Új privát üzeneted érkezett!

Jaj elfelejtettem. Geri legújabb hobby-ja a TV nézés. Ha a bemondó van a TV-ben kiabál, amíg át nem kapcsolunk egy másik adóra, ahol valami eseménydúsabb mûsor megy. Nem rontja ez a szemecskéit szerintetek? Bár elég messze ülünk a TV-tõl.

Golyó
golyó
 
 


Golyó,
annyira ne keseredj el, minden baba máskánt fejlõdik, lehet, hogy Geri már holnap ugyanolyan gyorsan visszafordul.

Lola
lola
 
 


Szia Lola!

Köszönöm a bíztatást. Az a legboldogabb nap lesz az életemben. Most láttam, hogy a gyerkõceink között csak 1 hónap van. Aranyos a fénykép ami a profilodban van és amit Ákosról írtál. Mi már használjuk a kanalat és Geri nagyon ügyes, ahogy közeledik a szájához hatalmasra nyitja. A legédesebb amikor evés közben mosolyog és brümmög és az egész gyümi a ruháján van.

Golyó
golyó
 
 

 
 

Megnéztem az augusztus 26-i találkozóról a képeket. Nagyon jók! Babák és anyukák aranyosak vagytok!

Golyó
golyó
 
 


Cory!

Oké, jó a holnap.

Norci
norci
 
 


Sziasztok!!!!

Végre újra van netünk!
Márti! Köszi és nektek is sok puszi, ha nem jöttök holnap (mi megyünk). Jó lenne találkozni, már hiányoztok! Kép

Megyek is olvasni, van mit bepótolnom...
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Szia Andi!

Wow! Kép Azért az vicces, hogy ilyen hosszú idõ után vasárnapra sikerült megcsinálniuk!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Hahó!

Sziasztok lányok!

Márti, szija! Gaz vagyok és dög. Amikor hónapokig be volt tojva a gépünk, az volt a bajom, aztán mire minden jó lett, kiderült, hogy lusta vagyok és mindig más dolgom van, mint a netKép Pedig így esténként igazán ideülhetnék és leshetném a topicot... Szal no comment. Egyébként jól vagyunk, megvagyunk! Nem talizunk holnap a talin? Ugyanis a talikra eljárogatunk Bálinttal, általában Tikk jóvoltából értesülök a helyszínekrõl és idõpontokról.

Golyó, szia! Hasról hátra fordulás: Sok bíztatót olvashattál, hogy a gyerekek milyen hamar megtanulják eme fortélyt, de íme egy kivétel: Bálint fiam kb. 8 - 8 és fél hónapos volt, mire rájött erre a számára rendkívül bonyolult dologra. Addig pedig maradt pl. az éjjelente anyu után üvöltés, mikor megunta a hasonalvást, és hasonlók. Most már olyan jóKép Egyébként minden mást kellõ idõben, ill. picit elõbb csinál(t), de ez az egy dolog valahogy sokáig megfejthetetlen volt számára. De ez nálatok úgysem így lesz, mint ahogyan nálunk!

Mindenkit puszilok, legyetek jók!

Beja + Bálint
Beja
 


Sziasztok!

Mi is megyünk holnap ha még elférünk.Kép

Minden kis betegnek jobbulást és minden ügyeskedõnek gratulálok!
Márti! Azért ez már komoly, hogy Ármin lemászik a fotelbõl.
Tiduj! De jó hogy megvagytok. Jó költözködést. Ha költöztetõ céggel költöztök és jó tapasztalatod van elküldöd a telszámot? köszi. Meg bárki akinek van jó cég akivel költözött szivesen veszem.
Rebi! Akkor most kis ketrecben alszotok?KépKép
Henke! De aranyos lehet Barni. holnap majd meglátom. Már alig várom, hogy játszak a kis srácokkal.Kép
Cory! Balunak viszek enni.KépKép

Hogyan készül a kislány a la Tikk és párja:
Sok munka, kevés együttlét, fáradtság. Irány a bükk egy nagy hétvégi kirándulásra. egész napos kirándulás egerben, vacsora a szállodában, szauna, üveg bor a heti hetes alatt aztán tv kikapcs és a többit a fantáziátokra bízom.Kép

Amúgy velünk minden rendben, Hanna folyamatosan dumál, nem mintha értenénk mit.Kép És ma rájött, hogyan kell a kefével fésülködni. Olyan édes volt.Kép

Akkor holnap találkozunk!

Jóéjt

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!
Golyó! Luca is csak hasra fordul, és nyöszörög, ha unja, de azért forduk megint, Ha elunom, beüktetem az autósülésbe, és a kezébe adok vmit.
Holnap megyünk, csak elõtte TBzünk egy kiadósat.
Kislány recept: vesediétás koszt a mamának - nekem két lánytesóm és két lányom van. És nagggyon sótlanul fõz anyu is, meg én is.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy lesz nekünk lányunk. Balu úgy lett, hogy már 2 hónapja próbálkoztunk, mikor bejött egy rettenetesen zûrös hónap. összesen 2-szer bírtunk együtt lenni, és fiú lett Kép

Gyertek holnap sokan! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok mind!
Cory invitálására vagyok most itt. Jól elolvastam ami hirtelen elérhetõ volt. És megpróbálok megint belefolyni a topik életébe. Hátha jobban sikerül.

Lola! Lebuktál. Megnéztem a profilod és felismertelek. (nagyon ügyes vagyok mi? Kép) Puszi annak a tüneménygombóc fiadnak!

