Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Még valami. Most hallottam először céklafőzelékről, a bölcsiben. Savanyuságként ettem már, de főzeléknek. :? Tudna valaki segíteni, hogy hogy kellene elkészíteni? Köszi előre is.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tejszínes céklafőzelék (8 hónapos kortól)

A recept a babaszoba.hu-ról van

A dietetikus véleménye:
A cékla - különösen a tavasz kezdetekor - egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk lehet. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban. 180 grammos adagra számoltuk az értékeket.

Idő: 1 óra

Nehézség: közepes

Hozzávalók:
1 kis fej cékla
1 kisebb krumpli
pár szelet póréhagyma
1-2 teáskanál paradicsompüré
0,5 dl tejszín
csipetnyi morzsolt kakukkfű
1/4 babérlevél
olivaolaj
csipetnyi só

Elkészítés:
A céklát meghámozom, a reszelő nagyobb lyukán lereszelem. Meghámozom a krumplit, kis kockákra darabolom. A póréhagymát kevés olívaolajon megdinsztelem, rádobom a céklát és a krumplit, felengedem vízzel, és hozzáadom a paradicsompürét, ízesítem kakukkfűvel, babérlevéllel és sóval. Miután megfőtt, hozzákeverem a tejszínt, de főzni már nem főzöm, mert összeugrik a tejszín, és pépesítem. Főtt vagy sült csirkehusi illik hozzá.

Típus: Főzelékek

Életkor: 8 hónapos kortól

Diétás javaslat: Normál étrend
Tápanyagtartalom egy adagban

Energia: 147 kcal (614 kJ)
Fehérje: 3,85 g
Zsír: 6,04 g
Szénhidrát: 18,97 g
Koleszterin: 10,2 mg
Rost: 3,6 g
C-vitamin: 22,86 mg
B12-vitamin: 0,11 ug
Kalcium: 66,05 mg
Vas: 0,92 mg
Nátrium: 140,92 mg

Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Tényleg nincs mozgás!

Emese! Vonalzót a babafalván is készíthetsz, az magyar!

Jolka! A Google keresőbe beírtam azt, hogy céklafőzelék, és sok találat közül egyet választottam! Ha még nem találtál semmit róla!
Remélem segítettem!
Tali? Oké! Délelőtt tesómat kivisszük a piacra, aztán mehet! Hol?

Anita? Boti jól van? A kicsi ínye rendben?

Tünde! Merre vagytok? Nagyon eltűntél!

Üdv mindenkinek!!!
Ági2
Kép
ágimanó1

Még egyet!!!

céklafőzelék csirkehusival:
1 alma, 3-4 cékla, 2 krumpli összefőz (a céklát egészben egy óráig főzöm, aztán hozzáadom a krumplit félórára, utolsó pár percben az almát), hozzá a főtt csirkehusit és turmix.
ágimanó1

Szia Ági2!

Köszi szépen a recepteket, nem rossz.
Nem kerestem még, azt hittem ismer valaki szabolcsi specialitást.:) Mint pl. káposztásbab, ez olyan, amit csak akkor hallottam amikor idekerültem.
EDo-t visszitek a piacra?:)
Mi is megyünk hétvégére vásárolni, lehet csak délutáni tali lesz.
Nagyon vagány Dóriról a kép. :wink:

Többiek merre vagytok?

Kis betegek, hogy vannak?

Sziasztok
Kellemes hétvégét mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

JUJJJJJ de hideg volt reggel! Dórát bundazsákban vittem! :lol: Igaz nem a legvastagabba!
Voltunk piacon, vittük tesóm, meg mi is vásároltunk! Dórának zoknit, meg harisnyát! Jó minőségű!
Jolka! Tesóm 14.45-kor megy! Mi meg egyedül vagyunk csajok, mert apa szüretel! :(
Jó hétvégét mindenkinek!!!
Nagyon eltűntetek! :shock:

Üdv
Ági2
Kép
ágimanó1

Jolka!
A "káposztáspaszuly" levesre gondoltál? :lol: :lol:
Kép
ágimanó1

Szua Ági!

Még csak babból ettem, paszulyból még nem. Nagyon furcsa volt eleinte a káposzta és a bab párosítás. De mivel imásom a leveseket, ez is kedvencem lett.:)
Manó a felkelt délután, telefonálok. Ok?
És akkor találkozhatunk a játszin, ugyan most biztos többen lesznek. VAgy Lessünk mennyasszony?
Kinek mi a hétvégi menü?
NÁlunk húsileves, töltöttkáposzta(ritka rossz kéáposztát vettem:(), apának pizza, és fánk.
Paszuly=bab? Mert nálunk a paszuly ami még egyben van, bab ami már szemes.?????
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Jolka!

Nálam egy a kettő! Felénk káposztáspaszuly levesnek mondják! :lol:

Jó a játszó! Dóra még ma nem aludt. Vagyis a piacon a kenguruban egy fél órát, aztán itthon megint egy felet, meg most ismét cicin van, de nem igazán akar aludni! Kukucskál, hogy mit pötyögök! Na, itt nincs alvás! :(

Nálunk szintén töltöttkápi a menü, tesóm hozta tegnap, anya töltötte. Én bolognai spagót, és brokkolikrém levest készítettem! :lol: Most először!

Akkor majd csörgess, és talizunk a játszón! Hideg van még?

Üdv
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van! Próbáltam olvasni folyamatosan, de írni már nem érkeztem. Volt mostanában termés rendesen. :) De ez így van rendjén!

Ági2! A hétvégén mindenképpen írok Neked emailt! :wink:

Na sikerült megrendelnünk a bútort. Erről a bútorcsaládról van szó: http://www.meble.grupamarfie.pl/index.php?cid=1&scid=37 De bükk-bükk színben, nem ilyen zöldben. Megrendeltük az egész gyerekszobába valót, úgyhogy az elkövetkezendő években erre sem lesz gond. Majd idővel kell Kornélnak másik ágyat venni, de majd sokára még, mert a kiságyból még tudunk Neki ágyikót fabrikálni egy kis bútorlap segítségével. Nem volt olcsó, mert 170e, valamennyit befizettünk, a többit meg részletre vettük meg. Csak sajna 4-6 hét mire legyártják. Lapraszerelt bútor. Bár felajánlotta az üzlet, hogy összerakják, de mondtuk, hogy nekünk szállítani sokkal könnyebb és kímélőbb lapraszerelten, csomagolva. De mondta a csaj -nagyon rendes eladók vannak ott-, hogy akkor hozzuk el a szerelő fiúkat és összerakják nekünk. Mert az benne van az árba......na emg csak úgy garanciás. Csak ugye akkor meg fuvarozni kell őket, az se buli 2x járni Nyíregyházát. Szóval mondtuk, hogy majd mi összerakjuk. Ha meglesz a bútor és összeraktuk, majd lefotózom a gyerekszobát. Bár ez még soká lesz. :| Alig bírom majd kivárni!
A bútorboltot viszont ajánlom mindenkinek, aki vásárolni akar! Jó kis üzlet.

