Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi, hogy velem örültök, nagyon jól esik!!!:-)

Panzej nagyon szép történet! :-)

Anid Lilikének a matekon kivül most minden rosszul megy:-( De már dolgozunk rajta, tanulok vele játékosan, aztán majd visszaáll.

Rita hát megmondom öszintén kicsit jobb lett a temetés után, de ha meglátok az utcán egy babát megszakad a szívem, de erős vagyok és nem sírok és túl teszem magam rajta:-)

Prücsök akkor ez változó:-) Csak mert én nekem egy napig semmi aztán újra.

Jövő héten letelik a hat hét:-) Már jó lesz:-)
Nem tudom kiírta hogy ne siessünk! Én úgy érzem nem sietünk, ha fél év kihagyás után újra próbálkozunk. Mert mi úgy érezzük csak akkor leszünk túl mindenen, ha Isten megajándékoz még egy bébivel. És úgye nekem itt van Lili aki mindig kérdezi a kistesót hogy mikor lesz. Ő is nagyon szeretne egy kis testvért. Mi mondjuk mondtuk neki, hogy elöször anyának rendbe kell jönni és utána lehet csak kistesó, elfogadta!:-)

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Kicsit elhanyagoltalak titeket,de még mindig beteg Hanna baba.Tegnap vittem vissza a fülészetre,mert még ürült a váladék a füléből az Augmentin meg elfogyott.Ismét felszúrták neki,de szerencsére csak a jobbat.Hál'istennek belülről már nem jött semmi csak most is sok volt a beszáradt váladék.Kaptunk új antibiotikumot,a kedve már jó,még egy kicsit náthás.Remélem mostmár tényleg meggyógyul a drága.
Már nagyon ügyes,feláll mindenhol és lépeget az ágyra támaszkodva.Nagyon sokat dumál és ülve tapsol,tanultuk a süti-süti pogácsát,és amikor mondom akkor tapsol,olyan aranyos! :lol:

Autóülésre visszatérve biztosan sokat számít a jó márka és a bemutatott tesztek.Sajnos mi nem tudjuk ezeket megvenni,de mivel szükség van rá,így 10e ft-ért vettem egyet.Remélem azért ez is biztonságot ad.Ugyanúgy lehet dönteni,párnázott,nikecell van a huzat alatt és elég jól lehet rögzíteni az autó üléséhez!
Azt viszont én is hallottam,hogy az igazán jó márkák jóval olcsóbbak Ausztriában,mint itthon.Itthon már láttam majdnem 100e ft-ért is,szerintem ez már túlzás! :shock:

Panzej,
nagyon szép a szülés történeted,nagyon gyorsan lezajlott.
:wink:

Brik,
örülök,hogy találtatok lakást!Nagyon helyesen gondolod,hogy a következő babát akkorra tervezitek,amikor már lelkileg is fel vagytok rá készülve!Egyáltalán nem hamarkodod el,sok sikert kívánok hozzá! :wink:

Joe,
merre jársz?Várom a mailt,ha van egy kis időd!:roll:

Mindenkinek szép napot!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok,

Úgy látom az autósülésközponti téma lett. Honnét tudom, hogy már az kell és le kell cserélni a hordozót? Kilóhoz kötött, centihez, vagy korhoz?

Lilló
Jajj, én is jól megijedtem volna a vér láttán :oops: de a többihez gratula!

Prücsök
Köszi a versikéket :)

Állítólag ma van az utolsó meleg napos idő, menjen mindenki sétálni!!!

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Panzej: olyan jó volt olvasni Micike születését!
Kicsit visszaemlékeztem a Norbiéra,igaz nálunk nem minden így történt.
És akkor most jön, hogy- hogy repül az idő :lol: :cry:

Tényleg szép ma már ritka nevet adtál Micikének.

Brik!
Nagyon sok-sok erőt!!!!!
Fél év kihagyás szerintem jó, mert nem biztos, hogy egyből összejön a trónörökös.
De vannak nálam szakavatottabbak is.

Timiban: Hannának gyógymanókat!!!!
Szerintem is túlzás egy-két ilyen cucc, ennyiért!
Amikor babakocsit nézegettem, akkor és a 180eft-nál kérdeztem meg, hogy ez már elviszi a gyereket sétálni?! :lol:

PP:köszi a táblázatot!
Rihtig azt az 1 kismamát nem találom :twisted:

Mondtátok ,hogy a használt ülés azért nem jó, mert ütődött lehet.
Ennek mennyi az esélye?
Baleseti ütődésre gondoltatok, vagy "csak" mondjuk egy itthoni ajtófélfára?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Halihó!

TimI
Hannának jobbulást, mennek a gyógymanók! Szerintem nem mindig a drága a jó!

Gabek
Szerintem onnan tudod, hogy kilóg alul felül Gergő, vagy a súlya meghaladja a bébihordót, illetve a gyerkőc inkább már csak nézelődve van el a kocsiban!

Panzej
Szép a történeted, ha ilyen könnyen jön a második, akkor nosza, kedvet kaptam! Na jó, vicceltem, egyelőre a depiből kéne kimásznom!

Brik
Jó, hogy van lakás, ahova a kutyikat is vihetitek!

Toreau
Képzeld,m ár mi is ki-kimozdulunk! Igaz, hogy még csak babamasszázsig jutottunk, de már ez is valami!

Lányok
Mi hír tali ügyben!?

Kép
anid

Panzej,
Hát ez igazán irigylésreméltó és szép szüléstöri. :) Irigy is vagyok, na de majd talán legközelebb én is irigyelhető leszek.

Toreau,
Köszönjük a nasit, bár igazán nem kellett volna.
Mostanában én is úgy érzem, hogy leszív a számítógép, kevesebbet is ülök mellette és inkább csak olvasok. A leveleim is csak várnak és várnak és várnak... :roll: Remélem sikerül erőt gyűjtened a tornából! Én is ezért várom mindig a jógát. :)

Timi,
Jó hallani, hogy végre gyógyul Hanna. Borzasztó látni, amikor betegek és nyűgösek, pedig már mindent kipróbált az ember. Ez a fülfelszúrósdi különösen horrorisztikus számomra, brrrr. :shock:

Már én is úgy várom a tapsizós időszakot! Persze most is imádom, egyből vigyorog, ha felültetem vagy felállítom. Az abszolút kedvenc dalunk a csiribiri, arra mindig elhallgat és megnyugszik + vigyorog. :D Már nagyon el tud mélyedni a játékaiban is, mindig van valami a keze vagy a szeme ügyében - én meg azt hiszem elaludt, pedig csak tanulmányoz ezerrel. :)

Nekünk tegnap szuri volt, hát nem volt egy hős a drágám, viszont próbálkozom a kicsit korábbi lefektetéssel és sikerült este fél 9-től reggel 6-ig aludnia. Még talán 8-ig előrehozom a lefekvést, akkor még nekem sem késő vacsozni és több idő jut apára... :P Ki mikor fektet amúgy?

Anid,
Gratula a kimozduláshoz! Csak így tovább!!! :) Használjátok ki ezt a szép időt.

A magam részéről továbbá szeretnék demonstrálni a rossz idő ellen! Még napot-napot-napot!!! Sokáig!!!

Prücsök

prucsok

Halihó, csak beugrottam, mert láttam az autósülésekről volt szó, és most vettem meg az októberi Kismamát, abban 18 autósülést tesztelnek, ha valakit érdekel.

Lilla

lilló

Sziasztok!

Orulok, hogy tetszett a tortenet!

Toreau: hat igen, vicces, hogy amikor a Mici nevet kivalasztottuk, eszunkbe sem jutott, milyen ritka most ez a nev. A dokineni szerint itt a keruletben nincs meg egy Maria nevu csecsemo. Mire a Mici 18 eves lesz, a Maria nev mar egzotikusnak fog szamitani..

Anid: Miert vagy depis?? A depi nagyon rossz a tejcinek, babanak, papanak.. Sajnos a szoptatassal mindenki kuzd az elso gyereknel. Nehogy azt hidd, hoyg mindig omlik a tej. Vannak idoszakok amikor tobb, van amikor kevesebb. Nalam is volt olyan, hogy a Lacko orditva ment aludni, mert nem volt eleg tejem, es nem akartam neki tapot adni. Aztan rendbejott a dolog. SOK ALVAS! Reggel tobb a tejed, ezt Te is eszrevetted. Probalj meg nem gorcsolni, felejtsd el a haztartast, es hidd el, hogy a babocadnak Te vagy a legjobb mama a vilagon. Nyugi!!!

Dorka, allitolag az ajtofelfa utodes is lenyeges lehet biztonsagi szempontbol. Na nem azert, mert olyan marha gyengek a gyerekulesek, hogy rogton bajuk esik, hanem azert, mert a belseje serulhet az ulesnek, az meg kivulrol nem latszik. Ezt meg akkor olvastam, mikor a Maxi Cosit vettuk a Lackonak.

Az isofix ules a nagyobbaknak szerintem a legbiztonsagosabb. Az isofixes babaules gyakorlatilag a kocsi vazahoz van rogzitve, ezert olyan, mintha rendesen az autoba lenne szijjazva a kolok.
Hogy van-e isofixnek valo kampo a kocsiban, azt nagyon egyszeruen ki lehet deriteni: meg lehet nezni a kocsi hasznalati utasitasaban, altalaban benne vana kocsi leirasaban; illetve meg is kereshetitek: ha a kocsiban a hatso ulesparnakat elorehuzzatok, es mogotte ket vaskampot talaltok, nyert ugyetek van, nem kell autot cserelni! :D :D

Az Ebay-re visszaterve, hitelkartyaval lehet fizetni, de a PayPal biztonsagosabb. Mi rengeteg dolgot vettunk az Ebayrol, gyerekbutort, antik dolgokat, butort, konyveket stb, eddig meg sosem volt semmi gond, minden megjott rendben.

