Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi,
hát ez tényleg kevés gyarapodás! Tejcsivel hogy állsz? Van elegendő? Napközben milyen gyakran szopizik Nati? Éjszakánként mi is sokszor ébredtünk Zsoltikával. De az lehet, hogy a foga is piszkálja most már, akkor akár óránként is kelhet... Remélem, segítenek a papik :) Kiváncsi vagyok, a tápit megissza-e Natasa!
Zsoltika is írtó nehezen aludt el, aztán nemsokára kelhet is, mert megyünk a dokihoz...

Fájások: sehol! :( Általában este-éjszaka fájdogál, fekvéskor. Na meg a méhszájam nyomódik ezerrel, néha lépni alig bírok, annyira fáj :( De ez ugye nem fájás, ergo semmi haszna :(

Amúgy jól vagyok, csak már aggódok. Egyrészt amiatt, hogy nem indul be a szülés :arrow: lehet hogy indítani fogják? Jobban szeretném, ha magától menne minden...

Na meg a baba méretei: meddig nő vajon?

És hogy egészségesen meg tudjam szülni... Jajj, kicsit félek!

Holnap ctg, remélem mond valami okosat a dokinéni!

Rita,
persze hogy segítünk! :) Bár most velem nagyon-nagyon elszállt a mérleg :(:(:( Ma reggel elértem a +17 kg-ot!!! Hát hihetetlen, de talán az is benn van a pakliban, hogy ilyen sokáig hordom a picit. Pedig igyekszem nem tömni magam, csak akkor eszem, ha éhes vagyok, csak ásványvizet iszom... Na jó, tegnap volt egy kis pizza is :D
Szerintem nem korai a doki! Petezsákot már fogtok is látni :) És az is olllllyan jó!!!
Különben bőrgyógyászhoz én is el akarok menni, minél hamarabb.

Szirom,
nagyon kiváncsi vagyok, mit mond holnap a doki! Munka :( Akkor megint éjszaka melózol? Helyzetet lásd fent :) A kiírt dátum 28-a volt, tehát már 4 nappal vagyunk túl rajta... Ez végülis még nem sok, de ha belegondolok, hogy Zsoltika 37+1-re született... Majd 1 hónappal tovább tart ez a terhesség!!! És még csak azt sem tudom, hol a vége...

Sebaj, állítólag front jön kedden-szerdán :D Éljen-éljen!

Indulunk a dokihoz! Puszi mindenkinek!

pgaboka

Sziasztok csajok,
nincs semmi idöm irni, csak bekukkantottam mielött hazaindulunk, honap hajnalban megyünk, de még egy csomó dolgot össze kell pakolnom.

Rita!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Gratulálok!!!!! Hát ez nem semmi, enel jobb hír ne fogadjon, mikor jövök!!!! Szirom, most már tényleg te jössz!

Gabi, hajrá!!! Én ugyan már nem fogom megtudni, hogy mikor szültél, feltéve, ha a lányok nem riasztanak otthon, de nagyon drukkolok, hogy normál és rövid és könnyü szülésed legyen!

Rita, a cucc reméem befér, mert már most annyi minden összejött, hogy csak gyözzük begyömöszölni a kocsiba, ami sajnos amúgy is kicsi... De megpróbálom!

Telefonszámomat megadom, küldjetek lécci majd egy rövid sms-t, aztán fel tudlak hívni benneteket. Taliban nálunk is a hétköznap a nyerö, hétvége már mind a kettö le van fixálva. De majd ezt megbeszéljük.

Szóval a számom: 0049 172 90 77 496 :wink:

Puszi mindenkinek

Motiot
motiot

Motiot!

NEM SÜRGŐS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Karácsonyig bőven ráér, ne szuszakold be emiatt, vagy ez legyen az utolsó, oké??????

TÉNYLEG RÁÉR!!!!!
Talit viszont, csomagosat vagy csomag nélkülit már alig várom!

Jó utat, vigyázzatok magatokra, pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Gabi! Szorítok nektek! ezerrel! Kerestem reggel is a telcsimet, mondom nem igaz, hogy nincs rajta az sms, és hát nem volt :wink: De nem aggódom miattatok, ügyesek lesztek!

Én azt hiszem különben, hogy az, hogy a méhszáj nyomódik, hasznos dolog ám, és az is előrefelé visz, nemcsak a fájások! Hiszen azért tágulnak sokszor jobban azok, akik állva vajúdnak!

Rita! Hogy vagy? :wink: Köszi a válaszokat és a biztatást is :wink: Valamelyik topikban, valamelyik babát szeretnék vagy babaprojekt indul, vagy ilyesmiben erről a doktorról többször olvastam jókat! Elmondod, hogy miért váltottad le a régit?

Motiot! Jó utat nektek! És tényleg szeretném, ha most már találkoznánk!

Ildi! Szóval HA táp, jólvanna, tudhattam volna, csak belekotyogok mindenbe :lol:

Mi ma nem megyünk zenebölcsibe, mert dolgoznom kell, Miksa még alszik, én is 9-kor keltem, mert sokáig dumáltunk a teraszon az urammal (a munkának nem lett volna értelme, mert alig küldtek anyagot, mára hagyták, és ez nagyon rossz, mert ma nekem már tovább kell küldenem. Még nincs ám itt a cucc :roll: )

Tegnap csak egy kaukázusi kefírt vacsiztam, mégis stagnálok súlyilag. Ááá...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hogy vagytok???
Mi ez a pangás ma?
Szerintetek nem korai a vonalzó??? :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita,
aranyos a vonalzó :) Szerintem nem korai, végülis már mondtad nekünk, így látjuk, hogy is állsz (meg Te is).
Nem a vonalzón múlik... De minden oksi lesz! :):):)

Motiot,
jó utat nektek, számodat eltároltam, és küldök sms-t! :D

Szirom,
súlyod :( Igen, igazad van, állva vajúdni jobb, mármint gyorsabb így a szülés, hiszen segít a gravitáció. Most nálam az van, hogy a baba feje még nem illeszkedett be (ez többedszer szülőknél szinte mindenkinél így van), és "ütögeti" a méhszájat, ahogy egyet-egyet lefelé mozdul. Na ez elég fájdalmas, az egész gátam fáj ilyenkor, és néha annyira rányomódik a baba, hogy folyamatosan fáj :(
De fájásaim már vannak szépen, csak rövidek! Na meg nem is rendszeresek, ez Zsoltikával pont ugyanígy volt :)

Ma a kórházban volt ugye ctg, mégpedig 2x. Az első után mondták, hogy igyak meg fél liter vizet, mert nagyon semmilyen a görbém. Aztán már nagyon szépet produkáltam, volt benne fájás, mocorgás, minden :) Úgyhogy rendben vagyunk, és maradunk is ahogy vagyunk :D
Szokásos vizsgálatok: vérnyomás, pisi is teljesen rendben van.
Doktornőm ma óvatosabban becsült: 3,7 - 3,8 kilósra saccolta Lacát (minimum). De mivel uh nem volt, így a fejét nem tudjuk hogy mekkora.
Méhszáj bő 1 ujjnyi, puha (ezt már mondtam), a belső méhszáj még zárt!

Én meg elaludtam ma délután Zsoltikával, annyira fáradt voltam. Éjszaka sokat fájdogált a pocak, aludtam vagy 3 órát :(

Anyósom meg hazautazott. Tegnap érkezett, délután, hogy majd ma vigyáz Zsoltikára amíg odavagyunk a kórházban, de azt hittem, marad még egy kicsit. Nem volt itt 24 órát. Azért gáz, mert már megfigyeltük, hogy ha ő jön, Zsoltika bevadul. És általában én vagyok a célpontja: ütöget, felesel ilyenkor a gyerek, szinte nem lehet vele bírni! Pedig a verekedős korszaka szinte el is múlt, sőt, teljesen, ha nincs itt a mama, semmi gond! Nem akarok én direkt összefüggéseket keresni, de komolyan így van: tegnap délutánig semmi probléma (bár kicsit élénkebb volt a szokottnál, de hát van olyan), mama megjött, attól kezdve kisördög lett a kisfiam. Még az apja sem bírt vele este a mesénél.

