Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi,de sok a zűr mostanság nálam! :cry:
Hanna már jobban van,de még nem az igazi!Kicsit még náthás és köhécsel.

Saara,
sajnálom,hogy Vince is hasonló cipőben jár,mint a gyerekeim.Ha kell egy két jó tanács,kérdezz nyudodtan remélem tudok segíteni!Szerencsére az én gyerekeim kinőtték,úgy néz ki,hogy Hanna is,nála nem voltak olyan erősek a tünetek!Abban van igazság,hogy a tojásallergia aszthmát okozhat a későbbiekben,mert én az voltam gyerekként és felnőtt koromban aszthmás lettem!A Rebi is sok mindenre allergiás lett,igaz a tej allergiát kinőtte!Én hordozom ezt a rosszat és mindegyik gyerekem kapott belőle! :cry:
Sajnos semmilyen tejpépet nem adhatsz neki,pedig milyen sok fajta van!
A Sinlac mehet,ízesítheted gyümölcsökkel is!
Én egy dobozért kb.280ft-ot fizetek,eü.tér.köt.-re,ami nem mindig 90% sajnos,ezt a TB dönti el, max.ennyi lehet a támogatás ezen a jogcímen!Én még nem néztem,hogy a fizetendő összeg hány %-a a teljes árnak!Tápszert is kapsz eü.tér.köt.-re,hamár fogy a tejcsid,egy éves kor után a gasztroenterológus írhatja,de javaslatra fél évig felírhatja a háziorvos is.Nutrilon Pepti Plusz a neve,ezt adhatod majd (tehén) tej helyett!
Most csak ennyi okoskodás! :roll: Remélem a többieket nem untattam! :oops:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Szisztok!

Sára! Egy étrenden akartok lenni a picurral? Abban az a jó, hogy a ti szervezetetetk is tisztul. Gongolj a vegetariánusokra! Sok van köztük, aki semmire sem allergiás, és önként lemond tejről, tojásról is. Lehelet kinövi V. és mégis ezen a koszton maradtok majd. Mit szólsz?

Lilla! Nagyon jó pihenést kívánok a "nyaraláshoz"! Garantáltan nem fogtok pihenni, de felejtetetetlen élmény lesz ez az első közös családi nyaralás! Nekem is tecccik ez a Bíííííííííííí név!

Anid! Melyik keddi tornára gondolsz? A 10 óraira? Na az nagyon húzós! A múltkor voltam, és még mindig van egy kis izomlázam. De nem akarom elvenni a kedved :wink:

Brik! Küldök neked sok erőt! Ja, és szavaztam az egyik kuttyra. Asszem a 67-esre. (Nem vagyok nagy szakértő :( :( :( )

Gabek! Hát ez a védőnő tényleg űberel mindent! Nagy hasznodra van így a védőnői szolgálat :cry:

Rita! A beszédet úgy értem, hogy amikor láttam a fiadat (7 hetesen, jó régen!) már akkor is tök jó hangokat tudott. És azt szokták mondani, hogy akinél a mozgás fejlődik gyorsan, annál a beszéd lassan, és fordítva. Kivétel persze Bííííí! Ő rekorder! :D :D
Most viszont elköszönök, jó éjt!

KépKép
toreau
 
 


Hali!
Megint én :)!

Timi, szia! Figyu, lenne par kérdésem, mint hozzaértö anyukahoz :)!
Enyhén ki vagyok akadva megint a gyermekdokitol... Voltam ma nala feliratni a Sinlac-ot és a Nutrilon pepti plus-t, amit egyébként a gasztronenteorologus (hüü, de hosszu) is javasolt. Le is irta a kis lapunkra.
De a doki persze nem azt irta fel, gondoltam, hogy okosodni fog, hisz nem ö küldött el kivizsgalasra, hanem mi mentünk el magunktol, mivel ö azt mondta egy éves kor utan probaljuk ujra a tejtermékeket. Mikor ezt elmondtam a gasztroizé dokinak, majd leesett a székröl. Laikusként is hülyeségnek tartottam, hamar ilyen durvan reagal ra a gyerköc mi értelme van kisérletezgetni, megint bemenni a korhazba, stb. ?? :x :x :evil:
Na mindegy... Szoval olyan tapszer irt fel, ami tejalapu :x, Aptamil HA PREV-nek hivjak, részlegesen hidrolizalt és nem extenziven hidrolizalt, mint a Nutrilon. Ellenjavaslatként ra is van irva a tehéntejfehérje allergia és a laktozintolerancia. Mikor ezt meglattam itthon (persze a gyogyszertarban nem néztem meg :x), felhivtam a dokit és azt mondta, hogy mivel "HA" (nem tom mit jelent) nyugodtan adhatom V-nek. Ez szerinted stimmel? Nem értek hozza, de attol tartok, nem stimmel! Utalom ezt a dokiiit!

Toreau, hat igen, szerintem egyszerübb fözés szempontjabol, ha mindenki egyformat eszik. Amugy sem vagyok egy nagy fözömester, de ha két félét is kell :roll:.
Mi mar vegetarianusok vagyunk, de a vegan diétat eddig kicsit huzosnak tartottam. A gyerköcnek mindenképp akarok hust adni. ö majd eldönti késöbb akar-e enni vagy nem, meglatjuk. Igy viszont mi husevö vegak leszünk :shock: :? :lol: (és közben Apa is meg én is utaljuk a hust :lol: !)

Na huzok, bocs a litaniaért :oops: :oops: :oops: :oops:.............
saara
 
 

 
 

Sziasztok:)

Ez tényleg rövid lesz :P

Sára

HA = hipoallergént jelent. De hiába irják rá, akkor is tejalapu az a vacak, szal nehogy adj belőle Vnek. Javasolni csak azt tudom hogy válts dokit. Mit ne mondjak elég furi felfogása van ezen a téren, szerintem ha kisérletezni akar, azt tegye a saját gyerekeivel. Menj hozzá vissza és határozottan közöld vele, hogy márpedig neked azt irja fel amit a másik doki mondott, mert nem csak azért mondta hogy a szél lengesse a kicsi száját, hanem azért mert ért hozzá. (bocsi de az ilyen hozzáállástól ki tudok bukni rendesen, főleg ha még párosul hozzá egy adag sértődöttség is a hülyeségen felül)


Bocsi hogy nem irkálok, de nincsenek jó napjaink, Dani náthás lett és hiába probálkoztam elkülöniteni őket egymástól amennyire lehet, Pepe is megkapta, sőt már én is krehácsolok rendesen.