Na jo, at kell adnom a gepet,
puszi:
P
panzej

Sziasztok!

Anid, tessék programokat szervezni magatoknak és kimozdulni a lakasbol!!! Ki nem kattana be a bezartsagtol? :?: Tarsas lények vagyunk! En mar most banom, hogy nem jöttem-mentem többet Vincivel, mikor kisrépa volt. Ilyenkor tök jol elvannak, mindegy hol vagy, nem kell arrol gondoskodni, hogy legyen maszo vagy totyogo palya. Anya, kaja, szunya és kész! Lehet Katanak is jot tenne egy kis nézelödés! Es te is jobban éreznéd magad ez pedig mindenkinek jo! En mindig izgultam, mi lesz, ha elkezd bömbölni a buszon, az utca közepén, stb. Hat semmi nem lesz, tuléljük!
Pont ma mondta egy 3 gyerekes baratnöm, hogy nagyon ki kell hasznalni az egy gyerköcös idöszakot, mert utana sokkal bonyolultabb akarhova is elmenni.
Milyen metro van közel hozzad? Szervezzünk masik talit csak neked :wink: :P ??

Panzej, még egyszer gratula Micikéhez és az expressz szüléshez! Tök jo! Bevallom én sem tudtam, hogy Mici Maria :). Nagyon szép név. Lackoval is jol alltok. Egyik baratnöm mesélte, hogy el voltak ajulva a csecsemösök a kisfickoja keresztnevétöl: Laszlo :lol:. Köszi az ebays infot, akkor én is nekivagok. Apat azt hiszem nehéz lesz Austriaba kirangatni vasarolni (utal vasarolni).

Lilla, köszi! Azota megérkezett a Kismama ujsagom, tanulmanyozom.
Olvastatok a végén a korhazas sztorikat? Hatborzongato :shock:. Nekünk ezek szerint makunk volt, amikor a Mosonmagyarovari H-ba kerültünk. Kaptunk baba-mama szobat és a személyzet is normalis volt (viszonylag...).

Prücsök, nalunk 7-kor evés, 8-kor fürdés 9-kor alvas. Oktober végén at kell allitani az orat :roll:. En is megprobalom elörébb hozni az esti lefekvést, ha ettöl nem ébred korabban reggel.

Mi ma megfogadtuk Gabek tanacsat :lol: és egészap kint voltunk havernökkel, gyerköcökkel, nagyon jo volt! Tegnap összefutottunk Kingaékkal meg egy masik ismerösünkkel is. Egésznap kint voltunk a levegön. V ilyenkor annyira felpörög, hogy nem akar se enni, se aludni :).

Holnap megyünk tejérzékenység-vizsgalatra :roll: Hat kivancsi vagyok...

Jo éjt mindenkinek!
saara

Ja és Timi, jobbulast Hanna babanak+++++++!
saara

Halhó!

Most jöttünk meg a masszázsról!
Hát a legnagyobb élmény, hogy Kata fogta magát és csak úgy megfordult, nem véletlenül, hanem csak úgy! :P :P :P :P :P Na jó, a kéz előhúzása még gond és sírást eredményez, de haladunk!
Ma nem sikerült olyan jól, de kitartottam!

Panzej
A tejcsi hiányon már túl vagyok, már beletörődtem, hogy vegyes tüzelésű a gyerek, ez is több,mint a semmi!

Az az igazság, hogy nekem a társaság és az agymozgatás hiányzik!

A Kismama kórházi körképéhez szólva: Mi aug. végén voltunk a Madarász utcában (hál Istennek csak 1 napot megfigyelésen), és tegnap kaptuk meg a zárójelentést, mert rájuktelefonáltam! A kórtermekben 6 ágy és egy szék van! Ha teltház van kié a szék??
Azt, hogy a vizsgálatokról kiküldtek, én sem értettem, egy üvegfal mögül nézhettem, hogy lefohgják, és vért vesznek!A gyerek persze,h ogy üvöltött! NA mindegy! A szülő sokat segíthet a gyógyulásban. Nem biztos, hogy odavinném a gyereket, ha szükség lenne rá!
Hiányoltam a körképből, hogy nem neveztrék nevükön a kórházakat!

Saará
3-as metró az elérhető! :wink: de már szervezem apánál, hogy elmenjünk a talira! Lesz???
Miért kell a vizsgálat? Miből áll? Gasztroenterológiára mentek?
Ha nem gond megkérdeznéd nekem, hogy ha apai vonalon van lisztérzékenység (unokatesók), és ha apa laktózérzékeny mennyire kell odafigyelni a hozzátáplálásnál a gluténra és a tejre? Mire figyeljek, mi lehet a fúrcsa? Ha nem sikerül, az se gond! :)

Betegeknek jobbulást!

Kép
anid

Hali!

Tényleg elromlott az idő, ennek nem örülök! (Come back! Summer come back!)

Anid! Gratula a babamasszázshoz! Most már biztos könnyen rá tudod majd szánni magadat a tornára is. Attól jól megugrik az endorfin szinted, a depinek garantáltan annyi!

Prücsök! Nagyon ügyi Blanka, hogy már tudod ültetni, meg felállítani. Mi is nyolcra tettük át a lefekvést 9-ről. Muszáj, mert az esti séta a sötét miatt előre ugrott. Később még ezen is kombinálni kell.

Brik! Szerintem nyugodtan sírjál, ha babákat látsz. Ne fojtsd vissza a könnyeket, jogod van hozzá, hogy megkönnyebbüljön a leleked. Aki sírni lát, és egyáltalán bárki mit tudhatja, hogy mi játszódik le benned.

Saara! Nem bírtam átküldeni a képeket... Ha talira sikerül eljutni, majd viszek mutogatnivalót.

Pusssssssssssz

KépKép
toreau

Hahó Mindenkinek!

Sikeresen lenyomtam tegnap az ablakpucolós nagytakaritást, úgyhogy ma megérdemelten leültem végre közétek! :D

Brigi!
Én is örülök, hogy viszonylag gyorsan találtatok lakást! Most akkor szépen beköltözök, Lili belejön a suliba és aztán jöhet is a kistesó!
A házatok mikor készül el?

Rita, Prücsök!
Tök jó fejek vagytok, hogy jártok táncolni meg jógára! Mi sokat sétálunk - amint azt Sára is megerősitheti
:D :D -, de a tánc nekem is hiáynzik. Pont most fondorkodtam rajta, hogy le kéne nézni jazzbalettra. Én régen jártam többfelé is, versenytáncra, jazzbalettra és most azt hiszem, nagyon jót tenne a pszichémnek a dolog.

Erről jut eszembe egy érdekes egybeesés. Én ugyan nem jártam veletek a Klinikán gyógytornára, de annyit irtatok Barbaráról, aki tartotta a tornát. Egyszer láttam őt a kórházban és rájöttem, hogy vele jártam jazzbalettra. / Bocsánat, Barbara, ha lelepleztelek, csak megörültem a felfedezésnek!/

Joe!
Hogy vagytok? Boti megygógyult már?

Timi!
Hannának jobbulást! Szegény picurka, felszúrták a fülét!
:( :( Az orrát nem kell rendszeresen tisztitani? Most, hogy Boti beteg volt, minden nap többször porszivoztuk az orrát.
Én borzasztóan féltem a dologtól, de aztán mindannyian belejöttünk, Boti se tiltakozott a végén, mert tényleg nagyon hatékonyan kitisztitja a nóziját.

Panzej!
Nagyon szép a szüléstörid! Nekem nagyon tetszett a Micike név, nagyon édes!

Azt hiszem, régen azért adták olyan sok babának a Mária nevet, mert igy a gyermeket Szűz Mária oltalmába ajánlották.
Vannak állitólag fériak is, akik sokadik utónévként szintén megkapták a Máriát.

Hát lányok, tényleg gyorsan nőnek a babáink!
Mindennap irja valamelyikőtök, hogy forog, felül, feláll a picije. Nagyon megy az idő, de oylan jó megélni, hogy egészségesen fejlődnek és annyira tudnak örülni, hogy új dolgot tudnak kezdeni magukkal!

A talival kapcsolatban én még sajnos nem tudom, hogy jó-e nekünk a 18-a, mert Boti bárányhimlő elleni oltást fog kapni, de mivel nem sikerült időben beszereznem az oltóanyagot / hiánycikk egyész Bp-en/, lehet, hogy pont aznapra tolódik a szuri.

Itt most süt a nap, remélem, igy a marad!

Sziasztok!

Kinga
kgk

NA, megint én!

Az alábbiakban bemásolok egy levelet, amit a PAgony játékbolttól kaptam. Szerintem nagyon aranyos programjaik vannak, nézzétek meg!