A gyerekek jól vannak.
Dominik ovis nagyfiú! Úgy imádom! Kis okos. Most nyitottunk egy füzetet és abba írjuk a kis versikéket, mondókákat, amikkel hazajön. Olyan jó hallani a szájából ezeket. Majd később hasznos lesz, ha Kornél is fog beszélni, tanítgatom majd vele.
Kornél bébi is jól van. Már elég jó az alvókája, a héten is volt, hgoy 3 éjjelt átaludt egymás után. Most éjszaka felkelt egyszer. Tejcsi már nem sok van, csak ha éjjel felkel, vagy ha éjjel nem kel, akkor reggelire kapja meg azt a pár kortyot. De tényleg egyre kevesebb, úgyhogy nem adok neki 2 hetet. :( De őszintén jól van ez így! Nagyon örülök ennek a 10,5 hónap szopinak is, másnak sajnos még ennyi se jut. És az igazat megvallva már sokszor nem merem odaadni a cicit, azt várom mikor harapja le a bimbómat. :lol: Iszonyat miyleneket tud harapni! Persze tudom, a helyes szopi-technikával nem tud megharapni, mert hogy felpödri a nyelvét, de már szeret játszadozni, a kis huncut. Még értelmes szavakat nem akar mondani, csak a maga is baba nyelvén magyaráz. Hát haláli, mikor rászólok eréjesen, hogy NEM, tudja mit jelent. Ilyenkor behúzza a nyakát, és visszadumál valamit. Édes. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs videokameránk.
Na azt akartam kérdezni, hogy szerintetek ha elhagyjuk a szopit kell még tápszer? Vagy 10,5 hónaposan már nem szükséges? Ugyanis nekünk egy darab cumisüvegünk sincs, sohasen használtam. Na mármost ezért nem is akarom bevezetni, ennyi idősen feleslegesnek tartom. Vagy azért vacsira egy pohár tápszert csináljak Neki? Ti mit gondoltok?! Dodit anno 11,5 hónapos koráig szoptattam, neki nem adtam már tápszert. Nem tudom hgoy volna jó.

Na most be is fejezem, mert lassan készülünk Nyíregyházára, apóst meglátogatni a kórházba.

Puszi Mindenkinek! Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok,

Petra Bencéje,
Isten éltessen első szülinapod alkalmából.
:D
Kérünk képeket a szülinaposról!

Anita2,
Nálunk is 10,5 hósan maradt abba a szopi. AKkor már eléggé ment a ciciharapdálás, gondolom a mennyiség már nem volt elég, ezért lehetett. SZóval lassacskánt abbamaradt. Én sem voltam kétségbe esve, örültem ennek a 10,5 hónapnak is. Én azóta is adok tápit Zalánnak, mivel a férjem szinte minden pollenre, amit vizsgálni szoktak, ki van mutatva, h. allergiás. Ergo, van hajlama Zalánnak is allergiára, ezért tejet még nem adok neki, helyette kapja a Beba HA 2, ill. mostanában jelent meg ennek az aktiv változata, tehát arra váltunk.
Szép lesz a bútor, de hol ez a szuper bolt?

Ági,
A Tokaji úti piacon voltatok? Én tavaly nyár óta nem jártam ott, aztán múlt szombaton de. annyira jó idő volt, gondoltam arra sétálunk, nekünk amugy is csak 10-15 perc. Nem is vettünk szinte semmit, fahintát Zalánnak ill. lepcsánkát, mert férjem nagyon szereti, de én nem tudom ugy megcsinálni, mint ott :( .

JOlka,
Én a céklát egyszerűen krumplival összefőzöm és igy kapja Zalán. Annyira utálom, h. a céklát két óráig is kell főzni. Márkónak ez a variáció gondolom már nem jönne be.
MIkortól szokatod Márkót, h. már bölcsinézőben is voltatok?

MAi menü.
Zalánnak. Répa krumplival összefőzve + hús a mi sültcsirkénkből, erre sajt reszelve és félig turmixolva, félig törve. Ja ma először egy kis tápit hozzá kellett tennem, mert elfőtte a levét. Eddig nem alkalamaztam ezt a hígitást, bár sok helyen emlitik. A végeredmény ízlett.
MI. Magyaros csirke, krumplipürével és meggyes muffin. Nem vagyunk nagy levesevők, ezért sem szoktam főzni.

Jó hétvégét mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Ági2: Kérted hogy írjak magunkról, meg már többen is!
Nos a pici Dominik fiam 7 hónapos múlt, és már nem is mondható kicsinek, hiszen több, mint 9 kiló. Anita, és Botond révén kerültem a fórumba ugyanis mi ismerjük egymást forumon kivűl is a férjeinken keresztűl!
Neked mekkora a babád?
Anita: Mi történt Botival???? :shock:
miért vérzik ínye??? vagy vérzett???
battatimi

Ani: közben visszalapoztam, és rájöttem, hogy mi abaj Botus ínyével! Én is sajnálnám Domit, ha mindene tiszta vér lenne! Botinak küld Domi egy nagy Pacsit, és üzeni, hogy KITARTÁS :wink: barátom!
Pussz nektek!
valszeg, hogy holnap lenézünk hozzátok, de ha nem jó nektek csörgess már ránk! Habár előtte úgyis hívunk titeket!
Puszkó
battatimi

Sziasztok!

Ma az egyetemen voltunk, bár nem sokáig, csak egyetlen előadásra ültem be. Jól éreztem magam :oops:, de hiányzott Boti.

Ági2: Tényleg baromi hideg volt reggel, 9 fok :shock:

Jolka: Én is főztem már céklát Botinak. Brutál sokáig kell főzni. ÉN felkockáztam, így azért talán lehet még nyertem is időt, de így is több,mint egy óra.
Nálunk fentiek miatt ma nem készült ebéd, majd holnap pótolom.

Tünde és Anita: Honnan vettétek észre,hogy kevés a tej? Kb. 1 héttel ezelőttig azt hittem, nálunk is hamarosan vége a szopinak, de Boti újult erőre kapott, és teljes lázban van a cickótól. Mondjuk nálunk nagyon bekavar a mensi. :( Olyankor aztán sztrájkol rendesen. Mondjuk esténként biztos, ami biztos alapon kap Sinlacot. Ez tej-és gluténmentes pép. Gratula a 10.5 hóhoz, az nagyon szép teljesítmény! :wink:
Nekem egyébként néha már így is furi a szopi, mikor a fiam ülve óhajt szopizni!!! :shock: :lol:

Jolka: Márkó szopizik még?
Képzeld, éjszaka Tibi begörcsölt :( Vagy van /vannak még kő (kövek), vagy a csokit nem bírja. Jövő héten ismét hasi UH ... :(

Holnap délelőtt pedig beszaladok a kórházba babalátogatóba, mert megszületett egyik barátnőm kisfia. :D Olyan ügyik voltak. Kivártak otthon a végsőkig, így egyetlen óra alatt megszületett a bébi. Annyira irigy vagyok ezekre az "álomszülésekre" :oops:

Szép estét!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita!
Nekem is nagyon tetszik az új bútor. Heverőt is vetettek hozzá? Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni a srácok szobája, biztos szupi lesz. Milyen jó ötlet, hogy írod a mondókákat. Az egészben az a legjobb, hogy Dodi megjegyzi, és Te le tudod írni. Ügyesek vagytok. Tápszer ügyben nem tudok segíteni, a háziorvos csak tud majd valami okosat mondani. Én tuti tejet adnék Manónak, de nálunk még mindig van cici. Allergia és minden egyéb miatt, nyugodtan adj neki tápszert, vagy estére akár tejpépet.

Tünde!
Mi mikor találkozunk?
Cékla krumplival? Tuti nem jönne már be, mivel mostanában kiválogatja a krumplit a kajából. Csak akkor eszi meg, ha nem látja a levesben, jól összetöröm:)
Bölcsi? Csak megnéztük milyen, de még nem szokatom be. Hétfőn visszük vissza a jelentkezési lapot, de csak azért, hogy szeptemberben legyen helye. Itt csak szeptemberben lehet vinni a gyerkőcöt, nincs bármikor beszokatás. Talán így jobb is lesz, majd meglátjuk, lehet, hogy a bölcsi ki is marad.:)Hmm finom kaja volt ma nálatok. Muffint adsz Zalának is? Mihály-napi mentek, voltatok?