A tali most a Tesco körforgalomhoz közeli MC ben lenne???

puszi

Ági és a dáthás csapat :)


UI: Brik drága szavaztam én is ám, édik a kutyikkkkkkkkkkkkkk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Halihó!

Csak egy nagyon gyors bekukk, mert indulunk hamarosan a hétvégi progijainkra, aztán csomagolás a nagy útra, szóval nem hiszem hogy már utazás előtt be tudok nézni.
Kiküldtem a kör e-mailt a talival kapcsolatban. Ha valaki nem kapta volna meg, akkor légyszi majd küldjétek át egymásnak, mert én nem nagyon leszek most netközelben. Mert bármi közbejöhetett, az én szita agyam, technika ördöge (bár nekem nem írtak vissza mélerdémonék). Ági, a mailből remélem kiderül, hogy az :)

Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat, majd ha hazaértünk jelentkezem, de utána pár nap múlva úgyis tali. :)

Mindenkinek jó hétvégét!

Pussz
Lilla

Ja még annyit, hogy Toreau, remélem Bí tényleg kivétel, és azért mert ennyire mozgékony már most, ettől nem fog némán oviba menni. :roll: Belémültetted ám a :evil: -öt!
Na hess innen Lilla!

lilló
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönjük a szavazatokat! :-)

Nálunk úgy volt Lilinél, hogy tudjátok egyszer irtam, hogy azt mondta a doki, hogy vízes a tejem, de már tudom, hogy ez nem volt igaz. Na mindegy kevés volt neki a tejcsi és fel szerettem volna íratni tápszert, mert Lili egésznap sírt, ő meg azt mondta anno, hogy nem ír fel, fiatalok vagyunk hadd sírjon kibírjuk én mint kezdő anyuka elmentem és vettem a gyógyszertárba tápszert utána mentünk anyukámékhoz egyszercsak látom kipattogott a kiscsaj, na gyorsan Heim Pál, ott kiderült tejallergiás a gyerek, fölirtak neki valamilyen tápot amiben nem volt tejalap, majd hétfőn mentünk allergológushoz és ott kiderült tejérzékeny és írt a dokinő levelet a gyerekorvosnak, hogy írja 1 éves koráig ezt a tápszert. Na mindegy ezt a tápot adtam Lilinek de képzeljétek 8 hónaposan megpróbáltuk a turórudit és a krémturót és semmi baja nem volt és azóta se úgy hogy Lili nem allergiás semmire.

Csak azért irtam le mert akkor nagyon megijedtem és látom most erről irtok én rögtön cseréltem dokit! Mármint gyerekorvost!:-)

Saara úgy sajnálom, hogy nem emlékszem mi volt a neve a tápszernek:-( Pedig úgy segítenék!

Ma nem leszek mert kirándulunk és babázni megyünk:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Agi, köszi, nagyon jol esik a batoritas :D ! Tele van a nem létezö t...öm (mar bocs) ezzel a hatartalanul ostoba dokival. Konzultaltam hozzaértö szakemberrel (ill. feleségével) és hatarozottan mondtak, hogy NEM SZABAD ilyen tapszert adni tejérzékeny gyereknek. Ott van a papiron, de nem.... Sik ideg vagyok :x :evil: :evil: . Ha nem figyelek oda, akkor mi van?? Rakunk ra még egy lapattal, biztos jot tesz az gyerek immunredszerének.. Hülye allat. Mostmar tuti valtunk orvost. Csak keresni kell ujat, de ez nem olyan nagy ügy végülis. Jaaaaaaaj!

Brik, aranyos vagy! Az a tapszer kell, amit Timi emlitett. Mas fajta is létezik, de ez a legfinomabb (vagy ennek van kevésbé rossz ize :))
Jo kirandulast!

Agi, jobbulast a fiuknak, na meg neked is! V is megfazott és ugy érzem én is elkaptam :?.
saara
 
 


Sziasztok!

Hihetelen milyen béna dokik vannak!

Adjatok tanácsot tejpép ügyben! Melyik a legfinomabb, a legjobb?

Előre is köszi,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,

Saara
Én teljesen átérzem a problémád, hülye orvos ügyében :wink:

Huncut
A tejpép amúgy mire jó?
Tanácsot adni nem tudok, de Te felvilágosíthatnál :oops:

A főzelékezést mikor kell szerintetek elkezdeni?

Az tényleg igaz, hogy csak 6 hónapig jár a kedvezményes árú tápszer és utána már nem írhatja fel a doki?

Jó vasárnapot holnapra,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Köszi Nektek is Gabek és Saara!
Igen ezzel én is így vagyok, hogy valószínű, hogy nem velem fog focizni, de az még hol van?!

Saara:külön köszi, mert a kismama decemberi számát kerestem égen -földön, persze csak az nincs meg, de a naptár megvan, így a táblázat is!Az a januári számhoz tartozott, nem?De végül is már tök mindegy.

Jóbbulást Ági familynak is!

Mi baromi hisztis napjainkat éljük :twisted: :twisted:

Éjszaka alig alszunk :evil: :twisted:

Kezd fogyni sajna a türelmem a kimerültségtől, mert nem tudom mi a baja.
Nappal általában elvan, ami a mai napra nem vonatkozik, mert most is ordít.
Éjszaka felébred állandóan, feszeleg, sír, vagy nyöszörög.
Cicizik aztán visszaalszik egy kis időre.
Csak azért nem hiszem, hogy a tejjel lenne gond, mert tegnap 8 óra hosszat nem evett napközben, pedig megkínáltam.
Éjszaka miért nem bír ki 8 órát?Vagy csak 6-ot?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Még egy, ha netán fáj a füle, akkor lázas?
Ha víz ment volna a fülébe?
Néha szokta csavargatni a jobb fülét, de én nem látok semmit rajta, és nem lázas.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Gabek!

Még van időtök, mert 1 éves korig írhatnak fel kedvezményesen az orvosok tápszert, sinlacot stb.....Kivételes esetekben tovább is, ha jól tudom.

Huncut!
Nálunk bevált, hogy a már kipróbált gyümik sorrendjében vettük a tejpépeket....Alma, banán stb.....Vaníliást, sztracsatellást, csokisat nem adtam Zozinak, azokról nem tudok nyilatkozni. A Hipp, Nestlé, Humana, Mildibé...mind-mind jók voltak. És ha gyógyszertárban veszed, el tudod számolni egészségpénztárra!

Ági, Dorka!
Jobbulást a kicsi manóknak!