Pagony programok október 13-ig
www.pagony.hu

XIII. Pozsonyi út 26, 239-02-85

II. Lövőház utca 17, 336-03-84

Kedves Vásárlóink,
Verhás Virág hétfő délelőtti Babaringatóját a nagy érdeklősésre való tekintettel ezentúl két turnusban tartjuk: ezentúl 10.30-tól és 11.15-től is várjuk a legkisebbeket (fél évestől két éves korig) a Pozsonyi Pagonyban.
Még egy délelőtti újdonság a kisgyerekeseknek: csütörtök délelőttönként a Pozsonyi Pagonyban ugyancsak 10.30-tól Rongyvarázs címmel mesés-táncos foglalkozás lesz 1-3 éves gyerekeknek, R. Cziffer Vera pszichopedagógus vezetésével. Első alkalom: október 5. Belépő: 500 Ft.
A foglalkozáson rongyok, kendők, jelmezkék segítségével ismerkedünk a mindennapi élet alapvető tárgyaival, színekkel, formákkal, állatokkal, gyümölcsökkel... Meghallgatjuk a �mesebeli� állatok hangját, utánozzuk a mozgásukat, kipróbáljuk, milyen lehet királylánynak, napocskának, békának, nyuszinak lenni.

A programokat összefoglalva az alábbi táblázatban, bővebben pedig a www.pagony.hu honlapon találják meg.
Mindenkit szeretettel várunk mindkét Pagonyban!

*
* Pozsonyi Pagony
* Kispagony

* Okt. 2., hétfő
* Pozsonyi Pagony 10.30 és 11.15: Babaringató Verhás Virággal
16.30 és 17.30: Hangszerkuckó - zeneovi Verhás Virággal
* Kispagony 16.30 óra: Varázsszőnyeg - Bisztricsány Lindával

* Okt. 4., szerda
* Pozsonyi Pagony 17 óra: Meseládikó - Vitrai Barbarával
* Kispagony 16.30 és 17.30: Hangszerkuckó - zeneovi Verhás Virággal

* Okt. 5., csütörtök
* Pozsonyi Pagony 10.30: Rongyvarázs - R. Cziffer Verával
17 óra: Seesaw Singing Club - angol játszóház Paschek Mónikával
* Kispagony 16 óra: Mesezsinór Mann Gyurival

* Okt. 6., péntek
* Pozsonyi Pagony 17 óra: Mesélő Pagony - Szekeres Nikivel
* Kispagony 17 óra: Firkamesék - Soós Dórával

* Okt. 9., hétfő
* Pozsonyi Pagony 10.30: Babaringató Verhás Virággal
16.30 és 17.30: Hangszerkuckó - zeneovi Verhás Virággal
* Kispagony 16.30 óra: Varázsszőnyeg - Bisztricsány Lindával

* Okt. 11., szerda
* Pozsonyi Pagony 17 óra: Meseládikó - Vitrai Barbarával
* Kispagony 16.30 és 17.30: Hangszerkuckó - zeneovi Verhás Virággal

* Okt. 12., csütörtök
* Pozsonyi Pagony 10.30: Rongyvarázs - R. Cziffer Verával
17 óra: Seesaw Singing Club - angol játszóház Paschek Mónikával
* Kispagony

* Okt. 13., péntek
* Pozsonyi Pagony 17 óra: Mesélő Pagony - Szekeres Nikivel
* Kispagony 17 óra: Firkamesék - Soós Dórával

Amennyiben a továbbiakban nem kíván ilyen programot kapni, kérjük e-mailben jelezze.

Eddig tart, remélem, találtok megfelelőt!

Kinga
kgk

Ma mi is barátnős napot tartottunk, bár eldumáltuk az időt és így nem mentünk sétálni, aztán délután összefutottunk apával és együtt jöttünk haza. Blanka ma még csak 1x evett rendesen, közte kb. 5 perceket, de látszólag nem éhes... :roll: Hmmm, hát ő tudja, én mindenesetre készen állok. :)
Tegnap elkezdtem szedni az urticát. Hány nap alatt lesz belőlem Pamela Anderson? :P És egy dobozka kb. hány napra elég? Elég 1 kúrára? Amúgy miért nem lehet előte utána fél órűn belül enni-inni?

Anid,
Az agymozgatás nekem is hiányzik. Apa ugyan küldött át egy websudoku nevű játékra vezető honlapot, de az logikai, az meg nem a legerősebb oldalam. :wink: Azért jó kis játék, néha egész rááll az agyam, csak idő kell hozzá.
Már tervezem, hogy jövő tavasszal szervezek heti 1-2 alkalommal pár órára baby sittert és elmegyek nyelvet tanulni vagy valami mást.
A 4. kerben nincs semmi baba-mama klub vagy program?

Most megek etetni. Folyt. köv.
Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Anid, sajnalom, csak most olvastam el, amit irtal és mar fél 2 kor leléptünk ugyhogy semmit nem kérdeztem meg a dokitol...
Gyere el a taliraaaaaaaa!! :P :P :P Lesz! Ugye lanyok??!
Azért mentünk vizsgalatra, mert egyszer adtam Vincusnak tejterméket és korhaz lett a vége. Meg akartuk tudni mire allergias pontosan és mennyire.
Egyébként engem is zavart, hogy nem nevezték meg a korhazakat a Kismamas cikkben. Ha vki ilyen rosszul jar szerintem siman belefér, hogy megnevezze az intézményt.
Allergiara visszatérve, nem akarlak elkeseriteni, de igy nagyobb a valoszinüsége, hogy Kata is allergias lesz. Majd ovatosan vezesd be ezeket a dolgokat, kis adagokban. De aztan lehet, hogy semmi baja nem lesz töle, szoval no para idö elött!
Nalunk egyébként csak annyi, hogy én pollen allergias voltam, mas semmi...

Hat nem tul jok a hirek, Vinci "igen kifejezett pozitivitast mutatott" a tesztekre :(. Szigoru diétat kell betartanunk aztan fél év mulva kontroll. Remélhetöleg 4 éves korar kinövi, ha elöbb nem. Franko lesz igy fözni.... :?
Masik nem jo hir: a tojas allergiasok 30%-a asztmas lesz. Na de pozitivan allok hozza és hiszek abban, hogy minket elkerül az asztma :!: :!: !
Egyébként kiderült ismét, hogy igen nagy asz a dokink. Az allergiara anno azt mondta, hogy 1 éves kor utan (tehat 2 és fél honappal a korhazas szori utan) probaljuk ujra a tejtermékeket. Mikor ezt elmondtam a gasztroenteorologusnak (?!) igy :shock: nézett. No comment.

Prücsök, vigyazz a sudokuval, anyam élettarsa total sudoku függö lett, veszélyes dolog :D !

Kinga, gratula a takaritashoz és köszi a pagonyos programot! Jo kis boltot, szeretem!

Na menek, sziasztok!
saara

Hát újra itt. Sikerült összehoznunk a mai 2. normál szopit, az előzményekre való tekintettel 45 percben a szokásos 30 helyett. :) Éljen!!! Már kezdtem aggódni, hogy fogyózik a lányom, mert a fél 10-es evést lezsámítva a mai összes szopi idő összesen ha 30 perc volt. :shock: Remélem holnap bepótoljuk.

Kinga,
Ezek szerint neked sincs kire hagynond napközben Botit? Hát Ritát irigylem én is a hastánc miatt, mert bébicsősz (és extrában lefejehető tejci mennyiség híján) csak babás program jöhet szóba. De még reménykedem Urtica Pamela Anderson Urensben. :wink:
Most épp a fodrász-kozmetikus problématikát kell megoldanom. Utóbbihoz még csak-csak el tudom vinni, de egy full vegyszer szagú fodrászatba nem szívesen vinném magammal... :? A múltkori dm látogatásom után is egész héten krákogott. Mondjuk én is. :roll:

A Pagonyos programok nagyon jól hanagzanak, már én is eltévedtem egyszer a honlajukra, de ahhoz még egy kicsit nőnünk kell.

Gabek,
A szomszédoktól hallottam, hogy a Minimax csinál hétvégenként hajós programot. Abban is a te kezed van? :) Gondolom az is már kicsit nagyobbaknak való igazán, de a szomszédaim nagyon dícsérték.

Lilló,
Hogy vannak a fogacskák? Túl vagytok már a nehezén Bálintkával? Hűtős rágókátok egyébként nincs? Az még olyan jónak tűnik, bár nincsenek róla személyes emlékeim. :D
Pénteken jóga?

Na mára elteszem magam.
Jó éjt!

Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Úgy látom majdnem mindíg mi kezdjük a napot :cry: :lol:

Ma sem aludtunk valami jól :cry: :cry: :twisted:
Nálatok, hogy megy a munkamegosztás Apával?
Csak Ti nevelitek a csöppségeket, vagy Apa is kiveszi a részét?
Valamelyikőtök írta múltkor, hogy már külön alszanak, nálunk ez már nyár óta így van.
Úgyhogy pl. az éjszakázás csak az én feladatom :twisted:

Anid:gratula a kimozduláshoz és Kata átfordulásához!!!

Prucs:ez jó volt"Hány nap alatt lesz belőlem Pamela Anderson?" :lol: :lol:
Személy szerint én a szoptatás utáni cicimre leszek kiváncsi :wink:

Agymozgatás nekem is hiányzik, csak itthon, nem igazán érintkezve felnőtt emberekkel érzem a leépülést :oops: :cry:
Nyelvet, vagy számtechet tanulnék én is, de Györgyuszék elkeserítettek, hogy nekünk nincsenek kedvezmények.Na minegy majd lesz valahogy.

