Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
winnie:
lassan a te babód is átlépi az 1 kilós határt:) Egyébként pont azt számoltam, hogy egy hét alatt 30 dekát hízott:) Apu, mint matektanár gyorsan ki is számoltam, hogy születéskor 3 kiló mittoménmennyi gramm lesz. :D Mintha ez így működne.. :D De azért aranyos volt. :)

Réka:
Én is dec. 28-ra vagyok kiírva!:) A vonalzónk csak azért nem egyezik, mert kiderült, hogy elszámolta a védőnő, ugyanis 30 napos ciklussal számolt. Szóval egyidősek vagyunk. :D
Engem a doki küldött el terheléses vizsgálatra megint, de érdekes, mert egy hónapja még azt mondta ugyanerre az eredményre, hogy elfogadható...Egyébként én is kicsi vagyok (156 cm), dehát tudod: jóból keveset adnak! :D

Én is 8 kilónál tartok, de a doki megdícsért, hogy ez pont jó... Ezért nem is mérlegezek, mindig a védőnő mér.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Gyorsan jovok ,amiga fiuk a konfiban nyomjak,en meg vasalas indokka lfent maradtam :shock: :wink:

Niki
Orulok, hogy talalkoztunk :D Tobbieknek csak hogy aterezzek a helyzet sulyat :D , egy cukraszdaban :wink:

Winnie
Nekem is mindig melegem van,szo szerint folyik rolam a viz ha bemegyek valahova.Rovid ujjuban tudok csak meglenni itthon is :shock:

Brigo
Remelem a doki megnyugtat holnap.Probalj pihenni,szerintem ha fekszel amikor tudsz az csak jo lehet.
Nekem nem voltak josloim sosem,ugyhogy passz.

Kami
Nekem anno volt meg 4 eve hogy halaszletol lettem rosszul,megallt bennem a kaja es csak par orara ra lettem jobban amikor kidobtam a taccsot,de addig nagyon megijedtem...Meg a dokit is kihivtuk es kaptam hanyasra injekciot :roll:

Reka
Gratula az eskuvotokhoz. Tegyel fel kepet :D Gratulalok a kislanyhoz.

Magnes
Na akkor most mar tuti szimpi vagy a dokidnak.
Anna tenyleg szep meretes mar.

Kriszta
Koszi,de a legkor az megvolt ,marmint mar itthon,a korhazban ami volt azt senkinek nem kivanom...Snoopynak leirtam jo hosszu story (ha erdekel elkuldom neked is) es ugye ok okozati tenyezo miatt mar nem nott a tej mennyisege....

En +9nnel tartok,de az elmult honapban viszont semmit nem hiztam,pedig szerintem babo most kezd el hizni igazan.En is kb 3kg-os babara szamitok,addig meg kell neki 1.2kg-t hizni.

Ma hivtama barinomet aki tegnap szult csaszarral,hat olyan kis beteges hangja volt.Ot az elozo is nagyon megviselte,most is kivolt hogy emnnyire fajt a mutet meg meg most is.
Remelem nekem valahogy megint szerencsem lesz.

Szep estet,
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


A konfi Kondi akart lenni am :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Sziasztok csajok!

Most gyors beköszönök nektek, aztán elkezdek visszaolvasni, mert megint volt termés, aztán jövök.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Sziasztok!

Kami, itt Bp-n pl az Astoriánál van egy kismamajóga.
http://www.gportal.hu/portal/sattva/ a honlapjuk, sajna nem tom, hogy kell linkelni. Tök jó volt, kellemes :)
Volt tegnap egy csajszi, aki már 1-1,5 hetes túlhordásban van, nahát szerintem ő nem lesz már jövő héten. De csak 4en voltunk, tényleg tök jó volt.

Mág egy kérdés, már bocsánat, kicsit intim lesz, de nektek nem szokott viszketni odalenn? :oops: A 16. hét körül még gombim volt, azt tudom, kikezeltük, aztán pár hete visszajött a viszketés, múlt héten levett a dokinő hüvelyváladékot, de az - meglepetésemre - negatív lett! Előző héten meg volt vizeletvizg, ami szintén nem mutatott semmit. Úgyhogy értetlenül állok a dolog előtt..... lehet, hogy az általános bőrszárazság kiterjed oda is? Canestennel kenegetem, az ártani nem árt, és legalább múlik tőle, de hát elég kellemetlen a dolog, no...

Kata, tök jó ez a cukis tali :) Ti már ismertétek egymást előtte, vagy csak eddigi feltett fotók alapján ismertétek meg egymást?

Tök izgi lesz ma, hétfőn lesz a házasság évfordulónk, és apa elvisz meglepi hétvégézni. Tavaly is e volt, és most tök izgi, hogy hova megyünk. Nászút, meg tavalyi évforduló kastélyszállóban volt, remélem, most is valami hasonló, hihi :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam megnyitni az oldalt... :o
Na de a lényeg, hogy megkaptam tegnap a leletemet. A cukrom teljesen oké. :D Pedig én bizony már 11,5 kiló plussznál tartok. :shock: Ezek szerint nincs sok összefüggés a hízás és a cukorérték között...
Viszont vérszegénynek bizonyultam egy kicsit, ami csak azért tanulságos, mert kétnaponta szedem az Elevitet. Hát most már mindennap szedni fogom. De ez magyarázatot is adott, hogy miért szédelegtem egy időben. Bár ez elmúlt...
Winnie: nekem azon a bizonyos helyen nem viszket, hanem iszonyúan meg van duzzadva. Nagyon furi érzés, és néha kényelmetlen is. Féltem, hogy esetleg visszerem lesz ott, de nincs.
Rohanok készülődni.
Ma megyünk nőgyógyászhoz! Drukkoljatok, hogy kiderüljön a babánk neme! 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Tegnap 2órát vezettem, de még mindig nem tetszik a vezetés..biztos, mert nincs annyi sikerélmény.:)

Az oktató folyamatosan befékez, behúzza a kézit-ha hibázok vagy vált helyettem, ami nagyon nem tetszik..
Ami a hibám? Tegnap kanyarnál 3asból nem váltottam vissza 2esbe, ő meg jól befékezett, mintha nagy hibát követtem volna el, én meg azt se tudtam most mi van, de ezt nem egyszer csinálta meg sajnos.:(

Sok az új dolog én igyekszem, de szóból ért az ember, nem kellene ilyenekkel stresszelnie...
Amúgy sztem nem volt rossz a vezetésem, de azért még van mit tanulnom.
A másik gond belenézek a tükörbe, ő meg látja, de szól, mindig ble kell nézni, mikor mondom neki belenéztem, akor azt válaszolja, nem kell mindenre reagálnom, ő csak tudatosítja...

Remélem hamarosan túl leszek rajta és minden rendben fog menni..legközelebb szombaton megyek.
Jhéten megyek UH-ra péntek 13-án.:)

Szép napot nektek is.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

De jó régen jártam erre!
Nekem is megvan a cukor eredményem, 7,56 :(
Erre a doki nekem már diétát írt elő (ő 7 és 7,8 közt már diétáztat, és 7,8 felett küld el további kivizsgálásra), és 2 hetente kontrol vérvétel (nem cukros, hanem normál reggeli után 1 órás).
Ő azt az elvet vallja, hogy ezzel ártani nem ártunk a babának és nekem, viszont ha bármi gond lenne, akkor viszont megelőzhető. Én egyetértek vele, így tegnap óta nagyon odafigyelek arra hogy mikor és mennyit eszek.
Szerintem akinek kicsit is magas volt a cukra, érdemes kevés szénhidrátot ennie, és sokszor egy nap (nekem 6 kaja van előírva reggel 7 és este 10 közt 3 óránként), mert ez abszolút tartható, és csak jót tesz.
Egyébként a 7 és 7,8 közötti értékekről megoszlanak a vélemények (2 estét a netet bújtam), viszont 7,8 felett már mindenképpen diéta és kontrol kell!!! Elég veszélyes tud lenni a cukor, jobb odafigyelni rá!