Különben anyós nem emiatt ment haza, hanem csak úgy, de valószínűleg jön is vissza csütörtökön.

Nekem a múltkor, mikor itt volt, a fejem fájt, pedig nem szokott, most ilyen gondom szerencsére nem volt.

Na ne panaszkodjak itt, mert hát végülis sokat segít, csak tegnap már tényleg kimerültem, sírtam is, annyira bántott Zsoltika viselkedése.

Gondoltam én, hogy front jön esetleg, az is megzavarhatja, és ma végülis szél van, de front asszem nincs.

Megyek, még ha tudok, egy pocakképet felrakok :) Remélem, ez az utolsó tőlem! Most mondjátok meg, hol van rajtam a 17 pluszkiló??? Mind a hasamon :D Oké, kerekedtem, na de ennyit :!: :?: :!:

pgaboka

Itt a pocakkép!

Kép

pgaboka

Hahó!

Gyors leszek, és bár nem szoktam két topikba ugyanazt írni, most muszáj, mert rohanásban vagyok a munkával:

11,6 mm-es tüszőt látott a doktor a jobb petefészekben, szóval nem ma lesz peteérésem. Mondta, hogy menjek vissza csütörtökön, de akkor semmiképp nem tudok, így egy vasárnapi randit beszéltünk meg, akkor meg már lehet, hogy túl leszek rajta. ha ebben a hónapban sem sikerül a baba, akkor a jövő hónapban csinálunk egy uh-s követést.

Vittem a görbéimet, amikre mondta, hogy kissé elavultnak számít a módszer, de azért tud informatív lenni, és érdekelte is őt, megnézegette őket, és mondta, hogy csináljam tovább ebben a hónapban is. Azt mondta, tök jók a görbéim a különböző hosszaktól eltelintve, de ez nem olyan nagy baj. És kétnaponta akciózzunk szerinte.

Szóval ez van. Szerintetek ennek a tüszőcskének mennyi idő kell még? Vettem LH-tesztet, mikor érdemes kezdeni?

Gabi! Mennek a drukkok továbbra is! majd még jövök, de a pocidra muszáj írnom, hogy óriási és nagyon szép :)

Rita! Szép a vonalzód :wink: ! Nem korai, mint ahogy Gabi mondta, úgyis tudjuk már, hogy ott van az a babó :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, én nem értek hozzá (bár ez hülyén hangzik a helyzetemben... :oops: ), nem tudom, hogy egy ekkora tüszőnek mennyi idő kell.
Mindenesetre a kétnaponta "receptre" nagyon jól hangzik!!! :lol:
Be kell tartani amit az orvos mond, nincs mese!! :D
A most következő napok pedig igazán nektek kedveznek!
Hajrá!!!!
Holnap mentek, ugye?
Akkor nagyon jó utat kívánok Szirom, élvezd ki minden percét!!!!!!!

Gabi, hát ez igen, bár ekkora kérónk lenne nekünk is, mint Lackónak! :lol:
Ne aggódj, ez a 17 kiló tényleg csak a hasadon látszik, az meg ugye eltűnik pár napon belül.
Lehet, hogy vizesedtél is egy kicsit, ne aggódj, nyárra tökéletes alakod lesz megint.
És most egészen más a lényeg, a sok tejecske a kis fiadnak a nyugalom, pihenés (már amennyit engednek a gyerekek).

Anyósod miatt meg ne aggódj, lehet, ha kicsit többet lesz veletek, Zsoltika megszokja és nem pörög így be. Meg hidd el, ő is érzi a finis-hangulatot, lehet, hogy emiatt is feszült kicsit.
Menni fog minden, szuper kétgyerekes anyuka leszel igen-igen hamarosan!

Puszi!!! (Gabi, neked külön is!)

(Most gyorsan elküldöm a telcsiszámomat, ha nem gond, én is kaphatok sms-t??)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita,
számodat eltároltam :) Megy majd az sms!!! Tudom, hogy most a legfontosabb a tejcsi lesz, meg az energia, csak valahogy olyan sokat mutat a mérleg... De sebaj, majd meglátjuk, mi lesz szülés után, mennyi megy le. Köszi a kedves szavakat! :):):)

Szirom,
megvallom, én sem tudom, mit jelent a tüsző nagysága. Akkor az uh-s követés azt jelenti, hogy gyakran nézitek majd a tüszőcskét, akár minden nap? Látszik majd, mikor van peteérés? Hú, nagyon izgi :) Jó munkát!

Most szaladok, vacsizunk, csak benéztem egy picit :)

pgaboka

Hahó, az előbb elfelejtettem:

Ildi, merre jársz? Minden rendben???

pgaboka

Sziasztok!

Nna, most végeztem. Alig látok, de azért még írok egyet :)

Gabi! Kemény lehet most már a vége, vannak emlékeim :wink: Bár nekem lefelé nem ment Miksa, inkább oldalirányban mászkált óriásikat és hosszúakat, néha alig kaptam levegőt...

Zsoltika talán csak örült a nagymamának, nem lehet, hogy azért pörgött fel? Nálunk is vannak ilyen napok, mondjuk nem anyukám hatására, nálunk inkább épp az ellenkezője igaz: ha látja valaki, akkor tündér. A nagymama nálatok sok mindent megenged Zsoltikának vagy ad azért arra, hogy ti milyen elvek mentén nevelitek Zsoltikát? Jön akkor is, ha Lackó megszületik? Mert ha akkor osztogatna téged Zsoltika, az nem lenne nagyon jó...

Mesélek valamit, jó :wink: ?: Most épp dicsértem a napokban, hát tegnap viszont pokoli volt kölyök. Mondta is az uram este 20 perc után, hogy ha ez egész nap így ment, akkor hosszú nap lehetett. Ma szegény kissrác viszont elég jól viselte a megpróbáltatásokat, pedig egész nap a gépnél ültem, a délutáni alvását meg beáldoztam a dokira - bár azt hittem, alszik majd hazafelé, de nem :roll: :( Korán fölvittem (8 előtt), mert fáradt volt, de akkor meg fölpörgött, nem foglalkozott azzal, amit mondtam neki, beterítette a szobáját és a fél emeletet játékokkal és még mindig pakolt, meg elrohangált. Pedig már kész volt a fürdővíz, és olyankor spurizni szokott bele. De most nem akart vetkőzni, hisztizett, kapaszkodott a ruhájába, fetrengett a földön, ordítozott az unokatesója hangsúlyával, hogy "Neeeeeeem". Namost az lett a vége, hogy mondtam neki, hogy fürdeni fog, akár vetkőzik, akár nem. Fáradt volt nagyon, tudtam én, sajnáltam is, de nem haladtunk, erre meg az alvás a megoldás. De nem foglalkozott ezzel. Hát úgy is lett, beletettem a kádba ruhástól... Pislogott eléggé, aztán bőgött, hogy vizes lett a ruhája, meg a hózentrógere, fölsorolta zokniig az összes cuccát, és hogy így ő nem lesz tiszta, mert ruhában nem lehet fürdeni :wink: Levetkőztettem szépen a vízben, és mire kicsavartam a cuccait, egész jó kedve lett, mondjuk én is röhögtem, mert erre mit lehet? :lol: Rögtön Ildi jutott eszembe, aki tavaly Levente fejére borított egy tányér kaját :lol: Épp ezen eszeltem, amikor Miksa közölte, hogy földre vitte Olivért a parkban :lol: Tényleg Ildi, arról majd odaadom a videót, tudod, ahogy nyomkodják a gombokat, Miksa derékon kapja Olivért, aki meg a földön fekve söprögeti Miksa szandijába bele a port...óriási :lol:
Naszóval ezek, meg néhány mese után beborult a srác még 9 előtt, és azóta is horpaszt.

Rita! A feladat nem probléma, nem vitatkoztam én a doktorral :lol: És most meg így kirándulgatva főleg nem :wink:

Ildi, én is hiányoltalak!