Kaki ügyben tudtok segíteni?
Valami homeos bogyesz?
Mert a gyerek 3 naponta kakil, amióta eszünk és végigszenvedjük az éjszakákat.Plusz lehet jön felül is a fogunk :twisted:

Nekünk személy szerint nem igazán jönnek be a rágógák, mert mindent rág csak azt nem.
Múltkor én is a Norbival voltam a kozmetikusnál, hiszti volt, így fogtam a kezemben miközben gyantáztak.
Fodrászhoz nagyon nem járok amióta a borzalmas hajhullás miatt levágattam.

Aqvafittnessről tudtok valamit?
Lehet, hogy arra, vagy tornára én is fogok járni.
A tornánál az a jó, hogy ott foglalkoznak addig a lurkókkal.

dorka24

Sziasztok,

Prücsök
Még mindig nem tudtam hozzájutni az oklevelemhez :cry: ugyanis a nőci vagy nem ér rá, vagy most éppen Barcelonában van. Megteszed, hogy a pároddal lefénymásoltatod (ha tudja a munkahelyén) a papírokat és elhozod majd a talira?
Mert néhányat biztos elfelejtettem :oops:
A Minimax Kölyökhajó még nem nektek való, arra már a járni tudó gyerekeket szoktam küldeni ill. akit már leköt egy kb. 1 órás program, tehát kb. 3 éves kortól. De ha visszamegyek tuti szervezek Gergő korúaknak is programot, így arra majd jöhettek ti is :wink:

Dorka
Mi az elejétől fogva külön szobában fektetjük Gergőt és nagyon jókat alszik így, este fel sem kel, csak reggel 8 körül.
Nálunk apa dolga a következőkből áll:
- reggeli keltegetés, közös dumálás és mosolygás (én ekkor még alszom). Mikor menne felkelek és az ajtóban integetünk neki :cry:
- amikor hazajön szintén dumálnak egy kicsit, megszeretgeti
- szinte mindig ő eteti gyümölccsel, ezért ezt 7 órára toltuk el, hogy tuti hazaérjen
- utána lefekteti aludni
- este együtt fürdetés

Kaki ügyben szerintem tornáztasd, hogy a lábát felnyomod a hasához. De ha csak anyatejet eszik még akkor nem baj, ha ritkábban kakil.

A Pagonyos programokat mindenki dícséri, de hát még több, mint egy hónap kell, mire a Berregő betölti a fél évet. Utána meg itt lesz a tél, hideg, latyak jajjjj, már előre félek a túl ill. alulöltöztetéstől :?
Mi lesz velünk télen ha már nem lehet napsütésben sétálni?? :shock:

Panzej
A Micike becenév szerintem is nagyon aranyos :)

Na amíg alvás van vasalok egy sort, hátha egyszer a végére érek :roll:

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!:-) Aranyosak vagytok, hogy drukkoltok nekünk.
Küldtem ma mindenkinek mailt remélem elment, ha esetleg nem akkor bocsánat. Leirom ide is:

Van egy oldal ahova pályáztam a kutyikat, szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha lehet és időtök engedi nézzétek meg a kutyiaimat: Ők a http://www.fotopalyazat.mindenkilapja.hu/ lapon a képek 2 menüben a 64, 67-es kölyök kép és azt hiszem ugyanebbe a menübe, de lehet hogy már a hármas menübe esik a 111, 114-es vicces kép. Nézzétek meg őket, és amelyik tetszik nektek arra szavaznátok? Az a baj csak egyre lehet.

Előre is köszönjük a szavazatokat:-)
Kép

Ez az egyik kép Sábáról:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

sziasztok!

Brik! A te kutyaid a legaranyosabbak! De tényleg! Arwen-re szavaztam, nagyon édi a kosaras kép :).

Mi taknyosak lettünk, megy a porszivozas, hurra :(.

Dorka, nalunk a munkameszosztas kb u.a., mint Gabekéknal.
Ha Apa itthon van napközben (kötetlen munkaideje van) én le szoktam lépni shoppingolni vagy alkoholmentes sörözni :lol: baratnökkel 8). Ha itthon van és ram jön a takarithatnék akkor elviszi Vincét sétalni.
Ejszaka az elején is altalaban felkelt tisztaba tenni. Lelkileg nagy segitség volt, de ö mondjuk nem egy nagy alvasigényü ember (én viszont igen :mrgreen:).

Kaki: keverj öszibarackot vagy sütötököt a többi gyümihez, vagy adjal neki azt tisztan, altalaban garantalt az eredmény :wink:.
saara

Sziasztok!

Én magam részéről demonstrálnék a rossz idő, hideg, szél, eső és társai ellen. Fúúúúj

Akkor 18.-án 11 órára jeleztem, hogy lefoglalnánk az egyik helyiséget a tali helyszínén. Holnap visszahív a lány, hogy megerősítse a foglalást.

Dorka: Apa nálunk dolgozik éjt nappallá téve, de este ha hazaér mindig "átveszi" Bít fürdetésig. Ez olyan 7 és 8 közé eső időszak. Ilyenkor megy az örömködés, játék, móka, kacagás. Aztán fél 9-kor anya (vagyis én) engedi a vizet, addig apa előkészíti a gyerkőcöt a fürdésre, vetkőztetés, olajozás...stb. Utána együtt fürdetünk, de mostmár inkább apá a főszerep, én csak aszisztálok, aztán apa végzi az utómunkálatokat fürdés után, törölgetés, pelusozás, olajozás stb. Ez van hétköznap. Hétvégén ki sem engedi a karmai közül a gyereket, akkor egész nap elvannak, ő cipeli mindenfelé kenguruban, vagy babakocsiban, jól el is rontja nekem hétfőre a jól nevelt gyerekemet :)
Éjszaka saját szobájában alszik, mint Gabekéknál, és most szerencsére újra nem kel fel, mióta megvan a fog. De amikor sokat felkelt, akkor felváltva keltünk hozzá apával, igaz a végére mindig kellettem én is, mert mellem, amiben tejcsi van csak nekem van :wink:

Prücsök: Van hűtős rágókánk, de sajnabajna Bálint annyira nem bírja. Egyet belerág és dobja is jó messzire... mégse olyan érdekes, mint egy mosogatószivacs, vagy egy alufólia, esetleg egy nylon zacsi :wink:
Sajnos a pénteki jógát mi kihagyjuk. Több okból. Amióta ezek a tüntetések vannak mi nagy ívben kerüljük a belvárost és holnap megint szervezkednek valamit a hírek szerint. Na meg készülünk a hétfői utazásra. Meg nem nagyon akarom most Bít emberek közé vinni, nehogy összeszedjen valami kórt így utazás előtt.
Ja, amúgy remélem az utricától csak a melled lesz Pamela A-s az agyad nem :lol:

Panzej: Hát gratula ehhez a szép szüléshez. :)

Timi: Hannababának sok-sok puszi és jobbulást! Szegényke, ez már a második felszúrás volt?

Na még akartam volna írni, de szerencsétekre a gyerkőc nagyon nyűgi, úgyhogy lépek, majd jövök

puszi
Lilla

lilló

Sziasztok!

Brigi!

Én Sábának küldtem egy szavazatot, nagyon édes mindkét kutyus!

Prücsök!
Tulajdonképpen lehet, hogy csak én vagyok a béna, mert többen is tudnának vigyézni Botira, csak aggályaim vannak.
Például anyósom némelyik délután el tud jönni Botira vigyázni, illetve anyukám is persze, csak ők sokkal messzebb laknak, ezért esti programokra anyut nem szivesen rángatnám ide.

Anyósom tényleg nagyon szolgálatkész, de őszintén szólva mindig valahogy borotvaélen táncol a viszonyunk, mert nagyon könnyen a fejemre tud nőni, akkor pedig inkább nem hivom.
Télen már volt egy feszültebb időszakunk, amikor ide erőszakoskodta magát, egy héten négyszer itt dekkolt nálam. Akkor megfogadtam, hogy nagyon óvatosan fogom megkérni bármire is, mert nem érzi, hol a határ.

:evil:

Sára!
Sajnálom szegény Vincust, hogy allergiás! Az biztos, hogy igy nehezebb lesz főzni neki, de hátha tényleg kinövi majd.

Nem tudom, közületek hányan adják a picurnak a Chamomillát fogzási panaszokra. Botit mi ezzel etetjük és úgy látom, nagyon sokat segit neki, alig ébred fel éjjel.
Egy gondom van csak. Az ugye a feladat, hogy se bogyó előtt, se bogyó után nem szabad enni-inni fél óráig. Nálunk mindig az történik, hogy 5 perccel a bogyó bevétele után Boti üvölt, hogy szomjas és egyszerűen nem tudom elaltatni. :(
Szerintetek kb. 15 perccel bogyóevés után lehet vizet adni neki?

Dorka!
Botinak is volt székrekedése, amig szopizott, volt, hogy 1 hétig is!
Egy gyógyszerész anyuka ajánlott a Laevolac szirupot, ami cukorszirup, vény nélkül kapható és azért jó, mert nem szivódik fel, csak meghajtja a babát. Nekünk azonnal hatott.

Persze előbb próbáld végig a natúr megoldásokat, én is akkor vettem meg a patikaszert, amikor már semmi nem használt, bár szerencsére Boti egyáltalán nem volt rosszul.

Sziasztok!

Kinga
kgk

PP!
Köszi, lementettem a táblát. Nagyon jó!