Brik!
Bocs, hogy már régen nem jelentketem nálad....azért követem az eseményeket. Ja, és szavaztam a kutyira, olyan édes!!!!

Azok akik pampers pontokat gyűjtenek fischer price játékokért, jó hír, hogy 1 pontot adnak most a pampers honlapon is a regisztrációért...egy szórólapon olvastam ma, amit az intersparban nyomtak a kezembe....És kiterjesztették a mostanság született babákra is az akciót....

Még valami. Aki fischer price játékot akar venni a babájának, azoknak figyelmébe ajánlom, hogy pl. az Árkádban az Intersparban átlagosan 2000 ft-vel olcsóbban megvehetőek ugyanazok a játékok, amik a játékszigetben vagy a Sugárban lévő játék diszkontban. Irtó édesek, de még így is baromi drágák......

gy.
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Dorka! Hihetetlen, hogy pontosan ugyanazok a gondjaink vannak! Sanyika is alig alszik, sokszor van fent éjszaka, kicsit szopizik és újra elalszik. Tegnap éjjel nyolcszor voltunk fenn! És ugyanúgy feszeleg, nyöszörög, sírva ébred. Én eddig arra gondoltam, hogy nem elég a tejem és azért kel fel, mert éhes. Azt javasolta a doki néni, hogy este adjak neki főzeléket és utána szopiztassam, de sajnos ez sem jött be. Tehát nem a kevés tejcsi miatt van.
A fülét ő is szokta piszkálni, de nekünk azt mondta a doki néni, hogy azt szokták a babák ilyen idős korban, nem biztos, h bármi baja is van a fülének.
Nappal ő is nagyon jól elvan, éjszaka pedig szórakoztat. :?

Gyöngyusz!
Köszi az infót, legalább kihasználom az egészségpénztári kártyámat!

Gabek!
Tudomásom szerint a tejpép mindenféle vitaminokat és hasznos tápanyagokat tartalmazó kaja a főzelékféléket már abszolvált babáknak. Mindenféle ízesítésben van, gyümis, csokis stb. Azt hogy mi a különbség a tápszer és a tejpép között, nem tudom.
Sanyika nem kapott (eddig még) tápszert és gondoltam a gyümi és a főzi mellé adok neki tejpépet is. A dokink szerint nyugodtan lehet már adni, 4 hónapos kortól ajánlják, akárcsak az első bébiételeket.
Ahogy én olvastam nagyon eltérőek a vélemények, hogy mikortól lehet főziket adni a bébiknek. Van aki 6 hónapos kortól javasolja a gyümik után, de már 4 és 5 hónaposoknak is van bébiétel. A védőnéni szerint az életkoruknak megfelelő bébiételeket nyugodtan lehet adni nekik, ebben viszont már mindenféle főzik is vannak. Azért ha később kezditek szerintem érdemes a 4 hónaposoknak valóval kezdeni, aztán átnyargalni az 5 hónaposra és így tovább. Legalábbis én eddig így próbáltam és nem volt negatív tapasztalatom.

Hú de sokat írtam! Megyek is, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Megint mi vagyunk az elsők :cry:

Huncut, akkor mi "sajnos" tényleg egy csónakban evezünk :cry: :lol:
Én már nem számolom, hogy hányszor kelünk.
A péntek éjszakánk volt a katasztrófa.
Ma annyiszor már nem kelt, csak hajnal 3 kor elkezdett magyarázni :wink:

Vettem a Norbinak tönkölydarát biot és arra gondoltam, hogy abból csinálok neki tejbepapit.

A főziket, hogyan csináljátok?

Bébikajáknál melyik ami jó és nem tartalmaz semmi szert?
Valamelyik kismamában ez is benne volt, csak akkor félreraktam, hogy még nem aktuális és most fogalmam sincs hol van :oops:

A Humana tényleg bio?
Megéri annyival többet kiadni rá?

Most a DM-ben le van akciózva a Kecskeméti és a Univer, ja és a Nestle.

Jók ezek az olcsóbbak is?
Nem mindíg ezt akarom neki adni, viszont 1 éves koráig nem nagyon akarok neki mű dolgokat adni.

Menzesz ügyben: nektek, hogy volt?Az első után pont 28 napra, vagy úgy jött meg, mint azelőtt?
Remélem még nem a hugi jön :wink:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Dorka

Szia! Lassíts!!! :P Nyugi!

A bébikajákról. a Kecskeméti és Hipp egy cég, csak a kecskemétiben több a paszternák, de olcsóbb.
Norbi 6 hóapos szerintem lassan adhatsz neki a a ti kajátokból ami nem fűszeres! Ha anyatejes volt végig minek a Humana?
Én csak arra tudok gondolni, hogy 15-20-30 évvel ezelőtt nem volt ekkora választék (zavaró tényező) a babakajapiacon, és mégis milyen szép nagyra felnőttünk! Van egy ismerősöm, s ő már a 6 hós gyerekének komplett húslevest ad, igaz turmixolva! A gyerek jól van! Alap esetben, ha te úgy szoptattad, hogy mindent ettél, akkor már találkozott az ízekkel!
Sajnos alergiás babáknál szerintem ez nem így van! Nem lehez ilyen bátran etetni! :(

Az árra visszatérve, nem minden drága termék jó és fordítva, nem minden olcsó rossz. Vegyél midegyikből egyet egyet próbáld ki!
Lehet hogy Norbi a drágábbat fogja szeretni! :?
Ja és úgysem tudod meg,h ogy mi van a kajában 100%-ig! :?

Mi most kaptuk meg a 3. oltást és KAta úgy bealudt, hogy azt sem vette észre, hogy beraktam a kiságyba a kocsiból! Ez normális?
Lázasodhat? Az előzőnél is csak aludz egész nap!
Nálatok hogy volt?

Mensi ügyben: ha augusztusban megvolt, szeptemberben nem, akkor most mi van? Vagy az augusztusi nem az igazi volt? VAgy vegyek tesztet? De lombik gyerkőcöm van????? :? :? :? :? :shock:

Kép
anid
 
 


Szia Anid: mensi ügyben én is így állok :lol:

Köszi a kaja tippet!
Csak kiegészítésként adnék neki babakaját, nem akarom rászoktatni.Bár nem vagyok egy konyhatündér :oops:

Oltás:mi is átaludtuk a napot.Szerintem használd ki, mert ilyen ritkán adódik! :lol:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Dorka!

