Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszot!

Oltasrol gyorsan, mert ma ezer a dolog: 2 honaposnal en sem adtam, borogatni se kellett, megsem lett semmi baja. A 3-4 honaposra mondta nekunk is az orvos, az 5 honapos meg nagyon messze vanKép A 2 es 3 honapos utan Reka vegigaludta a napot, ennyi volt a hatasKép

Beszti, en gyori vagyokk, igy nem tudok segiteni. De bevallom, en ujabban raszoktam a turkalokra, olyan belelt nadragot vettem 300 Ft-ert, meg teli kabatot 400ert, amirol ranezesre meg nem mondanad, hogy nem uj. Gondolom, az a baba is kb 1 honapig hordta, aztan kinotte.. Az elejen /szuletes elott/ en is bevasaroltam jo draga holmikbol, aztan van, mi kb egyszer volt rajtaKép De megertem azokat is, akik huzodoznak a hasznalt cuccoktol, regen en is kozejuk tartoztamKép

Vacak ez az ido, szegeny gyerkoc moccanni sem tud a sok ruhaban, varazsoljunk man valamitKép

-Afonya es Reka 17 hetes
afonya

Hûha alig gyõzöm olvasni a sok termést.Kép

Ha már mindenki leírta, én is csatlakozom: Az én férjem is a 7-8 körüli hazaérkezõk táborát gazdagítja sajnosKép. Akkor rögtön átveszi Lilit aztán jön a fürdés, etetés. Nem sok idejük van együtt, de legalább a fürdetés közös. Irigylem azokat akiknek 5-6 körül hazaér a párjuk. Forti, Te tényleg szerencsés vagy! Viszont megelégszik azzal, hogy a meccseket TV-ben nézzeKép.
Képzeljétek Lili rászokott az éjszakai 12 órás alvásokra. Tök jó végre teljesen kipihent vagyok! És pár napja kacag! Tudatosan, hangosan és nagyon édesenKép.
Férjeket szapuló topic??? Hát ez jó, de szerencsére én nem sokat tudnék odairogatniKép.

Conti,
Én úgy tudom, hogy csak az hullik ki ami nem hullott ki a terhesség alatt, szóval nyugi. Nekem is hullik rendesen. Persze nem örülök neki.

Nyuszi,
Nem rossz ötlet a virágüzlet, de sajna nekem erre nemigen lenne lehetõségem. Multi?brrrrrr…

Ágci,
Nagyon köszi!!!

Csics,
Örülök, hogy Petike ilyen szépen fejlõdik, olyan jó hallani.

Forti,
Én sem csináltam semmit Lilivel a 2 hónapos oltás után. Sõt õ hazafelé jövet óriásit aludt a kocsiban, láznak, fájdalomnak nyoma sem volt. Azért a holnapi 3 hónapos gondolom húzósabb lesz.

Beszti,
A Mester u. 13-ban van egy bolt: Brumi-Maci Bababolt néven. Nagyon jó rucik vannak nagyobbaknak is, és elérhetõ áron. Rengeteg külföldi cucc van, és még több az akció. Én még a szülés elõtt voltam ott. De megint tervezem, hogy elmegyek jó ruhákból feltankolni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Köszi mindenkinek a megnyugatót szavakat, jelentem kúpot adtam Levinek. Nagyon sírt a rendelõben, de itthon hála az égnek ugyan úgy vigyorgott mint elõtte. Most alszik.

Én is csatlakozom a hajhullatok táborába. Kép Kép Remélem Ilke igazad van és csak az hullik ki ami eddig nem hullott.

Forti és Levi

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Ágci! Köszi a listát, bár kíváncsi vagyok közülünk ki fogja betartani az elsõ reszelt alma adásánál a negyed teáskanalat? Szerintem hagy kapjon már egy egész teáskanállal.

Csics! Gratulálok a javuláshoz, ügyesek vagytok!

Péntekre bejelentkeztek a kolleganõim, kb 5-en jönnek, eddig még nem látták élõben Bettit. Remélem túléljük!

Conti + Betti 12 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Reggel már irtam, de elszállt az egész hozzászólásom. Több oldalnyi volt, nem is voltam mérges Kép Sajnos már nem emlékszem, miket irtam :I

Képzeljétek, Apa most mesél Julinak egy kitalált mesét a békáról, aki nagy akart lenni. Tök aranyos KépKépKép Juli lassan el is alszik töle Kép Kis szépséghiba, hogy fürcsizni kéne, de mindegy, nem rontom el Apa örömét Kép

zsani
zsani

Sziasztok!
talán érdekes lehet, ha nem is számotokra, de ismerõs kismamák, anyukák számára:

"Egyszerûsödik az anyatej pótlása
Hétfõtõl könnyebben juthatnak természetes pótláshoz, vagyis anyatejhez az erre rászoruló csecsemõk. A kormány megszüntette azt a szabályozást, amely eddig jelentõsen nehezítette a szoptatni nem tudó nõk gyermekeinek anyatejhez jutását. Emellett az egészségbiztosító az eddigi 900 forint dupláját fizeti az anyatej literjéért.

