Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Niki iszonyú nyűgös lassan már egy hete :(
Ezért nem jelentkeztem mostanában (na meg hát alig vagyok itthon amióta megvan a verda :lol: ). Remélem hamarosan lenyugszik... Nem tudom, hogy a foga miatt-e, mert nem látok semmi különöset az ínyén...

Szóval lefoglal éjjel-nappal...

Én is adtam kúpot este Nikinek szuri után, pedig neki is csak kis hőemelkedése volt.

Hétfőn megyünk mi is agyhártyagyulladás elleni oltás első felét felvenni. Remélem könnyen átvészeli majd.

Zsombi nagyon édes!!!!

Laurának és Balának jobbulást!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Gyorsjelentés - LEVETTÉK A KENGYELT!!!!!! Még jövök, csak a fiatalúr éhes.

Puszi mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Panni - Hatalmas gratula!!!! Nagyon ügyik vagytok! :D

Kép


Judy- Zsombor is nagyon édes kiskrapek! már most nagyon pasis! :D

Zsófi - sztem Timcsi tök jól leírta, ahány orvos, annyi tanács, tapasztalat... :? Nálunk is az a felállás, h egyből oltás után adni kell nekik kúpot! Sztem ne aggódj, nem csináltál vele bajt! Max nyugodtabb volt, jobbat aludt így Samu! :wink: (mondjuk ha oltás után nincs láz, akkor én már nem adok kúpot, csak akkor ha a láz még fennáll /orvosi utasítás - nálunk ez - alapján/.)
mazsolák
 
 

 
 

Zsóka - hol vagytok? Remélem, minden okés! csak a szokásos zűrzavar :wink: :roll: :oops:

Judy - tök jó, ahogy összeöltöztetek Zsombival! :lol: mi történt a kezeddel (fotón látni)? :oops: Megerőltetted, v törés..., :cry: azért nem semmi, h ennyi mindenre fujta az idődből egy ilyen Apróság mellett! :)
mazsolák
 
 


Sziasztok!
Pár napig nem voltam, mert a keresztelő után néhány rokon nálunk maradt, az utolsó ma este megy haza, és hát velük kellett foglalkoznom, jártuk a várost.
Panni örülök, hogy Márk csípője rendbejött, gratula nektek!!!!!

Később bővebben is jelentkezem.
Edus, nagyon jól esett, hogy hiányoltál!!!!!!!!!!!!!! :D :wink:
puszi mindenkinek, Zsóka+Borka+Marcus

KépKép
logi
 
 


ZSIGUT ISTEN ÉLTESSE A 3. SZÜLINAPJÁN!!!!!!!

Kép

KépKép
logi
 
 


Kedves Zsóka! Köszönöm szépen Zsigum nevében. Már alig várja az estét a torta miat, meg a gyertyák miatt, lázban ég... Pont tegnap előjött este, huuu ilyenkor már fájt, meg izgultunk, meg indultunk 3 éve.... :D
KERESZTELŐS KÉPEKET VÁRUNK ÁM!!!!!! :P
mazsolák
 
 


Kedves Zsigu!

Isten éltessen sokáig! Nagyon boldog szülinapot, finom tortát és sok ajándékot kívánunk Neked!


Puszi, Nóri és Farkas

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Hát nem könnyűek a napjaink nekünk se mostanában. Illetve csak nekem nem, mert Farkas pár napja úgy beindult, pörög forog, hogy egy pillanatra nem tudom levenni róla a szemem. Tegnap este el is rohantunk a Tescoba, vettünk egy járókát, hogy legalább néhány pillanat legyen ahova be tudom tenni, ha nagyon muszáj.

A lelkiismeretfurdalásból nekem is kijutott, mert tegnap este 10kor úgy elkezdett sírni Farkas, hogy fogalmam sem volt hogy mi baja van. De úgy tűnt, mintha a hasa fájna ezért adtam neki Sab Simplexet, amit korábban kapott, és amit júliusban vettünk. Előtte elolvastam a papírját, aztán beadtam neki annyit amennyit kell. Utána sétáltunk, szopizott, elaludt. Akkor jutott eszembe, hogy a szavatosságát nem néztem meg, de eszembe se jutott, mert hogy nemrég vettük. Megyek a konyhába megnézni, erre rá van írva, hogy 2006 aug.-ig jó csak, és hogy a szavatossági idő lejárta után nem szabad felhasználni. JA és 2003-ban gyártották.
NA gondolhatjátok, kivert a víz, alig bírtam elaludni, hogy most mi lesz. Hát eddig nem volt semmi, egy nagyot kakilt reggelre. Remélem nem is lesz semmi következménye, de azért mérges is vagyok a gyógyszertárra, hogy eladnak egy csecsemőknek való cseppet, egy hónappal a lejárati idő előtt. Persze ez engem nem mentesít, hogy nem néztem meg előtte. :(

Judy, tök jó, hogy jelentkeztél, már nem tudtam mi van veletek. Zsombi még mindig gyönyörű!! És jó nagyra nőtt! Jó, hogy magatokról is küldtél képet, nem is ilyennek képzeltelek. :) Fekete hajúnak. :)

Timi, Mircike, és minden "fogfájós" Anyuka, tegnap volt nálunk a védőnő, és mondta, hogy fogfájásra van egy homeopátiás kúp VIBURCOR a neve (lehet hogy Viburkor, nem tudom). Én még nem érzem szükségét, de jó tudni, hogy van ilyen is. Csak gondoltam megosztom veletek.

Panni, végre hogy lekerült a kengyel!!!! :) Látsz változást azóta Márk mozgásán?

Kriszta, milyen volt az úszás Nórival?

Zsófi, sajnos nyűgös napok vannak. Nekem is volt úgy, hogy Farkas egy hétig is sírt, semmi nem volt neki jó. Akkor azt hittem, hogy így marad, meg hogy elkényeztettem, de aztán visszaállt minden. Ezeket az időket át kell vészelni. én mindig arra gondolok, hogy most nem én vagyok a lényeg, hanem ő, hogy milyen rossz lehet neki, mert biztos van valamioka, hogy sokat sír.

Na, eldugulok, mert mindjárt felébred és még nem házimunkáztam...