Sajnálom, hogy ilyen rosszul alszotok, tényleg borzasztóak ezek az időszakok. :(
Nekem az a szakvéleményem, hogy Norbinak a foga jön, mégpedig elég erősen. Ettől ébred fel folyton, cicit azért kér, hogy megnyugodjon, valószinűleg nem éhes.
A fülét is lehet, hogy azért piszkálja, mert oda is kisugárzik az inyéből a fájdalom szegénykének. :(

Mi ezt akkor csináltuk végig, mikor Botinak az első fogai jöttek, egyszerre 4 db! Na, az durva volt, de szerencsére hamar előbújtak.

Nekünk nagyon sokat segitett a Chamomilla CH 15 bogyesz, viszont a Dentinox és a Panadol Baby nem ért semmit.

Esetleg próbáld meg a Chamomillát, mivel természetes anyag nem árthatsz vele Norbinak, viszont ha jobban alszik, akkor valószinűleg tényleg a foga a ludas.


Főzelék: mi is 6 hósan kezdtük, mert akkor már kevés volt a tej Botinak. Én krumplit, répát adtam neki először, főzővizzel és anyatejjel összeturmixolva. Ez kb. 15 perc alatt kész hál'istennek, nem volt vele több meló.


Remélem, hamar jobban lesztek!


Most mennem kell altatni!

Sziasztok!
kgk
 
 


Anid
Nálunk az utolsó oltás viselte Bergő a legrosszabbul, sokat nyüsszögött akkor.
Nektek tényleg lombikkal jött össze Kata :roll: ? Hányadszorra? Van egy barátnőm, ők is már párszor megjárták, de eredménytelenül :(

Dorka
Nem lehet, hogy csak unatkozik Norbi? Én ugyanis mostanában ezt veszem észre...ha nem szórakoztatom a Gergőt, akkor nyekereg. Először én is a fogára gondoltam, de ha énekelek neki, verset olvasok, felveszem akkor tök jól elvan. De persze lehet, hogy a foga jön, de akkor is legalább ezzel elterelem a figyelmét egy kicsit a fájdalmáról.
Tehát hajrá, elő a Cd-kel, régi verseskönyvekkel, és itt is egy kis segítség www.mondoka.hu.


Ági
Vettem Cebion-t, a 6-8 cseppet egyszerre kell beadni, vagy több kajában elosztva?? :?:

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Hellóka!

Gabek
Igen, elsőre, de egyikőnknek sincs semmi szervi baja. Hormonális a dolog!
Mire jó a Cebion?

A Chamomillat hogy is kell adni?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Dorka, azért olvasd el a bébiételek cimkéjét. Az Univerben és a Kecskemétiben sokszor cukrot raknak pl., ami nem feltétlenül jo a gyerekeknek.
Igaz, hogy nem minden olcso rossz, de meggondolando szerintem, hogy mi van egy 1 literes naracslében, mikor 150 Ft-ba kerül pl. :roll:...
saara
 
 


Saarának igaza van, tényleg jó elolvasni a cimkéket!

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Dorka és persze mindenki, akit érint és érdekel
Hozzátápi: sokmindent elolvastam és a védőnő is adott tanácsokat, de én a gyereket figyeltem és nem erőszakoltam rá semmit. Eleinte a legdrágább bébiételeket vettük, mert azt gondoltuk, hogy biztosan az a jó. A nagykönyv szerint kezdtem főzni a manónak, de a sótlan és ízetlen dolgok nem jöttek be neki, mint pl. krumplifőzi saját levével turmixolva...köpte ki, mint annak a rendje. Azután mindent elkezdtem...elég korán....sajttal és sonkával ízesíteni. Pl. főtt brokkolit turmixoltam maci sajttal és egy kis sonkával. Na az már jobb volt, de nem az igazi. Ebben az időszakban szinte csak bébiételt evett. Neki a legolcsóbb (BabyTime) jött be. A választék nem nagy, de felnőttként is elég jó íze van. Ezt a fajtát idáig csak cba-ban láttam. Talán 98 Ft-ba kerül egy üveg.
Azután hamarosan mindig abból kért, amit mi eszünk. Eleinte csak a zöldséget nyomkodtam össze neki, utána már mindent összeturmixoltam. Az első közös hami kb. 7 hónaposan lehetett és a csülkös bableves volt. :lol: Azóta csak azt eszi, amit mi...mindent.
Ami a manócska fülét illeti, Kori is tekergette és piszkálta, de nem láttam rajta, hogy nyugtalan lenne miatta. A védőnéni azt mondta, hogy a fülzsír olvad és ettől viszkethet neki. Én soha semmivel nem nyúltam bele a fülébe, csak és kizárólag kívül töröltem le, ami kifolyt.
Ja és még egy...bár ez biztosan gyerekfüggő is. Még az elején elhatároztam, hogy semmi cukor és csoki, de azután azt gondoltam, hogy mivel én is imádom ezeket, őt sem fosztom meg eme "rossz" dolgok élvezetétől és még az is lehet, hogy ez vezetett ahhoz, hogy ma már mindent megeszik válogatás nélkül.
Én a mai napig adok neki tejpépet...a humana is fini és a milupa is. Árban azt hiszem, hogy nincs nagy különbség. Ja és a hippnek vannak a jóéjt papik...csoki, kekszes, vaníliás és gyümölcsös tejbegríz. Hat hónapos kortól lehet adni őket. Nagyon finomak.
Na tényleg dugulok, mert kezdek unalmas lenni. Remélem tudtam segíteni, bár tudom, hogy nagyon bátor voltam időnként a korának megfelelő és nem megfelelő ételekkel. Egyedül a mézre és a tojásra ügyeltem nagyon.

Szép napot mindenkinek
Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Dorka! Mi is 3-kor voltunk fent egy gyenge másfél órácskát :?

Gyurmanó! Köszi az infókat, sokat segítettél. Tehéntejet mikor adtál neki először???

Itt nálunk gyönyörűen süt ma a nap! Olyan jó!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Anid
A Cebion kisbabáknak való C vitamin, ill. annak hiányának megelőzésére szolgáló szer. Tehát ha kezd náthás lenni, vagy megfázós jeleket látnál rajta, akkor adsz neki és kicsit erősíti az immun rendszerét és kevésbé lesz beteges. Azt hiszem ebben az időszakban jó fog jönni.
Nekem többen ajánlották, többek között már Ági is írta, így beruháztam :wink:

A Chamomillából 5 golyócskát olvassz fel és öntsd bele a szájába.

Gyurmanó
Köszi a hasznos, praktikus hozzászólást, azt hiszem sokan küzdünk ezzel a kérdéssel.