A mostani kormánydöntéssel szeptember közepétõl a házi gyermekorvos javaslatára a baba nyolc hónapos koráig társadalombiztosítási támogatással adható anyatej a szoptatni nem tudó nõk gyermekeinek. A természetes táplálékra szóló vényt az érintettek az ország területén mûködõ 23 gyûjtõállomáson válthatják be, de a tejadók és a rászorulók közötti kapcsolatot a védõnõk és a gyermekorvosok is megteremthetik. Azok a nõk, akik vállalkoznak a számukra már felesleges anyatej összegyûjtésére és leadására, literenként 1800 forintot kapnak a társadalombiztosítótól. Mint az emlékezetes: az Orbán-kormány 1998-ban az egészségbiztosító gyógyszerkiadásainak mérséklése érdekében szigorította meg az anyatejhez jutás feltételeit. Az akkori módosítással az állami pénzen begyûjtött fölös tejbõl kizárólag orvosi javaslatra a három hónaposnál fiatalabb és öt kilogrammnál kisebb súlyú csecsemõk kaphattak. Az ilyen gyerek jogosultságát pedig személyesen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fõigazgatójának kellett jóváhagynia. Ezzel a módszerrel három év alatt 28 millió forint közpénzt takarítottak meg.

(Népszabadság, 2002. szeptember 14.)"
Névtelen

Sziasztok!

Ilke!
Kepzeld,Rebi is ma olyat kacagott azon,hogy tüsszentettem egyet!Olyan edes,ahogy hangosan nevet!KépKépKép

Zsani!
Nem baj,ha egyszer kimarad a fürdetes!Kép

Agci!
Köszi a kiados infot!

Conti!
Nem tudom mi jobb!Egyszerre öt vagy öt egymas utan!???Kép

Forti!
Irigyellek,hogy otthon dolgozik a Parod!
Remelem nyugis lesz az ejszakatok,es semmi fele laz vagy nyügi nem jelentkezik!!
Bar en elöre nem adnek semmit!A mi dokink mindig azt mondja,hogy csak 39,0°C felett.En tartom magam ehhez.Aaron egyszer sem lazasodott be oltas utan.Kivancsi vagyo,Rebinel ez hogy lesz!?

Ma egyebkent Rebi igen nyügös es nyafis volt,de estere ugy tünt megint minden rendben.

Az en baratom sajnos kesön jar haza,ma csak 21h utan ert haza.Remelem ez nem valik rendszerre.Eddig azert 20h körül itt volt.

Nekem eddig meg nem hullik a hajam.Aaronnal annak idejen nem tünt nagyon veszesnek,remelem most is max. igy lesz.

Aaron vasarnap lesz 3 eves!Örüle,hogy rohan az idö!Kép

Beszti!
Sajnos en nem tudok Neked tanacsot adni ruha-bolt ügyben,de ha Becsbe jössz,majd adok nehany ötletet!Kép

Kryss&Rebecca(ma 12 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Hát azért nálunk nem ment olyan simán az oltás utáni idõszak. Levi mikor hazaértünk jókedvû volt, evett és utána ment csicsikálni. Egyszer csak nagyon keservesen felsírt, apa kivette, és sétált vele a szobában. Ha a lábához értünk, vagy véletlenül õ mozdította meg, megint jött a krokodil könnyes keserves sírás, még a cici sem kellett neki. Kép Kép Aztán végül sikerült olyan szopis pózt találni, ahol a kis lábát úgy tudtam tartani hogy ha megmozdítja akkor is csak a lábszára mozog, és Levi végre kajált. A fürcsi kimaradt, most végre alszik, de szerintem a 2 hónap alatt nem sírt ennyit mint ma szegénykém. Remélem éjszaka már nem lesz gond vele.

Conti
Én közel lakom a munkahelyemhez (kb. sétálva 20 perc) és Levivel arra is szoktunk sétálni. 10 nõvel dolgozom együtt és amikor elõször 4 hetesen bevittem Levit mind a tizen "ráugrottak". Kép Azóta ha megyek mindig megajnározzák és egész jól bírja. Szerintem Betti simán legyûri az 5 kollégádat. Kép Kép Kép

Forti + Levi 10 hetes

Kép
Kép
forti

Kryss: végül nem maradt ki a fürdetés, mert a bébi csak fél órát szunyált. De a papa olyan aranyos volt KépKép Olyan szégyenlösen mesélt, hogy én lehetöleg ne halljam ;) Pedig tök jó mesét talált ki, kihallgattam ;) De aztán addig könyörögtem, mig nekem is elmondta Kép

Forti: sajnálom, hogy nálatok ilyen kacifántos lett az oltás Kép Nálunk csak annyi volt, hogy Juli másnap (tegnap) extrém sokat aludt délelött (8-12-ig) egyfolytában.

Na, megyek gyorsan aludni Kép

zsani
zsani

Forti,
be kellett volna borogatni a lábát. De szerintem ma már nem lesz semmi.Kép
Ágci

Kép
Ágci

sziasztok Lányok
Forti
Petike is megkapta tegnap az oltását és semmi baja nem lett töle se láz se borogatás nem kellet viszont tegnap az oltás hatására nyügös lett és csak ringatásal vagy ha a hasunkra fektetük ugy aludt el.

Beszti
nálunk itt a 19kerben van egy mini-mano babaüzlet ott lehet kapni mindenféle méretü ruhákat ujat és használtat is egyaránt ugy 1500ft-tol és nagyon aranyosak szoktak lenni

Puszant Csics és Petike 2honapos Kép
csics

Sziasztok

Ágci
Borogattuk.
Mégsem lehetett egy másodpercre sem letenni, még annyira sem, hogy tisztába tegyem.
Hála az égnek az éjszaka már a megszokott kerékvágásban ment, nem volt semmi gond. Ma pedig már megint mosolygósak vagyunk. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Forti,
remelem, Levi kialudta mara az oltast. Az ido is szebbKép

Agci,
koszi a cikket. Valaszmailem odaert? MErt nem talalom se az elkuldottek, se a piszkozatok kozott, eltuntKép

Lanyok, nekem is remesen hullik a hajam, ugy a 3.dik honaptol, azaz kb. egy honapja. Igazabol nem ez aggaszt, mert a terhesseg alatt viszont egyaltalan nem hullott, gondolom, most megy el a "folos", de hogy az egesz lakas tele van az en hajammal, az az utalatos...Kép