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Ja, Zsóka, a keresztelővel kapcsolatban szeretném kérdezni, (már ha egyáltalán ezt itt meg lehet kérdezni), hogy mennyi pénzt kell adni a papnak? Ti adtatok? Mert nálunk is most lesz aktuális a keresztelő, és ennél a kérdésnél megakadtunk. A családom szerint kell adni, nekem speciel eszembe se jutott.
JA, meg az is foglalkoztat, hogy mit kell ráadni a gyerekre? Mert nekünk nincs ilyen habos fehér ruhánk.

Köszi,Nóri

Kép
nóri8
 
 


Jaj, még valami: Kata,ha olvasol:nincs most időm átmenni a másik fórumba, de nagyon nagyon szorítok érted!!!
Minden rendben lesz,és holnap este már Lizácskával fogsz álmodni!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri - köszönjük a köszöntést!!! :D Keresztelő: anyagiak nálunk is voltak, de nem tudom a pontos "tarifát"/adományt... :oops: , mert apa intézte. De ha gondolod, megkérdem apától... :wink: Ruha, ha megnézed a mi képeinket, mi sem habosbabosba öltöztettünk, talán mert fiúk, talán mert erre az 1 alkalomra nem akratam olyan sok pénzt kidobni :oops: és inkább praktikusan gondolkodva:kising+nadrág, amit máskor is rá lehet adni (pl vendégség, esküvő...) ( meg szerintem lányokra jobban lehet ilyen "cuccot" kapni, mint fiúkra...)
mazsolák
 
 


BOLDOG 3. SZÜLINAPOT ZSIGUNAK !!

oltással kapcsolatban: Laura a 2 hónapos után tiszta nyűg volt, a 3.hósnál csak este, de akkor nagyon (napközben meg mintha mi sem történt volna), a 4.hósnál egész nap nyűg, de aznap még hidegfront is volt...
én is mind3 alkalommal adtam kúpot, de csak este, mert inkább aludjon egy jót, minthogy nyüglődjön. láza neki sem volt egyik alkalommal sem, csak 37,2 és 37,3-s hőemelkedések.
ja, én azt is hallottam, h. a kúpot hosszában kell elvágni és nem keresztben... :lol: :?: :?:

Nóri, nem semmi a storyd, engem már amikor olvastam kivert a víz, pedig nem is velünk történt. szerintem pár hónapja vett cuccnál én sem néztem volna meg a szav.időt..
én úgy tudom, h. EU-s szabályok szerint gyártástól számított 2/3 szav.időnek kell a terméken maradni eladáskor. legalábbis élelmiszernél tuti, h. így van (gyümölcslégyártó cégnél dolgoztam Laura előtt), és valszeg gyógyszernél ez még szigorúbb kéne legyen. szóval no comment...

keresztelő: ehhez nem tudok hozzászólni, nálunk nem volt és nem is tervezzük.

Panni, tök jó, h. Márk végre megszabadult a kengyeltől !!

Zsóka, légyszi-légyszi keresztelős képet !!

Laura már javul az orrdugulásból, már kevesebb trutyi jön ki az orrocskájából napról-napra.. amúgy nem semmi mennyire vidám-mosolygós-játékos emellett.. szerencsére.
a legújabb tudománya, h. a két talpát fogja, és a balt a szájába próbálja venni.. :D

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Panni: de jó!

Nóri: a gyógyszer valószínű nem romlik meg a szavatosság lejártával, úgy mint egy élelmiszer, max. nem hatékony. Ha kakilt az jó jel, ne aggódj, de azért átérzem az idegességet...

Lázcsillapítás: én úgy voltam vele, hogy amíg nem muszáj idegen anyagot adnom, addig nem adok. Amúgy is gyógyszerellenes vagyok, csak végső esetben veszek be én is bármit is.
Nekünk a dokinéni és a gyógyszerészbácsi is azt mondta, hogy 39 alatt nem kell csillapítani. De pl. anyósom is beadatná már az oltás után azonnal. Nekünk a 3 és 4 hósnál ment fel a láz, akkor kapott kúpot a nagykisfiú.

Most voltunk 18 hós oltáson, jól tűrte. 86 centi, 13,5 kg :)
Fogfájás kicsit enyhül, de még együtt alszunk :) Nálunk mindig én kelek éjszaka, ezért ilyen esetben inkább átköltözöm az egyik férfi ágyából a másikba :)

Keresztelő: nálunk se volt nem is lesz.

M.
mircike
 
 


NAGYON NAGYON BOLDOG 3. SZÜLINAPOT ZSIGUNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MILLIÓ PUSZI AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!
FINI TORTÁT!!!!

(várjuk a virtuális szeletetket!!!)
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Edus - Isten éltessen Zsigut 3. szülinapján! Szerintem már eszitek a tortát....

Zsóka - jó hogy adtál füstjelet...

Judy - Zsombi már kész kislegény. Jó hogy végre látunk téged is élőben. Sok sikert és kitartást az építkezéshez!

Nóri - hogy változást látok-e Márk mozgásán? Ma egész nap hason volt, sikerült a kezét is kihúznia maga alól, sőt egyszer még vissza is fordult. De ebben annyira elfáradt, hogy nem igazán kívánt kanállal enni (csak délben), és most éppen alszik. Szóval annyira örölök, hogy levették végre. El sem hiszem.

Szóval tegnap volt a nagy nap. Először röntgen, aztán a doktornéni megnézte a képet és csak annyit mondott jó híre van... Hát el sem hittem...

Éés - ma ebéd közben koccant a kispohár - szóval kinn van első foga is Márknak, éppen hogy látni. Hát lehet, hogy ezért nem aludt (meg ezer másért...)

Úgyhogy remélem a sok kerülő után most már rátérünk az egyenes útra.

Puszi mindenkinek!

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


gyors bekukk!

velünk minden ok, a hétvégi és hétfői hiszti után samu tegnap és ma nagyon békés volt- jó kisfiú.
éjszaka is alszik nappal is viszonylag sokat. rendesen eszik.
már 5980gramm a súlya!!!
szóval gond jelenleg egy szál se.