Ági2!
Nálatok is jó kaja volt. Brokkolikrém leves? Te csináltad? Ügyes vagy? Én csak pórból csináltam eddig, de az egyetlen amit megeszek.
Ildikó (akivel a játszin találkoztunk) is a nagyobbik kislány mellett végezte el a számtech. szakot. Terhes volt vele mikor elkezdte, és akkor fejezte mikor a kisfiú született. Tehát, neked is kitartás.
Hazafelé a Siestánál is láttunk bordás harisnyát, nem tudod mennyi lehet.

Ági!
Ha olvasol minket, jelentkezz már. Bölcsi? Alvás volt már?

Timi!
Te mivel foglalkoztál Domi előtt?

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita!

Sinlacot, Végre tuom miaz. :D
Ágival pont erről beszéltünk ma.:) Mert beleolvasunk a 2006 tavaszi fórumra is.:)Pont ez a téma és a suttogó. Miért nem akarja felírni az orvos szívesen?
Szopi még mindig van nálunk. :) Mesi sose zavarta Manót, vagy nem vettem észre.
Begörcsölt? Anyu is görcsölt a műtét után, fantom fájdalomnak tudtuk be. El is volt keseredve, hogy végre rászánta magát és fáj még mindig. De most már minden okés, végre pizzátt is tudod enni, pedig évek óta egy falattól is rosszul volt. CSoki viszont még mindig tiltott, szerintem még ne tudja feldogozni a szervezete.

sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Petra hol vagytok? Remélem minden okés.
Sok boldog szülinapot kívánunk Bencének!!!
Kép
Szia[/b]

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita, tényleg klassz, hogy írod a mondókákat. (Párat szívesen vennék, amik kevésbé ismertek. :lol:) Én még nem néztem meg a linket, de mindjárt megteszem, mert felcsigáztatok :D

Jolka, kis leselkedők :D Ja, nagy sláger most a Sinlac. Boti általában vacsira eszi (fürcsi előtt), lefejt tejcsivel. Elalvás előtt cickó van. Mennyi szopi van még nálatok?

Ja, tudom, ezt akartam még... volt vki a Mihály-napi vásáron? Szét akartam nézni, ha már úgyis Debiben voltunk, de az az autótömeg...meg sem tudtunk volna állni :shock: Boti akkor készült elaludni, így inkább kihagytuk.

Botinál meg lehet jelentkezik a szeparációs szorongás, mert újabban alig lehet elaltatni még este is. Eddig nem volt legalább az esti altatással (alvással, mert nem kellett altatni) gond :?

Petra: BENCÉNEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Többiekről még mindig nem tudtok semmit???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita! Tényleg nagyon jó a bútor! Dodi nagyon ügyes nagy fiú!

Tünde! Igen, a Tokaji útin voltunk! Tesómnak megígértük. Voltatok a Mihály napi vásáron?

Timi! Tegyél fel magatokról képeket! De jó, hogy a kicsivel egyidős Boti! Legalább van játszótárs!

Anita! Nálunk is bezavar a mensi! A múlt hónapban volt meg igazán először, de valami iszonyat volt!!!
:twisted: Én is, mint leselkedő :oops: , kérdezném a sütőzacsit! Hogy kell elkészíteni? Igaz nálunk még nem aktuális, de úgy láttam nagy sikere volt mindenkinél!
Párod jobban van?

Jolka! A brokkoli levest én csináltam :lol: ! Az I.sparban vettem két fejet, és abból készítettem. Neten kerestem receptet.
Tegnap már estére is olyan hideg lett!
Már láttam a harisnyát a Siestában, de nem mentem be megkérdezni. Az elsőt a Delfinben vettem, az is jó minőségű. Most megnézem a piacit! Jónak látom!
Ti mentek a vásárba?

Petra! Bencének mi is nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!!

Üdv
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Megértünk a bilire.:D Tegnap fürdés után (egy ideig pucin szaladgál) magától ült rá, már láttam, hogy készül a merényletre, így inkább bevittem a bilit. Lett is eredmény.:) Reggel is, a nagydolog előtt ráültettem. Nagyon büszke volt magára, mentünk kiönteni és lehúzni a wc-t. Ugyan még messze vagyunk a szobatisztaságtól, mivel reggel még jócskán van pisi a pelusba. Nem is ez a lényeg, csak próbálkozunk. :lol: :lol: :lol:

Anita!
Szopi, még jócskán van. Elvileg 3x naponta, de van amikor többször.:) Állandóan mozgásban kell lenem, hogy eszébe ne jusson. Le kell foglalni a figyelmét, képes lenne egész nap rajta lógni. Az alváshoz még mindig szükség van rá. Mióta megint jön két foga, éjszaka is felkell 1x, ilyenkor rendesen jön a tejcsi is. Ha felkel, vízzel kezdem, de nem mindig fogadja el. Megkapja a cicijét, és utána, ha magamhoz tértem, visszamegyek az ágyikómba.:)
A Vásárba 2 órakor megyünk, hátha addig Manó is aludna a kocsiba, ja és lesz még nézni való.:)

Megyek romtakarításra, a fiuk építőkockáztak, de visszapakolni nem szoktak. :? :lol:

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

A héten nem nagyon voltunk, mert nagy buli volt nálunk tegnap, és erre készültünk. Bence szülinapja, névnapom, lakásavató, unokatesóm szülinapja, az ő fiának a szülinapja, a kislánya Petra, szóval az ő névnapja, a másik unokatesóm szülinapja és a nagynéném szülinapja. 36-an voltunk, a szűk család :D
Babgulyást főztünk, meg sültcsirke baconos máj, töltött csirkecomb jó kis hajtás volt. Jó túl lenni rajta, 1/2 3-kor feküdtem le és 6-kor már keltett Bence.

Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket és Bence szülinapi jókívánságait mindenkinek.
A babócák nagyon édik!! Mindjárt én is megpróbálok feltenni a szülinaposról. Kutyás tortája volt, nagyon tetszett neki.

Tünde! Jó ez a DM-es kupon. Ti pólót nem kaptatok 1. szülinapra? Még mi sem, csak az utcánkban az egyik kisfiú júliusban volt 1 éves, ők kaptak egy pólót. Milyen oltást kapott Zalán? Bence kedden kapja az agyhártyagyulladás ellenit. Mi sem voltunk zenebölcsiben a nagy készülődés miatt, de a héten remélhetőleg megyünk.

Timi! Üdvözöllek közöttünk!

Ági2! Milyen szám nő? Nagyon titokzatosak vagytok :)

Most nem bírok többet írni, mert megfáztam egy kicsit, de még jövök a képekkel.
Puszi és szép hétvégét nektek!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Petra!
Végre hallani rólatok! :)
Tényleg nagy buli lehetett nálatok.:)
A töltött csirkecomb receptje érdekelne, ha van időd elküldöd? köszi!

Mi is pólót kaptunk a dm-től.:) Ugyan már akkor is kicsi volt, de még rálehetett adni, jó volt pizsi pólónak.

Mi nem rég érkeztünk meg a vásárból. Mint mindig nagyon sokan voltak, persze nem tudtuk végig járni az egészet. 1 nap kellett volna csak nézelődésre. Márk Mutiéktól kapott egy gyönyörű fejvédőt, ágytakarót és egy kispárnát. Szupi. Képet még nem tudok feltenni róla, mert a gép nincs itthon. Olyasmi a színe, mint a Brendonnak zsiráfos magasságmérője, még egy kicsi zöldes szín is van benne. 1 hét múlva már él a készítőnek a honlapja is, itt is meg lehet majd nézni. www.boribo.hu Nagyon jó cuccok voltak nála pl. babzsákfotelek, akár ebben a színbe is meg lehetett volna venni, csak hely nincs.:)
Mi még vettünk 2 P.O badyt és egy benti cipőt.
Na igen a lufi sem maradhat el.:)
Ja a lényeg, Manó lovagolt. Kiderült, hogy Nyíregyiek voltak. Látni kellett volna, nagyon boldog volt Manó, hogy végre pacin ülhetett, eddig Zolkó járkált vele a lakásban négykézláb.:D
Lényegében, nincs annyi pénz, amennyit ellehet volna költeni a vásárban.