Ti milyen vizet adtok a gyerkőcöknek?? :?:

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a szavazatokat!!!!!:-)

Jó volt nagyon babázni:-) Megetettem a húgom kislányát cumisüvegből, nagyon élveztem, igaz este végig bögtem az estét, hogy hiányzik a babám, de most már jól vagyok:-) Néha jót tesz a sírás:-)

Jövő héten megyek dolgozni, hát jobb lenne babázni itthon, de majd jövőre. Olyan jó mert szeretettel várnak vissza én meg boldogan megyek:-) Lehet hogy jövő héttől már csak a munkahelyről tudok jelentkezni, de igérem onnan fogok írni.

Gyöngyusz köszi! Én is sokat gondolok rátok, remélem jól vagytok:-)

Csillah megjött a leveled anyukám ma szólt! Nagyon köszönöm, igaz nekem még várnom kell vele hogy lássam jövő hétig. De ahogy meg kapom és ha nem zavar irok neked. De csak ha nem baj. KÖSZÖNÖM!!!!!:-)

Rita megkaptad a mailt amit irtam a leveledre?

Puszi nektek!!!!:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok
Huncut, hát én a tehéntej kérdésben is kicsit előbb próbálkoztam, persze óvatosan és csak keveset. Csak, hogy ismerkedjen az ízével. 9 hónaposan egy biskotti kekszet egy kevés tejbe belereszeltem. Minden féle tejjel próbálkoztunk...tartóssal, frissel, bioval, különböző zsírtartalmúval és márkával, sőt egy kis barnacukrot is tettem bele, hogy édesebb legyen. Még most sem issza meg ezeket, de a MilkyWay-nek és a Nesquik-nek vannak finom csokis, vaníliás készítményei és azok bejönnek neki, persze nem sokat iszik. A 2 decis három részletben fogy el.
Van olyan macisajt...az van ráírva, hogy junior, kék dobozban van és tescoban is láttam már.....amiben nincs tartósítószer.

Gabek, én utáltam forralgatni a csapvizet és ezért eleinte Humánát adtam neki, bár a védőnő szerint, ha fel van bontva, akkor a második napon már azt is forralni kellene. Én nem tettem soha és semmi baja nem lett a manónak. Ma már sima ásványvizet adok neki. Bár nálunk a szopi miatt nagyon keveset ivott és akkor is csak vizet volt hajlandó és ma is csak azt issza. Most hagytuk el az össze-vissza szopit (csak este lefekvés előtt kap cicit) és ma már deciszámra issza a vizet.

Azt hiszem Rita írta, hogy szerinte a bébije le van maradva a többiekhez képest. Hülyeség!!!!! Az én lányom elég későn kezdett forogni, az anyukája hibájából :oops: , mert nem szerette hasra fordítani. 6 hónaposan még nem pörgött, nem is nagyon szeretett hason, gyorsan elfáradt és csak nyűglődött. Ahogy elkezdett forogni, onnantól felgyorsultak az események. Egyik jó dolog olyan hirtelen követte a másikat, hogy fel eszmélni sem tudtunk. Minden egyik napról a másikra jött...ezt komolyan mondom. 10 hónaposan elindult és azóta nincs megállás. Tehát fel a fejjel és ne aggódj....futhatsz még eleget utána. :D

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok,

Brik,

A kutyusaidat én is megnéztem és szavaztam. Nagyon szépek. Írj nyugodtan, miért lenne ez baj? Ejnye-bejnye! Várom.

Gabek,

Én az anyatejen kívül semmi más folyadékot nem adok, annak idején Daniellának sem adtam, egy éves korában kapott elöször vizet elöször, nyáron. (Februári.) Sürübben szopizott, mikor a nagy melegek voltak.

Ági,
Jobbulást nektek!

Hozzátápi ügyben nem tudok tanácsot adni.

A múlt hetünk mozgalmas volt. Szerdán Daniella hazajött az oviból és pólót cserélt, majd kétségbeesve mondta, hogy egy hangya van a köldökében! Megnéztem, egy ici-pici kullancs volt, akinek épp sikerült megkapaszkodnia.

A gyerek üvölteni kezdett, mondtam OK, megyünk a kórházba. Nagyon rossz helyen volt, nehezen tudták ott is megfogni, de sikerült egészben kiszedni. Daniella élvezte, hogy körülötte tesznek -vesznek.

Csütörtökön Viktornak a három hónapos ellenörzése volt + elsö oltás. A súlya 6850 g, 64 cm. A születési súlyát megkétszerezte. Az oltást szó nélkül türte, szerencsére be sem lázasodott.

Este Daniella vakarózni kezdett, piros-rózsás lett az arca, nyakán dudorok jelentek meg. Nagyon viszketett mindenütt. Tojásallergiás, de azt nem evett.

Ismét indulás a kórházba. Mire odaértünk (öt perc), csillapodott a viszketés. Megvizsgálták, kapott hisztamint. Ezt a viszketést bármi kiválthatta, sokszor meg sem tudják találni az allergia okát.

Kriszti köhög, taknyos, lázas. Pénteken kezdödött, Daniella is társult hozzá szombaton, bár ö csak köhög. Ez az amit nem lehet kivédeni, mert mire megjelennek a tünetek, rég megfertözte a környezetét.

Rólunk röviden ennyit, megyek, mert Viktor megunta a nézelödést.

puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok

Jaj ne haragudjatok hogy csak ritkán tudok jönni de olvasni probállak titeket rendszeresen. :oops:

Lenne megint természetesen kérdésem. A kisfiam 15 hós mult és neki is elég sürü a fülzsír a fülében. Nem tudom mivel tisztítani mert csak beljebb nyomom az meg nem jó.

Hirdetik ezt a fülzsírhigitó folyadékot a reklámok. Ti mernétek ezt priccelni a fülébe?

Hozzátápi: Én 6hóig szoptattam csak és nekünk se a drága izetlen hip jött be hanem a Kecskemáti babakaja. Az cukros de finom.
Tejpépet kap, még most is. Imádja este.

Még majd jövök

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Panka még csak másfél hónapos, de szorgalmasan gyűjtögetem a hozzátáplálásról az infokat (olyan jókat írtok). Egy külön doksiban gyűjtöm. Ha a hasonló korúaknak kell majd 4 hónap műlva a gyűjtemény, szóljon nyugodtan!