Panni gratula!!!!!! örülök h kezdtek egyenesbe önni!
Reni együttérzésem, mostanában nekem is volt részem hisztiben, tudom milyen!
Nóri: mi még nem döntöttük el a keresztelő dolgot. de valszin karácsonykor lesz. pénzügyileg viszont nem tudom mennyit illik adni?.
Mircike remélem most már hamarosan nyugisabb esték elé néztek!

mindenkinek puszi, köszönöm az oltásos tanácsokat!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Kedves Zsigu!
Most már valós időben:
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Nőlj nagyra, s legyél nagyon boldog!
Kép

Panni!
De jó hírek jönnek felőletek!!!!!
Lent a kengyel, s kint az első fogacska! :lol:
Csak így tovább!

Logi!
Húha... Nem fáradtál el a rokonoktól? Hogy bírták a gyerekek a nyüzsit?
Várjuk a képeket!

Nóri!
Ezer köszi ezt a homeokúpos ötletet. HA újabb fogfrász közeledeik lehet, hogy bevetjük.
Keresztelőhöz nem tudok hozzászólni, mert nálunk sem volt/lesz.
Felháborító, hogy tényleg kiadnak így gyógyszert. Ezekből a szitukból egy életre berögzül az emberbe, amit elcseszett. Nekem sem jutott volna eszembe, hogy lejárt időközben. Bár számomra a gyógyszertéma mumussá vált, mert egyszer valahol a neten jó pár rémtörténetet olvastam egymás után, hogy az anyucik rutinból adták be a gyószert, nem ellenőrizve a sok egyforma gyógyszeres üveget, hogy mi van ráírva, így súlyos mérgezéseket okozva a piciknek. Ez akkor annyira sokkolt gondolatilag, hogy ha be kell adni valamit Balának, akkor kétszer is megnézem, hogy jó üveget tartok e a kezemben.

Alon!
Örülök, hogy Laura már jobban van, s hogy jó a kedve.
Nem lehet, hogy a készülődő fogaitól lett Ő is taknyos?
A kúpot egyszer próbáltam meg hosszában megfelezni,s a szoba másik felében kötött ki, hangos felkiáltásom közepette, hogy "Hoppá!" Bala akkorát kacagott rajta, hogy majd le esett a pelenkázóról. EGész nap hoppázni kellett neki, s még este is nevetőgörcsöt kapott tőle, amikor Apának megmutattuk, hogy repült el a kúp. :lol: Másnap reggel megint hoppáztam, de addigra lejárt lemez volt, el se mosolyodott rejta. :shock: 8)

Zsófi!
Örülök, hogy Samu megnyugodott, s nyugodtak a nappalaitok / éjszakáitok.
Már a múltkor akartam írni! Tök jó, hogy visszamentél tanítani. Hány alkalom/hét? Mit tanítasz? Mekkora lurkókat?
Samu hogy viselt a taávolléted? Kivel volt addig?

Kata!
Bár nem olvasod soraimat már, hiszen már befeküdtetek a holnapi, azaz a mai nagy napra. :lol:
Sokat gondolok rád, hogy ha visszatérsz közénk, akkor Ti lesztek Lizával a legfiatalabbak itt. Már nagyon várom a híreket, meg a képeket!

Mircike!
Szép nagyok vagytok! :lol: Arányosan hosszú és súlyos a legényke! :lol: Ha minden igaz, akkor mi holnap megyünk le méreckedni a védőnénihez. Nem tudom mit fog szólni, hogy csak most léptük át a 9 kg-os álomhatárt. Meg kiváncsi vagyok hány centit mérünk hossszra.
Együtt ingázunk éjszakánként a pasiaink ágyai közt. :? 8) :roll: , bár le kell kopogjam a tegnapi éjszakánk viszonylag nyugodtan telt. Kétszer felsírt, de elég volt, hogy megsimiztem, s hogy ott álltam egy ideig az ágyikója mellett.
Sajátságos átmenetet talált ki Bala az egyszeri alvásra napközben. Felkel 6:30-kor, s követeli a kajcsit (tápszer), amit persze hozzám bújva kell elfogyasztani, s utána bealszik az ölemben, s együtt szunyókálunk 9:15-ig. Majd 13:00-kor az ebéd, meg egy kis játszi után cakkra pontosan 1,5 órát alszik, s az elég is neki egész napra. Hogy lesz ebből 3 órás alvás?
Egy kérdés: Ebédre mit szoktatok enni? Bala a 1/2 tál leves után közli, hogy neki ennyi elég volt. A tartalmasabb második fogást el kell toljam az alvás utánra, de akkor sem mindig kell neki. Ma pl. csak üresen volt hajlandó megenni a kifőtt tésztát, HA raktam rá neki szavtat, akkor köszöni, nem kéri. :?

***

Bala szerencsére nem folytatta a betegeskedését. :lol: Az az egyszeri lázasodás ezek szerint a fogai miatt voltak, bár ezt a doki tagadta.
Ma viszont tiszta nyügik voltunk. Teljesen mindegy volt, hogy Anya mit akart, annak az ellenkezőjét kellett tenni, illetve mindenen elsírtuk magunkat hisztizve. Ilyenkor leginkább a földhöz vágja magát. :shock: :evil: :? Olyan szinten, hogy lett egy piros folt a homlokunkon, mert a padlószőnyeg keménynek bizonyult. Ilyenkor tanácstalanul nézem a Lelkem, s hagyom, hogy kidühöngje magát. Állítólag ha megpróbálnám leállítani, csak olajat teszek a tűzre vele. Hát nem tudom. Nehéz ez a hiszti korszak. :cry:
A mai megoldásom az volt, hogy összepakoltuk magunkat, s kimentünk a Margit szigetre egy nagyot sétálni. Nekem is jól esett, meg Balát is lefárasztottam egy kicsit.
Az az igazság, hogy itt bent a panelban a két szoba kevés neki, hogy lemozogja a fölös enegiáját. A nyáron megszokta a nagy kertet Anyuméknál. Egész nap rohangált fáradhatatlanul, s jó nagyokat aludt a friss levegőn.

