Új privát üzeneted érkezett!

Bacilivi: én is többet iszom, de ha jól tudom, többet is kell. Nálam egy pohár ásványvízzel indul a nap, a munkahelyemre az út 3/4-1 óra (forgalomtól függ), az idő alatt előfordul, hogy lenyomok fél liter teát, vagy vizet, vagy vmit, amit épp elrakok.

Dia1: én is gratulálok, én is kisfiút várok. :)

KépKép
catrine
 
 


bacilivi, catrine köszönöm :) catrine üdv közöttünk :D :D

Hát fura lesz a nőci után :wink:

és fiú neven nem is nagyon agyaltunk még :shock:

[link=Kép


Kép
dia1
 
 


Dia: én köszi az üdvözlést. :) Én éreztem már az elején, hogy fiú lesz, ezért mi kicsit jobban koncentráltunk a fiú nevekre, de azért lányból is volt választék, csak ott semmire nem tudtam rábökni, hogy "igen, ez tetszik a legjobban, ez lesz!". Most úgy 99%, hogy Martin lesz a neve. :)

KépKép
catrine
 
 

 
 

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most jelentkezem, de a munkahelyemen igen furcsa dolgok történnek.
Képzeljétek csoportos létszámleépítés van és 80-ból 38 embert elküldenek, és mivel engem csak rendkívüli felmondással lehetne elküldeni nem is hiszem, hogy elküldenének, de nem merem megkockáztatni, és ezért ma kiírattam magam táppénzre és most már nem is megyek vissza szülésig, mert ha visszamennék és aznap elküldenének, akkor csak passzív jogon mehetnék táppénzre, ami viszont nem jogosít a GYED-re, csak a GYES-re, ami csak 22-25 eFt, a GYED-em meg egyébként kb 75-80 eFt lesz, tehát nem kockáztathatok, úgyhogy most itthon pihengetek.
De azért ígérem, hogy minden nap meglátogatlak benneteket.
Nansy, hogy érzed Magad? Remélem minden ok! Pocis kép észül már? Az enyém folyamatban.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Luisa:Te már tudod a babátok nemét?Itt hüledezek, h sokan már 14-5-6 hetesen tudják, nekem meg még a 20 hetes genetikain se mondták biztosra, hogy mi, csak annyit, h ha tippelni kéne, akkor kislányt mond! Holnap megyek a saját dokimhoz, remélem Ő megerősít már vmit, bár egyszer azt mondta, h általában 24 hetesen tud biztosat mondani!
Igazából mindegy,de derüljön már ki konkrétan, h akkor most mibe éljük bele magunkat!!Majd szoríts holnap este!!! :lol:
Neked a 20 hetese uh-on mekkora volt a talpacskája meg a combcsont (Femur)??
És az AFP-s érték, mert állítólag abból is lehet következtetni a nemére...

Kép
gyanixi
 
 


Fenix!

Régen hallottam Rólad (nem írsz ide a fórumba... bár én se nagyon)

Remélem minden ok Veled!

Üdv.

Moncsi

Kép
moncsi75
 
 


Szisztok lányok,

mire végigolvasom a hozzászólásokat, már nincs is erőm írni...igaz, kispályás vagyok hozzátok képest :)
De olyan jó olvasni, hogy mindenki rendben...véletlenül a vetéléses oldalra kattintottam, borzalmas volt.
Én laborban voltam tegnap, minden okés, neg volt. Még vashiányo sincs :)
Dia, nem semmi, 12.diket be sem töltötted és már látta az UH a nemét?! Oké, hogy a 9. héttől elkülönül a külsejük, de hogy még látni is lehessen?! Bárcsak nálu nk is igy lenne 2 hét múlva..

Lányok!
Ki milyen haskenceficét javasol csíkosodás ellen, ami télleg bevált és nem csak az ára meg a reklámja jó??
Köszi!!

Kép
[/url]
gypsophila
 
 


Hello Lányok!

Fenix! Tényleg hol vagy? Mi van Veled? Remélem rendben van minden!

Szerintem is érdekes, hogy ilyen korán látják a nemét! Főleg, ha a saját esetemre gondolok... :oops: na mindegy. Egyébként 3-4D-n látták?

A krémekről annyit, hogy az okosok azt írják, hogy bármivel is kenheted magadat, ha hajlamos vagy a csíkokra, akkor a legdrágább krém sem lesz jó. Mindenesetre én babaolajos géllel (J&J) kenem magamat minden fürdés után, vizesen, majd erre körömvirágot néha. Állítólag a zsíros krémek jók, de persze fontos szempont, hogy jól szívódjon is be.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Moncsi!

Mi újság Veletek? Hogy vagytok?

Catrine: Üdv itt. Én is láttalak már a másik topikon. Neked is hamar kiderült, hogy fiad lesz! :wink:

Luisa: Várom az Uh-s élményeket!

Nanett: használ a kalcium és a magnézium a görcsökre?

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Sziasztok kismamik!

dia,korena73:
Érdekes,én valahogy erre nem is gondoltam,hogy lehet-e egyformán szeretni őket,de higgyétek el,lehet. Attól a perctől kezdve,hogy megszületik,és pontosan ugyanolyan "kézzelfogható" lesz (ez főleg az apukákra vonatkozik,mert hát ugye nem őket rugdossa),teljesen elszállnak a parák. Mert a kicsi is teljesen más, és a nagyobb is. Én a harmadikat várom,de biztos,hogy ő is totál más lesz,mint a másik kettő.
Dia,neked már megmérték a redőt? Azt nem a 12. hétem szokták?

Őzi:
Az éjszakai lábgörcs tipikus magnéziumhiány-tünet. Nekem is volt (meg a hasam is görcsölgetett),és magnéziumtól elmúlt.

Luisa:
Ugyanígy vélekedem az epidurálról,pedig de jó lenne fájdalom nélkül szülni. Meg a könyörgés a legvégén,Istenem,de ismerős..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Bocs,CATRINE,kihagytalak: SZIA!!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Szia Dinabéka!
Köszi a tippet, pont ma néztem megint bele a társalgóba és lám, holnap lesz ez a Kismamaklub. Szerintem megyek, ha nem jön közbe valami. Különben nem tudom, hogy tudod, hogy keddenként meg kismamatorna van a Szent Imrében fél 5-től és utána előadások.

Üdv minden új kismamának!
Csak általánosan tudom mondani, hogy ne izguljatok, a kezdeti időszak után sokkal jobban lesztek, Legalább is én úgy voltam, a 3. hónap után sokkal fittebb lettem és most már a második utazásunkon is túl vagyunk, először a Gardató, utána meg Bécs, Salzburg, München.

Kép

Kép
rekanna
 
 


Zsana,
Gyere kozenk amikor csak tudsz (kell az erosites :D)! Akkor te is a szerencsesek koze tartozol, akiknek enyhulnek vagy megszunnek a rohamai a terhesseg alatt. Olyan is hallottam mar, hogy utanna sem mindig all vissza a regi allapot, remelem nalunk is igy lesz! :)

Nanett, Korena,
Huh, hat nem irigyellek titeket. Remelem talaltok vegre valami csodaszert amitol mindannyiotoknak elmulik a gorcsolese.

Luisa,
En nem vagyok egy epi hivo, nem akarom igenybe venni, de nem is gondolok semmi rosszat arrol aki igy szul. Szerintem eleg szanalmas az a hozzaallas amit neha tapasztalok masoktol, hogy "igen, xy-nak hosszu szulese volt, de epiduraltak es hat az nem is igazi szules...". Mindenki annyi fajdalmat visel el amennyit tud, attol nem lesz kevesebb az en szememben egy no -aki kihordott egy gyereket es varhatoan rendesen fel is fogja nevelni-, hogy szulesnel a konnyebb utat valasztja. Engem azert taszit a dolog elsosorban, mert erezni szeretnem az egeszet. Ja, meg persze az, hogy a gerincbe adjak... Persze tudom, hogy baromi keves a muhiba, de valahogy a gerincvelomet nem akarom szurkaltatni...

Tusike,
Ugy van ahogy a lanyok mondjak, nem kell felned a huvelyi UH-tol.

Catrine,
Udv nalunk!

Ancsi,
Nem vagyok am meglepve :D. Orulok, hogy nyugodtabb vagy mar, hidd el minden rendben lesz a 4D-n is. Majd meseld el az elozmenyeket a dokinak es akkor alaposan megnezi a szivet es arcat is. Aztan viszont tessek teljesen megnyugodni, es orulni!!!

Dia,
Gratula az AFP-hez!

Bacilivi,
Nekem a Duna vize nem lenne eleg...

Barbamami,
Ok koszi az infot, akkor ezek szerint nincs magneziumhianyom...

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Korena,
Legyszi nezd ezt meg a szakerto szemeiddel :) ! Ezt neztem ki, mit szolsz hozza? Nem kotos, nem karikas, egyben van, de vannak meretek, kis mertekben allitani is lehet es oblos kialakitasu...

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy mostanában igencsak keveset írok,de már nem tudom követni az eseményeket!

Tegnap voltunk 4D-s ultrahangon.Végre apuci is bejött és nagyon nagy élményt szerzett,meghát én is.Csak kár,hogy a méhlepény mindent eltakar,merthogy elöl van.Képzeljétek el,hogy kerek 1 hét alatt 57mm-ről 75,1-re nőtte magát!!! :D Nem is gondoltam volna.Mondjuk ennyi alvástól :roll: Van róla dvd,meg 3 kép.Megpróbáltam lefényképezni,de szerintem nagyon rossz lett.Béna vagyok ehhez. :oops:
Szóval baromi jó volt,csak az a helyzet,hogy végig aludta az egészet a kicsike,3-4 alkalommal rúgott a lábával,biztos álmodott :D . Kép Kép

Dicamama:Mi van veletek?Látom te sem nagyon írsz.

Többiek?Régebbiek?Mi lehet Benitával?
Vendég
 


Sziasztok!

Regen nem voltam, de nagyjabol olvaslak benneteket.

Udv, minden ujoncnak, rengetegen vagyunk mar!!!!

Epiduralis tema, Ozivel ertek egyet. A masik, pl. Becsben van, Bekescsaban nincs! Ami azt jelenti, hogy Bekescsaban szulnek megis, akkor ez eleve kiesne.

Gatmetszes: Nagyon ellenemre van, a kotelezo dolog, az "elso szulesnel mindenkeppen kell" dolog. Ez latszik, hogy kell vagy sem, hiszen nem a vajudas alatt vagnak, hanem a vege fele, az orvos tudja mikor. Van pro es kontra. DE, a gaz, utana kerdeztem, es pl. Bekescsaban mindenkeppen csinalnak, mert igy van kikepezve a szemelyzet es ha nem lenne gatmetszes, az teljesen mas lefolyast igenyelne mindenkitol, es ehhez nincs meg a kepzesuk. Ez elegge meglepett. Becsben csak a legvegso esetben csinalnak, azert is, mert egy kicsi repedes szinte nyom nelkul gyogyul, mig a vagas nem igazan...

Ozi, nalad Amcsiban mi a helyzet ezzel?

Mas. Genetikai UH-nk megvolt (minden rendben), mar en is lattam a bizonyitekot, h. kukacunk van, annyira egyertelmu volt, a doktorno nem is mondott meg semmit. Aztan kerdeztem, h. latta-e a nemet. Mondta, igen, akarjuk-e tudni. Mondtam neki,hogy ugye kisfiu. Nevetve mondja, igen, 100% !!!!!!!!! :D Ennyit arrol, h. csalnak az anyai osztonok, en az elejetol kezdve tudtam, es nem mondhatom, hogy erre vagytam, mert mindig kislanyt akartam, miota az eszemet tudom. Persze, imadom mar most a kiskukist, ne ertsetek felre.

Kilok.
Hat 61 kg-rol indultam, es mult heten 69 kg voltam. Ez rengeteg, bar szerencsere nem latszik rajtam, akkor sem idealis. Nincs dagadas vagy egyeb mellette. De nagy stresszben vagyok, privat es munka, es sajna leadtam 3 kg-t 3 nap alatt... Hasmenes is van, nyilvan rasegit a fogyasra. Talan ma mar jobb volt egy fokkal. Tappenzen vagyok mar kedd ota. A dokim megijesztett, h. korhazba kell mennem a hasmenessel, ha tartos es infuziot fogok kapni. Jajajajjjj :cry: Bizom benne, hogy alakulok. Amugy ki fognak irni, gaz lesz a munkahelyen, de alig varom.
Amugy nagyon vigyazok mar en is a szenhidratokkal, ajanlom mindenkinek, aki hamar szed fel, mert sajna a gyumolcsokben is rengeteg van. Most csak olyan gyumit eszek, amiben keves van es emellett rengeteg zoldseget es persze feherjet. Viszont a komplex szenhidrat kell, pl. fott krumpli stb. Ja, es emellett olyan alhasi fajdalmaim vannak, hogy ket lepes utan befeszul a hasam... Ja es veszesen alacsonyrol nagyon magasra ingadozik a vernyomasom.... Na jol kipanaszkodtam magam...

Catrine,
udv ujra! Hianyoltalak, mert mar 1x irogattal, aztan eltuntel, de jo, hogy minden OK.

Benitarol tudunk vmit????

Vio?

Amugy a nemekrol. Van, akinek hamar latjak, az esetek tobbsegeben a fiuknal, hiszen naluk egyertelmubb, persze van, h. mas log eppen oda. Kislanyoknal viszont "hianyzik" vmi, de lehet epp nem latszik, ezert sztem lanyoknal ovatosabbak. Bar Luisara kivancsi vagyok nagyon :lol:
Nekunk is mar a 17. heten lattak es azota csak megerositettek. Elotte csak a 12.hetin voltam, ott meg nem mondtak semmit, bar az amugy is csak tarkoredo vizsg. volt.

Ozi,
babakocsi. Nalatok is divat a 3 kereku? Itt kaphato olyan kombi, ami ugyan draga, de jonak tunik, kulon mozeskosar az elejere, tehat nem tori meg a pici hatat es kulon a sportules, aluvaz, levegos gumik, nagyon picire osszehajthato. Viszont a tul konnyu lehet hamar pattog kavicson??? Ti nezelodtetek mar? Szeretnek futni, ferjem pedig gorkorizni a babaval, itt lattam elegszer, csak azt nem, hogy milyen a kocsi...

Nanett,
jobbulast!!!!

Egyeb temak:
- Babyphon-nal hogy alltok? Legzesfigyelo? Kell-e, ervek?
- Kremek, hat en mindent elkovetek, hogy ne legyenek csikjaim, mert anyukamnak nagyon eros....
Nekem ami marhara tetszett az a BABE, de nagyon draga es majd ket het alatt elfogyott... Nagyon tetszik most a Vichy, ez olcsobb, es nagyon jo az allaga. Szoktam kiegesziteni az egyszeru tegelyes Niveaval. A Milupa nekem nem jott be, mert nagyon nehezen kenheto sztem, es hamar elfogy. En reggel, este kenem magam, has, csipo, combok, cici.
Probaltam meg a Freiöl terhesolajat is, nem tetszett, mert olaj es reggel le kellett torolni, kulonben nem tudtam feloltozni...

Na szep napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Sziasztok! :)

Ancsi13 örülök,hogy minden rendben volt az Uh-n. :) Akkor te mikor is mész genetikaira?
Nekem mondta tegnap a védönő,hogy minden ok lesz,mert amint látja,kicsit előbb vették le a vért,és szerinte emiatt lehet alacsonyabb kicsit.
holnap meg végre péntek! :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok!

haskence ügy: én a www.boldogmama.hu ról rendeltem hasbalzsamot(3ezer), ami eddig nagyon bejött. Már terhesség elött is volt sajnos jó pár csikom, tehát a hajlam az megvan... :?
de szerencsére eddig semmi új nem jött.Napi kétszer kenem magam vele.

vitte: én is az elejétől fogva kukist érzek, de 2 szer azt mondták csajszi... valahogy még mindig azt érzem, hogy lehet ebböl még pasi :D

Nincs kedvetek felrakni pocakos képet magatokról? Kiváncsi lennék "kinek mekkora.." :D Rakok fel mindjárt én is.
Vendég
 


Kép 17. hét


Kép tegnap...
Vendég
 


Cuki a hasad! Az enyem nagyobb sztem, de nem talaltam meg jo kepet. Ugyi vagy, h. ugyanabban a ruciban nezed, igy meg latvanyosabb!

Amugy majd meglatjatok, hogy mi lesz vegul. Baratainknak is a 34. hetig lanyt mondtak es kifiuk lett. Az anyuka elsirta magat a csalodottsagtol... a barack szinu gyermekszoba pedig vart atfestesre...

Tenyleg, gatmasszazzsal hogy allunk ??? :oops:

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Szia Bacivili! :lol:

Jó nagy pocid van,de ahogy elnézem nekem hozzád képest a 17. héten egész nagy pocim volt. Én holnap leszek 19 hetes,majd csinálok akkor képet is teszek fel persze.
De addig is itt van egy a 17. hétről,hogy lásd a különbséget! :)

Kép

Kép


Kép[/img]

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Sziasztok.

Ja,észrevettem, hogy kisebb a hasam az "átlagnál"... Nálam csak pár hete van, hogy egyáltalán észreveszik, hogy terhes vagyok :lol: Boszi: pl a te 17hetes képeden egyértelmű!!! Nálam meg olyan mint egy kiadós kajálás után :lol: Lehet azért mert elég magas vagyok 175cm?B Boszi neked hihetelen nagy a pocid, nagyon édik vagytok!!!!
Vitte, várom a képed :) És ja,minden héten u.abban a ruciban fényképeszkedünk :D

Gáttéma....kedden megyek a dokimhoz és beszélek vele.De ha nem megy bele a gátvédelembe akkor emiatt váltsak dokit??? Tényleg nemtom mi legyen. Apa azt mondta, hogy ha ennyire megbizom a dokimban, akkor emiatt ne... Nehéz ügy.
Vendég
 


Mint irtam, ha a magyar korhaz mellett maradok, nalam is lesz metszes... mindegy melyik dokit valasztom... es sajna ez a regioban nagyon rutin, de ezert megsem mehetek Pestre szulni, kicsit messze lenne... En is tanacstalan vagyok amugy.

A masszazsrol kerek velemenyt... :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!

Vitte,
csakhogy újra itt vagytok!!!! Vigyázz nagyon magatokra!

Tegnap megvolt az előadás a MÁV kórházban a császármetszésről és a gátmetszésről. A doki azt mondta, hogy a császár 8-10szer veszélyesebb a babára illetve az anyára nézve, mint a normál szülés, ezért csak vészhelyzetben alkalmazzák, viszont nagyon támogatják az epidurált, ami nekem nagyon szimpi. Gátmetszést akkor csinálnak, ha úgy alakul, hogy kell, de azt mondták, hogy először szülő anyának általában kell, ja és alig érzi a kismama, mert van annál nagyobb fájdalom, jó mi? :)

Szerintem a táblázatunk még sokat fog változni szinileg, én remélem már majd többet tudok egy hét múlva a 4D után :)

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Szia Anita a kis boszi,

Jövő héten megyek kedden a genetikai UH-ra. Szombaton viszont elmegyünk egy 4D-re szintén az AFP miatt Őzi ajánlotta.
Amúgy a mostani UH azt mondták, hogy a 20. héten vagyok, akkor viszont a 17. héten vették le az AFP-t gondolom ebből adódhat nálam is az eltérés.
ancsi13
 
 


Hát, lányok, magnézium ide, kálcium oda, éjjel megint görcsölt a lábam. Na, ilyenkor mi a tipp? Több magnéziumot már nem szedhetek.

Vitte! Örülök, hogy írtál magadról. De azt sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Remélem, hamarosan jobban leszel.

Epidurálhoz: én erősen gondolkodom rajta, mert nekem erős a szemüvegem (jaj, még mindig nem voltam szemésznél), és azért félek egy kicsit a nagy megerőltetéstől nehogy baj legyen. Lehet, hogy ezzel kisebb lenne a kockázat. De majd megkérdezem a dokim, neki mi a véleménye. Persze csak a szemész véleménye után.

Dia! Gratulálok a kisfiúhoz és hogy ilyen korán megtudtátok.

Benkoka! A Picurid nagyon aranyos.

Én mindenféleképp szeretnék légzésfigyelőt beszerezni vagy bérelni. Nagyon régóta várjuk már a babónkat, nem akarom, hogy ebből legyen gond.

KépKép
nanett
 
 


Ancsi13 akkor kíváncsian várom majd a 4D-s uh-ról a képet! :lol:
Én az epidurálisról sok jót nem hallottam,és van egy rossz családi tapasztalat is sajnos :cry: :
Az unokatesóm semmiképpen nem akart szenvedni,még meg se próbált ugy szülni,hiába akarta az orvosa. Kérte az epidurálist. Ennek meg is lett a következménye,mint később kiderült sajnos! A kisfiúk nem fejlődik megfelelően,vagyis visszamaradott lett szegény! Állandóan kórházba kell vinni,sok vizsgálat. Emiatt nem is vállanak még egy babát! :cry:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


boszibaba.
ez elég kemény a mit irtál.tényleg az epidurál miatt lett ilyen baja a babának? jól emlékszem, hogy a 3.kerületben laksz? hova jársz védőnénihez?

Légzésfigyelő nálunkis lesz,főleg hogy külön szobába lesz a picúr .de az az egy gondom ezzel, hogy félek teljesen pepánikolok ha megszólal.nem tudtok valami netes oldalt, ahol leirják, hogy ilyenkor mi is a teendő?
Vendég
 


Bacivili sajnos igen,kiderült,hogy az okozta a bajt! :cry:
Én a közelbe járok a védönénihez. Utcák szerint van nálunk leosztva,hogy hova is kell mennem. Békáson lakom amúgy a III. kerületen belül,és a Dunai oldalra járok ugye,mert ott lakom. :)
Légzésfigyelőt mi is akarunk venni,mert nálunk is külön szobában lesz majd a baba!


Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület
 
 
 


Boszibaba,

Biztosan az epiduralis miatt van?
Epiduralis elonyei koze tartozik pl., h. megerolteto, fajdalmas szulesnel jobb oxigenellatast biztosit a babanak, es a lugos es savas reszecskek egyensulyat is elosegiti a verben.
Kifejezettem ajanljak ikreknel, koraszulesnel, farfekvesnel.
Ha mas operativ beavatkozasra sor kerulne, akkor nem kell egyeb altatas, vagy fajdalomcsillapitas.
Az epiduralis az altatashoz kepest minimalis hatassal van a babara.

Hatranyai:
- Az anya vernyomasa leeshet - rosszullet, hanyinger
- rosszul szurjak be, a lab lezsibbadhat
- hatfajas - nem igazan tudtak meg tudomanyosan igazolni az osszefuggest.

Egy ismerosom mindket babajat epiduralissal szulte, mert 10-10 ora vajudas utan mar semmi ereje nem maradt....

Nem akarok en sem mellette, sem ellene szolni, csak leirom, amit en olvastam.

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Vitte: Mennyibe kerül a Vichy krém?
Én is próbáltam a Milupát jó, csk tényleg nehezen kenhető. Most meg Avonos van, végülis ez is jónak tűnik!!

Kép
gyanixi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató választ.

Korena73: nekem is bejött a férjem de nekem eszembe sem jutott hogy zavarná. Neki viszont nagy élmény volt találkozni a kis pocaklakóval és nagy örömmel konstatálta hogy már egy teljesen kifejlődött baba megvan keze lába ....) :) Olyan édes volt azóta is ha találkozunk valakivel azonnal beszámol a látottakról és szerintem ezután is mindig bejön és ott lesz velem a vizsgálatokon.
Öt egyáltalán nem zavarta, hogy hüvelyi UH volt, inkább arra koncentrált, hogy a doki körbeforgatta a babát és mindent megmutatott nekünk.

Boszibaba:
Szép nagy pocakod van! gratula!

Nanett:
Minden rendben? Remélem csak a kis babód próbál helyet csinálni magának.
Nekem is már három napja fáj a pocim, de most már nem megyek dokihoz, mert az első időszakban kétségbe esve elrohantam a dokihoz és mondta, hogy ez még sűrűn elő fog fordulni mert növekszik a kis pocaklakó és ez természetes. Pihenj sokat!!!!

Szép napot mindenkinek! :) :D

Tüsike
tüsike
 
 


Lányok!: Nekem elég kicsi a fájdalomküszöböm, szerintem és ha esetleg császárra kerülne a sor én félnék az altatástól. Viszont nem tudom, h epidurálist adnak-e alacsonyvérnyomásúaknak, mert nekem 90/60 szokott lenni!!
Valaki tudja?
Luisa:: Elfelejtettem az előbb írni, h általában a lányoknak szokott 40 feletti lenni az AFP, de ez csak szóbeszéd!

Kép
gyanixi
 
 


Gyanixi,

Vichy: 15 EUR (*270=4050 Ft korul) Otthoni arat tud vki?
Babe: 6000 Ft !!!
Milupa itt 6 EUR (1620 Ft), es nekem 1 het alatt mar elfogyott a nehezen kenhetosege miatt.

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Boszibaba,

Biztosan az epiduralis miatt van?
Epiduralis elonyei koze tartozik pl., h. megerolteto, fajdalmas szulesnel jobb oxigenellatast biztosit a babanak, es a lugos es savas reszecskek egyensulyat is elosegiti a verben.
Kifejezettem ajanljak ikreknel, koraszulesnel, farfekvesnel.
Ha mas operativ beavatkozasra sor kerulne, akkor nem kell egyeb altatas, vagy fajdalomcsillapitas.
Az epiduralis az altatashoz kepest minimalis hatassal van a babara.

Hatranyai:
- Az anya vernyomasa leeshet - rosszullet, hanyinger
- rosszul szurjak be, a lab lezsibbadhat
- hatfajas - nem igazan tudtak meg tudomanyosan igazolni az osszefuggest.

Egy ismerosom mindket babajat epiduralissal szulte, mert 10-10 ora vajudas utan mar semmi ereje nem maradt....

Nem akarok en sem mellette, sem ellene szolni, csak leirom, amit en olvastam.

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Bocsi, 2x ment el az egyik uzim.. :oops:

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Gyanixi,

sztem nem adnanak neked epiduralist... de orvos tobbet tud mondani.

KépKép
KépKép
vitte
 
 


Sziasztok!

Nemrég valaki írta,hogy vett egy ,,babahallgatózót".Ha jól emlékszem 4-5000 forintot mondott.
Hát mi tegnap megtaláltuk a Mammutban,a szívem szakadt meg,ott kellett hagynom,mert 16.000-ért árulják. :cry: :evil: Ennyit meg nem adok érte,ki tudja,ér-e annyit.
Légzésfigyelőt mi is veszünk,Angelcare a márkája,állítólag ez a legjobb.Viszont ez a Mammutban volt eddig a legolcsóbb.
Megaztán láttunk nagyon-nagyon szép babarucikat,de nagyon gyorsan el is távoztunk a butik elől,egy rugi 6-7000. :shock:

Mindenkinek nagyon szép a pocija,majd én is teszek fel képet,de csak pár hét múlva,akkor látványosabb.
Egyébként én világ életemben dagi voltam,mindíg a kilókkal küszködtem.Azt hidtem,ha terhes leszek,rögtön felszedek egy csomót,de csodák-csodája ez még csak alig másfél kiló. :D
Lehet,hogy majd a végén megkapom a magamét egyszerre. :D
Vendég
 


Ja a babahallgatózó neve Bébé Sound.Nem tudja valaki,hol lehet kapni?
Vendég
 


Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már, de azért itt vagyok veletek, és olvasom a hozzászólásokat! Üdv. az új kismamiknak, és puszilok mindenkit akivel már találkoztunk itt.

Nekem épp nyugis heteim vannak. Már túl vagyok a kezdeti idegeskedéseken, sok vérvételen, meg rengeteg kérdésen. Most egyszerűen csak élvezem a kismamalétet, figyelem ahogy mozgolódik és növekedik a kicsi.

Szeretem amikor képet tesztek fel, úgy könnyebb elképzelni a nevek mögé a pocakosokat és a babákat.

A krémek közül én is sokat kipróbáltam, leginkább a fürdés/tusolás előtti olajozás vált be. Bedörzsölés v. milyen hidegen sajtolt natúr olajjal. Fürdés után lehet még krémezni, de így határozottan kevésbé szárad ki a bőr.

Nálam is volt has-, és lábgörcsölés otthon is voltam miatta, de a magéziumtól és a kalciumtól tényleg elmúlt. Nanett, szerintem szedd tovább és nyugi- bár a dokim azt mondta, hogy vegyem komolyan, ha görcsöl a hasi, és jelentkezzek nála, ha ismét.....

Vitte, jobbulást kívánok neked. A gátmasszázshoz nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne. Ja és a gátvédelem a szülésnél pontosan mit jelent?

Mi még nem vettünk eddig semmit, de már rengeteg 'cuccot' kaptunk az ismerősöktől, rokonoktól. (már mindenhol van babó) Több zsáknyi kisruhát, játékokat, légzésfigyelő stb., így majd csak azt vesszük meg, ami még hiányzik.
Szerintem fontos a légzésfigyelő, nagyon hangos, ha megszólal, általában felébred rá a baba is, és újra lélegezni kezd. Úgy tudom, hogy egyébként fel kell ébreszteni. Ha speckó segítség kell, hát én sem tudom, hogy mit csinálnék. Gondolom ezt a védőnő az első látogatáskor elmondja.

Most lódult be a pocaknövekedésem, ma van rajtam először kismamanadrág, ellenben kilóban már túlléptem az előírtat. Nem is merem mérni már hetek óta. Ja igen rengeteget iszom, ami nem 'jön ki.' - hogy hová tűnik? :lol:

Puszi mindenkinek,
Lili

Kép
Kép
34372
 
 


Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már, de azért itt vagyok veletek, és olvasom a hozzászólásokat! Üdv. az új kismamiknak, és puszilok mindenkit akivel már találkoztunk itt.

Nekem épp nyugis heteim vannak. Már túl vagyok a kezdeti idegeskedéseken, sok vérvételen, meg rengeteg kérdésen. Most egyszerűen csak élvezem a kismamalétet, figyelem ahogy mozgolódik és növekedik a kicsi.

Szeretem amikor képet tesztek fel, úgy könnyebb elképzelni a nevek mögé a pocakosokat és a babákat.

A krémek közül én is sokat kipróbáltam, leginkább a fürdés/tusolás előtti olajozás vált be. Bedörzsölés v. milyen hidegen sajtolt natúr olajjal. Fürdés után lehet még krémezni, de így határozottan kevésbé szárad ki a bőr.

Nálam is volt has-, és lábgörcsölés otthon is voltam miatta, de a magéziumtól és a kalciumtól tényleg elmúlt. Nanett, szerintem szedd tovább és nyugi- bár a dokim azt mondta, hogy vegyem komolyan, ha görcsöl a hasi, és jelentkezzek nála, ha ismét.....

Vitte, jobbulást kívánok neked. A gátmasszázshoz nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne. Ja és a gátvédelem a szülésnél pontosan mit jelent?

Mi még nem vettünk eddig semmit, de már rengeteg 'cuccot' kaptunk az ismerősöktől, rokonoktól. (már mindenhol van babó) Több zsáknyi kisruhát, játékokat, légzésfigyelő stb., így majd csak azt vesszük meg, ami még hiányzik.
Szerintem fontos a légzésfigyelő, nagyon hangos, ha megszólal, általában felébred rá a baba is, és újra lélegezni kezd. Úgy tudom, hogy egyébként fel kell ébreszteni. Ha speckó segítség kell, hát én sem tudom, hogy mit csinálnék. Gondolom ezt a védőnő az első látogatáskor elmondja.

Most lódult be a pocaknövekedésem, ma van rajtam először kismamanadrág, ellenben kilóban már túlléptem az előírtat. Nem is merem mérni már hetek óta. Ja igen rengeteget iszom, ami nem 'jön ki.' - hogy hová tűnik? :lol:

Puszi mindenkinek,
Lili

Kép
Kép
34372
 
 


Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már, de azért itt vagyok veletek, és olvasom a hozzászólásokat! Üdv. az új kismamiknak, és puszilok mindenkit akivel már találkoztunk itt.
Nekem épp nyugis heteim vannak. Már túl vagyok a kezdeti idegeskedéseken, sok vérvételen, meg rengeteg kérdésen. Most egyszerűen csak élvezem a kismamalétet, figyelem ahogy mozgolódik és növekedik a kicsi.
Szeretem amikor képet tesztek fel, úgy könnyebb elképzelni a nevek mögé a pocakosokat és a babákat.
A krémek közül én is sokat kipróbáltam, leginkább a fürdés/tusolás előtti olajozás vált be. Bedörzsölés v. milyen hidegen sajtolt natúr olajjal. Fürdés után lehet még krémezni, de így határozottan kevésbé szárad ki a bőr.
Nálam is volt has-, és lábgörcsölés otthon is voltam miatta, de a magéziumtól és a kalciumtól tényleg elmúlt. Nanett, szerintem szedd tovább és nyugi- bár a dokim azt mondta, hogy vegyem komolyan, ha görcsöl a hasi, és jelentkezzek nála, ha ismét.....
Vitte, jobbulást kívánok neked. A gátmasszázshoz nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne. Ja és a gátvédelem a szülésnél pontosan mit jelent?
Mi még nem vettünk eddig semmit, de már rengeteg 'cuccot' kaptunk az ismerősöktől, rokonoktól. (már mindenhol van babó) Több zsáknyi kisruhát, játékokat, légzésfigyelő stb., így majd csak azt vesszük meg, ami még hiányzik.
Szerintem fontos a légzésfigyelő, nagyon hangos, ha megszólal, általában felébred rá a baba is, és újra lélegezni kezd. Úgy tudom, hogy egyébként fel kell ébreszteni. Ha speckó segítség kell, hát én sem tudom, hogy mit csinálnék. Gondolom ezt a védőnő az első látogatáskor elmondja.
Most lódult be a pocaknövekedésem, ma van rajtam először kismamanadrág, ellenben kilóban már túlléptem az előírtat. Nem is merem mérni már hetek óta. Ja igen rengeteget iszom, ami nem 'jön ki.' - hogy hová tűnik? :lol:

Puszi mindenkinek,
Lili

Kép
Kép
34372
 
 


Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már, de azért itt vagyok veletek, és olvasom a hozzászólásokat! Üdv. az új kismamiknak, és puszilok mindenkit akivel már találkoztunk itt.
Nekem épp nyugis heteim vannak. Már túl vagyok a kezdeti idegeskedéseken, sok vérvételen, meg rengeteg kérdésen. Most egyszerűen csak élvezem a kismamalétet, figyelem ahogy mozgolódik és növekedik a kicsi.
Szeretem amikor képet tesztek fel, úgy könnyebb elképzelni a nevek mögé a pocakosokat és a babákat.
A krémek közül én is sokat kipróbáltam, leginkább a fürdés/tusolás előtti olajozás vált be. Bedörzsölés v. milyen hidegen sajtolt natúr olajjal. Fürdés után lehet még krémezni, de így határozottan kevésbé szárad ki a bőr.
Nálam is volt has-, és lábgörcsölés otthon is voltam miatta, de a magéziumtól és a kalciumtól tényleg elmúlt. Nanett, szerintem szedd tovább és nyugi- bár a dokim azt mondta, hogy vegyem komolyan, ha görcsöl a hasi, és jelentkezzek nála, ha ismét.....
Vitte, jobbulást kívánok neked. A gátmasszázshoz nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne. Ja és a gátvédelem a szülésnél pontosan mit jelent?
Mi még nem vettünk eddig semmit, de már rengeteg 'cuccot' kaptunk az ismerősöktől, rokonoktól. (már mindenhol van babó) Több zsáknyi kisruhát, játékokat, légzésfigyelő stb., így majd csak azt vesszük meg, ami még hiányzik.
Szerintem fontos a légzésfigyelő, nagyon hangos, ha megszólal, általában felébred rá a baba is, és újra lélegezni kezd. Úgy tudom, hogy egyébként fel kell ébreszteni. Ha speckó segítség kell, hát én sem tudom, hogy mit csinálnék. Gondolom ezt a védőnő az első látogatáskor elmondja.
Most lódult be a pocaknövekedésem, ma van rajtam először kismamanadrág, ellenben kilóban már túlléptem az előírtat. Nem is merem mérni már hetek óta. Ja igen rengeteget iszom, ami nem 'jön ki.' - hogy hová tűnik? :lol:

Puszi mindenkinek,
Lili

Kép
Kép
34372
 
 


Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már, de azért itt vagyok veletek, és olvasom a hozzászólásokat! Üdv. az új kismamiknak, és puszilok mindenkit akivel már találkoztunk itt.
Nekem épp nyugis heteim vannak. Már túl vagyok a kezdeti idegeskedéseken, sok vérvételen, meg rengeteg kérdésen. Most egyszerűen csak élvezem a kismamalétet, figyelem ahogy mozgolódik és növekedik a kicsi.
Szeretem amikor képet tesztek fel, úgy könnyebb elképzelni a nevek mögé a pocakosokat és a babákat.
A krémek közül én is sokat kipróbáltam, leginkább a fürdés/tusolás előtti olajozás vált be. Bedörzsölés v. milyen hidegen sajtolt natúr olajjal. Fürdés után lehet még krémezni, de így határozottan kevésbé szárad ki a bőr.
Nálam is volt has-, és lábgörcsölés otthon is voltam miatta, de a magéziumtól és a kalciumtól tényleg elmúlt. Nanett, szerintem szedd tovább és nyugi- bár a dokim azt mondta, hogy vegyem komolyan, ha görcsöl a hasi, és jelentkezzek nála, ha ismét.....
Vitte, jobbulást kívánok neked. A gátmasszázshoz nem tudok hozzászólni, de engem is érdekelne. Ja és a gátvédelem a szülésnél pontosan mit jelent?
Mi még nem vettünk eddig semmit, de már rengeteg 'cuccot' kaptunk az ismerősöktől, rokonoktól. (már mindenhol van babó) Több zsáknyi kisruhát, játékokat, légzésfigyelő stb., így majd csak azt vesszük meg, ami még hiányzik.
Szerintem fontos a légzésfigyelő, nagyon hangos, ha megszólal, általában felébred rá a baba is, és újra lélegezni kezd. Úgy tudom, hogy egyébként fel kell ébreszteni. Ha speckó segítség kell, hát én sem tudom, hogy mit csinálnék. Gondolom ezt a védőnő az első látogatáskor elmondja.
Most lódult be a pocaknövekedésem, ma van rajtam először kismamanadrág, ellenben kilóban már túlléptem az előírtat. Nem is merem mérni már hetek óta. Ja igen rengeteget iszom, ami nem 'jön ki.' - hogy hová tűnik?
Puszi mindenkinek,
Lili

Kép
Kép
34372
 
 


itt érdemes nézelődni... http://www.kanditv.hu/zaan.htm

aki még tud helyet ahol van szülésről videó, irja meeg!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok. :)

Vitte: de jó, hogy emléxel rám. Igen, kicsit írtam ide is, de aztán olyan sokan vtatok, hogy megijedtem, hogy nem tudok majd beilleszkedni közétek, és nem tudok majd jókat dumálni veletek. Aztán úgy totál eltűntem, mert építkezünk, dolgozom, és emiatt nincs túl sok időm. De most betegállományban vagyok egy kicsit, így tudok írni.

Bacilivi, Boszibaba: szépek a pocakok. Teszek fel én is, nekem 16 hetes ez a kép, sztem nem kicsi.

Kép

KépKép
catrine
 
 


itt érdemes nézelődni... http://www.kanditv.hu/zaan.htm

aki még tud helyet ahol van szülésről videó, irja meeg!!!!!!
Vendég
 


Szia Vitte!
Örülök, hogy megint közöttünk vagy, de gondolom még odaátról, Bécsből.

A gátmetszéshez csak annyit, hogy az én dokim azt mondta, hogy csak akkor vág, ha nagyon szükséges, és akkor is csak kicsit.

Ki tud valamit Benitáról?

Kép

Kép
rekanna
 
 


Sziasztok, Lányok!!!
Nagyon kedvesek Vagytok, hogy nem felejtettétek el engem)))!!!
Olvasok Titeket!!!
Csak irni nincs erőm... Elég rosszul éreztem magam pár hétig.. Most már nem hányok és hányingerem sincs... Most, viszont, mindenen sirok... Fááárasztó... kétségbeejtő...borzasztó...
Elszántam magam.. elmentem védőnőmhöz.. /NEM bejelentett lakcim szerint kell menni.. hanem tartaszkodási lakhely szerint/.. NAGYOn kedves nő... NAGYON!!! És nagyon szép helyen van a rendelője... Mert a másik XIV kerületi védőnőszolgálat Thököly úton van /!!!!/ és... fertőző betegek rendelővel közvetlen szomszédságában.. Aki ezt kitalálta.... Lincselni kellene... brrrr...
Legközelebb hozzám jön a védőnőm... Mit kiván látni??? Nem tudom.. De, gondolom, elégedett lesz..
Juuujjj.. de a legjobb!!!! Az 1/4-n már túl vagyok!!! Vagyunk Májusiak!!!!
Na ezek vannak... Puszikom mindenki! Üdv újjaknak!!!

Kép

Kép
fenix
 
 


34372
Gátvédelem engem is nagyon érdekel.. Ezért egy kicsit utána jártam...
Azt mondják, hogy a gátvédelem nem doki dolga, hanem szülésznőe... Olyat kell találni... Dokik ezeket tudják.. beszélni kell vele...
Gátvédelmis szülésnők tudnak technikákat és van olyan speci olajuk.. ezek segitségével tudnak segiteni tágulást..és azzal elkerülhető a gátmetszés...
ugyan akkor Dokik szeretnek váni.. főleg az első szülésnél... mert nekik könnyebb.. nekünk hmmm... könnyebb...
Hát nekem inkább ne legyen IGY könnyebb...
Félek a vágástől.. Mert anyámnak és a nővéremnek is begyuladtak a varrataik... anyámnak el is ment a teje a láztól...

... igy röviden))) ennyi..

Kép

Kép
fenix
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?