Kacagas: ugy irigyellek Benneteket miatta, Reka csak igen ritkan nevet hangosan, 3-4 naponta csakKép Pedig tenyleg olyan edesek ugyKép

Furdes: nalunk relative eleg sokszor kimarad... mondjuk minden 4-5 nap, mert elalszik. En ugyan fel nem keltem emiatt, nem is izzad meg napkozben, hogy emiatt letfeltetel volna, a borenek sem igazan jo allitolag a mindennapos furdes, alvaszavart is okozhat, ha beleszolunk a sajat ritmusaba.. szerintetek? Nalatok ez hogy van? Mondjuk Aptya sajnalja a kimaradast, mert az az o reszortja, imadnak pancsolniKép

Csics, grat. a szulinaposnakKép

-Afonya es Reka /18 hetes/
afonya

Ildikó (Áfonya),

Nemsokára a második fiam is 3 hónapos lesz és akkor nekem is kezdõdik a hajhullás (ráadásul hosszú hajam van).
Az elsõ fiamnál még nem, de a mostaninál szándékomban áll hajhálót használni otthon. Elég hülyén fogok kinézni, de szerintem jobb, mint hogyha pl. a kajában, vagy esetleg a gyerek szájában köt ki a hajam.

Pötyi
pötyi

Sziasztok!

Afonya!
Szerintem nem olyan fontos a fürdetes,hiszen meg nem csusznak-masznak a mocsokban.KépNalunk rendszertelen idöközökben van fürdetes.Pl. ma azert fürdettem meg,mert mar nem tudom,mikor is volt utoljara vizben Rebi.Es mert csupa kaki volt.De en mindig jo lucskos,vizes vattaval törlöm le a popojat tisztabarakaskor,az szerintem mar fel mosakodas!Kép

Es en is ugy tudom,hogy a tul gyakori fürdetes nem jo a börenek.Meg a mindenfele babafürdetö sem.En csak sima vizben fürdetem Rebit,az, hogy babafürdetö illata legyen nem jarul hozza hogy jobb legyen a közerzete.
En pedig ilyen illatok nelkül is szeretem puszilgatni,ölelgetni!

Zsani!
Az olyan edes,amikor a papik meg olyan szegyenlösek!Kép
Majd beleszokik!
De az tök jo,ha tök jo meseket tud kitalalni!
En imadtam apam meseit!

Kryss&Rebecca(12hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Ildiko,
mikor írtad?

Fürdéssel kapcs. mi felkeltettük. 2x elég volt, és semmi gondot nem okozott. Utána már kelt magától, ha úgy adódott a helyzet. A mindennapos fürdés nem árt a baba bõrének, ha fürdetõkrémet használsz pláne.
Ha alvászavarra hajlamos, úgyis az lesz. Nálunk nem volt semmi gond, aztán mikor el kezdtek jönni a fogacskák, össze-vissza ébredt, végül 9 hónapos korában megtanítottuk aludni, mert katasztrófális lett a helyzet. Nem akartam, húztam halasztottam, de így sokkal jobb, elsõsorban neki.
Fõleg, ha apuka fürdet, ne vedd el tõle ezt az örömet!Kép Nálunk is õ, imádják mindketten (fõleg, ha egy picit nagyobbacska lesz)

Forti,
az a lényeg, hogy most már jól van.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Oltás: nálunk a 2 hónapos szuri sokkal rémesebb volt, mint a 3. Mi sem tudtuk aznap letenni Lilit, még a kezünkben is nyûglõdött. Nemcsak borogatni, de jegelni kellett, mer nagyon piros és dagadt volt. Másnapra viszont kiheverte. Ehhez képest a 3 hónapos szuri semmiség volt...azután csak a csomó maradt a combijában, de legalább nem fájt.

Kacagás: én is "irígykedek" itt, hogy a nálunk kisebbek is kacagnak. Lili még csak egyszer mutatta meg, hogy tud egy kicsit nevetni. Folyton vigyorog, de ha a fejünk tetejére állunk, akkor sem akar kacagni. Szerintetek ez baj? Aggódjak?

Anyukák!(akiknek a babája utál hason lenni (Áfonya, Kata..))
Nem találtatok ki valamit azóta? Nálatok is változatlan a helyzet? Ti próbálgatjátok? Már nem tudom melyik a jobb? Nem tudom, hogy csak jobban megutáltatom-e, vagy egyszercsak megszokja?

bera és Lili (4hónapos)
berka

Áfonya
köszönjük a gatuláciotKép
mi minden nap megfürdetjük petikét egyrészt petike imádja már kezda vizet meg én sem szeretném elveni a kispapa dolgát mert hogy ez az ö dolga bár általába együt szoktuk megfürdetni petikét szerintem sem ártasz vele ha minden nap fürdeted igaz mi petikét gyogyszertári fürdetövel fürdetjük mert atol nem lesz biztosan alergiás Kép

Lányok
Petike is nevet méghozá tudatosan meg néha sikongat is Kép vagy valami hasollot csinál de de hangosan még nem kacag ez baj ?

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!

Kedden volt a Petra 12 hetes és 4470g.

Ma voltunka kórházba minden rendeben volt csak a Petrának még mindig váladékozik a szeme. A doktornõ adott beutalót, hogy menjünk el a Heim Pál kórházba, hogy átmossák a könnycsatornáját. Teljesen tanácstalan vagyok. Olvastam a múltkoriakat de nem tudom, hogy mit csináljak. Várjak, tényleg kifogja nõni? Nem szívesen vinném el. Nem értem különben a doktornõt mert csak egyszer írt fel Neomicin szemcseppet. Szerintem meg kellene próbálni valami mást hátha az segit. A vérvétel miatt meg holnap telefonálok,
remélem nem kell neki már vasat kapnia. Ha az rendben van akkor csak fél éves korában kell majd vinni újra.