Felállóknak gratulálok. Nagy dolgok ezek. Én csak tudom, Peti nem akar megfordulni.

Zsunya és a 5 hónapos Peti

zsunya
 
 


Ja Borcsa, ha te irtál bb néven a saját ;játékötleteink..;-be, akkor ezúton üzenem, hogy ott a régmegigért lista. Ha nem te vagy, akkor bocsánat. Kép

Zsunnny

zsunya
 
 


Zsunya! Valszeg Borisbogyó lesz, én írok jelszót, aláírásnak Borcsát, és rég nem jártam arra!
Felállóknak gratulálok!
Borcsa
borsts
 


>>Zsunya! Valszeg Borisbogyó lesz, én írok jelszót, >>aláírásnak Borcsát, és rég nem jártam arra!
>>Felállóknak gratulálok!
>>Borcsa

És rögtön ezután tab helyett Entert ütöttem!KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Norci!

Úgy látom gyakrabban megfordulsz itt.
Ha jól emlékszem Te írtad, hogy körtepürét készítettél és fagyasztottál le Vilinek. Én is kaptam most egy csomó körtét és csinálnék Dórinak ha majd elkezdem a hozzátáplálást, mert senki nem szereti a körtét a családban. Szóval, hogyan csináltad???
Jöhet magánban is!
Köszi!

Zsunya!
Kicsit megnyugodtam. Kép Dóri megfordult vagy 3 hete kb. 3-4-szer. Azóta semmi. Se hátról hasra, sem fordítva.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. Tomi legújabb produkciója a taps. Bármikor szívesen tapsol, ha mondjuk neki, akkor különösen lelkes.
Most Halász Jutkát hallgat a kiságyában a sarokban ülve és dünnyög hozzá.
Sajnos tegnap este elkezdett folyni az orra Kép Aránylag jól bírja, de idõnként nagyokat tüsszög. Azt hiszem, elviszem délelõtt a doktor nénihez - biztos ami biztos alapon.

cory:
Anyósodék biztos vágynak még egy unokára, azért mentek hozzátok éjjel, hogy ellenõrizzék, mik történnek nálatok éjszakánként :o

Jó talit a menõknek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!
halász Juditról jut eszembe a kérdés, hogy mikortól érdemes hallgatni ilyesmiket? Megvegyem a lemezeket vagy ráérek vele késõbb?

Zsunya és Peti (5hó)

zsunya
 
 


Sziasztok,
Ákosom épp ma lett féléves. Kép Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idõ egy édes kisbaba mellett. Még csak most pottyant ki belõlem, és már milyen nagy. Ilyen hónapfordulókon mindig nosztalgiázom, hogy milyen jó volt szülni...


Zsunya,
na lebuktam.... :o Nagyon jók a képek, amiket feltettél Petyáról a profilodba!
Lola
lola
 
 


Sziasztok!

Üdv Zsunya, a profilos képek szerintem is tök jók.Kép

Kár, hogy nem tudunk talira menni. Most én fáztam meg, Peti pedig megtorpant. Nem folyik ugyan az orra, de tutira be van dugulva.Kép Napi 1-2x még muszáj porszívózni. Viszont ha meglátja a szerkentyût, kezdõdik a mûsor, egyszerûen le sem lehet fogni. Emellett az antibiotikumot is utálja, ua. a mûsor. Már annyi mindent kipróbáltunk. Ezen rossz esetek miatt szegénykém olyan bizalmatlan lett.Kép Mit csináljak? Még 2 napig szedni kell a gyogyit is. Eddig jó, ha az elõírt adagnak a felét sikerült beadni. Sosem gondoltam, hogy ilyen gáz lehet, ha meghûl a gyerek.

Andi
Üdv újra!Kép

Lola
Boldog félszülinapot!Kép

Érdekes, hogy nálunk is úgy jött Peti, hogy alig jutott idõnk egymásra, hasonlóképpen coryékhoz. Ennek ellenére rögtön az elsõ hónapban sikerült.Kép Apám egyik barátja szerint, ha Peti születése után 3 éven belül szülök, akkor lányunk lesz. Õ ui. valami hókuszpókusz módszerrel ezt ki tudja számolni. Szeretnék neki hinni.Kép

üdv: Gorsi és Peti
gorsi
 
 


Sziasztok!

Nem jutottunk el ma talira, ugyanis végre sikerült VEZETÉST megbeszélnem, így aztán a XVI. kerületet riogattam 8-10-ig... Legalább már nem ver ki a víz a gondolatára!

Andi, de jó hogy újra itt!

Beja, nagyon huncut vagy, én meg sajnáltalak, hogy nem lehetsz gépközelben. Kép

Bogancsi, de, kezdettõl vezetek Babanaplót, de pl az evéseket, kakilásokat soha nem írtam-írom. Soha nem is mértem ugyebár, mikor-mennyit szopizott, és ez a szilárd étkezéseknél is így maradt. A füzetnél egy teljesen külön "beszélgetõs"-gyerekszájasra gondoltam, mert a Babanaplóban nem fér el túl sok minden.

Szegény Barnika teljesen kidõlt, mert reggel muszáj volt felébreszteni, de csak kb harmadszori próbálkozásra sikerült, aztán egész de. nyûgös volt és nyafka. Most viszont emiatt megint lemaradunk a státuszvizsgálatról, de fel nem ébresztem.
Ja, és alul már majdnem kibukkant az új fogacska, ezért is lehet a hiperérzékenysége.