Beszti?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Megvagyok édeseim, megvagyok :D .
Semmi gáz nincs, csak tegnap Leventét előbb hoztam el a suliból, mert értekezlet volt a tanároknak, és itthon volt egész délután, és nem neteztünk.
Délelőtt meg úszott a ház.
Most kajáltatok(én is éhen halok), de jövök tényleg ígérem, csak bekukkantottam, hátha lemaradtam Lackó érkezéséről. :wink:
Gyorsan még két mondat:
kaptam reggel smst-azt hittem már Gabi te vagy, de Cicó szült meg a Gödöllői topikból.Biztos emlékeztek rá, tavaly írt ide is :D
Dórija született ma reggel, 3060 gramm, 51 centi. :D :D

Még egy mondat:
Gabi, azta!!!!
mekkora pocak!!!! :shock: :D
(kettő):
Szirom, ti meg csak akciózzatok kétnaponta :wink: :lol: :oops:
vas

Jó reggelt!

Örülök, hogy megvagy Ildi! Cicónak gratula!

Gabikám! Jön a front! :wink:

Írok privit mindenkinek!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Megkaptam Szirom a pü.-t.
Köszi :D
A többit meg amit akarok írni, gondold ide:
.................................................................................................
...................................................................................................
...............................................................................................
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vas

Mackólány elaludt, van egy kis időm írni, ha Olivér nem talál ki valami mást közben. :roll:

Szirom, már múltkor akartam írni, de mindig elfelejtettem, crocus volt az, amit ültettem, nem frézia, mit tudom én, mik ezek.Azt hittem az egy , és ugyanaz :lol:
Na, mindegy!!!
Én se értek ezekhez a tüszőméretekhez.
De azért tartjuk a dokikat, hoyg ők értsenek hozzá, nem,???? :wink: :D
Na, a kiruccanás meg Miksa nélkül fantasztikus kikapcsolódás lesz, lesz alkalmatok akciózni bőven :oops:
Nekem is vannak napok, amikor Olivér megkergül.
Tegnapelőtt mikor írtam, hogy még nem aludt, hát nem is aludt egész nap. 7-kor már nem volt normális, aztán felélénkült, 9-kor meg pörgött, mint állat, alig aludt el :D

Én is vágtam már bele kölköket a kádba :wink: :roll:
Ja, a joghurtos eset is jó volt.Levente képes arra, hogy egy pillanat alatt felb***a az agyamat :o

Videót meg majd megnézzük valamikor.
Ezt nem tudod átküldeni valahogyan mailben?

Tényleg, most lesz tali, vagy nem?????
És hol?
Szentendre nekem baromi messze van.
Téynleg nekem a megint nálunk tartandó buli lenne a legjobb.
És ha Rita, akkor indulnátok, amikor vége a sulinak, ovinak délben?
Beszti, ti gyerkőceid meddig vannak?
Neked mikor jó???
Nekem csak az a gáz, hogy Natasa annyira kicsi egy egész napos Pesti kiruccanáshoz, főleg, hogy hideg is lesz, autó nélkül :roll:
Na, mindegy, azért megoldjuk valahogy.
Ti találjátok ki az időpontot, helyszínt,én meg kitalálom, hogy jutunk oda.

Szirom, akkor úgy látom, jövő hét lenne jó neked , ugye??? :wink:

Gabi, nem is látszik a 17 kiló!!!
Annyira irigyellek.Tegnap is láttam egy kismamit, olyan kis helyes volt, elkapott a nosztalgia :D (na, nem akarok ám mégegyet ,nyugi, mielőtt meggyanusítanátok)
Zsoltika meg biztos azért volt iylen, mert már valamit érez.
Oli is teljesen megvolt kattanvan szülés után(de ő egy évvel fiatalabb volt szüléskor, mint Zsoltika).
Lehet, hogy vele könnyebb lesz majd.Bár egy bizonyos fokú féltékyenység biztos lesz majd :?
Gabi, próbáltam én mindnet, tejszaporítás céljából.Homeós bogyó, tea, 3-4 liter folyadék.Sőt, a végén már 1,5-2 óránként etettem Natit.Ennek kellett volna a legütősebbnek lenni.
De szerintem van tejem, csak valamiért nem hízott( a betegség miatt lehet), mert ha nem etettem meg 2 óra elteltével, pl. ha aludt, akkor rögtön jött a tejbelövellés, és csordogált a tejci.
Éppen azért úgy döntöttem mégse kap tápit.
Hátfő este még adtam neki, 50 ml-t ivott meg.Tegnap inkább már kétszer kapott pépes kaját napközben, meg 8-szor szopizott.Azt ember azt gondolná, hogy idővel csökken a szopik száma, de nálunk nem így van, minél nagyobb, annál többet szopik.
Ma hozatok az urammal biofőzeléket is, aztán majd holnap azt is kap.
Egyébként nem nagyon csúszott a tápi. :roll:
Max. majd belekeverem főzelékbe a maradékot.

Gabi, és is állva vajúdtam Natasával :lol: :lol: (meg féllábon a wc-n, az udvaron, kocsiban, stb..... :lol: :lol: )
Jött is ,mint golyó :D :shock:

Szirom, nem is gratuláltam a leadott kilóidhoz!!!!! :D :D :D

Rita, mi új's???
Hogy vagy ?????

Beszti, hova tűntél?????

pussz :D
vas

Gabi, ezt neked találtam: :lol:
Kép Kép

Puszi
vas

Jövök ma még valamikor, ígérem (remélem be is tudom tartani :D )!

Szirom!

Vettem! :wink:
A tüszőcskék még érhetnek, itt az ideje az LH tesztnek (az ugye 5 napig elég ált., de szerintem 5 napon belül esedékes, hogy + legyen) és a kétnapi akciónak is. :D:D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Minden rendben velünk, csak Zsoltika ma valamiért nem aludt (lehet a front miatt). Feküdtünk pedig, de nem bírt elszunnyadni. Meg egy csomó dolgom is volt... Ahogy leülök, mindjárt jön a gyerkőc az ölembe, már le sem tudok pihenni pl. a fotelba, mert oda is mászik utánam, az ölembe nem fér, a karfáról leesik...

Na már jön is.

Úgy látszik, rám nincs hatással a front :( Sehol semmi változás :(

Megyek is, mert Zsoltika megint átment akrobatába...

pgaboka

Gabi, én ma éppen a front miatt olyan eszelős álmos voltam délután, hogy csak dőltem jobbra-balra. :roll:
Persze a hgyerekek nem voltak álmosak egyáltalán, nem tudom rájuk miért nem hat a front...

Meg hathatna a megszületőkre is!

DRUKKOLOK NAGYON!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita,
köszi a drukkot :) De amúgy is álmos lehetsz a baba miatt :D Tieid sem aludtak? A fölöttünk lakó szerint még csak most jön igazán a front, éjszaka! Remélem is!!! Mert egyenlőre rám sincs semmi hatással :(

Ildi,
jók a gif-ek, köszi :):):) Úgy tetszenek az ilyenek, csak nincs időm keresgélni. Te hol találsz rájuk?
Akkor tényleg van tejcsid, nagyon ügyes vagy! Biztos a betegség kavart be, meg hát van olyan, hogy a gyerek inkább nyúlik, mint hízik. Örülök, hogy ilyen lelkes vagy! :) CSak így tovább! Egyébként megértem Natit, hogy nem csúszik a tápi, mert az anyatej sokkal fincsibb :D Ezt több anyukától is hallottam, aki hozzátápi helyett elválasztani kezdett 6 hósan, a gyerek meg persze nem itta a tápszert. De nem minden gyerkőc ilyen.
Én is állva vajúdtam Zsoltikával a kórházban, sokáig mászkáltam, aztán burokrepesztés után már nem nagyon bírtam, akkor labdán ültem, meg a szülőágyon, valahogy úgy bírtam ki a legjobban :D

Ja, Ildi, a szopik száma nálunk sem csökkent! VAgyis egy ideig igen, aztán megint nőtt. Jó sokáig naplót is vezettem róla. Arra határozottan emlékszem, hogy 2 éves korában hajnaltól délig 12x szopizott Zsoltika mindkét ciciből!!! Na ott határoztam el, hogy a szopikat egy kicsit csökkentjük, mert képtelenek voltunk elindulni valahová, minden bánatra a szopi volt a megoldás, és már én is kimerültem. Akkor még éjszaka is mindig kelt Zsoltika...