Nagyon kíváncsi lennék én is, hogy mekkora a babám, de UH-ra csak 3 hét múlva megyek, és utoljára a 19. héten voltam (11 hét van a kettő közt). Meg arra lennék igazán kíváncsi, hogy hogyan fekszik, mert nem tudom hogy mikor melyik testrészét érzem :(

Na kicsit visszaolvasok még egy kicsit, hogy milyen témák voltak :)

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál, nos a cg. 1000 :( Sajna nem az én dokim volt, mert ő a műtőben tevékenykedett, így a helyettessel nem igazán beszéltem, de annyit mondott, hogy a kórházi csomagot nem ártana összepakolnom, és pihenés ezerrel, a baba lent van, és nem tud már felírni semmit (mg-t, mert ebben az esetben ugye ezt adnának), mert vasárnap betöltöm a 36.hetet, és semmi értelme, hogy erre a 2 napra szedjem.
Amikor kijöttem a rendelőből, elkezdtem sírni, aztán itthon jól kibőgtem magam, mert szeretnék még 2 hetet kihúzni.
Ha esetleg valaki hallott már arról, hogy ennyire megrövidült méhnyakkal meddig lehet még húzni, leírhatná.

Bocsi, ha nem reagálok most semmire, de azért visszaolvastam!

Megyek, próbálok pihenni, mert ugye az ülés sem az igazi :(


Szép napot,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Dorka!

Nem írnád le, hogy mégis mit lehet enni, ha 7 és 7,8 között van a cukor?
Jöhet priviben is:
briro@freemail.hu

Köszi
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó, bármit, a lényeg a mennyiségen van :)
Persze jobb kerülni a fehér kenyeret, a tésztát (durum már inkább jöhet), édességeket stb, de ha valaki nagyon ezeket kívánja, gondolom azért valamennyi belefér.
Mondjuk én eleve a barna kenyeret szeretem inkább, sütit sem sokat eszem, így talán nem lesz gond ezekről lemondani.
A lényeg, hogy inkább húsokat, zöldségeket egyen az ember.
Gyümölcsből is tiltott a szőlő és a banán, illetve reggelente jobb nem inni tejet, gyümölcsleveket (mert gyorsan felszívódó CH-t tartalmaznak, és az nem jó reggel)
Egyébként vannak táblázatok szénhidrát értékekre, és azok alapján látszik hogy melyik étel mennyi szénhidrátot tartalmaz. Pl. a húsok ugye általában 0, zöldségek általában keveset, de pl. a kukorica, lencse, borsó, bab már többet, aztán pl. a fehér kenyér 55 gr-ot 100 gr-onként (ez kb. 2 szelet). Egy diéta általában 150-180 gr szénhidrátot enged meg naponta, fix elosztásban (pl. az ebéd 50 gr, a reggeli meg 25 gr stb).
Ha pontosabb leírás kell, akkor szólj, bár így a 36. héten már biztos hogy érdemes belekezdeni...

Drukkolok hogy még húzd ki legalább 2 hétig!!! Egyébként arra nincs leírás hogy ezzel meddig lehet kihúzni. Valakinek már sokkal korábban is kinyílik ennyire a méhszáj, aztán mégis kihúzza a legvégéig. A lényeg, hogy minél többet feküdj, hogy ne terheld, és pihenj amennyit tudsz!!!!

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok Lányok,

Most jöttem az UH-ról.

31 hét 6 naposnak lőttek be, ami pontosan annyi mint aminek én gondolom magam.:) De szerintem ez tuti amiatt is van, mert tudom az utalsó mensi dátumát. Nem hiszem el, hogy minden értékem tökélestesen megfelel egy 31 hetes 6 napos babónak.

A babó: 1637 g, BPD:85, OFD:104, HC:313, AC:265, Femur:63, Koponya végű fevkésű, sajnos az arcocskája a hátam felé van és így nem láttam belőle semmit.

Ilyankor szerintetek forog még annyit, hogy érdemes legyen 4D-re elmenni? Mert ha nekem mindig háttal lesz és nem mutatja meg az arcát, akkor már nem akarok fizetni olyan sok pénzt egy 4D_s "hátfelvételért"

Réka,

Gratula az esküvőhöz, és a kislányhoz, mindjárt beírom.:)

MÁgnes,
a Westie-s story, tényleg vicces lehetett.:)

Winnie,
Katával nem ismertük egymást, csak üzleteltünk egy kicsit:) Annak a kék overállnak, amit Kata otthon talált, már én vagyok a boldog tulajdonosa, és pár hét múlva meg a mi kis LÁszló,Csaba,Marcell, Bálint, Barnabás,MÁté,Péter, Ádámkánk.:))) Még mindig nem biztos a babónk neve.:)))

Szilvi,

A vezetést oktatóval szerintem sosem fogod élvezni. Én a vizsgám után is sokáig úgy ültem be az autóba, mintha az valami akkora nagy szám lenne, hogy a pulzusom rendesen az egekbe szökött, és rettenetesen izgultam. Aztán akkor múlt el a félelmem, mikor apukám azt mondta egyszer, hogyha már egyszer letettem a vizsgát, akkor had ne jöjjön már többet kísérőnek velem, mert unja.

Az első Pest vezetésemkor találkoztam hátulról egy busszal.:) Csak összekoccantunk, utána pedig Londonban megtanultam végre magamtól vezetni.:))) Ez nekem kb 18 éves koromtól 22 éves koromig tartott. Azóta már elég bátor vezetőnek számítok:))))

Szóval szerintem a legnagyobb sikerélményef akkor lesz, mikor egyedül a magad ura leszel.:)

Most visszakeresem valakinek az UH-értékeit, aki már felrakta kb két oldallal előbb és összehasonlítom a magaméval.:)

Ja és olyan boldog vagyok, mert már csak okt. 20-ig, azaz két hétig dolgozok!!!!!!:)

csernusn
 
 


KOrena,

te kit rúgtál ki hétfőn????? Most ahogy keresgélek találtam ezt a bejegyzés.

Újra hétfő, kezdhettem a napot kirúgással.
??????

csernusn
 
 


Réka
a 8,valamennyis cukrot szerintem is komolyan kéne venni. Mondjuk a védőnőd is elmehet a f-be, mert nem lehordania kéne, mert ez akár lehet örökletes (azt mondják aki terhesen cukros annak később idősebb korában nem árt figyelni mert hajlamos rá) és vagy el kellett volna megyarázni a diétát vagy elküldeni a megfelelő helyre. Én a helyedben felhívnám a dokit, hogy mondja meg, hogy most mi legyen.
Az én dokim is azt mondt (a közeljövőben megyek csak cukor vizsgálatra) hogy a 7,8 felett diéta 8 felett kezelés.

Kataa
Érdekel a kórházi sztorid, hogyne érdekelne. Amúgyis kivagyok a magyar egészségügyi helyzeten, ami persze a fejekben kezdődik. Szóval arra akartam célozni, hogy igaz, hogy én a szülés után csak 12 órát voltam bent, de velem is úgy bántak néha a csecsemősök, hogy ha nem olyan állapotban lettem volna amilyen akkor leüvöltöttem volna a fejét némelyiknek.