Na megyek csucsuzni, mert lassan kelni kell.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


És egy pár kép a mai szigetelésünkről:

Találkoztunk Katáék gólyájával, éppen indulóban volt. :)
Kép

A pávák túl lányosnak tűntek Balának, nem volt lenyűgözve tőlük. :shock:
Kép

Bezzeg a kacsák!
Kép
Kép

Láttunk még pacikat, meg rohangáló mókusokat, szarvast, őzikét, fakopácsot kopácsolni, nyuszikat...

Jól bekajáltunk kölesgolyóból:
Anya! Neked most nem adok!
Kép

Anya! Kiboríthatom? Olyan izgi lenne! Naaaaaa.....
Kép

Homokszórás ezerrel...
Kép

Fel kell mászni mindenhova!
Kép
Kép

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Bala isten éltessen a hófordulódon!

Timi, nagyon édes Bala a képeken, és persze megint jól elkaptad az akciózós pillanatokat!
A gyógyszer-összekeveréstől én is félek, főleg az elején amikor az én méhösszehúzó cseppem, meg Farkas (legendás) Sab Simplexe majdnem teljesen egyforma dobozban volt. Akkor piros nagybetűkkel ráírtam a Sabra, hogy Farkas, nehogy összekeverjem. De én is mindig mindent elolvasok, megnézek, csak most egyszer kimaradt. Egyébként rendben van minden, tegnap jó nagyokat kakilt, de lehet hogy nem is attól mert amúgy is nagyokat szokott. :)

A kúpos történet nagyon jó!! :) :) Én nem is tudtam hogy hosszában kell elvágni. Mi csak egyszer használtunk még (a két hós oltásnál) de akkor keresztben vágtam és a másik felét kidobtam.

Timi, mi az a kölesgolyó? Te csinálod? Finom?

Alon, örülök én is hogy Laura kijött a náthából. Elhiszem, hogy megijedtél. Nekem is nagy parám az orrszívás. Még soha nem csináltuk, de biztos hogy ha kell majd akkor azt a Papa fogja. Vannak dolgok amiket én nem merek és akkor az az ő feladata. (köldökápolás, kúpbeadás is ilyenek voltak)
Emlékszem a kórházban utolsó előtti nap összeírtam a kérdéseimet és bementem a csecsemőosztályra, és megkérdeztem, hogy az orrát mikor kell leszívni. Erre tiszta hülyének néztek, és mondták, hogy hát akkor ha folyik neki. :) Erre én, ja én azt hittem mindennap kell. Azt hiszem volt egy kis rövidzárlatom szülés után :).

Egyébként most a mi éjszakánk is jobb volt, mert csak egyszer kelt fel. Lehet hogy tényleg a frontok hatnak a babákra, mert most egyszerre mindenki nyugodtabb lett.

JA, és képzeljétek, tegnap séta közben Farkas féloldalasan felült a babakocsiban!!!!:) Anyukámmal sétáltunk és megálltunk mert nem hittük el amit csinál. Sajnos nem volt nálam fényképező, de ma már azzal megyünk sétálni. Bár lehet hogy csak véletlen volt és legközelebb csak egy hónap múlva csinálja újra. Így volt ez a hasról hátra fordulással is. :)

Köszi a keresztelős tippeket. Edus, megkérdeznéd a férjed a tarifáról? Hol tudom megnézni a keresztelős képeiteket?

puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Panni, Márk már egyedül eszik kanállal?

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Nóri!
Köszönjük a hófordulós köszöntést!
Most csak egy gyors válaszra futja, ugyanis BAla itt pörög ezerrel, s jó hogy ha nem kapcsolja ki a gépet, míg én pötyögök. :lol:
A kölesgolyót készen lehet kapni, (Bio kölesgolyó néven) pl. a DM-ben a biocuccuknál, vagy az Auchanban, Coraban. Eddig minden baba falja a környezetben, még téynleg nem találkjoztam olyan lurkóval, aki ne ette volna. Bal aegyszerre négy golyót töm be a szájába. És legalább ezt nassolják nem a csokikat. EGyszer olvastam valahol róla, hogy rengeteg hasznos dolog is van benne, így külön jó, ha ezt nasizzák.
Most jöttünk vissza a védőnénitől. Bala 77 cm és 9320g.
Pont összefutottunk egy anyucival és a 19 hónapos nagy fiával, s ők sem esznek semmit detto. Bala kikérte a táskából a golyókat, ami tegnapról maradt, s megkináltuk őket is. A nagylegény úgy tömte magába a golyókat egymás után, hogy az anyucija ott ájuldozott, hogy ezt nem hiszi el. Azt mondta, hogy hazafele útba ejtik a helyi Dm-t, s felkeresik ezt a csoda golyót, mert végre valamit eszik a gyerek. Fülig ért a szája. :lol:
Most pedig rohanok, mert BAla kipakolt már félig egy fiókot, s különböző irodai kellékekkel rohangál itt körülöttem. :? :lol:

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Nóri: kölesgolyó nálunk is nagy kedvenc. Lehet Tescoban is kapni. Egészséges, picit sós. Én kb. 8-10 hós kora után adnék a babának, amikor már van elég foga.

Timi: nem eszünk ám extra sok ebédet mi sem. Van, hogy lustaanya vagyok, és akkor egy db babakaja. Levest ő is szereti. Sok répával. A borsót egyesével eszi :) Tésztát nem szereti. Rizsát szereti. Sültkrumplit csak mostanában. Mártogatja a ketchupbe :)
Mennyiségre: kábé egy babakaja üvegnyi, nem több. Ha nincs leves, akkor Sió őszilét vagy almalevet adok inni. Ha nagyon ízes a kaja, akkor csak vizet.