Nálunk hasfájás volt napirenden. 1 hónapos koráig semmi, aztán meg egész nap. Mindent kipróbáltam, végülis úgy tűnik, a Gripe Water segített. Meg én is elég "natúrul" ettem, de szép lassan visszaállok, mert félek, hogy a tejemnek nem tesz jót. Itt is szeretném megköszönni Ritának a segítséget!

Nálatok volt 1,5 hónaposan nagyon kiütéses az arca a babának? Szinte az egész kis orcája. Előtte kristálytiszta volt. A dokink szerint a tej hormontartalma változik eléggé, ez az oka...

A betegeskedőknek gyógymanócsk, a többieknek üdv,

Cseragi

UI.: Ma mi voltunk az elsők.. :D
cseragi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert utazunk és a hétvégéig nem leszek netközelben.

Csilla! Gyógyulás kívánok mindhárom pöttömnek!

Hozzátápi ügyben minden jótanácsor szívesen veszek, veszünk, úgy látom nem vagyok egyedül...

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Halika!

Nincs köztetek véletlenül belsőépítész? Vagy a családotokban? Vagy valami ehhez hasonló, aki tudna nekünk segíteni áttervezni a lakást, illetve a kivitelezéshez ötletet adni? Nagyon sokat törpölünk ezen, apának kezd rámenni a szivére a sok kombinálás, ma már úgy ébredt hogy fáj a karja, gondoltam megelőzöm a bajt! Költözni nincs pénzünk, (hitel miatt).

Beteg babóknak jobbulást!

Én nem kaptam kör emil-t, akkor mi most ne menjünk a talira? :cry: :cry: :cry:

Ági
Én is gyűjtök mindent! Igaz, én kiírom egy kiskönyvbe! Jó, hogy sokan sokfélét zteszünk elég széles skálán lehet variálni az ötleteket!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Hédi,
köszi a bíztatást. Lehet ebben valami, amit mondasz: mostanában egyre tovább elvan hason, amióta egyre többször rakom hasra. Előtte nem szerettem úgy fektetni, mert Máté is nagyon gyorsan elkezdett nyűglődni. Na, majd meglátjuk.

Most nagy előrelépés nálunk, hogy egyre többet elvan egyedül. Vettünk neki egy textil zörgős könyvet (9 hónapos kortól?!), na ő azzal szuperül eljátszik. Nézegeti, lapozgatja, betömi a szájába. Meg anyukámtól kapott egy „zsibvásárt” (ahogy a férjem hívja), mindenféle csörgők lógnak le róla. Azzal is nagyon sokat el tud játszani. Most éppen olvasgatja a könyvét. :-)

Brik,
megkaptam az emailed. Én is szavaztam, de azt vettem észre, hogy nem voltunk a legprofibbak. A szavazás eredménye szerint a Te kutyuid járnak elöl, csak az a baj, hogy megoszlanak a szavazatok a két kép között (64 és 67, ha jól emlékszem). Talán meg kellett volna beszélnünk, hogy mindenki ugyanarra szavazzon ... jó, ez így nem annyira korrekt, de Brikért mindent. Igazából így is a 64-es kép vezet, ha jól emlékszem. :)

Kajaügyek,
azt hiszem, mi is a rugalmas oldalról fogjuk megközelíteni, amennyire csak lehet, ezt a kérdést. Egyébként én forralt ásványvizet (Szentkirályi vagy ilyesmi) szoktam neki adni, nagyon ritkán, teában, ha nagyon ordít, és vagyunk valahol.

Éjszakai kelések:
én is csatlakozom Dorkáékhoz – nálunk még nem rendeződött ez a kérdés. „Cicivel történő kábítással” viszont reggel egész sokáig tudunk aludni. Ma fél tízkor keltünk, olyan jó. Most már ott tartok, nem érdekel, ha „elkényeztetem”, muszáj valamikor aludnunk. Úgyhogy délelőttönként úgy van a szopi, hogy lefekszem mellé, ő szopizik, és bealszik. Aztán ha felébred, gyorsan cici újból szájba, és így tudunk aludni együtt 2-3 órát. Mert egyébként napközben csak fél órákat alszik („Sanyika-félóra” után szabadon). Ha hozzávesszük, hogy éjjel meg 2-3szor kel, akkor igazán méltányos, hogy valamikor én is pihenhessek. ...

Cseragi!
Örülök, hogy jobban vagytok! Még szerencse, hogy van ez a Gripe Water, nem igaz? :)

Na, eltűnök, kezdek sok lenni...
R.
rita81
 
 


Sziasztok!

Jöttem volna hamarabb is sajna, csak uszin voltunk.

Gabek:én néha Óbudai Gyémántot(Norbi babavizet)adok a Norbinak.Meg én is ezt iszom, a napi 2-3 l bocitej mellé.

Rita: üdv. a nem alvók táborában :wink:
Az a zörgős könyv nekünk is bejött!
Bár most már legjobban a különböző hipermarketek zacsijával van el.

Köszi Mindenkinek a kaja tanácsokat!

A betegeskedőknek jobbulást!

Használjuk ki még ezt a jó időt!
Nálunk most nyugi van, a Fiúk alszanak, anya szabadon netezhet. :lol:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Ugy szégyelem magam, hogy igy kiakadtam nektek a doki/allergia üggyel kapcsolatban :oops: :oops: :oops:. Eg a pofam... Apa nem volt itthon, ki kellett pakolnom vkinek igy ti kaptatok meg :mrgreen: :oops:!
Csak tényleg annyira bennem van még az a félelem, amit éreztem, mikor elöször kijött az allergia a gyereken. Ott ültünk a kocsiban anyammal meg a hugommal, vartuk a mentöket, senki nem mert megszollalni, Vincus meg rajtam, csak öt hallottuk, ahogy fulladozott. Na szoval gaz volt. Kiakadtam, hogy ennyire amatör a doki.
Azota beszéltem a gasztroenteorologussal, aki megerösitette, hogy ez a tapszer nem jo, semmiképp ne adjam. Összeszedtem magam és felhivtam a dokit... és kiderült, hogy nem ö a ludas, hanem a patikus :x :!:
A doki jo fajta tapszert irt fel, de nem azt adtak a patikaban :shock: :shock: . Megnéztem a blokkot és stimmel. A doki asszisztense szerint voltak mar hasonlo esetek ezzel a patikaval...
No comment, inkabb megkiméllek benneteket :wink: és bocsanatot kérek a doki anyukajatol, akit elég gyakran emlitettem az elmult napokban :mrgreen:!