Winnie
Hát a viszketést tényleg nem árt komolyan venni főleg terhesen, de ha tuti nem gomba (azt gondolom már te is tapasztaltad, hogy a gomba kegyetlenül viszket) akkor nekem pl nemrég volt olyan, hogy a sok wc-re mászkálástól, wc papíros törölgetéstől nagyon hogyismondjam olyan irritált lett a bőröm odalent és viszketett. Nekem anyukám anno csinált a lányom popsijára egy házi körömvirág kenőcsöt azzal kentem pár napig és rendbe jött, ha megint kiszárad akkor újra kenem. De pl a Bübchen-nek van nagyon természetes mandulaolajos, körömvirágos, minden földi jós popsi kenőcse azt is kipróbálhatod (az jó lesz később a bébinek is).

Tinu
Igaz, hogy nem vagyok egy egészségügyi szakember, de én úgy tudom, hogy a magas cukor értéktől nem az anya hízik, hanem a babára veszélyes. Én úgy hallottam, hogy az extra nagy babák 5-6 kilósak mind cukros anyáktól származnak és más egyéb egészségügyi következményei is lehetnek a babára.
Amúgy a terhesekre nem tudom hogy hat, de apukám évek óta határértékes cukros és ő is csak egyre vékonyabb én úgy tudom, hogy ilyenkor nincs elég inzulin a szervezetében az embernek és nem tudja lebontani a szénhidrátot és ezért ugyszolván éhezik a szervezete.
Vérszegénység
Azt másoknak is írom, hogy én a Csengével az utolsó kb 2 hónapban vérszegény voltam (vas hiányos) ennek olyan tünete van hogy szédülsz, de nem úgy amikor alacsony a vérnyomásod pl felállásnál, hanem mondjuk fekve vagy ülve minden aktívitás nélkül is mintha 1-2 másodpercre elhúznák a szürke fátyolt az agyadon, nem érzékeled rendesen a világot. Ha ilyen van szóljatok a dokinak és lehet hogy elküld vérvizsgálatra. De vasat senki ne szedjen a saját szakállára mert veszélyes és a vas táplálja a baktériumokat és minden nyavalyát, szóval csak orvosi utasításra.
Hát az Elevitben nem sok vas van, de biztos a fentiek miatt nem adott mást a dokid, állítolag szülés után úgyis mindenki helyre jön.

Sziszi
Szerintem ha nagyon gáz az oktatód akkor még nem késő cserélni, kérj egy olyat aki tud bánni egy kismamával is (ugyanis tényleg néha extra érzékenyek tudunk lenni :lol: )
Én pl egy nőnél tanultam vezetni, ő sokkal empatikusabb volt a begyöpösödött 50 éves pasiknál, akik egy tanuló vezetőtől azt várják el hogy Fittipaldi legyen (így kell írni?).

Brigo
Very sorry hogy rövidültél. Neked van segítséged? Gondolom te sem tudsz sokat pihenni a 1 1/2 éves Jázi mellett. Próbálj meg kaját rendelni, vagy bármilyen segítséget kérni, hogy minél többet tudj pihenni és akkor talán kíhúzod még pár hétig. De ismertem olyan aki már kétujjnyi méhszájjal is húzta még több mint egy hétig.
Tényleg a pároddal rendeződtek már a dolgok?

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Látom az uh a téma. A győri topicban feltett valaki egy mérettáblázatot, átmásolom a linkjét, hogy ti is meg tudjátok nézni és Nikinek ne kelljen visszakeresgélni.

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Én is belekukkantottam és megnéztem a kislánykánk adatait. Tök jó, hogy teljesen mintaszerűek. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok,


Brigó, talán kicsit szelektíven olvasok, mert csak most láttam mit írtál. Fel a fejjel és kitartás. Ha még egy hetet benn marad a babó, akkor már 37 hetes lesz és akkor szülni, már akkor nem nagy gáz, nem???

Kataa,

tök jó volt találkozni veled, és a kisfiad nyíltsága nagyon tetszett. A baba overál a páromnak is nagyon tetszett, úgyhogy külön köszönöm.:)


Andykamama,

A 35. oldalon találtam meg a linket.:)

csernusn
 
 


Kép
Kép
Kép

csernusn
 
 


Sziasztok
Ma voltunk keresztanyumnál, megnyugtatott, hogy szerinte nem látszik rajtam a 7 kg. Előtte úgyis vékony voltam.... Nagyim is mondta, hogy sokkal nagyobb pocakkal látott 6. hónapos kismamákat.

Brigó
szorítok, hogy még 2 hétig kibírjátok és babóca addig bent maradjon

Jövő héten megyek terheléses vérvételre, kíváncsi leszek a cukor eredményemre, utána uh. :)

Niki
táblázatban kiegészítenéd: 31 év, Pécel, testvér nincs, nemét még nem tudjuk (remélem jövő héten kiderül)

jkzsanett
 
 


Sziasztok!
Kissé fáradt vagyok, és még a pizza sincs kész..
Ráadásul jó képességű szomszédunk úgy gondolta, hogy akkor ő most gazt éget. Az én törölközőim és ágyneműim meg kint száradtak... Tiszta büdös lett az egész, szentségeltem is neki, ő meg elbújva kuksolt, ahogy kapkodom be a ruhákat! Moshatok mindent újra! :twisted:

Brigó: drukkolok neked, már nem kell sokat kibírnotok! Én még ott tartok, hogy csak a 36.-ig bírjam ki. Persze ezelőtt a 28 volt becélozva.

Sziszi: Szerintem sem ártana más oktatón gondolkozni... Amúgy is érzékeny egy nő, hát még várandósan! Így csak félni fogsz a vezetéstől.

winnie: nekem kb. 9-15. hétig volt ilyen viszketésem. Azért akkor, mert a kórházban folyamatosan betéteztem, és aztán is, azóta is tisztasági van bent. Szerintem nem szellőzött a betét rendesen, mert ilyenkor kihagytam egy éjszakát, nem tettem be, és jobb lett. Betétet váltottam, és azóta nem viszket. Te tisztaságizol?
Niki: bocsi, hogy megint reklamálok, de, ha lesz időd rá, kijavítanád a táblázatban a Manócska nevét? Nem Panka, hanem Anna. Tudom, majdnem ugynaz, de Annának lesz anyakönyvvezve. Köszi, és bocsi :D

Ez a cukor dolog aggaszt, jövő héten megyek megint vérvételre, remélem nem lesz rosszabb az érték. Az a baj, hogy Pannával az édességet kívánom...Visszafogtam, de meg tudok őrülni egy bögre kakaóért...

Ma elkezdte apa összerakni a kiságyat! :D Persze nincs kész, mert neki nem segíthet senki, és a papíron is le van írva, hogy kétemberes meló.. Gondolom annál büszkébb lesz, hogy a lányának egyedül ő rakta össze a kiságyát... :D De holnap kész lesz, akkor majd lefényképezem!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Egyrészt örülök, mert KISLÁNY! :D Tisztán láttam én is az ominózus testrészt.
Másrészt szomorú vagyok, mert bár a cukrom, vérnyomásom very rendben, a doki mégis diétára fogott, mert már 12 kg plussznál vagyok. Azt mondta, hogy pár hét és dagadni fog a lábam, felmegy a vérnyomásom stb. :( Mellesleg semmit nem mondott arra, hogy mit is kéne tennem a vérképem rendezésére. Csak megjegyezte, hogy nem túl jó...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Már egy ideje nyomon követem a veletek történteket, de nem vagyok valami nagy levelező.