Beszti,
merre vagy? Írj, ha tudsz!

Köszönöm mindkettőtöknek a megnyugtató szavakat! Zsoltika biztos érzi a dolgokat, meg aztán vele is előfordulhat, hogy nincs épp jó napja. Délelőtt még semmi baja nem volt, aztán ugye nem aludt, utána lett kisördög. Azt hisze, több mozgásra lenne szüksége, a ma délelőtti 2 órás játszótér nem volt elég neki. Így aztán itt éli ki magát a lakásban, csakhogy itthon ugye rombolás megy, vagy életveszéles helyre mászik.
Szoktunk egyébként itthon is labdázni, focizni, de most nem bírom.

Megyek aludni, mert fáradt vagyok, írjatok!!!

pgaboka

Jó reggelt!

Fogok jönni még ma, de most csak bejelentkezem, kedvcsinálónak, hogy ti is írjatok! :)
Most lassan elkindulunk Bernáttal az oviba, Adéllal meg a tücsökzenére.
Közben piac, meg meg szeretnék nézni egy új gyerekruhaboltot (használt cuccokat árul).
Aztán ebéd, iskola, óvoda és jövök, oké??

Gabi, itt vannak a kedvenceim:
((Ne nézz teljesen őrültnek, de van egy nagyon jó holland oldal, azt úgy szoktam használni, hogy a sztaki honlapján van magyar-holland szótár, ott lefordíttatom a keresett szót, így választom ki a gifek közül. Ráérek, mi? :lol:
Azért ezt csak különleges esetekben alkalmazom!))

http://natloz.znet.hu/
http://www.e-kepeslap.com/animalt_gif.html
http://www.thefreeemoticons.info/films.htm
http://www.animations-gifs.net/animations-gifs.htm
http://www.animaatjes.nl/

Beszti??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Mira vagyok, 171 cm és most éppen 67.5kg. Szeretnék csatlakozni hozzátok, remélem befogadtok.
Márciusban született meg az első gyermekünk, Andris. Azóta folyamatosan próbálom magamról lefaragni a fennmaradt kilókat, de sikertelenűl. :( Nincs elég kitartásom. Van közetek valaki, aki "Norbizik"? Éhezni nem szeretnék,Andris mellett rengeteg energiára van szülségem. Most mennem is kell, mert felébredt.
Szép napot mindenkinek.
Mira
mira80

halihow!!!

Ebéd előtt egy kis lazítás :lol:

Szia Mira!!
Üdv. itt!!
Kép
Mesélj kicsit többet magatokról :D
Nekem is márciusban született a kislánykám(harmadik gyermekként), és én is kb.171 centi vagyok, jelenleg 65-66 kiló között ingadozom.Még nem akarom elkezdeni a Norbit sem, majd ha már többet eszik pépes kajákat.
Elvileg okosan már lehetne csinálni, de én nem akarom.
Vagy tök normálisan csinálom, vagy sehogy.
Én Norbis módszerrel második lurkóm születése után fogytam 25 kilót, most nagyon odafigyuztam a terhesség alatt, hogy ennyit ne kelljen megint fogynom.Jelenleg kibékülnél 5-6 kilóval(aztán még 3-4-el, de a csajok kiröhögtek :lol: )
De itt nagy fogyósok vannak még rajtam kívül, ki Norbival, ki 90 napossal(Szirom pl. ezzel adott le 20 kilót, )ki callanetics-el Norbival kombinálva fogyott .
Összeségében biztos ledobtunk már 60-70 kilót :o együtt.
Az éhezés nem is jó módszere a fogyókúrának, ne is tedd!

Gabi, én innem szedem a gif-eket:
www.animaltgif.lap.hu

Tegnap kicsit töltögettünk le Olivérrel délelőtt, tök jókat találtunk :D
Hú, Gabi, nem semmi ez a 12 szopi délig!!! :shock:
Azért itt nem tartunk még, de ma éjjel is 3-szor ébredt,1-kor,3-kor, 5.40-kor, aztán már onnatól vissza se aludt.
Persze itt mind szopi volt.
Tegnap apa hozott végre holle rizspépet, szerintetek megette????
Délelőtt meg alamreszelőn csináltam neki almát, az se csúszott, csak a hipp alam sinlaccal.Na, az nagyon menő nála. :D

Rita, én is voltam tegnap turiba, Leventének vettem két pulcsit, egyet Olinak, meg Natikának pizsit.
Levente már szétgyilkolt egy pulcsit a suliba, meg egy pólót lyukasztott ki a héten.Hát ezért nem kap újat.
A pulcsit egyszer ott felejtették a suliba( a szomszéd hozta haza, mármint Leventét, ezért maradt ott a pulcsi), és másnap így találtam meg a tornaöltözőben:
Kép Kép
valakik sikeresen felmosták vele a padlót.
Azt hittem hülyét kapok, mikor megláttam.
Egy éjszaka ázott a vanishben. :roll:

Rita, ovi, suli, tücsökzene, bolt, ebéd, suli, ovi????
megvolt????? :wink:
Jössz????

Én húzok, ebédeltetem Olit, aztán lefektetem őket.
ma nem kell mennem Leventéért, mert kirándulni mentek Farmosra(fogalmam sincs mi van ott),aztán kedves apukája elment velük,mert vállata, hogy szülői munkaközösségi tag lesz :lol: , de szerintem nem tudta akkor, hogy ez mivel jár. :lol:
Így ma szabit vett ki, és kirándul az 1/a-val :D :D

puszkó

vas

Gabi, már pont egy hetet ráhúztál, nem????[
Mit mond a dokid, befektet valamikor????
Szülésmegindító praktikák:
szex (minden mennyiségben) :lol:
bábakoktél(valami ricinusolajos páleszos itóka)
lépcsőzés
Én meg megfürödtem előző délután egy kád forró vízben, tuti módszer, hajnali fél 2-re már totál eltűnt a méhszájam is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:, és így végeztem::

Kép

csáó
vas

Ildi, jót röhögtem a gifeden, majd jövök, igen!
A nagy körözésnek a vége még hátravan, most megyünk a gyerekekért.

MIRA SZIA
!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt!!!
Mizu, hova tűnt mindneki???
Szirom, Motiot igazoltan van távol, Rita, Beszti, GABI??????
He???? :wink: :wink: :wink: :wink:

Velünk nem sok minden történt tegnap óta, csak annyi, hogy megvolt a kirándulás a fiúknak, jó volt, azt mondják :D
Meg annyi, hogy a két kicsinyem nem igazán tudja összehangolni a reggeli ébredését.
Natasa tegnap 6 előtt fennt volt, Olivér 8-kor kelt.
Ma meg Oli kelt korábban, Natka meg fél 8-kor.
Na, mindegy, 7-ig azért hagytak aludni
(már ez is valami) :wink:

Rita, nem korai a szalagod, tök cuki :wink:
Mikor mész uh-ra először?
Én asszem 8 hetesen voltam Natival először.A fiúkkal jóval később.

Láttam csatlakoztál a 2007. nyári babákhoz :wink: :wink: :D :D

Hát tényleg nem tudom mit írjak :roll:
Tegnap este pizzát ettünk 8)
meg előtte este sütöttem egy zabpelyhes sütit.
Tök jó lett, zabpehely kellett bele, dió, csokidarabok...stb, fini lett :D
Kép

Na, pá

Remélem azért jöttök ma :wink:
vas

Szia Ildi, itt vagyok!

Tegnap du végül elaludtam Adéllal, a nagyoknak meg betettem egy filmet... :oops:
Szép kis anya!
De jólesett. :)
Utána meg dokihoz mentünk, tudom, korai, de ez egy rég lefixált időpont volt.
Olyan kedves volt, örült nagyon, meg mondta, hogy milyen nagy dolog négyet vállalni, sokan egyet sem akarnak, mert féltik a személyes szabadságukat. Mondtam neki, hogy a mi személyes szabadságunk rég oda... :D
És láttuk a babát is, vagyis csak a petezsákot meg a szikhólyagot, de végülis ez már ő. :) :) :)
4 hét múlva megyek megint, akkor már lesz szívverése, keze-lába :) (és neve is, ahogy magunkat ismerem. :lol: )

Zabpelyhes sütit leírod?