Bogancsi, Márti, akkor Tomi és Ármin is hamarosan szaladni fog! Barni is az elsõ egyedül felállás utáni héten indult el egyedül! Most pedig kijelenthetem, hogy tud járni, vagy 30 lépést is megtesz, igaz, ha zûrös a helyzet, vagy fárad, akkor még letérdel és mászik.

Dzsili, szorítok az eredményekhez! Barninak is hosszú hónapokig rajta maradt a kezén az újszülöttkori vérvétel nyoma (mind a kettõn Kép), és decemberben persze én is sírtam kint a folyosón, amikor hallottam, hogy bent vért vesznek tõle... Állítólag ez a ritkább, volt olyan "mama" a kórházban, aki meg sem várta a 4 hónapos gyerek vérvételét...

A lánygyártó praktikákat én is köszönöm Kép, igaz, Barnika is a legzaklatottabb karácsonyi õrületben fogant... Olyan szép, hogy keleten (talán Japánban?) a fogantatástól számolják egy ember életét, nem?

Pocok is nagyon eltûnt, amióta újra van Kispocok.
Martinával mi a helyzet?

GOrsi, jobbulást nektek!!! Hányszor voltál vízitornán? Látsz már változást?

Megyek hajat mosni (Márti, nálam sem olyan egyszerû a téma, és nem csak mosásért, hanem fodrászért is kiált a hajam KépKép)

Sziasztok.
Remélem, jól éreztétek magatokat a talin. Majd meséljétek el, kik voltatok és mi történt!

Puszi,Heni+Barni
gesztenye
 
 


Sziasztok!
Már idejét nem tudom mikor írtam. Még az elején.
Norci!
Már annyira találkoznék veletek! Nagyon kíváncsi vagyok Vilire!
Márti!
Olyan jó volt megint találkozni!Remélem csemetédnek hamar rendbe jön a szája!Sok gyógypuszi!!!Kép
Andi3!
Jó újra hallani rólatok!

Blankám is forgolódik. Elõször csak hasról hátra , de miután úúúútál hanyatt lenni , így gyorsan megtanulta a hátról hasra fordulást is. Rengeteget dumál.

Most mennem kell , de megpróbálok többet erre járni!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Köszönjük a dicséretet. Kép Kép

zsunya
 
 


Sziasztok!

Bszilvi! Igen, köszi, már teljesen elmúlt minden sérülésem, amit a Nagy Közös Eleséskor szereztem, Lacikán meg egy karcolás se lett (akkor), úgyhogy nem is volt minek meggyógyulni (akkor).

Az életünk azóta is tiszta horror. Lacika hetek óta imád ülni, ha leültettem, szépen egyenes háttal ült, és vidáman eljátszott. Persze ilyenkor mindig mellette maradtam, nehogy valami baj érje. Viszont néhány napja rájött, hogy négykézláb állásból hogyan tud a popsijára leereszkedni, és felülni egyedül. Nagyon büszke és boldog voltam, de azóta már rájöttem a nagy ügyesség árnyoldalaira. Ugyanis idõnként úgy dõl el ültében, mint egy liszteszsák, és akkor aztán jaj annak, ami az útjába kerül. Kép A péntek volt a csúcs. Délelõtt betettem a kiságyába arra a pár percre, amíg kiteregettem. Felült, eldõlt, iszonyúan beverte a fejét a rácsba. Akkora púp lett rajta, hogy szörnyû. Ebéd utáni alvásból (csak a mi ágyunkban hajlandó rá) sikerült az alatt a 2 perc alatt felébrednie, amíg magamra csuktam a fürdõszoba ajtaját. Még láttam a hálószoba ajtajából, amint leesett. Kép Újabb nagy üvöltés, már én is bõgtem vele, milyen anya az ilyen, nem tud vigyázni a gyerekére. Nem telt el egy óra, PiciLaci szopizott, nyûgösködött, letettem a nappaliban a hancúrszõnyegére játszani. Felült, közben keresztbe fordítva rágcsálta a cumiját. Újabban ez a mániája, és ha ilyenkor elveszem a nem rendeltetésszerûen használt cumit, és adok helyette valami rágókát, akkor üvölt. Szóval ült, cumi a szájában keresztben, azután eldõlt a szokásos liszteszsák módon, de nem ám hátra, mint a kiságyban, hiszen a háta mögött most nem volt semmi, amibe beverhette volna a fejét! Elõre borult el, és a keresztben rágcsált cumi jól megütötte a száját, ettõl kibukkant az egyik fölsõ metszõfoga, ami már napok óta fehérlett, és elkezdett neki vérezni. Õ meg üvöltött, és a tátott szájában láttam, hogy folyik a vér a szájpadlásán hátrafelé. Meg folyt kifelé is. Teljesen elveszítettem a fejem, bepánikoltam, hogy mindjárt letüdõzi a hátrafelé folyó vért, és megfullad, meg egyáltalán a harmadik baleset éri egy napon, kész, elszakadt a cérna. Felkaptam a földrõl, magamra kaptam a kabátom, és meg se álltam az orvosi rendelõig. Szegény gyerekre még csak egy sapkát se húztam, a TAJ kártyája is csak azért volt nálunk, mert a kabátom zsebében volt a tárcám. Lacika félúton abbahagyta a sírást, mire odértünk (3-4 perc), már a szája se vérzett. Az éppen rendelõ doktornéni nagyon aranyos volt, ki se nevetett, még csak nem is éreztette, hogy hülyének tart. Megnézte, mondta, hogy a foga tört át, az vérzett, elmondta az agyrázkódásra utaló tüneteket, hogy ezekre figyeljek, ha bármelyiket tapasztalom, irány a János kórház. De Lacika akkor már vigyorogva igyekezett megszerezni a doktornõ spatuláját, vagy legalább azt a nyakából lógó izét, amivel a mellkasát hallgatta meg. Azután megpróbált elmászni a vizsgálóról, közben hangosan berregett, szóval mindennek látszott, csak egy rettenetes balesetsorozat romokban heverõ áldozatának nem. Kép

Utóhatása annyi volt a történteknek, hogy aznap éjjel nem volt hajlandó a saját ágyában aludni, és még másnap is csak az éjszaka felét, de mára virradó éjjel már végig egyedül aludt, úgyhogy remélem, hogy a lelki megrázkódtatáson is túlteszi magát lassan.

