Vitte,
Na vegre! Jo hallani rolad! Nem semmi amiken keresztulmesz, remelem javul majd a helyzet. Mikortol leszel kiirva? Es mi ez az allando hasmenes, van valami tipp hogy mitol van? Azert remelem nem fenyeget annyira a kiszaradas, hogy infuziot kapj... Szuper hogy mar megvan a genetikai eredmenyed is, gratula!!!
Gatmetszes nalunk: A te tested, te dontod el hogy mit engedsz meg az orvosodnak es mit nem. Alapjaraton ha kell vagnak, ha nem kell, nem vagnak, de minden esetben kerik az engedelyedet. A dokik itt alatalaban javaslatot tesznek a legjobb tudasuk szerint. Ez igy van a fajdalomcsillapitassal is. A dokim szerint egy kis repedes egyebkent konnyeben es gyorsabban gyogyul, mint egy vagas. Egyebkent a szuleszno reszerol vadul megy a gatmasszas minden vajudas es szules kozben, mindent megtesznek, hogy ne repedj vagy ne kelljen vagni. Van egy gatmasszas tanfolyam a terhesgondozason belul, igy mar otthon el lehet kezdeni a felkeszulest a paroddal. Azon kivul, ha veszelyben a baba, es az a cel, hogy mielobb kikeruljon, akkor nincs teketoria, vagnak es vegzik a dolgukat. Vegul is nem lehet tudni elore, hogy ki hogy tagul, kinek mennyire feszul a bore, ez majd csak ott derul ki.
Babakocsi: Hajaj! Mindeki lot-fut a haromkerekuekkel. En nem nagyon vagom ezt futos-babakocsi temat, mert szimplan is utalok futni, ugyhogy gyerekkel sem tervezem. Az tuti viszont, hogy ezek nem pattognak, mert terepen is hasznaljak oket... meg hat millio fele van!
Legzesfigyelonk lesz. Nem is kerdes. Nem nagyon erdekelnek a valoszinusegi szamitasok ezzel kapcsolatban, egyszeruen meg fogjuk venni a biztonsag kedveert. Mas kutyu nem hiszem hogy kell, mert elegge egy legteru a lakasunk, nem egy tavoli emeleti szobaban lesz a gyerek, hanem szem es ful elott...
Bacilivi,
El vagyok kepedve a pocakodon! Meg a paromat is idehivtam, hogy nezze meg milyen nagy az enyem a tiedhez kepest, pedig egyidosek vagyunk! Hihetetlen, hogy mennyire egyedi minden terhesseg...
Benkoka,
Na hat most jol begurultam! En irtam a babahallgatozorol. Rongyos 20 dollarert lehet kapni mindenhol nalunk (ez kb 4000 Ft)! Hogy van pofajuk ennyit ratenni otthon? En azota is gyakran hasznalom, tobbszor felvettem mar a prucsok szivhangjat es kuldtem haza, mert ez otthon nagy orom a csaladnak. Van valaki itt a forumon, akinek tetszett es egy londoni baratnojevel vetetett egyet, aki postazta neki. Nem tudom, hogy igy mennyire jott ki neki, de gondolom jobban jart igy. Amugy ha akarsz ilyet, akkor is boven raersz meg, mert a szivhangokat csak a harmadik trimesztertol hallhatod, elotte csak a rugas, csuklas meg ilyesmi hallhato. Ez csak egy sztetoszkop tulajdonkeppen, ami felerositi a hangokat. Megjegyzem ennyi penzert akar dopplert is lehetne venni, csak hat ki a fene akarja meg otthon is uh-val bombazni a gyereket. Meg vannak ezek orulve, hogy negyszeres aron adjak. Egyebkent Europaban tobb helyen is forgalmazzak, fent van a honlapjukon, hogy hol...
Lili,
Jo hogy elokerultel! Most mar neked is be fog indulni a pocak, csak gyozzed ruhakkal!
Gyere gyakrabban!