Szép napot mindenkinek,

Sara
saara
 
 


Sziasztok,

Saara,

Ez csak természetes, hogy így kiakadtál a dokin, de azért jó, hogy a végére kiderült, hogy ki a ludas. A patikussal nem beszéltél? Ide pedig nyugodtan írjál, vhol le kell vezetni a feszültséget.


Éjszakázás: Lekopogom, hogy nálunk ezzel még nincs gond, Viktor éjjel egyszer kér enni, általában 2-3 óra körül. Majd 6.30-7 óra között kelünk.

Rita,

Írtad, hogy cicivel le tudod kenyerezni Sanyikát, ennek csak örülj. Viktornál ez nem müködik, ez nekem most furcsa, mert mikor annak idején Daniellának volt rossz kedve, akkor cici a szájba és nyugi volt. Viktor addig sír, míg ki nem találjuk a baját, aztán ez egy kis idöbe telik míg végigzongorázzuk a felmerülö lehetöségeket.

Àgi,

Hogy álltok a lakással? Nálunk Kriszti szobája lassan elkészül. Hétvégén átmentem festönek, két Micimackós jelenetet festettem az egy-egy falra, mert ezt kérte tölem.

Köszönjük a gyógymanókat. A lányok már lábadoznak, a család többi tagja még nem kapta el (kopp, kopp).

Felteszek egy képet Viktor, babakocsi rendszámáról ( Apától kapta).

Kép


puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla
Ez a rendszám nagyon menőőőőő!!!! :lol: :lol: :lol: Nem lehet ilyet a neten rendelni, postázással??!! Légyszi nézz utána nekem, ilyet én is nagyon szeretnék :D

Saara
Szerintem teljesen igazad volt, abszolút megértelek, ha pedig kiakadni van kedved, gyere nyugodtan és ne szabadkozz :wink: :)

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Csilla, Apa kicsit rajong a fiaért, nem :lol: ?

Gabek, Csilla, köszi :D!
saara
 
 


Hali!
Csilla
Szuper a rendszám!
Az apák már csak ilyenek! :)

Ez a lekenyerezés nálunk érdekes lesz, a ciciben este már nem sok van, akkor mit lehet használni?????

Brik
Hogy haladtok Lillával a tanulásban? Te/ti hogy vagytok!

Hiányzók merrre jártok???

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Brigi!
Nagyon boldog névnapot kivánok! Tök jó, hogy mész vissza dolgozni, és főleg, hogy szeretettel várnak. Megkérdezhetem, mivel foglalkozol?


Csilla!
A párom teljesen belezúgott a rendszámotokba! Nagyon szuper!
Viktor ezzel csajozik a bölcsinél? :):)
kgk
 
 


Sziasztok!

Vagyunk ám mi is csak olvasó üzemmódban, na persze ha van net, mert már elegem van a upc-ből, mikor az ember akar valamit persze, hogy akkor nincs net, na de nem is idegeskedek ezen.

Brigi! - Boldog névnapot kívánok.

Lányok lenne egy kérdésem mégpedig az, hogy a piciknek a kutacsuk mikorra záródik össze, mert egyik ismerősömnek még csak 2 hónapos a baba és már összezáródott, nekünk meg még nem, de ha baj lenne akkor gondolom mondta volna a dokinéni. Bár jövőhéten megyünk a 9 hós státuszvizsgálatra.

Tápszer ügyben én csak annyit tudok hozzászólni, hogy nekünk a dokinéni azt mondta, hogy 1 éves koráig kaphatja ezt. (Milumil HA2), persze szerintem már nem is kéne HA, mert ugye a túró Ruditól sincs semmi baja . KOPP KOPP KOPP. Viszont a rokonoméknak az ő orvosuk csak 6 hónapos koráig írta fel. De az is lehet, hogy azért mert ő nem HA-t kapott. Nem tudom.


Saara- Szerintem mindegyikünk így reagálta volna le a dolgot, vagy még egy kicsit durvábban ha ilyen történik vele, De azért a kedves patikus szólhatott volna, hogy nem tudja adni azt ami fel van írva, hanem helyette mondjuk ezt és ezt. Mert akkor az ember elmegy egy másik patikába ilyen esetbe hátha ott van nem?

Jaj lányok már meg kéne látogatmon a dokit, mert a múlt hónapban kellett volna mennem ellenőrző rákszűrésre, de még nem jutottam el odáig, mert ugye apával időpontot kell egyeztetni, hogy ő mikor tud elszakadni, mert jogsi az nekem nuku, de már úgy bánom.

Csilla ! - a rendszám nagyon tuti!

Na nem untatlak titeket tovább. Jók legyetek!!!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Csillah jobbulást a gyerköcöknek!! Nagyon vagány a rendszám, nagyon tetszik:-))

Köszönöm szépen a jó kivánságokat!:-)))
Köszönjük a szavazatokat!:-))))

Rita köszi az sms-t:-)) A segítséget!

Kgk én a Parodotológia Klinikán dolgozom titkárnőként, nagyon szeretem a munkám:-) Igen nagyon jó érzés hogy vissza várnak és szeretnek:-)

Anid Lilinek egyre jobban megy a suli, remélem ez marad is így. :-) Mi jól vagyunk holnap pakolok ezerrel:-)) Lehet hogy jövőhét elején már elköltözünk a X. kerületbe és utána majd Üllőre.

Puszi!

Brigi

Rapoékkal mi lehet. Rég hallottam róluk:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok,

Gabek,

Utánanéztem, itt az oldal www.supergrafik.se

Viszonteladók nincsenek, egyedül ök árulják Európában. Küldtem nekik mailt, küldenek árut Magyaro-ra is. Azt mondta, hogy az angol zászlót kell kinyitni és ott mindent megtalálsz. Három féle rendszám van.
1. csak név 30,90 euro
2. név és dátum 30,90 euro
3. név, dátum, zászló 33,90 euro

kis lánc amivel felakasztod: 3,70 euro

3 B.Külföldröl való fizetés
We produce your order AFTER registering your payment. Please note your name and order number on your payment. Make payment to our account in the Swedish bank Nordea:
IBAN: SE30 9500 0099 6042 0271 6629
BIC/SWIFT: NDEASESS

Nyugodtan lehet rendelni, megbízhatóak.

Most csak ennyit, mennem kell a gyerekekhez.

puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla

köszi-nagyon köszi :) :)

Anid
Kaptál már a köremailt? Ha nem írj nekem, vagy add meg a címed és továbbküldöm, nehogy lemaradjatok :wink: :lol:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Nem megyünk Ausztriaba autosülést venni, az idönkbe sem férne bele az utazas...