Prücsök!
Nekem sincs „extra mennyiségű” lefejhető tejem. Mindig trükközöm kell, 3-4 fejésből jön össze 100-120 ml, és ez általában az első tej abból a ciciből, amiből nem szoptattam. Úgyhogy vizesebb is, édesebb is. Nem tudom, ennek köszönhető-e, de Máté 200-250-et meg bír enni egyszerre. (Tapasztaltabbak: 4,5 hósan mennyit eszik egy átlag gyerek ml-re? M most 6150 g.) Azt hiszem, nem baj, ha heti egyszer - kétszer ilyen tejet kap ---- sokkal nagyobb a haszon, ami abból származik, hogy boldog az anyukája, mert végre kimozdult. :)

Nálunk apa fürdet, meg baby-sittel, amikor én hastáncolok. Éjszakázást is vállal(na) ha fejnék le tejet éjjelre. De ez még csak 1x volt.

Kicsit aggódom mostanában, mert úgy érzem, Máté mozgásában kicsit le van maradva. Még nem fordul meg, és ha hason van, 10-15 percnél nem tartja magát tovább. Közben így is sokszor lerakja a fejét. Aztán elfárad és reklamál. Remélem, majd behozza a lemaradást. Ja, és éjjel még mindig 2-3x kelünk, anyukám azzal idegesít, hogy nincs elég tejem, és éhes, azért ébred annyiszor. De ha két ciciből is szoptatom, akkor bukik utána, és ugyanúgy felébred éjfél – egy között. Ötletek?

R.
rita81

PP!

Prücsök!
Nekem sincs „extra mennyiségű” lefejhető tejem. Mindig trükközöm kell, 3-4 fejésből jön össze 100-120 ml, és ez általában az első tej abból a ciciből, amiből nem szoptattam. Úgyhogy vizesebb is, édesebb is. Nem tudom, ennek köszönhető-e, de Máté 200-250-et meg bír enni egyszerre. (Tapasztaltabbak: 4,5 hósan mennyit eszik egy átlag gyerek ml-re? M most 6150 g.) Azt hiszem, nem baj, ha heti egyszer - kétszer ilyen tejet kap ---- sokkal nagyobb a haszon, ami abból származik, hogy boldog az anyukája, mert végre kimozdult. :)

Nálunk apa fürdet, meg baby-sittel, amikor én hastáncolok. Éjszakázást is vállal(na) ha fejnék le tejet éjjelre. De ez még csak 1x volt.

Kicsit aggódom mostanában, mert úgy érzem, Máté mozgásában kicsit le van maradva. Még nem fordul meg, és ha hason van, 10-15 percnél nem tartja magát tovább. Közben így is sokszor lerakja a fejét. Aztán elfárad és reklamál. Remélem, majd behozza a lemaradást. Ja, és éjjel még mindig 2-3x kelünk, anyukám azzal idegesít, hogy nincs elég tejem, és éhes, azért ébred annyiszor. De ha két ciciből is szoptatom, akkor bukik utána, és ugyanúgy felébred éjfél – egy között. Ötletek?

R.
rita81

PP!

Prücsök!

R.
rita81

Sziasztok!

Köszi, hogy szavaztok:-)

Én viszont hiányolom a gyermekekről a képeket:-) Nagyon szeretem nézegetni a gyermekeiteket!
Tessék képeket feltenni:-)

Nálunk néha Norbi anyukája vigyáz Lilire, de én addig tiszta ideg vagyok amig nem látom meg Lilikét, és ez sajnos mostanába még jobban fokozodott, mármint ez a félelem:-)Pedig tudom, hogy jó helyen van, vigyáznak rá. Így mi a hét év alatt kétszer voltunk szórakozni.

Mondjuk nem hiányzik, de mondjuk táncolni én is elmennék vagy tornázni. De egyedül nem jó.

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Halihó!

Ma alvási sztrájk van! Na mindegy!
Katánk hasizmozik, a fordulásban ott tart, hogy fellöki a lábát lendül és orrafordul, popsi az égnek és jön az üvöltés, mert se előre se hátra! :lol: :lol: Ebből lesz gondolom a fordulás!
Ma teljesen lehülyültem, már üvöltött egy ideje, mikor rájöttem hogy kajás! Az okés hogy hülyülök, de ennyire? :twisted: :twisted: :twisted:

Dori
Nálunk a munkamegosztás a következő. mivel apa kötetlen rendben dolgozhatna ezért ő intézi az ügyeket, bevásárol!
Itthon pedig Katát hurcolja, míg én este shnellben rendberakom a házat. A fürdés előtti öltöztetés és torna az övé, illetve a fürdés! A szopi utáni játék is az övé, és övisz lefektetni, ilyenkor én már elvonultam a fürdőbe!
Bevállalt heti 2 délutánt, hogy tudjak majd tornára járni! :twisted:

Rita
Itt mondtuk egymásnak épp, hogy nem hasonlítgatjuk a gyerkőcöket! Nincs értelme! Mihez/Kihez képest van lemaradva? :wink:

Saará
Talira igyekszem eljutni! Apával megegyeztünk, hogy ez a gyerek nem lesz beteg! :lol: Illetve ő ezt hajtogatja! Én is számolok ezzel az alergiával, felhívtam egy gyerek gasztroenterológust és mondta, hogy tej és gabona az átlaghoz képest később kerüljön a ygerek szerveztébe a hozott gének miatt! :twisted:
Már csak a nagyszüleivel kell majd megértetni ezt! :twisted:

Nekem sincs segítség napközben, ráadásul a nagyszülők 300km-re leknek! Jó is, meg nem is! De mi választottuk! :wink:

Jobbulást minden beteg manónak! :lol: :P

Kép
anid

Sziasztok!
Üdv mindenkinek.

Én új vagyok és látom rengeteg itt a hozzászólás viszont visszaolvasni nincs időm sajnos.
Viszont ezek szerint jó helyre kerültem mert tudtok nekem segíteni talán. :)

A Sote II klinikán szeretnék szülni, kérdésem hogy kinél lenne jó? Azt hiszem legjobb lenne magánrendelésre járni és a vizsgálatokat meg a kórházban elvégezni.

Most 6 hetes terhes vagyok úgyhogy még van idő bőven.

Egyébként a lányomat a Szt. Istvánban szültem, de onnan gyorsan átkerült a Sote II-re a PIC-re, mert sajnos tüdőgyulladása lett szülés közben. Szerencsére gyorsan meggyógyult, és most már boldog 15 hónapos baba. De tetszett a környezet a Klinikán, a dokik hozzáértése, a gyermekágy, úgyhogy eldöntöttem legközelebb itt szülök, bár a szülőszobához még nem volt szerencsém. Milyenek? Erről is tudnátok egy-két szót mondani? Vannak alapítványi szobák is?

Dr. Ács Nádorról hallottam egy-két dolgot, szerintetek ő milyen?

Köszi
Kriszta
szkriszta

Szia! Üdv a fedélzeten!

A dokit én nem ismerem ,de itt mindenkinek megvan a maga favoritja!Biztos adnak a lányok infót! És a szülésznők segítségében sem csalódott egyikünk sem!
Én Dr. Melczernél szültem, okés volt! Magánrendelése uo.van, ahol az Ács dokié! 7000Ft és a vizsgálatok a klinikán!

Hogy hívják a babád?
Ne haragudj, ha megkérdezem, de hogy lehet tüdőgyulladást kapni a szülés közben?

Kép
anid

Sziasztok!

Szkriszta:üdv közöttünk!Gratula a picurhoz!
Szerintem a csajok dokija mind jó!

Köszi a válaszokat!
Akkor úgy látszik csak nálunk nincs fix Apázás! :cry:
Pedig elvileg ő többet van itthon, mint az átlag papíron(24/48).Amikor meg itthon lehetne mindíg dolgozik valahol(rokonoknál).Reggel még alszunk(4), este nem jön haza, ha bent dolgozik, ha itthon, akkor is csak később, amikor már elrendeztem a Norbit, vagy már alszik is.
Az kivételes alkalom, ha itthon van és játszik vele, vagy hazaér fürdésig és fürdenek.
Anyukája imádja a Norbit és segít is, de én inkább azt szeretném, hogy ne a nagyinak legyen lepasszolva a gyerek, ha nekem valami halaszthatatlan dolgom akad, hanem az apjával legyen.
A 7 hónap alatt kb.3-szor vigyázott rá egyedül.

Ezért elég feszült szoktam lenni és már többször is leültünk megbeszélni, de ekkor mindíg azt mondja, hogy ő dolgozni jár, nem a kocsmába.

Na befejeztem!

A Norbi már kapott, kap gyümiket és azóta nincs rendszeresen kaki!
Előtte csak szopinál, valamikor napi több is akadt.
És az a borzasztó, hogy éjszaka elkezd vonaglani és félálomba dobálja magát.Én meg simizem, nyomkodom, ciciztetem stb. végre visszaalszunk, aztán kezdődik minden előlről.

Huncut: Köszi! Megkaptam!

Átálok olvasóba :wink:

dorka24

Rita, emlékszel? én is itt paraztam, hogy V le van maradva. Ö 6 hosan fordult meg elöször (hatrol hasra). Utana titokban tartotta a tudomanyat egy ideig :). 9 hosan ült fel elöször. Mostmar ugy megy négykézlab, mint a gyalogkakukk :lol: Menni még nem megy, de nincs lemaradva.
Ilyen korban szerintem normalis a 10, 15 perc hason.
Ha aggodsz, vidd el a dokihoz, meg tudja nézni le van-e maradva.