Kisebbek szüleinek leírom, hogy amikor pici volt, akkor csak hipp kajákat adtam, mert abban nincs cukor. Nagy parám volt, hogy el fog hízni. Gyümölcslevet egy éves koráig nem is ivott :roll: (Fél éves koráig vizet se...) De ugye full anyatejes, ezért nem is volt szomjas soha. Gyümölcsből mindig pépet kapott.
Egy éves kora után már áttértem a Kecskeméti kajákra, mivel olcsóbb, és már nem izgatott az összetétel. És kb. 15 hós korától meg rendes rostos leveket adok neki. Az őszilevet nagyon szereti. Mostanában már a kicsit is issza szívószállal, persze fogni kell, mert különben kinyomja a kezével és magára önti az egészet :)
Legtöbbször Aventes üvegből iszik, három van használatban. Én csak csőrösből adtam neki, cumisüvegfejből sose ivott. Illetve cukrosvizet abból ivott a kórházban, de az akkor még tényleg nem zavar be! Mivel már elmúlt fél éves, amikor egyáltalán ivásra került a sor, ezért úgy gondoltam, hogy már nem muszáj a cumisfej, ha lehet, akkor legalább erre ne szokjon rá :) Elég neki a cici meg a cumi :)

Timi: Nagyon régen voltam már a Margitszigeten. Az állatkert melyik hídhoz van közelebb? És ez a játszó az állatkerthez közel van?

Fogzás: ma már csak fél négykor kelt. Szerintem vége a kínlódásnak.

M.
mircike
 
 


Sziasztok!
Már megint rohanásban vagyok :roll: ...gyors leszek.

Nóri, Marci sem volt habos-babosban a keresztelőn, egy sötétkék naci és egy világos pulcsi volt rajta, arra a fél órára sajnáltam volna egy halom pénzt kidobni flancos rucira, amit utána fel sem tudok rá adni. Borkát sem öltöztettük kimondottan keresztelős ruhába, egy fehér harisnya volt rajta egy világos rucival (Marcin u.ez a fehér hari volt a naca alatt).
Tarifa: attól függ, milyen egyházhoz tartoztok. Marci református lett Apa után, itt nincs előírt ár,az egyház javára lehet befizetni, de nem kötelező.
Én róm.katolikus vagyok, nálunk azt hiszem van valami minimális összeg, amit fizetni kell, de nem vagyok benne biztos. :shock:


Bala fantasztikus, csúcs kiskrapek! Nagyon jók a képek!

Még nem olvastam vissza, egyszerűen nem volt semmi időm az utóbbi napokban.... :?
Egyébként nagyon jól viselte Marci ezt a felfordulást, meg a sok vendéget. A keresztelő után rendeztünk egy kis partyt, végig durmolt a kocsijában. :wink:

pusszi ,Zsóka

Két képet felteszek gyorsan, aztán futás az oviba Borkáért.....
Marci mindenáron fel akart ülni, úgy kellett lenyomnom... Kép A három dáma

Kép

KépKép
logi
 
 


Sziasztok lányok!

Zsóka: nagyon jók a keresztelős képek! mind a lányok mind Marci csodaszép!

Timi: Bala nagyon cuki és BOLDOG HÓFORDULÓT NEKI!!!!

tanítással kapcsolatban: ma is voltam. samu mostanában 9 órákat is alszik éjjel 6kor kel- eszik és alszik 10ig. tehát 6kor megetetem, majd 7kor én elhúzok a suliba. 7:50-től f10-ig van az osztályommal (igazából exosztályom de mvel ők az első osztályom és imádjuk egymást mindig is az osztályom marad!!!) angol órám. utána hazarohanok kb 15 perc alatt itthon vagyok autóval, samu 10kor kel és megetetem. ezalatt apája van vele otthon mert meg tudja oldani h csak 10re megy dolgozni ezeken a napokon. én fölrohanok a lépcsőn- ő már ugrik is ki az ajtón.

meg kell h mondjam isteni kicsit kikapcsolódni. samu meg észre sem veszi mert alszik végig.

tegnap elcsúszott a 6-10-2-6-10 es etetés és 8kor tettem le aludni samut hát azt a cirkuszt amit délután rendezett senkinek nem kívánom. őkelme ugyanis már 6-f7 körül annyira fáradt h akkor vágyik aludni.
tegnap viszont pont úgy jött ki h aludni már nem tudott mert túlpörgött viszont eszetlen fáradt is volt szóval nem volt egyszerű...

mindenkinek szép napot!!
kerekpocak
 
 


mostanában vettem észre h samu már szopizná az ujját de nem mindig találja el a száját és ez frusztrálja :)
kerekpocak
 
 


Zsófi, olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon! :lol: :lol: :lol:
Marci is szopja az ujját, kb 2 hónapos koráig cumizott, majd lecserélte a műanyag cumit valódira.
Szuper, hogy ilyen ügyesen megoldottátok, hogy visszamenj órákat tartani, biztos nagyon örültek a tanítványaid!! :wink:

Timi, még régebben írtad, hogy nagy feje van Balának. Most elnéztem a képeken, teljesen normális, gyönyörű buksija van a kismanónak. :wink:

KépKép
logi
 
 


Sziasztok!

Panni! De jó, hogy levették a kengyelt, gondolom most már Márk is szabadabban mozog. Az a nyelvnyújtós kép nagyon édes!

Timi!
Jót nevettem a levesevő képen, és olyan komolyan kanalazta, Bala egyszerűen zabálni való.

Alon!
Most voltunk pénteken már másodjára babaúszáson, Nóri nagyon élvezte, és legalább jól lefárasztja. Utána úgy aludt, hogy nem ébredt fel mikor a hordozóból áttettük a babakocsiba, ilyen még nem történt. Felteszek néhány képet az úszásról.
Amúgy nálunk is taknyos Nóri, azon kívül nincs más baja, csak hogy szörcsög, és le kell szívni az orrát, lehet hogy tényleg a fog miatt is lehet, mert nálunk nő az alsó kettő (az egyik már teljesen kint is van).

Napirend: hogy őszinte legyek nálunk ilyen nemigen volt. Felbuzdulva, pénteken megvettük a "suttogó mindent megold" könyvet és szerintem nagyon jó, most kezdjük alkalmazni. Mivel nekünk nem volt napirendünk, az első két hét durva lesz, de utána csak jobb. Hát az nem ártana, mert nálunk kezdenek eldurvulni az éjszakák, sokszor kelünk fel és legkésőbb 6-kor már tágra nyílt szemekkel követeli, hogy csak vele foglalkozzunk. A könyv egyébként tényleg ellene van a hagyjuk sírni a babát elméletnek.