Jó éjt Mindenkinek!!!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Anita! Én is irigykedem az "álomszülésre" :oops: .
Debrecenben voltak olyanok, akik 2 szoptatási idő alatt kilógtak a Tescóba vásárolni, mert unatkoztak! Egy anyuka pedig szülés után fél órával a cukrászdába akarta menni. Nem volt a szülőszobán ő sem egy óránál többet, nem is vágták, csak egy picit repedt, de még varrni sem kellett, olyan pici volt a repedés. Igaz harmadik babó volt.

Jolka! De jó lehetett a vásár! :)

Mi a Vadas Parkban voltunk délután! Nagyon szupi volt! Tele volt babakocsisokkal! Dóra is élvezte, a pingvineket követte a szemével, ahogy úszkáltak! Aztán bealudt, és mi körbe tudtuk járni nyugodtam!
Teszek egy képet! Oké?
Szép napot mindenkinek!!!
Kép
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Ági nagyon jól néztek ki a képen!!!
Dóri gondolom így már jobban élvezte a kocsikázást, hogy kilát.:)

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Mi is megvagyunk még, inden oké velünk, csak egyre kevesebb idő jut a gépre!Peti egyre aktívabb, mindenbe kapaszkodik(néha+ semmibe) és így megy körbe körbe.mindene a lépcső, egyedül feljön az emeletre(persze nem hagyjuk, de néha kiköveteli magának, olyankor a sarkában vagyunk), és pár napja ügyesen tolat lefelé is. Az ágyról önállóan leszáll, mindezt magától kíséletezte ki.
Suttogóról: nekem is megvan, szerintem nagyon jó. alig tudom letenni, persze csak akkor tudok olvasni ha peti alszik(de 10.30-tól 12.30ig általában, +du kb 15.3016.30 közt alszik be, változó mennyi időre/egy-másfél órára/-néha változi) DE ha olvasok nem halad a házimunka... :roll:
Kérdés használ valaki MIldibé 3 rizsesbabatejet? mi estére azt esszük, eddig minden gond nélkül bevágott belőle Peti 260 ml-t vagy többet, de most új dobozzal vettem, más az adagolója, és az adagolást is máshogy írja!Én tegnap este a régi kanállal a régi adagolás szerint csináltam, még a szaga is más volt mint eddig, nem is itta peti.Véletlenül bontottam újat, mert az előző zacsiban is maradt még szerencsére, így az újat kiöntöttem csináltam egy adagot a régiből(el is fogyott :cry: )az + bevágta se perc alatt :shock: Hogy ma este mi lesz??legalább ráírnák a dobozra figyeéemfelkeltően h. megváltozott!!!!!!!!!!Egyáltalán miért változtatják?????????? :evil:

Kép
dora1980

Sziazstok Lányok!

Ági2! Úgy restellem, hgoy még mindig nem írtam Neked emailt! Akutya fáját, hgoy ilyen hanyag vagyok. De tényleg, úgy eltelik a nap! Most is mindjárt indulhatok az ebédért.

Jolka! Heverőt azt nem vettünk a bútorhoz. Kornél ugye még a kiságyban, Dodinak meg vettünk egy fenyő emeleteságyat, mikor felköltöztünk. Imádja. Olyan hamar megtanult rá fel-le mászni, pedig akkor még csak 2,5 éves volt.

El akartam újságolni, hogy milyen vagány függönyt vettem a gyerekszobába. Egy csajszi árulja a babaszobán. Micimackó mintás muszlin függöny. Nagyon vagány. Teszek egy képet, ha valakit érdekel. (210 magas a függöny, az ajlán van ólomzsinór, és 1400ft métere, postát nem kell külön fizetni). Én egyből a tesóm címére kértem a csomit, és ő hétvégére mire mentünk, meg is varrta. :) A sötételő az eddig is ez volt. :)

Kép

Na és akkor még pár verset:

Kezdem a kedvencemmel

"Kerekecske gombocska
Volt egy kicsi dombocska
Dombom állt egy házikó
Házikóban ládikó
Ládikóban kerek tálca
A tálcán meg öt pogácsa
Arra ment az egérke
Mind megette ebédre"
(ehhez mutigatni is szokott)

"Nyuszi fülét hegyezi
Nagy bajuszát pödöri
Répát eszik rop-rop-rop
Nagyot ugrik hop-hop-hop"

"Gyí-gyí paripa
Nem messze van Kanizsa
Odaérünk délre
Libapecsenyére"

"Ziki-zaki zakatol
Ez a vonat valahol
Én vagyok a vasutas
Te meg legyél az utas"

"Ciroms cica haj
Hová lett a vaj
Ott látom a bajuszodon
Most lesz neked jaj"

Húzz húzz engemet
Én is húzlak tégedet
Amelyikünk eleseik
Az lesz a legkisebbik"

Na ennyi a repertoár. Az első hosszú versike a kedvencem. Én még sohasem hallottam. Másképp ismertem.

sziasztok, Anita2

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Jolka!
Töltelék: 2 zsemlét beáztatunk vízbe, mikor megszívta magát, kinyomkodjuk és kicsit szétmorzsoljuk egy tálba. Ebbe teszünk 3 tojást, sót, borsot, fokhagymát, petrezselyemzöldet, 4-5 db májat nem túl nagy darabokra vágva, és végül 3 keménytojást kockára vágva. Ezt beletöltjük a bőr alá, és fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Ja és a combokat egy kicsit be kell sózni.

Ági!
Tényleg jó a kép rólatok, gondolom, hogy nézelődött Dóri. Nekünk is el kellene még menni, amíg ilyen szép idő van.

Dóra!
Nem ismerem ezt a babatejet, ez tápszer vagy folyadéknak adod Petinek?

Anita2!
Bencének is ilyen függönye van, csak földig érő, ő is nagyon szereti, mindig azt nézegeti pelenkázás közben.

Képzeljétek, már nem csak vaú-vaúzik, mostmár a bocira mondja, hogy bú és a szamárnak iá, Krisztián tanította.

Na és a fényképek a szülinaposról:

Kép
Kép
Kép

Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Milyen szép idő lett ma!

Jolka! Egy darabig elvolt a kocsiban, aztán kenguru, aztán kocsi ismét! Ott alvás! :lol:

Anita2! Aranyos a függöny! Én is szeretem Micimackót! :lol: És a mesét is! :lol:
Majd írj, ha lesz időd!

Petra! Nagyon jók a képek! A második nagyon szuper! :lol:

Tünde, Anita merre vagytok?

Én ma délután alkottam. Dóra játékait már nem tudtam hova tenni, aztán egy dobozból csináltam neki! Olyan "jólesett"!
Még pociban volt, mikor utoljára készítettem valamit. Teszek fel róla képet! Nem baj? Pénztárcakímélő :lol: , és még tetszett is Dórának a színek miatt!

Kép Kép
Szép estét mindenkinek! :lol:
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Milyen szép idő lett ma!

Jolka! Egy darabig elvolt a kocsiban, aztán kenguru, aztán kocsi ismét! Ott alvás! :lol:

Anita2! Aranyos a függöny! Én is szeretem Micimackót! :lol: És a mesét is! :lol:
Majd írj, ha lesz időd!

Petra! Nagyon jók a képek! A második nagyon szuper! :lol:

Tünde, Anita merre vagytok?

Én ma délután alkottam. Dóra játékait már nem tudtam hova tenni, aztán egy dobozból csináltam neki! Olyan "jólesett"!
Még pociban volt, mikor utoljára készítettem valamit. Teszek fel róla képet! Nem baj? Pénztárcakímélő :lol: , és még tetszett is Dórának a színek miatt!