Csics
Petikének mennyire volt csúnya a szeme? A Petrának csak egyszer mosom le reggel. Napközben meg néha könnyezik.

Ilke
Mikortól lesz az anyatej 1800Ft? Olvastam a mostani "Gyógyhírekben"?

Petra
Petra

Petra,
próbálj anyatejet cseppenteni a szemébe, naponta többször 4-5 cseppet. Cseppentõt a gyógyszertárban pár ft-ért kapsz.
Nem biztos, hogy kinõvi. Mi 6 hónapos koráig kínlódtunk, akkor megcsinálták, azóta nincs gond vele. De az anyatej jó szokott lenni!KépÁgci

Kép
Ágci

Sziasztok Kép

Ma nem volt idöm olvasgatni, mert nálunk volt a barátnöm a lányával, aki Julival egy napon született. Olyan aranyos volt a két csajszi Kép

Juli is gyakorolja a kacagást, de még csak a hörgésnél tart Kép Nagyon édes, közben vigyorog ezerrel KépKép Elöször azt hittem, hogy meg akar fulladni, de aztán láttam, hogy ez csak gyakorlás a kacagáshoz Kép
Kinötte az összes 62-es holmiját, már 68-asokat hord, de nagyon muris, mert azok meg még nagyok rá Kép Kicsit lógnak itt-ott Kép (persze nem a nagy fenekénKép)

Fürdetés: mi akkor nem fürdetünk, ha valami miatt nyügös (pl. most az pltás után), v. apa nem ér haza a fürdetésre. Olyankor csak letörölgetem vizes ruhával. Egyébként napközben a kakis popsit én is vizzel mosom le, nem csak kendövel.

Jó éjt mindenkinek, jobbulást a betegeknek.

zsani
zsani

Petra
petikének az én megitélésem szerint elég csunya volt .mint irtam mi 2hétig kinlodtunk a szemcsepekel de egyik se használt Kép utána mentünk a HEIM PÁLBA ott 1perc alatt elmulasztoták mivel átmosták de a doktornö szerint ez se mindig segit mert van akinek többször kell átmosni nekünk csak 1szer kelet és azota sincs szerencsére semmi baj a szemével .
csics

Beszti
Október 27-én lesz a bababörze szerintem ott érdemes vásárolni ruhákat.

Ilke
Irigyellek, hogy Lili ilyen sokat alszik egyfolytába. Remélem nekünk is eljön majd ez az idõ. Teljesen magától szokott le az éjszakai szopiról?

Ágci
Köszi a listát!
Próbáltam már többször is az anyatejet de sajnos csak egy kis idõre lett jobb utána kezdödõtt minden elõrõl. Azért ma megint elkezdtem csepegtetni. Hátha...

Forti
Nekem is azt mondta a doktornõ, hogy csak akkor adjak kúpot ha lázas. Szerencsére nem volt lázas sem és a lába sem dagadt be csak egésznap aludt (de 10- du 18-ig). A lényeg az, hogy Levi már jól van és három hónapos oltás még odébb van.

Képzeljétek el tegnap együtt fürödtünk a nagy kádba. Annyira élvezte, csak lebegett a víz tetején.
A Petra még nem tud nevetni csak mosolyog egyfolytába.

Csics
Te bent voltál mikor átmosták a Petikének a szemét? Hogy csinálták? Nagyon sírt?

Petra
Petra

Beszti
Október 27-én lesz a bababörze szerintem ott érdemes vásárolni ruhákat.

Ilke
Irigyellek, hogy Lili ilyen sokat alszik egyfolytába. Remélem nekünk is eljön majd ez az idõ. Teljesen magától szokott le az éjszakai szopiról?

Ágci
Köszi a listát!
Próbáltam már többször is az anyatejet de sajnos csak egy kis idõre lett jobb utána kezdödõtt minden elõrõl. Azért ma megint elkezdtem csepegtetni. Hátha...

Forti
Nekem is azt mondta a doktornõ, hogy csak akkor adjak kúpot ha lázas. Szerencsére nem volt lázas sem és a lába sem dagadt be csak egésznap aludt (de 10- du 18-ig). A lényeg az, hogy Levi már jól van és három hónapos oltás még odébb van.

Képzeljétek el tegnap együtt fürödtünk a nagy kádba. Annyira élvezte, csak lebegett a víz tetején.
A Petra még nem tud nevetni csak mosolyog egyfolytába.

Csics
Te bent voltál mikor átmosták a Petikének a szemét? Hogy csinálták? Nagyon sírt?

Petra
Petra

Véletlenül kétszer ment el.
Petra

Sziasztok!

bera,
a helyzet valtozatlan hasonfekves teren. Este, furdes elott a pelenkazon teszem hasra, akkor a pucersag elvonja a figyelmet, jokedvu, s kicsit tobbet elviselKép De igazabol szepen tartja mar a fejet, a kezet is behuzza maga ele, szal nem aggodom mar. Ill. nem igaz, hogy valtozatlan, hanem egyenesen tragikussa valt a helyzetKép Ugyanis mar siman hasrafordul, kb orankent... es 2 perc utan visit, mint a faba szorult fereg. Mert ugyan neha hanyatt is fordul, de az veletlen lehet, gyanitom. De az a szerencse, hogy mar ki tudja huzni a kezet maga alol, mert eddig meg be is szorult, na akkor volt vilagvege.. De most is mindig meg kell neznem, mindene a helyen van-e, egy- egy fordulas utan, mert olyan hangosan bog. Remelem, hamar megtanul visszafordulni, mert beleorulokKép

Kacaj: szomoruan megallapitottam tegnap, hogy az Apjanak ugy, de ugy rohog.. de nem az az edes kacaj, hanem olyan "kozonseges" rohogesKépKép A horgesnel egy fokkal jobbKép
bera,
szerintem ne aggodj. Reka is nagyon keveset "beszel" szerintem, pedig a hallasa rendben, azt mar teszteltemKép

Ruhakkal en is bajban vagyok, mert elvileg 62 cm volt 3 honaposan, de a puttonya miatt a 68asok voltak jo ra, sot nemely azok kozul is kicsi volt.

