Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem írni, hogy elég vacak a közérzetem mostanában...
ez abban nyilvánul meg, hogy naponta 3-4x émelygek, szagokra érzékeny vagyok (pl: a hűtőt utálom kinyitni )
és ami mindezek felett zavar: oolyan fáradt vagyok, folyton csak aludnék, vagy legalábbis pihennék...

ez nem lenne olyan nagy baj, de Melissa a héten nem megy oviba, mert vasárnap (és tegnap) hőemelkedése volt...
szerencsére semmi komoly, picit piros a torka, és 1x ment a hasa, egyébként már egész jól van :)

egy kósza vírus lehetett, de ilyenkor itthon fogom egész héten, hogy teljesen rendbe jöjjön, és biztosan ne essen vissza...

csakhogy: ANNYIRA tele van energiával, amennyire én NEM...
így elég nehéz lesz ez a hét...nagyon szégyellem, hogy ilyen "hasznavehetetlen" vagyok, de én mindegyik gyerkőccel így voltam az első trimeszterben :oops:
nem is tudom, mi lenne, ha még kisebb (még nem ovis) gyerekem lenne itthon, esetleg több :roll: , akkor vajon mit tennék??

(bár a kisebb gyerek alvásidejében talán aludhatnék én is, de Melissánál ez szóba sem jöhet, Ő reggeltől-estig pörög, csak este 8 után dől ki :D )

bocsi a "panaszkodásért", de kikívánkozott :)

persze azért örülök, hogy így vagyok, mert megerősít abban, hogy a minden rendben, elegendő hormont termelek, eddig úgy zajlik minden, mint a "nagykönyvben" :)

Paga!

Nem voltunk ám mi ilyen nagy utazók!
Évekig sehol sem voltunk, mert albérleteztünk, utána építkezés, terhesség, majd Melissa volt pici...

de mostanában nagyon élvezzük, és a páromat csak így lehet kicsit "eltántorítani" a munkájától, mert sajnos kora reggeltől késő estig hajt, gyakran hétvégén is :cry:

a "wellness" hétvégék után aztán feltöltődve, jobban bírja újra a hajtást...és hát ekkor végre együtt a család, és bevallom, nekem is jól esik, ha pár napig kiszolgálnak, nincs gondom semmire :)

igen, a Kolpingban ( de szerintem más, hasonló helyen is) az alkalomhoz programot is szerveznek, Halloweenkor pl: a gyerekkel együtt gyújtják meg az óvónénik a parkban lévő kerámia tök-mécseseket ( amelyeket a recepción meg is lehet vásárolni ) nagyon hangulatosak sötétedés után...
aztán: ilyenkor a menüben (svédasztalos reggeli ill. vacsi) sütőtökös ételek is szerepelnek (imádom), és az oviban a gyerekek álarcokat készítenek...

és külön "bababüfé" is van a piciknek, bébiételekkel, tejpépekkel, főzelékkel stb., és vannak ún. Baby-stúdiók, ahol lehet szoptatni, vagy bébiételt melegíteni, teát, tápszert készíteni...
külön van játszószoba babáknak és nagyobbaknak

van babaúszás, gyerektorna, és adnak etetőszéket, fürdőkádat, bilit, utazóágyat ágyneművel, tehát nem kell annyi cuccot vinni a picinek...

voltunk már több hasonló helyen az országban, Hévíz, Bükfürdő, de eddig a Kolpingnál jobbat nem találtunk.
Ezt Patrik is elismeri, ami nagy szó :)

alig várom, hogy Kismanót is vihessük ( én pedig beszabadulhassak a fantasztikusan felszerelt konditermükbe, leküzdeni a terhességi plusz kilókat :) )

annyit áradoztam, mintha érdekem fűződne hozzá, pedig csak boldog vagyok, hogy 3 és fél hét múlva újra ott leszünk)

egyébként, hogy érted azt, hogy a helyzet változatlan Nálatok?
Még mindig nem jött meg? Reménykedhetünk?

Icus & Melinda!

Remélem összejön a találkátok :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Paga! Én is pont ezt akartam kérdezni, mint Sheila. MI VAAAAAN?

Fermel! Nem felejtettem el a meghívást, ha tényleg össze tudnánk hozni, örülnék. Kb 1 héttel előtte ha megbeszéljük, akkor tényleg tudok alkalmazkodni, legfeljebb ha halaszthatatlan munkám jön közbe, akkor megeresztek egy telefont, hogy még sem jó, remélem nem veszed zokon. Próbáljatok Ti egyeztetni egy időpontot - munkaidőben - majd én alkalmazkodom.
Mi tényleg nagy hétvégézők vagyunk, mi már évek óta járunk így hosszú hétvégézni, a gyerekek is nagyon szerették, mostmár sajna csak kettesben megyünk, így is jó, de azért be kell hogy valljam, hogy nem az igazi. Legközelebb nem tudom hova megyünk, bár Gyulára is volt egy időpontunk, csak a gyerek válltörése miatt nem mentünk, lehet, hogy ezt bepótoljuk, még nem tudom. Most azon jár nagyon az agyam, hogy karácsony után kéne valahová elmenni, úgy hogy a szilveszter is beleessen. Majd meglátjuk.
Sziasztok Fanny
fanny01

Fanny!
Icussal a holnapi napra gondoltunk. Vele már telefonon le is egyeztettük a holnap délelőttöt. Feltéve ha nem esik az eső, mert gyalog jönnek. Melcsi még nem jelzett vissza.
Ha megfelel neked, akkor hívj fel holnap reggel és akkor már valószínűleg látjuk, hogy el tudnak-e jönni Icusék.

Paga, Sheila!
Köszönjük a jókívánságokat.

Melinda
fermel

Fanny,

én is ügyanígy érzek...mármint, hogy gyerekek nélkül nem az igazi :(

múltkor, mikor Sümegre Patrik nem akart eljönni velünk (remélem, azóta megbánta) olyan furcsán, árván éreztük magunkat Nélküle :(

Melissának is nagyon hiányzott, folyton emlegette...
érdekes, hogy akkor már Kismanó velem volt pár napja, csak épp még nem tudtam Róla :) (előtte 4 nappal volt a fogamzás)

fura, hogy épp akkor, Sümegről hazafelé beszéltük le egymást a párommal, hogy talán mégsem kéne nekünk még 1 baba, ecseteltük az előnyöket, és elkönyveltük, hogy biztos nem véletlenül nem sikerült, így kellett lennie :)

és közben nem is sejtettük, hogy eldőlt a sorsunk...
hát, ilyen az Élet, és most már nagyon BOLDOGOK vagyunk, persze most már a babázás előnyeiről beszélünk :) :) :)

és bizony, kellett nekünk Kismanó nagyon, mert Patrik már lehet, hogy nem sokáig tart velünk hétvégézni ( februárban lesz 14 éves), pedig mi mindig úgy éreztük, ha elmentünk valahova, hogy ez így ideális, két gyerekkel utazva :)

bár most Patrik is várja a Kolpingot, pedig már fenyegetőzött párszor, hogy utoljára jön velünk, mert igazából nála kisebb gyerekeknek az igazi...

nagyon bízom benne Fanny, hogy hamarosan Veled is megtörténik a CSODA, valamiért érzem, hogy így lesz...látod, nekem is akkor jött össze, mikor már egyáltalán nem számítottam rá, remélni sem mertem.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Igen, válaszolom mindenkinek, aki érdeklődött. Az hogy a helyzet változatlan azt jelenti, hogy még mindig nem jött meg. További tesztet nem csináltam, de tervben van, hogy este veszek és holnap reggel a biztonság kedvéért mielőtt hívom a dokit tesztelek. Bár terhességi tüneteim - a mensi kimaradásán kívül - továbbra sincsenek. De ilyen még nem történt, és így első havi próbálkozás után nem éreztem volna kudarcnak, ha nem jön össze a baba, csak ez így most idegesít, hogy esetleg valami baj van, és azért nem jött meg.

Holnap a mini tali idejére drukkolok a jó időért!

Gabi
paga

Kedves Druszám!
Nekünk holnap nem jó, usziba megyünk szerdánként... Jó talit Nektek Icussal, de sajna rossz időt mondanak. Ugy megnézném Icus babáját is, de az az igazság, hogy csak 1 kocsink van, ami foglalt ugye, igy marad nekem az uszi babakocsival.
Sheila drága!
Nagyon jók a tüneteid! Ez már komoly várandósság :D
Kedves Paga!
Én tegnap voltam 39! :( :shock: De ha igy alakul, ezt az utolsó "ingyen" lehetőséget még idén ki kell használjuk.
Fannykám!
De jó is volt Nektek Hévizen! Menjetek el Gyulára is, nagyon tudom ajánlani, a Hotel Erkel igaz, hogy nem a legmodernebb, de egybe van a fürdővel, 1 köntösben lesétálhatsz, a kaja svédasztal és nagyon finom, igaz, hogy nincs légkondi, dehát mostmár nem is kell.Próbáljátok ki! Fiadon még rajta a kényszerzubbony?
Paga, Te mégiscsak lehet hogy babás vagy!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Paga! :)

Majd' megfeszülök, úgy szorítok!!! :)
nem hinném, hogy bármi baj lenne, akkor lenne más tüneted ( panaszod) is

Melcsi! :)

Ugye jó tünetek :D
Boldog szülinapot kívánok utólag!!!!

fél évvel vagy fiatalabb nálam :)

Nyanyuska!

Remélem, jól vagytok, régóta nem jelentkeztél...hiányzol ám :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melcsi! Kép
Hát ez tényleg felháborító, hogy 40 felett nem finanszírozza a TB a lombikot! Pedig mostanában már 30-35 éves korban szülnek a nők először! Nem értem én ezt.... Annyi más felesleges dologra van pénz, ami meg nekünk kisembereknek lenne fontos arra nincs!

Icus! Anna nagyon édes, különösen a nagy haja tetszik :) ! Jövőre már biztos ő is igénybe vesz minden játékoz egy ilyen találkozón!

Paga! Nagyon kíváncsi vagyok már...... Remélem babás vagy, de ha most nem is akkor a közeljövőben!
Különben is, igyekezzetek mert nemsokára megszülök és ne legyen Seila egyedül babás :lol: !

Sheila! Tehát a nagyfiad is jövőre megy középiskolába? Ha igen, akkor áruld már el nekem, hogy hogy választotok középiskolát? Annyi szakma van, meg rengeteg iskola, de az én kisfiamnak semmi ötlete! Ill. szakács szeretne lenni, azt hiszi......
Ha valaki másnak van ötlete, véleménye szívesen "hallgatom" !

Melinda, Icus remélem összejön a tali, én majd csak írigykedem :) !

Azt hiszem a terhességem neheze most jön! Eddig szinte észre sem vettem, hogy terhes vagyok, most meg minden olyan nehézkes lett hirtelen :( ! Tegnap pl. egy fél órát bőgtem, mert nem tudtam kihúzni a porszívó teleszkópos csövét :shock: ! Aztán megfájdult a derekam, semmit nem tudtam csinálni, és én olyan ideges vagyok ha valami nem sikerül, hogy borzalom :evil: !
Este amikor hazajött a férjem, már teljesen kivoltam. Aztán megkért szépen szegénykém, hogy fogjam fel, most MÁS állapotban vagyok és már ezt a két és fél hónapot bírjam ki pihenéssel! Jaj, csak ne útálnám ennyire a tétlenséget :!: :!: :!:

Egyébként a Babám jól van, legalábbis sokat mocorog, és imádom amikor forgolódik :lol: Az olyan megnyugtató!
Most kéne mennem a héten UH-ra, de várok még egy hetet, mert a 32. héten úgyis kéne menni és nem akarom, hogy mindíg piszkálják!

Jaj, van egy édes sztorim!
A Bátyámék barátainak most született kisbabája. A 3 éves kislányuk kérdezgette a szüleit, hogy hogy születik a kisbaba. A sógornőm 3 napig készült a beszélgetésre, amikor elkezdte magyarázni Lilinek:
- Amikor majd nagy leszel, és választassz magadnak egy fiút akivel majd.......
- Nem, Anya, egy lányt!!
- Lilike, egy fiút, tudod amikor majd nagy leszel és.....
- Anyaaa! Egy lányt!!!!
- De Lilike, tudod, ahogy Anya meg Apa egy pár és majd Te is választassz egy fiút és.....
- Anya, légyszi, egy láááányt (és elkezd zokogni)
Nahát itt kudarcba is fulladt a dolog, mert szegény sógornőm nem bírta tovább nevetés nélkül, úgyhogy gyorsan inkább kiment a fürdőbe :lol: :lol:

Na és tegnap felhívta Tesóm a Férjemet, hogy mondja már meg Lilinek, hogy nem Ő van a tv-ben, mert nem hiszi el Lili, hogy nem Gábor a Nox énekese :lol:

Na, most már jól teleírtam az oldalt!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Húúú, Mandula, ne ijesztegess!!!

AtyaIsten, mi vár még rám??

úgy látszik, minden trimeszternek megvan a maga nyűge...tök érdekes, már 3x átéltem ezt, de mindig rácsodálkozom, mint egy első bálozó :) :) :)

szerintem hallgass a párodra, és ne most akard megváltani a világot :) :)
Hahó, már csak 73 nap!!! tessék kiélvezni minden pillanatot

na, majd engem nézzetek meg, úgy 20 hét múlva :D

amúgy meg tessék babásodni, nem akarok egyedüli pocakos maradni, ha Manduláékhoz megérkezik a gólya :)

Patrik jövőre mégcsak 8.-ba megy, mert egy évvel tovább járt oviba...nagyon jól tettük, mert jó tanuló lett , bár tavaly év végén már 4db négyes is becsúszott, :evil: de volt kitűnő is...

ha nem "romlik" tovább a tanulmányi erdménye ( amit melegen ajánlok Neki ), valószínű, hogy gimnáziumba fog járni, mert azt mondta, tovább szeretne tanulni.

Lilikés sztorik nagyon bájosak :) :) :)

én is várom már, hogy mocorogjon a kis drága, de addig még eltelik pár hét...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi!
Boldog születésnapot kívánok neked! Sajnálom, hogy nem tudtok holnap jönni. Az autó általában nálunk is probléma. Nekem ugyan van egy Wartburgom, amivel itt helyben nagyon jól elközlekedgettem. Péter fiamnak azonban sikerült olyan állapotba hoznia, hogy most már nem vittük el műszakira sem. Talán sikerül egy bontósnak eladni.

Mandula!
Csatlakozom Sheilához. Élvezd ki még a hátralévő napokat. A munka majd megvárja a családtagjaidat.

Sheila!
A Kolpingban mi is voltunk már kétszer. Az általam nagyon kedvelt apartmanokat viszont megszüntették a Gizella házban. Ti milyen szobában lesztek négyen?

Kriszta!
Nekünk miért nem teszed fel azt a szuper képet Blankáról? Nagyon csinos a kicsi lány.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Mandula
A terhesség legszebb korszakában vagy, csodálatos dolog érezni a mocorgásokat :D , igaza van Sheilának, ne most akard megváltani a világot, inkább élvezd hogy igazoltan lustizhatsz :lol:
Nagyon édes a babás story, nagyon jót kuncogtam rajta :lol:

Ma a nagy széltől Anna nagyon nyűgös volt délután, a frontokat nagyon megérzi. Csak 5-10 percekre aludt, folyton felsírt, én meg próbáltam haladni a főzéssel, kevés sikerrel, csak kapkodtam hogy mielőbb fel tudjam őt venni. Ennek az lett a vége hogy a nokedliszaggató lecsúszott a fazékról én meg beletenyereltem a forró vízbe...

FerMelinda
Remélem holnapra elmúlik a mai nyűgösség, ha mégsem előre bocsi érte.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandulácska!
Inkább lustálkodj! 3 hónap mulva erre ugyse lesz időd... :D Én kifejezetten élvezném, ha nem kéne csinálnom semmit, és erre még okom is lenne :lol:
Mi ugy kerestünk iskolát Máténak, hogy volt októberben pályaválasztási nap a helyi müv.házban, ahol elég sok suli képviseltette magát.Ott látta meg Máté a Borászati sulit, és mire hazajött ,el is döntötte, hogy oda szeretne menni.Nyilt napon megnéztük, és én is jó döntésnek láttam. Hosszutávon is bevált, na persze nem a tanulás terén, dehát tanulni sajnos mindenhol muszáj. :(
Lilis történet :D
Sheila kedves!
Ne izgulj, utoléred Mandulát, leszel Te még bálna!
Na fél év, akkor azért tegeződhetünk? :lol:
Paga kedves!
Mi lesz Veled? Nagyon drukkolok!

Köszönöm a gratulákat. Tegnap este (mert a napján nem tudtunk) kettesben voltunk az urammal, az anyukám ÖNKÉNT felajánlotta hogy vigyéz Pörire (de különben ez volt a 2. eset). Lementünk Agárdra, vacsiztunk 1 finomat, aztán fürödtünk 1 nagyon finomat és később romantikáztunk 1 nagyon-nagyon-nagyon finomat. Hogy finoman fejezzem ki magam :oops: És mire hazaértünk, a kis gyermekeink édes álmukat aludták, mi pedig gyönyörködtünk kicsit mindkettőjükben. Anyukám a lefektetés után távozott, Máté őrizte Pöri álmát.
A hölgyike mostmár teljesen kifejezi akaratát. Ha más nem éhes, elhuzódik a kanáltól és rázza a fejét széles mosoly közepette, hogy nem kér.Odajön, ha szeretné, hogy felvegyük, és megmutogatja hova vigyük a lakásban (folyton a forgalmat irányitja az ablakból). Minden állat brummog jelenleg, még Freddyke is :lol: Tegnap szokás szerint ugy találtam ébredés után, hogy kidobált mindent a kiságyból. Mondom Neki, "hát mi ez itt a földön?" Mire Ő lemutat a földre: brumm-brumm (macik hevertek lent) :lol:
A mai mini-talira jó időt hölgyeim, azért nem lesz hideg.
Nekem különben lehet hogy lesz 1x 1 saját kocsim(persze ez a roncs, ami most "közös")

melcsi1967

Melcsi!

Gratulálok a szép, meghitt ünnepléshez :)
Anyukád pedig rendes volt, hogy elvállalta Pörit...ezek nálunk is ritka alkalmak, mi sem vagyunk a szüleim szíve csücskei :(

annál inkább az öcsém ( 10 évvel ifjabb nálam ) és az (ex) barátnője meg a 2 éves kislányuk!!!

azt a nyáladzást, amit a kis Liza körül csap :shock: még idegeneknek is feltűnik, mintha csak egy unokája lenne...
mindennap felhívja Liza anyukáját, és gyakran meg is látogatja őket...bezzeg, ha hozzánk jön néhanapján, érkezéskor az órát lesi, hogy mikor mehet haza végre :evil:

még nem tud KisManóról, de amíg nem látszik rajtam ( ill. Melissám el nem csiripeli :) ) nem is szándékozom beavatni, mert tudom, hogy nem fog örülni...
nem mintha az ő gondja lenne felnevelni, de ő már az anyagi gondot látná maga előtt, hogy eggyel több gyereknek kell majd ajándékot venni ( Karácsony, szülinap stb. ) iszonyú anyagias sajnos :( én úgy nőttem fel, abban a tudatban, hogy szegények vagyunk közben mindig telt nekik új autóra, márkás ruhákra, nyaralásra stb.) igaz, még az egykori panel lakásukban laknak, de nem rossz a nyugdíjuk...erre most anyám elment napi 6 órában dolgozni, mondván ooolyan kevés ez a nyugdíj :roll:

háát, megértem a parát, vészesen közeleg a Karácsony, és a tesómnak, az (ex) barátnőnek és Lizácskának nem lehet ám akármit venni ajándékba :lol:

csakis Replay cuccok jöhetnek szóba :P

én majd "megnyugtatom", hogy ne aggódjon Kismanó miatt, nem KELL többet költenie ránk, mint eddig, u.annyi összeget oszt többfelé és kész :)

egyébként érdekességképpen: MINDEN szülésem után, mikor bejött a kórházba anyám, egyszerűen NEM BÍRTAM ELVISELNI a jelenlétét nem tudom, miért...tök undok voltam vele, magam is meglepődtem...talán a köztünk lévő "felhőtlen" viszonynak köszönhetően...

ne haragudjatok, hogy ennyit off-oltam, és panaszkodtam, de úgy látszik az esős idő ( és az állapotom) miatt kikívánkozott belőlem.

Melcsi,

nagyon boldogan telnek napjaid a kis hölgyikével, öröm olvasni soraidat :)

Melinda!

Mi családi szobát szoktunk kérni, ez két db. egybenyíló kétágyas szoba, mindegyikben külön fürdőszoba és tv.
Patrik és Melissa az egyikben, mi a másikban, nagyon kényelmes megoldás :)

általában az Szt. István vagy az Ulrich házban kapunk szobá(kat),
de úgy emlékszem mikor először voltunk, akkor a Gizella házban voltunk...

az Erzsébet házban is voltunk 2x, ún. kis apartmanban, hát az valami csúcs :)
szintén két tágas szoba, egy fürdő ( de gyönyörű, és nagy)
és egy kis teakonyha ( kisbabásoknak ideális)

előnye, hogy sokkal csendesebb, mint a többi fedett folyosós rész, viszont hátránya, hogy nincs összeköttetésben az étteremmel, ovival ill. wellness részleggel, így ha télen v. rossz időben vagytok ott, felöltözve tudtok csak átmenni...de úgy tudom, tervben van, hogy összekötik majd a Szt. István házzal, és akkor minden megoldódik.

Paga!

Kérlek, jelentkezz, ha tudsz valami biztosat...

Nyanyus!

Légyszi, írj Magatokról...Balázsnak tetszik az ovi?
hogy van a pici Blanka?

Rabkri!

Remélem, minden úgy alakult, hogy számodra kedvező legyen...

Icus!

Én is nyűgös vagyok ettől az időtöl, mint a kicsi Anna :)
akkor ma nem randiztok, ugye?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Először is Melinda köszi, az esti telefonod jól esett!

A ma reggeli tesztem még mindig negatív. Beszéltem a dokimmal, kérte, hogy azért holnap reggel csináljak még egy tesztet (az már nagyon megy), bár sok értelmét nem látom, de holnap délután megyek hozzá vizsgálatra, s talán utána már okosabb leszek!

Melcsi!

Utólag boldog szülinapot neked! Jó lehetett a kettesben töltött romantikus este! :D

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Kedves Paga!
Köszi. Épp megállapitottuk, hogy utoljára tavaly ilyenkor voltunk kettesben Agárdon, ill. az se igaz, mert Freddykével :lol: De tudtunk nyugodtan vacsizni akkor... :lol:
Sheila drága!
Nem lehetséges, hogy titokban közös anyukánk van? :lol: Mintha az enyémről olvastam volna! Nálunk is folyton az ment, hogy a "mostani áremelés után zsiros kenyéren fogunk élni", most meg, hogy nyugdijasak lettek, már közölte, hogy muszáj elmenni dolgozni, mert a nyugdijból nem lehet megélni (ugy kb. 180-200 lehet KETTŐJÜKNEK), meg hogy eladják majd a budaőrsi telküket, egyszerüen fel kell majd élniük! Na nem is ragozom! És a hugomékkal ugyanaz megy, mint Nálatok! Sőt, azt mondta 1x, hogy ugy tudna vigyázni Emesére, hogy átvinném hozzájuk, és akkor a hugoméira is vigyázna egyuttal... Hát nekünk külön nem járna 1 kis szeretet? Mivel a hugomékkal együtt laknak...

Ma megvettük a hölgy első komoly cipőjét. Narancssárga, magyar, Siesta betéttel, és egész elfogadható áron, 5900 Ft-ért volt. Itthon, mikor megmutattuk Apának, rögtön mutatta, hogy a lábára kell tenni.
Az előbb, Máté (a 17 éves) a Gumimacikat nézte a tv-ben, Emese odapillantott, brumm-brumm, mondta azonnal és mutatta, hogy ott vannak. Máté mindennap megnézi, de Pöri csak most lett rá figyelmes.

melcsi1967

Sziasztok!
Az időjárás kegyes volt hozzánk, még a nap is sütött. Benjámin nagyon élvezte, hogy vendégek vannak nálunk. Szereti a társaságot. Fannyval nagyon egymásra találtak. Evésnél például, amikor visszaadta a poharát, mert megitta ami benne volt, én már nem is voltam jó neki, közölte, hogy a „néninek,néninek”.
Icus pici lánykája életben is olyan szép, ha nem szebb, mint a fotókon. Alig lehetett hallani a hangját, édesen mosolygott és nagy szemekkel nézelődött, amikor nem aludt.
Nagyon jó volt elbeszélgetni a lányokkal. Mégiscsak más, mint a neten társalogni. Remélem, hogy a közeljövőben a többiekkel is találkozhatunk. Van valakinek ötlete erre?
Fanny és Icus szorgalmasan fényképeztek. Én is csináltam néhány képet, de mit mondjak? Hát nem vagyok egy nagy fényképész. Megvárom, míg Icusék felteszik a fotókat, szerintem az enyémek már nem fognak hiányozni.

Fanny!
Icusnak már mondtam, hogy olyan helyre kellene feltenni a képeket, ahonnan esetleg később törölhetők.(ebben a tekintetben nagyon egyetértek Krisztával) Gondoltam, hogy esetleg a Fotóalbum jó lenne erre a célra.

Paga!
Napközben is gondoltunk rád. Biztunk benne, hogy ma már jó híreket olvashatunk. Az orvos talán majd többet tud mondani.

Melcsi!
Kellenek időnként az ilyen kettesben töltött esték.
Ma délután Péter (a 20 éves!) szintén a Gumimacikat nézte. Imád nosztalgiázni. Óvodáskorában ez ment a tévében.

Sheila!
Köszönöm a tájékoztatást.

További kellemes estét mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Sikeresen összehoztuk a mini találkozót. Melinda kisfia nagyon édes ahogy csacsog, hallanotok kéne :D nagyon szemfülesen megtalálja a neki tetsző dolgokat és egy óvatlan pillanatban birtokolni kezdi pl. fényképezőgép, amin sok gomb van :lol:
Jó volt kicsit elbeszélgetni így élőben. Anna is rendesen viselkedett, meg is dícsértem, úgylátszik már nincs front mert ma egész nyugodt volt.

Most próbálok feltenni a Fotóalbumba képeket, az album címe: Melindáéknál
http://www.babanet.hu/album/main.php?ow ... 788&page=1
A képek egy része nem igazán jó mert kicsit homályos, fix vakura kellett volna kapcsolni az automata helyett hogy a fény bemérése ne vegyen ennyi időt igénybe, akkor tisztábban lehetett volna fényképezni a kis örökmozgót aki nem nagyon akart mozdulatlanul pózolni a kamerának :lol: Hiába, én még nem vagyok ehhez szokva, Anna még szép békésen kivárja amíg lefotózom, max. a keze lába mozdul be, ha épp rúgkapál.

Tényleg, Melcsi,
Pörit hogy szoktad fotózni hogy nem mozdul be a kép? Mindig olyan jó képeket csinálsz. Ő megáll szép nyugodtan míg kattintgatsz? :shock: :lol: Nem nagyon hiszem... :lol:
Tud menni Pöri ügyesen az új cipőjében? Kényelmes neki? Biztos nagyon csini benne :D

Fanny
Örülök hogy megismertelek személyesen is :D
Légyszi küldd át nekem emailba a fényképeket amit csináltál, köszi
Tényleg, képzeljétek, Fannyt igazából nem is Fannynak hívják :D

Melinda
Bocs hogy kicsit soká maradtunk, úgy elszaladt az idő... remélem azért Benji délutáni alvása rendben megvolt, ha kicsit későbbre is csúszott a megszokottnál :oops: , ne haragudj.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kedves Talis Lányok!
Olyan jó volt olvasni az élménybeszámolókat! Külön irigyellek Benneteket, hogy megismertétek Fannyt! Egyébként 1x irta már, hogy nem Fannynak hivják... Icus, akkor láthattad, mennyit változott Benji junius óta. Melinda, Te pedig már nem Icus pocakján keresztül láttad Pannát :D Megnézem később a fényképeket is.
Icuskám, ne tudd meg, mennyi képet letörlök, mire sikerül 1 amin épp nem mozdul be... Ráadásul ha meghlátja a kezemben a gépet, otthagy csapot-papot és rohan hozzám, vagy elkezd pózolni, mint 1 kis manöken (hiába, mindig elfelejtem, hogy lányt szültem :lol: ), szóval nagyon furfangosan kell fényképeznem. A gép mindig kéznél van, ugy kapcsolom már be, hogy meg se hallja-lássa, elfordulok, előre ráközelitek, már azt is el tudom találni kb, aztán usgyi, elkattintom. Dehát nem mindig sikerül.
A cipellőben azért még nem megy, itthon mezitlábalunk, kint meg egyelőre még nem sétál a lábán. A földre kint már nem tehetem le, hideg, Ő még javarészt mászik meg üldögél, ahhoz már hideg van. Ugyhogy még csak disz a lábán a cipő, és remélem hogy jól fog majd benne járni is ugy 1-2 hónap mulva, ha addig ki nem növi. De muszáj volt megvenni, mert a kis topán babacipő már vékony.

Sajnos elmarad a marosvásárhelyi utazásunk, az alt kihalt (jól rimel), és a karnagyunk nem vállalta a 4 szólamu müvek 3 szólamban való előadását... Le kellett mondanunk :cry: Pedig már mindent megszerveztem itthon arra a 3 napra :cry: :cry:

melcsi1967

Sziasztok!

A ma reggeli teszt is negatív, de majd az esti doki után is jelentkezem.

A fotók szerintem nagyon jók Anna baba és Benji gyönyörűek. Ahogy írja Icus, Benjámin egy igazi kis kópé, de látszik is rajta. Gondolom ez a csodaszép baba levesz a lábáról minden körülötte lévő felnőttet. Bence is nagyon édes, hogy gondoskodik a kicsiről, látszik, hogy nagyon szereti. És lányok ti is jók vagytok a képeken, csak Icust hiányolom, de Ő majd a Fanny fotóin lesz rajta gondolom. És örülök, hogy jó hangulatú volt a találkozó!

Melinda a lakásotok tényleg nagyon szép nem véletlen, hogy a Barna annyira áradozott róla! És sokat gondoltam rátok, és tényleg nagyon szép idő volt, pedig nem ilyent jósoltak.

Melcsi!

Nekem tetszik nagyon, hogy te előnyben részesíted a magyar termékek vásárlását. A siesta cipők amúgy is nagyon jók. És jó lenne, ha sokan így gondolkodnának.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Mandula!

Neked már csak 10 hét van hátra a szülésig! :D Ma vagy 30 hetes terhes, hogy telik az idő!

Gabi
paga

Kedves Paga!
Légyszives a doki után feltétlenül jelentkezz, mert ha ez nem terhesség, akkor mi lehet? De a jelek azt mutatják, hogy sajnos valszeg nem az :(
Igen, nekem fontos, hogy lehetőleg magyar árut vegyek. És a boltunkban is magyar termékeket forgalmazunk.

melcsi1967

Sziasztok!

Látom a lányok már hírt adtak a tegnapi napról. Isteni idő volt, és hát Melindáék háza csúcsszuper. Láttam én már nagyobbat is, extrábbat is, de ilyen lakásban még nem jártam, ahol tutira "ki van minden találva", illik minden mindenhez. Nagyon tetszett. És hát az a tisztaság... Képzeljétek el hazamentem, elmeséltem a férjemnek, hogy mit láttam, csak az okulás kedvéért ( a pince- ami tényleg olyan tiszta, mint a lakás többi része - egyik része és másik része között is van váltópapucs!) szóval el kellett mennie a férjemnek valahova, én meg nekiugrottam a konyhának és úgy kitakarítottam, elpakoltam mindent, hogy a férjem majd elájult mikor hazajött.
Hát a gyerekekről ne is beszéljünk, Benike teljesen le vett a lábamról, tüneményes, a kis Anna baba meg tényleg olyan pufókosan gyönyörű, mint egy kis angyalka ( fiús anyukaként a ruhájától el voltam ájulva).
Szóval nagyon jól éreztem magam, csak annyira lefoglalt Beni, hogy nem is kérdeztem meg egy csomó dolgot, ami csak otthon jutott eszembe. De majd bepótolom.
Teszek fel képeket a hévizi hétvégéről. Írjátok le nekem, hogy abba az almunba hogy tudok magunkról képeket feltenni, mert én azt nem tudom.
Majd még jövök csak készülnöm kell egy délutáni megbeszélésre.
Üdv Fanny ( már teljesen megszoktam ezt a nevet) Kép Kép Kép Kép Kép ]
fanny01

Sziasztok!

Sheila! Nem akartalak ijesztgetni, sőt lehet, hogy Neked semmi bajod nem lessz :) ! Mostmár leginkább a hátfájás miatt nem alszom, de annyira nem, hogy 3-4 órákat csak :( ! És érdekes, mert napközben nem vagyok különösebben fáradt!
Jó, hogy Patrik ilyen jó tanuló, biztos nem lesz gondotok a továbbtanulással, főleg ha nagyjábol tudja is mit szeretne! Alexnak az évvégije 4,2 volt, nem azt mondom, hogy rossz, de nem tanul semmit, és ha hajlandó lenne tanulni szerintem kitűnő lenne :( !
Mikor fogsz orvoshoz menni? Úgy látom a héten töltöd a 8. hetet. Akkor jövőhéten?

Melcsi drága! Egy romantikus este kettesben..... Biztos nagyon jó volt! A kisasszony nagyon édes lehet a brumm-brummal :lol: ! Mire én megszülök Emese már beszélni fog :) !
Írtátok Sheilával, hogy a szüleitek nem nagyon vannak az unokákkal... Ez tényleg furcsa, leginkább érthetetlen számomra ! Én meg pont ma beszélgettem a férjemmel, hogy ha megszületik a babánk, kész versengés lessz az Én és az Ő családja között, hogy ki vigyázzon rá! Na persze majd csak ha nagyobb lessz!
Sajnálom, hogy elmarad az utazás!

Icus, Melinda, Fanny! Örülök, hogy nem szúrta el az idő a talit :) ! Nagyon jók a képek, jó látni benneteket legalább fényképen!

Melinda! Nekem is rögtön feltünt, hogy milyen szép lakásotok van! És, hogy milyen rend van! Ezt hogy csinálod ennyi fiú mellett :shock: :lol: :?:

Fanny! Nagyon jók a képek! Gyönyörű helyen voltatok!!!

Paga! Nagyon várom, hogy este jelentkezz, nehogy elfelejtsd!!!
Igen már csak 10 hét :) ! Megpróbálom élvezni, mert valszeg nem lesz több ilyen, de az éjszakák nagyon rosszak!

A legújabb hülyeség amit álmodtam, ezt le kell írnom!
Azt álmodtam, hogy megszületett a Kisfiam :shock: , és Tóbiásnak :shock: hívták :!: És álmomban úgy örültem, hogy ilyen jó nevet találtam, mert milyen jól lehet Tóbinak becézni...... :shock: :D :!: :!:

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
mandula35

Mandula!

Jót mosolyogtam az álmodon, lehet, hogy meglep, de nekem még tetszik is! Olyan édi, hogy Tóbi. ( persze azért nem szúrnék ki a gyerekemmel, hogy így hívom)
Háta ha még élőben láttad volna, azt a tisztaságot Melindáéknál. Én azóta lelki furdalással élek, hogy milyen háziasszony vagyok én!
Fanny
Nem bírom megállni, hogy ne tegyek fel egy-egy képet a gyerekekről, de csak olyat amin mi nem vagyunk rajta. (Elég béna voltam ,mert az enyémekből is sok homályos lett, meg akkora fény volt a nappaliban - Melinda ugye jól emlékszem, hogy nincsenek függönyök az ablakokon? - hogy hiába vakuval fényképeztem Beni arca sok képen tiszta sötét)
Fanny Kép Kép
fanny01

Mandulácska!
Szerencsés helyzetben vagytok a nagyszülőkkel! Képzelheted, mi csak egymásnak vagyunk itt, ui. a férjem szülei idősek és 180 km-re laknak (azért ez nem olyan gyász-nekem), az enyémek meg csak 1 km-re, de fényévekre tőlünk :( .
Fanny kedves!
Kicsit valóban a homályba vesznek a képeid... De a gyerekekről tök jók készültek. A hévizi képek is jók, főleg a virágos.
Na mostmár tényleg megnézem a Nyanyuska oldalán lévőket is. Mindenki irja, hogy Melindáéknál micsoda tisztaság van, hát én :oops: :oops: , nálunk olyan sose lesz. Mindkét férfi előszeretettel vágtat be cipővel, "csak valami itt maradt,stb", pedig folyton kiabálom, hogy Emese megeszi a koszt! Na de az egészséges fejlődéshez évi 1 kg kosz szükséges, az biztosan meglesz :oops: :lol: Meg aztán az étkezőasztal alatt van 1 nagy szőnyeg, részleteznem se kell a következményeit... Na nem szabadkozom, magam sem vagyok a takaritás megszállottja... Nálunk egészséges rendetlenség van :lol:

melcsi1967

Talis Asszonyok!
Nagyon szépek vagytok a képeken az összes gyermekkel együtt! Hogy virit Benji mind a 2 alsó fogával :D És Panna mekkora lett! Hogy figyel!
Hát látom a patikát, kedves Druszám! Hogy csinálod, hogy azon a partedlin sincs 1 db. kimoshatatlan folt sem :?: :?: :?: Nagyon fáin kis kanapéd van, és a falba tett mélyedések különösen ötletesek! Na de már tudom! Matektanár ugye, a precizitás mestere :lol:
Rabkriszta, jelentkezz! Láttam a teletexten, hogy nem Te lettél, de mi a helyzet a testülettel? Figyelj, azért minden rosszban van valami jó. Igy megmaradsz nekünk, már ha idekukkolsz! :D

melcsi1967

Sziasztok!

Hát, én is megnéztem a talis képeket, NAGYON tetszenek a gyerkőcök, Benji is és Anna hercegnő is gyönyörűek :) :) :)

nagyon jó így babavárósan ilyen szépséges lurkókat látni...

Melinda!

a lakásotok nekem is tetszik, elárulnád , hogy tudsz ilyen példás rendet tartani...sajnos ez nekem sem erős oldalam, pedig van egy nénink is, aki heti 1x takarít és vasal, de így sem érem utol magam :oops:

persze, most ez a hihetetlen fáradtság, émelygés is elveszi a kedvemet :cry:

a falban lévő "mélyedésekről" megnéznék egy közelebbi fotót is, jövőre kezdjük az építkezést, és már ollózzuk az ötleteket, és ez nagyon megtetszett...

Melcsi!

Hát, hihetetlen, hogy milyen hasonló anyukáink vannak...sajnos :cry:
Az enyém pl. már napok óta nem telefonált ( elfoglalt szegény),
tudom, én is hívhatnám, de most kivárom, kíváncsi vagyok mikor jutunk eszébe...de ha hív, abban sincs köszönet, mert a kötelező
udvariassági körök után kimerül a beszélgetés.
Sajnos már oda jutottunk, hogy nincs témánk, mert anyámnak a kis Liza a fő témája, én meg arra nem vagyok vevő :evil:

Pörikének biztosan csini az új kiscipő, az első (komoly) cipő nagy szó :) én is mindig csak Siestát veszek Melissának, szépek és jó minőségűek :) és a szandálok is nagyon jók...

Fanny!

Nagyon szép helyen voltatok, biztosan sokat számított ez a kis pihenés, környezetváltozás...lehet, hogy más előnye is lesz, én pl. Róma után 6 nappal estem teherbe :)

Mandula!

Patrik is ugyanúgy van a tanulással, mint Alex...
tanulni pl. szinte soha nem látom :( valószínű, neki sem esne nehezére kitűnőnek lenni, ha picit tanulna...de mondtam neki, ha még jobban elengedi magát, megszűnik a jó világ :evil:

csak azt nem tudom, mivel lehet egy kamaszt büntetni...

Igen, jövő héten megyek orvoshoz, ezen a héten akartam, de most Melissa itthon van...de szerintem jövő pénteken sem lesz késő, legalább többet látunk KisManóból :)
Egyébként nincsenek ám illúzióim, még élénken emlékszem, hogy milyen nyűgjeim voltak Melissával a harmadik trimeszterben :x

azért csak túléltem :)

viszont Te Karácsonykor már tök jól leszel, babával a karodon állsz a fa alatt...hát, nem mondom, hogy nem fogok némi egészséges irigységet érezni :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Helló Lányok!

Itt vagyok, megvagyok!

Majd megírom mindenkinek priviben a hétvégi tapasztalataimat, van mit...

Kicsit gáz volt ez a néhány nap, néhány emberben nekem kell a lelket tartani, hogy nem kell elköltözni, nincs veszve minden, most éppen egyesületet szervezek, de azért jövök hozzátok és olvaslak Titeket! :wink:

Ma voltunk Lilivel kardiológián, az éves kontrollon.
Nem kaptunk túl jó híreket, romlott az állapota, bár mi ebből semmit nem vettünk észre, de azt mondta a profasszony, hogy ez így jó, nem is szabad benne betegségtudatot kialakítani. A luk nem nőtt, ez az egyetlen jó hír. Majd vissza kell hozzá mennünk beszélgetni, mert látta, hogy most elég zaklatott vagyok, nem erre számítottam. :(
Egyébként mindent csinálhat, nem kell az életmódján változtatnunk, járhat oviba - mégis olyan pocsék érzés, ráadásul folyton a "miért?"-eket keresem. :( :shock:

Most rohanok, legkésőbb jövő hét elején jövök, ígérem, kicsit bővebben is! :wink:

Babáknak puszi az okos buksijára, pocakosoknak sok pihi, babaprojekteseknek hajrá! :wink:

És írjatok sokat, mert pihenésként néha olvasok is!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Rabkri! De jó, hogy jelentkeztél :) ! Gondoltam,hogy nem unatkozol, de tényleg gyere majd, ha lesz időd! Sajnálom, hogy rossz híreket kaptatok Lilivel, de az jó, hogy nem kell semmin változtatni! Biztos írtad már, de én nem tudom pontosan, hogy mi a problémája? Remélem tényleg nem komoly!

Sheila! Na, arra én is kíváncsi lennék,hogy mivel lehet egy kamasz gyereket büntetni, nekem kettő is van :) ! Igaz, Alex nem mehet edzésre, mert tavaly az évvégi bizivel nem voltam megelégedve, de igazából már ez sem hatja meg!
Hát, ne tudd meg, jobban várom a karácsonyt mint a gyerekek :lol: :!:

Paga! Ha hazaérsz jelentkezz, már nagyon várjuk!!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Nincs időm visszaolvasni, csak megírom, hogy mi volt a dokinál.

Hát semmi jó!

Kb. ökölnyi ciszta. De olyan ősrégi UH berendezése van a dokinak, hogy eddig nem is tudtam, hogy van neki, mert nem ismertem rá. Ezért most időpontot kértem a klinikán hüvelyi UH-ra. Kedden megyek. Ha megerősíti a doki diagnózisát, akkor műtét, bár most nagyon neki vagyok keseredve, lehet, hogy nem is vállalom a műtétet.

Hogy milyen műtét lenne, azt nem árulta el, azt mondta nem akar fölöslegesen idegesíteni (na ezzel a kijelentésével már meg is tette), először legyen meg a pontos diagnózis.

Szép napot nektek!

Gabi
paga

Jaj, Paga nagyon sajnálom. Egy ilyen fél mondat engem is felidegesítene, mert azért jobb ha tudja az ember, hogy mire készüljön. Azt se mondta hol van a ciszta? Bár úgy emlékszem, hogy Te írtál valamilyen problémákról, azért is indult később a baba projekt, de már nem emlékszem, hogy mi volt a gond.És miért ilyen nagy, ez ilyen gyorsan kifejlődik? Szedtél valamilyen gyógyszert? Mert a Chlostiról olvastam, hogy képes ciszákat "okozni". (Mellesleg az én férjem azért állt el ettől a gyógyszeres dologtól - mert nekem is felírták - mert mikor elolvasta a tájékoztatót, azt mondta, hogy na, neki inkább nem kell gyerek, de ilyen mellékhatásoknak "nem tesz ki" engem, lehet hogy van valami igaza.) És még mit mondott a doki? Ez az oka, hogy nem jött meg? Írjál, ha túl vagy az első pánikrohamon.
Üdv Fanny
fanny01

Szia Paga!

Nagyon sajnálom! De kérlek ne keseredj el, ha meg kell műteni akkor oka van! Remek pofa az orvos, így lehet a legjobban felidegesíteni a beteget!
Remélem kedden valamelyest megnyugtatnak!!

Fel a fejjel!

Puszi

KépKép
mandula35

Kedves Paga!
Hát ez nem jó hir! Nagyon rossz! Én hallottam olyat is, hogy ezek a ciszták jöhetnek-mehetnek, lehet hogy a Tiéd is meggondolja magát keddig! Jó fej az a doki, gondolom most rágod a körmöd idegességedben... Sajnos, mert nekem sok tapasztalatom és ismerősöm van,sejtem a mütét kimenetelét, de várjuk meg a keddet, az orvos azért nem laikus, mint én.
Mandulácska!
Szerintem nem jó büntetési módszer az edzéstől eltiltás! Kamasznak kötelező lenne mozogni, szóval találj ki mást! Pl 2 hétig mindennap Neki kell elmosogatni :lol: Garantáltan megembereli magát!
Drága Rabkri!
De jó hogy megvagy! A mi lelkünket is kell mostmár istápolnod, teljesen magunkra hagytál bennünket :cry:
Lilinek lukas a szive :?: :shock: Mütét már szóba került?
Sheila drága!
Nahát, még a telefonbeszélgetéseink is ugy zajlanak, mint Nálatok! Bár nálunk ritkák, ugy hetente 1x beszélünk max. Anyukád nem véletlenül "háborus gyerek"? Az enyém azt mondja magáról, pedig 46-os születésü :lol: Persze átélte 56-ot is, lehet hogy ez hagyott nyomot az idegrendszerén :lol: :lol: :lol: Sosem hittem volna, hogy futkos a világban 1 hasonmása :lol: Pedig 1 is elég belőle, nekem :lol:

melcsi1967

Drága Melcsi!

Azért mozgáshiánya nincs a gyermeknek, ui. tesitagozatos :) ! Áááá, a mosogatás az nem jó, mert mire egy tányért elmosogat elfolyik 1 hekto víz :lol: ! Persze most nagyon igyekszik, négyest ötöst hoz csak, mert azt mondtam, hogy ha okt. végéig nem lesz rossz jegy akkor mehet edzésre újra.

Tegnap este láttam az M1-en egy dokumentumfilmet 56-ról. Gyerekek Én nem is gondoltam, hogy ez az "esemény" ilyen komoly volt :shock: ! Én mindíg csak azt hallottam, hogy az emberek lázadtak, aztán meg sokan elmentek nyugatra. Na, jó, természetesen ismertem a történetet, de amit tegnap láttam az elég megdöbbentő volt!

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Paga
Sajnálom nagyon a rossz hírt :cry: a cisztáról, de ne keseredj el, gyakran felszívódik. Esetleg agykontrollal besegíthetnél, és ha a műtét nem sürgős, talán el is mulaszthatnád addigra egy kis öngyógyítással, sok ilyen példa van. Nincs kedved kipróbálni? Van egy agykontrollos könyvem, ha érdekel, szívesen odaadom.

Sheila
A falba épített mélyadés nekem is nagyon tetszett, ezért csináltam is egy közelebbi képet róla, felteszem mindjárt azt is az albumba.
Ha ötleteket gyűjtesz, szerintem nagyon jól mutat az is ha 1 nagy mélyedést csináltok ami lehet szabálytalan háromszög vagy sarkára állított négyzet alakú, és azt a mélyedést üvegpolcokkal bepolcozzátok. Egy csomó ötletem lenne csak hát egy kis lakótelepi lakásban nincs hely ezeket megvalósítani... :cry:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandulácska!
Kb én is ezt hallottam 56-ról az iskolában, Mátéék törikönyve azért már pontosabban fogalmazott 8.-ban. Különben- bár az anyukám átélte, sőt a magybátyám ott is volt a rádiónál, nálunk otthon sose beszéltünk erről (sem). Egyáltalán, se politika, se hit nem került szóba...
Mi ugy neveljük Mátét, hogy igyekszünk világos képet adni eseményekről. Persze, igy elég egyoldaluak az infói, de gondolom a suliban más nézeteket is magára szed. Egyáltalán, az életünk minden területébe korának megfelelően bevontuk mindig.
Ez az évforduló talán alkalmas arra, hogy tisztázódjon 1-2 ok-okozati összefüggés, és egyáltalán, a mi korosztályunk is kapjon képet a valódi történésekről... Főleg ha az ember nemcsak a királyi tv-t nézi...

melcsi1967

Képet felraktam, a második oldalon van az albumban.

Rég volt tábla:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Asszonyok!
Találtam lentebb 1 otthonszülő topicot! Tegnap pont erről volt szó a rádióban...
Én nem szülnék otthon. Nem mintha szeretnék kórházban lenni, de számomra sokkal megnyugttóbb volt hogy gondos kezekben vagyok. Szülés közben bármi történhet... Mi a véleményetek?

melcsi1967

Icuskám!
Tegnap meg tudtam nézni a képeket, de most nem találom! Hova dugtad őket?

melcsi1967

Jajj, drága Paga, pedig úgy reménykedtem benne, hogy semmi különöset nem találnak, max. kapsz v.mi gyógyszert ami meghozza a vérzést :( :( :(

most abban bízom, hogy mégsem lesz annyira komoly a gond, mint amennyire megijesztett az orvos ( egyébként tényleg tök jó fej :( )
remélem, kedden megnyugtató(bb) híreket kapsz...

Az Icus által felvetett agykontroll szerintem is nagyon jó ötlet, én nagyon hiszek az ilyen dolgokban...
továbbra is nagyon szurkolok, lélekben Veled vagyok...

Melcsi!

Ráhibáztál, az én anyum 45-ben született, szeptemberi...
hát, én is jobban örülnék egy szeretőbb, megértőbb anyának, de sajnos a rokonainkat nem mi választjuk :(
sokszor érzem úgy, hogy nem is egy csónakban evezünk :(

Kriszta!

Örülök, hogy jelentkeztél, nagyon erős, karakán csajszi vagy, igazi vezető lenne Belőled :)

Lilikéd miatt kicsit összeszorult a szívem, de az talán bizakodásra ad okot, hogy az életmódján nem kell változtatni.
Még az is lehet, hogy a következő kontrollon kedvezőbb változást tapasztal az orvos...
ezeknek az apró emberkéknek a szervezete még bámulatosan képes regenerálódni...

Icus!

Köszönöm, hogy feltetted a képet, mindjárt meg is nézem...
jó tudni, hogy kihez fordulhatok majd lakberendezési tanácsokért :)

Mandula!

Azt nagyon is elhiszem, hogy várod a Karácsonyt :) ...nagyon szép ajéndékot fogtok kapni :)
elfelejtettem írni, hogy jót derültem az álmodon...
Melissával én is álmodtam v.mi hasonlót, én is fiúról álmodtam és valami lehetetlen névről, ami nagyon tetszett :)
érdekes, a mostani baba neméről még nincs sejtésem, álmodni sem álmodtam még róla...
a kínai naptár szerint fiúnak kéne lenni, mégsem tudom elképzelni, hogy fiú lesz...igaz, lányt sem...nagyon fura.
De teljesen őszintén mondom, hogy TELJESEN mindegy, csak egészséges legyen, az elcsépelt (de nagyon igaz) mondás szerint.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melcsi

Az albumnak ugyanúgy meg kéne jelennie, nem tudom mitörtént, a linkre kattintva a fotóalbum főoldalát hozta most be nekem. De így is megtaláljátok, az albumok megtekintésénél válasszátok az "M" betűt és a listából a Melindáéknál című albumot. Így biztosan meglesz.

Melcsi, én sem szültem volna otthon. Mert jó, ha nincs semmi komplikáció, lehet hogy kicsit meghittebb, na de mi van akkor, ha sürgős beavatkozásra van szükség. életmentő műszerekre stb. Szerintem nagy felelőtlenség. Egy kis kényelmetlenség a kórházi környezetben, cserébe sokkal nagyobb biztonság. És még így is történhet baj...Nekem mindenképp a biztonság a fontos.

Kaptam ma egy jópofa szöveget arról hogy a gyermekek számával arányosan hogyan változnak az anyai szokások :lol: :lol: :lol:

Na jó, kis ( nagy??? ) túlzással...

Többgyermekes anyukák, mit szóltok hozzá:?

" Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a
babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének, vagy a térdét verdesné.

ruha pelenkával: (két használat közben elvégzendő munkafázisok)
1.: Mosás, szárítás, vasalás
2.: Mosás, szárítás
3.: Szárítás

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-
klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben
gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja,
böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a
pelenka tartamát, hogy távozott-e. (és csak akkor aggódsz, ha a
lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a
zsebpénzéből..."

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak kicsit mozgalmas napjaim voltak. Tegnap éjfél körül pedig nem működött a babanet. Ma szeretnék „korán” lefeküdni, ezért majd hétvégén írok bővebben.

Paga! Én is nagyon sajnálom. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Talán már korábban írtam, hogy pont amikor Benjit terveztük találtak nálam egy polipot a méhszájon, amit műteni kellett.(egyébként soha korábban és szerencsére azóta sem, semmi nőgyógyászati problémám nem volt) Persze nagyon nekikeseredtem, azt hittem, hogy már nem lesz harmadik gyerekem. Azóta meg itt van Benjámin. Nálad is végül minden jól fog alakulni!!

Icus!
Egyáltalán nem borítottad fel Benji napirendjét. Nem élünk annyira kiszámított rend szerint. Olyan hamar elment ez az idő, amíg itt voltatok. Akárcsak Fanny, én is tudtam volna még beszélgetni veletek. Remélhetőleg lesz még rá alkalom.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

szücsi.......ebben az irásban több igazság mint gondolnád: :lol:

de jopofi :wink:
Látom nem hiányoztam ugy hogy nem is irok semmit.

Kép
zsenge

Kedves Icuskám!
Jót nevettem ezen az összeállitáson, de mondhatom, hogy kis tulzással ugyan, de igaz :lol: . Pl az anyuka ruhái, az aggódás és a cumi- mintha én lennék :lol: De a legjobb a pénzes! :lol: :lol: :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Hol vagytok Lányok?

Icus! Nagyon jópofa amit leírtál!

Zsenge! Már hogyne hiányoznál :) !

Sheila! Hol lehet megnézni a kínai naptárat? Kíváncsi lennék, hogy az én babámra mit mond?

Melcsi! Én sem vagyok híve az otthon szülésnek, pont azért amit leírtál! Nem érezném magam biztonságban, bármilyen közel is van a kórház!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Csak elújságolom, hogy közel egy hónap után van itthon is net. Nem fogjátok elhinni, kétszer volt kinna szolgáltató: semmi hiba, kint volt az én munkahelyi rendszergazdám, nem tudta megcsinálni, most áthívta a fiam az egyik haverját, aki számítástechnikát tanul (azt hiszem fősulin) és 10 perc kattingatás után... láss csodát... működik.
Mondta is a férjem, hogy ez a tudomány!
Szóval most nagyon örülök, csak át kell adnom a férjemnek a gépet.
Melcsi!
Mi az üzletetek internet címe????? Sürgős!!!
Icus4 Ezt az irományt már én is olvastam, nagyon jópofának találom és főleg nagyon igaznak!
Jó éjt mindenkinek
Fanny
fanny01

Fanny kedves!
Privi ment. Örülök, hogy van neted, remélem az urad is engedékeny lesz. Bár az enyém sincs oda érte, ezért reggel irok, amig még alszik :?
Kedves Zsengém!
Légyszives fogyassz mindennap kávét, akkor legalább hallunk Rólad!
Többiek :?: :?: :?:

Pörikével lehet kézenfogva sétálni, persze 2 kézen fogva, mivel nagyon akar sietni :lol: Kidülleszti a hasát, és szinte fut, a lábát meg csak ugy csapja a padlóra, mint a katonák. Ettől a mutatványtól nagyon boldog, hatalmasakat nevet séta közben.

melcsi1967

Sziasztok!

Jó nagy csend van itt! Én is csak azért ugrottam be, hogy mi újság Pagával. Azt mondta ma megy dokihoz. Kiváncsi vagyok mit mond.
Vagy lehet, hogy valamire rosszul emlékszem?

Melcsi Köszi az internetcímet, nagyon szép dolgokat árultok, csak sajna nekünk be kell érni kevésbé minőségi darabokkal (természetesen a rendelkezésre álló anygi keret miatt)
Jó éjt mindenkinek.
Fanny
fanny01

Jól emlékeztél Fanny! Tényleg ma mentem volna hüvelyi UH-ra, de tegnap negyvenvalahány napra elkezdtem menstruálni, így le kellett mondanom az UH-t, és a jövő hét keddre kaptam új időpontot, addig meg marad a bizonytalanság.

Jó éjszakát mindenkinek!

Gabi
paga

Lányok, ne haragudjatok az offolásért, de nagyon kiakasztott valami, amit gyorsan le kell vezetnem!
A napokban szembesültem azzal a ténnyel, hogy a felemelt járulékok, ill. kötelező vállalkozói minimál kivét miatt Dezsőnek 88.375 Ft járulékfizetési kötelezettsége van a 125.000 Ft után! (Plusz az alkalmazottaké, de az más téma) Értitek, a kivétnek a 2/3-át be kell fizetni :!: :!: :!:
Ma reggel a Kossuthon egy pedagógussal beszélgettek, de lehetett volna persze bármilyen alkalmazottal beszélgetni. elpanaszolta, hogy az e havi bére 130 valamennyi helyett 110 valamennyi lett, tehát csökkent a munkabére.
Ezzel kapcsolatban szöget ütött a fejembe, vajon miért hitte azt bárki ebben az országban, hogy ezt a hatalmas járuléknövekedést majd kifizeti zsebből minden munkáltató, és a munkavállalókat ez nem fogja érinteni :?: :?: :?: Dehogynem :!: Nemcsak a vállalkozókat huzzák le hatalmasan, hanem mindenkit. És ez még csak a kezdet, még nincs fütési szezon. Majd februárban jön itt el az igazi káosz! A mindenféle hitelt felvett szerencsétlen családok tömegesen fognak tönkremenni, elveszik az ingatlanjaikat, és a bankok fognak itt a legjobban járni! A levont járulékok pedig megint nem a probléma megoldását képezik, hanem vándorolnak különböző zsebekbe. Majd, ha a népünk beadja a kulcsot, lazán odébbállnak ennek a gazdasági válságnak az okozói.
Bocsánat a nyers fogalmazásért.

Kedves Paga!
Várhatott volna még 1 kicsit az a mikubá. Megint 1 hét bizonytalanság. Bár ha megjött, azért az lehethogy jót jelent.
Fanny kedves!
Azért ha Nektek kell valami, és a stilus tetszik, szólj!

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?