Kép Kép
Szép estét mindenkinek! :lol:
Ági2
Kép
ágimanó1

Ez -as tápszer, de mégsem olyan fújtatós, mi rendes tápszert nem is ittunk.Ezt is csak 1X kap egy nap, este, amíg tejet nem ihat. én már szívem szerint kipróbálnám a tejcsit, utálom ezeket a mű kajákat!Reggelire+ tejpépet kap hígra készítve, és csőrösből megissza!
AnitaMI sem használunk cumisüveget, soha nem ivott olyanból, amikor abbamaradt a szopi rögtön csőröst adtam neki( 8 hós volt)ez soha nem lóg a szájában, csak kimondotan amikor iszik, tehát nem tartozéka a gyereknek, mint némelyiknek a cumisüveg. egyébként rendes pohárból is ügyesen iszik.Jó éjt!/ja, ma de. negyed 11-től 14.00 ig aludt, így már du nem is aludt. persze már 7-kor majd elájult a fáradtságtól, de kihúztuk a fél9-es fürdésig nagy nehezen! :o

Kép
dora1980

Sziasztok!

Manó tegnap teregetés közben kizárt az erkélyre. Eddig csak rámtolta az ajtót és vigyorgott a másik oldalon. De most, még a kilincset is elfordította. :? Mondtam neki, hogy nyissa ki, de már nem tudta. Zolkó is kb. 3 óra múlva jött, volna haza, tel. töltőn, bejárati ajtóban bent a kulcs, még a szomszéd néni sem tudott volna segíteni....Már azon voltam hogy betöröm az ablakot, ami nem régi hagyományos, hanem dupla. Szerencsémre az ablak bukóra volt nyitva, azt nem tudtam benyomni, kezem sem fért be, viszont a másik kilincset kezdtem el ütögetni és nagy nehezen kinyílt, ugyan a nyoma egy kicsit látszik, de akkor nem számított. Rossz bele gondolni, mi lett volna, ha az ablak nincs nyitva. Most már viszem magammal a kilincset.:D

Anita!
Klassz a függöny. Láttam már Nyíregyen is ilyet.

Petra!
Köszi a receptet!
Ügyes fiú Bence! A képek.. :lol: :lol: :wink: nagyon aranyosak!!!

Ági2!
Te is ügyes vagy! Tényleg praktikus. Miket készítettél anno? Most csinálj valamit, míg engedi, mikor mászkál és mindent megfog akkor nem lehet, de mire annyi lesz mint Manó megint lehet kezdeni alkotni.:)
Pár hónap és a doboz nem lesz elég.:)

Dóri!
Petikének is van alvókája.:D
1/2 9-kor fürdetitek? Mi sem tartjuk a 7 órásat, mert még fekvésig milliószor összekeni magát valamivel. Lépcsőzés ilyen jól megy? Akkor Ő is hamar elindul.

Mentem, mert már eléd rég ülök gép előtt, és menni kellene a játszira is.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Nem nagyon van időm mostanság a gép előtt ülni, mert Domi fiamnak jönnek a fogai, és "egésznapos" baba lett.
Milyen könyv az a suttogó?
nektek nincs gond az éjszakai alvással mostanság? nekem a kicsi annyira bnyűgös, hogy 6x-7x fel kell reggelig!
ma már muszáj voltam magam mellé venni, ha nem akarok másnapra olyan lenni, mint egy élő-halott! :cry:
battatimi

Emese, a múltkor kimaradt: Nagyon édes a Kicsi! Hihetetlen, hogy már ő is 3 hónapos! Ha van időd, gyere, mesélj!

Ági2, Szuper a kép rólatok! Memorizálom az arcodat, (de inkább Dóráét), hogy le tudjalak szólítani :wink: Nagyon szupi Dóráról a szalag melletti kép is!
Sütőzacsi: így benne marad a zöldség, gyümölcs zamata, a vitamin, minden. Sokkal omlósabb a husi, és tök egészséges. Veszel sütőzacsit, és beledobhatsz mindent, amit készíteni akarsz. (Ma pl. Boti menüje ez volt: cukkíni, répa, rizs - mind bio)
Nagyon ügyes vagy, klassz a doboz. Nekem sajna semmi kézügyességem.
Boldog 5 hós szülinapot Dórának. Lassan tényleg aktuális a hozzátápi :)

Jolka, lakásvásárlás végleg lemondva?
Nagyon durva ez a sztori. Rossz belegondolni...
"Viszem magammal a kilincset"
Kép

Petra, nagyon szuperek a képek! Látom, ízlett Bencének a torta :wink:

Dóra, nektek hogy zajlott le, ahogy Petike leválasztotta magát? Fokozatosan, vagy hirtelen? Előtte kellett pótolnod?
Szerintem Boti sem fogja már sokáig húzni a szopizást (bár ne legyen igazam). Nincs nagyon affinitása hozzá.

Anita, Kafi a függöny! Kornél nem akarja húzgálni? Boti imádja a függönyöket :D (főleg tépni) Nagyon jó ár érte! Tudsz esetleg elérhetőséget adni? Lehet, elgondolkodom rajta, mert nekem is nagyon tetszik ez a függöny már régóta.
Köszi a versikéket, tényleg nem ismertem őket!

Rólunk: Nyűgizünk mi is ezerrel. Tegnap már nagyon feszült voltam én is estére :oops: :?, ma meg hulla fáradt. Éjszakázunk is, amire két és fél hónapos kora óta nem igen volt példa...
Na, csak túl leszünk rajta már!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Emese, a múltkor kimaradt: Nagyon édes a Kicsi! Hihetetlen, hogy már ő is 3 hónapos! Ha van időd, gyere, mesélj!

Ági2, Szuper a kép rólatok! Memorizálom az arcodat, (de inkább Dóráét), hogy le tudjalak szólítani :wink: Nagyon szupi Dóráról a szalag melletti kép is!
Sütőzacsi: így benne marad a zöldség, gyümölcs zamata, a vitamin, minden. Sokkal omlósabb a husi, és tök egészséges. Veszel sütőzacsit, és beledobhatsz mindent, amit készíteni akarsz. (Ma pl. Boti menüje ez volt: cukkíni, répa, rizs - mind bio)
Nagyon ügyes vagy, klassz a doboz. Nekem sajna semmi kézügyességem.
Boldog 5 hós szülinapot Dórának. Lassan tényleg aktuális a hozzátápi :)

Jolka, lakásvásárlás végleg lemondva?
Nagyon durva ez a sztori. Rossz belegondolni...
"Viszem magammal a kilincset"
Kép

Petra, nagyon szuperek a képek! Látom, ízlett Bencének a torta :wink:

Dóra, nektek hogy zajlott le, ahogy Petike leválasztotta magát? Fokozatosan, vagy hirtelen? Előtte kellett pótolnod?
Szerintem Boti sem fogja már sokáig húzni a szopizást (bár ne legyen igazam). Nincs nagyon affinitása hozzá.

Anita, Kafi a függöny! Kornél nem akarja húzgálni? Boti imádja a függönyöket :D (főleg tépni) Nagyon jó ár érte! Tudsz esetleg elérhetőséget adni? Lehet, elgondolkodom rajta, mert nekem is nagyon tetszik ez a függöny már régóta.
Köszi a versikéket, tényleg nem ismertem őket!