Kerdes1: Ti orrszivast milyen gyakran csinaltok? Mert nalunk szinte minden nap van , amit erdemes. Hogy viseli torpetek?
Kerdes2: volt kozuletek valaki mar a bababorzen? Parkolni lehet ott normalisan?

-Afonya
afonya

Köszi mindekninek a ruhahozzászólásokat!KépKép

Képzeljétek: nem tudom hogyan lesz Nátánnak beadva a három hónapos oltás.Kép Megvan az oltóanyag, de a dokinénink szabin van két hétig, a helyettes meg nem akarja beadni nekiKép, hanem a védönökhöz irányitott (ráadásul a szomszéd községben van a dokink...), a védönöket meg nem éri el a párom (senki nem veszi fel a telefont)Kép. Pedig nagyon meg kéne kapnia, mert aztán 4 hónaposan megint kellene, ugyhogy nem kellene húzni az idöt. Miért nekem kell ezügyben intézkedni? (Már az oltóanyag miatt is én telefonáltam, mert a saját védönönknek valahogy nem jutunk eszébeKép...)

Bocs a sok Kép miatt, de ugy érzem, hogy senki nem figyel ránk. Persze, ha nincs semmi baj (és nincsKép), addig ez nem is annyira zavaró, de ha lenne, akkor ki foglalkozna velünk???

Petra!

Még nem volta börzén, de azok alapján amit a fényképeken látni utólag, nem tudom, hogy én kibirnám-eKép? Nem szeretem a tömeget, és kicsiny családaomat sem szeretném kitenni neki (Nátánnak mindenképpen jönnie kell, meg az apukájának is, de szerintem Beni sem szivesen maradna itthon)... Sokan vannak? Biztos sokmindent találnánk olcsóbban...

Áfonya!

Porszivós orrszívást csinálsz? Én eddig kb. kétszer csináltam, akkor jól viselte nagyon (jobban, mint a bátyja).Kép

Zsani!

Beninél az apja is megijedt, hogy mi a baja a gyereknek?? Mondtam, hogy semmi, csak nevet!Kép Most már Nátánnál edzettebb volt!!KépKép Nagyon édesen tudnak kacagni!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsani,
Jó lehetett ahogy az apuci mesélt Julinak, szerintem ezek az élet legszebb pillanataiKép.

Petra, Névtelen,
Ma kaptam az Anyatejgyûjtõbõl a levelet, hogy ha minden igaz akkor szept.15-tõl már a dupla árral számolnak.
Az éjszakai szopiról abszolút magától szokott le. Kezdtünk az éjszakai 2-vel, aztán abból 1 lett, aztán azt egyre jobban kitolta. Egészen reggel 6-7-ig.
A börzére én is megyek.

Forti,
Örülök, hogy Levi megnyugodott, talán már el is felejtette.

Áfonya,
Lili úgy bírja ki este 8-ig, hogy 6-7 körül még megetetem. Ilyenkor néha be is alszik, aztán amikor Apa hazajön akkor nagyon lassan és édesen odabújik és elkezdi ébresztgetni. Aztán egy óriásik szoktak dumcsizni, ilyenkor nevet és beszél Lili a legtöbbet (többet mint egész nap nekem). És utána fürdetünk. Nálunk ez így bejött, és így tudja Lili átaludni az éjszakát. Reggel 6-7-ig alszik most már minden nap.
Nekünk is van orrszívónk, de én még 1x sem használtam. Ha látom, hogy valami van Lili orrában, akkor azt egy fültisztítóval ki szoktam törölni.

Bera,
Az én Lilim is utál hason lenni. Napjában 1x meg szoktam próbálni, de kb. 1 percig bírja, aztán jön az erõlködés, nyögés, szenvedés. Egyszerûen nem szereti, én nem erõltetem.

Ma kapja meg Lili a 3 hónapos oltást, kicsit izgulok a du. és az éjszaka miatt.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

szisztok
Petra
én bent voltam petikével de azt senkinek nem engedik meg hogy nézék igy nekem a függöny mögöt kellet várakoznom .és nagyon sirt Kép de azt mondták hogy azért sirnak anyira a babák mert lefogják kezüket lábukat hogy ne kapálodzanak a beavatkozás nem fáj nekik csak azt nem szeretik ha mindenüket lefogják .

Áfonya
én kézi orszivást csinálok vagy csinálnák ha nem rugkapálna petike de minden orszivásnál sir ráadásul nem is mindig sikerül kiszivni az orábol a szemetetKép .
én még nem voltam babaruhabörzén de mindenképen elszeretnék meni mert petikének kell télre ruha és ugyhalotam ott olcson lehet ruhát venni de gondolom sokan lesznek parkolni csak az fog tudni normálisan aki nagyon korán megy .

csics

Áfonya: én is voltam már bababörzén (félidös terhesen kb.). Iszonyatos zsúfoltság, magyaros lökdösödés, tolakodás van. Kint lehetetlen parkolni, ha emberi idöben (10 óra felé) érsz oda, és nem reggel 6-ra. Viszont lehet venni 500 Ft-ért parkolójegyet, amivel be lehet hajtani a BNV területére. Mi vettünk, és ott volt hely, jó közel meg tudtunk állni.

Beszti: elég gáz az ilyen "ellátás". Hol laktok?

Nekünk nincs orrszivónk, bár már csomószor elhatároztam, hogy veszünk- kabalából (csomó náthás ember van mostanában). Julinak szokott az orrában lenni "tejguriga", én azt a pelenka csücskével szoktam kipiszkálni, ha már eléggé kitüsszögte.
Erröl jut eszembe: olyan csodálattal szoktam nézni, hogy ezeknek a kis porontyoknak mekkora életösztönük van. Juli olyan erövel tud köhögni, mikor félrenyel valamit, hogy csak kapkodom a fejem Kép Csodálatosan megoldotta a természet, hogy még az ember egyedül életképtelen utódai is boldoguljanak valahogy...
Na, jót filozófáltam, megyek is.

zsani
zsani

Zsani!

Egy Bp közeli nagyközségben lakunk, Szigethalmon, Szigetszentmiklós alatt. Tehát még nem is a világvége, bár lehet, hogy akkor jobban járnánk.Kép
Amikor a nagyobb született még Pesten laktunk, és hát ég és föld.
Egyre nyügibb vagyok az egész miatt! Az orvos csak pénzért jár ki (nem a mienk, mert az nem helyi, hanem szomszéd községben dolgozik), és nem tudja megkülönböztetni az allergiát a bárányhimlötöl (a szomszéd kisfiú már másodszor "bárányhimlös"Kép, pedig hát azt csak egyszer lehet elkapni), a védönö meg csak akkor jön ki, ha rátelefonálok, magától nem jut eszébeKép. Két napja a háziorvos nem akart kijönni egy 28 hetes kismamáhozKép, azt mondta, hogy hivja a mentöket, mert megindult a szülés, közben semmi jele nem volt (nem volt alhasi fájdalma, méhösszehúzódása), "mindössze" azért lett volna szüksége orvosra, mert a vérnyomása és a pulzusa ingadozott, volt, hogy el is ájult. De azért "rendes" volt, mert du. 4-re kiküldte hozzá a mentöt (1/2 11-kor telefonáltak neki, valószinü betegszállitó mentöt küldött, nem rohamkocsit), pedig ha tényleg szült volna, akkor addigra már meglett volna a gyerek (ami persze elég gáz lett volna 28 hetesen).
Hihetetlen, hogy mi van itt! Az oké, hogy esetleg engem hanyagonak, mert én nem adok pénz a pl. védönönek (ugy gondolom, hogy az a dolga, hogy kijárjon, bár állitólag neki is van tarifája), de hogy azokkal is igy bánjanak, akik adnak, és nem is keveset!!!
Na jó, kidühöngtem magamat...

Akkor ne menjek bababörzére, ugye???

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti: ez elég felháboritó.A kismama helyében feljelentettem volna az ürgét.Meg szerintem a védönötöknek is van fönöke, nem? Mondjuk az enyém se volt már itt több mint 1 hónapja...

Szerintem gyere a Bababörzére, csak gyereket ne hozzál. Én sajnáltam azokat a kicsiket, akiket ott lökdöstek-taszigáltak, és elég kényelmetlen volt, mikor a szük sorok között babakocsival nyomultak. Persze, ha valaki családostul akar kivonulni, akkor megértem, de a férjem a múltkori után azt mondta, hogy hülye lenne még egyszer ode betenni a lábát. Úgyhogy én egyedül megyek (mondjuk Julit semmiképpen sem vinném). Lehet, hogy kivitetem magam az urammal, és aztán haza is, ha kibámészkodtam magam.
Tényleg, mi lenne, ha találkoznánk valahol azokkal akik mennek? Én úgyis nagyon kiváncsi vagyok már rátok!!

Ja: frissitettem Julibaba képeit a [url=http://kep.tar.hu/szalaijulia" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/szalaijulia[/url] oldalon Kép

zsani
zsani

Tettem fel a profilomba is egy képet Kép
zsani

Sziasztok,

Végre eljutottam ide is... Andris-Sólyom már 2,5 hetes, és átvészeltünk egy mellgyulladást, jó magas lázzal...

Fiús anyatársak, van valaki másnak is olyan tapasztalata, hogy a pisi egyszerûen kifolyik a pelusból, és tiszta víz a gyerek háta? Nagyon rossz emiatt éjszaka átöltöztetni...

Tej van, de a baba tegnap óta nyûgösködik, nehezen alszik, sokszor akar szopni, de keveset - szóval most éppen eléggé mélyponton vagyunk...

Üdv:
Zita
parazita

Zita: kitartás Kép A Sólyom is keresztnév v. csak igy becézitek?

zsani
zsani

Sziasztok!

Hát nálunk is elmaradt már néhány alkalommal a fürdés, de mindig azért mert bealudt és sajnáltam volna felkelteni. Egyébként nincs kialakult fürdési idõ, este 6-11 ig bármikor lehet.
Bababörzére én is kimegyek, de szigorúan gyerek nélkül, még ugyan nem voltam, csak a képeket láttam a tömegrõl az újságban.
Az orszívás igen meglepett, mert tökre érdeklõdik a hang iránt ami a porszívóból jön, egyáltalán nem sír a szippantás alatt. Inkább amolyan "érdekesség".

Conti + Betti ma 12 hetes

conti

Zita!

Én lányos anyuka vagyok, de nálunk a kaki folyik ki hátul, de már megszoktam, hogy naponta van egy plusz öltözés..

Conti

conti

Zsani
én bene lenék egy ilyen taliban Képjulibaba egy kis tündér Kép a képeken .

Beszti
pénzt kell adni a védönönek ilyenröl még nem is halotam legalábis itt nálunk nem kért pénzt mondjuk a védönénivel mi mindenhéten találkozunk mert mikor viszem a petikét a doktornénihez sulyt mérni akor ö is ott van és akor látjuk .nagyon sajnálak titeket .

Zita
nálunk szerencsére ilyen nem fordult elö .

P uszant Csics és Petike Kép
csics

Zita,
gratulálok.
Nálunk 1x fordult elõ, épp az erkélyen levegõztettem jan. kellõs közepén, úgy hajítottam ki a pelenkát, azóta sem veszek olyat.
milyen pelenkát használtok?
Ne aggódj, 3, 6 hetes 3, 6 hónapos korban van egy fejlõdési ugrás a babáknál, ilyenkor gyakrabb szopi, és 1-2 nap alatt (max. 1 hét) rendezõdik. Próbálj pihenni amennyit tudsz, nyugodtan aludj amikor õ is alszik. Akár egymással összebújva, azt úgy imádom!!!Kép Minden egyéb megvár, most te és a baba fontos.
Ágci

Kép
Ágci

Zita,

Nálunk szinte minden másnap reggel úgy ébred a fiam, hogy tiszta pisi az oldala, a pelusban pedig nincs semmi. Próbálkoztam már mindennel, kipróbáltam a létezõ összes pelusmárkát, eredménytelenül. Talán eddig még az vált be a legjobban, ha az esti tisztábatételnél középre tettem a fütyijét, de ez sem 100%-os megoldás.

Ha tudtok valami jobb megoldást, írjatok.

Pötyi
pötyi

Sziasztok!

Koszi a valaszokat borzeugyben, azt hiszem, akkor parkolojegyet veszunk s bemegyunk. Felteve, ha megyunk. Mivel Reka csak szopik, uvegbol meg nem szeret/akar enni, raadasul a lefejt tejert sem rajong, igy mindharman mennenk, ez meg meggondolando.

Zsani,
ha nem irsz be jelszot, nem tudlak megnezniKép

Szia Zita,
udv kozottunk es gratulaKép Nekem lanyom van ugyan, de en is valami olyat olvastam, mint amit Potyi irt, hogy kozepre kell tenni a futyit.
Pelenkakkal szerintem kiserletezni kell, mert az a amrka, ami egyszer nem valt be, lehet hogy 2 hettel nagyobb babanal bevalik.. pl Pampers volt nalunk 2-3 honapig, de aztan 2 meret "koze" kerultunk, egyik nagy volt, kifolyt minden, a masik kicsi, azert nem volt jo.. es egy masik marka /DM-es BabyLove/ merete meg pont jo. Merthat pl a 6 kg-os babak derek es combbosege kozt is van elteres.

Nyugodt ejszakat mindenkinek.
afonya

Zsani, a tizhetesek se jottek be a tarhunKép
afonya

Áfonya: hová kell irnom a jelszót?
zsani

Zsani, most joKép Csak a regisztralt nevhez tartozik a profil, akkor tudom megnezni.. igaz, visszakereshetnek egy regebbi hozzaszolast, de az macra, bocsi. Megneztem, tunderi, jajj a RomeoknakKép
afonya

Áfonya: ja, értem Kép Igen, tényleg tündéri KépKépKép

zsani_aki_nem_elfogult
zsani

Pelus:
Én azt tapasztaltam, hogyha folyik, akkor érdemesebb eggyel nagyobb méretet venni, még akkor is, ha esetleg nagynak tünik, mert ilyenkor már nem fér bele a termés. Nálnuk is kifolyt (igaz a kaki) hátul, de mióta a mini helyett a midit használjuk, még nem volt ilyen baj (pedig a mini 3-6 kg-ig jó elvileg, és amikor váltottunk még nem volt 6 kiló, csak valahol 5 kg alatt). Most már van 6 kg!KépKép

Börze:
Hát apucit akkor is ki kell valahova a környékre cincálnom, mert az igény szerinti szopi miatt nincs annyi idöm, hogy innen oda elmenjek, végignézegessem és még haza is érjek. A fejés és cumisüveg változatot nem akarom, mert volt elég sokáig mellsebem és nem akarom megzavarni a cumival a szopitechnikáját. Viszont pohárból még nem próbáltunk inni, ezt sem most szeretném elkezdeni... Ugyhogy még gondolkozok rajta. Ha Beninek tudok addig valahol jó és olcsó ruhát venni, akkor meg nincs is miért kimennem.

Zsani!

Biztos van a védönönek fönöke, de most én kezdjek el ugrálni??? Az csak nekem lenne idegeskedés, és az oltáson kivül egyáltalán nem zavar, ha nem látom.Kép Szerencsére Nátán nem elsö gyerek.Kép Csak az zavar, hogyha nálunk ezt csinálja, akkor milyen lehet egy elsögyerekesnek??Kép Nekem Beninél sokat segített az akkori védönönk, és ezért tudok ma magabiztos lenni, emrt van alapom.Kép

Zita!