Nem tudom mennyit kellene ennie. 200/250 ml biztos, nem kevés :)! Valamelyik adatok kell 150-el szorozni talan?? NEm tom, bocs :mrgreen:

Dorka, és a parod szivesen jatszik Norbival?

Hat Apan és anyamon kivül én is nehezen bizom masra a gyerköcöt. Anyos pedig rendes, de valahogy nem megy... egyelöre. Par év mulva, lehet örömmel rasozom majd 8)!

Szkriszta, szia! üdv a fedélzeten! A szülöszobak nagyon szupik, néhany éve ujitottak fel öket. EGyagyasak, szép, tisztak.
Nincs tul sok alternativ szülöeszköz, de allithato, modern az agy, van labda, allithato fotel, zuhany (minden szobahoz tartozik egy fürdöszoba, nem kell kimenni a folyosora). Ha elmész a felkészitöre lehet jelentkezni szülöszoba-latogatasra. Ott megnézheted élöben, mehet a parod is.
Fizetös egyagyas szobak is vannak egy emelettel a gyerekagy fölött, de azokat itt még senki nem probalta ki.
Ja és gratula a kis pocaklakohoz :)!

Most jajgatok én is egy kicsit, jo :)? Biztos az idöjaras, vagy a hormonok.. :lol: Ugy nyomaszt ez az allergia :cry:! Mit fogunk enni, a se tojast se tejterméket nem lehet? A zöldséget V egyelöre utalja ugye. Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy késöbb mast együnk, mint ö. Szoval diéta mindenkinek :(!

Orrszivas: Van valami tippetek, hogy ne üvöltse végig az egészet?
Ki szoktatok fözni minden szivas utan ahogy le van irva a nagy könyvben?

Brik, képet nem teszek fel, mert Apa nem szereti (félti a gyereket... én is egy kicsit. Lehet hülyén hangzik, de ez van... :)) Küldök mailben, jo :)?
saara

Hali

Írtó jó dolgom van, Kata mégsem sztrájkol! :P

Saara
Ezt az képtiltást elmeséled?

Alergiás félelmed osztom, azt hiszem vannak ilyen szakácskönyvek ahonnan recepteket lehet lesni!
Mi azért mondjuk (de lehet hogy csak megnyugtatásként), semmi baja nem lehet Katának!
Én már apa miatt most nélkülözönm a tejet, meg lehet oldani! A baj csak az, hogy mondjuk a laktózmentes tejbőlé 1 liter 200-400Ft között van, gluténmentes készítményekről ne is beszéljünk! A Lehel téri piacon szoktam néha vásárolni a keresztgyerekeknek ha jönnek, hát mit ne mondjak, húzós!

Porszívózást meg úgy oldom meg, hogy bohóckodok, a csurim rázom neki a fejem tetején! Vagy egy hajtincsem lelóg és azt nézi! :roll:
Ja, és nem fertőtlenítem mindig, csak mosom!

Nem vagyok híve a túlzott sterilitásnak! Ne érrtsétek félre, de szerintem kell a gyerek inmunrendszerét így is erősíteni. Meg eszembe jut, hogy nekünk sem volt sok ketyere, mégis felnőttünk!
Hátrányosabb helyzetű gyerekekre gondolva ott sincs mindig minden sterilizálva, s mégis felnőnek! Persze, ha lehet mért ne, de szerintem túlzásba sem kell esni!

A számolás: testsúly szorozva 150-nel, osztva héttel! Aszem! :?

Kérdés!
Azt mondják, hogy a baáknak a születési súlyukat 6 hós korukra illeik megduplázni! Mi van ha ez nem történik meg!? Katának a következő hónapokban 1.5 kilót kéne híznia, holott eddig havi max. 500grammot produkált! 3200grammal született és még mindig nem érte el az 5 kg! Lehet, hogy az a pezsgő ott pimpósodik meg a hűtőben?

Dora
Szerintem az apukákat sem lehet/kell összehasonlítani! Lehet, hogy a párod a munkával fejezi ki a gondoskodási hajlamát! Ő így mutatja meg, hogy fontosak vagytok neki, biztonságot akar nyújtani! Nyugi, ha lehet focizni a sráccal biztos hogy nem tudod őket szétválasztani!
A párom szeirint most az anyjára van szüksége a gyereknek, amit megtesz az a max.
De jól van ez így, eljön még az apák ideje is!
Pl.: Apa! Vigyél ide.../oda! Gyere értem...! Csináljuk ezt és ezt...! :twisted: :twisted: :P :P

Ne ekkor mi szépen hátradőlünk és élvezkedünk a kádban, fodrásznál, bevásárló központban, konditeremben, kiránduláson...stb!!! Csak még egy-két három év! Hajrá csajok! :P

Kép
anid

Sziasztok!

Anid: végül is igazad lehet, csak nem így képzeltem a családi életünket :cry:
Igaz, hogy most leginkább anyára és cicire van szükségük, de ha már van apja is, és velünk van szerintem rá is.

Szerintem ez a borzalmas ebben az országban és biztos máshol is, hogy ha vállalunk gyereket és nem egyből lepasszoljuk bölcsibe, babysitternek,és megyünk vissza gályázni a munkahelyünkre,akkor ez legtöbbször az apákon csattan.Tisztelet a kivétel, de szerintem az átlag ez.
Hol vannak a családbarát munkahelyek?Mindkét részről?

Saara:amikor játszik a Norbival azt szerintem örömmel teszi.

dorka24

Na, tegnap nem hagyott írni a csöpp lány + a babanet is rossz volt, így most gyorsan pótolom.

Dorka,
Munkamegosztás téren nálunk is inkább én viszem a frontot. Bálintomnak nagyon csöpp Blanka, de ezt tudtam már ezer éve, hogy az ilyen pici babákkal nem igazán tud mit kezdeni, még ha az a saját gyerkőce is lesz. Ehhez képest egyre többször veszi fel és szórakoztatja, amíg én vacsit készítek, fürdök stb… Sőt az első közös hétvégi reggelünkön is ő mondta, hogy hozzuk át Blankát hozzánk. :) Szóval én nem panaszkodom. Pár év múlva úgyis tényleg az lesz, amit Anid írt: ő játszik vele és meg jól megérdemelt pihenésemet töltöm majd. Fel a fejjel, majd összenőnek ők is.
Kaki ügyben én a kamillateát alkalmazom Blankánál. Sok cukorral, néha egy csepp citromlével is. Elvileg minden etetés előtt kéne. Meg a rendszeres pocaktorna masszázzsal segíthet.

Gabek,
A fénymásolást intézem, persze. :wink:
Már készülsz vissza dolgozni egyébként? Korábban írtad, hogy esetleg Gergő fél éves kora körül visszamennél… Hogy fogod megoldani? Azért kicsi irigyellek is ám, amiért ilyen jó a munkád + a munkahelyed és így szereted. (Na jó, az én munkám is jó volt, csak kinőttük egymást.)

Brik,
Nálam Shába nyert. De nagyon sok sharpeit neveztek, hihetetlen számomra – még ha több kép is van 1-1 kuty iról. Édesek! :P

Lilló,
Mi azért megyünk jógára. Számításaim szerint kievickélünk a városból, mire nagyon belelendülnek a tömegmegmozdulásba. Amúgy mi is utazunk haza Ajkára, de mi már délután. Ehhez képest még sehol nem tartok a pakolással, pedig az ebek is jönnek.
Pam A. ügyben Sarah nem említette, hogy agyban is hatna az Urtica negatív előjellel, így remélem nálam sem fog. :D Mellben már alakulok.

Timi,
Most hogy ezt a sok adminisztrációt készülnek bevezetni az egészségügyben, dűlőre jutott már az ex-főnököd?

Sara,
Hát nem irigylésre méltó ez a sok allergia, de azért ne csüggedj. Sokan élnek ezzel. A legnagyobb baj az vele szerintem, hogy a pótló termékek drágák. Hát ez van, de drukkolok, hogy kinője, de főleg, hogy bele se nőjön igazán Vincus.
Nálunk Bálint szerencsére csak a kakaóvajra érzékeny, de így legalább több csoki jut nekem. :lol:
Az urticát kúra jelleggel mennyi ideig kell szedni? Egy hétig?

Rita,
Akkor lehet, hogy nekem sincs olyan kevés tejem… A múltkor, hogy berepedtem, én is egész jó mennyiségeket tudtam fejni egyből.
Mozgás ügyben épp ma olvastam, hogy „ha a gyermek nem szeret hason játszani, akkor várhatóan később kezd el mászni, vagy teljesen kihagyja ezt a fejlődési lépcsőt”. Szóval ez nem létzsik komoly gondnak, végülis minden gyerek más.
Ötletként az jutott eszembe, hogy többet lehetne masszírozni a hátát – először talán a lábadon fektetve, hogy szokja a helyzetet és így ha teszel elé játékot, láthatja, ha el is fárad a kis nyaka. És ez amúgy is a mozgáskorordinációban fontos izmokat mozgatja meg, azt mondta a nő. A másik, hogy próbáld meg úgy hintáztatni, emelgetni, hogy a hátadon fekve felhúzod a térded és ráfekteted. Blanka ezt imádja! Tisztára úgy pózol, mint egy ejtőernyős. :D Hátha ettől is szokja a pozíciót. Ennél először persze Blanka feje is tök hamar lefittyedt, de már tök jól belejött. Én még „fitt ball”-ra (ennek nincs magyar neve?) szoktam fektetni és ott is emeli már a fejét + ez még az egyensúly fejlesztésére is jó.

Szkriszta,
Gratula a babához! A kórházról nekem is pozitív véleményem és élményeim vannak. Az Ács doki a szobatársaimnál altatóorvos volt, de bejött minden nap (persze a fájdalomcsillapítót EDA után még be kellett adnia) és tök kedvesen elbeszélgetett velük. Szóval bár nem ismerem, de szimpinek tűnik.

Na megyek, irány a jóga + a pakolás.
Szombaton osztálytalálkozom és majd szerdán jövök csak vissza, addig grafománkodjatok.

Jó hétvégét mindekinek! És napsütést! :D :D :D (Eddig szerencsére nem jöt be az eső, amit a Németh Miklós jósolt.)
Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Anid! Tök jó hangulatú leveleket írsz mostanában! Tegnap Újpest központban láttam valakit 9 óra körül, akiről azt hittem, hogy te vagy. És vártam a tornán, hogy összefutunk, de ezek szerint nem te voltál :(

Rita! Szerintem Máté mozgása semmiben nem mutat lemaradást. Robi is egy ideig kb. 15 percig volt hason, és utána nyüszíteni kezdett. Akkor kezdi majd el élvezni, ha megerősödik, és jobban tartja majd magát. Az eldőlés különben már a kezdete az oldalra fordulásnak. Robi már tud hátáról hasra, jobb oldalra fordulni. Eleinte ő is "eldőlt", és mint egy kifli kifurdult. Ezt ráadásul fürdésnél, és pelenkázásnál produkálta, és nem értette a férjem, aztán kiderült, hogy mit akar. Nagyon egyéni bír lenni a mozgásfejlődésük. Pld az egyik ismerős kisfiú 5 hónapos korára annyit tudott még, hogy hason feküdt, és stabilan tartotta a fejét. Szerintem ő kb fél évesen fordul majd át, és azt se ringlispil tempóban tesz majd. Ettől szép az élet! Nem vagyunk egyformák. Viszont a beszédfejlődése ha jól sejtem nagy ütemben halad a fiadnak? A kiskönyv is azt írja, hogy jegyezni kell a produkciókat, és abból nyomon lehet követni a rá jellemző tempót.

Az éjszakai felébredésnek sok oka lehet. Ha még plusszban is tudsz fejni, akkor nem hiszem, hogy a mennyiség kevés. Pld melege lehet, vagy fázik, vagy jön a foga, vagy büfizik... Én is mindkét ciciből szoktam megetetni lefekvéskor, és az általában kitart reggelig. Igaz Robi büfi miatt nem szokott felkelni. Most az én fiam a mozgással van elfoglalva. Amióta forog, azóta kevesebbet dumál, és mintha a fogzási papaszok is csökkentek volna, bár még nincs egy foga se!

KépKép
toreau

Sziasztok!

Köszönjük a szavazatokat!

Nem tudom olvastátok e hogy fotózást lehet nyerni, Lilikének szeretnék a sok rossz mellé egy pozítiv élményt adni neki:-) Hogy fog örülni, ha sikerül:-)

Saara köszönöm a képeket:-) Nagyon édes gyermeked van:-)

Tegnap estét végig bögtem, tegnap lett volna a kisfiam 1 hónapos:-)

Puszi!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Bocs, hogy múltkor háromszor tettem fel a hsz-t, azt hittem, nem akar működni a babanet.

Anid,
a „Nagy Könyvhöz” képest érzem lemaradottnak Máté mozgását. De én is azt hiszem, hogy nagy baj nincs, csak máshogy fejlődik. Toreau, azt mondod, a beszédfejlődése biztos előrébb van. Ezt miért mondod? Egyébként, lehet, hogy így van, mert sok, változatos hangot tud kiadni. Sára, neked is köszi a bíztatást. Úgyis 25-én megyünk rendelésre, majd akkor rákérdezek. De most jut eszembe, hogy múltkor olvastam a Kismamában, hogy az a abba, akinek a fejlődést nyomon követik csak 7 hósan fordult meg. És azzal sem volt semmi baj. Prücsök, köszi neked is az ötleteket. Ezt a lábon emelgetést velem is csinálta anyukám, és nagyon szerettem.

Máté is mindig ordított az orrszívástól. Meg sem fordult a fejemben, hogy úgy is lehetne, hogy ne ordítson. :( Egyébként mi sem szoktuk kifőzni. Gondolom, akkor kell, ha több testvér van, hogy ne adják át egymásnak a bacikat.

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Képzeljétek, most fordult át a Máté! Most épp Briknek írtam levelet, nem néztem oda, és most már háton nézeget, pedig az előbb hason volt. Lehet, hogy véletlenül átborult, de már régen nem csinált ilyet.
:lol:
rita81

Sziasztok!

Miénk gyerek már alszik két órája, nemtom mi van, ritkán alszik ennyit egybe nappal - mondhatni soha.
Szennyestartó üres, mindent kimostam, szóval most van időm kicsit olvasgatni, irogatni. Főzni majd ha ébren lesz, más dolgom nincs is.

Brigi: én nem tudtam behatolni a kutyás oldalra, mert mindannyiszor azt írta, h türelmet kér, most túlterhelt a rendszer :( de ha sikerül, akkor szavazok ígérem.

Sára: Ej de sajnálom ezt az allergiás dolgot. Nem lesz ez könnyű Nektek így, se Neked, se Vincusnak. Remélem kinövi.

Orrszívás, orrszívó: én nem szoktam fertőtleníteni, hiszen csak Bí használja. Elmosni elmosom, ha beleragad áztatom, ennyi. Nálunk csak akkor volt visítás, mikor napi ötször kellett szívni, ha csak néha szívjuk Neki, akkor nem sír.

Rita: Gratula Máténak az átforduláshoz! Ne aggódj, hogy le van maradva vagy mittudomén... mihez képest van lemaradva? Hess buta gondolatok! Tudod, soha ne hasonlítgass aranyszabály :!:

Bálint mostmár kizárólag négykézláb hajlandó lenni. Folyton így rendezi be magát, aztán ringatózik előre-hátra. Azt mondta tegnap a védőnéni, hogy hamarosan elindul négykézláb, ez annak az előjele. Annyit szidtam már a védőnőt, hogy most hadd dicsérjem kicsit, tegnap itt volt és tök jófej volt. Beszélgettünk a hozzátápiról is, mert ugye hamarosan félévesek leszünk és aktuális lesz. Teljesen normális dolgokat mondott. Most kifejezetten segítségnek éreztem az ittlétét. Bálintra meg azt mondta, hogy jóval előrébb jár a koránál méretekben is, meg tudományokban is. Azt mondta, hogy nagyon értelmes kiskölök és látszik, hogy van vele foglalkozva. Már bocsi, hogy így dicsekszem, de dagad az anyai keblem a büszkeségtől :)

PP:Köszi a táblázatot, nagyon jó. Ez melyik Kismama számban volt? Nekem elkerülte a figyelmemet vagy ezt az egyet nem vettem meg?

Hú, hétfőn utazunk. Már nagyon-nagyon várom, egy hét apával, Istenem de rég volt :) Előtte még becsusszan egy kis anyóslátogatás hétvégén, meg egy babanéző, de az a lényeg, hogy nemsokára hétfőőőőő.

Puszi:
Lilla

lilló

Sziasztok!

Rita!
Szerintem se izgulj Máté miatt!

A mi védőnőnk Boti 4 hónapos korától azzal piszkált, hogy már forognia kéne, amire őkelme nem volt nyitott egészen 7 hónapos koráig.
Semmi rendellenesség nem volt vele, a csontjai, izmai megfelelően fejlődtek. Egy dolgot biztos megtehettönk volna, mégpedig, hogy többet tartjuk hason, igy hamarabb megerősödött volna a felsőteste, de mivel ő is utált hason lenni, ezt nem erőltettük.

Amikor viszont elkezdett forogni, olyan sebességel tanulta meg, hogy ihaj, aztán hamar mászás, felállás, felülés, 1 éves kora óta pedig jár - bocs, szalad.

:)
A szakkönyvek nyilván átlagot vonnak, de én is megnéztem és a forgás legkorábbi idejének jelölik meg a négy hós kort, azt hiszem, hat hós korig tart ez az intervallum.

Máté majd szépen forog még neked annyit, hogy öröm lesz kapdosni utána, főleg pelenkázásnál nagy élmény!

:)

Lilla!
Jó készülődést az utazáshoz, tök jó lesz nektek! Kicsit irigykedem is őszintén szólva...

Sára!
Ne félj a kaja miatt! Biztos nem lesz könnyű, de hát a szoptatást is csak meg kellett tanulni és aztán belejött az ember, sőt, ez igaz az egész gyerekgondozásra! Most meg itt szakértjük a dolgokat, mint öreg rókák!
Megtanulod majd hamar, mit hogy adj Vincusnak, nem lesz semmi gond!

NA megyek, mert épp robban a kukta - kis túlzással...

Sziasztok!

Kinga
kgk

Halihó!

Régebben szokásunk volt kajatippeket adni! Tessék feleleveníteni ezt a szokást! :P :P

Nálam sajnos kiolvadt már az összes állat, hétvégén megyek feltankolom a hűtőt! Apának a múltkor malacka helyett marhát adtak és csak csodálkoztam, hogy az istennek nem akart elkészülni a pörkölt! Ráadásul még vén is lehetett a marhája! :P

A forgásunk megakadt az oldalara hömbörgőzésnél és KAta bele is aludt a testmozgásba! :P :P :P

Lilla, Prücsök
Jó szórakzást, pihenést!

Toreau
Megnézem a torna órarendet, s ha sikerül elmegyün ka jövőhéten mondjuk kedden! Megnézzük, hogy milyen is az a torna!

Brik
Úgy látom nem kaptad meg a privimet! Na mindegy! IDŐ!IDŐ!IDŐ!

Kép
anid

Sziasztok!

Én is egyetértek az előttem szólókkal, szerintem is teljesen felesleges összehasonlítgatni melyik gyerkőc milyen idősen mennyit evett, miket csinált, mert minden gyerek más és más.
Általában a későn érő gyerkőcök behozzák a lemaradást. Erre a legjobb példa a keresztlányom, aki nagyon sokáig nem akart megszólalni, már mindenki aggódott, hogy mi van. Aztán amikor elkezdett beszélni olyan cserfes lett, hogy nem lehet leállítani. Amikor már mindenki unja a dumáját (tényleg rettentő sokat beszél), akkor szoktam mondogatni, hogy ezt vártátok, nem? :)

Mi úgy tűnik kezdünk kilábalni a betegségből, mármint mi szülők már teljesen rendben vagyunk, Sanyika pedig a gyógyulás útjára lépett, de még nincs teljesen rendben.
Sajnos rengetegszer kel fel éjjel és eddig teával, cumival meg tudtam nyugtatni, most viszont már csak szopizással. Szerintem éhes lehet, nem elég neki az esti, fürdetés után mennyiség, nem tart ki reggelig. Viszont éjjel sem szopizik normálisan, mert akkor meg belealszik. Nem igazán tudom mit csináljak vele. A doki néni azt javasolta, hogy a fürdetés után adjak neki valami bébiételt (pl sütőtököt) és utána még szopizzunk, hátha ez segít. Remélem.
Igazság szerint úgy érzem, mintha kevesebb lenne a tejem. Lehet, hogy eddig tartott a jó világ???

Most mennem kell, hív a "főnök".

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok,

Üdv mindenkinek újra.

Kösz lányok a válaszokat a tegnapi kérdésemre és a pozitív fogadtatást.

Anid:
hogy hogy kapott a lányom, Szofi tüdőgyulladást szülés közben az mind a mai napig nem derült ki. Lehet hogy túl sokáig elhúzódott a szülés (10 óra össz.) és ő már levegőt akart venni mikor még mindig nem volt kint, igy a magzatvízből nyelt. Ettől lehetett tüdőgyulladása. De legalább a magzatvíz tiszta volt.

Huncut: az én véleményem hogy tényleg éhes lehet Sanyika, ezért kelt fel eddig is ennyiszer éjjel, szóval amit a védőnő mondott (dupla vacsi) az biztos megoldást fog jelenteni ne aggódj. Mi is így csináljuk és Szofi reggelig alszik.

Sziasztok
Kriszta
szkriszta

Sziasztok,

Annyit írtok, hogy mire a végére érek az olvasásnak, addigra már nem jut időm írni.

Rita
Ne aggódj, Gergő is csak nagy ritkán fordul meg. Én rájöttem, hogy azért van, mert szintén utál hason lenni, és mivel neki háton jó, ezért miért erőltesse meg magát, hogy olyan helyzetbe kerüljön , ami neki sem tetszik. Perzse így nehéz lesz négykézlábazni, meg mászni is, erre már én is rájöttem. Ezért elvittem a Budai Gyerekkórházba, a korai fejlesztésre és ott találkoztam a leges-legaranyosabb orvosokkal, és ők azt mondták, hogy nincs semmivel sem elmaradva, majd előbb-utóbb behozza. De mutattak néhány kisebb tornát, amivel ez fejleszthető, majd a talin megmutatom neked is.

Dorka
Szerintem próbáld valahogy meghozni a párod kedvéd a Norbizáshoz.

Kép

Kép
gabek

bocs rányomtam, és elküldtem

szóval Dorka
Pl. mond neki azt, hogy milyen szépen mosolyog rá, vagy ha valamit először csinál akkor mond, hogy pont akkor csinálta amikor ő is ott volt, vagy valami kis kegyes hazugság nem árt. Persze, hogy focizni együtt fognak, de hol van az még!!!

SzKriszta
Üdv köztünk, nekem Bánhidy volt a dokim, ő nagyon profi szívesen ajánlom, ha még nem döntöttél biztosan,

Na most hívnak, pedig még írnék....

Gabek

Kép

Kép
gabek

bocs rányomtam, és elküldtem

szóval Dorka
Pl. mond neki azt, hogy milyen szépen mosolyog rá, vagy ha valamit először csinál akkor mond, hogy pont akkor csinálta amikor ő is ott volt, vagy valami kis kegyes hazugság nem árt. Persze, hogy focizni együtt fognak, de hol van az még!!!

SzKriszta
Üdv köztünk, nekem Bánhidy volt a dokim, ő nagyon profi szívesen ajánlom, ha még nem döntöttél biztosan,

Na most hívnak, pedig még írnék....

Gabek

Kép

Kép
gabek

Ha még nem lenne elegetek belőlem...

Saara
Hogyan derült ki ez az allergia dolog? Mik voltak a tünetek?

Valaki kérdezte a kajálást:
grammok számaX150= ennyi ml tejcsit kell ennie naponta. ahányszor eszik, anyival elosztod és így kijön, hogy egy alkalommal mennyit kellene ennie.

Van valakinek Halász Judit CD-je? Vadásztam rá a neten, de csak kazetta formában találtam, magnója meg nincs a Gergőnek :-(

Anid
Én úgy tudtam, hogy 3 hónapos korukra kell megduplázniuk a súlyukat, mi ezt néhány nappal később teljesítettük. De persze mindez attól is függ, hogy mennyivel született, kis súlyú babáknak ez könnyebben megy, a nagyobbaknak meg szinte nem is kell, mivel ők eleve jó erőben vannak, tehát ne aggódj.

Brik
Én is szavaztam a cuki kutyidra, szeretném, ha nyernétek. :)

Lilló
De jó, hogy megnormálisodott a védőnőd. Nálunk ez így zajlott:
- Hamarosan megkezdenénk a hozzátáplálást, kaphatnék néhány jó tanácsot, hogy hogyan kezdjem?- ez voltam én
- Kezdje gyümölccsel- ez ő
- Na jó, de mikor, mennyit, hogyan adjam neki, melyuk kajálásnál kezdjük, mivel?- ha esetleg nem tudná mire vagyok kíváncsi
- A gyümölcs az jó lesz, először kevesebbet utána egyre többet.---És pont, ennél többet nem mondott :twisted:
Ha ez eszembe jut mindig mérges leszek, szóval jó neked. Én ezért kezdtem el a kerületi baba-mama klubba járni, mert ott iszonyat rendes védőnő van, aki elmond mindent.
Írnál egy kör e-mailt, hogy pontosan melyik is az hely ahol találkozunk? Mert ugye van arra több is.

Na jó, már biztos elegetek van belőlem

Kép

Kép
gabek

Huncut! Azt mondjak, ha a gyerek felébred éjszaka és éhes azt jelzi, hogy nem elég mar neki az anyatej. Szoval hajra hozzatapi! Sanyika mar elmult 6 hos, nem? PP felrakott egy tablazatot nem rég, azon rajta van minden!

Tablazat: Minden év decemberében adjak ezt a bizonyos tablazatot a Kismamahoz. Naptar és az utso oldalon van a tablazat.

Dorka, Anidnak talan igaza van, de siman kiprobalhatod Gabek trükkjeit is :wink:! Sok olyan pasi van, aki nem nagyon tud mit kezdeni a kis répakkal:)

Lilla, Bii :) tényleg nagyon ügyes! Csak néztem, mikor 7 hetes volt és irtad, hogy atalussza az éjszakat :shock:. Szoval dicsekedj csak!
Jaj, de irigy vagyok az utazas miatt!! Erezzétek jol magatokat!

Anid, képtiltas: :oops: :mrgreen: szoval annyi, hogy intim dolognak tartjuk a képeket. Föleg, ha a gyerek van rajta. Nem szeretjük mutogatni, neten meg kifejezetten nem, mert ott azt sem tudod igazan, hogy ki nézi meg. (Most nem rolatok beszélek!). Szoval nem tetszik, ha igy belenéznek az életünkbe... Ez van!

Mi sajna kettesben maradunk V-vel hétvégén, Apa szegény megy a telekre arkot asni a gazvezetékeknek :roll:.

Timi, mizu?

Katunk receptet Sinlac-ra, nagyon bejött a manonak! Az a 90%-os tamogatas tejallergiasoknak ez korhoz van kötve?? Mert "csak" 76%-os tamogatast kaptunk ra.

Megyek, engem is hiv a fönök :)!
saara

Gabek, a tojasallergiarol nem tudtunk, most derült ki. Szerencsére még nem adtam neki....
Tejallergia tünetek: kapott turot és negyedora mulva :arrow: fulladas, kivörösödött az egész gyerek, tiszta kiütés lett.

Csöppentenek a karjara allergén anyagot tartalmazo cseppeket, megszurkaltak a karjat és igy nézték mire mennyire allergias (remélem ezt orvos nem olvassa :lol:).

Huuu, a védönöd tényleg nagy ész! Mennyi idös?
saara

Prücsök, Bocs, mindig elfelejtem: Pamela Anderson kura = 5 nap (én kicsit tovabb szedtem, talan egy hétig :? )
saara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?