Rólunk: Nyűgizünk mi is ezerrel. Tegnap már nagyon feszült voltam én is estére :oops: :?, ma meg hulla fáradt. Éjszakázunk is, amire két és fél hónapos kora óta nem igen volt példa...
Na, csak túl leszünk rajta már!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Bocsi a duplázásért, hibát jelzett :?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita! Köszi! Észrevetted, ma volt 5 hónapos! Rohan az idő! Nektek pedig holnapra kívánok boldog 8 hónapot! Mintha már néztem volna, hogy 3 hó és 1 nap a különbség! Bocsi, ha nem így van! :oops:
Sütőzacsit ki fogom próbálni, persze ha "megérünk" hozzá!
A Metropolban a Hobby boltban klassz dolgokat lehet venni! Félkész árut is, amit egyszerű elkészíteni. Például dekorgumi sablon. Csak ki kell vágni, és össze ragasztani. Ha gondolod teszek fel képet! Tavaly Karácsony előtt készítettem. Egyedi. Na meg adventi koszorút. Csak ki kellett festeni. Vasalható gyöngyből csillagot a Dóra szobájában, meg gipszképet szalvéta technikával, és 3D képet! Ha kiváncsi valaki készítek fotót a szobijáról! :lol: :lol:
Jolka az alkotást neked is írtam!
Kizárt Márkó az erkélyre? :lol: Nem is mondtad! Rákerestem a neten a kenguru gold bodyra, de nem találtam akciósat! :cry:
Kiváncsi vagyok azért!
Tényleg Anita! Olvasod a Suttogót? Mit szólsz?
Timi! Én inkább nem írok semmit a könyvről! Sajnálom, hogy nyügi a kicsi fiad! Képeket tegyél fel magatokról!
Képzeljétek! Ma tanultam! :lol: Szombaton suli!
Kép Kép Kép Kép
Kép
ágimanó1

Sziasztok,

Kb. 6 fogunk jön most egyszerre, ehhez képest elég türhető a gyerekem, de szegényt annyira sajnálom, amikor látom,h. a zsemle, amit rágcsál véres. Tudom vannak 'csodaszerek', de valahogy mégsem hiszek bennük. Viburcolt használt már v.ki? Nagyon dícsérik. Ami még furcsa, h. szombaton folyt a gyerekem orra, amit hál'istennek 1 évig nem ismertünk, de ennyi volt, másnap már semmi, persze többen is mondták, h. azért mert jön a foga. Én meg ebbe nem hiszek. Erre épp tegnap olvasom, h. az egyik kismama is elvitte a gyerekét az orvoshoz orrfoláyssal, nem találtak semmit. Erre megkérdezte a doki, h. véletlenül nem a felső hármasok jönnek, a válasz igen volt, mire doki közölte, h. a felső hármasok jövetele orrfolyással jár(hat). SZóval ti hisztek ebbe a fog és orrfolyás közötti összefüggésbe?
Ma zenebölcsibe készül v.ki? Mi igen, remélem az alvás nem kavar be.

JOlka,
Én is voltam vasárnap a Mihálynapiban. Nem sok vásárfia lett, de nagyon jót sétáltam EGYEDÜL. Zalusnak azóta a pelenkázása 'megoldódott', ugyanis vettem egy héliumos micimaskós lufit, ugyhogy azt ilyenkor mindig bedobom és nyugton fekve marad, egyébként meg eddig ez az egyik legnyerőbb ajándéka, vasárnap egész nap azt hurcolta és röhögött, ha elszállt a kezéből. Remélem egy darabig még tartja benne magát a hélium.
Az erkély-sztori nagyon durva. Elképzeltem, h. ha velünk ilyen történne mit tennék .... nem sok ötletem támadt, azon kívül, h. kiabálnék az utcán v.kinek, h. hívja a férjem, de aztén rájöttem nem is tudom a számát, na meg én megállnék-e ilyen esetben és tényleg ismeretlenül megtenném???? Ugyhogy máris van számomra tanulság az esetből .... több is.
PO body nem vettem, mert nem volt olcsóbb, mint mondjuk az Enikő bababoltban.
Jut eszembe a múlt héten gondoltam veszek a gyereknek overált, erre bemegyek oda, ahol tavaly is vettük és az egyberészes 23 ezer valamennyiért volt. Annyira durva. Jó tudom, nem kötelező megvenni, de ki veszi meg?

Ági2,
Zalán kb. fél éves koráig még én is csináltam ezeket a manuális dolgokat, de azóta egyáltalán nem, mert ugysem tudnám már mellette nyugodtan csinálni. Ő meg még ugye nem partner. Ennyire azért én nem vagyok ügyes, mint te.
Mi amugy vasárnaponként a szüleimnél vagyunk Debiben(régebben irtam, csak te akkor még lehet nem olvastál bennünket), reggel megyünk,este jövünk. Ezt csak azért irtam le, mert még szombaton kérdezted voltam-e a Mihálynapiban. Szóval vasárnap az állandó napunk Debiben. Most pl. én haza sem mentem, a fiúk kitettek a vásárnál, ők meg mentek Anyukámékhoz, ezért is flangáltam nyugodtam órákig, mert tudtam, van bőven, aki leköti a kisfiam figyelmét. Hát valóban le se nagyon sz.rt, amikor már órák óta nem látott, pedig úgy két hete ha csak minimálisan is, de észrevettük, h. mintha ..... talán anyásodna. Nade remélem nem jól látjuk.

Dóra,
Rizses babatej? Még nem is hallottam róla. MIért ezt adod?
MOndjuk én a HA-s gyógyszertári dolgokat adom Zalánnak, ezeket meg ugy e gyerekorvos irja fel, ezért nem is nézem a boltban kaphatókat, de ez meglepett. Néha én sem értem a gyártókat, h. jól bevált dolgokon miért kell válltoztatni.

Petra,
Nagyon szép a torta? Elárulod hol csinálták?
A kisebbfajta lagzihoz meg gratulálok. Én képtelen lennék ennyi emberre sütni-főzni.

Csilla, Melinda, Ági1, Mariann ..... ???????

Szép napot mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tünde!
De jó hallani rólatok is. Ha sikerül, akkor megyünk a zbölcsibe. Ott majd pletsyzünk a többiekkel.:)
Az az igazság, el is feledkeztem róla, hogy ma még oda is menni kellene. Délelőtt Apánál voltunk a fősulin.

Ági2!
A Honlapot nem szokták frissíteni, már én is észrevettem. Kismamás mellékletem már nincs meg.
HÁtha a többieknek meg van, és megírják, hogy mennyi most az akciós Kgold 2db-os bady.
Nagyon szép munkáid vannak.

Anita!
Lakásvásárlás? Zolkó minden nap egy rakás új lakás ajánlattal jön haza, részéről még nincs lezárva. :shock: :D

Timi!
Alvással nem nagyon van már gond, vagy csak megszoktam 1x 2x felkel, de ennyi szerencsére. Nem tudok javasolni semmit, át kell vészelni ezt az időszakot. Ha pici alszik napközben te is pihenj, így könnyebb lesz az éjszaka is.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mi készültünk a Zbölcsibe, csak Botond bealudt a kocsiban, ahogy elindultam vele. Végül nem baj, mert aludt másfél órát, ami nagyon ráfért :wink:
Voltatok? Milyen volt?

Tünde: Botinak is folyik a orra. Neki 4 foga jön felül. Illetve már "csak" 3, mert ma vicsorítás közben láttam,hogy ott van felül egy fogacska. :D Nekünk is mondták,hogy fogzástól lehet, mert semmi egyéb baja nincs, így más teendő sem, mint Sterimar+orrszívás. Szóval nálatok is van ínyvérzés? Nem örülök neki, de legalább tudom, hogy másnál is előfordul.
Viburcolt sokan dícsérik, de még én sem adtam, viszont holnap veszünk mindenképp, mert állhatatlan,hogy nem bír aludn fájdalmában a Kicsikém.