Lányok, akinek már feláll a babája, hogyan tudtok rá vigyázni??? Lacika ültébõl képes összetörni magát, mi lesz, ha feláll???

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Henke
Köszi. Azt hiszem 3x voltam eddig tornázni, múlt héten Peti miatt maradt ki, most miattam fog, hacsak a vasárnapot be nem iktatom. Változást különösebben nem észleltem, de ettõl függetlenül tetszik. Heti 2x kellene járni, de azt anyagilag végképp sokallom. Egyébként meg idõnként kész zabagép vagyok, úgyhogy nem is tudom, miért lenne eredménye a tornának.Kép Kép

Kanga
De jó újra hallani rólatok!Kép Blanka is nagyon ügyes már.

BMárti
Ez tényleg horror Kép, de ne aggódj, biztos lesz még egy pár hasonló napotok. Persze ne úgy legyen! A múltkori talin a nagybabások kifejtették, hogy álltából is képes liszteszsákként eldõlni egy baba. Ezek után én próbálok nem aggódni. Kép

Peti 8,87 kg és 74 cm. Tök jó. A doki szerint meggyógyult, szerintem még nem. A kúszást viszont hipergyorsra fejlesztette, ami érdekes módon mindig a szobából való távozásomkor nyilvánul meg, természetesen tiltott célpontok irányába.Kép Kép Most hogy taknyos vagyok, nem kéne puszilgatnom a kölyköt, de ollyyan nehéz megállni.

puszi
Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Márti! A meggyes rizst te csinálod Árminnak? Ha igen, akkor nagyon kíváncsi lennék a "receptjére"! Kép

Cory! Mi ez a dolog a másik mellel? Az egyik cicid ki van vonva a forgalomból? Bocs, de a szeptemberi hozzászólások zöme kimaradt nekem, és egyre reménytelenebbnek érzem, hogy valaha is bepótoljam. Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Tök jó volt ma a tali. Csajok lebuktatok, míg a mellékesben voltam ki adott kávét Vilinek? Elég nehéz volt elaltatni, voltunk apám melóhelyén - elájultak tõle a kolleganói Kép - míg a Molnár u.-ból átértünk a Dorottya utcáig nem volt képes elaludni, ott nagyokat vigyorgot, azt hazafelé aludt vagy 30 percet, no és most végre alaludt, remélem hozza a formáját és megint éjszakai mormota lesz.

Kanga szijjaa! Kép Kép Kép

Én is kíváncsi vagyok Blankára és akartam is kérdezni, hogy mikor szüljük a következõket megint együtt? Kép
Találkozni én is bármikor szívesen találkozom veletek ám Kép


Kata007!

Semmi extra, csak ahogy a többiek javasolták, megmostam, meghámoztam felkockáztam és összturmixoltam, és kis adagokban lefagyasztottam. Elég erõs turmixunk van, így teljesen pépes lett. Gondolom ha eljön az ideje, majd nem magába fogom adni, hanem valamihez ízesítve.

Nálunk Vili, nagyon tudományosan sikeredett (5. hónapban) és a hõmérsékleti görbe alapján megjelölt napok egyikén. Mivel ennyire kûzdöttünk érte, így nem hagytuk ki az ominózus napot, pedig apának fájt a gyomra, még utána hányt is. Lehet hogy ezért hánytam én végig az elsõ 5 hónapot?
norci
 
 


BMárti!
A meggyes rizs a világ legegyszerûbb kajája KépKépKép Rizst kell nagyon puhára fõzni sima vízben (se só, se semmi), közben lehámozni a meggyet (a fagyasztottat nagyon könnyû). A kész rizst és a meggyet kb. fele-fele arányban összebotmixerezni, esetleg, ha nagyon savanyú, egy kis cukor is mehet bele, de ez nem látszükséglet. Ha kihûl, kicsit olyanná válik állagában, mint vmi puding, elõtte kicsit darabos, híg krumplipüré szerû. És bármi más gyümivel is szoktam ilyet fõzni(õszibarack, alma, körte, illetve ezek párolmányai, szintén sima vízben)

Na, megyünk készülni az estére! A felállás a szokásos: András fáradt én baromi álmos vagyok, Ármin NAGYON VIRGONC!

Márti+Ármin
márti
 
 


Sziasztok!

A tali tényleg nagyon jó volt! Kép Most többen is láthatták, hogy Csenge ráugrott Balura. Pontosabban elõtte eldöntötte, és utána mászott rá Kép

BMárti: Balu egy ideje nem fogadta el a bal mellemet. Korábban is az volt a gyengébb, meg ügyetlenebbül is tettem rá, és már elmúlt 1 éves, nem foglalkoztam vele különösebben. De most annyira rág, hogy muszáj volt újra próbálkoznom Kép
Elesések sajnos vannak Kép Balunak az egyik fogából letört egy darab, rettenetesen ki voltam tõle borulva! De mióta áll, õ nem vágódott nagyokat.