Mennyire különböznek az arak a Brendonban és a baby outletben? Nekünk tök közel van a Brendon és nem tom érdemes-e szegény Apat elcipelni az outletbe... :? A valaszték mennyire különbözik?

Köszi!

Sara
saara
 
 


Sziasztok!

Ilyen se volt még: a két fiú kidőlt, én meg itt netezek! :lol:

Anid,
megkaptad az emailem? A táblában megadott címre továbbítottam neked Lilla levelét még tegnap (vagy teganapelőtt).

Mesa,
kutacstéma: 1 éves korig kell benőnie, én úgy tudom. Még ráértek vele.

Képzeljétek, nekem olyan szuper kedvem van mostanában. Tök jó, hogy Máté már olyan sokat elvan egyedül. És jövő héten mi is megyünk családilag "nyaralni" nagymamástul, (szegény férjemnek ez anyósostult jelent :oops: :lol: :lol: :lol: ), de így mi is tudunk pihenni egy kicsit. Anyukám ötlete volt, és úúúúgy örülök, hogy a férjem belement. Na, ezeket csak azért írom,hogy ne mindig csak panaszkodós kedvemben lássatok. :)

Már várom a 18-át!!!
Üdv,
R.
rita81
 
 


Sziasztok :)

Vagyunk mi is, csak még nem találtam meg a hólapátot a pakolás közben, igy még nagyon elhavazva :lol: :lol: :lol:

Kutacs

Két kutacsa van a kicsiknek: egy hátul, ami ugy általában 6-8 hetes korukra rendesen záródik és egy közép tájon, előlre felé, vagyis a nagykutacs. Ennek általában 18 hónapos korára kell teljesen zárulnia a babáknál. Egyénileg változó az ütem természetesen. Viszont a tul korai záródás nem jó, mert nem engedi az agytérfogatot növekedni. (precizen nem tudom elmondani, csak egy két helyen olvastam utána anno) Az a két hónapos korra záródás nagyon gyors... én a helyükben azért elvinném orvoshoz és megnézetném.


Hozzátápi ---- tej

A tehéntej bevezetésével én a magamrészéről tuti várnék egy éves korig (mint ahogy vártam Daninál és Petinél is fogok). A babák gyomra nem igazán felkészült rá és sajnos sok későbbi allergia forrása lehet, szerintem jobb nem kisérteni a sorsot. A klasszikus tejbegrizzel is igy inkább várjatok addig. Én anno tejberizst csináltam Daninak (anyatejjel): jól szétfőztem vizben a rizst, majd még botmixereztem is rajta egyet, adtam hozzá anyatejet és gyümikkel izesitettem, szerintem jobb, mint a tejpépek garmada... tápszeres babóknál szerintem a tápszerrel lehet higitani (ez csak tipp, mert ugye ebben nincs tapasztalatom)


Brigi

Nagyon sok boldog névnapot kivánok Neked!

Kitartást a pakolgatáshoz és a költözéshez, és remélem megnyugvást találsz a munkában és sikerül lelkileg felkészülni a következő babára.

Csilla

Ez a rendszám király, nagyon tetszik :)
A kullancs sztori nem semmi, még jó hogy a lányod nem akarta levenni, mármint lesörörni mint egy hangyát.


Prücsök

Nagyon szépen köszi a belépő felajánlást, remélem meg tudjuk oldani majd az átadás átvételt.


Most csak ennyire futotta... hulla vagyok.... holnap jelentkezem ujra... bizom benne hogy tudok majd mindenkinek irni...

puszi

Agi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Halihó!
Rita
Megkaptam, csak olyan nehezen jüönnek át a leveleim! Köszi szépen!
Képzeljétek mi is eljutunk!!! :P :P :P :P :P
Apa kivett egy nap szabit!!! Olyan rendes, nem is értem mit zsörtölődök vele annyit! :oops: :oops: :oops:

Kutacs
Most jut eszembe, hogy nekünk rákérdezett a dokinőnk a D vitaminra, hogy mennyit kap a gyerkőc, amikor a kutacsát vizsgálta! Miért? Már záródna! Most aggódjak?

Kép
anid
 
 


Bocsi az előbb hirtelen fejeztem be, hívott a Főnök! :P

Brigi, sok boldog névnapot! örülök, hogy Lili tanulása javul! Szerintem csak figyelemfelkéltés volt a rontás! de ez érthető az átélt események miatt!
Dupla költözés, munka? Sok erőt kívánok hozzá!
Mit csinál a Paradotológia Klinika??? Még nem is hallottam róla! Vagy ezzel ne dicsekedjek? :lol:

Saara
A gyógyszerészt nem tépted meg? Ahogy magam ismerem biztos kiosztom! Mérgelődj nyugodtan!
Nekünk a HA-s a tápszer, ha Katának nem lett semmi baja, akkor lehet hogy ne alergiás a tejre? Vagy nem örökölte az apjától a laktóz alergiát?
Ki tudja! Én nagyon félek ezektől az ételalergiáktól! Főleg így, hogy a saládban van mindenféle!

Továbbtanulás

Kinyomoztam, hogy mennyi egy félév az egyetemen 100-150 ezerig/félév! Már csak azt kell megtudni, hogy a gyes/gyed mellett á ll e még az ingyenesség! Kormánybácsi, hogy dönt??? Illetve a suli támogat e?? Ha nem, akkor spórolhatok már megint!
A másik vicc (mert ugye ez az összeg vicces), hogy két év alatt kell két C tipusú nyelvizsgát tenni középfokon! Mondon a nőnek gyere/munka mellett ugye ez lehetetlen! Mondá ő: Tudjuk!!!
Akkor minek adnak meg ilyen követelményt a diplomához! Eyg nem elég?????
Ha elkezdem és államvizsgázom legfeljebb kapok egy papírt, hogy van diplomám csak nyelvizsga hiány miatt nem kapom meg! MAjd 40 évesen postázzák! HAHAHAHAHA! :twisted: De az már úgysincs olyan messze!
Bocs a más Témáért!!
A betegeskedőknek mennek a gyógymanók!!!
Pussssszantás

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ági, Mesa Végre köztünk!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltunk 7 hónaposak!

Csilla: kircsi a rendszám!

Brigi útólag boldog névnapot!
A munka és főleg a költözködés segít elterelni a gondolatokat.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Most csak 1 pillanatra!

Ági, Rita ! - Köszi a megnyugtatást, természetesen a nagykutacsról kérdeztem. Akkor még van időnk.

Na most tényleg csak ennyi volt.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?