Fogyás: Mivel már nem szoptatok, terveztem, hogy elkezdek diétázni és mozogni. De sajna a diétákat max 2 napig bírom, és nagyon főzőcskézni sincs időm. Mozgni kellene, de a közelünkbe nincs semmilyen fitness terem vagy hasonló. Úgyhogy még nem tudom. Lehet, hogy kevés az akaraterőm... :roll:

Kriszta Kép anyával1 Kép ismerkedem Kép apával

KépKép
krisztan
 
 


Sziasztok!

Jó nagy a csönd itt mostanában.
Nem csodálom nekem sincs kedvem semmihez. Nagyon fáradt vagyok. Farkas új szokást vezetett be: éjjel ha felkel szopizni, nagyon nehezen alszik vissza. 1- másfél órát is eltart mire elaltatom. Álmos mert ásítozik, de ennek ellenére elkezd pörögni, hasra fordul aztán hátra aztán megint hasra stb. nAppal meg csak egyszer alszik (délelőtt), és estére már tiszta nyűg. Próbálom délután altatni de csak kinevet. :) A sétálás se megy már,a babakocsiban is forgolódik, és sír. Hát remélem csak átmeneti pörgés ez, mert az is megfordult a fejemben hogy nehogy hiperaktív legyen. De ezt a gondolatot erősen hesegetem el.

Mircike, köszönjük a leírást a táplálkozással kapcsolatban. Lassan már aktuális lesz, hiszen két hét és két nap, és hat hónapos lesz Farkas!!! :) El sem hiszem! Úgy vártam már ezt, és mindjárt itt van. :)

Zsóka, nagyon jók a keresztelős képek! A lányok tündérek, Marci meg hős, hogy kibírta a tortúrát. Már nekünk is megvan a ruhánk, kék nadrágja van, egy fehér kis kardigánt meg anyukám vett neki. Időpontért is voltunk már de nem ért rá a pap. Majd most pénteken megyünk újra.

Zsófi, nem semmi a napirendetek. Főleg hogy Samu betartja! Én akárhogy törekszem a napirendre, ami azért van, de ilyen percre pontosat nem tudok csinálni. Egyszerűen Farkas nem tartja be.

Kriszta, nagyon jók a képek! Főleg ahol Nóri veled van, mint egy kis vízitüdér. Nagyon édes, már egy csomószor megnéztem!:)

Na most megyek, sziasztok, puszi. Nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia Nóri!

nehogy azt hidd h samu percre pontosan betartja! amúgy meg ezt ő alakította így én csak alkalmazkodom hozzá.
amikor 3 napos volt akkor szigorúan 4 óránként evett! evett nézelődött aludt. én azt hittem ez a természetes így teljesen magától érthetődőnek vettem. aztán kicsit kilengett és mertr nem tudtam h nem csak azért sírhat egy baba mert éhes hanem mert fáradt! kezdtünk kilengeni és máshogy ütemeztem a dolgokat. aztán olvastuk a suttogót és megértettem h mi a helyzet- h samu azért sír mert marha fáradt és elkezdtem húzni az evések közti időt. most már megint csak 5ször eszik.
de pl nem tudom h hogyan tudom visszaaltatni. 3/4 órát alszik és utána még álmos de már nem bírom visszaaltatni csak ha ringatom- amitől meg leszakadok egy idő után- meg nem szerencsés ha megszokja h úgy alszom h anya ritmusra, zenére ringat.

ami meg a napirend dolgot illeti: az egész nem arról szól h ÓRARENDJELEGYEN A BABÁNAK. nem percre pontos- óra szerinti időbeosztásról van szó, hanem egy keretről amiben ő nagyjából tudja h most ettem akkor most játszani fogok egy picit. utána jön az alvás. hmm ha anya kétszer felhúzta a körforgómat akkor most jön a jóéjt puszi. stb. tehát a mi után mi jön rendszer inkább ez a napirend.
ez fontos a babának: sok baba szereti ha van egy rendszer.
fontos a mamának: nem káosz az egész napja.
na ennyi suttogóilag.

Nóri nagyon édesen úszik!!!!!! igazi hableány!!!!
kerekpocak
 
 


samusapka:

Kép
kerekpocak
 
 


Zsófi!
Kép
Ez a kép világszám! :lol: :lol: :lol:
Vetekszik az Anne Geddes képekkel. :wink:

Edus!
Ugye nincs baj?
Hiányoztok!

Puszi mindenkinek: Timi

Ui.: A változatosság kedvéért én megint beteg vagyok. Apa hozott haza valami nyavaját, s sikerült belázasodnom tőle. :cry: Remélem Apához hasonlóan túl leszek rajta két nap alatt. Mert csütörtökön cserélik a lakás ablakait, s addig össze kell tömörítenem a bútorokat, hogy egyáltalánk kivitelezhető legyen a csere. :?

Kép

Kép
timtom
 
 


Ja és a mai szösszeneteink tőlünk:

Kiteregettem!
Kimosott a mosógép.
Kiszedtük a ruhákat a mosógépből.
Bevittük a szobába őket.
Kinyitottuk a szárító alsó szintjét.
Anyának sürgősen el kellett mennie wc-re.
Addig én úgy gondoltam, hogy kiteregetek. :lol:
Kép
Kép
És milyen büszke voltam magamra. :lol:
Kép
Anya ott olvadozott ismételten tőlem. :wink:

Fürödni kéne már most...
Beesteledett és a kádam még a szobában volt.
Mit volt mit tenni, mivel Anya csak várta, csak várta Apát, hogy mindjárt hazaér, a tettek mezejére léptem, s elkezdtem készülődni...
Kép
A deszkát kell előbb feltenni.
De útban van a kád ahhoz, hogy kihúzzam.
Kép
Úgyhogy a kádat beteszem a nagy kádba...
Kép
De nem megy. :(
Anya segítesz?
Kép

Találtam valami undorító dolgot a földön
Kép
(Egy száraz kapor darab volt)

Kép

Kép
timtom
 
 


Reni!
Ti is nagyon eltűntetek!
Gondolom kihasználod a kocsi adta lehetőséget. :lol:

Kép

Kép
timtom
 
 


Logi!
Nagyon jók a kereszetlős képek!
Nem sírt Marci?
A három grácia tünemény!