És ma este megtette elsõ önálló lépéseit! KépKépKépKép

Gorsi: jobbulást!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

A képek egész jók lettek, de em tudom, mikor leszek képes felrakni õket ...

Csenge ugye nap közben képes volt azt az egész fél órát aludni... aztán hazafelé a buszon (fél8-kor) egy hangos szó nélkül beájult (máskor azért nyekereg egy sort elõtte)... itthon még aludt egy keveset (ajtó+ablak nyitva, nehogy megfõjjön)... már megint végigaludta a szülihónapját Kép Amikor kedves családom becsörtetett, akkor felébredt, gyorsan megfürdettük - naggggggggggggyon nyûgös volt... ki is akart jönni, de meg is sértõdött, mert vége lett a pancsolásnak. Most meg már megint alszik .. ki tudja, meddig ... Kép
... na közben volt egy nyekergõs ébredés...

Gratula a tipegõ Balunak! KépKépKépKép

.. asszem beájulok a gyerek mellé.. holnap sulis nap lesz .. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

jóéjt
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

CORY

Gratula nagy fiad elsõ önálló lépéseihez! KépKépKép
Nálunk sajnos Márk maradandó foga , még hozzá a bal felsõ jó fele tört le. Képzelheted én hogy ki borultam, pláne mikor kiderítette az ittani fogorvos hogy nem húz rá ideiglenes mûanyag koronát sem, így marad még 6 évig legalább.Rendesen feltûnõ, s neki már nem nõ másik sajna helyette. ez van, ahogy nõnek egyre inkább nehéz rájuk vigyázni!

Gorsi

Napocska is kb. ilyen méreteket mutat ha sikerül holnap elviszem méreckedni mert régen voltunk, örülök hogy meg gyógyultKépKépKép
Neked mielöbbi javuást kívánunk!

BMárti

Szerintem az el esés a legtöbb babánál gond, fõleg ha már állnal, meg mendegélnek. Én ettõl függetlenül nagyon sajnáltam Pici Lacit! Ezt neki küldjük NapsivalKépKép , aki szintén sokat esett eleinte táposság formációban. Én már írtam többször hogy kispárnákat /hármat/ raktam köré amikor fel állt, ha ül meg mögé mondjuk egyett, ha esik legalább a fejét védjem. Szerencsére pár hét alatt megoldódott bár nagyon zavart hogy a gyerek fejnehéz mert mindíg így sikerült esni. Manapság ritkán esik el már ügyeske, inkább csak ha "egykezezik", vagy "nincs kezezni" próbál. A megjelölt részek Mátékám szójárását ismétlik ami a kapaszkodás mértékét mutatja.

Bogancsi

Mit is hallgathatna mást Tomi mint Halász Jutkát!KépKépKép
Az én lányom is azt szokott, a fiuk is szerették, amikor õk voltak kicsik még az én régi lemezeimet hallgattuk és persze énekeltük együtt én is azon nõttem fel gondoltam nekik is tetszik, és be jött!
Nem régiben vettem meg kazettán a régi lemezeket így most könnyebb hallgatni már, amikor a gyerekek verset mondanak azt különösen szereti a lánykám , szerintem azon filozofál hol lehet az a sok gyerek ?! KépKépKép

Heni

Nem, nem nem szeretném leszoktatni a szopiról, csak mivel már el múlt 8 hónapos szerintem lassan nem ártana mást is ennie tejcsin kívül nehogy valami féle hiány állapot lépjen fel nála. Csak ezért írtam, hogy egy ekkora gyerkõc már eszegethetne is, természetesen szopizik õ de már végre mást is el fogad naponta egyszer.
Mondjuk nem kellemes hogy egyre inkább harap, ami nagyon tud fájni és már drasztikus nevelésbe fogtam mert ezt nem lehet így csinálni tovább. Ha jól lakott néha közben is, akkorát harap a cicimbe hogy na. Hát én rá szólok hogy NEM sõt mérgesen nézek, õ meg erre angyali vigyorral a száján néz és magyaráz, hogy DE DE DE. Érdekes ha rá szólok bármiért, hogy Nem, vagy Nem szabad, mindíg azt kezdi el mondogatni hogy DE DE DE! Mintha értené! Persze nem tudatos de érdekes azért.
Kedves tõled hogy együtt éreztél velem. A többi leletet még mi is várjuk.

Pussz: Dzsili
dzsili
 
 


Megint én vissza olvastam kicsit!

Gratula ÁRMINNAK az egyedüli fel álláshoz, valamint széken való lefelé közlekedéshez és tapsoláshoz!!!!KépKépKépKép

TOMINAK a fel álláshoz kívánunk Napsival minden jót, bogancsinak pedig Tomi baba el kapkodásához.KépKépKép

Pusszancs: Dzsili
dzsili
 
 


Zsuzsi
Köszi, valszeg. tényleg lelkizõs emberke vagyok, és igazad van álltalában ez egy olyan tulajdonság amibõl nem sok jó származik manapság!
Pisi vételes technikád aranyos, de Napocska nem hajlandó fekve maradni, de azért megoldjuk.

Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

BMárti! De jó, hogy elõkerültél! Kép
Tényleg borzasztó, ami veletek történt. Kép Bár bevallom, a végén (az orvosi résznél) már nevettem...
Elesések, sajnos, nálunk is vannak, amióta Romola a bútorok szélébe kapaszkodva járkál. Van úgy, hogy elesés helyett csak leül a pelusra, de ez a ritkább. Sokszor szegénykém úgy elvágódik, hogy rágondolni is rossz. Kép
Ma szegénykém két harci sérülést is szerzett: az arcán két nagy piros folt van (az állán és a szeme mellett), nem tudom, holnapra bekékül/belilul-e. Kép

Márti! A meggyes rizst fõételként vagy desszertként eszi Ármin?

Sziasztok: Laura
És szerintem még csak mostanában jön a neheze...
p_laura
 
 


Hû, ez a mondat véletlenül sikerült a végére: az esésekkel kapcsolatban sejtem azt, hogy még csak most kezdõdik...

Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!
Borcsa
Feltetted a múlt heti tali képeit valahova?

Rebi
Még korábban csináltál képeket a SZIP-ben, ugye azt is felteszed?Kép

cory
Nagy gratula Balunak.Kép

üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

BMárti:
Rémes a történeted Kép De a vége jó, és ez a lényeg! Tomi is el szokott dõlni ültében, és mindig nagyon csodálkozik. Eddig még nem volt komoly baj szerencsére. Állásból még nem dõlt el...

Gorsi:
Peti mindjárt lehagyja Tomit a kilókban! De hosszban még Tomi vezet a 80 centijével Kép

cory:
Gratulálok Balunak a lépésekhez!!! Kép Kép Kép

Dzsili:
Köszönjük a jókívánságokat TomivalKép

Tomi tegnap sokat sírt a folyó orra miatt, viszont jókat nevettünk is: amikor megtöröltem az orrát és mondtam, hogy na, most már tiszta az orrocskád, akkor nevetett egyet és tapsolt Kép
Nagyon szeret tapsolni, integetni, dobolni és az etetõszékben lábatlógázni Kép

Nálatok egyik gyerek sem bandzsít??? Tudom, hogy 1 éves korig normális, azért mégis szívesen megmutatnám egy szemészorvosnak. Nem tudtok jó gyerekszemészt? A Heim Pálban csak 3 hónap múlvára adnak idõpontot Kép

üdv mindenkinek
bogancsi és Tomi, aki épp most aludt el és már nem is folyik annyira az orra Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak Hanga nagyon lefoglal.

BMárti,
elesésekkel kapcsolatban: mi is ugyanígy vagyunk, idõnként akkorákat pakol Hanga, hogy a szemem is kiesik, de ha úgy csinálok, mintha valami vicces dolog történt volna, akkor van, hogy õ is nevet inkább a sírás helyett. De küldünk PiciLacinak: KépKépKépKépKép.

Dzsili,
mikor lesz eredmény?

Halász Jutka: mi is hallgatjuk, még télen letöltöttem egy rakás számot az internetrõl, kiírtuk hangcd-nek, és azt szoktuk hallgatni. Meg 100 Folk Celsiust, amit szintén nagyon szeret a jány.Kép Tök jó, hogy egy csomó dolgot le lehet tölteni.Kép

Cory,
gratula Balu elsõ önálló lépéseihez.Kép

GOrsi,
jól megnõtt PetiKépKép. Hanga ugyanehhez a hosszúsághoz két hete kb. 7430 gr volt.Kép

lánygyártó praktikához: Pont a vizsgaidõszakra esett volna, ha akkor úgyKép maradok, és bár kifejezetten a babára koncentráltunk, akkor azt beszéltük meg, hogy most egy kicsit azért várjunk a dologgal, meg különben is stresszes idõszak volt, és csak egyszer (!) voltunk együtt. És meglett az eredményKépKépKépKép

Az újszülöttkori vérvétel helye még a mai napig látszik Hangus kezén.

Minden ügyeskedõnek külön gratula!Kép

Aki pedig beteg, hamar gyógyuljon meg.KépKép

Márti, nekünk is úgy volt ez a szájpenész dolog, hogy egy-két napig volt, mi nem a glicerines-bóraxos ecsetelõvel kentük, hanem nystatinossal. Aztán elmúlt, én még egy kis ideig kenegettem, amit nagyon utált Hanga. Ja, meg szedtünk Borax bogyót (homeobogyó, amikor volt a szájpenész, akkor 7 napig napi 3x2).

Hanga már nagyon szépen feláll mindenhol, sõt már lépeget is egy keveset. A videokazettákat imádja pakolászni, meg a telefontöltõmet rágcsálniKép
Alvás: Úgy néz ki, hogy sikerült, de mostanában (kb. 1 hete) már csak egyszer alszik napközben. Monjuk így jó korán álmos lesz, úgyhogy olyan 8 óra magasságában megyünk egyet még cicizni, aztán lerakom aludni a kiságyába, egy-két nyekkenés Kép után már alszik is. Kép Egy baj van csak, hogy reggel fél hétkor már kukorékol.

Pusz mindenkinek.

Szila
Szila
 


Bogancsi,
természetesen Tominak is küldünk sok-sok gyógyot: KépKépKépKép

Szila
Szila
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Ajaj, annyi írni valóm lenne, hogy csak na....

Szóval szombaton átköltöztettük Doncit a saját szobájába. Mikor szombat este bementem aludni a hálónkba, majdnem elbõgtem magam, annyira üresnek tûnt a szoba Donci nélkül. Olyan, mintha egy korszak lezárult volna. Donci nagyon jól viselte a költöztetést, azóta jobbakat is alszik. Utólag belegondolva lehet, én reagáltam túl a "felébredéseit", és minden egyes nyikkanásra ugrottam, mert azt hittem felébredt. Most ott tartunk, hogy egyszer "ébred", ill. félálomban iszik egy kis vizet, majd hajnali 4-6 között szopizik egyet és reggel 7-fél8 között van a végleges ébredés. Szóval úgy tûnik nagyon jót tett nekünk a különalvás.