December 21-re várom a második babámat, az első gyermekem alig múlik el addig másfél. Természetesen a karácsonyt nem szeretném a kórházban tölteni nélküle.

Tudja valamelyikőtök, hogy mennyi az az idő, amit szülés után kötelező a kórházban tölteni. Normál szülésnél három napot mondanak, de a gyerekre vonatkozóan van-e valamilyen előírás? Vagy az anya saját döntése, hogy mennyi ideig marad ott vele?
marcipan
 
 


Jó regelt mindenkinek!

Hát elég sokat írtatok, alig értem a végére.

Brigó! Nagyon szorítok neked, hogy még kibírd 2 hétig, és utána jöjjön a baba. Ez az 1000 szám a röidülés ugye, és nem a nyílás. Egyszer valaki már részletesen leírta, melyik melyik, de már nem emlékszem. Csak azért ha mégegyszer leírná, azt megköszönném. Mert most nekem is 2000 írt a dokim a 3000 helyett a kiskönyvbe, de nem mondta, hogy baj lenne. És amúgy meg zárva vagyok, szóval szerintem ez a rövidülés.

Sziszi! Szerintem is válts oktatót, ha ennyire paraszt veled. Mert még elveszi a kedved a vezetéstől. Annyit meg nem ér az egész.

Réka! Gratulálok az esküvőhöz. Remélem minden jól sikerült.

Winnie! Nekem a 20 héttől van altáji viszketésem, de nekem állandóan valami gomba csinálja, mert folyás is van hozzá. Már harmadszor kapok rá egy kenőcsöt, akkor 2 hétig jó és aztán újra kezdődik. Most is visszajött, pedig én már kádban sem ülök, meg tök vigyázok. De a dokim azt mondta, hogy ilyenkor terhesség alatt felborul a hormonháztartás, és ez a gomba amúgy is bennem van, csak ilyenkor felszaporodik, és nem lehet igazán mit tenni vele, a babára nem veszélyes, és hogy majd szülés után megszünik. Engem amúgy rohadtul idegesít, de nem tudok vele mit kezdeni. Azért valami krémet kaptál a viszketésedre?

Tinu! Gratula a kislányhoz! A dokid fogott diétára? Nekem a dokim nem foglalkozik a súlyommal, inkább a védőnő, de amúgy nem lehet mit tenni, mert ha komoly diétába nem fogsz, akkor úgyis hízol. Én most vagyok 13 kilónál, ami összességégben nem sok, legalábbis ezt mondták, viszont ebből mostanában jött 2 hét alatt 2 kiló, és nekem megint almanapot kellett tartani, most lement rólam 1 kg, de azóta megint zabálok, mert éhes vagyok, és nem akarok éhezni.És mi van a vérképeddel?

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Viki,

A cervicogramm értéke egy négyjegyű szám: első jegye a nyakcsatorna hosszúsága. Az érintetlen terhes méhszájat 3-mal jelöljük, a 2 a megrövidült, az 1 a gyakorlatilag kifejtett (elsimult, tehát a szülési táguláskor bekövetkező változás) jelölése. A következő számjegyek sorrendben a nyakcsatorna külső-középső-belső részének nyitottsága cm-ben. Terhesség alatt a C=3000 az optimális, zárt méhszájat jelöli.

Most csak ennyi, mert rohanok; az én értékem is 2000 volt legutóbb, s szintén nem mondtak rá semmit...

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszút, aztán vacakolt a net.....nem voltam ideges... :twisted:

Köszi lányok a gratulákat, rakok fel képet, amint tudok /ezzel is próbálkoztam tegnap/! Minden okés volt, persze a templomot végigbőgtem..

Mágnes!
Tök jó ez a sok egybeesés! A mensim alapján dec. 26. lenne az időpont, UH szerint 28. De tök mindegy, az a 2 nap már nem számít, remélem minden okés lesz!

Krista!
Teljesen egyetértek Veled, nagyon megijedtem én is, főleg, hogy még a védőnő rátett egy lapáttal! Egyből a netet bújtam és rengeteget olvastam a dologról! De hogy lenyugodjak, megkérdeztem az értékemről kb. 5-6 embert, akik egészségügyisek és dokik is vannak köztük, és egymástól teljesen függetlenül totál egyhangúan mindenki azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, vékony és pici vagyok, és túl nagy volt a cukormennyiség a szervezetemnek, nem az alkatomhoz igazították. Máshogy reagál egy nagyobb tömegű test, mint egy jóval kisebb. Én ezekért a válaszokért nyugodtam meg valamennyire, főleg, hogy orvosok mondták, de a vizsgálat óta figyelek arra, hogy mit eszem, próbálok diétázni /kevesebb édesség, semmi cukor/. Szerencsére az UH szerint sincs baj, tök normális a baba alkata! Állítólag ilyenkor már sokkal súlyosabbak szoktak lenni a babák, mint a normálisak.

Brigó!
Én is szurkolok, hogy még kibírd legalább 2 hétig!!!

Niki!
Köszi, hogy a táblázatba beírtad a dolgokat és "beszíneztél"! :D

A nyakcsatorna hosszúságát mikortól nézik és mérik????? Valaki le tudná írni, hogy milyen vizsgálatok lesznek még a 30. hét után?

Réka

Kép
Vendég
 


Viki: igen, a doki mondta, hogy fogjam vissza a súlyom, mert később felmehet a vérnyomásom, terhességi toxémia stb. Hát igyekszem. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Brigó!
Szerintem ezzel az értékkel simán kihúzhatod még, ha visszafogod magad. Csak vedd az én példámat, én nemcsak hogy rövidültem, de nyíltam is már jó pár hete, és még mindig itt dekkolok. (kopp-kopp, legyen is így még pár hétig) Én örülnék, ha a 36. hétig kibírná Léna. Meg akkor van gáz, ha a belső nyílik (utolsó szám). Én a helyedben még napi egy magnézium tablettát innék ezen a héten meg talán még a 37.-en is. A babáról mit mondott a doki? Mekkora a súlya? Lepény rendben van? Gondolom igen, úgyhogy no para, be az ágyba. Szerintem ezt a két hetet még Jázi is kibírja visszafogott tepmóban.

Én beszereztem még pár cuccot a kiscsajnak, majd fotózok :)
Meg Gegőnek is megvettük már a karácsonyi ajándékokat, meg plusz mégegyet, amit Léna "ad" majd neki, mikor hazajövünk a kórházból.

Bocs, hogy nem olvastam nagyon vissza és nem reagáltam mindenre. Ígérem pótolom.

Pussz, cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek..de lehetne rosszabb is, a második alkalom tényleg elvette a kedvemet, ma mentem vezetni megint..hozzáteszem kedvetlenül.

De meglepően jó volt az óra, mondott mais mindenfélét, hogy mire figyeljek, váltsak vissza, nézzem a jobb tükröt is, de nem volt stresszes..szóval a végén meg is dícsért, mire mondtam neki, hogy jobb kedve van, mint múltkor és, hogy nem tetszett a hírtelen sok befékezése sem.

Hétvégéket, amúgy nem vállal, ami hiányzik, de amíg heti3* tudok menni, nem gond...mais csak azért hívott, hogy menjek, mert vki miatt el kellett jönnie dolgozni, akkor már mindegy alapon.

Igyekszem, majd a jót látni az egészben, s elfogadom ilyennek, amilyen. Önfejű, nem hagyja, hogy másnak legyen igaza, állítja a saját dolgait, én már ráhagyom-nemis érdekel..csak legyek túl mindenen! Márcsak 1hónap és vége, ez lebeg előttem.
Lehet váltanom kellene?

Kilókkal jól állok, 2hét alatt félkiló. Összesen:7,5kiló eddig.:) Ez sztem nem vészes.

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok!

Bocs a zavarásért; de gondolotam hátha érdekel valakit:
Eladó vadonatúj Avent Isis mellszívó tárolóval; original dobozban!
Tartalma:mellszívó,125 ml cumisüveg, 5db 180ml tároló;2db etetőcumi.

IÁra:12 000.-Ft

Átvehető:
Kőbány Újhegyi ltp;Köbánya-Kispest metróállaomásra ki tudom vinni.

Érdeklődni:
gurzo@citromail.hu

delfinke
 
 


Szia Marcipan!

Én mint a téma "nagy ismerője" úgy tudom, hogy amit talán kötelező bent maradni az a 2 óra amit a szülés után a szülőszobán kell tölteni.
Én 12 óra múlva jöttem haza a kórházból, reggel 1/2 9 kor született meg Csenge és este 10-kor már a saját ágyikómban feküdtem.
De a sógornőm 2 óra után hazajött a kórházból.
Ahogy a dokim is mondta, hogy nem értenek vele egyet, de nem fegyintézet bent nem tudnak tartani.
Hát azt nem mondom, hogy örülni fognak neki, de ha nincs semmi baj te is jól vagy meg a baba is, akkor haza engednek. Gondolom ha gáz van te se jönnél haza.
A gyerekorvostól kell szerezned előre egy papírt, hogy vállalja a bébi gondozását. (Ami karácsonykor lehet, hogy érdekes lesz :lol: )
Amúgy ha nem vagy ennyire "drasztikus" típus 2 nap után kevesebb szájhúzással haza engednek, főleg karácsonykor gondolom ők is örülnek ha minél kevesebben vannak bent.
Érdekesség képen leírom, hogy én a Szt Imrében szültem és tudjátok ott volt az a csőtörés amikor talán hetekig nem volt víz a kórházban ez 1-2 hónappal a szülésem elött volt. Akkor a nem problémás szüléseket a szülés napján haza küldték és kérdeztem én az ügyeletes dokit, hogy ha akkor nem volt veszélyes a babákat haza vinni akkor most miért az? Mosolygott.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Na most nem tudom mi van, mert délután írtam, és nincs sehol. :twisted:

Sziszike! Kitartás! A lényeg, hogy meglegyen a jogsi :wink:

Krista! És ennyi kórházi tartózkodás után kiállította a dokid azt a papírt, ami valamelyik támogatás igényléséhez kell (már nem tudom melyik az :oops: ) És oltásra visszavitted, vagy azt már a gyerekdoki adta be?

Marcipan! Üdv. Itt! :)

Winnie! Hát én mindenféle viszketéssel mennék dokihoz, mégha hülyének is néz. Vagy esetleg tényleg megpróbálhatod, hogy kívül bekened, meg hagyhatnád szellőzni is :wink: (nem veszel fel bugyit) márha már nem dolgozol. egyébként elég cinkes lenne :) Ja, és ugye téma volt a tanga-kontra mamibugyi. Szóval a tangával átvihetsz bacikat, bármilyen gondosan tisztálkodsz, mert fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre.

Most nézem a tickeremet, és beléptem a nyolcadik hónapba :lol: :lol: :lol: Azért még mindig rendesen parázok, két hét múlva kell mennem megint dokihoz. Akkor már a 33. végén leszek, remélem nem lesz befekvés.

Na és most reszkessetek, mert a teljesség igénye nélkül, de felteszek egy pár beszerzett rucikáról :)

Pussz, cic
cicmerák
 
 


Na most meg képet nem enged csatolni. Mi van ezzel???? :twisted: :twisted:
cicmerák
 
 


Kép Ezt itt vettem a neten


Kép Ezt is


Kép ezt is


Kép pici ruci


Kép még kisebb ruci


Kép sapi


Kép mini harisnya


Kép törölköző


Kép takaró


Kép körforgó (tükrös, elemes, és több dallamot játszik)


Kép kiscipő1


Kép

Bocs a sok képért :oops:
cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Éppen most csinál a Kismamához felmérést Ungvár Renáta a kívánósságról, meg a hízásról, meg ilyenekről. Amennyit tudok belőle az derül ki, hogy alkattól nagyon függ, hogy mennyit hízol. Ha nem eszel annyit, mint egy bálna, akkor is széles határok között változik a súlygyarapodás (6-30kg) és uaz az ember ha nem koplal 25 kg-t hízik, míg a másik gyermekével diétázva, szédelegve, koplalva 20kg-t. Csak ennyi különbségért nemigen érdemes szenvedni...
Szerintem a hízásnak és a toxémiának nagyon nincs azért köze egymáshoz. Ha rohamos a súlygyarapodás, akkor felmerül, hogy toxémia, mert gyűlnek az ödémák, vizenyők a fehérjekipisilés mellett. De hogy a normál hízás predesztinálna a toxémiára...?!

Képzeljétek, az előző gyermekeimből annyi szabim maradt, hogy most már a szabadságomat töltöm szülésig és még utánára is marad. Úgyhogy már csak az oktatások maradnak, meg a gyermekcséhez tartozó előkészítések....
Az azért nem kevés ezzel a felpuhult méhszájjal, kijáratba befészkelődött Minimanóval....

Korena!
Engem is érdekel, hogy kit, vagy mit rúgtál ki?

Senkinek nem került látótérbe mózeskosár?

Brigó!
Szerintem a Mg és némi konyak elég erre a két hétre. De szerintem is elég 1 hét a koraszülött felirat elkerüléséért.
Szurkolok, hogy akkor szülj, amikor szeretnél!

Snoopy
snoopy
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)

Reggel voltunk Rókusban egy kis babanézegetőbe! Nagyon édes volt, teljesen össze volt gömbölyödve, aztán meg kinyújtotta gyönyörű lábacskáit!! Fantaszikus volt!

Minden rendben szépen növöget!!!


:)

Kellemes napot Mindenkinek!!! :)

Kép
mot
 
 


Sziasztok!

Brigó, én is szurkolok, mi újság van Veled?

Viszketés: köszönöm a hozzászólsokat. Azt írtam, hogy most volt hüvelykenetvizsgálat, gomba nincs. Canestennel kenem, ha nem is minden nap, de pár napig kenem, utána pár napig nem, így elvagyok. Nem folyamatos a viszketés, csak néha rámjön, és akkor brutál. Én is a kiszáradástól tartok még, mert máshol is szokott viszketni a bőröm.... De maj legközelebbi vizsgálatnál mondom a dokinak, az még jó két hét.
És én is betéteztem sokáig, kb 16. hétig, azóta tisztaságizom, és éjszaka "szellőztetek" :), eleinte ez is bizti probléma volt. A hátsóm méretét ismerve tangás sosem voltam :lol:

Cic, tök édik a cuccok :)

marcipán, üdv köztünk!

Mágnes, nem sürgetni akarlak, csak érdeklődöm, hogy a honlappal sikerült haladnotok? csak már be vagyok sózva, tök jó lenne, ha meglenne :)

sziszi, kitartás az oktatóhoz....

Nekünk meg tök jó volt a hétvége, kastélyszállóban voltunk, és olyan gyönyörű időnk volt, nagyon jó volt minden :)
Plusz tegnap babakocsit is vettünk. Nagyon nem akartam még ilyen korán, de megvettük a Brendonkuponosat. Elvileg csak azért mentünk be, hogy megnézzük, aztán még nézünk, és legfeljebb 2-3 hét múlva visszamegyünk, de aztán azt mondták, hogy a bordó színű eléggé fogy, így aztán gyorsan megvettük :) de olyan jó, este szerelgettük is, apa crossozott vele a lakásban egyet :lol: , aztán összecsuktuk, és most ott bent pihen jól láthatóan a sarokban.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Winnie, emlékszem Zitával anno rám is rámjött néha a viszketés, de szerencsére a dokim mindig mindent rendben talált. Azt mondta, amit Te is csinálsz, hogy ilyenkor kenegessem Canestennel.

Sziszike, én már tuti elmentem volna másik oktatóhoz, még a végén egyszer jól begörcsölsz, ha rátapos a fékre, és megrándul az öved. :(
De kitartás, jó ha van jogsi!

Én a W. Ungváry Renátát nagyon nem csípem...

Nálunk minden ok, bár tegnap a bevásárlást elég nehezen viseltem, jól bekeményedett a hasam.
Holnap megejtem a vércukor-terhelést. :(
Vendég
 


Sziasztok,

Hetvegen volt nagyfiam 4.szulinapja.Hihetetlen hogy mar ennyi idos,nemreg szuletett....Tegnap teljesen elerzekenyultem amikor atgondoltam a szulest,plane azert mert lassan itt van ujra a nagy nap.... :roll: :wink:

Winnie
Nekem nem vlt ilyen problemam,de ha gomba nincs akkor csak nem lehet nagy gond.
Es melyik kastelyszalloban voltatok?
Nikivel a pocak alapjan azonositottuk be egymast,meg velem volt Alex is.

Tinu
Akkora a rozsaszin szalag bejott.Gratualok a kislanyhoz.Apa mit szolt?

Sziszike
Ismeros,enyem oktato is remes volt.Alig vartam hogy vege legyen,szerencsere szakailag jo volt,mert elsore atmentem a forgalmin :)

Dorka,
Igazad van, egy kis dietaval tobbet segitesz.Remelem normalizalodik a helyzet es nem kell sokaig csinalnod.

Brigo
Ahogy a lanyok irtak,ket het szigoru pihi mar eleg lesz,csak tud valaki segiteni addig Jazi korul,meg anyos is jobb mint a korhaz.

Niki
En is orulok hogy talalkoztunk,Alex szerint Kedves neni vagy :!: :lol:
Koszi a dicserete,nagyon nyilt tenyleg es imadjuk is erte kelloen :D Remelem a kesobbi eleteben ez csak a hasznara valik.
Szupi hogy mar csak ket hetet dolgozol,kell majd ennyi ido hogy felkeszulj a babara es kitalaljatok a vegleges nevet. :lol:
Nekem is befel volt fordulva a babamdea 4D-n a kameraval be tudott ugymenni hogy szembol latszott a baba.Ugyhogymenjetek csak nyugodtan.Mig a doki simaUH-n mult heten csak a hatat meg buksijat lattuk hatulrol.

Viki
Te meg dolgozol?Odafersz a csajokhoz?

Cic
En imegvete mam araz ajcsit amita kisteos hoz majd a korhazbol.Amugy is olyan izgatottam varja mar a lelkem,de ajandekkal meg inkabb nagy elmenylesz neki.

Snoopy
Koszi szepen a valaszt,tenyelg sokat segit!!!
Pihenj Te is,bar ha otthon szulnel mar rutinosan vegig csinalnaok :D
Meddig maradsz otthon szules utan? Gondoom neked ezt jol meg kell gondolni.

En bejelentkeztem a Karpat ucaba szombatra egy utolso 4D-re,mar alig varjuk csaladilag :D

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
El sem hiszem, de kész a szoba!!! :D Hétvégén kicsit kiosztottam apát, és láss csodát, 2 nap alatt el is készültünk.
Most várom a futárt a mosóporral, hogy végre moshassam Panna ruháit. Ezt vártam már nem is tudom mióta! :D

Azért a hétvégi pakolásnak meg volt a böjtje... Tegnap este azt hittem megyünk a kórházba. Valami iszonyatosan elkezdett fájni a derekam, annyira, hogy átsugárzott a méhemre is bal oldalt. Sehogy sem volt jó, az nyugtatott csak, hogy nem görcs, és Panna rúgkapált. Aztán egyszer csak kattan egy oltárit, és jobb lett, de most is érzem, hogy fáj... Nem tudom mit csináljak, mert, ha fekszem, rosszabb. Krémet nem merek használni, gyógyszert pláne.. Holnap megyek a védőnőhöz, de az sajnos nem sokat szokott lendíteni a dolgokon..

cic:
Ezek a rucik nagyon édesek!!! Én már nem is emlékszem miket szereztünk be, mind a szennyesben van! :D a kiscipő az ász!:)

winnie: a pakolás miatt elmaradt a honlap készítés, de remélem a héten már el tudjuk kezdeni. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tünde!
Ismered személyesen?
Amit írtam, az úgy tűnik, mintha már meglenne a felmérés. Dehogy. Még csak most jönnek a levelek. A következtetés ennek alapján az enyém....

Kata!
Örülök, ha segíthettem.
Azért kora babát nem szívesen szülnék otthon....
Egyrészt az tuti gátmetszés, amitől Zolit kirázza a hideg (gondold el, a párodnak kell szétnyírnia! Brrrrrrrrrr......), másrészt a bajban lévő kicsiknek a szállítás is rosszat tesz. Bár akkor lehetne kenguru-módszerezni, amíg el nem választják a Cernysek tőlem.
Tulajdonképpen alapvetően nem szeretnék kora-babát szülni, mert csak akkor van esélyem, hogy ne válasszanak el bennünket...

Mágnes
Tök jól álltok. Milyen hamar!
Az tesóktól örökölt ruciaink még kölcsönben vannak, a gyerekcsének még nincs mózeskosara. A gyerekágy még a tesók alatt van, a kiskád és a babakocsi legalább megvan, csak Budaőrsön. Egyedül a pelenkázó áll készen, de az bármikor, mert most is használják a dedek törölközés céljára, minthogy a fürdőszobában van a mosógépen. Ja és a tetrapelenkák vannak még tisztán és szem előtt.
De ma elkezdem összepakolni a tatyómat... Legalább valami legyen már...

Snoopy
snoopy
 
 


Sziasztok!

Szombat este írtam egy tök hosszút, erre áramszünet lett, és elveszett az egész! :twisted: :cry:

Szóval köszönöm szépen mindnekinek a drukkokat, remélem legalább még ezt a hetet kihúzom, és akkor már nem lesz a baby koraszülött.
A család is biztat, hogy most már nem lenne semmi baj, ne izguljak, de akkor is örülnék, ha kihúznám a 38. hétig.
A kórházi cuccot összepakoltam, meg a kiságy is készül, még lepedőt akarok venni.

Snoopy!
A szülésznőm is mondta a konyakot, hogy napi egy felest hajítsak le, nem lesz semmi bajom, de úgy idegenkedek tőle.... De lehet, hogy ma hozatok a párommal.
Tök jó, hogy ennyi szabid megmaradt. Mégis csak több pénz, mintha tp-en lennél!
Mi nem vettünk mózeskosarat.


Mágnes!
Gratulálok a szobához! Raksz fel fényképet?
Nem tudom, hogy mi lehet ez a fájdalom, amit érzel, de inkább menj el vele dokihoz. Inkább feleslegesen menj el, mint aztán valami baj legyen.


Kata!
Így utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT ALEXNEK!!!
A férjem úgy melózik, hogy 3 napot dolgozik, 3 nap pihi. Szóval amíg itthon van nincs gond. Most hétvégén meg, amikor melózott kijött anyukám meg hugom, csak az a baj, hogy ők hétközben dolgoznak :( De van 3 barátnőm, akik a közelben laknak, szóval megpróbálom őket is beszervezni, hogy 1-2 órára nézzenek Jázira.
Tök jó, hogy mentek 4D-re. Képeket tessék majd felrakni!!! Én most nem jutottam el....


Tünde!
Kitartást holnapra!!!!


Winnie!
Gratulálok a babakocsihoz!!!! Én most kaptam meg az ingyenes újságokat, így még most megyünk el megvenni a mérleget, rugit, pulcsit, lepedőt.


Mot!
Örülök, hogy ilyen jól indult a napotok! :D


Cic!
Nagyon jó szerkót vettél a kiscsajszinak!
Szerinted is könnyebb a kislányoknak vásárolni?

Sajna ilyeneket nem tudom, hogy a lepénnyel minden rendben-e, stb, mert 1. nem az én dokim volt, 2. nincs ott uh.
De remélem minden oké!


Réka!
Üdv újra itt! Képeket majd rakj föl!!!
A méhnyak hosszúságát a méhszáj vizsgálattal együtt nézik, amit szinte a legelső hüvelyi vizsgálattól kezdődően ellenőriznek.
Bár kórház/orvos válogatja, de nálunk a következő vizsgálatok vannak még a 30. hét után:
32/38. hetesen uh, 32.hetesen vévétel (általános vérkép, terheléses cukor), 36. héttől hetente nst.


Marcipan!
Üdv közöttünk! :)


Tinu!
Gratulálok a kislányhoz!!!!


Na megyek, harapok valamit!

Szép napot mindenkinek!

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Hali!

Brigó!

Biztos, hogy kell mérleg? Már ha a babónak lesz. Ugye tudod, hogy ha a gyermekcse eleget pisil és kakil, akkor elegendő hetente 1x mérni, 3 hónapos kora után pedig havonta 1x? Az állandó méreckedés sem neki, sem Neked nem tesz jót.
De a többi vásárláshoz sok szép újdonságot! :D

A mózeskosár ahhoz kell, hogy tudjon hol aludni a ded amikor még nálunk alszik. A babaágy nem fér a hálóba. Jó kis lakótelepi félszoba.

A szabadság: no igen, én is így gondoltam....

Snoopy
32+1
snoopy
 
 


Cic
szerintem te a szülési támogatásra gondoltál nem? Oda csak az az igazolás kell, hogy részt vettem minimun 4x terhes gondozáson. A zárójelentéseket is minden további nélkül megkaptam, csak rajta volt hogy 12 óra múlva saját felelősségre távoztam.
A PKU vizsgálatot a házi doki nénink vette le és mi küldtük el postán. A BCG oltást pedig kb 3-4 hetesen adattuk be neki a körzeti tüdőgondozóban. Van egy külön részlegük a csecsemőknek és csak pár percet kellett várni.
Így legalább csúsztunk minden oltással egy hónapot, szerintem ez jó mert minél később kapja meg őket annál érettebb a szervezete, hogy mindenféle idegen fehérjével megküzdjön.
Nagyon édesek a csajszis rucik. Látszik, hogy kisfiad van mert nagyon belehúztál a nöcisebbnél nöcisebb ruhákba.

Snoopy
Tök jó hogy említetted a kenguru módszert. Igaz az én lányom egy kicsit sem volt koraszülött (4 nappal túlhordtam és 4100 gr-os an született) de én és a párom ígyis 2 hétig kenguruztunk. Sokan túl merésznek tartanak, hogy hazajöttem a szülés napján, de szerintem én sokkal jobbat tettem így a gyerekemnek. Félhomályban volt napokig, csak suttogtunk mellette, és a mellkasomon aludt mindig. Szerintem ezek az ősi módszerek sokkal inkább szolgálják a baba érdekeit.
Kíváncsi lennék a te szakértő véleményedre ezzel kapcsolatban.

Brigo
Nekem van egy gyerek gyógyász könyvem és ott az amerikai doki azt javasolja, hogy a gyereknek nyugtalanság (pl fogzás) idején inkább adj egy mokkáskanál konyakot mint fájdalom csillapítot. Sokkal kevesebbet ártasz neki mint bármilyen gyógyszerrel, mert az alkohol tökéletesen lebomlik és kevésbé terheli meg a szervezetet. Persze csak mértékkel :lol:

Ma találkozom a szülésznőmmel, olyan izgis vagyok már. Nála szültem a Csengét is, de mivel ő volt az ügyeletes és csak a végénél jött be, nem nagyon volt időnk behatóbban megismerkedni. Remélem most sokkal jobb élmény lesz a szülés, hogy lesz egy segítőm.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok a csapatba. Befogadtok?

Üdv mindenkinek!
minyon
 
 


Sziasztok!

Minyon!
Naná, hogy befogadunk, mesélj magadról (magatokról :) )!!!

Snoopy!
A mérleg nem kimondottan ezért lesz :) Jázit is csak hetente egyszer mértem, és most sem tervezem másként, de télen nem szívesen cibálnám a gyereket a védőnőhöz csak azért, hogy ő megnyugodjon, hogy növekszik a baba. Jázival csak béreltük a mérleget, de mivel most, ha 3-4 hónapig bérlem, ugyanott vagyok, mintha megvenném, és ráadásul 20kg-ig mér, vagyis egy ideig lehet használni, ezért inkább megvesszük. Meg gondolnom kell hugomra, akinek egyszer lesznek babái, és legalább ezeket majd tudja örökölni :D

Krista!
Akkor lehet, hogy Jázival is ezt itatok, hátha jobban alszik éjszaka :lol:


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Na, ez kicsit érdekesen hangzik, hogy a védőnő megnyugodjon, hogy növekszik a baba. MIntha engem nem is érdekelne.
De persze, hogy érdekel ( :) ), csak Jázival is úgy voltam, hogy amíg mosolyog, jó kedélyű, és növi ki a ruhákat, akkor addig baj nem lehet!!!

Kép

Kép
brigó
 
 


Kata, Röjtökmuzsajon voltunk. Egyszer, amikor még új volt, jó 6 éve betértünk oda csak megnézni, akkor csinálták meg, akkor nagyon megtetszett, azóta lestem az alkalmat, hogy egyszer menjünk el, de apa egyfolytában azt hajtogatta (már tavaly is, de akkor tényleg megcsinálta :) ), hogy nem oda visz, ahova szeretném, mert az nem meglepi :) most is 2 hónapog hülyített, hogy nem oda megyünk, no de aztán mégis. Nagyon szép volt, egy szavam sem lehet ellene, de a 6 év alatt az emlékeimben még szebb lett :)

Mágnes, tök jó, hogy kész az otthon!

Snoopy, nekünk a babakocsiban van mózes. Nálam ez volt az egyik főprioritás a babakocsi vételnél, hogy legyen hozzá mózes. :)

Minyon, üdv Néked közöttünk!

Közben nekem is megjött a szopipárna, így este megyünk anyósomhoz elhozni. Már lassan kell, mert éjszaka / reggel felkelésnél brutálisan fáj a derekam / leresztcsontom, tiszta rokkantnyugdíjas a mozgásom.... de néha már nappal is sántítok kicsit....
Ma is aktív volt Ficánka. ÁLtalában hét közben mindig aktívabb. Hét végén többet mozgok, ő alukál, de ma pl egész nap tréningen ültem, hát volt táncikálás. De tök jól lehet vele "kommunikálni". Rúgdos, aztán megpaskolom a hasamat, visszarugdos, tök édi már így látatlanban is :)

Ja, és anyuék tegnap 3 hét után láttak, azt mondták, tök nagyot nőtt a pocim.... Meg kicsit a hátsóm is :oops: . Ez a hónap 3-3,5 kg pluszt hozott...

Na, lassan lépünk, viszlát holnap!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Snoopy: hát én azért igyekszem visszafogni a gyarapodásomat. Eddig tény és való, hogy 90 %-ban szénhidrát töltötte ki az étrendemet. Kíváncsi vagyok, hogy most mennyit fogok egy hónap alatt hízni. Ha nincs érdemleges változás, akkor biztos nem fogok szenvedni. De addig reggelire müzli, most este meg szőlőt eszegetek és csoki helyett diákcsemegét. Remélem, ez is valami.

Kataa: apa örült a kislánynak, végig attól parázott, hogy esetleg fia lesz. :lol: Arra még nem érezte magát elég érettnek.

Lányok, eljött az idő, hogy végre megvegyük a bútorokat (kiságy, pelenkázó). Eddig csak két helyen voltunk (RS, Ikea), szóval nem láttuk még mindent. Mit javasoltuk, hol nézzünk szét? Ti hol vettétek a bútorokat? Nekünk az RS-beliek szimpik voltak.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok! Hát alig lehet visszaolvasni titeket 2 nap kihagyás után! Szuper.

snoopy. Miért tuti a gátmetszés otthon szülésnél? A dúlák nem segítenek? Olvastam szülés történeteket otthon szülésről, de csak egyben írták, hogy kicsit varni kellett!

Minyon: Írál magadról egy kicsit. Muszáj megjegyeznem, hogy mostanában a puncsos minyon a kedvec süteményem, napi rendszerességel minőség ellenőrzöm... :lol:

Olvasok tovább, és válaszolgatgok:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok,

Magnes
Nagyon belehuztatok,de a mosassal serintem raersz meg boven :) Remele mazota nem fajt a derekad es minden OK.nekem csak egyszer fajt eddig ,de masnap mar szultem,ugyhogy en mar elore tudom a forgatokonyvet...

Snoopy
Persze nem is arra gonodltam hogy mar szuljel,csak ha esetleg megint igy alakul mar rutinos leszel. Egyebkent pihenned kell ,van ra ok?
Persze senki sem szeretne kora babat,ez szerintem a fo para mindenkinel.
En most hogy kozeledik az ido lettem kicsit aggodalmas (erdekes anno meg 30-on alul Alexxal,semmi ilyen gondolatom nem volt ) hogy minden rendben legyen a babaval.
Tegnap delutan az osses lll fuzetet vegig olvastam meg a honlapot meg a szoptatasert honlapot,ugyhogy tele vagyok infoval :roll:
Megtalaltam benne egy ismerosom levelet is,peldat irt hypoton babak szopijaval kapcsolatban.

Brigo,
na ez jo hogy csaladilag megoldjatok Jazit,mar csak masfel het es nem kell komolyan pihenni.a 38.het az teljesen Ok,nekem is akkor jott Alex es teljesen fejlett volt,most is erre gyurok :wink:
Koszi a koszontest.
Nekem si lesz merleg,de most nem kolcsonzom,hanem kaptam egy baratnomtol.Anno sem mindig hasznaltam csak par naponta egyszer,ugyhogy most igy igy tervezem..En sem akarom bevinni majd telen a rendelobe,ha kar valamit a vedono jojjon.A dokinonk meg megigerte hogy kino majd az elso idokben minden oltasra.

Krista
Na milyen volt a szuleszno?

Winnie
En mar voltam ott,igaz nem a kastelyban hanem csak atutaztunk a falun,apukam nagy felfedezo es megtetszett neki anno a nev azert :)

Tinu
Mi a REtz Butorban vettuk a butorokat Alexnak,az is a Reitter Ferenc utcaban van,szezrintem erdemes megnezni.Most egyenlore csak a kisagy van meg a Helimextol rendelt pelenkazos komod+a KIKA szopis szek.Mas nem lesz benne egyenlore,inkabb ifjusagi butort veszunk nkei egy ev mulva merta baba butort nagyon hamar kinovi.

Kolena
Ne hari,de sogornom meg sem adja el a hordozot, passz hogy miert....

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Ma jönnek anyósék. Már görcsben van a gyomrom :?
Nagyon irigylem azokat, akiknek jó a viszonyuk. A felszínen nekünk is jó, de tudnék ám mesélni.

Tinu! Nézzétek meg a Lehel téri Babadiszkontban, esetleg a Máriában is, lehet hogy féláron kaptok hasonlót. Mi a Gergőét ott vettük, feleannyiért, mint ami a Brendonban volt. Átalakítható, kombi. De sokfajta van, megnézni nem kerül semmibe :wink:

Minyon! Üdv itt! :)

Mérleg: Nekünk nem volt, pont azért, hogy ne idegesítsem magam. Utólag visszagondolva jól tettem. Ugyanis nekem nagyon "zsíros" tejem volt, Gergő öt perceket töltött cicin, és nagyon sokat hízott. Kis dagimadár volt, amíg csak szopott. Ha mértem volna, biztos totál para lettem volna, hogy jaj istenem csak ilyen keveset evett, biztos éhen hal. Egyedül a védőnőnél mértem havonta.

A másik, hogy nem voltam hajlandó pólyát használni. Persze totál kiakadtak a rokonok, élén anyóssal meg anyámmal. Anyós kijelentette, hogy ő meg sem fogja, ha nem adok rá. Meg hogy gerincbeteg lesz pólya nélkül :twisted: Ugyanez volt a véleménye a bébihordóról. Hiába magyaráztuk, hogy direkt kisbabáknak lett kifejlesztve, és hiába látta, hogy mikor fájt a hasa, beletettem, kicsit összegömbölyödött és aludt is. Szóval tessék az "okosokra" felkészülni és anyatigrisként viselkedni. :wink:

Krista! Bezsongattál ezzel a hazajövetellel. Erősen gondolkodom rajta. Bár ha császár lesz, akkor lőttek neki.
És igen, már csak ilyan csajos cuccokra vadászok, mert sok maradt Gergőről ami uni. Úgyhogy csak szoknyák, ruhácskák jöhetnek.
Nekünk már csak az ágynemű hiányzik.
Ja, meg ugye meg kellene csinálni a beépített szekrényünket, mert most az összes ruhánk a gyerekágyban van, ha látnátok hogy néz ki..... :oops:

Brigó! Igen, úgy vettem észre, lánynak könnyebb. Már csak azért is, mert jóval nagyobb a választék. Fiúnak meg szinte vadászni kell. Jó mondjuk talán én voltam túl "finnyás" vagy igényes, mert szerintem nagyon igényes ruhái voltak.

Na megyek takarítok.. :x
Jók legyetek!
cic
cicmerák
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?