De hallod azért nem volt szép, hogy te annyival mentél szülni majdnem, mint amennyi én most vagyok! És tényleg ettél hármasokat? Majd visszaolvasok.
Meg megtennéd majd nekem, hogy leírod, mikor mennyi plusz volt rajtad a kilenc hónap alatt? Sokat segítene!

Igen, beléptem a 2007-es nyári táborba.
De ez marad a törzshelyem!!!

MIRA, ha visszajöttem az oviból, ÍGÉREM köszöntelek, válaszolok, írok neked is, ne haragudj, most rohanok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hali Rita!!!!

Végre !!! :D

majd leírok mindnet, de most sír Natika etetnem kell, pusz
vas

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon jól esett!! :D
Próbáltam visszaolvasni, hogy képben legyek. Több-kevesebb sikerrel ment is. Csak, ha Andris ébren van akkor nem tudok írni, mert ő is nyomkodná a billentyűzetet...

Rita, GRATULÁLOK a 4. babódhoz!!!!! Szerintem, ha elhatározod, hogy odafigyelsz magadra, akkor biztos nem fog "elszállni" a súlyod. Meg amint látom ti már nagyon összeszoktatok, segítitek egymást ebben a topikban, biztos ez is sok erőt fog adni az odafigyelésben.

Ildi, Neked is gratulálok a 3 gyerkőchöz. Látom Natasa március 21-én született, Andris meg 16-án. 3200grammal és 51 cm-vel. Súlyproblémák nálunk nincsennek ugyanis ő már 8 kg és 70cm, még szopizik rendesen. Gyümit már kezdtem neki adni, nagyon szereti az almát és a körtét. Eleinte féltem, hogy nem fogja elfogadni, de nagyon cukin cuppogtatja a szájában. Őszibarackot is adtam, az volt az első.
Nem semmi, hogy te a "Norbival" ennyit fogytál. Most mikor szeretnéd elkezdeni?

Később még írok. Szép napot Nektek! :D
mira80

Zabpelyhes süti
125 g margarin
150g cukor
1 tojás
1 csom. van. cukor
80g darált dió vagy mandula
80g liszt
100 g zabpehely
fahéj
(én egy tábla étcsokit is beletörtem a végén)
A tojást a margarinnal , cukorral habosra kevertem, és aztán beleraktam a többi hozzávalót.Kis gombócokat kell formálni belőle, távol rakni egymástól, én egy nagy tepsibe 4 sorba 4-4 darabot raktam(16), nem folytak össze, tök szépek lettek. :P
10-15 perc a sütés, vigyázz, ne szárítsd ki.
Mert akkor kemény lesz.

A kilóim meg így alakultak:
kezdő súly:60 kg
12.hét:61,3
16.hét:61,8
18.hét:62,3
20.hét:63,4
23.hét:64,5
28.hét:67,3
33.hét:68,5
36.hét:70,2
37.hét:70,8
38-39.-en szültem:71 kg
De szerintem felmentem 72-ig is az utólsó héten, de aztán lement szülés előtt 71-re megint :wink: , így annyival zártam a "bulit"

valahol megvan nekem a normál súlygyaradpodás mértéke, megkeresem, aztán leírom azt is :D

Persze, hogy ettem hármasokat, délig sok minden belefért :lol: :lol:
Aztán délután jöhetett a lazítás :wink:

Személyes szabadság??
Mi is az???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is aludtam tegnap délután, jólesett nekem is :D
vas

Szia Mira!!!

Szép súlyban van Andris, hallod!!! :wink:
Mi is csak most kezdtünk parázni(na, meg egy hónappal ezelőtt), hogy nem nagyon hízik Natasa.
De remélem most a pépektől beindul :D
Natasa is evett eddig almát, barackot, sütőtököt, rizspéppel, meg sinlaccal :D

Te hol szültél????
Első babád, ugye???

Én most nem tudom mikor akarok elkezdeni megint norbizni, lehet, hogy csak télen :roll:
Ha majd teljesen mérhetőt eszik kanállal, túlnyomó mennyiség lesz a szopi meleltt.
Igazából ez az 5 kiló plusz még nem olyan vészes, kibírom még a télen.Tavaszra, nyárra tűnjön el!!! :D

Szabad tudni menniyt szedtél fel terhesség alatt, és mennyivel kezdted, hol végeztél(kilóban) ?

vas

Rita, megtaláltam a normál súlygyarapodást :wink:
1-6 hét: 1 kiló
6-12.hét:2 kiló
12-16. hét:2 kiló(3 még belefér)
16-22. hét: 4 kiló(5,5 még belefér)
22-28. hét:6,5 kiló(8,5 belefér)
28-34. hét:9 kiló(12 belefér)
34-40. hét:12 kiló(16 belefér)

Szóval látod 12-ig normális, de 16-ig is még elfogadható(nak írják) :roll:

vas

Szia Ildi!

A Nyírő Gyula kórházban szültem. Igen, az első babánk Andris. Később még szeretnénk többet. De addig még szeretnék pár éjszakát átaludni, ha lehet... Bár lehet, hogy ez álom marad. Andrissal már régóta szenvedünk a fogacskája miatt, ezért sokszor ébred éjjel.
63kg-ról indultam és 78 lett a vége. :( Elég sok, bár nem is vigyáztam nagyon, mondván első baba...
Most a 60 kg a cél, bár az álomsúlyom 58. :) Sajnos nagyon édesszájú vagyok, nehéz megállnom a sütizést...
Tudod esetleg, hogy a tejeskávé édesítővel hányas kódúnak számít?
Amúgy le a kalappal, hogy 3 gyerek után csak 5 kg plussz van
rajtad!
mira80

Mira, tejeskávé édesítővel 1-es!
Én is ezzel tartom magamban a lelket ebéd után. :)

A kezdő súlyodhoz képest rajtad is csak 4,5 kiló van!És látod, a 15 kiló benne van az elfogadhatóban. :)
Az álomsúly meg más tészta, arra ráérsz még bőven!

Szerintem is igaza van Ildinek abban, hogy a vad Norbizást akkor kell elkezdeni, ha már komolyan mást is eszik a kisfiad. De ha csak odafigyelsz, amit én is meg szeretnék most tenni, akkor lehet, hogy egy kicsit elindul lefelé (nekem meg nem megy nagyon felfelé :? )
De a Norbi tényleg tartható, és hatásos, a www.norbiupdate.hu oldalon jó fórumok vannak, ahol klassz recepteket találsz, kódokat, ötleteket.
Én még Gabitól kaptam rengeteg receptet, megkeresem, és elküldöm neked, ha gondolod!

Ne aggódj, bár tudom, nehéz elviselni, ha az ember nehezebb, mint lenni szeretne. Én gyakorlatilag hét éve nem vagyok annyi kiló, amennyinek lennem kéne, de ez az én hibám, nekem is az akaraterőm hiányzik.
Ildiből, Sziromból, Gabiból, Besztiből és Motiotból nem :D

Ildi, nagyon köszönöm, szuper vagy!
Hogy te milyen ügyes voltál!
A süti jól hangzik, ma ki is próbálom, ünnepség lesz az oviban, valamit mindenképpen produkálnom kéne. De a 15 dkg cukor nem sok ennyi liszthez? Bár a zabpehely is benne van, bocsánat.
Bár dió nincs itthon, csak diópótló (nem is tudom, miért vettem, ne szoktam ilyen pótló cuccokat venni. Biztos ebben a hiperszuper boltunkban nem volt más hirtelen. :? )
Ma a biztatásodon felbuzdulva lecsusszantottam néhány milky wayt (látod, Mira, micsoda jellem vagyok???? :oops: :? :shock: :( ), de mostantól semmi kilengés, vissza kéne térni a hatvanas sávba, jó lenne szép számot mondani a védőnőnek, aki azt sem tudom, kicsoda. :shock:
Szerintetek az elején, ha nem koplalok, csak Norbert szerint élek (Milky nélkül persze... :oops: ) és lemegy mondjuk még egy kiló, az nem baj a babának, ugye?
Most egy kicsit foglalkozom a háztartással is, megsütöm a sütit, majd elmondom, ADÉL SZERINT milyen lett, oké? :)

GABI? BESZTI MERRE VAGYTOK????