Bogancsi!
De jó, hogy újra lesz TwingódKép Hihetetlen, hogy már 2 hónapja történt a motorgaliba. Így megy az idõ????

Henke!
Sajna angolszász irodalom szakdolicímmel nem tudok szolgálni, de mit szólnál egy kis szociolingvisztikához??Kép Vezetésrõl: hidd el egy kis gyakorlás után remekül fogod magad érezni. Én most már a parkolástól sem félek, pedig elõtte ez volt a rémálmomKép Na jó, a párhuzamos parkolást még most is igyekszem mellõzni. Barnit nem viszed magaddal, mikor vezetni mész, ugye?

Szilvi!
Remélem is, hogy találkozunk, mert mi még nem ismerjük egymást. Ugye decemberben is lesznek talik?

Golyó!
Hogyne lehetne megtanulni kötni! Én totál magamtól tanultam, könyvbõl másfél éve. Az elsõ munkadarabom a férjemnek (2méter) egy ír csavartmintás pulóver volt. Igaz 4 hónapig kötöttem, de volt sikereKép Senki meg nem mondaná, hogy az volt a tanuló darabom. Szóval mindent bele!!!! Ja és tudod, hogy megnyugtat meg elálmosít a kötés??? Jobb bármilyen altatónál!Kép

Balesetekrõl!
Mi most beszereztünk (KAdri barátnõmtõl kaptuk) egy "bukósisakot". Párnázott textilbõl készült sisakszerû valami (de a fej bizonyos részein nyitott, hogy szellõzön), ami a gyerek fejét védi, mikor esik. Jól leírtam, mi??? Most teszteljük, majd írok a fejleményekrõl.
De sajna az egész kis testét nem tudom megvédeni, a múltkor lila foltos volt a karja (esküszöm, nem verem, pedig úgy nézett ki), beszorult a kiságy és a fal közé valahogyan. De szerencsére eddig más nem történt. (leszámítva az eldõlések utáni nagy-nagy sírásokat) koppkoppkopp.

Na egyelõre ennyi, a többit majd máskor.
Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano
 
 


Heni!

A vezetéshez, hajrá, de azért máskor ne a tali idejére tedd az órád oKép

Nyuszimanó!

ÉN most költöztem Vilihez vissza. Már egyszer kiköltöztem és nem volt semmi gáz, de most hogy jön a foga egyre sürübben ébredt, késöbb reagáltam a rezdüléséire, Vili is és én is jobban felébredtem, apát is felébresztettük, apa horkolásátol én sem tudtam visszaaludni, hát jobbnak láttam visszaköltözni. Használ, ha nem is a szokásos egyben 8 orát, de 6-ot átaludt egyben megint Kép
Másfél honapja en is azért költöztem ki, mert olyan rezdülésekre is felébredtem, amibol simán visszaaludt egyedül is. Akkor épp nem volt szüksége rám, most megint van Kép nálunk nem csak a szopi van igény szerint Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Most csak panaszkodni jöttem. Rettenes éjszakánk volt. Balut rendesen 9 körül leraktuk aludni. Hajnali 1-kor felébredt, megszoptattam, majd elfordult, és próbált aludni. De nem ment, mert nem kapott az orrán levegõt. Orrszívás, semmi eredmény (mármint nem jött semmi, pedig hallatszott, hogy tele van). Sterimar, vártunk negyed órát, újra leszívás, semmi. Amíg ült, minden ok volt, amint lefeküdt, nem kapott levegõt Kép Szegény már nagyon ki volt, végül fogtam a kendõt, magamra kötöttem, és kiköltöztem a nappaliba a fotelba. Apa betakart minket. Így aludtunk 5-ig. Ekkor Balu felébredt, lefektettem az ölemben, mert gondoltam, cicit kér, de akkor oldalra fordult, és aludt Kép úgyhogy 5-kor visszaköltöztünk. Most fáj mindenem, és hulla fáradt vagyok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Cory! Ahhoz képest milyen kis nyügi volt szegény Balu, jól elindult este.Kép Gratulálok biztos nagyon jó érzés lehetett.

Heni! Barninak is gratulálok, kár hogy nem tudtatok jönni.Kép és hova teszed Barnit amíg vezetsz? Ugye nem hátul lesi az anyut mit csinál?KépKépKép

Gorsi! Gyógyuljatok meg gyorsan!!

BMárti! Ezt elég volt elolvasni. Én azt csináltam amíg nem ült biztonságosan Hanna hogy körbe raktam párnával meg pléddel. A leesésrõl meg szerintem ne hagyd egyedül egy nagy ágyon, mert maikor már forognak akkor képesek bármire bármennyi idõ alatt. De gondolom erre rájöttél közben.Kép

Laura! Mi lett Romi fogaival?

Norci! Túléltétek a tegnapi nyügis napot?

Na megyek vasalni, amíg kicsi lányom horpaszt.Kép

pussz mindenkinek

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

Tudja valaki, hogy meddig tart a Cora-ban a kezeslábas akció? Nakünk is kellene, érdemes még elindulnom?