Krisztan!
Olyan aranyosak vagytok!
Nórin látni, hogy tényleg élvezi a vizet!
A fogyókúra nálam is ilyen cipőben jár. :oops:
Ráadásul így, hogy mindig lebetegedek, a betegeskedések után kezdhetesm előlről a felzárkózást. Beletelik egy pár alkalmomba, mire újra megszokom a mozgást, s nem akarom kiköpni a tüdőmet, meg nem görcsölnek be az izmaim, meg hogy másnap éredekesen járok az izomláztól. :?

Mircike!
A Margitszigeten az állatkert inkább az Árpád hídhoz van közlebb, míg a nagy játszótér a Margit-hídhoz. De jól esett végig sétálni a szigeten, gyönyörű így az őszi színeivel. Az állatkert viszont csak okt. 23-ig lesz nyitva. :cry:

Nóri!
Kitartás az éjszakákhoz!
A hiperaktivitást meg felejtsd el!
Szerintem mindenkinek eszébe jut ez, amikor egy pár napig nyűgösek a gyerkőcök, s semmi nem jó nekik. Nekem is volt ilyen időszakom :oops: , s semmi gond Balával.

Na mostmár eldugulok, s megyek gyógyulni...

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Zsófi, Samu fantasztikus ebben a macisapiban!! (nekünk is u.ilyenünk van.H&M?) Nagyon szép pofija van a pasinak! :wink:

Bala megint nagyon édes, szokás szerint! Jó férj lesz belőle, ha megmarad ez a házimunka-imádata! :lol: A kapordarab nagyon nem tetszett neki, látszik,hogy fel van háborodva :lol: :D .

Kriszta, nagyon jók az uszis képek! Gyönyörű szemei vannak Nórinak!

Edus, merre jártok??? :roll: :shock: Minden oké?

Reni?? :roll:

puszi, Zsóka

KépKép
logi
 
 


ELTŰNTEK A VONALZÓS KÉPEINK!!!! :?: :twisted: :evil: :x :cry:

KépKép
logi
 
 


Megcsináltam.... :wink:
logi
 
 


Sziasztok!

Timi - Bala nagyon édi a képeken és a szövegek hozzá... Kölesgolyó tényleg finom... És az önálló a fürdés - hiába hamar felnőnek ezek a fiúcskák.

Zsóka - Marci nagyon helyes a keresztelőn. A Torockó téren volt? Mert mintha az ottani lelkész arcát vélném látni a képen. Nekünk ott volt az esküvőnk.

Krisztan - ezek szerint Nórinak tetszik a babaúszás, még ismerkedni is van kedve :D

Zsófi - Samu nagyon helyes ebban a macis sapkában. Élvezd ki amíg nem veszi le. Én már előre félek a téltől, mert Márk rájött hogyan kell lehúzni a sapkát, és kb. fél percig van rajta. Szerencse, hogy van kapucni a kabátján, azt nem tudja lehúzni.

Rólunk - lassan egy hete nincs Márkon a kengyel, azóta gyakorlatilag csak hason van a járókában és egész sokáig bírja egyedül is. Mindíg talál valami érdekes játékot, amit muszáj elérni. Nagyokat sétálunk ebben a szép időben.

Ééés ma 5 órát aludtam egyben éjjel és csak 2* keltünk (2 és fél 5) és már másodszor alszik vissza ma. Szóval még mindíg reménykedem. Evés - hát megy-megy, de tagnap kitalálta, hogy neki KELL a kanál és csak a kispohárból volt hajlandó meginni az ennivalót. Szerintem a második fogacska is készülődik kijönni, mert úgy dörzsölte a kanállal.

sok puszi mindenkinek és szép napot! Hurrá még mindíg süt a napocska....

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Most látom, hogy Márk ma 7 hónapos!

ISTEN ÉLTESSEN NAGYFIÚ!!!!!!! Kép

Igen, a Torockó téri templomban volt a keresztelő. De jó, milyen kicsi a világ! :wink: :lol:

KépKép
logi
 
 


Zsóka igen H&m!

ISTEN ÉLTESSE MÁRKOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Közsönjük a köszöntéseket! Márk alvással ünnepel!

Néhány kép az új tudományról...

Kép


Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Kedves Márk!

Nagyon boldog hetedik hónapot kívánunk neked Farkassal, és továbbra is aludj ilyen jókat, hogy Anya tudjon pihenni.
(Az utóbbit csak én üzenem, Farkas ebben a kérdésben melletted áll. :) :) )

Zsófi, ez a sapkás kép nagyon nagyon jó, tényleg képeslapra illő! :) Pont meg akartam kérdezni, hogy hol vettétek, de már megírtátok a választ. Lehet, hogy Farkasnak is ilyen lesz. :) A H&M a kedvenc boltom!

Bala, te vagy a mi mókamesterünk! :) :) Nagyon jók a képek , meg a szöveg!!! :) :)

Edus, Reni tényleg eltűntetek! :(

Kép
nóri8
 
 


Panni, most látom csak a képeket! Nagyon ügyes Márk, és nagyon kedves, vidám kis arca van :). A mellénye is tök jó! Labda meg jó ötlet. Farkasnak csak textil labdája van, de majd a névnapjára veszek neki ilyen gumilabdát is.
Tök jó ez a fórum. Ma egy csomó ötletet kaptam(sapka, labda) :).

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Kedves Anyucik!:D

Először is köszönöm szépen, hogy hiányoltatok! :D Jól esett! Aztán még köszönöm a további szülinapi köszöntéseket, amióta nem jelentkeztem! :D

Pannni mi is kívánunk MÁRKnak NAGYON BOLDOG 7. HÓFORDULÓT!!!!!

Aztán nem is tudom, hol kezdjem... :oops:

Volt a szülinap - apa tett fel újabb képeket, köztük ezt is megnézhetitek -, aztán szülői, amitől enyhén lehidaltam, hiszen én, aki csak a boltban, meg a játszótéren találkozik az angollal, most hallgassak végig 1-1,5 órát. Azért nem volt annyira rossz, mint mire számítottam... :shock: :roll: :?

Aztán Zsombor elindult. :roll: :D Már egyre nagyobb távolságokat tesz meg ( pedig csak 10,5 hónapos??!!!Számomra felfoghatalan, ha nem az én fiam lenne, és nem a szemem előtt csinálná, el sem hinném!)
Megérkezett Zsombor 5.-6. fogacskája :D , aminek következtében be is taknyosodott :( , szegény egész nap nyűgi volt :cry: , és semmi nem volt jó.., nem akart enni sem.
Most már könnyebb, hogy jön ki a megfázásból, viszont állandó készültséget igényel, hogy hova tűnik el.... :oops: :roll:
Zsigu egyre jobban szeret oviba járni :D , és ami szintén felfoghatatlan hogy tör elő belőle a nyelv, énekel, mondókázik, és keveri a nyelveket... :roll: :?
Szegényemmel meg baleset történt (küklopszos kép..). :cry: Sétáltunk, és eső után volt, minden csúszott. Mondtam neki, óvatosan futkározzon, mert el fogsz esni! Minden vizes: az avar, a fű, tele gesztenyékkel. Szegényem rohant, hogy nyissa nekem a kaput, és akkorát csúszott, és beverte a fejét a vaskapuba.Volt is sírás rendesen! Aztán megvigasztalódott, elkezdett megint rohangálni, mondom én, gyere vissza, mert megint baj lesz, és amikor fut hozzám vissza,a kkor láttam rajta ezt a hatalmas duzzanatot. Persze először gyomrom a torkomban, azt hittem, ott helyből kitacsolok, de mindezt látván a gyerek rajtam, aki addig nevetett, elkezdett sírni: Anya mi van??? Mire én, ááá semmmii?!!! Utána már én is elfojtóan nevettem, szemben apjával, aki jobban mosolyra lendült, de mondtam, be lehet fejezni....aztán olyan aranyos volt, mert hazajöttünk, és ő maga jegelte le. Talán ezért is, ma már csak, egy lilászöld folt látszik... :oops: :roll: :?
Aztán hogy Zsomborom is elindult, ő is szerzett egy foltot a szemhéjára :( , de nem tudom, mikor hogyan??? :oops: De most neki is van egy kis monoklija..., még a végén elveszik tőlem a gyerekeket, mert azt hiszik zúzom őket?!!! :roll: :cry:
mazsolák
 
 


háh Edu csak nem te is rátévedtél a snugglepie oldalra? tök jó nem?
kerekpocak
 
 


Ja akkor még van a költözési projekt is. :roll: :) Új lakást bérlünk, + szobákkal, kerttel, nagyon klassz lesz :D . Várom már!!! :D Csak a pakolást, meg a rumlit NEM!!! :cry: :roll: Mivel mi elmegyünk, ugye hírdetve van ez az albérlet is, így nekem el kell viselnem, hogy bárkit idecsődít a tulaj akkor, amikor ő gondolja. :evil: Volt már hogy aludtak a fiúk, így mondtam később... (24 órával előtte egyeztetni kellene velünk, de azt hiszi, hogy nem ismerjük az itteni törvényket, így bármit megtehet velünk...Szóval ettől is már kivagyok... :evil: Kicsi is meg penészes is a lakás, ezért lépünk, de mindig ideállít vmi hülyeséggel a tulaj, amitől már a hajam az égenk áll... :evil: De ezt most hosszas lenne leírnom :roll: :oops: ). Na szóval ez volt a panasznap, remélem, nem untattam vele senkit :? , de ez az eltűnés oka, meg még lehet, hogy egy darabig ritkábban jövök: költözés, pakolás.... :cry:
mazsolák
 
 


TimcsiBALA szokás szerint CSÚCS PASI!!!!! Imádom, jól járnak vele csajszik, amilyen kis házias!!!! :mrgreen: Meg a szigetes képek is fantasztikusak!!!! :D
Van a köles párja, ami pufi alaku, nálunk az is bejött, buláta vagy mi a neve??!!! :oops:

ZsókaMARCI is nagyon édes kispasi, és nagyon jól tűrte a „szeánszot”. Ja és a 3 csajszik! Ők is nagyon tutik! :D

ZsófiSAMU tündéri kiskrapek! De azért még így is Pasi!!!!!! A szemei meg tényleg egyre jobban a tiédre hasonlít. Sőt most már nem is mondanám, hogy „tisztán” Csabi, hanem keveredik nagyon a kis arca! :D
Tanítás!!! Tök jó dolog, nagyon klassz, hogy ilyen jól megoldottátok! :D

KrisztaNÓRI nagyon aranyos!!! Látszik, hogy nagyon élvezte az úszást, a vizet! :D

Panni – Gratula az éjszakákhoz! Bízakodjunk, h továbbra is így maradjon! :D MÁRK meg továbbra is nagyon szép kisfiú! Annyira szépek a szemei!

Nóri -ment privi..., megkaptad? A keresztelős képeinket a www-n tudod megnézni. :D

Ja és minden új avatar kép, és vonalzó jó lett Anyukák!!!!! :D
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Végre előkerültél Edus, már hiányoztál!!!! Olyan jókat szoktam nevetni az írásaidon!
Mindjárt megnézem a képeiteket, utána még jövök! :mrgreen:

Panni, szuper jók a képek, a labdások nagyon édesek, nekem mégis az első a kedvencem, annyira bájos rajta Márk! Jól látom, hogy már járókában van a pasi?


..és ezek a mi macis képeink, a sapi még a kocsi csomagtartójában van, de a bundát már ráadtam Marcira, nagyon hideg volt reggel, amikor vittük Borcsit oviba. Olyan benne, mint egy játékmaci :D .
Kép
Kép

KépKép
logi
 
 


Zsóka - ZABÁLNIVALÓ PASID VAN!!!!!!ANNYIRA ÉDES!!!!!!!!!!!BEHALÁS, MINT EGY JÁTÉKMACKÓ! :mrgreen: Annyira meg tudnám gyömöszkölni!!!!!!!És ezek a szemek!!!!!!!!!!!!!!! :D
Köszönöm soraidat! :D
mazsolák
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?