Ági2: Nagyon ügyes vagy! Szívesen megnézném a Dóri szobát :wink:
Olvasni??? Semmi időm, pedig nagyon belevetettem magam. Amit eddig olvastam, háááát vegyes. De, ha jobban haladok vele, megosztom Veled. :D És kíváncsiságból mindenképp elolvasom.
Köszi Neked is! Igen, ma 8 hós a nagyfiam. 9,10 kg és 72 cm (ma voltunk tanácsadáson)

Jolka: Véletlenül láttam (férj a meccs jegyzőkönyvét megnyitva hagyta), hogy egymás ellen játszanak a fiúk! :shock:
Hajrá lakásproject! Kistesó kérdés lassan aktuális :?: :lol:

Na, megyek lefekszem, hátha az ágyból végig tudom nézni a "Szülifelit", Boti hajnal fél 4-kor fújt ébresztőt (azt hitte kezdődik a nap, mivel tegnap este fél 7-kor elaludt). Aztán Apja korán indult, így már nem tudtam visszafeküdni. Igaz, Boti délelőtti alvásából én is loptam háromnegyed órácskát, de már az is régen volt!

Szép éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Ági2!
Én is várom Dóri szobájáról a képet.:)Ment privi.

Anita!
Igen, egymás ellen fociztak tegnap a fiuk. Zolkóék kikaptak Tibi csapatától, 5:2 lett az eredmény, így már tuti lecsúsztak az első helyről.:D
Nekem tegnap tetszett a zbölcsi, manó végre nem nyafizott, cak állandóan szaladgált.:)

Mindenkinek szép napot!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Dóra nálunk is nyügi! Úgy rágcsálja az ujjamat, hogy szinte "fáj"! :lol:
Ma hason fekve nekünk is kifolyt egy kis taknyi! Lehet fogtündér közeleg? :lol:
Hogy kell orrot szívni? Van minden, de még nem próbáltam! Apa nincs odáig, hogy porszívóval? :shock:

Tünde! Hol az Enikő bababolt? Ott jó áron van a body?

Anita! Gratula Boti súlyához!
Nálunk a 120g megvan hetente! Remélem még így lesz legalább egy hónapig! Duplázás már nem lesz, de remélem a doki nem csinál belőle gondot! Tegnap számoltuk, hogy egy 4 kilós babónak nehezebb duplázni, mint egy 3 kilósnak! Nem? Na mindegy!

Jolka! Én is írtam! Köszi még egyszer! Bodyt inkább 74-est vegyél, ha 990, és ha mentek. Egyet! Ha nincs, vagy nem mentek nem gond! A jegyzetet ugye nem felejtetted el?! :oops: Megkeresed? Azt is köszi!

Lefényképezem a szobát, és teszek fel képeket! OKÉS?
Tali belefér még, míg jó az idő? Valaki, vagy mindenki?

Szép napot!
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!
Egyenlőre feladom a visszaolvasás dolgot,annyit írtatok :oops:
Azért néha olvaslak titeket,de nem tudok írni mindenkinek egyenként mert lyukas az agyam és nem emlékszem miről beszélgettetek :roll:
Múlthét csütörtökön délután mikor Balu végzett a bölcsiben hazamentünk anyáékhoz és vasárnap éjszaka jöttünk vissza :) Annyira jó volt otthon lenni,bár nem sok mindenre volt időnk :( Pénteken a tesómékhoz mentünk Geszterédre,előtte Nyíregyen császkáltunk,benéztünk a Maxx-ba(ezt nem lehet kihagyni),annyira szimpi a két eladó hölgy,mindíg emlékeznek ránk és jót beszélgetünk velük :D
Balu már ottalszik a bölcsiben mióta is?Asszem múlthét szerda óta.Első nap nem aludt ott,de második nap már igen :) Reggel 8-tól délután 3-ig van ott,uzsi után hozzuk el!Reggel már itthon ordít hogy nem akar menni,de a g. nők szerint nincs vele gond egész nap,eszik is általában!Viszont a pisiléssel vannak gondok :( Alvásra adnak rá pelust,mert az első napokon direkt bepisilt csak hogy ne kelljen aludnia :shock: És napközben is 1-2-szer becsorog neki,csak hogy vele foglalkozzanak :shock: Pedig itthon ezer éve nem csinált ilyet,sőt mikor nyaralni mentünk 2 órán keresztül visszatartotta :shock:Alvásra pedig már fél éve szobatiszta!!! A g. nő azt mondja ez az elején természetes!Kicsit náthás megint,de nem vészes,kifújja az orrát magának úgyhogy nem kell orrszívó.
A legnagyobb hír:
TEGNAP VOLT EGY HETE HOGY NEM SZOPIZOTT :shock: :D
Azt hittem a bölcsi miatt még többet fogja kérni,erre eszében sincs!Valamelyik este megemlítette hogy:kell cinci,mondtam neki hogy a nagyfiúknak már nem való és nem is mondta mégegyszer :shock:
Szépen lefekszünk és 15 perc alatt alszik is :D
Látod Jolka van remény :D :D :D
Az én cicifüggőm is ilyen hirtelen lemondott róla :D

Hát szép,jövök két héten egyszer és csak magunkról írok :oops: :oops:
Esküszöm próbálok gyakrabban írni hogy ne maradjak le ennyire!

Petra!
Bencének Nagyon Boldog Szülinapot utólag!!!!!!!

Ági
csagi

Sziasztok!

Teszek fel képeket a szobáról! Remélem nem leszek sok!
:oops:
Egy kis magyarázat:
1. 3D Micimackós kép
2-3. gipszkép szalvéta technikával
4. üvegmatrica festék fénymásoló fólián
5-6. vasalható világitó gyöngyből csillág, plusz boldogság madár
7. 3D kép, és 101 kiskutya szintén üvegmatricával
8. üvegmatricából a neve a szobája ajtaján
9-10. összkép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
ágimanó1

Ági!
Ezek valami GYÖNYÖRŰEK :shock: :D :D :D
Eszméletlen ügyes vagy:)
Tegnap mi is elindultunk egy hobby boltba ide a közelbe,de kiderült hogy semmi olyan nincs amit akartam,de nem adom fel a keresést,mert most hogy még itthon vagyok én is akarok kreálni pár dolgot Balunak :) Először is dekor gumit akarok venni,és micimackóékat akarom megcsinálni neki belőle :) Aztán lassan jöhet a télapós meg karácsonyos üvegmatrica gyártás!
Nekem sógornőm volt ilyen nagy "művész",de már nem nagyon van rá ideje.Sok szalvétatechnikás képet el is adott.

Ági
csagi

Sziasztok!

Ági!
Végre.... Nem baj, hogy csak magatokról írtál, jó volt olvasni rólatok. Nagyon ügyes fiú Balu!!! :lol: :lol:
Pisi ügyi is renbe jön majd, csak sok volt neki egyszere. Új hely, szopi elmaradt, ismeretlen emberek. De idővel belerázódik.
Munkával kapcsolatban nem hívtak még?

Míg dolgoztam én mindig itt nézelődtem ötletekért, a kattalógust mindig megrendeltem. www.kreativhobby.hu Ági Te még személyesen is szétnézhetsz náluk.:)

Ági2!
Nem felejtettem el a jegyzetet, csak a garázsba van az egyik dobozba és kulcs csak Zolkónak van, este majd szétnézek. http://www.inf.unideb.hu/html/inflev/regi_html/ Nézz szét itt is , hátha találsz hasznos jegyzetet Formális nyelvekből.
Nagyon Szép Dóri szobája, ő már külön alszik?

Anita!
MEgvettük a kabátot. Nem harapta le Zolkó a fejem. Remélem elég vastag lesz, a nagyiknak biztos nem:)
Az utat végig nyafizta hazáig, de mire megkapta itthon a cicijét, egyből el is aludt.:) Képzeld a boltban még kapott egy marék lufit. Egész uton kis lufikat kellett neki fújni.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Tegnap nagyon jól éreztük magunkat a zenebölcsiben. Remélem tudunk majd járni, de a babaklubra is vevők vagyunk.