Pihenj!!!! Sokat! Majd átvészelitek ezt is, lehet, hogy most egy kicsit több tejcsi kell neki, és épp azt "csinálja"!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

bera!
Ne izgasd magad a kacagással, majd jön az! Nekem Dóri már elég régen csinálja és valami tündér ilyenkor. Az övé, igazi kacagás. Ma pl. azért kacagott ki, mert peluscserekor az orrom alá durrantott. Erre én mosolyogva rászóltam, hogy "hékás, hát ez mi volt?" Még az apja is átjött a másik szobából, hogy min kacag ilyen jóízûen a gyerek. Kép

hasonfekvés: nem sok minden változott. Most már naponta többször hasrafordul, de nem bírja sokáig. Mint ahogy Ilke írta, jön a nyafi, nyögés, stb. Viszont ma de. hason aludt el. Ilyen csak egészen pici korában fordult elõ. Nekem a dokibácsi azt mondta a hasonfekvésre, hogy ne izgassam magam, nagy a pocakja és fáj neki hason. Majd ha erõsebb lesz és meg tudja emelni a csípõjét hason is, akkor már nem fog nyafogni. És tényleg! Mostanában kinyomja a fenekét hasonfekve. Ilyenkor nem sír.
Tehát én nem izgulok, várok türelemmel. Kép

Kata és Dóri (4 hónapos elmúlt)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok

Nekünk is kifolyik a pisi a pelusból. Kép Igaz csak mostanában, mert amit áfonya írt, Levi is a 6 kilósba már nem fér bele, ami pedig most van, az 4-9 kg-ig van, annak viszont nagy a combjánál a kivágás és mostanában napjában többször ott folyik ki a pisi, tehetem én a kukacát akár hova. Kép
Képzeljétek még a kezdet kezdetén amikor Levi 2-3 hetes volt, akkor is volt ilyen hogy tiszta pisi volt a rucija és csodálkoztam hogy hogyan tud kipisilni belõle úgy, hogy az egész mellkasa tiszta pisi lesz. Kiderült, hogy amikor a pelust ráadtam és felhajtottam az elejét, nem figyeltem (nem tudtam hogy erre is figyelni kell, lévén nem volt még fiú bébivel dolgom) hogy a kis kukaca felfelé állt és mivel hason aludt már akkor is, ahogy pisilt jött ki az összes. Amikor rájöttem hogy ez a gond, én nagyon röhögtem, hogy ez nem jutott eszembe egybõl, hogy igazgatni kell a kukacot. Kép Kép

Nekünk is van porszívós orrszívó, de én úgy tudtam hogy csak akkor kell használni ha folyékony trutyi van az orrában, tehát ha meg van fázva a baba. Ti ahogy olvasom egyébként is használjátok? Én is csak fülpucival szoktam kitörölni az orrát Levinek.

Mi sajna most kihagyjuk a börzét, egyrészt én is utálom a tömeget, de nagyon, másrészt, hogy oldjam meg az etetést?? Ti hogy oldjátok meg, aki baba nélkül megy? Cumisüvegbõl?

Na mára eldugulok, jó éjszakát mindenkinek.

Forti + Levi (holnap 11 hetes)

Kép
Kép
forti

Áfonya
Én úgy szoktam ha van a nozijába egy kis piszok akkor azt fültisztítóval kipiszkálom. Az orszívó-porszívót még nem használtuk.

Áfonya, Beszti
Én voltam a májusi babbörzén tényleg érdemes kimenni. Mindenféle van ruha, babakocsi, kiságy, hordozó... és minden ami a babával kapcsolatos.( Pl a plüss rugi 500.- ) Én nem vásároltam ruhákat mert még terhes voltam és babonaságból nem vettem de babakocsit ott vettünk mert nagyon jó ára volt és szép állapotban is van(18000.- volt Graco van hozzá lábzsák és szúnyogháló is) Reggel érdemes kimenni 8 óra körül mert a jobbakat hamar elviszik. A parkolásról annyi, hogy a bejáratnál szinte nincsen hely de kicsit messzebb már kényelmesen meg lehet állni és ott nem is kell fizetni.
Beszti, lehet a börzén szoptatni is.

Ilke
Én is kaptam ma levelet az anyatejgyüjtõktõl.
Hogy viselte Lili az oltást? Mi jövõ héten csütörtökön megyünk.

Azon gondolkozom, hogy lehet hogy elmegyek holnap suliba.
Nem tudom, hogy mi legyen az etetéssel. Még ebben az évben egyáltalán nem voltam és félek, hogy nem tudok félévkor levizsgázni. Majd írok, hogy mi volt. Lefejem a tejet és ha már nagyon éhes lesz akkor gondolom csak megissza majd az üvegbõl.

Jó éjszakát mindenkinek!

Petra
Petra

Forti,

Emília pont így viselkedett a 2 hónapos oltás után. Nem borogattuk, nem fájt neki, nem dagadt be, nem volt lázas. Egyszerûen csak nyûgös volt, de annyira, hogy nem lehetett letenni, mert hisztérikusan sírni kezdett. Szegényt nagyon sokkolhatta az oltás.

Ilke,

Feltétlenül írd meg milyen volt Lili a 3 hónapos oltás után, mert mi is kapunk a jövõ héten.Kép

Lányok,

Emília már 3 napja nem kakilt. Mostanában csak 2 naponta volt kakija , de ez már aggaszt. Ma is többször nyögött, de semmi eredmény. Amúgy egyébként nem nyûgös miatta. Nem tudom mit tegyek, meddig kell várni? A doki azt mondta , hogy anyatejes csecsemõnél akár az egy hét sem tragédia. Dehát azért mégis...Vagy szerintetek ne aggódjak? Mikor kell a lázmérõs módszert alkalmazni...?

Zita,Kép

Üdv köztünk. Ne aggódj a gyakori szopi miatt. Etesd csak amikor a Kismanó igényli.Kép Valószínüleg nem éhes ilyenkor mindig, csak melegségre, babusgatásra, Anyucira vágyik.Kép

puszi

Nyuszi és a 12 hetes Emília
Nyuszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?