Beszti, te ígértél egy jövetelt!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Vagyok én, csak a babanet nem engedett írni eddig! Velünk minden rendben, tegnap óriásit mászkáltunk este, mégsem indult meg a szülés :( De holnap telihold, nagyon bízom benne, hogy az majd segít :D

Mira,
üdv itt nálunk! Szerintem a magasságodhoz képest nagyon jó súlyban vagy :) Én is norbiztam, és mellette sokat tornáztam is, úgy fogyiztam. Ha jól emlékszem, az én kisfiam, Zsoltika 9 hónapos volt, amikor nekikezdtem a norbizásnak. Ő akkor már eszegetett mást is, de a fő tápláléka még az anyatej volt. Ezért nagyon light-osan csináltam: délelőtt 3-as kódúakat is ettem, nem éheztem egyáltalán, és ami a legfontosabb volt nálam: teljesen elhagytam a cukros üdítőket (amiket pedig nagyon-nagyon szeretek). Így szép lassan adogattam le a kilókat :) Összesen 12-t.
Szép súlya van Andrisnak :) Hiába, a fiúk szeretik a hasukat :D Elégedett voltál a Nyírővel? Milyen volt ott szülni? Mi nagyon közel lakunk hozzá, de a MÁV-ban fogok majd szülni.
Látod, én 17 kg-ot szedtem fel a terhesség alatt :( Igaz, most egy pici lement, mert nagyon odafigyelek, nehogy ennél is több legyen! Viszont az is tény, hogy a pocakom is óriási, és valszeg a baba is az lesz. Csak születne már meg! :)

Ildi,
jó ez a recept, elmentem magamnak :) Örülök, hogy jól érezték magukat a fiúk a kiránduláson :) Hát jó korán kelsz, nem mondom! Hamarosan én sem alszom éjszaka, gondolom :D

Rita,
köszi a linkeket! Belenézegettem, tuti jók, csak idő kellene egy kicsit válogatni :) Milyen lett a süti Adél szerint? Én ma vaniliás kifliket fogok készíteni... Hmmm... De leginkább azért, hogy a kórházba tudjak majd bevinni :D
Szerintem óvatosan norbizhatsz, de azért hallgass az ösztöneidre, és ha valamit megkívánsz, edd azt is! Én pl. tojást kívánok mostanában... Persze nem eszem mindennap, de egy-egy főtt tojás lecsúszik, főleg reggelire :)
Én egyébként a terhesség alatt igyekeztem normálisan kajálni, de bizony ezek a nyavalyás édes üdítők is bekerültek olykor-olykor a poharamba :( Ennek köszönhető szerintem ez a sok plusz kiló.
Tornázni nem szeretnél? Nagoyn jót tesz a keringésnek, gerincnek... Vannak mindenféle lemezeim, szívesen kölcsönadom őket! Fogyni nem fogsz ezektől a tornáktól, mert abszolút nem arra vannak kihegyezve, de tényleg nagyon-nagyon jót tesznek!

Most szaladnom kell, éhes gyermek vár :)
Puszi!

pgaboka

Rita! :)

Látod, ezért nem is ígérek semmit, csak jövök! :D:D
Adok enni a csapatnak, aztán tényleg jövök!!! :wink:

Beszti
beszti

Gabi, a kazettákat nagyon szívesen elfogadom!
Gondoltam rá már, bár tavasz óta nem mozogtam rendszeresen, de talán bírnám... :?
Nekem a Réka torna van meg, csak nemigen bírom a csajt, de attól még lehet, hogy csinálni fogom.
Mikor lehet elkezdeni a tornát???

Beszti, oké :)
Csapatnak????
Ja, Nátán nem jár oviba, ugye?
Végül majd csak a második félévben kezdi, jól emlékszem?

Megyek oviba-isibe, majd vissztérek!

Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita, örülnék, ha tudnál pár receptet küldeni. Szerintem, ha nem koplalsz és rendesen eszel Norbi szerint akkor biztos nem lesz baja a babádnak. :) Kiváncsi vagyok, hogy sikerül a süti. A torna tényleg jó ötlet, én jógára jártam és nagyon jól esett. Minden tagomat átmozgatta és a végén volt 20 perc relaxáció. Eleinte furi volt, mert én az aktívabb mozgásformához vagyok szokva (aerobick), de tudván, hogy a babómnak biztos semmi baja nem lesz a jógától és a nyugadtabb mozgástól, hamar belejöttem és nagyon megszerettem. Most baba-mama jógára járunk Andrissal.

Gabi, Neked is köszönöm a kedves fogadtatást. :D Visszanéztem a képet, szép nagy pocakod van. Azért szültem a Nyírőben, mert szuper az orvos akihez járok és ő ott dolgozik. Nem egy topp hely, de az orvosom és a szülésznőm remek csapat volt együtt. Nagyon meg voltam velük elégedve. Drukkolok, hogy minden simán menjen! :D
mira80

Ildi, jelentem a sütit kiszárítottam :roll: , mert túl szorgalmas voltam, és porszívózni kezdtem. :)
De a gyerekek zabálják, ha az oviba nem is viszem be, el fog fogyni.

Az oviba meg sütök egy újabb adagot. :)

Mira, oké, megkeresem!

Gabi, vaníliás kifli.... Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Mondtam, hogy ne száríts ki!! :wink:
De ha zabálják, akkor nem lehet nagy gond :lol:

Kicsinyeim alszanak :D
Én meg közben hajat mostam(amíg elaludtak), most meg fényképezőgépet keresgetek, olyna kis gagyinak tartom a régit.
Kéne egy új, de az a gond, hogy ezt én 2 éve vettem 60 vagy 70 ezerért(nem is emlékszem), szar kis 3 megapixeles nikon, örülnék, ha 15-20-ért valaki megvenné most. Ami tetszene, az meg 120 fölött van. :roll:
Ami az uramnak tetszik, az meg 200 ezer :shock:
Asszem maradok a kis nyominál.
De nagyon kivagyok rá akadva, mert egy nyomorult pókot nem tudok vele lefényképezni.
Az aksija meg tök ócska(jó, ezen lehet segíteni, 2000-ért kapok újat), a héten töltöttem fel, kb.5-öt fényképeztem vele, és ma megint lemerült :evil:
na, mindegy.

Ma meg megyünk függyönyt megrendelni, végre találtam olyat tegnap, ami az uramnak is teteszik.Tök szép, bézs színű, mint az ülőgarnitúra, csíkok is vannak benne, kb. 1 hét, mire megjön, meg megvarrják(meg még annyi, mire apuci felfúrja a karnist :lol: )
Majd lefényképezem.Ja, a tapétáról azért nem csináltam eddig, mert azóta sincs kész :roll:
Sőt, elkezdte emellett a fürdő burkolását is(ahol nem volt csempe, oda lesz ilyen vízálló dekorpanel )
Negyed fal kész is van :lol:
Most ezt elkülödöm, és visszaolvasok, mert rövidke agyammal elfelejtettem, hogy mit is írtatok az előző oldalon :lol:
vas

Gabi, a mínusz kilók a szülés előtt már nagyon a végét jelentik!!!!!! :D :D :D
nekem is akkor ugrott vissza egyet :wink:

Mira, tejeskávét Rita már megírta :wink: (1-es)
15 kiló az nem is olyan vészes, ha mindent ettél, amit megkívántál.Én az elsőnél kb.20-at, másodiknál jóval többet mint 20-at híztam. :lol:
Nekem 65 volt az első körben a célom, aztán ahogy tök jól ment lefele, annál nagyobb lett az önbizalmam, hogy ezt még lejjebb is tudom vinni.Így sikerült 59-ig lemennem. :D
Mindig ált.65 kiló körül szoktam lenni, és ez nekem nagy szó volt, hogy 60 körülre lementem, és tartani is tudtam. :wink:
Ezért akarok megint majd 60 alá menni. :roll:
Gabi tényleg evett 3-asokat is, (pont együtt csináltuk),a míg én csak 1-es,2-es kajcsikat ettem, gyorsabban is fogytam.
Én azalatt az 5 hónap alatt, amíg rendesen csináltam, nem ettem 3-as kajákat.
Gabi persze tornázott is mellette, szép kis feszes is lett. :D
Én nem, és lötyi is maradtam :lol:

Beszti, aztán tényleg gyere ma már!!!!! :wink:

MI LESZ A JÖVŐ HETI TALIVAL??????
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Egye fene, bevállalok egy ikeát(Szirom egyik ötlete volt), onnan haza tudok jönni hévvel is. :wink:
Rita, te is oda tudsz könnyen jönni, nem?
Csak 2-es metró, aztán ott is vagytok :wink:
Mit szóltok??? :D :D

vas

Mira, küldtem egy csomó receptet :wink: :D
Kép

hali, most megyek a dógomra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszzzzzzzzzzzzzzz
vas

Szuper, nagyon jó, ha délelőtt találkozunk, ott ebédeltetem Adélt, és húzhatunk az iskolába.
Kb fél-háromnegyed 12-ig tudunk maradni akkor.

NAGYON JÓ!!!!

Várjuk meg a többiek véleményét, és már írom is Motiotnak.

Ja, azon gonolkodtam, hogy Mot-nak mit mondjak majd a talin. :lol:
Mert leírva oké a neve, de mégsem szólongatjuk majd így személyesen, nem? Még azt hiszik finn vagy kínai. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Megyek sütni már megint... :shock:

Beszti, jó sokáig ebédeltek! :wink:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Finn vagy kínai, de .....vagy!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Itt röhögök hangosan
Kép

Szerintem szólítsuk a nevén, nem???? :wink: :wink:

Én meg reggel bemegyek fatival, 8-kor bennt vagyunk, az ikejja meg 9-től úgyis nyitva van :D
vas

Na, itt vagyok. Csak megint az történt, ami az esetek egy részében: mire megették, persze újabb dolgok jöttek. Gondoltam, hogy lehozom az ágyneműt, ami mosásra várt. Aztán közben kipakoltam a kivasalt ruhákat. De a gyerekszobába lépve persze kiderült, hogy a reggel összepakolt szoba megint káosz (alig lehet eljutni a szekrényekhez és kinyitni, ruhapakolás céljából).
Ez egyébként is állandó gond, hogy mit nem tudnak ketten művelni. Ami egyébként érdekes, mert pl. a Hanna egyedül nem szokott, ő egyfélével elég jól eljátszik. Ráadásul az is állandó vitatéma, hogy olyanok, mint a levegő :D:D, a rendelkezésre álló teret kitöltik. Na ja, csak nekik nem korlát a szobájuk, terjednek fent az előszobában, és ami jobban idegesít: a nappaliban is. Tuti, ha nem látom, akkor különböző legóhalmazok, Little People dolgok és emberek, műanyag gyümölcsök és zöldségek (főzni kell :D) jönnek le. És egy idő után térdig járunk benne. Valamelyik nap is jön a gázszerelő, én meg úgy pironkodtam, hogy bocs... (és persze állandóan vitatkozunk, hogy vigyék már újra fel....).

És persze a nemírással is magammal szúrok ki, megint reagálhatok két oldal anyagra! :D:D

Először is:

Mira!

Üdv!:):):)

Rita!

A reklám nálunk nem reklám, mert 2 ilyen Ikea tárolónk van a gyerekszobában (egymásnak fordítva), jól lehet benne pakolni. De nekünk annyi játék van, hogy így is tele van, pedig már pakoltam el játékokat, amivel nem tudnak játszani. Csak a Playmobillal az a baj, hogy annyi apró elem van, ha én azt akarnám, hogy minden meglegyen, akkor állandóan az ágyak alatt, mögött kéne keresgélni, ez meg nem túl egyszerű. Úgyhogy maradnak a nagyobb dolgok. A házzal is csak a nappaliban engedem Hannát egy darabig játszani, aztán én összepakolom és elrakom. (Ja, házból kétféle is van, de az egyiket teljesen elraktuk, majd valamikor később előjön :D. Amivel most játszik, az egy hordozható, összecsukható változat. Ilyen az, ami el van rakva (teljes berendezéssel): http://www.playmobil.de/is-bin/INTERSHO ... n_de&PLS=0 és ilyen az összecsukható: http://www.playmobil.de/is-bin/INTERSHO ... s_de&PLS=0)
Ahol voltunk: Horvátország, Plitvicei Nemzeti Park. A parkohoz tartozó egyik szállóban laktunk. Kb. 6 óra út tőlünk. (elég sokáig autópálya (és de jó lenne, ha az M7 már a határig érne...)).
Hotel jó volt (igaz, egy állítólag 4 csillagos szállóban már illik), kicsit keverék a múlt és jelen között. A hamijuk hát... nem nyűgözött le (a reggeli az jó volt).
Gyerekek nem voltak! :D:D (Ez már ugye lehet, hogy az utolsó alkalom jódarabig.) És msot nekem sem volt gondom vele annyira, bár én nagyon hozzájuk vagyok nőve. De legalább nem vagyok egyedül, valamelyik nap a párom beszélgetett egy háromgyerekes apukával, akinek ad a véleméynére, és azt mondta, hogy az ő párja is ilyen. Akkor legalább nem vagyok teljesen kerge! :D:D Mindenesetre májusban, amikor Hanna még szopott, elég nehezen adtam meg magamat 1 hétre, mert persze az eszemmel tudtam, hogy kéne kettesben is lennünk, de a szívemmel annyira nem... Most jobb volt, de talán azért is, mert csak 3 nap volt.
Dagi kontra csinos: egy jó beállítás sokat számít ám. Én bizony híztam (+10 kg legalább), és nem csak a pocimra, mint Gabi. Érzem a naciaimon. nem tudom, megint beleférek-e majd a farmeromba :(:(, de nem lehetetlen, hogy megint többet kell fogynom majd utána, mint Ildinek. De nem is tudok vele mit tenni, mert amikor "jól" eszem, akkor is jön fel. Ha meg nem jól...:(:(
4 gyerek: mit mondjak? Vannak dolgok, amitől nem tartok. Vannak, amitől igen. Pl. a szeretet ugyan nem fogy, de azért az ember nem szereti ugyanúgy minden gyerekét. Lehet, hogy ezzel csúnyát mondok. Pl. én Benivel vagyok hadilábon. Nem azért, mert nem szeretem, de valahogy ő sokszor olyan távol áll tőlem. Tudom, hogy sokat is követelek tőle, nagy az elvárásom, és nem is mindig az ő hibája, hogy nem tud megfelelni. Gondolkoztam már sokat, hogyan tudnák közelebb kerülni (ráadásul nem volt ez mindig így). Rájöttem, hogy pl. ő a "túl jó" gyerek volt mindig. Soha nem volt vele komoly gond, és ezért nem kellett érte "küzdeni". Márpedig azt hiszem, ha valamiért küzdeni kell, az közelebb hozza az emberhez. Pl. Beni spontán született (nem is túl nehéz szülésből, csak hosszú volt), Nátán császárral született. Beni 2 hónaposan átaludta az éjszakát, Nátán 13 hónapos volt (Hanna 19). Beni rögtön elfogadta a hozzátáplálást 5,5 hónaposan, Nátán 7,5 hónaposan volt hajlandó először mást enni szopin kívül... És még sorolhatnám.
Szóval ilyen szempontból van némi bizonytalanság bennem, hogy most mi lesz? Nem kerül-e még hátrányba Beni? Tudom, hogy vannak igényei, és ezt valahogy ki is kellene elégíteni, de most megint egy kicsit...
Meg persze ami előjön időnként, az az anyagiak. Annyira a páromra vagyunk utalva, hogy időnként persze előjön a "mi van, ha". Hogy tudnék én 4 gyereket egyedül ellátni????? (de ez már a 3-ra is igaz.) Érdekes, de anyagiak ügyében talán ez a legnagyobb gondom, mert ugyannakkor tudom, hogy amíg a párommal minden rendben, addig nem lesz hiányunk. Lehet, hogy nem fogunk milliárdos rózsadombi villában élni (bár ki tudja :D:D), de már így is sokkal többet tudunk anyagilag a gyerekeinknek adni, mitn sok hasonló gyerekszámú család, szóval nincs panaszra okunk.
Csapat: aha, Nátán nem ovis most. Így 2,5 :D gyerek (meg persze én) a létszám.
Akaraterő: kac-kac. :D:D Ja, és az utóbbi időben nem te voltál az, aki rendesen csináltad?? Az én akaraterőm épp a béka feneke alatt... :(:(

Gyermeki megérzés: hát nem tudom. :D:D Arra is azt mondják, hogy pl. ha az ember terhes, akkor a baba lehet, hogy elutasítja a szopit. Hát az enyémek azt sem tették :D:D. Sőt, Nátán félidőig szopizott, és Hanna is tette volna valószínű még tovább, ha a vérzés nem kavar be...