Jolka,
Milyen kabát? Márkónak v. neked? Miért haraphatná le Zolkó a fejed? Annyira drága? Ne titokzatoskodj!
Ma Zalus megint fél 11-ig aludt (14 órát), ugyhogy csak kaját venni mentünk le. Délután meg Zolinak átadom a lehetőséget és vigyázhat a kisfiára, ugyhogy ma se tudunk találkozni. Holnap pedig neked már nem aktuális. Ugye jól emlékszem? Barátnőmmel megyünk a gyerekeknek overált, csizmát és egyáltalán téli ruhát venni. Sajnos hétfőtől jön a hideg. Most olvastam. :(

ANita,
Kár, h. nem jöttetek tegnap, de talán legközelebb összejön. Kisebbfajta tali volt. Csilláék és Petráék is jöttek. JOlka meg már irta, h. ők is voltak. Este már hintáztattam Zalust, ugyhogy ragadt rám valami.

Ági2,
Csak ismételni tudom önmagam és az előttem szólókat, nagyon ügyes vagy.
Enikő bababolt az Új utcában van. Talán? De mindig keverem az Új és a Víz utcát. Lányok melyik? Az én dokim (Angel) ott rendel, van egy nagyobb nőgyogyi magánrendelő is az utcában, de lehet ezzel sem jutottál közelebb?!
Ja, azt már akartam tőled kérdezni miért Debiben szültél? Lehet irtad már, de nem emlékszem.

Ági1,
Jó hallani rólatok.
Nem tudom miért, de nekem pl. a lámpához közelebb eső Maxx jön be jobban, a másik hölgy is aranyos, de mindig itt találok Zalánnak cuccokat. Nem tudom miért? Lehet elfáradok mire a másodikba megyek és ott már nem vagyok annyira lelkes turkálásban.
Szerintem nagyon jól alakult a bölcsibe a beszokatás. A 'balesetek' ugyis elmúlnak.
Milyen gyakran jártok haza?

SZép napot mindenkienk.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Voltunk a városban! Volt valaki?
Dóra olyan jól bealudt az úton! Egész nap nyügi volt, alig aludt!
Találkotunk ismerősökkel, addig beszéltek, míg felébredt a kicsi! Kíváncsi voltak a gyönyörű szemére! :lol:
Aztán már nem aludt vissza, hiába tologattuk a popóját!
Aztán ismét ismerős, fagyit nyaltak, aztán meg akarták nyalatni Dórával, mert megkívánja! :twisted: :evil:
Én tiszta ideg lettem! :twisted: És van 3 gyereke!
Na mindegy!

Örülök, hogy mindenkinél elnyerte a tetszést Dóra szobája! A Metropolban lévő boltot csak ajánlani tudom mindenkinek! Igaz, akkor voltam utoljára, mikor Dóra még a pocimban volt, de nem hiszem, hogy változott! A katalógust ott is meg lehet venni, és mindent katalógus áron adnak!

Ági! Balu eddig szopizott? Én csak gratulálni tudok ehhez! Én is akarom még sokáig! A pisi gondok biztos hamarosan megoldódnak!

Jolka! Acrobatból tudsz Wordbe menteni? Segítenél? Vagy párod? Persze ha nem gond! Elküldenél mailben, persze ha tudnám a címed!
Voltatok városban? MIlyen kabátot vettél Márknak?
Dóra 2 hónapos kora óta külön szobában alszik, akkor lett kész!
Köszi a linket, megnézem!

Tünde! Azt hiszem tudom melyik utca, Víz utca! Azért szültem Debiben, mert ott volt ismerős dokim. Általános iskolai és ovis barátnőm ott sz-n. Itt senkit nem ismertem, bár már keresnék itt egyet!
Ajánlást elfogadok!

Üdv mindenkinek!
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!
Mondtam hogy mostmár gyakrabban jövök :D
Jolka!
Köszi a linket! :) Holnap el is megyek délelőtt apával,hogy fog neki örülni :)
Már én is vettem egy kabit Balunak,kemény 927 ft volt,Rakamazon túrtam :D Meg még a tavalyi is jó rá,jó sokat nőtt azóta mi? :? Még overált kell vennem,azt szombaton megnézzük a kínai piacon mert arra a 2-3 hónapra nem veszek márkásat!Meg egy csizmát is kéne még,de azt még nem találtam olyat amibe beleszerettem volna!
Munka:
holnap megyek be a munkanélkülibe,mert viszem a hülye gyest megállapító határozatot nekik :evil: Hogy mit meg szenvedtek azért mert az hiányzott!Muszály volt a tesóm bemenni érte a M.Á.K.-hoz,mert postán 3 hét lett volna amíg kiküldik.Szóval holnap viszem azt be meg a papírokat amit a remélem leendő munkahelyem kitöltött,aztán nem tudom hogyan tovább!Én szeretnék novembertől dolgozni,mert megőrülök itthon Balu nélkül és gondolom gyorsabban menne az idő ha dolgoznék.Mellesleg akkor decemberben már kapnék fizut,ami igencsak jól jönne karácsony előtt :)
Tünde!
Zalánnak van alvókája rendesen :shock: :D
Én most nem találtam semmit a Maxx-ban,de most hogy így írod asszem én is abban találtam eddig több mindent :)
Hát most utoljára nyaralás előtt voltunk otthon,kb. augusztus közepe felé,szóval már éppen ideje volt:)
Ági!
Igen Balu eddig szopizott :D Sokan hülyének is néztem ezért,de nem érdekel :D Én büszke vagyok magunkra :D

Balu ma is bepisilt,de még hogy!Nem ment be wc-re hanem leöltözött az udvaron és valahogy úgy sikerült lepisilni magát hogy még a cipőjét is le kellett venni,csak lestem mikor mentem érte hogy valaki más cipője van rajta :shock: Nem tudom miért nem azt adták rá amiben jár?Mondta is a g. nő hogy hát tényleg de hülyék hogy nem azt adták rá :roll: Imádja a g. nő aki délután van velük :D Meg van őrülve a dumájáért :) Egyedül a kaják nem túl szimpik nekem!A héten volt már sárgarépa főzelék,meg brokkoli,ma meg karfiol főzelék :shock: Vagy ezeket csak én úúúúútálom :?: Balázs se evette egyikből sem.

Ági
csagi

Dobok egy képet ha nem baj!
Húú,nem tudom írtam-e tegnap de eszméletlen hogy fáj az ínyem vagy fogam vagy fene tudja mi de megőrülök 2 napja :cry: Sose volt még ilyen!Valószínű az ínyme lehet begyulladva mert nincs lyukas fogam,de nem tudom mitől :cry:
Na mindegy nem nyavajgok!
Íme a kép,nem mintha olyan nagyot nőtt volna a gyermekem :) Kép
csagi

Sziasztok!

Ági!
Gyere csak panaszkodni, mi meghallgatunk. Képet, pedig még rakhatsz.:) Ínyed? Jaj, te szegény, télen szenvedtem vele. :?

Kabát: Egy Benettont vettem 14200ft-ért, hirtelen felindulásból. Sötétkék, jól néz ki, de tényleg nem a legvastagabb. Most nyílt A postával szembe. Anitával voltunk ott. Még lufit is kaptunk, aminek Manó nagyon örült.

Tünde!
Neked sikerült valamit venni?

Ági2!
Elég macerás pdf-t documentumá alakítani, nem szoktunk vele foglalkozni? De miért is akarod átírni? Csak nincs acrobat readered? Hamar meg van a letöltése.

Fagyi, idegenektől? Normálisak? Ugyan én is megkostóltattam Manóval ilyen idősen, de csak is az enyémből. Egy nyalatot.:)

Mentem.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?