ezáltal ők már el is felejtették azokat a problémákat amikkel én most szembesülök. Akinek meg nincs gyereke, az meg nem is szeretne, és ő velem és én vele sem tudok már azonosulni. Hát ez van! Gondolom Zsófi révén majd azért meg tudok ismerkedni jónéhány anyukával, igaz hogy abból lesz- e barátság vagy sem, majd idővel elválik!

Rambóka!

Az ultrahangos csipőficamszűrésre a Gyerekklinikán, tök pontosan behívtak. Érdekes, mert erre nekünk még a kórházban kértek időpontot. Zsófi üvöltött, de azért mert ez egy komplex vizsgálat volt, koponya-has- csipőuh. És hát a fejét is le kellett fogni szegénynek. Biztos nem fájt neki, csakhát a mozgásában volt korlátozva, amit egy ilyen kisbaba nehezen visel.
A másik uh, a 400-ágyas klinikán volt. Itt manuálisan nézte az orvos,hogy minden rendben van- e csipőjével. Mi 11-12 között kaptunk időpontot, én is féltem,hogy 1 órát majd ott kell várni, mert persze 11-re ottvoltunk. Kb. negyedórát vártunk. Elvileg ha mindent rendben találnak, akkor van még egy kontroll 6 hónapos korban. Szerintem ha kicsit tornáztatod, azzal nem ártasz neki. Nekünk is javasolták, bár nincs semmi gond, hogy azért pelenkázáskor 1-2 percet tornásztassuk a lábait.

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Most nem írok egyenként.Bocsi,kicsit hulla vagyok.asszem elkiabáltam,hogy elkerül minket a betegség. :( :(
Lina 4. napja lázas (39fok körül).Ma visszvittem a dokinénihez.Elküldött minket röntgenre.Kiderült,hogy tüdőgyuszi.Vérvétel is volt,eredmény holnap lesz.
Ma kapott lázcsillapító szurit is.Az legalább jót tett,most "csak" 37,8-ig ment fel a láza.

Jóéjt nektek:Judit
kájé
 
 


Sziasztok!

Már nem tom pontosan ki kérdezte, de igen, az én fennhatóságom alatt lesz teljesen az autó. :D Elméletben úgy terveztük hogy nem fogunk túl sokat járni vele, de ez gyakorlatban nem mindig biztos hogy így lesz. ;) Kétségtelenül szükségünk van rá, mert én olyan szinten vagyok így gátolva a mozgásban, hogy az Ócsárdra leköltözve tarthatatlan lesz. Elvileg ma el is tudjuk hozni a kereskedésből. :D

Megvettük a parkettát (nagyon szép! :)) és a festéket is, úgyhogy hétvégén indulhat a nagy meló. :D Az anyukám fogja keverni nekünk a színeket, tuti csinálunk képeket, felrakom majd ide is. Már annyira várom! Biztosan egészen máshogy fog kinézni a lakás tőle! :lol:

Marcsy!

Nem semmi fiacskád van! Így utólag hallva, én is jót mosolyogtam rajta, bár akkor biztos nagyon ciki lehetett! :lol: :lol:

Kájé!

Sajnálom hogy ennyire beteg Lina. Kitartást! A gyerekek nagyon erősek, biztos hamar meg fog gyógyulni belőle!

Viki!

Tudom hogy vannak az embernek rosszabb napjai, nekem is szoktak lenni. Ne keseredj el nagyon! Ha fél év múlva nekiállnátok a kistesónak, akkor is minimum 1,5 év mire abból babócátok lesz, addig meg Peti már majd 3 éves lesz. Akár mehet bölibe is... De persze ez a Ti döntésetek, én sok ++++ küldök Neked! :)

Rambóka!

Milyen az az erszény? Ha jól olvasom az írásodból, ilyen babahordozóra kell ez alatt gondolni. Remélem élvezni fogja a kicsi a sétát! :D

Timi!

Merre jársz? Remélem nem a kiscsaj csinálja Neked ennyire a programot! ;)

Szép napot mindenkinek! Ma megint szép idő lesz, menjetek sétálni ha tehetitek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Kájéhez hasonlóan, most én sem írnék mindenkinek, de azért Linának jobbulást kívánok, Monee-nak jó munkát. Viki, a fürdőolajat hétvégén tudom megvenni.

Úgy látom a hangulat fordítottan arányos a napsütéses órák számával. :cry: Csatlakozom, az elmúlt napokban, múlt héten nem egyszer fakadtam sírva én is. Általában valami jelentéktelen apróság váltja ki, aztán jön a világfájdalom fél óráig. Tamar úgy ahogy már alukál néha napközben, de ha felébred nagy a nyűglődés továbbra is, már a száját is csak evésre, sírásra nyitja ki, ha "veszekszik" a Dollussal vagy a macival, csak csukott szájjal morog. :lol: Mégsem ez az én nagy problémám, hanem hogy annyira hülye vagyok időnként, nehezen tudok örülni a mának, sokszor szorongok a jövőn, ami butaság, mert csak elrontom ezt a szép időszakot. Per pill. tök kilátástalnnak látom, hogy mi lesz 1-2-3 év múlva. Bízom azért benne, hogy valahogy alakul majd, de azt is tudom, hogy aki csak várja a sült galambot, rosszul teszi. Szerintem igenis néha el kell meditálni azon, hogy mikor és hogyan tovább, tesó, gyerek, bölcsőde, óvoda, hogy s mint lesz. Csak épp most még nemigen látom a megoldást.

Tegnap voltunk az ortopédián (jól elkevertünk, azt hittem a gyerekklinikára kell menni :shock: , közben a 400 ágyasba, de egyikőnk sem emlékszik rá, hogy ezt a beutalókor mondta volna az orvos, ráírva meg nem volt). A csípő oké, de a nyakát még kell tornáztatni.

Itthon eléggé el vagyok csúszva (Andi, múltkor vettem a csomagolópapírt, azóta is ott áll), és úgy tűnik, elkaptam a náthát is, most maszkban, folyó orral, prüszkölve próbálok babát gondozni és majd megint mehetek fogorvoshoz is. :oops:

Marcsy!

Úgy veszem ki, hogy azért anyósodra eléggé sokat van szükség (írtad, hogy múltkor elvitted Krisztikét is az oviba, ezért gondolom, hogy ált. nem szoktad). Hát egy nagyi nekünk is megváltás lenne, én többek között ezért vagyok benne szinte biztos, hogy nem lesz kicsi korkülönbség, pedig Taminak jó lenne, de azt hiszem ez nem önzőség, csak a realitás, mert -ahogy Viki is írta- tudom, hogy nem fogom bírni és nem tudok megoldani egy csomó-csomó dolgot csupán egyedül. Férejm is alig látja a lányzót, reggel tán mikor a cipőjét húzza és felébresztjük, csak ezért, meg este hazajön eszik, fürdünk, alvás. Hétvége meg néha tiszta káosz.

Na, de nem kesergek, mert a végén megint elkettyenek, pedig nem célom egyáltalán. :D

Ja, még annyit had írjak le, hogy megmostam Tamara haját Nivea hajsamponnal és nagyon kiverte a bőrét, mentünk gyógyszertárba kiváltani a krémet (ma lesz kész), erre egy öreglány elkezdett kiosztani, hogy a tévében bemondták, hogy ne vigyük közösségbe a gyereket és hogy mért nem állítom be a kocsit egy sarokba (fent volt Tami közben), képzelhetitek mit kapott tőlem a nyanya! :D Lehet, hogy igaza volt, de akkor ne menjek se boltba, se postára, se gyógyszerért?? Gondolhatja, hogy nem szórakozásból vagyok ott. :twisted: Meg úgy egyáltalán, annyira utálom, mikor vadidegenek így leszólítják az embert és elkezdenek okoskodni! Nem?

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, jövő hétre is klassz időt mondanak, irány a szabadba! :D

u.i. Férjem megszólt, hogy ne írjak rosszakat, mert olyan, mintha el lennék keseredve. :lol: De nem vagyok, hiszen van egy csepp Tündérkém! :)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Nem vesztem ám el én sem, csak nem nagyon van időm jönni :(

Judit!
Linának jobbulást kívánok!

