Na, tegnap nem hagyott írni a csöpp lány + a babanet is rossz volt, így most gyorsan pótolom.
Dorka,
Munkamegosztás téren nálunk is inkább én viszem a frontot. Bálintomnak nagyon csöpp Blanka, de ezt tudtam már ezer éve, hogy az ilyen pici babákkal nem igazán tud mit kezdeni, még ha az a saját gyerkőce is lesz. Ehhez képest egyre többször veszi fel és szórakoztatja, amíg én vacsit készítek, fürdök stb… Sőt az első közös hétvégi reggelünkön is ő mondta, hogy hozzuk át Blankát hozzánk.
Szóval én nem panaszkodom. Pár év múlva úgyis tényleg az lesz, amit Anid írt: ő játszik vele és meg jól megérdemelt pihenésemet töltöm majd. Fel a fejjel, majd összenőnek ők is.
Kaki ügyben én a kamillateát alkalmazom Blankánál. Sok cukorral, néha egy csepp citromlével is. Elvileg minden etetés előtt kéne. Meg a rendszeres pocaktorna masszázzsal segíthet.
Gabek,
A fénymásolást intézem, persze.
Már készülsz vissza dolgozni egyébként? Korábban írtad, hogy esetleg Gergő fél éves kora körül visszamennél… Hogy fogod megoldani? Azért kicsi irigyellek is ám, amiért ilyen jó a munkád + a munkahelyed és így szereted. (Na jó, az én munkám is jó volt, csak kinőttük egymást.)
Brik,
Nálam Shába nyert. De nagyon sok sharpeit neveztek, hihetetlen számomra – még ha több kép is van 1-1 kuty iról. Édesek!
Lilló,
Mi azért megyünk jógára. Számításaim szerint kievickélünk a városból, mire nagyon belelendülnek a tömegmegmozdulásba. Amúgy mi is utazunk haza Ajkára, de mi már délután. Ehhez képest még sehol nem tartok a pakolással, pedig az ebek is jönnek.
Pam A. ügyben Sarah nem említette, hogy agyban is hatna az Urtica negatív előjellel, így remélem nálam sem fog.
Mellben már alakulok.
Timi,
Most hogy ezt a sok adminisztrációt készülnek bevezetni az egészségügyben, dűlőre jutott már az ex-főnököd?
Sara,
Hát nem irigylésre méltó ez a sok allergia, de azért ne csüggedj. Sokan élnek ezzel. A legnagyobb baj az vele szerintem, hogy a pótló termékek drágák. Hát ez van, de drukkolok, hogy kinője, de főleg, hogy bele se nőjön igazán Vincus.
Nálunk Bálint szerencsére csak a kakaóvajra érzékeny, de így legalább több csoki jut nekem.
Az urticát kúra jelleggel mennyi ideig kell szedni? Egy hétig?
Rita,
Akkor lehet, hogy nekem sincs olyan kevés tejem… A múltkor, hogy berepedtem, én is egész jó mennyiségeket tudtam fejni egyből.
Mozgás ügyben épp ma olvastam, hogy „ha a gyermek nem szeret hason játszani, akkor várhatóan később kezd el mászni, vagy teljesen kihagyja ezt a fejlődési lépcsőt”. Szóval ez nem létzsik komoly gondnak, végülis minden gyerek más.
Ötletként az jutott eszembe, hogy többet lehetne masszírozni a hátát – először talán a lábadon fektetve, hogy szokja a helyzetet és így ha teszel elé játékot, láthatja, ha el is fárad a kis nyaka. És ez amúgy is a mozgáskorordinációban fontos izmokat mozgatja meg, azt mondta a nő. A másik, hogy próbáld meg úgy hintáztatni, emelgetni, hogy a hátadon fekve felhúzod a térded és ráfekteted. Blanka ezt imádja! Tisztára úgy pózol, mint egy ejtőernyős.
Hátha ettől is szokja a pozíciót. Ennél először persze Blanka feje is tök hamar lefittyedt, de már tök jól belejött. Én még „fitt ball”-ra (ennek nincs magyar neve?) szoktam fektetni és ott is emeli már a fejét + ez még az egyensúly fejlesztésére is jó.
Szkriszta,
Gratula a babához! A kórházról nekem is pozitív véleményem és élményeim vannak. Az Ács doki a szobatársaimnál altatóorvos volt, de bejött minden nap (persze a fájdalomcsillapítót EDA után még be kellett adnia) és tök kedvesen elbeszélgetett velük. Szóval bár nem ismerem, de szimpinek tűnik.
Na megyek, irány a jóga + a pakolás.
Szombaton osztálytalálkozom és majd szerdán jövök csak vissza, addig grafománkodjatok.
Jó hétvégét mindekinek! És napsütést!
(Eddig szerencsére nem jöt be az eső, amit a Németh Miklós jósolt.)
Prücsök