Ma nálunk nincs víz. Kép Úgy tûnik, ez egy ilyen korszak... Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti,
én tegnap még láttamKép Mi is szeretnénk venni Hangának, csak még nem jött meg a zsozsó, úgyhogy lehet, hogy börze lesz belõle. De szerintem nyugodtan átruccanhattok a Corába PiciLacival megnézni.Kép Tényleg jól néz ki.

Szila
Szila
 


Sziasztok!

Próbálok írni egy kicsit végre, ha Luca is úgy akarja...Lehet, hogy nem leszek túl naprakész, de hát kihagytam két hetet.

Henke! Örülök, hogy jól ment a vezetés, gondoltam ám rád reggel! Nekem is ideje lenne rávenni magam, megkönnyíteném vele az életem egy kicsit. Ja, és köszi a vendéglátást! Kép

Virág! Ráhelnek gratula az álláshoz! Jobban van már?

Cory! Gratula Balunak a lépésekhez, és jobbulást! Luca sem aludt túl jól, valami úgy kicsípte a fenekét, nagyon ronda. Eddig soha sem volt piros a popsija, most találgatok, mitõl lehet. A fogzástól lehet ennyire piros? Zsófinak a paradicsom csípte ki, de Luca nem evett mostanában.

Kanga! Kép Forgolódó Blankát puszilom! Gergõnek meg gyógypuszikat küldök!

Márti! Gratula Árminnak, nagyon ügyes már! Hiányoltalak tegnap! Este kétszer is elmentünk a házatok elõtt, arra van a könyvelõnk. Nem csuklottál? KépRemélem, gyorsan elmúlik Ármin szájpenésze. Szólj, ha ráértek, talizhatunk (persze csak ha nem kell dolgoznod.)

Gorsi! Gyógyuljatok ti is gyorsan! Kép

Halász Jutkát és hasonlókat mi is hallgatunk, ma pl "házi zenebölcsi" volt itthon. Ghymest hallgattunk Lucával, én énekeltem, õ táncolt, tapsolt meg dobolt hozzá. Nagyon élvezi!
Most mennem kell, Luca hív...

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Kezeslábas:A fóti Corában tegnap nem volt egy sem belõle.Kép De mi is megyünk a börzéreKép
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Andi: állítólag lehet piros popsi fogzástól. Mostanában Balunak is elég piros.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

GOrsi!
Olyan jó volt olvasni , hogy örülsz nekünk!Kép

Mi is megyünk börzére!
Különben meg most van a Ruha- és cipõvásár a SAP-ban.Oda is kiakartam nézni.

Cory!
Gratula a felálláshoz!!

Nálunk a nagy "aludt" ramatyul.Csórikám lebetegedett.

Blankám ma kapta meg a négy hónapos oltást. Õ volt a négy baba közül a legnehezebb és leghosszabb.6900gr és 69 cm.Nála egy baba volt fiatalabb.

Mi is láttuk az overálokat múltkor.Tényleg jól néztek ki , de nekünk már kettõ is van.

Andi!
A gratulát és a puszákat köszi!Kép
Párod lába hogy van?

Én Blankámmal nagyon szerencsés vagyok! Eddig egyszer (kettõkor) kelt , most meg egy hete csak reggel 5és6 között.Ja és persze szopi után alszik is tovább.Egyik nap fél 12-ig sikerült neki!Kép Többször megnéztem lélegzik-e.Kép

Nálunk is állandó "vendég" H.Judit és még a Zenemanós Judit is. A 100Folk Celsius nem annyira tetszik neki. Ja és sokat hallgatjuk az Eperfagyit , ez egy régi lemez.Apaci most töltött le gyerekdalokat a 60as,70-es évekbõl.Pl.Habossütemény,Ici-pici házikó,Pancsoló kislány ..stb. NEkem nagyon tetszik.Kép

Mennem kell. Ma megyek vissza a nõgyógyihoz.
Pusszantok mindenkit!
Kanga és az aprónép
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Többen írtátok, hogy ritkás együttlét és hajszolt életmód mellett jött össze a kislány baba. Vigyázzatok a módszerrel, a ritka együttlét semmit nem garantál! Nálunk éppen a fiú utód nemzésének módszere volt a hosszú várakozás utáni nagy roham. Kép Recept: Utazz el egy gyönyörû tengerparti helyre (esetünkben Málta), még az se fontos, hogy pont nászút leszen, mint nálunk volt. Kép Ami viszont fontos, véletlenül se szezonban tedd ezt, hanem elõ- (vagy utó-) szezonban, amikor jó hideg van, de persze a tengerparti nyaralóhelyeken nem ismerik a fûtés fogalmát. Szóval dideregd végig a "nyaralást", éjszakánként a pizsamádra vegyél melegítõt, és halmozd magadra még a dísztakarókat is. (Nászútnak számít egyáltalán az ilyen???) Idõzítsd a hazaérkezést kicsivel a ciklusközép utánra, és az elsõ itthon töltött napon fel se kellj az ágyból "melegedés" címszó alatt. Kép Ja, fontos, hogy a Párod is veled melegedjen! Kép
Talán az XX és az XY kromoszómák életképessége és gyorsasága kérdés számíthat, ha így vesszük, nálunk bejött, ciklusközép után volt az a bizonyos ágyban töltött nap, így a gyorsabb XY kromoszómák elõrerohanva nem siettek hiába... Kép
Még kismama koromban láttam valahol a neten egy táblázatot, ami az anyuka születési ideje alapján megadta, hogy mikor, melyik év melyik hónapjában számíthat fiúra, és mikor lányra. Viszont sajna nem emlékszem a honlap címére, pedig nekem bejött, fiút ígért 2001. decemberére, és lõn... Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?