Monee!
Köszi a +-okat, nektek jó munkát, és szép színeket kívánok a falakra :wink: na meg jó időt is, hogy gyorsan tudjon száradni! :D

Marcsy!
Kicsi fiad beszólása nem semmi, de szerintem sem vette senki komolyan! :)

Timi!
Jobbulást az egész családnak! Szedsz valamit a megfázásra egyébként? Én is kb. ilyen tájt tavaly nagyon megfáztam, és nem mertem bevenni semmit, de férjem mondta, hogy hívjam fel a gyerekorvost és kérdezzem meg mit lehet, mert így nem fogok meggyógyulni hamar és az senkinek sem jó! Felhívtam, azt mondta, hogy NeoCitrant szedhetek, de Aspirin+C-t és Coldrexet még véletlen se vegyek be! (mondjuk a neocitranra is rá van írva, hogy nem lehet, de nem lett tőle semmi bajunk, és meg is gyógyultam hamar :wink: )
Amúgy a derekad hogy van? Én már kicsit jobban vagyok, de néha még nagyon bele tudok mozdulni, és akkor fááááááááááááájjjjjjj! :cry:


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!
Timi!
Igen, nagyon sokat segít anyósom, csak most az elkövetkező 3 hétbe nem tud vigyázni a gyerekekre. Ezt magam sem értem, de én nem könyörgök senkinek. Rokkant nyugdíjas és most kell neki meghosszabítani vagy mit. 3 hetet kapott, hogy elintézze, Ő ebből azt vonta le, hogy ráér még. De a gyerekekre most nem tud vigyázni, pedig szerintem ez csak szervezés kérdése lenne.
Én hülye meg felkeltem a picit, megetetem, öltözünk, indulunk, erre jön anyós, hogy akkor mégis vigyáz rá, holott egy órával azelött mondta, hogy nem tud itthon maradni. Én nem akarok rosszat mondani anyósról, mert tényleg nagyon szeretem, meg sokat is vigyáz a gyerekekre, de nem szeretem amikor hülyét csinál belőlem. Ezért vagyok kénytelen vinni a picit is meg a Dávidot is.
Ami persze nem baj, mert jó idő van, csak iszonyú nehéz 3 gyerekre figyelni a "forgalmas" utakon. Jó, Hisztike még nem megy, de azért gagyarászik, nézelődik, megeszi a ruháját... :lol: Meg az az igazság, hogy nem szívesen viszem a picit sok "ismeretlen" , köhögő gyerek közé, dehát a szükség...
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Hódocska!

Én ma hívtam fel a 400 ágyast, november 28-ra kaptunk időpontot. Csak éppen azt felejtettem el megkérdezni, h. pontosan hova kell menni, utána meg már nem vették fel!
Meg tudnád mondani, h. hol található a gyerek orthopédia?
Sokat kellett várnotok?? Van elég ülőhely? Legalább vmi szeparáltabb helyen van a rendelés, v. a sok beteg embertől körülvéve kell várakozni? Érkezési sorrendben fogadnak? Sokan voltak?

Tud vki ajánlani jó szopis tanácsadót???
Bár ma lehet, h. meg van az eredmény mindkét problémára, mert felhívtam a nőgyógyászomat, h. rettenetesen kiütéses az egész mellem és borzasztóan viszket, már véresre vakarom. Erre mondta, h. hagyjam abba az Ergam cseppek szedését, mert attól is lehet! Erre utánanéztem a neten és vhol írják, h. a babánál okozhat hasmenést!!!!! Lehet, h. ez a vacak az oka minden bajunknak??? Nagyon remélem, h. így lesz és az abbahagyásával megszűnnek a gondok!!!!!!

Monee!

Féltelek én téged egy kicsit ettől az Ócsárd dologtól!!! Bár tudom, h. most elég rózsaszín minden, meg eleinte úgyis el fogod magad foglalni a fészeképítéssel, de azért később akadhatnak gondok!!!!!
A sógornőmék Bissére költöztek nem sokkal a baba születése előtt. Hát rengeteg baja volt!!!! A helyi védőnő egy nagy nulla volt szakmailag! Nem volt senki, aki segítsen neki a problémáiban, pedig az Ádi nagyon hasfájós volt (délután 5-től éjfélig üvöltött minden nap). Ott ült egyedül egész nap a gyerekkel! Én biztosan megőrültem volna!!!! Mindenképpen ragaszkodj az autóhoz, mert az lesz az összekötő kapocs a világ és te közted!!!!! Sajnos a távolsági buszközlekedés nem túl fényes!!!
Egyébként lakik ott valakid v. nem ismersz senkit a településen? Milyenek az emberek?

Babaerszény:
http://www.hotslings.com/wearing/cradle.php
rambóka
 
 


Ja! Nem tud vki jó gyerek fül-orr-gégészt? A gyerekorvos szerint kissé le van nőve a Gergő nyelve. Szeretném megnézetni, mert állítólag egy pár perces beavatkozással megoldható a dolog, és talán a bimbóérzékenységemen is javítana, ha rendesen a bimbó alá tudná tolni a nyelvét és nem a két kis kőkemény ínyével dolgozna!!!! :cry:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Hát igen, nekem is vannak fenntartásaim, de mostmár késő. :) Apró egyszerű dolgok okoznak bosszúságot, mint pl. a falusi postaszolgálat, ilyenek. Nem lakik ott senkink, azért vettük ott meg a házat, mert ott tudtuk annyi pénzért megvenni amennyiért. 5 millió forintért itt Pécsen egy garzon lakást sem kaptunk volna, nemám hogy 3 szobás házat és hát abba még magunkat sem tudtuk volna elpakolni, nemám még Katát és egy másik gyerkőcöt is.
Én most is ún. faluban lakok, bár Pécshez tartozik, de megvan minden olyan rossz tulajdonsága mint egy normális falunak. Korán bezár a bolt, posta, ritkán jár a busz, mindenki ismer majd mindenkit, bla, bla, bla...
De egyébként attól függetlenül hogy elmegyünk innen, ragaszkodni fogunk Pécshez minden szinten. Többek közt ezért is lesz az autó. :D
Remélem a babázásnál is több szerencsém lesz, mint a sógórnődnek!

Ari ez az erszény. :D Megmutatod hogy hogy néztek ki benne? ;)

Jó éjszakát mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Rambóka!Szopis tanácsadó:Dr. Tétsiné Bodor Andrea Lili, a tel.száma benne van a Kismama magazin hátuljában, vagy a zsebibabában, az fenn avn az interneten is.Minden második szerdán van szoptatós baba-mama csoportja a megyeiben, ingyenes foglalkozás.

Tegnap voltunk Sikondán!Miondenkinek ajánlom, van klassz babamedence, abszolút bababarát az egész létesítmény, és meglepően szolidak az áraik!
Most ennyire futotta, ne haragudjatok, egyszer majd újra lesz időm bekapcsolódni...

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Timi!
Most a dm-ben akciós a Pampers Jumbo pack, meg a Huggies Mega pack is! (ígértem, hogy megírom majd) :wink:

Most nincs több időm, majd jövök később talán! :( :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jöttem mindennap olvasni,csak vhogy az írásra nem jutott energiám.Köszönöm a jókívánságokat.Lina szerencsére jobban van.Már 2 napja láztalan. Jövő héten valamikor kontroll-röntgenre kell menni. Úgyhogy a héten még itthon tartom mindenképp.Egyenlőre még azon is gondolkodom,hogy az utána következő héten menjen-e oviba....majd meglátom.

Puszi mindenkinek:Judit
Kép
kájé
 
 


Sziasztok!

Jöttem én is. :) Nem volt valami nagy a forgalom itt a hétvégén. 8) Remélem azért mert mindenki olyan jól érzete magát, hogy nem volt ideje jönni. :D

Gyors rólunk: kifestettünk. Szépek lettek a színeink, pont olyan mint amilyet szerettem volna. Persze ebben semmi pláne nem lenne, ha nem mi kevertük volna a színeket. :shock: Mondtam hogy csinálok képeket, csináltam is, de nem rakom fel, nem lettek jók, nem látszanak rajta szépen a színek, ezért nem is rakom inkább ide fel foglalni a helyet. :shock: A konyha kivi zöld lett teljesen, a fürdő bézs színű, a háló meg valószínű :D. Na nem ám, hanem inkább olyan hús-mályva színű, de ezt szerintem egy szakértő sem tudná megállapítani hogy pontosan milyen. A lényeg az hogy a bézs plafonnal és a spot lámpákkal nagyon jól mutat. :D Megküzdöttünk a színnel rendesen, de végül mi győztünk. :D:D:D A többi helység még nincs festhető állapotban, de azért nekünk ez is nagy előrelépés.
Most viszont meg a fűtésszerelő cseszik ki velünk, mert hiába könyörgök neki (már amikor felveszi a telefont) nem hajlandóak jönni szerelni, pedig kb. csak egy 1 napos munkájuk lenne és kész is lennénk. Nem tom hogy most miért kell ezt csinálni, az első turnus munkáját tök szépen megcsinálták, rendesen ki is fizettük, uh. nem értem. :cry: :cry:

Kájé!

Örülök hogy jobban van a lányzó! Írja majd hogy mi van Veletek!

Bea!

Remélem hogy olyan jól alakulnak otthon a dolgok ahogy képzelem! Írj majd Te is hogy mizujs, had örüljünk mi is Veled! ;)

Többiek!

Meséljetek kinek hogy telt a hétvégéje?! :lol: :lol:

Jó éjt midnenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Viki!

Nálunk is a NeoCitrán a nyerő, pémtek este az utolsó szopi után ittam egyet és nem tudom ettől-e, de szombatra szinte semmi bajom nem volt már, tök fitt lettem. Azért máskor nem szokott ilyen gyorsan hatni, mert ugye a nátha kezelés nélkül egy hétig, kezelve meg 7 napig tart. :lol: Köszi a pelusokat, Hugghes-t vettem az Intersparos dm-ben, de ott nem volt megfelelő méretű Pampers, így azt ma vesz férjem, meg próbál olyan fürdőolajat is, mert itt az sem volt. Nagypapáztatok a hétvégén?

Bea!

Sikondára mi is tervezünk majd egyszer egy túrát, én még nem voltam ott, csak hallottam, meg asszem Dia tett fel egyszer képeket.

Kájé!

Örülök, hogy jobban van Lina. Bori ezek szerint nem kapta el, de jó! :)

Monee!

Annyira ügyesek vagytok! :D De komolyan!! Eltervezitek, megcsináljátok. Most csak együttérzésképp mondom, hogy nálunk is ugyanez volt, ezt csináljuk, meg csináltuk! Míg néhányan körülöttünk csak sopánkodtak, hogy jaj, ki kéne festeni, jaj, ezt is kéne azt is kéne, aztán erő már nem volt nekiállni. De ti látszik, hogy már nagggyon szeretnétek beköltözni! :) Szerintem nem lesz annyira vészes ez a falusi lét, nekem pl. sokminden hiányzik onnan, többek közt a családi ház előnyei. Viszont nem tudom mit csinálnék non-stop vagy ügyeletes gyógyszertár, pizzafutár és videotéka nélkül. :lol: :lol: :lol: :lol: Hiába, a jót könnyű megszokni, de klassz lesz az is, főleg ha már lesz bébitek, mennyi előnye lesz! :)

Tamara újra rájött, hogy éjjel szopizni jó! :o Negyed négy óta fent vagyok, ő ugyan még egy órát visszaaludt, de nekem már nemigen sikerült, aztán már ő is teljesen felébredt. Hétvégén is korán kelt, hát igen, mivel mostanság alszik szinte mindig két etetés között valamennyit. Pedig fárasztjuk! :lol:

Mindjárt teszek fel képeket. Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?