Gabi!

Szerintem a tágulás nem sokat jelent. Ilyen "alig nyílt" voltam én is Nátánnal csütörtökön délután, a doki nem jósolt babát, el is engedtem a szülésznőmet hétvégére vidékre (direkt hívott, hogy lesz-e gyerek a hétvégén, mert ha igen, akkor marad, ha nem, akkor Békéscsabára megy). Erre szombat éjjel csak elindult Nátán, vasárnap reggel 8-ra megszületett.
Benivel pedig bő 1 ujjnyi voltam már a kiírás napján, erre 10 nap múlva sem akart még rendesen megszületni (addigra 2 ujjnyi lettem), végül burokrepesztéssel indították (minimális fájásom volt csak addig is).

Sógornőm nevében köszi a gratulálak. A kislány neve Júlia Menta. :):)

Ildi!

A fiúkkal később voltál UH-n? Nekem az összes gyerekre UH-val mondtott igent a doki...
Hát igen, a fényképezőgép nem könnyű eset... Mindig lesz jobb. :D Most Plitvicében egy Panasonic DMC-FZ50-es volt nálunk kölcsön, hát ez már egy elég jó kis gép, meg lennék vele elégedve :D. Igaz az ára -ha jól tudom- valahol 170 eFt körül van extrák nélkül...
A páromnak egyébként 200 eFt-tól 300 eFt-ig ajánlottak nagyon jó gépeket (nem mintaha most venni akarnánk), Sony, Nikon, Canon, Olympos márkájúakat (hozzáértő emberke).
Nekem Ikea OK! :):)

KépKép
KépKépKép
beszti

Hú! Ildi, köszönöm a rengeteg receptet! :D :D :D
mira80

Hahóóó!!!

Megjöttünk az este :wink: Írni már nem tudtam, így most veselkedem neki a dolgonak. Dicséret mindenkinek, szépen termeltetek :lol: Meg kell mondjam, hogy jegyzetelnem kellett volna, hogy tudjak írni mindenkinek. De így csak a memóriámra hagyatkozom.

Ildi! 12 mega a videó, nem tudom, hogy átmegy-e. Azt mondanám, hogy nem, de tegnap kaptunk egy 11 megás levelet teli fotókkal. Ha tudsz ftp-zni, akkor oda feltenném.

Az Ikea nem az én ötletem volt szerintem, én csak azt mondtam, hogy hétköznap délelőtt őrült sokan voltak :roll:

Fényképező: a miénk akkor baromira jónak számított, amikor vettünk. Szerintem még mindig az, de az uram mindig újat akar venni. Canon Ixus, 4 megapixeles. Tényleg, Ritáéknak is pont ez van, most ugrott be :D Naszóval én meg épp fékezem a dolgot, szerintem nem kell még újat venni. Bár pókot nekem se könnyű fotózni, el tudnék képzelni olyat, ami jobb makrókat csinál, de nem baj :wink:

Rita! Köszönöm az sms-t, annyira aranyos vagy, hogy nagyon :lol:

Újra csak gratula, és ne aggódj a kilók miatt előre :wink:

Motiot egyébként Mónika. Azt hiszem, úgy emlékszem ... remélem :oops: Nekem is Motiot valahogy mindig :wink:

Beszti! Érdekes, amit a szeretetről írsz. Egyformán biztosan nem lehet szeretni, ezt én is sejtem, de hogy nálunk hogy lenne, ahhoz messze vagyok, hogy megtudjam. A nagymamám mindig azt mondta, hogy nem jobban vagy kevésbé, hanem mindegyikünkent MÁSKÉNT szeret. Sok unokája volt.
Egyébként a nagymama tegnap lett volna 100 éves. Imádtam :wink: Imádtuk mind. Még most is hiányzik.

Gabi! Hogy vagytok? Az a szép hold tán tényleg kicsalogatja Zsoltikát!

Mira! Üdv itt! Szívesen segítek én is bármiben! De szerintem nagyon jó a súlyod, én nem aggódnék egy percig se a helyedben :wink: Engem is dicsérgettek a csajok, hogy mennyit fogytam, de sajnos azóta elkanászodtam és most küzdök.

Naszóval akkor rólunk. Fogyit kezdhetem elölről, hajszál választ el az indulási súlyomtól. Ehhez annyi kellett, hogy első este egyek egy fokhagymás nyulat sütve grillzöldségekkel, a másnapi reggelihez pedig egy szelet barna kenyeret a felvágotton és a sajton kívül. Aztán délután adtunk neki, mer az én uram sültkolbászt kívánt, és ezért elmentünk a piacra :oops: Meg bírnám én enni a kolbászt kenyér nélkül, de ezt nem lehetett, mert nagyon csípős volt. Este libamáj grillzöldségekkel, másnap szokásos reggeli, anyukámnál pedig csirkecomb. Ennyi. 2 kg huss vissza :( Ja, és ittam alkoholt is, de csak száraz bort.

Úgy különben igen klasszul sikerült ez a pár nap. Miksa akadálytalanul vette a kirándulást. Időnként azért megemlített minket, ilyenek voltak, hogy a szobában, ahol aludt, mondta anyukámnak, hogy oda ne feküdjön, mert ott a papa és a mama alszik. Aztán második napon közölte, mikor sétálni indultak, hogy most "elmegyünk a mamához és a papához a Harkály utcába" :wink: Tudta, hogy Harkányban vagyunk, csak hát nálunk a szomszéd utca a Harkály, és ez kicsit megzavarta, ezt nem nagyont t tudta helyretenni :lol: Összességében nagyon jól sikerült a dolog, meg is nyugodtam tőle nagyon. És így örült nekünk, amikor megjöttünk (meg a sapkának, amit kapott). Kicsit maszatos, bocsi :wink: : Kép

Naszóval Harkány. A szálloda nagyon-nagyon szép volt, a személyzet kedves és udvarias, a kaja jó, a medence kellemes, a masszőr is jó, egy dolog zavart: mér kell politikusok fotóit kirakni egy hotelben... Illetve hát egy politikus volt...

Mindegy, vacsi közben próbáltam nem a falra nézni :roll: , különben is egymással foglakoztunk, és jó is volt a hangulat :wink:

Voltunk kirándulni Siklóson, megnéztük a várat:

Kép

Aztán Villányba menet felmentünk a nagyharsányi szoborparkba, ettől az én emberem oda meg vissza volt, irtóra tetszett neki. Kár, hogy nehéz megtalálni a feljárót, nincs rendesek kiírva. Még jó, hogy gyerekkoromból emlékeztem rá. De akkor sokkal kevesebb szobor volt, és nem volt így megcsinálva az egész. Mondjuk lehetne még fejleszteni rajta most is, de a 200 Ft-os belépőkből gondolom épp hogy megélnek. Vagy azt se, a fene tudja. Mindenesetre nagyon érdekes élmény.

Kép

Hát most egyelőre ennyi, majd még jövök.

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ildi!

Találtam egy helyet, feltöltöttem :wink:

http://s104.photobucket.com/albums/m163 ... h=imgAnch1

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom