Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Melcsi,szégyen az ami ebben az országban megy:! és valo igaz jövöre sorba árverezik majd el a lakásokat,gondolj bele.vagyis belese ,merek gondolni :!:
Miböl fognak élni azok akiknek havi 30-40 ezres lakástörlesztésük van? ijen energiaárakkal kombinálva!
Te jo ég mi lesz itt még.....
Példa...családi bevásárlás.....hus árak.padlot fogtam(és még nem is emelkedtek az árak igazán).........
De a bicska kinyilt a zsembembe fleto kiesett a 100 leggazdagabb magyarbol.......sajnáljuk? vagy adakozzunk neki,?

Sajnos azt vezsem észre a tüntetéseknek sincs semmi eredménye,minden marad a régibe.Bocs tom nem politikai topic vagyunk de engem igenis ezek a kérdések nagyon zavarnak és ha máshol nem itt beszélhetünk rola.

Azt hiszem nem fogok elmenni melozni,azért hogy több adot fizessek? a Gyes meg MÉG nem adoköteles!Mást se csinálok napok ota csak papirokat szerzek be egy igen egyszerü az államáltal igénybe vehetö fütéshozzájárulási segélyhez!.Ennyi felesleges papirt(minden szinte ugyanaz) vagyis mindenhol igazolnom kell hogy gyesen vagyok hogy három gyerekem van Több helyröl beszerezve...nesze neked pffff
Értelme? semmi ,vagyis igen igy a kisasszonynak akifélválrol veszi a z "embert" legyne munkája......Hallod szinte kinéznek a hivatalbol :cry: De akkor is eddig sose vettem igénybe semmit,de most már mindent fillért kihajtok az állambol ami jár,ami adhato :)

Olyan gondolataim vannak örülök,hoghy Nikim már ekkora,(nem kell pelus) nemsokára mert az is havi 4-5ezres.
Ezek után a "reformok" után marhára nem csodálkoznák ha kevesebb baba születne,idén is nehéz de jövöre még nehezebb lesz,sajnos.
Na kellettem? tele vagyok negativ gondolatokkal :roll:

Szép napot Nektek

Kép
zsenge

Sziasztok!

Írtam egy jó hosszú levelet - belefoglaltam a véleményem a legújabb "Mónika-botrányról", de kikapcsolt a gépem és elszállt. Így tovább nem is idegesítem magam.
Paga!
Kitartás, lesz ez még jobb is, legalábbis remélem.Nagyon csöndben vagy, gondolom el vagy keseredve, de azért gyere közénk, és ha másról nincs is kedved írni, legalább szídd a politikát.
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Paga! Talán az jó hír, hogy megjött! Ne keseredj el, kedden megtudjuk mi van!

Melcsi! Igen, ez tényleg szörnyű ami itt van, és az a baj, hogy ezek a dolgok minket "kisembereket" érintenek leginkább! Sajnos minket triplán érint ez a járulékfizetés uis. Apósomé a cég, a férjem és én pedig alkalmazottak vagyunk :( !

Zsenge! Én is gondolkodom ezen a támogatáson, de még nem sikerült rászánni magam, hogy utána nézzek és beszerezzem a papírokat hozzá! Egyetértek Veled, minden fillért el kell venni amit adnak :) !

Fanny! Pedig kíváncsi lettem volna a véleményedre!

Többiek hol vagytok?

Sheila! Remélem minden rendben! Voltál már orvosnál?

Icus! A babaruhákhoz honnan vettél szabásmintát? Vagy Te magadtól tudsz ilyen gyönyörűségeket varrni?

Szerintetek elkezdjek már vásárolni a Babámnak? Nem vagyok babonás ( vagy mégis :oops: ), gondolom már nem történhet semmi! Azt sem tudom mi kell egy kisbabának az első időkben, teljesen kezdek bepánikolni! Eddig úgy voltam vele, hogy még milyen sok időm van, de már nincsis sok :!: :!:
Mit kell vinni a kórházba? Igaz, hogy 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kell?

Ha tudtok segítsenek!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Errefelé 30 napnál nem régebbi akvi kiv. kell!
Ugy gondolom, elkezdhetsz mostmár vásárolni... De csak ami az első hetekben kell, az még nem sok... Nem tudod mi kell :?: :?: :?: Body (nagy találmány), rugi, vag angolpólya,pelus, 2 türcsi, 2-3 lepedő, kevés textilpelus buksi alá. Tli baba, lehet a rugi hosszu ujju, és akkor nem is kell pulcsi vagy rékli. Ja, kisinget, réklit ne nagyon keressél, olyat már nem árulnak :lol:
Az igen, a járulék Nálatok! Még jó hogy gyeden vagyok, én is a férjem alkalmazottja voltam...
Zsenge kedves!
Igen, dühöngd csak ki Magadat! Ez itt 1 ilyen topic, hogy ezt is lehet- szerintem! Jól is teszed, amit lehet, ki kell hajtani, ez igy nem mehet tovább! Igazad van abban is, hogy a tüntetések egyelőre eredménytelenek, de kitartás kell, talán alakul még jól is. És ha most el is hal esetleg, pár hónap, és sokszoros tömeg fogja itt a szocik távozását kierőszakolni! Még jobb is, hogy nem a Fidesz győzött, mert ezeket az intézkedéseket biztos hogy nekik is meg kellett volna lépni vmilyen formában, és akkor most bezzegeznének az értelmesek! De sajnos az előző választás eredményét szivjuk most, amikor ugye nem volt jó az Orbán Viktor, mert nem igért a sok hülyének minden füt-fát!
Pöri felébredt, mennem kell.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok,

Gondoltam rátok is, hátha érdekel, ha nem bocs. Ha ritkán is, de néha jövök.

Itt egy kép Viktor babakocsi-rendszámáról. A neten lehet rendelni Magyaro-ra is szállítanak, ennek ma jártam utána, mert mást is érdekelt a babaneten (svéd cég). Viszonteladójuk nincs. :(

A kép:
Kép

a cím: www.supergrafik.se

puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Mandula
Nahát, hogy rohan az idő, te tényleg mindjárt szülni fogsz :D :!:
Nálunk 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell, igazolandó hogy a férjtől fogant a gyerek ( persze nem ezen múlik) végül is az ő nevére írják. De ez kórházanként változik hogy milyet kérnek.
Én csak a 8. hónapban kezdtem vásárolni, de te is mindjárt ott tartasz. Amiket Melcsi írt, az elég kezdetben, aztán majd meglátod. Illetve kell még egy overáll a levegőzéshez, meg 1-2 sapi. És szerintem a hálózsák is hasznos, nem rúgja le magáról a baba mint a takarót. Én a bolti hálózsákot nem szeretem mert ha alszik már a gyerek mikor lerakom, felébred a mozgatásra ahogy belecsomagolom a hálózsákba, beledugom a kezét stb. Ezért most varrtam egy olyat meleg puha thermo anyagból ami teljesen szétnyitható, szétteríthető mint egy takaró, ráteszem Annát, és utána összegombolom a vállánál, ehhez nem kell a babát mozgatni, elöl pedig cipzáros. Nagyon szeretem. Tennék fel képet róla de már benne alszik Anna, esetleg holnap.
Én nem nagyon használok szabásmintát, elég egy kész ruha ami nagyjából megmutatja a méretet pl. a karkivágás szélességét, vagy a nyakkivágás mélységét lenézem róla, a többit hozzágondolom, a fazont variálni nem olyan nehéz.
Te is szoktál varrni, ezért megosztom veled az új találmányom, hogy hogyan lehet kicsiből nagyot csinálni :lol: :shock: Adva van egy hosszú ujjú rugi, annak az ujját kivesszük, a vállát szétfejtjük, az ujjából egy megfelelő darabot odavarrunk a vállához hátul és előre hajtjuk, mint egy vállpántos nadrágot. Így megnő az ülep hossza és kb egy számmal nagyobb lesz, még pár hétig hordható hosszúujjú bodyval. Ferdepánttal szépen el lehet dolgozni a széleket körben. Anna sorra növi ki a rugikat, némelyik alig volt még rajta, sajnálom nagyon hogy már is kicsi, átalakítom nagyobbra őket, egyet már megcsináltam. Ilyen lett:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula
Nekünk ezt diktálták le:

Mit kell a kórházba vinni:

Egy nagy sporttáskába össze kell pakolni a 36-37. hétig.
Ebben legyen egy kisebb szatyor, ezt a szatyrot lehet bevinni a szülőszobára.

A szatyorba:
Tena Lady extra vagy Attend 5-ös betét
Tena fix hálós bugyi v. rendes nagy bugyi amibe a betét belefér
½ l szénsavmentes ásványvíz 2-3 db, pohár
( szülés alatt gyümölcslét ne igyunk mert hányingert okozhat)
ropi – ha éhes lennél, mást enni nem nagyon lehet
szőlőcukor – energiát ad
citrom – a szakkönyvek szerint kívánják a nők
papucs
hálóing – szüléshez adnak kórházit, szülés után sajátba öltöztetnek
legyező – meleg miatt
CD – ha akarsz zenét hallgatni
Apának – papucs

A sporttáskába:
Öltözködéshez:
3 Hálóing, köntös vagy más ruha pl. szabadidő ami kényelmes, amiben szoptatni lehet
Még egy papucs zuhanyozáshoz
Szoptatós melltartó, melltartó betét
Betétek, bugyik a betéthez – Tena
Zokni
Úszógumi - ráülni
Tisztálkodáshoz:
3 db törölköző, + kéztörlő
tusfürdő – ne legyen illatos, a babák nem szeretik
WC papír, papírülőke, papírzsepi ,
Hajszárító, sampon
Evéshez:
Pohár, bögre, kistányér, kés, villa, kanál, szívószál
Szalvéta, konyharuha
Szoptatáshoz:
Mellszívó ha van, neomagnol tabletta sterizilásáshoz
Müzlis tál a fejéshez
Babának:
Nadrágpelenka
5 db textilpelenka – büfihez, aláteríteni szopáshoz
kesztyű v. zokni a kezére, ne karmolja össze magát
Avent cumisüveg kis lukkal
popsitörlő
hazamenős ruha: body, rugi, sapka, takaró, autósülés

A kórházi tartózkodás idejére a babának kórházi ruhát, popsikrémet, hintőport adnak ( kérdezz rá, nálatok is így van-e)

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Most nézem, a télre való tekintettel kicsit módosítani kell a listát: a legyező nem lesz már aktuális :lol: , viszont hazamenéshez kell a babának kiskabát és overáll. És apának a papucs csak akkor kell ha apás szülés lesz. Tényleg, apás szülés lesz?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandulácska!
Persze, Icusnak teljesen igaza van, az overall és a sapi sem árt! :lol: Mondjuk mi pólyában hoztuk haza, ezért feladtam Rá 1 kardigánt (saját kötés), és pólyástól bepakoltuk a bundazsákba, ami 1 nagy négyszögletes zsák, szőrbéléssel, be tudod rakni a babakocsiba is, és akkor nem kell takaró alul-felül. Overallt később, 4 hetes korában vettem, mielőtt az utcára mentük volna, otthon meg a bundazsákban raktam az ablak alá.
Nálunk a kórházban a babának vinni kellett pelust! Minden mást (popsikrém, mellre krém, positörlő) adtak.
Icuskám!
Nekem kinai amit irtál erről a ruginagyobbitásról, de Te mestere vagy a varrásnak! És a hálózsák is nagyon jó! Picinek nem tudtam belerakni én sem, vagyis a szopi előtt adtam Rá, igy aztán folyton felcsuszott meg minden, de mostmár, hogy nagy, a mesélés közben adom Rá, és békésen elalszik benne, nem kell takargatni.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi, Icus! Köszönöm a segítséget, már ki is jegyzeteltem mit kell vennem ( mindent :lol: )!

Nagyon jó ötlet a hálózsák, azt tényleg nem rúgja le magáról!

Icus! Nagyon jó lett a rugi! Ilyen apró ötletekkel sokat lehet spórolni :) ! Ha tudod, majd tedd fel a hálózsákot is!

Nem Apás szülés lesz, Apa nem válalkozik rá, amit nem nagyon bánok, mert ismerem már és tudom, hogy így is halálra fogja aggódni magát, nem még ha látná is mi történik :) ! Ha lehet akkor a sógornőm jön be velem, ő egyébként is nőgyógyászaton dolgozik, csak egy másik kórházban.
Azért is izgulok mert az orvosom ( aki egyébként a bátyám komája) most ment át ebbe a kórházba, és ezt én nem ismerem. Azt mondják jobb a szülészete mint a réginek, csak a régiben már mindenkit ismertem.

Bocsi Lányok, de azt hiszem most jön ki rajtam a szülés előtti pánik :oops: :!:

Szép napot mindenkinek! Azt hiszem elmegyek a nagyokkal sétálni, ki tudja meddig lesz még jó idő!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandula
Ne pánikolj, minden rendben lesz :D

Ilyen a hálózsák, nem tudom kivehető-e a képen, a vállánál gombolódik, így szétteríthető mint egy takaró, ráfektetem és utána összegombolom, felhúzom a cippzárt, alul a lábnál tépőzárral össze lehet fogni.
3 éves korában meg jó lesz rá mellénynek vagy ruhának :lol:

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
A cumis PöttömPannácskád tündéri! Micsoda hajzat! Már nem vész el ugy a kiságyban, mint két hónapja! Nagyon édes!
Csilla!
Tök jó az a rendszám! Mennyiért lehet kapni? Kellene szabadalmaztatni itthon valami hasonlót, szerintem siker lenne!
Rabkri!
Hiányzol :( Merre vagy :?:
Kedves Druszám!
Kérdeznék Tőle olyasmit, hogy Benjinek hogyan kezdtél a saját ételeitekből adogatni (na jó, tudom, hogy Te nem tudsz főzni, dehát csak esztek valamit)? Mondjuk sokszor, ha olyat főzök, kiveszek belőle Neki, de vannak ételek (pl. tarhonya), amit fogalmam sincs, hogyan lehet szoktatni, egyszer csak Máté kedvence lett. Ha pl. tésztaételt főzök, akkor Neki főzök külön főzeléket, de meddig csináljam ezt?
Bea!
Sokat dolgozol?

Emesém tegnap elengedte a fotelt és egyedül megállt! Innentől kezdve ezt gyakorolja, a tegnapi nap folyamán sokszor megtette, jópár másodpercig áll, majd letottyan a popsira (még jó hogy párnás :lol: )

melcsi1967

Csilla!
Meg is néztem, köszi.

melcsi1967

Szia Melcsi,

Én is arra gondoltam, hogy vajon miért nem lehet ilyet kapni Magyaro-on, de az áru védett Európában "Every week we receive many inquiries from companies in Sweden and other countries around the world wishing to sell our products.

Unfortunately, we are unable to offer any special prices on our products, as we have sole rights to the following products:

REGGO - the original name and number plate for prams – sole rights in Europe.

Supergrafik-signs - enamel theme door plates – sole rights in Sweden"

Drága, de szülinapra, karácsonyra, keresztelöre szép ajándék lehet, késöbb pedig pl. a szobája ajtaját díszítheti stb.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Csilla kedves!
Azért ennyire nem tudok fejből angolul (vagyis már elfelejtettem), szótározni meg lusta vagyok.
De védett vagy nem, képzeld, az egyik alkalmazottunknak van ilyen rendszámgyártó ismerőse (igaz, plexiből,matricával csinálja), ugyhogy már meg is rendeltem saját használatra egyet. Remélem nem kap el a Szabadalmi Hivatal :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés: ígérem, hétvégén Mindenkinek írok, most gyorsan magunkról:

ma voltam orvosnál, Kismanó már szinte teljesen kifejlődött, vannak már kezecskék, lábacskák, Ufo-szerű fejecske :D
és jó szívműködés :D

a laborvizsgálataim. (vérkép, vizelet) is rendben, toxoplazma negatív...
EKG-m is OK :D

nagyon megnyugodtunk, boldogok vagyunk...
kedden megyek védőnőhöz, hivatalosan is kismama leszek :D

jó hétvégét Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Shelia drága!
Épp ma gondoltam, mi lehet Veled! Nagyon örülök a jó hireknek! Az a bébi mostmár biztos Veletek marad, ha már igy megmuatta magát! :D Kép
Hamarosan ilyen anya lesz Belőled :D

melcsi1967

Melcsi!

Sajnos sok okosat nem tudok mondani. Mivel nagyon tartok az allergiától, ezért Benjinek igen sokára kezdtünk a felnőttek ételéből adni. Igazából még most is napjában kétszer általában bébiételt kap. Természetesen, ha úgy adódik, akkor kap a miénkből is (főképp, ha a Mama főz valami finomat), de nem jellemző például, hogy pörköltet eszik nokedlivel.

Elnézést a többiektől, de hétvégén nem tudtam írni ( bár megígértem). Most inkább nem írok időpontot, de amint tudok, jövök.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok

Melcsi....Én pl mikor Niki kb 1 éves volt elkezdtem adni neki amit föztem.(levesböl répa,krumpli,husi)
elözször összeturmixoltam.
De ahogy jöttek a fogai már arra se volt szükség.igazábol a pontos részletekre nem emlékszem annyira áthidalo volt a dolog,egyszer csak azt vettem észre totál nem pancsolok neki külön :lol:
ha pörkölt volt akkor azt evett............egy biztos a béby kajárol hamar leáltunk (elég drága).A mai napig adok neki béby kaját de cak egy félét...a sutotokot csirkehussal...és ezt is csak mint nasi.........minden más vitamint megkap az ételekböl.

A csap vizet is kb 1 éves kora ota issza és már forralatlanul.
most a kakao a sláger lánykámnál(lehet üzleti zacsis) vagy hazai :lol:

ebböl kifolyolag a tejet se forralom neki. És nem lustaságbol hanem és itt jön vissza 3 gyerek :lol:

Tudjátok azért lekopogom " nem védtem a széltöl" és mégis miota a világon Kétszer volt lázas beteg.azis

azért mert elkapta a tesoitol.
Szal nyugodtan bátran adjál neki mindent amiröl azt gondolod.megenné vagy meginná:)

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Kép

csak mert rég volt foto :P

Kép
zsenge

Sziasztok!

Én is jó korán keltem ma. A férjem direkt egy másik szobában aludt, mert korán reggel elment anyósomhoz, nem akart reggel engem zavarni, de szerintem én hamarabb felébredtem. Olyan mérges vagyok magamra mikor hétvégén felébredek, bezzeg hétközbe.. De ezt meg szeretem,hogy tök csönd van, főztem egy kávét (oda tettem a húslevest főni!)és nyugodtan netezek. Bár inkább csak olvasó üzemmódban vagyok, mert sok minden nem történik a mi házunk táján.
Ja, a kajálásról csak annyit, hogy én is pont úgy csináltam, mint Zsenge, és ha újra kezdeném most is így csinálnám.
Jó hétvégét mindenkinek!
Fanny
fanny01

Sziasztok,

Melcsi,
Az itteni rendszám aluminiumból van, foszforeszkáló festékkel festve, úgy mint az "igazi" autóknak. Úgyhogy ezért biztos nem kapnak el, mert a magyar nem számíthat másolatnak. :)

Sheila,
Gratulálok a pocaklakóhoz!

Kellemes hétvégét!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Köszönöm a tapasztalatokat. :)
Kedves Zsengém!
Miért nem veszel rendes sütőtököt? Olyan könnyen meg lehet sütni, és a maradék mehet a fagyasztóba. Nálunk is nagy sláger, pont ma az volt ebédre.
Én is ugy gondolom, hogy lassan itt az ideje hogy merészebbek legyünk (bár evett már csirkepörköltet, az a mi nemzeti ételünk :lol: ), csak már nem emlékszem, hogy csináltam Mátéval. Én már csak villával török, a turmix csak ritkán kell. Csak az a baj nálunk, hogy ezek a férfiak hust hussal esznek, és nincs nálunk mindennap főzelék, ezért hát biztos hogy kell még főzzek külön Pörinek. Fontosnak tartom a zöldségek evészetét.
Pörike körbejárja az asztalt, megy egyik széktől a másikhoz, gondosan kapaszkodva, közben drukkol Magának, mondja mondja egyfolytában. :D
Zsenge!
Ez a Niki lányzó olyan aranyos! Látom, az ékszerek nagy barátja már most, igazi nő! :D
Lányok, nem tudjátok, hogy lehet ezen a mércén fényképet cserélni? Nem merek nekiállni, olyan nehezen küzdöttem ezt is össze, nehogy elszálljon innen nekem :lol: !
Csilla!
Köszi! Ez megnyugtat, bár azzal nyugtattam magam tegnap, hogy Svédország nagyon messze van. :wink:
Fanny!
Lekerült a kényszerzubbony? Rendben van a gyerek?
Nyanyuska! Merre jársz? Néha lehetnél itt!

melcsi1967

NOX miatt esetleg aggódó asszonyok!
Meglátogattam a honlapjukat, és 1 gyönyörü (dal)idézetet tettek rá azzal, hogy okt. 16-án kinyilik a kapu. Szóval remélem hogy nem a feloszlást, hanem az uj CD megjelenését fogják aznap bejelenteni, és akkor máris futok a camponába venni magamnak 1 EREDETI NOX CD-t. Minden másból jöhet másolt, de a NOX csak eredetiben! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

melcsi1967

Melcsi.....

Nekem van tanácsom a mércéhez.Klikkelj rá az enyémre(nem vicc) és megnyilik az oldal ,ez magyar oldal,érthetöen levan irva.
innentöl kezdve menni fog :lol:
ha nekem ment Neked pláne:)

Sütötököt meg azért nem veszek mert a "tököm" fog vele bajlodni :P
Annál én lustább vagyok :twisted:

Kép
zsenge

Kedves Zsengém!
A tök a legegyszerübben elkészithető: csak meg kell mosni, kettévágni, ki a magját, be a sütőbe, fólia rá és sütheted.
Mi van Asszonyok, kihal a topic :?: :shock: :shock: :shock: De tényleg, alig ir már valaki, csak én reménykedek folyton hogy itt talállak Benneteket! :cry:
Zsenge!
Ja most figyelem, hogy a babafalvás vonalzók fel se jöttek most ide, csak az üres helyük van! Csak a lilypie-osok jöttek fel.Miért?

melcsi1967

NOX-ot szerető asszonyok!
Az a jó hirem van, hogy ma reggel a NOX honlapján az uj CD teljes tartalmát találtam, vmint a következő koncertek helyszineit is (sajna BP nincs benne :cry: ). Lehet hogy meg is lehet hallgatni már ezt az uj CD-t, csak persze a gyerekem kiszerelte épp mostanában a hangfalakat belőle vmi fontos dolog miatt, és nem szerelte vissza :evil: :evil:
Tehát a jeke szerint feloszlásról nincs szó! :D :D :D

melcsi1967

Melcsi

Én a NOX honlapján csak a kapunyitási feliratot látom és az idézetet
Nincs egy link amire klikkelhetnék. Te hol találtad a Cd tartalmát meg az egyénb infókat?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

FerMelinda

Voltál szombaton a börzén a Királyerdei Müvházban? Érdemes kimenni? Milyen a kereslet -kínálat arány? Gondoltam Anna kinőtt cuccait kiviszem majd ne kelljen rakosgatni. Sokan voltak? El tudtad adni a járókát?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsiiiiiiiiiiii

ne izggass!!!! klikkelj rá a vonalzomra............... én megprobáltam nekem bekött,söt ha a Tiedre klikklek az is megnyilik:)

na kérem lehet klikkelni tudni kell? :wink:

Kép
zsenge

Kép
zsenge

Szarakxik a babanet,valszeg mert a foto a vonalzo mellett marhára nem látszik:(

Szucsi ezek szerint egy babával megelégedtetek volna? hogy elakarod adni a babo kinött ruháit?

Nekem meg kéne Nikire valo ruha,nincs valakinek esetleg feleslegben a padláson ,pincében?:D

Kép
zsenge

Zsenge!
Valami baj van tényleg a babanettel, a képet most nem hozza fel, de a vonalzód megvan, és sikerült is a kattintás :D Köszi.
Icus!
Most nekem is csak az a kapus kép jön fel, pedig tegnap reggel kiirt minden ujdonságot. Lehet hogy az volt a próba? Én meg pont akkor néztem? Na majd figyelek.
Még ne add el a babaruhákat...

melcsi1967

Sziasztok!

Tegnap voltam kötelező továbbképzésen, szét ültem az agyamat!
Igazából nekem is lelkiismeret furdalásom van, hogy nem írok, de tényleg annyira nem történik velünk semmi, hogy nem tudok mit írni.
Ebbe fogok beleőrülni, ebbe a kurva nagy nyugalomba.Az az érdeke,hogy mikor nem értem rá ( kisgyerekek, játszótér, etetés, tanulás, egyetem stb) akkor mindig talonba volt egy csomó dolog ( könyv, kézimunka) amit majd ha ráérek akkor... Most ráérek és az ég világon semmihez nincs kedvem. Vettem anyagot, hogy karácsonyi mintát hímzek bele, persze le van téve az anyag, megkaptam az Egy gése emlékiratai könyvet, olyan rég el akartam olvasni, most az első lap után letettem. Szóval nem tudom mi van velem. Ám de az újdonság erejével hat rám, hogy viszont rengeteget takarítok, ami rám nem nagyon jellemző. Most hétvégén már mondtam is a férjemnek, hogy na, nehogy azt gondolja, hogy énnekem a hátralévő életemben minden hétvégém a takarítással fog elmenni. ( még messze nincs olyan tisztaság nálunk mint Melindánál!) Hál istennek azt mondta, hogy azt ő sem szeretné.
Szóval nálunk ilyen nagyon "érdekfeszítő " dolgok történnek.
Kinél mi újság?
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Melcsi drága! Tényleg Te olyan kitartó vagy, mi meg ilyen lusták :lol: ! Én a NOX-ról azt olvastam valahol, hogy mivel a lány összeveszett a pasijával aki az együttes producere volt, aki bosszúból levédette a nevet, és ezért nem lesz NOx, vagy legalábbis nem ezzel a névvel! De még egy lemezük mindenképpen megjelenik. Valszeg több is, esetleg más néven.
Mikor láthatunk új képeket Emeséről????

Sheila! Végre, hogy jelentkeztél :) ! És milyen jó hírrel :lol: ! Gratulálok! Látod, hogy rohan az idő, pár hét és már a 2. trimeszterben vagy :) !

Icus! Köszönöm a segítséget és a képet! Nagyon jó a hálózsák, de azért Anna sokkal jobban érdekel :lol: ! Olyan szép azzal a nagy hajával!! Még ha annyit megtennél nekem, hogy leméred a vállától a lábáig, meg a szélességét, megköszönném!
Most egyenlőre matrac-huzatot, takarót, ágyneműt kezdtem el varrogatni, tudod én nem vagyok valami profi :) !
Ja, még valami. Szerinted a polár plédet hogy szegjem be? Mi az a selyem valami amivel a plédeket szokták beszegni? Azt nehéz felvarrni?
Ne haragudj ha zaklatlak!!

Zsenge! Hát te sem vagy valami termékeny mostanában, de legalább képeket raksz fel :lol: ! Nagyon édes Niki!

Paga! Merre vagy? Jól emlékszem, hogy ma kell menned UH-ra? Jelentkezz ha tudsz valamit!!

Csilla! Nagyon jópofa a rendszám, de egy kicsit tényleg drága! Legalábbis az itteni fizetésekhez.....

Melcsi! Ha kész lesz a tiétek (rendszám) akkor fotózd már le légyszi!

Képzeljétek tegnap egy turiban a kezembe akadt egy 56-os body! Most komolyan kérdezem: egy újszülött tényleg akkora mint egy közepes játékbaba :shock: :?: :?: Szégyen, de Én már tényleg nem emlékszem semmire :oops: ! Na, jó egy pár dologra igen, de az nagyon kevés!
Holnap megyek UH-ra, már nagyon várom, remélem továbbra is minden rendben lesz :!: :!:

De jó lenne ha a többiek is jelentkeznének!!
Bea, Rabkri, Nyanya és a többiek !!!

Szép napot mindenkinek!!!

KépKép
mandula35

Melcsi!

Most hallottam a rádióban, hogy már kapható az új NOX cd!!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Bizony,hogy kapható, és én már rendelkezem is 1 saját példánnyal! :D :D :D :D :D
Milyen gyorsan telik az idő! Már csak 8 hét!
Bizony, 1 baba kb 50-55 centi, és az 56-os body első napokban még nagy is!
Mostmár vásárolgatsz? Jól birod Magad?
Vigyázz a kis lakódra!
Fanny!
Hát vedd végre elő azokat a halogatott dolgokat, és meglátod, hogy nem biztos hogy sokáig marad Nálatok a csend! Az emberrel mindig olyankor történik valami nagyon jó, amikor nem is számit rá :wink: Addig is irjál nekünk, mert lassan tényleg kihalunk!
Nem tudom, ha tennék fel uj képet a hölgyről, akkor esetleg látogatottabbak lennénk :?: Mert akkor megerőszakolom Mátét, hogy dugja be. Aztán majd jön hozzánk is a gyámügy :lol: :lol: :lol: Hogy zaklatom a gyereket :lol: :lol: :lol:

melcsi1967

Sziasztok

Nálunk elég aktiv a hét:) vagyis hétfön bölcsibe voltunk...jelentem felvették lánykámat :lol: aztán kedden teszt iráson a melohelyen.... ma visszahivtak tesztem sikerült(naná nem vok ennyire szöke) :wink:
ugyhogy most szombaton délutáni programként egy szem,élyes talira megyek majd,ha esetleg megfelelek akkor nov.6án kezdek melozni. (muszály) :wink:
Szal nem unatkozom itthon.de hát ezt akartam:)

Nikinek nagyon tetszett a bölcsi,már ment volna játszani a gyerekekkel. Pénteken dokinénihez megyünk státuszlapért,ijenkor kell és nem lehet régebbi az orvosi vizsgálat mint három nap.
Nekem annyira szimpi ez a bölcsi,kébzeljétek már kedden kap ebédet a lánykám ,igaz nem ott eszi meg hanem majd haza kell hoznom és itthon megetettni,hogy egyáltalán meg eszi-e a kosztot.Ijenekre is figyelnek,Nem hiába az elsö UNIOS bölcsi (komoylan unios pénzböl épült)
Nagyon szépen megvan csinálva a vezetönö annyira kedves volt :lol:
Csak egy dolog ami zavar az egész bölcsibe mindössze 20 gyermek járhat,pedig igény lenne rá nem is kevés.Nekünk állitolag nagyon nagy szerencsénk van mert épp pénteken megy egy gyermek oviba igy a helyére rögtön Nikit felvették,de mi lett volna ha nincs hely? Amugy igazán nem értem Dorog az egy város nem is pici város és csak egy bölcsije van:( Oviba ha megy nem lesz gond abbol van vagy 5 is:) Van a környéken két magán bölcsi is(egyikse Dorogon),mit gondoltok mennyi egy napra? 1200ft pluss pelust kell vinni itt mivel állami ,megusszuk napi 260ftbol.Jo mi?

na most ennyit,szép napot pápuszka Nektek

Kép
zsenge

Nem tudom láttátok-e már de épp rendezgettem a gépen a fotokat és találtam Nikiröl születési képeket,gondoltam megosztom Veletek :lol:

Kép

Kép

Melcsi és műár régota akartam de most megtaláltam Nekünk is van olyan sapis fotonk Mint Pöribabának :lol: ime......

Kép

Kép
zsenge

Kép

Kép
zsenge

Sziasztok!

Hát megosztom veletek a nagy bánatom! Voltam ma UH-n, és minden rendben, csak sajna a nyakán van a köldökzsinór a babámnak :cry: ! Azt mondta az orvos, hogy ez gyakori, és ez tul. kép. csak egy plussz információ amivel nem is tudunk mit kezdeni. "Sajnos" már olyan modern a technika, hogy ezt is meg tudják állapítani.
Azt mondta, hogy annyi a teendő, hogy ha bármi panasz van akkor azonnal menjek be. Meg ha elkezdődnek a fájások akkor az elsőnél be kell menni, nem kell megvárni a 10 v. 5 perceseket.

Hát ennyi, nem örülök, de nem is tudok mit csinálni :cry: ! Na jó, már jól kibőgtem magam :cry: !

Ezenkívűl szépen fejlődik, már 2002 gr :) ! Minden szabályos, magzatvíz, fekvés, lepény.

Paga! Voltál UH-n? Jelentkezz már!!!

Melcsi! Tegnap is volt valami a TV-ben a NOX-ról, de nem hallottam, mert a lánykám épp csiripelt :) . De Te úgyis naprakész vagy :) ! Lééégyszi, tegyél fel képeket!!!

Zsenge! Mennyivel született Niki? A képen olyan nagynak tűnik :) ! A kalapos kép nagyon jó!
Hova mész dolgozni? Biztos írtad csak elkerülte a figyelmemet.
Tök jó bölcsit találtál a kiscsajnak, ja igen meg szerencsétek is volt!

Fanny! Na Én is így vagyok! Most annyi mindenre lenne időm, csak kedvem nem nagyon. Aztán meg gondolom fordítva lesz.....

Ha valakinek esetleg van tapasztalata köldökzsinór ügyben, ossza meg velem. Nem nagyon merek részletesen utánnaolvasni, mert félek csak rontanék az idegállapotomon.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés! Voltam tegnap UH-n és van egy jó és egy rossz hír is. A jó, hogy szívódik fel a ciszta, már csak 2,5 cm átmérőjű, és úgy tudom, hogy ez már nem olyan rossz, nem kell műteni. Szerintem, de a dokit még nem hívtam, hogy az eredményt elmondjam neki.

A rossz hír pedig az, hogy visszanőtt a polipom. Még nem nagy, és remélem ez sem nagy gond. Talán Melcsi erről tudna írni. Pedig most nyáron műtöttek ezzel.

Ha lesz energiám, akkor este még jövök, de most rohanok tovább.

Gabi
paga

Sziasztok!

Mandula
Ne izgulj a köldökzsinór miatt :!: Annának is a nyakán volt, bár én ezt csak utólag tudtam meg. Az oviban pedig nagyon sok gyerek van aki így született ( ezt a gyerekek anamnéziséből tudjuk amit minden gyerekről felveszünk) szóval ne aggódj, ez tényleg nagyon gyakori, nem lesz semmi baj :!: :D
A hálózsák méreteit majd felteszem, nincs elfelejtve.
Igen, egy újszülöttre gyakran még az az 56-os body is nagy :D :D :D de ez nem tart sokáig... a kinőtt ruhákat válogatva épp arra gondoltam, hihetetlen hogy nemrég még Anna is belefért, most meg már a súlya majd a duplája :shock: úgy nő mint ha húznák, pedig nem tömöm, esküszöm. :lol: , nem is eszi meg a testsúlya 1/6-át egy nap, és mégis... pedig sem én, sem a férjem nem vagyunk nagy darabok. Már a mózest is szinte kinőtte. Teszek fel egy mai képet:

Kép

A polár plédet szerintem beszeghetnéd szatén ferdepánttal, többféle szélességben lehet kapni. A babaplédhez szerintem elég egy keskeny szegély kb 2-3 cm széles ferdepántból, azt félbehajtva rá tudod varrni. De szatén anyagból is vághatsz csíkokat csak az macerásabb, viszont akkor olyan széles amilyenre te akarod. De úgy is szép ha hozzáillő fonallal, pelenkaöltéssel beszeged. Használd ki az időt mert a baba mellett abból lesz a legkevesebb :lol:

Zsenge
A kistesvér vállalás - nemvállalás gondolatát nemrégiben tárgyaltuk ki Melcsivel... Én megelégszem egy babával, újabb lombikot nem vállalok be...
Niki tényleg szép nagynak látszik a képeken, a kórházi ágyacskájához viszonyítva

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi! IGEN IGEN IGEN KÉPEKET akarunk, feldobja a látogatottságot.
Mandula! Tényleg ne olvass utánna, mert halálra fogod magad idegesíteni. Még az is lehet, hogy időközben "letekeredik". A doki nem mondott semmit a szüléssel kapcsolatban, mert engem ez izgatna nagyon, hogy akkor mi lesz, ha rá van tekeredve.
Zsenge! Tényleg nagy babának tűnik Niki! Biztos feltalálja magát a lányzó a bölcsibe, az olyan jó időszak, én nagyon szerettem mikor bölcsibe jártak.
Most jött meg a gyerekem a suliból és amíg melegítette magának a lecsót somolyogva mondta hogy. anyuka, nemsokára lesz a szülinapom, és akkor már a 18. évet fogom tölteni ( a 17. szülinapja lesz!!!), hát igen nem lesz már nekem "kiffiam" mondtam megjátszott szomorúsággal. Erre olyan édes volt széttárta a karjait: bizony, kirepülnek a gyerekek! Azt hittem megzabálom.
Melcsi! A férjed szokott az üzletben lenni vagy az alkalmazott? Kéne a munkahelyemre 16 "láda", majd telefonálok, hogy mikor megyek ki, akkor Te is odaköhetnél a kishölggyel, hadd lássam már életben is!
Mára ennyit, megyek mert kész a túrós-sonkás tészta vacsira.
Fanny
fanny01

Paga
Most látom hogy írtál.
A jó hírnek örülök :D :D :D , a polippal kapcsolatban :cry:
Mitől van, ezt lehet tudni? Megint műteni kell?
Agykontrollos könyv? Nem reagáltál rá.Hátha segítene az ilyen problémákon...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula
Kb. ekkora a hálózsák, ezt most varrtam pár napja. Egy újszülöttnek kicsit kisebbre lehet venni ha gondolod, ebben még eléggé elvész. De nagyon kicsit sem érdemes varrni, hamar megnő a baba, és nem baj ha bő, kényelmes.

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok.....

Niki nem nagy sullyal söt mondhatni a két fiuhoz képest pöttömke volt a maga kis 2550gr-val és 47cm-vel.De annyira formás baba volt,a mai napig tökéletes az elosztás rajta :lol:

A koraszülött osztályon készült a kép mivel cukros voltam oda vitték annak ellenére ,hogy semmi baja nem volt(igy szokás). a fiaim sulyát is leirom mert nem hétköznapi volt 5300gr és 4650gr:)űGondolhatjátok mint egy bálna oylan voltam :wink:

Mandula igazad van ne olvass olyan sok baromságot letudnak irni.és szerintem mivel még van vagy 7-8 heted addig a baba ki is uszhat a zsinorbol :!:
Én specko minden féle rémhirt elzárnák minden várandos anyukátol,szerintem kimondottan rosz hatással lehet rájuk nézve.

Paga,sajna a poliphoz nem tudok hozzászolni(olyanom nem volt) ellenben cisztám és miomám ami a mai napig megvan.cisztával sok évvel ezelött mutöttek azota sincs.

Minden estere kérdeztem anno a dokitol mikor terhes lettem "vénfejjel",hogy lehet hogy miomám is van mégis simán terhes maradtam töle....válasz CSAK :lol: a császárnál (nikinél) kértem ha már ugyis nyitva vagyok szabaduljak meg töle,de nem tették,mondván amig nem okoz problémákat(vérézs stb ) addig nem bántják,ja és évek ota egy mm se nött.

Ancsi,most hogy belegondoltam talán igazatok van ,lehet én se vágnák bele még egy lombikba,de ne feledd egyszer kell kinyitni a zsák száját :lol: nekem 8 év házasság után spontán jött a nagyfiam pedig Mi is anno mindent megjártunk,pont mikor beletörödtunk nem lesz............... nos azota mint tudod 3 gyermekem van :lol: (spontán)

most ennyi,megittam a kávét :P
pápuszka

Kép
zsenge

Sziasztok!

Paga! Most akkor megint műteni kell azt a polipot??? Mikor mész orvoshoz? Remélem hamarosan minden rendbe jön Veled is!!!!

Icus! Ez a lányka egyre szebb :) ! És tényleg milyen szépen fejlődik! Nagyon-nagyon köszönöm a tanácsokat a pléddel kapcsolatban és a hálózsák méretet is! Most újra erőt veszek magamon és készülődök a Baba fogadására!

Zsenge! 5300gr :shock: :shock: :?: :?: :?: Na ez tényleg nem lehetett semmi !

Azért mégis kicsit olvasgattam tegnap. De általában azt írták, hogy ez nagyon gyakori és leginkább csak a szülésnél veszik észre, hogy rajta van a kzs. Nem nyugodtam meg teljesen, de bízom benne, hogy nem lesz semmi baj!

Képzeljétek valamelyik nap összeverekedett a két gyermekem, nem volt komoly csak a hangjuk volt nagy! Na, erre eltiltottam őket a sz. géptől és a TV-től!
Hát tegnap a kisfiam annyira unatkozott, hogy elment a Nagyijával templomba :shock: :lol: :!:

Puszi

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?